homosapiens2010 Pokrzyżowani 15.08.10, 19:24 WAM JEST POTRZEBNA POMOC ALE PSYCHIATRY ALBO PSYCHOLOGA. TROCHĘ WAS W TYM KRAJU POKRZYWDZIŁO I POKRĘCIŁO. WYJEDŹCIE DO BIN LADENA ON WAM POMORZE. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Pokrzyżowani 16.08.10, 08:52 Czy POMOŻESZ mi dojść, o które POMORZE Ci chodzi : o zachodnie czy o środkowe ? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Ponure portrety 15.08.10, 19:24 Niestety tak jak można było przewidzieć ostoją PiSu są ludzie nie potrafiący zbudować własnego życia, potrzebujący pomocy psychologicznej i psychiatrycznej. To na takich żeruje PiS z Prezesem Kaczyńskim na czele. To jest również pożywka dla pseudopasterzy koscielnych jak Arcybiskup Głódź. Bardzo dobrze że portrety osobowosciowe tych w sumie nieszczęsliwych ludzi są publikowane. Ile Polaków chce się z nimi utożsamić i isć za ich przykładem? Odpowiedz Link Zgłoś
jurber1 Pokrzyżowani 15.08.10, 19:34 Obawiam się, że ci ludzie z każdym dniem - zamiast być zmęczonymi przeciągającą się sytuacją - bedą coraz bardziej UZALEŻNIENI... - to stanie się ich treścią życia - tak jak bezmyślne "klepanie litanii" jest dla wielu starszych dewotek sposobem na życie. No i są gwiazdami telewizji ! Chyba że media przestaną się nimi interesować. Odpowiedz Link Zgłoś
wlekawa Pokrzyżowani 15.08.10, 19:46 Odbywa się ciekawy proces psychospołeczny. W miarę narastania wydarzeń pod krzyżem, tydzień po tygodniu powoli zapominamy o ofiarach katastrofy smoleńskiej a ich miejsce zajęli protestujący. Niedługo związek przyczynowo-skutkowy ulegnie zatarciu a na jego miejscu pozostanie tylko wspomnienie o nawiedzonych obrońcach krzyża. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Proces psychologiczny 15.08.10, 20:08 Uważam że to słuszna uwaga. Jeszcze dodał bym że odbywa się nawet głębszy proces uwalnia się swiadomosci społecznej od samozniewolenia symbolami i autorytetami. Histeria po lądowaniu w Smoleńsku, która przenisła Kaczyńskiego na Wawel, była objawem takiej samocenzury ludzi bo zasada "tylko tak wypada" zagłuszyła głos zdrowego rozsądku. Obecnie widzimy silny "backlash" i mam nadzieję że to spowoduje silne przemiany w narodowej swiadomosci i uwolni ludzi od psychologicznego przymusu obierania "jedynej własciwej" postawy. Odpowiedz Link Zgłoś
eruve.elen Re: Proces psychologiczny 15.08.10, 22:01 Tak? A dlaczego? :) Przecież w chwili obecnej "jedyną właściwą" postawą uznawanie każdego obrońcy krzyża za szaleńca nadającego się do natychmiastowej hospitalizacji/odizolowania. Nie łudź się - jest nadal dokładnie tak samo :). Świadomość masowa jest po prostu wypełniana po brzegi kolejną awanturą, na temat której ogół opinie wyrabia sobie szybko i dosyć naiwnie. Aż do następnej awantury. Odpowiedz Link Zgłoś
pani_bozia Pokrzyżowani 15.08.10, 20:10 Zakazane mordy, przegrane życiorysy, IQ niższe od numeru buta. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejso Gronkiewicz-Walz nieobecna przy odsłonięciu pomnik 15.08.10, 20:58 Sposób w jaki Gronkiewicz-Waltz i Komorowski obchodza sie z miejscami pamieci ofiar w Smoleńsku jest skandaliczny. Inteligentna Hania miała niezliczoną ilość możliwości, żeby unikńąć imapasu w którym sie teraz znajdujemy, ale nie uczyniła żadnego znaczącego ruchu. Symboliczny pomnik w miejscu krzyża rozwiązałby problem i nie było by teraz żadnej dyskusji. Dlaczego ani Gronkiewicz-Waltz, ani Komorowski nie wydali żadnych klarownych oświadczeń na temat możliwości postawienia pomnika przed Pałacem Prezydenckim?? Przykre jest to, że aktualna władza nie potrafi wyjść poza podziały polityczne i zrozumieć rozmiar tragedii, która dotknęła rodziny ofiar i cały naród. Pomnik na Krakowskim Przedmieściu powinien stać, bo właśnie to miejsce było głównym świadkiem obchodów żałoby narodowej. Cała sprawa z tą tablicą powieszona po kryjomu, bez konsultacji z rodzinami ofiar, w tym rodziny pary prezydenckiej. Czuje mocne zażenowanie. Skandalem nie jest to że Ci ludzi stali i bronili krzyża, skandalem jest brak poszanowania dla ofiar katastrofy w Smoleńsku i w polityce, i w mediach. Ten pomnik powinien stać już tam od tygodni. Być może fanatcy religijni stali pod krzyżem, bez zajęć i dobrego wykształcenia, jak ich przedstawił redaktor Kwaśniewski, być może, ale ja, tak samo jak oni, jestem głęboko zanipokojony dzałaniami naszych władz. W przyszłym roku kończę studia na uczelni z Top 100, University of Edinburgh, a w mojej dziedzinie Top 20, sporadycznie bywam w kościele, nie należe do żadnej partii politycznej i poczucie zwykłej ludzkiej przyzwoitości mówi mi, że nie tak sie obchodzi z ofiarami tragedii. Ten pomnik powinien być odzłonięty w obecności rodzin ofiar i przedstawicieli Państwa Polskiego, w przypadku gdy sie pojawi sie Gronkiewicz-Waltz, czy Komorowski prosiłbym Redaktora Kwaśniewskiego, by nie omieszkał zrobic z tego faktu nagłówka na pierwszej stronie, podobnego do tematu tego postu. Odpowiedz Link Zgłoś
yggdrassill Re: Gronkiewicz-Walz nieobecna przy odsłonięciu p 15.08.10, 21:14 jak sie juz nastudiujesz to wroc do rzeczywistosci i wtedy pogadamy Pomnik pod palacem? szkoda moze 96 pomnikow? juz jeden jest i wystarczy... Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Re: Gronkiewicz-Walz nieobecna przy odsłonięciu p 15.08.10, 21:32 Przykro mi bardzo ale nie wierzę w informacje ktore podałes na swój temat ( Edynburg, Top 20 etc.) Twoja wypowiedz jest całkowicie niespójna i zupełnie nie potrafisz powiedzieć w logiczny i uporządkowany sposób O CO CI CHODZI. Na koniec aby wzmocnić swoje pseudoargumenty,podajesz wymyślone CV, kłamiesz że jesteś neutralny politycznie itd A zatem jesteś mitomanem i oszustem, który sie podszywa pod polskiego studenta zagranicą. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejso Re: Gronkiewicz-Walz nieobecna przy odsłonięciu p 15.08.10, 22:43 rwakulszowa napisał: > Przykro mi bardzo ale nie wierzę w informacje ktore podałes na swój > temat ( Edynburg, Top 20 etc.) > Twoja wypowiedz jest całkowicie niespójna i zupełnie nie potrafisz > powiedzieć w logiczny i uporządkowany sposób O CO CI CHODZI. Na > koniec aby wzmocnić swoje pseudoargumenty,podajesz wymyślone CV, > kłamiesz że jesteś neutralny politycznie itd > A zatem jesteś mitomanem i oszustem, który sie podszywa pod > polskiego studenta zagranicą. no niestety, nie chciało sie uczyć, to sie studiowało na uniwersytecie w Koziej-Wólce, każdy ma wolny wybór, a jak już komuś sie udało, to zaraz jest mitomanem i oszustem. Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: Gronkiewicz-Walz nieobecna przy odsłonięciu p 15.08.10, 23:05 twoja ortografia wskazuje raczej na człowieka bez matury. Odpowiedz Link Zgłoś
kociewiak2 Pokrzyżowani 15.08.10, 21:02 ..oni mowili o milosci,a gdzie ta milosc???wiara a gdzie ta wiara?? drodzy obroncy krzyza poczytajcie Biblie,Bog jest miloscia i kocha wszystkich jednakowo.... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej.28 Pokrzyżowani 15.08.10, 21:31 Proszę o uszanowanie tych ludzi. Moim zadaniem to ludzie jak sami opowiadają dotknięci przez życie, mający trudności w odnalezieniu się w obecnej rzeczywistości. W takich sytuacjach ludzie naturalnie zwracają się do mistycznych symboli w nich szukając wsparcia. Więcej uwagi radził bym poświecić ludziom manipulującym ich zachowaniami, a do nich zaliczam polityków i to wszystkich partii jak i dziennikarzy. Dzisiaj miałem wrażenie że dziennikarze zarówno publicznej jak i prywatnych stacji byli zawiedzeni że obrońcy odchodzą i temat się kończy. Radość im przyniósł powrót repliki krzyża i garstka pod nim stojących ludzi zawodząca HAŃBA. Ileż w tym hipokryzji i podłości. Odpowiedz Link Zgłoś
xxxkk Re: Pokrzyżowani 15.08.10, 22:30 ci ludzie to kryminaliści i osoby chore psychicznie. doskonale widać po co powstał ten artykuł i dlaczego jest na stronie głównej tej gazety. to nie gloryfikowanie obrońców krzyża, tylko obnażenie przed wszystkimi polakami tego, że garstka krzykaczy która paraliżuje pracę policji i wystawia nasz kraj na pośmiewisko to taki właśnie Norbert (lat 28) - ciężko chory psychicznie człowiek bez wykształcenia, który słyszy głosy w głowie i zamiast zajmować się chorym dzieckiem sterczy na Krakowskim przedmieściu i obrzuca wszystkich wulgaryzmami (vide filmy na youtube) Katarzyna (lat 28) - absolwentka zawodówki, dewotka, boi się że ktoś jej się przypatruje, że zrobi jej krzywdę ale pokazuje twarz w ogólnopolskim dzienniku, ofiara teorii spiskowej (Tusk z Putinem zabili prezydenta), będzie sterczeć pod krzyżem bo i tak nie ma niczego lepszego do roboty Dariusz (lat 45) - kryminalista, znęcający się nad żoną, jego syn się powiesił, on sam był kilka razy w więzieniu jednak jak widać próby resocjalizacji nie przyniosły żadnych rezultatów, skoro nie przyznaje się do winy i obarcza nią władze wykonawcze Włodzimierz (lat 65) - przestępca gospodarczy, pracujący na czarno, deportowany z Białorusi próbuje ułożyć sobie życie 'sprzedając różne rzeczy' i nie odprowadzając podatku, ale oczywiście ma pretensje do rządzących że źle rządzą krajem który on okrada Dariusz (lat 47) - kolejna ofiara teorii spiskowych, 'reklamuje Polskę' mówiąc ludziom żeby tu nie przyjeżdżali bo doznają szoku, na szczęście nie ma żadnej rodziny więc może się zajmować okupowaniem Krakowskiego na pełen etat, bez żadnych zobowiązań dosłownie śmietanka społeczeństwa polskiego, ludzie którzy szukają oparcia w pełnym miłości i mistycyzmu symbolu krzyża, wszyscy wokół są źli a oni to baranki boże którym całe życie było pod górkę Odpowiedz Link Zgłoś
remo29 Pokrzyżowani 15.08.10, 21:35 OMG... Jeśli ta grupka niedouczonych frustratów uważa się za broniących krzyż w imieniu narodu, to ja zmieniam obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dziadwawelski Pokrzyżowani 15.08.10, 21:42 to są jakieś jaja, kilka dni temu w tv pokazywano nowy oddział w psychiatryku w Tworkach w którym nikogo nie ma bo brak "zapotrzebowania" na tego typu działalność !!! a tutaj pacjenci/tki w biały dzień szwędają się po ulicy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
panbies skrzyżowani 15.08.10, 21:44 Myślę że tym ludziom trzeba po prostu jakoś pomóc.. A tam są bo tak naprawdę nie mają co ze sobą zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
dawno.urodzony Pokrzyżowani 15.08.10, 21:45 przerażające jest to że premierem RP był człowiek który wykorzystuje psychicznie chorych ludzi do prowadzenia swojej gry politycznej...tak samo jak wykorzystuje chorobę swojej matki, śmierć brata i bratowej Odpowiedz Link Zgłoś
malgorzatacbk Pokrzyżowani 15.08.10, 21:46 Pan Włodzimierz KAczanów spytany przeze mnie co oznacza napis na jego transparencie : " nie róbmy z Polski drugiej Francji" zamiast mi kulturalnie wyjaśnic spojrzał się tylko i powiedział że wyglądam na osobę inteligentną i sie domyśliła i że go pewnie chcę zaatakować, a tak nie było bo do tej sytuacji byłam bezstronnicza, jednakże skoro rzekomy dr nie potrafi jako wykształcony człowiek podać argumentów i wyjasnić swoich haseł to ja krzyczę: to ciemnota!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kubaszo Pokrzyżowani 15.08.10, 21:50 Czesc jestem Kuba i tez jestem popierdo**** ... Odpowiedz Link Zgłoś
nieudonek Chę zdjęć wyborców PO z zakładów karnycch i areszt 15.08.10, 21:51 aresztów śledczych Odpowiedz Link Zgłoś
samoglow POkażcie japy naćpanych i pijanych napastników... 15.08.10, 21:51 POkażcie japy naćpanych i pijanych napastników krzyża + plus niezasłoniętą facjatę tego słynnego zwolennika usunięcia krzyża, który pstyknął sobie fotkę z Anną Muchą a kiedy nie pracuje zostaje skazany za gwałt i napady a obecnie odpowiada za szantażowanie senatora piesiewicza. więcej szegółow tutaj: niezalezna.pl/article/show/id/37570 Odpowiedz Link Zgłoś
henry.rollins Re: POkażcie japy naćpanych i pijanych napastnikó 15.08.10, 22:05 blogmedia24.pl/node/34753 Odpowiedz Link Zgłoś
samoglow Re: POkażcie japy naćpanych i pijanych napastnikó 15.08.10, 22:24 dzięki. ja byłem na tym etapie: niezalezna.pl/article/show/id/37570 Odpowiedz Link Zgłoś
rzydokomuna Pokrzyżowani? raczej poyebani... 15.08.10, 21:52 kiedys takie dziwolagi byly co najwyzej pacjentami Tworek , dzisiaj trafiaja na 1 strony mediów. O tempora o mores... niech cos wreszcie piardyknie w te zasrana planete bo nie idzie tu juz wytrzymac gdy wariaci zaczynaja trzasc rzadem 40 mln.kraju...(a to oni powinni sie trzasc pod elektrowstrzasami w wariatkowie) Odpowiedz Link Zgłoś
franek-janek Pokrzyżowani 15.08.10, 21:52 Lepiej pozno niz wcale! Cigle nie rozumiem ze w tej sprawie nikt, prasa, policja, BOR nie probowal ich zidentifikowac. Przeciez w momencie przestepstwa sa to rutynowe czynnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
khnc55 a co z Joanną?? 15.08.10, 21:53 tą w białej bluzce, co do krzyża się przywiązywała Odpowiedz Link Zgłoś
karol6689 Re: a co z Joanną?? 15.08.10, 23:06 Ja też liczyłem, że zapoznam się z jej życiorysem, a tu klapa... Nie ma pani Joanny, nie ma imprezy Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Biedni, wyrzuceni na margines mają rację w obroni 15.08.10, 21:56 krzyża. Nikt mi nie powie ,z Buzkiem włącznie, że młodzi utatłani w błocie z prezerwatywą w ręku na Głupstock Owsiaka są przyszłością Europy !? :(. To,że Polska trwa przy wartościach jest zasługa tych modlacych się przed pałacem prezydenckim. Odpowiedz Link Zgłoś
henry.rollins Re: Biedni, wyrzuceni na margines mają rację w o 16.08.10, 07:18 głupi jesteś i zapewne do psa podobny. Odpowiedz Link Zgłoś
apas13 Pokrzyżowani mocno 15.08.10, 21:56 Jeden gość słyszy głosy. Laska ma stany lękowe. Dwoje mitomanów i jeden bardzo śledczy "dziennikarz". I wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
mirek_z_krakowa Pokrzyżowani 15.08.10, 21:57 nawiedzeni dewoci, zrozumiałbym, gdyby walczyli tylko o krzyż, ale oni stawiają warunek, że pozwolą go zabrać jedynie w zamian za pomnik, zwykłe kupczenie krzyżem, a potem nazywają siebie katolikami, hipokryzja i cynizm w jednym Odpowiedz Link Zgłoś
bandierarossa Pokrzyżowani 15.08.10, 21:58 Nie ma się co rozczulać. Za łeb i do Tworek. W razie oporu ostre pałowane,gaz i armatki. Czy RP nie potrafi sobie poradzć z kilkoma wariatami???? Odpowiedz Link Zgłoś