Dodaj do ulubionych

Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach

• 4pirat Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 19:22
      Znam jednego z Poznania,ktory tez zaczynal od sprzedazy kaset no a potem to byl Elektromis,Biedronki i Zabki i dramat ludzi,ktorzy podpisali umowe wspolpracy z Zabka.Poszkodowanych jest ca 2500 ajentow.To jest w Polsce biznes.
    • lordoftomka Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 19:30
      To pewnie dlatego banany są takiej marnej jakości .... Już dawno nie widziałem ładnych żółtych bananów, albo niedojrzałe albo jakieś z plamami i to nie od dojrzałości.
    • yattawawa ferrari 360 moreno?? GL za 1.5 mln 26.09.10, 19:44
      Co to za bajki? Zaden merc nie kosztuje takiej kasy, nawet GL po max wypasie.
      • mara571 SRL-McLaren? 26.09.10, 20:20
        od 476 tys euro.
    • turbo-liberal W bananowej republice to nie takie dziwne :) 26.09.10, 20:12
      W bananowej republice to nie takie dziwne :)
      Rzekłbym, wręcz normalne.
    • pytajacy1111 Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 20:58
      A co mu z aktu notarilanego, ktory jest wypisany na tych "kumpli" ? Czyli jak ja zgubie swoj akt notarialny, to ktos, kto go znajdzie bedzie wlascicielem mojej nieruchmosci? hahaha?
    • argo35 Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 21:03
      Chodziły słuchy że w latach 90 w bananach woził prochy nawet UC go parę razy trzepało ale niestety nic mu nie udowodniono , i niech napisze jak pobił kierowce co u niego pracował że połamał mu kośći
    • brylant1 18 letni szczyl i 125P w 78! dobre... 26.09.10, 21:24
      młodzieży trzeba przypomnieć iż aby uzyskać w 78 talon na takie autko to trzeba było być wysoko,wysoko... i trzymać z SB lub wariant drugi cena giełdowa to x4-5 ceny nówki :) tak tak auto im starsze tym zyskiwało na wartości :)) (to były czasy... eh) Tak więc niezły "model" byznesmena wybiórcza prezentuje. W Polsce nie ma biznesmenów na styl amerykański czyli od pucybuta (bez koneksji i układów) do milionera!!! Te wielkie majątki są w 99% oparte na układach z PRL u. Tak naprawdę to JPII i Wałęsie Ci ludzie powinni prowizję do końca życia płacić za obalenie komuny :))
    • vigilansx Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 21:27
      a co to za zastaw na akcie notarialnym?jakie to ma znaczenie, ze sobie będzie miał czyjś akt notarialny?
    • gandalph "Polski kociołek" w piekle strażników nie wymaga, 26.09.10, 21:34
      co widać po powyższych wpisach. Już sami "pensjonariusze" skutecznie zadbają o to, żeby nikt nie wylazł! "A co, w czym ON lepszy ode MNIE? Skoro ja siedzę w kotle, oops, w g...nie, jakim prawem ON wyłazi?"
      Żałosne!
    • malkos_i_chrostula Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 22:49
      Co za burak z tego Toronowskiego.
    • mycard Toronowski i citronex.pl.Gratulacje. 26.09.10, 23:07
      Dodam do gratulacji ze wiele spraw w ex-PRL bylo mozliwe.O kadrach wysylanych przez Budimex czy Pagart nie wspominam.Tak jak nie o 2 walucie jakim byl $.Blok wschodni byl koncernem taniej sily roboczej.1.Dodam na marginesie ze strone trzeba uaktualnic.
      www.citronex.pl/web/index.php/static/index/page/swiat_bananow
      2.Opracownie w jezykach wymaga korrektury.3.Gratuluje za nastepne miejsca pracy
      www.citronex.pl/web/index.php/static/index/page/kariera
      Citronex I Sp. z o.o.
      ul. II Armii Wojska Polskiego 64
      59-900 Zgorzelec
      Wojewodschaft: dolnośląskie
      tel.: +48 75 77 21 940
      fax: +48 75 77 21 946
      www.citronex.pl
      citronex<at>citronex.pl
    • ben-oni Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 23:41
      Tak na marginesie. Te jego pożyczki bez umowy z aktem notarialnym zamiast zastawu (nie bardzo rozumiem o co tu chodzi, bo akt notarialny to jedno, a wpis w księgi wieczyste to drugie, i nie rozumiem, w jaki sposób akt notarialny może być zastawem?).
      1. te pożyczki zalatują mi metodami gangu z Otwocka, potocznie zwane lichwą (ciekawe czy dłużnikom ten pan łamie nogi czy obcina palce?)
      2. co na to fiskus i prawnicy?
    • gewurztraminer Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 23:44
      Janusz Starosielski - Fabryka Przekładni Kątowych w Słupsku. Zna ktoś tego rzutkiego przedsiębiorcę? Zaczynał w latach 70-tych czy 80-tych...
    • swan_ganz nie wiem jakim jest ten facet człowiekiem 26.09.10, 23:46
      ale juz go nie lubię.... Chyba z powodu tego złotego łańcucha ..
    • swiety_76 Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 26.09.10, 23:53
      "Czysty samochód nie budzi podejrzeń wśród policjantów, dlatego ten interes dobrze się kręci - wyjaśnia Toronowski"

To brzmi jak wypowiedz szefa przemytników :D
      • conspicuousfrom Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 01:06
        znam tego pajaca osobiscie, typ buraka, ktoremu kasa w dekiel wali, slownictwo ma naganne, gruby lancuch na byczej szyi ale brud za paznokciami. Za komuny wozil SBcje i handlowal waluta, teraz zamarzylo mu sie aby pisali o nim wiec zamowil artykulik u pozal sie Boze dziennikarzyny w pozal sie Boze portalu gazeta.

Po prostu rozpaczliwie chce byc kims, zauwazylem juz dawno ze ma straszne kompleksy wobec ludzi po studiach a jak stoi ktos wyzszy od niego to rozmawiajac z nim staje na palcach. Ja mam ponad 190 cm wzrostu wiec wiem co mowie.

Jego synowie podobno tez nie lepsi ale sie nie wypowiadam, bo nie znam ich osobiscie.
    • blue911 Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 01:39
      Odniosl sukces i zostal zamozny,bo....nie zawieral zadnych umow z Amerykanami!!!! Zlota dewiza. Bogaty nigdy Ci nie pomoze - pomoze Ci zbankrutowac.
    • malmoeviking Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 05:48
      Tylko sie nie poplacz z tego faktu.
    • vald Baju baju będziem w raju. Do kogo ten tekst? Chyba 27.09.10, 05:51
      tylko do małolatów, którzy nie wiedzą jak było w latach 80'. Dorobił się na taksówce. Ludzie i to piszą niby w poważnej gazecie? Kto w to uwierzy? W Zgorzelcu 100% taksówkarzy handlowało markami i dolarami, a także innym dobrami z NRD. Na taksówce, to sobie mógł co najwyżej zarobić na paliwo do tego Fiata. To typowy nuworysz , bez ogłady, jakiejkolwiek filozofii biznesowej , zwyczajny dorobkiewicz. Wszędzie pełno takich. Nie, nie zazdroszczę, ale proszę takich ludzi nie nazywać biznesmenami. Jak się już ma pieniądze i brak skrupułów, to pieniądze robią pieniądze i tu żadnej wielkiej zdolności nie potrzeba.
    • romad2447 Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 06:47
      Typowa komunistyczna zazdrosc Polakow,ktorzy nadal uwarzaja,ze studia, tytuly magisterskie,doktoskie itp. to wszystko,tymczsem w kapitalizmie liczy sie tylko wiedza jak zrobic pieniadze i niestety ciezka praca.
    • lichttrager Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 07:44
      - I naprawdę nie stracił pan w ten sposób przyjaciół?
      Prezes zastanawia się krótką chwilę. - Nie. Nigdy.

Co znaczy źle zadane pytanie. Właściwe pytanie powinno brzmieć:
      "A czy kiedykolwiek miał pan jakiegokolwiek przyjaciela?"
      Oczywiście odpowiedź byłaby ta sama ale w dialogu byłoby więcej sensu.
      • grzechudwr Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 09:10
        > Jego synowie podobno tez nie lepsi ale sie nie wypowiadam, bo nie znam ich osobiscie.

Współpracowałem kiedyś z Citronexem i obserwowałem rozwój firmy, czyli otwarcie dojrzewalni czy też potem nowego biurowca.
        Kontakt miałem przede wszystkim z Panami Rafałem a potem Robertem, który przejął transport. Z szefem miałem tylko jedno spotkanie, a potem tylko podpis na umowie.
        Biznesowo nie ma się czego czepiać - konkretne rozmowy, konkretne wymagania i konkretna sprzedaż. Super płatnik.
        Jak wygląda teraz to nie wiem, gdyż zmieniłem branżę.
    • bopin Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 09:57
      uii napisał:

> Na liscie najbogatszych Polakow gosciu ktory sprowadza banany. Bardzo to smutne
      > .
      banany ci śmierdzą? Dorób się na kartoflach. Skoro jesteś taki wesoły to dlaczego nie jesteś bogaty?
    • bopin Respect 27.09.10, 09:59
      On po prostu oczekuje od pożyczkobiorców szacunku...
      • archivario Re: Respect 27.09.10, 10:35
        Juz popisaliscie sobie ? Ulzylo wam? To teraz poczytajcie sobie wasze wpisy i wpisy podobnych wam forumowiczow......zauwazyliscie cos? Przeciez wy wszyscy krytykanci jestescie prymitywnymi oszustami,zawistnikami i jak latwo zauwazyc niezbyt wyksztalconymi osobnikami,nie mowiac o "SALONOWYCH"manierach ,ktorych brak mu zarzucacie.jestescie po prostu zyciowymi menelami i juz!
        • bopin Re: Respect 28.09.10, 09:30
          archivario napisał:

> .jestescie po prostu zyciowymi menelami i juz!

No bo się obrażę. Uważam, że jesli ludzie beda go szanować, to żadne umowy nie będa potrzebne. On pewnego dnia poprosi ich o przysługę, to wszystko.
    • szeregowy_agent Czy to aby nie on "wyprostował" banany 27.09.10, 10:30
      wycinając w ten sposób całą konkurencję i podnosząc horrendalnie ceny?
    • xp17 Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 27.09.10, 13:36
      W Ameryce jest facet od jablek i nikt nie robi problemow. ;)
    • taka-sobie-mysz Re: Król bananów ze Zgorzelca marzy o pomidorach 28.09.10, 10:25
      A ja bym chciała, BARDZO CHCIAŁA, by było w tym kraju więcej takich ludzi. Bym mogła kupować towary wspierając polskich inwestorów, a nie tylko zagraniczny kapitał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka