jb.pach Kilkadziesiąt tysięcy osób ciągle bez prądu. "P... 23.01.10, 20:40 GDEZIE JEST WLADZA PREMIERA NIE MA BALUJE W ALPACH PREZYDENT Z DODA CALUSY WYMIENIA A BIEDNY NAROD ZAMARZA.JAK BY DOTYCZYLO KLERU TO WSZYSCY BY JECHALI I W ZEBACH NIESLI KABEL ALE ZE ZWYKLYCH LUDZI TO CO IM ZALEZY .PANOWIE ZWANI WADZA GDZIE WY ZYJECIE A JAK WYBORY TO PAMIETACIE Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Nieważne czy Polska jest zelektryfikowana czy nie 23.01.10, 21:03 Ważne by była niepisowska! :) Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Re: Nieważne czy Polska jest zelektryfikowana czy 23.01.10, 21:23 Nowy kobra Gorysze...i ?. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Nieważne czy Polska jest zelektryfikowana czy 23.01.10, 21:28 y_anio napisał: > Nowy kobra Gorysze...i ?. Nie, facet z IQ 200 inaczej. Tylko tacy popierają PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
y_anio Re: Nieważne czy Polska jest zelektryfikowana czy 23.01.10, 21:34 Rzeczywiście, rozbawiłeś mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Sądziłem, że napiszesz katolicka... 23.01.10, 21:48 loppe napisał: > Nieważne czy Polska jest zelektryfikowana czy > Ważne by była niepisowska! > :) a tu taka miła niespodzianka :) To wina PO i rządów SLD zapewne... a w ogóle więcej boga i kościoła, bo dzięki temu byłoby więcej dobra i na takiezło nie byłoby miejsca.. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Gdzie jest "solidarność"?! 23.01.10, 21:45 Gdy takie odcięcie od prądu przez mróz zdarzyło się w PRLu (pamiętam!! To fakt a nie gdybanie) solidarność i tym podobni prawicowcy krzyczeli, że to przez komunę! System zły! Że gdyby Polska kapitalistyczna była to by takie rzeczy się nie zdarzały! (pamiętam!! To fakt a nie gdybanie) A księża w kościołach także sugerowali (jak zwykle delikatnie i nie wprost), że to przez komunę, ateistyczna komuna zbyt mało interesowała się "zwykłym człowiekiem", była nieczuła i zimna nie to co chrześcijańska miłość dzięki której w każdym widzimy Jezusa... również sugerowano, że rozwiązaniem tej kwestii jest więcej boga, religii, kościoła, miłości chrześcijańskiej... Gdzie są ci wszyscy krzykacze? Niech teraz się odezwą! Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy miroo, nie gdybaj... 23.01.10, 21:59 miroo napisał: > Gdy takie odcięcie od prądu przez mróz zdarzyło się w PRLu (pamiętam!! > To fakt a nie gdybanie) solidarność i tym podobni prawicowcy krzyczeli, że > to przez komunę! System zły! Że gdyby Polska kapitalistyczna była to by > takie rzeczy się nie zdarzały! (pamiętam!! To fakt a nie gdybanie) > A księża w kościołach także sugerowali (jak zwykle delikatnie i nie > wprost), że to przez komunę, ateistyczna komuna zbyt mało interesowała się > "zwykłym człowiekiem", była nieczuła i zimna nie to co chrześcijańska miłość > dzięki której w każdym widzimy Jezusa... również sugerowano, że > rozwiązaniem tej kwestii jest więcej boga, religii, kościoła, miłości > chrześcijańskiej... > Gdzie są ci wszyscy krzykacze? Niech teraz się odezwą! za prl-u nikt oficjalnie i glosno nie gdybal, co by bylo, gdyby polska byla kapitalistyczna... Odpowiedz Link Zgłoś
miroo rooboy - wszyscy gdybali - ale ty za młody jesteś. 23.01.10, 22:43 aby to pamiętać... i wszyscy mówili, że jak będzie kapitalistyczna to ho ho - raj na ziemi! To że w tv i radiu oraz w prasie (w ulotkach solidarności tak) nie gdybali to nie znaczy że nie gdybali... chyba, że ty jesteś syn komuchów i do Ciebie te gdybania nie docierały... w kościołach gdybano, w ulotkach solidarności gdybano, gdybano nawet kiedyś jak mi oglądanie filmu w sobotę o 20:30 przerwali włączając się emisją dźwięku i leciało zamiast dźwięku filmu... oj gdybali, gdybali... gdyby nie gdybali to by owczym pędem i bez refleksji nie zmieniali wszystkiego na dziki kapitalizm na przełomie 80/90 tych latek... ale ty w pieluchach wtedy byłeś... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy miroo, przeczytaj sobie 21 postulatow solidarnosci 23.01.10, 23:33 jak znajdziesz tam gdzies slowo kapitalizm, to daj znac... albo daj link na ultoke solidarnosci, ktora gdyba o kapitalizmie... Odpowiedz Link Zgłoś
miroo rooboy nie wygłupiaj się... 23.01.10, 23:41 nie zrzucaj na mnie ciężaru dowodu - to Ty powiedziałeś, że w PRLu nie gdybali o kapitaliźmie sam więc udowodnij, że tak nie było.... wszyscy tutaj jak jeden mąż wiedzą, że tak było tylko Ty głupa udajesz - hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy miroo, nie odwracaj kota ogonem... 24.01.10, 00:03 miroo napisał: > nie zrzucaj na mnie ciężaru dowodu - to Ty powiedziałeś, że w PRLu nie gdybali > o > kapitaliźmie sam więc udowodnij, że tak nie było.... > wszyscy tutaj jak jeden mąż wiedzą, że tak było tylko Ty głupa udajesz - hahaha ty powiedziales, ze gdybali, ja poprosilem o dowod... jesli potrafisz logicznie myslec, jest duzo praktyczniej udowodnic cos, co bylo, niz cos, czego nie bylo... zeby bylo jasniej... ty musisz znalezc tylko jedna ulotke solidarnosci, ktora gdyba o kapitalizmie... ja musialbym skompletowac wszystkie ulotki solidarnosci, aby dowiesc, ze zadna z nim nie gdyba o kapitalizmie... comprendo??? Odpowiedz Link Zgłoś
miroo rooboy nie ośmieszaj się! 24.01.10, 00:38 Nikt oprócz ciebie nie plecie bzdur, że w PRLu ludzie i solidarność nie chcieli kapitalizmu! i o nim nie mówili (gdybali - użyliśmy takiego słowa). Gdyby go nie chcieli nie wprowadziliby! Chcieli demokracji i kapitalizmu bo tak miało być lepiej! Dawano przykład jak dobrze się żyje w krajach kapitalistycznych i twierdzono, że również u nas tak będzie! Ludzie z solidarności rządzili Polską od 1989 roku do 1993 a Wałęsa do 1995 sprawował funkcję Prezydenta - i to oni wprowadzili kapitalizm, namawiali do kapitalizmu... Oczywiste jest, że nie potrafię Tobie teraz znaleźć nawet jednej ulotki solidarności z okresu PRLu bo ich po prostu nie zbieram! Ani nie ma ich w sieci! Obrazu jpg nie wkleję, a w sieci ich nie ma więc nie wkleję linka... ani Ty ani Ja nie jesteśmy w stanie udowodnić naszych twierdzeń przeto... Dowodem na moją rację jest to, że tylko ty tutaj poddajesz w wątpliwość moje słowa iż "solidarność chciała i dążyła do kapitalizmu (przyznaję, że miała przy tym żądania głęboko socjalistyczne w sferze przywilejów społecznych dla robotników) oraz, że mówiła o tym jeszcze w PRLu"... Albo się wygłupiasz, albo jesteś szalony albo niedouczony... Ale tylko Ty jeden tutaj... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy zastanow sie, miroo, kto sie osmiesza... 24.01.10, 00:55 iroo napisał: > Nikt oprócz ciebie nie plecie bzdur, że w PRLu ludzie i solidarność nie chcieli > kapitalizmu! i o nim nie mówili (gdybali - użyliśmy takiego słowa). > Gdyby go nie chcieli nie wprowadziliby! Chcieli demokracji i kapitalizmu bo tak > miało być lepiej! Dawano przykład jak dobrze się żyje w krajach > kapitalistycznych i twierdzono, że również u nas tak będzie! > Ludzie z solidarności rządzili Polską od 1989 roku do 1993 a Wałęsa do 1995 > sprawował funkcję Prezydenta - i to oni wprowadzili kapitalizm, namawiali do > kapitalizmu... > > Oczywiste jest, że nie potrafię Tobie teraz znaleźć nawet jednej ulotki > solidarności z okresu PRLu bo ich po prostu nie zbieram! Ani nie ma ich w sieci > ! > Obrazu jpg nie wkleję, a w sieci ich nie ma więc nie wkleję linka... ani Ty ani > Ja nie jesteśmy w stanie udowodnić naszych twierdzeń przeto... > > Dowodem na moją rację jest to, że tylko ty tutaj poddajesz w wątpliwość moje > słowa iż "solidarność chciała i dążyła do kapitalizmu (przyznaję, że miała przy > tym żądania głęboko socjalistyczne w sferze przywilejów społecznych dla > robotników) oraz, że mówiła o tym jeszcze w PRLu"... > > Albo się wygłupiasz, albo jesteś szalony albo niedouczony... > Ale tylko Ty jeden tutaj... w sieci jest wiele dokumentow... dla przykladu wklejam ci linka do 21 postulatow solidarnosci... www.elfal.com/solidarnosc/dokumenty/21postulatow.html znajdz tam jedna wzmianke o kapitalizmie... nie musisz sie ze mna zgadzac, ale wg mnie solidarnosc chciala rownosci spolecznej, wolnosci wyznania i pogladow oraz godziwych warunkow zycia (o czym swiadcza ponizsze postulaty mowiace m.in. o kartkach na mieso, miejscach w zlobkach etc), a nie kapitalizmu... czego solidarnosc nie przewidziala to fakt, ze, jak mawiaja wsrod anglosasow, there's no such thing like free lunch, i za cala te pomoc finansowa z zachodu musieli potem zaplacic z gruba nawiazka... pokaz mi drugi kraj na swiecie, gdzie wszystkie media, banki, glowne zaklady przemyslowe, etc sa w rekach zachodnich globalistow... "kapitalizm" w polsce wprowadzil zachod, aby byc w stanie odebrac swoje wklady finansowe z 1000% odsetkami... dlatego wlasnie zachod tak pluje na lukaszenke, bo nie moze przezyc, ze on jako jedyny w regionie obronil rodzimy majatek narodowy przed przejeciem go przez globalistow za 10% faktycznej wartosci... pomysl o tym, miroo... Odpowiedz Link Zgłoś
miroo rooboy - ochłoń! widzę, że nie sypiasz! 24.01.10, 21:23 1) co do kapitalizmu - przywódcy solidarności go wprowadzili, ci sami, którzy stworzyli wymienione przez Ciebie postulaty... 2) co do kapitalizmu - tak się składa, że żyłem w tych czasach (lata 80te XX wieku) i wiem doskonale, że kapitalizm przez polaków był pożądany i przez solidarność także... 3) co do kapitalizmu - wprawdzie nie zdawali sobie oni sprawy jak kapitalizm wygląda i jak będzie wyglądał gdy zostaniemy sprowadzeni do tej samej kategorii co kraje ameryki południowej, ale kapitalizmu chcieli prawie wszyscy na czele z solidarnością! 4) co do solidarności - obecnie dostępne dokumenty jeśli są to są odpowiednio spreparowane i wybrane tak aby jak najlepiej świadczyły o solidarności... mają pomijać niewygodne sprawy (w tym m.in. kapitalizm) a wyolbrzymiać tylko to co było dobre (widać, że się złapałeś na ten haczyk wybielania ich teraz), 5) co do sytuacji polski - taka sytuacja jest w ameryce południowej - ale i oni są mądrzejsi i się z niej wyciągają... my w nią dalej brniemy... 6) sposób wprowadzenia kapitalizmu i jego wygląd w polsce to temat zbyt długi aby go tutaj omawiać... ochłoń chłopcze... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: POpaprańcy biorą się do roboty? :) 23.01.10, 21:46 kralik111 napisał: > darkraj napisał: > > > cillian1 napisał: > > > > > > buhahahhahahahhaa żarty > > > > > > żarty to będą jak nic nie zrobią, zupełnie jak prezydent z bratem z > a czas > > ów > > > trąb! Tych powietrznych oczywiście! Bo nie piszę o nich samych! > > ========================== Żarty to już były. > > Teraz zaczęła się prawdziwa tragedia. > > Zwracam tutaj uwagę, że problemy energetyczne z innych regionów Polski są > > skrzętnie omijane przez mendia lub traktowane tylko wspominkowo. > > Wiec bierz przodowniku pracy kombinery w lapy i biegiem w Polske obywatelom > druta ciagnac w czynie spolecznym...;DDDDDDDDDDDDDD ============== Z trollami konwersacji nie prowadzę. Spadaj, bucu. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: Kilkadziesiąt tysięcy osób ciągle bez prądu. 23.01.10, 21:50 Taak? To powiedz wobec tego czym dla Ciebie jest Polska? Tylko powstrzymaj sie od obelg (jesli potrafisz). Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy excuse my ignorance... 23.01.10, 21:55 co to sa te ogrzewalnie??? np. pokoj w urzedzie gminy, gdzie mozna sobie posiedziec, aby sie dogrzac przed pojsciem do zimnego domu??? wiec mozna sie dogrzac od poniedzialku do piatku w godz. 8 - 17 czy tez gmina otwarta 24/7??? a moze w piatek po poludniu soltys rozdaje wodke na ogrzanie, aby do poniedzialku wytrzymali??? Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Re: karalik111 rozwolnienia dostałeś? 23.01.10, 22:02 wiem twoim jezykiem debilu, idioto, pajacu itd. Ty masz czelnosc pisac o opluwaniu Polski sku...e.loo? A plucie w kazdym poscie na innych Polakow, na Prezydenta ktorego w wolnych wyborach wybral narod jest przejawem partiotyzmu? Jestes CHORY!!! Zal mi Cie, jakim trzeba byc frustratem sztampowy przykladzie internetowego trolla, zeby takim jezykiem i taka nienawiscia sie popisywac. Skad jestes podpisz sie prostaku a nie pluj zza monitora anonimowo. Osiagnoles sukces w swoim marnym (jak widac po sukcesach) zyciu - jestes najbardziej prostym, zgorzknialym i... ech brak slow na takie kreatury. Dlatego wyjechalem z tego pieknego zamieszkalego przez kralikow kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciumorales Pytanie do moderatora forum 23.01.10, 22:11 Czy ten osobnik powyzej aby nie amie regulaminu (nie mowiac o prawie) obrazajac wszystkich wokol, nie mowiac juz o Prezydencie? Jaka gazeta.pl taki poziom zwolennikow. Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy morales, relax... 23.01.10, 22:18 ciuciumorales napisał: > Czy ten osobnik powyzej aby nie amie regulaminu (nie mowiac o > prawie) obrazajac wszystkich wokol, nie mowiac juz o Prezydencie? > Jaka gazeta.pl taki poziom zwolennikow. kralik vel facwit jest tutejszym moderatorem... bardzo zreszta przez szechtera cenionym... Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy zwracam honor, gazwyb i szechter... 23.01.10, 23:35 rooboy napisał: > ciuciumorales napisał: > > > Czy ten osobnik powyzej aby nie amie regulaminu (nie mowiac o > > prawie) obrazajac wszystkich wokol, nie mowiac juz o Prezydencie? > > Jaka gazeta.pl taki poziom zwolennikow. > > > kralik vel facwit jest tutejszym moderatorem... bardzo > zreszta przez szechtera cenionym... widze, ze wszystkie posty kralika vel facwita zostaly wykasowane... a tyle sie moron naprodukowal.... Odpowiedz Link Zgłoś
fasi6 Kilkadziesiąt tysięcy osób ciągle bez prądu. "P... 23.01.10, 22:56 a co to są "agregatory prądotwórcze"? Odpowiedz Link Zgłoś
rooboy fasi, wyluzuj... 24.01.10, 00:10 fasi6 napisał: > a co to są "agregatory prądotwórcze"? ty nigdy nie robisz bledow w obcym jezyku??? Odpowiedz Link Zgłoś
korcia2000 Kilkadziesiąt tysięcy osób ciągle bez prądu. "P... 24.01.10, 00:15 Niewątpliwie mamy do czynienia z kompromitacją władz, zarówno wojewódzkich jak i centralnych. Nikt z rządu nie pofatygował się, by zbadać sytuację na miejscu. Nikt nie podjął radykalnych działań. Wszyscy poszkodowani powinni zażądać wysokich odszkodowań. Ciekawe ponadto, że w Rosji i Skandynawii, gdzie zimy są znacznie cięższe, do tak ekstremalnych sytuacji nie dochodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Mogą liczyć 24.01.10, 08:08 na pomoc .... 20 żołnierzy w północnych częściach województwa śląskiego Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Kilkadziesiąt tysięcy osób ciągle bez prądu. "P... 24.01.10, 09:36 Jeżeli nie zacznie się poważnej modernizacji sieci energetycznej,to będzie coraz gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś