Dodaj do ulubionych

J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych -...

• fc_pl "potrzebny jest urząd antykorupcyjny" 30.04.05, 22:47
      potrzebne jest raczej porzadne prawo a nie nowe synekurki. kazdy urzad to
      potencjalne siedlisko korupcji. no ale czego innego sie po kaczynskim
      spodziewac... so lame.
      • devon_fidelio PYTANIE DO SYMPATYKÓW PIS 30.04.05, 23:11
        Jak już Pis wsadzi do więzienia wszystkich komunistów, oszustów, bandytów,
        homoseksualistów i innych to jaki jest plan na 3mln bezrobotnych? Na politykę
        zagraniczą? Na UE? Na rozwój nauki? Mało o tym mowa - najczęściej pojawiają się
        pomysły tworzenia jakichś urzędów od każdego problemu..
        • lucyferos Kaczory mierzą swoją miarką.. 01.05.05, 00:29
          Kaczory, jeden i drugi, sugerują że to one są jedynymi uczciwymi i ideowymi
          patryjotami wśród polityków. A to, delikatnie mówiąc, guzik prawda. Wystarczy
          przypomnieć lawirowanie PIS-uaru w sprawie stanowiska odnośnie akcesji do
          UE..Ale dowodów na wiarołomność Kaczorów jest wiele.Teraz zaś, gdy kampania
          prezydencka nabiera rozpędu- te dwa małe krętacze i wymoczki oskarżają i
          szkalują innych częściej i bardziej zajadle niż zazwyczaj. To zresztą żadna
          nowość.Należy pamiętać że jeżeli jeden z kaczorów zdoła wprowadzić się do
          pałacu prezydenckiego to w Polsce zapanuje jeszcze gorszy syf i
          piekiełko.Dlaczego? Ano dlatego, że kaczory tak jak, niestety, większość
          Polaków są destrukcyjni. Potrafią tylko burzyć to co zastaną, nie potrafią
          natomiast działać w sposób konstruktywny, na rzecz wspólnego dobra.Tak więc
          Polskę czeka wzrost antagonistycznych nastrojów i..wielkie burzenie. Bo,
          niestety, Polacy wybiorą kaczora-czyli stanie się coś, co zwykle się dzieje-
          sami wpakują się w jeszcze gorsze gó..no! W tym czsie, w Moskwie, W.W. Putin
          będzie mógł być już spokojny-niebawem Polska pogrąży się ostatecznie i przez
          długie lata nie odegra znaczącej roli na arenie międzynarodowej. Nawet w
          regionie..
        • fritz.fritz Re: PYTANIE DO SYMPATYKÓW PIS 01.05.05, 02:05
          devon_fidelio napisał:

> Jak już Pis wsadzi do więzienia wszystkich komunistów, oszustów, bandytów,
          > homoseksualistów i innych to jaki jest plan na 3mln bezrobotnych? Na politykę
          > zagraniczą? Na UE? Na rozwój nauki? Mało o tym mowa - najczęściej pojawiają
          się
          > pomysły tworzenia jakichś urzędów od każdego problemu..

Tja, jak ich wsadzi naprawde, to beda... wolne miejsca pracy i bedzie duzo
          wiecej pieniedzy w kasie, poniewaz ... zlodzieje beda siedziec.

Nie wiem dlaczego stwarzasz junktim pomiedzy lapaniem zlodzieji a posiadaniem
          planu rozwoju czy reform rynku pracy.
          • devon_fidelio Do FRITZ FRITZ 01.05.05, 13:43
            Proszę mi powiedzieć jaki Pis ma pomysł na bezrobocie i inne wymienione przeze
            mnie problemy. Dlaczego w jakimkolwiek wystąpieniu liderów ugrupowania dominuje
            nienawiść i krytyka innych (nawet jeśli w 100 % uzasadniona)? Otóż śmiem
            twierdzić iż aby odwócić uwagę opinii publicznej od prawdziwych problemów.
            Sądząc po Pana/Pani wypowiedzi należy się spodziewać iż 3 mln ludzi pójdzie do
            więzienia i sprawa bezrobocia się rozwiąże. Pytam: w którym wystąpieniu liderzy
            Pis mówią o gospodarce? O podatkach? o przedziębiorczości? o służbie zdrowia?
            Otóż nawet jeżeli wszyscy oszuści w tym kraju trafią poza politykę to niestety
            nie stanie się cud i nie będzie się nam wszystkim lepiej żyło.. i jeszcze jedno:
            wyczytałem w oświadczeniu majątkowym J. Kaczyńskiego iż nie posiada on żadnego
            majątku (nawet własnego mieszkania). Jeżeli osoba od prawie 15 lat żyjąca z
            pensji poselskiej będzie gospodarować majątkiem Polski jak swoim to nie ma
            powodów do optymizmu..
        • jerzy.kosecki Re: Panu devon fidelio 01.05.05, 11:23
          Zgadzam się z Panem. Obaj Kaczyńscy to neurostenicy, którzy potrafią źle
          mówić o innych, a tylko dobrze o o sobie. Ale najważniejsze to to, że nie mają
          wizji Polski w Europie, cały czas grzebią się w przeszłości, która nawet gdyby
          była czarna jak ich charaktery, jest TYLKO czasem minionym. Nasz kraj musi iść
          do przodu. Mówią o moralnej rewolucji ! To czysta retoryka. Moralność jest w
          dekalogu i to wystarczy. Mówią o sobie, że są uczciwi !? Uczciwość jest normą.
          Nam ponadto potrzeba ludzi mądrych, ludzi z dystansem do spraw i do ludzi, a
          nie oszołomów. Jest mi żal tych nieszczęśników, bo być może wierzą w to co
          mówią ! Ale ich percepcja nie wychodzi poza krąg zaścianka i dobro własnej
          formacji. Boże miej Polskę w opiece i nie pozwól, aby rządy w naszym kraju
          dostały się w ręce ludzi nikczemnych i głupich. Amen.
          • ciekawymbardzo Re: Panu devon fidelio 01.05.05, 17:10
            jerzy.kosecki napisał:
            Obaj Kaczyńscy to neurostenicy, którzy potrafią źle
            > mówić o innych, a tylko dobrze o o sobie.

Przeczytaj co napisałeś i podaj diagnozę dotyczącą swojej osoby.
            Czarno to widze. Bo wychodzi, że jesteś małym zakompleksionym człowieczkiem,
            ciągnącym za sobą śmierdzący ogon z przeszłości i panicznie bojącym się aby
            nikt go nie odkrył.
    • polonus3 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 03:22
      Jezeli go nie podadza do sadu to znaczy ze to prawda co powiedzial i boja
      sie przegranej w sadzie. To tak wyglada.
    • mietek002 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 06:53
      Nie martwcie sie. W kazdym kraju jest podobnie. Jedna strona swini drugiej i
      zyskuje glosy tych, ktorzy jej wierza.
    • brokowisko Kaczynski i wejscie w "XIX wiek" ! KONKURS 01.05.05, 07:57
      Oglaszam konkurs na przewidzenie rzadow Kaczynskiego - jaka bedzie wtedy Polska!
      Ja osobiscie nie wyobrazam sobie jak tak prosty chlopek roztropek moze
      decydowac o tak wielkim kraju! Zrujnowanym przez komunizm , dobijany przez
      nieudolne rzady po 89-tym roku , paralizowanym przez afery wszystkich partii
      , ktorzy byli lub nie przy wladzy ! Mamy potrzebe roztropnych politykow z wizja
      przyszlosci Polski a nie swojej prywatnej kariery /i kasy/! A czy beda z lewej
      czy prawej strony - jest to bez znaczenia! A fenomenem jest , ze Polska jeszcze
      istnieje i mimo wszystko idzie do przodu! To jest nasza sila!
    • kossmann Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 08:00
      Kazdy polityk obawia sie najbardziej:
      - wypowiedzi wlasnych
      - wypowiedzi swoich fanatykow
      - wolnych wyborow
      - dowcipow politycznych na swoj temat

Reszta jest juz tylko kreceniem w politycznym maglu ku uciesze gawiedzi
    • randzit Rządy... 01.05.05, 08:58
      Wizja rządów Polski przez p. Jarosława, pewnie tak jak Warszawa jest rządzona
      przez p. Lecha. Śmiechu warte. ...
      • hasz0 ________________________________Kilkanascie pytań 01.05.05, 09:54
        Za co odwołano L. Kaczynskiego z funkcji Ministra Sprawiedliwości
        po 10 miesiacach urzędowania?

Na co przymknął oko lub co zatuszował będąc szefem NIKu?

Kto przytrzymał Wałesie rękę by nie dzwonił z gratulacjami
        do puczysty Janajewa?
        Jaką rolę odegrał Wachowski w odwołaniu J. Kaczyńskiego z ministra stanu
        ds bezpieczenstwa w Kancelarii Wałesy?

Dlaczego nie wyemitowano 3 odcinka serialu?

Czy jesteś zadowolony z bananowej republiki kolesiów?
        stanu niezbędnych od 15 lat reform finansów i zdrowia?
        stanu dróg i kolei?
        wynegocjowanych warunków w UE?
        bezprawia i korupcji elit?
        bezrobocia?
        bilansu wewnętrznego i wymiany handlowej?
        warunków dla rozwoju małej i sredniej przedsiebiorczości?
        stanu edukacji?
        głodu połowy dzieci polskich?
        apanaży rad nadzorczych w proporcji odwrotnej do zysków i zarobków załóg spółek?
        nadziei młodych na przyszłość w kraju?
        praw dla mniejszości kosztem większosci?
        zmniejszania roli języka polskiego na rzecz jezyków pomocniczych itp. ?
    • lehoo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 09:18
      Jak to w kampanii wyborczej : dobrze o konkurencji się raczej nie mówi
      • zambro Tylko Borowski, Kaczyński krętaczem 01.05.05, 09:38
        Tylko Borowski ma szansę. Kaczyński myli się co do niego. Reszta , poza Tuskiem,
        się nie liczy.
    • polonic Niech tylko Kaczor przyjedzie do mojego miasta! 01.05.05, 09:37
    • borrka1 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 10:18
      ...a Kaczor debilem,dobrana kompania!
    • mch1983 skąd PiSuar ma pieniądze na taką kampanię? 01.05.05, 10:45
      Chciałbym wiedzieć skąd PiSuar ma pieniądze na taką kampanię?
      Jak to możliwe, że stać ich na wynajem sali kongresowej za 20.000 PLN (a mówią
      o biednych ludziach w Polsce), na wykupienie Rynkowiskiego, Piaseckiego itp.?
      Może by tak ktoś w końcu w Sejmie zająby się Telegrafem albo FOZZem?
    • panbuk1 Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!!! 01.05.05, 10:51
      Ja załatwie pare códów na grobach dzielnych Polaków.
      Amen.
      • brillo Re: Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!! 01.05.05, 11:09
        Kino "Moskwa" w Wa-wie zostało zburzone parę lat temu.
      • borrka1 Re: Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!! 01.05.05, 11:11
        Po kurduplu z kompleksem niepelnocennosci wszystkiego sie mozna spodziewac,aby
        tylko pokazac sie wiekszym(doslownie i w przenosni)niz w rzeczywistosci.
      • piezo1 Razem... powiększymy deficyt budżetowy, bo 01.05.05, 13:06
        zabulimy wielokrotnie bajońskie sumy za odszkodowania dla wszystkich skazanych
        w procesach lustracyjnych po 31.12.1999 r.
        Od tego dnia wg prawa UE lustracja jest NIELEGALNA.
    • lwendo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 10:57
      Wydaje się, że chce jednoosobowo wziąć na swoje barki "obowiązek" rządzenia
      państwem. Co do nacisków, to wydaje się, że właśnie Kaczyński jest pod presją i
      nie wydaje takich decyzji, które są dobre dla wszystkich Polaków. Zakaz
      demonstracji w Warszawie dobitnie pokazuje, że moherowe beretki mają nad nim
      władzę absolutną.
    • ja.ja222 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:09
      Jak to bardzo łatwo obrażać innych i obrażać się na innych nie będąc samym
      lepszym. Poziom kultury poniżej tych osób, których się obraża. Fe! I to ma być
      ten kto chce w tym kraju rządzić? Boże broń nas przed tym.
      • borrka1 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:16
        ja.ja222 napisał:

> Jak to bardzo łatwo obrażać innych i obrażać się na innych nie będąc samym
        > lepszym. Poziom kultury poniżej tych osób, których się obraża. Fe! I to ma
        być
        > ten kto chce w tym kraju rządzić? Boże broń nas przed tym.

Bo to jedyny sposob aby bylo go widac i sychac w tlumie!Male kundle zawsze
        najbardzij halasliwe!
        • davidmors Re: Borowski - krętaczem jak każdy SLD-owiec! 01.05.05, 13:07
          Cała filozofia żydokomuny oparta była (i jest) na krętactwie.
    • ryckus Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:14
      Kaczorowi znowu odbiło.Stare ciągoty - jak tu narozrabiać. Jako prezydent
      Warszawy nie sprawdził sie to w jaki sposób da radę być prezydentem Polski.
      "Popie oczy wilcze gardło co zobaczy to by żarło"
      • ciekawymbardzo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 17:14
        Dla was towarzysze, tylko sprawdzeni w bojach się liczą, z
        kilkudziesięcioletnim starzem w PZPR najlepiej. Tylko coraz więcej ich na
        państwowym wikcie. Spieszcie się bo was wszystkich posadzą.
    • tishbite J. Kaczyński: czyli jak wygrac wybory wg. PiS? 01.05.05, 11:14
      To proste - trzeba zgnoic innych kandydatów, wyzwac ich od zdrajców, bandytów i
      wielu innych brzydkich slów... potem "naród zobaczy", ze zostal tylko jeden
      uczciwy... i to Kaczynski - pokocha go, wyniesie na oltarze i wybierze na
      prezydenta... na wieki wieków, amen.

Panie Jaroslawie Kaczynski - czy nie sadzi pan, ze ta "strategia" jest "troche
      naciagana"? Moze by tak lepiej skupic sie nad programem i wykazac, ze
      przeciwnicy polityczni nie maja tak dobrze przygotowanego i REALISTYCZNEGO
      programu???
      ... ja sie tylko pytam :-)
      • tishbite ...wiem, wiem, nie jeden pies ma na imie "Burek".. 01.05.05, 11:20
        tishbite napisał:

> To proste - trzeba zgnoic innych kandydatów, wyzwac ich od zdrajców, bandytów
        i
        >
        > wielu innych brzydkich slów... potem "naród zobaczy", ze zostal tylko jeden
        > uczciwy... i to Kaczynski - pokocha go, wyniesie na oltarze i wybierze na
        > prezydenta... na wieki wieków, amen.
        >
        > Panie Jaroslawie Kaczynski - czy nie sadzi pan, ze ta "strategia"
        jest "troche
        > naciagana"? Moze by tak lepiej skupic sie nad programem i wykazac, ze
        > przeciwnicy polityczni nie maja tak dobrze przygotowanego i REALISTYCZNEGO
        > programu???
        > ... ja sie tylko pytam :-)
      • piezo1 Porozumienie Centrum brało kasę z FOZZ 01.05.05, 13:09
        Niech Kaczyński z tego się wytłumaczy. Uczciwy - phi!
        • ciekawymbardzo Re: Porozumienie Centrum brało kasę z FOZZ 01.05.05, 17:18
          piezo1 napisał:

> Niech Kaczyński z tego się wytłumaczy. Uczciwy - phi!

piezo1, rżniesz głupa czy tak masz od urodzenia?

• zwieracz Jaras nie tak ostro... 01.05.05, 11:15
      Nie wiem po co Kaczyński nalatuję na innych, zamiast samemu robić wszystko,
      żeby to jego ludzie uważali za człowieka uczciwego! Kaczyński to dobry kandydat
      na Prezydenta RP i będę za nim głosował...PiS dla Polski!!!
    • bushman_wertigo Nie będę "cyt.: "spieprzał"" Panie Kaczyński... 01.05.05, 11:54
      cyt.:
      "Chcemy w ten sposób pokazać ludziom, że o polityce można mówić w innym stylu"
      Gratuluje serdecznie stylu cyt.: " Giertych zdradzał Polskę...Marek Borowski
      należy do grupy "krętaczy""
      Takim językiem chciałby Pan, Panie Kaczyński, zmienic styl dyskusji w polityce?
      Oczerniając innych ludzi, wystawia Pan sobie negatywne świadectwo. Polacy nie
      muszą być szczególnie uwrazliwieni, aby spostrzec Pana demagogie. Jesli tak ma
      wygladac kampania wyborcza w Pana wykonaniu, to moze Pan stracic glosy ludzi,
      ktorzy sa juz naprawde zmeczeni sytuacja polityczna. Nie mam nic przeciwko
      programowi PiS, moze z wyjatkiem kary smierci, ktora proponujecie, ale stylem
      "przyszlej głowy panstwa" wzmagacie tylko niechec do jakiejkolwiek dyskusji, na
      ktorej powinna opierac sie demokracja, a ktorej brak w srodowisku pokolenia
      stanu wojennego. Widac to z reszta po mlodych, niespelna 20-letnich adeptach
      roznych opcji politycznych, ktorzy nie majac dobrych wzorow i atorytetow,
      zaczynaja uprawiac ten sam styl. Niech sie Pan najpierw nauczy sluchac ludzi, a
      potem z nimi rozmawia. A nie do nich mowi. Pozdrawiam Pana, Panie Kaczynski.
    • kozaczek3 Z Kaczorem szlakami Wehrmachtu!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.05, 12:44
      Wyryjemy sobie w sercach "Czarownik katolicki z nami"
      NATO dostarczy nam konserwanty do mięsa armatniego.
      Amen.
    • piezo1 Prawda - jak dupa, każdy ma swoją. 01.05.05, 13:04
    • tlumaczenia2 PiS to tak naprawdę bolszewizm. Co oni mają 01.05.05, 13:08
      do zaproponowania w kwestii gospodarki?!!! Otóż nic. Ludzie ledwie zipiją przez
      ZUS i wysokie podatki, a oni sobie będą speckomisje powoływać !!! Ludzie weźta
      się opamiętajta! O
    • pufofska Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 14:17
      Chwalony powinien być zawsze i za wszystko prezydent. Kaczyński powiedział: "J
      e ś l i w p a ń s t w i e j e s t w i e l e ośrodków władzy, to niekiedy
      zawodowi politycy nie wiedzą, gdzie zapadają decyzję i kto za nie odpowiada.
      Takie państwo jest obce i nie może być traktowane przez obywatela jako swoje.
      Obywatel musi wiedzieć, kto za co odpowiada, kto poniesie karę za błędne
      decyzje, a kto powinien być chwalony za mądre rządzenie" Re:Jeśli w państwie
      jest jeden ośrodek władzy,to wtedy tworzy się piramidka, na dole ci od
      praktycznej pracy - na górze od zatwierdzania. Jak coś nie wyjdzie, zawsze
      można zwalić na podstępne knowania, rozgrywki na usunięcie, podłożenie świni
      itd. No i ostatnie - chwalony jest zawsze ten na samej górze, bo zanim gniot
      mógłby się mu odbić na popularności, zawsze w piramidce kozła ofiarnego się
      znajdzie.
    • zenek2011 A to ci aniolek z twego kaczorka... 01.05.05, 15:23
      A moze tak na ring panowie ???
    • radom10 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 15:26
      Chcesz zaistnieć na długo w Gazecie Wyborczej?
      Opluj jej oponentów np. Giertycha!!!
    • me-e ZDRAJCY I KRETACZE ... 01.05.05, 15:38
      ... w tym kraju ...polsce jest tego sporo...oni mam robia wlasna ich demokracje
      po osiemdziesiatym dziewiatyn...oni podnosza glowy i prawia mam moraly gdy nie
      tak dawno jeszcze popierali stan wojenny i stanu wojennego mordy...kaczynski ma
      racje ten kraj polska potrzebuje gospodarza , zeby stalo sie ty czysciej i zeby
      wszyscy obywatele byli traktowani rowno...
      • edek47 Wieta., co wieta, robta jak chceta.. 01.05.05, 15:51
        Kaczorkiewicz dowalil Giertychowskiemu i oplul Borowika, ale Cimoszke zostawil
        w spokoju, dziwne to ?!!
      • kozaczek3 ZDRAJCY I KRETACZEwSutannachTARGOWICA 01.05.05, 16:33
        Co prawda nie popierali stanu wojennego, ale nigdy nie wyrazili dezaprobaty tegoż.
        Ich demokracja to teokracja!!!!!!
        Na kolana parafianie!!!!!!!!!!!
        Papierki tacowe zaprowadzą was do wirtualnego nieba.
        Amen.
    • vitriolic Zaczyna się, a to dopiero początek... 01.05.05, 15:57
      Oddam moje telewizory, odbiorniki radiowe i komputer w dobre ręce na czas
      kampanii wyborczej, no i zaoszczędzę na wydatkach na prasę. Niech się to
      towarzystwo obrzuca g..... bez mojej przytomności,a co mi będa obiecywać to
      przecież już wiem: dobrobyt, odnowę moralną, sprawiedliwość społeczną....Z
      drugiej strony ciekaw jestem do czego jeszcze są gotowi posunąć się, aby zdobyć
      mój głos? Teraz wiemy ile jesteśmy warci. Puszmy się więc i ceńmy bo już
      wkrótce znowu usłyszymy: "spieprzajcie dziady"
      • ciekawymbardzo Re: Zaczyna się, a to dopiero początek... 01.05.05, 17:29
        A może zacytujesz kogoś bliższego twojemu sercu, np. Zdrojewskiego. Walcie się.

Kaczyński spieprzaj dziadu skierował do pijaka, który zaczepiał go na ulicy.
        Zdrojewski do opnentów politycznych SLD.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka