Dodaj do ulubionych

pomorska czy ekspress?

23.02.03, 20:27
tak mnie to właśnie zastanawia. Co ludzie czytają w tym mieście?
W Toruniu to wiadomo - nowości, w Bydzi pół na pół - ekspres i pomorską, we
włocławku - pomorską. A co się czyta w świeciu?
Obserwuj wątek
    • Gość: eryk Re: pomorska czy ekspress? IP: 80.51.243.* 24.02.03, 10:43
      Jedna czwarta nic nie czyta, druga ćwiartka czyta program telewizyjny, trzecia
      ćwiartka "Nasz Dziennik" i "Gościa Niedzielnego" i czwarta ćwiartka "Fakty i
      Mity" oraz "NIE". To widać po wyborach jakich dokonują świecianie. Jest
      to "bardzo mądry" elektorat, który dokonuje wyborów a potem krytykuje "kogo oni
      też wybrali?"
      • Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 24.02.03, 11:44
        To, nie tak. Spójrzmy na to od strony merytorycznej. Ekspres jaki jest każdy
        widzi. Kiepski skład, fatalne zdjęcia. Po prostu amatorszczyzna większa niż
        w "Czasie Świecia". Dla mnie liczy się na rynku mediów lokalnych
        tylko "Pomorska". Szybko, sprawnie, ciekawie, a co najważniejsze - fachowo.
        Tego im odmówić nie można. A jeśli ktoś wiąże moją opinię z jakimikolwiek
        zapatrywaniami politycznymi, to przykro mi. Prawdopodobnie nie czytał
        nigdy "Pomorskiej".
        • Gość: Tomek Re: pomorska czy ekspress? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:23
          Rzeczywiście Pomorska reprezentuje wysoki poziom przekazanych informacji, co
          do "Czasu Świecia" mam zupełnie inne zdanie - Zajmuje się plotkami. Mam
          nadzieję, że to się zmieni.

