maureen2 "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 10:00 ponieważ warunki były poniżej minimum,to podejście było nielegalne powiedziałbym partyzanckie, i oni robili je w ciszy radiowej ale jeszcze poczytam sobie Odpowiedz Link Zgłoś
dow_jones Dla mnie od poczatku jest oczywiste, 02.06.10, 10:02 że pilot był za młody (nie chodzi o nalot)i presja była bardzo duża. Chciał wykonać zadanie pomimo łamania procedur. Dlaczego ? ano dlatego, że miał przed sobą jeszcze trochę latania, awansów, a wiadomo, kto je podpisuje, Lechu. Wszyscy pamiętają jak prezydent powiedział do pilota, co odmówił lądowania w Gruzji – „policzymy się jeszcze”. Karski zgłosił to do prokuratury, że pilot nie wykonał rozkazu zwierzchnika sił zbrojnych. Karski, jaki jest każdy wie, powinien meleksem po cmentarzu jeździć a nie w sejmie zasiadać. W takim państwie żyjemy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Dla mnie od poczatku jest oczywiste, 02.06.10, 10:32 dow_jones napisał: > Karski, jaki jest każdy wie, > powinien meleksem po cmentarzu jeździć a nie w sejmie zasiadać. W > takim państwie żyjemy i tyle. Z tym karolkiem,to chyba przesadziłeś.Ten geniusz,miszcz czterech kółek mógłby co najwyżej w pegeerze zapylać z widłami :-) Odpowiedz Link Zgłoś
teaforme Moskale sa winni, to wiemy! ale... 02.06.10, 10:04 Bezposrednia wine za katastrofe bez watpienia ponosza kontrolerzy, to wynika wyraznie chocby z ujawnuonych czesciowo zapisow. Ich bledne komedy jednak tym razem nie byly wynikiem slawnego juz moskalsiego niedbalstwa, i braku profesionalizmu, a raczej podyktowane bylo stresem i zastraszeniem dyktowanym z kremlina. Powszechnie znane jest,ze put i medo to polonophobi, i krzywda tych ktorych tak nienawidzili przyniesc mogla im satysfakcje. Moskale boja sie gniewu konusow wodzow z kremlina, i przed tym strachem wykonuja kazde rozkazy,nawet takie, ktore moga zakonczyc sie smiercia 96 osob. Byc moze nawet,ze kremlin(p+m) nie planowal zabojstwa, a raczej chcieli porzadnie nastraszyc pilotow, ale niezbyt okrzesani kontrolerzy wykonali polecenia zbyt doslownie. Teraz banda kremlina wpada coraz bardziej we wlasne sieci klamst i intryg. Tak, moskale i kremlin sa winni smierci 96 polakow, ale jak dlugo jeszcze beda sie wypierac i tworzyc coraz to nowe teorie spiskowe? Ich ulubiona linia ataku, to proby trwalego zklocenia elektoratow Komorowskiwgo i Kaczynskiego i szerzej skocenia calego polskiego spoleczenstwa. Uwaga na groznego szpiega moskovi, tak o Rydzyku tu mowie i jego jatrzeniach i nastawianiu jednych polakow na drugich, a wybielanie roli kremlina. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Moskale sa winni, to wiemy! ale... 02.06.10, 10:43 Podaj specjalisto od pilotazu i od kontoreli lotow chociaz jeden przyklad na bledne komendy kontrolera lotu. Odpowiedz Link Zgłoś
poszum Najwyrazniej mylisz sie teaforme 02.06.10, 11:37 Kontrolerzy juz od razu powiedzieli ze warunki nie sa dobre do ladowania, i doradzali zapasowe lotnisko. Ustalili z pilotem ze samolot,jesli nie bedzie widzial ziemi przy wysokosci 100m odleci na lotnisko zapasowe. Niemniej jednak polski pilot przy wysokosci 100m, nie widzac ziemi, nadal znizal sie zamiast wzlatywac w gore. Przy wysokosci 50m kontrolerzy nakazali wyrownanie lotu poprzez komende "horyzont!". Pomimo tego polscy piloci nadal znizali sie az do wysokosci 20m kiedy bylo juz za pozno. Zatem gdzie jest tu blad kontrolerow ? Ja takze nie palam wielka miloscia do Rosji, ale nie pozwolmy tej niecheci zaslonic nam zupelnie oczy. Spojrzmy trzezwo na cala ta sytuacje. Dla mnie niezrozumiale jest dlaczego piloci nadal znizali sie, co potwierdzaja poprzez glosne odczytywanie wskaznikow wysokosciomierza, az do 20m skoro obiecali sobie i kontrolerom ze odleca na zapasowe lotnisko na wysokosci 100m nie widzac ziemi. Czy ktos ma dobra odpowiedz na pytanie dlaczego tak zrobili ? Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 10:07 Oczywiście że były błędy pilotów! Przecież gdyby nie było to by się nie rozbili! Ale po to są różne zabezpieczenie aby piloci nie mieli okazji do błędów! Tych pilotów nad(tym) lotniskiem powinno już dawno nie być. Nie ma takich procedur jak "lądowanie na czuja". Tylko NACZELNY DOWÓDCA SIŁ ZBROJNYCH RP ,będący wtedy w samolocie mógł podjąć decyzję o locie na zapasowe lotnisko.Kiedy samolot już kilkanaście minut lata po omacku we mgle dowiadujemy się(ze stenogramów)że Prezydent jeszcze nie podjął decyzji co robić. ???? To jest Dowódca??? I jeszcze ważne dla mnie jest kiedy była rozmowa z bratem,czy to czasem jego nie musiał znowu zapytać czy może odlecieć na zapasowe lotnisko. Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 10:09 Przestrzeganie zasad, przepisow , procedur nie jest najsilniejsza strona Polakow i slabnie w gore, kto wazniejszy tym slabszy w tej kwesti. Jest sprawa oczywista i akceptowana przez wiekszosc, ze "ja wiem lepiej" wiec od czasu do czasu sprawa musi sie rypnac. To bylo przyczyna rozbicia Casy i wielu innych wydarzen. Blasik byl przekonanay, ze jak sam dopilnuje ladowania, to przepisy mniej wazne bo on bledu nie popelni. Tak samo jak prezio w Gruzji byl przekonany, ze zmiana trasy lotu jest bezpieczna. Przepisy sa po to aby w trudnych warunkach oprzec sie na przemysleniach wykonanych w spokoju a nie wymyslac prochu za kazdym razem od nowa. Caly pion szkolenia w lotnictwie nadaje sie do kasacji i trzeba go zbudowac od nowa. Nastepny dowod niewydolnosci tego pionu moze byc jeszcze bolesniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Tak się kończy.... 02.06.10, 10:19 ....gdy za nasze, podatników pieniądze ktoś sobie urządza prywatną wycieczkę.Bo to była prywatna wycieczka prezia i całej jego świty. Nie do pomyślenia jest fakt,że ktokolwiek w ogóle mógł przebywać w kabinie pilotów,choćby to był sam gen.Błasik.W powietrzu to pilot i załoga są najważniejsi.Włażenie do kabiny,to tak jakby pogawędka z kierowcą pekaesa podczas wycieczki.Prywatę na całego urządziło sobie to towarzystwo,a skutek znamy. To samo dotyczy też obecności w kabinie niejakiego Kazany,który zapewne na polecenie prezia tam się udał.Co to w ogóle za obyczaje,żeby do kabiny pilotów mógł wleźć każdy,kto tego zapragnie? Może jeszcze chcieliby samolocik sobie popilotować? Żałosne towarzycho.Szkoda tylko biednych pilotów,stewardes i tych,którzy się dali namówić na tą wycieczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Tak się kończy.... 02.06.10, 11:32 Jedna poprawka, załoga musiała lecieć (rozkaz), nie mogli wybrać sobie towarzystwa. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Tak się kończy.... 02.06.10, 12:36 bronimir napisał: > Jedna poprawka, załoga musiała lecieć (rozkaz), nie mogli wybrać sobie > towarzystwa. Oczywiście,masz rację.Wybrać sobie nie mogli.Rozkaz,to rozkaz.Ale w pale mi się nie miesci,jaką prywatę uskuteczniał gen.Błasik i jaśnie Kazana.Obecnie wiemy,ze te dwie osoby były na pewno w kabinie pilotów.A czy miały prawo tam być? Dlatego celowo porównałem to do wycieczki pekaesem,gdzie można sobie z kierowcą pogaworzyć lub pozartować.I pomyśleć,że taka fisza jak generał a zachował się bardzo nieprofesjonalnie.O Kazanie nie wspomnę,bo to przecież służący ze dworu. Odpowiedz Link Zgłoś
kemp23 Błasik poszedł do kabiny pilotów na rozkaz kaczki 02.06.10, 10:20 Kaczyński jako zwierzchnik sił zbrojnym rozkazał Błasikowi żeby ten dał rozkaz do lądowania pilotom bo trzeba się przecież pokazać w Katyniu w telewizorze to najważniejsze... znów wszystko przed Kaczyńskiego, a jego teraz będą uznawać za elitę, ciekawe czego elitę chyba tej tępej ideologii że Kaczyńscy mają wyłącznie monopol na mądrość i rację Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Re: Błasik poszedł do kabiny pilotów na rozkaz ka 02.06.10, 11:34 Oczywista oczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
konikdrewniany07 decyzja !!! 02.06.10, 10:20 Tak czy inaczej - WSZYSTKO jest przeciwko Kaczyńskiemu - jeśli PODJĄŁ decyzję o lądowaniu - fatalnie ! jeśli NIE PODJĄŁ decyzji - też źle - cóż to za dowódca Sił Zbrojnych,który NIE INTERESUJE się, co się dzieje na pokładzie !!!! JEDYNA DECYZJA, która mogłaby uratować honor Kaczyńskiego to decyzja o ODEJSCIU na lotnisko zapasowe !!! Odpowiedz Link Zgłoś
modraczek2 W RM i TV_PIS Pospieszalski pisze nowy scenariusz. 02.06.10, 10:26 Podobno {wiem od anonimowego pracownika TVPIS} Pospieszalski ma nową wersję, którą zaakceptowali Rydzyk i Kaczynscy, to ma być atak z kosmosu... Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio Re: W RM i TV_PIS Pospieszalski pisze nowy scenar 02.06.10, 10:36 modraczek2 napisała: > Podobno {wiem od anonimowego pracownika TVPIS} Pospieszalski ma nową wersję, > którą zaakceptowali Rydzyk i Kaczynscy, to ma być atak z > kosmosu... Już nie wysila się na głupie dowcipy,mieliśmy takiego naczelnego dowódcę(Twojego idola) który na podjęcie ważnej decyzji potrzebuje kilkanaście minut i jeszcze konsultacji z bratem. Jako człowiek był OK ,jako dowódca do ....(powiedzmy niczego) Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: W RM i TV_PIS Pospieszalski pisze nowy scenar 02.06.10, 11:09 Patrz pan, ma poczucie humoru!. Facet nie jest stracony. Odpowiedz Link Zgłoś
swojski_fr_1 Podczas jazdy rozmowa z kierowca wzbroniona 02.06.10, 10:26 Widocznie rodzina Kaczynskich nigdy nie ponizyla sie podrozowaniem srodkami komunikacji publicznej - chocby PKS-em. Tam wyraznie pisze: "Podczas jazdy rozmowa z kierowca WZBRONIONA", czy "Sprzedaz biletow wylacznie podczas postoju" Przyzwyczajenie do ukladu (limuzyna, szofer, dziadowskie maniery) sa podstawowymi przeslankami do zaistnialej katastrofy. Odpowiedz Link Zgłoś
xolaptop Re: Podczas jazdy rozmowa z kierowca wzbroniona 02.06.10, 10:39 Przeciwnie, wygląda na to, że za dużo podróżowali środkami komunikacji publicznej i za dużo razy widzieli, że te napisy sobie, a życie sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
aaaaq Tępota POlaków mnie przeraża... 02.06.10, 10:39 Otwórzcie oczy! teczki.obserwowani.pl/8561.html Odpowiedz Link Zgłoś
benkenobik gen Czaban to zwykły kłamca.... 02.06.10, 10:43 ...i bezczelny arogant. Już w poprzednim wywiadzie w TOK FM wygadywał głupoty zapewne by ratować swój stołek i zrzucić odpowiedzialność z siebie za fatalne szkolenie pilotów obsługujących VIPów na Tupolewach. - obrażał pilotów cywilnych, że oni to tylko od lotniska do lotniska i nic więcej nie umieją - to już wyjątkowe chamstwo w stosunku do ludzi dzięki którym miliony ludzi bezpiecznie latają. To właśnie piloci wojskowi nabijają licznik wypadków lotniczych zależnych od błędu pilota w Polsce. O Casie już generał zapomniał - demencja starcza? - piloci wojskowi przez rok nie mieli wylatanych tyle godzin na dużych pasażerskich samolotach ile pilot cywilny ma w miesiąc. Byli niedzielnymi pilotami. - brak szkolenia na symulatorach z uwzględnieniem procedur bezpieczeństwa takich jak na samolotach cywilnych - samolot z VIPami to nie myśliwiec!!! - załogi dobierane chyba na ruletce - brak zgranych _stałych_ załóg tylko przypadkowa zbieranina Jak taki człowiek śmie się wypowiadać??? Może jednak dziennikarze się przyłożą przy zapraszaniu do studia takiego człowieka i zadadzą mu kilka niewygodnych pytań?! Widać, że mimo upływu lat nadal obowiązuje generalna zasada, że od wiedzy i pracy w wojsku są młodsi oficerowie do młodego majora. Wyżej to już demencja i dramat.... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: gen Czaban to zwykły kłamca.... 02.06.10, 10:52 Do czabana nie dociera, ale do mnie dotarło, że w kokpicie było jak w dworcowej poczekalni. I jeszcze buc Błasik chwalił się komuś przy otwartych drzwiach (za drzwiami jak wiadomo była salonka Lesia), chwalił saię komu innemu, bo przecież nie pierwszemu, drugiemu, czy nawiogatorowi jak to wie co to mechanizacja skrzydeł i do czego służy. Banda kretynów łamiących wszelkie możliwe procedury. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Re: gen Czaban to zwykły kłamca.... 02.06.10, 11:48 benkenobik czemu kłamiesz? Szkolenia na symulatorach zlikwidował pupil prezydenta, sam Szczygieł. Nie chciał by piloci lecieli do Moskwy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: gen Czaban to zwykły kłamca.... 02.06.10, 22:19 benkenobik napisał: > ...Widać, że mimo upływu lat nadal obowiązuje > generalna zasada, że od wiedzy i pracy > w wojsku są młodsi oficerowie do młodego majora. > Wyżej to już demencja i dramat.... To już było w czasach dobrego wojaka Szwejka: "Zgłupiał nasz dziadyga dokumentnie. Teraz na pewno dostanie się do Ministerstwa Wojny". Odpowiedz Link Zgłoś
ambl "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 11:01 Panie generale nie wychylaj się pan bo będą kazali zwrócić wszystkie odznaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
aa_6 Liczą się fakty, a nie solidarność zawodowa, 02.06.10, 11:02 panie generale. Pan Kazana na kilkanaście minut przed lądowaniem oznajmił załodze, że prezydent jeszcze nie podjął decyzji, czy lądują czy lecą na lotnisko zapasowe ("No to mamy kłopot!"). Tym samym prezydent uzurpował sobie prawo decydowania za załogę! I pozwolił Kazanie i Błasikowi poleźć do kokpitu, a tym samym w sposób co najmniej pośredni wywierać presję na załogę. Poza tym spóźnił się pół godziny na samolot. Koniec, kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 TREPY SĄ TĘPE! Przez nich straciliśmy 02.06.10, 11:03 najlepszego Pana Prezydenta, Pierwszą Damę. Przez trepów głupotę zginęło tyle niewinnych osób. Pilot chciał przykozakować. Nie chcę nikogo oskarżać, bo nikt nie wie, jak było, jednak każdy wie, jakie są TREPY w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasiklukasik Re: Treoy sĄ tĘpe! Przez nich straciliśmy 02.06.10, 11:16 Masz racje, tylko ze tego trepa protegowal prezydent! A min. Klich wystapil o jego odejscie... Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma Re: Treoy sĄ tĘpe! Przez nich straciliśmy 02.06.10, 14:53 A za protekcję trzeba się odwdzięczać ! Nieobecność L. Kaczyńskiego nad grobami bohaterów, oznaczała dla braciszków katastrofę ! Przecież ta wizyta to miał być "majstersztyk" socjotechnicznej zagrywki. Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 11:08 znowu coś dzieje się z postami to stewardesa przynisła decyzję o lądowaniu z salonu a załoga zgodziła się,wystarczyło,żeby Ziętas /nawigator/ wprowadził dane Odpowiedz Link Zgłoś
po_stach Jarek nakazał Lechowi, Lech Błasikowi... 02.06.10, 11:17 A Błasik zaczął pieprzyć nad uszami pilotów..I trrrach ! Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 Re: Jarek nakazał Lechowi, Lech Błasikowi... 02.06.10, 11:31 Niemowa powiedział głuchemu, że szczerbaty odgryzł włosy łysemu. Te rozważania i przypuszczenie do tego się sprowadzają.po_stach napisał: > A Błasik zaczął pieprzyć nad uszami pilotów..I trrrach ! Odpowiedz Link Zgłoś
bergman1 stare baby na bazarze gadały że musiały być nacisk 02.06.10, 11:17 i na pilotów. Odpowiedz Link Zgłoś
s.im.123 "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 11:18 P.Czaban rozmawiał dzisiaj w radio z P.Olejnik.Kluczył,krecił,migał się od odpowiedzi.Bardziej bronił swojego kolegi,niż żołnierskiej prawdy.Zrobiło się jakoś smutno.Generał?!.... Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Decyzje w USA i Polsce 02.06.10, 11:24 W tych warunkach atmosferycznych pilot Air Force 1 w ogóle by się nie zbliżał do lotniska tylko od razu odlatywał na zapasowe. Słowa, że prezydent nie podjął jeszcze decyzji dyskwalifikują polska klasę polityczną, decyzje podejmuje pilot. Odpowiedz Link Zgłoś
ignatko Re: Decyzje w USA i Polsce 02.06.10, 11:42 Słowa Kazany "Prezydent jeszcze nie podjął decyzji" dotyczą wyboru jednego z zapasowych lotnisk. Odpowiedz Link Zgłoś
bronimir Rejestrator parametrów lotu jest w Polsce. 02.06.10, 11:25 Dane z tego rejestratora są odczytane i nawet przekazane Rosjanom. Panowie, psioczycie na Rosjan a co wy robicie? Czy ktoś zajął się analizą dostępnych od prawie dwóch miesięcy danych? Mamy tylko wasze stwierdzenie że wszystkie parametry lotu były w normie, nic nie było uszkodzone. Nałóżcie te dane na zapis dżwięku, będziecie znali reakcję pilotów. To wiele wyjaśni. Odpowiedz Link Zgłoś
elucidator Re: Rejestrator parametrów lotu jest w Polsce. 02.06.10, 12:20 Naprawde sadzisz ze polscy sledczy sami na to nie wpadna? Odpowiedz Link Zgłoś
hanna69 Brońcie Sowietów 02.06.10, 11:29 Skąd ta pewność, że to nie Sowieci? Skąd ta pewność, że to "wina" Kaczyńskich? Tak, brońcie Sowietów, ani słowa na nich. Wieszajcie psy na Waszym Prezydencie(wybraliście go sami, wybrał go Wasz naród). Jasne, to Lech miał interes, by lądować z narażeniem życia. Jasne, Wasi przyjaciele Sowieci nie mieli interesu, by ten samolot pełen Polaków strącić. Odpowiedz Link Zgłoś
albacor Re: Brońcie Sowietów 02.06.10, 11:45 To właśnie Lesio miał interes - nie dać plamy, nie spóźnić się. Ruscy maja interes w tym, żeby do końca to wyjaśnić. Odpowiedz Link Zgłoś
drk_z Re: Brońcie Sowietów 02.06.10, 12:54 hanna69 napisała: > Skąd ta pewność, że to nie Sowieci? ... Tzn. rozumiem że to Putin stał za plecami pilotów? Czy Miedwiediew? > Jasne, Wasi przyjaciele Sowieci nie mieli interesu, by ten samolot > pełen Polaków strącić. Czy widzisz gdzieś w zapiskach jakąkolwiek informację która mogłaby sugerować że doszło do strącenia tego samolotu? Jedynie działania Rosjan jakie mi przychodzą do głowy to celowe posadzenie brzozy w takim miejscu, że trafiła w skrzydło samolotu. Z pozdrowieniami Odpowiedz Link Zgłoś
don_eugenio "Nie dociera do mnie, że gen. Błasik był w kabi... 02.06.10, 11:35 Tak,naprawdę nie mieli. A poza tym nie są tak głupi(jak Ci co ich o to posądzają) umieliby to zrobić dyskretniej i nie u siebie.To są FACHOWCY. Zapamiętaj to sobie i nie piszcie już tutaj tych bzdur o zamachu.Nie zaśmiecajcie mi Gazety idźcie z tym do psycholi rydza i pośpieszała Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 Samobójcza decyzja pisowców 02.06.10, 11:45 heading.pata.pl/ils1.htm Okęcie ma OLS 2, a przy tej mgle w Smoleńsku potrzebne było urządzenie klasy wyższej bo ILS 3a. Jednym słowem pisowscy politrucy to wy podjęliście samobójczą w konsekwencjach decyzję o lądowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
justas32 "Nie dociera do mnie... 02.06.10, 11:50 Pamiętajcie że w polsce panuje kultura patriarchalna. Na jej zasadzie została popełniona katastrofa smoleńska - pilot nie słuchał się własnego umysłu, nie był asertywny, tylko chciał się przysłużyć prezydentowi. To się objawia codziennie także na polskich drogach - posłowie nagminnie przekraczają prędkość ale policja boi się ich zatrzymywać żeby nie mieć nieprzyjemności. Bo przecież takiemu posłowi-półbogowi wolno więcej niż jakiemuś tam szaraczkowi. Odpowiedz Link Zgłoś
fugi63 Re: "Nie dociera do mnie... 02.06.10, 21:16 I tu się zgadzam.. Już kilka minut wcześniej automat nakazywał że mają się wznosić, a wbrew temu schodzili. Nacisków nie było.. A kto mi powie że sama obecność zwierzchnika w kabinie to nie nacisk; presja..? Nie było słowa że muszą lądować, ale nie musiało ich być-wystarczy mimika, gest..I jeszcze jedno: nie bronię obsługi naziemnej, ale minutę przed "pierwszym drzewem" mieli komendę "horyzont 101" czyli wznosić się-czego nie zrobili-a jak gdzieś czytałem brakło im kilka sekund żeby nie doszło do tragedii. Gdyby wykonali manewr wznoszenia zaraz po tej komendzie, może by nie by nie było tych łez.. Odpowiedz Link Zgłoś
archimago7 Majówka w kabinie pilotów. 02.06.10, 11:52 Wygląda na to ,że w kabinie pilotów chodziły różne osoby ,gadały sobie różne ćmoje boje .Dawniej to nawet w tramwajach i autobusach były napisy "nie rozmawiać z motorniczym/kierowcą" .A tu przepęd ,majówka,Kazana. Nie jest wykluczone ,że to zdekoncentrowało i zdenerwowało pilota i podjął błędne decyzje.Powinien wszystkich gości na pysk z kabiny wywalić ,ale generała i ministra nie wypadało .Do kompletu wieża też coś mieszała .TAWS buczał .Generał coś gadał.Prawdopodobnie też samolot przeciagnęło i nim dali silniki na pełną moc to było za późno odzyskać sterowność.Tutka nie F-16 . Odpowiedz Link Zgłoś
culebre Re: Majówka w kabinie pilotów. 02.06.10, 12:31 Takie napisy są do dziś. Tylko że to bardziej przypominało szarżę ze sztachoteki naprutego kierowcy z 2-tyg stażem 20-letnim szrotwagenem z kilkoma nadprogramowymi pasażerami. Mechanizmy psychologiczne podobne, chęć zaimponowania, kozaczenie, strach przed byciem okrzykniętym tchórzem. Pierdolnięcie w przydrożne drzewo gwarantowane. Nikt po wojsku, szczególnie generalicji, chyba nie spodziewa się specjalnych przebłysków intelektu, więc może wreszcie zacząć wymagać niepodważalnych procedur. Przerażające jest też jaki pokrój ludzi stoi na czele przeróżnych instytucji w tym państwie, po prostu tępota o mentalności rozpuszczonych przedszkolaków. Odpowiedz Link Zgłoś