byebyenow 06.03.10, 22:31 Doczytałem do momentu kiedy dowiedzałem się, że gość lubi chłopców i już potem miałem mdłości. Intelektualista rodem z Wyborczej, kogo wy promujecie? [pytanie retoryczne] Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
m_vivendi mimo że boso na szafie to słoma z butów sterczy 07.03.10, 19:41 żałość budzi ów Dehnel, czy on to autoryzował? W wywiadzie dziennikarka drwi z niego dyskretnie wydobywajac na wierzch kompleksy, sztucznosci i pozy. Lecz nade wszystko w oczy kłuje bezguście tego niebywale nadętego młodziana. Ten sygnet czy odgięty paluszek przy uszeczku filiżanki... scenka wypisz wymaluj, żywcem wyjęta z "Kawuni u Serwusowej" ... kraciasta koszula w połączeniu z muchą w kropki. ... ekhmmm ekhmm... ale szczytem obciach zdjęcie - różowy krawat pod ... pod bluzeczkę! welurowa (lubo weluropodobna) marynara i opięte na udach spodnie, oj nie zadaje Dehnel z Szafy szyku. Mam wrazenie ze na drugiem zdjęciu obraz na scianie, nowosc w biblijnej ikonografii, wszak Dawid ma twarz Dehnela. Nie znam wierszy tego poety "human touch", ale z wywiadu bije pozerstwo, esencja, ba kwintesencja kiczu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_vier Re: mimo że boso na szafie to słoma z butów sterc 08.03.10, 10:15 Zgadzam się z m_vivendi. Myślę jednak, że trudno zachować powagę w rozmowie z „człowiekiem z szafy”. Dyskretne rozbawienie dziennikarki w moim odczuciu jest zgrabną próbą ratowania napompowanego wizerunku głównego bohatera. W ogóle śmiertelnie poważne lansowanie akcji „wychodzenia z szaf” przypomina mi czeski film „Trup w każdej szafie”. Co prawda nie chodzi tu wyśmianie tzw. „gangsterki” ale ... Widzę to tak: - puk, puk Uchylane drzwi szafy lekko skrzypią. Z głębi dobiega piskliwe – już? - taadaaammm! Dobrze pani Doroto? - No tak.. tylko może jakiś czarny golf, czarna kawa i może tak.. pan wyskoczy telemarkiem, rączki w bok.. Odpowiedz Link Zgłoś
flavilla Re: mimo że boso na szafie to słoma z butów sterc 28.04.11, 09:18 Nawet wykpić dowcipnie nie potrafisz? Nawet obrazić prawdziwie? Żal, żal. Odpowiedz Link Zgłoś
lolitessa Re: Dehnel: Cały jestem przywiązaniem 07.03.10, 19:49 Ja przeczytałam tam głównie że kocha, i to jednego chłopca. A w zasadzie wygląda na to, że mężczyznę. W czym problem? Odpowiedz Link Zgłoś
grainne79 Dehnel: Cały jestem przywiązaniem 12.03.10, 11:38 Problem w tym, że żyje. Niektórym przeszkadza samo to, że inni żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk meloniki i laseczki 14.03.10, 15:21 Lubię Jacka Denhela i jego literaturę, ale niech się nie dziwi, że „dziennikarze pytający o jego meloniki, surduty, laseczki, zamiast o twórczość” skoro one SĄ , panoszą się zadzierając nosa jakby były najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek-gdansk meloniki i laseczki 14.03.10, 15:25 Lubię Jacka Denhela i jego prozę, ale niech się nie dziwi, że „dziennikarze pytający o jego meloniki, surduty, laseczki, zamiast o twórczość” skoro one SĄ , panoszą się zadzierając nosa jakby były najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
jezn Re: Dehnel: Cały jestem przywiązaniem 15.03.10, 14:45 Inteligentnego,wykształconego,zdolnego,bardzo ciepłego,erudytę z pięknym pojęciem życia.Dobrze wychowanego ,kulturalnego i ze znajomością języka polskiego.Sądzę ,że tyle zalet aż nadto wśród wszechobecnego chamstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
monikate Re: Dehnel: Cały jestem przywiązaniem 15.03.10, 20:39 Świetnie pisze, a to jest najważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś