Dodaj do ulubionych

Agnieszka Holland: Kto zabił Rosie Larsen?

05.09.11, 07:56
Z calym szacunkiem dla dorobku Agnieszki Holland, Amerykanska wersja sie nie umywa do Dunskiej, nie ma tej samej sily i to mimo, ze minelo cztery lata od premiery tej drugiej. Moze na Amerykanskim rynku Dunska (z napisami) bylaby trudna w odbiorze dla widzow, ale juz na pewno nie w Europie. Emisja Dunskiego orginalu na BBC w tym roku byla wielkim sukcesem, a trzeba pamietac, ze na wyspach widzowie tez nie sa przyzwyczajeni do produkcji z napisami (np. w kinie kupujac bilet na seans z napisami, zostajesz o tym uprzedzony!)
Obserwuj wątek
    • williamadama Piractwo? 07.09.11, 12:25
      Czyli co? Jeśli nagram program, który jest emitowany w telewizji i go sobie obejrzę później - to jest już piractwo?
    • katarsienny Zobaczcie duński serial 08.09.11, 15:48
      Wersja amerykańska nie umywa sie do oryginału. Czlowiek zapomina, ze czyta napisy, to nie ma żadnego znaczenia. Tyle ze odcinkow jest 20 i ja nie wyrzymałam napiecia i pare odcinkow przed końcem w internecie wyszukałam francuska wersje i zobaczylam ostatni. Po prostu nie umialam wytrzymać czekania na rozwiazanie nawet paru dni. Dawno takiego widowiska nie bylo. Amerykański film to jak wyrob czekoladopodobny w stosunku do prawdziwej czekolady. Niestety, nawet Agnieszka Holland nie potrafilaby nic z tym zrobic, chyba żeby robiła sama film od początku (sama nakreciła kiedyś swietny film o zaginionym dziecku, nie pamietam już tytułu).
      Polecam!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka