Dodaj do ulubionych

Bagno i rusałki

12.09.10, 20:18
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • makaron1234 Bagno i rusałki 12.09.10, 20:39
      Pan redaktor Jacek Hugo-Bader zargon wiezienny powienien uzywac wsrod swoich kumpli z pierdla albo z redakcji GW, a nie na jej lamach. Prywitymizm, prostactwo i brak szacubku dla jezyka polskiego jest wrecz szokujace.
      • g.suss Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 01:41
        makaron1234 napisał:

> Pan redaktor Jacek Hugo-Bader zargon wiezienny powienien uzywac

Nie odróżniasz, tłuku, biernika od dopełniacza, to i zabieg stylizacji środowiskowej nie mieści ci się we łbie. Z pouczaniem podłych wykształciuchów z GW zaczekaj aż skończysz co najmniej 6 klas podstawówki.

> wsrod swoich kumpli z pierdla

Słowo "pierdel" pochodzi z żargonu więziennego. Okazałeś właśnie szokujący brak szacunku dla języka polskiego. Uważaj - jakaś parszywa, zakompleksiona gnida może zaraz zasugerować, że siedziałeś.
      • rosi26 Jacek H-B jest wspanialym dziennikarzem 15.09.10, 19:39
        Przeczytalam jego ksiazke o podrozy przez Rosje a kazdy jego artykul dostosowuje sie do charakteru i zwyczajow ludzi ktorych opisuje.
        B. fajny jest takze ten artykul, jak pojde na centralny nastepnym razem, to sprobuje zobaczyc, czy cos takiego sie tam rzeczywiscie dzieje, bo nie mialam o tym pojecia...
    • kutnowianka Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 20:54
      Nie prawda. Prostytucja jest jak wiesz także wśród heteroseksualnych.
      A gdyby geje nie musieli sie ukrywać, nie żenić się dla niepoznaki z kobietami, unieszczęśliwiając ich , degeneracji byłoby dużo mniej.
      • alpepe Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 14:34
        kutnowianka napisała:
        > A gdyby geje nie musieli sie ukrywać, nie żenić się dla niepoznaki z kobietami,
        > unieszczęśliwiając ich , degeneracji byłoby dużo mniej.

Odwaga cywilna, mówi ci to coś, słonko? Życie w zgodzie z sobą, niekrzywdzenie innych?
        • haldeman79 Alpepe, Słońce... 14.09.10, 16:55
          Odwaga cywilna, mówi ci to coś, słonko? Życie w zgodzie z sobą, niekrzywdzenie
          innych?

Kiedy ostatnio Twoja odwaga cywilna stanęła na przeciwko pięści jakiegoś troglodyty, dla przykładu?
          • videletz1410 Re: Alpepe, Słońce... 14.09.10, 19:58
            Ciekawe, a myślisz, że odwaga cywilna to nadstawianie gęby karkowi?
            Współczuję. Z całego serca.
            • haldeman79 A nie trzeba dziękuje. 14.09.10, 21:41
              videletz1410 napisał:

> Ciekawe, a myślisz, że odwaga cywilna to nadstawianie gęby karkowi?
              > Współczuję. Z całego serca.

Mam się całkiem dobrze.

Co do karków to owszem, jest to jedna z przejaw odwagi.
              Na pewno nie jest nią ocenianie ludzi via internet jak się nic o nich nie wie.
    • zbyszek.bejach Bagno i rusałki 12.09.10, 21:11
      Przygnębiające . Również niektóre komentarze.
    • hellef Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 21:12
      Świetny komentarz, pokazuje jak durni są ludzie, którzy potrafią jedynie generalizować. Głupie i nieprzemyślane wypowiedzi na forum, brak użycia mózgu (to naprawdę nie boli), niewiedza oraz niezrozumienie tekstu, widać, że ignorantem człowiek się nie rodzi. Trzeba pomóc temu biednemu, choremu człowiekowi, a nie jakieś idiotyczne wypowiedzi na forum Gazety Wyborczej.
    • hellef Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 21:13
      nigero napisał:

> Świetny artykuł, dobrze pokazuje jak zdegenerowane jest środowisko homoseksualn
      > e. Mroczne tajemnice, pedofilia, widać, że homoseksualistą człowiek się nie rod
      > zi. Trzeba pomagać tym biednym, chorym ludziom, a nie jakieś parady.

Świetny komentarz, pokazuje jak durni są ludzie, którzy potrafią jedynie generalizować. Głupie i nieprzemyślane wypowiedzi na forum, brak użycia mózgu (to naprawdę nie boli), niewiedza oraz niezrozumienie tekstu, widać, że ignorantem człowiek się nie rodzi. Trzeba pomóc temu biednemu, choremu człowiekowi, a nie jakieś idiotyczne wypowiedzi na forum Gazety Wyborczej.
      • arturpio Re: twoje wlasne spoleczenstwo 15.09.10, 04:10
        hellef, jestes idiota. nic nie zrozumiales. tu nie chodzi o "zdegenerowane środowisko homoseksualne", ale o twoje wlasne spoleczenstwo ktore to wlasnie produkuje.

jescze raz : nic nie zrozumiales.

• profesorfilutek bonie dydy 12.09.10, 21:15
      Cholera przecież to opowieść o Jarku ....
      • antropoid Re: bonie dydy 13.09.10, 12:35
        profesorfilutek napisała:

> Cholera przecież to opowieść o Jarku ....
        -------------------------------------------------

Tyle, że on chce przenieść bajzel pod Pałac Prezydencki...
    • tojamozgownica Bagno i rusałki 12.09.10, 21:49
      Zaczęłam czytać ten reportaż ze względu na autora. Przy 3 stronie poczułam jak niedzielny obiad podchodzi mi do gardła. Dobrnęłam do końca. Z bólem. Bo niby wiemy, że takie rzeczy się dzieją ale jest to wiedza mglista. Realizm tego tekstu powala. Język, klimat - no genialne, tylko czy nie za genialne jak na reportaż, bo dla mnie to coś raczej literaturopodobnego.
      Znam inne reportaże pana Badera. Wiadomo też powszechnie, że jest zwolennikiem tzw. dziennikarstwa wcieleniowego. Tutaj niewątpliwie "nie wcielał" się w bohaterów, musiał jednak "wkupić się w ich łaski". Nie wierzę, że tak po prostu zgodzili się rozmawiać. Czy zostało im za to zapłacone?
      I brakuje mi drugiej strony, czyli "pokemonów". W efekcie tytułowe "rusałki" zostały przedstawione jako ofiary złego systemu, bezduszności rodziców i rodziny którzy jako jedyną mądrość życiową przekazują: "Masz łeb i ch... to kombinuj". Nie oni jedni nie dorastali w modelowej rodzinie. Robią to bo wybrali tak. Nie oszukujmy się.
      A Pan Bader stworzył właściwie zbiorowy portret psychologiczny chłopców z centralnego.
      Ja sama i myślę, że większość czytelników odczuwa sympatię i współczucie do głównych bohaterów. Jeżeli taki był cel Pana Badera to go osiągnął.Tylko w takim razie czym jest owy tekst?
      • kutnowianka Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 22:43
        A ja jeszcze zwróciłam uwagę na zostawienie dzieci samych sobie z ich ogromnymi nieraz problemami. Ten chłopiec przykuwany kajdankami i gwałcony przez własnego ojca, nie miał się do kogo zwrócić. O tym powinno się mówić głośno i dużo.
        • mikado111 Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 23:05
          No co Ty. Przecież to byłoby naruszenie świętości rodziny. Przypomnij sobie niedawne boje katofaszystów przeciwko ustawie zezwalającej na odbieranie katowanych dzieci zdegenerowanym rodzicom.
          • lukas1492 Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 01:02
            > No co Ty. Przecież to byłoby naruszenie świętości rodziny. Przypomnij sobie nie
            > dawne boje katofaszystów przeciwko ustawie zezwalającej na odbieranie katowanyc
            > h dzieci zdegenerowanym rodzicom.

Widzisz, oświecony lewaku, ja jako ciemny katofaszysta powiem ci, że znam historię dyrektorki domu dziecka, która przerabiała "absolwentki" tegoż domu na prostytutki. Jednak do twojego zakutego łba zapewne nie dochodzi, że urzędnik nie jest lekarstwem, tak samo jak likwidacja kościoła i PiS-u nie sprawi, że zapanuje raj na ziemi.

W ogóle, czytając forum GWna odnoszę wrażenie, że KK i PiS są przyczyną wszelkiego zła na świecie. Od ekonomii, przez politykę, po zwykłe patologie, wszędzie ci katofaszyści...
        • godeep Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 18:57
          > Ten chłopiec przykuwany kajdankami i gwałcony przez własnego ojca (...)

To jest wymysł. Zwykła fantazja. Próba umotywowania własnego postepowania.
          • helisasg Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 20:35
            A ty skąd to wiesz?
          • rikol Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 18:45
            Wprost przeciwnie. Wiekszosc prostytutek to osoby, ktore byly ofiarami przemocy seksualnej, gwaltu czy molestowania.
        • arturpio Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 04:12
          tak, tak, tak!
      • arturpio Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 04:08
        jest to jeden z najlepszych tekstow ktore przeczytalem w prasie drukowanej w calym moim zyciu.

Nie znam Warszawy ani Centralnego, ale znam "szare strony" spolecznstwa w innych metropoliach swiata. To co autor opisuje odpowiada temu co sie rzeczywiscie dzieje w Paryzu, Londynie czy New Yorku. To jest to : "samo zycie"... i na tym wlasnie dziennikarstwo polega: nie oceniac, a opisywac!

• hellef Re: Bagno i rusałki 12.09.10, 22:04
      nigero napisał:

> Komentatorzy na forum GW bardzo sprawnie odwracają kota ogonem. Chyba to już ta
      > ka wasza lewacka przypadłość.
      > Ale widać, mój umysł jest zbyt płytki, żeby otworzyć się na sranie do ust podst
      > arzałemu gejowi.

Powiedziałbym zbyt dosłowny. Ale skoro tak odebrałeś autora to musisz mieć jakieś ukryte fantazje, bo ja tak tego artykułu nie odczytałem.

> Ja wiem drogi śmieciu, że w tym wulgarnym artykule autor chciał ukazać tragedię
      > biednych chłopców z dworca, ale forma świadczy chyba tylko o tym, że sam jest
      > stałym bywalcem dworcowego kibla.

Prosty z Ciebie człowiek i proste myślenie. Za szybkie myślenie. I nadal podtrzymuje swoje zdanie, że nie zrozumiałeś nic, a jedynie bazujesz na jakiś prostych korelatach. Język autora reportażu oznacza przynależność do grupy? Polecam poczytać o metodach badawczych w naukach społecznych i o reportażu trochę.

> No i bardzo ładnie pokazuje ponadto ten grafomański gniot 'kulturę' pedalską.
      ;-) czujesz się już lepiej? mam nadzieję, że tak

• lukeatyourself Bagno i rusałki 12.09.10, 23:25
      Czułem, że coś tu jest nie tak, że reportaż aż za dobry. Sprawdzam autora. Jasne, że Hugo-Bader. Klasa sama dla siebie.
      • tanczaca.eurydyka85 Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 03:43
        Ja również przeczytałam cały reportaż z ogromnym zainteresowaniem i wydał mi się pod wieloma względami wybitny. Dopiero później zorientowałam się, że autorem jest Jacek Hugo-Bader. Znakomity tekst znakomitego dziennikarza.
    • drmuras Statystyki.... 12.09.10, 23:33
      Mnie przeraziły wyniki ankiety - 38 % dziewcząt i ponad 63 % oddało by się za hajs gdyby tylko zaproponować im odpowiednią kwotę...
      Media - a zwłaszcza stacje TV są pewnie z siebie dumne. Zostawiając młodzież bez wzorców, epatując reklamami badziewia, kretynizmu , tworzą mit iż człowiekim się jest wtedy gdy się MA.
      • rasklaat Re: Statystyki.... 13.09.10, 15:17
        > Mnie przeraziły wyniki ankiety - 38 % dziewcząt i ponad 63 % oddało by się za h
        > ajs gdyby tylko zaproponować im odpowiednią kwotę...

Nie do końca tak jest, oni uznali prostytucję za akceptowalną ale niekoniecznie w swoim przypadku. Te 63% chłopaków zaakceptowałoby legalną prostytucję, a nie robienie pieniędzy przez nadstawianie tyłka.

Seks jako środek do celu, sposób na awans zawodowy, jest rozpowszechniony. Nie czarujmy się, w pracy nie tylko kompetencje się liczą. To też prostytucja, choć może nie permanentna.
      • kiddo5 Re: Statystyki.... 14.09.10, 21:51
        > Media - a zwłaszcza stacje TV są pewnie z siebie dumne. Zostawiając młodzież be
        > z wzorców, epatując reklamami badziewia, kretynizmu , tworzą mit iż człowiekim
        > się jest wtedy gdy się MA.

To nie telewizja wychowuje dzieci tylko rodzina. Tam szukaj przyczyn braku kregoslupa moralnego. 'Zostawiajac mlodziez bez wzorcow, epatuja reklamami' - jaja se robisz?
        • drmuras Re: Statystyki.... 15.09.10, 07:52
          Oczywiście z TV to uproszczenie. Rodzina to podstawa, ale zauważ że TV nie wspiera w żaden sposób. Przełącz czasami na BBC ,a zobaczysz co mam na myśli. Pozdrawiam
      • arturpio Re: w pracy nie tylko kompetencje się liczą 15.09.10, 04:23
        drmuras, co ciebie przeraza? ze za pieniadze wszystko mozna?

a powiedz mi, jaka jest woja cena? za ile - wszysko - zrobisz?

ILE ?

nie chodzi mi tu, oczywiscie, sugerowanie ze jestes na sprzedaz czy ze jestes prostytukta(iem). albo je ja MAM a ty nie masz... chodzi mi o to ze KAZDY ma jakas cene... niestety...

nie chcialem w to wierzyc, ale kiedys tego mnie nauczono. mialem znajoma multimilonerka, ktora pokazala mi ze z kazdym mozna zrobic dokladnie to co sie chce. wystarczy tylko dobrze ocenic kwote na poczatku, tak aby dana osoba nie musiala sie targowac, miec "skrupulow", nie musiala sie zastanawiac.

problem polega tylko na kwocie. nie na tym "co" i "kto".

KAZDY....

myslisz ze polityk ktory bierze kilka milionow zeby zanknac oczy za jakies zrujnowanie srodowiska, autostrade czy beton bo gdzies komus to sie oplaca, jest lepszy od tych chopcow z centralnego?

wole juz ich moralnosc...

• vonl Bagno i rusałki 13.09.10, 00:49
      Zastanawiam się, czy sposób potraktowania tematu - czyli to niepotrzebne efekciarstwo, to mięcho, to epatowanie by epatować, itd. - czyli to wszystko co jest robione wyraźnie "pod publiczkę", nie sprawia, że autor tekstu napisanego niewątpliwie dla kasy, nie podpada pod art. 224 par. 2 kk: - "karze podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę"?
      Bo jeśli w ślad za tym tekstem nie idzie żadna pomoc, to naprawdę wygląda, jakby ci młodzieńcy zostali znowu wykorzystani; tym razem przez dziennikarza.
      • bartek8987 Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 10:59
        > "karze podlega, kto czerpie korzyści majątkowe z uprawiania prostytucji przez inną osobę"?

Jeśli by tak było, to w ogóle nie można by napisać płatnego tekstu o żadnym przestępstwie.
      • arturpio Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 04:14
        voni, czy ty wiesz (poza radio Marya) co to jest dziennikarstwo i sociologia?

mam wrazenie ze nie wiesz.....

• uluru99 Bagno i rusałki 13.09.10, 04:47
      Istnieje wiele sposobow przedstawiania horroru. Mozna go analizowac, szukajac przyczyn, konsekwencji. Tej analizy w artykule brakuje. Zamiast tego mamy 8 stron porografi, ktora zapewnie podnieci klientow Dworca Centralnego i innych chorych ludzi. Zadziwijace.
      • bene_gesserit Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 12:15
        Wlasnie dlatego, ze Hugo-Bader byl szkolnym pedagogiem, ten reportaz jest taki dobry. Ale reportaz jest od przedstawiania rzeczywistosci. Na podstawie rozmow z kilkunastoma chlopakami nie da sie przedstawic powaznej analizy. Wnioski i domysly oraz w ogole refleksja maja nalezec do czytelnika - wlasnie o to tu chodzi, o pracę wlasną. Domaglabys sie od Hanny Krall, zeby pisala naiwnonaukowe analizy, 'szukajac przyczyn i konsekwencji' zamiast reportazy? Zadziwiające.

Zreszta autor odsyla do pracy, ktora jest wlasnie naukowa analiza tego, co opisal - chcesz to dotrzyj i przeczytaj.
      • arturpio Re: samo-sedzia 15.09.10, 04:26
        uluru99, oceniasz.
        sadzisz, a sedzia nie jestes.
        "horror" jest ocena.
    • terleo Bagno i rusałki 13.09.10, 06:53
      *Wszystko jest sprawą smaku*. Z.Herbert.
      Ten nr F z obrzydzeniem i niesmakiem odrzucam. Nie warto było...
    • brodkins Bagno i rusałki 13.09.10, 10:58
      świetny artykuł, ale obusieczny... teraz każdy zatajony i trochę speszony wujek wie gdzie szukać, na ile stargować...
      • sedaluk Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 11:18
        warsiafka to juz zawsze bylo najbardziej zdegenerowane miasto w Polsce.
        Taki rak na zdrowej tkance spoleczenstwa.....
        • maciejzwawy Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 11:39
          > warsiafka to juz zawsze bylo najbardziej zdegenerowane miasto w Polsce.
          > Taki rak na zdrowej tkance spoleczenstwa.....

Pozwól, że z szacunkiem pochyle głowę, przed Twoją przenikliwością i wnioskowaniem na poziomie niedostępnym dla zwyczajnych czytelników.
        • bene_gesserit Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 12:09
          Oj tak, chlopiecej i w ogole jakiejkolwiek prostytucji w innych miastach Polski po prostu nie ma. :/
      • arturpio Re: naiwny... 15.09.10, 04:33
        myslisz ze na artykul w prasie czekali? ze w ogole potrzebuja jakiejs gazety? chyba naiwny jestes albo nic nie wiesz!

• sir_fred Dla ubolewających nad upadkiem 13.09.10, 12:22
      Przykład idzie z zakrystii.
    • davvidda Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 12:50
      Owszem, świetny, ale pokazuje środowisko męskich prostytutek z centralnego... a nie "środowisko homoseksualne". Trzeba uważnie czytać.
    • ksiadz_gazeta paskudna homofobia 13.09.10, 14:56
      bije z tego tekstu... przecież to wszystko bardzo porządni geje, być może brali udział w europride, a tu takie paskudztwa... a fuj... jak transredaktor Paetz'ewicz puścił coś takiego w gejzecie???
    • rasklaat Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 15:11
      Świetny artykuł, dobrze pokazuje jak zdegenerowanym krajem jest Polska. Mroczne tajemnice, pedofilia, widać, że Polakiem człowiek się nie rodzi. Trzeba pomagać tym biednym, chorym ludziom, a nie jakieś parady.
      • helisasg Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 20:37
        Genialne :)
      • brodkins Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 11:23
        eee tam... tak jest wszędzie. czy niemce, francuzy czy inne skandynawy ludzie sami sobie piekło robią z własnego życia.
        • arturpio Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 04:35
          jakie "pieklo"? i kto tu sobie "robi sam"? czytales? zrozumiales?

radze przeczytac 10 razy jeszcze i przepisac... moze "wejdzie"...

• arturpio Re: "chory", tak, tylko kto? 15.09.10, 04:31

rasklaat, "chory" to jestes ty.

"Przykład idzie z zakrystii..."

• arturpio Re: jakim prawem 15.09.10, 04:44
        "jak zdegenerowanym krajem jest Polska"

bo myslisz ze gdzie indziej tego nie ma? parys, LMondyn, New york, Tokyo? wiecej odnosnikow ci trzeba?

co ty krytykujesz? i kogo? i jakim prawem?

• aurita Re: Bagno i rusałki 13.09.10, 21:18
      poprostu straszne.... i smutne. Nie da sie przejsc obojetnie
      • arturpio Re: Bagno i rusałki 15.09.10, 04:39
        aurita... czy bedziesz chodzic "strasznie" czy "obojetnie", to i tak niczego nie zmieni...

swiat jest taki jaki jest a nie taki jak tobie jest "strasznie". radze nie wychodzic z domu. nie wlaczac tv. nie kupowac gazet...

"strasznie" to ocena.... wedlug TWOJEGO systemu wartosci.... tylko twojego...

• redaktorpajacewicz Podobno widziano tam Janusza Palikota... 14.09.10, 11:14
      może odbywał pasywne kontakty ze swoim elektoratem.
      • tow.janwinnicki Nie-pokazywał Jarkowi gdzie są kible. 14.09.10, 16:10
        Dla niepoznaki Jarek go poprosił. W końcu wynika z artykułu, że trzeba się wtopić w tłum a Palikot jest rozpoznawalny. A tu - przychodzi bierny siwiutki facecik, po traumie smoleńskiej, z kotkiem pod pachą i chce się zabawic w klopie no bo w domu ma mamę to i nie wypada zaprosić młodszego chłopca.
    • skrzaciczek Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 11:55
      "Dwa tysiące za cały miesiąc?! Dwa tysiące tutaj mogę mieć w trzy dni. Niech będzie w pięć. No ku...! Nie wiem, jak ci to powiedzieć... Jakoś nie mogę do pracy. Idź i zapie...j cały miesiąc! Ale mocno wierzę w to, że ktoś powie: "Chodź, ci pomogę", i mnie zabierze. I pójdę do pracy."
      Ja tu podziękowałem za artykuł. Jakiś czas temu była ogromna nagonka na pewną panią, co wolała w Samoobronie dawać się obracać niż być sprzątaczką, bo przecież sprzątaczka mniej zarabia...
      • anonimowy_autor_bloga Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 13:05
        W trakcie Parady Równości ogromnie reklamowano Homoprzewodnik po Warszawie, homospacery po Warszawie, itd. Jedną z głównych atrakcji opisanych w Homoprzewodniku są pikiety na Centralnym. Jeden z szaletów w galerii pólnocnej określono nawet jako królową warszawskich toalet. Te otwory w ściankach - znamy pod nazwą oralia.

Widać przewodnik pisany jest z perspektywy klientów, a nie prostytutek.
    • barti84 Bagno i rusałki 14.09.10, 12:20
      Świetny reportaż! Dziwią mnie komentarze, które wytykają autorowi wulgaryzmy w tekście. Życia nie znają. Pewnie, gdyby wszystkie wypowiedzi były przekształcone na piękną, poprawną polszczyznę tekst straciłby wiele a panu Jackowi dostało by się za sztuczność i nierzetelność.
      Świetnie wtopił się w środowisko, zaprezentował ich postawy, poglądy, sposób bycia i mówienia. Bardzo realistyczny tekst i świetnie napisany. Chciałby się więcej czytać o współczesnej Polsce. Niestety nie jest to kraj mlekiem i miodem płynący.
      • malyflowers Re: Bagno i rusałki 14.09.10, 16:25
        ok, reportaż prowokuje.
        zbitki wypowiedzi pokazują gdzie leży granica prawdy i mitomanii.
        przykład: 2tyś zarobie w 3max 5 dni, inny: podstawą 100 za full wypas i kolejny: 600 raz widziałem - to ile w końcu zarabiają? przydałoby się podsumowanie by jakiś dzieciak nie pomyślał ze to spora i łatwa kasa.
        przykład2: w jednym miejscu napisane ze(grupy) żyją w symbiozie, potem wspomniane o haraczu a na końcu o pogardzie. czyli jak?
        fakt hugo-badera czyta się dobrze (jak zawsze) a jednocześnie jak bajkę.
      • arturpio Re: kraj mlekiem i miodem płynący 15.09.10, 04:41
        "Niestety nie jest to kraj mlekiem i miodem płynący."

"2.000 PLN w 3 dni" - nie wiem co ci wiecej potrzeba...

• macqbat Oni i tak są grzeczni, w porównaniu z PIS-em 14.09.10, 12:34
      Kaczor robi takie rzeczy codzień, że ci z reportażu są jak święte Teresy
    • ulanzalasem Bagno i rusałki 14.09.10, 12:52
      "Wśród nich był niemiecki biznesmen w starszym wieku o imieniu Wolfgang, którego prokuratura zwolniła jednak z aresztu, bo wykryto u niego raka prostaty. Na wolności miał czekać na proces, ale uciekł do Niemiec."

Powinni mu ulżyć...i go zastrzelić ;)
      • arturpio Re: zastrzelić 15.09.10, 04:46
        'Powinni mu ulżyć...i go zastrzelić'

zaraz po tobie...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka