enow4 16.05.10, 12:46 abiturient-prof.propagandy PO władek Bartoszewski jak zawsze w formie.Prawdziwą kulturę polityczną pokzuje przed śmiercią, a co nie ma nic do stracenia. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mariuszelwood Re: Drogi Panie Bronku, niech wygra Polska, 16.05.10, 13:02 Cytaty z książki kryptoPiS-owca: Choć wspominając konflikty z szefem PiS, które doprowadziły go do rozstania z partią, pisze tak: "Uznałem, że potężna część napięć to rodzaj szantażu emocjonalnego. W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji heteroseksualnej, od czasu do czasu ten główny gwałci stojące niżej w hierarchii. Chodzi o dominację i władzę, a nie o seks. Te słabsze same od czasu do czasu się nadstawiają, żeby samiec alfa je spożytkował (...) To daje im bezpieczeństwo, że nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczyńskiego". Więcej... wyborcza.pl/1,75515,7112323,Dorn__PiS_jak_stado_pawianow.html#ixzz0o5aE0viw Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Drogi Panie Bronku bo Polska to PO a 16.05.10, 13:42 jak komus nie PO drodze to dowod osobisty zabierzemy ! No i kiedy zmontujecie towarzyszu historyjke ze pawian alfa samoloty moze stracac. Bo to juz miesiac i co tasm nie daje sie zmanipulowac ? Czy o co chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Drogi Panie Bronku bo Polska to PO a 16.05.10, 14:24 Skorpion i mrówka. Skorpion wałówka! Choć Prawko i S skorpiony. Nie bądź przerażony. Choć jesteś małą mrówką. Nie ty, skorpion stołówką. Zanim ugryzie nad ranem Wyśle siepaczy z naganem. Omijasz jego listy. I skutek oczywisty. Oczywista oczywistość. Wraca przyzwoitość. Znika na urzędzie. Chapać już nie będzie. www.youtube.com/watch?v=bpWaNeK-lxU&feature=related Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 ______PO pod znakiem jadu, agresji, jątrzenia_____ 16.05.10, 17:11 Kampania PO upływa pod znakiem jadu i agresji. Dzisiejsze spotkanie "autorytetów" wyłącznie potwierdziło linię przyjętą przez Tuska i Komorowskiego. Wcale mnie nie dziwi nerwowość tych autorytetów, które w ten sposób bronią się przed lustracją i prawdą. Mam nadzieję, że już niedługo :) Odpowiedz Link Zgłoś
aplus no i znowu PO cieli a taki fajny watek byl 16.05.10, 17:21 ewar_30 napisał: > Kampania PO upływa pod znakiem jadu i agresji. Dzisiejsze spotkanie > "autorytetów" wyłącznie potwierdziło linię przyjętą przez Tuska i Komorowskiego > . > Wcale mnie nie dziwi nerwowość tych autorytetów, które w ten sposób bronią się > przed lustracją i prawdą. Mam nadzieję, że już niedługo :) dokladnie - zaklamac, oszukac i zabrac kase takie sa priorytety PO Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: no i znowu PO cieli a taki fajny watek byl 16.05.10, 17:33 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111531922,111542043,D_Tusk_znowuzmienia_zdanie_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: no i znowu PO cieli a taki fajny watek byl 16.05.10, 17:34 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111531922,111536407,Wajde_chyba_pogielo_.html Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: no i znowu PO cieli a taki fajny watek byl 16.05.10, 17:37 forum.gazeta.pl/forum/w,902,111531922,111542289,Polska_nie_potrzebuje_powrotu_do_feudalizmu_.html Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Polanski=Komorowski=te same lzeelity 16.05.10, 18:15 Ciekawe ze te same "elyty" oburzaly sie na wiersz Rymkiewicza w ktorym nbie bylo obrazania kontrkandydata. Obrazaly sie na ludzi mowiacych co czuja i co mysla do kamery. Te same autoproklamowane "elyty moralne" (slowo lzeelity jest tu bardzo trafne) popieraly pedofila Polanskiego - bo ich kuplel w taki lub inny sposb. Gdzie sa teraz polskie "moralne autorytety" broniace tego zboczenca? Dzis sa zajete sa popieraniem Komorowskiego i glosno krzycza bo grozi im prawda i grunt juz pali sie im juz pod nogami! Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 ______PO = jad, agresja, jątrzenie, opluwanie_____ 16.05.10, 19:49 Kampania PO upływa pod znakiem jadu i agresji. Dzisiejsze spotkanie "autorytetów" wyłącznie potwierdziło linię przyjętą przez Tuska i Komorowskiego. Wcale mnie nie dziwi nerwowość tych autorytetów, które w ten sposób bronią się przed lustracją i prawdą. Mam nadzieję, że już niedługo..... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 ______PIS = jad, agresja, jątrzenie, opluwanie 16.05.10, 22:10 Kampania PIS upływa pod znakiem jadu i agresji. Dzisiejsze spotkanie "autorytetów" wyłącznie potwierdziło linię przyjętą przez Kaczyńskiego i Bielana. Wcale mnie nie dziwi nerwowość tych autorytetów, które w ten sposób bronią się przed lustracją i prawdą. Mam nadzieję, że już niedługo..... Odpowiedz Link Zgłoś
aplus takawiadomosc szalikowcow: "glosujcie na nas bo PO 17.05.10, 02:03 ryju a i dowodu babci nie oddamy " Odpowiedz Link Zgłoś
cimokinio Platforma Geriatrow 16.05.10, 17:41 PRowcy niezle sie natrudzili zeby znalezc takich zgredow przy ktorych nawet Komorowski wyglada mlodo. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 18:12 "To jest wojna domowa, to walka o wszystko - mówił Andrzej Wajda, znany reżyser. - Powinniśmy znaleźć formę, żeby zwrócić się do szefa telewizji publicznej, by znalazło się miejsce dla naszego kandydata - mówił." Ten Wajda całkiem już zgłupiał na starość. Kompromituje się protestem przeciw pochówkowi prezydenckiej pary na Wawelu, oskarża prezydenta o spowodowanie katastrofy w Smoleńsku, wzywa do postkomuszego spędu w celu palenia świeczek na grobach żołnierzy sowieckich akurat 9 maja, a teraz bije w bębny zagrożenia wojną domową. No i jeszcze chce wywierać nacisk na szefa TVP, jakby mu oficjalnego czasu na kampanię Komorowskiego było mało. Totalny idiota. Spaliłbym się ze wstydu na miejscu Komorowskiego, mając taki komitet poparcia z Wajdą i Bartoszewskim na czele. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 18:33 A kogo obchodzi zdanie forumowego przychlasta. Plujesz na ludzi, którzy na całym świecie są uznanymi autorytetami. A pluj sobie, potwierdzasz tylko, że wyznawcy PISS-u to sami troglodyci. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 18:46 > Plujesz na ludzi, którzy na całym świecie są uznanymi autorytetami. To Wajda pluje na ludzi o uznanym autorytecie, Bartoszewski również, posługując się niewybrednymi epitetami w stylu nekrofilia. Do niedawna ceniłem Wajdę za jego twórczość. Nie przypuszczałem, że tak stoczy się na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 19:02 > To Wajda pluje na ludzi o uznanym autorytecie Brednie wypisujesz. Zacytuj wypowiedź Wajdy, która jest pluciem. I jacy to niby ludzie z PISS są uznanymi autorytetami na świecie? Podaj choć jeden przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 19:20 Tak mówił Wajda w wywiadzie dla "Le Monde": "Czy to prezydent zaryzykował życiem wszystkich pasażerów?" To jest haniebne i podłe oskarżenie. Głupi Wajda nie zdaje sobie sprawy z tego co mówi. Prezydent Lech Kaczyński jest uznanym autorytetem, nie tylko w Polsce, ale i za granicą. Wielkim sukcesem była jego misja w Gruzji. Jedź do tego kraju, to się przekonasz, jakim wielkim uznaniem go tam darzą. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 19:50 > "Czy to prezydent zaryzykował życiem wszystkich pasażerów?" > > To jest haniebne i podłe oskarżenie. Głupi Wajda nie zdaje sobie sprawy z tego > co mówi. BREDNIE. Po pierwsze to jest pytanie, a nie oskarżenie - masz więc problem z mózgiem. Poza tym nie zawiera ono ani jednego obraźliwego słowa. Czyli: KŁAMIESZ pisząc, że Wajda pluje na Kaczyńskiego > Prezydent Lech Kaczyński jest uznanym autorytetem, nie tylko w Polsce, ale i za > granicą. Jakim autorytetem???? LK był pośmiewiskiem całego świata, był powszechnie uważany za osła, antytalenciem we wszystkich dziedzinach, psują, który knoci wszystkiego czego dotknie. Dorobek naukowy "profesora" Kaczyńskiego - JEDNA publikacja na konferencji. Wstyd i poruta: republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/informacja.gif Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 20:16 > Po pierwsze to jest pytanie, a nie oskarżenie Niektóre pytania zawierają odpowiedź. > Poza tym nie zawiera ono ani jednego obraźliwego słowa. Otóż to. Można bardzo skutecznie pluć na kogoś nie używając przekleństw. Umiejętnie i grzecznie podane oszczerstwo może wyrządzić więcej szkód niż zwykłe obraźliwe słowo. > LK był pośmiewiskiem całego świata. Tak go chciały przedstawić niektóre polskie media z GW na czele. Najpierw Wajda albo inny znany przedstawiciel Salonu wypowiada się do zagranicznych dziennikarzy, potem prasa na zachodzie pisze wypaczony i zmanipulowany artykuł, a na końcu GW powołuje się nań jako na głos zachodniej opinii publicznej. > Wstyd i poruta Dla ciebie, bo plujesz jadem, nienawiścią i inwektywami na kilometr, a o osiągnięciach Kaczyńskiego nie masz pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 22:09 > Niektóre pytania zawierają odpowiedź. Skoro sam uważasz, że to pytanie zawiera odpowiedź, to się nią podziel. Jak się ma schizofrenię to wszędzie się widzi odpowiedzi. Innymi słowy głodnemu chleb na myśli. Nie wiedziałem, że tak chętnie przyznajesz, że to Kaczyński jest winien katastrofy > Tak go chciały przedstawić niektóre polskie media z GW na czele. Tak się składa, że bywam w świecie i wielokrotnie widziałem, jak za granicą się śmiali z LK, uważając go za palanta. Nie potrzebowałem do tego żadnych mediów, zwłaszcza polskojęzycznych, bo widziałem bezpośrednio reakcje ludzi. Lech Kaczyński kompromitował Polskę na każdym kroku. Tego się nie da ukryć. Wystarczy zapuścić dowolną wyszukiwarkę. Aaa, pewnie w swojej histerycznej teorii spiskowej napiszesz teraz, że cały internet jest na usługach GW. Gratuluję poziomu kretynizmu. > Dla ciebie, bo plujesz jadem, nienawiścią i inwektywami na kilometr, a o > osiągnięciach Kaczyńskiego nie masz pojęcia. Wymień te osiągnięcia. Jak się obiektywnie przyjrzeć, to jest to żałosne ZERO. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 17.05.10, 01:23 pe1:taaak pan obierzyświat! na pewno bywałeś za granicą:w Norwegii zbierałeś truskawki,w Niemczech wycinałeś kalafiory,w GB stałeś na zmywaku a w USA zrywałeś azbest i czyściłeś rynny-kto wie może nawet w moim domu?wszystko to pięknie tylko kiedy miałeś czas rozmawiać z kimkolwiek i słuchać opiniii-nie wspomnę już o znajomości języka.posadzili cię teraz nieszczęsny aparatczyku z młodzieżówki po przy kompie i zarabiasz pisząc bzdety pod dyktando.od psa moich sąsiadów różni cię tylko umiejętność posługiwania się klawiaturą- ujadasz z pianą na pysku tak samo jak on Odpowiedz Link Zgłoś
ltv5sq Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 22:11 pe1 napisał: > > "Czy to prezydent zaryzykował życiem wszystkich pasażerów?" > > > > To jest haniebne i podłe oskarżenie. Głupi Wajda nie zdaje sobie sprawy z > te > > BREDNIE. Po pierwsze to jest pytanie, a nie oskarżenie - masz więc problem z > mózgiem. > > Poza tym nie zawiera ono ani jednego obraźliwego słowa. Czyli: KŁAMIESZ > pisząc, że Wajda pluje na Kaczyńskiego > > > Prezydent Lech Kaczyński jest uznanym autorytetem, nie tylko w Polsce, al > e i za > > granicą. > > Jakim autorytetem???? LK był pośmiewiskiem całego świata, był powszechni > e > uważany za osła, antytalenciem we wszystkich dziedzinach, psują, który knoci > wszystkiego czego dotknie. > > Dorobek naukowy "profesora" Kaczyńskiego - JEDNA publikacja na konferencji. > Wstyd i poruta: > > republika.pl/blog_fh_3739879/4690500/tr/informacja.gif .....Gambeta jesteś kolego Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku no Gruzją to nam nie zaimponujesz 16.05.10, 20:09 ani Gabonem zresztą, ale nie w tym teraz rzecz Wajda chrzani Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: no Gruzją to nam nie zaimponujesz 16.05.10, 20:23 Może i Gruzja to ilościowo nie tak dużo, ale jednak Kaczyński odważnie udzielił poparcia krajowi, na który napadła Rosja. Tego właśnie oczekiwałem od prezydenta mojego kraju. Kiedy europejskie kundle z Sarkozym na czele podkuliły ogony, Kaczyński powiedział nie. Pamiętam ostatnią rocznicę wybuchu II WŚ świętowaną na Westerplatte. To nie Tusk i Sikorski reprezentowali tam polską rację stanu. O zbrodniach sowieckich i bolszewickich mówił pełnym głosem prawdę jedynie Lech Kaczyński. Nigdy nie głosowałem na PiS i Lecha Kaczyńskiego, ale w tamtej chwili to jego właśnie uważałem za swojego reprezentanta. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku bardziej mnie bawi dobre porozumienie 16.05.10, 20:33 z Rosją i Niemcami niż z jakimiś kraikami Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: bardziej mnie bawi dobre porozumienie 16.05.10, 20:41 > z Rosją i Niemcami niż z jakimiś kraikami Porozumienie jest potrzebne, ale nie tylko na warunkach tych krajów. Przykładem kiepskiego porozumienia jest niekorzystna umowa na dostawę gazu rosyjskiego do Polski aż do 2037 roku. A tymczasem Polska ma szansę na znaczne zwiększenie swojego wydobycia gazu w perspektywie 10 lat. Nawet gdyby szacunki o wielkości polskich złóż gazu łupkowego okazały się przesadzone, to i tak możemy się uniezależnić. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: bardziej mnie bawi dobre porozumienie 16.05.10, 22:11 representation1 napisał: > > z Rosją i Niemcami niż z jakimiś kraikami > > Porozumienie jest potrzebne, ale nie tylko na warunkach tych krajów. Przykładem > kiepskiego porozumienia jest niekorzystna umowa na dostawę gazu rosyjskiego do > Polski aż do 2037 roku. Ta umowa jest bardzo KORZYSTNA Odpowiedz Link Zgłoś
ltv5sq Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 22:08 representation1 napisał: > Tak mówił Wajda w wywiadzie dla "Le Monde": > > "Czy to prezydent zaryzykował życiem wszystkich pasażerów?" > > To jest haniebne i podłe oskarżenie. Głupi Wajda nie zdaje sobie sprawy z tego > co mówi. > > Prezydent Lech Kaczyński jest uznanym autorytetem, nie tylko w Polsce, ale i za > granicą. Wielkim sukcesem była jego misja w Gruzji. Jedź do tego kraju, to się > przekonasz, jakim wielkim uznaniem go tam darzą. popieram - Odpowiedz Link Zgłoś
tenar1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 20:14 Kiedy poznałem wszystkie kandydatury, myślałem, że nie pójdę na wybory. Lepper - jego miejsce jest za kratami. Pawlak - PSL to najbardziej interesowna partia. Olechowski - dziękuję, TW na prezydenta to nie moja opcja. Napieralski - żenada, nad jego poprzednikiem mógłbym się zastanowić. Kaczyński - chodzący jad, człowiek, któremu nienawiść zaślepiła ogląd świata. Komorowski - śliski węgorz, obłudny karierowicz, bez kręgosłupa. I nagle PO uparła się, żeby namówić mnie do głosowania. Do głosowania przeciwko Komorowskiemu. Mam wrażenie, że prof. Bartoszewski, którego zawsze bardzo ceniłem, nie zauważył, że sam stał się tym, z czym zawsze walczył - przesyconym nienawiścią, zajadłym aparatczykiem. Panie Profesorze, niech pan stanie przed lustrem i zastanowi się, co pan robi. Panu się wydaje, że jest pan "wesołym staruszkiem"? Niestety, nie. Pana ostatnie wypowiedzi przekroczyły granice przyzwoitości. Wciąż nie mogę zrozumieć, jak mógł Pan powiedzieć te słowa o nekrofilii. Panie Wajda, czy nie zauważył Pan, że Pana dzisiejsze wystąpienie przekroczyło granice dobrego smaku? To może warto Panu przypomnieć, że śp. Jacek Kaczmarski właśnie Panu zadedykował "Marsz Intelektualistów" - piosenkę o ludziach sztuki o dwóch twarzach. "Cóż, w gruncie rzeczy to sprawa smaku..." (ad memoriam) Jak na razie największym zaskoczeniem jest dla mnie Kaczyński. Nie wiem, czy jego przemiana jest prawdziwa. Sam jestem ciekaw, czy wytrzyma bez głupich wyskoków do końca kampanii. Ale na razie - gdybym nie znał jego wcześniejszych wyskoków - jest dla mnie dużo bardziej przekonujący niż jego główny adwersarz. A tymczasem Komorowski i jego otoczenie robi, co może, żeby zachęcić mnie do pójścia na wybory i... poparcia Kaczyńskiego. Szkoda, że nie kandyduje np. Joanna Kluzik-Rostkowska... Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku tak - Wajda zgłupiał na starość 16.05.10, 20:06 i pisze to wyborca platformy a Ty właśnie takim zachowaniem jej szkodzisz opluwając ludzi, pyskując - czyli robiąc wszystko to czego inteligenckiej partii nie wypada... hmmm mam Cię;-) Ty jesteś z pisu :-) Odpowiedz Link Zgłoś
karola9938 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 19:38 A co takiego zrobił Kaczyński że powinien leżeć na Wawelu , w nosie grzebał czy małpkę walnął przed snem . Przez jego weta w kraju nie mamy reform a oświata czy lecznictwo jest jeszcze w głębokim PRLu. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Kaczyński zasłużył na Wawel 16.05.10, 19:46 > A co takiego zrobił Kaczyński że powinien leżeć na Wawelu Lech Kaczyński zasłużył na Wawel jako pierwszy niekomunistyczny prezydent III RP, prezydent wyjątkowo dbający o pamięć historyczną naszego narodu. Jego grób na Wawelu będzie przypominał nam o Katyniu i Smoleńsku, o dwóch tragediach, jakie miały tam miejsce. Bo nie tylko tego jednego człowieka na Wawelu umieszczono, ale i cząstkę naszej historii trwale razem z nim zapisano w sercu narodu. > Przez jego weta w kraju nie mamy reform a oświata czy > lecznictwo jest jeszcze w głębokim PRLu. Za to dziękuj Tuskowi. Kaczyński zawetował mniej ustaw (w sumie 18) niż Kwaśniewski. Większość została potrzymana także głosami SLD. Zwalanie całej winy na Kaczyńskiego nic nie pomoże nieudolnej PO. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Kaczyński zasłużył na Wawel 16.05.10, 19:52 representation1 napisał: > > A co takiego zrobił Kaczyński że powinien leżeć na Wawelu > > Lech Kaczyński zasłużył na Wawel jako pierwszy niekomunistyczny prezydent III > RP Pierwszym niekomunistycznym prezydentem III RP był Lech Wałęsa, KŁAMCZUCHU. Lech Kaczyński był pierwszym i ostatnim komunistycznym prezydentem 4 RP. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Wałęsa był prezydentem PRL-bis 16.05.10, 20:05 Pamiętam doskonale co robił Wałęsa. Na tytuł prawdziwego antykomunisty trzeba sobie zasłużyć. Wałęsa zrobił zamach stanu na pierwszy niekomunistyczny rząd III RP - rząd Olszewskiego. Dlatego, że bał się ujawnienia kompromitujących go materiałów. Tym potwierdził, że nie miał czystych papierów. Co więcej, sam ciągle mówił tylko o wzmacnianiu lewej nogi. Jego kumple z SB niszczyli w międzyczasie dopiero co raczkującą w Polsce prawicę. No i ten szemrany typek Wachowski. Cenię Wałęsę jako symbol sierpnia, ale wystawienie go jeszcze na prezydenta było pomysłem chybionym. Pomysłodawcy bardzo tego potem żałowali, zaklinali go i straszyli trybunałem stanu. Wałęsa chciał przerwania strajku w sierpniu 1980 r. krótko po jego rozpoczęciu. Nie doszło do tego dzięki zdecydowanej postawie Anny Walentynowicz. Kiedy Wałęsa zobaczył, że ludzie wracają strajkować dalej, poprosił, żeby mógł prowadzić nadal strajk - opowiadała Walentynowicz, która słusznie zyskała miano "Matki Courage" Stoczni Gdańskiej. Dopiero rząd Olszewskiego (zaproponowanego przez J. Kaczyńskiego) podjął działania mające na celu ścisłą integrację Polski z NATO i wspólnotami Europejskimi. Rozpoczęto negocjacje mające na celu wycofanie armii rosyjskiej z Polski. Podpisano układ stowarzyszeniowy ze Wspólnotami Europejskimi. To rząd Olszewskiego rozpoczął proces dekomunizacji w Wojsku i MSW. W tym czasie Wałęsa bez konsultacji z rządem wysunął koncepcję NATO-bis i EWG-bis, które podważały euroatlantyckie dążenia Olszewskiego. 22 maja 1992 premier Jan Olszewski sprzeciwił się podpisaniu klauzuli polsko-rosyjskiego traktatu o przyjaźni i dobrosąsiedzkiej współpracy, która przekazywała bazy, opuszczone przez wojska rosyjskie stacjonujące w Polsce, w ręce międzynarodowych spółek polsko-rosyjskich (był to zapis wprowadzony na osobistą prośbę Wałęsy). Gdy pomimo sprzeciwu premiera porozumienie polsko-rosyjskie zostało przez MSZ podpisane, doszło do konfliktu z Wałęsą i ministrem spraw zagranicznych Skubiszewskim. By, za wszelką cenę nie dopuścić do podpisania porozumienia, premier przekazał sprzeciw rządu wysyłając depeszę szyfrową do Moskwy, na ręce Wałęsy. Nazajutrz po powrocie z Moskwy prezydent Wałęsa zgłosił wniosek o odwołanie tego gabinetu. Niespełna dwa tygodnie później rząd Olszewskiego został odwołany w nocnym głosowaniu z 4 na 5 czerwca 1992, w związku z wykonaniem przez ministra spraw wewnętrznych Macierewicza uchwały Sejmu o ujawnieniu tajnych współpracowników Służby Bezpieczeństwa zajmujących stanowiska w najwyższych władzach państwa. Premier, popierając decyzję Macierewicza, zaproponował w porozumieniu z I prezesem Sądu Najwyższego Strzemboszem powołanie niezależnego organu dla oceny prawdziwości przedstawionych materiałów. Sejm nie zdążył jednak rozpatrzyć tego wniosku. Czy wobec tego wszystkiego taki człowiek jak Wałęsa może być uznany za niekomunistycznego prezydenta? Niestety nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Wałęsa był prezydentem PRL-bis 16.05.10, 22:13 epresentation1 napisał: > Pamiętam doskonale co robił Wałęsa. Na tytuł prawdziwego antykomunisty trzeba > sobie zasłużyć. Wałęsa zrobił zamach stanu na pierwszy niekomunistyczny rząd II > I > RP - rząd Olszewskiego. Ja też to dokładnie pamiętam. Pamiętam jak Wałęsa uratował Polskę od rządów dwóch niebezpiecznych psychopatów - oszalałego Macierewicza i zmiażdżycowanego Olszewskiego, który do Sejmu zwracał się per Wysoki Sądzie. Odpowiedz Link Zgłoś
krusnik02 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 19:59 karola9938 napisała: > A co takiego zrobił Kaczyński że powinien leżeć na Wawelu , w nosie grzebał czy > małpkę walnął przed snem . Przez jego weta w kraju nie mamy reform a oświata cz > y > lecznictwo jest jeszcze w głębokim PRLu. A to dobre - widać, żeś dziecko propagandy Nowaka i Schetyny. Do twojej wiadomości - gdyby nie weta Kaczyńskiego to Polska już dawno byłaby drugą Grecją. Myślisz, że to zasługa rządu Tuska, ze jesteśmy zieloną wyspą na mapie Europy? Teraz dopiero odczujesz na własnej skórze rządy tych liberałów od siedmiu boleści - już rozkradają co się da - poczytaj sobie o zakusach na KGHM, jak ekipa Donka i Bronka kręci lody, chcąc sprzedać bez żadnych ekonomicznych uzasadnień pakiet większościowy akcji spółki. By żyło się lepiej - tylko pytam, k...a, komu?? Czy wy, ;udzie, zatraciliście już instynkt samozachowawczy?? Rypią was w tyłki aż trzeszczy, kombinują na lewo ile się da a wy jeszcze przyklaskujecie. Sprzedalibyście własne matki żeby tylko była kasa i fun. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku Wajda kompromituje tych których niby broni 16.05.10, 20:04 zgłupiał dziadzisko całkiem nie powinien mówić bo TO co mówi to nie jest platforma tylko jakieś starcze oszołomstwo Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 20:59 Ad rem representation : Na szczęście nie jesteś ani Komorowskim ani Wajdą. A może jesteś zwolennikiem ochlokracyjnej teokracji ? <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 21:17 > A może jesteś zwolennikiem ochlokracyjnej teokracji? Jak oglądałem Wajdę w telewizji, to miał minę jakby coś takiego albo gorszego miało spotkać Polskę. Bardzo mnie to rozbawiło. Teokracja nam nie grozi, póki do Polski nie zawitał jeszcze Islam. Rządy ochlanych wódą pezetpeerowskich aparatczyków już mieliśmy. Ja nie chcę przerabiać ochlokracji w wydaniu PO, sprawowane przez ochlanych pełnią władzy czy trunków Palikotów, Mirów, Zdzichów i Sobiesiaków. Odpowiedz Link Zgłoś
ltv5sq Re: Jak Wajda zgłupiał na starość! 16.05.10, 22:00 kto to jest ten wajda ? - to jest tylko kiepski reżyser...popierał komunistów a teraz liberałów... Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku niestety masz rację - geriatrycznie się zrobiło 16.05.10, 20:08 podurnieli w tym PO a może prawdą jest, że oni życzą po cichu że Komor przegra?? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 GazWyb. robi hokus pokus z postami... 16.05.10, 17:22 GazWyb. robi hokus pokus z postami, udzieliło im się. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: GazWyb. robi hokus pokus z postami... 16.05.10, 19:20 trochę techniki i moher się gubi Odpowiedz Link Zgłoś
lewar_30 D.Tusk znowuzmienia zdanie ??????????????????????? 16.05.10, 17:13 D.Tusk powiedział kiedyś, że to "nie komitety honorowe budują stadiony". Rozumiem, że jak zwykle zmienił zdanie i od dzisiaj to komitety honorowe wygrywają wybory? :) Jarosław Kaczyński, kandydat PiS, nie ma komitetu honorowego, ale komitet społeczny. Znaleźli się w nim m.in.: aktor Jerzy Zelnik, piosenkarka Halina Frąckowiak, satyryk Jan Pietrzak, aktorka Dorota Landon, piosenkarka Ewa Bem, poeta Ernest Bryl, kompozytor Michał Lorenc, pisarz Marek Krajewski, piosenkarka Antonina Krzysztoń, fotograf Erazm Ciołek, pisarz Marek Nowakowski, krytyk literacki Tomasz Burek i historyk prof. Edward Opaliński... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: D.Tusk znowuzmienia zdanie ?????????????????? 16.05.10, 18:34 czyli same popłuczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Jak Komorowski obraził Krakusów i Poznaniaków! 16.05.10, 19:40 Dziękując za podarowany szalik powiedział do Tuska: "Widać, że nie jesteś z Krakowa i Poznania, ani ze Szkocji." Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Jak Komorowski obraził Krakusów i Poznaniaków 16.05.10, 19:53 Pytałem kilkudziesięciu Krakowian i parunastu Poznaniaków. Żaden nie czuł się dotknięty. Więc KŁAMIESZ. Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Re: Jak Komorowski obraził Krakusów i Poznaniaków 16.05.10, 20:26 > Pytałem kilkudziesięciu Krakowian i parunastu Poznaniaków. > Żaden nie czuł się dotknięty. Więc KŁAMIESZ. Obraza jest obrazą nawet wtedy, gdy obrażany nie poczuje się obrażonym. Odpowiedz Link Zgłoś
patriot1 Re: Jak Komorowski obraził Krakusów i Poznaniaków 16.05.10, 21:49 ludziska!niejakie pe1 przewija się ze swoimi postami na tym forum.pomimo,że pisze idiotyzmy odpowiadacie na nie wciągając się do dyskusji z idiotą.wszystko jedno pis,po,sld,psl czy samoobrona- piszcie z sensem i używajcie argumentów,bo jeszcze chwila i to forum będzie kolejnym ściekiem internetowym odnośnie zaś autorytetów:moje autorytety nigdy nie poprą żadnej partii-oceniają rzeczywistość,dyskutują o ideach ,bronia dobra w świecie i głośno mówią gdy dzieje się zło-bez względu na koniunkturalizmy wszelkiej maści zdarzało mi się bywać w świecie-kiedyś i teraz,i nigdy nie przyszło mi na myśl wstydzić się z powodu mojego pochodzenia-to zjawisko wykreowane przez media a powtarzane przez młodych to dowód ich zwyczajnej głupoty i braku kręgosłupa moralnego,może zwyczajnej manipulacji,ale skoro ich autorytety przemawiają tak jak dzisiaj w/w- serdecznie wspólczuję i pytam gdzie byli wasi rodzice w czasie kiedy zaszczepia się w dzieciach przyzwoitośc i odruch odrzucania plugawych treści Odpowiedz Link Zgłoś
bach-na1 Re: Jak Komorowski obraził Krakusów i Poznaniaków 16.05.10, 22:59 To nie obraza, ale powód do zadowolenia dla tych miast. Odpowiedz Link Zgłoś
zenonbombalina69 Re: D.Tusk znowuzmienia zdanie ?????????????????? 16.05.10, 21:52 pe1 ..ty jesteś jednak szmaciarz...jednak nie, koń szmaciarza. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku te Burki to mnie nie dziwią, ale żeby Bem? 16.05.10, 20:10 przecież to byłą fajna, niegłupia babka? też geriatria? Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Polska nie potrzebuje powrotu do feudalizmu... 16.05.10, 17:19 No to już musi być gorąco skoro amoralne autorytety do wynajęcia użyczyły swoich person panu hrabiemu Komorowskiemu. Wpadać taki rozhisteryzowany nastrój czy trans to jest coś wręcz nieprawdopodobnego i wygląda mi to na objaw paniki. Wygląda mi na to ze kampania pan Komorowskiego wpadła w rezonans ze sama sobą a rezonans ze samym sobą to bardzo niebezpieczna rzecz od tego rozlatuje się na kawałki. Wojna o wszystko, oczywiście ze wojna o wszystko ale dla neokolonialnych postkomunistycznych neoliberalno-neokonserwatywnych polskich elit. Odwoływanie się do jakichś szlacheckich tradycji Komorowskiego w XXI w to tylko jakaś farsa możliwa tylko w neofeudalnej Polsce i to na neoliberalnym folwarku który zbudowały w Polsce styropianowe (solidarnościowe) elity. Kto normalny chce w Polsce jakichś niedojeb...w feudalizmu. Prosta odpowiedz; nierząd Komorowskiego Tuska i PO który zafundował Polsce ten neoliberalny folwark a teraz chcą na nim zrobić dziedzicem jakiegoś niemotę hrabiego Komorowskiego. Co za hipokryzja w wykonaniu Komorowskiego Tuska, Wajdy, Bartoszewskiego i jakichś poetów do wynajęcia. To spotkanie Komitetu Wyborczego Komorowskiego to jakiś sabat czarownic i szkoda ze nie odbył się na Łysej Gorze byłoby bardziej histerycznie i po szlachecku. Polska nie potrzebuje powrotu do feudalizmu w wersji neo który funduje szlachetka Komorowski i ferajna wesołych staruszków i niedojeb..w feudokomuny w wykonaniu Komorowskiego, Tuska i PO. Polska potrzebuje ludzi nowoczesnych i myślących nowocześnie którzy w jasny i klarowny sposób formułują swoje myśli i plany i nie uciekają się tak jak to miało miejsce na tym sabacie czarownic zorganizowanym dla hrabiego Komorowskiego do histerii i bicia piany. Kto w Polsce potrzebuje hrabiów i inne odpady przeszłości. Oprocz zwolenników neokolonializmu i neofeudalizmu z PO, PSL, SLD chyba już jednak nikt. Jeżeli ktoś w Polsce chce mieć Polskę wolna nowoczesna i demokratyczna to będzie glosował na kandydata PiS pana Jarosława Kaczyńskiego a nie na jakiegoś tam szlachetkę czy hrabiego itd. itp. Wybór należy do Polaków i jest to rzeczywiście wybór bardzo ważny bo od tego kogo wybiorą Polacy na najwyższy urząd w państwie zależeć będzie przyszłość Polski. Przyszłość niepodległa, nowoczesna i zasobna czy tez przyszłość zniewolonych wyrobników na neoliberalnym folwarku którego administratorem będzie jakiś hrabia Komorowski z chryzma grabarza. Odpowiedz Link Zgłoś
kolekstas Re: Polska nie potrzebuje powrotu do feudalizmu.. 16.05.10, 18:21 Janek. Świetny komentarz, naprawdę świetny. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Śmieszny, nieśmieszny - ale pokazujący prawdę 16.05.10, 19:14 Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwypragmatyk Re: Polska nie potrzebuje powrotu do feudalizmu.. 16.05.10, 21:23 Przypomina mi się utwór Jana Kasprowicza "Rzadko na moich wargach..." Aliści czy nie ma w tym zasady RWD ? <pikorababcd> Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Komorowski:"Ludzie z Poznania i Krakowa to skąpcy" 16.05.10, 18:33 W tej relacji zapomnieliście o kilku smaczkach. Jak ta wypowiedz Komorowskiego, że skoro Tusk dał mu szalik z napisem Polska to znaczy, że Tusk nie jest ani z Krakowa ani z Poznania. Ja jestem z Poznania i to mnie obraża. Kibicuję Polsce, nie głosuję na Komorowskiego Jego hrabiowskie maniery, czyli gnuśność, lenistwo, zarozumiałość też mnie nie zachęcają. Już teraz widać, jak cała partia PO mówi za niego, a on nie ma zdania. Będzie ospałą marionetką, a nie samodzielnym politykiem. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Nie chcemy psychopaty na prezydenta 16.05.10, 19:10 Co tam maniery czy rzekoma zarozumiałość. Komorowski nie jest idealnym kandydatem, ale tacy nie istnieją. Komorowski jest kandydatem, który gwarantuje stabilność, rozwój Polski, i nowoczesność. Komorowski pozwoli wreszcie zrealizować ustawy, na które Polacy tak długo czekają. I w odróżnieniu od Kaczyńskiego, Komorowski jest uczciwy i zdrowy psychicznie i fizycznie. Nie chcemy na prezydenta psychopaty Kaczyńskiego, który kazał dręczyć protestujące pielęgniarki. Nie chcemy Kaczyńskiego, który do spółki z Ziobro zlecił zamordować Barbarę Blidę. Nie chcemy kanalii, która okłamuje własną matkę, bo to oznacza, że jest zdolny okłamać wszystkich wokół. Nie chcemy psychopaty z charyzmą, taką jak Stalin, Hitler, Polpot, Mao, Łukaszenka Odpowiedz Link Zgłoś
representation1 Kanalia i psychopata to napisała 16.05.10, 20:48 > Nie chcemy Kaczyńskiego, który do spółki z Ziobro > zlecił zamordować Barbarę Blidę. Przynosisz wstyd swojemu kandydatowi rzucając podłe i kretyńskie oskarżenia. Ty chyba ze śląskiej mafii jesteś. > Nie chcemy kanalii, która okłamuje własną matkę, > bo to oznacza, że jest zdolny okłamać wszystkich wokół. > Nie chcemy psychopaty z charyzmą, taką jak Stalin, > Hitler, Polpot, Mao, Łukaszenka Kanalia napisała, że nie chce kanalii. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 Komorowski gwarantuje nietykalność ale... 16.05.10, 20:50 Komorowski gwarantuje nietykalność ale Rycha, Zdzicha i Grzesia i innych kolesiów z wesołej ferajny Komorowskiego, Tuska, Palikota, Wajdy, Niesiołowskiego, Cimoszewicza, Kwaśniewskiego itd. itp. Odpowiedz Link Zgłoś
gsb Wajda: "popiera nas TVN i Gazeta Wyborcza" 16.05.10, 18:21 W straszeniu Polaków popierają Was media rządowe. Agresja, wojna, psychopaci... to już słyszeliśmy. Teraz czekamy na pozytywny cel, wizję kraju, program. Tego PO nie napiszą już spece od PR-u, a to na tym polega rządzenie krajem. Odpowiedz Link Zgłoś
szary212 Re: Drogi Bronku, niech wygra Polska, czyli Kaczy 16.05.10, 14:49 cudaktusk napisała: > ale jak już Jarkacz wygra, to nigdzie nie poleci za granicę, bo się bedzie bał:) Zatem będzie reprezentował wyłącznie mohery na potrzeby Pisu krajowego:) taki bedzie z niego "polski" prezydent. Na pewno nie będa się wtedy z Premierem kłócić o miejsca w samolocie.Jest tylko taka sprawa, ze on nie wgra. Wgra Brokom w I turze. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot2008_2 Szkoda, że Romuś nie mógł ze Szwajcarii przyje 16.05.10, 19:08 chać. Odpowiedz Link Zgłoś
tutti.fruttti celebryci, wielkie gwiazdy... brakuje mi 16.05.10, 12:51 Lesława Maleszki Czesława Kiszczaka Jerzego Urbana Małgorzaty Niezabitowskiej Odpowiedz Link Zgłoś
kraq kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej jak cho 16.05.10, 13:41 to moze pisuarom tez ktos podpisze jakąś listę oprócz odpadów w stylu pietrzaka Odpowiedz Link Zgłoś
lismann Re: kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej ja 16.05.10, 15:11 Do kraga. Jarkowi podpiszą miliony.Spokojna twoja łysa pała. Myśl o Komorowskim nie martw się o Jarka. Nie odniosę się słowa odpad, bo jestem osobą kulturalną, ale wiesz jakie inne jest słowo dla ciebie na koniec Śm... Odpowiedz Link Zgłoś
kraq Re: kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej ja 16.05.10, 16:14 pietrzak to bida z nędzą, prlowski kabareciarz, który na tym samym repertuarze jedzie po 20 latach od upadku prl. tyle w temacie. więcej macie tam takich w komitecie kaczynskiego? a o kaczynskiego się martwie, bo nie daj boże, jak by wygrał, to mu się pisuar rozleci. wiadomo, że to całe tałatajstwo trzyma się tylko swojego fuhrerka. jak go zabraknie, to kaplica, wezmą się za łby jak amen w pacierzu a przecież tego nie chcecie, co? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej ja 16.05.10, 18:37 A ja sobie nie życzę bambosza,bom nie moherowy beret.Nie śmiej się z Pietrzaka,bo do kabartetu to Ty byś się nadawał i ta cała świta ,która się ujawniła ,TW BOlek,profesor z przypadku Bartoszewski i pozostali starcy,którzy powinny myśleć o spokojnej starości.Kaczyński to nie fuhrerek,a tak naprawdę przydałby się zamordyzm,dla tych co tak chętnie wypisują takie bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
o.beyzyma Re: kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej ja 16.05.10, 17:14 Jarkowi podpiszą miliony. Owszem, wśród nich m. in. Adam Michnik i kandydat Olechowski oraz inni - z kurtuazji lub litości dla zbieraczy podpisów wystających na ulicach. Szkoda, że nie udało mi się ich spotkać i podpisać, bo warto za to mieć pamiątkę: zdjęcie pary prezydenckiej, jako dowód wykorzystywania ich wizerunku w kampanii. A głosowanie - to zupełnie coś innego. Odpowiedz Link Zgłoś
na_grobli Re: kaczynski wieksze okulary i lapki bardziej ja 16.05.10, 18:13 zostawcie go - z sekciarskimi chamami nie mozna dyskutować. Impregnacja na rozum totalna. Szkoda czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Bronek broni, Bronek radzi, Bronek swojej WSI nie 16.05.10, 12:52 nie zdradzi. Skoro taka Tuska wola przypilnuje żyrandola. Bronek łączy, Bronek czuje, Bronka poprą wszystkie... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: Bronek broni, Bronek radzi, Bronek swojej WSI 16.05.10, 13:04 Jak komentarz zawiera zbór inwektyw - to wiadomo.PISOWIEC. Odpowiedz Link Zgłoś
brum75 Re: Bronek broni, Bronek radzi, Bronek swojej WSI 16.05.10, 13:19 Drogi zwolenniku PIS. Drogi Polaku-Katoliku. Dziś niedziela. Wróć do fundamentów swojej religii: Mt 22,37-40. A potem w kontekście tego cytatu spójrz na swoje słowa i przemyśl je dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
euro67 Manipulujesz 16.05.10, 18:26 Będziesz miłował Pana, Boga swego, z całego serca swego i z całej duszy swojej, i z całej myśli swojej. To jest największe i pierwsze przykazanie. A drugie podobne jest temu: Będziesz miłował bliźniego swego jak siebie samego. Na tych dwóch przykazaniach opiera się cały zakon i prorocy” — Ewangelia Mateusza 22,37-40 Zapomniales ze milosc ma byc wymagajaca a nie slepa, a zawiera sie w niej takze napomnienie braterskie. Ewangelia przekazuje nam naukę Pana Jezusa o sposobie załatwiania spraw spornych z naszymi braćmi i siostrami, kiedy ten lub ta nas skrzywdzi. Na kanwie tego tekstu opracowano w moralności chrześcijańskiej naukę o upomnieniu braterskim i temu właśnie chcę poświęcić dzisiejszą refleksję. Jej ubogaceniem może być uważna i modlitewna lektura obydwu lekcji mszalnych, gdzie się nam przypomina, że jednak jesteśmy strażnikami - stróżami dla siebie nawzajem, w przeciwieństwie do aroganckiej postawy Kaina: "Czyż jestem stróżem swego brata", oraz przypomnienie Apostoła Narodów, że nie powinniśmy nikomu być dłużni poza wzajemną miłością. Problem braterskiego upominania wchodzi w zakres tematyki zajmującej się czynami duchowego miłosierdzia wobec bliźniego. Tradycja chrześcijańska od bardzo dawna wyróżniała siedem szczegółowych sposobów duchowej pomocy bliźniemu inspirowanych miłością czynną. Były to POUCZAĆ NIEUMIEJĘTNYCH, DOBRZE RADZIĆ WĄTPIĄCYM, POCIESZAĆ STRAPIONYCH, UPOMINAĆ GRZESZĄCYCH, CIERPLIWIE ZNOSIĆ KRZYWDZICIELI I ANTYPATYCZNYCH NUDZIARZY ORAZ MODLIĆ SIĘ ZA WSZYSTKICH. Wyliczenia i kolejność nie zawsze są tak samo sformułowane - tu poszedłem za nauczaniem św. Tomasza. Skrócony katechizm zwany "pacierzówką" trochę inaczej i w innej kolejności te uczynki duchowego miłosierdzia formułuje. Na podstawie tekstu Ewangelii rozpracowano naukę o upominaniu grzeszących w pojęciu braterskiego napomnienia. I o tym tylko chcę rozważać, w największym możliwie skrócie, bez dodatkowych, choć równie ciekawych rozważań na przykład o krytyce wewnątrzkościelnej nie chcę tu wspomnieć, gdyż tej nie brakuje na FF. Napomnienie braterskie jako czyn miłości bliźniego wypływa z odpowiedzialności chrześcijanina za zbawienie bliźniego. Warto wiedzieć, że pierwsze wspólnoty uczniów Chrystusa brały bardzo poważnie Jego dyrektywę praktykowania napomnienia, co widać choćby w listach apostolskich (np. Hbr 10,24 ; Rz 15,14 ; Gal 6,1). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: Bronek WRÓG LUDU Pisowskiego 16.05.10, 13:48 Dziadek Juliusz Komorowski, uczestnik polskiej konspiracji na Litwie (POW), podczas II wojny światowej żołnierz AK w Wilnie ps. "Orawa". Ojciec Zygmunt Komorowski, uczestnik konspiracji za czasów tzw. Pierwszej okupacji sowieckiej i za okupacji niemieckiej tj. od 1939 do 1943 roku. Od jesieni 1943 roku żołnierz AK (3 i 6 brygada AK, ps. "Kor"). Stryj Bronisław Komorowski, zginął rozstrzelany w Wilnie w 1943 roku, w wieku 16 lat, za udział w konspiracji - zarówno miejsce zamieszkania przodków poza Polską, jak i pseudonim ojca: "KOR", przesądzają o niemożliwości pełnienia jakichkolwiek funkcji publicznych (w szczególności funkcji marszałka Sejmu IV RP a tym bardziej Prezydenta) przez Bronisława Komorowskiego i kwalifikują go nieodwołalnie do grupy wrogów narodu, ------------------------------------------------------ # Rajmund Kaczyński, ojciec Braci Mniejszych, członek AK i jednodniowy uczestnik Powstania Warszawskiego / w latach 50-tych nawet nie przesłuchany /, wykładowca na przyspieszonych studiach dla komunistycznych notabli PRL-u - stanowi pełną legitymizację i potwierdzenie kompetencji Lecha Kaczyńskiego na stanowisko prezydenta Polski oraz Jarosława Kaczyńskiego na stanowisko Premiera Polski i prezydenta, automatycznie kwalifikując ich dożywotnio do grona Wielkich Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
pitor24 Re: Bronek WRÓG LUDU Pisowskiego 16.05.10, 18:38 Prawdziwe korzenie Bronisława Komorowskiego Na swojej stronie internetowej Bronisław Komorowski pisze brednie o swoich hrabiowskich korzeniach, sięgających czasów króla Ćwieczka. Ale może i jest w tych bredniach szczypta prawdy: Ten rezun oddelegowany przez Sowiecki Rewolucyjny Komintern do dywersji na terenach pozaborczych, odebranych Rosji Traktatem Wersalskim - prawdziwy dziadek Bronisława Komorowskiego, miał wytatuowany na grzbiecie znak przypominający polski herb szlachecki Korczak. Jak wiadomo, herbu tego był Franciszek Ksawery Branicki, symbol zdrady narodowej i pychy magnackiej, pogromca konfederacji barskiej, współtwórca konfederacji targowickiej, którego W czasie insurekcji kościuszkowskiej Sąd Najwyższy Kryminalny skazał na karę śmierci przez powieszenie, wieczną infamię, konfiskatę majątków i utratę wszystkich urzędów. Udało mu się zbiec do Rosji i tam w roku 1781 poślubił Aleksandrę von Engelhardt, nieślubną córkę carycy Rosji Katarzyny II, która podobno była garbata. Nic więc dziwnego, że przebywając w Białej Cerkwi, nadanej mu za zasługi w zwalczaniu patriotów polskich, zgwałcił tam piękną córkę miejscowego popa i miał z nią syna, niejakiego Osipa Szczynukowicza. Branicki oczywiście nie uznał swego dziecka, lecz zapobiegliwa matka wytatuowała synowi na plecach herb Korczak, żeby nie zaginęła pamięć o jego magnackim pochodzeniu. Dalsze losy Szczynukowicza są nieznane, aż do momentu pojawienia się prawdziwego dziadka Bronisława Komorowskigo, rezuna oddelegowanego przez Sowiecki Rewolucyjny Komintern do dywersji na terenach pozaborczych, odebranych Rosji Traktatem Wersalskim. Skąd wiadomo o tym tatuażu na plecach? Otóż w czasie wojny polsko-bolszewickiej, gdy dziadek Komorowskiego był już czekistą w armii Tuchaczewskiego, po sromotnym laniu w bitwie pod Niemnem w 1920 r. dostał się do polskiej niewoli i zachowała się jego kartoteka jeńca wojennego. W październiku 1920 dziadkowi Komorowskiego udało się zbiec z niewoli i osiadł w Kowaliszkach na Litwie, podając się za Juliusza hrabiego Komorowskiego h. Korczak, bo znajdował sie tam zrujnowany dwór znanego rodu Komorowskich h. Korczak, nie mającego żadnych powiązań ze zdradzieckim rodem Branickich. Tam w roku 1925 narodził się Zygmunt Leon Komorowski, ojciec Bronisława Marii. Po wyparciu Niemców z Litwy przez Armię Czerwona pod koniec roku 1944 Zygmunt Leon Komorowski wstępuje na ochotnika do Ludowego Wojska Polskiego, służy w 12 Kołobrzeskim Pułku Piechoty i błyskawicznie awansuje na stopień oficerski. Ciekawą informację podaje nasz bredniopis Bronek na temat swojego ojca na swojej stronie, pisze: "Zygmunt Komorowski, mój ojciec (1925 – 1992), za czasów tzw. pierwszej okupacji sowieckiej i za okupacji niemieckiej działał w konspiracji (ps. „Kor”), a od jesieni 1943 roku był w AK. Pod koniec wojny ojciec przebijał się do Polski razem z Łupaszką. Złapali go bolszewicy z bronią w ręku, ale nie rozstrzelali jak stu innych, tylko wsadzili do więzienia. Za złoty pierścionek babuni strażnik wyprowadził go z celi, z której więźniowie trafiali „pod stienku” do takiej, w której siedzieli rekruci do armii Berlinga." Bronek łga jak najęty, bo chce umniejszyć fakt, że jego ojciec był oficerem LWP, jakby to było czymś wstydliwym. A z tym Łupaszką to już całkiem przegiął pałę, niech Bronek poda szczegóły tego "przebijania się" i niech wytłumaczy ten cud nad cudami, że oto żołnierz AK z oddziału Łupaszki, śmiertelnego wroga Sowietów i polskich zdrajców, złapany przez bolszewików z bronią w ręku, w ciągu paru miesięcy zostaje oficerem LWP. Jeżeli fakty podane przez Bronka, że jego ojciec był w oddziale Łupaszki są prawdziwe, to jedynym wyłumaczeniem tego cudu jest to, że Zygmunt Leon Komorowsk, ojciec Komorowskiego Bronisława, był sowieckim agentem. Tak więc jak i dziad Komorowskiego był zdrajcą, jak i ojciec, tak i wnuk poszedł w ich ślady. I wszystko wskazuje na to, że choć może mieć rację na temat swoich magnackich korzeni, to płynie w jego żyłach krew nie hrabiego Komorowskiego lecz Franciszka Ksawerego Branickiego, symbolu zdrady narodowej i pychy magnackiej, pogromcy konfederacji barskiej, współtwórcy konfederacji targowickiej, którego W czasie insurekcji kościuszkowskiej Sąd Najwyższy Kryminalny skazał na karę śmierci przez powieszenie. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Jaro WRÓG LUDU Polskiego 16.05.10, 19:15 1) Pierwszy cudowny przypadek w życiu Jarosława, to zawrotna kariera jego ojca Rajmunda. Tuż po wojnie żołnierzy AK rozstrzeliwano, osadzano w więzieniach, sadzano na nogach od stołka, torturowano, w najlepszym razie wykluczano z życia społecznego. Tymczasem Rajmund Kaczyński, żołnierz AK, tuż po wojnie dostaje od stalinowskiej władzy wypasiony apartament na Żoliborzu, jak na tamte czasy rzecz poza zasięgiem zwykłego obywatela, nawet szarego członka PZPR. 2) Cud drugi, żołnierz AK, mąż sanitariuszki AK, dostaje posadę wykładowcy na Politechnice Warszawskiej i oboje żyją sobie z jednej pensji jak pączki w maśle. W tym czasie, gdy w Polsce rządzi Bierut, a właściwie Stalin rządzi Bierutem, posada dla Akowca na uczelni brzmi jak ponury żart, jednak rzecz miała miejsce 3) Cud trzeci, rodzą się bliźniaki i jako dzieci akowskiego małżeństwa, na początku lat 60, kiedy większość dzieci akowców opłakuje swoich rodziców, albo czeka na ich powrót z więzienia, nasze orły zabawiają się w reżimowej TV. 4) Cud czwarty. Jarosław Kaczyński jako jedyny działacz opozycji, z kręgu doradców Lecha Wałęsy nie zostaje internowany. 5) Cud piąty, Jarosław Kaczyński odmawia (tak twierdzi) podpisania lojalki i jako jedyny opozycjonista, odmawiający władzy PRL, zostaje zwolniony do domu, co więcej nikt go nie nęka, w okresie 1982-1989. 6) Cud szósty, Jarosław Kaczyński jako jedyny opozycjonista ma sfałszowaną teczkę i jako jedyny opozycjonista domagający się powszechnej lustracji ujawnia swoją teczkę dopiero po naciskach prasy. 7) Cud siódmy to cud zagadka. Jaki jest związek między ofiarowanym Rajmundowi Kaczyńskiemu przez PRL apartamentem na Żoliborzu, pracą w czasach stalinowskich na Politechnice Warszawskiej, karierą filmową bliźniaków i brakiem internowania Jarosława Kaczyńskiego w stanie wojennym? Kto wie? Czym aż tak bardzo mógł zaimponować władzy ludowej żołnierz AK Rajmund Kaczyński, że władza otoczyła jego samego, jego żonę z AK i dzieci szczególną troską? Opowieściami o wykańczaniu bolszewików? Kto wie, czym mógł zaimponować oficerowi SB Jarosław Kaczyński, że ten po odmowie podpisania lojalki wypuścił go wolno i nigdy już nie nękał? Być może postraszył esbeka lustracją, układem, oligarchią? A może po prostu oficer zadzwonił do ojca, kazał odebrać syna, wyłoić w tyłek i obiecać, że się więcej nie będzie wygłupiał. Wiecie, rozumiecie towarzysze z PiS, tak po starej partyjnej znajomości. Pomożecie rozwiązać zagadki cudownego życia wodza? Odpowiedz Link Zgłoś
tutti.fruttti Ciekawy jestem 16.05.10, 12:58 co mówi Kora przypali za dużo zioła? Odpowiedz Link Zgłoś
chilum Re: Ciekawy jestem 16.05.10, 15:27 > co mówi Kora przypali za dużo zioła? Wódka lepsza, tak?? Polecam statystyki, raport WHO itd. Odpowiedz Link Zgłoś
irneriusz Re: Ciekawy jestem 16.05.10, 17:14 Dzisiaj jakis uzytkownik na forum udowadnial mi, ze Kaczor dzieli Poalkow. Wajda co w takim razie robi? WOjna domowa? To Bronek kto jest? Mao? Wymorduje 80 mln wlasnych rodakow[szkoda, ze tylu nie ma]. Juz nie skomentuje slow, ze widac, iz Tusk nie jest z Poznania, ani Krakowa. Widac z Bronka swiatowy czlowiek, nie patrzy na stereotypy. Swoja nowoczesnosc pokazali tez przy prezentacji strony internetowej i "dzialaniu zlych sil":P. Dzieki Bronek dajesz mi powody do radosci. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Oto kibole z platformy... taczkami wożą gnój 16.05.10, 13:26 cudaktusk napisała: > Szanowna Pani! Jeśli zechce pani łaskawie przeczytać wpisy powyżej (w tym swoje) to zorientuje się zapewne, że jest zupełnie nie na swoim miejscu. Jedyny miejscem dla pani przenikliwej mądrości i analiz politycznych jest salon24, albo inne "intelektualne" PiSowskie gniazdko netowe, a nie forum GW. Teraz strzela pani słowami. I przebiera nóżkami, by strzelać. W potylicę. Odpowiedz Link Zgłoś
ni-e Re: Oto kibole z platformy... taczkami wożą gnój 16.05.10, 13:50 a co to nie lubienie "Partii Cudów" to już od razu PiS ludzi obudźcie się Polska może być normalnym krajem bez TUSKA, KACZYŃSKIEGO, KOMOROWSKIEGO tylko trzeba obserwować i myśleć a nie wierzyć mediom marketingowi szeptanemu Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Oto kibole z platformy... taczkami wożą gnój 16.05.10, 19:16 Lista wyroków J. Kaczyńskiego Autor: Gość: prawdziwy patriota IP: *.olsztyn.mm.pl 02.05.10, 20:14 "Prezes PiS Jarosław Kaczyński ma przeprosić byłego ministra spraw wewnętrznych Janusza Kaczmarka i wpłacić 10 tys. zł na cel dobroczynny za to, że nazwał go "agentem-śpiochem" i obarczył winą za niedokończenie pewnych śledztw - orzekł Sąd Okręgowy w Warszawie. Kilka minut po rozprawie sąd wydał wyrok zaocznie, ponieważ pozwany - choć prawidłowo powiadomiony - nie stawił się w sądzie, nie zajął też stanowiska w tej sprawie. Dlatego - jak powiedziała sędzia Anna Błażejczyk - sąd przyjął tezy pozwu za prawdziwe i w całości uwzględnił powództwo. Wyrok jest nieprawomocny. Wyrok zaoczny oznacza, że pozwany może złożyć sprzeciw, wtedy proces musi się toczyć od nowa, tak jakby wyroku nie było. Sąd nakazał J. Kaczyńskiemu opublikowanie na własny koszt na pierwszych stronach "Gazety Wyborczej", "Rzeczpospolitej" i dziennika "Polska" oraz w tygodnikach "Wprost", Newsweek", "Polityka" i "Gość Niedzielny", a także w serwisach internetowych tych mediów i na stronie PiS oświadczenia, w którym wyraża "szczery żal" i przeprasza Kaczmarka "za postawienie nieprawdziwych zarzutów, że tkwi w układzie, utrudnia śledztwa prowadzone przez organy ścigania".J. Kaczyński miał też - zgodnie z zaocznym wyrokiem - wyrazić ubolewanie i przeprosić Kaczmarka "za znieważające nazwanie go agentem śpiochem" oraz nieprawdziwe i krzywdzące sugestie, które godziły w jego dobre imię. Gdyby pozwany zwlekał z opublikowaniem oświadczenia, przeprosiny w imieniu J. Kaczyńskiego i na jego koszt może opublikować Kaczmarek. Zgodnie z wyrokiem J. Kaczyński ma też wpłacić 10 tys. zł na Caritas - tej decyzji sąd nadał rygor natychmiastowej wykonalności - i zwrócić Kaczmarkowi koszty procesu. Roczną batalię na salach sądowych można uznać za zakończoną. Zapadł prawomocny wyrok w sprawie Ludwik Dorn kontra Jarosław Kaczyński. Triumfuje "żelazny Ludwik", który doczeka się przeprosin za bezpodstawne sugestie, że nie płacił alimentów. Apelacja nic Jarosława Kaczyńskiemu nie dała. Sąd w Warszawie utrzymał w mocy pierwszy wyrok i tym samym uwzględnił główną część pozwu Dorna. Jarosław Kaczyński nie ma zatem wyjścia, musi przeprosić swojego byłego partyjnego kolegę. Ma również wpłacić 5 tysięcy złotych na cel społeczny. Sprawa Kaczyński kontra Dorn ciągnie się od września 2009 roku. Wtedy to w wywiadzie udzielonym dziennikowi "Polska" Jarosław Kaczyński sugerował, że Ludwik Dorn ma problemy z płaceniem alimentów na dzieci. Prezes PiS stwierdził wówczas, że Dorn jest "niewystarczajaco rzetelny". Po publikacji sprawa trafiła do sądu. Dorn w pozwie wnosił, by sąd nakazał Jarosławowi Kaczyńskiemu przeprosiny za "nieprawdziwe zarzuty", które miały doprowadzić do "zorganizowanej nagonki politycznej". Żądał również wpłaty na cele charytatywne. Pierwszy wyrok w sprawie zapadł w połowie kwietnia tego roku. Był on jednak nieprawomocny, a Jarosław Kaczyński postanowił odwołać. Orzeczenie sądu apelacyjnego jest już prawomocne. Nawet jeśli prezes PiS zdecyduje się na kasację wyroku, to i tak musi Ludwika Dorna przeprosić. Sąd Apelacyjny w Warszawie zdecydował, że prezes PiS Jarosław Kaczyński ma przeprosić za nazwanie SLD organizacją przestępczą'. Sąd postanowił, że Kaczyński ma też wpłacić 10 tys. zł. na Polski Czerwony Krzyż. Sprawę skierował do sądu mazowiecki działacz SLD Stanisław Szepietowski. Wyrok zapadł 10 listopada. Przedmiotem wyroku była następująca wypowiedź: Salon Polityczny Trójki, 12 maj 2003 Jolanta Pieńkowska : Panie prezesie, czy żałuje pan dzisiaj, że nazwał pan SLD organizacją przestępczą w świetle posiadanej przez pana nieoficjalnej wiedzy ? Jarosław Kaczyński : Nie żałuję. Powiedziałem prawdę. Przykro mi bardzo, ale w świetle tej wiedzy tak by było. Czy to jest prawda , to trzeba by sprawdzić. Ale skoro panowie z SLD posługują się nieoficjalną wiedzą , to i ja się moge posłużyć. Tym bardziej, że to jest partia rządząca i cała sytuacja jest naprawdę niepokojąca i warto to sprawdzić przed sądem, być może przed komisją sejmową. W każdym bądź razie na pewno warto to sprawdzić.Prezes PiS ma na antenie Radia Zet oświadczyć, że to określenie nie jest prawdziwe'. Sąd nakazał Jarosławowi Kaczyńskiemu opłacenie kosztów sądowych oraz wpłatę 10 tys. zł. na Polski Czerwony Krzyż. Najpierw był niekorzystny dla PiS wyrok ws. spotu, a później wielkie oburzenie Jarosława Kaczyńskiego. Prezes w niewybrednych słowach oskarżył Alicję Fronczyk, 35-letnią sędzię o nielojalność wobec kraju. - W aparacie państwowym powinni pracować ludzie, którzy wiedzą, że w Polsce władzą są Polacy - grzmiał były premier. To właśnie Fronczyk wydała wyrok zakazujący emisji spotu PiS pt. "Kolesie", a to bardzo nie spodobało się prezesowi. - Cała Polska widziała tę młodą osobę, która jako sędzia ogłaszała i uzasadniała wyrok w sprawie spotu. Już mniejsza o ten wyrok, chodzi o uzasadnienie. Ta młoda dama uznała, że w Polsce o wszystkim decyduje Bruksela, a polski rząd nie ma nic do gadania - tłumaczył Kaczyński. Jak pisze "Dziennik", komentarz byłego premiera pod adresem sędzi wywołał prawdziwe oburzenie. Prawnicy zastanawiają się, jak to możliwe, że ważny polityk pozwolił sobie na takie słowa pod adresem niezawisłego sądu, który reprezentuje Rzeczpospolitą. Tym bardziej, że Alicja Fronczyk, która pracuje w warszawskim Sądzie Okręgowym, ma doskonałą opinię. Orzekała m.in. w dwóch głośnych sprawach. Unieważniła weksle Samoobrony i nakazała Jarosławowi Gowinowi przeproszenie Adama Michnika - przypomina gazeta. Sędzia 12 lat temu skończyła Wydział Prawa UW. Sześć lat temu dostała nominację na sędziego warszawskiego sądu rejonowego, a w 2008 roku minister sprawiedliwości oddelegował ją do sądu okręgowego. - To znaczy jedno: jest bardzo zdolna - tłumaczy w rozmowie z "Dziennikiem" jeden z prawników. Co ciekawe, dobre zdanie ma o niej nawet mecenas Jacek Trela, który reprezentował Prawo i Sprawiedliwość przed sądem. - Nie mam do niej żadnych zastrzeżeń - mówi i dodaje, że on sam nigdy nie użyłby słów Jarosława Kaczyńskiego." Odpowiedz Link Zgłoś
zero85 Ale bieda :/ Strasznie przaśnie to wygląda :/ 16.05.10, 13:01 a kiedyś miałem do Bartoszewskiego szacunek... Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Ale bieda :/ Strasznie przaśnie to wygląda :/ 16.05.10, 16:20 PISS to szambo i kloaka Po trupach do celu Odpowiedz Link Zgłoś
krasnoludek67.2 Re: Ale bieda :/ Strasznie przaśnie to wygląda :/ 16.05.10, 18:48 A Ty siedzisz w tym szambie? bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
cynglisciplujajademnienawisci niech wygra Polska czyli Jarosław Kaczyński 16.05.10, 13:02 www.wolnapolska.pl/index.php/Publicystyka/adam-michnik-si-spaskudzi.html Odpowiedz Link Zgłoś
maciejkozlowski Re: niech wygra Polska czyli Jarosław Kaczyński 16.05.10, 14:15 cynglisciplujajademnienawisci napisała: > www.wolnapolska.pl/index.php/Publicystyka/adam-michnik-si-spaskudzi.html Oj, bidulo. Potrzebujesz konsultacji psychiatry i masz wielkie szczęście bo ja tobie pomogę za darmo. Tylko przyjdz do gabinetu w Warszawie. Ok ? lek.med. Maciej Kozłowski- psychiatra Odpowiedz Link Zgłoś
cudaktusk Tusk: ja nawet nie znam historii swojego dziadka. 16.05.10, 13:04 A Ty,l wielki Bronisławie z WSI... jesteś nam... drogowskazem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re: Tusk: ja nawet nie znam historii swojego dzia 16.05.10, 13:06 Sprawdż niechlubną historie tatusia / por.AK /Kaczyńskich. Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: Tusk: ja nawet nie znam historii swojego dzia 16.05.10, 19:18 Jak bracia Kaczyńscy w stanie wojennym narażali życie . Czapki z głów. Autor | ropi [83.9.114.*] 2008-08-25 10:27 Proszę oto odpowiedź.Spisała Matka Kurka. Jak rodziła się legenda, czyli brat i brat tego brata, którego próbowano zabić przy pomocy przebitych profesjonalnie, wybuchających opon, w zupełnie nowej furze, ponieważ był niezwykle groźnym opozycjonistą, jak się okazało. A jak to się zaczęło? 1) Rok 1968 - 22 letni Adam Michnik zostaje relegowany z uczelni za protesty studenckie, Jacek Kuroń siedzi w więzieniu za próbę podjęcia dyskusji z władzą. Obaj chłopcy Jarek i Lech mają po 19 lat i studiują prawo marksistowskie, najbardziej opozycyjne z opozycyjnych kierunków. 2) Rok 1970-tragedia na Wybrzeżu, zabici robotnicy, ballada o Janku Wiśniewskim, Jacek Kuroń nadal siedzi, braci nie widać, rok później piszą prace magisterskie o wyższości prawa Lenina nad prawem rzymskim. 3) Rok 1976-strajki w Ursusie, Radomiu, wspomagane przez KOR Jacka Kuronia. Brat Jarosław nieobecny, zajęty pisaniem pracy doktorskiej o wyższości socjalistycznego prawa pracy nad imperialnym bezprawiem. Brat Lech kompletnie niewidoczny, nic nie pisze. Jednak rok 1976 to narodziny legendy, obaj bracia zaczynają współpracować z KOR, jeden w roli wykładowcy prawa pracy, drugi prowadzi jakieś inne prelekcje z robotnikami. Nie są członkami KOR, terminują jedynie. 4) Rok 1980-strajk w Stoczni. Brat Lech, wzorując się na pracy doktorskiej brata Jarosława, uzyskuje doktorat, prawo marksistowskie nie przeszkadza mu siedzieć dzielnie obok brata Jarosława, w roli doradcy Wałęsy. Ten ostatni zostaje przez Annę Walentynowicz, małżeństwo Gwiazdów, Wyszkowskiego okrzyczany agentem SB. Obaj bracia nie przyjmują sensacji do wiadomości, pomagają Wałęsie w marginalizowaniu i w konsekwencji, odsunięciu wyżej wymienionych od władz związku. 5) Rok 1981-stan wojenny. Brat Lech zostaje internowany wraz z Lechem Walęsą i siedzi sobie 10 miesięcy w ośrodku wypoczynkowym. Frasyniuka, Bujaka i paru innych SB ściga po całej Polsce, powstaje legenda panów nieuchwytnych, internowanych zostaje tysiące działaczy opozycji, w tym stara Kociębowska, za posiadanie długopisów z wizerunkiem papieża. Brat Jarosław nie zostaje internowany i jest JEDYNYM DZIAŁCZEM OPOZYCJI Z GRONA NAJBLIZSZYCH WSPÓŁPRACOWNIKÓW WAŁĘSY, KTÓRY NIE ZOSTAŁ INTERNOWANY. Brat Jarosław, kiedy siedzi ponownie Jacek Kuroń, siedzi pod maminą pierzyną, w teczce Jarosława o 1982 r do 1989 jest czarna dziura. 6) Rok 1989-obrady okrągłego stołu. Obaj bracia siedzą dzielnie przy Wałęsie, po przeciwnej stronie obecny koalicjant Maciej Giertych w roli doradcy generała Jaruzelskiego. Brat Lech uczestniczy kilkakrotnie w tajnych obradach w Magdalence. Do życia powołano Sejm kontraktowy, brat Jarosław negocjuje rząd Mazowieckiego, który ma być alternatywą dla rządu Kiszczaka. W wyniku rozmów brata Jarosława z ZSL i SD, przybudówkami PZPR, które do sejmu dostały się z automatu, Mazowiecki zostaje premierem. W rządzie Mazowieckiego ministrami są generał Kiszczak, generał Siwiec, prezydentem jest generał Jaruzelski, bracia do dziś mają żal, że Mazowiecki w tych komfortowych warunkach prowadził politykę grubej kreski. 7) Rok 1990-powstaje szalona idea wojny na górze, której autorem jest Lech Wałęsa, a którą najgorliwiej realizują obaj bracia. Powstaje partia brata Jarosława PC i wspiera Lecha Wałęsę, jako kandydata na prezydenta i Walęsa prezydentem zostaje, obaj bracia trafiają do kancelarii. Lech w randze ministra, jego podwładnym jest Maciej Zalewski, potem skazany na dwa lata więzienia za wyłudzanie łapówek od prezesów Art B. Rząd Mazowieckiego po przegranych wyborach podaje się do dymisji, w nowych wyborach do parlamentu partia PC uzyskuje 8% głosów. 8) 1991-po konflikcie z Mieczysławem Wachowskim,obaj bracia wylatują z kancelarii z hukiem. PC braci, mimo że jest 4 co do wielkości klubem w Sejmiem, doprowadza do dymisji rządu Bieleckiego i powołuje rząd Olszewskiego, na który Wałęsa mimo konfliktu z braćmi się godzi. 9) Rok 1992-brat Lech zostaje prezesem NIK. Po skleconej na kolanie uchwale, potem zakwestionowanej przez TK, niejaki Macierewicz umieszcza na swojej liście Lecha Walesę, oraz jego dwóch najbliższych współpracowników: Wachowskiego i Flandysza. Na listę trafiają wszyscy liderzy wszystkich partii, oprócz partii PC, która JEST JEDYNĄ PARTIĄ I ŚRODOWISKIEM POLITYCZNYM, które NA LIŚCIE NIE MIAŁO ANI JEDNEGO AGENTA. Na listę trafia lider partii koalicyjnej ZCHN Chrzanowski i dopiero kilkanaście lat potem oczyszcza sie z zarzutów w procesie autolustracji. W wyniku ataku, obóz prezydencki dogaduje się z opozycją i zadatkowanymi koalicjantami PC i doprowadza do upadku rządu Olszewskiego, czemu do dziś obaj bracia nie mogą się nadziwić, jak tak można. 10) Rok 1993-nowe wybory. Partia brata Jarosława PC, rozsypała się w wyniku wyrzucenia i odejścia z klubu około 20 posłów. Z tej 20 powstaje kilka partyjek, oddzielne partie ma Macierewicz, Olszewski, Parys. Kurski odchodzi do ZCHN, gdzie w/g Macierewicza agentem jest jej szef. W wyniku tej `sprawnej akcji Lesiaka' 8% prawica zostaje rozbita w pył i olbrzymia 40 osobowa PC podzielona przez samą PC na śmieszne partyjki. Do Sejmu rozbita PC wchodzi z poparciem 4,2%. O partii Olszewskiego, Parysa, Macierewicza Polacy zapominają, i chłopcy odpoczywają 4 lata. 11) Rok 1997-pierwsza próba zjednoczenia prawicy. PC wchodzi w skład AWS i wprowadza 12 posłów, między innymi Cymańskiego i Dorna. Co ciekawe, lider PC nie jednoczy prawicy i nie dostaje się do Sejmu z listy PC, uznaje jednoczenie prawicy pod szyldem AWS za zbędne i wchodzi do Sejmu z listy ROP Olszewskiego. 12) Rok 2000-brat Lech zostaje ministrem sprawiedliwości w rządzie Buzka, którego doradcą jest Kazimierz Marcinkiewicz. 13) Rok 2001-w nowych wyborach PiS, tym razem partia brata Lecha, w przeciwieństwie do partii PC brata Jarosława, której Lech nigdy nie był członkiem, otrzymuje 9% głosów. 14) Rok 2002-brat Lech, jako kandydat partii opozycyjnej zostaje prezydentem Warszawy. 15) Rok 2005-koniec legendy opozycji bractwa bliźniaczego. Po 16 latach walki na noże, geniusz strategii i jego brat, dzięki kampanii opartej o `katolickie' radio, którego działalność jest kwestionowana przez Watykan i dzięki dziadkowi głównego konkurenta, dostają władzę. Brat Lech melduje wykonanie zadania i otrzymuje fotel prezydenta, brat Jarosław prezesa i premiera, którym miał nie zostać, gdy jego brat zostanie prezydentem. Tekst będzie kopiowany do znudzenia, ponieważ aby w IVRP nie zwariować, trzeba sobie powtarzać, że białe zawsze jest białe, czarne jest czarne, a guano to nie kisiel. Aby się tak do końca nie nudziło, mam propozycję dla starszych i młodych, aby przyłączyli się do wspólnej zabawy. Proponuję zrobić kalendarium `martyrologii i męczeństwa oraz geniuszu obu braci'. Moglibyśmy wspólnie wpisywać istotne daty w życiu wodzów, na przykład 2006 - laksacja po artykule w niemieckim brukowcu, albo 2006 (tu konieczne byłby daty bardziej precyzyjne), uroczysta powtórna nominacja Leppera na wicepremiera rządu rewolucji moralnej, z udziałem prezydenckiej kamery. To coś w rodzaju warszawskich piosenek, które pozwolą ludziom myślącym przetrwać ten trudny czas okupacji ciemnogrodzian. Zapraszam do zabawy, tekst od dziś będzie pojawiał się codziennie, aktualizowany o kolejne Wasze najciekawsze wpisy z historii asów-męczenników opozycji i geniuszów propagandy Odpowiedz Link Zgłoś
multisyncsb hehhe, GW=TrubunaLudu z lat 50-tych 16.05.10, 13:05 "Władysław Bartoszewski ze swadą przypominał," hehehhehe, jak towarzysz gomulka :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:06 Andrzej Wajda powiedział (cytując na dowod m. innymi słowa biskupa przemyskiego) że to już jest wojna domowa. Powiem mocniej: wojny domowe były prowadzone "z otwartą przyłbicą" a tu mamy sytację, gdzie oficjalnie sztab PIS-u ubrał "biale rękawiczki" i głosi zmianę wilka w baranka (JK), tymczasem brudną robotę robią "oni": niektórzy biskupi, księża, radio Maryja, Nasz Dziennik, TVPis. To jest "brudna wojna" rozpętana perfidnie przez Jarosława Kaczyńskiego &Co - wojna o pomyślną przyszłość Polski - którą umożliwia tylko Tusk z Komorowskim. Odpowiedz Link Zgłoś
gloszzaszafy Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 13:19 Nie lada z ciebie fantasta. PO z pewnoscią zadba o twoje dobro-byś nie miał go za wiele. A co do cyrku opisywanego w artykule-widzę walkę o kolejny rząd dusz. PO głosy więźniów już ma, teraz pora na głosy szalikowców i dresiarzy, męt z dołu poprze męta z góry i jakoś się ten rząd utrzyma przy korytku. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Oj! Szalikowcam z Tuskami to nie PO drodze : ) 16.05.10, 17:32 Sztab tego "Bronka całego w skowronkach" zapier.n.i.c.z.y.ł. tu jak dzik w sosnę,że aż się szyszki POsypały :) Szalikowcy to jest narybek na prawicowe środowisko,często uczestniczą z narodowcami w antygayowskich demonstracjach,a ostatnio słyszeliście co się działo w Rzeszowie !Zakładam się że sami szalikowcy to wyśmieją : ) Odpowiedz Link Zgłoś
totalny_brak_nicka Wajda jako ojciec 16.05.10, 15:12 Pewne skrzywienia psychiczne sa w rodzinie Wajdów genetyczne. Jedyna córka mieszka z koniem w dworku. vide DDTV i eliminacje do "mam talent" Jako rodzicowi, na pewno to Wajdzie nie polepsza widzenia świata :))) Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Biedroń przekazał szczęściwe stringi Komorowskiemu 16.05.10, 13:06 ...podobno. Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Komur przerzucił się na wieloryby ?? 16.05.10, 14:52 www.se.pl/media/pics/2008/06/05/wreszcie_460x370.jpg podobno Odpowiedz Link Zgłoś
gsb widziałeś żonę Komorowskiego ? masywna... 16.05.10, 18:03 nie stawiałbym na kołtuńskie czepianie się życia osobistego samotnego Kaczyńskiego, bo to natychmiast eksponuje temat żony Komorowskiego, która jest wybitnie niewyjściowa. Taka dama Pierwsza i trzy czwarte... Nie wydaje mi się, że się z nią Komorowski będzie woził publicznie. Raczej taka baba od domu, garów i dzieciarni. Odpowiedz Link Zgłoś
dobredowcipy Re: Biedroń przekazał szczęściwe stringi Komorows 16.05.10, 16:34 Podobno prezes PiSu jest o to zazdrosny. Odpowiedz Link Zgłoś
snooka Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:06 No to głosy Poznaniaków i Krakusów Bronek ma z głowy :) Czy on naprawdę codziennie musi zaliczać kolejną wpadkę? Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l Drogi Bronku! Jesteś dla mnie tyle wart o ile 16.05.10, 13:08 wzrosną wkrótce ceny prądu "uwolnione" przez nasz słuszny rząd, rząd Platformy Obywatelskiej. Projekt ustawy jest już DROGI Bronku gotów a ty DROGI Bronku nam go podpiszesz jako nasz DROGI prezydent! Odpowiedz Link Zgłoś
iuscogens Re: Drogi Bronku! Jesteś dla mnie tyle wart o ile 16.05.10, 13:12 Kaczyński ma doświadczenie w hodowli zwierząt, a Bronek w ich zabijaniu... Odpowiedz Link Zgłoś
w.i.l I w tym momencie Tusk wręcza Bronkowi szalik 16.05.10, 13:29 I w tym momencie Tusk wręcza Bronkowi szalik z napisem WYSOKIE CENY ZA PRĄD a po drugiej stronie szalika jest napis POLSKA... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszelwood Re:Tako rzecze Trzeci Blizniak: 16.05.10, 13:13 Tako rzecze Trzeci Blizniak: Choć wspominając konflikty z szefem PiS, które doprowadziły go do rozstania z partią, pisze tak: "Uznałem, że potężna część napięć to rodzaj szantażu emocjonalnego. W stadzie pawianów jest jeden samiec alfa i choć pawiany są orientacji heteroseksualnej, od czasu do czasu ten główny gwałci stojące niżej w hierarchii. Chodzi o dominację i władzę, a nie o seks. Te słabsze same od czasu do czasu się nadstawiają, żeby samiec alfa je spożytkował (...) To daje im bezpieczeństwo, że nie będzie ich lał. Ja się nie nadstawiałem, stąd pretensje pana Kaczyńskiego". Więcej... wyborcza.pl/1,75515,7112323,Dorn__PiS_jak_stado_pawianow.html#ixzz0o5aE0viw Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: Drogi Bronku! Jesteś dla mnie tyle wart o ile 16.05.10, 13:23 w.i.l napisał: > wzrosną wkrótce ceny prądu "uwolnione" przez nasz słuszny rząd, rząd > Platformy Obywatelskiej. > Projekt ustawy jest już DROGI Bronku gotów a ty DROGI Bronku nam go > podpiszesz jako nasz DROGI prezydent! no przedtem straszyliście pustymi lodówkami ,teraz podwyżką prądu nie macie programu ,bo stale tylko straszycie Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Drogi Bronku! Jesteś dla mnie tyle wart o ile 16.05.10, 13:38 w.i.l napisał: > wzrosną wkrótce ceny prądu "uwolnione" przez nasz słuszny rząd, rząd > Platformy Obywatelskiej. > Projekt ustawy jest już DROGI Bronku gotów a ty DROGI Bronku nam go > podpiszesz jako nasz DROGI prezydent! Sądzisz, że pisuaria nie służy na krótkiej smyczy oligarchii, jak samo wiernie, jak rządy trampkarzy POTuska? Masz nadzieję, że kwaczorek by odmawiał aktów podpisywania aktów prawnych umożliwiających posiadaczom polskiego przemysłu zgarnianie do ich kieszeni miliardowych zysków? Nic bardziej błędnego. Bez ich poparcia i finansowego "wsparcia", POPiS byłby już dawno tylko wstydliwą kartą historii Najjaśniejszej Pomrocznej. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:10 Wzorem króla Stanisława Augusta Poniatowskiego i Jego obiadów czwartkowych (odbywały się również w Łazienkach), PO zaserwowała nam dzisiaj niedzielny obiadek, niepomna na historię (albo też i celowo) z tychże Łazienek. Tylko te skojarzenie :( (cytat z Wikipedii: Już 2 sierpnia 1762 Katarzyna II zapewniała Poniatowskiego, że wysyła do Polski hrabiego Keyserlinga, "by uczynił Cię królem natychmiast po śmierci obecnego (Augusta III)") Poniatowski zbliżał i zbliżał Rzeczpospolitą do Rosji. Czyżby to zbliżenie aktualne z Rosją znaczyło powrót do tamtych czasów? Wszak wtedy już krok PO kroku RP traciła suwerenność. Czy to nam szykujesz "Drogi Bronku"? Odpowiedz Link Zgłoś
brokatek Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:11 A co symbolizuje fortepian z Pałacu na Wodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 13:25 brokatek napisała: > A co symbolizuje fortepian z Pałacu na Wodzie? Sz.P. warto się zastanowić, co symbolizują Łazienki. A wówczas okaże się, że PO się POmyliło :))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 13:51 r1111111 napisał: > brokatek napisała: > > A co symbolizuje fortepian z Pałacu na Wodzie? > > Sz.P. warto się zastanowić, co symbolizują Łazienki. A wówczas okaże się, że PO > się POmyliło :))))))))))))))))))) W rzeczy samej. Podobna symbolika ma odniesienie do Pałacu Namiestnikowskiego na Krakowskim Przedmieściu w Warszawie, czyli bizantyjskiego mieszkania prezydentów "wolnej i niepodległej". Mamy tu pewne kuriozum, bo nawet za czasów brzydkiej komuny, tego obiektu ówczesne władze zdecydowanie unikały dla jakiejkolwiek oficjalnej funkcji. Odpowiedz Link Zgłoś
r1111111 Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 15:18 puchacz_sceptyk napisał: > W rzeczy samej. > Podobna symbolika ma odniesienie do Pałacu Namiestnikowskiego na Krakowskim > Przedmieściu w Warszawie, czyli bizantyjskiego mieszkania prezydentów "wolnej i > niepodległej". Gdzież więc ten nasz "drogi Bronek" się pcha? Chyba że na żyrandol (albo inny kandelabr)poleciał? :)))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra 16.05.10, 13:32 brokatek napisała: > A co symbolizuje fortepian z Pałacu na Wodzie? Nikt nie udawał, że jest w "żoliborskim mieszkanku" żoliborskiego inteligenta, a fortepian to ukłon do środowisk twórczych. Ale mogę pani wyjaśnić, że w Pałacu na Wodzie odbywają się liczne koncerty i recitale. Chadzają na nie wrażliwi goście. Proszę się nie zrażać, że będzie pani nie na swoim miejscu i pójść na jakiś koncercik. Muzyka łagodzi obyczaje. Nawet fanatyków PiSowskich. Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz i znowu nic o Szeremietiewie? 16.05.10, 13:13 Komorowski naprawde chyba myśli, że można przy pomocy służb zgnoić we własnym interesie człowieka i nie ponieśc z tego tytułu żadnych konsekwencji? Mógłby sie jakoś do tego odnieść tym bardziej, że przegrał z Szeremietiewem wszystkie sprawy w sądach... Nie rozumiem jak można popierać taka gnidę.. Skąd w was przekonanie, że np; jutro na was nie napuści swoich służb bo staniecie się dla kogos "ważnego" w tym kraju nie wygodni? Skoro raz to zrobił i mu to udowodniono to niby czemu miałby zaniechac tych swoich metod działania? Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk niech wygra Polska? A jaka? 16.05.10, 13:14 Ta krypto-magnacka, oligarchiczno-kolesiowa, oszukańczo-solidarnościowa czyli Polska zakłamanej POPiSowej mafii? A gdzie miejsce dla narodu, który to państwo tworzy? Odpowiedz Link Zgłoś
boryska1 Re: niech wygra Polska? A jaka? 16.05.10, 13:26 w.i.l napisał: > wzrosną wkrótce ceny prądu "uwolnione" przez nasz słuszny rząd, rząd > Platformy Obywatelskiej. > Projekt ustawy jest już DROGI Bronku gotów a ty DROGI Bronku nam go > podpiszesz jako nasz DROGI prezydent! a wierzysz że PiS to zapewni oj naiwny Odpowiedz Link Zgłoś
sirandreas Bronek broni, Bronek radzi, 16.05.10, 13:14 Bronek swojej WSI nie zdradzi. Skoro taka Tuska wola, przypilnuje żyrandola. Bronek łączy, Bronek czuje, Bronka poprą wszystkie... Dobre to. Odpowiedz Link Zgłoś
aktyntasza [...] 16.05.10, 13:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aspartaqs Polska Wygra 16.05.10, 13:20 Panie Premierze - Nie, "niech wygra Polska" tylko "Polska wygra", bo ma wśród swoich synów takiego co demokracji Broni i Sławi czyli Marszałka, który chce wjechać do Pałacu nie na wiekach trumien ofiar Smoleńska. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Re: Polska Wygra 16.05.10, 14:33 aspartaqs napisał: > Panie Premierze - Nie, "niech wygra Polska" tylko "Polska wygra", bo > ma wśród swoich synów takiego co demokracji Broni i Sławi czyli > Marszałka, który chce wjechać do Pałacu nie na wiekach trumien ofiar > Smoleńska. Na wiekach trumien to może i nie. Ale na niezrozumiałym utrzymywaniem w tajemnicy okoliczności katastrofy, to już napewno tak. Ujawnienie tych wyników jest asem przetargowym w rękawie POTuska. Może tak być, że ujawnienie informacji może oznaczać dla kaczego bajorka druzgocącą klęskę (albo niewykluczoną koalicję z PO). Odpowiedz Link Zgłoś
sturm_man Tusk wręcza szalik: Drogi Bronku, niech wygra P... 16.05.10, 13:21 Oni maja genglupoty! Paliglup juz na scenie! A ten stary ramol sie na prezydenta pcha! W zyciu! PO do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
prawdziwy-moher ..Polski nowoczesnej nie ma..................... 16.05.10, 13:22 Jest Polska z lazienkami marmurowymi i wsiami bez ubikacji.Sa za to przy tych wsiach boiska, gdzie wieczorem(po ciemku) odda sie uroczyscie kal.I nie po zlosci Tuskowi.Po zjedzonym posilku gdzies obornik trzeba wyrzucic.Wazne ze nie na pole hrabiego Komorowskiego.Zreszta wszystko tam ogrodzone.Wiec na boiska lub w pole sasiada.To tez nowoczesnosc.A przeszlosc?.Nie wolno do niej siegac, bo chlopi tez sr.li na pole hrabiego Komorowskiego.I nie chodzi o chlopow ale o to nowoczesne pole. Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: ..Polski nowoczesnej nie ma.................. 16.05.10, 13:35 prawdziwy-moher napisał: > Jest Polska z lazienkami marmurowymi i wsiami bez ubikacji.Sa za to przy tych w > siach boiska, gdzie wieczorem(po ciemku) odda sie uroczyscie kal.I nie po zlosc > i Tuskowi.Po zjedzonym posilku gdzies obornik trzeba wyrzucic.Wazne ze nie na p > ole hrabiego Komorowskiego.Zreszta wszystko tam ogrodzone.Wiec na boiska lub w > pole sasiada.To tez nowoczesnosc.A przeszlosc?.Nie wolno do niej siegac, bo chl > opi tez sr.li na pole hrabiego Komorowskiego.I nie chodzi o chlopow ale o to no > woczesne pole. Ubeku Wajdzik! A skąd wiecie, jak wygląda Polska? Uciekliście na zachód przed odpowiedzialnością za swoje zbrodnie, a teraz bredzicie o Polsce! I włazicie bez wazeliny PiSowi? Typowa, PiSowskoubecka hucpa i bezczelność. Odpowiedz Link Zgłoś
zapluty_karzel_moralny Fajda w życiowej formie 16.05.10, 13:24 To jest wojna domowa. To kiedy zaczną do nas strzelać? Odpowiedz Link Zgłoś
eszp Re: Fajda w życiowej formie 16.05.10, 13:37 zapluty_karzel_moralny napisał: > To jest wojna domowa. To kiedy zaczną do nas strzelać? Póki co to wy strzelacie. Jeszcze nie w potylicę, ale za pomocą TVPiS. Odpowiedz Link Zgłoś
zapluty_karzel_moralny Re: Fajda w życiowej formie 16.05.10, 13:50 eszp napisała: > zapluty_karzel_moralny napisał: > > > To jest wojna domowa. To kiedy zaczną do nas strzelać? > Póki co to wy strzelacie. Jeszcze nie w potylicę, ale za pomocą > TVPiS. Może nas wspierać TVN i druga telewizja! – chwalił się podczas oficjalnego powołania Komitetu Honorowego kandydata PO Andrzej Wajda. A w TVP jest Tomasz Lis. Też jest zwolennikiem PiS? Odpowiedz Link Zgłoś
zapluty_karzel_moralny Re: Fajda w życiowej formie 16.05.10, 13:55 W TVP program ma np. Tomasz Lis. A Wajda się chwalił, że TVN i Polsat popierają PO. Odpowiedz Link Zgłoś
puchacz_sceptyk Chamstwo i drobnomieszczaństwo 16.05.10, 13:24 Zaledwie kilka miesięcy temu zakomunikowano, że jest brak funduszy na konserwację Łazienek. W trosce o tą perełkę kultury Pałac na Wodzie nie może być udostępniany zwiedzającym. A dzisiaj mieliśmy właśnie tam zjazd pacjentów klinik geriatrycznych, politycznych hrabiów, baronów i samozwańczych "autorytetów". Zabawiali się w "elyty" rządzące społeczeństwem według własnych, a nie tegoż narodu wizji, potrzeb i oczekiwań. Odpowiedz Link Zgłoś