Dodaj do ulubionych

Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków

• rilian błeeeeeee 15.08.12, 09:38
      4F? nie słyszałem. i nie chcę już słyszeć.
    • z_uk Bo trzeba sie obudzic i przestac wierzyc, ze 15.08.12, 09:38
      korporacje, wielkie i mniejsze firmy robia cokolwiek dla dobra czlowieka. W Wielkiej Brytanii tuz po zakonczeniu 'tej prawdziwej' Olimpiady Royal Mail oglosil, ze nie bedzie malowal skrzynek pocztowych zlotych paraolimpijczykow (Trzeba Wam wiedziec, ze w wypadku Olimpijczykow, kazdy zdobywca zlotego medalu zostal dodatkowo upamietniony przez Royal Mail pomalowaniem jednej ze skrzynek pocztowych w jej/jego rodzinnym miescie na kolor zloty).

To tyle jesli chodzi o rownosc w zyciu.
      • maaac Re: Bo trzeba sie obudzic i przestac wierzyc, ze 15.08.12, 09:59
        Firmy nigdy - ich właściciele, jeżeli taka firma ma go a nie jest własnością gruppenführera Wolfa (kto oglądał Klossa wie o co chodzi, analogia jest o tyle silna, że i tu rozmywa się odpowiedzialność) potrafią zadbać o ludzi bo myślą o przyszłości swojej firmy i honorze nazwiska.
        Polecam poczytać przedwojenną historię firmy Bata. Niestety korpoludki działają tylko według korpowytycznych, a te nie obejmują wiedzy, że za 5-10-20-50 lat firma też będzie istniała i ludzie będą pamiętać jej zachowania.
    • johanek4e Kosmiczny brak rzetelności dziennikarskiej ? 15.08.12, 09:44
      Będzie jakieś kosmiczne odszkodowanie za brak rzetelności dziennikarskiej (wysłuchania wszystkich stron "tematu") na sport paraolimpijski ?
    • podwladnywk A ja wysłałem im odpowiednią wiązankę z ich 15.08.12, 09:49
      strony internetowej!!! Wysłanie kilkuset meili od potencjalnych klientów może by im dało coś do myślenia.
      www.4f.com.pl/kontakt.html
    • msburza Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 09:49
      Ludzie zastanówcie się - czemu odpowiedzialnością za ubieranie paraolimpijczyków obarczacie firmę 4F? 4F jak każda firma działa w imię maksymalizacji swojego zysku... Co zrobił PKOL żeby zapewnić stroje paraolimpijczykom? Czemu w kontraktach podpisanych z 4F PKOL nie pomyślał o paraolimpijczykach?
    • tygrys102 Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 09:52
      FUJ FUJARY FUJ FUJARY...śmierdzą jak kasa, cuchną jak padlina, dla mnie toto - 4 f - nie istnieje...
    • alan_grant Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 09:55
      Te "kosmiczne" ceny to jakie bo kwota nie padła?
      Jeśli nie pasują kosmiczne 4F, to iść na bazar do chinola, przy hurtowym zakupie puści za bezcen.

• misiak-pysiak A gazeta 15.08.12, 09:58
        wyborcza zapewne poświeci paraolimpiadzie tyle samo miejsca i histerycznych komentarzy, co olimpiadzie "zwykłej", prawda panie hipokryto?
        • maaac Witam kolejne nożyce. 15.08.12, 10:02
          :) Wytyczna z centrali by tak pisać? Czy już odruch?
          Tak czy inaczej, ile jeszcze wyskoczy z identycznym postem? Przy okazji nie zwracającym uwagi, że symetria by wyglądała "ciut" inaczej by się móc GW czepiać.
          • c-leg Re: Witam (obrazonego ?) pracownika GW 15.08.12, 10:47
            Przeciez on napisal prawde (zreszta cos podobnego pisalem kilka postow wczesniej).

Wystarczy wrocic do relacji GW z Pekinu. Jakie byly relacje ilosci informacji o igrzyskach "normalnych" i paraolimpijskich? Te drugie w GW prawie nie zaistnialy

To jest hipokryzja GW lub inaczej "mentalnosc Kalego".
            • maaac Re: Witam (obrazonego ?) pracownika GW 15.08.12, 11:44
              Nie. To co obaj napisaliście to nie prawda tylko Прaвдa - czyli "prawda" a'la organ radzieckiego KC KPZR, czyli mówiąc wprost kłamstwo.

> Wystarczy wrocic do relacji GW z Pekinu. Jakie byly relacje ilosci informacji o igrzyskach
              > "normalnych" i paraolimpijskich? Te drugie w GW prawie nie zaistniały

Jesteś pewien?
              Oczywiście były i oczywiście były w stosownym stopniu do zainteresowania nimi w społeczeństwie. Czyli tak samo jak w innych mediach znacznie mniejsze niż co do olimpiady. I czy jest w tym coś złego? Przecież NIE o to chodzi w zarzucie autora notki. Autor nie ma pretensji do firmy, że mało interesuje się paraolimpiadą, ale tym, że potrafili w normalnej nawet ubierać spikerów a w stosunku do paraolimpiady nawet nie potrafiły dać NORMALNYCH warunków finansowych a jakieś "kosmiczne".

> To jest hipokryzja GW lub inaczej "mentalnosc Kalego".
              Nie szanowny funkcjonariuszu PiSu. GW, wbrew temu co wam lewakom (z "prawicy") nauczonym do tego, że wódz nakazuje reszta pokornie wykonuje, prezentuje różne opinie. Opinia Smoleńskiego NIE musi być opinią właścicieli Agory. Nie może być z tą opinią za bardzo sprzeczna bo mu tego nie puścili, ale to jednak co innego niż jednoznaczność. Ani opinia Smoleńskiego nie jest opinią całej redakcji ani Smoleński nie odpowiada za ilość materiału redakcyjnego o paraolimpiadzie w GW. Smoleński też NIE czepia się innych redakcji ile prezentują materiałów na temat paraolimpiady. Agora też NIE sponsorowała naszych olimpijczyków a już nie chce sponsorować naszych paraolimpijczyków.

Całą wiec "moralność Kalego" (nie do cholery "mentalność" - co was uczą w tych szkołach dzisiaj) rodzi się w waszych głowach.
              • truten.zenobi przeczytaj własne słowa i pomyśl 15.08.12, 12:20
                co one oznaczają dla producenta/reklamodawcy:

> Oczywiście były i oczywiście były w stosownym stopniu do zainteresowania nimi w
                > społeczeństwie.

co według ciebie oznacza "normalna" cena?

stosunku do pa
                > raolimpiady nawet nie potrafiły dać NORMALNYCH warunków finansowych

pomyśl też o tym że pewnie ciuchy dla niepełnosprawnych nie pochodzą z seryjnej produkcji, ba! pewnie nawet nie od "zwykłego" krawca

> Oczywiście były i oczywiście były w stosownym stopniu do zainteresowania nimi w
                > społeczeństwie. Czyli tak samo jak w innych mediach znacznie mniejsze niż co d
                > o olimpiady. I czy jest w tym coś złego?
                tak wiec jeśli nie widzisz nic złego w specjalnym traktowaniu paraolimpiady przez media i kibiców to dlaczego dostrzegasz wiele zła w traktowaniu jej tak przez firmy produkujące sprzęt sportowy?
                dla mnie jest to hipokryzja! i w sumie mnie nie dziwi że tego nie dostrzegasz!

poza tym ani moje wpisy nie są krytyką, ani innych wpisów nie odbieram jako krytyki, mediów za to mniejsze zainteresowanie - masz rację jest ono proporcjonalne do zainteresowania społeczeństwa i nic w tym złego.. może tylko to niskie zainteresowanie społeczeństwa może być negatywnie oceniane... ale to jakby inna bajka.
                krytykujemy to "czepianie się", granie na emocjach jak najgorszy tabloid, tą udawaną polityczną poprawność, i fałszywą troskę o niepełnosprawnych, to ciągłe szczucie ludzi na przedsiębiorców.
                • maaac Myślę co piszę 15.08.12, 12:52
                  > co one oznaczają dla producenta/reklamodawcy:
                  >
                  > > Oczywiście były i oczywiście były w stosownym stopniu do zainteresowania
                  > > nimi w społeczeństwie.
                  ???????????????????

> > stosunku do paraolimpiady nawet nie potrafiły dać NORMALNYCH warunków finansowych
                  >
                  > pomyśl też o tym że pewnie ciuchy dla niepełnosprawnych nie pochodzą z seryjnej
                  > produkcji, ba! pewnie nawet nie od "zwykłego" krawca
                  Dokładnie tak samo jak ciuchy dla olimpijczyków i spikerów, które w znacznie większej ilości potrafili dostarczyć za darmo. I "zwykły" krawiec potrafi spokojnie uszyć takie ubrania (właśnie się spytałem :P) co najwyżej jakiś ostry partacz by tego nie potrafił.

> > Oczywiście były i oczywiście były w stosownym stopniu do zainteresowania
                  > > nimi w społeczeństwie. Czyli tak samo jak w innych mediach znacznie mniejsze niż
                  > > co do olimpiady. I czy jest w tym coś złego?
                  > tak wiec jeśli nie widzisz nic złego w specjalnym traktowaniu paraolimpiady przez media i
                  > kibiców to dlaczego dostrzegasz wiele zła w traktowaniu jej tak przez firmy produkujące
                  > sprzęt sportowy?
                  > dla mnie jest to hipokryzja! i w sumie mnie nie dziwi że tego nie dostrzegasz!
                  Mylisz się. Problem NIE polega na specjalnym traktowaniu. Problem polega na GORSZYM traktowaniu. Pisałem o tym wyraźnie. Zupełnie czymś innym jest ekstra wysyłanie dziennikarzy i poświęcanie czasu przez media tematowi, który i tak ludzi mało interesuje, a czym innym jest uszycie dodatkowych ubrań za jakaś przyzwoitą cenę.

Rozumiem, że nie ma aż takiego efektu propagandowego/reklamowego, wiec mogli nie szyć za darmo - mogli jednak uszyć nie drożej (na to wskazuje fakt, że nie szyto u nich tylko u kogoś tańszego), ale po zwykłej cenie albo nawet ciut taniej.

Poza tym skąd idiotyczny pomysł odnoszenia opinii Smoleńskiego do działania całego koncernu Agory? Możesz mi powiedzieć skąd takie uparte trzymanie się komunistycznego schematu, że każde słowo opublikowane w jakimś medium jest oficjalnym oświadczeniem woli jej redakcji/właściciela?

> poza tym ani moje wpisy nie są krytyką, ani innych wpisów nie odbieram jako krytyki,
                  > mediów za to mniejsze zainteresowanie - masz rację jest ono proporcjonalne do
                  > zainteresowania społeczeństwa i nic w tym złego.. może tylko to niskie zainteresowanie
                  > społeczeństwa może być negatywnie oceniane... ale to jakby inna bajka.

