globuspl NIEEEEEEEEEEEE !!!!! 02.03.05, 15:26 TYLKO NIE TO !!!!!!!!! Chociarz z 2 strony stare babcie nie bede truly na ulicy a usiada przed TV.... Ale tak czy sial NIEEE !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
anty5 Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 02.03.05, 15:45 W życiu nie zapłacę abonamentu niech spadają na drzewo !!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ryszardrut Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 02.03.05, 15:50 A go kto będzie finansował ? Pieniądze z abonamentu nie powinny być przeznaczane na takie cele. Taki kanał powinien wyłącznie być prywatnym przedsięwzięciem. Kościół ma dostateczne środki aby uruchomić prywatną telewizję, ale jak widać jeszcze i to chce po cichu przerzucić na barki podatników. Odpowiedz Link Zgłoś
mozart Kiedy sie skonczy u nas panowanie Mullow? 02.03.05, 15:54 To dziwne, im bardziej konca panowania JPII, tym nastroje sie bardziej radykalizuja. Cholera, a powinno byc odwrotnie! A moze ktos na to pytanie odpowie? Kiedy zmadrzejemy jak niegdysiejsze cory kosciola - Francja i Hiszpania i postawimy tame czarnym? Tam nawet czarni zaczynaja sie zmieniac. Odpowiedz Link Zgłoś
agtom11 Re: Odpowiedz dla <mozart> 02.03.05, 16:14 mozart napisała: > To dziwne, im bardziej konca panowania JPII, tym nastroje sie bardziej > radykalizuja. Cholera, a powinno byc odwrotnie! A moze ktos na to pytanie odpow > ie? > Kiedy zmadrzejemy jak niegdysiejsze cory kosciola - Francja i Hiszpania i > postawimy tame czarnym? Tam nawet czarni zaczynaja sie zmieniac. -------------------------------------------------------------------------------- Taka jest kolej rzeczy wsystko co do nas przychodzi to przychodzi z Zachodu. Zapatrzeni na zachód obaliłyśmy komunę to i ta czarna siła też zostanie obalona tak jak na zachodzie i to mam nadzieje dość szybko ,chociaż to jest siłą dużo mocniej zakorzeniona w tym indekrowanym społeczeństwie.Dziś 15% społeczeństwa to ludzie powiązani różnymi interesami z klerem a tacy łatwo łupów zdobytych na szarakach nieodają,trzeba będzie im to wydzierać siłą.I tak chyba się stanie. Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejno Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 02.03.05, 16:10 już chyba dość tych kanałów TV z tematem religijnym, chyba jest TV plus, poza tym sławna już TV trwam, co jeszcze brakuje, chyba czas najwyższy brać się za coś innego, bo jest tyle tych kanałów a niewiadomo za co tu się płaci, mało tego abonamet rośnie w górę, to jeszcze TV kablowa do opłaty, podobno to miało wszysco tanieć, gdzie to wszystko jest? Odpowiedz Link Zgłoś
aron2004 Zakodować TVP 02.03.05, 16:16 zakodować TVP i będzie spokój. kto będzie chciał oglądać to wykupi dekoder. A kto nie będzie chciał to ma Polsat, TVN, Trwam itp. Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w dlaczego z wspolnych abonamentowych pieniedzy 02.03.05, 16:21 ktos wymyslil sobie utworzyc kanal katolicki ? bo nie oszukujmy sie to nie bedzie kanal o religiach roznych tylko o tej jednej na sile wciskanej ludziom w tym kraju . ja sie nie zgadzam zeby moje pieniadze szly na program katolicki . jakim prawem ? Odpowiedz Link Zgłoś
davidmorst Re: Św.Piotr Kraśko otrzyma stałą posadę. 02.03.05, 16:36 Ks.Boniecki i Henelowa z "Obłudnika Powszechnego" też nie odmówią apanaży. Odpowiedz Link Zgłoś
x-y-z Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 02.03.05, 16:39 "apowiedział zarazem, że TVP będzie nadal oferować programy postrzegane przez widzów jako komercyjne aż ich jakość pozwoli zaliczyć je do grupy programów misyjnych." Czyli co? manipulowanie widzami, docieraja do nich inne tresci, niż niby są przekazywane.... i to w państwowej? Tak nawiasem mówiąc to kanal ten prezentując niby informacje o katolicyźmie, będzie pewnie nauczał nas nowych wartości, takich, które są niezbędne by "mniejszość" była zadowolona i mogła u nas przetrwać.... tak uwazam i po to pewnie potrzebny ten kanał, by mówic nam np. na temat tolerancji religijnej, z naciskiem na judaizm Odpowiedz Link Zgłoś
feliks-50 Ktoś upadł na łeb !!!! 02.03.05, 16:42 jeszce im mało klechów na antenie !! Teraz jest 5 godz relacji z Watykanu !! Chyba wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bromoslaw Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 02.03.05, 16:45 nie bede placil abonamentu telewizja miala byc neutralna Odpowiedz Link Zgłoś
sidorskis Religijny tzn może nie tylko katolicki ;-) 02.03.05, 16:56 Może trochę prawosławny, judaistyczny lub islamski ;-). Czcze żarty. Jak za komuny: Towarzysze", pardon "Bracia" dobrze wiedzą, co ludzie "chcą" oglądać. Żeby chociaż na stałe przenieśli tam Pospieszalskiego i inne katechezy... Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Oddaj mi duszę,resztę przyniesiesz mi w zębach!!!! 02.03.05, 17:16 I jeszcze będziesz merdał ogonkiem. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
aserett Re: To już jest kanał :)) 04.03.05, 17:33 jestem 1000 razy za niech będą jeszcze trzy kanały katolickie na których będzie podawane przez 24 godziny na dobę kiedy papież kichnął pryknął i machnął ręką,ale żebym nie musiała tego słuchać w KAŻDYCH wiadomościach Odpowiedz Link Zgłoś
herbaciany Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 04.03.05, 19:42 "Wskazał też, że misja telewizji publicznej ma cztery elementy: informacyjny, rozrywkowy, edukacyjny i kulturalny" Rozumiem, że kanał religijny to kategoria rozrywka? Odpowiedz Link Zgłoś
kobusowaty Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 05.03.05, 14:04 herbaciany napisał: Rozumiem, że kanał religijny to kategoria rozrywka? ---- Haha, dobre!Bo i jest.Np. jeżeli w programie uwaga,edukacyjnym, Ziarno kiedyś słyszę jak dzieciak fanatycznym głosem wykrzykuje: I siódmego dnia Bóg odpoczywał, to czy nie można się uśmiać? Odpowiedz Link Zgłoś
synziemi Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 05.03.05, 07:46 Jest oczywiste, ze TVP jest konieczne ze wzgledu na misje. Jednak czy zawsze wypelnia ono ja? Programy w rodzaju "Klanu" czy "Zlotopolskich" jedynie oglupiaja narod swoim niskim poziomem. Z kolei rozwaza sie skasowanie naprawde ambitnego i edukacyjnego programu jakim jest "Pegaz"... Czy to jest wlasnie ta misja? Odpowiedz Link Zgłoś
terenia.nasweter Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 05.03.05, 11:33 Atakując Radio Maryja, Lech Wałęsa przeszedł do obozu tych, którzy od początku wypełniają plan szatana: plan niszczenia wszystkiego, co Boże i Chrystusowe w życiu Narodu - pisze ks. prof. Jerzy Bajda. Odpowiedz Link Zgłoś
kobusowaty Re: Czy powstanie kanał religijny w TVP? 05.03.05, 13:56 Wśród misyjnych pozycji programowych TVP są audycje dla dzieci, osób niepełnosprawnych, rolników, programy kulturalne i religijne. --------- No to ja od tego momentu przerzucam się na kanały normalne, bom ani dziecko ani kaleka, rolnik czy też katolik, bo religijne znaczy oczywiście katolickie. Programy "kulturalne" w rodzaju Grające fortepiany i inne w stylu Biesiady czy benefisy to jako człowiek kulturalny mam głęboko ...gdzieś. Odpowiedz Link Zgłoś