Dodaj do ulubionych

Zbrodnia i kara

• zbych1rych Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 10:51
      janek 007. Dla przypomnienia podaję fakty ty zwyrodniały trollu pis-komuszy . Otóż za "mniej niż zerrrroooo' czyli za kleinstaina" sąd wydał 4 - słownie cztery wyroki i to w zawieszeniu na Marcina P. dlaczego kleinstai i mniej niż zerrrroooo nie reagowali na prace sędziów i prokuratorów , którzy nie odwołali się od decyzji sądu, mają do dyspozycji Kartę wyroków tego pana. Ty parszywy trollu o ile chcesz pisać post to zapoznaj się z sytuacja od początku do końca a nie pisz półprawd.
      • alik444 Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 15:10
        Nie prawda jest dla pisiorków ważna lecz możliwość dokopania nielubianej opcji. To oczywista oczywistość.
    • jeruzalemo Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 11:02
      Nie che p. obrazac ,ale belkot to panskie wysilki aby obrazic p.Olejnik i innych dziennikarzy,komuna minela moze jakies niedobitki pozostaly,zarzuca p. lgarstwa a co Pan wypisuje? patalogia jest p.Jaroslaw i jego pomocnicy,zapluci w swej nienawisci,dziekuje.
    • monier A reszta? 31.08.12, 11:15
      Czy to normalne, ze biorąc kredyt konsumpcyjny, konsolidacyjny na 8 lat przez 4 lata spłacamy odsetki od tego kredytu i jego koszty, które wynoszą 100% pożyczonej kwoty? Albo chwilówki? Czy to normalne, że państwo zgadza się na takie instytucje, na takie, a nie inne prawo bankowe? Czy to jest DALEJ państwo prawa? Nie wymagam by państwo było opiekuńcze wobec obywatela ale czy w związku z tym od razu musi być, delikatnie mówiąc- tego przeciwieństwem? Dlaczego państwo dopuszcza prawo, które łupi skórę na jego własnych obywatelach. Ja tego nie rozumiem...Nie chcę żyć w takim państwie, czuję odrazę.
      • starszydziadek Re: A reszta? 31.08.12, 13:59
        @monier
        Prawo nie może idiocie zabronić zawrzeć niekorzystnej umowy z prywatną firmą.Może nadzorować banki.Nie może cie zmusić do racjonalnego myslenia.
    • my_kroolik Zbrodnia i kara 31.08.12, 11:40
      Już dawno nie czytałem takich absurdów od pani Moniki Olejnik. Dziwne, że akurat ona stała się nagle zwolenniczką cyrku z komisją śledczą, o której każde dziecko wie jak by wyglądała. Pani Redaktor, wyjściem nie jest tu mnożenie regulacji, tylko radykalne ograniczenie i połączenie ze sobą dziesiątek instytucji rządowych, które dublują swoje kompetencje i oglądają się jedne na drugie. Ja bym to porównał do firmy, która ma 3 działy księgowości. Czy można liczyć, że każda faktura będzie zaksięgowana, skoro każda księgowa będzie uważała, że to zadanie należy do koleżanki? Media powinny natomiast tym zmianom patronować, a nie pieczołowicie relacjonować populistyczne dyrdymały, jakie na pewno od razu zaczną wygłaszać zagrożeni urzędnicy i popierająca ich opozycja. Vide - płacz przedstawicieli różnych zamkniętych zawodów, którym min. Gowin zamierzał zabrać przywileje. Czy ktoś z mediów napisał, że taksiarze roztaczający wizje zagrożenia pasażerów najnormalniej kłamią? A potem wszyscy gremialnie dziwią się, że rząd nie ma w sobie mocy reformatorskiej. Zastanówcie się, czy dalibyście radę remontować mieszkanie wśród kłócącej się zawzięcie rodziny i oskarżeń wujka, że na pewno fliziarz jest waszym kolegą, z którym dzielicie się pod stołem budżetem na nową łazienkę?
    • bobbie2 Zbrodnia i kara 31.08.12, 11:41
      Pani Moniko, niech pani nie udaje ze nie wie o co chodzi. Pan Gowin juz sie dobrze nauczyl od pana Ziobro jak postepowac pod publiczke, przeciez "przypadkowe spoleczenstwo" takie popisy wladzy lubi, oni sa za kara smierci od razu. Trzeba byllo myslec wczesniej i nie byc tak pazernym i ciemnym.
    • prendere Zbrodnia i kara 31.08.12, 12:02
      Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszej Polski, premier Tusk Donald, naszej zielonej wyspy. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają mu szpilki. To nie ludzie – to wilki! To mówiłam ja - Monika O. - wazeliniara I klasy
    • enow4 Ratunku! 31.08.12, 12:15
      Jak Polska ma wygladać inaczej skoro karmia nas takimi autorytetami jak Olejnik.
      Ratujmy Polskę, oswobodźmy Polskę z takich autorytetów jak Olejnik, Miecugow, Sianecki, Tusk, S.Nowak, Vincent Rostowski, Wałęsa, Walter......................ratujmy.........ratujmy............
    • wojtek-gdansk Konstrukcja psychiczna ministrów sprawiedliwości? 31.08.12, 12:17
      Super szeryf:
      "już nikt nigdy przez tego pana życia pozbawiony nie będzie"
      Chodząca moralność:
      ''Zbrodnicza działalność Marcina P. dobiegła końca''
    • piotr.ryka Zbrodnia i kara 31.08.12, 12:46
      Najbardziej przerażające jest co innego. - To, że nie domaga się Pani dymisji Tuska.
    • 4_oddech_kaczuchy Zbrodnia tak, ale czemu zaraz kara? 31.08.12, 12:47
      Aj, waj, co to się porobiło.
      Jaka jestem zaskoczona, że aż mi słów brakuje.
      Ja, taka doświadczona dziennikarka polityczna nie zauważyłam tego całego draństwa, oszustwa, kłamstwa i innych znanych mi z autopsji mechanizmów polskiej polityki czasu miłościwie nam panującego Słoneczka Peru.
      To nie może być prawdą, inaczej bym to wszystko już dawno opisała, poddała krytyce, a na pewno zadałam by panu premierowi (i jego kamaryli) niejedno trudne pytanie.
      - Czyżby miała to być powtórka z okresu błędów i wypaczeń w wersji light?
      Możliwe być, tylko trzeba znaleźć jednego winnego i broń Boże nie próbować wskazywać mechanizmów, które doprowadziły do tego stanu rzeczy oraz tych, którzy ten cały syf podtrzymywali przy życiu.
    • owca888 Moniczko, 31.08.12, 12:58
      wiem, że musisz zabrać głos, no bo wielu by się zdziwiło, gdybyś nie zabrała. Ale może wyskoczyłabyś gdzieś jeszcze na troszeczkę? Słucham cię od lat, ale materiał ma swoją wytrzymałość.
    • 1sizeer1 Olejnik ku..., Kaczyński nie rządzi już 5 lat. 31.08.12, 13:13
    • jogar Zbrodnia i kara 31.08.12, 13:30
      Mnie też wczorajsza debata przeraziła kolejny raz bowiem stwierdziłam, że w większości to mamy idiotów nie posłów, którzy na debaty przychodzą tylko gdy jest transmisja i wtedy zadają kretyńskie, bezczelne (sugerujące bądź wręcz stwierdzajace) lub infantylne pytania.
      Moje wnioski- zredukować sejm do 1/3 a senat w całości. Dalej- urzędnikom tzw państwowym zredukować pensje zwłaszcza tym stanowiącym prawo, surowo karać za przypadki jak Amber np zabraniem trzech pensji i przesunięcie na duzo gorsze stanowisko lub wrecz wywalić bez mozliwości powrotu do zawodu. Mamy bowiem święte krowy, które za nic nie odpowiadają i jeszcze nie możemy poznać ich nazwisk. W komunie było lepiej. Na 100%- bo nas tak nie okradali a ci łącznie z klerem robią to w imię Boże.
      • mignik Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 18:48
        Mnie zaś ta wczorajsza debata niebywale rozweseliła: szczególnie zdjęcie czołowych polityków rządzącej partii ciągnących jak woły samolot człowieka, który miał kilka wyroków w zawieszeniu. Moje wnioski są więc odmienne: zwiększyć parlament o 100 %. Rozrywka gwarantowana i lepsza od tej, jaką dają najlepsze filmy komediowe z najlepszymi aktorami.
    • eastsider Zbrodnia Ikara ? 31.08.12, 14:00
      A com se polatał, tom se polatał. I se jeszcze polatam, bo takich amperów goldów nam
      nie zabraknie. Mogą być braki na rynku żywności, ale oszustów nie zabraknie.
      I tym optymistycznym akcentem kończę. Pozdrawiam kandydatów na multimilionerów.
    • mcavennie biedny kombatant 31.08.12, 14:46
      jw
    • jj.jjj Zbrodnia i kara 31.08.12, 14:50
      Nie Urząd Ochrony Konsumentów i Klientów, a Urząd Ochrony Konkurencji i Konsumentów........!!!!!!!!!! Podobny błąd byłby skwapliwie wytknięty każdemu politykowi/dziennikarzowi. Ogólnie nie powinna się Pani Olejnik zabierać za pisanie, lepiej wychodzi jej formułowanie wypowiedzi ustnych niż pisemnych.
    • imaman.pl Zbrodnia i kara 31.08.12, 15:09
      Moniko,dziennikarko dyplomowana,przedluz urlop.Najlepiej wez dluuuuugi bezplatny.Do 67.
    • 1.stanley Tępa baba 31.08.12, 16:29
      Co za tępa baba.Nie wie czy udaje niewiedzę? Każdy wyrok,zagrożony karą powyżej 5-u lat prawnicy nazywają zbrodnią.Paniała baba,czy nie?
    • przemyslaw47 Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 16:39
      Napisałeś cyt.- " wymyślony przez imbecyli, okrągły stół "
      Otóż powiem, że już w życiu coś przeżyłem, widziałem itd.
      Dlatego z całą stanowczością powiem, że OKRĄGŁY STÓŁ
      to jedno z największych osiągnięć POLAKÓW po II wojnie światowej.
      /wybacz, nie będę uzasadniał/
      Nazwanie twórców OS imbecylami też pozostawiam bez komentarza.
      A i jeszcze jedno, mamy ponoć demokrację, każdy może zaistnieć,
      na tym forum też. Ja to uznaję.
      • alik444 Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 17:14
        Niektórym marzy się transformacja w stylu syryjskim, dużo trupów, dużo męczenników.
    • 17janek Zbrodnia i kara 31.08.12, 16:49
      dyżurna dziennikarka PO- lska.
    • leming.nr1 Re: Własnie dla tego płaci się podatki... 31.08.12, 17:09
      janek-007 napisał:

