zuzka111 Rodziny załóg powinny wytoczyć gazecie 05.05.10, 09:03 proces o wielokrotne zniesławienie ich rodzin. Nie ma żadnych podstaw, by stwierdzać winę pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
troll_bagienny Najprościej wyjaśnić sprawę tak: SPISEK 05.05.10, 13:59 Wtedy będzie można jeszcze pisać latami w koło Macieju na ten sam temat. Bo przecież załoga nieomylna była i się pomylić nie mogła, w żaden sposób, geniusz lotnictwa, nie ma co. Wiadomo, że o zmarłych źle się nie mówi, a poza tym dostali już chyba jakieś odznaczenia, więc choćby i winni byli, pewne środowisko nie dopuści do tego, żeby ktokolwiek się o tym dowiedział. Lepiej obciążyć nielubianych Rosjan albo Białorusinów, pogodę, ukryte wady maszyny (wręcz niewykrywalne), a najlepiej - międzynarodową zmowę wrogich sił, które manipulując prawami grawitacji, sprowadziły samolot na manowce. Odpowiedz Link Zgłoś
wybitniemadry ladowali na zlomowisku nie lotnisku 05.05.10, 09:09 smolensko nie jest lotniskiem, od tego trzeba zaczac, ten betonowy pas z szopa robiaca za wieze kontrolna i rzedem przepalonych zarowek robiacych za "system naprowadzajacy" nigdy nie powinien byc uwazany jako miejsce ladowania samolotow pasazerskich, tylko i wylacznie durnie okreslajacy smolensko jako lotnisko odpowiadaja za ta debilna tragedie Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: ladowali na zlomowisku nie lotnisku 05.05.10, 09:34 Te, "wybitnie madry", to lotnisko jest lotniskiem zapasowym ale nie jest zle przy lepszej pogodzie. Wystarczy popatrzeć na zdjęcie satelitarne (juz pokazywane) i rzędy stojących tam z boku samolotów. Napraw sobie przepalone zarowki w swojej głupiej glowie. Odpowiedz Link Zgłoś
quosoo Re: ladowali na zlomowisku nie lotnisku 05.05.10, 10:29 Ta miejscowość nie nazywa się Smoleńsko tylko Smoleńsk, proszę pani. Wypada ją raczej znać. wybitniemadry napisała: > smolensko nie jest lotniskiem, od tego trzeba zaczac, ten betonowy pas z szopa > robiaca za wieze kontrolna i rzedem przepalonych zarowek robiacych za "system n > aprowadzajacy" nigdy nie powinien byc uwazany jako miejsce ladowania samolotow > pasazerskich, tylko i wylacznie durnie okreslajacy smolensko jako lotnisko odpo > wiadaja za ta debilna tragedie Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ladowali na zlomowisku nie lotnisku 05.05.10, 15:21 quosoo napisał: > Ta miejscowość nie nazywa się Smoleńsko tylko Smoleńsk, proszę pani. > Wypada ją raczej znać. > Tymbardziej, że w epoce Jagiellonów należała do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
defcon5 Nie SFIT tylko CFIT 05.05.10, 09:09 Nie SFIT tylko CFIT Panie Redaktorze. CIFT to skrót od ang. Controlled flight into terrain. Odpowiedz Link Zgłoś
wohun Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna k... 05.05.10, 09:11 CFIT. A nie SFIT. Controlled Flight Into Terrain. Klasyka wypadkow lotniczych. po wypadku B757 w Cali wprowadzono EGPWS. W tym uzadzeniu precyzja ostrzezen zalezy od dokladnosci bazy danych terenu. At ta w duzej mierze od rozdzielczosci wpisanej mapy. Sa znane przypadki, ze dla ochrony lotnisk wojskowych niektore panstwa nie piblikowaly dokladnych danych wokol takich lotnisk. Odpowiedz Link Zgłoś
zapluty_karzel_moralny Re: Wódz kazał lądować presja 05.05.10, 09:22 signal napisał: > wybory tv delegacje pijar lemingoza Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Wódz kazał lądować presja 05.05.10, 09:49 Przeciez UFO w nich uderzylo <-- Odpowiedz Link Zgłoś
allspice Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna k... 05.05.10, 09:15 Czyżby całą winą obarczono pilotów??? Odpowiedz Link Zgłoś
jonasz36 Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna k... 05.05.10, 09:22 A nie była to Sodoma i Gomora? Dlaczego świątobliwe PiSiaki nie pomyślą.że Pan Bóg miał już dość tego ciągłego grzebania w trupach,tych Katyniów,kapusiów.IPN-ów UB-eków robienia bohaterów ze zbrodniarzy i zdrajców. Zebrał to najbardziej zajadłe towarzystwo do jednego samolotu i rozpirzył.Przecież bez woli Boga nic się nie dzieje. Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna 05.05.10, 10:03 Swieta racja! Wreszcie ktos cos mądrzejszego napisał i ujal zbiorczo. Przeciez tam do Katynia to trwały wyścigi kto pojedzie tam z lepsza ekipa, premier czy prezydent. A wybór których darmozjadów tam szlag trafi zalezal wylacznie od mgły Pana Boga. Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna 05.05.10, 10:33 niektorzy twierdza ze byla to kampania wyborcza :) oto pewien post z wczoraj: Lech Kaczyński w Katyniu: 10 kwietnia 2006 r. - nieobecny 17 września 2006 r.- nieobecny 10 kwietnia 2007 r. - nieobecny 17 września 2007 r. - obecny (wybory do sejmu) 10 kwietnia 2008 r. - nieobecny 17 września 2008 r. - nieobecny 10 kwietnia 2009 r. - nieobecny 10 września 2009 r. - nieobecny 2010 – (wybory prezydenckie i samorządowe) Odpowiedz Link Zgłoś
serek.topiony Re: Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna 05.05.10, 12:28 jonasz36 napisał: > A nie była to Sodoma i Gomora? > Dlaczego świątobliwe PiSiaki nie pomyślą.że Pan Bóg miał już dość tego ciągłego > grzebania w trupach,tych Katyniów,kapusiów.IPN-ów UB-eków robienia bohaterów > ze zbrodniarzy i zdrajców. Zebrał to najbardziej zajadłe towarzystwo do jednego > samolotu i rozpirzył.Przecież bez woli Boga nic się nie dzieje. Też mnie dziwi, że to nikomu w tym tak przecież baaardzo katolickim kraju nie przyszło do głowy... NAjpierw katastrofa, a potem czarny pył wulkaniczny, który powtsrzymał Obamę & co do bicia pokłonów na Wawwelu:D Czyż to nie boska interwencja?:) Odpowiedz Link Zgłoś
bgoralska1972 bo rosyjscy eksperci to swiete krowy 05.05.10, 09:26 Nie trzeba by c specjalnie bystrym aby zauważyć,że 1. piloci szli dobrze na pas. 2. nagle a nie łagodnie zmienili kierunek lotu o mniej wiecej 45 stopni. Dla mnie to tłumaczenie dla naiwnych maluczkich, o wiele sensowniej brzmi ta hipoteza z drugim samolotem podchodzącym do lądowania w tym samym czasie. W koncu skoro najpierw wciskali nam kit że samolot ladował 1o minut poźniej, to równie dobrze kitem może być, że ten rosyjski samolot podchodził do ladowania wczesniej. jakoś do dnia dzisiejszego nie usłyszeliśmy co ludzie widzieli krążącego nad lotniskiem. Zauważcie ludzie mieli omamy, przewidzenia skoro nasz na 100 podchodzil raz do lądowania Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: bo rosyjscy eksperci to swiete krowy 05.05.10, 10:42 bgoralska1972 napisała: > Nie trzeba by c specjalnie bystrym aby zauważyć,że 1. piloci szli dobrze na > pas. 2. nagle a nie łagodnie zmienili kierunek lotu o mniej wiecej 45 stopni. ale trzeba juz byc troche bardziej bystrym zeby zrozumiec, ze "zakret" o ktorym piszesz byl skutkiem zderzenia z drzewem i oderwania sie fragmentu skrzydla. ja sie w ogole zastanawiam, dlaczego humanisci z taka wielka pasja proboja zrozumiec rzeczy o ktorych nie maja zielonego pojecia? baaa, nie kumaja zupelnie np. w jaki sposob powstaje sila nosna, co to jest prawo bernoulliego itd, itp Odpowiedz Link Zgłoś
ryszard-2 Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna k... 05.05.10, 09:31 Szanowni forumowicze Proponuje Wam byśmy zaapelowali do Rodzin osób poległych w katastrofie w Smoleńsku ,o podjęcie przez nich udziału w śledztwie prokuratorskim.Z informacji ostatnich wynika ,że poszukuje się jakiegoś wiarygodnego tłumaczenia niekoniecznie zgodnego z prawdą.Szeroki udział przedstawicieli Rodzin wykluczałby zafałszowanie przyczyny katastrofy.Myslę też ,że do zakończenia dochodzenia należałoby się wstrzymać ze wszystkimi postępowaniami beatyfikacyjnymi i nadawaniem nowego imienia ulicom,placom,wiaduktom.Na to jeszcze będzie stosowny czas.I na koniec.Nikt nie próbuje odpowiedzieć na podstawowe pytanie.Co było przyczyną,że wyszkoleni piloci wojskowi złamali przepisy regulaminu lotu,lądowali nie tam gdzie powinni(w tych warunkach),ZACHOWALI SIĘ JAK KAMIKADZE?Co na to ich koledzy z pułku 36.Przecież jest to zniesławianie ich kolegów pilotów,a poniekąd ich samych. Odpowiedz Link Zgłoś
weronika77.net Re: Ryszard-2 – Apel do rodzin 05.05.10, 16:15 ryszard-2 napisał: „Szanowni forumowicze Proponuje Wam byśmy zaapelowali do Rodzin osób poległych w katastrofie w Smoleńsku ,o podjęcie przez nich udziału w śledztwie prokuratorskim” Jestem za a nawet przeciw. „Za” dlatego, że jeśli nikt nie będzie się domagać wyników badania komisji albo prokuratury, to się niczego nie dowiemy. Wysłuchamy konferencji Tuska, po której będziemy tacy mądrzy, jak i przed nią. Natomiast jestem przeciwna samemu apelowi do rodzin ofiar, bo muszą ochłonąć po przeżyciach. Zresztą w tej chwili w kraju w zasadzie nic się nie dzieje, komisja i prokuratura działają w Moskwie a tam rodziny ofiar nic nie wskórają. Z tego, co czytałam, rodziny już się przygotowują do ustanowienia pełnomocnika, który pośredniczyłby w kontaktach z prokuraturą (polską, oczywiście). „do zakończenia dochodzenia należałoby się wstrzymać ze wszystkimi postępowaniami beatyfikacyjnymi i nadawaniem nowego imienia ulicom, placom, wiaduktom” Z tą beatyfikacją to mógłbyś się wstrzymać od dowcipów, bo to nikomu w tej chwili nie grozi. Natomiast jeśli chodzi o nadawanie imion ofiar katastrofy różnym placom, ulicom, wiaduktom itp., to p. Brudziński polecił radnym z PiS-u wstrzymanie się od takich akcji, myślę, że skutecznie a radni z innych partii też nie będą tego robić. Odpowiedz Link Zgłoś
wrojaz Minie następne 70 lat 05.05.10, 09:32 Jeśli ustalenie dokładnego czasu zderzenia samolotu z ziemią trwa już prawie miesiąc, to czeka nas następne ćwierć stulecia zanim czegokolwiek będziemy mogli się dowiedzieć o tym zdarzeniu. A narazie różni harcownicy kombinują, lub udają ekspertów od katastrof i zamiast przytaczać dane z zapisów lotu, przedstawiają coraz to bardziej fantastyczne wizje. A piloci, wiadomo, nic już nie powiedzą. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 09:32 bezmyślnie powtarzana przez GW. Obrzydlistwo! Zawłaszczyli śledztwo w sprawie śmierci NASZEGO prezydenta i od początku nie robią nic oprócz DEZINFORMACJI! Bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 09:47 Co ty bredzisz? NASZEGO prezydenta? Tego wieszającego się na szyjach sympatyków UPA megalomana. Mów wylacznie za siebie. I niech się skończy wreszcie cala ta histeryczna i medialna szopka. Umarł Król niech zyje Król! Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 09:54 Miarą wartości człowieka jest m.in. odpowiedzialność za słowa. Ja bez żadnego problemu mogę powtórzyć w każdym miejscu i czasie swoją opinię z podaniem mojego imienia i nazwiska, a Ty? To się nazywa kultura dyskusji by młodzi wykształceni z duzych miast ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 10:18 Sam używasz zlosliwie-jadowitych i wyssanych z palca opisów i masz potem pretensje do Re-komentarza. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 10:34 Jest misterna różnica między moją ironią a twoim chamstwem! Toczka. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_reaper fajnybanqier, przestań bredzić 05.05.10, 10:57 To ty wiesz co to ironia? Nie sądzę, ty jak byś nawet ironią dostał między oczy, to i tak byś nie wiedział czym dostałeś. I naprawdę nie sądzę by twój interlokutor był w jakiś sposób chamski. No ale jak się swoje ego nosi wysoko, to są takie efekty, że się szybko urażasz. Proponuję więcej luzu i dystansu do siebie i innych. Bo jest misterna różnica między rozśmieszaniem, a byciem śmiesznym. Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Re: fajnybanqier, przestań bredzić 05.05.10, 11:52 mr_reaperze, nie masz podstaw, żeby kwestionawć, że nie wiem co to jest w ogóle ironia. Natomiast, skoro negujesz, że mój interlokutor był chamski, w oczywisty sposób potwierdzasz, że sam jesteś chamem. Kiedy sprawa tyczy śmierci NASZEGO - POLSKIEGO PREZYDENTA w niezwykle podejrzanych okolicznościach, którym towarzyszy nieustanna kampania dezinformacyjna FSB, nie stać mnie na luz. Aż taki luzakiem to nie jestem! Także dlatego, że mówiąc obrazowo nie chcę fuzji Gazpromu z PGNiG, wolę raczej ekspoloatację polskiego gazu łupkowego, w którą nie będzie się MIESZAŁ min. Radek (tylko 50-latek Wojewódzki mówi o sobie Kubuś) Sikorski. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Kolejny rosyjska ściema... 05.05.10, 11:12 fajnybanqier napisał: > Miarą wartości człowieka jest m.in. odpowiedzialność za słowa. Ja > bez żadnego problemu mogę powtórzyć w każdym miejscu i czasie swoją > opinię z podaniem mojego imienia i nazwiska, a Ty? To się nazywa W takim razie zrób to tu i teraz. No? No, czekam. Że co, że najpierw ja się mam podpisać? A, to teraz zachciewa ci się dodatkowych warunków? Cóż, i tak wygląda twoja odpowiedzialność za słowo. > kultura dyskusji by młodzi wykształceni z duzych miast ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyna k... 05.05.10, 09:47 oj,facet opowiada takie rzeczy jakby to był pocisk samonaprowwadza jący się na standardowe latarnie 4 km przed pasem Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod rosyjscy eksperci Wybiórczej już wszystko wiedzą 05.05.10, 09:55 "Nasi śledczy nie dostali dotąd żadnego z istotnych dokumentów. Czekają na zapisy z czarnych skrzynek, zapis korespondencji załogi z wieżą lotniska i wyjaśnienia, dlaczego Rosjanie tuż po katastrofie wymieniali żarówki na pasie startowym lotniska." www.rp.pl/artykul/471102_Dziwne_wnioski_z_sekcji.html Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: rosyjscy eksperci Wybiórczej już wszystko wie 05.05.10, 10:48 Dlaczego wymieniali zarowki? Madrej glowie dosc po slowie - a ty sie pytasz. Po to by pokazac ze sie dobrze palily i oswietlaly. My tez bysmy tak zrobili. Ale tam w tych cholernych warunkach i zorza zmartwychwstania by nie pomogla bo kto wie czy za sterami naszego samolotu nie usiadl sam glownodowodzacy polskiego lotnictwa - CLOPAKI DAJCIE TE STERY JA WAM POKAZE JAK SIE LADUJE! Wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
devilresident Czas najwyższy skończyć z mitem "drzwi od stodoły" 05.05.10, 09:57 i wyjątkowych umiejętności polskich pilotów, a poważnie zająć się bezpieczeństwem lotów i unikaniem niepotrzebnego ryzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
moher75 Kolejna teoria podana przez duet GW/FSB 05.05.10, 09:58 Równie uprawniona jak obśmiane przez "jasnogród" teorie spiskowe Odpowiedz Link Zgłoś
radioerewan Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyną k... 05.05.10, 10:08 CFIT!!! Controlled Flight Into Terrian Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyną 05.05.10, 10:28 Into TERRAIN dupku. A moze to byl SYF? Odpowiedz Link Zgłoś
gresiek Re: Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyną 05.05.10, 10:36 przestawily mu sie literki w wyrazie i juz odrazu od dupkow wyzywasz? litosci! Odpowiedz Link Zgłoś
lukeskaywalker Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyną k... 05.05.10, 10:15 www.usatoday.com/travel/flights/2010-04-13-fog-plane-crash-poland_N.htm Odpowiedz Link Zgłoś
fajnybanqier Cosil dłuuuuuugo FSB... 05.05.10, 10:16 "odczytuje" czarne skrzynki w POLSKIM samolocie! Odpowiedz Link Zgłoś
pixotte1 Re: Cosil dłuuuuuugo FSB... 05.05.10, 11:17 Bardzo dluuuuuuuugo trzeba ci tlumaczyc abyś czytal aktualne info. To sa AMERYKANSKIE skrzynki w POLSKIM samolocie i teraz razem FSB,GRU CIA,FBI i nasze ciemnoty z ul Rakowieckiej beda tam nad tymi wynalazkami Pentagonu sleczec. Odpowiedz Link Zgłoś
12345janka Prawicowi ekstermiści 05.05.10, 10:16 na siłę szukają winnych po stronie polskich libreałów i sojalistów oraz naszych wschodnich sąsiadów. Wcale nie dopuszczają myśli, że to mógł być błąd pilota względnie wydany rozkaz przez kartofelka. Jaka ta Polska prawica jest żałosna. Pożal się Boże. Odpowiedz Link Zgłoś
heraldek To sa ci dzielni polscy piloci, ktorzy nawet na... 05.05.10, 10:27 ......wrotach od stodoly potrafia latac..... Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian Tacy to byli za komuny 05.05.10, 10:53 Z takich można uznać załogi "Kopernika" i "Kościuszki", które to samoloty miały poważne awarie i nie miały prawa się nie rozbić, bo to nie szybowce, a jak zawiodły silniki, to już raczej niewiele mogło pomóc. Ale ci piloci byli szkoleni przez radzieckich instruktorów, a Rosjanie, jacy by nie byli, potrafią latać na byle czym i zrobić coś z niczego. Tacy są i ich piloci, i ich lekarze, to naród genetycznie przystosowany do pokonywania trudności. Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo Naciski 05.05.10, 10:33 Jezeli prezydent wywieral naciski na pilotow to i tk wiadomosc ta nigdy nie zostanie podana do wiadomosci publicznej.Poniewaz wtedy nalezaloby ze wszyskich ofiar wypadkow zrobic meczennikow. Nalezaloby wyprowadzic zwloki pary prezydenckiej z Wawelu na powazki. Oglosic ze Dziwisz to idiota i obciazyc Tuska za wypadek poniewaz - obejmowal Putina a mojego prezydenta nie objal. Pospieszalski musialby zmienic swoj program na program w ktorym ludzie klna na prezydenta ze zamordowal tylu ludzi. I wprowadzic przymusowe badania psychiatryczne dla prawdziwych Polakow oraz zezwolic na walenie ministrantow przez ksiezy. Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian Z innej strony 05.05.10, 10:48 A nie przyszło ci do głowy, że pilot to tylko człowiek i też może się pomylić, ale jest niemal jak saper, jeden błąd i kaplica? Równie dobrze mogło być tak, że panowie za sterami przecenili swoje możliwości, że zgubiła ich rutyna, zbytnia pewność siebie itd., bo już wiele razy pilotowali prezydencką maszynę i być może woda sodowa nieco uderzyła do główek? Wyraźnie zaznacza się jedna tendencja w śledztwie - zwalenie winy na złe oświetlenie i oprzyrządowanie lotniska, błędne naprowadzanie przez wieżę kontroli lotów, pogodę, presję osób trzecich, a nawet spisek, a nikomu nie przyjdzie do głowy, że zawiniła załoga, no bo jak to tak, o zmarłych przecież źle się nie mówi... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Naciski 05.05.10, 15:22 hanklo napisał: > Jezeli prezydent wywieral naciski na pilotow to i tk wiadomosc ta nigdy nie > zostanie podana do wiadomosci publicznej... Też tak uważam, chociaż z innych powodów. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 Ja wiem co jest w czarnej skrzynce 05.05.10, 10:41 W czarnej skrzynce słychać głos pilota (który to głos i PO i rosjanie chcą ukryć). Pilot mówi : "Właśnie wyglądam przez okno. Wszędzie palą się ogniska a wentylatory popchają na nas dym. Lotniska nie widać. Widzę Putina z Tuskiem. Siedzą w czołgu. O, widzę ogień z lufy. Aaaa, trafili nas, trafili ... Panie Prezydencie, co robić ? Lądować czy skręcić i poderwać samolot, ryzykując że się spóźnimy ? Skręcić i poderwać - bo inaczej to nas wystrzelają już na ziemi. Buuum ... ". To chcielibyście usłyszeć, co poniektóre barany ? Odpowiedz Link Zgłoś
ofiara_przemian Najłatwiej zwalić winę na Ruskich 05.05.10, 10:58 To kosztuje tylko kolejny zgrzyt w polityce polsko-rosyjskiej. Tym samym można wleźć nieco głębiej w dupę Amerykanom, którzy i tak nie poczują, ale co tam. Im można wybaczyć wszystko, nawet to, że Bambus wolał grać w golfa niż wsadzić dupę w któryś ze swoich supernowoczesnych wojskowych samolotów i pojawić się na pogrzebie w Krakowie. Wizy dla Polaków? Już kolejny amerykański prezydent nas robi w chuja, a my posłusznie posyłamy mięso armatnie do Iraku i Afganistanu, ku chwale USA! Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: Najłatwiej zwalić winę na Ruskich 05.05.10, 11:48 A powiedz co, dla porownania spotkalo nas dobrego ze strony Rosjan, od czasu, kiedy Putin doszedl do wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Najłatwiej zwalić winę na Ruskich 05.05.10, 15:56 raven40p napisał: > A powiedz co, dla porownania spotkalo nas dobrego ze strony Rosjan, > od czasu, kiedy Putin doszedl do wladzy. No cóż, moja babcia powiadała, że ze wschodu nawet wiatr dobry nie przychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Re: Najłatwiej zwalić winę na Ruskich 05.05.10, 12:27 wize do USA dostaje 87% Polakow, a poza woj. podkarpackim i malopolskim nawet 97%. A Demokraci to nie jedyna partia w USA. Sa jeszcze republikanie. Obama nie lubi Polakow to fakt. Moze sie zarl w Chicago z prezesem Moskalem i to dlatego. Ale nie mozemy wymagac, zeby kazdy prezydent USA nas kochal. Na przyklad jezeli chodzi o ROsje i Niemcy to kazdy przywodca tych narodow nas nienawidzi, a w USA choc Republikanie nas lubia. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Najłatwiej zwalić winę na Ruskich 05.05.10, 16:02 aron2004 napisał: > wize do USA dostaje 87% Polakow, a poza woj. podkarpackim i > malopolskim nawet 97%. A Demokraci to nie jedyna partia w USA. Sa > jeszcze republikanie. > Obama nie lubi Polakow to fakt. Moze sie zarl w Chicago z prezesem > Moskalem i to dlatego. > Ale nie mozemy wymagac, zeby kazdy prezydent USA nas kochal. Na > przyklad jezeli chodzi o ROsje i Niemcy to kazdy przywodca tych > narodow nas nienawidzi, a w USA choc Republikanie nas lubia. Ale też nas nie lubią bezinteresownie, tylko ze względu na to, że Polonia amerykańska głosuje w większości na Republikanów. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: No ty juz uslyszales 05.05.10, 11:30 No ty juz uslyszalem to co trzeba, baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
batalista Re: Ja wiem co jest w czarnej skrzynce 05.05.10, 12:35 no i ty na drzewie siedzący tam jako punkt dla wtajemniczonych w tą sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Ja wiem co jest w czarnej skrzynce 05.05.10, 15:43 justas32 napisała: > W czarnej skrzynce słychać głos pilota (który to głos i PO i rosjanie chcą > ukryć). > Pilot mówi : "Właśnie wyglądam przez okno. Wszędzie palą się ogniska a > wentylatory popchają na nas dym. Lotniska nie widać. Widzę Putina z Tuskiem. > Siedzą w czołgu. O, widzę ogień z lufy. Aaaa, trafili nas, trafili ... Panie > Prezydencie, co robić ? Lądować czy skręcić i poderwać samolot, ryzykując że > się spóźnimy ? Skręcić i poderwać - bo inaczej to nas wystrzelają już na > ziemi. Buuum ... ". > To chcielibyście usłyszeć, co poniektóre barany ? Dlaczego tych, którzy chcą usłyszeć, jak było naprawdę, zaraz wyzywać od baranów? Skoro są tacy, którzy WIERZĄ, że tak było, to znaczy tak było! Kto to napisał, że: "...Dziewczyna czuje - odpowiadam skromnie - a naród wierzy głęboko czucie i wiara silniej mówią do mnie, niż mędrca szkiełko i oko..."? Mniej romantyczni powiadają: "Nieważne, jak było; ważne, jak się umówimy"(Jan Pietrzak) Odpowiedz Link Zgłoś
vomitorium1 Pilot Tu-154 szukał wzrokiem ziemi? Przyczyną k... 05.05.10, 11:10 zgadza się (najciemniej pod latarnią ) Odpowiedz Link Zgłoś
welcometopoland No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać ... 05.05.10, 11:25 .. na symulatorach a nie wozić dygnitarzy ! Odpowiedni wiek pilota dla VIPów to 45-50 lat i duuuuużo więcej doświadczenia (a mniej hormonów) Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Re: No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać . 05.05.10, 11:57 Co za brednie. Kto ci to powiedzial? Nie liczy sie wiek, tylko ilosc wylatanych godzin zwlaszcza na tych samolotach. To byli piloci wojskowi, ktorzy sa duzo lepiej wyszkoleni i doswiadczeni niz cywilni. Odpowiedz Link Zgłoś
vladexpat Re: No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać . 05.05.10, 12:41 raven40p napisał: > Co za brednie. Kto ci to powiedzial? > Nie liczy sie wiek, tylko ilosc wylatanych godzin zwlaszcza na tych > samolotach. To byli piloci wojskowi, ktorzy sa duzo lepiej > wyszkoleni i doswiadczeni niz cywilni. Jak na to wpadłeś Holmsie? Czy wiesz jaki jest średni "nalot" miesięczny pilotów wojskowych w porównaniu do cywilnych? Poszukaj info w sieci. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać . 05.05.10, 12:44 raven40p napisał: > Co za brednie. Kto ci to powiedzial? > Nie liczy sie wiek, tylko ilosc wylatanych godzin zwlaszcza na tych > samolotach. To byli piloci wojskowi, ktorzy sa duzo lepiej > wyszkoleni i doswiadczeni niz cywilni. Oczywiście. Bo cywilni spędzają zaledwie po kilka godzin dziennie pilotując samoloty we wszystkich możliwych warunkach, a nasi wojskowi aż kilkanaście godzin MIESIĘCZNIE. Odpowiedz Link Zgłoś
5er Re: No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać . 05.05.10, 13:37 raven40p napisał: To byli piloci wojskowi, ktorzy sa duzo lepiej > wyszkoleni i doswiadczeni niz cywilni. najlepiej wyszkoleni sa piloci akrobaci. Tacy powinni latać z vipami. Odpowiedz Link Zgłoś
jaromirowicz Re: No cóż 36-letni pilot powinien raczej latać . 05.05.10, 15:58 Pilot 45-50 lat? Jak mu już powoli wzrok i słuch zaczyna wysiadać? I refleks już nie ten? Ludzie, którzy chcą zostać pilotami zaczynają już w liceum, w wieku 36 lat są w optymalnej formie. 36-letni pilot latający na symulatorach to jak 36-letni chirurg wycinający wyrostek w programie komputerowym. Odpowiedz Link Zgłoś
raven40p Klasyczny blad pilota - klamstwa ciag dalszy 05.05.10, 11:26 Juz sie polscy piloci do tego kontrolowanego 'upadku' ustosunkowali i stwierdzili, ze to jest mozliwe tylko wtedy, gdy samolot jest niesterowalny z powodow TECHNICZNYCH, czyli z powodu awerii technicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
45rtg Re: Klasyczny blad pilota - klamstwa ciag dalszy 05.05.10, 12:49 raven40p napisał: > Juz sie polscy piloci do tego kontrolowanego 'upadku' ustosunkowali > i stwierdzili, ze to jest mozliwe tylko wtedy, gdy samolot jest > niesterowalny z powodow TECHNICZNYCH, czyli z powodu awerii > technicznej. No i była taka awaria. Urwanie połowy skrzydła spowodowane zderzeniem z drzewem. Odpowiedz Link Zgłoś