> krytykujemy to "czepianie się", granie na emocjach jak najgorszy tabloid, tą udawaną
                  > polityczną poprawność, i fałszywą troskę o niepełnosprawnych, to ciągłe szczucie ludzi na
                  > przedsiębiorców.
                  A Agora to nie firma? Jakie tam szczucie na przedsiębiorców? Krytyka odnosi się do JEDNEJ konkretnej firmy i dotyczy NIE wymuszania na niej jakiś ekstra warunków cenowych tylko chociażby NORMALNYCH, a nie wygórowanych. Problem w tym, że na "normalnej" olimpiadzie byli gotowi robić coś za darmo ale na paraolimpiadzie chcieli się ekstra odkuć.
                  • truten.zenobi Re: Myślę co piszę 15.08.12, 14:29
                    I "zwykły" krawiec potrafi spokojn
                    > ie uszyć takie ubrania (właśnie się spytałem :P)

z tego co wiem to "mijasz się z prawdą" :P
                    trzeba być bardzo dobrym fachowcem by robić rzeczy dla niepełnosprawnych, a zwłaszcza sportowców.
                    druga sprawa że szycie dla niepełnosprawnych wymaga bardziej indywidualnego podejścia czyli nie może się opierać tylko na zmianie proporcji szablonów

> Mylisz się. Problem NIE polega na specjalnym traktowaniu. Problem polega na GOR
                    > SZYM traktowaniu. Pisałem o tym wyraźnie.
                    specjalen oznacza inne od zwykłego czyli może byc lepsze moze być gorsze... jeśli wolisz to przeczytaj to co napisałem zamieniając słowo specjalne na gorsze..
                    kibice gorzej oglądają + media gorzej przedstawiają = producenci dają gorsze warunki

Możesz mi powiedzieć skąd takie uparte trzymanie się komuni
                    > stycznego schematu, że każde słowo opublikowane w jakimś medium jest oficjalnym
                    > oświadczeniem woli jej redakcji/właściciela?

wiesz nie bardzo rozumiem dlaczego mam nie utożsamiać wypowiedzi pracownika firmy publikowanej przez tę firmę z polityką tej firmy. (?)
                    oczywiście rozumiem ze może się ono znacząco różnic od oficjalnego stanowiska pełnego okrągłych slow i pustych treści...

co zaś się tyczy komunizmu to nieuważasz że oczekiwania by prywatna firma nie kierowała się własnym interesem a dobrem społecznym, jest jego typowym przejawem?

Jakie tam szczucie na przedsiębiorców? Krytyka odnosi się
                    > do JEDNEJ konkretnej firmy
                    ależ zwykle dotyczy jednej konkretnej firmy... która śmie działać zgodnie z rachunkiem ekonomicznym i własnym interesem a nie dla dobra społecznego i zgodnie z wizjami dziennikarzy/polityków/związkowców/urzędników

ale ten atak bazuje na tym schamym schemacie - atakuje kapitalistę wyzyskiwacza i pokazuje biednych ludzi ciężkiej sytuacji...

ylko chociażby NORMALNYCH, a nie wygórowanych. Problem w tym, że
                    > na "normalnej" olimpiadzie byli gotowi robić coś za darmo ale na paraolimpiadzi
                    > e chcieli się ekstra odkuć.
                    nawet jeśli to ich sprawa widać tak to sobie skalkulowali,
                    a czy ktoś zmusza by kupować właśnie u nich? właśnie w tych cenach?
                    a może nie ma wyboru bo nikt inny nie oferuje takiej jakości w takiej cenie i ta cena mimo iż odnosząc do pensji jest wysoka to odnosząc do produktu jest tania?

dla mnie normalna cena to cena rynkowa - i tak naprawdę nie ma znaczenia jaki jest zysk i koszt.
                    ty jednak oczekujesz jakiś regulacji... i Ty mi zarzucasz komunizm? :)
                    • maaac Re: Myślę co piszę 15.08.12, 15:22
                      > z tego co wiem to "mijasz się z prawdą" :P
                      > trzeba być bardzo dobrym fachowcem by robić rzeczy dla niepełnosprawnych, a zwłaszcza
                      > sportowców.
                      Bo? Potrafisz powiedzieć dlaczego? Zwłaszcza, ze mamy do czynienia nie z jakimiś ekstra ubraniami dla konkretnych sportów tylko chodziło o "ubrania wyjściowe" - przynajmniej tak zrozumiałem artykuł.

> druga sprawa że szycie dla niepełnosprawnych wymaga bardziej indywidualnego podejścia
                      > czyli nie może się opierać tylko na zmianie proporcji szablonów
                      Jak każde szycie na miarę. Jak coś ma ładnie wyglądać i ładnie na człowieku leżeć musi być szyte na miarę a nie na podstawie ogólnych szablonów. Twierdzisz, że partolili robotę, a w wypadku osób niepełnosprawnych już aż tak się nie dało tego robić?

> specjalen oznacza inne od zwykłego czyli może byc lepsze moze być gorsze... jeśli wolisz to
                      > przeczytaj to co napisałem zamieniając słowo specjalne na gorsze.
                      > kibice gorzej oglądają + media gorzej przedstawiają = producenci dają gorsze warunki
                      Nie. Jeszcze raz nie. Media nie traktują ich specjalnie - nie traktują ich GORZEJ w stosunku do OCZEKIWAŃ ich klientów (widzów, czytelników) tylko tak samo. Mniejsze zainteresowanie czytelników odbija się w mniejszym zainteresowaniu redakcji (nie ma jakiegoś sekowania wbrew zainteresowaniu ludzi). Co innego firma szyjąca ubrania ona ich traktuje specjalnie w sensie gorzej. Jeżeli jej zainteresowanie było by "proporcjonalne" do zainteresowania widzów/potencjalnych klientów/odbiorców marketingu zaproponowali by ceny normalne lub nieco niższe od normalnych. Oni zaproponowali znacząco wyższe.

> wiesz nie bardzo rozumiem dlaczego mam nie utożsamiać wypowiedzi pracownika firmy
                      > publikowanej przez tę firmę z polityką tej firmy. (?)
                      > oczywiście rozumiem ze może się ono znacząco różnic od oficjalnego stanowiska pełnego
                      > okrągłych slow i pustych treści...
                      Bo nie jest jej szefem ani nie jest jej rzecznikiem prasowym. Nie wiedziałeś tego? Tylko oni maja prawo wypowiadać się w imieniu firmy. Nikt inny nie ma takiego prawa o ile zarząd nie nada mu go ekstra. Opinia kolejarza na temat działań PKP nie jest oficjalnym zdaniem PKP. Nawet jeśli on je wygłosi w TV. Dotyczy to KAŻDEGO pracownika każdej firmy.

Dodatkowo GW często publikuje felietony różnych osób w których się one sprzeczają - czy miało by to znaczyć, że GW ma schizofrenię? Czy TYLKO to, że panuje w niej w pewnym zakresie ustalonym przez zarząd pluralizm opinii? Czy naprawdę uważasz, że jak pracownik X GW napisze, że mu smakują lody waniliowe firmy Y, zakupione w sklepie Z to oznacza, że taka jest polityka AGORY?

> co zaś się tyczy komunizmu to nieuważasz że oczekiwania by prywatna firma nie kierowała > się własnym interesem a dobrem społecznym, jest jego typowym przejawem?
                      Oczywiście, że firma powinna się kierować własnym dobrem, a nie dobrem społecznym. I właśnie się nim "pokierowała". Takie chamskie zagrania względem potencjalnych klientów czy w innych sprawach "wokół firmy" świetnie odbijają się na zarobkach tejże firmy. Pięknie było to widać np. w sprawie bezdomnego psa ze stacji PKN Orlen w Katowicach. Oczywiście nie jest w interesie Orlenu dbać o bezdomne psy? Ujawnienie faktu, że pies po 13 latach został z niej wywalony natychmiast spowodowało bojkot tej stacji. Opluwanie Orlenu na licznych forach. Najwyraźniej odczuli to tak w przychodach, że prędziutko zaczęli przepraszać. Opinia o firmie to TEŻ są pieniądze.

> ależ zwykle dotyczy jednej konkretnej firmy... która śmie działać zgodnie z rachunkiem
                      > ekonomicznym i własnym interesem a nie dla dobra społecznego i zgodnie z wizjami
                      > dziennikarzy/polityków/związkowców/urzędników
                      Firma działa niezgodnie ze swoim interesem. Ten wymaga traktowania niepełnosprawnych identycznie jak pozostałych.

> ale ten atak bazuje na tym schamym schemacie - atakuje kapitalistę wyzyskiwacza
                      > i pokazuje biednych ludzi ciężkiej sytuacji...
                      Bzdura. Oni ich potraktowali GORZEJ.

> nawet jeśli to ich sprawa widać tak to sobie skalkulowali,
                      > a czy ktoś zmusza by kupować właśnie u nich? właśnie w tych cenach?
                      > a może nie ma wyboru bo nikt inny nie oferuje takiej jakości w takiej cenie i ta cena mimo
                      > iż odnosząc do pensji jest wysoka to odnosząc do produktu jest tania?
                      Nikt nie wymaga by kupować od nich. Właśnie się o tym przekonają he he he.

> dla mnie normalna cena to cena rynkowa - i tak naprawdę nie ma znaczenia jaki jest zysk i
                      > koszt.
                      > ty jednak oczekujesz jakiś regulacji... i Ty mi zarzucasz komunizm? :)
                      Regulacji? Po prostu postąpili głupio i jak kiedyś Orlen się niedługo o tym przekonają.
                      • truten.zenobi Re: Myślę co piszę 15.08.12, 18:28
                        > Bo? Potrafisz powiedzieć dlaczego?
                        inne proporcje , zakres ruchu bo trzeba ukryć deformacje, bo pomimo deformacji ma być wygodny, bo ma pełnić także funkcje rehabilitacyjne..

> Nie. Jeszcze raz nie. Media nie traktują ich specjalnie - nie traktują ich GORZ
                        > EJ w stosunku do OCZEKIWAŃ ich klientów (widzów, czytelników) tylko tak samo. M
                        > niejsze zainteresowanie czytelników odbija się w mniejszym zainteresowaniu reda
                        > kcji (nie ma jakiegoś sekowania wbrew zainteresowaniu ludzi).

1. czyli to kibice traktują ich gorzej więc dlaczego to nie kibice a firma jest winna?
                        2. większosć ludzi nie oczekuje od TV "gadających głów" a gro czasu największej oglądalności tak jest wiec nie mów mi że media kierują się oczekiwaniami klientów!!!
                        (zwłaszcza ze często gęsto te gadające głowy to politycy którzy sromotnie przegrywają kolejne wybory a w dalszym ciągu brylują w mediach - czyli nikt ich nie chce ale są).

Co innego firma s
                        > zyjąca ubrania ona ich traktuje specjalnie w sensie gorzej.

czy chcesz przez to powiedzieć ze idąc do sklepu dostane ich produkty taniej niż sprzedano je reprezentacji? to dlaczego nie kupiono w sklepie?

że panuje w
                        > niej w pewnym zakresie ustalonym przez zarząd pluralizm opinii?
                        jak słusznie ująłeś "zakresie ustalonym przez zarząd"

no dobra to chwyt poniżej pasa, ;) ale GW publikuje materiały które odpowiadające bieżącej polityce GW - nic co jest z nią sprzeczne nie prześliźnie się nawet na forum - o czym miałem możliwość się przekonać na własnej skórze...

> Firma działa niezgodnie ze swoim interesem. Ten wymaga traktowania niepełnospra
                        > wnych identycznie jak pozostałych.
                        no proszę Cię nie ubliżaj własnej inteligencji!
                        myślę jednak ze zarząd firmy wie lepiej co robi. a jeśli myślisz że zrobił byś to lepiej - nic nie stoi na przeszkodzie - załóż własna firmę i pokaż jak się robić powinno.

Opinia o fi
                        > rmie to TEŻ są pieniądze.
                        ależ masz rację tylko że co innego czarny pr przeciwko któremu protestuję a co innego chamstwo przeciwko któremu także protestuję.
                        masz rację zła opinia może firmie zaszkodzić i właśnie dlatego protestuję przeciwko takiemu podejściu bezmyślnego dziennikarza ... dla niego to tylko wierszówka dla firmy kwestionowanie jej prawa do zysków w imię jakiś wydumanych politycznie poprawnych bredni.

> Bzdura. Oni ich potraktowali GORZEJ.
                        bo oczekiwali wynagrodzenia w normalnej cenie?

spójż na to tak
                        koszt wyprodukowania stroju - koszt reklamy = zysk
                        koszt wyprodukowania stroju - 0 = koszt wyprodukowania stroku...

a do tego dodajmy że przecież pracuje sie dla zysku czyli trzeba dorzucić marżę, +marżę pośrednika i firmy wygrywajacej przetarg...

a dlaczego działacze wspólnie nie negocjowali z producentami? przecież gdyby wystąpili razem mieli by większą przewagę negocjacyjną...
                        dlaczego nie czepiasz się np. działaczy? zwłascza z PKOL(od tych zdrowych)?

> Właśnie się o tym przekonają he he he.

i na tym właśnie polega wolny rynek... jak by nie było to nikogo nie będę żałował... ich business ich sprawa jak go prowadzą...

> Regulacji?
                        no tak przecież przekonujesz mnie ze powinni towar rozdawać za darmo...
                        > Po prostu postąpili głupio
                        a to sie dopiero okaże ...;>
                        jeśli firma rozdała by furę sprzętu to musiała by to sobie odbić sprzedając zwykłym klientom dużo drożej... i wtedy to na pewno stracili by klientów
                        bo klienci nie mają sentymentów kupują tam gdzie taniej...
                        • truten.zenobi Re: Myślę co piszę 15.08.12, 18:42
                          i jeszcze taki drobiazg...

parę lat temu z forum GW usuwano wpisy o chamskim wykorzystaniu osób starszych - naciąganiu na niepotrzebne zakupy itp.

1. jak widzisz GW mimo wszystko ma sie dobrze
                          2. jakoś GW nie specjalnie się przejmowała losem osób pokrzywdzonych - dlaczego teraz zaczęła?
                    • truten.zenobi można się wykazać! 06.09.12, 21:35
                      www.sport.pl/londyn2012/1,109590,12433532,Paraolimpiada_2012__Partyka__Walczymy_dla_Polski_.html
                      ot prosze bardzo można się wykazać
                      1. proszę o serię artykułów opisujących jak to dziennikarze są podli ze nie interesują się sukcesami naszych paraolimpijczyków.
                      2. proszę zorganizować transmisje, relacje, więcej miejsca na stronach w gazetach...
    • truten.zenobi no cóż kapitalista nie altruista... 15.08.12, 10:05
      kosmiczne technologie są kosmicznie drogie... a producenci nie robią tego hobbystycznie jak sugeruje autor artykułu.. czołowi sportowcy też płacą... tyle że swoim nazwiskiem...

> Zrobiło mi się lekko obrzydliwie. Gdybym był olimpijczykiem,...

a nie brzydzi pana to że paraolimpiada praktycznie nie istnieje w mediach? że nie ma tylu chętnych by ją oglądać? ba że pewnie niewielu wie że istnieje...
      a przecież jeśli nie ma odbiorców reklamy to i nawet najlepsza i najbardziej słuszna reklama nie ma sensu!

ale oczywiście łatwiej czepiać się "wrednego kapitalisty" niż kumpli dziennikarzy i kibiców!
      (a tak na marginesie czy urządził pan awanturę swojemu szefowi że paraolimpiada nie jest relacjonowana tak jak olimpiada?)

po przeczytaniu tego artykułu mi tez się zrobiło obrzydliwie...
    • polakslowian W Australii bardzo szanuja Paraolympiade. 15.08.12, 10:21
      A w Polsce? My jestesmy potega i kazdy ParaOlympijczyk i jego/jej wyczynie jest wart diesiec bezinteresowanych darmojadow ktorzy pojechali na olympiade. A o nich prawie nic slychac!

Wstyd!
      • a-lfa Re: W Australii bardzo szanuja Paraolympiade. 15.08.12, 10:36
        Bez wglęu na to ile złotych medali by nie zdobył Paraolimpijczyk w Polske jest przede wszytkim osobą niepełnosprawą a co za tym idzie w powszechnej swiadomości jest nikim jest kimś gorszym kimś za którego trzeba się wstydzić. A medale Paraolimpijskie i sukcesy Paraolimpijczyków niestety mają mała wartość przeliczna na reklamy czyli kase. Wobec tego tak naprawde o tym się nie mówi i jest jak jest.
        • shigella Re: W Australii bardzo szanuja Paraolympiade. 15.08.12, 16:21
          a-lfa napisał:
          > Bez wglęu na to ile złotych medali by nie zdobył Paraolimpijczyk w Polske jest
          > przede wszytkim osobą niepełnosprawą a co za tym idzie w powszechnej swiadomośc
          > i jest nikim jest kimś gorszym kimś za którego trzeba się wstydzić.
          Nie zapominaj o tym, ze w kraju religii milosci blizniego i powszechnego kultu dzejpitu, osoba odbiegajaca od wzorca "mlody, sliczny, zgrabny i powabny i nie za bogaty ale i nie biedny" powinna chodzic wedlug wiekszosci w worku na glowie, a najlepiej zamknac sie w czterech scianach i nie pokazywac publicznie, bo jeszcze wzbudzi obrzydzenie. Polecam wypowiedzi paredziesiat postow wyzej.

Polskie dzieci z zespolem Downa i innymi ciezkimi chorobami sa adoptowane przez przedstawicieli "cywilizacji smierci" z Holandii, gdzie nikt nie traktuje ich jako odmiencow i ludzi gorszych, a w Kanadzie na paraolimpiadach stadiony sa pelne widzow.
          Polecam wywiad z mama chlopca, ktory chcial spotkac slawnego pilkarza - przerazajace, ze w Pl zyje bydlo, ktore zada zabrania chorego dziecka z ich pola widzenia.
          W takiej atmosferze nie dziwi mnie wcale zachowanie managerow 4F, ze nie chca byc kojarzeni z "kalekami", bo czemu maja byc lepsi od przecietnego polskiego Hitlerka. [tak, wiem, Godwin]
          Co do "wolnego rynku" - oczywiscie racja, ze maja prawo szyc dla kogo chca i co chca, ale stracili szanse na przyzwoite zachowanie sie. Coz.
    • a-lfa Re: Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 10:29
      Cóż. Jaka olimpiada takie i zachowanei sponsorów. Przykre to ale niestety bardzo prawdziwe. Paraolimpiada to tak nie olimpiada albo taka gorsza olimpiada. Bo jak ktos tu słusznie tu zauważył mało kto się nią interesuje. A wobec tego nei da sie na tym zarobić. A jak sie nie da zarobić na reklamie to za np. stroje ktoś musi zapłacić. A ze chciano kosmine kwoty to swiadczy to o tym iż firma wybitnei nie jest zainteresowana aby jej stroje nosiły paraolimpijczycy czyli osoby niepełnosprawne. Dlaczego? Ano dlatego iż w Polskiej świadomosci i nei tylko poslikiej osoba niepełnosprawa to ktoś gorszy a niepełnosprawność to coś czego trzeba się wstydzić. Wobec tego ktoś w owej firmie doszedł do wniosku iż Paraolimpijczycy w strojach jego firmy mogga być nie relkamą a anty reklamą. I dlatego stało się jak się stało.
    • a-lfa Re: Paraolimpijczycy - śmiech na sali 15.08.12, 10:43
      Paranoidalnei napisałeś brutalne słowa ale zawierajace w sobie duzów prawdy. Sport osób niepełnosprawnych traktowany jest jako wydziwidło cos co tylko kosztuje ale nic z tego nei ma. Zwłaszcza w Polsce. I niestety firmy uważają iz raklama na Paraolimpiadzie moze sie dla nich stać antyreklamą.
      Inna kwestia to tak kto za to płaci (podobnei ja za "występy" zdrowych naszych orłów) bo czasem dochdze do wniosku iż może to nei państwo powinno za to płacic a powinni fundować sobei te przyjemnosc smi sportowcy (lub ich sponsorzy) za włąsną kasę przynajmniej były by jakieś oszczednosci. Bo akurat w przypadku sporej czesci naszych zdrowych orłów jaks ie patrzy na wyniki to ma sie wrazenei iz co poniektórzy faktycznei pomylili olimpiady a i do końca nie jestem pewnein czy na paraolimpiadzie udało by się im zapracować na medal.
    • zoochek_gnoyareck Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 10:49
      4F czyli cztery razy fuuuujj!!!
    • sissonne Re: Paraolimpijczycy - śmiech na sali 15.08.12, 10:52
      roy-cohn napisał:

> Sport paraolimpijski wszyscy mają głęboko w doopie, jest zabawą i psychoterapią
      > kalek mających na tyle bogate rodziny by mogły bawić się w sport.
      >
      > Dlaczego niby mieliby dostawać za darmo ciuchy i za darmo reklamować 4F ???

Proponuję, żeby GW ufundowała ciuchy, tak jak zorganizowała się z komentowaniem paraolimpiady. Jeśli GW poświęci paraolimpiadzie portal sportowy uwierzę w czyste intencje artykułu o obrzydliwym działaniu 4f.

• grogreg Nie można zmuszać prywatnej firmy do wspierania... 15.08.12, 11:09
      ... paraolimpijczyków.
      Ale nikt nie może zmuszać ludzi do kupowania ubrań w 4F.
      Wybór należy do was.
    • ylli Mała instrukcja bojkotu ;-) 15.08.12, 11:15
      4f to marka firmy OTCF z Wieliczki.
      To to samo co FOB, WildNature, Outhorn.
      Dodatkowo są managementem Kamila Stocha.
      Myślę, że gdyby wkleić im ten artykuł na fanpagu Stocha to zabolałoby najmocniej.
      • ylli Re: Mała instrukcja bojkotu ;-) 15.08.12, 11:17
        www.facebook.com/marka4F
        www.facebook.com/KamilStochOfficial
    • marek1846 Re: Paraolimpijczycy - śmiech na sali 15.08.12, 11:17
      Wystarczy poczytać posty, wielu myśli, że paraolimpijczycy mają coś wspólnego z PKOL i można było wynegocjować stroje dla obu ekip. Trzeba dobrze poszukać żeby znaleźć stronę naszych paraolimpijczyków, z prostego powodu, tak jest wygodniej. Przed imprezą parę wywiadów w tonie, jakie to niesprawiedliwe i można jechać na wycieczkę. Kto nie wzruszy się gdy usłyszy o braku pieniędzy dla poszkodowanych przez los? W tym czasie pan Komołowski, który stoi na czele komitetu, zrobi parę min i parę zdjęć. Ważne żeby wytrwać do Rio, będzie super wyprawa.
    • dede_222 Czyżby jednak hipokryzja GW? 15.08.12, 11:18
      Jak rozumiem Gazeta Wyborcza oraz Gazeta.pl poświęcą paraolimpiadzie tyle samo miejsca, co zakończonej właśnie olimpiadzie... że o korespondentach i wysłannikach nawet nie wspomnę.
      P.S. Nie pochwalam wybiórczego sponsoringu, ale wśród słów oburzenia nie dostrzegłem deklaracji wsparcia zakupu strojów przez Pana Smoleńskiego i jego pracodawców.
      • tsunami1 Re: Czyżby jednak hipokryzja GW? 15.08.12, 11:41
        Tak się oburzacie, a ile osób zna paraolimpijczyków? A ile osób będzie śledzić zmagania tych ludzi? (wiem nie ma gdzie, bo tak samo zlekceważyły je media jak 4F) Prawda jest taka, że taka paraolimpiada potrzebna jest tylko dla tych niepełnosprawnych. Co dalej olimpiada dla feministek, gejów i lesbijek? Ilość 100x komplety ubrań to wydatek astronomiczny. Sponsor i tak już wtopił, bo niestety nasze zawodowe niemoty nic nie pokazały. To jest biznes i żaden z was nie wydałby tyle kasy za darmo!!! Ile daliście po tym artykule na niepełnosprawne fundacje?? NO ILE??
        • maaac To hipokryci z objawami ciężkiej "projekcji" 15.08.12, 11:48
          Czepiają się GW aby się czepiać. Zadaniem jednego z drugim nie jest i nigdy nie była troska o paraolimpijczyków ale znalezienie tysiąc pierwszego powodu by kopnąć GW, którą nienawidzą. Nienawidzą za to najczęściej.... że uderza w ich hipokryzję. Będzie wiec jeden z drugim na zasadzie projekcji tropił hipokryzję w GW (oczywiście często istniejącą, ale częściej jednak tylko wyłącznie w ich umysłach).
    • batura3 Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 11:38
      zmienić firmę. Niech 4F!!!!!! kojarzy się z klęską polskich sportowców!!!!!!!!!!!!
    • roliwa Kpina... 15.08.12, 12:00
      W tym kontekście poniższy fragment informacji prasowej brzmi jak kpina.
      Uważam, że PKOL powinien podziękować firmie 4F za współpracę i to w miarę szybko, żeby dla wszystkich było jasne, że nie można korzystać z idei igrzysk, nie wspierając tych idei.
      Coraz częściej polscy PRowcy mają wrażliwość ameby.

4F promuje aktywny tryb życia i od lat współpracuje z Polskim Komitetem Olimpijskim, Polskim Związkiem Narciarskim oraz Polskim Związkiem Biathlonowym. Firma wspiera sportowe talenty i towarzyszy im w kolejnych sportowych wyzwaniach. -Jesteśmy głównym sponsorem Kamila Stocha, wieloletnia współpraca z Adamem Małyszem, zaowocowała kolekcją ubrań, sygnowaną jego nazwiskiem. 4F jest marką ludzi aktywnych, czerpiących radość z dążenia do celów, które sami sobie wyznaczają- mówi Igor Klaja, prezes 4F.
    • gazetowy.mail Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 12:02
      To ja poproszę:
      1. Codziennie na stronach gazeta.pl na samej górze i na samym środku informacje dot paraolimpiady - kto i w czym w danym dniu startuje. Aktualizowaną klasyfikację medalową w stosunku do reszty świata oraz zdjęcia, wywiady, filmy itp
      2. W TV w każdym programie informacyjnym rozpoczynać wieściami z Londynu (a nie gdzieś 10 sekund na końcu w dodatku sportowym) Pewnie mazurka dąbrowskiego usłyszymy więcej niz dwa razy.

i oczywiście wszystko w takim procencie i natężeniu jak byliśmy informowani o sprawach Madzi, Ambera czy Michała T.
    • kazik.b He he rozbrajają mnie takie teksty ... 15.08.12, 12:02
      Durny artykuł. , o ile wiem ta firma nigdy nie zajmowała się i nie zajmuje się działalnością charytatywną , nie po została stworzona. Podejrzewam że gdyby nagle się taką zaczęła zajmować to jej menadżerowie mogli by zostać oskarżeni o działanie na szkodę tejże.
      Na ich miejscu oskarżył bym media które ją szkalują , a przecież niczym sobie na to nie zasłużyli.
      Przecież to jest NORMALNA FIRMA która nigdy nie deklarowała że będzie za darmo rozdawać swoje produkty.
      Na tej samej zasadzie można szkalować prawie wszystkie firmy.
    • wife_to_be Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 12:12
      A może by tak pan Smoleński skontaktował się z kimś z 4F, a nawet i z komitetu paraolimpijskiego, co by potwierdzić takie newsy? Super świetnie jest napisać taki tekścić, oczerniając firmę, mieszając ją z błotem, nie mając na poparcie swoich tez nic więcej prócz "usłyszałem w radiu" i "wiem z telewizji"..... I nie, nie pracuje w 4F!
    • truten.zenobi a może redaktora boli że niedostanie gratisów? 15.08.12, 12:23
      może został oddelegowany na tą paraolimpiadę zorientował się że nie będzie takich bonusów jak koledzy mieli na głównej imprezie?
      • maaac Sądzisz po sobie? 15.08.12, 12:53
        A może jednak chciałby by paraolimpijczyków traktowano normalnie?
        • truten.zenobi nie po swoich doświadczeniach 15.08.12, 13:26
          i obserwacji dziennikarzy na rożnych imprezach :P

> A może jednak chciałby by paraolimpijczyków traktowano normalnie?

czyli co zainteresował się tematem kilkanaście miesięcy temu? jeździł po producentach negocjował ceny, oferował reklamy i pisał artykuły o przygotowaniach, załatwił by agora/GW także sponsorowała?
          :/

mój chamski wpis wynika z tego ze mierzi mnie to takie pohukiwanie na innych. redaktorzy pięknie grają na emocjach ale nawet palcem nie kiwną by pomóc.
          wielokrotnie czytałem relacje gdzie pięknie się użalano nad ofiarą i wyrażano święte oburzenie... tyle że zdawałem sobie sprawę że ofiarom nie jest potrzebne by ich żałowano ale np porada prawnika - i coś takiego dla dużej redakcji nie powinno być problemem ale przecież artykuł jak można skutecznie rozwiązać problem nie bulwersuje, nie budzi tez innych
          negatywnych uczuć - czyli totalnie nie nadaje się do tabloidu.

i tutaj masz podobnie - może nie tak łatwo jak zapewnić pomoc prawną ale jednak
          • maaac Rozumiem że sam wsparłeś? 15.08.12, 13:42
            Zadaniem dziennikarza jest pisanie a NIE udzielanie wsparcia prawnego.
            Po za tym po raz kolejny przypomnę Smoliński to NIE JEST Agora, to tylko Smoliński i jego felieton.
            • maaac Re: Rozumiem że sam wsparłeś? 15.08.12, 13:48
              Smoleński oczywiście nie Smoliński.
            • truten.zenobi Re: Rozumiem że sam wsparłeś? 15.08.12, 14:31
              i jeszcze raz się zapytam czy pan Smoliński interesował się tematem rok temu?
              • truten.zenobi Re: Rozumiem że sam wsparłeś? 15.08.12, 14:36
                i spytam się jeszcze tak dlaczego obarcza winą producenta a nie np. działaczy którzy mogli przecież w kwestii zaopatrzenia w sprzęt występować wspólnie?

ba pewnie lista osób które mogły coś zrobić a nie zrobiły jest długa...
                wiec jeszcze raz się pytam dlaczego wg dziennikarza winny jest tylko i wyłącznie przedsiębiorca!
                • truten.zenobi Re: Rozumiem że sam wsparłeś? 15.08.12, 14:40
                  > wiec jeszcze raz się pytam dlaczego wg dziennikarza winny jest tylko i wyłączni
                  > e przedsiębiorca!

i to jeszcze wychodzi na to ze producent a nie dostawca...
    • e-droczek Kosmiczny cennik dla paraolimpijczyków 15.08.12, 12:33
      Business is business. Podczas igrzysk dla pełnosprawnych mieli wymierne efekty tego, iż ubrali sportowców a nawet prezenterów. Ciekawe co każdy z Was, oburzonych, zrobiłby na ich miejscu - oddał kupę swojej kasy tylko dlatego, że są to niepełnosprawni? Szczerze w to wątpię...
    • kurzyrozumek paraolimpijczycy strzyżeni przez ministerstwo spor 15.08.12, 12:44
      Paraolimpijczycy strzyżeni przez ministerstwo sportu - Niepełnosprawnym zabrano 1/3 budżetu w ramach przygotowań do EURO - ok 3 milionów zł.
      Telewizja pokazuje migawki ze zmagań niepełnosprawnych i to tylko przy okazji olimpiady. W ciągu roku, pomimo sukcesów naszych niepełnosprawnych sportowców żadna stacja się na ten temat nie zająknie. Komitet Paraolimpijski jest traktowany jako zło konieczne bo obciachem by było nie wysłać polskich sportowców na Paraolimpiadę.
      Autor artykułu wiesza psy na firmie sponsorującej stroje olimpijczyków, zupełnie bezzasadnie. Firma zrobiła bilans strat i zysków wchodząc w ten układ. Po zrobieniu bilansu dla paraolimpijczyków wyszły jej same straty. Wszystko przez brak nagłośnienia w mediach imprezy, brak czasu transmisyjnego, brak zainteresowania w Ministerstwie Sportu.
      Polska jest krajem w którym rokrocznie odnotowuje się wzrost ilości niepełnosprawnych, Ci ludzie przez działania tego typu zostają wystawieni poza nawias społeczeństwa,
      Nawet kibicować tym którzy się przez ten beton przebili media nie pozwolą, a rywalizacja będzie równie zaciekła jak na Olimpiadzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka