zlotamajka 05.04.10, 06:30 those who launched the war in Iraq were responsible for killing a million innocent people and could be held accountable under international law. wsws.org/articles/2010/apr2010/bara-a03.shtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zlotamajka Re: Mohammed ElBaradei, said in an interview that 05.04.10, 06:44 Ten artykul ukazal sie w wielu zrodlach: www.google.ca/#hl=pl&source=hp&q=Former+IAEA+Chief%3A+Iraq+War+Killed+%E2%80%9CA+Million+Innocent+Civilians%E2%80%9D&btnG=Szukaj+w+Google&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=&fp=1 Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Mohammed ElBaradei to antysemita 05.04.10, 07:01 Zawsze go podejrzewałem o brak obiektywizmu i teraz szydło wyszło z worka. Może bez niego da się Iranowi ukrócić ambicje nuklearne. A może nie, bo Obambo jest mocny ale w gębie. Gdzie jest Bush? Przypomniał mi się dobry dowcip dla tych co znają angielski. Jest rok kiedy jeszcze George Bush był przy władzy. A Swiss company decided to manufacture what it called queer beer. The company was looking for a good catch phrase and one of the proposed was „For those who hate bush”. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Mohammed ElBaradei to antysemita 05.04.10, 07:06 Chelmiak, Ty popierasz wojne w Iraku? To nie mozliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Mohammed ElBaradei to antysemita 05.04.10, 07:07 I Busha!!! P.S. To piwo by mialo popyt:) Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Re: Mohammed ElBaradei to antysemita 05.04.10, 07:15 Popierałem aż tu na Forum ktoś mi wytłumaczył że strategicznie mówiąc byłoby lepiej mieć Saddama pod ręką i tylko podpuścić w odpowiednim momencie na Iran. Niech się sami powybijają. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Mohammed ElBaradei 05.04.10, 07:22 Po pierwsze: co ty masz do Iranu? Po drugie: byłoby lepiej mieć Saddama pod ręką i tylko podpuścić w > odpowiednim momencie na Iran. Niech się sami powybijają. To juz bylo probowane w latach 80tych i milion ludzi zginelo Po trzecie: Nie bylo najmniejszych podstaw by bombardowac Irak Po czwate: AlBaradei jest Arabskiego pochodzenia co czyni go Semita wiec nie moze byc antysemita!Nie mozna uzywac antysemityzmu na wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
chelmiak Re: Po czwarte 05.04.10, 18:51 Aż sprawdziłem na Wikipedia i strzał w dziesiątkę. Argument, że Arabowie nie mogą być antysemitami ponieważ są semitami jest tam opisany jako polityczynie motywawana zagrywka. Wszyscy dobrze wiemy, że chodzi tu o nienawiść do wszystkiego co żydowskie. (No, może za wyjątkiem ich dorobku kulturowego i materialnego, którym arabstwo by się chciało podzielić.) Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Po czwarte 05.04.10, 19:23 Wiemy rowniez ze Zydowskie oskarzenia o antysemityzm (nie wszystkie ale wiele) sa politycznie motywowane. Ale co maja stwieredzenia Al Baderai ze wojna z Irakiem nie miala zadnych podstaw z antysemityzmem? Wszystkim wiadomo ze klamali na temat broni masowej zaglady i przez ta wojne narobili takiego balaganu ze Irak przez dziesiatki lat sie nie pozbiera. Chyba za to ktos powinien ponies odpowiedzialnos! I jeszcze nie odpowiedziales co masz do Iranu? Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Po czwarte 05.04.10, 19:24 Mowiac ze klamali mam na mysli Busha i spolke. Teraz klamie Obama! Tak dla jasnosci. Hans Blix i Al Barderai mowili ze Irak nie ma broni masowej zaglady. Odpowiedz Link Zgłoś
zlotamajka Re: Po czwarte 05.04.10, 19:34 Tutaj link na dobry film (robiony przez Zyda) na temat antysemityzmu. www.youtube.com/watch?v=0r7zNy0nRMk Odpowiedz Link Zgłoś