wlekawa Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 11.08.10, 16:49 Dzięga, Dzięga! W Polsce twoich zaklęć nikt sie nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
czahstone Niekorywajcie się "sutanną ciemnoty"!!! 11.08.10, 16:51 nakazują te Arcybiskupy (żyją jak pączki w maśle, obrzydliwie pazerni i bogaci) iść w imię źle interpretowanej biblii, i w obronie ich dobrobytu (do roboty tłuściochy) własnym ciałem walczyć z duchem postępu i racjonalnego szczęścia człowieka ? okrywają was (bardzo drogą) sutanną ciemnoty. Państwo wg konstytucji jest świeckie! "..w kraju neutralnym światopoglądowo pamięć o zmarłych politykach wyrażać się powinna inaczej niż poprzez krzyż - symbol religijny, na dodatek ustawiony przed siedzibą organów władzy." cytując Tomasza dalej "..powołuje się m.in. na utrwalony w Konstytucji rozdział kościołów i związków wyznaniowych od państwa, prawo do autonomii związków religijnych w stosunku do państwa, obowiązek zachowania przez państwo neutralności oraz konieczność wprowadzenia laickiego systemu prawnego, niezwiązanego z prawem wyznaniowym." Chcą te KupyArcy rządzić duszami pospolitego Polaka jak rzeczą. Nie dajmy się wciągnąć w tę biesiadę fundamentalistów, którzy są żywieni lękiem, strachem i zwłaszcza Teorią Spiskową. Wpędzają ludzi wręcz w chorobę psychiczną - na dowód przypominam zdjęcia telewizyjne spod Pałacu Prezydenckiego. Komu potrzebny tam pomnik postawny jak jakieś mauzoleum?! Przecież to pomnik małostkowości, kompleksów i nacjonalizmu, który doprowadził przecież Wielkiego Krzyżaka do lotniczej katastrofy i śmierci wielu ludzi. A kto insynujuje takie teorie ? Czyżby jakaś fundamentalistyczna organizacja religijna ? Otwórzcie umysły i nie dajcie się! Wasze życie w waszych rękach! Odpowiedz Link Zgłoś
czahstone post scriptum 11.08.10, 16:53 ps. cytowałem Tomasza Śliwińskiego z Gliwic, prawnika. (zgubiłem nazwisko) Odpowiedz Link Zgłoś
czahstone raczej ! ... Nieokrywajcie 11.08.10, 18:26 poprawiam błąd w temacie mego postu :) Odpowiedz Link Zgłoś
pumpernik Jacy pasterze takie owieczki. 11.08.10, 20:20 Jacy pasterze, takie owieczki. Odpowiedz Link Zgłoś
antropoid Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 11.08.10, 20:56 "abp Dzięga - ten krzyż jest święty" ____________________________ Dzięga też... Odpowiedz Link Zgłoś
stanislaw_5 Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 11.08.10, 21:08 Kierując się logiką kazania abp Dzięgi,że krzyż pod pałacem stał się święty,to i obrońcy przywiązani do krzyża też.Oj,będziemy my mieli ci świętych bez liku. W/g mnie ten krzyż i arcybiskup pogrążają Kościół. Odpowiedz Link Zgłoś
yankes1968 Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 11.08.10, 22:11 "Kto na krzyż podnosi rękę, prędzej czy później będzie się musiał z tego rozliczyć"... Jego Majestatność nie wziął pod uwagę oczywistego faktu, że duża grupa ludzi nie boi się niewidzialnego stwora z zaświatów, bo z bajki o transcendencji - wyrośli dawno temu. Równie skutecznie może straszyć Rumburakiem, albo wampirami :P Mit judeochrześcijański wymięka Ekscelencjo! Odpowiedz Link Zgłoś
echfranka Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 13.08.10, 18:32 >Ten krzyż to "Złoty Cielec " Nie będziesz miał Bogów cudzych przede mną. Biskup nie czci Boga Ojca ale krzyż. Odpowiedz Link Zgłoś
pablobodek Ten krzyż nie jest święty - abp Dzięga judzi 18.08.10, 19:01 Panie Dzięga !!!! Wypowiadaj się pan w swoim imieniu lub, w sprawach religijnych, w imieniu swoich parafian. Ja pana nie upoważniałem do tego, jako członek narodu polskiego !! Siejesz pan ferment i anarchię !! Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega prz... 15.08.11, 15:15 arcybiskup Dzięga obraża mnie jako katolika, który w tym, co się stało z krzyżem "smoleńskim" widzi - bo tak było - prowokację polityczną. Pozatym ksiądz arcybiskup nie trzyma się prawdy a kłamstwo to grzech przeciw ósmemu przykazaniu Dekalogu. Odpowiedz Link Zgłoś
eryk2 Re: Ten krzyż jest święty - abp Dzięga ostrzega p 15.08.11, 23:36 Szczecin przeprasza za Dzięgę! Odpowiedz Link Zgłoś