zeburka Re: Wybory 2010. Nowak: Chciałbym, aby kampania n 07.05.10, 09:20 Jak słusznie zauważyła Pani Krystyna Kofta w "Drugim Śniadaniu Mistrzów": Hitler też miał charyzmę, i to jaką ! W końcu głosowały na niego tłumy, wygrał wybory zanim został mordercą. Nie rozumiem tego całego szafowania charyzmą. Gdyby od charyzmy zależało piastowanie ważnych stanowisk w Państwie to prezydentem mógłby zostać Michał Wiśniewski lub ojciec Rydzyk. Przecież nie można odmówić im charyzmy ? Odpowiedz Link Zgłoś
djrm Re: Wybory 2010. Nowak: Chciałbym, aby kampania n 07.05.10, 10:17 Hitle> r > też miał charyzmę, i to jaką ! W końcu głosowały na niego tłumy, wygrał wybory zanim został mordercą. > A na Kaczyńskiego głosowały tłumy, zanim został zamordowany, zeburko. Widać różnicę? Odpowiedz Link Zgłoś
zeburka Re: Wybory 2010. Nowak: Chciałbym, aby kampania n 07.05.10, 10:42 Błagam cię, to jakaś obsesja z tym morderstwem. Nie ma na to żadnych dowodów, to są chore teorie spiskowe bo przecież Kaczyński nie mógł zwyczajnie zginąć w katastrofie lotniczej, MUSIAŁ zostać zamordowany. Równie dobrze mogłabym wyssać z palca jakąś chorą historyjkę w drugą stronę, np. że to był zamach na Karpiniuka i polską lewicę. Ale ja nie jestem chora ;) Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Czyli liczba moherów zmniejszyła się o połowę..... 07.05.10, 09:22 WSPANIAŁY WYNIK....:-)))...huuuurrrrraaaa A po 20 czerwca będzie tak jak w 2007 roku.... tnij.org/fl66 operacja się udała....tylko pacjent nie przeżył..... Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:26 aby pomóc Komorowskiemu Bronisławowi. Szkoda, że znowu "narzędziem' jest język nienawiści i obelgi pod adresem konkurencji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
yogini1 Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:33 wacek13_9 napisał: > aby pomóc Komorowskiemu Bronisławowi. Szkoda, że znowu "narzędziem' > jest język nienawiści i obelgi pod adresem konkurencji politycznej. _____________________________ Stara ta skóra "młodzieżówki" PO, ale jak trzeba to nawet z niej wyjdziemy aby Kaczyński przegrał z kretesem, grając "skórami".....tych, którzy zginęli tragicznie pod Smoleńskiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
zeburka Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:37 Mówisz o mnie ? obrażasz mnie bo nigdy do żadnej partii politycznej nie należałam, a czas "młodzieżówek" mam dawno za sobą ;) Jak się nie ma konkretnych argumentów to zawsze można podejrzewać spisek ;) zaraz, zaraz, skąd ja to znam ? No tak, przecież to typowe dla Pis: spiski, układy, knowania... A jeśli chodzi o język nienawiści i obelgi to kto nas obrażał ? kto twierdził, że stoimy tam gdzie zomo ? że nie jesteśmy prawi ? że jesteśmy z łżeelit itp ? długo możnaby wymieniać. Zastanów się człowieku zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:45 zeburka napisała: > Mówisz o mnie ? obrażasz mnie bo nigdy do żadnej partii politycznej nie > należałam, a czas "młodzieżówek" mam dawno za sobą ;) > Jak się nie ma konkretnych argumentów to zawsze można podejrzewać spisek ;) > zaraz, zaraz, skąd ja to znam ? No tak, przecież to typowe dla Pis: spiski, > układy, knowania... > > A jeśli chodzi o język nienawiści i obelgi to kto nas obrażał ? kto twierdził, > że stoimy tam gdzie zomo ? że nie jesteśmy prawi ? że jesteśmy z łżeelit itp ? > długo możnaby wymieniać. > Zastanów się człowieku zanim bzdury zaczniesz wypisywać. Skoro nie jesteś z młodzieżówki PO (z racji wieku chociażby) to nie jest to tekst kierowany do Ciebie. Jest to raczej apel o to, żeby nie zacietrzewiać się niepotrzebnie w dyskusjach politycznych - w końcu "złość piękności szkodzi" co zwłaszcza kobiety powinny brać pod uwagę. Odpowiedz Link Zgłoś
zeburka Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:49 Nie martw się, mojej piękności nic nie zaszkodzi, jest ponadczasowa ;P Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:53 zeburka napisała: > Nie martw się, mojej piękności nic nie zaszkodzi, jest ponadczasowa ;P Cieszę się, że wśród wyborców PO są piękne, ponadczasowe kobiety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:47 może jakiś cytat? bo czytam ten artykuł i czytam i języka nienawiści i obelgi jak nie widziałem tak nie widzę... wacek13_9 napisał: > aby pomóc Komorowskiemu Bronisławowi. Szkoda, że znowu "narzędziem' > jest język nienawiści i obelgi pod adresem konkurencji politycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Re: Młodzieżówka PO wychodzi ze skóry 07.05.10, 09:56 szabo napisał: > może jakiś cytat? bo czytam ten artykuł i czytam i języka nienawiści i obelgi > jak nie widziałem tak nie widzę... > > wacek13_9 napisał: > > > aby pomóc Komorowskiemu Bronisławowi. Szkoda, że znowu "narzędziem' > > jest język nienawiści i obelgi pod adresem konkurencji politycznej. To poczytaj inne posty. Np tekst podpisany "justas32". Odpowiedz Link Zgłoś
szabo Charyzma... 07.05.10, 09:27 Nie ważne jakim ktoś jest politykiem i człowiekiem, czy jego działania są dla kraju korzystne czy nie. Ważne, żeby miał charyzmę, chodził co niedzielę do kościoła i żeby trzepotał na prawo i lewo flagą biało-czerwoną oraz żeby co trzecie wypowiadane słowo to ojczyzna/Polska/patriotyzm/honor. Bo przecież słowa są ważniejsze niż rzeczywistość. Tak powiedzieli w Radiu Maryja, więc musi być to prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
ft-35 Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 09:28 Manipulacja. Słuchałem tego wywiadu Pan Nowak Powiedział że podział jest na jasnych i ciemnych a nie na prawych i nieprawych, na przyzwoity i nieprzyzwoitych . Albo powiedzenie "Ale my naprawdę nie ścigaliśmy się na podpisy".: Przecież nie kto inny jak Pan Nowak mówił że my już mamy wystarczającą ilość podpisów ale zbieramy jeszcze by wykazać że będziemy ich mieć najwięcej. A teraz "Nie ścigaliśmy się na podpisy" A może powinni w ogóle nie brać udziału ,czy to nie było by najlepsze.? Odpowiedz Link Zgłoś
konrad.ludwik02 Ca 18.3% aktywności przy 100% mobilizacji PiSu 07.05.10, 09:30 Ca 18.3% aktywności przy 100% mobilizacji PiSu - to wynik niezbyt imponujący, Panowie! Przecież zaledwie co piąty zwolennik PiSu podpisał się na tej liście poparcia, zapewne bossów PiSu nurtuje myśl: nie daj Bóg - aby to się powtórzyło w dniu wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Wynik świetny, ale podczas eliminacji 07.05.10, 09:31 W rywalizacji sportowej dobrze sprawdza się zasada, że w eliminacjach osiąga się minimalny rezultat gwarantujący awans. Bo o zwycięstwie decyduje wynik z finału. Ale czy takie wybory to jest rywalizacja sportowa? Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 09:34 A czy Bronisław Komorowski ma charyzmę? - zapytał na koniec Konrad Piasecki. A ja sie pytam - a czy Bronislaw Komorowski startuje w wyborach prezydenckich i pytanie powinno dotyczyc wizji Polski, czy tez w wyborach na jakas pieknosc, ktorej atutem powinna byc osobista charyzma? Pis rzucil haslo - Bronislaw Komorowski nie ma charyzmy - i juz sie rozkreca. Gwoli scislosci to charyzmy nie ma zaden z dzisiejszych politykow. Jezeli pan Nowak bedzie w dalszym ciagu robil te zalobne miny i sie tak zachowywal jakby sie wstydzil swojego kandydata, bo ten nie ma charyzmy i ciagle powtarzal, ze nie chce aby kampania sie opierala na emocjach, to ja wynik tej kampanii widze czarno. Odpowiedz Link Zgłoś
szoszan Z ta charyzmą... 07.05.10, 11:28 >>>czy Bronislaw Komorowski startuje w wyborach prezydenckich i pytanie powinno dotyczyc wizji Polski, czy tez w wyborach na jakas pieknosc, ktorej atutem powinna byc osobista charyzma?<< Niestety od wielu wyborów czy to parlamentarnych,czy prezydenckich,czy lokalnych w PL sa one jak wybory miss albo najsympatyczniejszego.Winę trochę ponoszą niektóre media,zadając nietrafione pytania,trochę słabo wyedukowani społecznie i obywatelsko wyborcy niechodzacy na spotkania przedwyborcze,a trochę sami kandydaci prezentujacy się ni to jak dobrzy wujciowie,ni to jak męzowie opatrznościowi. Czy Kwaśniewski miał charyzmę?Chyba nie,raczej podobał się albo głosowali na niego ludzie o lewicowych poglądach czy też ci,którzy nie lubili Wałęsy,ale prezydentował 2kadencje pomimo przedwyborczego kłamstwa w temacie magistra.I co?Czy Polska zawaliła się od tego?Nie twierdzę,że kłamstwo jest dobre i pożądane,raczej,że Polacy nie myśla przy urnach,a bardziej albo bezkrytycznie kochają,albo zapiekle nienawidzą. Ja w temacie charyzmy wolę kompetencje i umiejętności,bo do wręczania medali,nominacji sędziowsko-ministerialno-profesorskich i dobrej współpracy z rządem,wojskiem to jest bardziej potrzebne,a akurat tego brakuje Jarosławowi Kaczyńskiemu.Bo cóż mu po jego charyzmie,jeśli to człowiek kłótliwy, realizujący się tylko przez konflikt i walkę z czymś tam? Odpowiedz Link Zgłoś
tele_sfor Re: Wybory 2010. Nowak: Chciałbym, aby kampania n 07.05.10, 09:37 NIE !! dla kurdupla z manią wielkości, psychopatyczną osobowoscią, dzielący i skłócający wszystkich ze wszystkimi. Czy prezydentem ma być człowiek nie mający żony, dzieci, prawa jazdy, konta bankowego, komputera ??? Czy można uprawiać politykę będąc w żałobie ??? Albo ta żałoba jest fałszywa, albo to nie polityka tylko politykierstwo uprawiane przez otoczenie krasnala, które boi się utraty synekur i wpuściło w te maliny kaczora na psychotropach. Odpowiedz Link Zgłoś
z_swiatczak Kaczyński nie ma możliwości być prezydentem 07.05.10, 09:39 Słuchałam dzis Poncyliusza(tego od wiewiórek w Łazienkach), jak przycisnięty przez Żakowskiego wyznał, że matka nic nie wie nadal o śmierci Lecha, że Jarosław Kaczyński musi wracac na wieczór do Warszawy, że nie ma czasu na kampanię itd I rodzi się pytanie- CZY BEDZIE MIAŁ CZAS DLA POLSKI? Czy rozsądny człowiek podejmuje sie zadań jeśli nie ma na nic czasu..? Przecież nawet wtedy gdy było ich dwóch to Lech NIE WYPEŁNIAŁ WSZYSTKICH OBOWIĄZKÓW tłumacząc to chorobą Odpowiedz Link Zgłoś
zeburka Re: Kaczyński nie ma możliwości być prezydentem 07.05.10, 09:46 Mierzi mnie już zaczynanie każdej wypowiedzi ludzi z Pis od zdania: "Pan Prezes jest poraniony...", "Pan Prezes ma teraz kłopoty rodzinne...", "Pan Prezes przeżywa żałobę..." itd, itp, etc. Wszyscy o tym wiemy, wszyscy mu współczujemy. Tylko, ze sam się zdecydował startować w wyborach do najważniejszej funkcji w Państwie, nikt go do tego nie zmuszał. Może pora się zastanowić, czy da radę udźwignąć kampanię a potem prezydenturę, jeśli nie daj Bóg wygra ? Dość mam epatowania poranieniem Jarosława, któremu owo poranienie tak btw nie przeszkadza w spacerach z bratanicami i ich hulajnogami. To ostatnie budzi u mnie szczególne podejrzenia, że jednak cały czas jesteśmy manipulowani przez sztab Jarosława, który taką "taktykę cierpienia" sobie obrał... Odpowiedz Link Zgłoś
verytall pieprzenie z tą charyzmą 07.05.10, 09:40 -prezydent ma być urzędnikiem państwowym a nie pajacem o nieustabilizowanej psychice Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszaktywny Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 09:47 Co do pustych haseł o otwartości Polski z perspektywami, to krąży dowcip: Unia europejska dymie Tuska od tyłu na sposób gejowski, po czym Tusk oznajmia: młodzi bądzmy otwarci i współpracujmy. A oto realna perspektywa dla młodych Polaków: ci z wykształceniem mają pojechać do Anglii myc kible, reszte zadusi bieda, patologia bezrobocie i głodowe zarobki. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 14:17 Co do twojego pustego łebka nie krąży zbyt wiele pogłosek bo jest on oczywistą oczywistością. Albo masz coś do powiedzenia albo tu nie serwuj dykteryjek spod magla! Odpowiedz Link Zgłoś
munaciello Teraz pora na zainstalowanie urn w kościołach, a 07.05.10, 09:49 wynik wyborów będzie jeszcze lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Teraz pora na zainstalowanie urn w kościołach 07.05.10, 14:20 Tzn 1,8 mln? Jestem za! To ok. 12 % elektoratu, oznaczałoby to znaczną redukcję wpływów PiS! Czas już najwyższy! Pod tymi listami podpisali się już prawie wszyscy zwolennicy PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
ondrij Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 09:54 Komarowski nie ma charyzmy, ma tylko wąsy i biegające oczy! Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 10:14 Za to Hitler miał wielką charyzmę. Taką jak Kaczyński, porywał za sobą tłumy zbrodniarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 14:22 I co nieco bardziej po kolei w głowie niż ci z "charyzmą" polegającą na pokazywaniu palcem ... gdzie też stało to ZOMO! Komorowski nie jest też socjopata ani psychopatą! Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 09:58 zbierali nie tylko pod kościołami, ale również na mszach (sic!), a nawet, jak donosiła prasa, krewkie mohery w kościołach wyrywały starszym osobom dowody, zmuszając je do podpisania listy "Jarka", po drugie, zbierała PiSSolidarność Śniadkowa w regionach, po trzecia, była powszechana mobilizacja moheryzmu, i po czwarte, z poczucia przyzwoitości, po tragedii smoleńskiej, podpisywali się na listach "Jarka", tacy ludzie, którzy normalnie omijają narodowych socjalistów - z PiS-u czy spoza PiSu - szerokim łukiem. Nie ma się czym przejmować. Moherów jest pewnie półtora miliona i to one będą w I turze głosować na "Jarka". Jestem przekonana, że wszyscy, którzy nie życzą sobie, żeby drugi pan Kaczyński został prezydentem Polski zmoblizują się i w I turze zagłosują na B. Komorowskiego, żeby uzyskał powyżej 51%. Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Re: Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 10:10 Nie rozumiem tego zdenerwowania. Wystarczyło wziąć się powaznie do roboty i Komorowski Bronisław miałby 3 miliony podpisów. Zwolennikom partii władzy się jednak nie chciało. Skoro PO ma ponad 40 tysięcy członków to gdyby każdy średnio zebrał tyle co statyczny członek PiS (ok. 20 tysięcy osób w tej partii) wynik marszałka byłby imponujący. Bez problemu, w ciągu 4 dni, razem z żoną zebraliśmy ponad 150 podpisów poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego. W naszej dzielnicy 22 członków PiS zebrało ponad 3000 podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Re: Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 10:55 wacek13_9 napisał: > Nie rozumiem tego zdenerwowania. Wystarczyło wziąć się powaznie do > roboty i Komorowski Bronisław miałby 3 miliony podpisów. Zwolennikom > partii władzy się jednak nie chciało. Skoro PO ma ponad 40 tysięcy > członków to gdyby każdy średnio zebrał tyle co statyczny członek PiS > (ok. 20 tysięcy osób w tej partii) wynik marszałka byłby imponujący. > Bez problemu, w ciągu 4 dni, razem z żoną zebraliśmy ponad 150 > podpisów poparcia dla Jarosława Kaczyńskiego. W naszej dzielnicy 22 > członków PiS zebrało ponad 3000 podpisów. Zapewniam, że nie jestem ani trochę zdenerwowana. A kto przyzwoity chciałby się z wami ścigać w zbieraniu podpisów w tak nieprzyzwoity sposób? Was, czyli PiS, trzeba wyeliminować ze sceny politycznej, a co najmniej zmarginalizować, tak samo jak Jarosława Kaczyńskiego. Prawica zasługuje na partię i na lidera na odpowiednim poziomie, którego pan Jarosław nie reprezentuje. Generalnie na przyszłość ustawa powinna zakazać tej gigantomanii, skoro wystaczy 100 tys. podpisów Odpowiedz Link Zgłoś
wacek13_9 Re: Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 11:08 O tym kto będzie wyeliminowany ze sceny politycznej, w demokracji decydują wyborcy. Na razie trzymamy się nieźle.. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 14:33 Tak jak w 2007 ...? Prognozy były dla PiS-u optymistyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Zebrali tyle, bo po pierwsze, na chama 07.05.10, 14:31 A kto się tu denerwuje? Jeżeli ktoś ma po temu powody to wyłącznie PiS i jego zwolennicy! Komisje liczą pierwsze 100 tys. ważnych głosów i resztę spuszczają z wodą! trzeba być nie wiem jak zakompleksionym, żeby urządzać takie "zawody" w podpisywaniu list. Mnie o podpisania listy poparcia Kaczyńskiego poprosiła znajoma i nie chciałem jej robić przykrości więc podpisałem. W końcu nie jest to akt głosowania na Kaczyńskiego (na którego z całą pewnością nie zagłosuję!) tylko wyrażenie zgody na jego rejestrację jako kandydata, do czego zresztą ma prawo skoro go PiS desygnował. Poważne partie naprawdę mają ważniejsze rzeczy do roboty niż udział w konkursie na ilość podpisów i usiłowanie robienia wrażenia na publice. Odpowiedz Link Zgłoś
markizrm Cienias Nowak 07.05.10, 09:59 Mowi, ze sie nie scigal z konkurencja? Co za tupet. To moze w ogole niech walk-overem oddadza wybory. Po co sie scigac? Wtopicie Panowie. Zycze wam tego z calego serca. A Jarka pozdrawiam. Z sympatia. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Cienias Nowak 07.05.10, 14:39 Trzeba mieć pisowskie kuku na muniu, i być zakompleksiałym żeby to wstępne zbieranie podpisów traktować tak ambicjonalnie i infantylnie jak to robił prezes Kaczyński gratulując sztabowi przed kamerami i "przed frontem' piramidy z kartonów. Może takim jak ty to imponuje. To jest takie udowadnianie sobie i światu na siłę ,że wbrew "wrażym mediom" ma się poparcie. Gra odbędzie się 20 czerwca a do rejestracji wystarczało minimum podpisów. Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 10:02 A ja do kościoła nie chodzę i też podpisałam...i jak trzeba będzie,to jeszcze raz podpiszę... Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 14:08 A gdzie podpisalas jezeli do kosciola nie chodzisz???????? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 14:44 Ja podpisałem w zakładzie pracy, choć do kościoła chodzę a PiS-u nie popieram. Podpisałem na prośbę znajomej choć na Kaczyńskiego nie mam zamiaru głosować. W końcu składając podpis udzielam mu poparcia jako kandydatowi na prezydenta a nie jako prezydentowi. Uznaję tylko ,że ma prawo stanąć do wyborów. Jest wiele osób, które podpisywały kilka list. Właściwy akt głosowania jest TAJNY i wtedy się wszystko okaże. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 14:40 Taaaak , podpisz , podpisz .... Odpowiedz Link Zgłoś
grazka58 Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 10:02 To prawda, oni się nie odzywają, a wy jątrzycie, sączycie jad w każdej wypowiedzi. Rozumiem, że można być wyborcą PO, głosować na mniejsze zło itp, ale trzeba być ślepym, aby tej strategii nie widzieć. No cóż jak poewiedział BK zwycięzca bierze wszystko, więc widocznie warto. Odpowiedz Link Zgłoś
dzina-au Zyrandol blyszczacy czy matowy? 07.05.10, 10:02 "Szef sztabu Bronisława Komorowskiego przyznał także, że nie dziwi się, że kampania Jarosława Kaczyńskiego jest emocjonalna." Co ten czlowiek SN plecie? Wszak kampania JK jeszcze sie nie zaczela. No TAK, ale on z gory wie. Zaglosuje na J Kaczynskiego, lubie blyszczace zyrandole, B Komorowski bylby wyjatkowo matowym zyrandolem. A w ogole skad ten buchajacy ogien z siarka w wypowiedziach przeciwnikow JK, wszak Prezydent Polski to tylko zyrandol, tak powiedzial sam premier, wiec bez takich EMOCJI prosze dyskutantow, tak mowi sam SN ! Odpowiedz Link Zgłoś
zawsze_merlin Re: Zyrandol blyszczacy czy matowy? 07.05.10, 14:10 Jeszcze sie nie zaczela? Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Zyrandol blyszczacy czy matowy? 07.05.10, 15:00 Głosuj sobie na kogo chcesz jak ci wyobraźni zabrakło. Urząd prezydenta poza żyrandolem wiąże się również z prawem weta - czyli w przypadku Kaczyńskich - statusem PSUJA i kulą u nogi dla każdego niepisowskiego rządu. W przypadku pisowskiego rządu pisowski prezydent pełni rolę wyłącznie dekoracyjną - równie dobrze mogłoby go nie być! Teoretycznie prezydent ma też prawo inicjatywy ustawodawczej ale w przypadku Kaczyńskich jakoś dziwnie nie robiłpo się z tego prawa użytku ... no bo trzeba się trochę bardziej wysilić, zebrać jakiś think tank i jest to bardziej wyczerpujące niż wygłaszanie dętych "orędzi" jak to z parą gejów w sąsiedztwie kanclerz Merkel. Główny pisowski produkt ustawodawczy - ustawa lustracyjna - okazał się głównym bublem, w którym TK znalazł 37 punktów do poprawki. Sformułowanie Tuska o "żyrandolu" dotyczyło ograniczeń urzędu prezydenta pod kątem działań kreatywnych a nie stopnia jego szkodliwości wtedy, kiedy znajdzie się on w rękach PiS-u. Odpowiedz Link Zgłoś
kmicic-1-1 Wybory 2010 niech się chłopy ciszą 07.05.10, 10:02 I co z tego że nazbierali tyle podpisów ja osobiście podpisałem 3 listy bo nawet nie wypadało odmówić ale nie zamierzam na wszystkich głosować bo nie mogę HI. I tak będę głosował na właściwego kandydata. Genialny strateg niech się cieszy tyle mu na razie zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia Re: Wybory 2010 niech się chłopy ciszą 07.05.10, 10:29 Widocznie masz skrzywioną osobowość,skoro nie stać Cię na szczerość i otwartość,tak nas też kiwają nasi włodarze-wszystko obiecują,a potem uciekają w tematy zastępcze i obarczają winą przeciwnika... Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010 niech się chłopy ciszą 07.05.10, 15:09 Coś bełkoczesz. W którym miejscu i kogo nie stać na "otwartość". Podpisanie listy jest TYLKO deklaracją ,że uznajesz prawo danej osoby do KANDYDOWANIA a niekoniecznie ,że głosujesz na nią jako na prezydenta. A jeśli chodzi o "zwalanie win" to mistrzami w tym byli waśnie politycy PiS-u czego dowodem są przepychanki po ostatniej katastrofie. Na dziś rząd PO jest "winien" wszystkiemu: i temu ,że Kaczyński w ogóle organizował swój własny wylot 3 dni po oficjalnych uroczystościach ,że organizował go koniecznie do Katynia (bo inne miejsca kaźni jak Ostaszków widocznie nie były tego "godne"- wszak chodziło o liczne audytorium w postaci rodzin katyńskich u progu kampanii itd itp) i temu , że terytorium Rosji podlega Rosyjskiej jurysdykcji i to rosyjska prokuratura zajmuje się śledztwem i temu ,że miejscowi Rosjanie szabrują na miejscu co się da itd itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 10:05 Nie robi się gorąco POd d**ą,Sławek?nowak tak czy owak Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 15:10 Nie, nie robi się ,za to u ciebie pisiorku wyraźnie zgrzał się już ptasi móżdżek! Odpowiedz Link Zgłoś
pashow.von P r z y w r ó ć c i e p a l i k o t a !!! 07.05.10, 10:05 Po stronie PiS-u w mediach publicznych grasuje kilkudziseięciu awanturników i propagandzistów którzy już prawie otwartym tekstem mówią, że winę za wypadek ponosi Tusk, a PO w zasadzie przeprasza że żyje i zgadza się że Lech Kaczyński to prawie święty. Niesiołowski robi co może, ale on jeden to za mało wobec tej chmary. Czas najwyższy żeby wrócił do gry Palikot. On jest teraz potrzebny bardziej niż kiedykolwiek. Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia Re: P r z y w r ó ć c i e p a l i k o t a !!! 07.05.10, 10:33 To może wymienisz tych kilkudziesięciu awanturników Pisowskich....ja widzę,że tak po jednej jak i po drugiej stronie takich znajdziesz...zastanów się co piszesz... Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 wymieniam awanturników PIS : 07.05.10, 10:54 na 1 miejscu :Bielan,potem Pospieszalski, Kurski,Kamiński,Poncyliusz,Jakubiak,Kempa,Joachim Srutututu chociaż ten akurat ma ciche dni i nie szczeka na konkurencję,dziwne. Bielan - bezapelacyjnie 1 plac, mistrz na mistrze w zakłamywaniu faktów. Dał popis kiedy wypsnęło mu się, że Marta Kaczyńska wolała aby Rodzice zostali pochowani w Warszawie a potem że to nie o to chodziło, że kontekst był inny, że to Rodzina Prezydenta a w ogóle to była decyzja Kardynała itp.Tak załganego pacjenta nie widziałem dawno, Urban to cienki Bolek przy Bielanie. Odpowiedz Link Zgłoś
zeburka Re: wymieniam awanturników PIS : 07.05.10, 11:05 A co było z pilotem ? który wg Bielana musiał kłamać w sprawie lądowania w Gruzji, bo on był z Prezydentem i nie widział, by ten wchodził do kabiny pilotów czy wydawał jakieś dyspozycje w tej sprawie. Ba ! To Pan Klich kazał pilotowi lądować, teleportował się i sam wszedł do kabiny pilotów udając Prezydenta ;) Czekam aż Pan Bielan odwoła te swoje kłamstwa, ale coś temat po publikacji wywiadu z pilotem go znudził ;) Odpowiedz Link Zgłoś
amg53 wywiad potwierdza łgarstwa Bielana,ten koleś 07.05.10, 12:15 jest tak załgany że powinien robić za wzorzec zakłamania w Svres pod Paryżem...w żywe oczy łgał wszem i wobec że on siedział w salonce zaraz za kabiną pilotów - a jakże..! - w otoczeniu Prezydentów, i tak sobie gwarzył z tymi Prezydentami i on nie widział aby ktokolwiek wchodził do kabiny pilotów.Kiedy w prasie ukazał się wywiad z owczesnym pilotem. który to wywiad był po prostu kopią zeznań w prokuraturze,zatkał kłamliwą paszczę.Przy okazji jak czuje się inny pachołek z dworu Jarosława który złożył doniesienie do prokuratury na pilota nieszczęsnego lotu do Tbilisi, niejaki Karol " melex" Karski ? Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Re: P r z y w r ó ć c i e p a l i k o t a !!! 07.05.10, 11:15 Palikmiot został zamknięty na czas wyborów w piwnicy,zostawił jedynie upoważnienie do kasy Odpowiedz Link Zgłoś
aliveinchains Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponują... 07.05.10, 10:08 kler w kazaniach się bardzo uaktywnił...najpierw 10 IV starał się wzbudzic w nas poczucie winy za ten "rechot i niedocenienie prezydenta", potem systematyczne kazania dotyczace prawdziwego patryjotyzmu podlane sosem przeciw aborcji, libertynizmu, unii... Swoje robi "RZ" z panem Wildseinem (to ten słynny opozycjonista dzialajacy wśrod koscielnych kolek studenckich w Krakowie) na czele. "Opozycjonista" taki wielki, że niech Wałęsa, Mazowiecki, Kuroń, Michnik się schowają...echhhh. Odpowiedz Link Zgłoś
ferflasia Re: Wybory 2010. Nowak: 1 mln 650 tys.? To imponu 07.05.10, 10:42 A co?Nie wolno mu?Przez całe dwadzieścia lat po kolei klerowi w przysłowiowy tyłek włazili....nawet SLD...,a teraz kler ma gębę zamknąć?Przypomnijcie sobie fakty... Odpowiedz Link Zgłoś
jorgus737 Re: Czy PiSuary uważają,że już po wyborach? 07.05.10, 11:18 nie,każdy rozsądny liczy na wygraną swojego,ale bierze pod uwagę porażkę,nieważne czy pisuar czy pojeb Odpowiedz Link Zgłoś
docie-kacz Platforma i Komorowski do roboty,ledwie zaczęli.. 07.05.10, 10:13 a już się zmęczyli,tak się wyborów nie wygra. Odpowiedz Link Zgłoś