saint_just 27.04.11, 13:36 Pomnik www.digart.pl/zoom/6328703/index.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pal666 Cynglista napisał: 27.04.11, 13:51 "Czy w tych trudnych czasach wyobrażacie sobie Jarosława Kaczyńskiego jako premiera? Annę Fotygę jako szefa MSZ? Krzysztofa Jurgiela jako ministra rolnictwa? Mówiąc ''rząd fachowców'', Jarosław Kaczyński po raz kolejny sugeruje, że premierem być nie chce. Tak samo mówił w 2005 r. i wygrał. Czy wyborcy po raz kolejny mu uwierzą?" Donek w 2005 roku bardzo chciał wygrać, obwiesił PRZED WYBORAMI cały kraj bilboardami o treści: "Premier z Krakowa", "Prezydent z Gdańska". I się pomylił, bo ani Lech Kaczyński nie był z Gdańska ani Marciniewicz z Krakowa ! Odpowiedz Link Zgłoś
rwakulszowa Mam Kandydata ! 28.04.11, 18:56 A ja wiem kto bedzie tym fachowcem !!!!!! Zbawiciel Polskiej Gospodarki !!!!!!! Opętany obawą, że Banki go przestaną finansowac i jego FOR i że zdechnie z głodu, bo NIKT mu sie proponuje żadnej zagranicznej fuchy Tak, Tak, - Leszek Balcerowicz Zwróćie uwage że NIGDY NIE MOWI NIC NEGATYWNEGO O KACZORZE Natomiast pluje i ośmiesza Tuska, nazywając go SUŁTANEM. i podważając jego przywództwo. Powiecie że oni są z innej bajki. Ale z Lepperem i Giertrychem Kaczor sie dogadał ? Odpowiedz Link Zgłoś
jacmenos łatwowierni? 27.04.11, 13:54 niestety wyborcy chcą być oszukiwani i grupa łatwowiernych o krótkiej pamięci nie maleje . Przestrzegam przed niedocenianiem politycznej biegłości Kaczyńskiego. On jest zdolny do każdej podłości zgodnie z zasadą której hołduje: "cel uświęca środki ". I dlatego ciągle sekta PIS istnieje i ma się dobrze... Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: łatwowierni? 27.04.11, 14:08 A nie interesuje Cię bardziej od tej pisowskiej obsesji, jak my wszyscy mamy się pod rządami harataczy w gałę ? Odpowiedz Link Zgłoś
szampans Re: łatwowierni? 27.04.11, 14:09 Sztab już pracuje nad nowym planem, a toruńskie przedsiębiorstwo szykuje się do frontalnego ataku. Trzeba wysłać nowego gay-bombera i znaleźć jakąś babcię, która była w Wermahcie: Prawdziwi Polacy - katolicy wstrzymują oddech czekając na sensacje. Show must go on ! Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: łatwowierni? 27.04.11, 15:16 Z dwojga złego wolę polityków spędzających czas w kościele niż na cmentarzu. Odpowiedz Link Zgłoś
prezes_na_dopalaczach Re: łatwowierni? 27.04.11, 16:14 Kosciol czy cmentarz(?) - na jedno wychodzi, to caly PiS i jesli wygra klika Kaczynskiego, gwaranyuje Ci, ze zanim trafisz na cmentarz, to z kosciola prosta droga do domu wariatow. Odpowiedz Link Zgłoś
6.smiech Re: łatwowierni? 27.04.11, 14:22 jacmenos napisał: > niestety wyborcy chcą być oszukiwani i grupa łatwowiernych o krótkiej pamięci n > ie maleje . Przestrzegam przed niedocenianiem politycznej biegłości Kaczyńskieg > o. On jest zdolny do każdej podłości zgodnie z zasadą której hołduje: "cel uświ > ęca środki ". I dlatego ciągle sekta PIS istnieje i ma się dobrze... NIC DODAC, NIC UJAC ! To czarna wizja dla Polski i oby do niej nigdy nie doszlo. Odpowiedz Link Zgłoś
paulhandyman a gdzie w PIS-ie znajdzie fachowcow ? 27.04.11, 14:12 Jarek dobrze kombinuje, tylko fachowcow mu brak... Kogo on moze desygnowac ? Maciarewicza, Fotyge ? Karskiego-Melexa na ministra transportu ? Oto marzenie Jaroslawa PISlamisty Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 14:18 W którymś z wywiadów (dosyć zresztą dawno temu) jarosław kaczyński przyznał się że od dziecka marzył o tym aby być premierem. Oczywista nieprawda - jarosław kaczyński marzył o władzy. A w czasach dzieciństwa jarosława kaczyńskiego (również mojego, bo jestem mniej więcej w jego wieku) premier (był nim w tym czasie Józef Cyrankiewicz) realnej władzy praktycznie nie miał. Realną władzę miał I Sekretarz PZPR - nieformalną, nieumocowaną w żadnych zapisach - ale prawdziwą. I właśnie wzorcem dla jarosława kaczyńskiego, tym ideałem do którego chciał dążyć był właśnie Gesek, a personalnie - Władysław Gomułka. Jemu był podporządkowany i premier, i przewodniczący Rady Państwa (odpowiednik prezydenta), i nawet przywódcy "przystawek" - czyli ZSL i SD. I taką właśnie wizję realizował kaczyński w czasie swoich rządów - posłuszny prezydent i premier oraz realna, aczkolwiek nieformalna władza. No i "przystawki" takie jakby trochę znajome. Nawet w sferze retoryki podobieństwa są uderzające: "Raz zdobytej władzy nie oddamy nigdy !" - Władysław Gomułka "Jeśli myślicie że kiedykolwiek dojdziecie do władzy - to się mylicie" - jarosław kaczyński. No i jeszcze jedno. "Wiesław, Wiesław !!" -skandowała Sala Kongresowa w roku 1968. "Jarosław, Jarosław !!!" - słychać było w tej samej Kongresowej czterdzieści trzy lata później. Dobrrze jest mieć swoje lata a nie mieć jeszcze sklerozy. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 15:23 Fajnie, że jesteś sumieniem Kaczora i wiesz co on ma na myśli..... a wracając do faktów uzupełniających Twój post: w 2005 roku nieposkromionym parciem na władzę wykazał się Donald Tusk, kiedy, przed wyborami oplakatował kraj bilboradami o treści : "Prezydent z Gdańska", "Premier z Krakowa". PRZED WYBORAMI, chłopina wygrał. Na szczęście tyko na bilboardach. Podczas wieczoru wyborczego widziałem jego twarz, kiedy wiadomo już było, że poniósł podwójną porażkę, widać było jak wewnętrznie skręca go ze złości..... Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 01:00 pal666 ....w 2005 roku nieposkromionym parciem na władzę wykazał się Donald Tusk, No widzisz ? Z drobnym opóźnieniem, ale wygrał; i później jeszcze cztery razy z rzędu; i rządzi z powodzeniem już prawie cztery lata i wszystko wskazujwe na to że będzie rządził jeszcze następne cztery. A potem - kto wie - może prezydentura, a może przewodnictwo w UE... Fajne perspektywy - nieprawdaż ? Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 01:13 pal666 ....Fajnie, że jesteś sumieniem Kaczora i wiesz co on ma na myśli... Otóż broń Boże nie jestem sumieniem jk - tym bardziej że sumienia on raczej nie ma. Po prostu zwykła logika (czyli pojęcie raczej ci obce) wskazuje że jarosław kaczyński w dzieciństwie nie mógł marzyć o byciu premierem, bo ówczesny premier Józef Cyrankieicz nie miał żadnej realnej władzy, natomiast uwielbiał piękne samochody (miał ich całą kolekcję) które osobiście prowadził) i piękne kobiety (których też miał całą kolekcję i które osobiście....). Jarosław kaczyński do dziś nie ma prawa jazdy, a i kobiety raczej nie są w jego typie (że tak eufemistycznie powiem). Powtórzę zatem - logika, misiu, logika !! Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 09:44 pal666 napisał: w 2005 roku nieposkromionym parciem na wład > zę wykazał się Donald Tusk, kiedy, przed wyborami oplakatował kraj bilboradami > o treści : "Prezydent z Gdańska", "Premier z Krakowa". PRZED WYBORAMI, chłopina > wygrał. Takie dziwne, że w materiałach wyborczych podaje się OFERTĘ DLA WYBORCÓW? Co powinien napisać? "Chciałbym se wygrać, a potem jakoś to będzie"? Odpowiedz Link Zgłoś
rybolow Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 16:36 Jest mi miło,że zauważyłeś zbieżność rozumowania Pana Jarosława z okresem /partia to Lenin ,Lenin to partia i jeszcze, idee Lenina wieczne żywe i Jarosława też/w którym i mnie przyszło żyć. Obecnie denerwuje mnie tylko ta koalicja rządowa z przeżytkiem ZSL/teraz PSL/blokującym ,a nawet sabotującym wszelkie reformy ekonomiczne /i w związku z tym mamy do czynienia z ciągłym nawoływaniem,że rząd "Tuska"nic nie robi.Ta partia to pasożyty,które spełniając rolę języczka u wagi w sposób bezczelny wykorzystuje swoją pozycję do prywatnych celów.Dobrze by było gdyby tym razem znaleźli się daleko od żłoba i oczyścili swoje środowisko z naleciałości ideologicznych XX wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
inz.a.spoleczny Zero wiarygodności 27.04.11, 14:45 Prędzej już bym uwierzył w to że pan Kaczyński nauczył się fruwać. Odpowiedz Link Zgłoś
padafas Re: Zero wiarygodności 27.04.11, 15:00 Na jego człapki kajdany bo w skrzydłach lotki wyskubali ogon skrócili ido dziewicy nie dopuścili. To jest przebiegły lis niech nikt nie wierzy mu dziś on z rydzem sztabę trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
cul-de-sac Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 15:59 Wg mnie, wygrana PiS bylaby oznaka slabego, naiwnego i latwo dajacego sie zmanipulowac spoleczenstwa. Nie ma drugiego takiego ugrupowania, ktorego dojscie do wladzy byloby grozniejsze dla Polski i jej spoleczenstwa. Sprzatanie po rzadach PiS zajeloby kolejne kilka lat i powiekszylo roznice poziomu stopy zyciowej. Nie bez znaczenia jest obecna, nielatwa, sytuacja gospodarcza swiata, z ktora pisowscy "specjalisci" nie beda w stanie sobie poradzic. Odpowiedz Link Zgłoś
makrama1 Re: Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 10:10 cul-de-sac napisała: > Nie bez znaczenia jest obecna, nielatwa, sytuacja gospodarcza swiata, z ktora > pisowscy "specjalisci" nie beda w stanie sobie poradzic. A za którą radośnie obciążają odpowiedzialnością obecny rząd, zyskując poparcie naiwnych. I to jest prawdziwe nieszczęście. Uda im się rozpirzyć to co jest, a na gruzach nic sensownego nie zbudują. Oby się moje słowa w goovno obróciły. Odpowiedz Link Zgłoś
stivi47 Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 16:02 Ten Kaczinski bendzie Premierem Kaczodupem dla tych wszystkich Polskich Kaczodupskich polakow wariatow zarazonych tym jadem tego Polskiego Zombi Odpowiedz Link Zgłoś
quant34 Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 16:08 Nie bardzo rozumiem założenia, zgodnie z którym Kaczyński mówiąc o rządzie fachowców automatycznie deklaruje, że nie on będzie stał na czele tego rządu. Autor artykułu stwierdza, że jest to "niewątpliwe". Jest to jednak przekonanie błędne, ponieważ Kaczyński właśnie siebie uważa za największego fachowca od wszystkiego. Gdy Kaczyński mówi o rządzie fachowców, to mówi o sobie i swoich pomagierach. Przecież dał się już poznać jako wybitny fachowiec nie tylko od rządzenia, ale i od historii, literatury, a nawet katastrof lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
mireczekb Premierem każdy, byle nie Tusk. 27.04.11, 16:44 Nie chcę premiera Yuska, on i jego Platforma szkodzą interesom Polski i Polaków w kraju i za granicą. Wstydu by nie miał, gdyby po doprowadzeniu do takiego bezrobocia, do takiej drożyzny, do nie liczenia się z Polską na arenie międzynarodowej, do tchórzliwego oddania śledztwa w sprawie katastrofy Rosjanom, do wyciszania afer, ubiegał się powtórnie o urząd premiera. Niech on lepiej zniknie ze sceny politycznej, dla jego dobra, puki naród jeszcze cierpliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
0721x Re: Premierem każdy, byle nie Tusk. 27.04.11, 17:35 mireczek jesteś typowym przykładem zmanipulowanego głupiątka Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: Premierem każdy, byle nie Tusk. 28.04.11, 00:52 mireczekb ...Niech on lepiej zniknie ze sceny politycznej, dla jego dobra, puki naród jeszcze cierpliwy. Nie przesadzaj. Ty, szwagier i brat szwagra to jeszcze nie jest naród... Odpowiedz Link Zgłoś
martusia_krolowa_polski Kaczyńskie przyznaje że jego rzd nie był fachowy? 27.04.11, 17:44 Bo my wiemy o tym od dawana. Odpowiedz Link Zgłoś
ksantypasokrates Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 18:33 I będzie to kontynuacja słynnych ustaleń i "matactw" z kolacji Donka i sp. Lecha z 2007 r. ,kiedy to po rozwaleniu koalicji PIS ,LPR , Samoobrona , doszło to wieczornej ,kilkogodzinnej libacji w Pałacu Namiestnikowskim , z 4 butelczynami dobrego winka w tle. Jak widać braciszek przekazał w testamencie swojemu braciszkowi , co i jak ma robić z Donkiem, dla wspólnego dobra Towarzystwa Wzajemnej Adoracji . Przecież im wszystkim zależy na ich dość niejasnych interesach . A to się robi zazwyczaj w dość podejrzanych okolicznościach Odpowiedz Link Zgłoś
aekielski Kaczyński znów pokręci z premierem? 27.04.11, 20:18 Zastanawia mnie jaka jest różnica między systemem wyborczym PRL a obecnym i jej nie widzę. I wtedy i obecnie wyborcy nie mieli i nie mają wpływu na to jakich kandydatów chcieli by widzieć. Partia,partie przywożą kandydatów w teczkach i głosuj (ba ) wyborco. Bezpartyjnych jest 99% społeczeństwa i tylko bardzo,bardzo bogaty mógłby poświęcić znaczną część swego majątku by się przebić jako poseł. Odpowiedz Link Zgłoś
piotr7777 a co się działo 10 kwietnia 27.04.11, 20:53 ...na Krakowskim Przedmieściu poza tym, że część obywateli skorzystała z prawa do zgromadzenia? Bo jako żywo nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
erte2 Re: a co się działo 10 kwietnia 28.04.11, 01:16 piotr7777 napisał: ....a co się działo 10 kwietnia na Krakowskim Przedmieściu poza tym, że część obywateli skorzystała z prawa do zgromadzenia? Bo jako żywo nie wiem. Na szczęście nic. Odpowiedz Link Zgłoś
alikpalik Rząd fachowców? 27.04.11, 21:08 Czyli teatr marionetkowy z Prezesem w roli głównego animatora. Żeby mu się tylko sznurki nie poplątały... Odpowiedz Link Zgłoś
art.usa Puśćcie PIS do rządu. Rozkradną z Rydzem Polskę. 28.04.11, 00:10 Jedną część wezmą jako odszkodowania za Smoleńsk, Drugą część dostanie kościół, za szkody w komunizmie. A, bo przecie mało dostali. A naród? Pójdzie z torbami na zachód za pracą. Odpowiedz Link Zgłoś
altavitae Szara Eminencja ? 28.04.11, 02:58 Szara Eminencja ? Chce zostac widocznie Szara Eminencja! Jaki sprytny..hahahaha Tyle ze moglby tylko buty lizac Mazarenowi czy Richelieu! Odpowiedz Link Zgłoś
iwano19 Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 09:54 Wkurza mnie alternatywa:skorumpowani kolesie z PO albo oszaleli wielbiciele prezesunia.Coś innego?Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
gajane4 Kaczyński znów pokręci z premierem? 28.04.11, 11:17 Polacy nie są mądrym narodem, mam nadzieję jednak, że kolejny raz na kłamstwa odpustowego złodzieja iłgarza nie dadzą się nabrać. Odpowiedz Link Zgłoś