Dodaj do ulubionych

Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed k...

30.07.05, 21:42
I tak na niego zagosuję.
I wcale nie popieram rządów SLD. to po prostu jedyny w tej chwili kandydat
umiarkowany politycznie i jednocześnie bardzo wyrazisty co do swoich opinii. A
SLD za dużo na jego wyborze nie zyska - Cimoszewicz od kilku lat podkresla
swoją niezależność.
Obserwuj wątek
    • avin Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed k... 30.07.05, 21:53
      Biedny ci ten kandydat na prezydenta, u wlasnego dziecka musial sie zadluzac
      ubozuchny socjalista.
      • 80662270a cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 00:19
        • jantoni.jajcorz Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 07:50
          A ty jesteś zerem we wszystkim, mimo wysokiego numeru, który sobie nadałeś:)))
          • placownik Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 10:06
            jantoni.jajcorz napisał:

> A ty jesteś zerem we wszystkim, mimo wysokiego numeru, który sobie nadałeś:)))

Tym argumentem jantoni.jajcorzu na pewno go przekonałeś!
            Gratuluję inwencji!
            • jantoni.jajcorz Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 11:34
              placownik napisał:
              >.... Gratuluję inwencji!

Dziękuję:)) Jaki nick, taka inwencja:))) Zresztą adekwatna do poziomu
              respondenta!
              • placownik Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 11:59
                jantoni.jajcorz napisał:

> Dziękuję:)) Jaki nick, taka inwencja:))) Zresztą adekwatna do poziomu
                > respondenta!

Czy przeprowadzasz jakąś ankietę, czy tylko nie rozumiesz znaczenia
                słowa "respondent"?
                • jantoni.jajcorz Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 13:09
                  placownik napisał:
                  > Czy przeprowadzasz jakąś ankietę, czy tylko nie rozumiesz znaczenia
                  > słowa "respondent"?

Przyjmij dowolną opcję ew. tą trzecią :)))
                  • purysta4 Re: cimoszewicz to takie zero w polityce 31.07.05, 20:04
                    oj mniej niz zero.....
      • erg_samowzbudnik Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 12:14
        avin napisał:

> Biedny ci ten kandydat na prezydenta, u wlasnego dziecka musial sie zadluzac
        > ubozuchny socjalista.
        Jakby miał dużo to byś powiedział ,że ukradł.
        Jak by nie stanoł D... z tyłu.
      • and-j1 EKSPERCI SĄ PO PRAWEJ I NIEWIARYGODNI 31.07.05, 15:45
        TOTALNA KOMPROMITACJA BYŁEGO SZEFA UOP ALE SIĘ JAKAŁ TEN TO ZNA USTAWĘ O
        OCHRONIE INFORMACJI NIEJAWNYCH
      • cimoszewiczm Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 17:13
        Moj tato nie zadluzal sie u mnie. zgodzil sie kupic akcje o ktore go
        poprosilam. a mowiac szczerze, to wole biednego ojca a uczciwego.
        • etylkapl Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:14
          litości, to woła o pomstę do nieba, a wolisz ojca, który jako premier nic nie
          robił i o niczym nie miał pojęcia ????
        • etylkapl Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:14
          cimoszewiczm napisała:

> Moj tato nie zadluzal sie u mnie. zgodzil sie kupic akcje o ktore go
          > poprosilam. a mowiac szczerze, to wole biednego ojca a uczciwego.
          • alfredkujot Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:31
            etylkapl napisała:

> cimoszewiczm napisała:
            >
            > > Moj tato nie zadluzal sie u mnie. zgodzil sie kupic akcje o ktore go
            > > poprosilam. a mowiac szczerze, to wole biednego ojca a uczciwego.

No to jest fajny numer "coreczki" .
            Zdolna bestyjka ;-))))))
            Z sld "coreczka" jak w morde strzelil
      • timoszyk Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 17:52
        Cimoszewicz kupil akcje Orlenu za 500 tys zlotych. 350 tys dostal od corki, 150
        tys pozyczyl od banku, czyli jak rozumiem biura maklerskiego. Jednakze redukcja
        wyniosla 90%, co oznaca ze wartosc planowanej transakcji wynosila 10 razy
        wiecej, czyli 5 mln zlotych. Musial wiec od biura maklerskiego uzyskac
        mozliwosc zaciagniecia pozyczki na 4mln 650 tys zlotych. W zwiazku z tym mozna
        zadac kilka pytan.

1. Czy jest w Polsce normalna rzecza udzielanie przez biura maklerskie tak
        duzych pozyczek przy tak malym zabezpieczeniu? Na przyklad w USA wielkosc
        poczki nie moze przewyzszac wkaldu wlasnego. Takie jest prawo.

2. Jesli wklad corki wynosil 350 tys, a wielkosc zamierzonej pozyczki
        zaciagnietej na nazwisko Wlodzimierza Cimoszewicza wynosila 4 mln 650 tys, to
        jak mozna twierdzic, ze byla to transakcja dokonywana w jej imieniu?

3. Jesli pieniadze znajdujace sie na koncie ojca byly (rzekomo) w istocie
        pieniedzmi jego corki, to skad mamy pewnosc, ze pieniadze znajdujace sie
        aktualnie na koncie corki nie sa w istocie wlasnoscia ojca?

Wac
        • cimoszewiczm Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 18:15
          Drogi Wac:
          transakcji dokonano na moja prosbe moimi pieniedzmi.
          Verite de fait.
          • rymera Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 20:00
            Twoj tato zlamal co najmniej prawo bankowe dotyczace udzielania kredytow
            (srodki wlasne ).Pozyczka wedlug prawa polskiego powyzej 2000 zl powinna byc
            udokumentowana na pismie.Podajac ta sume jako srodki wlasne zlama przepisy
            finansowe RP (oplaty podatkowe).Wykonujac zakup dla "cudzoziemcow" przekroczyl
            przepisy bankowe. Suma sumarum sa to wszystko przekroczenia scigane albo przez
            urzedy finansowe albo przez prokurature z urzedu - wszelkie tlumaczenia i
            nieznajomosc takowych nie zwalniaja od ich przestrzegania.Jako doktor prawa
            twoj ojciec powinien odmowic takiej przyslugi , jako przedstawiciel wladz
            powinie Tobie wytlumaczyc jak sie takie rzeczy "legalnie" przeprowadza , ale
            widocznie sam przelew 100 tys.$ kosztuje, a przeciez chcialo sie zarobic.
            Twoj tato poprostu zle wypelnil PIT (zapomnial,popelnil blad , ale poniewaz nie
            jest Kulczykiem mu nie wierze)!!!
            • cimoszewiczm Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 20:24
              nigdy nie udzielilam tacie pozyczki, i nie jestem cudzoziemcem ;-)zamjuje sie
              gielda od wielu lat i poprosilam tate o zainwestowanie moich pieniedzy. to
              wszystko. czego sie jeszcze mozna doszukiwac w tych prostych faktach.
              • alfredkujot Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 09:50
                cimoszewiczm napisała:

> nigdy nie udzielilam tacie pozyczki, i nie jestem cudzoziemcem ;-)zamjuje sie
                > gielda od wielu lat i poprosilam tate o zainwestowanie moich pieniedzy. to
                > wszystko. czego sie jeszcze mozna doszukiwac w tych prostych faktach.

Oj bidotko, bidotko, tak sie zajmujesz od lat i tatus ci musial konta uzyczac ?
                A skad wiedzialas sierotko w co w Polsce inwestowac ?
                To sie nazywa wykorzystywaniem informacji insajderow- to co zrobil twoj tatko.
                Gdziekolwiek indziej np w US tatko za taki numer mialby przechlapane. Polakom
                ciemnote mozna jeszcze wciskac ...jeszcze."Coreczko"
              • etylkapl Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:20
                jaki ojciec, taka córka
              • pyzol1 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 11.08.05, 06:18
                Droga pani,

A jak sie w kilka lat robi takie pieniadze? Pani podpowie, co? Wielu pewnie
                skorzysta. Rodakow - pani Malgosiukochana, rodakow, najprawdziwszych wyborcow!

Kaska( od 16 lat na emigracji, ale takiego szmalu to nie miala okazji nawet
                powachac - moze mi pani podpowie, gdzie zainwestowac, aby tak - szastu-prastu!-
                tyle zarobic? No, niech sie pani zlituje, pol-sierotka jestem tatus mi juz nie
                pomoze)

Kaska
                • pyzol1 D pani Malgosi 11.08.05, 06:25
                  Powyzsze, oczywiscie bylo do Pani Malgosi - pojecia nie mam dlaczego wyskoczylo
                  tutaj.

To jak, wrzuci pani jakies tipy na inwestowanie? Co pani,np. w Grecji poleca?

Kaska
        • etylkapl Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:17
          i co na to pani paradowska ?? wielka ekspertka broniąca cimoszki
        • etylkapl Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 01.08.05, 10:17
          timoszyk napisał:

> Cimoszewicz kupil akcje Orlenu za 500 tys zlotych. 350 tys dostal od corki,
          150
          >
          > tys pozyczyl od banku, czyli jak rozumiem biura maklerskiego. Jednakze
          redukcja
          >
          > wyniosla 90%, co oznaca ze wartosc planowanej transakcji wynosila 10 razy
          > wiecej, czyli 5 mln zlotych. Musial wiec od biura maklerskiego uzyskac
          > mozliwosc zaciagniecia pozyczki na 4mln 650 tys zlotych. W zwiazku z tym
          mozna
          > zadac kilka pytan.
          >
          > 1. Czy jest w Polsce normalna rzecza udzielanie przez biura maklerskie tak
          > duzych pozyczek przy tak malym zabezpieczeniu? Na przyklad w USA wielkosc
          > poczki nie moze przewyzszac wkaldu wlasnego. Takie jest prawo.
          >
          > 2. Jesli wklad corki wynosil 350 tys, a wielkosc zamierzonej pozyczki
          > zaciagnietej na nazwisko Wlodzimierza Cimoszewicza wynosila 4 mln 650 tys, to
          > jak mozna twierdzic, ze byla to transakcja dokonywana w jej imieniu?
          >
          > 3. Jesli pieniadze znajdujace sie na koncie ojca byly (rzekomo) w istocie
          > pieniedzmi jego corki, to skad mamy pewnosc, ze pieniadze znajdujace sie
          > aktualnie na koncie corki nie sa w istocie wlasnoscia ojca?
          >
          > Wac
    • cyklista Jeżeli Newsweek mówi remis 30.07.05, 21:55
      to znaczy że Cimoszewicz rozjechał komisję (czy raczej jej marne szczątki) jak
      walec karalucha.
      • hayek1 Re: Jeżeli Newsweek mówi remis 30.07.05, 23:07
        Trafna uwaga. :)
        • reality123 CIMOSZENKO PONIÓSŁ MORALNĄ KLĘSKĘ !!!!!!!!!!!!!!!! 30.07.05, 23:53
          jako kandydat na prezydenta cimoszenko
          totalnie skompromitował się niby pomyłka
          w zeznaniu podatkowym i poważnym podejżeniem
          sywindlu akcyjnego oraz niedbaniem o bezpieczenstwo
          energetyczne panstwa

i nic tu nie pomoże koło ratunkowe giewu
          czy niepolskiego newsweeka !
          • saba1953 [...] 31.07.05, 03:02
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • wielka_plyta wysokie morale i godna postawa społeczno polityczn 31.07.05, 15:21
            a prawicy
            to także medal na igrzyskach olimpijskich, a także najlepszy wynik wyborów!
          • michr Re: CIMOSZENKO PONIÓSŁ MORALNĄ KLĘSKĘ !!!!!!!!!!! 01.08.05, 01:18
            Jako zwolennik Cimoszewicza ubolewam że przydarzył mu się ten błąd, oczywiście
            będzie to wykorzystywany w negatywnej kampanii. Wdzięczny mu jestem że utarł
            nosa tej pseudokomisji, pokazał jak można się bronić wykorzystując obowiązujące
            prawo, to była lekcja poglądowa.
            • etylkapl Re: CIMOSZENKO PONIÓSŁ MORALNĄ KLĘSKĘ !!!!!!!!!!! 01.08.05, 10:23
              swój swego zawsze poprze,te same biznesy
      • quasimodos1 Re: Jeżeli Newsweek mówi remis 31.07.05, 10:33
        tak bardzo ich rozjechał, że każdy normalny człowiek widzi jaki z cimoszenki
        człowiek uczciwy. Żenada, że taka miernota wogóle staje w wyścigu do fotela
        prezydenckiego.
    • poesis Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 30.07.05, 21:56
      Ja również zagłosuję z tych samych powodów na W. Cimoszewicza.
      Udowodnił już na wstępie pierwszego przesłuchania, że nadaje się na prezydenta.
      Tak trzymać!
      • wojakszwejk Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 01:51
        Wolontariusze Cimoszewiczowoforumowi,
        lepiej się starajcie, bo marne pochwały wam wychodzą. Jeśli oglądaliście "Pogodę na jutro" Stuhra, to jesteście jak "spontanicznie" pojawiająca się na wiecach kandydata zauroczona nim pani.
    • zyks Paradowska-wiadomo...Ale remis był.Nie ma to jedna 30.07.05, 21:58
      -k znaczenia, bełkot jest zbyteczny: wiekszość zagłosuje za C., bo jak nie, to
      L. Cała sprawa C.: majstersztyk. Te gaduły Kaczory i Rokity długo jeszcze muszą
      się uczyć, a i tak się nie nauczą...To wszystko jest śmieszne, ale i
      przybijające, jeśli ktoś się przejmuje.
    • bogunia0 Na szczęście w prawdziwych wyborach... 30.07.05, 22:01
      Na szczęście w prawdziwych wyborach każdy człowiek ma tylko jeden głos. Na tym
      forum każdy zwolennik Cimoszewicza może mieć tyle nicków, ile mu się podoba.
      • ceniekceniek Re: Na szczęście w prawdziwych wyborach... 30.07.05, 22:24
        Zgadzam sie, z "bogunią0" ale tylko w połowie.
        W wyborach rzeczywiście każdy ma jeden głos. Co do nicków jednak jestem innego zdania bo malkontentów, którzy używają na tym forum wielu nicków aby przywalić Cimoszewiczowi jest zapewne więcej niż tych, którzy Go bronią i popierają,
        Ja oddam głos na Cimoszewicza bo jest to moim zdaniem facet na poziomie.
        Ci którzy mu szyją buty czy to o kłamstwo lustracyjne czy akcje Olrenu robią to na siłe bowiem nic innego nie mają bo tego INNEGO NIE MA.
        Za to jest nienawiść i szyderstwo, które ja dziś podczas relacji TV z przesłuchania mogłem zauważyc zarówno u Macierewicza czy też Wassermana a przede wszystkim u wielkiego Romana, który oczyma łypał jak bazyliszek.
        Dopuścić kogoś takiego do władzy to moim zdaniem samobójstwo bo niedługo pod wpływem "tych nieskazitelnych, prawych i bezinteresownych" posłów skoczą sobie co niektórzy do oczu a może i do gardeł.
        pozdrawiam
    • darekwu Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował mnie 30.07.05, 22:01
      Kompetencja, jasność wypowiedzi, Polska lewica ma kilku ludzi na wysokim
      poziomie, to cieszy że nie wszyscy są towarzaszami Szmaciakami. Komisja na
      swoim poziomie, nic tu nie da się naprawić, nie wzleci już w góre, nie da się
      odbić od mulistego smrodliwego dnia.
      Aumiler - podobno człowiek przyzwoity, niekonfiktowy, nie mogłem zrozumieć
      dlaczego pozwal pieskom na sikanie nie dodzywając się zupełnie. Teraz już
      rozumiem, pan Aumiler poszedł na żebry do Lepera. To wyjaśnia wiele, ale też
      smuci, bo nie ma usprawiedliwienia do takiego towarzystwa - w każdym razie dla
      mnie osobisty kontakt z Beger lub Chojarską byłby niemożliwy bo mam słąby
      żołądek i puściłby pawia na sam widok, nie mówiąc juz o smrodzie gnojowicy.
      • broetje [...] 30.07.05, 22:13
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • jacentymax Cimoszewicz zachował się jak typowy pokerzysta!!!! 30.07.05, 22:34
          Cimoszewicz, zachował się jak typowy gracz, w przeciwieństwie, do komisji,
          a w pierwszej rundzie pytań, Giertych miał minę, jak KOŃ w Filmie z 60 lat
          pt/ KOŃ KTÓRY MÓWI czyli Mister ED...wszyscy w komisji , byli podeksytowani,
          a Cimoszko spokojny, rzeżki, wytrawny polityk.Macierewicz z Giertychem i
          Wasermanem , najgorszy występ w komisji, wkółko te same pytania ...Żenada
          Eksperci brak kompetencji, widać że patrzą, na zegarki, mają po 200,00zł na
          godzinę, wypowiedzi mało zdecydowane i małowiarygodne w szkole, sie mówi na
          takich .... pływający wokół tematu brak konkretu wypowiedzi.
      • wrojoz Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 30.07.05, 22:44
        Cimoszewicz to bufon i arogant. Oczywiście że spotkanie przegrał, gdyż okazał
        się kombinatorem, małym cwaniaczkiem, który nie zapłacił właściwych podatków,
        nie zgłosił w oswiadczeniu kwot. Złamał prawo i tylko rozliczenie przez Urząd
        Skarbowy oraz zapłata należności, może utrzymać tysiące ludzi w Polsce przed
        wystąpieniem do Urzędów z odwołaniami.
        A pani Paradowska dała jak zwykle popis stronniczego popierania Cimoszewicza i
        komuchów. Dla mnie Paradowska już nie istnieje.
        • zbynek Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował ? 30.07.05, 23:34
          Jak facet na tym stanowisku sie moze tak tlumaczyc... To typowy komuch. Chcecie
          powrotu Millerow, Oleksych i innych wybierzcie sobie na prezydenta pana C.
          • michr Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 03:03
            zbynek napisał:

> Jak facet na tym stanowisku sie moze tak tlumaczyc... To typowy komuch.
            Chcecie
            >
            > powrotu Millerow, Oleksych i innych wybierzcie sobie na prezydenta pana C.
            Nie chcemy Millerów i Oleksych, ale też nie chcemy Giertychów, Wassermanów i
            Maciarewiczów, nie chcemy trybunałów ludowych ta komisja jest ich pierwowzorem,
            nie chcemy rewolucji moralnej w wykonanie braci Kaczyńskich, nie wierzymy że w
            tym kraju polepszy się na skutek rządów Kaczorów, ponieważ aby tak się stało
            potrzeba potencjału intelektualnego, a w tym obozie tego potencjału nie widać.
            Chcemy Prezydenta którego nie musimy się wstydzić, a nie pieniacza który jest
            gotów skonfliktowac nas z całym światem. Potrafimy wybaczyć mu małe błędy,
            ponieważ mylić się jest rzeczą ludzką.
            • alfredkujot Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 07:43
              michr napisał:

> zbynek napisał:
              >
              > > Jak facet na tym stanowisku sie moze tak tlumaczyc... To typowy komuch.
              > Chcecie
              > >
              > > powrotu Millerow, Oleksych i innych wybierzcie sobie na prezydenta pana C
              > .
              > Nie chcemy Millerów i Oleksych, ale też nie chcemy Giertychów, Wassermanów i
              > Maciarewiczów, nie chcemy trybunałów ludowych ta komisja jest ich
              pierwowzorem,

A kto ty jestes ze o sobie mowisz my? "nie chcemy"
              A ja chce trybunalu bo ja sie juz nie mam kogo bac i czego bac.
              Co mnie taki wasserman np moze zrobic ?Ja nic juz nie mam do stracenia.
              >
              > nie chcemy rewolucji moralnej w wykonanie braci Kaczyńskich, nie wierzymy że
              w
              > tym kraju polepszy się na skutek rządów Kaczorów,

Znowu to "my" kto ty jestes my ? Sld ? Ja chce Kaczirow i chce trybunalu,
              chce komisji . Chce aferzystow i zlodzieji widziec przed trybunalem.

ponieważ aby tak się stało
              > potrzeba potencjału intelektualnego, a w tym obozie tego potencjału nie
              widać.

Proponujesz zeby nie bylo zadnego trybunalu bo to robota dla intelektualistow?
              To moze wybic, wyrznac was hieny trzeba? Tak jak wy niszczyliscie Polakow.
              Ty masz racje ? Zadnych trybunalow . Na drzewo od razu.

> Chcemy Prezydenta którego nie musimy się wstydzić,

A teraz to sie nie ma czego wstydzic? Tego sprzedawczyka , kombinatora, prezia?

a nie pieniacza który jest
              > gotów skonfliktowac nas z całym światem.

A skad to wiesz ze nas ze swiatem skonfliktuje?
              Waz krwiopijcy zabic trzeba , nie ma innej rady. Waz zarazy sie
              inaczej ten narod nie pozbedzie. Nie ma innego wyjscia.
              Na trybunaly szkoda czasu i pieniedzy. Od razu .
              Mysle ze musi powstac podziemie tak jak podczas okupacji.
              I was trzeba skazywac wyrokami "podziemia"- odczytac wam liste "zaslug"
              dla ojczyzny i za zdrade w czape.Tak sie nalezy z wami obejsc.
              Przyjdzie kryska na matyska.

Potrafimy wybaczyć mu małe błędy,
              > ponieważ mylić się jest rzeczą ludzką.
        • kroczak Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 30.07.05, 23:57
          Narazie prawica niema meza stanu aby mogl reorezentowac Polske;. Kaczynski
          slaby i urode ma parszywa, jest klutliwy i pamietliey takie cos nie moze zostac
          prezydentem polski.Pani Paradowska ta cala komisje swietnie i prawdziwie
          podsumowala nic dodac nic ujac.

• jantoni.jajcorz Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 31.07.05, 07:59
          wrojoz napisał:
          .... który nie zapłacił właściwych podatków, nie zgłosił w oswiadczeniu kwot.

W oparciu, o który przepis [wówczas obowiązujący] twierdzisz, że miał płacić
          jakieś podatki? Nie wiesz pajacu o czym piszesz:(((

> ....Dla mnie Paradowska już nie istnieje.
          A to jej dowaliłeś:)))) Biedaczka zapłacze się na śmierć:)))))

Jesteś śmiesznym zaślepieńcem, bez wiedzy i zdrowego rozsądku.
          Tylko bełkoczesz:((
        • michr Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 02:01
          wrojoz napisał:

> Cimoszewicz to bufon i arogant. Oczywiście że spotkanie przegrał, gdyż okazał
          > się kombinatorem, małym cwaniaczkiem, który nie zapłacił właściwych podatków,
          > nie zgłosił w oswiadczeniu kwot. Złamał prawo i tylko rozliczenie przez Urząd
          > Skarbowy oraz zapłata należności, może utrzymać tysiące ludzi w Polsce przed
          > wystąpieniem do Urzędów z odwołaniami.
          > A pani Paradowska dała jak zwykle popis stronniczego popierania Cimoszewicza
          i
          > komuchów. Dla mnie Paradowska już nie istnieje.
          Polecam ci "Wprost" czasopismo towarzysza Króla byłego sekretarza KC, tam nie
          popierają Cimoszewicza.
        • erg_samowzbudnik Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 10:18
          wrojoz napisał:

1. Nie miał nic do zapłacenia nawet gdyby miał zysk bo dochody z giełdy nie były
          opodatkowane.
          > A pani Paradowska dała jak zwykle popis stronniczego popierania Cimoszewicza i
          2.Najbardziej wyważona wypowiedz pani Paradowskiej.Pełny profesionalizm
          dziennikarski.
        • etylkapl Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 10:34
          dla mnie też, powinna zrezygnować z dziennikarstwa, jawnie popierać nieroba
          (premier, który nic nie wie o poczynaniach rządu którym kierował - za to
          powinna być odpowiedzialność konstytucyjna) i oszusta , "doktor prawa" nie
          znający prawa, obywatel poniżej przeciętnej , gzie policja skarbowa, urzędy
          skarbowe rozłożyły wiele uczciwych firm, zniszczyły wielu ludziom życie, a taki
          wc śpi spokojnie i jeszcze się puszy, obywatel poza prawem, a motłoch, którym
          gardzi prosi go żeby kandydował, żałosne
        • etylkapl Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 10:35
          wrojoz napisał:

> A pani Paradowska dała jak zwykle popis stronniczego popierania Cimoszewicza
          i
      • saba1953 Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 31.07.05, 03:11
        MAM PYTANIE. Jak to możliwe że na urząd prezydenta kandyduje człowiek (Lepper),
        mający w tym czasie kilka spraw sądowych niezakończonych z własnej winy,
        obstawiony takimi samymi jak on procesiarzami (Chojarska) i pieprzący o
        praworządności.
      • etylkapl Re: Cimoszewicz to wspaniały człowiek, oczarował 01.08.05, 10:27
        towarzyszem szmaciakiem okazał się cimoszko
    • gru645 Tja, ciag dalszy kwasniewszczyzny, wysiadam. 30.07.05, 22:38
      Bedzie jeszcze wiekszy gnój w ramach tego samego kierunku politycznego.
      Nie boje się Kaczorów i zaczynam nie bać sie Leppera. Pozostali sie nie licza.
      Chyba Kaczor...choc on taki nieładny ale bliski mi ideowo. Nie miał bym nic
      przeciwko obcieciu emerytur zbirom z SB, na rzecz np. bezrobotnych.
      PS. Czy to naduzycie wiedzy pochadzacej z piastowanego stanowiska przy zakupie
      akcji i całe mataczenie z tym uwazasz za correct ?
    • m.bekier Zaremba przyznaje zwycięstwo Cimoszewiczowi 30.07.05, 22:45
      Znając wściekle prawicowe nastawienie Zaremby to jego orzeczenie ,ze był remis
      oznacza,że absolutnie wygrał Cimoszewicz.Nawet on ,Zaremba nie odważył sie
      powiedziec ,że cimoszewicz przegrał,bo ośmieszyłby się.
      • qin Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 30.07.05, 23:01
        Ogladałem ten spektakl z coraz bardziej trafiał mnie szlak.Tak zachowuje sie
        marszalek takiegi chamstwa i arogancji nie widziałem.
        Nie nadaje sie jesli nie umie nawet wypełnic bez błedu PIT
        Był premierem 1996 co sie wtedy stało z polska firma Ciech zastała wyrolowana.
        Pojawiła sie firma radziecka 2 osobowa 2 muzyków i przejeli handel ropa
        Kto wpadł na ten pomysł,jak mozna tak postepować ?Co to jest za firma Nafta
        Polska? dlaczego nie wspolpracowala z Ciechem?Afera,kryminał.tAK SIE MYSLI O
        INTERESIE PANSTWOWYM.
        JAK PREMIER,MARSZALEK,MIMISTER DO SPRAW ZAG.NIE MOZE WIEDZIEC JAKI PROCENT MA
        ROSJA W HANDLU Z POLSKA GAZEM I ROPA.
        • hayek1 Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 30.07.05, 23:13
          Jeśli to oglądałeś i Twoim zdaniem chodziło o błąd w PIT to przy następnej
          okazji po prostu spędź sobotę przy grillu.
          • qin Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 30.07.05, 23:23
            sa tez inne sprawy to przejecie przez rosjan 2 muzykow handlu ropa z rosja
            czyli wyeliminowaniu firmy polskiej Ciech,to brak wiedzy premiera ,min,spr.zag.
            o uzaleznieniu sie energetycznym Polski od Rosji.Przeczytaj uwaznie co napisalem
            Podsumujac mozna zarzucic Cimoszewiczowi Włodzimierzowi działanie antpolskie
            • hayek1 Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 30.07.05, 23:34
              W sprawie "uzależnienia się energetycznego Polski od Rosji" polecam artykuł, do
              którego link podałem parę postów niżej.

A z "działaniami antypolskimi" mieliśmy dziś do czynienia ze strony pana
              Macierewicza, który uznał, że jego ciekawość jest ważniejsza niż interes Polski
              i próbował wymusić na Cimoszewiczu podczas jawnego przesłuchania informacje,
              których ujawnienie mogło szkodzić naszym interesom (nie ma powodów, żeby nie
              wierzyć w tym zakresie Cimoszewiczowi).
              • qin Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 30.07.05, 23:50
                Pan Macierewicz nie jest moim idolem.Czy mi powozesz bo widze ze jesteś
                zorientowany co stało sie z Ciechem do 1996 miała ta firma miała bardzo dobre
                wyniki finansowe jesli było tak dobrze to po co to zmieniac?dlaczego nie
                przejeła go Nafta Polska
                i dlaczego powstała N.P.Te przepisy ktore wtedy powstaly o akcyzie,te ogromne
                straty skarbu panstwa,Czyj to byl pomysł?
                • hayek1 Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 31.07.05, 00:01
                  Nie jestem wcale dobrze zorientowany. Nie wiem dlaczego przyjęto takie
                  rozwiązania, a nie inne, ale przyjmuję do wiadomości tłumaczenia Cimoszewicza,
                  że nie on o tym decydował.

A co do rozporządzenia w sprawie akcyzy. Nie lubię Kołodki, ba, nie znoszę
                  Kołodki, jego charakteru, jego poglądów, jest on wyśmiewany na mojej uczelni.
                  Ale sugestię, że należał do mafii paliwowej, czy też tę mafię świadomie
                  wspierał, czy też w ogóle robił coś świadomie wbrew interesom Polski - uważam za
                  absurd. Oprócz opierania się na różnych domysłach, oskarżeniach i poszlakach,
                  trzeba też czasami przyjrzeć się człowiekowi, posłuchać go i samemu intuicyjnie
                  spróbować ocenić, czy jest to człowiek zdolny do przestępstwa, do zdrady kraju,
                  do krętactwa, cwaniactwa i kłamstwa. Ja oceniam, że zarówno Cimoszewicz jak i
                  Kołodko do takich ludzi nie należą. I tyle.
                  • qin Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 31.07.05, 00:13
                    Ja nie przyjmuje,byl szefem,Trybunał konstytucyjny zaskazył akcyze i co
                    dlaczego wtedy nie zainteresował sie przeciez o tym wiedził a raporty NIKU
                    Przeszedl dobra szkole w partii i dlatego zachowuje sie tak po chamsku ,ale
                    jest inteligentny,i szkoda ze wybrał taka droge
                  • brlink Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 31.07.05, 03:59
                    hayek1 napisał:

> Nie jestem wcale dobrze zorientowany.

skoro tak, to dlaczego sie wypowiadasz na forum?
                    • drizzt_dourden Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 31.07.05, 12:22
                      Bo chce. I może. Ot ta parszywa wolność wypowiedzi ;)
                    • hayek1 Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 31.07.05, 12:43
                      Ooo. To rozumiem, że Ty znasz wszelkie zawiłości powstawania Nafty Polskiej i
                      nie wejścia do niej Ciecha i możesz odpowiedzieć na pytania qin-a. Prosimy,
                      prosimy, popisz się wiedzą.
            • michr Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 01.08.05, 03:35
              qin napisała:

> sa tez inne sprawy to przejecie przez rosjan 2 muzykow handlu ropa z rosja
              > czyli wyeliminowaniu firmy polskiej Ciech,to brak wiedzy
              premiera ,min,spr.zag.
              >
              > o uzaleznieniu sie energetycznym Polski od Rosji.Przeczytaj uwaznie co
              napisale
              > m
              > Podsumujac mozna zarzucic Cimoszewiczowi Włodzimierzowi działanie antpolskie

Wszystko można zarzucić, jak najbardziej. Jeżeli chodzi o mnie to ja
              najchętniej zarzuciłbym ci worek kartofli na plecy. Do tego chyba się nadajesz
        • etylkapl Re: Skandal CIMSZEWICZ ZOSTAN W LESIE 01.08.05, 10:42
          JAK PREMIER,MARSZALEK,MIMISTER DO SPRAW ZAG.NIE MOZE WIEDZIEC JAKI PROCENT MA
          > ROSJA W HANDLU Z POLSKA GAZEM I ROPA.
          jak się przywykło brać pieniądze za ni to się nie wie, takl był uwikłany, że
          już sam nie wiedział jakie pieniądze, skąd i za co bierze
      • kroczak Re: Zaremba przyznaje zwycięstwo Cimoszewiczowi 31.07.05, 00:10

Zaremba kluczyl kombinowal jak taki Aloszka dupcyngiel Facecie badz z jajami
        bo cos mi cuchniez kurzajem.
    • efg Czym Bogu zawiniłem ze urodziłem sie w takim kraju 30.07.05, 22:52
      W normalnym kraju dziennikarze i widzowie wygnali by z torbanmi takie indywiduum
      naduzywajace władzy i szachrujace jak szuler. A tu dyskujsje - kto kogo wystawił
      do wiatru. Ludzie, sami jestescie chyba wszyscy złodzieje. Z taka mentalnościa
      obywateli to Polska za pare lat znowu bedzie rozgrabiona przez sasiadów.Zwykły
      obywatel popełniając byle niescisłość jest dreczony przez urzad skarbowy, sad,
      prokuratora, komornik mu ostatni grosz wydrze, a ludzie wladzy moga sobie
      pozwolic na wszystko. Ja jestem wrogiem komuny, ale naprawde czasem mysle że
      pewnie Leppera na was trzeba, chociaz to dureń.
      • erg_samowzbudnik Re: Czym Bogu zawiniłem ze urodziłem sie w takim 01.08.05, 10:35
        efg napisał:

> W normalnym kraju dziennikarze i widzowie wygnali by z torbanmi takie indywiduu
        > m
        > naduzywajace władzy i szachrujace jak szuler. A tu dyskujsje - kto kogo wystawi
        > ł
        > do wiatru. Ludzie, sami jestescie chyba wszyscy złodzieje. Z taka mentalnościa
        > obywateli to Polska za pare lat znowu bedzie rozgrabiona przez sasiadów.Zwykły
        > obywatel popełniając byle niescisłość jest dreczony przez urzad skarbowy, sad,
        > prokuratora, komornik mu ostatni grosz wydrze, a ludzie wladzy moga sobie
        > pozwolic na wszystko. Ja jestem wrogiem komuny, ale naprawde czasem mysle że
        > pewnie Leppera na was trzeba, chociaz to dureń.

Czy zgłosiłeś stosownej firmie sprawdzenie komputera pod wzgledem legalności
        oprogramowania? Bo jezeli nie to nie jestes taki swięty jak o.dyrektor.
        • alfredkujot Re: Czym Bogu zawiniłem ze urodziłem sie w takim 01.08.05, 10:44
          Uwaga to co nizej tzn to co ma do powiedzenia erg samowzbudnik to jest
          emocjonalny szantaz.
          Masz sie nie wychylac , nie badz taki oburzajacy sie bo i ty takze masz i
          musisz cos na
          sumieniu miec, "nie badz taki czysty" .
          To jest takie perwersyjna wykorzystanie przez pzpr-owcow dzis sld-owcow
          przypowiesci biblijnej o ty "kto bez winy niech pierwszy rzuci kamieniem"
          Nie nalezy sie tym przejmowac. To sa zlodzieje bez zadnych skrupulow-
          zlodzieje i kretacze.
          A co do ciebie samowzbudniku, lata rzadow pzpr zrobily z nas kretaczy.
          I teraz ci sami oszusci kreca i okradaja na calego.

erg_samowzbudnik napisał:

> efg napisał:
          >
          > > W normalnym kraju dziennikarze i widzowie wygnali by z torbanmi takie ind
          > ywiduu
          > > m
          > > naduzywajace władzy i szachrujace jak szuler. A tu dyskujsje - kto kogo w
          > ystawi
          > > ł
          > > do wiatru. Ludzie, sami jestescie chyba wszyscy złodzieje. Z taka mentaln
          > ościa
          > > obywateli to Polska za pare lat znowu bedzie rozgrabiona przez sasiadów.
          > Zwykły
          > > obywatel popełniając byle niescisłość jest dreczony przez urzad skarbowy,
          > sad,
          > > prokuratora, komornik mu ostatni grosz wydrze, a ludzie wladzy moga sobie
          > > pozwolic na wszystko. Ja jestem wrogiem komuny, ale naprawde czasem mysl
          > e że
          > > pewnie Leppera na was trzeba, chociaz to dureń.
          >
          > Czy zgłosiłeś stosownej firmie sprawdzenie komputera pod wzgledem legalności
          > oprogramowania? Bo jezeli nie to nie jestes taki swięty jak o.dyrektor.
    • janek-007 W kazdym innym kraju gdzie 'elity'... 30.07.05, 22:56
      maja wzglednie przyzwoity poziom kazdy kandydat w sytuacji Cimoszewicza by
      zrezygnowal z kandydowania do tak waznego stanowiska w panstwie jakim jest
      prezydent poprostu nie mialby szans a jezeli sam nie mialby na tyle odwagi zeby
      zrezygnowac to partia ktora reprezentuje zrezygnowalaby z niego. Zachowanie sie
      i wyjasnienia Cimoszewicza sa na poziomie jakiegos kacyka z jakiejs Republiki
      Bananowej w Ameryce Poludniwej albo Afryce. To co robi Cimoszewicz i jego
      wyjasnienia to jakas desperacka proba odwrocenia uwagi od swojego udzialu
      w 'sprawach' III RP. Poprostu zenujace. Jezeli Cimoszewicz jest tak 'czysty'
      jak sugeruje to swoimi 'goscinnymi wystepami' przed komisja sam sobie
      zaprzeczyl. Cimoszewicz poprostu nie nadaje sie na Prezydenta III RP i powinien
      zrezygnowac.
    • hayek1 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 30.07.05, 23:06
      Osobom mało odpornym na pier***enie o bezpieczeństwie energetycznym kraju, w tym
      panu Zarembie, polecam ten wielce pouczający artykulik:
      polityka.onet.pl/162,1205426,1,0,2482-2004-49,artykul.html
      • lokalny7 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 30.07.05, 23:38
        Gdzie pan żyje panie "hayek1" i za co ???
        Jeśli dla Pana to pouczający artykuł to gratuluje kolesi!!!
        Na pewno nie zagłosuje na p. Cimoszewicza!!!
        Dlaczego?
        Bo oglądałem 0,5 godziny jego występów przed Komisją Śledczą .
        • hayek1 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 30.07.05, 23:53
          1) Żyję w Warszawie, za pieniądze, a pieniądze mam jeszcze od rodziców.

2) Nie wiem o jakich "kolesiach" Pan mówi, Panie lokalny7.

3) Czy mógłby Pan przedstawić jakieś argumenty przeciwko tezom tego artykułu?
          Najbardziej interesowałoby mnie, nie ukrywam, zakwestionowanie podanych tam liczb.

4) Ja oglądałem całość przesłuchania i po wątpliwościach, jakie zasiało we mnie
          ugięcie się Cimoszewicza przed żądaniami górników jestem znów pewien, że na
          niego zagłosuję, bo pokazał klasę, spokój, stanowczość i kulturę, a to są cechy
          potrzebne w pełnieniu funkcji prezydenta, która sprowadza się do
          współprowadzenia polityki zagranicznej.
    • obserwator999 CIMOSZENKO NIE WIARYGODNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 30.07.05, 23:14
      Jego zachowanie mnie nie dziwi z chamstwem i buta byłych aparatczyków zyłam od
      zawsze.Towarzysze sie nie zmienili.Mam zal ze nie zostali rozliczeni,
      Sytacja gos,jest bardzo zła.Dziura budzetowa przekracza 420 mld zł i to nie
      wszystko./buzek zostawił prawie o połowe mniejsza/Ekonomicza niekompetencja
      tych panow jest porazajaca,Kto zaplaci za to?Ich rorzutnosc,pazerstwo nie ma
      granic.Cimoszewicz jest w tym umazany do pasa,byl w rzadzie millera,i nie
      zrobil nic dobrze wspolpracawali.
    • kpt.klops Zagłosuję na Cimoszewicza 30.07.05, 23:44
      ewentualnie w II turze gdy jego kontrkandydatem będzie Lepper lub Tymiński.
      Ale mam nadzieję że moi rodacy nie są aż tak głupi.
      Moje plany:
      I tura - Tusk
      II tura - Tusk lub Kaczyński
      • hayek1 Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 00:10
        > Moje plany:
        > I tura - Tusk
        > II tura - Tusk lub Kaczyński

A co kogo obchodzą Twoje plany? Jesteś tu tylko jedną z wielu osób, o nic nie
        mówiącym nicku. To jest miejsce na dyskusję, więc może przedstaw jakąś tezę,
        jakiś pogląd, bo to, że istnieją sobie ludzie, którzy będą głosować na Tuska lub
        Kaczyńskiego, to każdy wie.
        • qin Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 00:16
          A mnie obchodza hayek plany to jest forum jestem tez za Tuskiem i za
          PO!!!!!!!!!!! i jest nas wielu
        • broetje Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 00:16
          hayek by sie w grobie przewrocil
          • hayek1 Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 00:21
            A skąd wiesz, że mój nick to nie oddanie hołdu pięknemu ciału Salmy? ;P

A jeśli chodzi o mój komentarz - zebrało mi się na złośliwość, przepraszam. ;P
            Choć zastanawia mnie czasami wysokie mniemanie o sobie ludzi, którzy w dyskusji
            internetowej dodają do wątku posta o treści "popieram" i myślą, że właśnie
            powiedzieli coś ważkiego. :D
            • broetje Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 00:24
              czy nie chcez zmian?
            • placownik Re: Zagłosuję na Cimoszewicza 31.07.05, 09:53
              hayek1 napisał:

> i myślą, że właśnie
              > powiedzieli coś ważkiego. :D

Spodziewasz się na tym forum "ważkich powiedzeń"?!?!
    • bartosz_kania Cimoszewicz jedynym normalnym kandydatem 31.07.05, 00:31
      Ja też oddam głos na Cimoszewicza. Nie jest ideałem, ale wyciąganie sprawy
      tej rzekomej pożyczki to jakiś absurd. Na tej zasadzie powinienem dopisać sobie
      do dochodów wartość obiadu, którym podejmuje mnie mama. Tak jak Cimoszewicz
      robi 99% ludzi. No, może nie w takiej skali (100 tys. dolków), ale jednak.

No bo jak nie Cimoszewicz to kto? Kaczor?? Ten skrajny prawicowiec-katolik-
      konserwatysta? A może Lepper? Nowy Dyzma...
      • broetje Re: Cimoszewicz jedynym normalnym kandydatem 31.07.05, 00:47
        bartosz_kania napisał
        Kaczor?? Ten skrajny prawicowiec-katolik-
        > konserwatysta?

I znowu to samo - jak mozna tak bezmyslnie powtarzac te bzdury - jesli slowo
        skrajny ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie to Kaczyński jest wszystkim tylko nie
        skrajny!
        • placownik Re: Cimoszewicz jedynym normalnym kandydatem 31.07.05, 09:56
          broetje napisał:

> I znowu to samo - jak mozna tak bezmyslnie powtarzac te bzdury - jesli slowo
          > skrajny ma jeszcze jakiekolwiek znaczenie to Kaczyński jest wszystkim tylko
          > nie skrajny!

Jest na przykład urodzonym mediatorem. Cecha niezwykle ważna u prezydenta.
          • paero123 Re: Cimoszewicz jedynym normalnym kandydatem 01.08.05, 17:44
            ze specjalnoscią "negocjacje z mniejszosciami seksualnymi" :-)
      • et21 cimoszenko to Nikodem. Lepper to Nikos ;) 01.08.05, 09:47
    • gajzlera Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 00:34
      Fakt..to obecnie jedyny kandydat na prezydenta, na którego mogę zaglosować.
      • broetje Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 00:48
        gajzlera napisał:

> Fakt..to obecnie jedyny kandydat na prezydenta, na którego mogę zaglosować.

powodzenia! wszystkiego najlepszego w Polsce Czarzastego!
    • frank_drebin Sadzac z wielu postow na tym forum. Wielu 31.07.05, 00:55
      wolontariuszy Cimoszenki juz sie uaktywnilo i udaje internautow,
      ktorzy "przypadkowo" wielbia Cimoszenke jak nikogo innego bo maja takie poglady
      akurat. Link nizej wszystko wyjasnia.

kataryna.blox.pl/html/4259841,1179650,217.html?399058
      • frank_drebin Upsss zly link w poprzednim poscie. Ponizej jest 31.07.05, 00:57
        wlasciwy latwo odnalezc ten wpis :0

kataryna.blox.pl
      • placownik Re: Sadzac z wielu postow na tym forum. Wielu 31.07.05, 10:01
        To rzeczywiście karygodne!

Jak powszechnie wiadomo wolontariusze powinii latać od domu do domu z
        własnoręcznie napisanymi ulotkami.

Wara im od Internetu!!!
        • frank_drebin Re: Sadzac z wielu postow na tym forum. Wielu 31.07.05, 19:08
          Jest pewna roznica. Biegajac z ulotkami, czy pukajac do drzwi - chodza, ze tak
          powiem z otwarta przylbica i widac z jakiego ugrupowania sa. Tutaj natomiast
          udaja, ze tak powiem "bezstronna" opinie publiczna. W teatrze to sie kolego
          nazywa "klaka". Sama metoda agitacji natomiast jest dozwolona w koncu to
          polityka tu wszystkie chwyty dozwolone. Jednak tak samo jak ktos ma prawo
          agitowac za Cimoszenka udajac "bezstronnego" internaute (beztsronnego w tym
          sensie, ze nie jest wolontariuszem jego sztabu wyborczego), tak samo ja mam
          prawo napisac, ze ktos wedlug mnie to robi. Zreszta inne sztaby tez pewnie to
          robia tylko, ze byly troche madrzejsze bo sie do tego oficjalnie nie przyznaja.
          Przynajmniej, tak dla porzadku, zaznacze nie wiem o takim przypadku.
    • pterodaktyl59 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 00:57
      Muszę przyznać, że Cimoszewicz doskonale się przygotował na występ przed
      komisją. Ta prezydencka powaga, ojcowskie pouczenia, męski tembr głosu
      sprawiły, że pozostali aktorzy tego spektaklu prezentowali się jak
      rozwrzeszczana szkolna dziatwa. Nie wypowiadam się na temat meritum zeznań z
      uwagi na fakt, że wszyscy (prawie) politycy uważają się za stojących ponad
      prawem. Oni tylko czasami "się mylą", ale nigdy nie mają "złej woli". Żeby
      chociaż uchwalali mądre, zrozumiałe i nie korupcjogenne prawo, to jeszcze można
      by im to wybaczyć. A tak, Cimoszewicz, Leper czy inny prezydent to
      przypuszczam, że wszystko jedno!!!
      • obserwator999 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 12:47
        To nie wszystko jedno.To fakt ze odrobił staranie lekcje,ale krecił,zasłaniał
        sie tajemnica,niepamieciaw w momentach niewygodnych pytań.Zachowywal sie jak
        cham.Kto pomyslal zeby na poczatku grozic komisji co za arogancja.Przeszedł
        dobra szkole i to mnie nie dziwi.Wie jaka jest finansowa sytacja w kraju/dług
        przekraczajacy dopuszczalne granice/
        ale jak ostatni przymulony robi jeszcze wieksze zobowiazania-gornicy emeryt.
        dlaczego tak pozno za to sie wzieli?Niepopularne ale konieczne ratujace finanse
        panstwa decyzje,niech to robi nowy rzad narazajac sie na strajki i wiece,w
        konsekwencji spadek poparcia i znowy my dobrzy przyjdziemy i u...budzet tacy
        jestesmy kochanirozwalamy to co inni zbuduja.Przed tel.kłamie jak z nut mowiac
        ze sytacja finansowa jest super.
    • fxvi Cimoszko=PZPR: to pokazala komisja i "male" szwind 31.07.05, 02:17
      elki....
    • fxvi Paradowska dalej jest PZPR BETON.... 31.07.05, 02:18
    • fxvi Komu PZPR zwracala dlugi? KGB. Za co to bylo 31.07.05, 02:19
      rozliczenie....
    • saba1953 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 02:59
      I tak na niego zagłosuję bo jest jedyną osobą, która nie tylko że nie wchodzi w
      układy z innymi politykami i biznesmenami ale jeszcze jest prawnikiem co
      gwarantuje że przez jego kancelarię żadne szwindle nie przejdą jeżeli coś będzie
      nie tak. Żaden więcej kandydat na prezydenta takich gwarancji nie daje.
      • obserwator999 Re: Publicyści o przesłuchaniu Cimoszewicza przed 31.07.05, 12:52
        Zadne afery przypomnij sobie za jego czasow zaczela sie afera paliwowa-
        zniszczono firme polska Ciech pojawila sie z rozkwitła firma rosyjska j&s
        A on jest poto azeby ochraniac mafijne interesy Kwasniewskiego i reszte
        towarzyszy
    • marian.kaluski POLSKE ZAMIESZKUJA POLACY I NIJACY 31.07.05, 04:34
      Dzisiejszą Polskę zamieszkują Polacy i Nijacy, którzy obecnie stanowią
      większość ludności lub coś koło tego.
      Dla pierwszych bohaterami narodowymi są m.in. Tadeusz Kościuszko czy Józef
      Piłsudski, dla drugich Włodzimierz Cimoszewicz jako ex-komuch i oszust
      podatkowy.
      Nijacy - mało was ex-komuchy oszukały? Wybierzcie ich znowu.
      Do trzech razy sztuka. Jednak ten trzeci raz będzie oznaczał dla was totalny
      chaos państwa i jeszcze większą
      nędze. Jedynym wyjściem z tego będzie powróz, na który sobie szczerze już teraz
      zasłużyliście!
      • economist_43 POLSKE ZAMIESZKUJA POLACY I NIJACY !!!!!!!!!!!!!!! 31.07.05, 12:29
        marian.kaluski napisał:

> Dzisiejszą Polskę zamieszkują Polacy i Nijacy, którzy obecnie stanowią
        > większość ludności lub coś koło tego.
        > Dla pierwszych bohaterami narodowymi są m.in. Tadeusz Kościuszko czy Józef
        > Piłsudski, dla drugich Włodzimierz Cimoszewicz jako ex-komuch i oszust
        > podatkowy.
        > Nijacy - mało was ex-komuchy oszukały? Wybierzcie ich znowu.
        > Do trzech razy sztuka. Jednak ten trzeci raz będzie oznaczał dla was totalny
        > chaos państwa i jeszcze większą
        > nędze. Jedynym wyjściem z tego będzie powróz, na który sobie szczerze już teraz
        >
        > zasłużyliście!

dobrze zauważone !
        ci nijacy to produkt 45 lat komunizmu
        plus 15 lat medialnego oddziaływania
        polskojęzycznego michniko-lewactwa !!!

Poprzez zaszczepioną im przez polskojęzyczne lewactwo
        nienawiść do Polskości
        Nijacy nienawidzą samych siebie
        znajdujac sie w stanie permanentnej autoagresji !!!
    • yarixch Sluchalem calego przesluchania, Teraz wiem dlacze 31.07.05, 06:17
      go cimoszewicz wczesniej probowal wymigac sie, nie chcac stanac przed komisja.
      Kretacz jak cale pzpr-sld. jakubowska, miller, dochnal pewnie ciesza sie z jego
      wysokich notowan
    • aborpol Paradowska w ...upałach! 31.07.05, 07:15
      Najwyraźniej Paradowskiej zaszkodziły ostatnie upały! Magister doktor,
      marszałek, premier, minister, rolnik, zarządca, podatkowy oszust, hochsztapler
      giełdowy, sejmowy kłamca oświadczeniodawczy, komunista W. Cimoszewisz sam sobie
      zafundował negatywną kampanię prezydencką! Czytając i słuchając od casu do
      czasu komentarze tej kobiety, dziw tylko bierze przeogromny, dlaczegóż to do
      tej pory Jaśka P. nie wskoczyła w belwederskie dołki startowe?! Ale jeszcze nie
      wszystko stracone!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka