synegigwy nie chodzi o to że te rakiety 27.05.10, 14:21 stanowią dla Rosji zagrożenie, bo ich wartość militarna jest zerowa, w wypadku starcia akurat z Rosją. Chodzi o to, że ich rozmieszczenie w okolicach Morąga jest całkowicie niezrozumiałe, także dla myślących Polaków. Jeśli miałby to być pobyt rotacyjny, szkolenie itp., jak się utrzymuje, mogłyby sobie stacjonować np. pod Wrocławiem nie budząc żadnych kontrowersji. Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy PS 27.05.10, 14:25 Zresztą samo podanie dokładnej lokalizacji świadczy, że nie jest ta bateria traktowana poważnie, a ma być jedynie prztyczkiem w oko sąsiadowi. W wypadku konfliktu wystarczyłaby jedna rakieta z ładunkiem nuklearnym, żeby tę baterię wyłączyć z użytku. Wartość takiej broni polega na tajemnicy dyslokacji. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: PS 27.05.10, 14:43 synegigwy napisał: > ich wartość militarna jest zerowa, > w wypadku starcia akurat z Rosją. (...) > mogłyby sobie stacjonować np. pod > Wrocławiem nie budząc żadnych kontrowersji. Abstrahując już od przesłanek takiego niecodziennego stwierdzenia (czyżby rosyjskie rakiety lub samoloty były z jakichś powodów niezniszczalne...?), to skoro ich wartość militarna jest "zerowa", skąd nagle jakieś "kontrowersje"? I dlaczego baza Patriotów w Morągu jest taka kontrowersyjna, a zarazem nie są kontrowersyjne bazy rosyjskich pocisków (w tym balistycznych z głowicami jądrowymi) tuż przy naszej granicy? > Zresztą samo podanie dokładnej lokalizacji świadczy, że nie jest ta > bateria traktowana poważnie, A jak sobie wyobrażasz możliwość utajnienia takiej bazy??? A przecież Patriot to system mobilny.... > W wypadku konfliktu wystarczyłaby jedna rakieta z > ładunkiem nuklearnym, żeby tę baterię wyłączyć z użytku. W wypadku konfliktu nuklearnego, wystarczyłoby kilka rakiet żeby Rosję wyłączyć z użytku ;-) > Wartość > takiej broni polega na tajemnicy dyslokacji. Owszem - ale w warunkach bojowych przecież, a nie w koszarach. Rozmieszczenie tychże na terenie Rosji jest tak samo dobrze znane Polakom, jak vice versa. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
matiasz3 Re: MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Pat 27.05.10, 14:22 teraz juz wiem na 100% ze zaloba sie skonczyla Odpowiedz Link Zgłoś
djenn MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 14:22 A ja chce wyjasnień dlaczego Przewodniczący Dumy rosyjskiej zażądał pół roku temu aby rakiety atomowe stacjonowały w Kaliningradzie , czyli w granicach Polski Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Pat 27.05.10, 15:29 W Królewcu. Odpowiedz Link Zgłoś
xnw4 MSZ Polsk: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Obwodu K 27.05.10, 14:23 Juz dawno powinnismy oczekiwac wyjasnien w sprawie rakiet w Obwodzie Kaliningradzkim. Wojskowych i Lawrowa irytuje, ze cel do tej pory bezbronny ma szanse byc mniej bezbronny Odpowiedz Link Zgłoś
synegigwy Re: MSZ Polsk: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Obw 27.05.10, 14:28 Jesteśmy - w zestawieniu z Rosją - nadal tak samo bezbronni jak byliśmy przed instalacją tych rakietek. Skoro nie mamy szans przeciwstawić sąsiadowi PORÓWNYWALNEGO potencjału wojskowego, może lepiej żyjmy z nim w zgodzie? Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: MSZ Polsk: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Obw 27.05.10, 14:46 synegigwy napisał: > Jesteśmy - w zestawieniu z Rosją - nadal tak samo bezbronni jak > byliśmy przed instalacją tych rakietek. No to w czym ten Ławrow widzi problem??? > Skoro nie mamy szans > przeciwstawić sąsiadowi PORÓWNYWALNEGO potencjału wojskowego, może > lepiej żyjmy z nim w zgodzie? Zgoda to piękna rzecz - tylko trudno zrozumieć, dlaczego nie można żyć w zgodzie z sąsiadami, dysponując zarazem silną armią. Czyżby Rosja nie wierzyła, że coś takiego jest możliwe...? ;-P Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: MSZ Polsk: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Obw 27.05.10, 15:30 Dlaczego Rosja nie chce się rozbroić, aby żyć w zgodzie z sąsiadami? Odpowiedz Link Zgłoś
spokojny_swir Lawrow lepszy od Kargula 27.05.10, 14:26 Rosjanie jakos na to wpadli... Obwod Kaliningradzki, to chyba najsilniej zmilitaryzowany region w Europie... Co w tym dziwnego, ze chcemy chociaz cos wystawic tam dla przeciwwagi???!!! Mamy je wycelowac w Slowacje??!!! Rozumiem, ze dla panstwa nie bedacego w NATO, najkorzyswniejsze jest dla Rosji, zebysmy zamienili rakiety na tradycyjne oddzialy kawaleryjskie, ale i tak sugestie Lawrowa sa co najmniej zabawne. To Siokorski tez moze zapytac: dlaczego trzymacie tam tyle sprzetu? Przeciez Krolewiec nie jest naszym lennem od XVII wieku. nic wam nie zrobimy :P Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Lawrow lepszy od Kargula 27.05.10, 14:36 spokojny_swir napisał: > Rosjanie jakos na to wpadli... Obwod Kaliningradzki, to chyba > najsilniej zmilitaryzowany region w Europie... To akurat już od kilku lat nieaktualne... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
milu100 Nie martwcie się 27.05.10, 14:34 "Minister zauważył, że Rosja liczy, że "nastąpią jakieś sensowne wyjaśnienia". "Na razie mówi się nam tylko, byśmy się nie martwili; że to nie jest przeciwko nam. Słyszeliśmy już to w przeszłości" - oznajmił." i nie ma czym się martwić. amerykanie rzucili ochłapek na osłodę naszym politykom, w czym kilka defensywnych rakiet i w dodatku nieaktywnych może wam zaszkodzić? Nawet gdyby były aktywne niebezpieczne byłyby dla was gdybyście nas atakowali. A nie atakujecie i chyba nie macie takich planów? Więc czym się martwicie? Odpowiedz Link Zgłoś
propagacja MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 14:34 Ruskim wali na dekiel,a wy się nam kiedy wytłumaczycie ze swoich rakiet?poszli na...szczaw. Odpowiedz Link Zgłoś
drakon66 Re: MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Pat 27.05.10, 14:44 Tusek z Komorowem na wpół zgięci ( tzw. klenczony ) zaraz pobiegną na dywanik Putina i będą przepraszać i tłumaczyć się z tego, że podejmują jakieś samodzielne decyzje! Podejrzewam, że znowu czeka nas emigracja jak naszych dzadków w latach 40-tych XX wieku, a tu radzieckie (a teraz rosyjskie ) wpływy znowu powrócą jako "Układ Smoleński". Najgorsze jest to, że ciemny naród popiera takie osoby bez kręgosłupa jak Tusk, o Komorowskim nie będę pisał, bo on nawet nie pierdnie, jak nie otrzyma zgody Tuska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan_sobczak1 O co się martwią? Idiocie tuskowi wcisnęli tekturo 27.05.10, 14:45 wcisnęli tekturowe rakiety. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Spadaj, Ławrow! 27.05.10, 15:14 Złóż podanie w sekretariacie w Tallinie i cierpliwie czekaj na odpowiedź, która będzie brzmieć: "Spieprzaj, dziadu!" Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Spadaj, Ławrow! 27.05.10, 15:36 zigzaur napisał: > Złóż podanie w sekretariacie w Tallinie i cierpliwie czekaj na odpowiedź, > która będzie brzmieć: > > "Spieprzaj, dziadu!" a fe!nieładnie tak spod sukienki NATO obrażać silniejszych:))jakoś tak...dziecinnie > > Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Spadaj, Ławrow! 27.05.10, 16:28 Po to powstało NATO, aby Moskwa nie uważała się za tego silniejszego. Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Spadaj, Ławrow! 27.05.10, 21:43 zigzaur napisał: > Po to powstało NATO, aby Moskwa nie uważała się za tego silniejszego. > ale i chyba nie po to aby obrażać innych? Bo wyglądasz na szczeniaka którego żule z bramy wysyłają na ulicę aby zaczepiał i prowokował silniejszych,potem oni wstępują do akcji jakoby w obronie słabszego... Tobie widzę taki wariant pasuje,czego dowód dałeś właśnie,więc nie oczekuj od kogo by to nie było gry fair! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Spadaj, Ławrow! 27.05.10, 21:50 pszek napisał: > a fe!nieładnie tak spod sukienki NATO obrażać silniejszych:))jakoś tak...dzieci > nnie W Polsce uważamy raczej, że nieładnie jest obrażać słabszych - no ale co kraj to obyczaj ;-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Spadaj, Ławrow! 28.05.10, 19:01 kapitan.kirk napisał: > pszek napisał: > > > a fe!nieładnie tak spod sukienki NATO obrażać silniejszych:))jakoś tak... > dzieci > > nnie > > W Polsce uważamy raczej, że nieładnie jest obrażać słabszych - no ale co kraj t > o > obyczaj ;-) powiem więcej,w Polsce bytuje przekonanie że jeżeli się jest słabym to jest się pod ochronnym kołpakiem i można podskakiwać ile wlezie,wszak dżentelmen słabszego nie uderzy... jak widzisz kij ma dwa końce. Odpowiedz Link Zgłoś
sonyw27 MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 15:20 Lawrow ma twarz Mongola jak ukochany przywodca Bolszewikow,Lenin i nie dziwie sie ,ze ma mongolskie zapedy Odpowiedz Link Zgłoś
mobydickzolsztyna MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 15:21 Polskie MSZ stanowczo musi wystosować zapytanie wobec Rosji: - dlaczego w Obwodzie Kaliningradzkim, tuż przy polskiej granicy, "od zawsze" stacjonują rakiety i to o wiele grubszego kalibru od analogicznych do Patriotów (czyli tylko do zestrzeliwania obcych rakiet nad własnym terytorium), służących do potężnego niszczenia obcych, (dla postrachu - POLSKICH!) celów naziemnych? Rosjanie już wielekroć agresywnie ogłaszali, kiedykolwiek się tylko czuli niezadowoleni, o kolejnych "zmianach celów" tychże rakiet - więc wcale nie musimy "udowadniać" ich istnienia tuż przy naszej granicy! Odpowiedz Link Zgłoś
kat-ya MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 15:33 to sprawa Ameryki i Polski. no czemu zawsze poddajemy sie na prowokacji? Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 MSZ Rosji: Oczekujemy wyjaśnień w sprawie Patri... 27.05.10, 15:34 eeee... nie ma o czym gadać sorki Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Obrona przed bandytyzmem moskovi! 27.05.10, 15:36 My tez sie domagamy, wyjasnienia katastrofy w Smolensku, i przyznania sie moskovi do winy. Wyjasnienie dlaczego rakiety zostaly ustawione w Polsce i sa juz w sasiednich Niemczech, jest proste, obrona przed panstwami bandyckimi takimi jak dzisiejsza putinowo- medviedna wspolnota plemienna moskovi. A jak inaczej bronic sie przed bandytyzmem moskovi? Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Jestem rosjanką 27.05.10, 15:51 jestem w Polsce i mam głęboko Cię w d...pie, Lavrov.... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:21 Как бы повежливее ответить? Хотя зачем, говно тронешь, ещё больше вонять будет... Осень рядь, со ви мамзель не срёте узе дома. Засерайте друхих, поялуста. Узачи вам. Взехо харасего. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:28 Мальчик,я и Тебя там тоже имею с Твоим мнением:) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:38 Иметь можно кого угодно, даже на кухни. Вот только у вас родимая видимо только в клозете это получается. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:42 kacap_z_moskwy napisał: > Иметь можно к > ого угодно, да > ;же на кухни. В > 86;т только у ва > 089; родимая вид > 1080;мо только в к& > #1083;озете это по& > #1083;учается. Вот только волк тамбовский Тебе родимый,а не я.... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:51 Мне - да! Как и сибирский медведь или карельский дятел. Как и каждому кто любит свою Родину. А срать на неё, дорогуша, конечно можно. Кто же против. Только Россиянином уж никак обзывать себя тогда нельзя. Зчем же так себя обижать? Так что понось дальше, главное не утопи в своём говнеце своих "патриотов". И делай это, когда ветер не в сторону России, плииииз. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:00 kacap_z_moskwy napisał: > Мне - да! Как и с > 1080;бирский мед > 074;едь или каре > 083;ьский дятел. > 1050;ак и каждому & > #1082;то любит сво& Родина она одна - факт,только у нас разные с Вами Родины.У меня белая,а у Вас красная,советская.... > 85;ечно можно. К > 090;о же против. Т& > #1086;лько Россия > 1085;ином уж ника > 1082; обзывать се > 1073;я тогда нель > 1079;я. Зчем же так > себя обижать > ? Так что поно > 89;ь дальше, гла > 074;ное не утопи > 1074; своём говне > 1094;е своих "патр& > #1080;отов". И делай > ; это, когда ве > 90;ер не в сторо > 085;у России, пли > 1080;ииз. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:17 Во, во :) Уже красная Родина :) То есть вывод сделан. А на чём, какие доказательства в моих политических симпатиях Вы имеете? Судя по поведению, как раз Вы исповедете большевистскую ненависть... Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:18 исповедуете, клава не допечатала Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Zabyl 27.05.10, 17:22 Кстати, а как белая Родина отличается от красной, жёлтой или голубой (да прости меня Господи)???????? То есть любовь по-белому это побольше говна? Думаю те, кто в своё время умирал на стороне именуемой большевиками - белой, не разделяют Ваших убеждений. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nie wałnujsia drug, u njej wsio adnawo cwjeta ($) 27.05.10, 17:33 ...mało to barachła wa wsiakom narodu? Pa barachłu Paljaki, Ruskije, Niemci, Kitajci adnaki! Niet u nich ni bjeławo, ni czornawo, ni krasnawo. Biescwjetnyj szljam! Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Zabyl 27.05.10, 17:42 Ech kacap, kacap! Jestes latwowierny i troche naiwny. Zdaje sie, ze Cie sprowokali i "rozwiedli jak..." z ta "rosjanka jola-ksienja". Na tym forum roznego rodzaju polskojezycznych zigheilow, odpadow, assmalow, bezportkow, borrek... i innego pomiotu diabelskiego za wiele. Nie wykluczam, ze uczestniczyla w tym i jakas osoba z Twojego blogu. Mi sie najwiecej podoba, jak tzw "rosjanka jola-ksienja" w patryotycznym czadu Cie powiedziala, ze zyje w Polsce i bedzie je bronila do ostatniej kropli krwi.... Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Zabyl 27.05.10, 17:48 Искалеченный редактор Бекетов получил премию Союза журналистов России.Да всё проще,этот человек мне брат,Политковская,Александр Мень....перечислять дальше всех ,кого убила система Путина,так ведь места не хватит... www.rosbalt.ru/2010/03/13/719947.html Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Nu, nu, jola($)online, na siewodnja chwacit... 27.05.10, 17:52 jola.online napisała: > Искалеченны > 1081; редактор Бе > 1082;етов получи > 083; премию Союз > 072; журналисто Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Zabyl 27.05.10, 18:13 А мне напомнить каждодневные фронтовые сводки до системы Путина? Всё было хорошо? Вы, Ксюш, наверняка из тех, кто наживался в то время... А кстати, при чём тут Политковская? Тем более Мень. Вы хоть знаете, когда Меня убили? Odpowiedz Link Zgłoś
cree-is-me Oj, kacapczik.... 27.05.10, 17:24 Nie wybielaj się, znany jesteś na tym forum ze swoich bolszewickich i szowinistycznych poglądów i Ksenia podsumowała cię prawidłowo. Jesteś klasycznym homo sovieticus i żadne wybielanie się ci nie pomoże. Na dobrą opinię trzeba sobie zasłużyć u innych, stawianie zasłony dymnej budzi jedynie pusty śmiech i politowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Oj, kacapczik.... 27.05.10, 17:30 Oj, oj, oj :) Az placze :))) Rozpracowalis cie mnie :))) Jak teraz zyc :))) Co robic :))) Pojde wiec z czerwona flaga przed mauzoleum marszerowac :))) Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Oj, kacapczik.... 27.05.10, 17:36 kacap_z_moskwy napisał: > Pojde wiec z czerwona flaga przed mauzoleum marszerowac :))) Czy masz na mysli szorowac? To jednak prawda? szorujecie mauzoleum Lenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Oj, kacapczik.... 27.05.10, 18:14 Moze zegarek jaki znajde... Oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Z tymi 'czasami'... 27.05.10, 18:32 TO JEST JUZ RUSKIE ZBOCZENIE SEKSUALNE! Cala wojne krasnaja armia zbierala te czasy i ciagle 'czasow' balwany nie maja. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Z tymi 'czasami'... 27.05.10, 18:37 No, na wszytskich nie starczylo. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:52 Brawo Jola!. Cieszymy sie, ze mozesz swobodnie i bez moskiewskiej cenzury wyrazac swoje poglady w naszym kraju( a moze juz twoiej nowej ojczyznie)? Co do Lawrowa, to moze ciebie zaskocze, ale wydaje mi sie, ze nie jest on tak zly jakby sie wydawalo. On jest profesionalnym dyplomata(jednym z niewielu w rezimie), mowi to co od niego wymagaja wlodarze kremlina, szukajacy zaczepki ze wszystkimi Putin i Medvedivied. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:02 teaforme napisał: > Brawo Jola!. Cieszymy sie, ze mozesz swobodnie i bez moskiewskiej > cenzury wyrazac swoje poglady w naszym kraju( a moze juz twoiej > nowej ojczyznie)? Co do Lawrowa, to moze ciebie zaskocze, ale wydaje > mi sie, ze nie jest on tak zly jakby sie wydawalo. On jest > profesionalnym dyplomata(jednym z niewielu w rezimie), mowi to co od > niego wymagaja wlodarze kremlina, szukajacy zaczepki ze wszystkimi > Putin i Medvedivied. Tak.Polska mój dom i będę go bronić.Proste. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:42 Polska zawsze udzielała schronienia ludziom walczącym o wolność, inteligentnym i niezależnym. W Polsce mieszka i pracuje wielu Rosjan, którzy chcą żyć jak ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Uważaj, dinozaury na wolnści apasnyje! 27.05.10, 17:49 zigzaur napisał: > Polska zawsze udzielała schronienia ludziom walczącym o wolność, inteligentnym > i > niezależnym. W Polsce mieszka i pracuje wielu Rosjan, którzy chcą żyć jak ludzi > e. > > Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:27 Да, да, свинья. Зато хрюша не пердит на свою Родину. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:30 Не на Родину, а на господина Лаврова. Объяснить разницу популярно, прохвессор? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:41 Нет Юль, в даном случае как раз на Родину. И потом написала что-то об обороне Польши. Страшно как-то, вдруг как запустят по нам своё это страшное оружие... Надо тоже вооружиться. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:45 Не было ни слова против России как страны. Защищать Польшу - а ты ее иногда не защищаешь от глупых наездов? Думаю, случается. А может у тебя монополия на патоиотизм и национальность? Ой, как это должно быть близко нашим польским друзьям определенной политической ориентации :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:53 Юль, в данном конкретном случае Лавров фактически говорит совершенно адекватные вещи, касающиеся нашей общей Родины. Посылать его в жопень, тоже, что посылать (в данном, повторяю, случае) нах Родину. Только у Ксюхи она уже другая. Всегда радовался таким превращениям. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:58 Адекватно говорит Лавров или нет - это вопрос мнения. Ты считаешь, что адекватно, а другой человек, что нет. > Посылать его > в жопень, тоже > ;, что посылатn > 0; (в данном, пов > 1090;оряю, случае) > нах Родину. А вот это исключительно твоя сексуальная фантазия :-) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 19:03 Не соглашусь. Так как её агрессия говорит как наз о другом. Она в лице Лаврова послала нах мою Родину. Так как даже в сексуальных фантазиях, будучи за границей в жопень никого не посылаю. Особенно когда кто-то совершает действия враждебные моей Родине. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 19:12 Протестую - нельзя послать Родину в лице Лаврова! Ибо не доказано, что это именно лицо :-В Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 19:16 С такими формулировками к Николаичу. А в данном случае Лавров выражает недоумение связи с появлением нового вооружения у наших границ, которое подрывает нашу обороноспособность. То есть посылая Лаврова, логически мысля, посылается Россия с её обороноспособностью. Всё просто. В данном случае Лавров представляет Россию. Он является её лицом. Её голосом. Ни я, ни ты, только он. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 19:21 Не Денис, посылая Лаврова, посылается только Лавров с его недоумением, это если действительно мыслить логически. А за этим может стоять все что угодно, начиная от неприязни к самому Лаврову как чеолвеку (меня тоже этот тип не сильно радует), и кончая убеждением, что данное вооружение России не угрожает. А в середине может быть мысль, что надо не поляков пугать недоумением, а делать выводы и действовать. А твое "единственно верное" мнение, что реакция Лаврова - единственно возможная и критике не подлежит - это чисто твои заморочки. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 21:03 Dlaczego - praktycznie w każdym wątku, w którym się odzywasz - wybierasz sobie najgłupszego, najbardziej agresywnego trolla i to z nich namiętnie "polemizujesz" oraz uznajesz go za rzecznika polskich interesów? A wracając do tematu wątku - np. kapitan.kirk wielokrotnie precyzyjnie wyliczał wszystkie jednostki obecne od lat po rosyjskiej stronie granicy; jakoś nie przypominam sobie, by monsieur Ławrow uznał kiedykolwiek za stosowne tłumaczyć się z ich obecności... ;-> Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 21:18 Rzecz w tym, że bardzo wielu, jeśli nie w ogóle większość Rosjan (nie tylko tutejszych Forumowiczów...) naprawdę zupełnie szczerze i (pod)świadomie uważa, że "równowaga" ma miejsce wtedy, gdy Rosja dysponuje pełnym arsenałem gotowym do zniszczenia jakiegoś kraju, zaś ten kraj nie może się przed tym bronić. Sytuacja posiadania przez Rosję arsenałów wszelakich u czyichś granic jest traktowana w zasadzie niczym obiektywne prawo natury - coś tak oczywistego i nie podlegającego uzasadnianiu jak to, że np. słońce co dzień wschodzi i zachodzi. I także zupełnie szczerze uważają, że każda próba zmiany takiego stanu rzeczy przez ów kraj - choćby cząstkowa i niekonsekwentna - stanowi zaburzenie "równowagi" równoznaczne niemalże z agresją na Rosję. Nie wiem, czy to dziedzictwo wychowania politycznego w ZSRR, czy może immanentna cecha poczucia narodowego znana i wcześniej; w każdym razie zadziwiająco często podlegają jej ludzie poza tym zupełnie normalni, inteligentni i przyjaźni, w prywatnych i jak najbardziej szczerych rozmowach w ogóle nie dostrzegając wewnętrznej sprzeczności w tym poglądzie :-O Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 21:41 Jest zupelnie naturalnie ze jak jakis kraj ma przewage militarna nad sasiadami, to nie chce ja stracic. Nie warto tu doszukiwac jakiego glebszego "komunistycznego" sensu. Chciaz w Rosji i nie ma demokracji w zachodnim znaczeniu tego slowa, ale rzad, ktory za darmo zrezygmuje z czesci przewagi czy interesow militarnych - ucierpi i bedzie potepiony, chciaz i nie tak od razu jak to byloby w Polsce. Ale mechanizm podobny. To sa natyralne rzeczy, i nie warto ich demonizowac. A dlaczego Denis wole dyskutowac z Zigzaurem, to ja moge zrozumiec. Takie posty najbardzej rzucaja sie w oczy i wkurzaja. I to pewnie jest celem podobnych autorow - prowokowanie. I ne dopuszczanie do normalnej dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 21:50 Poza tym takie "wyrazy niezadowolenia" ze strony MSZ nic nie kosztuja, a efekt ladny - ze rzad dba o interesach narodowych i jest czujny i przyglada za tymi wrednymi Polakami :-) Co innego to reformowac i modernizowac wojsko, zeby w rzeczywistosci zabiezpieczyc Rosje w razie ataku z zewnatrz, to o wiele trudniejszie. Zreszta to tez jest ponadnarodowe - retoryka nic nie kosztuje, a wyglada ladnie, szczegolnie im mniej przygotowane jest spoleczenstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: takie "wyrazy niezadowolenia" nic nie kosztują 27.05.10, 22:25 Owszem; ale tylko jeśli - wbrew górnolotnym deklaracjom - tak naprawdę się ignoruje opinie sąsiada; w dzisiejszych czasach polityka wewnętrzna to też (dzięki mediom) polityka zagraniczna... Obiekcje Rosji dotyczące rakiet samej Tarczy - nawet jeśli niekoniecznie słuszne - były w jakiś sposób uzasadnione (bo instalacja w niewielkim - ale przynajmniej jakimś - stopniu wpływała na sytuację strategiczną). Obecne grymasy takiego uzasadnienia juz nie mają... Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: takie "wyrazy niezadowolenia" nic nie kosztuj 27.05.10, 22:29 To jest Twoje zdanie :-) Jaka jest objektywna sytuacja - o tym sie dowiemy przynajmniej nie od Polakow, bo tu macie bardzo ostre swoje interesy i fobie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: To jest Twoje zdanie 27.05.10, 22:38 Oczywiście (bynajmniej nie pretenduję do roli głosiciela prawd objawionych ;) I teraz - jako Rosjanka - możesz je wziąć pod uwagę lub zignorować. Wybór należy do Ciebie. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: To jest Twoje zdanie 27.05.10, 22:43 To znowu jakas pulapka? :-) Ja generalnie zadnich zdan nie ignoruje. Oprocz tych ktore mnie ktos wychowawczo narzuczy ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: To znowu jakas pulapka? 27.05.10, 22:49 Może faktycznie "nadwrazliwa nie jestem", ale podejrzliwa - to i owszem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Podejrzliwa :-) 28.05.10, 06:31 To polskie wplywy. Pogadasz z Wami, bedziesz podejrzewac nawet wlasna mame ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: To polskie wplywy 28.05.10, 06:44 No i masz - jakbyśmy nie dość narozrabiali, to jeszcze demoralizujemy dobroduszne, poczciwe, ufne Rosjanki ;-) > Pogadasz z Wami, bedziesz podejrzewac nawet wlasna > mame Ba, ale jak tu w ogóle rozpoznać kto "nasz", a kto "Wasz"? Taki np. lubat czy eva15 - toż to bardziej "Wasze" od niejednego Rosjanina/nki) ;) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: To polskie wplywy 28.05.10, 06:46 Nie nie - to bez waptliwosci Wasze :-) Nam obcego nie trzeba ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: To polskie wplywy 28.05.10, 06:57 A kto "nasz" decyduje w bardzo prosty sposob - kto mowi, ze jest Rosjaninem/Rosjanka, znaczy ze jest. Innego kriterium nie ma :-) Nawet gdy osoba nie umie napisac po rosyjsku, to jeszcze nie znaczy, ze nie jest "nasza". Tym bardzej nie decyduja o tym poglady/religia/itd ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 21:55 melody_10 napisała: > Jest zupelnie naturalnie ze jak jakis kraj ma przewage militarna nad > sasiadami, to nie chce ja stracic. Nie warto tu doszukiwac jakiego > glebszego "komunistycznego" sensu. Ależ ja to doskonale rozumiem i bynajmniej nie dziwię się Rosji, że chce utrzymać przewagę militarną w dziedzinach, w których nadal ją posiada - oczywiście, że każdy by tak robił i w praktyce każdy stara się robić. Pisałem jedynie z pewnym zdziwieniem o dziwacznej i wewnętrznie niespójnej argumentacji często towarzyszącej tym zabiegom, której miałem okazję słuchać dobrych kilka razy ;-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Pytanie (serio) do kacapa_z_Moskwy 27.05.10, 22:08 Dziwaczna argumentacja - to ze Patrioty zagrazaja Rosje? No w sumie, biorac pod uwage nastroje polskiego spoleczenstwa (przynajmniej czesci) w stosunku do Rosji jak do wroga, no i czesci politykow owszem, to byloby dziwnie gdyby politycy rosyjskie tego nie wykorzystali. To jest wlasnie zgodnie z logika konfrontacji ktora do niedawno panowala z obu stron, jak jest teraz to chyba nie tak jednoznacznie. Ale te Patrioty to pozostalosci z tamtych czasow, no i trzeba ta walke dowalczyc do konca i powiedziec wszystkie ostre slowa, co musialy pasc :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: poza tym normalni,inteligentni i przyjaźni 27.05.10, 22:28 Fakt - nawet sam kacap na swoim blogu prezentuje się już znacznie lepiej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:30 I to jest całe podsumowanie wartości obecnej moskiewskiej ekipy. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:34 Dziękuję Jolu za te słowa :) Polakom również nie podobają się buńczuczne słowa rosyjskiego Goebbelsa. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 16:40 Proszę mi tu nie obrażać człowieka, który napisał doktorat z historii literatury romantycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
jola.online Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:05 kacap_z_moskwy napisał: > Ксюха - распер > ;духа? и может Тебе приперделить в ухо:) Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 17:19 Эттто точно! Как любой комуняка (а ярлык уже навешан) я на это способен :) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:23 Охренел, родной? Что за бригадные замашки? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:33 Ну, не знаю. Рифма у тебя как-то не очень... Можно - Денис - пипис, ну и в этом роде что-то такое :))) Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:38 Денис - от...сь. От девушки. Имеет право называть себя русской. Не меньше, чем ты. И не тебе судить, кто тут русский, а кто нет. Тоже мне, комиссия по определению национальности нашлась. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:42 Да хоть еврейкой пусть назовётся. Только видимо Россия уже не её Родина. Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:59 Да я не сомневаюсь, что пан хирург еврейскую национальность оределяет без рентгена, даже у девушек. Только вот какая у кого Родина - не ты определяешь, родной :-) Odpowiedz Link Zgłoś
nikola_piterski2 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 18:44 Zdaje sie, ze oboje blekotu sie najdly. Prosze nie hanbic tu publicznie rosyjski jezyk, AMN i RAN, "naukowce". Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jestem rosjanką 27.05.10, 19:02 A tam, gdzie jak nie wsrod zlych rusofobow i sie rozluznic :-) Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 hej!! Jolka!! dawaj na blog do Denisa (kacapa z mo 27.05.10, 20:33 skwy) ubaw gwarantowany :D kacap.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
odchudzacz To nie sa rakiety sluzace do ataku. 27.05.10, 15:53 I jesli to kogos wkur...ia, to znaczy, ze nie ma dobrych intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Sie mylisz 27.05.10, 16:14 Jak jeden ma wieksza tarcze od drugiego, to bedzie uwarzal ze jest lepiej chroniony, moze nie obawiac sie odwetu i wiec napasc. Tak jak zrobila Gruzija napadajac na spiace miasto Chinwal. Myslali ze maja przewage. To prosta logika. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sie mylisz 27.05.10, 16:31 Gruzja nie napadła. Jak można napaść na własne terytorium? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Sie mylisz 27.05.10, 16:40 Czyli ostrzal artylerija, rakietami spiace miasto niegruzinskie to nie napad? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon-08 Sie mylisz kacapszczik 27.05.10, 17:14 Nic nas nie obchodzi raSSija -i dlatego tak w kwestii Patriotów w Polsce jak i stacjonowania wojsk amerykańskich W POLSCE , macie GOWNO do powiedzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Sie mylisz kacapszczik 27.05.10, 17:24 Swietnie. Tylko po co codzienne po kilku tekstow o Rosji? Po co zwracac uwage na nezapokojenie Rosji w sprawie przygotowania polskiego do napasci na Rosje? Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon-08 Re: Sie mylisz kacapszczik 27.05.10, 17:41 nezapokojenie Rosji w sprawie przygotowania polskiego do napasci na Rosje? Jak słusznie zauważyli koledzy powyżej NATO istnieje po to by trzymać rosje z daleka od Europy. Politycznie i militarnie. Jezeli boicie się tak 100 jankesów jak i kolejnego, bardziej nowoczesnego niże te które mamy od was systemu antyrakietowego, wspolpraca międzysojusznicza NATO spełnia swoja rolę. W kwestii Patriot nie macie nic do powiedzenia - decyzja zapadła. I całkiem słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Sie mylisz kacapszczik 27.05.10, 18:23 Dobrze ze Rosja jest nie w Europie, bo bys my musiali jeszcze rozne pentagramy utrzymywac... A czy wogule jakies sytemy przeciwlotnicze wam zostali??? No oczywisce ze nie mamy nic do powiedzenia. Dlatego chcemy sie dowiedziec co i jak. Bo inaciej tez duzo miec do powiedzenia nie bedziecie. Tylko jak zwykle sie skarzyc na zlych ruskow. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sie mylisz 27.05.10, 17:43 Królewiec, Kaukaz i dorzecze Kubania to nie Moskwa. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Sie mylisz 27.05.10, 18:31 Breslau, Stettin czy Danzig - to nie Warszawa Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Sie mylisz 27.05.10, 19:32 Używasz nieaktualnych nazw, których nawet Niemcy nie rozumieją. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: mylisz sie 27.05.10, 16:59 zigzaur napisał: > Gruzja nie napadła. Jak można napaść na własne terytorium? > > > Zgadza sie, natomiast statment, ze moskovia napadla na Gruzje jest jak najbardziej oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 16:34 a te dziadoki,to byla tylko ruska piata kolumna. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 16:41 Te dziadoki zyja tam dluzej niz twe dziadoki nad Wisla. Zreszta 5 kolumna to twe cale panstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 16:43 A wy to kto? www.apn.ru/pictures/7258.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 16:54 W odrozneniu od ciebie bylem na wystawie czlowieka co robi takie aplikacje co z linku. Lepiej doszukaj sie jakis dowodow ze ziemia nad Wisla wasza. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 17:05 Nie wiesz,BALWANIE, GDZIE MIESZKAM,to nie zawracaj tylka.Polska natomiast jest i zawsze bedzie moja ojczyzna,bez wzgledu na to, gdzie mieszkam i przebywam. KACAP z polskim pochodzeniem, to gorzej niz swinia. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 17:27 Edku, to nawet nie mieszkasz w Polsce? Porzuciles Ojczyzne??? Zobacz, u nas, u kacapow nie tylko polskiego pochodzenia, bo wiesz w zdecedowanej wiekszosci mamy malo co z Polska zwiazane, sie pisze z duzej litery. Zreszta co cie zdenerwowalo? Ze sie mysli ze w Polsce mieszkasz? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Z Polski wyjechalem wtedy ... 27.05.10, 17:41 kiedy kacap jeszcze krecil w niej rozowe lody na 1-go maja. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Z Polski wyjechalem wtedy ... 27.05.10, 18:28 Mam to odberac jako bochaterstwo? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Cos ty ?... 27.05.10, 18:55 To nie bylo zadne bohaterstwo(pisze sie przez samo 'h'),WYJECHALEM TYLKO I NA CZAS NIE WROCILEM Z WYCIECZKI.W tych latach DEMOLUDY do panstw ZACHODNIEJ Europy PREZENTOWALY SIE JAK ZEBRACY POD KOSCIOLEM.O CCCP nie wspomne, TAM TEZ BYLEM... to byla absolutna rozpacz!! Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Cos ty ?... 27.05.10, 19:12 Tez uwarzam zsrr za rospacz. Ale jak zrozumialem uciekles z Ojczyzny? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie ucieklem... 27.05.10, 19:29 tylko wyjechalem, nikt mnie nie gonil.Polska,MOJA Ojczyzna 10 LAT pozniej zrobila to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Gruzini byli w Gruzji... 27.05.10, 17:41 kacap_z_moskwy napisał: > Edku, to nawet nie mieszkasz w Polsce? Porzuciles Ojczyzne??? Zobacz, u nas, u > kacapow nie tylko polskiego pochodzenia, bo wiesz w zdecedowanej wiekszosci mam > y malo co z Polska zwiazane, sie pisze z duzej litery. > > Zreszta co cie zdenerwowalo? Ze sie mysli ze w Polsce mieszkasz? Gleboki wdech, i napisz to powyzej jeszcze raz. Trodno ciebie zrozumiec, pisz uwaznie jesli chcesz zeby inni polemizowali z toba. Odpowiedz Link Zgłoś
asmall4 Re: Sie mylisz 27.05.10, 16:36 Nie ma takiego miasta jak Chinawal. Może chodziło ci o China Wall ?? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 17:22 ZE KIEDYS POLSKA BEDZIE GRANICZYLA Z CHINAMI.CIEKAWE,GDZIE BEDZIE PRZEBIEGALA GRANICA MIEDZY TYMI PANSTWAMI? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 17:31 Nad Amurem. Bo Polska bedzie w skladzie Federacji. Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 17:43 kacap_z_moskwy napisał: > Nad Amurem. Bo Polska bedzie w skladzie Federacji. Widzisz sens tego co piszesz? Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 18:29 Taki sam jak w poscie poprzednim Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 18:30 Zaczynacz od Oderu, czy ziemie zachodnie prawowitym wlasczycielam? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Polska "sama" wybrała "Federację": 27.05.10, 18:43 "For $1 trillion we have bought time, nothing more..." (16.05.2005 - ECB President Jean-Claude Trichet) www.gadlerner.it/wp-content/themes/gad/thumb.php?src=http://www.gadlerner.it/wp-content/uploads/2010/05/europa-in-mutande.jpg&h=380&w=240&zc=1&q=80 kacap_z_moskwy napisał: > Zaczynacz od Oderu, czy ziemie zachodnie prawowitym wlasczycielam? Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 19:04 Czyzbys wlasnie obejrzal Star Wars? To i pewnie masz kolekcje power rangers! Federacja moskovi z Plutonem i gwiazda polnocna, to dopiero byloby cos! Odpowiedz Link Zgłoś
melody_10 Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 20:10 kacap_z_moskwy napisał: > Nad Amurem. Bo Polska bedzie w skladzie Federacji. A forumowicze GW moimi wspolobywatelami? Tylko nie to. Wtedy wyemigruje do Brazylii. Odpowiedz Link Zgłoś
kacap_z_moskwy Re: Jest taka przepowiednia... 27.05.10, 22:10 Brazylia tez bedzie w Federacji :) Odpowiedz Link Zgłoś
gollum.z.kremla Re: Brazylia tez bedzie w Federacji 27.05.10, 23:56 "Another BRIC(k) in the wall" ? ;-D Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Re: mylisz sie 27.05.10, 17:19 asmall4 napisał: > Nie ma takiego miasta jak Chinawal. > > Może chodziło ci o China Wall ?? Najczesciej moskale gdy maja to szczescie wyjechac z moskovi, ukrywaja swoja przynaleznosc, podszywaja sie pod ukraincow lub bialorusinow, w mysl przyjetego tam pogladu, ze to bardziej zachodnie i cywilizowane narody. Tu jednak mamy z ciekawym zjawiskiem, kacap_s_moskovi, rzeczywiscie jest dumny i z tego, ze i kacap i ze, z moskovi!. A jesliby tak go nakarmic i zaadaptowac?...wyleczyc zeby i dac na loda?! moze jeszcze cos z niego by wyroslo, co myslicie? Czym go zachecic? mydlem?, gra komputerowa, modelem samolotu do sklejenia? kolorowa telewizja? Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Wciąż przy lustrze? Od wczoraj? Pusty patriota? 27.05.10, 17:21 Odpowiedz Link Zgłoś
ubiquitousghost88 Znaczy środki odchudzające?... 27.05.10, 17:18 ...czy wkur-wiające? odchudzacz napisała: > I jesli to kogos wkur...ia, to znaczy, ze nie ma dobrych intencji. Odpowiedz Link Zgłoś
ekumeniczny Polsce potrzebne waly przeciwpowodziowe ++++++++++ 27.05.10, 16:03 Polsce potrzebne sa waly przeciwpowodziowe nie patrioty. Kupno patriotow ktore NIE DZIALAJA to sabotaz. Chcialbym znac nawisko osoby odpowiedzialnej Tutaj "polski" "rzad" moze przeczytac o tym za jaki zlom kazano im zaplacic niePOLAKOM. www.cdi.org/issues/bmd/patriot.html izrael sprzedal chinom patrioty ktore otrzymal od usa bo nie dzialaly. Polacy, skoro nasze puppety kupily tenn zlom, odsprzedajmy go chinom lub hezbollah. Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Re: Polsce potrzebne waly przeciwpowodziowe +++++ 27.05.10, 17:04 ekumeniczny napisał: > Polsce potrzebne sa waly przeciwpowodziowe nie patrioty. > Kupno patriotow ktore NIE DZIALAJA to sabotaz. > Chcialbym znac nawisko osoby odpowiedzialnej > > Tutaj "polski" "rzad" moze przeczytac o tym za jaki zlom kazano im > zaplacic niePOLAKOM. > www.cdi.org/issues/bmd/patriot.html > izrael sprzedal chinom patrioty ktore otrzymal od usa bo nie dzialaly. > Polacy, skoro nasze puppety kupily tenn zlom, odsprzedajmy go chinom > lub hezbollah. ______________________________ >Już kiedyś oglądałam dyskusję na temat małej skuteczności patriotów. >No cóż Polacy Patrioty skojarzyli z Patriotyzmem i dlatego chcieli je mieć. >Ileż to wałów przeciw powodziowych można by za te pieniądze wybudować-szkoda ,że o tym nie pomyślano. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Polsce potrzebne waly przeciwpowodziowe +++++ 27.05.10, 17:42 ekumeniczny napisał: > Polsce potrzebne sa waly przeciwpowodziowe nie patrioty. > Kupno patriotow ktore NIE DZIALAJA to sabotaz. > Chcialbym znac nawisko osoby odpowiedzialnej > > Tutaj "polski" "rzad" moze przeczytac o tym za jaki zlom kazano im > zaplacic niePOLAKOM. Ile zapłaciliśmy i komu? Konkretnie proszę. > izrael sprzedal chinom patrioty ktore otrzymal od usa bo nie dzialaly. Nic podobnego nie miało miejsca. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
mieszkaniec_srodmiescia Róbmy swoje.... 27.05.10, 16:27 Panie Ławrow Pan doskonale wie, że to są KIT_patrioty - bez możliwości odpalenia. Wzajemne relacje sasiedzkie między jakimikolwiek krajami moga być dobre wtedy i tylko wtedy ( równowążność logiczna) kiedy za słowami przyjaźni stoi siła militarna gwarantująca prawo do samostanowienia danego narodu. Aktualnie Rosja coraz bardziej poszerza swoją przestrzeń wpływów ( traktat z Ukrainą, Białorusią, Osetia itp). Bylibysmy głupcami przygladajac sie temu i nic nie robiąc, ufajac jedynie w zapewnienia o dobrosąsiedzkich stosunkach. Juz to nieraz w swojej historii przerabialiśmy. Mam nadzieję, że po szkoleniu na KIT_patriotach Polska mając na uwadze swoje bezpieczeństwo kupi wystarczającą ilość takich lub podobnych rakiet. Po prostu RÓBMY SWOJE.......... Odpowiedz Link Zgłoś
yorik ja również oczekuję odpowiedzi 27.05.10, 16:29 Ja również oczekuje odpowiedzi na pytanie: Jaki jest cel przywiezienia kontenerów na rakiety do Polski? y. Odpowiedz Link Zgłoś
1a-z to celowe prowokowanie Rosji przez wraze mafie, 27.05.10, 16:47 ktore rzadza Polska, zeby zmusic Rosje do ataku na Polske w celu jej ostatecznego zniszczenia i rozbiorow. Taki jest cel mafijnego polskojezycznego rezimu. Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: to celowe prowokowanie Rosji przez wraze mafi 27.05.10, 18:43 Prowokujesz swoją głupotą. Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 lol :D pytania :D to moze my zadamy 27.05.10, 16:54 pytania o bazy na Bialorusi i na Ukrainie?? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
lukaszx Proszę o odpowiedź... 27.05.10, 16:58 Patrioty to broń defensywna służąca do obrony przed atakiem powietrznym i rakietowym, więc w czym obawy Rosji? Przecież nie można wykorzystać Patriotów do ataku? W czym im to tak przeszkadza że wreszcie w Polsce będzie w miarę nowoczesny system obrony przeciwlotniczej? Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Proszę o odpowiedź... 27.05.10, 21:36 lukaszx napisał: > Patrioty to broń defensywna służąca do obrony przed atakiem powietrznym > i rakietowym, więc w czym obawy Rosji? Przecież nie można wykorzystać > Patriotów do ataku? W czym im to tak przeszkadza że wreszcie w Polsce > będzie w miarę nowoczesny system obrony przeciwlotniczej? hahaha!łukasz czego szukasz?a może jesteś mały Łukaszek?nie obrażaj się,ale tekst na to wskazuje. Gdyby to o Polske chodziło to ze strony rosjan byłby tylko wielki zieeeew,ale tu chodzi już o strukturę NATO i te rakiety w mig zostaną włączone do ogólnego systemu defensywnego Paktu,a to już w razie potencjalnego konfliktu Rosja-NATO daje przewagę Paktowi.Tu nie chodzi o Polskę a NATO które tym sposobem swoją linie obrony lokuje na granicy z Rosją,a to zmienia istniejący układ sił. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Proszę o odpowiedź... 27.05.10, 21:48 pszek napisał: > Gdyby to o Polske chodziło to ze strony rosjan byłby tylko wielki zieeeew,ale t > u > chodzi już o strukturę NATO Pewnie zaspałeś i dlatego nie wiesz, że Polska od 11 lat jest członkiem NATO. > i te rakiety w mig zostaną włączone do ogólnego > systemu defensywnego Paktu,a to już w razie potencjalnego konfliktu Rosja-NATO > daje przewagę Paktowi.Tu nie chodzi o Polskę a NATO które tym sposobem swoją > linie obrony lokuje na granicy z Rosją,a to zmienia istniejący układ sił. Wypada docenić szczerość :-D Ja również nie wątpię, że idealna dla Rosji byłaby sytuacja, w której NATO nie broniłoby swoich członków, na których Rosja ma chrapkę (w różnym sensie) i w której krajom owym nie wolno byłoby posiadać uzbrojenia defensywnego mogącego zmienić status quo korzystne dla Rosji. Tylko, widzisz, to co korzystne dla Rosji wcale niekoniecznie musi być korzystne dla Polski, więc nie ma absolutnie żadnego powodu, aby Polska (lub ktokolwiek inny) dbała o interesy Rosji, a nie o własne. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
pszek Re: Proszę o odpowiedź... 28.05.10, 19:22 kapitan.kirk napisał: > pszek napisał: > > > Gdyby to o Polske chodziło to ze strony rosjan byłby tylko wielki zieeeew > ,ale t > > u > > chodzi już o strukturę NATO > > Pewnie zaspałeś i dlatego nie wiesz, że Polska od 11 lat jest członkiem NATO. ja nie,ale on zapomniał dlatego coś pisze suwerennym prawie Polski,a my tę suwerenność częściowo oddaliśmy NATO inie zawsze to co Polska traktuje jako własną inicjatywę może być tak traktowane przez innych,w tym wypadku Rosję,dlatego mu przypominam że Rosja protest kieruje do NATO a że Polska jest częścią paktu to logiczne ze i do nas. > > > i te rakiety w mig zostaną włączone do ogólnego > > systemu defensywnego Paktu,a to już w razie potencjalnego konfliktu Rosja > -NATO > > daje przewagę Paktowi.Tu nie chodzi o Polskę a NATO które tym sposobem sw > oją > > linie obrony lokuje na granicy z Rosją,a to zmienia istniejący układ sił. > > Wypada docenić szczerość :-D Ja również nie wątpię, że idealna dla Rosji byłaby > sytuacja, w której NATO nie broniłoby swoich członków, na których Rosja ma > chrapkę (w różnym sensie) i w której krajom owym nie wolno byłoby posiadać > uzbrojenia defensywnego mogącego zmienić status quo korzystne dla Rosji. to nie tak!te marne rakietki nie zmienią stosunku sił Polska-Rosja,ale będąc częścią kompleksu całego paktu stanowią poważne zagrożenie,w tym wypadku Rosja protestuje,ale dotyczyć może innych. Polska ma gwarancje NATO i nie widzę powodu aby biegła przed parowozem kiedy w dowolny moment NATO przyjdzie z pomocą są te rakiety czy nie,chyba że się mylę i wciąganie na siłę obcych wojsk ma być tym parasolem że ich nikt nie ośmieli się ruszyć,a tym samym i nas.Jest tylko szczera prawda,tę setkę sołdat można wsadzić w samolot i odlecieć w siną dal(patrz Wietnam) dla ich bezpieczeństwa,40 mln raczej tak szybko się nie ewakuuje. > Tylko, widzisz, to co korzystne dla Rosji wcale niekoniecznie musi być korzystn > e > dla Polski, więc nie ma absolutnie żadnego powodu, aby Polska (lub ktokolwiek > inny) dbała o interesy Rosji, a nie o własne i vice versa:)))w tym jest pies pogrzebany że każdy broni swego interesu,dlatego ktoś protestuj,nie zgadza się,więc się rozmawia,umawia itd. Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Re: Proszę o odpowiedź... 28.05.10, 20:57 pszek napisał: > ja nie,ale on zapomniał dlatego coś pisze suwerennym prawie Polski,a my tę > suwerenność częściowo oddaliśmy NATO inie zawsze to co Polska traktuje jako > własną inicjatywę może być tak traktowane przez innych,w tym wypadku > Rosję,dlatego mu przypominam że Rosja protest kieruje do NATO a że Polska jest > częścią paktu to logiczne ze i do nas. Szczerze mówiąc, to nie wydaje mi się to przesadnie logiczne - no ale cóż, to już Rosji sprawa. > to nie tak!te marne rakietki nie zmienią stosunku sił Polska-Rosja,ale będąc > częścią kompleksu całego paktu stanowią poważne zagrożenie,w tym wypadku Rosja > protestuje,ale dotyczyć może innych. Nie pojmuję. Dopóki te wyrzutnie tworzyły część "kompleksu" stacjonując w Niemczech, to najwyraźniej nie stanowiły jakoś zagrożenia - w każdym razie nic nie słyszałem, by Rosja przeciwko nim nie protestowała. Teraz, pozostając nadal częścią tego samego "kompleksu", stacjonują w Polsce - i nagle zaczęły stanowić zagrożenie? Ale przecież sam przed chwilą napisałeś, że "te marne rakietki nie zmienią stosunku sił"... Ta dialektyka jest dla mnie za mądra :-O > Polska ma gwarancje NATO i nie widzę powodu aby biegła przed parowozem kiedy w > dowolny moment NATO przyjdzie z pomocą Przed jakim niby "parowozem" Polska biegnie? Przecież większość adekwatnych państw NATO rakiety takie lub podobne od dawna posiada; podobnie jak w ogóle większość naszych sąsiadów. Czy w tym rejonie Twoim zdaniem nie było już wcześniej rakiet przeciwlotniczych o podobnych parametrach??? > są te rakiety czy nie,chyba że się mylę > i > wciąganie na siłę obcych wojsk ma być tym parasolem że ich nikt nie ośmieli się > ruszyć,a tym samym i nas.Jest tylko szczera prawda,tę setkę sołdat można wsadzi > ć > w samolot i odlecieć w siną dal(patrz Wietnam) dla ich bezpieczeństwa,40 mln > raczej tak szybko się nie ewakuuje. Sugerujesz, że ktoś normalny mógłby napaść ościenny kraj z powodu rozmieszczenia na jego terytorium dodatkowej baterii rakiet przeciwlotniczych? Dziw, że Rosja jakoś się tego nie obawia, i nadal swoje rakiety trzyma; i to tuż przy naszej granicy... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon-08 Logika debila zpsychuszki 27.05.10, 17:03 ''Żądamy pokoju -a jak nie, to będziecie mieli wojnę'' Spieprzaj soviecki dziadu, i nie zapomnij zabrać ze sobą pomp, w podskokach do fjutinstanu. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Ławrow bredzi jak zwykle, niech odda czarne 27.05.10, 17:04 skrzynki Tusku, użyj siły swej miłości i wydobądź oryginał „Wojskowi prokuratorzy chcą przeprowadzić własną ekspertyzę fonoskopijną z rozmów w kabinie pilotów. Ale to może okazać się niemożliwe. Rosjanie nie zgadzają się na przekazanie oryginalnej taśmy z rejestratora.” Polscy śledczy mają problem. Rosjanie nie chcą dać taśmy z rejestratora. Tusku, użyj miłości i Putin da oryginały, albo też, kolejny raz powiedz, że ufasz, że masz zaufanie do Kremla Odpowiedz Link Zgłoś
pentagon-08 Targowica już raz pokazała miłość 27.05.10, 17:17 Za inne wyrazy miłości skorumpowanych przez ruską kasę i wpływy dziekujemy. Odpowiedz Link Zgłoś