oliwia.anna.majewska 11.02.10, 10:50 Moje najszczersze gratulacje. My, w Polsce tylko gadamy i gadamy o budowie elektrowni. Bierzmy przykład z tych, co robią a nie paplają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szarak_44 Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 11:10 My nie ścigamy się z USA/Izraelem o budowę Kalifatu :-))) --- Kiedy chwytamy za miecze, nazywają nas Awarami. Gdy lepimy zbyt wprawnie garnki, przezywają nas Wandalami. Jeśli tylko dosiadamy w bitwie koni, stajemy się dla nich Scytami... Jesteśmy Słowianie ! Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem tekstu 11.02.10, 11:42 przywodzi na myśl, najlepsze czasy propagandy stalinowskiej i nazistowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 11:48 islamski Hitler nie potrzebuje żadnej propagandy, a ty lortea robisz za oliwię czy lorteę ? www.root-1.co.il/Media%20files/ahmadinejad.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 12:42 Tfuj kolega doklejajacy do znudzenia statut Hamasu to tez jakis tercet (egzotyczny) czy rozdwojenie osobowosci ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 12:49 metenburg napisała: Tfuj kolega doklejajacy do znudzenia statut Hamasu podpisałeś się już pod tym statutem ? widzę nie w smak ci, że morderców i terrorystów się tutaj krytykuje ? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 12:52 abhaod napisał: > podpisałeś się już pod tym statutem ? widzę nie w smak ci, że > morderców i terrorystów się tutaj krytykuje ? Masz na myśli amerykanów, palestyńczyków, czy izraelskich żydów? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 12:55 ciebie video.google.pl/videoplay?docid=-6041204945834291260&ei=erhtSZqnN5-QiQLPhvyqBQ&q#docid=- 6116540553757532725 Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:01 www.youtube.com/watch?v=xd2pqVBZEVc Wesołe chłopaki i dziewuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:04 tobie już dawno zamordowano rozum www.racjonalista.pl/kk.php/s,5760/q,Ku.rozsadnemu.podejsciu.do.kwestii.izraelsko.palestynskiej Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:07 abhaod napisał: > tobie już dawno zamordowano rozum Ahhaha, dziecko neo? Nie spodobał się filmik, nie podpasował do jedynie słusznej i jakże prostej wizji świata? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:13 a gdzie w tym filmiku mordowani cywile ? w czytaniu jesteś widzę mistrzem ówiata "nie podpasowało do jedynie słusznej i jakże prostej > wizji świata?" Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:41 No, to ty jesteś "mistrzem" w czytaniu. Przecież nie pisałem, że mordują cywili. Swoją drogą że mordują, to fakt, ale o tym akurat nie ma w tym wesołym i pouczającym filmiku na temat wzniosłego i tolerancyjnego narodu Izrael. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:55 a coś na temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:58 dyzio_marudziciel napisał:Przecież nie pisałem, że mordują cywili "Izraelscy TURYŚCI oglądają MORDOWANYCH Palestyńczyków"- tytuł twojego filmiku Co to jest Trolling, trollowanie, trolowanie, trolling, troling? - pojęcie trollowania wywodzi się od angielskiego określenia trolling, stosowanego w rybołóstwie. Pewien rodzaj ludzi (tzw. troll) lubi krążyć po grupach dyskusyjnych czy forach trollując, czyli wywołując kłótnie i bezsensowne dyskusje. Postują tylko po to, by wkurzyć innych. Wdawanie się w dyskusje z trollem pozbawione jest sensu z dwóch powodów: - prowokuje go do dalszego trollowania - trollowi zależy tylko na wywołaniu zamieszania; nie interesuje go temat dyskusji, a więc i wnioski z tejże. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 14:02 Używanie mózgu, choć niepopularne, bardzo pomaga w zrozumieniu świata. Przykład: proszę podać, gdzie w tytule filmu jest napisane o mordowaniu cywili? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 14:08 "Palestyńczycy", Hamas to mordercy i terroryści Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 14:19 Jak rozumiem, członek Hamasu nie może być jednocześnie palestyńczykiem? Coraz ciekawszych rzeczy się człowiek dowiaduje. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 14:22 osioł i człowiek to też zwierzę Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Dyziu 11.02.10, 15:35 > Swoją drogą że mordują, to fakt, ale o tym akurat nie ma w tym wesołym i > pouczającym filmiku na temat wzniosłego i tolerancyjnego narodu Izrael. sprobowalbys pozyc otoczony muzulmanami - bardzo szybko stalbys sie kagankiem tolerancji :) a tymczasem, Szwajcarzy ktorzy nie doswiadczyli na wlasnej skorze krzyny terroryzmu, okazali sie byc znacznie bardziej za zbanowaniem meczetow w swoim kraju, niz Izraelczycy. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 13:59 abhaod napisał: > podpisałeś się już pod tym statutem ? widzę nie w smak ci, że > morderców i terrorystów się tutaj krytykuje ? - Ten statut to taki sam "kwiat" jak Main Kampf czy Protokoly Medrcow Syjonu. Mozesz(cie) je sobie doklejac do kazdego postu. Nie w smak mi jest hipokryzja. Chcez krytykowac mordercow i terrorystow to nie zapomnij tez o izraelskim lotnictwie bombardujacym USS Liberty, Rachel Corrie i tych co lekkim palcem strzelali bialym fosforem. Hamas zwisa mi tak samo jak syjonizm! Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 14:06 metenburg napisała: > - Ten statut to taki sam "kwiat" jak Main Kampf czy Protokoly > Medrcow Syjonu a Ziemia jest płaska! Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Manipulacja słowami Achmadineżada i tytułem t 11.02.10, 16:02 abhaod napisał: > a Ziemia jest płaska! - Myslenie niektorych forumowiczow tez jest plaskie! Odpowiedz Link Zgłoś
kpix ale jest pewna roznica: 11.02.10, 15:44 Mein Kampf zostal doszczetnie pobity, natomiast karta Hamasu ma sie dzis swietnie. Bardzo jej dzis w tym pomaga Al Jazeera, ktora ma ogladalnosc kilkaset milionow lebkow. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: ale jest pewna roznica: 11.02.10, 17:07 Ciekawe jak staut ZOB wygladal? Zniewoleni Zydzi pewnie go tylko wersetami milosci do oprawcow wypelnili. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: ale jest pewna roznica: 11.02.10, 17:26 Elka Sulzer zainteresowana jest porownywaniem statutu organizacji terrorystycznej Hamas do statutu Zydowskiej Organizacji Bojowej. Mniej smutne jest to porownywanie od tego, ze niektorzy Polacy, ludzie zyjacy w kraju, na ktorego ziemiach sie Zaglada badz-co-badz odbyla, jak widac znizaja sie do lykania jak swieze buleczki az tak niskich lotow propagandy... Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: kpixie, czy ty aby wiesz co czynisz? 11.02.10, 19:26 Propaganda jednych sie zaslaniasz by obalic propagande drugich? To nie ja z porpagand Hamasu wyjezdzam. Nie ja produkuje jedyniewlasciwe prosyjonistyczne kawalki. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: kpixie, czy ty aby wiesz co czynisz? 12.02.10, 09:54 żenada ta twoja pisanina elka www.racjonalista.pl/kk.php/s,7076 Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: ale jest pewna roznica: 11.02.10, 17:09 przede wszystkim "Protokoły.." to fałszywka carskiej Ochrany, !Mein Kampf" został osobiście napisany przez Hitlera, już tam zapowiedział Holocaust, Hamasu też nie biorą poważnie... Odpowiedz Link Zgłoś
wieprzowinapozydowsku Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony uran 11.02.10, 12:09 bi.gazeta.pl/im/9/7549/z7549209N,Tlumy-zgromadzone-podczas-przemowienia-prezydenta.jpg Chcialbym sie zapytac dziennikarzy gazeta.pl czy aby tym zdjeciu (dolaczonym do artykulu) nie ma aby "od 100 tys. do 2 mln ludzi"?!? Bo moze jest... "kilkanascie", wg was?!? Chcialbym poznac wasza opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejberlin Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:15 "Adolf Ahmadineżad, przemawiając do setek tysięcy wiwatujących" jest tam też "wieprzowina, świnia, lortea, tornson", czyli nasi sympatycy islamskiego Hitlera Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Nieprawda! Kłamstwo! 11.02.10, 12:18 andrzejberlin napisał: > jest tam też " lortea, Ja aktualnie przebywam na Wyspach Kergulena, gdzie zakładam lokalną komórkę Strażników Rewolucji. Odpowiedz Link Zgłoś
seydlitz Re: Nieprawda! Kłamstwo! 11.02.10, 13:08 To uważaj, bo cie stamtąd wypiep.... Każde normalne państwo nie powinno na swoje terytorium wpuszczać wyznających wiarę małżeństw zz małymi dziewczynkami. Na szczęście wypowiedzi irańskiego Adolfa powodują, że start efów jest z każdą sekundą bliżej. Odpowiedz Link Zgłoś
referee Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:19 Ja mam nadzieje,ze Stany wezme sie za tylek temu fundamentalistycznemu Stalinowi.W koncu to psychopata.Czytalem,ze nastapily juz perwsze powieszenia demonstrantow.A swiat milczy i chce z nim dyskutowac. Z takimi tyranami to trzeba tylko sila. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:48 referee napisał: A swiat milczy i > Z takimi tyranami to trzeba tylko sila. - Swiat tez milczal kiedy porwano Morti Vanunu, milczy tez dzisiaj kiedy szykanuje sie go dzisiaj za kontakty z zagranicznymi dziennikarzami. A ty nie protestujesz ? Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:57 metenburg napisała: > - Swiat tez milczal kiedy porwano Morti Vanunu, a w Ameryce Murzynów biją !!! Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Raczej wieszają. 11.02.10, 13:07 abhaod napisał: > a w Ameryce Murzynów biją !!! bradley.chattablogs.com/lynch1 Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: Raczej wieszają. 11.02.10, 13:20 faktycznie video.google.pl/videoplay?docid=-6041204945834291260&ei=erhtSZqnN5-QiQLPhvyqBQ&q# Odpowiedz Link Zgłoś
bercik38 Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:50 referee napisał: > Ja mam nadzieje,ze Stany wezme sie za tylek temu > fundamentalistycznemu Stalinowi.W koncu to psychopata.Czytalem,ze > nastapily juz perwsze powieszenia demonstrantow.A swiat milczy i > chce z nim dyskutowac. > Z takimi tyranami to trzeba tylko sila. To jedź do Iranu i mu wpie... Odpowiedz Link Zgłoś
janeks-dwa Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:17 jestes typowa idiotka z polaczkowa, grayulojesz mordercom z iranu ktozy wyproboja pierwsza bombe atomowa nad polska Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Tylko jedno pytanie. 11.02.10, 12:19 Kiedy ostatnio Iran zaatakował Polskę, albo chociaż nam groził? Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Co za klamliwa istota 11.02.10, 12:50 janeks-dwa napisał: > jestes typowa idiotka z polaczkowa, grayulojesz mordercom z iranu > ktozy wyproboja pierwsza bombe atomowa nad polska Czy mozesz zacytowac jakiekolwiek roszczenia "mordercow z Iranu" (Iran pisze sie z duzej litery, to nazwa wlasna panstwa, tak samo jak Izrael) wobec Polski? Na twoim miejscu, jesli nie mozesz zyc bez ciaglego trzesienia sie w butach i obaw ze ci cos na glowe spadnie, to raczej balbym sie "pokoj milujacego" rezimu z TelAwiwu. Jak wiesz talmudczycy z TelAwiwu zawsze maja do Polski jakies roszczenia i pogrozki. A to im sie jakies odszkodowania kolacza po glowach za zagrabione mienie, a to ich wymordowalismy iles tam milionow za czasow Hitlera, a to niedopilnowalismy znaku (zrobionego rekami polskich wiezniow) znad bramy tyle dla nich znaczacej .... Wiecj umiaru i mniej histerii w emocjach zycze, jasiu. Przydaloby sie tez od czasu do czasu pomyslec. Odpowiedz Link Zgłoś
metenburg Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 12:51 janeks-dwa napisał: > jestes typowa idiotka z polaczkowa, grayulojesz mordercom z iranu > ktozy wyproboja pierwsza bombe atomowa nad polska - Oto przyklad szacunku dla wlasnego kraju, albo tez kraju w ktorym przyszlo sie urodzic: polaczkowo, polska. -BYDLE I PASTUCH w jednej osobie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony ura 11.02.10, 13:02 Jak dotychczas jedyna organizacja, która użyła broni atomowej przeciwko cywilom, to armia USA... Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Gross, ale macie bombowych sasiadow ;-)))))))))))) 11.02.10, 12:37 panie Grossssssss alez wam dal Bog BOMBOWYCH sasiadow Nareszcie dostaliscie takich sasiadow na jakich zaslugujecie. ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO panie grosssss panski rodak kosinski tez klamal o polakach. Wie pan jak skonczyl? zalozyl sobie torbe plastikowa na leb i popelnil samobojstwo. Na co pan czeka? Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny czy Michnik jest "mensh" ?????????????? 11.02.10, 12:42 Michnik wlacza uzytkownikom wyborczej (nie pytajac ich o zgode ) jakis belkot. Trudno zrozumiec o co mu chodzi. Prawdpodobnie chce zeby kupic jakies wino? Jest jeszcze drugi belkot ale tego juz calkiem nie mozna zrozumiec. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: czy Michnik jest "mensh" ?????????????? 11.02.10, 19:49 Jak to nie pytajac o zgode? Przeciez nie musisz tego czytac. Czytajac wyrazasz zgode na czytanie tego co tam pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
solec12 Re: Gross, ale macie bombowych sasiadow ;-))))))) 11.02.10, 12:44 ekumeniczny napisał: > panie Grossssssss alez wam dal Bog BOMBOWYCH sasiadow > Nareszcie dostaliscie takich sasiadow na jakich zaslugujecie. > ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO > ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO > panie grosssss panski rodak kosinski tez klamal o polakach. Wie pan > jak skonczyl? zalozyl sobie torbe plastikowa na leb i popelnil > samobojstwo. Na co pan czeka? Gross nie ma odwagi założyć sobie torby na gębę, czeka aż ktoś mu pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
feurig59 Re: Gross, ale macie bombowych sasiadow ;-))))))) 11.02.10, 12:50 ekumeniczny napisał: > panie Grossssssss alez wam dal Bog BOMBOWYCH sasiadow > Nareszcie dostaliscie takich sasiadow na jakich zaslugujecie. > ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO > ;-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO > panie grosssss panski rodak kosinski tez klamal o polakach. Wie pan > jak skonczyl? zalozyl sobie torbe plastikowa na leb i popelnil > samobojstwo. Na co pan czeka? Pan Gross ma takich sąsiadów jak Ty - po jednej Białoruś, Kr. Bałtyckie i Ukraina, po drugiej Niemcy i nikt nie ma bomby atomowej - no chyba, że Czesi. Kosinski kłamał o Polakach? Nie napisał o nich ani jednego słowa. to tylko takim jak Ty się wydawało, że warci jesteście literatury.:) Odpowiedz Link Zgłoś
solec12 Re: Gross, ale macie bombowych sasiadow ;-))))))) 11.02.10, 13:50 My nie mamy broni A, Białoruś, Niemcy, Czechy, Słowacja, też. Zyjemy w zgodzie i pokoju. Za to izrael ma to i jego sąsiedzi też mają prawo do posiadania broni A. Nie rozumię w czym problem. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix re: 11.02.10, 15:48 w tym problem misiu, ze nie samo posiadanie broni jest zagrozeniem dla Izraela (bo Pakistan i Indie posiadaja taka bron od dawna), a mieszanka posiadania broni z iranskimi grozbami likwidacji nielubianego przez siebie kraju. Oczekiwalbys od swojego panstwa siedziec bezczynnie, gdyby dajmy na to bialoruskie wladze skandowaly na wiecach "Death to Poland" i grozily Polsce eliminacja ? Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Gross, ale macie bombowych sasiadow ;-))))))) 11.02.10, 19:47 Gross jest obywatelem amerykanskim i polskim. Jego sasiedzi to Kanadyjczycy, Meksykanie, Niemcy, Czesi, Slowacy, Ukraincy, Bialorusini, Litwini i Rosjanie, oraz posrednio Dunczycy i Szwedzi. Kogo masz na mysli? Odpowiedz Link Zgłoś
solec12 Jak tu nie kochać Iranu? 11.02.10, 12:43 36 876 458 ludzi w Polsce trzyma kciuki za Iran i jego wielkiego przywódcę prez. prof. dr. hab. Mahmuda Amedinedżada. Możemy tylko pozazdrościć takiego przywództwa i takiej determinacji. To takie miłe patrzeć jak izrael trzęsie gaciami ze strachu. Odpowiedz Link Zgłoś
foruman Re: Jak tu nie kochać Iranu? 11.02.10, 12:59 mów stolec za siebie. ja o Izrael jestem spokojny. Dadza sobie radę. Pokolenia antysemitów nauczyły ich pilnować swego. Między innymi takich żydożerców jak ty. Tak więc, twoje wyliczenie jest tyle warte ile sondaż prezydenckie.. ---------------------- "I fart in your general direction! Your mother is a hampster, and your father smells of old elderberries!" Odpowiedz Link Zgłoś
solec12 Re: Jak tu nie kochać Iranu? 11.02.10, 13:54 foruman napisał: > mów stolec za siebie. ja o Izrael jestem spokojny. Dadza sobie radę. Pokolenia > antysemitów nauczyły ich pilnować swego. Między innymi takich żydożerców jak ty > . > Tak więc, twoje wyliczenie jest tyle warte ile sondaż prezydenckie.. > > ---------------------- > "I fart in your general direction! Your mother is a hampster, and your father > smells of old elderberries!" Sondaże są nieubłagane, oczywiście te mówiące o żydowskiej antypatii. Nawet we Włoszech żydzi są teraz nielubiani przez większość, mimo że nie popełnili tam takich zbrodni jak w Polsce, ZSRR czy Niemczech. A to jest dużo, od tego sę zazwyczaj upadki zaczynają. Historia zatoczyła koło. Odpowiedz Link Zgłoś
pimpus18 A po co im ten uran? 11.02.10, 12:46 20% na 31-lecie rewolucji. Wyraźnie są w tyle. Uran jak bimber, im więcej gradusow, tym lepszy! Na brudną bombę może już starczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Patrioty będą, jak Ruskie się zgodzą, co wątpliwe 11.02.10, 13:35 Pimpusiu, chyba jestem wróżką. Od czasu do czasu pisałam widząc jak USA wciąż przesuwają termin dostawy, że patrioty dla idioty to mało realny projekt. No i masz diable kaftan: "Nie ma szans na przyjazd wyrzutni Patriot do Polski w pierwszym kwartale tego roku – odpowiedział na pytanie „Rz” szef Kancelarii Prezydenta RP Władysław Stasiak, który spotkał się w Waszyngtonie z przedstawicielami administracji USA. Nie podał innego terminu. Ale zapewnił, że sprawa „jest na dobrej drodze” (...) Jak dowiedziała się „Rz” z dwóch niezależnych źródeł dyplomatycznych, władze w Waszyngtonie chciałyby zaczekać z wysłaniem baterii patriotów, aż negocjatorzy ze Stanów Zjednoczonych doprowadzą do podpisania z Rosją nowego traktatu o redukcji strategicznych zbrojeń nuklearnych START II. Dokument miał być gotowy do końca ubiegłego roku, gdy przestała obowiązywać poprzednia umowa, ale rozmowy wciąż się przeciągają. Tymczasem decyzja o rozmieszczeniu patriotów w bazie w Morągu, 60 km od granicy z obwodem kaliningradzkim, mogłaby zostać odebrana przez Rosję jako prowokacja i jeszcze bardziej utrudnić negocjacje.(...) Termin pierwszego przyjazdu do Polski wyrzutni to jednak niejedyny problem z patriotami. Zgodnie z dwustronną deklaracją o partnerstwie strategicznym podpisaną w 2008 r. najpierw ruchoma bateria ma stacjonować w naszym kraju rotacyjnie, ale od 2012 roku już na stałe. Jak jednak dowiedziała się „Rz”, Amerykanie nie chcą potwierdzić tego zobowiązania.(...)" forum.gazeta.pl/forum/03,902,107113505,107120428.html?rep=2 A GW milczy o tym jak zaklęta. Pewnie by nie zaszkodzić w kandydaturze na prezydenta wspaniałemu architektowi umowy o Patrioty - Sikorskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
eva15 Re: Patrioty będą, jak Ruskie się zgodzą, co wątp 11.02.10, 13:41 Sorry, pomyliłam linki: www.rp.pl/artykul/432225_Patrioty_beda_pozniej.html Odpowiedz Link Zgłoś
przyjacielameryki Re: Patrioty będą, jak Ruskie się zgodzą, co wątp 11.02.10, 14:19 eva15 napisała: Pimpusiu, chyba jestem wróżką. Od czasu do czasu pisałam widząc jak USA wciąż p rzesuwają termin dostawy, że patrioty dla idioty to mało realny projekt. No i m asz diable kaftan: "Nie ma szans na przyjazd wyrzutni Patriot do Polski w pierwszym kwartale tego roku – odpowiedział na pytanie „Rz” szef Kancelarii Prezydent a RP Władysław Stasiak, który spotkał się w Waszyngtonie z przedstawicielami ad ministracji USA. Nie podał innego terminu. Ale zapewnił, że sprawa „jest na dobrej drodze” (...) Jak dowiedziała się „Rz” z dwóch niezależnych źródeł dyplomatycznyc h, władze w Waszyngtonie chciałyby zaczekać z wysłaniem baterii patriotów, aż n egocjatorzy ze Stanów Zjednoczonych doprowadzą do podpisania z Rosją nowego tra ktatu o redukcji strategicznych zbrojeń nuklearnych START II. Dokument miał być gotowy do końca ubiegłego roku, gdy przestała obowiązywać poprzednia umowa, al e rozmowy wciąż się przeciągają. Tymczasem decyzja o rozmieszczeniu patriotów w bazie w Morągu, 60 km od granicy z obwodem kaliningradzkim, mogłaby zostać od ebrana przez Rosję jako prowokacja i jeszcze bardziej utrudnić negocjacje.(...) Termin pierwszego przyjazdu do Polski wyrzutni to jednak niejedyny problem z pa triotami. Zgodnie z dwustronną deklaracją o partnerstwie strategicznym podpisan ą w 2008 r. najpierw ruchoma bateria ma stacjonować w naszym kraju rotacyjnie, ale od 2012 roku już na stałe. Jak jednak dowiedziała się „Rz”, Ame rykanie nie chcą potwierdzić tego zobowiązania.(...)" forum.gazeta.pl/forum/03,902,107113505,107120428.html?rep=2 > > A GW milczy o tym jak zaklęta. Pewnie by nie zaszkodzić w kandydaturze na prezy > denta wspaniałemu architektowi umowy o Patrioty - Sikorskiemu. > Wy naprawdę wierzycie, że cokolwiek zależy od Rosji????? Rosja zupełnie nie liczy się, nawet w przemyśle zbrojeniowym!!! Na ostatnim szczycie G7 już nawet nikt nie wysilał się i nie dawał żeby Rosję zaprosić. Termin rozlokowania Patriotów to tylko logistyka i problemy z tym związane!!!! Nie rozumiem tej radości!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
meerkat1 Re: A po co im ten uran? 11.02.10, 17:10 pimpus18 napisał: > 20% na 31-lecie rewolucji. > > Wyraźnie są w tyle. > > Uran jak bimber, im więcej gradusow, tym lepszy! > > Na brudną bombę może już starczyć. Dokładnie tak. Nie dziwota ze Moskwa zaczyna byc wkur..na. W koncu ma problem z własnymi islamskimi fanatykami, a Islamska Republika Uranu tuż za granicą. A już odrzucenie konstruktywnej (mówię to bez ironii) rosyjskiej oferty dostarczenia paliwa dla reaktorow i przetwarzania odpadow radioaktywnych - to po prostu policzek dla Kremla. Nie jestem miłośnikiem prem. Putina, ale na jego miejscu, bym tym staruchom w brudnych pampersach na pustych czerepach po prostu przyp..ł. Odpowiedz Link Zgłoś
xdevx Wielkie mi halo 11.02.10, 13:10 Szkoda tylko, że zrobiono z tego (w Polsce, bo nie za granicą) takie wydarzenie. O tym, że Iran jest państwem atomowym wiemy już od co najmniej kilkunastu miesięcy - choćby z powodu ukończenia elektrowni w Buszerze. A wirówki pracują w irańskich zakładach atomowych od wielu lat. Od razu widać, że to, co powiedział Ahmadineżad jest "na użytek wewnętrzny" - cały świat już o tym wie, ale nie mogąc pochwalić się niczym innym i nie potrafiąc załagodzić opozycji w państwie, Ahmadineżad odwołuje się do ostatniej sprawy jednoczącej jego rodaków (choć i tu pojawiają się ponoć rysy). Dla Bliskiego Wschodu, Polski, Europy czy nawet całego świata ta deklaracja jest nic nie warta - bo nie wnosi nic nowego do naszej wiedzy o Iranie, jego zamiarach i planach względem innych państw. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony uran 11.02.10, 13:26 Oby nie powtórzył się scenariusz z książki "Następna wojna światowa". Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: smallass nie mozesz sie doczekac 11.02.10, 13:37 tej wojny? Palec swierzbi by za spust pociagnac i grzyba posadzic Iranowi bez wypowiedzenia wojny? Czemu czekasz? Israel co rusz to kogos bombarduje i nikt im nic za to nie robi. Iran ze swoim 20- procentowym uranem to najwyzej sobie moze zrobic kuku. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: smallass nie mozesz sie doczekac 11.02.10, 15:24 Droga Elko, cos tak w kazdym poscie wskazujesz paluszkiem na Izrael? Nie zauwazylas, ze artykul dotyczy programu atomowego panstwa iranskiego, ktory robi sobie jaja z traktatu o nieprzestrzenianiu broni jadrowej, ktory sam podpisal? Izrael akurat w wiekszosci wojen bronil sie od dzihadyzmu i ma do tego prawo. Zas Iran, ktory kiedys sie bronil od machlojek zachodu, dzis sam staje sie agresorem: na swoich obywatelach i kilku krajach regionu. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: smallass nie mozesz sie doczekac 11.02.10, 16:19 Alez kpixie, czy Izrael, ktory w przeciwienstwie do Iranu dysponuje arsenalem jadrowym, podpisl ten sam traktat? NIE! Czy Izrael wpuszcza inspektorow do swoich instalacji tak jak robia to Iranczycy, ktorzy broni nie posiadaja? NIE! Mowisz, ze Izrael sie broni ... twoim zdaniem inni nie maja prawa sie bronic, czy jak? Tez mi zrownowazona opinia:/ "Iran staje sie agresorem; na swoich obywateleach i kilku krajach".....???? Tutaj wylazi parszywa morda propagandy. Twoja troska o obywateli Iranu jest doprawdy rozbrajajaca. By uwolnic tych zniewolonych obywateli Iranu, zdaniem pokojmilujacego rezimu w TelAwiwie, Iran nalezy ... zaatakowac!!!. Pociski "cywilizacji zachodniej" potrafia rozroznic kto wsrod obywateli iranskich "zniewolony" a kto nie. Tylko bezmyslny umysl jest w stanie cos takiego splodzic!!! Wiesz, lepiej byloby dla wszystkich by takim jak ty oszczedzono troski o innych. No i powiedz mi jeszcze kogo to Iran bombarduje prewencyjnie, kogo to Iran najechal prewencyjnie tak jak ty i tobie podobni chca to znow zrobic. Dwie poprzednie lekcje jeszcze niczego nie nauczyly? Wrogow chcecie miec wiecej? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: smallass nie mozesz sie doczekac 11.02.10, 16:35 No wiec dochodzimy do prostej sprawy: Izrael nie podpisujac NPT, nie zobowiazal sie nikogo wpuszczac. Tymczasem Iran podpisujac NPT, sie zobowiazal - i to zobowiazanie lamie. Kochana, twoja agresja mnie dosc zastanawia ("parszywa morda propagandy". Szczerze mowiac to co jest nieatrakcyjne w dzisiejszej lewicy to jest wlasnie taka agresja - i to jeszcze typowe wpychanie komus kliszek (glupie sugestie, jakobym chcial kogos zaatakowac). Jak staniesz sie zrownowazona we wlasnych slowach, to mozemy porozmawiac dalej - ale obawiam sie ze cokolwiek napisze, wygeneruje kolejne glupie pomowienia (bo o glupocie tresci merytorycznej powyzszego wpisu nie wspominam), wiec wole zamilknac do ustalenia miedzy nami pewnych norm rozmawiania. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Ty mi tutaj normami 11.02.10, 17:01 nie mydl oczu. Nie widze bys "pewnych norm" wymagal o takiego Kejlaxa czy paru innych zajofili. Jak ma sie lewica do agrsji czy zrownowazenia? Brzmi to jak by agrsja czy brak zrownoawazenia byly jakas przywara wylacznie lewicy. Judzenie do wojen na wyssanych z palca podstawach to dla kontrastu taka zrownowazona postawa ... PRAWICY! A wytykanie tej niedorzecznosci to nic tylko LEWACKA AGRESJA. Buajaj sie dalej kpixie. Odpowiedz Link Zgłoś
kpix to byla lewacka probka #2 11.02.10, 17:21 Nie moim problemem jest to, ze nie widzisz, ze kasuje wszelkie rasistowskie post, na ktore trafiam, rowniez nie raz kylaxowi pisalem publicznie, zeby zmienil jezyk. Ja ciebie o glejt etycznosci na pewno blagal nie bede. Widze, ze bardzo lubisz oskarzac wszystkich naokolo, od siebie nic nie wymagajac - za to bedac dosc krzykliwa. Do prawicy tez prosze mnie zaliczac. Wiesz co jest bledne Elka? Cala ta lewacka optyka, w ramach ktorej udaje sie, jakoby rezim teheranski jest barankiem pokoju i bynajmniej na nikogo do tej pory nie napadl, zas jego program atomowy jest pisful, a zarazem usiluje sie przedstawic izraelska nerwowosc jako pozbawiona podstaw. To jest poprostu zlekka smiszne :) A tych ktorzy osmiela sie nie zgodzic z tego typu praniem lepetyn, ugebia sie w neoconow i usiluje sie zakrzyczec argumenty - to juz jest raczej smutne. Otoz to, ze iranski rezim kombinuje jak kon pod gore, moze po aferze z osrodkiem w Fordo zobaczyc srednio rozeznany w sprawie obserwator. Jeszcze kiedys wydawalo sie, ze kasandryczne izraelskie wypowiedzi sa piana - dzisiaj wiekszosc zachodnich wywiadow i komentatorow juz wie, ze sa one najprawdopodobniej prawdziwe. A wiec zadnej wojny, tylko sankcje na establishment iranski (nie obywateli, a na establishment) - az do momentu, gdy temu establishmentowi przestanie sie oplacac polityka zagraniczna destabilizujaca ten region. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Kpix, czy ty masz jakies dziwny filter??? 11.02.10, 17:55 Czy widzenie brutalnej rzeczywistosci sprowadza sie do widzenia jej tylko przez L&P filter? Nic pomiedzy? Wiesz, dla mnie mord jest mordem, bez wzgledu na to czy popelnia go Lewak czy Prawak. Zbiorowy mord uwiezionych w klatce ludzi nie przestaje byc mordem tylko dlatego, ze popelnia go Izrael. Czy to takie skomplikowane? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Nie Elko, to Ty masz filtr, niestety. 11.02.10, 18:31 a ty znow o jednym. Naprawde zmuszasz mnie... Sluchaj droga Elko: wlasnie taka optyka jaka tutaj przedstawilas jest optyka lewacka. Zaraz ci to wytlumacze. Otoz dokonalas tutaj typowego ociosania faktografii do kliszy, a mianowicie zapomnialas dodac, ze do klatki zamknela populacje Gazy po pierwsze postepowanie organizacji terrorystycznej Hamas ktora gdy 4 lata temu Palestynczycy dostali Gaze w 100%, ta organizacja postanowila sobie z tej Gazy uczynic front (zamiast zaproponowac negocjacje pokojowe). Dalsze ociosywanie rzeczywistosci polega na tym, ze nie wspomnialas o odpowiedzialnosci Egiptu. Rowniez nie zauwazylas, ze do klatki dosc slabo pasuje liczba tuneli, mianowicie ok. 2000: wybor Hamasu pojscia w tunele (zamiast pojscia w legalne przejscie w Rafah) jest tutaj wolnym wyborem sposobu w jaki ta organizacja wyobraza sobie kontaktowanie sie ze swoimi sasiadami. Efektem tego klatka jest tak baaardzo szczelna, ze litr benzyny kosztuje tam 4x taniej, niz w Polsce, zas ekipy BBC ktore rok temu tam dotarly, pisaly ze stragany uginaja sie pod owocami, a liczba aut na drogach jest wieksza, niz pol roku wczesniej. To sa jednak rzeczy, o ktorych lewackie portale nie pospiesza Cie poinformowac. Domyslam sie, ze rowniez nie poinformuja Ciebie o tym, ze Khalid Meszal w grudniu 2008 r. zdecydowal sie nie przedluzac zawieszenia broni pomimo ze byl o to proszony publicznie, w wyniku czego w dniach 19 XII-26 XII wystrzelono z Gazy okolo 100 rakiet i mozdzierzy. Jezeli to nie jest casus belli do wojny, to szczerze mowiac nie wiem, co jest. Co jest jeszcze parszywsze jesli chodzi o Hamas, to dokonano tego w momencie, gdy Abbas z Olmertem toczyli zaawansowane negocjacje pokojowe i Olmert proponowal powstanie panstwa palestynskiego w ramach terytorium Zielonej Linii (powage tych propozycji potwierdzali w wywiadach negocjatorzy palestynscy) - w ramach tych negocjacji na przyklad terytorium Gazy powiekszyloby sie o 27% swojej powierzchni: i to nie w pustynie, a w zielone pola, nawadniane przez kibucnikow super technika. Otoz zlamanie rozejmu w takiej chwili (typowe dla wszystkiego, co Hamas robil przez 20 lat i zgodne z jego karta), jest zbrodnia, jakiej ta organizacja sie dopuscila na swoich poddanych. Inna zbrodnia jest to, ze przez kolejne dni ofensywy odmawiala kapitulacji i wrecz zapraszala IDF do wejscia do miast, zas przywodcy Hamasu z duza doza prawdopodobienstwa pochowali sie w szpitalu Szifa. Wytknieto to raz Hamasowi w Asharq al-Awsat. Takze tak wygladaloby lekkie tylko dopelnienie czegos, co Ty bys widziala jako "faktografie". Tylko lekkie, mowie. Sorry, ale musze leciec. Pozdrawiam i na przyszlosc mniej krzykliwosci proponuje. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: Tyle wznioslych slow 11.02.10, 18:56 na rozgrzeszenie zbiorowego mordu popelnionego przez pokojmilujacego rzezimu. Dla kontrastu, Iran zbiorowego mordu nie popelnil a tyle potepiajacych slow mu sie obrywa od tych co pokoj podobno miluja:) Pytanie, czy blokada i glodzenie Gazy juz sie skonczylo? Jesli tak to skad te nawolywania miedzynarodowych organizacji by blokade zakonczyc. Czy transporty z pomoca nie musza juz czekac na zezwolenie wladz izraelskich na wjazd do Gazy? Jesli tak to dlaczego organizacje miedzynarodowe apeluja do Izraela by zaprzestal z utrudnianiem wjazdu z pomoca. Pomoca, ktora przechodzi przez izraelska inspekcje!!! Gaza nadal lerzy w gruzach!!!! Izrael czy Hamas dostarcza pomocy Palestynczykom w Gazie? Jesli Izreal to dlaczego Palestynczycy opowiadaja sie za Hamasem? Czy oni nie wiedza co jest dla nich dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: kpix 11.02.10, 17:33 kpix napisał: > No wiec dochodzimy do prostej sprawy: Izrael nie podpisujac NPT, >nie zobowiazal sie nikogo wpuszczac. Tymczasem Iran podpisujac NPT, >sie zobowiazal - i to zobowiazanie lamie. > Zaraz, zaraz, nie tak szybko! Nie wydaje ci sie troche to troche podejrzane, kraj ktory broni nie ma, chce miec energie, podpisuje traktat, dotrzymuje umowy ale z inicjatywy Izraela jest szykanowany i pomowiony o lamanie zobowiazan? Jakich zobowiazan? Zobowiazali sie, ze wszystko bedzie pod kontrola i tego zobowiazania dotrzymali. Zobowiazali sie dostarczyc czegos tam do jakiejs tam daty i dostrczyli. O co wiec chodzi. Jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
kpix echhh.... 11.02.10, 18:06 alez Elko, powiedzenie ze Iran dotrzymuje umowy jest dosc smieszne. Otoz wlasnie afera z Fordo byla najlepszym przykladem tego, ze nie dotrzymuje. Albo Ty naprawde nie dostrzegasz, jaki jest sens tzw. zabezpieczen (safeguards) w umowie o NPT? To nie na swiecie spoczywa obowiazek wykazania ze panstwo nie bawi sie z bronia jadrowa (bo tak to sie mozna bawic w kotka i myszke),tylko na panstwie-sygnatariuszu spoczywa obowiazek uspokojenia wspolnoty miedzynarodowej. Przyklad tego, ze przez 5 lat buduje sie osrodek jadrowy w sercu gor, i sie o tym nie informuje MAEA jest na tyle wyrazny, ze az Mohammed el-Baradei powiedzial wyraznie, ze Iranczycy przekroczyli prawo. Rowniez sprawa z poszerzeniem glowicy rakiety Szahab-3 do rozmiarow przekraczajacych potrzeby konwencjonalnych ladunkow (i iranska odmowa wyjasnienia sprawy MAEA), tajne testy zapalnikow, tony tresci w laptopie wyniesionym przez iranskiego zbiega, dziwne historie z sladowa promieniotworczoscia w jednym z osrodkow w ktorym rzekomo mialo nic nie byc. Nawet w slynnym raporcie N.I.E. z 2007 r. w ktorym twierdzilo sie, ze Iran od 2003 r. wstrzymal prace nad bronia A, jednoczesnie twierdzilo sie, ze do 2003 r. takie prace prowadzono i jest tylko kwestia woli, aby je wznowiono. Dzis artykuly w Spieglu mowia juz o dwoch rownoleglych strukturach w iranskiej agencji jadrowej (nazwisko Mohsen Fahrizadeh cos Ci mowi?) - chyba nikt nie uzna Der Spiegla za neoconow, co? A agencje europejskie juz dawno z ocena N.I.E. z 2007 roku zerwaly - i o tym Spiegel pisze tez. Widzisz Elka, gdyby ten kraj nie grozil drugiemu krajowi-czlonkowi ONZ "likwidacja z karty czasu" i innymi tekscikami, nie byloby zadnego problemu. Ale poniewaz ideologia chomeinizmu w tej kwestii jest szeroko znana, to dzis Iran ma problem. Trudno, niech wiec posprzata po kace ktora narobil, bo rzeczywiscie moze przyjsc operacja wojskowa skierowana na osrodki, ktorej nikt normalny nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: echhh ... kpix 11.02.10, 18:26 O co ten caly rejwach? O Fordo???? No przecierz powiadomili i to 12 miesiecy przed terminem ! I inspektorow wpuscili!!! W przeciwienstwie do Izraela, ktory buduje, nikogo nie powiadamia i inspektorow nie wpuszcza!!!! Iran has announced the existence of Fordo nuclear plant 12 months earlier than the agency requirement for member states to inform the UN nuclear watchdog of new developments. "I am pleased to say � we agreed that our inspectors would come here on the 25th of October to do the inspection," International Atomic Energy Agency (IAEA) chief, Mohamed ElBaradei told a press conference in Tehran. The date was confirmed by the country's atomic chief Ali-Akbar Salehi who was also present at the session. O co wiec chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
kpix Re: echhh ... kpix 11.02.10, 18:39 naprawde, to jest dosc zabawne, w co wierzysz. Powiadomili w momencie, gdy sie zorientowali, ze im uciekl pracownik i zachod nie dosc ze wie o sprawie, to zaraz ja wyjawi. "Iran has been on the wrong side of the law in so far as to inform the agency at an earlier date," ElBaradei told CNN's sister station in India, CNN-IBN. "Iran was supposed to inform us on the day it was decided to construct the facility. They have not done that." edition.cnn.hu/2009/WORLD/meast/09/30/iran.iaea.nuclear/index.html?iref=hpmostpop To, co przytoczylas, to byla juz pozniejsza wypowiedz el-Baradeia, po tym jak w wyniku calej awantury wymozono na Iranie aby wpuscil obserwatorow. A zeby bedac krajem muzulmanskim wytracic el-Baradeia z rownowagi, to trzeba naprawde pojechac po bandzie. Ty naprawde nie zauwazasz, ze jest pewien problem w tym, ze kraj-sygnatariusz NPT buduje przez 5 lat w srodku gor osrodek nuklearny - nie informujac o tym MAEA (do czego ma obowiazek)? zostawiam Cie z tym pytaniem. Na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: echhh ... kpix 11.02.10, 19:21 nie ze mna te sztuczki, kpix. I w podanym przez cibie linku: ...[Fordo facility] is thought to be capable of housing 3,000 centrifuges, according to the officials and the IAEA. That is not enough to produce nuclear fuel to power a reactor, but sufficient to manufacture bomb-making material, according to a U.S. diplomatic source who read the letter. A to "dyplomatyczne zrodlo" oczywiscie mowi "najszczersza dyplomatyczna prawde". Pewnie ten 'dyplomata', tak jak i ty kpix, nie wie na czym polega roznica miedzy wzbogaconym uranem do produkcji energii a wzbogaconym do 90-paru procent uranem do produkcji bomby. Powiem ci cos w tajemnicy, te 3 tys wirnikow bedzie musialo pracowac duuuugie lata by wyprodukowac 95% wzbogacony uran, w dostatecznych ilosciach by wyprodukowac bombe zdolna zrobic, BUUUM! A przy okazji powiedz mi jeszcze, dlaczego Iran ma byc gorszy od Izraela? Izrael nie zglaszal nikomu budowy swoich zakldow a zobacz ile ma roszczen wobec innych! Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Goatfucker niech sie nie cieszy. Orly grzeja juz s 11.02.10, 14:31 ilniki. Ahmadinejad i jego kochanek Chamenei nie pozyja dlugo. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: kejłaj testasteronem buchajacy 11.02.10, 16:30 idz gdzis na bok i potrzep skorka. trzepanie pejsami jakos ci nie wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 17:06 dla grabarzy na cmentarzu w Teheranie. Ahmadinezad w drodze. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 17:16 muledet.3 napisał: > dla grabarzy na cmentarzu w Teheranie. > Ahmadinezad w drodze. Ciekaw.... gdyby cos takiego napisac dla grabarzy w telAwiwie o Bibi Jakmutam to rwalbys pejsy i wypisywal kalumnie? Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 17:26 elka-sulzer napisała: > muledet.3 napisał: > > > dla grabarzy na cmentarzu w Teheranie. > > Ahmadinezad w drodze. > > Ciekaw.... gdyby cos takiego napisac dla grabarzy w telAwiwie o Bibi > Jakmutam to rwalbys pejsy i wypisywal kalumnie? Nie mam pejsow,zreszta Bibi "jakmutam" tez nie. Tak,ze nie mamy co rwac,ale mozemy pomoc grabarzom w Teheranie ,zeby dlugo nie czekali na klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 17:41 Serdeczne pozdrowienia dla zronowazonego i jak widac pozbawionego nienawisci i agresji nie-lewaka. muledet.3 napisał: >serdeczne pozdrowienia dla grabarzy na cmentarzu w Teheranie. >Ahmadinezad w drodze. >Nie mam pejsow,zreszta Bibi "jakmutam" tez nie. > Tak,ze nie mamy co rwac,ale mozemy pomoc grabarzom w Teheranie, >zeby dlugo nie czekali na klienta. Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 18:17 Pozdrow tez i jego"pozbawionego nienawisci i agresji" www.youtube.com/watch?v=FckLO8HcNyo Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 18:32 serdeczne pozdrowienia dla pokojmilujacego, pozbawionego nienawisci i agresji muldeta www.haaretz.com/hasen/spages/1020914.html Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 19:27 Wystarczy,ze nie zycza nam smierci i uznaja prawo do istnienia Izraela jako panstwa zydowskiego w bezpiecznych granicach. I zycze Polakom,zeby nikt nie zyczyl im smierci i nikt nie negowal prawa do istnienia panstwa polskiego w bezpiecznych granicach{a byly czasy,ze negowano}. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 19:38 Dobrze by bylo jeszcze, muledet, by rezim w Izraelu sie tych 'bezpiecznych' granic trzymal a nie pod byle pretekstem, czesto prowokacyjnym, co pare lat te granice zmienial! img27.picoodle.com/img/img27/4/5/12/f_palestinemam_69de8b4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
referee Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 19:38 muledet.3 napisał: > Wystarczy,ze nie zycza nam smierci i uznaja prawo do istnienia Izraela > jako panstwa zydowskiego w bezpiecznych granicach. > > > I zycze Polakom A ty co nie Polak? A moze moherowy kapeluch jestes? ,zeby nikt nie zyczyl im smierci i nikt nie negowal > prawa do istnienia panstwa polskiego w bezpiecznych granicach{a byly > czasy,ze negowano}. Ja nie widze innego wyjscia jak konkretne ultimatum dla Iranu,a najlepiej to zlapac tego ich prezydenta i postawic jak Milosevica przed sadem w Hadze.Chyba kazdy myslacy czlowiek,wie ze to psychopata i trzeba go zneutralizowac. Jako ciekawostke powiem,ze w Iranie dalej jest kara smierci przez ukamieniowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 19:50 referee napisał: > Ja nie widze innego wyjscia jak konkretne ultimatum dla Iranu,a > najlepiej to zlapac tego ich prezydenta i postawic jak Milosevica > przed sadem w Hadze.Chyba kazdy myslacy czlowiek,wie ze to > psychopata i trzeba go zneutralizowac. > Jako ciekawostke powiem,ze w Iranie dalej jest kara smierci przez > ukamieniowanie. Baaa, gdyby to bractwo starsze w wierze i pokojmilujace tylko 'kamieniowaniem' Ahmajakmutam mialo sie zadowolic to byloby pol biedy. Bractwo najwyrazniej cierpi na jakas zbiorowa dolegliwosc palca pociagajacego spust bombowy. Bractwo najwyrazniej zbiorowego ukarania narodu Iranu sie domaga. Nawet tych co ponoc sa "okupowani" przez ich wlasny rezim! Ja ze swojej strony proponuje ultimatum dla reziumu w TelAwiwie Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 20:00 Nikt nie chce karac narodu iranskiego,wystarczy usunac ahmadinezada i bedzie pokoj na B.W. Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 20:12 muledet.3 napisał: >Nikt nie chce karac narodu iranskiego,wystarczy usunac >ahmadinezada i bedzie pokoj na B.W. Nikt nie chce karac narodu iranskiego??? No nie, ja nie moge. Zobacz sobie na tym watku ilu "specow od Iranu" nawoluje do "dania im nauczki", "sprania tylkow". Jak myslisz co to znaczy? Nie chce cie posadzac o brak znajomosci historii ale juz kiedys "usunieto" im demokratycznie wybranego prezydenta - nazwano to operation ajax - skutki tej operacji wszyscy zainteresowani ponosza do dzisiaj! Odpowiedz Link Zgłoś
muledet.3 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 20:30 Powtarzam do znudzenia,koniec ahmadinezada i pokoj na B.W. Wspomnisz moje slowa. Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: serdeczne pozdrowienia 11.02.10, 20:52 muledet.3 napisał: > Nikt nie chce karac narodu iranskiego,wystarczy usunac ahmadinezada i > bedzie pokoj na B.W. a usunac go dlaczego chcesz? dlatego ze powiedzial ze przyjdzie czas kiedy terazniejszy izraelski syjonistyczny rezim zniknie z powierzchni ziemi? - Odpowiedz Link Zgłoś
elka-sulzer Re: anaste, platy mozgowe mulastego 11.02.10, 21:03 nie sa w stanie przetrawic tego co piszesz. Nienawisc do Iranu wyssal z mlekiem matki. Nie moze byc cos takiego jak normalny Iran, tak jak nie moze byc normalnej Polski. Twierdzenie, ze Iran ma prawo do samoobrony tak samo jak Izrael to ANTYSEMITYZM! Odpowiedz Link Zgłoś
annaste1 Re: anaste, platy mozgowe mulastego 11.02.10, 22:25 elka-sulzer napisała: > nie sa w stanie przetrawic tego co piszesz. > Nienawisc do Iranu wyssal z mlekiem matki. Nie moze byc cos takiego > jak normalny Iran, tak jak nie moze byc normalnej Polski. > > Twierdzenie, ze Iran ma prawo do samoobrony tak samo jak Izrael to > ANTYSEMITYZM! No wlasnie dla mnie to typki jak oni TO SA WLASNIE antysemici najgorszej masci szkodza Izraelowi i dodatkowo kloca Polakow z Zydami!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funkenschlag Ahmadineżad: Iran wyprodukował wzbogacony uran 12.02.10, 01:31 Pominę aspekty socjalne Iranu, ale zastanawia mnie to jakim prawem Iran nie może mieć bomby atomowej, a np. USA, Rosja, Indie i Izrael (nieoficjalnie) mogą. Każde państwo dąży do tego, aby mieć głos na arenie międzynarodowej (no, może poza Polską). Obecnie ci z bombami mają decydujące zdanie we wszystkich sprawach dotyczących planety. I tu mnie naszła myśl, co by się stało, gdyby Polska ogłosiła "tarcze tarczami, ale budujemy własny system obrony oparty o technologie atomowe". Mam nieodparte wrażenie, że prezydent rząd i każdy Polak przekraczający granice byłby podejrzany o terroryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
canadol "Wybiorcza" zagrzewa do boju! 12.02.10, 03:35 Coraz ciezej strawic ta szara propagande Gazety. "Do bomby juz niedaleko", straszy, bo niby uzdatniono tam uran do 20%, a do bomby trzeba 90. Po pierwsze to nie jest tak proporcjonalne i latwe aby obrocic pare razy wirowkami i kwita........ Po drugie taki 20% uran jest dobry i potrzebny do elektrowni jadrowej. I to tylko tyle. Ale "wybiorcza" dorabia do "slusznej" ideologii.... Odpowiedz Link Zgłoś