tekameka 11.07.05, 08:02 i słusznie, bo zginą jak te z teczki Bolka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
snajper21 Re: Komitet noblowski nie pokaże Wałęsie dokument 11.07.05, 08:25 tekameka napisał: > i słusznie, bo zginą jak te z teczki Bolka Jak na Wałęsę/Bolka/ to fałszywki a jak na innych to scyro prowda. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito tekameka sukcesor UBka 11.07.05, 08:32 tekameka to od TKM, czy od tego, ze dostales w teke i teraz ciagle meczysz matolku? Widac, ze boli cie, ze Walesa dostal Nobla, ktory byl nagroda dla calej Solidarnosci. Schowaj sie do swojej lepianki i dalej sie tarzaj ze swoimi swinkami, chociaz zal mi ich bo na pewno emitujesz nieznosne dla nich zapachy, kiedy tylko zaczynasz myslec, a co dopiero kiedy otworzysz usta. Odpowiedz Link Zgłoś
tekameka lukasita - luk a sita - look at shit 11.07.05, 08:51 patrz dalej - bo tylko gó.. widzisz, widać domem ci zapachniało. Ja ciebie nie obrażałem, a ty zachowujesz się jak prostak i buc Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: lukasita - luk a sita - look at shit 11.07.05, 09:03 tekameka napisał: > patrz dalej - bo tylko gó.. widzisz, widać domem ci zapachniało. Ja ciebie nie > obrażałem, a ty zachowujesz się jak prostak i buc Nie dyskutuj z ludzmi,którzy nie wiedzą o tym że współtwórcami Solidarności byli UBcy a Okrągły Stół to dobrodziejstwo dla BOLKÓW i innych KACZEK, tylko tacy durnie jak Hejnał nie oczyścili swoich teczek (nie mieli dostępu. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Snajperowi 21 11.07.05, 09:13 Pleciesz bzdury, panie Snajper. Jeżeli UBecy byli współtwórcami Solidarności, to po co i dlaczego był stan wojenny, etc. etc. Puknij się w czoło, człowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: Bogalafie nt. re:Snajperowi 21 11.07.05, 09:21 Szkoda zachodu, przeciez oni nie chca musiec byc nikomu wdzieczni za to, ze moga publicznie emitowac produkty swojej chorej jazni. Oni wola nienawidzic. To taki neo-moczarowski beton, potomkowie Dzierzynskiego. Wola plugawic to z czego mozemy byc dumni i jeszcze sie potem dziwia, ze sa tacy sfrustrowani. Nie widza nic wartosciowego dookola siebie... Nie wiem moze to brak milosci i autorytetow w ich srodowisku spolecznym, moze jakas trauma z dziecinstwa. W sumie to nie tylko im i swinkom tego tam 'tekameka' wspolczuje, ale wszystkim normalnym ludziom tez, bo przeciez ci nienawistni kalumnisci psuja nam atmosfere. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Bogalafie nt. re:Snajperowi 21 11.07.05, 12:00 a z czego ja niby mam być dumny, z tego że w czasach Solidsarności robiłem za użytecznego idiotę? Z tego że towarzysze mają dzisiaj dolary, a ja mam siano. Towarzysze nie wiedzieli jak wyjść z socjalizmu i zostać kapitalistami to zrobili Solidarność, żeby takim cymbałom jak ja zrobić wodę z mózgu. Ale teraz koniec głosuję na LPR. Roman zrobi z wami porządek Odpowiedz Link Zgłoś
snajper21 Re: Snajperowi 21 11.07.05, 09:27 bogalfa napisał: > Pleciesz bzdury, panie Snajper. Jeżeli UBecy byli współtwórcami Solidarności, > to po co i dlaczego był stan wojenny, etc. etc. Puknij się w czoło, człowieku. To nie bzdury wiem co było w Warszawie w ENERGETYCE ledwo zdążyłem się zapisać a już zostałem wezwany do komendy na Wilczą.Uważasz że to przypadek.Moi koledzy też byli wzywani ja byłem pionkiem i nie specjalnie się liczyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy Re: Snajperowi 21 11.07.05, 09:35 > To nie bzdury wiem co było w Warszawie w ENERGETYCE ledwo zdążyłem się zapisać > a > już zostałem wezwany do komendy na Wilczą ...gdzie podpisales lojalke zobowiazujac sie do pieprzenia takich andronow. oficer prowadzacy bylby z ciebie dumny, ale teraz zajety jest biznesami. Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Snajperowi 21 11.07.05, 11:55 nie wiesz dlaczego był stan wojenny? Po prostu jeszcze nie wszystko było przygotowane do przefarbowania się. Jeszcze nie wszyscy towarzyswze byli na swoich miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: lukasita - luk a sita - look at shit 11.07.05, 09:13 Teraz jeszcze gorzej pachnie, ale to dlatego, ze jest was dwoch. Nizenosnie pachnie ojoj, troszenke higieny i wiecej inwencji zycze. Odpowiedz Link Zgłoś
bogalfa Re: Ależ formaliści 11.07.05, 09:10 Ależ formaliści w tym Komitecie Noblowskim. Tu chodzi o dobrą cześć człowieka, a oni zasłaniają się regulaminem. Prokuratura powinna zwrócić się o udostępnienie dokumentów, bo w końcu nie dotyczą one meritum przyznania Wałęsie Nagrody Nobla, lecz zupełnie ubocznych względów. Inna sprawa, że gdyby komitet noblowski, który przyznał Wałęsie nagrodę, miał jakiekolwiek wątpliwości w chwili gdy ją przyznawał, to nie powziąłby takiej decyzji, jaką powziął. W końcu musieli wyciągnąć wniosek, że mają do czynienia z fałszywkami i dezinformacją. Już ten fakt wystarcza, by oczyścić Wałęsę z zarzutów, stawianych mu przez jego zaciekłych wrogów, dla których cała działalność Lecha nie liczy się w zestawieniu z rzekomymi poszlakami współpracy z SB. Co za mentalność i jaka nieuczciwość intelektualna tych oskarżycieli. Sumienia nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Ależ formaliści 11.07.05, 12:09 człowieku, na jakim ty świecie żyjesz, nie rozumiesz, że wszelkie takie międzynarodowe organizacje służą osiąganiu swoistych celów politycznych poprzez nagradzanie takich, których działalność jest dla grupy trzymającej władę korzystna. Iluż to już terrorystów dostało pokojowego Nobla na czele z Mandelą i Arafatem nie licząc pomniejszych zboczeńców Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: Ależ formaliści 11.07.05, 12:17 poza tym to cała ta hucpa ma służyć tym co nadają Noblowską nagrodę, a nie tym co go dostają, chociaż trzeba przyznać, że Wałęsa zrobił na tym dobry interes. Trzeba też spojrzeć na to szerzej: przecież jeśli Wałęsa to Bolek to jest to człowiek Kiszczaka, Jaruzela i Kwacha czyli reformatorów i obecnych sojuszników nowego Wielkiego Brata. Nowy Wielki Brat jest bogaty i hojny, nie pozostawia tych co mu wiernie służą bez nagrody. Najbliższy przykład to nagroda dla Millera. Półroczny pobyt w stanach na koszt rządu USA. Niewielka to kostka dla wiernego pieska ale jaka smaczna Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: tekameka sukcesor UBka 11.07.05, 11:52 lukasito, ty też byś nie dostał swojej teczki, nawet jabyś trzy noble odebrał Odpowiedz Link Zgłoś
marianturek Re: Komitet noblowski nie pokaże Wałęsie dokument 11.07.05, 09:23 ...czy oby napewno to były fałszywki Odpowiedz Link Zgłoś
r.p.mcmurphy norwescy kretyni boja sie przyznac do bledu 11.07.05, 09:31 lykneli w ciemno falszywki, lewaccy naiwniacy, i zmienili swoja decyzje. teraz ciezko by sie bylo przyznac do takiego przejawu skretynienia wiec zaslaniaja sie statutem. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito McMurphy 11.07.05, 10:02 McMurphy probowal rozwalic faszystowski szpital i pokazac innym, ze mozna byc z siebie dumnym niezaleznie od zlej sytuacji. System go zalatwil, ale Wodz uwierzyl i z tego wyszedl (mozna powiedziec emigrowal). A atmosfera w jakiej utrzymujesz swoje posty wskazuje, ze jestes pod wielkim wplywem Wielkiej Oddzialowej. Uwierz, ze inni pacjenci nie sa dla Ciebie zagrozeniem dopoki czujesz sie wolny. Wolnosci nie odbierze Ci szuja donosiciel, moze Cie co najwyzej zgnoic. Wolnosci mozesz sie wyrzec sam, kiedy zaczniesz sie zachowywac jak zaszczuty. Moim zdaniem w ruchu spolecznym tamtych lat zdecydowana wiekszosc byla ok. Zwykli i niezwykli ludzie, ktorzy mieli dosyc. To, ze komuchy chcialy to rozsadzic od srodka przez infiltracje, prowokacje to sie rozumie samo przez sie, ale wkurza mnie to, ze ziarno, ktore zasiali kielkuje tez dzisiaj. Jestem daleki od potepiania wszystkich. Raczej jestem dumny, ze udalo nam sie rozpierdzielic tamten system. Ten nie jest dobry? OK ale zmienmy to wzmacniajac panstwo i czyniac sprawiedliwosc slepa i skuteczna. Nie ferujmy wyrokow przedwczesnie i nie marnujmy energii na nienawisc do innych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lukasito Re: McMurphy 11.07.05, 10:29 Sorry Mc, teraz doczytalem o co chodzilo w Twoich wypowiedziach. Niniejszym anuluje moj dezyderat. Od poczatku mialem watpliwosci, czy ktos kto czyta i lubi te ksiazke powinien czytac moj nudny post, a teraz widze, ze waty byly sluszne. Czuje sie zazenowany. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
mgt-22 Re: McMurphy 11.07.05, 12:37 lukasito ty ciemniaku. Gdyby istnienie komuny zależało od ludzi to już w 56 by jej nie było ale od tego czasu komuna swoich dobrodziei (klasa robotnicza) złapała za mordę i ani zipnęli. Koniec przyedł dopiero jak się kaska skończyła. Cały ten bunt w 89 był komuchom bardzo na rękę bo zwącali doskonałą okazję jak wyru.. ciemniaków, którzy myśleli, że już Pana Boga za nogi złapali. Odpowiedz Link Zgłoś