zalobanarodowa Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:22 No i nie ma racji Lis mówiąc że Polacy to stado debili? Odpowiedz Link Zgłoś
babs30 Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:24 Dla mnie to on był nijakim prezydentem, przykro mi ze zginął w tak tragicznych okolicznościach zreszta jak inni w tym samolocie ale ja pozytywnie go nie nigdy nie odbierałem. Odpowiedz Link Zgłoś
martha31 Wasze komentarze nie mają zadnej wartości ni SENSU 27.04.10, 15:32 Jasno widać, ze ludzie nie oceniaja faktycznych rzadów Lecha Kaczynskiego, tylko biernie powielają to co karzą im mysleć media. Jak karzą myslec źle o Kaczynskim to chocby był super prezydentem ludzie beda mysleć źle..... Jesli karza myslec dobrze ,to ludzie beda myslec dobrze ,oprócz tych,ktorzy wczesniej tak sobie dali wmówic złe myslenie ,ze nie potrafia wyjść z wczesnieszych iluzji... Jednym słowem -aby obiektywnie ocenic prezydenture Kaczynskiego trzeba ją dobrze znać, pilnie śledzic, dobrze znac sie na polityce ,a jeszcze lepiej osobiscie w tym wszytskim "siedziec". Inaczej to bedzie tylko obraz jak bardzo na ludzi wpływaja media, które przedstawiaja i nie przedswataija to co im wygodne/niewygodne. Z faktycznymi rzadami prezydenta nie bedzie miec to za duzo wspólnego.... Odpowiedz Link Zgłoś
lady_ela Żywy 16%, zmarły 52% 27.04.10, 15:24 Czy nikt nie widzi idiotyzmu tego sondażu? Może jeszcze go wybierzemy na drugą kadencje? Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Żywy 16%, zmarły 52% 27.04.10, 15:31 To sondaż Pospieszalskiego, trzeba Ci więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
przewooz Ja rozumiem tych co go dobrze oceniali wcześniej.. 27.04.10, 15:25 ...ale te 25% to chyba odsetek intelektualnie niepełnosprawnych. Rozumiem, że gdyby tragicznie zmarł na hemoroidy, a nie w katastrofie samolotu, to te 25% by go nie doceniło... Odpowiedz Link Zgłoś
ankako-walska Re: Ja rozumiem tych co go dobrze oceniali wcześn 27.04.10, 15:30 traocznie na hemorojdy to umrzesz ty, bo wpadniesz w szpony polskiej służby zdrowia, którą reformuje Ewa KOPACZKA, uważaj ostatnio w Moskwie robiła specjalizację w.......... Odpowiedz Link Zgłoś
maverickpis Re: Ja rozumiem tych co go dobrze oceniali wcześn 27.04.10, 15:31 przewooz napisał: > ...ale te 25% to chyba odsetek intelektualnie niepełnosprawnych. Rozumiem, że > gdyby tragicznie zmarł na hemoroidy, a nie w katastrofie samolotu, to te 25% > by go nie doceniło... Komorowski nadaje sie tak na Prezydenta, jak Klich na min. MON i jak Sikorski na min. MSZ..... Tojest niekompetentna zgraja nieprofesjonalnych nieudacznikow, siejacych zamet i destrukcje w Panstwie polskim. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Oczywista oczywistość ... w nekrologach. 27.04.10, 15:25 Po śmierci zawsze ludzie zyskują. Niestety tracą życie. Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Teraz kolej na śmierć Jarosława 27.04.10, 15:27 też mu wzrośnie i może wygra wybory. Odpowiedz Link Zgłoś
krzynia.c Nawet Stalina wspominają z rozrzewnieniem. 27.04.10, 15:31 No cóż katolicki naród to i daje się złapać na żałobę, litość i współczucie.Lech Kaczyński był beznadziejnym prezydentem ,bezosobowym, zdalnie sterowanym klonem własnego brata,z którym nikt się w świecie nie liczył ,a jego pomysły wzbudzały w najlepszym wypadku uśmiech politowania.Czas skończyć z kaczyzmem,a na rozliczenia tez mam nadzieje przyjdzie pora. Odpowiedz Link Zgłoś
pxyz Jesteśmy narodem hipokrytów 27.04.10, 15:32 I najnowsze badania opinii publicznej to właśnie pokazują.. przykre... Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 nie: jesteśmy narodem który słucha hipokrytów 27.04.10, 15:52 i czyta ich gazety Odpowiedz Link Zgłoś
chuck19 PiSdent nie Prezydent 27.04.10, 15:33 Nawet nie był patriotą - przedkładał interesy PiSu i Jareczka na sprawy państwa. Był pośmiewiskiem całego świata (oprócz Gruzji). Trudno o nim powiedzieć cokolwiek dobrego. Jego "dziełem" życia była... katastrofa w Smoleńsku, gdyż dzięki temu świat usłyszał o Katyniu. Obecny wynik sondażu wynika ze współczucia. To tylko chwilowe. Odpowiedz Link Zgłoś
wakaisats Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:36 Stanowisko Prezydenta winno go obligować do zajęcia pozycji apolitycznej. Powinien wspierać Rząd w jego działaniach ale też kontrolować nowe akty prawne, powodować ich weryfikowanie itp. Lech nie był prezydentem Kraju. Nie był więc moim prezydentem. Był prezydentem PIS-u i Brata. Podsycał, zamiast gasić, działania wojenne PIS kontra reszta, tendencyjnie (że nie powiem złośliwie) przetrzymywał różne ustawy, utrudniał gospodarcze działania Rządu ze wschodem szczekając na Tygrysa. Był złym prezydentem. A te 52% - słowiańskie serce Polaków: o zmarłych tylko dobrze. "Smutno mi, Boże". Odpowiedz Link Zgłoś
blurpppp Przeszacowanie kontra niedoszacowanie. 27.04.10, 15:37 zawsze był niedoszacowany teraz jest przeszacowany. Podobnie jest z sondażami, narodowa histeria sprawia mocne przeszacowanie faktycznej siły PiS Jarosława Kaczyńskiego Odpowiedz Link Zgłoś
canard Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:37 i bezmyslnych stworzen, ktorymi mozna manipulowac do woli jak to robia Rzepa TVPis i stado pospieszalskich Odpowiedz Link Zgłoś
superandzia79 Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:45 Ciekawe kogo pytali... Chyba tylko stąd takie oceny że inaczej nie wypadalo odpowiedziec w tym terminie, kiedy zadawali pytania.... Odpowiedz Link Zgłoś
renata28 Re: Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha 27.04.10, 15:46 Poproszę tylko dziesięć zasług L. Kaczyńskiego, nie zajmowanych stanowisk, ale konkretnych zasług. Proszę o pominięcie Muzeum Powstania Warszawskiego, bo nie jest sztuką spełnić swoją pasję, jeśli jest się prezydentem (bardzo kiepskim zresztą) i można pakować w inwestycję tyle kasy, ile trzeba. Wszystko inne leżało wtedy odłogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha 27.04.10, 19:24 renata28 napisała: > Poproszę tylko dziesięć zasług L. Kaczyńskiego, nie > zajmowanych stanowisk, ale konkretnych zasług. Proszę o pominięcie > Muzeum Powstania Warszawskiego, bo nie jest sztuką spełnić swoją > pasję, jeśli jest się prezydentem (bardzo kiepskim zresztą) i można > pakować w inwestycję tyle kasy, ile trzeba. Wszystko inne leżało > wtedy odłogiem. Dziesięć? Tylu to nie było.Muzeum Powstania wybudował,bo tak obiecał swojej mamusi.Warszawski syf Go nie obchodził. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Czytając to forum. 27.04.10, 15:51 Dochodzę do wniosku, że nie warto się wypowiadać. GW zrobiła wszystko co można by Polacy oceniali tą prezydenturę jak najgorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czytając to forum. 27.04.10, 16:16 adam_l27 napisał: > Dochodzę do wniosku, że nie warto się wypowiadać. > > GW zrobiła wszystko co można by Polacy oceniali tą prezydenturę > jak najgorzej. Gazeta podawała same fakty z działania Prezydenta - komentarze były zbyteczne. Niestety dla Ciebie walka z faktami przy pomocy kłamstw jest męcząca. Dla tego Ty nie masz tu za bardzo co robić. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Czytając to forum. 27.04.10, 16:52 Doktryna IV RP zakładała władzę absolutną. Totalną propagandę, czyli panowanie na morzach, lądzie, w powietrzu i w przestrzeni medialnej. Bardzo ich do tej pory uwiera GW, bo pisze o sprawach, o których ONI by najchętniej milczeli lub, tak jak to się działo z Traktatem z Lizbony, w zależności od potrzeb przedstawiali jako sukces lub jako porażkę. Sieroty nie kryją żalu po tym okresie obłudy, w kórym mogły zwolnić swój umysł od konieczności samodzielnego myślenia. Czyżby samodzielne myślenie sprawiało im ból? Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:52 No,jeżeli OBOP daje 52% to myślę (nauczona doświadczeniem) że w ciemno można jeszcze dodać 20% Odpowiedz Link Zgłoś
konigin Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:53 Wzruszający ciemny lud. Odpowiedz Link Zgłoś
papigo Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 15:54 Jak mozna porównac sondaz robiony na kilku osobach do opini wszystkich Polakow? Byl patriota, oddalismy mu hold ale to nie znaczy, ze byl dobrym prezydentem. Nigdy wiecej kaczynskich u wladzy i to powie kazdy polak i bez sondazy. Papigo Royal Palace Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Ludzie ocknijcie się !! 27.04.10, 15:59 Coraz mniej rozumiem nasz naród. Czy po pięciu latach marazmu, fatalnej prezydentury, która wystawiała nas na pośmiewisko na arenie międzynarodowej, a której ostatnie sondaże dawały 20% poparcia pomimo tragedii ktoś jest jeszcze w stanie powiedzieć, że wszystko było OK i cacy a nasz Ś.P. Prezydent był chodzącym ideałem ? Ludzie ocknijcie się z tego letargu bo zaraz okaże się, ze ten koszmar potrwa następne 5 lat bo w imię litości i współczucia wybierzecie brata bliźniaka na nowego prezydenta i wtedy będzie lament. Odpowiedz Link Zgłoś
robertus64 Re: Ludzie ocknijcie się !! 27.04.10, 16:10 idz glosuj na donka ,bronka ,mira zbycha.... Odpowiedz Link Zgłoś
poniedzielny Re: Ludzie ocknijcie się !! 27.04.10, 16:28 ja pójdę, stokroć wolę to niż ciąg dalszy kaczyzmu Odpowiedz Link Zgłoś
mcguirre Re: Ludzie ocknijcie się !! 27.04.10, 16:53 No chyba lepsi oni niż Jarosław wjeżdżający na trumnach brata i przyjaciół do pałacu prezydenckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
codein Ocknijcie się??? 27.04.10, 19:30 Zwracasz się m.in. do ludzi, którzy są wyznawcami kultu masochizmu (wieszają sobie na szyjach podobizny antycznego narzędzia tortur, modlą się pod podobizną dogorywającego człowieka i są przekonani o dobroczynnym wpływie cierpienia). Znaczna część tego narodu to zdeklarowani masochiści - wybiorą kaczkę i będą jęczeć z rozkoszy za każdym razem, gdy świat ze smutkiem pochyli się nad troglodytami, żyjącymi w kraju nad Wisłą. Odpowiedz Link Zgłoś
mm-18 Re: Ocknijcie się??? 29.04.10, 15:31 codein napisała: > Zwracasz się m.in. do ludzi, którzy są wyznawcami kultu masochizmu (wieszają > sobie na szyjach podobizny antycznego narzędzia tortur, modlą się pod podobizną > dogorywającego człowieka i są przekonani o dobroczynnym wpływie cierpienia). > Znaczna część tego narodu to zdeklarowani masochiści - wybiorą kaczkę i będą > jęczeć z rozkoszy za każdym razem, gdy świat ze smutkiem pochyli się nad > troglodytami, żyjącymi w kraju nad Wisłą. A bez metafor? Odpowiedz Link Zgłoś
mikwa Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha Ka... 27.04.10, 16:01 Ten naród jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
ankako-walska Re: Ponad połowa Polaków pozytywnie ocenia Lecha 27.04.10, 18:41 chory naród bo "zreformowana" służba zdrowia przez zdrową część narodu (należy dodać wybranego) Odpowiedz Link Zgłoś
dydelf1973 Polacy nadają nowe znaczenie staremu powiedzeniu.. 27.04.10, 16:04 ...a właściwie jego n-tej wersji: Najlepszy polityk to martwy polityk. jak żyl miał 25% poparcia (ocen pozytywnych prezydentury) jak tragicznie i co tu ukrywac pechowo i głupio zginął - z punktu 100% wzrostu. Normalnie panowie politycy - brać przykład! naród Was opłacze i... odetchnie a i partiom przybędzie. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Polacy nadają nowe znaczenie staremu powiedze 27.04.10, 18:41 dydelf1973 napisał: > ...a właściwie jego n-tej wersji: Najlepszy polityk to martwy > polityk. jak żyl miał 25% poparcia (ocen pozytywnych prezydentury) > jak tragicznie i co tu ukrywac pechowo i głupio zginął - z punktu > 100% wzrostu. Normalnie panowie politycy - brać przykład! naród Was > opłacze i... odetchnie a i partiom przybędzie. --------------------------------- dupku żołędny SP pan Prezydent miał ponad 50 % poparcia gdy go wybrano na prezydenta i miał je jeszcze większe gdy był prezydentem i ma nadal. To media skorumpowane i dziennikarzyny trzęsące dupy pisali co im kazano bo zwyczajnie bali się stracić pracę. Ale tacy dziennikarze to nie dziennikarze ale lizo dupy i zdrajcy jak ich mocodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
poniedzielny No tak, teraz to i ja pozytywnie oceniam Lecha 27.04.10, 16:04 Kaczyńskiego... Niestety Jarosław Kaczyński jeszcze nie dał mi powodu, abym i jego oceniał pozytywnie... Odpowiedz Link Zgłoś
ggrdl Santo subito! 27.04.10, 16:07 Ci sami ludzie wcześniej nieco inaczej oceniali prezydenta i prezydenturę. Szkoda człowieka, ale tragiczna śmierć nie powinna zmieniać oceny merytorycznej jego wcześniejszych działań. Odpowiedz Link Zgłoś
nanabun ja oceniam negatywnie 27.04.10, 16:13 Pewnie nie jestem patriotą i w ogóle zakałą ludzkości, ale dla mnie Lech Kaczyńskie był bardzo kiepskim prezydentem - wręcz szkodliwym dla kraju. To że zginął w żaden sposób nie zmienia jego oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
poniedzielny Re: ja oceniam negatywnie 27.04.10, 16:25 ja oceniam pozytywnie, bo być może przyczynił się do tego że już funkcji nie piastuje. zawsze to trochę mniej beznadziejnej prezydentury... Odpowiedz Link Zgłoś