> widać ta zasada przesta
      > ła obowiązywać po 1989 roku. Neoliberalno-neokonserwatywny przekręt zmajstrowan
      > y pod okrągłym stołem

jasiu, co ci demokracja takiego zrobiła, że tak tęsknisz za komuną. To kolejny twój post w którym winisz 1989 r. i okrągły stół, i w ogóle wszystkich
      • viking2 Re: Własnie dla tego płaci się podatki... 31.08.12, 18:50
        leming.nr1 napisał:
        > jasiu, co ci demokracja takiego zrobiła, że tak tęsknisz za komuną. To kolejny
        > twój post w którym winisz 1989 r. i okrągły stół, i w ogóle wszystkich

Przestan z ta demagogia wreszcie! Z tego, co rozumiem, jasio nie "teskni za komuna", tylko za "normalnoscia".

Zilustrujmy to przykladami: powiedzmy, ze w UK wychodzi na swiatlo dzienne, ze polityk ma powiazania z aferzystami - dymisja jest sprawa juz nawet nie dni, a godzin, a potem nastepuje sledztwo i realna mozliwosc, ze byly juz pan minister pojdzie do pudla. Czy to znaczy, ze Anglicy w ogole, a Krolowa Elzbieta w szczegolnosci, tesknia za komuna?

Inny przyklad: wychodzi na jaw, ze jakis niemiecki polityk z powiazaniami w swiecie finansjery wdawal sie byl w "insider trading" - co sie stanie? Dopisz dalszy ciag.
        Naprawde uwazasz, ze to oznacza niemiecka tesknote za komuna?

Jeszcze inny przyklad, tym razem prawdziwy: jakies 10 lat temu, jeden z wicedyrektorow pewnego austriackiego banku stracil stanowisko i poszedl na 2 lata do pudla za ujawnienie informacji, ze pewien klient ma konto w ich banku. Nawet nie podal jakie, ani ile na nim jest, samo ujawnienie faktu posiadania konta wystarczylo (na marginesie: tajemnica bankowa w Austrii jest przestrzegana rownie scisle, jak w Szwajcarii, jesli nie jeszcze scislej, a wiele osob o tym nie wie...). Do tej pory juz oczywiscie odsiedzial swoje i wyszedl, ale nie wydaje mi sie, by odnosil sukcesy zawodowe w bankowosci...
        No, i jacy to komunisci, ci Austriacy, nie?
    • slade1972 Zbrodnia i kara 31.08.12, 17:19
      Nigdy nie lubiłem pani Olejnik za jej brak obiektywizmu i wspieranie poczynań rządu PO!
      Od jekiegoś czasu widzę, że pani Monika zaczyna wreszcie uprawiać prawdziwe dziennikarstwo!
    • lukki69 Zbrodnia i kara 31.08.12, 17:36
      pani olejnik sie obudziła wczoraj..ja sie juz mecze z ta swiadomoscia od dawna:((
    • cleryka Zbrodnia i kara 31.08.12, 17:57
      Po tych wakacja ch,trzeba napić sie p. Mo niko czystej,żródlanej wody. ,bo jak dotychczas to tylko bredzenie. Nic odkrywczego,ani sensownego! gazet i tv pani nie oglądała?
    • stachu44 Re: Zbrodnia i kara 31.08.12, 17:57
      Dlaczego janek-007 kiedy na chrzcie dano Ci Antek?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka