fc_pl "potrzebny jest urząd antykorupcyjny" 30.04.05, 22:47 potrzebne jest raczej porzadne prawo a nie nowe synekurki. kazdy urzad to potencjalne siedlisko korupcji. no ale czego innego sie po kaczynskim spodziewac... so lame. Odpowiedz Link Zgłoś
devon_fidelio PYTANIE DO SYMPATYKÓW PIS 30.04.05, 23:11 Jak już Pis wsadzi do więzienia wszystkich komunistów, oszustów, bandytów, homoseksualistów i innych to jaki jest plan na 3mln bezrobotnych? Na politykę zagraniczą? Na UE? Na rozwój nauki? Mało o tym mowa - najczęściej pojawiają się pomysły tworzenia jakichś urzędów od każdego problemu.. Odpowiedz Link Zgłoś
lucyferos Kaczory mierzą swoją miarką.. 01.05.05, 00:29 Kaczory, jeden i drugi, sugerują że to one są jedynymi uczciwymi i ideowymi patryjotami wśród polityków. A to, delikatnie mówiąc, guzik prawda. Wystarczy przypomnieć lawirowanie PIS-uaru w sprawie stanowiska odnośnie akcesji do UE..Ale dowodów na wiarołomność Kaczorów jest wiele.Teraz zaś, gdy kampania prezydencka nabiera rozpędu- te dwa małe krętacze i wymoczki oskarżają i szkalują innych częściej i bardziej zajadle niż zazwyczaj. To zresztą żadna nowość.Należy pamiętać że jeżeli jeden z kaczorów zdoła wprowadzić się do pałacu prezydenckiego to w Polsce zapanuje jeszcze gorszy syf i piekiełko.Dlaczego? Ano dlatego, że kaczory tak jak, niestety, większość Polaków są destrukcyjni. Potrafią tylko burzyć to co zastaną, nie potrafią natomiast działać w sposób konstruktywny, na rzecz wspólnego dobra.Tak więc Polskę czeka wzrost antagonistycznych nastrojów i..wielkie burzenie. Bo, niestety, Polacy wybiorą kaczora-czyli stanie się coś, co zwykle się dzieje- sami wpakują się w jeszcze gorsze gó..no! W tym czsie, w Moskwie, W.W. Putin będzie mógł być już spokojny-niebawem Polska pogrąży się ostatecznie i przez długie lata nie odegra znaczącej roli na arenie międzynarodowej. Nawet w regionie.. Odpowiedz Link Zgłoś
fritz.fritz Re: PYTANIE DO SYMPATYKÓW PIS 01.05.05, 02:05 devon_fidelio napisał: > Jak już Pis wsadzi do więzienia wszystkich komunistów, oszustów, bandytów, > homoseksualistów i innych to jaki jest plan na 3mln bezrobotnych? Na politykę > zagraniczą? Na UE? Na rozwój nauki? Mało o tym mowa - najczęściej pojawiają się > pomysły tworzenia jakichś urzędów od każdego problemu.. Tja, jak ich wsadzi naprawde, to beda... wolne miejsca pracy i bedzie duzo wiecej pieniedzy w kasie, poniewaz ... zlodzieje beda siedziec. Nie wiem dlaczego stwarzasz junktim pomiedzy lapaniem zlodzieji a posiadaniem planu rozwoju czy reform rynku pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
devon_fidelio Do FRITZ FRITZ 01.05.05, 13:43 Proszę mi powiedzieć jaki Pis ma pomysł na bezrobocie i inne wymienione przeze mnie problemy. Dlaczego w jakimkolwiek wystąpieniu liderów ugrupowania dominuje nienawiść i krytyka innych (nawet jeśli w 100 % uzasadniona)? Otóż śmiem twierdzić iż aby odwócić uwagę opinii publicznej od prawdziwych problemów. Sądząc po Pana/Pani wypowiedzi należy się spodziewać iż 3 mln ludzi pójdzie do więzienia i sprawa bezrobocia się rozwiąże. Pytam: w którym wystąpieniu liderzy Pis mówią o gospodarce? O podatkach? o przedziębiorczości? o służbie zdrowia? Otóż nawet jeżeli wszyscy oszuści w tym kraju trafią poza politykę to niestety nie stanie się cud i nie będzie się nam wszystkim lepiej żyło.. i jeszcze jedno: wyczytałem w oświadczeniu majątkowym J. Kaczyńskiego iż nie posiada on żadnego majątku (nawet własnego mieszkania). Jeżeli osoba od prawie 15 lat żyjąca z pensji poselskiej będzie gospodarować majątkiem Polski jak swoim to nie ma powodów do optymizmu.. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.kosecki Re: Panu devon fidelio 01.05.05, 11:23 Zgadzam się z Panem. Obaj Kaczyńscy to neurostenicy, którzy potrafią źle mówić o innych, a tylko dobrze o o sobie. Ale najważniejsze to to, że nie mają wizji Polski w Europie, cały czas grzebią się w przeszłości, która nawet gdyby była czarna jak ich charaktery, jest TYLKO czasem minionym. Nasz kraj musi iść do przodu. Mówią o moralnej rewolucji ! To czysta retoryka. Moralność jest w dekalogu i to wystarczy. Mówią o sobie, że są uczciwi !? Uczciwość jest normą. Nam ponadto potrzeba ludzi mądrych, ludzi z dystansem do spraw i do ludzi, a nie oszołomów. Jest mi żal tych nieszczęśników, bo być może wierzą w to co mówią ! Ale ich percepcja nie wychodzi poza krąg zaścianka i dobro własnej formacji. Boże miej Polskę w opiece i nie pozwól, aby rządy w naszym kraju dostały się w ręce ludzi nikczemnych i głupich. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Panu devon fidelio 01.05.05, 17:10 jerzy.kosecki napisał: Obaj Kaczyńscy to neurostenicy, którzy potrafią źle > mówić o innych, a tylko dobrze o o sobie. Przeczytaj co napisałeś i podaj diagnozę dotyczącą swojej osoby. Czarno to widze. Bo wychodzi, że jesteś małym zakompleksionym człowieczkiem, ciągnącym za sobą śmierdzący ogon z przeszłości i panicznie bojącym się aby nikt go nie odkrył. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 03:22 Jezeli go nie podadza do sadu to znaczy ze to prawda co powiedzial i boja sie przegranej w sadzie. To tak wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
mietek002 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 06:53 Nie martwcie sie. W kazdym kraju jest podobnie. Jedna strona swini drugiej i zyskuje glosy tych, ktorzy jej wierza. Odpowiedz Link Zgłoś
brokowisko Kaczynski i wejscie w "XIX wiek" ! KONKURS 01.05.05, 07:57 Oglaszam konkurs na przewidzenie rzadow Kaczynskiego - jaka bedzie wtedy Polska! Ja osobiscie nie wyobrazam sobie jak tak prosty chlopek roztropek moze decydowac o tak wielkim kraju! Zrujnowanym przez komunizm , dobijany przez nieudolne rzady po 89-tym roku , paralizowanym przez afery wszystkich partii , ktorzy byli lub nie przy wladzy ! Mamy potrzebe roztropnych politykow z wizja przyszlosci Polski a nie swojej prywatnej kariery /i kasy/! A czy beda z lewej czy prawej strony - jest to bez znaczenia! A fenomenem jest , ze Polska jeszcze istnieje i mimo wszystko idzie do przodu! To jest nasza sila! Odpowiedz Link Zgłoś
kossmann Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 08:00 Kazdy polityk obawia sie najbardziej: - wypowiedzi wlasnych - wypowiedzi swoich fanatykow - wolnych wyborow - dowcipow politycznych na swoj temat Reszta jest juz tylko kreceniem w politycznym maglu ku uciesze gawiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
randzit Rządy... 01.05.05, 08:58 Wizja rządów Polski przez p. Jarosława, pewnie tak jak Warszawa jest rządzona przez p. Lecha. Śmiechu warte. ... Odpowiedz Link Zgłoś
hasz0 ________________________________Kilkanascie pytań 01.05.05, 09:54 Za co odwołano L. Kaczynskiego z funkcji Ministra Sprawiedliwości po 10 miesiacach urzędowania? Na co przymknął oko lub co zatuszował będąc szefem NIKu? Kto przytrzymał Wałesie rękę by nie dzwonił z gratulacjami do puczysty Janajewa? Jaką rolę odegrał Wachowski w odwołaniu J. Kaczyńskiego z ministra stanu ds bezpieczenstwa w Kancelarii Wałesy? Dlaczego nie wyemitowano 3 odcinka serialu? Czy jesteś zadowolony z bananowej republiki kolesiów? stanu niezbędnych od 15 lat reform finansów i zdrowia? stanu dróg i kolei? wynegocjowanych warunków w UE? bezprawia i korupcji elit? bezrobocia? bilansu wewnętrznego i wymiany handlowej? warunków dla rozwoju małej i sredniej przedsiebiorczości? stanu edukacji? głodu połowy dzieci polskich? apanaży rad nadzorczych w proporcji odwrotnej do zysków i zarobków załóg spółek? nadziei młodych na przyszłość w kraju? praw dla mniejszości kosztem większosci? zmniejszania roli języka polskiego na rzecz jezyków pomocniczych itp. ? Odpowiedz Link Zgłoś
lehoo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 09:18 Jak to w kampanii wyborczej : dobrze o konkurencji się raczej nie mówi Odpowiedz Link Zgłoś
zambro Tylko Borowski, Kaczyński krętaczem 01.05.05, 09:38 Tylko Borowski ma szansę. Kaczyński myli się co do niego. Reszta , poza Tuskiem, się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 10:18 ...a Kaczor debilem,dobrana kompania! Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 skąd PiSuar ma pieniądze na taką kampanię? 01.05.05, 10:45 Chciałbym wiedzieć skąd PiSuar ma pieniądze na taką kampanię? Jak to możliwe, że stać ich na wynajem sali kongresowej za 20.000 PLN (a mówią o biednych ludziach w Polsce), na wykupienie Rynkowiskiego, Piaseckiego itp.? Może by tak ktoś w końcu w Sejmie zająby się Telegrafem albo FOZZem? Odpowiedz Link Zgłoś
panbuk1 Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!!! 01.05.05, 10:51 Ja załatwie pare códów na grobach dzielnych Polaków. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
brillo Re: Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!! 01.05.05, 11:09 Kino "Moskwa" w Wa-wie zostało zburzone parę lat temu. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Razem z Kaczorem pójdziemy na MOSKWE!!!!!!!!! 01.05.05, 11:11 Po kurduplu z kompleksem niepelnocennosci wszystkiego sie mozna spodziewac,aby tylko pokazac sie wiekszym(doslownie i w przenosni)niz w rzeczywistosci. Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Razem... powiększymy deficyt budżetowy, bo 01.05.05, 13:06 zabulimy wielokrotnie bajońskie sumy za odszkodowania dla wszystkich skazanych w procesach lustracyjnych po 31.12.1999 r. Od tego dnia wg prawa UE lustracja jest NIELEGALNA. Odpowiedz Link Zgłoś
lwendo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 10:57 Wydaje się, że chce jednoosobowo wziąć na swoje barki "obowiązek" rządzenia państwem. Co do nacisków, to wydaje się, że właśnie Kaczyński jest pod presją i nie wydaje takich decyzji, które są dobre dla wszystkich Polaków. Zakaz demonstracji w Warszawie dobitnie pokazuje, że moherowe beretki mają nad nim władzę absolutną. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:09 Jak to bardzo łatwo obrażać innych i obrażać się na innych nie będąc samym lepszym. Poziom kultury poniżej tych osób, których się obraża. Fe! I to ma być ten kto chce w tym kraju rządzić? Boże broń nas przed tym. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:16 ja.ja222 napisał: > Jak to bardzo łatwo obrażać innych i obrażać się na innych nie będąc samym > lepszym. Poziom kultury poniżej tych osób, których się obraża. Fe! I to ma być > ten kto chce w tym kraju rządzić? Boże broń nas przed tym. Bo to jedyny sposob aby bylo go widac i sychac w tlumie!Male kundle zawsze najbardzij halasliwe! Odpowiedz Link Zgłoś
davidmors Re: Borowski - krętaczem jak każdy SLD-owiec! 01.05.05, 13:07 Cała filozofia żydokomuny oparta była (i jest) na krętactwie. Odpowiedz Link Zgłoś
ryckus Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 11:14 Kaczorowi znowu odbiło.Stare ciągoty - jak tu narozrabiać. Jako prezydent Warszawy nie sprawdził sie to w jaki sposób da radę być prezydentem Polski. "Popie oczy wilcze gardło co zobaczy to by żarło" Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 17:14 Dla was towarzysze, tylko sprawdzeni w bojach się liczą, z kilkudziesięcioletnim starzem w PZPR najlepiej. Tylko coraz więcej ich na państwowym wikcie. Spieszcie się bo was wszystkich posadzą. Odpowiedz Link Zgłoś
tishbite J. Kaczyński: czyli jak wygrac wybory wg. PiS? 01.05.05, 11:14 To proste - trzeba zgnoic innych kandydatów, wyzwac ich od zdrajców, bandytów i wielu innych brzydkich slów... potem "naród zobaczy", ze zostal tylko jeden uczciwy... i to Kaczynski - pokocha go, wyniesie na oltarze i wybierze na prezydenta... na wieki wieków, amen. Panie Jaroslawie Kaczynski - czy nie sadzi pan, ze ta "strategia" jest "troche naciagana"? Moze by tak lepiej skupic sie nad programem i wykazac, ze przeciwnicy polityczni nie maja tak dobrze przygotowanego i REALISTYCZNEGO programu??? ... ja sie tylko pytam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tishbite ...wiem, wiem, nie jeden pies ma na imie "Burek".. 01.05.05, 11:20 tishbite napisał: > To proste - trzeba zgnoic innych kandydatów, wyzwac ich od zdrajców, bandytów i > > wielu innych brzydkich slów... potem "naród zobaczy", ze zostal tylko jeden > uczciwy... i to Kaczynski - pokocha go, wyniesie na oltarze i wybierze na > prezydenta... na wieki wieków, amen. > > Panie Jaroslawie Kaczynski - czy nie sadzi pan, ze ta "strategia" jest "troche > naciagana"? Moze by tak lepiej skupic sie nad programem i wykazac, ze > przeciwnicy polityczni nie maja tak dobrze przygotowanego i REALISTYCZNEGO > programu??? > ... ja sie tylko pytam :-) Odpowiedz Link Zgłoś
piezo1 Porozumienie Centrum brało kasę z FOZZ 01.05.05, 13:09 Niech Kaczyński z tego się wytłumaczy. Uczciwy - phi! Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Porozumienie Centrum brało kasę z FOZZ 01.05.05, 17:18 piezo1 napisał: > Niech Kaczyński z tego się wytłumaczy. Uczciwy - phi! piezo1, rżniesz głupa czy tak masz od urodzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
zwieracz Jaras nie tak ostro... 01.05.05, 11:15 Nie wiem po co Kaczyński nalatuję na innych, zamiast samemu robić wszystko, żeby to jego ludzie uważali za człowieka uczciwego! Kaczyński to dobry kandydat na Prezydenta RP i będę za nim głosował...PiS dla Polski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
bushman_wertigo Nie będę "cyt.: "spieprzał"" Panie Kaczyński... 01.05.05, 11:54 cyt.: "Chcemy w ten sposób pokazać ludziom, że o polityce można mówić w innym stylu" Gratuluje serdecznie stylu cyt.: " Giertych zdradzał Polskę...Marek Borowski należy do grupy "krętaczy"" Takim językiem chciałby Pan, Panie Kaczyński, zmienic styl dyskusji w polityce? Oczerniając innych ludzi, wystawia Pan sobie negatywne świadectwo. Polacy nie muszą być szczególnie uwrazliwieni, aby spostrzec Pana demagogie. Jesli tak ma wygladac kampania wyborcza w Pana wykonaniu, to moze Pan stracic glosy ludzi, ktorzy sa juz naprawde zmeczeni sytuacja polityczna. Nie mam nic przeciwko programowi PiS, moze z wyjatkiem kary smierci, ktora proponujecie, ale stylem "przyszlej głowy panstwa" wzmagacie tylko niechec do jakiejkolwiek dyskusji, na ktorej powinna opierac sie demokracja, a ktorej brak w srodowisku pokolenia stanu wojennego. Widac to z reszta po mlodych, niespelna 20-letnich adeptach roznych opcji politycznych, ktorzy nie majac dobrych wzorow i atorytetow, zaczynaja uprawiac ten sam styl. Niech sie Pan najpierw nauczy sluchac ludzi, a potem z nimi rozmawia. A nie do nich mowi. Pozdrawiam Pana, Panie Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Z Kaczorem szlakami Wehrmachtu!!!!!!!!!!!!!!! 01.05.05, 12:44 Wyryjemy sobie w sercach "Czarownik katolicki z nami" NATO dostarczy nam konserwanty do mięsa armatniego. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
tlumaczenia2 PiS to tak naprawdę bolszewizm. Co oni mają 01.05.05, 13:08 do zaproponowania w kwestii gospodarki?!!! Otóż nic. Ludzie ledwie zipiją przez ZUS i wysokie podatki, a oni sobie będą speckomisje powoływać !!! Ludzie weźta się opamiętajta! O Odpowiedz Link Zgłoś
pufofska Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 14:17 Chwalony powinien być zawsze i za wszystko prezydent. Kaczyński powiedział: "J e ś l i w p a ń s t w i e j e s t w i e l e ośrodków władzy, to niekiedy zawodowi politycy nie wiedzą, gdzie zapadają decyzję i kto za nie odpowiada. Takie państwo jest obce i nie może być traktowane przez obywatela jako swoje. Obywatel musi wiedzieć, kto za co odpowiada, kto poniesie karę za błędne decyzje, a kto powinien być chwalony za mądre rządzenie" Re:Jeśli w państwie jest jeden ośrodek władzy,to wtedy tworzy się piramidka, na dole ci od praktycznej pracy - na górze od zatwierdzania. Jak coś nie wyjdzie, zawsze można zwalić na podstępne knowania, rozgrywki na usunięcie, podłożenie świni itd. No i ostatnie - chwalony jest zawsze ten na samej górze, bo zanim gniot mógłby się mu odbić na popularności, zawsze w piramidce kozła ofiarnego się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
zenek2011 A to ci aniolek z twego kaczorka... 01.05.05, 15:23 A moze tak na ring panowie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
radom10 Re: J.Kaczyński: Borowski - krętaczem, M.Giertych 01.05.05, 15:26 Chcesz zaistnieć na długo w Gazecie Wyborczej? Opluj jej oponentów np. Giertycha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e ZDRAJCY I KRETACZE ... 01.05.05, 15:38 ... w tym kraju ...polsce jest tego sporo...oni mam robia wlasna ich demokracje po osiemdziesiatym dziewiatyn...oni podnosza glowy i prawia mam moraly gdy nie tak dawno jeszcze popierali stan wojenny i stanu wojennego mordy...kaczynski ma racje ten kraj polska potrzebuje gospodarza , zeby stalo sie ty czysciej i zeby wszyscy obywatele byli traktowani rowno... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Wieta., co wieta, robta jak chceta.. 01.05.05, 15:51 Kaczorkiewicz dowalil Giertychowskiemu i oplul Borowika, ale Cimoszke zostawil w spokoju, dziwne to ?!! Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 ZDRAJCY I KRETACZEwSutannachTARGOWICA 01.05.05, 16:33 Co prawda nie popierali stanu wojennego, ale nigdy nie wyrazili dezaprobaty tegoż. Ich demokracja to teokracja!!!!!! Na kolana parafianie!!!!!!!!!!! Papierki tacowe zaprowadzą was do wirtualnego nieba. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
vitriolic Zaczyna się, a to dopiero początek... 01.05.05, 15:57 Oddam moje telewizory, odbiorniki radiowe i komputer w dobre ręce na czas kampanii wyborczej, no i zaoszczędzę na wydatkach na prasę. Niech się to towarzystwo obrzuca g..... bez mojej przytomności,a co mi będa obiecywać to przecież już wiem: dobrobyt, odnowę moralną, sprawiedliwość społeczną....Z drugiej strony ciekaw jestem do czego jeszcze są gotowi posunąć się, aby zdobyć mój głos? Teraz wiemy ile jesteśmy warci. Puszmy się więc i ceńmy bo już wkrótce znowu usłyszymy: "spieprzajcie dziady" Odpowiedz Link Zgłoś
ciekawymbardzo Re: Zaczyna się, a to dopiero początek... 01.05.05, 17:29 A może zacytujesz kogoś bliższego twojemu sercu, np. Zdrojewskiego. Walcie się. Kaczyński spieprzaj dziadu skierował do pijaka, który zaczepiał go na ulicy. Zdrojewski do opnentów politycznych SLD. Odpowiedz Link Zgłoś