pozdrawiam
          • Gość: Toja Re: pomorska czy ekspress? IP: 213.146.48.* 25.02.03, 14:20
            Czym tak na pradę różni się Pomorska, Ekspres i Czas? Chyba tylko szatą
            graficzną, jakością papieru i zdjęć. Tematy sa te same: jak weźmierz do rąk
            wszytskie numery z jednego tygodnia to 3/4 informacji się powtarza. Z korzyścią
            na Czas i Pomorską - w pierwszym oprócz tego są inne pierdoły, a Pomorska nie
            zmyśla reportaży.
          • Gość: TOM Re: pomorska czy ekspress? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 20:03
            Pomorska nie reprezentuje praktycznie żadnego poziomu. Odkąd tylko "ster"
            przejął mistrz, pseudofoto - Bartniak, tak Pomorska traci na jakości i
            świeżości tematów z dnia na dzień, poza tym robi wiele szumu wokół mało
            interesujących spraw - słowem pseudodziennikarze, którym wydaje się, że bardzo
            dużo osiągneli. Natomiast w Expressie jest co poczytać. Oprócz codziennych
            informacji ze Świecia coraz częściej ukazują się dwie strony informacji z
            każdej gminy w powiecie, co się im chwali - widać, że coś robią. O Czasie
            Świecia nie wspomnę, bo nie wypada dorosłej osobie krytykować gazetki dla
            dzieci.
            • Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 26.02.03, 12:00
              Pańskie antypatie biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Słownictwo typowe dla
              fornali charakteryzuje Pana dość dobrze. A może by tak poczytać trochę prasy.
              Zasób słów się powiększy.
            • Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:19
              Coś mnie pachnie podrzędnym dziennikarzyną z ekspresu! Jak w Świeciu zakładano
              oddział Pomorskiej, to ty w majtki siusiałeś.
            • Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:24
              Rzeczywiście! Tom pracuje w ekspresie. Po czym wnoszę? Otóż proszę, co wypisuje
              TOM: "Natomiast w Expressie jest co poczytać. Oprócz codziennych informacji ze
              Świecia coraz częściej ukazują się dwie strony informacji z każdej gminy w
              powiecie, co się im chwali - widać, że coś robią." PRZESADZIŁEŚ TOM. śMIERDZI
              EKSPRESOWĄ DYWERSJĄ!
        • Gość: laura Re: pomorska czy ekspress? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 17:14
          Uważnie czytam zarówno Express jak i Pomorską, więc obiektywnie mogę
          stwierdzic, że Express niejednokrotnie wyprzedził Pomorska z wieloma ważnymi
          informacjami, a w Pomorskiej od kilku tygodni najważniejszym tematem są
          bezpańskie psy w każdej gminie naszego powiatu. Może i dziennikarzy Pomorskiej
          przejmuje los bezpańskich piesków, ale to nie powód, aby z czytelników robić
          głupków i kilka razy w tygodniu "serwować" im bezpańskie pupile. Poza tym w
          Expressie w ogóle nie zdarzają się błędy ortograficzne i stylistyczne tak jak w
          Pomorskiej namiętnie robi to Bartniak i Karpiński dla przykładu: Sulnówko w
          Pomorskiej pisze się Sólnówko, Jeżewo - to u nich Jeżweo, albo zdania w stylu
          "Tadeusz Pogoda mówić". To tylko nieliczne przykłady, jakie utkwiły najbardziej
          w mojej pamięci, a ich brak kompetencji można wyliczać w nieskończoność. Poza
          tym dobre zdjęcia nie są najważniejsze. Ludzie kupują prasędla informacji, a z
          tymi Pomorska od dłuższego czasu ma kłopoty.
          • Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:34
            Lauro. Jam ni za wami ni za pomorską! Ale przestańcie robić sobie reklamę! Znam
            ja Ciebie, znasz Ty mnie! Piszesz: "Może i dziennikarzy Pomorskiej przejmuje
            los bezpańskich piesków, ale to nie powód, aby z czytelników robić głupków i
            kilka razy w tygodniu "serwować" im bezpańskie pupile. Poza tym w Expressie w
            ogóle nie zdarzają się błędy ortograficzne i stylistyczne tak jak w Pomorskiej
            namiętnie robi to Bartniak i Karpiński dla przykładu: Sulnówko w Pomorskiej
            pisze się Sólnówko, Jeżewo - to u nich Jeżweo, albo zdania w stylu "Tadeusz
            Pogoda mówić". To tylko nieliczne przykłady, jakie utkwiły najbardziej w mojej
            pamięci, a ich brak kompetencji można wyliczać w nieskończoność. Poza tym dobre
            zdjęcia nie są najważniejsze." Wiesz co to skład w dzienniku, prawda? Co do
            zdjęć? Tu nie ma co dużo mówić. Sama robiłaś zdjęcia i je drukowano, więc wiesz
            co to smak porażki! Nie możesz mieć komuś za złe, że jest dobry w tym co robi!
            Są granice przyzwoitości! Nie wyrabiajcie sobie złej opinii jako ludzie,
            przecież widać wasz adres serwera.
    • Gość: lol Re: pomorska czy ekspress? IP: 80.51.243.* 16.04.03, 23:07
      gosc niedzielny nie
      • Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 17.04.03, 18:04
        Dlaczego nie ma Świeckiej mutacji "Naszego Dziennika"? Tylko Pomorska i ekspres
        i tak w kółko. Rządam wyjaśnień w tej sprawie od władz powiatowych.
        • Gość: sivy Re: pomorska czy ekspress? IP: *.pl 18.04.03, 11:58
          żąda się przez zet z kropką,bo tak to żaden z rządzących ci nie odpowie.dla
          mnie CZas Świecia czy dodatek POmorskiej /lokalny świecki/ to fajna odmiana jak
          przyjadę na weekend na chatę i nie za bardzo chciałoby mi się
          wertować "ogólnopolskie" dzienniki.
          zreszta lepiej oszołomów nie sprowadzać do Świecia bo mamy swoich na Sądowej.
          • Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 14:06
            Masz rację, żąda się przez "z" z kropką.
    • Gość: jopi Re: pomorska czy ekspress? IP: *.visp.energis.pl 17.04.03, 23:07
      Wiesz różnie humanior to zależy Playboy,Cats,Maxim,Hustler,Fakty i
      Mity,Nie,Teletydzień,Wamp,Czas Świecia,i takie tam nic nadzwyczajnego dla
      takich myślicieli jak w Toruniu czy Bydgoszczy.
      • garti Re: pomorska czy ekspress? 27.06.03, 19:10
        Fajnie się przepychacie Państwo Dziennikarze!
        • Gość: Tomek Re: pomorska czy ekspress? IP: *.nsm.pl 27.06.03, 22:09
          A i tak kupuje się to, gdzie jest najwięcej plotek o geiazdach hollywoodu-
          czyli na pewno nie ekspress- już bliższy jest temu Czas Świecia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka