Dodaj do ulubionych

Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować

• skakanka11 otwieram lodówkę i wyskakuje Rusinek 27.04.12, 16:15
      straszne to!
    • glup1k Za długie 27.04.12, 16:35
      Przy pierwszym akapicie znudziłem się.
    • ale_thru Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 16:39
      Ten popis erudycji, zresztą dosyć słaby, pokazuje, że autor nie ma nic do powiedzenia. Żadnego własnego zdania i po co w ogóle to napisał.
    • siekiera-live Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 16:44
      witamy następnego CZŁONKA w gronie, środów, korów, grockich, tysiąców, palikotów, szczuków, nowickich, czubaszków i innej zerowej, naćpanej hołoty.
    • trombozuh Kolejny Michnikowy ałtorytet.... 27.04.12, 16:47
      będzie się teraz wymądrzał
      • kotek.filemon Uważaj otwierając lodówkę 27.04.12, 17:52
        Na pewno siedzi tam Michnik
    • mbarszcz Rusinek zaczyna sie lansowac na prawo i lewo 27.04.12, 16:50
      Okrakusialy stary-malutki. Polansuje sie nieco i wroci do siebie idac na pole po mleczko do kawki na sniadanko.
    • seikosha Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 16:50
      Niestety wypowiedź nie jest przykładem retoryki a faktycznie bełkotu. Retoryka ma być poza "pięknym i logicznym mówieniem", również perswazyjna.
      Ta wypowiedź nie przekonała mnie do niczego, bo niestety nie wiem "co autor miał na myśli".
      Zgadzam się jednak z autorem w jednym: "Współczesny autor przypomina bardziej programistę, który wymyśla, uruchamia i na bieżąco usprawnia swój mechanizm pisania. " Niestety ten autor usprawnia mechanizm pisania, które niczemu poza pisaniem nie służy.
    • kinlej Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 16:52
      Panie Rusinek, doceniam pomysł na odbucowienie wizerunku przez te fotki z głupimi minami, ale niech pan już przestanie robić z siebie gwiazdę.
    • paulhandyman Lanser-celebryta spode Kelec... 27.04.12, 16:59
      Już dawno w przestrzeni publicznej nie było takiego "lansera" i "pseudo celebryty" o mentalności Heńka spode Kelec. Niedobrze mi się robi, gdy czytam "wynużenia" Pana Rusinka w różnych mediach... lub dowiaduje się o jego ignorancji wobec osób, które używają słowa WITAM. O jego pseudo-filozoficznej rozprawie nie wspomnę, bo ledwo dobrnęłem do końca tego gniota. Autor chciał chyba pokazać swą "yntelygencję" i polot, a wyszło całkowicie odwrotnie. Kim on kooorwa jest ??? Jarkiem zbawicielem ??? Lanserstwo Pana Rusinka jest niezwykle prymitywne, powiem więcej.... detektyw Rutkowski to wzór skromności w porównaniu do tego buca
      • misiak-pysiak pytanie? 27.04.12, 17:30
        Czy podnózek Szymborskiej będzie teraz codziennie na gazecie?? Czy zostanie jurorem ju ken dens?
        • paulhandyman Re: pytanie? 27.04.12, 17:51
          misiak-pysiak napisał:

> Czy podnózek Szymborskiej będzie teraz codziennie na gazecie?? Czy zostanie jur
          > orem ju ken dens?

Znając nieco mentalność tego typu buców, to prognozuje, że za kilka dni "wyprodukuje" tekst w którym skrytukuje ludzi, którzy używają słów : do zobaczenia, żegnam, narazie.... itp

rzygać mi się chce gdy pomyślę sobie o xiędzu, który mówi mi jak mam żyć, rzygać mi się chce, gdy widzę kłamczyńskiego, który mówi mi kto jest prawdziwym Polakiem patriotą, rzygać mi się chce gdy czytam wynużenia niejakiego Rusinka, który mówi mi jakich słów należy używać, a jakich nie ! Wszystkich ich klasyfikuje jako pospolitych buców, którzy wykorzystują autorytety by lansować swą plebejską osobowość

• czepialsky Ego Pana Rusinka... 27.04.12, 17:50
      Ego Pana Rusinka o mało nie rozerwało strony, dobrze, że mam panoramiczny ekran.

Facet naprawdę musi mieć kompleksy skoro tak natarczywie przekonuje czytelników (i siebie?), że jest tak oczytany, że to książki jego czytają a nie odwrotnie. Ciężkostrawne to, kończ waść, wstydu oszczędź.
    • ak21_1999 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 18:01
      autor ktory w polskiej gazecie uzywa slowa "researcherow" nie bardzo zasluguje na publikacje
    • altocellist nekrocelebryta bełkocze 27.04.12, 18:27
      jak Jarosław wznosił się na trupach, to go krytykowano - a tu GW lansuje popaprańca...
    • mama_myszkina Przerost formy nad treścią 27.04.12, 18:37
      Całe szczęście, że ja na filologii trafiłam na bardziej lotnych wykładowców.

Studentom współczuję, bo widać, że ego tego pana może być momentami niebezpiecznie tłamszące.
    • simpson85 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 18:51
      Gazeta dała mu stronę w piątkowym wydaniu... ciekawe czy kiedyś poświęcą taką samą dla ludzi, którzy są przeciwni... temu czemuś co uskutecznia Pan Rusinek.

Szkoda mi człowieka, zaczyna przypominać Dziwisza. Jeszcze tylko doczekać żeby rozdawał gifty po Noblistce... dobrze, że krwi czy kosteczek nie ma.
    • t.o.m.e.k Hejterzy, do roboty!!! 27.04.12, 19:16
      Pokażcie ilu was jest i ile ważnych i interesujących rzeczy każdy z was ma do powiedzenia! W odróżnieniu, rzecz jasna, od pana Rusinka...
      • white_lake Re: Hejterzy, do roboty!!! 27.04.12, 21:14
        e tam, za łatwa robota, on się tak pięknie sam podkłada, że właściwie nic nie trzeba dodawać
    • marudna.menda Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 19:19
      biedaczyna, sam sie dal uwiesc i teraz placze.;)
    • mulej Rusinek popisal się niewiedzą 27.04.12, 19:28
      Rusinek zaczyna swój tekst następującym fragmentem:

"Kiedy na Sycylii upadły rządy tyranów V w p.n.e., ludzie musieli przekonać sądy, że to właśnie im należy się ziemia, którą do tej pory uprawiali. Chętnych było wielu, a ziemi niewiele - szczególnie że Sycylia jest wyspą, jej granic przesunąć się nie da. Nie było adwokatów, trzeba było radzić sobie samemu.
      W tych okolicznościach odkryto, że można wpłynąć na rzeczywistość nie tylko za pomocą fizycznej siły, ale i za pomocą siły tkwiącej w słowie. Jeśli będę przekonujący, dostanę ziemię."

Jak Rusinek taki mądry, to niech odeśle mnie do jakiejś pracy naukowej, w której opisane fakty zostałyby potwierdzone.
      Po drugie, w dalszej części tego artykułu Rusinek nic nie pisze, jak rzekomo miałyby wyglądać owe przypadki przekonywania sądów do przyznania ziemi właśnie im.

Ludzie, nie dajcie się zwieść temu pseudonaukowcowi!
      • disoprivan Re: Rusinek popisal się niewiedzą 27.04.12, 19:42
        w v wieku p.n.e. byla sycylia grecka kolonia a owi tyrani (czyli posiadacze tyrannis τύραννις) otrzymali wladze od mieszkancow sycylijskich polis w celu obrony przed kartaginczykami. piaty wiek to okres rozkwitu sycylijskich miast. zdobycie miast sycylii i tym samym upadek tyranow bylo dla sycylijskiego "ludu" tragedia (grecka)
    • szewczyk.magdalena Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 19:37
      Dla mnie gość, który masturbuje się własnym wizerunkiem jest mało wiarygodny. Nie wrzucajcie już go na główną, proszę. Niech podnieca się sobą w czterech ścianach.
    • dede_222 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 19:43
      Proponuję limeryk:

Byłemu sekretarzowi z Krakowa
      nie podobały się zwroty i słowa,
      bo niestosowne i głupie...
      Lecz inni mieli to w d...
      WITAJĄC się co dzień od nowa :)
      • bardzostarywesolymiech Modlitwa forumowicza 27.04.12, 20:17
        Gdy wieczorne zgasną zorze,
        zanim głowę do snu złożę,
        modlitwę moją zanoszę,
        Bogu Ojcu i Synowi.
        Do-pier-dol-cie RUSINKOWI!
        Dla siebie o nic nie wnoszę,
        tylko mu dosrajcie, proszę!
        Kto ja jestem?
        Polak mały! Mały, zawistny i podły!
        Jaki znak mój? Krwawe gały!
        Oto wznoszę swoje modły do Boga, Maryi i Syna!
        Zniszczcie tego sku...syna!
        Tego wroga, tego gada!
        Żeby mu okradli garaż,
        żeby go zdradzała stara,
        żeby mu spalili sklep,
        żeby dostał cegłą w łeb,
        żeby mu się córka z czarnym
        i w ogóle, żeby miał marnie!
        Żeby miał AIDS-a i raka,
        oto modlitwa Polaka!
    • swietypentagram Polskie skrzydła i wyobraźnia niszczona przez KK 27.04.12, 19:51
      ODBUDOWA SKRZYDEŁ I WYOBRAŹNI LUDZKOŚCI I POLAKÓW DOBIJANYCH KATOLICYZMEM OPŁACANYM Z BUDŻETU PAŃSTWA

Odkąd tu przybyli kolonizatorzy pseudo religijni z rzymu w 955 roku z doktryną ukradzioną Jezusowi i jego żonie Magdalenie, i potem przekręconą / manipulowaną przez pogańskiego cesarza rzymu Konstantyna Manipulatora mas, Polski Słowiańsko Żydowski Duch był i jest systematycznie niszczony banialukami do potęgi.
      Każdy Polski rząd i polityk ma szanse zorganizować komisję która weźmie pod lupę
      1 Prawdomówność Teologi tej organizacji
      2 Logikę naukową tej organizacji
      3 Historię i teraźniejszość "zdobywania" nieruchomości (od staruszek i innych)
      4 Pedofilską mafię obecną w KK - książka ostatnio wydana w Polsce opisuje tą mafię wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114883,11471203,Ks__Tadeusz_Isakowicz_Zaleski_u_Lisa__Kard__Dziwisz.html
      5 Okradanie Skarbu Państwa nie płacąc podatków
      6 Nie higieniczność całowania (brudnych) rąk księży przez parafian
      7 Wpływ na rozwój alkoholizmu w Polsce przez księży pijących alkohol przy pracy
      8 Brak moralności w obecności mężczyzn w sukienkach na ulicach Polski
      9 ubliżanie równouprawnieniu kobiet poprzez organizację w której rola kobiet została zredukowana do ubierania się na czarno/brązowo/ czyli tak jak kobiety w religii muzułmańskiej
      10 Przeprosiny społeczeństwa i organizacji New Age kontynujących obecnie pracę Uniwersalnej Religii Prawdy, za spalenie 9 milionów niewinnych kobiet i mężczyzn w średniowieczu przez Kościół Katolicki
      11 Wiele innych punktów które taka komisja rządowa może opracować aby uratować naród Polski od tej skostniałej średniowiecznej ubliżającej racjonalnemu myśleniu organizacji.
    • szary212 Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 20:17
      Witam -
      gdy widzę w tytule
      "Rusinek"
      - nie czytam
    • wazzon Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 20:18
      Problem inteligencji z internetem polega na tym, że pole pisanego dyskursu, zarezerwowane kiedyś wyłącznie dla niej się zdemokratyzowało i nie mają już nad nim władzy a stare strategie - pokazywanie wyższości, cenzurowanie, pisanie straszliwie mądrych tekstów z masą obco brzmiących nazwisk po prostu nie działa. Smutne jest tylko to, że zamiast widzieć nową przestrzeń wolności i kreatywność języka pisanego który teraz jest wykorzystywany przez 60 zamiast 5% populacji oni nadal pozostają w swoich starych quasi-autorytarnych ramach Pan vs Cham.
    • ioreiai Re: Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 21:04
      Nekrocelebryta.
    • foczka_z_ochoty Rusinek: szkoda czasu 27.04.12, 21:51
      Jak w temacie - po wypocinach w temacie "witam", szkoda czasu - kompromitacja.
    • kitikitik Przekonać, uwieść, zwieść, zmanipulować 27.04.12, 22:01
      Rozwój komunikacji społecznej już spowodował w wielu państwach, a niedługo - na całym świecie demokracji bezpośredniej. Większość rządzących jeszcze sobie tego nie uświadamia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka