zbik.1 18.12.09, 13:45 Tytuł "Hieny roku" powinien być nadawany. To, co się dzieje w prasie i telewizji wymaga otrzeźwienia. Głosowałbym jednak na Siekielskiego i Morozowskiego za ich wywiad z Jaruzelskim oraz na ich patrona Waltera. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onlyjkm Re: Żenująca Hiena Roku 18.12.09, 14:13 moja kandydatura: redakcja GW - za całokształt Odpowiedz Link Zgłoś
ajakzupa bum! bum!! bum!!! 18.12.09, 15:19 Bum! Bum!! Bum!!! Ależ Najszanowniejszy Redaktor "GW" bije w piersi. Szkoda, że cudze. Odpowiedz Link Zgłoś
alais Re: bum! bum!! bum!!! 18.12.09, 22:41 ajakzupa napisał: > Bum! Bum!! Bum!!! > > Ależ Najszanowniejszy Redaktor "GW" bije w piersi. Szkoda, że cudze. A możesz mnie oświecić za co ma sie bić w swoje piersi. Jakąż to popełnił gafę???? Ciekaw jestem o co go oskarżasz??? Jaką to zbrodnie popełnił oprócz tej że pisze dla Gazety Wyborczej??? Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Jeszcze raz ;-) 19.12.09, 07:31 ajakzupa napisał: > Bum! Bum!! Bum!!! > > Ależ Najszanowniejszy Redaktor "GW" bije w piersi. Szkoda, że cudze. W zeszłym roku tytuł hieny stulecia, w dodatku hieny cmentarnej przypadł Adamowi Michnikowi, za mowę nad trumną Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Jeszcze raz ;-) 19.12.09, 08:25 landaverde napisał: > W zeszłym roku tytuł hieny stulecia, w dodatku hieny > cmentarnej przypadł Adamowi Michnikowi, za mowę nad trumną Geremka. Nagroda osobista Twoja i - hmm,... - super=blagierki kataryny, czy tylko jej? Bo SDP tytuł Hieny Roku 2008 przyznało wydawnictwu Axel Springer Verlag za "podjudzanie przeciwko sobie Polaków i Niemców". Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Ktos mi tu wyciął, więc powtarzam: 19.12.09, 07:22 ajakzupa napisał: > Bum! Bum!! Bum!!! > > Ależ Najszanowniejszy Redaktor "GW" bije w piersi. Szkoda, że cudze. W zeszłym roku tytuł hieny stulecia, w dodatku hieny cmentarnej przypadł Adamowi Michniowi, za mowę nad trumną Geremka. Odpowiedz Link Zgłoś
jar-ry Żenująca Hiena Roku 18.12.09, 16:06 A kto zarządza tym SDP Może tak parę nazwisk to się szybciej zorientujemy kim jest "towarzysz szmaciarz" I skład tego "jury" też warto byłoby opublikować. Bo to że SDP coś komuś nadało to nikomu nic nie mówi... Czy "gwiazdy" dziennikarstwa polskiego tam należą, czy nie? I jakie to oni redakcje reprezentują... Personalnie poproszę. Bo różni szmaciarze różnie piszą... Zależnie od tzw. zapotrzebowania społecznego i prawdy "obiektywnej" A według mnie od KASY, KASY i jeszcze raz KASY! Ciężki to wybór na "Hienę dziennikarską" I to co roku z powodu nadmiaru kandydatów... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Żenująca Hiena Roku 19.12.09, 08:30 jar-ry napisał: > Bo to że SDP coś komuś nadało to nikomu (podkreśl. moje) nic nie mówi... Ty, czyli nikt? Może i słusznie... > Czy "gwiazdy" dziennikarstwa polskiego tam należą, czy nie? > I jakie to oni redakcje reprezentują... > Personalnie poproszę. O Googlach słyszałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
bereciara Autor już zasłużył na ten tytuł 18.12.09, 16:36 Libertas popierał Gertych ale nie ukrywaj ze głównym popieraczem był nie poczytalny nieuk Lech Wałęsa noblista polityczny o ksywie Lech. Odpowiedz Link Zgłoś
aramba Re: Autor już zasłużył na ten tytuł 18.12.09, 17:12 Bereciara? Jasne, to "hiena" tylko w jakim języku? Odpowiedz Link Zgłoś
www.nasznocnik.pl Pospieszalski powinien dostać - za swoje słynne... 18.12.09, 17:54 ..."przeprosiny" na blogu ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Czuchnowski, cwaniak wskazuje na GP a nie na GW? 18.12.09, 18:18 I na dodatek infantylnie tłumaczy kolegę z Dziennika - on zadzwonił do kogoś innego, zdobył komentarz i zamieścił pod innym nazwiskiem, ble, ble - to jest właśnie nierzetelność. Czy mam domniemywać, że w GW takie coś to chleb codzienny? Fakt, że czasem mam takie wrażenie, czytając te zamieszczane na łamach GW opinie "anonimowych rozmówców z kręgów bliskich władzom PiS", to mam wrażenie, że tak właśnie jest. Telefonik do kogokolwiek (nawet kolegi z redakcji) a później "jak nam doniósł anonimowy rozmówca". He, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
buka.buka.buka Przedstaw się, gnojku; opinia będzie nieanonimowa 19.12.09, 00:38 Czyli dokładnia taka, o jaką wołasz ukryty w łajnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
lmblmb Nieistotne jak się pomylił, i tak jest winny 18.12.09, 20:05 Halo, autorze? Co to za dziwny tok myślenia? SDP zadziałało poprawnie: anty-"dziennikarz roku" dostał nagrodę za własną bezmyślność. Co to za bajki z pomyleniem numeru telefonu? Kiedy ostatnio sam pomyliłeś numer telefonu? Przecież to niedorzeczne. Dziennikarz dostał hienę za bezmyślne zachowanie, i nie widzę w tym nic nonsnensownego. Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Żenujący Czuchnowski 18.12.09, 20:38 Własnie przeczytałem w DZIENNIKU że Cieśla to"dobry człowiek"( naiwny ?????).Czy to są jakies jaja, kpiny ? Zmyślił wywiad i myślał że sprawa sie nie wyda ????? albo klamca albo kretyn i JUZ. A lista dziennikrzy podpisujących sie pod krytyka SDP - żenująca. Nikt z nich nie jest żadnym autoryteem, ani zawodowym, ani moralnym. Gdyby chodziło o to by ocenic SDP - też bym się podpisał. Ale dla Ciesli nie widzę zadnych okoliczności łagodzących , chociaż Sekielski z Morozowskim to hieny jeszcze gorsze. Ciekawe dlaczego sie nie podpisali ? ! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Lecz się chłopie na nogi... 18.12.09, 20:40 Skoro nie wiesz nawet na czyj wpis odpowiadasz to znaczy, że nieźle masz popie...ne pod sufitem. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_traktor A Cezary Michalski to pies? 18.12.09, 21:44 Czyżby już zapomniano, jak "Dziennik" ujawnił nie ujawniając dane osobowe Kataryny? Ale fakt - Michalski zasłużył na tytuł Hieny Dekady. Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: Żenująca Hiena Roku 18.12.09, 21:45 Tak, to prawda. Tytul "hieny" nie jest az tak wazny - w przyszlym roku i tak nikt nie bedzie o nim pamietal. Sekielski i Morozowski ukazujacy, ze znaja stalinowskie metody przesluchan, pozostana ludziom w pamieci przez dlugie, dlugie lata. Odpowiedz Link Zgłoś
gregore69 Żenująca Hiena Roku 18.12.09, 21:48 Tak, decyzja jest skandaliczna. Czuchnowski w pelni na ten tytuł zasłużył za swą wybitną "rzetelnośc"! Odpowiedz Link Zgłoś
republika.republika zmyślony wywiad, to skandal 18.12.09, 21:56 i tytuł Hieny to stanowczo za mało, pan Cieśla powinien spotkać się z ostracyzmem ze strony wszystkich powaznych dziennikarzy i mieć zamknięte drzwi do publikowania gazetach Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Re: zmyślony wywiad, to skandal 18.12.09, 23:07 Podobno Ciesla dostał nagrode w Press za dziennikarstwo śledcze. Sledził sam siebie i ujawnił wyniki śledztwa w wywiadzie ? Jak tak dalej pójdzie, polscy dziennikarze beda znani na całym świecie jako kompletni kłamcy i idioci ! Kto im dał papiery na pisanie ? kto ich przyjął do pracy ? Jeślichodzi o TVN Waltera to wiadomo - niejaki Miszczak twórca pierwszej szmaciarsko tabloidowej telewizji w III Rp. Ale w redakcjach prasowych szefami byli głownie kombatanci z "prasy powielaczowej". No i podobnie jak we wszystkich innych dziedzinach życia społęcznego i gospodarczego w Polsce okazało sie że jest to banda nieudaczników z Maleszką na czele ! Świetnie pamietam jak ignorant Maleszka rządził w redakcji , był głownym ekonomistą w Gazecie Wyborczej i pouczał roznych głupich ekonomistów co jest dobre dla narodu !. Oczywiście to było to samo dobre co dla General Motors oraz Goldmana i Sachsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mlot-na-mloty zabawna pomyłka??? czy wy tam w wyborczej 19.12.09, 00:24 macie nasrane we łbach??? gościu obsmarowuje kogoś na łamach prasy i to jest "zabawna pomyłka"??? potem się tłumaczy że pomylił numery i rozmawiał z kimś innym - a ten "ktoś" oczywiście nie wyprowadził go z błędu tylko dał wywiad jako "nie on"? czy wy się z osłami na głowy pozamienialiście??? ludzi za idiotów macie? nawet jeśliby te karkołomne tłumaczenie przyjąć za fakt, to gdzie rzetelność? weryfikacja źródła? itd. dostał co mu się należało, następnym razem przyłoży się do swej roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
woltron Żenująca Hiena Roku 19.12.09, 02:12 Ciekawe czy pan Chwedoruk z Rotschild Polska też uważał, że to co zrobił Cieśla to "zabawny wypadek". Zresztą warto przypomnieć, że pan Cieśla przeprosił dopiero dwa dni po tym jak pan Chwedoruk opublikował swój list w którym stanowczo zaprzeczył, że rozmawiał z redaktorem Cieślą i w którym zagroził redakcji sprawą sądową. Przypomnę też, że wbrew zapewnieniom pana Cieśli i drugiego Misia z Dziennika do dziś nie poznaliśmy rozmówcy pana Cieśli, choć redakcja i sam dziennikarz uparcie twierdzili, że tekst jest jak najbardziej autentyczny i mają na to dowody... I nie, nie jest to sprawa trzeciorzędna jak powiedział Miś z Dziennika, a sprawa o podstawowym znaczeniu dla wiarygodności gazety. Bo skoro w tym elemencie pan Cieśla i redakcja dziennika (dziś "Dziennik Gazeta Prawna") okazali się niewiarygodni, to dlaczego mam im wierzyć, że reszta tekstu jest prawdziwa? Że Xiński wypowiadający swoją opinię 5 stron dalej w innym temacie, to rzeczywiście Xiński, a nie anonimowy rozmówca złapany przez telefon? Przykro tłumaczyć takie "oczywiste, oczywistości" dziennikarzom o znanych nazwiskach. Bawcie się tak dalej panowie dziennikarze, a niedługo nikt nie będzie traktował was poważnie. Odpowiedz Link Zgłoś
jeremit Mam inne zdanie 19.12.09, 07:19 Jeżeli jest jakieś gremium, jeżeli przyznaje swoją nagrodę, to ma prawo do kontrowersyjnych decyzji. Nie można dyskusji sprowadzać do dyskusji nad istnieniem samego gremium (erystyka Pana S.). Ponadto ładnie ze strony dziennikarza, że przeprosił, ale co czy w ten sposób się usprawiedliwił? Może jutro inny opublikuje rewelacje na podstawie rozmowy z Obamą, a jak zrobi się afera to przeprosi. Gwarantuję, że 20% czytelników nie przeczyta sprostowania i przyjmie artykuł za prawdę. Osobiście uważam, że dodatkowo powinno się jeszcze ustanowić tytuł honorowy GAMONIA ROKU imienia Wojciecha Cieśli. Odpowiedz Link Zgłoś
olszanin Żenująca Hiena Roku 19.12.09, 10:08 Dlaczego Gazeta tak broni oszusta???? Czy tylko dlatego, że jest kolegą????? Powinien zostać usunięty z dziennikarstwa, Hiena to najmniejsza kara !!!!! WSTYD MI ZA GAZETĘ 1111 PANIE MICHNIK, NIECH PAN WRÓCI I PRZYWRÓCI RZETELNOŚĆ W PANA GAZECIE !!! Odpowiedz Link Zgłoś
landaverde Niezły dowcip! ;-) 20.12.09, 09:18 olszanin napisał: > PANIE MICHNIK, NIECH PAN WRÓCI I PRZYWRÓCI RZETELNOŚĆ W PANA GAZECIE !!! Michnik i rzetelnność? To pojęcia wzajemnie sprzeczne. Poza tym jak niby miałby to zrobić, zatrudniając z powrotem Maleszkę?;-) "W wolnej Polsce nikt nigdy nie próbował niczego na mnie wymóc (...) Jedyne takie doświadczenie wyniosłem z Gazety Wyborczej. Adam Michnik czynił to jednak ze swoistym wdziękiem. Podczas kampanii prezydenckiej 1990 żądał, bym ośmieszał Wałęsę, a Mazowieckiego chwalił. Klarowałem, że to nie robota dla reportera, że zaś on w komentarzach może pisać, co chce - bez efektu. Pewnego listopadowego dnia odbyliśmy chyba dwugodzinną rozmowę, spacerując po przedszkolnym ogródku przy Iwickiej, gdzie mieściła się wtedy GW. Było zimno, siąpił deszcz, a redakcja niemal w komplecie przylepiła się do okien czekając chyba, aż się pobijemy. Michnik był jednak raczej spokojny, bo się jąkał, a gdy jest naprawdę zdenerwowany lub podniecony - jąkać się przestaje. Ja swoje, on swoje. Nagle trochę się ożywił i zwrócił się do mnie niemal ciepło, po ojcowsku: - K-k-krzysiu, jeśli ty-ty-ty chcesz tu robić wo-wolną gazetę, to-to-to-to po moim trupie." Źródło: Krzysztof Leski, "Z Michnikiem spacer po ogródku" Odpowiedz Link Zgłoś