tim7 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 13:15 Jak to było? Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi...? hihihi... Odpowiedz Link Zgłoś
xax Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 04.01.10, 13:47 800 m to maksymalna celność na celowniku mechanicznym natomiast donośność to 3,6 km do tego gdy strzelec trzyma ak pod katem 45 stopni i strzelając na zachód to odległość jest większa jak 5 km Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 04.01.10, 14:11 no tak. człowiek strzela ale to pan bóg kule nosi. przerąbane! ;'-[ Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 04.01.10, 14:13 Ech, Michaił! Trzeba był tego Sturm-Gewehra w spokoju zostawić. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Zapewne Pan Bog strzelal z AK-47 do biblijnych.... 04.01.10, 14:42 ...idiotow w Georgii.... Odpowiedz Link Zgłoś
jaro65 Rzecz stała się w domu Boga 04.01.10, 14:49 Jak widać, taka była wola gospodarza... Odpowiedz Link Zgłoś
tomboy81 Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 04.01.10, 14:53 Donośność pocisku jest większa niż zasięg skuteczny. Odpowiedz Link Zgłoś
dragonltd 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 15:26 Państwa dyskusja jest czysto teoretyczna. Z autopsji znam przypadek w którym pocisk wystrzelony z kbkAK przeszedł przez deskę o nieznanej grubości, zrykoszetował na żwirowym podłożu, pokonał odległość 2,7 km, a następnie przebił nogawkę spodni moleskin (gruby ortalion), nogawkę ocieplacza oraz mięśnie łydki, po czym osuwając się po wewnętrznej stronie nogawki spodni, spadł do cholewki buta. Co niniejszym polecam pod rozwagę niefrasobliwych strzelców różnej profedji. Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł p 04.01.10, 16:26 Faktycznie, trudno uwierzyć, skoro sam producent twierdzi, że na odległościach powyżej 1.5km pocisk ma znikomą, jeśli jakąś zdolność rażenia. Jesteś pewien, że to był AK, a nie np. PK czy Zenit? Odpowiedz Link Zgłoś
dragonltd Re: 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł p 04.01.10, 22:14 Tak. Przypadek udokumentowany i potwierdzony w śledztwie kilkanaście lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
mielis pechowiec... 04.01.10, 16:20 W latach 60 ubiegłego stulecia mój przyjaciel mawiał: Jeśli ktoś ma pecha to mu w drewnianym kościele cegła na łeb spadnie ! Wyrazy współczucia dla rodziców. Odpowiedz Link Zgłoś
headwayjp 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 16:29 a ja myślę, że Vonnegut zmartwychwstał i obudził przy okazji Rysia Snajpera. Odpowiedz Link Zgłoś
p4nther Geniusz się objawia. 04.01.10, 16:38 Haha, rekord snajpera to niecałe 2,5 km, AK-47 ma zasięg około 800 metrów - nie wydaje mi się, żeby mógł przelecieć 5 km - prędzej 3,4 i to góra. Druga sprawa - czy tak debilny naród, jak jankesi, używa kałachów i ostrej amunicji? Wątpię... Kula wpadła przez dach? Przez okno - jeszcze. Chyba, że doskonałe amerykańskie budownictwo jest tak dobre, że pocisk wystrzelony z karabinka maszynowego przeleci 5km, przebije dach budynku i zabije. Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel Re: Geniusz się objawia. 04.01.10, 17:39 fascynujące jest jak wielu ludzi ma problem ze zrozumieniem prostego tekstu... 800m to zasięg kałasznikowa w lini prostej natomiast pocisk został wystrzelony pod kątem przynajmniej 45 stopni wobec stycznej do sfery kuli ziemskiej tzn. w górę (jakbyś miał problem z ogarnięciem) i leeeciał sobie i lecia i uderzył jak twierdza w dach kościoła a potem w czaszkę dziecka. Ciekawe ile jeszcze idiotycznych głosów będzie że kałach to ma zasięg 800m trzeba zawsze coś "mądrego" od siebie nie dodać nie? Odpowiedz Link Zgłoś
kireta21 Re: Geniusz się objawia. 04.01.10, 18:40 > Haha, rekord snajpera to niecałe 2,5 km 2430m, dokonany przez kanadyjskiego snajpera w 2002 roku w Afganistanie, wielkokalibrowym karabinem wyborowym McMillan TAC-50. Trafił 3-cim strzałem. >nie wydaje mi się, żeby mógł przelecieć 5 km - prędzej 3,4 To już wyjaśniono. Odległość wynosiła mniej jak kilometr. Zapewne ktoś te 4-5km wziął z sufitu (bo COŚ prasie powiedzieć trzeba), kiedy nic nie było jeszcze wiadomo i zgodnie z zasadą głuchego telefonu uznano to w końcu za fakt. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek Strzał zapewne padl w Iraku lub w Afganistanie.... 04.01.10, 16:46 ......Ciekawe czy rodzina zabitego popierala NRA...przeciez to Georgia...siedlisko poludniowych twardzieli..... Odpowiedz Link Zgłoś
madmanu 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 16:50 Wow, gość wykonał strzał życia niewątpliwie. Jaki jest rekord odległości strzału z kałasza ze skutkiem śmiertelnym? Swoją drogą myślałem że Amerykańce czego jak czego, ale kościołów to z dykty nie stawiają. Dla mnie nagroda Darwina jak się patrzy. Współczuję rodzinie, ale po co brać 4-letnie dziecko do kościoła i po co sobie różne tragedie tłumaczyć planem bożym... Odpowiedz Link Zgłoś
swinia_spigelmana zamordowali zwolennicy zakazu posiadania broni 04.01.10, 17:13 przecież zawsze tak robią jak chce uzasadnić ograniczanie swobód obywatelskich. Musieli sie posunąć az do zamordowanie dziecko. Gnidy. U wszystkich "liberalnych demokratów" teraz powinien wisieć portret wuja Dolfa nad łóżkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: zamordowali zwolennicy zakazu posiadania bro 04.01.10, 17:35 Durne prosiaki, w odroznieniu od doroslych swin, zawsze wszystko widza przez okulary teorii spiskowych. Odpowiedz Link Zgłoś
leminkainen 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 17:17 hmm... toż to niemal kompletnie nieprawdopodobne To musi być cud! ciekawe czym ten dzieciak nagrzeszył? Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 17:41 Człowiek strzela, Pan Bóg kule nosi. Wg tego powiedzenia zawinił najwyższy... A do tego żeby trafić w kościół i potem w dziecko. To cud czy podstęp szatana? Czy mogą się wypowiedzieć specjaliści w temacie? Jakie szanse ma dziecko w stanach na śmierć z kałasznikowa w kościele? Jakie szanse miałoby gdyby nosiło moherowy beret? Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel u nas spokój 04.01.10, 17:44 Wszyscy uczestnicy mszy sa zabezpieczeni na głowie mają moherowe berety z deka nieprane od nowości więc zesztywniałe, pod spodem nierzadko trwała wiec problemu nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 Re: u nas spokój 20.02.10, 12:47 pie.....sz bzdury dziecko, widać braki w wykształceniu... pewnie niepełne gimnazjum? Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel może to był kościół Scjentologiczny 04.01.10, 17:47 Wszak w stanach obowiązuje wolność wyznaniowa, zjawisko w Polsce niepojęte. Może to był kościół kriszna albo scjentologiczny bo w artykule nie podało. Autor wyszedł z założenia jedynej słusznej religii Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry wasza bozia ma idiotyczne poczucie humoru 04.01.10, 17:54 dzieciak mogl zyc gdyby nie znudzony ciec siedzacy w chmurach Odpowiedz Link Zgłoś
gelbigel proroczy sen 04.01.10, 17:55 Dziwne czasem mam prorocze sny i dzisiaj mi się śniło że strzelałem z beretty w górę czyli w powietrze i pamiętam że bałem się co się stanie z pociskiem czy może kogoś nie trafi. A potem włażę na gazete i czytam ten artykuł. Odpowiedz Link Zgłoś
kojot1970 Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 04.01.10, 17:58 800 metrów to maksymalny zasięg celnego strzału a nie maksymalny zasięg karabinka. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitankloss2 Smnierc w kosciele 04.01.10, 18:53 Gdyby byl gowniarz poszedl do katolickiego kosciola, jak Bog przykazal, to nic takiego by mu sie nie przytrafilo. Odpowiedz Link Zgłoś
kruczygcw baldachim zamiast dachu, pastor zamiast księdza 04.01.10, 19:15 i Bóg pokarał chory naród, szkoda że poprzez tego niewinnego dzieciaka! Odpowiedz Link Zgłoś
mr_gm Nie napisali w GW najważniejszej informacji, bo 04.01.10, 19:29 w oryginalnej notce jest napisane, że ten 4-latek zamiast w kościele modlić się, to sobie grał na konsoli Nintendo. Jednym słowem Bóg się zdenerwował i posłał mu headshota. A cały artykuł z cyklu opowieści dziwnej treści. Odpowiedz Link Zgłoś
kain_brat_abla Po prostu miał pecha... 04.01.10, 22:48 bo jak mówią i w drewnianym kościele może spaść komuś cegła na głowę. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 4-latek zastrzelony w kościele. Strzał mógł paś... 04.01.10, 23:44 Ciekawe, gdzie był wtedy Pan Bóg... Wyszedł z domu zamiast strzec swoich gości?! Odpowiedz Link Zgłoś
widz666 Re: USA: 4-latek zastrzelony w kościele. "Sprawca 20.02.10, 12:42 Moim zdaniem bzdura... Kiedy byłem w wojsku, uczyli mnie że maksymalny zasięg AK47 to 3000 metrów a zasięg "celowniczy" to 800 metrów. Odpowiedz Link Zgłoś