Dodaj do ulubionych

"Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu...

• 6.smiech "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 21:20
      Klamczynski zawsze bedzie kalczynski zeby nie wim co pokazal. To juz przypomina mi
      ostatnie podrygi konajacej ostrygi. Tak w nawiasie, to nie zapomnij jareczku ze masz 10tego
      stycznia zlozyc nastepne poklony przed swoim prezydentem na krakowskim.
    • puuchatek "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 21:35
      dublin24 napisał:

> A gdzie w takim razie stawia gazete wyborcza artykul z wczoraj nazywajacy Kaczy
      > nskiego klamca?
      > A gdzie stawiaja was wasze opinie , forumowych kretynow dostajacych zbiorowego
      > orgazmu pod kolejnym tendencyjnym , zmanipulowanym antypisowskim paszkwilem (...)

Dziecko, znasz choć trochę angielski? To PRZECZYTAJ sobie ten list, który Jarosław Kaczyński w całości nam pokazuje. Tam są słowa "gratuluję ci odwagi i godności" etc. - nie ma tam jednego słowa o tym, że zdaniem Camerona objawem tej godności było odmówienie przyjęcia kondolencji od Putina.

Jedno z dwojga: albo Jarosław Kaczyński zdaje sobie z tego sprawę i kłamie (a wówczas właśnie jest kłamcą, albo nie zdaje sobie z tego sprawy (w co jestem w stanie uwierzyć, bo przecież sam jednoznacznie stwierdził kiedyś, że angielskiego nie zna).

Więc może - powtarzam - PRZECZYTAJ ten list, a potem uświadom nas, co w tym tekście było tendencyjne i zmanipulowane. Tylko konkretnie.

Albo nie używaj słów, których nie rozumiesz.

Jarosław Kaczyński podkłada się jak dziecko - gada bzdury, a jak ktoś mu te bzdury wytyka, to zamiast sprostować, idzie w zaparte - i jeszcze przedstawia pisemny dowód na to, że gada bzdury.
    • mer-llink Zwidy i natręctwa Drogiego JArosława.... 16.12.10, 21:46
      "Dear Jaroslaw...."
      Pana J. KAczynskiego stan chorobowy wyglada na jednoznaczny: widzenie we wszystkim potwierdzenia swych poglądów, doszukiwanie się w kazdym - nawet niezwiązanym- fakcie rzekomej afirmacji swych urojeń....
      To, co napisał Cameron, w żaden sposób nie nawiązuje do prostackiego zachowania p. J. Kaczynskiego w Smolensku, kiedy to odwrócił sie tyłem do gestu ludzi szczerze mu współczujących. W najmniejszym stopniu Cameron nie gratuluje jakoby "anty-putinowskiego" nadecia się Prezesa. Dosłownie mówi: "Twoja godna i dzielna postawa w Rosji i podczas uroczystości w Warszawie były prawdziwie warte uwagi". I tyle... Okrągły frazes pocieszenia: chłopcze, byłes osobiście dzielny w trudnych dla Ciebie chwilach... Takie rzeczy mówi sie wielu ludziom dotkniętym stratą kogoś bliskiego.
      A p. KAczynski wyinterpretował sobie, jak Mu jego zamącone natręctwami spojrzenie dyktowało: swój urojony heroizm i rzekome jego docenienie w Wlk. Brytanii...
      Lekarze, pofatygujcie się na pomoc choremu człowiekowi.
    • drojb Dziubdziuś nie zna angielskiego 16.12.10, 21:52
      a i w jego partii zostali sami niekumaci - nic dziwnego zatem, że interpretuje list Camerona dość dowolnie (mijając się z prawdą).
    • tomasz_nowacki "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gratu... 16.12.10, 22:04
      Pomijając głupotę Szacownego Pana Kaczyńskiego... chyba powinien zwolnić swoich tłumaczy. Przypuszczam że zna biegle Rosyjski ale po angielsku powie tylko coca-cola. Zostawiając w spokoju tłumaczy można chyba tylko tyle powiedzieć że Szacowny Pan Kaczyński nawet "czarno na białym" przekręca ku swej modle i widzi co chce... Tego Pana naprawdę trzeba leczyć. Piszę to zupełnie poważnie bez nerwów...
      • trzy.14 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron mi gra 16.12.10, 23:59
        tomasz_nowacki napisał:

> Pomijając głupotę Szacownego Pana Kaczyńskiego... chyba powinien zwolnić swoich
        > tłumaczy.

A jesli tłumaczem byl eurodeputowany Ziobro???
    • wnec2005 Codziennie nowe klamstwo... 16.12.10, 22:31
      ciemnogrod przyjmie to z uwielbieniem oni i tak nie znaja jezykow obcych a co tam pisze beda tlumaczyc ksieza na abonach.
    • piggy1 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron gratulow... 16.12.10, 23:48
      Przeczytałam dokładnie cały list w wersji oryginalnej. Akurat znam dobrze angielski. To, że JK go nie zna, wiadomo, wielka jednak szkoda, że nikt w PIS też nie zna. Mogli poprosić o pomoc tłumacza, bo "konia z rzędem temu" kto znajdzie w liście sformułowanie sugerujące jakikolwiek związek z Putinem. Jestem zresztą pewną, że Cameron nie miał nawet pojęcia, iż JK odmówił przyjęcia kondolencji od Putina. Ach, ta nasza megalomania.
      • nerwus0 Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron gratul 17.12.10, 00:00
        Sorry, ale ja nie nazywam się Kaczyński więc nie mów, że to nasza megalomania.
        Może Jara nigdy moja.
    • nerwus0 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron gratulow... 17.12.10, 00:08
      Jaro, przetłumacz rybeńko:
      symptom of mental illness marked by delusions of greatness, wealth, etc.
    • pn-ski odwazyl sie pan pokazac na oczy rodzinom poleglych 17.12.10, 01:57
      "Kaczyński pytany o to przez dziennikarzy w Sejmie odparł: - Mamy na piśmie jego gratulacje. Gratuluje mi odważnej i godnej postawy w Smoleńsku. Czegóż to mogło dotyczyć?"

Ze odwazyl sie pan pokazac na oczy rodzinom poleglych w katastrofie, panie Kaczynski.
      • eggerger Re: odwazyl sie pan pokazac na oczy rodzinom pole 17.12.10, 07:24
        Naprawdę szkoda, że ostatniej rozmowy bliźniaków nie poznamy.
        Ci, co ją znają, nie pochwalą się swoimi możliwościami- niestety.
        Im/obu?/ Polska wisi.
        • mys1acy do eggerger 17.12.10, 16:51
          Może mi napiszesz co rząd Tuska robi, żeby Polska była normalna, w myśl twojej sentencji ?
          Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia.
          • eggerger Re: do eggerger 18.12.10, 09:38
            "Dramatem naszej epoki jest to, że głupota zabrała się do myślenia".
            Przykładem jest wypominanie Tuskowi głupoty prezesa.
            Teraz skup się, spróbuj na nick zasłużyć- to nie boli !!
            • mys1acy Re: do eggerger 18.12.10, 15:49
              Co nie potrafisz odpowiedzieć na moje pytanie?
              Twoja opinia co do mojego rozumu , nie ma dla mnie żadnego znaczenia - bo ty nie jesteś dla mnie autorytetem.
              Usłużny głupiec gorszy niż wróg.
    • jercym54 "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron gratulow... 17.12.10, 07:46
      przeczytałem ten list, nie ma w nim żadnych gratulacji za nieprzyjęcie kondolencji od Putina. W żaden sposób nie można interpretowac słów użytych w ten sposób. Może prezes ma kiepskiego tłumacza. Chciałbym zobaczyc tłumaczenie.
      • pragaprzewodnik Re: "Dear Jaroslaw...". Kaczyński: Cameron gratul 17.12.10, 16:34
        ciekawy jest fakt, że nie ma innych listów: np. od papieża...bo przecież w tej megalomańskiej grze taka postać jak Cameron, bez urazy, to nie jest przecież najlepszy wybór

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka