wiedzacy_ziemianin 05.01.12, 04:04 Marne to jakieś .............................. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
archie100 Lekarzu, nie lecz się sam 05.01.12, 07:19 Panie Ogórek - kazali napisać czy kawy za mało rano było? Odpowiedz Link Zgłoś
o11oo11o1oo11ooo111 Lekarzu, nie lecz się sam 05.01.12, 10:01 "Wszyscy mieszkańcy Polski umieją już wypisywać recepty, oprócz tych, którzy to robią." Wszyscy umieją, ale tylko lekarze, jak je wypiszą, to zapłacą za refundację wypisanych leków. Przykład: www.rp.pl/artykul/10,787110-Kara-za-podanie-leku-pacjentom-po-operacji-serca.html Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku jak ja spowoduję straty w firmie to zapłacę 05.01.12, 13:38 gdy tokarz spaprze toczone tuleje to mu potrącą z pensji czemu lekarza ma to nie dotyczyć? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: jak ja spowoduję straty w firmie to zapłacę 05.01.12, 16:20 > gdy tokarz spaprze toczone tuleje to mu potrącą z pensji > czemu lekarza ma to nie dotyczyć? Nawet jak wykonał tuleje co do milimetra wg. zlecenia a spaprał robotę ktoś, kto projekt zrobił? Odpowiedz Link Zgłoś
lks17 Re: Lekarzu, nie lecz się sam 05.01.12, 10:48 lekarzom należy przypisać lek na otrzeźwienie nawet jeśli nie jest lekiem refundowanym. Skoro lekarze nie mają czasu na leczenie pacjentów, to pacjenci powinni zabrać się za leczenie lekarzy i to bez znieczulenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuciapka1938 Poszłam dzisiaj do przychodni a Stłtnej nima 05.01.12, 11:38 Myslałam o ja naiwna że cały ten szum, cały ten burdel przeczekam i zajdę do lekarza po recepty na moje lekarstwa które musze połykać od lat bo jestem przewlekle chora. Jakie było moje zdziwienie jak się dowiedziałam że Stołtna nie przyjmuje a druga taka pyskata juz ma full pacjentów i przybłedów od innej lekarki nie przyjmuje. Na moje niesmiałe pytanie co mam zrobić, kto mi przepisze te lekarstwa, rejestratorka mnie ofuknęła a co nie wiedziałaś że Stołtnej dzisiaj nie ma. Skąd ja nieszczęsna miałam wiedzieć że po świętach lekarze dalej świętują i robią sobie zajefajne wekendy. Chciałam dodać że gdybym zadzwoniła do przychodni aby uzyskać jakąkolwiek informację to mogłabym sobie dzwonić na Berdyczów bo w rejestracji z natury telefonów nie odbiraja Konkluzja Minister z premierem mogą sobie robić reformy a lekarze, aptekarze, firmy farmaceutyczne mają to w tym miejscu co słońce nie opala i po prostu sabotują reformy zasłanijąc siępacjentami i robią z nich zakładników bo to ponoć w pacjenta interesie wystepują OBŁUDNI, WSTRĘTNI, BEZCZELNI Odpowiedz Link Zgłoś
mamabpl Re: Poszłam dzisiaj do przychodni a Stłtnej nima 05.01.12, 12:47 Podzielam w 100% Twoje zdanie o lekarzach i przychodniach. A miało być tak pięknie. Prywatne przychodnie podpisują kontrakty z NFZ, pieniądze idą za pacjentem, itd, itp. Tylko, że w tej niby prywatnej przychodni traktują Cię tak samo, albo i gorzej niż w dawnej państwowej. Z tą tylko różnicą że dawniej lekarz musiał Cię przyjąć, a teraz już nie musi. Odpowiedz Link Zgłoś
q-ku od lat leczę sie prywatnie 05.01.12, 15:39 i nigdy nie chodzę do przychodni wolę płacić i płakać ale mieć uprzejmego lekarza a nie gbura z dostępem po 2 godzinach czekania za pieniądze do ręki są uprzejmi;-) Odpowiedz Link Zgłoś
kmiarek Re: od lat leczę sie prywatnie 05.01.12, 16:18 To działa tylko do czasu: do kiedy wystarczy wizyta lub drobny zabieg. Jeśli będzie coś naprawdę poważnego, to prywatni się wypną, bo brak sprzętu, zaplecza, odpowiedniego personelu. I nieopłacalne. Odpowiedz Link Zgłoś