bd-75 18.04.11, 09:20 "Ruskie won" jako dowód rasizmu? Od kiedy "ruski" to inna rasa? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sharn1 NW jest "niezależną organizacją..." 18.04.11, 09:59 Dobry żart tymfa wart... Odpowiedz Link Zgłoś
zdzisiek66 buczeli i rzucili banana !!! 18.04.11, 10:11 5 lat za buczenie i kolejne 5 za banana Odpowiedz Link Zgłoś
djenn Rasiści są bezkarni 18.04.11, 10:31 bo stoi za nimi partia pis która popiera ich wartości i wartości faszystowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
he1ku Re: Dowody na rasizm w Polsce 18.04.11, 10:41 Antyrasizm w wydaniu Weissa ,czy innych polityków żydowskich mnie przeraża.Oni żądają poszanowania żydów ,lecz sami nie szanują innych nacji. Uważam to za fałszowaniem historiii naginamiem rzeczywistości po to tylko by jak najwięcej z Polski wyłudzić odszkodowań.Neofaszyzm w wykonaniu dzieciaków na boiskach jest normalne .Dzieci zawsze nie były tolerancyjne. Już w przedszkolu jesy Jaś z dobrego domu i ma dwa pokemony i dużo lepszy Antoś co ma cztery dinozaury i samochodzik zdalnie sterowany.Na boisku ta młodzież to zachowanie kontynuuje.Trzeba ich w domu temperować.Urówniłowki nie będzie ,bo komunizm umarł.Są i będa różnice między ludzmi.Jeden więcej pracuje,drugi więcej myśli,a trzeci ma to wszystko i na zasiłku mu dobrze. Nie miejmy pretensji do ludzi ,bo taka jest demokracja.najważniejsze w tym ustroju to nie dać sie wydoić dla Żydów.Roszczenia przedwojenne należy odłożyć w niepamięć. Żydzi chcą,by cztery pokolenia Polaków oddawało im co Niemiec im zabrał,pożoga wojenna zniszczyła .Tak samo lub bardziej cierpieli Polacy,lecz żydzi widzą tylko swoją krzywdę i to nazywają rasizmem wg Weissa. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Opluj "zydka" i "ruska" i poczujesz sie lepiej 18.04.11, 13:18 he1ku napisał: > Antyrasizm w wydaniu Weissa ,czy innych polityków żydowskich mnie przeraża.Oni > żądają poszanowania żydów ,lecz sami nie szanują innych nacji. Uważam to za fał > szowaniem historiii naginamiem rzeczywistości po to tylko by jak najwięcej z Po > lski wyłudzić odszkodowań.Neofaszyzm w wykonaniu dzieciaków na boiskach jest no > rmalne .Dzieci zawsze nie były tolerancyjne. Już w przedszkolu jesy Jaś z dobre > go domu i ma dwa pokemony i dużo lepszy Antoś co ma cztery dinozaury i samochod > zik zdalnie sterowany.Na boisku ta młodzież to zachowanie kontynuuje.Trzeba ich > w domu temperować.Urówniłowki nie będzie ,bo komunizm umarł.Są i będa różnice > między ludzmi.Jeden więcej pracuje,drugi więcej myśli,a trzeci ma to wszystko i > na zasiłku mu dobrze. Nie miejmy pretensji do ludzi ,bo taka jest demokracja.n > ajważniejsze w tym ustroju to nie dać sie wydoić dla Żydów.Roszczenia przedwoje > nne należy odłożyć w niepamięć. Żydzi chcą,by cztery pokolenia Polaków oddawało > im co Niemiec im zabrał,pożoga wojenna zniszczyła .Tak samo lub bardziej cierp > ieli Polacy,lecz żydzi widzą tylko swoją krzywdę i to nazywają rasizmem wg Weis > sa. Mam w Nowym Jorku wspanialego przyjaciela rodem z Wloclawka o spolszczonym nazwisku Zlotogórski. Jest polskim zydem. Mowi przepiekna polszczyzna. Swobodnie cytuje z pamieci Mickiewicza, Slowackiego, Galczynskiego, Jasnorzewska...Leca. Po przymusowej emigracji z PRL-u po roku 1968 jako niedoszly magister filologii polskiej przywiozl ze soba do Stanow to co (jak sam podkreslil) bylo dla niego najcenniejsze: swoja rodzinna biblioteke. Gdy ujrzalem jego kolekcje oniemialem to li z zachwytu , to li ze wstydu...mial on wiecej pozycji klasyków polskiej literatury pieknej niz wszyscy moi amerykanscy znajomi polskiego pochodzenia razem wzieci (wlaczajac w to mój wlasny ksiegozbiór). Mieszkam od lat za granica i z wielkim bolem wywolanym gleboka troska o wizerunek Naszej Ojczyzny w swiecie czytam w polskich publikatorach ksenofobiczne “werbalne rozwolnienie” serwowane zazwyczaj przez osobników z patologicznymi klerykalno-nacjonalistycznymi odchyleniami. Odczytuje ich “wypowiedzi” jako nieudolna i rozpaczliwa proba leczenia sie z gleboko zakorzenionych wschodnio-europejskich a moze zachodnio-azjatyckich , slowianskich kompleksow. O ich intelektualno-moralnym wymiarze nie warto nawet wspominac. A moze wy pseudopatrioci spod znaku Jankowskiego i Rydzyka powinniscie przeprosic naszych zydowskich wspólobywateli za “szmalcowników”, za Kielce, Jedwabne i równiez za to za nie staneliscie w ich obronie w 1968. Za naszych bogobojnych chlopow, ktorzy po zakonczeniu niedzielnej mszy swietej przeistaczaja sie w hieny cmentarne bezczeszczac miejsca masowej zaglady polskich i europejskich zydow. Czy nie powinniscie sie wstydzic za tych polskich “intelektualistów”, dla ktorych twórczosc wielkich polskich poetów Juliana Tuwima i Boleslawa Lesmiana “smierdziala czosnkiem” ? Dlaczego nigdy nie wspominacie o sanacyjnym (ND-ckim) apartaheidzie na polskich uczelniach II RP ? Jak mozna nie wstydzic sie za Polakow, którzy pamietajac o Bermanach i Rozanskich celowo zapominaja o gwiazdach Dawida na nagrobkach cmentarzy wojskowych zolnierzy polskich pod Narvikiem, Falaise, Tobrukiem czy Monte Cassino? Od dziecinstwa mamy wbudowywana swoista ksenofobicznej liste ras czy grup narodowosciowych ktorym uczy sie nas nie ufac czy nawet nienawidziec. Znajdujemy na tej liscie nie tylko osoby pochodzenia zydowskiego. Sa tam nasi najblizsi sasiedzi: “szwaby”, “pepiki”, “kacapy/ruscy” , ”cyganie” i egzotyczni przybysze z daleka jak “czarnuchy” i “zoltki”. Pamietam z dziecinstwa , ze nawet okreslenie “ukrainiec” mialo u Polakow bardzo wyrazne negatywne/wrogie skojarzenie. W 1984 spotkalem bylych dzialaczy robotniczej Solidarnosci, którzy po stanie wojennym ze wszystkich mozliwych krajów przyjmujacych emigrantów wybrali rasistowska RPA gdzie dokladnie w tym samym czasie stary Nelson Mandela dogorywal w wiezieniu. Szybko sie urzadzili i oczywiscie “kontynuowali” swoja walke o wolnosc, równosc i sprawiedliwosc spoleczna ze swoich posiadlosci otoczonych drutem kolczastym i czarnoskora pomoca domowa, ktorej zrzeszanie sie w zwiazkach zawodowych bylo zabronione. Delikatnie im to wytknalem. Obruszyli sie na mnie. “Twój mlodzienczy idealizm mozesz sobie wsadzic do d..py. Daj czarnuchom wladze i zobaczysz jak rozpie...dola ten kraj”. Przypomnialy mi sie wtedy slowa Zelaznego Kanclerza o Naszym Narodzie: “wystarczy dac Polakom wladze i sami sie wyniszcza”. Na pozegnanie polecilem im slynna ksiazke “Jadro ciemnosci” napisana przez naszego wielkiego Ziomka Jozefa Korzeniowskiego. Oto co nam dzisiaj zostalo z etosu robotniczej solidarnosci i naszej “chrzescijanskiej moralnosci”... Ale czemu ja sie wlasciwie czepiam ?...Przeciwstawienie sie grzechowi niewolnictwa nigdy nie bylo biblijnym priorytetetem ... Moze na zakonczenie wspomnijmy Nigeryjczyka Maxwella, który - tak jak wielu Polaków -opuscil ojczyste strony w poszukiwaniu lepszego zycia. Policja demokratycznej i praworzadnej RP zastrzelila go w imie chrzescijanskiej milosci do blizniego zapewne tylko dlatego, ze nie kopal pilki tak dobrze jak doskonaly i powszechnie szanowany pilkarz naszej narodowej reprezentacji Emmanuel Olisadebe. Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Re: Opluj "zydka" i "ruska" i poczujesz sie lepie 19.04.11, 04:27 Wsrod Polakow ongis w Polsce moimi najlepszymi i najbardziej wiarygodnymi przyjaciolmi byli Zydzi i Geje. Nie poczuwam sie do przynaleznosci zadnej z tych grup, ale czy ogladzjacy Milczenie owiec musi zaraz probowac wcielic sie w charakter odtwarzany przez Anthony Hopkinsa? W czasie ostatnich pilkarskich mistrzostw swiata jadac samochodem sluchalem talk-showu na ktoryms kanale Polskiego radia i wlosy stawaly mi deba na glowie. Prowadzacy program prowadzil telefoniczne wywiady ze sluchaczmi na zadany temat "Dlaczego nie lubie Niemcow" w kontekscie uczestnictwa pilkarzy niemieckiej druzyny narodowej w Mundialu. W moim kraju zamieszkania (EU) typek taki wylecialby natychmiast z pracy, a poza tym postawiany by zostal przed sadem za szerzenie neinawisci rasowej. A w Polsce mlodzi ludzie, sadzac z glosu, dzwonili dzielnie i wypruwali swoje intelekty, by zdobyc jakistam "bonus". Czego zadac od obywateli, jesli osoby ksztaltujace opinie publiczna (bynajmniej nie z radia ma-ryja) dopuszczane sa do tego typu ekscesow? Nie mieszkam w Polsce bo brzydze sie takimi typkami! A jest ich wielu, nawet w moim najblizszym "rodzinnym" otoczeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt0_1 Dowody na rasizm w Polsce 18.04.11, 10:57 W Ameryce polscy obywatele traktowani są jak bydło. W Szkocji są mordowani bo są polakami nie wspomnę o traktowani Polaków w Niemczech i Hiszpanii gdzie robotnicy są traktowani jak niewolnicy. Jak zwykle Polacy to najgorsza nacja. Mam tego dość. Odpowiedz Link Zgłoś
ljkoziol2 Re: Dowody na rasizm w Polsce 19.04.11, 02:38 Czy możesz mi powiedzieć jaką Amerykę masz na myśli?Ja mieszkam w USA i nigdy nie miałem problemów z moją Polskością. Odpowiedz Link Zgłoś
gregroyx Re: Dowody na rasizm w Polsce 19.04.11, 04:09 Oj dziadku dziadku... Chyba nigdy nie przestapiles swoja stopa linii zwanej granica oddzielajacej Polske od terytorium innego kraju. A swoje zlote mysli czerpiesz ze zrodla zwanego radiem ma-ryja. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae Re: Dowody na rasizm w Polsce 19.04.11, 05:02 CYTUJE.. "..W Ameryce polscy obywatele traktowani są jak bydło. W Szkocji są mordowani bo są polakami nie wspomnę o traktowani Polaków w Niemczech i Hiszpanii gdzie robotnicy są traktowani jak niewolnicy. Jak zwykle Polacy to najgorsza nacja. Mam tego dość. >> ____________________________________________________________________________ Tak sie dziwnie sklada , ze akurat polska emigracja ..szczgolnie ta ostatnia " za chlebem"...naprawde sobie na taka opinie zasluzyla!!! Mniej lub bardziej intelektualne zera....obarczone malomiasteczkowa kultura z zadupia..zyjacy w polskich " gettach" oswiatowych.....i przerazajaco silnie kultywujace niechlubne tradycje ..czy to moralne ..czy to religijne..czy tez swiatopogladowe. Zyje i pracuje w Kanadzie od ponad 20 lat..i poczatkowo mialam zamiar przynalezec albo przynajmniej trzymac kontakt z Polonia w Tooronto. Ale jak pare razy mialam okazje byc " wsrod nich", a to rowniez odnosi sie do mojej dalekiej rodziny..to zwyczjnie zerwalam WSZELKIE stosunki. To jest NADAL ZASCIANEK...i nawet w kraju tak tolertancyjnym jak Kanada ..a szczegolnie w Ontario..Polacy nie ciesza sie dobra opinia. Z wlasnego doswiadczenia zgadzam sie , ze sa bulwersujaco " nieprzystajacy" do modelu nowoczesnego spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Re: Dowody na rasizm w Polsce 19.04.11, 05:26 emeryt0_1 napisał: > W Ameryce polscy obywatele traktowani są jak bydło. Niektorzy byc moze zachowuja sie jak bydlo. Traktowani sa tak samo jak inni > W Szkocji są mordowani bo są polakami nie wspomnę o traktowani Polaków w Niemcz > ech i Hiszpanii gdzie robotnicy są traktowani jak niewolnicy. Przewaznie przez sowich wspolziomkow. > Jak zwykle Polacy to najgorsza nacja. Mam tego dość. Nie ma gorszych nacji. Moga byc tylko "gorsze" jednostki Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro-bis Dobrze jest innych krytykowac...... 19.04.11, 06:32 kiedy u siebie w domu takie gowno sie rozwija....Ja chcialbym widziec Polakow, gdyby w Polsce zamieszkalo pare milionow cudzoziemcow...W wiekszosci muzulmanow. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Dowody na rasizm w Polsce 18.04.11, 12:19 Monitorowanie ma dwa oblicza. Wyniki monitorowania pozostawione samym sobie są szkodliwe, bo służą jedynie kolportowaniu stopniowo przeinaczanych opowieści, podobnie jak zwyczajne plotki. Po to by monitorowanie miało jakiś sens pozytywny społecznie, sprawdzone informacje powinny być przekazane organowm ścigania (prokuraturze, policji, itd.). Jesli sie tego nie robi, to oznacza, że monitorującemu nie zależy na poprawie sytuacji a jedynie na nieodpowiedzialnej spekulacji informacjami. Odpowiedz Link Zgłoś
kestal Re: Dowody na rasizm w Polsce 18.04.11, 14:58 Akurat przypadki opisane w artykule były zgłoszone organom ścigania, były to dość głośne wydarzenia. Ale jak Pan myśli, co się z nimi stało? Nic. Nie ujęto sprawców, do żadnych wniosków nie można było dojść. Ot, dlatego Polacy nie krępują się swoim rasizmem, antysemityzmem i ksenofobią. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk A ja myślał ze my są Bracia Słowianie 18.04.11, 13:15 bd-75 napisał: > "Ruskie won" jako dowód rasizmu? Od kiedy "ruski" to inna rasa? Autor artykulu wyraznie nie odroznia KSENOFOBII od RASIZMU... Odpowiedz Link Zgłoś
bd-75 Re: A ja myślał ze my są Bracia Słowianie 18.04.11, 13:38 tow_rydzyk napisała: > bd-75 napisał: > > "Ruskie won" jako dowód rasizmu? Od kiedy "ruski" to inna rasa? > Autor artykulu wyraznie nie odroznia KSENOFOBII od RASIZMU... Najzwyczajniej terminologia go przerosła. Znak to jasny, że czas przywrócić WUML'e, bo "wykształceni z dużych miast" mają coraz większe braki ideologiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk O "rasizmie" miedzy Odra a Bugiem 18.04.11, 14:51 bd-75 napisał: > tow_rydzyk napisała: > > bd-75 napisał: > > > "Ruskie won" jako dowód rasizmu? Od kiedy "ruski" to inna rasa? > > Autor artykulu wyraznie nie odroznia KSENOFOBII od RASIZMU... > > Najzwyczajniej terminologia go przerosła. Znak to jasny, że czas przywrócić WUM > L'e, bo "wykształceni z dużych miast" mają coraz większe braki ideologiczne. Mozliwe, ze masz racje ale rownie mozliwa jest teoria, ze nasz Mr. Dziennikarz zamiast sie douczac leczy sie ze slowianskich/wschodnio-europejskich/zachodnio-azjatyckich kompleksow... A tak swoja droga ciekaw jestem czy nasz Mr.Dziennikarz rowniez interpretowalby okreslenie "szkop" "szwab" w stosunku do naszych Zachodnich sasiadow jako rasistowskie ? Panie Dziennikarzu spojrz Pan na siebie w lustrze...moze czas zdjac smoking i lakierki i zalazyc waciak i gumowce.... Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 no cóż - kto wiatr sieje ten zbiera burzę 18.04.11, 18:17 ...a politpoprawni wolą udawać, że obcy są z założenia niewinni a Polacy - niezaleznie od tego czy atakują czy są z pozycji ksenofobicznych atakowani - zawsze winni. Odpowiedz Link Zgłoś
tow_rydzyk Spojrzmy na siebie, Rodacy 19.04.11, 01:29 piotr7777 napisał: > ...a politpoprawni wolą udawać, że obcy są z założenia niewinni a Polacy - niez > aleznie od tego czy atakują czy są z pozycji ksenofobicznych atakowani - zawsze > winni. Piotrusiu 4x7, Proponuje zajac sie naszym wlasnym syfem...czyzby ciazylo na Tobie PRL-owskie wychowanie:..."inni kradnom to ja tyz" Odpowiedz Link Zgłoś
nabati pojecie "narodu wybranego" 18.04.11, 18:20 to tez forma rasizmu... a to co robia "wybrani" w Palestynie przypomina nazistowskie metody. Szkoda,ze NW, ktore bardzo szanuje za walke z rasizmem, tak malo mowi wlasnie o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
adrian_ktostam Re: pojecie "narodu wybranego" 19.04.11, 02:53 Wybacz, że się z Tobą nie zgodzę. To nie przypomina nazistowskie metody. To są nazistowskie metody. Zwłoki palestyńskich dzieci są jak najbardziej realne. Laureat Pokojowej Nagrody Nobla, były prezydent USA Jimmy Carter wprawdzie nie nazywa eksterminacji Palestyńczyków nazizmem. Twierdzi, że w tym przypadku mamy do czynienia z żydowskim apartheidem... Tekst linka I takie różne michnikowskie przydupasy mają jeszcze hucpę, by Polaków krytykować i głos zabierać... ŻAŁOSNE Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 03:22 Czytając wypowiedzi na tym forum o żydowskiej okupacji w Polsce i tym podobne dochodzę do wniosku,że duża część społeczeństwa cierpi na silną psychozę,manie prześladowczą i nadaje się jedynie do leczenia w zakładzie zamkniętym. Odpowiedz Link Zgłoś
thegreatmongo Re: Dowody na rasizm w Polsce 19.04.11, 03:58 ": we wrześniu 2009 r. w Warszawie strażnicy miejscy pobili homoseksualistę. Krzyczeli do niego: "Pedale, jesteś zboczeńcem, ciotą " Problemem jest paraliz panstwa i slabosc sadow!!! W normalnym kraju dwaj straznicy poszliby do pierdla, a gosc dostalby miliony odszkodowania. W PL pewnie dostali zawiasy, a gosc dostal 5 tys zlotych, bo przeciez zyje... Odpowiedz Link Zgłoś
dr_pitcher Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 05:22 ukochany kraj, umilowany kraj ... Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak3 Nadwislanscy katolicy 19.04.11, 07:10 to najgorsze bydlo europy. O i prosze, to jest rasizm. I tylko tak mozna z katoscierwem rozmawiac, za morde scierwo wziasc i fizycznie przypomniec mu panszczyzne. Odpowiedz Link Zgłoś
gnom_opluwacz Re: Nadwislanscy katolicy 19.04.11, 07:20 Drogie dzieci, teraz już wiecie, co to jest mowa nienawiści. Gdyby powyższe zdanie brzmiało nie: "Nadwislanscy katolicy to najgorsze bydlo europy. O i prosze, to jest rasizm. I tylko tak mozna z katoscierwem rozmawiac, za morde scierwo wziasc i fizycznie przypomniec mu panszczyzne." a np. "Nadwislanscy homoseksualiści to najgorsze bydlo europy. O i prosze, to jest rasizm. I tylko tak mozna z pedalstwem rozmawiac, za morde scierwo wziasc i fizycznie przypomniec mu panszczyzne." albo ""Nadwislanscy żydzi to najgorsze bydlo europy. O i prosze, to jest rasizm. I tylko tak mozna z parchami rozmawiac, za morde scierwo wziasc i fizycznie przypomniec mu panszczyzne." lub ""Nadwislanscy murzyni to najgorsze bydlo europy. O i prosze, to jest rasizm. I tylko tak mozna z czarnuchami rozmawiac, za morde scierwo wziasc i fizycznie przypomniec mu panszczyzne." - to nie utrzymałoby się pięciu minut, byłoby mową nienawiści i dowodem na nietolerancję, uprzedzenia, ksenofobię i agresję Polaków, zaś "Nigdy Więcej" umieściłoby go w raporcie na temat "języka nienawiści" w sieci. Ponieważ jednak autor tej mądrości wykazał się właściwą orientacją polityczną i ideologiczną, wisi sobie toto już dwie godziny i pewnie jeszcze trochę powisi. I nikt z obrońców tolerancji nie uzna za stosowne podawać go jako przykład czegokolwiek. Patrzcie i się uczcie tolerancji praktycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
japolak Czarny Murzyń... 19.04.11, 07:26 Niespełna pół tysiąca przypadków to niewiele - lecz podobnie jak z gwałtami, kradzieżami i innymi przestępstwami to tylko czubek góry lodowej. Czy Polak bijąc, poniżając innych staje się mądrzejszy, piękniejszy? Czasem bogatszy - np z wymuszeń choćby na cudzoziemcach. Bo dzisiejszy polski rasizm nie tylko Żydów dotyczy, bo przybyło przedstawicieli innych nacji, choć bez zagrożenia dla naszej polskiej większości - nie wyższosci! Zmieniają się też medialne i prywatne opinie. Kiedyś np. o Czeczenach łatwo mówiono że to kryminaliści, potem że bohaterzy. Choć rasa, narodowość, kolor skóry, religia nie gwarantuje że ktoś dobry - lub szuja. W moim domu mieszka rodzina Wietnamczyków. Rodzice handlują ciuchami - nie narkotykami czy szaszłykami z mojego psa. Dzieci świetnie uczą się w polskiej szkole. Moja żona chodzi do arabskiego stomatologa - co w Polsce więcej lat przeżył, niż w kraju pochodzenia. Stosuje leczenie kanałowe - nie bomby. A obok jakieś kibole, czasem ku mojemu wstydowie równie agresywni księża i politycy. Nawet Polaków dzielący na jakąś kaszubską czy śląską V Kolumnę. Pierwszy kolorowy został w Polsce posłem. To troszkę mniej niż w USA - Obama czy "kariera filmowa i polityczna "Czarnego Murzyna" - Schwarcennegera... Ale tego nawet polskie lumpy bałyby się próbować pobić... Ale jest też co najmniej obojętność części policji, sędziów, prokuratorów na przemoc - nie tylko rasową. Kiedyś jako Polacy przywieźliśmy do sądu zgwałconą przez polskiego dziada polską dziewczynkę. Polska (!) sędzina (!!!) wyrzuciła nas z sali stwierdzając iż nie mamy interesu prawnego by zeznawać... Wicepremier i koalicjant Kaczyńskiego rechoczący przed kamerami, że "prostytutki nie da się zgwałcić". Odmawianie z ambon i sejmowej mównicy prawa do polskości a nawet człowieczeństwa - odbija się rękoczynami na ulicach. Homoseksualistę można bezkarnie lżyć i pobić - a kiedy się zdążę wytłumaczyć, że ja tylko dziewczyny lubię? Pełnoletnie ! Odpowiedz Link Zgłoś
gregoson Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 07:48 Znowu wielkie halo o nic. Ludzie piorą się po mordach i ma to więcej wspolnego z alkoholem niż z rasizmem. Zreszte walnięcie w zęby niemcowi to nie rasizm, a wyrównanie krzywd. Odpowiedz Link Zgłoś
123jna Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 07:51 Powinnismy dorosle przyznac sie do faktu, ze JESTESMY rasistowskim i antysemickim spoleczenstwem. Wypieranie sie tego nic tu nie zmieni. To jest prawda. Dopiero wtedy mamy szanse na zmiane swych archaicznych juz uprzedzen i nienawisci wobec innych. Katolik powinien to rozumiec, wyznanie grzechow, obiecanie poprawy i rozgrzeszenie. na nasze rozgrzeszenie dlugo przyjdzie nam czekac. Najgorsze jest to, ze taki ryzdzykowy ojciec Andruszkiewicz, niechetny obcym, nie zastanawia sie nawet nad wlasnym, o obcym przeciez brzmieniu nazwiskiem. To nazwisko kresowe, "ruskie" a nie polskie. Tacy jestesmy my Polacy, o roznych korzeniach i genach, kiedy my i o. Andruszkiewicz to sobie uswiadomi? Wtedy dopiero mozemy stac sie tolerancyjni, jak bylismy przeciez w Polsce (centralnej) w XV-XVI wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
para-lela Re: Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 09:12 Poczytaj sobie fora żydowskie to zobaczysz kto tu jest przepełniony nienawiścią i pogardą do innych (gojów-Polaków). Żydzi karmieni holocaustem nienawidzą Polaków, przepełnia ich chęć zemsty i nienawiści, to chorzy ludzie, którzy gardzą Polakmi, a siebie mają za geniuszy. I to ich ciągłe karmienie się holocaustem, to robi im zmiany w mózgu, oni już nie są normalni, myślą tylko o swoich krzywdach i chęci zemsty. To chore. Odpowiedz Link Zgłoś
maciekz70 Re: Czarnych tu nie chcemy 19.04.11, 22:21 Bo mają powody do tej nienawiści.A za geniuszy to my się uważamy i karmimy się martyrologią.To jest właśnie chore. Odpowiedz Link Zgłoś