Dodaj do ulubionych

Muzułmański Londyn modli się za Shaharę

10.07.05, 18:21
Jestem ciekaw jednej rzeczy: czy owi muzułmanie będą gotowi poinformować
władze, gdy w ich środowisku pojawią się jacyć "twardogłowi" fanatycy? Bo to
chyba jest główne kryterium - czy zachowają się jak obywatele brytyscy, czy
jak członkowie ummy.
Obserwuj wątek
    • ciotka_zenobia Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 00:00
      >Wśród kilkudziesięciu zaginionych od czwartku rano są muzułmanie, wśród nich -
      >20-letnia Shahara Akther Islam, która przychodziła modlić się właśnie do tego
      >meczetu.

[...]

>Shahara stała się symbolem muzułmańskich ofiar zamachów.

A jezeli okaze sie ze p. Shahara nie byla ofiara zamachu tylko jego
      wspolautorka?

Ja wiem, ze to moze malo prawdopodobne, ale mnie, starej kobiety, nic juz nie
      zdziwi...

Ciotka Zenobia.
      • nonprofit Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 11:46
        > A jezeli okaze sie ze p. Shahara nie byla ofiara zamachu tylko jego
        > wspolautorka?
        > Ja wiem, ze to moze malo prawdopodobne, ale mnie, starej kobiety, nic juz nie
        > zdziwi...

Zapewne prawdopodobieństwo to jest dość małe, niemniej istnieje, gdyż wszelkie
        religie są niewyczerpanym źródłem nienawiści w stosunku do innowierców.
        Pozornie jest to paradoks, ponieważ niemal wszystkie religie głoszą miłość
        bliźniego. W praktyce jednak obrona własnej tożsamości religijnej bierze górę
        nad jej treścią. Ta obrona tożsamości to w istocie chęć potwierdzenia i
        ugruntowania własnych złudzeń co do życia wiecznego i szczęścia po śmierci.
        Dlatego tez emocje towarzyszące temu procesowi są tak silne i dość często wioda
        nawet do unicestwiania ludzi głoszących odmienne "prawdy".
    • marekmarek44 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 00:05
      tak to jest gdy wybiera się krótkowzrocznych polityków,którzy nie potrafili
      przewidzieć prostej konsekwencji polityki emigracyjnej,sprowadzając masowo
      szybko rozmnażających się przybyszów z krajów muzułmańskich.
      • zyta17 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 14:55
        no tak, emigrantow z Polski tez mamy dosc w USA i w Europie (tej prawdziwej
        zachodniej. Co prawda, moze nie robia zamachow, ale chamstwo panoszy sie
        wszedzie, chamstwo i brud. Tego dawniej w Londynie nie bylo, ani w w
        Niemczech. przez nich zaczyna panowac bezrobocie, zabieraja nam prace ,
        pracujac za 1/3 pensji. trzeba znowu zaatakowac Polske i zabrac nasze
        terytoria. moze zrobi sie luzniej/////
        • tomcat21 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 09:38
          > no tak, emigrantow z Polski tez mamy dosc w USA i w Europie (tej prawdziwej
          >
          > zachodniej.

Jeśli Europa ma być zakłamana przez polityczną poprawność i bezbronna wobec
          fanatyków islamskich dzięki "tolerancji", to ja zdecydowanie wolę tę "gorszą",
          wschodnią część.

> zachodniej. Co prawda, moze nie robia zamachow, ale chamstwo panoszy sie
          > wszedzie, chamstwo i brud. Tego dawniej w Londynie nie bylo, ani w w
          > Niemczech. przez nich zaczyna panowac bezrobocie, zabieraja nam prace ,
          > pracujac za 1/3 pensji. trzeba znowu zaatakowac Polske i zabrac nasze
          > terytoria. moze zrobi sie luzniej/////

Ależ właśnie to powiedzieli Francuzi swoim władzom w referendum nad
          eurokonstytucją! "Tolerancja" jest dobra z daleka - jak się namawia innych, żeby
          "tolerowali". Czy francuscy rolnicy zgodzą się na obniżenie dotacji po to, żeby
          afrykańska biedota mogła sprzedawać swoją żywność na rynki unijne? Wszystkie
          szczytne hasła kończą się gdzieś na końcu własnego nosa.
          A Polakom radzę dobrze: zamiast marzyć o raju na saksach na Zachodzie, zróbmy
          wreszcie porządek we własnym kraju.
    • czerwiec2004 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 07:54
      a kogo mają zaatakować za to co się stało? chrześcijan? a może żydów? na nich
      atakują bez przerwy (patrz: holokaust, pogromy w średniowieczu itd...) a żydzi
      akurat temu zamachowi nie są winni, to przywódcy bojówek ISLAMSKICH ustawiają
      tak, że albo my, albo koniec świata... dopóki mają pieniądze za ropę, będzie
      wojna, jedyne wyjście, to w końcu wprowadzić do użytku silniki napędzane czymś
      innym - a już takie są - tylko, że w archiwum organizacji typu: Orlen (tylko,
      potężniejszych, np: Shell itd...) - im nie zależy, aby się uniezależnić od ropy
      - za to mają pieniądze, a co by było, jakby napędzano na odległość 100 km, np,
      jednym ruchem pedałów (w sensie, pedałów rowerowych, nie innych:))? Przecież oni
      by zbankrutowali... rynek by szlaken trafen... (tylko, że ich rynek, rynek ludzi
      na pewno nie - jeden wydatek by odpadł, by było więcej pieniędzy na żywność,
      elektronikę a w końcu na rowery :)).
      • wielkipolskislask Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 09:53
        zerwiec2004 napisał:

> a kogo mają zaatakować za to co się stało? chrześcijan? a może żydów? na nich
        > atakują bez przerwy (patrz: holokaust, pogromy w średniowieczu itd...) a żydzi
        > akurat temu zamachowi nie są winni, to przywódcy bojówek ISLAMSKICH ustawiają
        > tak, że albo my, albo koniec świata... dopóki mają pieniądze za ropę, będzie
        > wojna, jedyne wyjście, to w końcu wprowadzić do użytku silniki napędzane czymś
        > innym[...]

Wystarczy produkować benzyny z węgla za 60 groszy za litr;)))(cena paliwa z ropy bez podatków 1,57zł 2,5 razy większa)

''Dziś jest to najlepiej zbadana metoda, konwertująca ok. 70% węgla w czyste paliwo, którego koszt nie przekracza 30 USD za baryłkę.''
        Po prostu zrobić to co Chińczycy;))))
        ''Pierwsza fabryka wykorzystująca nową metodę bezpośredniego upłynniania węgla powstanie w Chinach. Licencję kupiła największa firma z branży, Shenhua Group, ale już nie od HTI, lecz od Headwaters Inc., która przejęła HTI w sierpniu 2001 r. Fabryka będzie przerabiała dziennie 4.300 ton węgla na 50.000 baryłek paliwa. Chiny mają ogromne zasoby węgla, ale nie mają ropy naftowej, więc Shenhua planuje budowę kilku następnych zakładów na technologii HTI.''
    • masihi Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 08:31
      Zgadzam się w 100%. Jeśli są lojalnymi obywatelami, niech to udowodnią, zamiast
      chronić - chcąc nie chcąc - braci-terrorystów. A poza tym te 70 ataków to jest
      pryszcz w stosunku do ilości ataków, jakie przez wieki znoszą niemuzułamnie w
      krajach muzułmańskich. Może o tym "Gazeta" by coś napisała?
    • robertpk ile lat ma pani Pszczółkowska ? 11.07.05, 08:34
      ..po przeczytaniu tego tekstu wydaje się że nie więcej niż kilkanaście..

proponowałbym Pani Dominice pomieszkać w dzielnicy gdzie muzułmanie stanowią te
      40%.
      A potem pisać artykuły na ten temat.
      Albo chociaż żeby porozmawiała z kimś kto tam mieszka i nie jest Egipcjaninem
      czy Pakistańczykiem..

w innym przypadku wychodzą poprawne politycznie pierdoły które mają się nijak
      do rzeczywistości.
      • beth7 Re: ile lat ma pani Pszczółkowska ? 11.07.05, 09:03
        Mnie też pani Pszczółkowska rozbawiła swoją naiwnością. To przecież żadna
        tajemnica,że muzułmanie inaczej rozmawiają między sobą, a inaczej z obcymi.
        Obcemu zawsze powiedzą to, co chce usłyszeć. Pani Pszczółkowskiej gorąco radzę
        porozmawiać z Polakami. którzy mają przyjemność mieszkać w Londynie w
        dzielnicach silnie zmuzułmanionych. Z pozdrowieniem
        • obywatelpiszczyk nie przekonuja mnie te deklaracje 11.07.05, 09:35
          przywodcy islamskich mniejszosci deklaruja potepienie dla zamachow.
          To o wiele za malo. Zamachy dokonywane sa w imie wszystkich muzulmanow. I to
          do wszystkich muzulmanow nalezy wyrazenie swojego potepienia dla terroryzmu.

W deklaracje politykow nikt juz raczej nie wierzy - szczegolnie takich jak
          przywodcy mniejszosci, ktorych nie wiadomo kto i jak wybral.

To czego ja bym oczekiwal od muzulmanow, to zorganizowanie masowych, czesciowo
          spontanicznych demonstracji potepiajacych terroryzm, w ktorych wzielo by udzial
          kilkadziesiat-kilkaset tysiecy Londynskich muzulmanow.

Wtedy bym uwierzyl, ze zeczywiscie muzulmanie jako grupa spoleczna nie maja z
          tymi zbrodniarzami nic wspolnego.

Howgh
    • duchovny40 Szahidzi vel Kamikadze 11.07.05, 10:55
      Ci co cenią sobie samobójczą śmierć powinni zwrócić uwagę na lekcję historii -
      co Amerykanie zrobili narodowi, który wypuszczał na nich dużą ilość
      kamikadze... Dwa duże BUM zrobili... I dziś można by odparować dużą część
      pustyni arabskiej albo jakiejś innej... A może nowa broń jest potrzebna -
      masowa sterylizacja matek szahidów?
      • beth7 Re: Szahidzi vel Kamikadze 11.07.05, 12:19
        Nie bajdurz, kochany. Muzułmanów trzeba po prostu wykurzyć z Europy. Nie może
        być tak, że wykorzystują wolność i demokrację dla swoich parszywych celów.
        Chciałabym też, aby zachodni naukowcy wreszcie wymyślili jakiś substytut ropy
        naftowej. Arabowie swoją mogliby sobie wypić,ale to chyba marzenia głupiego.
      • nonprofit Re: Szahidzi vel Kamikadze 12.07.05, 13:00
        Podoba mi się postulat sterylizacji, aczkolwiek skoncentrowałbym się nie na
        kobietach arabskich lecz mężczyznach. To oni sa roznosicielami
        tego "muzułmańskiego nasienia" po całym świecie. Ich kobiety siedzą zamknięte w
        domach, więc z ich strony specjalna inwazja muzułmańska nie jest zbyt groźna.
        Krótko mówiąc, wpuszczałbym do Europy tylko muzułmanów - eunuchów.
    • aaron_agorenstein Jeżeli ta Shahara rzeczywiście 11.07.05, 12:34
      lubi zakupy i torebki od Gucciego, a zawłaszcza jeżeli szlaja się w "mocnym
      makijażu" i bez hidżabu, to większość muzułmanów spogląda na nią z obrzydzeniem
      i myśli sobie w cichości ducha, że miłosierny i łaskawy Allah słusznie pokarał
      jawnogrzesznicę. I przypominam, że w islamie nie ma przypowiastek o wybaczaniu
      jawnogrzesznicom. Wszystkie się będą smażyć jak skwareczki, co ze smakowitymi
      detalami - niczym w książce kucharskiej - opisano w świętym Koranie.
    • bigjoe nie rozumiem 11.07.05, 14:59
      kipia zloscia, chca wysadzac w powietrze albo przynajmniej takich popieraja a
      jednoczesnie sie dziwia, ze sa czesciej sprawdzani przez patrole policyjne niz
      pozostali. a jak niby mialoby byc???
    • sz.debski Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 15:00
      Pani Dominiko, niech Pani przestanie wypisywać po raz kolejny, że ludzie boja się "czarnoskórych imigrantów". rozumiem, że to bardzo wygodne sprowadzać wszystko do rzekomego rasizmu. Sądzę, że chodzi tu raczej o lęk przed Islamem - zacofana i agresywna religią. prosze też nie nadużywać terminu "wielokulturowość", bo właśnie podlega on ostatecznej dyskredyracji. to była zawsze niebezpieczna utopia.
      • nonprofit Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 13:05
        > "... chodzi tu raczej o lęk przed Islamem - zacofaną i agresywną religią."

A która religia nie jest zacofana i agresywna? Wszystkie nie tolerują
        konkurencji i wszystkie głoszą anachronizmy. Wszak powstały, kiedy człowiek
        uważał deszcz za dar od Boga.
    • obserwator999 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 11.07.05, 21:53
      Muzułmanie nigdy nie zasymilują sie,ich przyrost naturalny doprowodzi ze za
      30.50 lat przestaniemy być u siebie,Myślę ze bedę ładnie wyglądać w czarnym
      czadorze
      nie będzie widać zmarszczek,bedzie opowiązywać szariat,a telewizja będzie
      monotematyczna,nikogo nie będziemy obrażać bo wszyscy będziemy nawróceni na
      jedyną prawdziwą wiarę.EUROPA JEST SŁABA i oni o tym wiedzą.
      • wnec2005 Muzulmanie 12.07.05, 00:05
        Jestem ciekaw co by sie stalo jakby tak naprzyklad wybuchly bomby podlozone
        przez katolikow w Teheranie lub w innym arabskim miescie. W pierwszym dniu
        zabito by chyba ze 100 katolkow jak nie tysiace albo dano by im 3 dni na
        znalezienie winnych i by wyrznieto jak baranow.
        Nie sadze ze wszyscy muzulmanie maja kota w glowie z bombami ale wiem ze
        wiekszosc z nich cicho popiera ataki na USA i inne kraje w tym atak w Londynie.
        Ktos napisal ze powinny odbyc sie manifestacje zorganizowane przez muzulmanow
        przeciwko atakom terrorystow. Jak narazie nic takiego nie widzimy znaczy
        wiekszac muzulmanow popiera londynski attak w wykonaniu muzulmanow bandytow. A
        niech tam pobija jakiegos muzulmana to zaraz wyjda i beda drzec ryje ze
        diskryminacjia i rasizm. Mozemy oczekiwac nastepnych atakow i to jest pewne jak
        nie w Londynie to w innym miescie....
    • zabawnabuzia Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 06:32

sadze ze w islamie ,od zlosci do terroryzmu jest niebezpiecznie blisko.

Ci so sie modla za Shahare byliby gotowi do otwartego poparcia ataku w Londynie
      jesli by tylko zaistnialy odpowiednie warunki . Na razie mowia o odcinaniu sie
      ,ale ja im nie wierze.
      • czarnykocurr Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 11:15
        A ja myślę że przemawia przez was karmiona mediami ksenofobia. Zastanawiające
        jest to że Anglicy zareagowali dużo spokojniej niż większość histeryków u nas.
        A ocenianie mniejszości po czynach kilku fanatyków-bezmózgów nikomu na dobre
        nie wychodzi.

Czemu?

Gdybym tak myślał mógłbym z czystym sumieniem napisać że Polacy w Londynie to
        banda bezmyślnych buraków, wyjeżdżająca do pracy w obcym kraju bez znajomości
        języka i gotówki, nie mówiąc o jakichkolwiek kwalifikacjach. Napewno jedyny cel
        ich wyjazdu to kradzież i chlanie na dworcu Viktorii albo pod "ściana płaczu".
        Po czym chełpić się "znajomością tematu" (jak coniektórzy na tym forum)...
        • trelemorele Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 11:37
          czlowiek mysli stereotypami - taka jego natura. ale te stereotypy sa budowane
          na, powiedzmy statystyce. jesli ktos poza muzulmanami zacznie podkladac bomby i
          wysadzac sie w powietrze to przestane wierzyc w ten stereotyp(europejscy
          terrorysci IRA lub ETA to inna bajka). Ale to tylko stereotyp.
          sam mieszkam z trzema facetami z Syrii - inzynier IT, mechanik i kucharz. Nadal
          zyje ;)
          i warto podkreslic to co napisal kocurr. Mam wrazenie, ze w PL zapanowala jakas
          totalna panika. U mnie w firmie w czwartek ludzie zareagowali bez wielkich
          emocji zartujac, ze to pewnie zemsta francuzow za olimpiade... a to tutaj a nie
          w Wawie te bomby wybuchly...
          • wnec2005 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 12.07.05, 20:32
            a ja mieszkam z trzema talabinami i jednym palestynczykiem, zaregowalismy bez
            emocji, ze to pewnie zemsta francuzow za olimpiade. Bylo bradzo fajnie i milo w
            ten dzien 7/7 duzo rozmawialismy o bombach i o stereotypach i mielismy wrazenie
            ze w PL zapanowala jakas totalna panika. Potem tanczylismy w koleczku i duzo sie
            smielismy ze taki byl ladny dzien brakowalo nam tylko trzech facetow z Syri w
            szczegolnosci kucharza i trelemorele do przygrywki.
            • asda297 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 13.07.05, 00:19
              a ja i tak nie wierze wich szczere oburzenie i zal. co najwyzej zaluja, ze tak
              malo ofiar i tyle. a twierdzenie autorki artykulow o tym ze nagonke prowadza
              brukowce moze i jest sluszne ale brukowce ciesza sie poparcie ladnych kilku
              milionow brytyjczykow. i nawet jesli to sa brytyjczycy z klasy ludu pracujacego
              to niczego to nie zmienia. poza tym "the sun" czy "daily mirror" sa czytane
              rowniez przez klase srednia i wyzsza. jesli znasz naprawde dobrze kogos z WASP
              to napewno dowiesz sie jakie NAPRAWDE maja zdanie o "muslimach". a owa slynna
              wielokulturowosc to raczej tylko "sztandar" wynikajac z poprawnosci
              politycznej. w praktyce wyglada to tak, ze jesli na jaks ulice wprowadza sie
              kolorowi to powoli wyprowadzaja sie zniej anglicy- chyba, ze nie maja
              mozliwosci zmiany mieszkania. a na marginesie,jakos dziwnie sie sklada ,ze
              najwiecej o tym jak sie zyje w londynie wiedza osoby, ktore przyjezdaja tu na
              chwile albo ich pobyt w londynie ogranicza sie do trasy: praca ( budowa)- sklep
              (zakup tzw. pakietu- 6 piw za £5)- dom a ich jedyna lektura to mapka metra,
              ktorej potrzebuja nawet po pieciu latach pobytu w londynie. i na koniec jeszcze
              jedno: naprawde madra kobieta i oczywiscie dziennikarka jest oriana fallaci
              • asda297 Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 13.07.05, 00:47
                ps. i to NIE BYL, NIE JEST i wierze, ze NIGDY NIE BEDZIE muzulmanski londyn
        • ziri Re: Muzułmański Londyn modli się za Shaharę 13.07.05, 12:12
          kotku czarny,

nie mieszkam w Londynie co prawda, ale w Glasgow i moj osobisty landlord jest
          pakistanczykiem (bardzo zreszta mozliwe, ze ma obfita rodzine w Londynie,
          bardzo mozliwe, ze jakas jego ciocia sie ilosci dzieci od tygodnia nie moze
          doliczyc, co jest bardzo prawdopodobne, biorac pod uwage dzietnosc muzulmanek);
          bardzo bym nie chciala zeby mi ktos zarzucal nieznajomosc tematu, albo
          ksenofobie, bo mieszkam tu juz troche i widze jak wyglada zycie, nie ze stron
          Gw, ale od strony ulicy, na ktorej, w Glasgow przynajmniej, napopularniejsze
          jest metro i the scottish sun - i prosze mi takoz nie wmawiac karmionej mediami
          ksenofobii, bo jak slysze i widze, co sie na wyspach wyprawia i jak to
          przepraszaja muzulmanow za to, ze sie ich wspolziomkowie wysadzili (o ilez
          lepiej wygladalby taki atak na koncie krisznowcow!), to wiem, ze bede musiala
          stad wyjechac, bo w przeciwienstwie do jednej z Pan wypowiadajacych sie na
          forum, w burce nie mam ochoty chadzac.

Cheers, Ziri
    • wspik PROSTE PYTANIE DO WYZNAWCÓW ISLAMU 13.07.05, 08:29
      Jeżeli jesteście pokojową religią, to dlaczego ŻADEN, POWTARZAM ŻADEN Z WASZYCH
      WYZNAWCÓW UZNAWANY PRZEZ WAS ZA ZDOLNEGO DO OBŁOŻENIA KLĄTWĄ (FATWĄ) NIE
      OBŁOŻYŁ SPRAWCÓW ZAMACHÓW TERRORYSTYCZNYCH TĄŻE?
      Czy odpowiedź negatywna nie świdczy o WAS, którzy rzucacie FATWĘ na pisarza,
      który WAM podpadł (Salman Rushdie) a ANI JEDEN Z WAS, (OKOŁO MILIARDA LUDZI NA
      ZIEMI) NIE RZUCIŁ FATWY NA TERRORYTÓW?
      Może chociaż JEDEN IMAM NA TYM ŚWIECIE UDOWODNIŁBY, ŻE NIE MAM RACJI.
      Bardzo bym się wtedy ucieszył.
    • heureka7 Ciekawe pytanie... 14.07.05, 11:39
      • mtr_wawa Re: Ciekawe pytanie... 14.07.05, 14:05
        Wielokulturowość w wykonaniu Brytyjczyków: nikt tu nie uświadamia sobie, że
        Brytyjczycy to społeczeństwo klasowe - spytajcie kogoś z klasy średniej lub
        wyższej, ilu ma przyjaciół Azjatów czy Arabów.. traktują ich jako siłę roboczą,
        usługodawców, ale żadnych bliższych kontaktów. To mimo wszystko bardzo
        rasistowski naród, ale pełny poprawnosci politycznej, jak wszędzie u
        Anglosasów. Śmieszny jest mail od tej panienki (powyżej), która mieszka z
        kolorowymi i się tym podnieca. Dziewczęciu nie było jeszcze dane poznać
        prawdziwej Great Brytanii..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka