Dodaj do ulubionych

Spadek po agencie Tomku

22.09.10, 10:15
Chlip, chlip. Po Łyżwińskim, który posiedział sobie dwa i pół roku (POSIEDZIAŁ - nie "czekał na proces", a pobyt w areszcie jest, skadinąd, znacznie gorszy niż regularne więzienie) jakoś GW nie płakała. Czemu? Ano temu, że Łyżwiński był brzydki i zły, no i nie padł ofiarą Strasznego Agenta Tomka. Miał pecha, bo pewnie i GW by się nad nim ulitowała.

Ot, wybiórczość pełna hipokryzji.
Obserwuj wątek
    • czarnykmin Re: ... 22.09.10, 10:34
      Cóż, i tak bywa... niestety!
      • werrka Re:Do our2- zapamietaj, ze Sawicka to PO a nie PIS 22.09.10, 12:24
        klamliwa propaganda wielbiciela PO :(
        w 2001 roku zapisala sie do PO w Jeleniej Gorze, a ty z uporem kilka razy tutaj piszesz, ze Sawicka to PIS.
        Nastepny platformerski klamca!
        • tukafon przestępca to "ofiara"? dwójmyślenie Orwellowskie? 22.09.10, 12:38
          buehehehe

widzę, że organ ministerstwa prawdy "Gazeta Wyborcza" w swojej szczytowej formie

• our2 Re: przestępca to "ofiara"? dwójmyślenie Orwellow 22.09.10, 12:49
            Ależ nie, wg GW łapowkarz-agent Tomek to przestępca. Tylko dla takich organów ministerstwa prawdy jak Gazeta Polska agent Tomek to "człowiek roku".
            • sevho1 poziom artykułu żenujący 22.09.10, 12:56
              najwyraźniej broniący zatrzymanej Marczuk, do tego wystepuje jako "ofiara" :) chyba ofiara swojej pazerności...
              • our2 Re: poziom artykułu żenujący 22.09.10, 13:02
                Nieżenujący artykuł polega na tym, że obiektywnie atakuje Marczuk.
                • maruda_r ## i od roku jest spokoj z aferami - czysty kraj## 22.09.10, 13:15
                  Od czasu odsuniecia Kaminskiwego CBA cudownie nie wykrylo zadnej afery korupcyjnej. W Polsce jest wreszcie cisza i spokoj, nie ma juz korupcji, Tusk zlikwidowal. Tylko ten brzydki PIS widzial gdzies afery i jakies uklady a przeciez nawet dzieci wiedza, ze to chora wyobraznia. Chyba, ze.... po prostu nie sa wykrywane ... ale to nie mozliwe... nie w panstwie prawdy i milosci Kaczora Donalda.
                  • our2 Re: ## i od roku jest spokoj z aferami - czysty k 22.09.10, 13:19
                    PiS jakoś nie widział afer w SKOKach, oczyszczalni w Bialymstoku albo u Bolka Piechy. Wg PiS afer nie było, więc trzeba było je montować, jak tą na Leppera.
                    • maruda_r Re: ## i od roku jest spokoj z aferami - czysty k 22.09.10, 13:29
                      A sad je widzial lub widzi? Juz widze jak PO dostrzega afere hazardowa oczami Julii Pitery.
                      • our2 Re: ## i od roku jest spokoj z aferami - czysty k 22.09.10, 13:59
                        Afery lekowej u Bolka Piechy CBA Kamińśkiego nie dostrzegło więc to naprawdę sukces że tak dęta sprawa jak tzw. afera hazardowa wpadła im w oko.
                • fuajer Mieć zarzut do P.Tomka że był korwą to tak jakby 22.09.10, 13:18
                  mieć pretensje do pilota że pjerdolnął samolotem w glebę. Jeden miał szastających gotówką wujków dających Porsche i miliony w zamian za skurwjenie się ku chwale ojczyzny, drugi kilku dyszących palantów za plecami z których każdy mógłby go wykopsać z ulubioenj roboty. O skurwjenie się i błąd proszę mieć pretensję pod ten sam adres: Obłąkany Kutas z Żoliborza
              • maruda_r ## "ofiara" bo dala sie zlapac ## 22.09.10, 13:20
                Nie od dzis wiadomo, ze to co dal sie zlapac na robieniu lodow to "ofiara". Gdyby robila to samo juz po epoce Kaminskiego to moze nawet do PO by ja przyjeli za gospodarnosc... a tak, to sie dala zlapac ofiara jedna...
                • our2 Re: ## "ofiara" bo dala sie zlapac ## 22.09.10, 13:33
                  No niezła ofiara z tego Tomka że dal się złapać na robieniu lodów na służbie zdrowia.
                  • maruda_r Re: ## "ofiara" bo dala sie zlapac ## 22.09.10, 13:46
                    Ofiara jest tylko jedna, to panna weronika.
                    • our2 Re: ## "ofiara" bo dala sie zlapac ## 22.09.10, 14:07
                      Agent Tomek człowiekiem roku. Za wręczanie łapówek.
            • tukafon our przepraszam że pytam; ile masz IQ ? <70 ? 22.09.10, 13:10
              odróżniasz łapówkę od prowokacji policyjnej / CBA ?
              • our2 Re: our przepraszam że pytam; ile masz IQ ? < 22.09.10, 13:17
                Ja odróżniam ale ty najwyraźniej nie. Radzę ci, dokształć się w paru sprawach to będziesz traktowany poważnie.
                • tukafon tak myślałem, to cud że umiesz pisać 22.09.10, 16:38
                  :D
            • maruda_r agent Tomek ukarany i nikt od roku nie podskoczyl 22.09.10, 13:22
              Afery zniknely wraz z odejsciem agenta Tomka i Kaminskiego. Wniosek jasny - wiadomo, kto sztucznie wytwarzal afery...
              • our2 Re: agent Tomek ukarany i nikt od roku nie podsko 22.09.10, 13:36
                Afery pojawiły się wraz z przyjściem Kamińskiego i Tomka.
                • maruda_r Re: agent Tomek ukarany i nikt od roku nie podsko 22.09.10, 13:47
                  no... a po ich odejsciu zniknley jak reka odjal... no mozna i tak na to spojrzec.... afera hazardowa byla wyjatkiem.... Sobiesiak juz sie uspokoil i jest grzeczny....obiecal, ze to byl ostatni raz...
                  • our2 Re: agent Tomek ukarany i nikt od roku nie podsko 22.09.10, 14:06
                    A jakie pzrestępstwo popełnił Sobiesiak przy tzw. aferze hazardowej? Wymień mi jakieś paragrafy.
        • our2 Re:Do our2- zapamietaj, ze Sawicka to PO a nie PI 22.09.10, 12:51
          To niemożliwe, Mariusz Kamiński patrzyl na ręce rządzym a nie opozycji, a sprawa Sawickiej toczyła się gdy rządzącymi było PiS.
        • vigilansx Re:Do our2- zapamietaj, ze Sawicka to PO a nie PI 22.09.10, 14:38
          werrka wsadź sobie ogóra i zamieszaj :)
    • northyorkshire No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 10:34
      fatalną sytuacją Pani Marczuk, bo chyba już nie Pazury. Zawsze może przyjechać do UK. W Tesco potrzebują sprzątaczek.
      Dla Pani z Ukrainy mam takie polskie przysłowie:
      Nie pchaj się na afisz,
      jak nie potrafisz!
      • secondreading Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 11:03
        Przerazaja mnie seksistowskie i ksenofobiczne wypowiedzi na forum.
        Pierwszymi argumentami jakimi uzyto by obrazic Weronike Marczuk jest jej plec i pochodzenie.
        "Trzeba bylo sie nie puszczac", "Ukrainka niech jedzie do UK".

Czyste prostactwo i opresyjne wypowiedzi ktore nic nie wnosza do dyskusji a tylko obrazaja ludzi.
        Ludzie, wezcie sie opamietajcie - troche tolerancji i kultury wobec innych.
        • michu22c Brawo agencie Tomku! 22.09.10, 11:16
          Tak trzeba się rozprawiać z szemranym towarzystwem. Biedna Weronika teraz musi pisać książki pod dyktando całego szemranego Salonu i TVNu.
          • abalys tmasz rację UBecki potomku 22.09.10, 11:18
            • lord_viadro a za 3 lata przeczytamy... 22.09.10, 11:52
              że wygrała ze Skarbem Państwa z parę mln odszkodowania z kieszeni podatnika, któremu już dziś podwyższa sie podatki.. bo państwo sobie nie radzi... tak jak obiecywało
          • our2 Re: Brawo agencie Tomku! 22.09.10, 11:33
            Popierasz korupcję? podoba ci się że za pomoca łapownictwa walczy się z ludźmi?
            • podniesiony-vat Pazura ofiara???? Świat staje na głowie! 22.09.10, 13:19
              całe szczęście tylko w Gwnie
              • our2 Re: Pazura ofiara???? Świat staje na głowie! 22.09.10, 13:36
                Łapówkarz policjantem? takie rzeczy tylko u "niezależnych".
        • mszczuj_von_kain Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 11:38
          Wiesz, tuż przed zatrzymaniem Weronika M. udzieliła wywiadu (ukazał się już po) w którym powiedziała, że kto nie ryzykuje ten nie pije szampana. Trochę wtopa.

Pomijając seksizm i inne Twoje zarzuty - serio uważasz, że normą jest opłacanie radcy prawnego gotówką umieszczoną w reklamówce i przekazaną w knajpie? Bo w branży raczej stosuje się przelewy na takie kwoty, ewentualnie płaci się w kancelarii i dostaje kp...

No, chyba że się coś chce zrobić poza księgowością...
          • cezaryga Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 13:12
            Tłumaczenie Weroniki M. jest troche naiwne. Kancelarie z własnej inicjatywy dążą do szybkiego związania klienta umową i wystawienia faktury VAT z wyznaczonym terminem płatności. Branie pieniędzy w papierowej torbie, w restauracji, od klienta biznesowego... hmm...może tak się prowadzi kancelarię radcy w Kijowie. Moim zdaniem decydujące znaczenie będa miały stenogramy nagrań. Co i komu obiecywała i za jakie usługi miała się rozliczyć z klientem Tomkiem. Rozumiem, że świadczyła usługi bez umowy, bez wynagrodzenia i poświęciła na nie swój czas a zawarcie pisemnej umowy miało nastapić feralnego dnia. Niech pokaże publicznie przygotowany tekst umowy.
        • naprawdetrzezwy Martwi cię, że kobieta w knajpach bierze pieniądze 22.09.10, 12:14
          od facetów?

secondreading napisała:

>"Trzeba bylo sie nie puszczac"

Widocznie trzeba było zapłatę za usługi brać przelewem, albo w kancelarii, nie w jakiejś mordowni.
          Teraz musi ponieść konsekwencje swojego działania - bez względu na to z kim się kiedyś gziła.

A przed tobą stoi ciężkie zadanie: dorośnięcie i zrozumienie, że wystarczyło, by żyła uczciwie...
        • elinkan Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 14:29
          seksistowska to była wypowiedź tej "pani", że innej pracy dla dziewczyny z Ukrainy nie było- tylko w jakimś burdelu z Pomorza. Zawsze może wrócić do korzeni i znów rozbierać się (..) za pieniądze
          Ukrainki, które znam wstydzą się za tą babę
      • anda555 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 11:31
        Znasz chłoptasiu takie trudne słowo "zdruzgotany"? Gratuluję, to dużo, jak na sprzątacza w Tesco.
        Nie zauważyłeś, że pani Marczuk (na szczęście dla niej już nie Pazura) jest piękną, wszechstronnie wykształconą kobietą. I w przeciwieństwie do Ciebie, wiele rzeczy potrafi. Więc z tym afiszem, to jak kulą w płot.
        Seksizm i homofobia wyziera z każdego słowa. Czyżby CBA rzuciło wszystkie siły na to forum, żeby bronić swego honoru?
        • pal666 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 11:44
          Nikt nie kwestionuje wykształcenia i kompetencji fachowych tej Pani. Mówimy tu tylko o jej nieuczciwosci i podatnoci na korupcyjną propozycję. Jedno nie ma nic wspólnego z drugim. Zresztą, czy ktoś składałby korupcyjną propozycję miłosnikowi Arizony dzielnie podpierającemu całym swym jestestwem wsiowy sklep pod Kaliszem Pomorskim (albo pod Reszlem) ?
          • our2 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 12:12
            Szkoda że gdy GW pisze o nieuczciwości i wręczaniu łapówek przez agenta CBA to wielu tutaj pyszczy o rzekomym atakowania "policjanta".
            • pal666 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 12:40
              Mógłbyś napisac, że agent CBA wręczał łapówki, gdyby robił to na włąsny szczot i własnymi, prywatnymi pieniędzmi. Agent Tomek wykonywał swoją pracę. Na polecenie przełożonych. taki był kontekst jego działań i to - moim zdaniem - miażdży Twoje powyższe argumenty.
              • our2 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 13:22
                Już ci pisałem że byli już tacy którzy też się tłumaczyli że tylko wykonywali polecenia. No i niezłe to polecenie: popełnij przestępstwo, przekup kogoś by postąpił w oczekiwany przez nas sposób. Nie sądziłem że ludzie tak czuli na punkcie ucziwości jak ty będa relatywizowac tutaj łapówki.
                • pal666 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 13:33
                  Dziękuję, lecz odpowiem tak : nie sądziłem, że "wybrańcy narodu" (Sawicka) będą tak podatni na pokusy tego rodzaju, że nawet będą inspiratorami takich działań. Nie sądzisz, że to, a nie moje zdanie w tej sprwawie, jest istotą, sednem ? Myslę, że przecież Tobie też zapewne zależy na ucziwości naszych wybrańców - bez wzgledu na ich barwy klubowe, czyż nie ?
                  • our2 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 14:08
                    Oczywiście. Ale jeszcze bardziej mnie obchodzi by służby działały uczciwie a nie kreowały korupcję. Zwłaszcza te ze słowem "antykorupcyjne" w nazwie.
                    • pal666 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 14:23
                      Widzę, że jesteś idealistą.... też tak bym chciał, ale nie wyobrażam sobie sytuacji, kiedy nasz dzielny szeryf przychodzi i mówi: a teraz, drodzy aferzyści może zechcielibyście ujawnić swoje złe uczynki, najlepiej będzie, jeżeli, to co zagrabiliscie oddacie Jurkowi Owsiakowi albo Caritasowi. To, niestety, utopia. Niestety, w warunkach realnych potrzebni są agenci tacy, jak Tomek. Niestety.
                      • our2 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 14:32
                        Nieprawda, nawet w takiej sytuacji nie jest potrzebny agent naklaniający człowieka do popełnienia przestępstwa.
                        • pal666 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 14:44
                          No widzisz, gdyby p. Sawicka była uczciwa, Tomek mógłby ją nakłaniać do tzw. usranej śmierci i nic by z tego nie wynikało. A propos, jakoś tak się składa, że te prowokacje są dobrze ukierunkowane. wyobrażam sobie, że wybór osoby poddanej takiej prowokacji jest nieprzypadkowy, wynika z wiedzy operacyjnej tych służb i stanowi postawienie kropki nad "i". Myślę, że w wielu przypadkach, bez prowokacji nie byłoby możliwe postawienie przed sądem osoby nieuczciwej.
                          • our2 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 15:09
                            To ty jesteś idealistą, twierdzisz że istnieją ludzie którzy nie dadzą się złamać. Zaręczam ci że nie ma takich ludzi. Nawał środków jakie używane są przez służby do skłonienia do postępowania w określony sposób daje im duże pole do popisu.
                            Prowokacje CBA nie są dobrze ukierunkowane, wystarczy przypomnieć afere gruntową czy tez sprawę domu Kwaśniewskich w Kazimierzu. Wszystko zależy od tego ile osób trzeba zaangażować w sprawę. Im więcej postronnych tym dla CBA było gorzej, bo sprawa mogła się rypnąć. W sprawie Sawickiej chciano przydybać Jarosława Wałęsę ale ten się zorientował ze coś śmierdzi. W aferze gruntowej burmistrz Mrągowa wyniuchał że cos jest nie tak z podpisami i pieczątkami (kolejne zresztą przestępstwo CBA), u Kwaśniewskich też sprawa zaczynała śmierdzieć zbyt wielu ludziom. Generalnie CBA było za Kamińskiego organem partaczy.
                            Natomiast również jestem przekonany że osoby typowane do przeprowadzenia na nich prowokacji nie byly wybierane przypadkowo. Nigdy nie były to osoby powiązane z rządzącą w latach 2005-2007 partią. Udanych spraw przeciw politykom ówczesnej opozycji nie bylo wiele, dlatego CBA uderzyło w środowisko gwiazdorskie, parę znanych nazwisk było potrzebnych.
          • cezaryga Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 13:13
            Może pod Reszlem, piękne miasteczko z tradycjami, zamkiem i kolegiatą.
        • marek.18 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 11:47
          ja napiszę bez seksizmu i ksenofobii, że swoją drogą trzeba mieć niskie IQ żeby takiego buraka wziąć za wpływowego biznesmena. przecież wystarczy spojrzeć na zdjęcia tego agenta, zeby sie zorientować, ze to jakiś szemrany kombinator z wziowej dyskoteki.
          A swoją drogą chciałbym wiedzieć, które wydawnictwo będzie lansować świeżo upieczoną pisarkę?
          I czy podjęto już zabiegi o przyznanie literackiej nagrody Nobla? Na miejscu agenta Tomka przykleiłbym sobie, dla niepoznaki, wąsy i brodę i przedstawiłbym się tej pani jako przedstawiciel fundacji Nobla, który pomoże jej ustawić otrzymanie nagrody. Myślę, że by przeszło:)
        • bosman_plama Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 12:08
          anda555 napisała:

> Znasz chłoptasiu takie trudne słowo "zdruzgotany"? Gratuluję, to dużo, jak na s
          > przątacza w Tesco.
          > Nie zauważyłeś, że pani Marczuk (na szczęście dla niej już nie Pazura) jest pię
          > kną, wszechstronnie wykształconą kobietą. I w przeciwieństwie do Ciebie, wiele
          > rzeczy potrafi.

Potrafi m. in. brać od słabo sobie znanych osób dużo gotówki, przekazywanej w knajpie w papierowej torebce. Ta na przykład umiejętność pozostaje poza moimi możliwościami.
        • john2010 Re: No jestem naprawde zdruzgotany 22.09.10, 12:26
          No na pewno świetnie tańczy przy rurce....sam widziałem swego czasu w Gdańsku..Innych zdolności i nie znam....
    • lastm Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:38
      A bylo to się puszczać? Pani Marczuk wraca na swoje odpowiednie miejsce w szeregu.
      • n5a Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:54
        Jakby starała się popracować nad małżeństwem z Czarkiem, a nie chorować na lans własnej osoby... byłoby inaczej. A tak to ma na co zapracowała.
        Znany mąż - za mało.
        Dobra praca - za mało.
        Znane nazwisko - za mało.
        To teraz dla porównania z przeciętniakami trafiła na poziom ulicy.
        Ale... odbije się pewnie. Tacy nie toną.
        • torgaj Frustraci 22.09.10, 11:01
          Nie ma przyjemniejszej rzeczy niż czytać, że ktoś znany ma problemy. A jak jeszcze ktoś kopie Ukraińca, to już w ogóle miodzio. =Mmmmm, nie ma lepszego polepszacza humoru dla sfrustrowanego Polaka.
          • ciotka-ltd Re: Frustraci 22.09.10, 11:28
            Czy ty naprawde wierzysz, ze Weronika jest genialna i ze myslala, ze w uznaniu dla jej urody przystojny Tomek wrecza jej flakonik perfum Armaniego, co kazda kobieta - jak kwiaty i czekoladki - bez zobowiazan moze przyjac?
    • jazzman1979 pytanie ? 22.09.10, 10:38
      Czyj to cytaty ?? I z jakiej partii była ta osoba ??

"I rezyduję tutaj, na stałe przeprowadzam się i koniec i kręcimy lód, co półtora tygodnia jestem w Sejmie"

"Kurwa mać, tyle mam układów teraz wypracowanych i to wszystko w łeb weźmie, bo nie problem byłby, gdybyśmy my wzięli władzę"

"Stąd wiesz, ja muszę być przygotowana na każdy wariant. W politykę się nie musicie mieszać, tylko kasę dajcie"

"Kampania kosztuje, słuchaj, sto pięćdziesiąt tysięcy, dwieście, trzysta. w zależności czterysta pięćdziesiąt, a w wykazie do PKW - Państwowej Komisji Wyborczej, trzydzieści pięć tysięcy i to są moje."

???
      • our2 Odpowiadam 22.09.10, 10:40
        Te słowa są zapewne autorstwa beaty Sawickiej z PiS.
    • ja-kub Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:39
      Biedni łapówkarze. Jakże mi ich szkoda.

Najbardziej mi się podobało jak Beata Sawicka wystudiowanym płaczem łkała z kartki
      "jedna kobieta nie żyje, a druga walczy o życie!" (to o sobie)
      • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:43
        Widac wzięła przykład z wyreżyserowanych konferencji prasowych Ziobry i Kamińskiego.
        • jazzman1979 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:46
          może minimum obiektywności ? :)

PS. "Biznes na służbie zdrowia będzie robiony"
          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:50
            No przeciez jestem obiektywny. Widać że to ty zapominasz o aksjomacie, iż Mariusz Kamiński stał na czele CBA by patrzeć na ręce rządzącym. W czasie gdy Sawicka wypowiadała te wszystkie słowa rządził PiS, czyli Sawicka musiała być z tej partii. Bo chyba nie śmiesz insynuowac że M. Kamiński był od patrzenia na ręce opozycji!
            • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 11:29
              Hola, hola, mój fanie szanowny Our2. Sawicka też była władzą ! Była posłanką, czyli przedstawicielką władzy ustawodawczej - ale może się mylę, będąc zwolennikiem trójpodziału władzy w systemie demokratycznym ? Poza tym - o ile się nie mylę - w tę sprawę był zamieszany jakiś samorządowiec - więc też władza !
              • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 11:54
                Ale nie była rządzącą, czyli nie podlegała zainteresowaniu Mariusza kamińskiego, bo wg jego zwolenników Kamiński mial patrzeć rządzącym na ręce. Samorządowiec pojawił się w trakcie rozwoju sprawy, to Sawicka została wytypowana do bycia celem.
                • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:55
                  OK, po raz kolejny mogę sie z Toba zgodzić, niech będzie, że Sawicka została wytypowana jako cel. I typowanie okazało się trafne. Czy nie uważasz, że dobrze się stało, iż działanie CBA wyeliminowało z kręgów władzy osobę o wątpliwych kwalifikacjach moralnych ? Dobrze, że w tej kolizji dóbr: dóbr osobistych p. Sawickiej i dobra publicznego, zwyciężyło dobro publiczne - takie jest moje zdanie. Tu od razu pojawia się pytanie (chyba bez odpowiedzi) a ile było przypadków działań CBA, które zakończyły się fiaskiem ? Bo nie wszyscy biorą ?
                  • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:15
                    No właśnie, dla jasności M. Kamiński powinien był przedstawić względem ilu osób i z jakich kręgów politycznych przeprowadzano takie prowokacje jak względem Sawickiej. Z niezrozumiałych względów nie uczynił tego, a mógłby dla jawności życia publicznego takie dane przedstawić. Może wtedy faktycznie pozostałby w nimbie niezależnego szefa CBA...
                    Chcialbym wiedzieć czy np. wytypowali do prowokacji B. Piechę.
                    • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:35
                      a co Ty tak z tym Piechą ? Czy jest coś, czego ja nie znam ?
                      • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:05
                        Ja z Piechą jak inni z Łyżwińskim.Są doniesienia prasowe o łapówie dla niego za wpisanie leku na listę refundowanych. CBA dziwnie nie było przy tym obecne jak choćby przy rozmowach w pędzącym króliku.
                        • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:35
                          a rzeczywiście, przypominam sobie. To niech te chłopaki z CBA biorą się za tę sprawę. jeżeli gość jest umoczony to powinien ponieść konsekwencje.
                          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:47
                            Mariusz Kamiński był zajęty Sawicką by zajmować się takim zerem jak wiceminister zdrowia. W dodatku Sawicka chciała kręcić lody na służbie zdrowia a Piecha nie. Stąd takie podejście Mariusza do patrzenia na ręce rządzącym.
            • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 11:40
              Mój drogi fan Our2 znów sie myli: Sawicka też była władzą: przypominam, że zgodnie z obowiazującym w demkroacji trójpodziałem władzy mamy władzę ustaowdawcza, wykonawczą i sądowniczą. Sawicka, jako posłanka, była przedstawicielem władzy ustawodawczej. A jej koleś z tej afery, burmistrz chyba Helu, to kto, jak nie władza ?
              • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 11:55
                Obiektywny i niezależny pal666 się myli. Sawicka nie byłą rządzącą, a to patrzeniem na ręce rządzącym miał się rzekomo zajmować Kamiński.
                • antropoid O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:07
                  Może powinniście się spotkać oko w oko?
                  • pal666 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:19
                    Widzę, że wszyscy już zauważają mojego fana Our2 !!!!
                  • pal666 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:30
                    własciwie czemu nie, myślę, że to byłaby długa i burzliwa dyskusja, jestem "za". Powaznie.Bez żadnych podtekstów.
                    • our2 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:35
                      Nie dziwi mnie że chcialbyś się spotkać ze swoim idolem, czyli mną. Każdy wielbiciel tak ma.
                      • pal666 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:44
                        Nie bedę Cie wyprowadzał z błędu; dla twojego samopoczucia możesz się uważać za mojego idola. Taki już jestem, kocham czynić dobre uczynki, morda moja. W końcu o to chodzi, żeby żyło się lepiej, nie tylko Mirowi, Zbychowi, Grzechowi i całej Platformie.
                        • our2 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 12:54
                          Miało się żyć lepiej Bolkowi Piesze i jego synowi ale te stenogramy nie dotarły z CBA do cyngla Gmyza z Rzeczpospolitej.
                          Jak tam twoje samopoczucie? Podniosłeś swą wartość gdy napisałeś że jestem twoim fanem?
                          • antropoid Re: Jesteście jak perpetuum mobile. 22.09.10, 12:59
                            • pal666 Re: Jesteście jak perpetuum mobile. 22.09.10, 13:06
                              Perpetuum mobile, drugiego czy trzeciego rzędu ?
                          • pal666 Re: O, znowu pal666 i our2. 22.09.10, 13:03
                            Nie , wcale tak tego nie odczułem.
                • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:18
                  A przeciez nie byłoby tych dwóch spraw, gdyby te panie były (uwaga; tu będzie trudne w niektórych kręgach słowo) UCZCIWE.
                  • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:31
                    No i gdyby w CBA nie bylo łapówkarzy.
                    • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:42
                      Napisałem juz o tym wyżej: agent Tomek nie był łapówkarzem, nie robił tego w swojej pryweatnej sprawie i za swoje pieniądze - wykonywał zadania służbowe. Przekonaj mnie, że to, co zlecili mu przełozeni było niezgodne z prawem, to się z Tobą zgodzę.
                      • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:59
                        To proste. Prowokacja służąca do nakłonienia do popełnienia przestępstwa przez osobę która do tej pory nie ma na koncie żadnych zabronionych czynów jest niezgodna z prawem. Jeśli jest inaczej niech policja wymyśli napad na bank, zleci swoim funkcjonariuszom organizację oraz nabór chętnych do uczestnictwa w napadzie którzy do tej pory mieli czystą kartotekę. Będzie to wykonywanie obowiązków służbowych i jeśli dojdzie do napadu nie powinni być owi policjanci oskarżeni?
                        • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:12
                          gdyby tak było to GW juz dawno rozszarpałaby CBA używając tych argumentów, które przywołujesz. wydaje mi się (ale mogę się mylić), ze prowokacja jest dopuszczalnym prawnie narzędziem, czyż nie ? Ponad to - przynajmniej w sprawie p. Sawickiej, która była posłanką- ważniejsza od tych jurydycznych rozważań jest dla mnie jej postawa: nie takich standardów moralnych oczekuję od posła. Przypominam Ci, że stenogramy jej rozmow z Tomkiem pokazują, że jego zadanie, jako łapówkarza i prowokatora było dość łatwe, gdyż to ona miała inicjatywę w tych "negocjacjach". I jasno wyrażała swoje intencje.
                          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:32
                            Ależ jasne że prowokacja jest dozwolona, ale względem osób które podejrzane są o przestępstwa i które mają być dzięki prowokacji złapane na gorącym uczynku. Prowokacji nie stosuje się natomiast względem osób o nic nie podejrzewanych.
                            A ja nie takich standardów i metod oczekuje od agentów służby rzekomo antykorupcyjnej.
                            Wiemy już że Sawicka przymusiła biednego Tomka do wręczenia łapówki, mógł się chłop przy niej nie pojawiać to całej sprawy by nie było, no chyba że naprawdę była tak durna żeby wymyśleć i oferować lody przy prywatyzacji sprywatyzowanego dawno szpitala.
                            Twoja mania na punkcie GW jest naprawdę zabawna, bez związku z naszą rozmową wciskasz to GW gdzie się da. Widać żeś uzależniony od GW i pewnie to GW dyktuje ci jak masz myśleć.
                            • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:46
                              a ja oczekuję od naszycxh wybrańców bardzo wysokich standardów. Tej części Twojego postu w sprawie GW nie nrozumiem.
                              • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:12
                                Wybrańców możemy przy następnej okazji wyrzucić jak nie będzie nam odpowiadała ich moralność. Slużby policyjne i parapolicyjne trudniej uzdrowić. Dlatego ich niemoralne postępowanie jest większym problemem dla demokratycznego państwa.
                                • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:28
                                  Myślę, że w takich sprawach, jakimi zajmują się te służby, najważniejszą odpowiedzią jest, czy działają one w granicach prawa, czy nie. jeżeli tak, to ok. Myślę, że w takich sprawach, sprawach, które są przedmiotem zainteresowania tych służb, aspekt prawny jest ważniejszy od moralnego. Tu byłbym zwolennikiem zasady:"Cel uświęca środki". O ile te środki są zgodne z prawem. Uchwalonym. A powinnością służb nie jest ocena moralna tego prawa a jego wykonanie.
          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:51
            Niezłe łapówy wręczali agenci CBA by robić polityczny biznes na służbie zdrowia. Ciekawe dlaczego ci łapówkarze jeszcze nie siedzą?
        • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:08
          Zły przykład: kiedy ci panowie wzieli jakąś łapówe ? przypomnij mi bo nie pamiętam ?
          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:33
            Dobry przykład: punktem wspólnym tych postaci o których jest rozmowa jest konferencja prasowa
            • pal666 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:45
              OK, ale oni nie brali, czyz nie ?
              • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 13:36
                No nie wiem. CBA mogło ich wytypować do prowokacji. CBA było przecież od patrzenia na ręce rządzącym.
        • ja-kub Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 12:49
          Masz rację.

Jak dobrze że konferencje prasowe PO, SLD, PSL, i wszystkich poza PISem, są naturalne i spontaniczne.
          • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 14:10
            Oczywiście że nie są. Ale w konferencjach PiSu widać największą toporność i chęć stosowania przaśnych prowskich zagrywek dla ciemnego luda i pelikanów.
            • antropoid Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 20:45
              our2 napisał:

> Ale w konferencjach PiSu widać największą toporność i chęć
              > stosowania przaśnych prowskich zagrywek dla ciemnego luda i pelikanów.
              -----------------------
              Nie da się ukryć.
      • forumowiecgwna Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 10:45
        No i co, zaszkodzilo jej to cokolwiek? Przeciez wieksze baty zebral ten ktory ja rozpracowywal, a nie lapowkarka.
        • our2 Re: Biedni łapówkarze. 22.09.10, 11:02
          Dziwisz się że łapówkarz który wręczył jej łapówkę zebrał baty? Popierasz korupcję?
      • our2 Biedni łapówkarze z kamińskiego CBA 22.09.10, 11:01
        antypolskie GWno się ich czepia.
    • guru133 Nie oceniam czy Marczuk jest winna, czy tez nie 22.09.10, 10:41
      ale sam fakt niedostarczania do prokuratury żądanych nagrań, przeciąganie ponad miarę śledztwa, uniemożliwienie podejrzanej konstytucyjnego prawa dostępu do szybkiego, sprawiedliwego sądu jest sytuacja nie do zaakceptowania w demokratycznym, prawoeządnym społeczeństwie. Obawiam sie że za opieszałość wymiaru sprawiedliwości i służb śledczych zapłacimy na mocy wyroku Trybunału my, podatnicy.
      • bobdywro Re: Nie oceniam czy Marczuk jest winna, czy tez n 22.09.10, 11:32
        Podkreśl że to wszystko ma miejsce w państwie rządzonym przez premiera Tuska za prezydentury Komorowskiego z błogosławieństwem Gazety Wyborczej i TVN .
        Niestety smród gówna jest taki sam niezależnie od tego z czyjego szamba się gówienko wylewa.
        • obrazoburca Re: Nie oceniam czy Marczuk jest winna, czy tez n 22.09.10, 14:54
          > za prezydentury Komorowskiego...

Chcesz powiedzieć, że 23.09.2009 roku prezydentem był B. Komorowski?
    • milu100 na emeryturę? 22.09.10, 10:41
      Agent Tomek idzie na emeryturę? To ile on ma lat, wydawało mi się, że to młody facet a nie jakiś dziadek?
      • our2 Re: na emeryturę? 22.09.10, 10:45
        Nawręczał łapówek więc przyszedł czas na jego zasłużony odpoczynek.
    • utas46 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:43
      Jak zwykle Polski bajzel, Lyzwinski to byl lobuz nad lobuzy,p. Marczuk chciala byc 'celebrytka', nie wyszlo,agent Tomek to produkt naszych nie 'dorobionych' sluzb,ot, i cala nasza rzeczywistosc.
      • n5a Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:52
        Niestety, wszystko się kręci wokół kasy i władzy. A przy okazji sławy. Niektórym chyba zaburza to wzrok i czują się bezkarni. Uważam, że dobrze, gdy Państwo dysponuje takim instrumentem jak prowokacja. Ale bez przesady... skoro Agent miał taki przystęp do Weroniki, to powinien mieć bardzo mocne dowody. Jakieś nagrania czy coś. Przecież skoro jest on ochrzczonym naszym rodzimym Dżejmsem Bondem, to powinien posiadać jakieś miniaturowe kamery czy mikrofony... A jeśli nie, to na swoją Nokię nagrywać rozmowy (czy co tam ma). :-)
        A teraz to widać, że Państwo coś tam odkopało i chyba część dowodów została zaprzepaszczona lub nigdy nie wydobyta.
    • forumowiecgwna Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:43
      Jak rozumiem - dla GWna powinna byc wolna, bo jest taka znana! Moznaby fajny program w stylu "oszukalam i jestem bogata" albo "nic nie umiem a mam" zrobic, prawda?
      Najlepiej zlikwidujcie wszystkie sluzby, wtedy nie bedzie zadnych zatrzyman i zadnych procesow! Bedzie tuskowy raj! Polityka milosci!

Aha - natychmiast wypuscic kolesi ktorzy wykopywali zwir spod autostrad! Co oni, gorsi od Pazurki? Tez kariery maja zniszczone!
      • our2 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:48
        Najlepiej tworzyć jak najwięcej służb, będą ciągłe zatrzymania i niezależnie i obiektywnie myślącym będzie się wmawiać, że walczy się z przestępczością i korupcją.
        PS. Gdzie wyczytałeś, że Wyborcza uważa iz Marczuk powinna być wolna bo jest znana i bogata? Masz jakieś zwidy?
        • thorgallpl co sugeruje tytul? 22.09.10, 11:04
          jest typowy dla gazety wybroczej.
          • our2 Re: co sugeruje tytul? 22.09.10, 11:12
            No, co sugeruje?
            • thorgallpl sugeruje, ze 22.09.10, 11:47
              agent dran, zalatwil sawicka, pozniej biedna marczuk. same niewinne.
              • our2 Re: sugeruje, ze 22.09.10, 11:58
                To sugeruje tytuł "Spadek po agencie Tomku"?
                A pisząc że jest zrujnowana piszą nieprawdę czy prawdę?
                • thorgallpl Re: sugeruje, ze 22.09.10, 12:12
                  patrzcie, no. lapowkarka zrujnowana. to chyba dobrze? tego goscia z samoobrony nie zalujecie, bo brzydki i nie z tej partii?
                  a co z sawicka? jakos sawicka nie zrujnowana.
                  • our2 Re: sugeruje, ze 22.09.10, 12:25
                    Nie pojmujesz. Łapówkara zrujnowana, a łapówkarz (agent Tomek) idzie na emeryturkę. To są dwie strony medalu a nie Pazura i jakiś Łyżwiński. Dziwne że ludzi tak czułych na punkcie uczciwości nie szokuje los łapówkarza Tomka. Co jeszcze dziwniejsze wszyscy tzw. niezależni i czuli na punkcie uczciwości piszą dziś o Łyżwińskim, takie przyszły wytyczne z centrali?
                    • thorgallpl Re: sugeruje, ze 22.09.10, 13:22
                      czyz nie na tym polega praca takich ludzi, jak tomek? to byla prowokacja kontrolowana. wiec o co chodzi?
                      • our2 Re: sugeruje, ze 22.09.10, 13:38
                        Nie, nie na tym polega ich praca. Ich praca nie polega na prowokowaniu ludzi którzy nie wchodzili w konflikt z prawem.
            • pal666 Re: co sugeruje tytul? 22.09.10, 11:49
              Mi akurat nic nie sugeruje, natomiast stwierdzenie, że ta Pani jest ofiarą agenta Tomak to kłamstwo. Ona jest ofiara własnej pazerności i nieuczciwości.
              • thorgallpl Re: co sugeruje tytul? 22.09.10, 11:59
                "SPadek po agencie tomku" nic nie sugeruje? hmm....
              • our2 Re: co sugeruje tytul? 22.09.10, 12:00
                Jest ofiarą jednego i drugiego. I trzeciego.
        • pisiorek2009 our2 przestań manipulować! 22.09.10, 11:08
          "ostatnia ofiara - Weronika Marczuk" Uważasz, że te słowa GW świadczą o winie Marczuk?
          Wydźwięk artykułu jest raczej taki:
          "Okradaliśmy, oszukiwaliśmy, złapał nas niedobry policjant i teraz musimy czekać na wyrok"

Niech się zgłosi do Tuska, przecież teraz Platforma rządzi służbami typu CBA.
          our2 przestań manipulować, bo ogłupieni czytelnicy GW wierzą w każde jej słowo.
          • our2 Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 11:17
            Pytałem o słowa które mają świadczyć że GW sądzi iż powinna być wolna. Strzelileś kopletnie niecelnie, ale partia-matka cię mimo wszystko hojnie wynagrodzi.
            Złapał nas niedobry policjant. Niedobry bo wręczał łapówki.
            Przestań manipulować pisorku. Platfusy nie rządzą CBA.
            • thorgallpl Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 11:49
              jak nie rzadza? fikal palikot, to skarbowke i cba wyslano. teraz po sieci krazy jego lojalka z 1982 roku. PO jest prawdziwym zagrozeniem dla demokracji w Polsce.
              • our2 Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 12:03
                Ano nie rządzą. Palikot fikał niezależnym z IPN to i lojalka zaczęła krążyć.
                A podobno wszystko co robił Palikot bylo za przyzwoleniem Tuska i Komorowskiego. Całe półroczne pieprzenie niezleżnych poszło w PiSdu bo wg aktualnie obowiązującej wersji było to fikanie.
                • thorgallpl Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 12:15
                  Oj, formua sie wyczerpala, wiec palikot moze odejsc. zrobil duzo dobrego dla po w sprawie kaczynskich. nie to, ze go zaluje, bo to bydle. Gdyby chcoiaz zajal sie gospodarka tak jak obiecal-bo nie jest glupi. Niestety, on wolal uczestniczyc wgrze platformy. z donaldem nie tacy przegrywali. tusk wycial wszystkich, ktorzy mieli ambicje znaczyc wiecej niz on sam.
                  • our2 Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 12:29
                    Niezła ta bajeczka o wyczerpaniu formuły. Trzeba przecież jakoś zracjonalizować swoją zmianę zdania odnośnie roli Palikota u platfusów.
                  • maaac Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 12:45
                    Chyba nie zrozumiałeś co do ciebie our2 napisał.

PiS i jego zwolennicy powinni się zdecydować. Na jeden wariant:
                    1. Palikot działał samodzielnie, wkurzał Tuska, ale ten ponieważ aż tak mu to nie przeszkadzało pozwalał na jego działania.
                    2. Palikot ściśle robił co mu Tusk kazał.

Do tej pory obowiązywał wariant 2 w propagandzie PiSu. Tyle, że jeśli Palikot był posłusznym narzędziem Tuska wystarczyło żeby Tusk mu zakazał działalności. Palikot wtedy jako posłuszne narzędzie Tuska milknie. Nie potrzebne są narzędzia zewnętrzne dyscyplinujące Palikota przez Tuska jak wizyta CBA czy wypuszczanie przez IPN jego lojalki. Czyli opowieści, że to są narzędzia dyscyplinujące jest kompletną bzdurą.

No to może jednak nie był narzędziem skoro trzeba go "zewnętrznie" dyscyplinować - wtedy to co opowiadano o nim, że był narzędziem jest kompletną bzdurą gadaną przez PiS.

Tak czy inaczej to się nie klei. Gdzieś PiSowcy i ich zwolennicy mówili albo mówią bzdury - GDZIE? Możesz mi to zdradzić?
                    • thorgallpl Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 13:18
                      po co tak gmatwac?
                      palikota wykorzystano. pozniej, gdy problem zniknal(lech), palikot zostal odsuniety na boczny tor. gdy zaczal sie stawiac, to...
                      czy to nie jest czytelne? no i co ty z tym pisem? ja mysle glowa, nie sondazami.
                      • maaac Re: our2 przestań manipulować! 22.09.10, 17:02
                        > po co tak gmatwac?
                        Gdzie widzisz gmatwanie?

> palikota wykorzystano. pozniej, gdy problem zniknal(lech), palikot zostal odsun
                        > iety na boczny tor. gdy zaczal sie stawiac, to...
                        Odsunięto na boczny tor? A kiedy był na "pierwszym"? Kiedy się stawiał?

> czy to nie jest czytelne?
                        Nie wiara w bajki sprzeczne z sobą to nie fakty.

> no i co ty z tym pisem?
                        To twórcy bajek.

> ja mysle glowa, nie sondazami
                        A rozmawialiśmy coś o sondażach? Czy o tym jak PiS i jego zwolennicy opowiadają bajki o Palikocie?
    • cecod Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:45
      Jak taka "biedna" to niech poszuka pracy jako tancerka na rurze, w TVN napatrzyła się na układy taneczne to i może jeszcze furorę zrobi
      • n5a Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:49
        Tak. :)
        Zresztą co to za ruina, skoro nadal mieszka w fajnym apartamencie. Zawsze może spieniężyć to co posiada i wyjechać do ciepłych krajów, jeśli lubi. Lub na biegun. GW przesadza z tytułami... Że zbankrutowała. Spłukana jest.
      • n.wataha Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:56
        Czytam Wasze "mundrości" i oczom nie wierzę.
        Przetarg, który niby miała ustawiać był przetargiem otwartym, więc to tak jakby mówić, że "ustawia się licytację", gdzie każdy może przebić otwarcie cenę poprzednika.

Więc niby gdzie tu jakieś machlojki? Facet płacił prowizję biuru prawnemu tej pani, która miała go reprezentować. I to niby łapówka? To w takim razie każdy z Was gdy idzie do prawnika i płaci mu pensję za wykonaną pracę jest łapówkarzem.
        • scibor3 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 12:07
          Co ty się wczoraj urodziłeś? A choćby ogłoszenie o przetargu umieszcza na tablicy ogłoszeń i dzienniku "Wiadomości z Bzdzinowa". A jak jakiś konkretny oferent przypadkiem przeczyta ogłoszenie to się przetarg odwołuje.
      • anda555 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:45
        cecod seksisto, sam sobie potańcz na rurze, jak nic innego nie potrafisz. A pani Marczuk jeszcze się będzie śmiała, jak będzie dostatnio żyła, za pieniądze z odszkodowania (a jakże, państwowe, wiec Twoje też, jeśli płacisz podatki), o jakie niechybnie wystąpi i je dostanie .

cecod napisał:

> Jak taka "biedna" to niech poszuka pracy jako tancerka na rurze, w TVN napatrzy
        > ła się na układy taneczne to i może jeszcze furorę zrobi
    • esada Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:46
      dziwne to sformuowanie - ofiara - rozumiem, że domniemanie niewinności itd, ale ktoś bierze papierową torbę, nie pyta co jest w środku - a potem każe wszystkim wierzyc, że to był przypadek itd. Podobnie z p.Sawicką - laska ewidentnie chciała "kręcic lody" na prywatyzacji słuzby zdrowia - naganne było to, że upubliczniono te wszytskie nagrania itd - ale te osoby nie są kryształowe - od dziennikarzy wymagałoby się więcej rozsądku, dystansu i faktów - a mniej opinii.
      • our2 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:53
        Ciekawe czy łapówkarze z CBA nie wiedzieli co jest w torbach które wręczali Sawickiej albo innej Pazurze...
      • crises Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:27
        Jak ktoś mi wręcza torebkę z napisem "Armani", to raczej nie przypuszczam, że w środku mogą znajdować się ziemniaki.
    • n5a Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 10:47
      I dobrze. Dla przykładu powinno się Ją ukarać za nadmierny lans. :) Szołbiznes.
    • psi_kutaz Tomcio pobzykał i zostawił po sobie wielką dziurę 22.09.10, 10:53
      Ciekawe, gdzie i co teraz Tomcio chędoży. Dlaczego PO nie zlikwidowało CBA - tej pisowskiej wylęgarni nierządu politycznego?
    • sharn1 Jego ostatnia ofiara? To jakiś żart?!? 22.09.10, 10:54
      • our2 Re: Jego ostatnia ofiara? To jakiś żart?!? 22.09.10, 11:00
        Co ci się nie podoba? Dla uściślenia powinno być: "ofiara łapówkarza".
        • afiag Re: Jego ostatnia ofiara? To jakiś żart?!? 22.09.10, 12:17
          Agent działał zgodnie z prawem. Mówi ci to coś ignorancie? Z prawem, za którego uchwaleniem głosował również twój rudy idol i jego klika.
          Poza tym nie jesteś w necie anonimowy, zastanów się zanim zaczniesz kogoś oskarżać.
          • our2 Re: Jego ostatnia ofiara? To jakiś żart?!? 22.09.10, 12:21
            Ryży to jest twój idol przygłupie. Też uważasz że łapówkarstwo jest zgodne z prawem?
            • pal666 Re: Jego ostatnia ofiara? To jakiś żart?!? 22.09.10, 12:37
              Oczywiście, że nie nalezy uzywać takich argumetów, jak "ryży", "kurdupel", itp., bo to zamyka pole do jakielkolwiek merytoprycznej dyskusji. Nie będę wobec tego używał takich inwektyw pod adresem p. Tuska, napiszę tylko, że jest niekompetentny i nieskuteczny jako premier. Uwaga !!!!!! To, co napisałem wyżej nie jest w żadnym stopniu oceną tych, którzy poprzednio rządzili. Wobec tego odpowiedź w rodzaju :"A PiS jak rządził, to......" albo": "A kaczor to....." jest nie na temat.
    • s.dole.melipone działalność uzależniona od wizerunku 22.09.10, 10:57
      "Cała jej działalność była uzależniona od wizerunku" - twierdzi mecenas.

Przestroga dla innych: lepiej, by nasza działalność była uzależniona od naszych umiejętności i pracy, a nie od wizerunku.
    • jim19 Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:01
      Tak naprawdę istotna w tej sprawie jak i wielu innych podobnych, jest postawa organów sprawiedliwości. Wspomnieć warto nijakiego Dochnala który chyba dotąd siedzi w areszcie. Jak to pokazuje jesteśmy nawet w tym instrumentalnych traktowaniu prawa przez prokuratury i sądy lepsi od Rosji. Oni Chodorkowskiego wsadzili jednak w wyniku wyroku po mniej lub bardziej lipnym procesie. U nas nawet lipnego procesu nie potrzeba.
      Tego typu zachowania przedstawicieli organów sprawiedliwości z czasów PRL nazywa się mm.in. "zbrodnią sadową". Jak nazwiemy obecne zachowania tychże samych organów?
      Dla jasności nie o Marczuk tu chodzi ale o fundamentalne zasady w państwie prawa.
    • pan_glosny Zadanie Tomka 22.09.10, 11:01

"zadaniem Tomka było przeniknięcie za jej pośrednictwem do środowiska TVN i świata show-biznesu"

Skoro tak, to agent Tomek sprawę spiep...ł już w momencie wręczenia 100 tys. zł i organizując akcję aresztowania przez CBA. To było już zamknięcie sprawy.
      Od kiedy to próbując wniknąć w struktury aresztuje się członków tej struktury licząc na to, że pozostali nie zauważą tego?
    • brodeek Przypominam że agent tomek działał legalnie 22.09.10, 11:05
      Przypominam że agent Tomek działał LEGALNIE w sprawie Sawickiej, co potwierdziła w kwietniu 2010 r. niezależna prokuratura.

fakty.interia.pl/polska/news/sledztwo-umorzone-agent-tomek-dzialal-legalnie,1469133
      Prokuratura Okręgowa w Lublinie umorzyła śledztwo w sprawie legalności działań CBA wobec b. posłanki PO Beaty Sawickiej w 2007 r. oraz przekroczenia uprawnień w związku z ujawnieniem przez ówczesnego szefa CBA materiałów ze śledztwa przeciwko niej.
      • our2 Re: Przypominam że agent tomek działał legalnie 22.09.10, 11:19
        Polska niezlustrowana prokuratura wiele już niewypałów montowała. Zawsze pochwalała esbeckie metody.
        • brodeek Re: Przypominam że agent tomek działał legalnie 22.09.10, 11:28
          Gdzieś poniżej wkleiłem stenogram z "esbeckich" metod jakimi Sawicka domagała się łapówki "na kampanię wyborczą". Szmata powinna siedzieć długo w pierdlu aż jej się odechce.
          • our2 Re: Przypominam że agent tomek działał legalnie 22.09.10, 12:05
            No i z tego powodu biedny, uciśniony agent CBA wręczył jej łapówkę.
          • mariander Re: Przypominam że agent tomek działał legalnie 22.09.10, 13:11
            Artykul byl o prowokacji i zlamaniu kariery P.Marczuk.Myske ze za 3lata zostanie calkowicie uniewinnona,a my wszyscy podatnicy zlozymy sie na odszkodowanie.P Sawicka jest prosta kobieta,podobnie jak B.Beger-nie wiedzialay ze potrzebni sa tzw zalatwiacze-patrz inne partie jak to robia.A jak bylo w 1981?Z notesu gen Wiktora Anoszkina adiutanta Kulikowa wynika ze ZSRR nie planowalo interwencji w Polsce ale dlaczego w Bornem Sulinowe bylo 600czolgow plus komandosi(zamiast porzednio 300 czolgow?) A w 1956 kto zapraszl sowietow do Budapesztu?Zginelo ok.30tys osob A w 1968 w Czechoslowacji,czy 26.12.1979 Afganistan?Wieszasz psy na Jaruzelskim,a moze w 1981chciales walczyc z sowietami?Moze teraz jestes gotow walczyc-kanapowy bohaterze?Mialesz okazje poleciec z SP Prezydentem do Gruzjii-poleciales?Walczyles?
    • henrykhd Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:05
      Jak się ma dużo a chce się jeszcze więcej to tak bywa że gubi zawsze pazerność .
      Weronika wszystko miała tylko potrzebne jej było kłopoty zeby coś zrozumiała że pazerność gubi.
    • bacowa To spadek po PiSbolszewii 22.09.10, 11:07
      Czytając niektóre wypowiedzi ma się wrażenie, że to pisze agent Tomasz ze swymi kolesiami;
      CBA za Kamińskiego skupiło działania nie na złodziei-samorodków, tylko zaczęła ich sama ,,produkować" w myśl bolszewickiej zasady: dajcie mi człowieka, a paragraf na niego się znajdzie; i to za grube miliony ze Skarbu Państwa (ekstra knajpy, Porsche, dom celem udupi.a Kwaśniewskiego itp); dziś tylko ryby nie biorą i każdy jest do kupienia, to tylko kwestia ceny;
      tworząc batalion takich agentów Tomaszów można w ciągu roku pozamykać pół Polski
      • brodeek Re: To spadek po PiSbolszewii 22.09.10, 11:19
        Bzdury bredzisz niemiłosierne, bo nawet przedszkolak po przeczytaniu stenogramów Sawickiej widzi kto kogo do czego namawia:

Sawicka: Wiesz [..] jak ci zaufałam

Agent CBA: No

Sawicka: Natomiast z tamtym gościem wiesz, jeżeli ktoś do mnie startuje na dzień dobry, ja robię w polityce już trochę czasu i mam głowę na karku

Agent CBA: Jasne

Sawicka:
        My wiemy, kogo zapytać, kogo poprosić w odpowiednim momencie. To nie są duże koszty, jak się pilotuje, to coś się pilotuje. Mi będzie potrzeba na kampanię sto tysięcy

Agent CBA: Rozumiem

Sawicka:
        Każdy z nas jakiś biznes prowadzi

Agent CBA: Jasne. Potrzebujesz to teraz, czy za jakiś czas?

Sawicka: Nie może ... wybory mogą być za dwa lata

Agent CBA: Aha

Sawicka: No i tyle

Agent CBA: No, no to dobra, to powiedz mi tylko teraz tak, no

Sawicka: Nic, trzeba gościa spuścić. Do burmistrza zadzwonię, wyprostuję sprawę, nie ma tematu ... do jutra nie ma tematu

Agent CBA:
        Dobra, OK. A powiedz mi teraz tak, no bo mówisz, że potrzebujesz sto tysięcy na tą swoja kampanię, tylko to ... ja się zdaję na ciebie, ty mi powiedz jak, żeby to było bezpieczne dla ciebie

Sawicka:
        Ja muszę (wypowiedź niezrozumiała)

Agent CBA: No jasne, ale no przecież...

Sawicka:
        Tak mi sie wydaje, że sto tysięcy, a może sto pięćdziesiąt. Wszystko zależy od tego, jaka kampania będzie

Agent CBA:
        No tak, ale to co, przecież ci na konto nie przeleję, nie?

Sawicka: (wypowiedź niezrozumiała) oczywiście

Agent CBA: No, dlatego musisz mi powiedzieć, w jaki sposób to zrobić, nie? Tak, żebyś był OK w tym, nie?

Sawicka: Przynosi się w torbie i nic więcej

Agent CBA: No i mówisz i masz, mówisz i masz

Dodatkowo Gazetka bez napletka "zapomniała" poinformować, że prokuratura nie dopatrzyła się żadnego przestępstwa w działaniach pięknego Tomka i umorzyła dochodzenie w kwietniu 2010 r. A skoro GW nie napisała, to lemmingi nie wiedzą, co łatwo było przewidzieć.

fakty.interia.pl/polska/news/sledztwo-umorzone-agent-tomek-dzialal-legalnie,1469133
        • our2 Re: To spadek po PiSbolszewii 22.09.10, 11:46
          Nieźle ta Sawicka z PiS namawiała łapówkarza do wręczenia łapówki.
          Nieźle manipulujesz lemingami twierdząc że GW nie pisała o umorzeniu:
          1 link dla manipulatora brodeeka
          2 link dla manipulatora brodeeka
          Z takim doświadczeniem w manipulacji mógłbyś zastąpić w Rzepie niejakiego cyngla Gmyza.
        • wstydze_sie_pisu Re: To spadek po PiSbolszewii 22.09.10, 11:50
          No skoro stenogramy już odtajniono i wszystko będzie już jawne, to może agencina w końcu przestanie wstydzić się swojej gęby i przestanie zasłaniać ją kominiarką.
        • bacowa Re: To spadek po PiSbolszewii 22.09.10, 11:53
          a skąd te stenogramy masz? z kontrolowanych przecieków?
          Prokuratura nie dążyła ich ,,przetworzyć" i przekazać Sądowi, a ty nimi dysponujesz?
          potwierdzono ich autentyczność?

umorzenie sprawy ,,pięknego"(ha,ha,ha) agenciny za miliony zł Tomasza nastąpiło z innego powodu - tajemnicy służbowej

dziwnym trafem jesteś ,,dobrze zorientowany'' w temacie; też jakaś super-agencina?

PS - a co masz do Żydów? polski neofaszysta?
    • kamil_roztocki Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:07
      Jak się kręcie lody trzeba brać pod uwagę ryzyko, a łzy GW to zwykła obłuda i chamstwo, Łyżwiński siedzi za nic i jakoś Michnikowe cyngle nie płaczą.

PS. Miał rację Herbert jeśli chodziło o Michnika.
      • our2 Re: Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:31
        Łapówkarze z CBA też powinni brać pod uwagę ryzyko ośmieszenia się przy kręceniu przez nich lodów.
        PS. Nie miał racji Hernert co do Michnika.
    • nnike Spadek po agencie Tomku 22.09.10, 11:08
      I co na to np. Fundacja Helsińska?... Czy nie zostały naruszone prawa człowieka?
    • baruchmartin Spadek po życiowym nieudaczniku 22.09.10, 11:11
      ten policyjny śmieć , życiowy nieudacznik z nizin społecznych w wieku 34 lat po 15 latach nic nie robienia przeszedł na emeryture i teraz zdrowa tkanka społeczeństwa bedzie miała takie coś perzez kilkadziesiąt lat na utrzymaniu - dziki kraj
      • aimmar zgadzam się! 22.09.10, 13:45
        nie potrafię pojąć, dlaczego nie przeprowadzono do końca reformy emerytalnej! w innych krajach policja potrafi pracować tak jak inni obywatele!

a on się zmęczył - pewnie rozbijaniem się luksusowymi samochodami... jak go posadzili za biurkiem do pracy jaką ludzie muszą wykonywać, to nagle przestało my się podobać...
    • anaisanais96 ojej chyba sie popłaczę 22.09.10, 11:12

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka