ambl Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 14:21 Wrażliwa jakaś nam się ta "lewica" zrobiła Odpowiedz Link Zgłoś
ulther hmmm normalna wrazliwosc? 28.04.10, 16:42 Ten film to obrzydliwa pisowska manipulacja pana redaktora Pospieszalskiego, ktory zdecydowanie powinien wrocic do muzyki. Wrazliwosc kazdego czlowieka powinna go dopiongowac do sprzeciwu wobec takich podlych agitek. Odpowiedz Link Zgłoś
dziki_dziki Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 14:26 TVP krzyczy ze niema pieniędzy a robi tak kontrowersyjne filmy dzielące obywateli na gorszych i lepszych. Kilku moich znajomych już zadeklarowało że nie będzie płaciło abonamentu. Ja się bardzo mocno zastanawiam zresztą i tak nie oglądam polskich kanałów. Najlepiej oglądać BBC czy coś podobnego. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 14:31 :) Ok zdejmujemy wszystko co przekoloryzowane. NIE i Fakty i mity do likwidacji. "krytyka polityczna" do likwidacji (a Sierakowski dożywotni zakaz publikowania czegokolwiek) GW zostawiamy tylko "Gazeta praca" i "Co jest grane" TVN24 wyłączamy i zostawiamy tylko "Szkło kontaktowe" i reklamy :). A tak poważnie to jest coś takiego jak wolność słowa i przeciwko ludziom których jednyną winą jest to ,że mają inne poglądy niż my nie wolno używać pałki. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
obraza.uczuc.religijnych Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 14:44 Tyle że właśnie użyto pałki w postaci tego filmu przeciw ludziom którzy śmią mysleć inaczej niż Pospieszalski. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 14:52 mozesz konkretnie zacytowac, co w KP jest "przekoloryzowane"? Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 18:50 Np. Artykuł "witajcie w niebezpiecznych czasach" gdzie autor straszy "mrocznym mścicielem" Jarosławem Kaczyńskim. Gdyby Kaczyński poszedł tą drogą to pewnie nie mógłby liczyć nawet na głosy swojej rodziny. On ,żeby wygrać musi tak jak Kwaśniewski "wybrać przyszłość" (jak nie realnie to przynajmniej wizerunkowo) Ale na to KP nigdy nie wpadnie. Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
birmin Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 16:05 Niech kanaly prywatne robia sobie co im sie podoba, vide Radio Maryja i Trwam, ale chyba zgodzisz sie, ze przedmiotem dyskusji jest telewizja publiczna, NASZA telewizja, ktora powinna zachowac jakis umiar w byciu stronnicza. Nie wierze w calkowity obiektywizm panstwowych stacji, ale bezczelnosc TVP przekracza wszystkie granice. Wolnosc slowa, ktora wspominasz polega na emitowaniu wszystkich glosow, rowniez tych krytycznych. Palka medialna jest uzywana caly czas przez Pospieszalskiego, JK i spolke, ktorzy grzmoca nas w leb haslami o IV RP i wmawiaja, ze stoimy tam gdzie ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
viptocat Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 18:54 Fakt inne partie też powinni mieć "coś swojego". Ale z drugiej strony czy TVP była kiedykolwiek obiektywna ??? Jak lewica albo PO się do TVP dorwie to rozpocznie się wielka antykaczystowska krucjata przy której GW całkowicie zblednie :). Pozdrawiam V Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 14:32 TVPIS coraz bardziej upodabnia sie do stalinowskiego "radio tirana". Czekac az zaczna podawac "prawdziwe numery totolotka". Odpowiedz Link Zgłoś
politol59 Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 14:35 Lewica jak zazwyczaj ma rację. Teraz parlament może kopnąć KRRiTV z jej katolami na czele, bo w temacie sprawozdania ma 3:0. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat To nie dokument, to propaganda. 28.04.10, 15:53 Dokument powinien choc probowac byc obiektywny. Tutaj jedyne glosy ludzi o innych pogladach to gadka dwoch nawalonych typow. Piekna manipulacja, rodem z PRL. Ale nie od dzis wiadomo, ze PiS lubi metody PRL - usluznych prokuratorow, telewizje i cala mase innych. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Polski gaz lupkowy przyczyna katastrofy? 28.04.10, 14:48 "Bitwa o Polski Gas" (...) Tymczasem w Polsce jestesmy swiadkami najwiekszej rozgrywki w powojennej historii tych ziem. Zaczely sie dziac rzeczy duze. I niestety ten kraj i to panstwo nie sa do nich przygotowane; zyczenie, aby Polska byla Polska, pozostaje wlasnie tym-zyczeniem. Walka, jaka sie rozpoczela, jest bezceremonialna i na noze, nie wiemy, czy juz sie czasem nie rozstrzygnela, w kazdym razie to, ze nie jest to dzisiaj glowny temat debaty politycznej, swiadczy o wadze sprawy. Uruchomieni zostali agenci wplywu, pociagnieto za sznurki medialnych "spiochow". Chodzi o gaz lupkowy. Amerykanski koncern Chevron odkryl na polskich ziemiach olbrzymie poklady. Poklady, ktore sa w stanie powaznie wplynac na strategiczne kierunki polityki w regionie. Przede wszystkim zagrazaja pozycji Rosji i jej "dyplomacji" uprawianej przy pomocy gazowej rury. Odkrycie tak olbrzymich pokladow gazu w Polsce (ale nie tylko) stawia pod znakiem zapytania inwestycje niemieckie w rosyjski gaz, eksploatacje zloz na Morzu Barentsa czy budowe gazociagu pod dnem Baltyku. Polacy otrzymuja jedna na piec pokolen szanse rozwarcia gnebiacego nas historycznego szczekoscisku Rosji i Niemiec. Mamy zloty rog i wszystko wskazuje na to, ze wiekszosc z nas nie zdaje sobie z tego sprawy. Trudno sie dziwic, bo wiekszosc polskich mediow nie nalezy do Polakow. Front bitwy o Polske wyglada dzisiaj mniej wiecej tak: 1. Amerykanie dzieki nowej technologji eksploatacji gazu lupkowego w ciagu kilku lat stali sie glownym producentem gazu ziemnego na swiecie, wyprzedzajac Rosje. Zagrozili tym Gazpromowi na rynkach trzecich. 2. Amerykanie kilka tygodni temu udokumentowali zloza zdolne zaspokoic potrzeby Polski na 120 lat - spowodowac przestawienie energetyki i uczynic z Polski eksportera gazu. 3. Mozliwosc ta mocno niepokoi nie tylko Rosjan, ale Niemcow, ktorzy obawiaja sie strategicznej nierownowagi i zagrozenia interesow swych korporacji. 4. Berlin naciska na Warszawe w celu: a. ograniczenia eksploatacji lupkow (ze niby brudna nieekologiczna technologia, a z Rosji jest czysty gaz); b. dopuszczenia Rosjan do kupna zloz i udzialu w wydobyciu. 5. Gaz lupkowy to oczko Radka Sikorskiego - z jego inicjatywy niedawno odbylo sie w Warszawie sympozjum na ten temat. Sikorski jest za zaangazowaniem Amerykanow. Zaangazowanie takie oznaczaloby rzeczywiste, a nie egzotyczne gwarancje bezpieczenstwa. USA - nie mozna im tego zarzucic - troszcza sie o swe koncerny naftowe. 6. Rzad w Berlinie naciska premiera Tuska, aby ograniczyc role amerykanskich firm. Jedna z pierwszych ustaw podpisanych przez nowego p.o. prezydenta byla ustawa zezwalajaca ministrowi skarbu na ingerencje i zrywanie podpisanych umow"ze wzgledu na bezpieczenstwo strategiczne". W tym kontekscie niewazne jest, czy prezydent Kaczynski zostal zamordowany, czy tez nieszczesliwy wypadek spowodowal jego smierc - niewazne, czy "stawial sie" pewnej opcji, dzisiaj liczy sie to, by Polska sie obudzila, by ludzie zdecydowali o swej przyszlosci. O tych sprawach trzeba rozmawiac, te sprawy nie moga byc rozstrzygane poza plecami przez bandy politycznych kompradorow. Teraz rozstrzyga sie przyszlosc na kolejne 20-30 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Polski gaz lupkowy przyczyna katastrofy? 28.04.10, 14:59 musze cie strasznie zmartwic, ale o tym, ze w Polsce jest duzo gazu ziemnego, wiadomo od dawna, nie odkryl tego zaden Chevron. Odpowiedz Link Zgłoś
langston Re: Polski gaz lupkowy przyczyna katastrofy? 28.04.10, 15:18 Chevron tylko udokumentowal...a pisze o tym nawet The Moscow Times i Wall Street Journal...moze prasa na Jamajce tez ktora czyta p.o.:) www.themoscowtimes.com/opinion/article/scent-of-shale-gas-hangs-over-katyn/403877.html Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok To, że tak będzie wygladała TVP pod rządami PiS 28.04.10, 14:53 mógł przewidzieć każdy średnio rozgarniety człowiek tylko nie dogadujący się z nimi Napieralski. A teraz będą skargi do KRRiT pisali. Błazny. Odpowiedz Link Zgłoś
iq-ok I jeszcze filuternie wskazują PO jako beneficjenta 28.04.10, 15:07 propagandowego szaleństwa za, które sami odpowiadają. "Wygodna dla prawicy" twierdzą. Tacy przenikliwi się nagle zrobili:). Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 14:56 Reprezentujesz poziom troglodyty. A poza tym nie znasz powiedzenia, że każda potwora znajdzie swego amatora. I jeszcze jedno - o gustach się nie dyskutuje. (Dla przypomnienia Ś.P. Prezydentowa też nie miała zniewalającej aparycji, co nie znaczy, że mam jej nie szanować; w przeciwieństwie do jej małżonka) Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelował 28.04.10, 15:16 Oj tak, ale wtedy na forach jeździliście po Niej jak po łysej kobyle i nikt nie protestował. Nikt nie pisał o kwestii gustu. I założę się, że z Twojej strony też nie byłoby protestu. Pewnie dorzucił(a)byś kilka kąśliwych uwag. Właśnie przeciw tej obłudzie jest mój post. Obłudzie wyrzeczenia się czegoś czego nie można osiągnąć i przedstawienie tego jako szlachetny postępek. Post przeciw obłudzie przedstawiania wrogów w złym świetle, mimo, że są to ludzie szlachetni. Zresztą porównaj zdjęcia Kaczyńskiego i Komorowskiego na tym portalu. Porównaj zdjęcia Lecha Kaczyńskiego na tym portalu sprzed katastrofy i zdjęcia tego samego człowieka z czasu żałoby. I Gazeta śmie instruować inne media co to jest obiektywizm? Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:24 rozumiem, ze jesteś z tych co to wszystko wiedzą najlepiej i spokojnie możesz wszystkich inaczej myślących wrzucić do jednego wora. a co do obłudy to rozumiem, że mówisz o "bohaterach" tego artykułu, czyli o Pośpieszalskim i jego ekipie wykorzystującej śmierć prezydenta do politycznego ataku? a może mówisz o zbierających podpisy pod listą PIS-u za zdjęcie pary prezydenckiej? bo byłoby to z Twojej strony obłudą, której tak nie cierpisz, gdybyś tych przykladów nie zauważył i nie potępił. więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:42 Uważam, że prawdą jest to co ludzie mówią, a mówili to co słyszeliśmy i to co oglądaliśmy. Wydaje mi się że jest na odwrót, to Ty uważasz, że gazeta wie najlepiej co ludzie myślą, wszystko inne jest manipulacją, zwłaszcza jeżeli wypowiadają się przeciw gazecie. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:55 Podobnież są trzy rodzaje prawdy: prawda, cała prawda i g... prawda. Którą wybierasz? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 19:23 saniba napisała: > Podobnież są trzy rodzaje prawdy: prawda, cała prawda i g... prawda. Którą > wybierasz? Dokładnie to: "Świynto prowda, tyz prowda i gówno prowda" (Ks. J. Tischner) Odpowiedz Link Zgłoś
fakirek Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:56 Prawda jest jak d...- każdy ma swoją TVP już skompromitowało się w sobotę - pech chciał ze jak leciały wiadomości godzinę wcześniej czytałem artykuł o locie prezydenta do Gruzji - wiadomości PRZEKŁAMAŁY artykuł z Wyborczej aby tylko na siłę udowodnić że bezpieczny lot do Tbilisi był możliwy... Zresztą i artykuł i wiadomości są w archiwach - wystarczy porównać. A "prawdziwym patriotom" przypomnę - jest coś takiego jak szacunek dla zmarłych - aż tyle i tylko tyle. Bez względu na to JAK ocenia się ich działalność i zaangażowanie polityczne. I ponownie pozdrawiam wszystkich zwolenników teorii spiskowych - zawsze śmierć bohaterska jest lepsza od śmierci z przypadku/brawury/lekkomyślności/zaniedbań...(niepotrzebne skreślić). No i dobrze mieć przy okazji zdefiniowanego wroga i winnego - tak trudno przecież szukać winy w kimś emocjonalnie bliskim... Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:58 tak, i Pośpieszalski zrobił obiektywny i rzetelny program w którym przedstawił różne opinie ludu... zakończę tak jak zacząłem - życzę powrotu do rzeczywistości Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 16:48 znów bardzo łatwo przychodzi Ci szufladkowanie ludzi skoro Ty już wiesz, że moje poglądy na temat tego programu wynikają niejako z oburzenia gazety... po pierwsze mam wrażenie graniczące z pewnością, że ludzi o podobnym odczuciu wobec tegp programu jest więcej a po drugie miałem wątpliwą przyjemność oglądania tego programu w poniedziałek wieczorem i wiem co widziałem, nie potrzeba mi innych ocen - mówię i piszę tu to co myślę. ale swoją drogą to znamienne, ze zwolennicy tego programu uważają, że wszyscy myślący inaczej od nich są zmanipulowani mediami, że nie mają własnych poglądów a są tylko umiejętnie sterowani przez gazete i tvn... mam jeszcze jedno pytanie odnośnie Twojego ostatniego postu: uważasz, że prawdą jest to, że ludzie z programu Pośpieszalskiego mówili to co mówili czy, że prawdą jest to CO mówili...? bo jeśli to drugie to ja się wycofuję...:) Odpowiedz Link Zgłoś
zbig1113 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 17:14 lluscinia71 napisał: > Uważam, że prawdą jest to co ludzie mówią, a mówili to co słyszeliśmy i to co oglądaliśmy. ==================================================Czyli, to co poszło na antenę to prawda. A to co zostało wycięte, w żaden sposób prawdą być nie może. Skądś to pamiętam (inny czas, to samo miejsce). Odpowiedz Link Zgłoś
czarna_zoska Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 22:42 lluscinia71 napisał: > Uważam, że prawdą jest to co ludzie mówią, a mówili to co słyszeliśmy i > to co oglądaliśmy. > Wydaje mi się że jest na odwrót, to Ty uważasz, że gazeta wie najlepiej co > ludzie myślą, wszystko inne jest manipulacją, zwłaszcza jeżeli wypowiadają > się przeciw gazecie. To co myśla ludzie jest tu, na tym forum. Wynika z tego, ze ludzie nie sa jednomyslni. Sa przeciwnicy, jak i zwolennicy. Czyli dokument został zmanipulowany, bo przweciwnikow jest wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 29.04.10, 00:14 nic prostszego jak zrealizować do dokument przedstawiający reakcje przeciwne i wyemitować, go w tv, która się na to zgodzi - czemu rzucać się na program, który jakąś prawdę o wydarzeniach pokazuje. jeśli ktoś odbierał to inaczej - ja na przykład nie wybrałem się w tą bądź co bądź imponującą kolejką - to jak ma się do tego ten program - zmieni moje odczucia, czy coś innego mi uczyni (w domyśle złego) ... Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 15:47 tobie natomiast brak nawet odrobiny obiektywizmu. postrzegasz wszystko z jednej perspektywy, albo robisz to rozmyślnie, albo odebrano ci możliwość innego widzenia faktów. poza tym, zarzucasz innym "że wiedzą najlepiej", a jednocześnie w swoim tekście nie stawiasz żadnych "znaków zapytania", nie pozostawiasz możliwości innej oceny faktów. co więcej łączysz fakty z ich oceną i tworzy ci się nowy bezdyskusyjny w wymowie twojego tekstu fakt, np. ot choćby przed słowem "wykorzystującej" mógłbyś dać słowo "może" - pal sześc, co tam dalej piszesz, ale przynajmniej nie bije już z tego taka arogancja, "o zbierających podpisy pod listą PIS-u za zdjęcie pary prezydenckiej" - tego to nawet nie da się zmiękczyć jakimś "może" - założenie, że na przykład taki wyborca PO - negatywnie do PiS nastawiony, podpisze się na liście wsparcia dla J.K. w zamian za zdjęcie Pary prezydenckiej - jest po prostu przezabawne :)) moontag29 napisał: > rozumiem, ze jesteś z tych co to wszystko wiedzą najlepiej i spokojnie możesz > wszystkich inaczej myślących wrzucić do jednego wora. > a co do obłudy to rozumiem, że mówisz o "bohaterach" tego artykułu, czyli o > Pośpieszalskim i jego ekipie wykorzystującej śmierć prezydenta do politycznego > ataku? a może mówisz o zbierających podpisy pod listą PIS-u za zdjęcie pary > prezydenckiej? bo byłoby to z Twojej strony obłudą, której tak nie cierpisz, > gdybyś tych przykladów nie zauważył i nie potępił. więc...? Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 16:17 co do zdjęcia pary prezydenckiej za podpis to w swym zaciekłym dzieleniu na naszych i onych nie pomyślałeś, że nie pisałem tego jako sympatyk PO ale niejako z pozycji zwykłego, szarego człowieka, której naturalne odczucie żalu i tragedii może być tu wykorzystywane? nie, nie może, JEST wykorzystywane, tak samo jak JEST wykorzystywaniem katastrofy do celów politycznych program Pośpieszalskiego i tutaj wszelkie "może" jest tylko relatywizowaniem i zakłamywaniem rzeczywistości - jeśli ty to nazywasz arogancją to ja na to nie mam lekarstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 16:41 zwykły szary człowiek - potrafi przeczytać tekst ze zrozumieniem i unika sformułowań nacechowanych i emocjonalnych, którymi cały czas się posługujesz. przypisywanie mi, że podzieliłem Polaków między innymi na wyborców PiS i PO jest zabawne - część z nich sama tak się "podzieliła" oddając głos w wyborach. "podział" to jednak nietrwały - jeśli w ogóle to sformułowanie jest na miejscu. a tak na marginesie to ja się weń nie wpisuję. a skoro i ty się weń nie wpisujesz, to tym mniej zrozumiałe są twoje zarzuty wobec programu pospieszalskiego wypowiadana z taką pewnością ... moontag29 napisał: > co do zdjęcia pary prezydenckiej za podpis to w swym zaciekłym dzieleniu na > naszych i onych nie pomyślałeś, że nie pisałem tego jako sympatyk PO ale niejak > o > z pozycji zwykłego, szarego człowieka, której naturalne odczucie żalu i tragedi > i > może być tu wykorzystywane? nie, nie może, JEST wykorzystywane, tak samo jak > JEST wykorzystywaniem katastrofy do celów politycznych program Pośpieszalskiego > i tutaj wszelkie "może" jest tylko relatywizowaniem i zakłamywaniem > rzeczywistości - jeśli ty to nazywasz arogancją to ja na to nie mam lekarstwa. > Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 17:09 chyba przeceniasz szarego, zwykłego człowieka, czego dowodem rozmówcy z programu Pośpieszalskiego. a co do czytania tekstu ze zrozumieniem (czego mi najwyraźniej odmawiasz) to zwracałem uwagę, że po moim głosie oburzenia wobec propagandy tvp zarzuciłeś mi brak obiektywizmu posługując się przykładem zwolennika PO którego podpis pod kandydaturą J.K byłby śmieszny... to nie ja sprawę propagandy w tvp sprowadzam do podziału na my i oni - dla mnie obiektywizm nie ma barw politycznych. Natomiast swoich emocji się nie wstydzę, wstydziłbym się za siebie gdyby program Pośpieszalskiego takich emocji u mnie i innych nie wywołał bo to by znaczyło, że każde świństwo można jakoś wytłumaczyć i przyjąć jako głos ludu... Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 17:37 program pospieszalskiego jest różnie oceniany - lub lepiej powiedzieć "widziany" - sugestie co do przyczyn katastrofy pojawiły się już dnia następnego, a pierwsze dotyczyły "brawury prezydenta", presji. z takimi sugestiooskarżeniami wystąpili dziennikarze - ciekawe, czy był to wynik emocji ? zarówno te pytania, jak i pytania o zamach (szczególnie w obecnych czasach), a tym bardziej o nieprawidłowości, takie czy inne, które mogły doprowadzić do katastrofy są jak najbardziej uprawnione - zaskakujące są tylko próby wyciszenia niektórych pytań, przy jednoczesnym sugerowaniu wygodnych odpowiedzi. nie widzę większego sensu w ocenianiu wypowiedzi ludzi, którzy w braku informacji - szukają jakichś wyjaśnień. a swoją drogą, próby dokonywania uogólnień raczej nie okażą się skuteczne, jedyni wątpliwości mają, inni nie, a innych w ogóle ta kwestia nie specjalnie interesuje ... z mojego punktu widzenia, teorie o zamachu pewnie okażą się bezpodstawne, tak samo jak i inne przewidywane przyczyny katastrofy - ale mimo to nie widzę sensu emocjonalnego oceniania tych teorii. każda z nich ma jakąś tam rację bytu ;) moontag29 napisał: > chyba przeceniasz szarego, zwykłego człowieka, czego dowodem rozmówcy z program > u > Pośpieszalskiego. a co do czytania tekstu ze zrozumieniem (czego mi > najwyraźniej odmawiasz) to zwracałem uwagę, że po moim głosie oburzenia wobec > propagandy tvp zarzuciłeś mi brak obiektywizmu posługując się przykładem > zwolennika PO którego podpis pod kandydaturą J.K byłby śmieszny... to nie ja > sprawę propagandy w tvp sprowadzam do podziału na my i oni - dla mnie > obiektywizm nie ma barw politycznych. > Natomiast swoich emocji się nie wstydzę, wstydziłbym się za siebie gdyby progra > m > Pośpieszalskiego takich emocji u mnie i innych nie wywołał bo to by znaczyło, ż > e > każde świństwo można jakoś wytłumaczyć i przyjąć jako głos ludu... Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 28.04.10, 17:58 chyba się w ogóle nie rozumiemy - ja nie mam pretensji do tych ludzi, którzy się wypowiadali w tym programie i do ich teorii, na chodniku można usłyszeć wiele "ciekawych" opowieści (ostatnio jeden pan przekonywał mnie, że nasz reżyser "Krzyżaków" A. Ford jest ojcem Harisona Forda...) ale nie chodzi o obśmianie tego czy tamtego, który w emocjach opowiada swoje fantazje i emocje przed kamerą - chodzi o to, że to była telewizyjna manipulacja, puszczono TYLKO takie wypowiedzi sugerując, że to głos ludu obudzonego po śmierci prezydenta...to była propaganda czystej wody, program z tezą, grający na ludzkich uczuciach i zamierzony na polityczny efekt i myślę, że każdy przyzwoity i rozsądny człowiek (nawet zadeklarowany zwolennik PIS-u) to widzi. Pośpieszalski wcześniej choć próbował, starał się ukazywać jako obiektywny dziennikarz a teraz jak ktoś to ładnie napisał "puścił się poręczy", po prostu przesadził, i właśnie dlatego, ze to była taka ordynarna i prostacka agitka propagandowa to zadziała wręcz odwrotnie... cała reszta to niepotrzebne politykierstwo Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 29.04.10, 00:08 skoro zadziałała wbrew zamiarom Pospieszalskiego to o co tak się oburzać. przyznam nie widziałem całego programu raptem trochę ponad 20 min. jakoś podstaw do takiej nagonki tam nie znalazłem. i właśnie to co irytuje, to fakt, że ktoś myśli, iż tak instrumentalnie można poczynać sobie z ludźmi - w tym sensie jeśli instrumentalnie działał Pospieszalski, to ci którzy tak go atakują też instrumentalnie ludzi traktują i stąd ten atak w wojnie o emocje i umysły Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 29.04.10, 12:59 widzę, że kontynuujemy więc po kolei: napisałem, że "program" zadziała wbrew zamiarom Pośpieszalskiego bo mam taką nadzieje i dlatego, że z własnego doświadczenia wiem, że jeśli coś jest zbyt dosłownie narzucane to często budzi sprzeciw i zmusza do szukania przyczyn odwrotnych niż sugerowane. A dlaczego mimo tego się oburzać? a z powodu zwykłej ludzkiej przyzwoitości i niezgody na zachowania wstrętne, gdyż ten program wyglądał jak dokument z PRL-u gdy robiono wywiady z robotnikami wysyłającymi strajkujących studentów do nauki albo z przodownikami wychwalającymi swoje ponadnormatywne osiągnięcia w pracy - mówione tylko z jednego punktu widzenia, fałszujące rzeczywistość i sugerujące, że to jest opinia większości a być może nawet całości - czytaj: prawdziwy głos ludu. To właśnie obejrzałem w poniedziałek w publicznej telewizji. I przyznam się, że trochę mi ręce opadają, że muszę Ci o tym pisać żeby wyjaśnić powody mojego oburzenia i sprzeciwu...i żeby była jasność zapewniam Cię, że równie mocno bym krzyczał gdyby (idąc już za tym dziwnym podziałem) np. tvn zrobił dokument tymi metodami i z równie zafałszowaną tezą. Tylko zaczynam się zastanawiać czy nie powinienem poczekać z dalszą dyskusją aż obejrzysz całość "solidarni 2010". A co do Twojej irytacji faktem, cytuje: "że ktoś myśli, iż tak instrumentalnie można poczynać sobie z ludźmi - w tym sensie jeśli i instrumentalnie działał Pospieszalski, to ci którzy tak go atakują też instrumentalnie ludzi traktują " to po pierwsze - zastanawiam się czy pisząc takie "wielowymiarowe" zdania nadal nie sprawdzasz mojego rozumienia słowa pisanego:) a już poważniej, po drugie - mam wrażenie, że ta Twoja gra słowna oraz doszukiwanie się w tym programie piątego dna i kolejnych to już jakieś literackie zaplątanie w zaplątaniu podczas karkołomnej próby relatywizacji tej telewizyjnej agitki a po trzecie i może najważniejsze - nie bardzo rozumiem tego, że bardziej Cię irytuje reakcja na propagandę niż sama propaganda... Idąc tropem tego co i w jaki sposób napisałeś to mnie z kolei irytuje gdy piszesz, o sprzeciwie ludzi wobec tej manipulacji jako o wojnie, ja w żadnej wojnie nie uczestniczę, po prostu nie zgadzam się na wykorzystywanie śmierci kogokolwiek do celów politycznych, jak również irytuje mnie gdy używasz takich sformułowań jak "nagonka" i "atak" bo ja wciąż nie mogę uwierzyć w tę dawkę nienawiści i manipulacji, którą zafundowała nam publiczna tym programem i po obejrzeniu której długo siedziałem z otwartą gębą, może gdyby to się pojawiło w tv trwam to pewnie by to było dla mnie bardziej zrozumiałe ale na jedynce o tej porze to był dla mnie szok. I mam wrażenie, że póki mnie będą takie rzeczy szokować, niezależnie od stacji tv i poglądów w nich narzucanych to nie jest ze mną jeszcze tak źle. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ohayoo Re: w sprawie obłudy... 29.04.10, 21:53 obejrzałem resztę i z tego co zrozumiałem to nagonka i atak - słowa te są jak najbardziej na miejscu wynika głównie z tego, że pokazani tam ludzi tak ostro wypowiadali się mediach - między innymi o Tvn ... nie muszę podejmować próby relatywizacji - bo niestety, ale wzorców do których się można obecnie odnieść właściwie nie ma. dla przykładu gw atakuje solidarnych 2010 a sama wspierała wystąpienia przeciwko pochówkowi na wawelu - to jest relatywizm. takie czasy mamy, że jak ktoś mi mówi, że nie można, to znaczy tyle, że on nie chce, żeby było można ... o następnego przykładu dostarczył duet raperów :) Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: w sprawie obłudy... 30.04.10, 02:21 akurat co do opinii na temat mediów mam najmniej zastrzeżeń, w paru przypadkach nawet bym się zgodził ale z tego "filmu" wynikały oskarżenia obcego państwa o zamach oraz pokazywanie krwi na rękach przeciwników politycznych i to wszystko w konwencji ordynarnej agitki wyborczej pt. trzeba wybrać innych, lepszych bo tamci to zdrajcy, sprzedawczyki i mordercy naszego wspaniałego prezydenta... i jeśli chodzi o mnie to to budzi mój sprzeciw a jeśli większość głosów sprzeciwu przypisujesz obrońcom mediów to masz takie prawo ale uważam, że mijasz się grubo z rzeczywistością. co do do postawy GW to akurat te dwa przykłady które podałeś to jak dla mnie nie relatywizm tylko wierność poglądom choć ja akurat tym razem znów miałem inne zdanie co do Wawelu. a co do "raperów" może to i niesmaczne, satyryczny wygłup odnośnie JAROSŁAWA Kaczyńskiego jako kandydata i tyle - ale zgadzając się zupełnie z Twoim cytatem odnośnie tego co wolno uznaję, że im wolno było a ludzie niech ocenią. Różnica wobec agitki wyborczej zrobionej za nasze pieniądze i z wyżej wymieniony tezami jest oczywista. Poza tym mi by nie przyszło do głowy szukać inspiracji w "filmie" Pośpieszalskiego ludzi z PIS-u jako takiego (mam wrażenie że Ci "filmowcy" po prostu wierzą bezgranicznie w to co robią, sami z siebie i przekonani o misji ratowania Polski i zrobili przysługę Jarkowi z czystego serca i małego rozumku) a Pani Kluzik-Rostkowska doszukuję się konkretnych inspiracji z PO dla dwóch błaznów radiowych i ich mniej lub bardziej śmiesznym audycjom...właśnie dlatego boję się PIS-u i J. Kaczyńskiego u władzy bo po takich zapytaniach staje mi przed oczami taki scenariusz, że niedługo będziemy musieli obowiązkowo wysyłać dzieci na Wawel i odbijać kartę przed sumą. Przejaskrawiam ale chcę być dobrze zrozumiany. To tyle, pora spać:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 15:30 Jeżdziliscie? Mów za sibie. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 15:53 Ja na pewno nie, ale wejdź na forum i w szukaj wpisz "Kaczyńska" potem przejdź do postów sprzed 2, 3 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 15:52 W moim przypadku nie było po temu powodów. Babka była w porządku. Miała swoją klasę, własne poglądy i własne zdanie, dlatego zdobyła sobie mój szacunek, w przeciwieństwie do marionetkowości jej męża. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 15:48 I nie szanowaliście, zwłaszcza Gazeta i TVN. Zerknij ile o niej pisano przed katastrofą. Nie wspominając o fatalnych zdjęciach. Dopiero po śmierci okazało się, że była szlachetną osobą i ile dobrego robiła. Taki jest Wasz obiektywizm. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 16:02 Mam pytanie, a jaki jest twój obiektywizm? Czy ty masz w ogóle pojęcie czym jest obiektywizm? Sorki, ale wątpię :-( niestety każda twoja wypowiedź nafaszerowana jest brakiem obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
acer0 Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 17:12 saniba napisała: Mam pytanie, a jaki jest twój obiektywizm? Czy ty masz w ogóle pojęcie czym jest obiektywizm? Sorki, ale wątpię :-( niestety każda twoja wypowiedź nafaszerowana jest brakiem obiektywizmu. --------------------------------------------------------- No dobrze. Więc powiedz jakim cudem Pan Kaczyński został prezydentem? Mówisz o obiektywiżmie. Sam nie wiesz co te słowo znaczy. Pan Kaczyński w wyborach dostał ponad 50procent głosów więc wybrała go większość. Powiesz że wielu nie głosowało, OK ale im nikt nie zabraniał głosować, ż własnej nieprzymuszonej woli pozostali w domach A czu program Pośpieszalskiego jest nie obiektywny? Ludzie z własnej nieprzymuszonej woli wypowiadali się. Ich nikt nie zmuszał do mówienia i nikt nie sugerował co mają mówić. Po raz pierwszy w historii Polski ludzie mogli przed kamerami mówić co myślą. Wreszcie świat usłyszał co myślą Polacy. A do tej pory to tylko mizerni sprzedawczyki dziennikarze pisali to co im mocodawcy kazali. Polskie dziennikarstwo zeszło na psy. Jest skorumpowane jak Tusk i jego rząd. To zdrajcy i mordercy ojczyzny i narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
slupikk Re: Komorowski spojrzał na swoją żonę i zaapelowa 28.04.10, 20:09 Program był skrajnie nieobiektywny, żenujący i kłamliwy (rodem z PRlu). Ponieważ sugerował, tak jaki i Ty, że to co mówili starannie wybrani rozmówcy to poglądy większości Polaków, a nie marginalnej grupki ekstremistów. Dziwi mnie, że pan Pospieszalski traktuje telewidzów jak idiotów. Taka nachalna propaganda przyniesie skutek odwrotny od zamierzonego. Zabrałeś Pan sporo głosów Jarosławowi Kaczyńskiemu..... Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Marszałku Komorowski, czy to prawda... 28.04.10, 14:56 co o Panu pisze A.Ścios na www.cogito.salon24.pl??? Odpowiedz Link Zgłoś
our2 Re: Marszałku Komorowski, czy to prawda... 28.04.10, 15:04 Pewnie nie, jak to u Ściosa. Odpowiedz Link Zgłoś
fakirek Re: Marszałku Komorowski, czy to prawda... 28.04.10, 16:02 Oczywiście - wszystkie tam napisane rzeczy są prawdą, nawet jak się wzajemnie wykluczają. Lepiej, one są prawdą objawionaa nam wszystkim maluczkim żyjącym w zakłamaniu płynącym z reżimowych stacji typu TVN czy kłamliwych gazet typu GW... Na szczęście jest ND, RM, ja zaś wiernie Trwam przy TVP i pospiesznie sączę prawdę płynąca z jej programów... Odpowiedz Link Zgłoś
ambrapl Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 15:07 Koniec z płaceniem abonamentu na TVPIS. Grosza nie zapłacę. Najbardziej na śmierci Lecha Kaczyńskiego skorzystał Jarosłam i jego partia PIS. Pasą się na tragedii ludzkiej. Film Pospieszalskiego wzburzył mnie do tego stopnia, ze obudziły się we mnie niskie instynkty. Udaje się im dzielić ludzi. Jeszcze tylko wojny domowej brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
chynek Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 18:15 ambrapl napisała: > Koniec z płaceniem abonamentu na TVPIS. Grosza nie zapłacę. > Najbardziej na śmierci Lecha Kaczyńskiego skorzystał Jarosłam i jego > partia PIS. Pasą się na tragedii ludzkiej. Film Pospieszalskiego > wzburzył mnie do tego stopnia, ze obudziły się we mnie niskie > instynkty. Udaje się im dzielić ludzi. Jeszcze tylko wojny domowej > brakuje. Przepraszam, że pytam. A w domu wszyscy zdrowi, czy tylko Ty tak masz p......? Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 18:39 a Ty masz coś do powiedzenia czy tylko obraźliwe zaczepki? zgadzam się tym co napisał ambrapl w 100% Odpowiedz Link Zgłoś
klavierspieler Smutno ogladac takie rzeczy, prostactwo atakuje 28.04.10, 15:12 Dlaczego Kosciol i te mendy z TVP wykorzystuja biednych, nieswiadomych ludzi, do siania obrzydliwej pisowskiej propagandy?? W czym niby ten zasrany Pis jest taki swietny i lepszy od innych?? Bo Prezydencik, ktory mial 20 procent poparcia i byl najgorszy od poczatku wolnej Polski, zginal w katastrofie i bedzie swiety? ZENADA!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: Smutno ogladac takie rzeczy, prostactwo atak 28.04.10, 15:18 Swoim postem dowodzisz, iż prostakiem jesteś TY. Odpowiedz Link Zgłoś
bezzebnypirat Wladza uzaleznia 28.04.10, 15:58 Wie o tym i kosciol (ten najlepiej, juz od setek lat) i PiS (jedyna szansa dla nich na powrot do jakiejs wladzy to wlasnie granie na emocjach motlochu i trupie brata - lud jest ciemny, lud to kupi). Odpowiedz Link Zgłoś
iluminacja256 Re: Przykładem są Ci, co czytają i nie rozumieją 28.04.10, 15:24 Gdybyś trzy lata temu napisał to o Kaczyńskiej, co dzisiaj o Komorowskiej to i trzy lata temu i dzisiaj uwazałabym cię za chama i prostaka płci męskiej, których polska ziemia nosi aż w nadmiarze. Antyfeministyczne, załosne, male fiutki - nie stać was, zeby coś osiagnać w zyciu to jedziecie po urodzie kobiet w internecie. I gówno mnie obchodzi z jakiej opcji politycznej - zawsze wychodzi z was tylko małe, podłe, wyszczekane chamstwo. Zal mi matek takich jak wy, bo wychowały oszczerców własnej płci. Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Re: Przykładem są Ci, co czytają i nie rozumieją 28.04.10, 16:07 I pewnie protestował(a/e)ś zawzięcie, kiedy kpili z urody śp. Kaczyńskiej? A może w swej obłudzie cytuję "stuliłeś małego żałosnego fiutka" i uśmiechnąłeś się w duchu? Odpowiedz Link Zgłoś
stk66 Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 15:25 www.aferyprawa.net/ArticleDetails.aspx?ArticleID=15838 polecam ten artykulik Odpowiedz Link Zgłoś
mcgoo pomocy ! potrzebuję przewodnika, tłumacza .. 28.04.10, 15:27 to straszne ktoś odważył się opublikować to co mówią ludzie bez słowa komentarza - naród mógłby tego nie zrozumieć - bez kapłanów poprawności naród nie zrozumie, naród się zagubi - należy koniecznie przetłumaczyć słowa tłumu - przekazać pozostałym że prawdopodobnie źle zrozumieli ... zakleić jakoś usta tym paskudnym demonstrantom ? no właśnie co oni demonstrowali - co oni pletli - zupelnie nie mieści się to w głowach "rozsądnie" myślących dziennikarzy i obywateli - o rany męczenników popkultury ratujcie ... trzeba koniecznie coś zaradzić, ukarać, może pręgierz (nie nie było ich za dużo nie zmieszczą sie) - może redaktorzy naczelni coś napiszą, ograniczą, może jeszcze uda się uratować naszą małą stabilizację .. pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
itsgettingcolder Re: pomocy ! potrzebuję przewodnika, tłumacza .. 28.04.10, 15:42 Oczywiście, innych głosów nie było, wszyscy myśleli tak jak pospieszalski, łącznie z aktorem, który przechodził przypadkowo (z tragarzami). Taaaaa, jasne. Tak sobie myślę, że pospieszalski i cały wyPiSdów powinni byli się urodzić i działać za czarnej komuny. Świetnie sprawdziliby się w państwowych instytucjach. Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 najbardziej potrzebujesz lekarza 28.04.10, 17:41 rozumiem, że według Ciebie najważniejszą rolą dziennikarza jest podetknąć mikrofon przechodniom i puszczać jako głos ludu... i oczywiście rozumiem, że według Ciebie Pośpieszalski zrobił obiektywny i rzetelny program, w którym przedstawił różne opinie naszego społeczeństwa... z takimi tezami rzeczywiście potrzebujesz pomocy ale nie tłumacza tylko lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: pomocy ! potrzebuję przewodnika, tłumacza .. 28.04.10, 18:23 mcgoo napisał: > to straszne ktoś odważył się opublikować to co mówią ludzie bez słowa > komentarza - naród mógłby tego nie zrozumieć - bez kapłanów > poprawności naród nie zrozumie, naród się zagubi - należy koniecznie > przetłumaczyć słowa tłumu - przekazać pozostałym że prawdopodobnie > źle zrozumieli ... zakleić jakoś usta tym paskudnym demonstrantom ? Nie to nie jest straszne, to jest śmieszne. Bo tylko dziecko nie zorientuje się, że nie było tam ani jednej wypowiedzi tej 80% części społeczeństwa która leje na PIS i śmieje się z Waszych antyrosyjskich fobii i nadętego pseudo patriotyzmu. Aha i jeszcze - widzi słabość prezydentury Lecha Kaczyńskiego i to siłowe przystawianie mu skrzydeł bohatera. Odpowiedz Link Zgłoś
diter4y Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana r... 28.04.10, 15:37 kto to jest pospieszalski???życiowy nieudacznik którego tv publiczna promuje i nabija mu kabzę pieniędzmi z publicznego abonamentu.pożal się boże pseudo redaktor,manipulant który próbuje zbić kapitał na tragedii,bo dzięki temu o nim teraz głośno.wystarczy prześledzić jego dotychczasową karierę muzyczna,polityczna,redaktorska i już jest odpowiedź co on sobą i swoim życie reprezentuje. Odpowiedz Link Zgłoś
swojak11 Gadać mogą Apfelbaumy Polakom usta zatkać ! 28.04.10, 15:40 Polacy nie mogą sie wypowiadać nie są dos europejscy ! Wasze niedoczekanie Żydokomuno ! Odpowiedz Link Zgłoś
chris2010 Re: Gadać mogą Apfelbaumy Polakom usta zatkać ! 28.04.10, 18:14 Twoje niedoczekanie też ,ciemniaku!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Gadać mogą Apfelbaumy Polakom usta zatkać ! 28.04.10, 19:20 swojak11 napisał: > Polacy nie mogą sie wypowiadać nie są dos europejscy ! > Wasze niedoczekanie Żydokomuno ! O, wreszcie ktoś napisał coś o Żydach. Bardzo nam tego brakowało. Napisz coś jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
stek22 Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 15:44 Dokładnie. I znowu uprawiana polityka trafia rykoszetem w jej twórców. Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: Przykładem są Ci, co czytają i nie rozumieją 28.04.10, 15:51 idąc Twoim rozumowaniem to rozumiem że OBIEKTYWNY DZIENNIKARZ wychwytuję z tłumu ludzi z tylko i wyłącznie pro-PISowskim poglądem na świat i przedstawia ich jako głos ludu? Chyba, że chcesz mi powiedzieć, że wówczas pod pałacem prezydenckim byli tylko i wyłącznie "Ci którzy mają dość obłudy tvn i gazety"? co do zdjęć, myślę, że co gazeta i co dziennikarze to określone poglądy polityczne i sympatie, nie pochwalam tego ale to jest demokracja. Chyba, że możesz mi przesłać jakieś sympatyczne zdjęcie uśmiechniętego Tuska zamieszczone w "naszym dzienniku"? Ja co jakiś czas obruszam się na różne skrzywienia świata które nam serwują różne środowiska, od lewa do prawa, i uważam, że jeśli obrałeś sobie tvn i gazetę jako szczyt manipulatorstwa dziennikarskiego to uważam, ze jesteś po prostu nieobiektywny, nawet nie umiesz przyznać, tak po ludzku, że program Pośpieszalkiego był po prostu przegięciem... Odpowiedz Link Zgłoś
lluscinia71 Obłuda Gazety i TVN 28.04.10, 16:01 Sęk w tym, że Gazeta, w ogóle nie zniża się do "prostego ludu". Ma swoje "autorytety" i gdy trzeba to posługuje się nimi jak ścierą do sprzątania brudu. Tak był z apelem wielkiego reżysera Wajdy protestującego przeciw pochówkowi na Wawelu, czy też wielkiemu etykowi Środzie, produkującej się w tej samej sprawie. Co do Tuska w Naszym Dzienniku widziałem, pierwsze z brzegu: www.naszdziennik.pl/index.php?typ=dd&dat=20081210&id=main A przegięciem jest to zdjęcie z dzisiejszego portalu GW: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,7823397,Zaufanie_do_Jaroslawa_Kaczynskiego__bezprecedensowo_.html Odpowiedz Link Zgłoś
moontag29 Re: Obłuda Gazety i TVN 28.04.10, 16:30 co do zdjęcia Tuska to ja mówiłem o zdjęciu sympatycznym i z uśmiechniętym Tuskiem a nie o zdjęciu ośmieszającym Tuska, z "dowcipnym" komentarzem dla tych co mają wątpliwości jak to zdjęcie czytać... a co do dzisiejszej fotki J.Kaczyńskiego to się zgadzam, ale jak już mówiłem, co gazeta to sympatie polityczne, jednak znalazłbym bardziej manipulatorskie gazety i telewizje niż wyborcza i tvn Odpowiedz Link Zgłoś
malgoska_k ----nie wymagaj za wiele od GW----- 28.04.10, 17:09 nie na darmo tam jazgocza na film Pospieszalskiego, bo ludzie powiedzieli cala prawde o nich i im podobnych - ta tragedia otworzyla wielu ludziom oczy i tego sie GW panicznie Odpowiedz Link Zgłoś
oremus Re: ----nie wymagaj za wiele od GW----- 28.04.10, 18:25 malgoska_k napisała: > nie na darmo tam jazgocza na film Pospieszalskiego, bo ludzie powiedzieli cala > prawde o nich i im podobnych - ta tragedia otworzyla wielu ludziom oczy i tego > sie GW panicznie "Ludzie" = ludzie z rodziny radia Maryja. I wszystko jasne. :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yanfhowah Re: ----nie wymagaj za wiele od GW----- 29.04.10, 03:06 malgoska_k a ty dalej sie nie leczysz ze swojej glupoty? Odpowiedz Link Zgłoś
tygrys2000 Cameron - dziś - hotel harenda - 19:00 28.04.10, 15:59 Cameron - przeniesiona konferencja Przeniesiona z UW konferencja z udziałem dra Paula Camerona pt. "Homoseksualizm jako ruch społeczny i jego konsekwencje" odbędzie się 28.04. (środa) w Holelu Harenda (sala "Waniliowa" ul. Krakowskie Przedmieście 4/6) o godz. 19:00 Odpowiedz Link Zgłoś
slavik222 Pospieszalski nie konsultował Kaliszem i Michnikie 28.04.10, 16:03 Kiedy siemmm w końcu Prawica nauczy zasad uczciwego dziennikarstwa? Wszystkie sprawy, które kiedyś załatwiało sie w Cenzurze na Mysiej teraz trzeba u Adama M. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Krzyżacy przegrali pod Grunwaldem i dalej walczą! 28.04.10, 16:08 Krwawi przeszłością narodowością. Na drodze rozbity surowiec wtórny. Lecę, bo Jaro chce, bo jestem durny. Nogi bose krwawią, traumy Golgota. Robię to dla Polski, to partyjna cnota. Kto krwawo biegnie, wiary rodakiem. Kto nie chce krwi, nie jest Polakiem. Ma lecieć krew jak z rzymskiego knuta. Jak ukrzyżowany, jak pierś przekłuta. Krwią spłynął krzyż i Zakon Krzyżowy. Teraz maryjny zakon rydzykowy. Żyjący przegraną Jezusa Chrystusa. Co los przegrany na Polsce wymusza. Więc czysto śpiewają Bogurodzicy. Z Wolski do Wolski hymnem prawicy. Polska Watykan, dla nich razem Wolska. Wolska prowincja. Stolica Apostolska. Rocznica mordu okazją wyborczą. Zależni stanowią wycieczkę zbiorczą. Samolot musi wylądować we mgle. Musi i tyle, bo Jarczyński tak chce. W orszaku brakuje tylko papieża. To on przez swoich władzę powierza. Trzeba pokropić to polskie De eN A. Transmisja. Zaczyna się wyborcza gra. Pewnie by tak było, gdyby nie buta. Pewna praktyka w odruchy wkuta. I tak kandydatem de facto był Jaro. Wesprze więc wybór tragedii ofiarą. Odpowiedz Link Zgłoś
w12121 zydzi, masoni, komunisci i cyklysci 28.04.10, 16:16 Byli juz dosc iluzorycznymi wrogami i moherowe babcie przestawaly sie ich bac. Teraz wrogowie sa widoczni i wyrazni: Tusk, Putin, PO, TVN, GW, i mozna przed nimi Polske "uratowac" glosujac na Kaczynskiego i wplacajac kase na fundusz Rydzyka. A tak powaznie jest to ohydne zerowanie polityczne i finansowe na - jak to nazwal Kurski - ciemnym ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
dzambii Re: Lewica: "Solidarni 2010" to "przekoloryzowana 28.04.10, 16:34 Jarek K... On tego nie chciał, nie mówił, nie prosił. To tylko wyraz życzliwych dusz, a kampania będzie spokojna i wyważona (na jego miarę). Co za bydlę! Nawet tragiczną śmierć brata-prezydenta RP ma za nic i winduje się na górę na jego trumnie. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Pospieszalski to zwykłe PiSowskie... 28.04.10, 16:36 ... ście.wo. Tylko dlaczego opłacany jest z moich pieniędzy? Miał rację Tusk kiedy proponował likwidację abonamentu. Prywatna TVP mogła by być megastronnicza ale publiczna? Odpowiedz Link Zgłoś
ulther TVP 28.04.10, 16:44 Powinna zostac rozwiazana albo sprywatyzowana. Zawsze bedzie padac lupem takich karlow jak Pospieszalski i zgraja sluzalczych pissowskich klaunow. P Odpowiedz Link Zgłoś
simonh To Napieralski wpuscił te pisowskie kanalie do TVP 29.04.10, 00:01 Nigdy wam czerwoni hipokryci nie zapomnimy tej koalicji z PIS-em w mediach publicznych ! Odpowiedz Link Zgłoś