humanior 23.02.03, 20:27 tak mnie to właśnie zastanawia. Co ludzie czytają w tym mieście? W Toruniu to wiadomo - nowości, w Bydzi pół na pół - ekspres i pomorską, we włocławku - pomorską. A co się czyta w świeciu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: eryk Re: pomorska czy ekspress? IP: 80.51.243.* 24.02.03, 10:43 Jedna czwarta nic nie czyta, druga ćwiartka czyta program telewizyjny, trzecia ćwiartka "Nasz Dziennik" i "Gościa Niedzielnego" i czwarta ćwiartka "Fakty i Mity" oraz "NIE". To widać po wyborach jakich dokonują świecianie. Jest to "bardzo mądry" elektorat, który dokonuje wyborów a potem krytykuje "kogo oni też wybrali?" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 24.02.03, 11:44 To, nie tak. Spójrzmy na to od strony merytorycznej. Ekspres jaki jest każdy widzi. Kiepski skład, fatalne zdjęcia. Po prostu amatorszczyzna większa niż w "Czasie Świecia". Dla mnie liczy się na rynku mediów lokalnych tylko "Pomorska". Szybko, sprawnie, ciekawie, a co najważniejsze - fachowo. Tego im odmówić nie można. A jeśli ktoś wiąże moją opinię z jakimikolwiek zapatrywaniami politycznymi, to przykro mi. Prawdopodobnie nie czytał nigdy "Pomorskiej". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pomorska czy ekspress? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 24.02.03, 21:23 Rzeczywiście Pomorska reprezentuje wysoki poziom przekazanych informacji, co do "Czasu Świecia" mam zupełnie inne zdanie - Zajmuje się plotkami. Mam nadzieję, że to się zmieni. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Toja Re: pomorska czy ekspress? IP: 213.146.48.* 25.02.03, 14:20 Czym tak na pradę różni się Pomorska, Ekspres i Czas? Chyba tylko szatą graficzną, jakością papieru i zdjęć. Tematy sa te same: jak weźmierz do rąk wszytskie numery z jednego tygodnia to 3/4 informacji się powtarza. Z korzyścią na Czas i Pomorską - w pierwszym oprócz tego są inne pierdoły, a Pomorska nie zmyśla reportaży. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM Re: pomorska czy ekspress? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 20:03 Pomorska nie reprezentuje praktycznie żadnego poziomu. Odkąd tylko "ster" przejął mistrz, pseudofoto - Bartniak, tak Pomorska traci na jakości i świeżości tematów z dnia na dzień, poza tym robi wiele szumu wokół mało interesujących spraw - słowem pseudodziennikarze, którym wydaje się, że bardzo dużo osiągneli. Natomiast w Expressie jest co poczytać. Oprócz codziennych informacji ze Świecia coraz częściej ukazują się dwie strony informacji z każdej gminy w powiecie, co się im chwali - widać, że coś robią. O Czasie Świecia nie wspomnę, bo nie wypada dorosłej osobie krytykować gazetki dla dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 26.02.03, 12:00 Pańskie antypatie biorą górę nad zdrowym rozsądkiem. Słownictwo typowe dla fornali charakteryzuje Pana dość dobrze. A może by tak poczytać trochę prasy. Zasób słów się powiększy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:19 Coś mnie pachnie podrzędnym dziennikarzyną z ekspresu! Jak w Świeciu zakładano oddział Pomorskiej, to ty w majtki siusiałeś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autowidol Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:24 Rzeczywiście! Tom pracuje w ekspresie. Po czym wnoszę? Otóż proszę, co wypisuje TOM: "Natomiast w Expressie jest co poczytać. Oprócz codziennych informacji ze Świecia coraz częściej ukazują się dwie strony informacji z każdej gminy w powiecie, co się im chwali - widać, że coś robią." PRZESADZIŁEŚ TOM. śMIERDZI EKSPRESOWĄ DYWERSJĄ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laura Re: pomorska czy ekspress? IP: *.swiecie.sdi.tpnet.pl 25.02.03, 17:14 Uważnie czytam zarówno Express jak i Pomorską, więc obiektywnie mogę stwierdzic, że Express niejednokrotnie wyprzedził Pomorska z wieloma ważnymi informacjami, a w Pomorskiej od kilku tygodni najważniejszym tematem są bezpańskie psy w każdej gminie naszego powiatu. Może i dziennikarzy Pomorskiej przejmuje los bezpańskich piesków, ale to nie powód, aby z czytelników robić głupków i kilka razy w tygodniu "serwować" im bezpańskie pupile. Poza tym w Expressie w ogóle nie zdarzają się błędy ortograficzne i stylistyczne tak jak w Pomorskiej namiętnie robi to Bartniak i Karpiński dla przykładu: Sulnówko w Pomorskiej pisze się Sólnówko, Jeżewo - to u nich Jeżweo, albo zdania w stylu "Tadeusz Pogoda mówić". To tylko nieliczne przykłady, jakie utkwiły najbardziej w mojej pamięci, a ich brak kompetencji można wyliczać w nieskończoność. Poza tym dobre zdjęcia nie są najważniejsze. Ludzie kupują prasędla informacji, a z tymi Pomorska od dłuższego czasu ma kłopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.03, 23:34 Lauro. Jam ni za wami ni za pomorską! Ale przestańcie robić sobie reklamę! Znam ja Ciebie, znasz Ty mnie! Piszesz: "Może i dziennikarzy Pomorskiej przejmuje los bezpańskich piesków, ale to nie powód, aby z czytelników robić głupków i kilka razy w tygodniu "serwować" im bezpańskie pupile. Poza tym w Expressie w ogóle nie zdarzają się błędy ortograficzne i stylistyczne tak jak w Pomorskiej namiętnie robi to Bartniak i Karpiński dla przykładu: Sulnówko w Pomorskiej pisze się Sólnówko, Jeżewo - to u nich Jeżweo, albo zdania w stylu "Tadeusz Pogoda mówić". To tylko nieliczne przykłady, jakie utkwiły najbardziej w mojej pamięci, a ich brak kompetencji można wyliczać w nieskończoność. Poza tym dobre zdjęcia nie są najważniejsze." Wiesz co to skład w dzienniku, prawda? Co do zdjęć? Tu nie ma co dużo mówić. Sama robiłaś zdjęcia i je drukowano, więc wiesz co to smak porażki! Nie możesz mieć komuś za złe, że jest dobry w tym co robi! Są granice przyzwoitości! Nie wyrabiajcie sobie złej opinii jako ludzie, przecież widać wasz adres serwera. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: pomorska czy ekspress? IP: 80.51.243.* 16.04.03, 23:07 gosc niedzielny nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.ds.pg.gda.pl 17.04.03, 18:04 Dlaczego nie ma Świeckiej mutacji "Naszego Dziennika"? Tylko Pomorska i ekspres i tak w kółko. Rządam wyjaśnień w tej sprawie od władz powiatowych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sivy Re: pomorska czy ekspress? IP: *.pl 18.04.03, 11:58 żąda się przez zet z kropką,bo tak to żaden z rządzących ci nie odpowie.dla mnie CZas Świecia czy dodatek POmorskiej /lokalny świecki/ to fajna odmiana jak przyjadę na weekend na chatę i nie za bardzo chciałoby mi się wertować "ogólnopolskie" dzienniki. zreszta lepiej oszołomów nie sprowadzać do Świecia bo mamy swoich na Sądowej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kocmug Re: pomorska czy ekspress? IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 14:06 Masz rację, żąda się przez "z" z kropką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jopi Re: pomorska czy ekspress? IP: *.visp.energis.pl 17.04.03, 23:07 Wiesz różnie humanior to zależy Playboy,Cats,Maxim,Hustler,Fakty i Mity,Nie,Teletydzień,Wamp,Czas Świecia,i takie tam nic nadzwyczajnego dla takich myślicieli jak w Toruniu czy Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
garti Re: pomorska czy ekspress? 27.06.03, 19:10 Fajnie się przepychacie Państwo Dziennikarze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: pomorska czy ekspress? IP: *.nsm.pl 27.06.03, 22:09 A i tak kupuje się to, gdzie jest najwięcej plotek o geiazdach hollywoodu- czyli na pewno nie ekspress- już bliższy jest temu Czas Świecia Odpowiedz Link Zgłoś