osa_bardzo_zla 08.05.12, 09:54 jakie pokolenie Y?? pokolenie Y wtedy targało pieluchę w zębach a na księdza wołali Zorro :)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
holyfido Re: Jesteś Bogiem - pierwsza recenzja filmu o Pak 08.05.12, 10:04 I pokolenie konsumpcjonizmu to jednak nie koniec lat 90. Za szybko, za szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Jesteś Bogiem - pierwsza recenzja filmu o Pak 08.05.12, 11:27 ja myślę, że nawet wcześniej Odpowiedz Link Zgłoś
martin.slenderlink wcześniej? 08.05.12, 12:29 Tzn. kiedy, w 1991, kiedy buty z bazaru były obciachowe? Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Re: wcześniej? 09.05.12, 08:51 martin.slenderlink napisał: > Tzn. kiedy, w 1991, kiedy buty z bazaru były obciachowe? Już w latach 80. Jak się wtedy miało -10 lat, to się nie wie. A rodzice ci nie mówili - bo właśnie gonili za kasą... Odpowiedz Link Zgłoś
marczii Jesteś Bogiem - pierwsza recenzja filmu o Pakto... 08.05.12, 10:11 Polskiego hip hopu słuchałam wybiórczo, ale historia magika i Paktofoniki mnie w takim stopniu zafascynowała, że kiedyś kupiłam książkę Polityki. Były to wieki temu, że zdążyłam zapomnieć o całej historii, a tu taka niespodzianka. Powstał film, możliwie fascynujący i teraz nie mogę się doczekać żeby go zobaczyć. Dobrze, że ktoś się porwał i przedstawił historię Paktofoniki po tylu wybojach. Dobrze, że możemy pokazać dramat życia, który nie jest związany z II wojną światową. Bardzo dobrze, bo z problemami członków Paktofoniki utożsami się wiele osób, tym bardziej młodych. Czasem takie utożsamianie bywa bardzo potrzebne... Odpowiedz Link Zgłoś
zbirone Recenzja mnie krztynkę niepokoi 08.05.12, 11:12 O dziwo mało w recenzji uwag na temat oprawy muzycznej filmu. Z recenzji odniosłem wrażenie, że film jest może nudny lub przytłaczający, ale autor tekstu przyjął orientacje na pochwały. Obym się mylił :P Już się nie umie doczekać premiery, ciekawe czy kina będą pełne.. Odpowiedz Link Zgłoś
nocioni Re: Recenzja mnie krztynkę niepokoi 08.05.12, 16:17 to mylne odniosłeś wrażenie-:) film nie jest nudny, jest to bardzo dobrze, bardzo sprawnie i bardzo po europejsku (w dobrym znaczeniu tego słowa) opowiedziana historia. Może rzeczywiście brakuje jej tego amerykańskiego patetycznego szlifu, który powoduje, że łzy same cisną się do oczu, ale myślę, że to jest jednak w tym wypadku plus i wcale nie powoduje braku emocji. Daje po prostu inne emocje, ale daje ich całą masę. A muzyki również nie brakuje-:) Odpowiedz Link Zgłoś
dmncone fokus w swoim kawałku zrymował tak: 08.05.12, 11:38 Przetrwasz, i ani mi nie mów, że nie mam takich problemów, bo to bajeczka dla dziecka, to jest tak, mamy po 30 lat, wartości młodości zdmuchnął wiatr, więc koleś spadł, każdego poranka i wieczoru, sprawca hardcore'u, od 10-ciu lat, więc to jest jak rodzina nie ma wzoru, dla syna to jest pakt, bydlak spadł, z siłą meteoru, finał to nie brak wyboru, to był brak honoru, w czynach, to nie tak, że był sam, bo to był brat, był jak rodzina, to był skład, który jak lawina, pokonywał mury, został ślad, na kartach kultury, jest mi zioma brak, to był znak, każdy samemu go odczytał. Dzisiaj wiem, jak by nie było, to pochytam cały świat, witam, na bitach, jak titanica, ten czas, który masz, pozostał ci do życia, znikam, a ty... Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej_informatyk polski hip hop 08.05.12, 11:49 Dobry polski HH skończył się gdzieś w 2002/2003 roku, kiedy złote pokolenie '95-'01 wydoroślało i poszło do pracy. To co jest teraz to w 99% bezwartościowe klony rapujące o niczym tylko dla jakiegoś tam zysku. Odpowiedz Link Zgłoś
methinks Re: polski hip hop 08.05.12, 12:00 Ale z drugiej strony sa tacy jak Łona, Ostry, Medium, Skorup, Szad i reszta Trzeciego Wymiaru, Te-tris, itd. Trzymaja poziom i nie ma wstydu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ogl85 Re: polski hip hop 08.05.12, 13:27 nie zapominajmy o Eldo i Grammatik'u, cała ekipa Zipów też miała swojego czasu super kawałki, nie wspominając o takich działach jak Skandal Molesty, czy też Hołd Pono... fakt mało dobrego świeżego hh jest, przełom lat 90 i 2000 to było coś... Odpowiedz Link Zgłoś
strange_email Re: polski hip hop 08.05.12, 12:06 jest w tym sporo prawdy ale z drugiej strony jest np. O.S.T.R., Fokus tez dalej tworzy i to niezle, Rah tez. Z "mlodych" to faktycznie bije prostota, ogolnie mowiac. Chyba, ze ktos ma przyklady kontra, wtedy poprosze o linka, chetnie poslucham. Peace :) Odpowiedz Link Zgłoś
mrafaello12 Re: polski hip hop 08.05.12, 21:55 Zarejestrowalem sie specjalnie po to, zeby napisac Wam jak bardzo sie mylicie. Nadal nagrywaja starzy wyjadacze wyżej wymienieni, a pełno młodych się pojawia. Rok 2011 był baaardzo bogaty w dobre produkcje, moja ulubiona to Haju/Złote Twarze - "Międzyświat". www.youtube.com/watch?v=tM6_lP_Z5DE Poza tym WENA od genialnego undergrounowego brzmienia na "wyższym dobru" z 2008 po dziesiejsze nagrywki, BOK/Bisz któych płyta niedługo wychodzi oto genialny singiel: www.youtube.com/watch?v=kG-OWJB75vs, Rasmentalism, Shot i Człowień, HuczuHucz. Mnóstwo dobrych produkcji tylko trzeba troche poszukać, bo w mediach ich nie puszczą :( Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: polski hip hop 17.05.12, 00:06 Ej, żartujesz? Ani tekst, ani muzycznie nic ciekawego nie prezentują ci z Haju/złe twarze. Dobra, używają trudnych słów. Może nawet początek flow płynie jako tako. Ale poza jako tako to nie wychodzi. Gdzieżdy im do PKF. Choćby nawet jako szatniarze do sprzątania. To co podlinkowałeś, to trochę lepsza wertsja 18L. Wybacz, słabość. Odpowiedz Link Zgłoś
holyfido Re: polski hip hop 17.05.12, 00:10 Za to ten drugi, Bisz/Pollock jest niezły! :] Dobry tekst, choć słaba muza. Niemniej z tekstem robi dobrze mi :] Odpowiedz Link Zgłoś
eliot_rosewater Re: polski hip hop 09.05.12, 00:29 Andrzeju! Odejdź od monitora i zacznij słuchać ... Odpowiedz Link Zgłoś
super_benek "Jesteś Bogiem" - pierwsza recenzja filmu o Pak... 08.05.12, 18:32 ufff, balam sie, ze cos sie moze popsuc po drodze, ze zrobia z tego szmire.... baaardzo by bylo szkoda, ze wzgledu na Magika, reszte chlopakow. do kin! Odpowiedz Link Zgłoś
tom.gorecki Porażka. Częstochowskie rymowanki dla 09.05.12, 08:48 niedorozwiniętych, zaczadzonyć śląskimi wyziewami. Z braku laku i z chciwości producentów oraz z ulepionych z amerykańskich teledysków marzeń nieuków stworzono, nie - NADMUCHANO "sztukę" dla burasów. Załamany jestem. Szkoda, że jest was więcej - mniejszość rozgarnięta intelektualnie przez to cierpi słuchając bumcykcykbumcykcyk i rymowanych przekleństw. Odpowiedz Link Zgłoś