top80 Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska pro... 01.04.10, 20:57 oby tak dalej. niedługo i my będziemy nawracani na jedynie słuszną wiarę. bez prawa wyboru Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:10 > niedługo i my będziemy nawracani na jedynie słuszną wiarę. bo teraz masz wybór??????? religia w szkołach i przedszkolach. krzyż wszędzie, gdzie da się wbić gwóźdź (to ironia wiary?). komunia i bierzmowanie, nie wspominając o chrzcinach! Już nie piszę o wolnym wyborze, jakie dziecko od maleńkości nie doświadcza! Dlaczego Kk nie chce zakazać chrztu do pełnoletności? Ciekawe.... Odpowiedz Link Zgłoś
korpo_racja1 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:17 Ja rozumiem że w Europie Ci się niepodoba ? Zapraszam do A rabia Saudyjskiej tam będzie ci lepiej, tylk onie przyzanwaj się do nie wiary bo się dopiero zdziwisz Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:29 Mi tu dobrze, tylko wam za mało miejsca, ew. nie możecie pogodzić się z tym, że nie jesteście jedyną słuszną wiarą/religią! generalnie to możecie się dla mnie wytłuc jak leci, wy, islam, żydzi itd. Wtedy zostanie człowiek, piękny i czysty - jak śpiewa "Pod Budą" :) Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 23:27 > bo teraz masz wybór??????? Tak. > religia w szkołach i przedszkolach. Nie jest obowiązkowa. Masz wybór - nie chcesz, nie chodzisz. > Już nie piszę o wolnym wyborze, jakie dziecko od maleńkości nie doświadcza! Ja doświadczyłam - ewangeliczka z katolickiej rodziny. Gdybym chciała odjść od Islamu rodzina miałaby prawo mnie zamordować. Nie widzisz różnicy? Przemyj oczka. Odpowiedz Link Zgłoś
edward88 Europa musi się przeciwstawić islamowi! 01.04.10, 20:58 Takie sytuacje będą się tym bardziej nasilać im więcej muzułmanów jest w Europie. U nas też już zaczynają budować meczety. Trzeba się temu przeciwstawić, zanim będzie za późno. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Europa musi się przeciwstawić islamowi! 02.04.10, 00:35 kolego, u nas buduje sie meczety od 16 wieku... i jakos nie zauwazylem tej hordy muzulman dzihadujacych po krupowkach Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska pro... 01.04.10, 20:59 A właściwie to skąd wiadomo, że tam nie było ichniego boga, jeśli się do niego modlili, to pewni zwrócił swoje miliardowe oko właśnie na nich! Czy ich bóg, też napierdziela się z tym drugim bogiem? Pytam serio! Jaka różnica! Dla boga, jakiegokolwiek!? :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
klara551 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:43 Był tam Bóg,nie było,jaki był o to pytaj teologów.Fakty mówią jedno 120 osób,to już zorganizowana akcja /dobrze że bez bomb,ale to Arabowie wybudowali ,więc swojego nie będą wysadzać/.Protest islamski w Wielkim Tygodniu,w 120 osób? To jest protest,albo już krucjata/nie wiem jak to nazwać po islamsku/przeciwko niewiernym.Bo gdyby walczyli o odzyskanie zabytku w Kordobie,to raczej poszliby pod Parlament Hiszpański.A to Hiszpanie,a przy okazji Katolicy ich wypieprzyli z Europy.A przecież Arabowie próbowali zająć nie tylko część Hiszpanii,ale i Francji.A że przegrali,to trudno.My Europejczycy próbowaliśmy ich wywalić z Palestyny i przegraliśmy i trudno,nie udało się.Ale próba wywołania kolejnych wojen religijnych to już za dużo.A wojny zaczynają się od protestów,żądań i awantur wywołanych przez niewielkie grupy.A 120 osób,w dniach ważnych dla katolików protestuje niby po co? Pokazali,że można zakłócić święto niewiernym,więc następnym razem przyjdzie ich 1000,a co zrobimy jak ta cała ciemna masa się nam zwali na głowę.A my jak durnie pozwalamy na zagnieżdzenie się u nas wrogiej wszystkiemu co wypracowaliśmy przez 1000lat istnienia państwa i doświadczeń z wielu wojen i kłopotów z obcymi.Najpierw meczet ze szkołą,potem prawa mniejszości,potem prawa do własnego języka jako urzędowego,a potem ? To już my będziemy mniejszością Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 02.04.10, 00:38 zbudowali to maurowie/maurzy(nie wiem jaka jest poprawna forma). z arabami mieli tylko wspolna religie. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 02.04.10, 07:07 klara551, nie udzieliłaś odpowiedzi na moje pytanie/a. Co za różnica gdzie się kto modli, może przywódcy religijni powinni powiedzieć: Każda budowla religijna jest każdego wiernego! O to mi chodzi, a nie o to kto i kogo prowokuje! Tak właśnie się zaczynają wojny - od bzdurnych pretensji! Jak nie będziecie się tolerować, to dooopa z tego i niedługo będzie wojna. Z drugiej strony ludziów jest zbyt wielu! Więc i wojna potrzebna, może to sprawka bogów, bo na pewno nie jednego boga! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
terlecky Antychrzescijanska prowokacja na Wielkanoc w USA 01.04.10, 21:03 Przed Bozym Narodzeniem pisalismy o antychrzescijanskiej prowokacji w show telewizyjnym HBO, gdzie amerykanski Zyd publicznie oddal mocz na obraz Jezusa. Obecnie, przed Wielkanoca znow mamy publiczne bluznierstwo przeciwko Chrystusowi. Jak na ironie, ci ktorzy nienawidza chrzescijanstwa, podszywaja sie teraz pod jedna z chrzescijanskich kongregacji w USA. Antychrzescijanska prowokacja na Wielkanoc w USA Drodzy Przyjaciele Mysle, ze mozecie poczuc sie chorzy po przeczytaniu tej informacji. Z okazji Wielkanocy w kosciele Foothills w Santa Ana w Kaliforni zamierzaja wystawic bluzniercza sztuke pt. Corpus Christi, w ktorej przedstawiono Chrystusa i jego apostolow jako homoseksualistow. Wedlug raportow prasowych, w Corpus Christi wystepuje postac przypominajaca Chrystusa, ktora utrzymuje stosunki homoseksualne z apostolami. W sztuce przeksztalcono fragmenty Nowego Testamentu . NY Post cytuje: “Czy jestes krolem pedalow?” pyta Poncjusz Pilat. “Tak, jestem” odpowiada Joshua. Wedlug informacji podanych na stronie internetowej, kosciol w Foothills skupia dwie kongregacje United Church of Christ i Disciples of Christ. Najwyzszy czas, aby katolicy zaczeli bronic honoru Jezusa spokojnie, ale glosno protestuja przeciwko tej bluznierczej zniewadze. Robert E. Ritchie America Needs Fatima www.ANF.org Prosimy wysylac protesty na e-mail: www.americaneedsfatima.net/campaigns/E0120/e0114-protest.html lub listownie: Church of the Foothills 19211 Dodge Avenue Santa Ana, CA 92705 Phone: 714 544-1319 Fax: 714 573-7722 Email: churchoffice@chotf.org Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Antychrzescijanska prowokacja na Wielkanoc w 01.04.10, 21:15 > Chrystusa i jego apostolow jako homoseksualistow. posłuchaj człowieku terlecky, to że chrystus nie miał żony to fakt, to że księża ich nie mają też! To że wśród nich są geje i pedofile to kolejny fakt. Więc o co się plujesz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
vitmik cilian,cilian 01.04.10, 21:48 jak to nie miał żony? zakładam, że potrafisz czytać więc czytaj ze zrozumieniem a potem pisz brednie Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: cilian,cilian 02.04.10, 07:09 Kk zaprzecza, nie wiem o co ci chodzi? O jakiś odłam???? Odpowiedz Link Zgłoś
terlecky Re: Antychrzescijanska prowokacja na Wielkanoc w 02.04.10, 15:19 Zydzi i homosie maja cos wspolnego. Stanowiac okol 2% zdrowego spoleczenstwa robia ciagle wokol siebie wielki halas, ze sa przesladowani. Rownoczesnie maja olbrzymie poparcie swiatowych mediow oraz wielkie pieniadze dla promowania siebie. Rozumiem twoja histeryczna reakcje, jezeli nalezysz do ktorejs z tych grup, ale chyba normani obywatele maja juz dosyc waszej bezczelnosci i hutzpy. cillian1 napisał: > > Chrystusa i jego apostolow jako homoseksualistow. > posłuchaj człowieku terlecky, to że chrystus nie miał żony to fakt, to że księż > a > ich nie mają też! To że wśród nich są geje i pedofile to kolejny fakt. Więc o c > o > się plujesz?????? Odpowiedz Link Zgłoś
nowepokolenie Re: Antychrzescijanska prowokacja na Wielkanoc w 02.04.10, 23:21 terlecky napisał: > Mysle, ze mozecie poczuc sie chorzy Myślę, że możemy poczuć, że terlecky jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
miroo Jedni debile wygłupiali się u drugich debili... 01.04.10, 21:07 Religie to syf ludzkiego umysłu i choroba cywilizacji! Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Głupi dla zabawy nasra na własny nagrobek 01.04.10, 21:46 poznasz głupiego po śmiechu jego Odpowiedz Link Zgłoś
miroo awatar_sm ciemniaczku... 01.04.10, 22:47 jeśli sądzisz, że w naszym interesie są jakiekolwiek religie to się mylisz.. dlatego twoje porównanie jest dobre jedynie z punktu widzenia ludzi w wieku ponad 60 lat lub skrajnie katolickich rodzin... Odpowiedz Link Zgłoś
terlecky Re: Jedni debile wygłupiali się u drugich debili. 02.04.10, 15:25 Tylko komunisci ateisci to nie debile. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: a chocby mni 01.04.10, 21:12 meczet jest teraz swiatynia bo wieki temu nasi europejscy przodkowie wiedzieli jak nalezy rozmawiac z islamistami. zelazem. i mam nadzieje, ze europa zrzuci klapki tzw. poprawnosci politycznej z oczu i znow wroci do starych, sprawdzonych argumentow w dyskusjach z wyznawcami tej chorej, pedofilskiej psedoreligii Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Ot i widać co to oznacza 01.04.10, 21:18 agresywny islam . Pora ostro sie temu przeciwstawić . Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Ot i widać co to oznacza 01.04.10, 21:26 > Pora ostro sie temu przeciwstawić . oooooo tak, wojna!!!! tylko możecie się tłuc na terenie Watykanu, czy coś w tym stylu????? grzecznie proszę, albo na teranie islamu?????? gdzie te drugie barany mają swoją siedzibę?! Odpowiedz Link Zgłoś
marajka Re: Ot i widać co to oznacza 01.04.10, 23:29 A kto mówi o wojnie? gdzie te drugie baran > y > mają swoją siedzibę?! Założę sę, że mówisz o sobie "tolerancyjny". Odpowiedz Link Zgłoś
korpo_racja1 Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska pro... 01.04.10, 21:19 Idz do meczetu w Palestynie w Arabi Saudyjskiej albo w Jemenie i pomodól się to dopiero się zdziwisz. Odpowiedz Link Zgłoś
cillian1 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:36 Mam bardziej błahy przykład! Zaśpiewaj np na sektorze polonii kocham legię. to samo się stanie. rozumiesz głupotę waszego zacietrzewienia! Bo jak dla mnie to to samo! Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 21:43 Moze bys zabral sie do wiedomosci na temat ? Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Nieuctwo ogłupia i cieszy głupiego 01.04.10, 21:50 poznasz po śmiechu jego Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a chocby mni 01.04.10, 21:30 jest perla architektoniczna sztuki arabskiej. Nic z tych rzeczy. To jest perła architektoniczna stylu architektonicznego andalus, albo stylu mudejar, czyli hispano muzułmańskiego, a nie arabskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
hajota Re: a chocby mni 01.04.10, 22:37 elena4 napisała: > jest perla architektoniczna sztuki arabskiej. > > Nic z tych rzeczy. To jest perła architektoniczna stylu architektonicznego > andalus, albo stylu mudejar, czyli hispano muzułmańskiego, a nie arabskiego. > Ja rozumiem, że pewna odmiana dzisiejszej poprawności politycznej a rebours każe negować wszelkie osiągnięcia Arabów, ale nic nie poradzisz na to, że meczet w Kordobie wznieśli, a właściwie rozbudowali, władcy z arabskiej dynastii Omajjadów. Na długo przed pojawieniem się stylu mudejar. en.wikipedia.org/wiki/Great_Mosque_of_C%C3%B3rdoba en.wikipedia.org/wiki/Mud%C3%A9jar Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: a chocby mni 01.04.10, 23:02 poprawnosc polityczna i negowanie islamu? przeciez wlasnie po to sprzedajni politycy do spolki z mediami ja ustanowili, zeby za petrodolary od arabskich szejkow islamizowac europe Odpowiedz Link Zgłoś
elena4 Re: a chocby mni 02.04.10, 16:58 Jeszcze raz. To jest budowla, która jest syntezą elementow, jakie mozna znaleźc w budowlach romańskich, orientalnych przedmuzułmańskich, północnoafrykańskich muzułmańskich, więc mówienie o stylu arabskim to jest jakies pomieszanie z poplątaniem. Do pierwszego etapu budowy wykorzystano materiały ze stojącej na tym miejscu bazyliki zbydowanej przez Wizygotów, łacznie z kolumnami. To nie jest styl arabski. To jest specyficzny styl stworzony na terenie Półwyspu Iberyjskiego. Najwiekszym osiągnięciem świata muzułmańskiego w tych czasach było zebranie do kupy doświadczeń i wiedzy wielu ludów. W bogatych kalifatach Pólwyspu Iberyjskiego stworzono z tego nową jakośc. Odpowiedz Link Zgłoś
huston_mamy_problem w Warszawie pozwala sie im na meczet ! 01.04.10, 21:45 a my jestesmy przeciez zgodni ze powinna byc przymusowa aborcja dla muzulmanek w UE Odpowiedz Link Zgłoś
fortis22 Tylko czystka etniczna uratuje europę. 01.04.10, 21:54 muzułmanie powinni być dodatkowo usunieci z stambułu gdzie zbeszcześcili kościoły przerabiajac je na meczety fałszywej religi jaka jest islam oraz oczyścic Ziemię Świętą. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.byd Re: Tylko czystka etniczna uratuje europę. 01.04.10, 22:07 z takimi problemami zetknął się mój kolega w Anglii.. pracując wraz muzułmanami na budowie próbował nawiązać jakiś dialog i tak palnął .. ze w końcu Bóg jest jeden..nie ma o co walczyć .. takie tam.. wywołało to natychmiastowa a reakcję .. doszło by prawie do rękoczynu.. chcieli mu kensim zrobić hihihih.. dla nas to abstrakcja .. tam tzn na zach europy realne zagrożenie www.youtube.com/watch?v=UYt1hTvKTZA Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Putinowiec czy Tuskowiec ?, trudno was odróżnić 01.04.10, 22:56 rasizmy, antysemityzmy, ciągłe bluzgi, ciągłe plucie Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Tylko czystka etniczna uratuje europę. 02.04.10, 12:41 A jaka religia nie jest "falszywa"? Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Muslimofilu 01.04.10, 22:52 Wolałbyś tyrać jako giaur-untermensch u jegomościa Kalifa, to jest twoja wymarzona przyszłość Europy? Be careful what you wish for, punk. Odpowiedz Link Zgłoś
noducks Re: Muslimofilu 01.04.10, 23:03 dobrze, ze przywolales to niemieckie slowo. islam to nic innego tylko religijny faszyzm, od faszyzmu gorszy jeszcze tym, ze zrownuje polowe spoleczenstwa czyli kobiety do poziomu hodowlanego bydla Odpowiedz Link Zgłoś
dyzio_marudziciel Re: Muslimofilu 01.04.10, 23:08 noducks napisał: > dobrze, ze przywolales to niemieckie slowo Dobrze odczytałeś konotację, którą miałem na myśli. Odpowiedz Link Zgłoś
porasieobudzic Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 01.04.10, 22:53 I co wszyscy obroncy islamu, nadal macie watpliwosci ze nie dlugo bedziemy goscmi w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
awatar_sm Kto Polaków nawołuje do rasizmu ? 01.04.10, 22:54 Kto tu wskrzesza szowinizmy ? Zaraz będą antysemityzmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Dla tych którzy tak żarliwie bronią Islamu..... 01.04.10, 23:16 Niech mi ktoś z was wymieni jakieś radykalną organizację chrześcijańską której członkowie porywają samoloty, wysadzają się w metrach oraz centrach handlowych w krajach muzułmańskich, albo niech ktoś z was wymieni mi kraj z chrześcijaństwem jako dominującym wyznaniem, gdzie za przejście na inną nie chrześcijańską religię grozi człowiekowi kara śmierci ( jak w Egipcie za porzucenie Islamu ), albo jakiś chrześcijański kraj gdzie wwiezienie koranu na teren danego kraju jest uważane za przestępstwo ( Tak jak prawnie zabronione jest wwiezienie biblii na teren Arabii Saudyjskiej ). Albo niech ktoś mi poda nazwę chrześcijańskiego kraju, gdzie od obywateli nie chrześcijan wymaga się specjalnego podatku (tak jak pobiera się dżizję w Iraku od mieszkających na północy starochrześcijańskich plemion) Albo gdzie każda osoba zajmująca eksponowane stanowisko w państwowym przedsiębiorstwie musi obligatoryjnie przejść na chrześcijaństwo (znowu Arabia Saudyjska w kontekście Islamu). Te wszystkie zarzuty kierowane pod adresem napływowej muzułmańskiej społeczności w europejskich krajach to nie jest efekt jakiejś "nagonki" medialnej, one nie wzięły się znikąd, są wypadkową pewnych wydarzeń (czytaj głównie zamachów terrorystycznych), obrazują pewne tendencje których puki co w innych wielkich religiach świata nie obserwuję się. Pewnie że nie wszyscy muzułmanie to fanatycy chcący nawracać cały świat, ale puki co to właśnie u nich najwięcej jest tego typu zachowań więc nikogo nie powinna dziwić takie a nie inne skojarzenia z tą religią. Jeśli zaś chodzi o mnie to uważam że w krajach zachodnich nie powinno się skończyć z tym że w krajach typowo islamskich małe społeczności chrześcijańskie nie mają żądnych praw, w zachodnich demokracjach zaś, w imię posuniętej do granic absurdu "tolerancji" przyjezdnym muzułmanom wolno wszystko łącznie z domaganiem się od rdzennej społeczności wyrosłej w innej kulturze, aby ta dostosowywała się do ich obyczajów nie na odwrót. Dodajmy do tego że jest to religia oznaczająca w praktyce poniżanie i uprzedmiotowienie kobiet, idiotyczne zakazy jak np zakaz picia alkoholu i wiele innych smaczków. Reasumując generalnie dla mnie Islam to dno takie jest moje zdanie jako chrześcijanina urodzonego w wolnym kraju i z nikim się nie zamienię na inne zdanie. Pewnie na bliskim wschodzie spaliliby mnie za to na stosie Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Dla tych którzy tak żarliwie bronią Islamu... 02.04.10, 00:45 nie podam ci takiego kraju, bo go nie ma. a wisz dlaczego? bo mamy europejska kulture, oparta na TOLERANCJI! nie rozumiesz tego, ze wyrzucajac muzulman rownasz w dol do tych ekstremistow, co lubia to i owo wysadzic? czyli de fakto- wg ciebie bronac wartosci zachodu- sam je unicestwiasz? ja jestem dumny, ze jestem europejczykiem i jestem dodatkowo dumny, ze jestem obywatelem kraju, gdzie jak nigdzie indziej od 500 lat zagwarantowana byla wolnosc religijna, na poczatku poprzez przywileje krolewsie, potem poprzez konstytucje. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Wyrzucajac terrorystow rownasz sie .... ?????? 02.04.10, 00:58 twoi rodacy w izraelu prawie codziennie robia akcje odwetowe lub prewencyjne. Bo bomba to jedyny jezyk zrozumialy dla terrorysty. cywilizowani ludzie okazuja cywilizowane zachowanie tylko wzgledem cywilizowanych. Niecywilizowanych w samoobronie lub prewencji nalezy ELIMINOWAC. Bo oni sa NIEREFORMOWALNI. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Wyrzucajac terrorystow rownasz sie .... ????? 02.04.10, 01:03 pierwsze slysze, zeby polacy w izraelu codziennie robili akcje odwetowe. ps. zmien nicka, bo ublizasz ekumenizmowi. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Wszystko powinno mieć swoje granicę tolerancja też 02.04.10, 03:46 Wszystkie te szczytne i dumnie brzmiące wartości tzw "cywilizacji zachodu" (która jak sądzę że wiesz wyrosła z korzeni antyczno-judeo-chrześcijańskich) z tolerancją, wolnością sumienia, i wolnością słowa na czele mają sens tylko wtedy gdy mamy do czynienia ze społecznością akceptującą te podstawowe pryncypia jako ogólnoludzkie uniwersalne wartości. Dla Islamu w wydaniu bliskowschodnim, który dzięki imigracji i demograficznym procesom umacnia się w europie zachodniej ( i za chwilę także i u nas ) ten system wartości jest obcy i nie do pogodzenia z naukami Mahometa (wg których chociażby pokój na świecie będzie możliwy dopiero wówczas gdy wszyscy ludzie będą wyznawcami proroka). Zdecydowana większość muzułmanów przybywających do Europy z Azji i Afryki żyje w gettach i nie przejawia chęci do przyswojenia sobie europejskich obyczajów i wartości. Jest zupełnie odwrotnie, bez poszanowania miejscowych tradycji domagają się aby to całe otoczenie dostosowywało się do nich i ich obyczajów. Oni nie chcą się wpasować w model obojętnego światopoglądowo państwa, gwarantującego swoim obywatelom szereg wolności,tylko chcą go zmienić na swoją modłę używając do tego mechanizmów demokracji (Hitler też pokonał demokracje w Niemczech jej własnymi metodami). Ktoś kiedyś powiedział że Arabowie kochają demokracje tyle że u innych nie u siebie. Cały paradoks polega moim zdaniem na na tym że w każdym kraju w którym rosną w siłę, wygodnie chroniąc się pod płaszczykiem tolerancji i poprawności politycznej zyskują sobie rzeszę niemuzułumańskich sprzymierzeńców, którzy naiwnie stają po ich stronie w imię obrony "multikulturalnego" tolerancyjnego społeczeństwa. Sojusznicy tego typu potrzebni są do czasu aż nie staną się na tyle liczni aby sami sięgnąć po swoje prawa poprzez urnę wyborczą bądź siłą jeśli trzeba, po czym zaczną mniej bądź bardziej subtelnie "nakłaniać" całą resztę aby się do nich dostosowała. Nie wiemm czy wiesz ale do muzłumańskich enklaw na przedmieściach francuskich miast nawet policja boi się wejść jeśli nie jest uzbrojona po zęby. Wszystko ma swoje granicę które powinien wyznaczać zdrowy rozsądek. Tolerancja i wolność jednostki też. Czy np terroryści i masowi mordercy niezdolni do jakiejkolwiek resocjalizacji zasługują wg ciebie na takie same prawa jak każdy inny obywatel?). Narody europejskie mają prawo do samoobrony, do walki o zachowanie swojego dziedzictwa kulturowego. Problem w tym że laicyzacja, kryzys odcięcie się od ideowych korzeni, oraz wygoda starych społeczeństw europejskich wytworzyła pustą przestrzeń którą dziś bez trudu wypełnia bliskowschodni Islam. Dzisiaj ty stajesz w obronie budowy meczetu w PL, jutro twoje dzieci będą być może protestować przeciwko przerabianiu kolejnego kościoła na meczet, pojutrze być może twoje wnuki obok znanej nam katechezy będą musiały obligatoryjnie studiować koran, a po pojutrze kto wie czy twoje prawnuki nie będą musiały emigrować z Polski gdyż jako nieliczni już nie-muzułumanie będą mieli problem ze znalezieniem miejsca pracy oraz z przestrzeganiem prawa szariatu ustanowionego na terenie całego kraju przez muzułumański rząd Polski, wg którego odejście od Islamu będzie wykroczeniem ściganym z urzędu. Europa Woltarea, Jeana Jacoba Russeau i Emmanuela Kanta jaką znasz zniknie zastąpiona przez Europe Mahometa. Dość ponura wizja lecz wcale nie taka odległa i surrealistyczna jak się może wydawać....... Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Re: Wszystko powinno mieć swoje granicę tolerancj 02.04.10, 03:55 ludendorf napisał: > jutro twoje dzieci będą być może protestować przeciwko przerabianiu kolejnego > kościoła na meczet, pojutrze być może twoje wnuki obok znanej nam katechezy > będą musiały obligatoryjnie studiować koran W programie nauczania w szkołach oczywiście katecheza będzie opcjonalna do wyboru, czego nie będzie można powiedzieć o obowiązkowej nauce Koranu i Sunny Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Wszystko powinno mieć swoje granicę tolerancj 02.04.10, 05:18 kolego, trzeba rozroznic dwie rzeczy: muzulman i ekstremistow. w polsce muzulmanie zyli i zyja od 500 lat, i problemow z nimi nie bylo. powiem wiecej pomagali nam niejednokrotnie (chocby wziete z brzegu-grunwald, odsiecz wiedenska, 2 wojna swiatowa). byli to nasi, zasymilowani muzulmanie. problem dopiero sie zaczyna, kiedy, jak pisales nie chca sie asymilowac. ale tego problemu nie rozwiaze zakaz budowy meczetow (ktore sa w polsce budowane od 500 lat, ze osmiele sie jeszcze raz przypomniec. w warszawie jest mniej wiecej 15000 muzulman, maja jeden dom modlitwy. troche malo, nie?) muzulman nam od tego nie ubedzie. za to gdy, beda czuli sie odrzucani(mowie wciaz o osiadlych muzulmanach), to dopiero przekonasz ich, ze moze ekstremisci maja racje. i zeby nie bylo. wcale nie jestem za otwieraniem granic i wpuszaczaniem kazdego. obecne przepisy w polsce sa wg mnie odpowiednie (sa dosc restrykcyjne w porownaniu z innymi panstwami z unii). a zalew imigrantow na skale brytyjska, niemiecka, czy francuska nam nie grozi. w anglii osiedlaja sei pakistanczycy (dawna kolonia indyjska), we francji algierczycy i marokanczycy(tez dawna kolonia) do nas co najwyzej moga zjechac tatarzy :) ps nie odpowiadam na twoje gdybania, co beda robic moje wnuki, bo to jest bez sensu. rownie dobrze wyszyscy moi potomkowie moga wyznawac scjentyzm.(co byloby wg. mnie rownie niefajne). poza tym- paradoksalnie, patrzac w skali swiatowe to wlasnie islam jest odwrocie. w afryce jest coraz bardziej wypierany, w azji "wiekszej" takze jest w mniejszosci. nie mowiac juz o ameryce-polnocnej i poludniowej. ogladalem nawet pare programow publicystycznych(zdaje sie to byla al-dzazira), gdzie dyskutanci podawali liczby ze w skali swiatowej obecnie trwa era chrystianizacji. i proces ten przyspiesza. ja osobiscie widze w tym niemaly udzial terrorystow i ich "znakomity"pokaz wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Katole sie nie wysadzaja, ale penetruja dupki 02.04.10, 01:46 malych chlopcow... Odpowiedz Link Zgłoś
muzzyczny ustawiona akcja w meczecie 02.04.10, 00:18 byliscie, widzieliscie, slyszeliscie? od kiedy to muzulmanie wchodza do swiatyni i przez krotkofalowki sie porozumiewajac prowokuja akcje z modlami? wierzycie w bajki i medialna nagonke przeciw muzulmanom ktoz was czytal koran ? kto z was zna muzulmanow prawdziwych? re ludendorf Sam wymien radyklana organizacje muzulmanska, ktora to robila co sugerujesz ale poprzyj to dowodami. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Kto zna muzulmanow ????? Kazdy !!!!!!!!!!!!!!!!!!! 02.04.10, 00:48 Wyglada na to ze mamy na forum paru islamczykow ktorzy udaja krawcow i podszywaja sie pod "niezaleznie myslacych". Kto zna PRAWDZIWYCH MUZULMANOW??? Kazdy kto czyta poranna prase. A tam stoi: 1/ zamach w N. Yorku 2/ Zamachy w rosji (co najmniej 3) 3/ morderstwa i gwalty w sudanie 4/ piractwo w somalii 5/ mordowanie koptow w egipcie 6/ sprzedawanie kobiet w kosowie. wycinanie serbskim jencom nerek 7/ Podpalanie kosciolow, synagog i samochodow we francji, danii, norwegii 8/ 600 zamordowanych chrzescijan w nigerii 9/ wysadzone amerykanskie ambasady pelne zydow w tanzanii i kenii 10/ codzienny ostrzal niewinnych ludzi w kibutzach 11/ zamieszki i morderstwa w chinach 12/ terroryzm w indiach 13/ wysadzane samoloty 14/ mordowane niewinne dzieci w rosyjskiej szkole 15/ miliardowe koszty pilnowania obiektow. Podoba ci sie islam??? to wy..dalaj do somalii. Nic tu po terrorystach Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Nie chcemy wylegarni nienawisci w Warszawie ++++++ 02.04.10, 00:21 Cenzorze, bardzo dziekuje za ponowne odblokowanie mojego konta. Zycze tobie i twoim bossom udanego Passover (nie sprawdzalem kiedy Rabini wyznaczyli poczatek swieta). Do organizacji zydowskich: NIE CHCEMY wylegarni nienawisci i osrodkow szkolenia terrorystow w Warszawie. Prosimy o ograniczona autonomie. Prosimy o mozliwosc referendum w tej sprawie. Oto 10 przypadkowo wybranych dowodow: 1/ islamczycy grali odcieta glowa chrzescijanina w pilke (indonezja) 2/ islamczycy zabijaja chrzescjan w sudanie i gwalca kobiety 3/ islamczycy napadaja na chrzescjan w Egipcie 4/ islamczycy wysadzili amerykanskie ambasady w Kenii i Tanzanii w ktorych az roilo sie od zydow 5/ islamczycy porywaja statki w somalii. Aresztowanych piratow zydzi z brukseli i waszyngtonu kaza wypuszczac 6/ islamczycy zaatakowali New York i zabili ponad 3000 chrzescijan. Zydzi tego dnia przyszli pozno do pracy 7/ islamczycy obcieli glowy maczetami 600 chrzescijanom w nigerii 8/ islamczycy nie pozwalaja budowac kosciolow katolickich u siebie 9/ islamczycy = miliardowe wydatki na pilnowanie obiektow. Islamczycy to nienawisc, bomby, palone samochody i koscioly, rakiety na niewinnych farmerow w kibutzach. 10/ islamczycy podpalaja koscioly na filipinach. 1000 innych powodow nie moge wymienic bo cale zycie nie starcza na opisanie zbrodni islamskich. Starsi bracia, chcemy choc czesciowej autonomii dla Polakow. Pozwolcie nam przynajmniej zdecydowac w sprawie naszego BEZPIECZENSTWA WEWNETRZNEGO. 6/ Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Synagogi TAK meczety NIE +++++++++++++++++++++++++ 02.04.10, 00:26 Synagogi TAK - zydzi nie wysadzaja niewinnych ludzi Wylegarnie islamskiej nienawisci - NIE. Kiedy saudyjczycy zaplaca za zabicie polakow w 9/11 ??? Niemcy przynajmniej troche zaplacili za zbrodnie hitlera. Rodzina osamy jest blisko zwiazana z wladcami A. Saudyjskiej. Ich firma construction czerpie miliardowe dochody z zamowien rzadowych. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Zydowskie organizacje sa przewrotne ?????????????? 02.04.10, 00:34 Zydowskie organizacje wmawiaja Polakom ze nie kazdy islam jest zly. Ale sami odgrodzili sie od islamczykow polem minowym, bronia samostrzelajaca, 10 metrowym murem, wykrywaczami drgan, urzadzeniami noktowizyjnymi. Po kazdym ataku na kibutz, izraelczycy pare dni bombarduja i strzelaja artyleria i rakietami do terrorystow. A nam zabraniaja sie bronic lub czynic prewencje. Nie chcemy byc druga strefa gazy. domagamy sie od organzacji zydowskich aby pozwolily nam decydowac w sprawie terroryzmu. Pokazcie nam JEDEN kraj gdzie sa islamczycy i gdzie jest pokoj. jeden kraj !!!!!!!!!!!!!! dosc klamstw, faryzejstwa, obludy, zaklamania, dwulicowosci. Nie chcemy aby w przyszlosci pewne obce wywiady uzywaly islamczykow do destabilizacji sytuacji w polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Nie chcemy wylegarni nienawisci w Warszawie + 02.04.10, 00:47 ekumeniczny, zmien nicka. albo najlepiej zamilknij. Odpowiedz Link Zgłoś
trippinonahole Rozum w doopie, a doopa we Włodywostoku. 02.04.10, 01:01 Ilu z tutaj obecnych mieszkało przez przynajmniej miesiąc w arabskiej dzielnicy? No słucham. Miałem tą urywającą jaja przyjemność mieszkać w takowej przez prawie 4 miesiące i powiem jedno - własnej teściowej bym tam nie posłał. Fajnie się pisze o tolerancji jeśli się jej nie doświadczało ze strony równie żarliwie deklarujących tolerancję. Większość ludzi myśli, że przeciętny Arab to Pan sprzedający na osiedlu pyszne kebaby albo boy hotelowy w egipskim kurorcie. Postawy zarówno świeckie jaki religijne zachodu są nie do pożenienia nawet z umiarkowaną postacią islamu. Multikulti to bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
kylax1 Katolycka zaraza spotkala sie z islamska. 02.04.10, 01:45 Wot, przydaloby sie zbombardowac ow katedro-meczet ku szczesciu przyszlych pokolen... Odpowiedz Link Zgłoś
bumcykcykhopsiup Re: Katolycka zaraza spotkala sie z islamska. 02.04.10, 01:52 jakby to cos dalo. wez na przyklad ekumenicznego. jakby mu zydow i arabow wybili, toby sobie od razu znalazl innych winnych swojgo niezgulstwa, dajmy na to inuitow ;) Odpowiedz Link Zgłoś
lonelyboy1989 Księżę biskupie... 02.04.10, 03:05 "Zdaniem biskupa Kordoby, incydent nie przedstawia jednak prawdziwego oblicza muzułmanów, którzy opowiadają się za dialogiem z Kościołem katolickim." - gdzie jest to prawdziwe oblicze? Szczelnie ukryte za burką chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
cafe_justysia Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska pro... 02.04.10, 03:10 Ja kiedyś byłam tolerancyjna...dopóki nie zaczęłam mieszkać w kraju multikulturowym i multireligijnym...Nie popieram islamu,uważam,że to bardzo nietolerancyjna relgia,przede wszystkim odstręcza mnie w mnie w niej sposób w jaki traktuje się kobiety,straszne uprzedmiotowienie,jak widzę małżeństwo gdzie ewidentnie widać,że jest ono muzułamńskie bo kobieta jest zazwyczaj w różnego rodzaju zasłonie,prowadzi wózek,do tego trzyma zakupy,wokoło niej gromadka dzieci a "pan i władca" dumnie kroczy przed nimi to aż mmnie krew zalewa...Poza tym dzielnice,gdzie przeważają mieszkańcy z Azji (przede wszystkim Bliski Wschód i Indie/państwa ościenne)są najbrudniejszymi dzielnicami w moim mieście... Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 02.04.10, 08:21 Te kobiety w większości są z tego zadowolone i nie chcą żadnych zmian. Odpowiedz Link Zgłoś
gtpress Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska pro... 02.04.10, 06:10 dezorientacja Wiernych ? a co to jest ? czyzbysmy juz niebawem musieli nosic kompasy ? Odpowiedz Link Zgłoś
biniou Zablokowac budowe meczetu w Warszawie! 02.04.10, 06:48 Islamska dzicz! Sp.... do Arabii Saudyjskiej! NIe moge uwierzyc, ze po tym wszystkim co wyrabiaja fani mahometa - pedofila, Polska przyjmuje na akord tysiace islamskich bojownikow z Czeczenii! I do tego ten meczet w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
mus-zek0 Re: Zablokowac budowe meczetu w Warszawie! 02.04.10, 08:18 A co to komu przeszkadza? Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Zablokowac budowe meczetu w Warszawie! 02.04.10, 08:33 Odwiedz zachodnia Europe , a zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
paranormalny Re: Incydent w katedrze w Kordobie. Muzułmańska p 02.04.10, 08:32 zgr-edo napisał: > ale, kogo to obchodzi ? Normalnie myślących! Praktyka muzułmanów stoi w jawnej sprzeczności z teorią! Warszawski meczet potwierdzi to:( Odpowiedz Link Zgłoś