asasello5 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:36 www.izvestia.ru/world/article2422251 Wersja Wowki, dla zainteresowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:48 Mam klopoty z rozszyfrowaniem tych krzaczkow, ale czy na tym portalu wspominaja choc slowem rocznice Powstania Warszawskiego??? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ruski przygotowuja sie do ataku na Polske.... 01.08.05, 17:05 Dla nich jest to jednoznaczna ,polityczna prowokacja.Polscy chuligani to widocznie wedlug nich terrorysci, z ktorymi ruski wojuja na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 23:21 asasello5 napisał: > www.izvestia.ru/world/article2422251 > Wersja Wowki, dla zainteresowanych. a to cos dla ciebie,zdanie polakozercy,ponoc! Владимир Жириновский, 01.08.2005 21:13 Лидер фракции ЛДПР , который буквально через несколько дней отправляется в Польшу, прокомментировал это событие следующим образом: "Случай единичный и он близок к обычным хулиганским поступкам. В субботу или воскресенье в какой-то части города всегда есть группы молодежи, которые ищут повода, чтобы поскандалить. Поэтому напрямую, чтобы охотились за детьми дипломатов, этого нет. Допустим, если бы дежурили у ворот посольства, у дома, которого живут, поймали, побили... В этом случае, эта группа польских хулиганов, они напали, их никто не наводил - вот русские, бейте". Я разговаривал с посольством Польши в Москве. Они считают, что это случайная, хулиганская выходка, какие происходят в каждом городе, в той же самой Москве, в любой стране. Молодежь любит немного побуянить, пошуметь. Но, если они во время схватки узнали что русские, могли быть и какие-то антирусские высказывания. Но мы должны знать, была ли наводка специальная, или это была стычка между молодежными группировками. Поэтому трудно по одному этому факту сделать вывод". По мнению Владимира Жириновского, в Москве "никогда не было антипольских настроений". "Поэтому будем, надеется, что это случайная, хулиганская выходка, характерная для молодежной культуры. Но не имеет прямого отношения к антирусской акции", - отметил Жириновс Odpowiedz Link Zgłoś
wolsztyniak69 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:37 Mam pytanko...dlaczego nic się nie mówi(pisze) o Polskich kierowcach TIRÓW..którzy zostali nie tylko okradzeni,lecz także zamordowani przez tych"cywilizowanychch ludków" zza wschodniej granicy..a tylko jakieś represje na iwana to od razu wielkia krzywda im się dzieje... Odpowiedz Link Zgłoś
benderro Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:42 Ofiacjalnie przepraszam Szanownego Pana Putina za karygodne zachowanie naszych rodzimych dresiarzy. W celu uniknięcia kolejnych pomyłek przeszkolimy ich tak, aby szykując następny napad najpierw upewnili się czy napadany nie jest przypadkiem: - kobietą w ciąży - nieletnim - chorym psychicznie lub inwalidą - kombatantem - pracownikiem rosyjskiej dyplomacji lub członkiem ich rodziny W razie kolejnych prób napaści na przedstawicieli Rosyjskiego narodu obiecuje przekazać teren RP pod władanie Moskwy, tak aby kolejne napady były już wewnętrznymi sprawami Rosji. Skoro mogą być Białoruscy Polacy, to mogą być i Rosyjscy. Pozdrawiam Panie Putin i życzę kolejnych błyskotliwych wystąpień. P.S. Mam nadzieje że gołąb który nasrał na Państwa ambasadę wczoraj o 14:35 nie zostanie uznany za przedstawiciela terrorystycznego świata i nie zostaniemy wpisani na listę państw "osi zła". Dodam że bombardowanie było wynikiem chwilowej niestrawności ww. gołębia i nie było celowym atakiem na ambasadę Rosyjską, co stwierdzono po przebadaniu złapanego gołębia - wywrotowca. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Kwachu z Belką i Glempem sofort do Moskwy.Błagać 01.08.05, 16:53 o przebaczenie.Zbrodniarzy ukarać:tylko szubienica. Ani wstudu, ani, co gorsza, pomyslunku. Osmieszają się beznajdziejnie, a przy okazji osmieszają matuszku Rasieju. To (Putiniarstwo) nie może długo juz potrwać, nie to że naród (niewiele wie i może), ale elity... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Państwo katolickie? 01.08.05, 16:55 Jakie państwo katolickie? To że ktoś chodzi do kościoła to jeszcze katolika z niego nie czyni. Liczy się to co w sumieniu ("sercu"). A tam całkiem niekatolicka zawiść, ksenofobia itd. Katolik uderzony w policzek nadstawia drugi, bo tak nauczał Pan Jezus. Proszę o przykłady z naszego życia polityczniego, wszak nieomal wszyscy przybierają katolickie szatki. Jesteśmy społeczeństwem antychrystów a nie katolików. Przykład - odbiór społeczny RM, które to z nauczaniem Kościoła (tym oficjalnym), nawet zdaniem części naszych biskupów ma niewiele wsólnego. Ale "katolikom" bardzo sie podoba. Lincz na wsi też. Odpowiedz Link Zgłoś
wartburg4 bełkotliwa realacja 01.08.05, 17:09 Już dawno nie czytałem tak bełkotliwego artykułu... Co to ma być - jakieś zbiorowe wypracowanie? Bo jeżeli nie, to z przykrością stwierdzam, że jego autor(ka?) jest pozbawiony(a?) umiejętności logicznego myślenia. Rosjan należy przeprosić, a winnych zajścia zatrzymać i przykładnie ukarać. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Kto winny? 01.08.05, 18:23 Poczytaj wypowiedzi na tym forum, a następnie zastanów się kto jest winny, kogo należałoby zatrzymać i czy miałby kto to zrobić. Czarno to widzę. Niestety jestem w mniejszości. Nie zieję nienawiścią do sąsiadów - Słowian. To nasza rodzina. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Kto winny? 01.08.05, 18:26 panslawizm to kretynska ideologia od prawie dwoch wiekow sluzaca imperialnym interesa moskwy wiec blagam cie przemysl ten belkot o braciach slowianach, ani oni nam braty, ani tym bardziej swaty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 ??? 01.08.05, 18:38 I dlatego za pobicie szczeniaków moskali należy się medal? Coś mi to przypomina. Jadwabne. Tam też za "winy" ojców palono kobiety i dzieci. Może ktoś z Twoich krewnych pochodzi z tych okolic? Ta sama ideologia. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 18:41 nie o tym mowie mowie o tej retoryce "bracia slowianie" itp. fakt jest taki ze moskale to nam najwieksi wrogowie, gorsi nawet od nieslowianskich niemcow za pobicie medal sie nie nalezy, tylko kara, ale Polska nie moze sie ponizac i kajac na szczeblu urzedowym wyrazy ubolewania sa wystarczajace Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Słowianie. 01.08.05, 18:49 Ależ Słowianie to fakt. Nie słyszałem aby ktokolwiek ten fakt kwestionował. I czy komuś się to podoba czy nie, bliżej nam mentalnie do Rosjan niż do Niemców czy Norwegów. A to że napisałem "bracia Słowianie" wcale nie znaczy że jestem zwolennikiem państwa Słowian, bo moje credo to UE jako jedno państwo, a nie państwa plemienne. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: Słowianie. 01.08.05, 18:54 mentalnie to blizej nam do anglosasow, niz wschodnich slowian wez to na uwage Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Słowianie. 01.08.05, 19:13 Rzecz dyskusyjna. Dezdyskusyjne jest natomiat to forum ziejące nienawiścią do Rosji. A za chwilę będziemy opowiadać o polskiej gościnności. Mity i fakty. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Słowianie. 01.08.05, 21:31 > mentalnie to blizej nam do anglosasow, niz wschodnich slowian wez to na uwag Skąd taka opinia? Dużo podróżowałem, ale takiego chamstwa jak w Polsce nie spotkałem nawet w Afryce ani w Azji nie wspominając o Europie. Szczególnie śmieszy mnie określenie: "staropolska gościnność", to jest już takie przegięcie, że chyba cały świat się z tego śmieje. Odpowiedz Link Zgłoś
wiesiex Re: Słowianie. 01.08.05, 21:51 Ja miałem na myśligościnność nawet dla swoich! Swoją drogą, sam doświadczyłem znacznie większej gościnności w Rosji i innych krajach byłego ZSRR. Dla wyjaśnienia: nie związanej z interesami ani polityką, przy czym nie ukrywałem,że jestem Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Słowianie ???? to bizantyjsko-stepowa cholota 02.08.05, 07:46 Trudno zaprzeczyć faktom. Każdy kto czuje się Polakiem do tej "stepowej chołoty" należy. Z poczynań tej "chołoty" w historii Europy jestem dumny. I wiem, że są na naszym kontynecie ludzie uważający nas za podludzi. Widzę że myśl Adolfa żyje. Odpowiedz Link Zgłoś
rasputinek1 Słowianie ? to bizantyjsko-stepowa-sowiecka sfołcz 02.08.05, 11:42 ws21 napisał: > Trudno zaprzeczyć faktom. Każdy kto czuje się Polakiem do tej "stepowej > chołoty" należy. > Z poczynań tej "chołoty" w historii Europy jestem dumny. I wiem, że są na > naszym kontynecie ludzie uważający nas za podludzi. > Widzę że myśl Adolfa żyje. rosjanie to jednak bizantyjsko-stepowa chołota wystarczy zajrzeć w rosyjską historie te dziesiątki milionów pomordowanych ludzi w rosyjskich łagrach koncentracyjnych czy tez zamożonych głodem (patrz np. Ukraina) Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 18:49 gekon1979 napisał: > fakt jest taki ze moskale to nam najwieksi wrogowie, gorsi nawet od > nieslowianskich niemcow Abstrahując od bieżącej polityki uważam, że takie stwierdzenie to wielkie głupstwo. Coś takiego mógł napisać tylko ktoś, kto nie zna historii swojego kraju, szczególnie najnowszej. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 18:55 oczywiscie rosja, byla nam najwiekszym przyjacielem podczas i po II wojnie swiatowej brawo, za znajomosc historii najnowszej Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:01 gekon1979 napisał: > oczywiscie rosja, byla nam najwiekszym przyjacielem podczas i po > II wojnie swiatowej Jeśli uważasz że lepiej by nam było pod okupacją niemiecką, gdyby ZSRR upadł, to jesteś głupi jak but. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 19:04 mysle ze najlepiej by nam bylo gdyby po wojnie w Polsce byl niezalezny od kremla rzad, a my bylibysmy po drugiej stronie zelaznej kurtyny Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:05 Czemu człowieku wybierasz między Totalitaryzmami ZSRR a III_Rzesza, nie wystarczyło by Ci przeprosić człowieka, musisz się kłaniać władcom? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:13 taka juz jego natura, wiernie słuzyc matuszce rosijji, az do smierci jego lub matuszki Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:16 Moją matuszką nie jest Rasija. A jeśli miguell jest też za przeprosinami, to nie wiem o co ta dyskusja. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:24 o co ? o to jak Putin manipuluje własnym narodem by wzbodzic u Rosjan antypolskosc Odpowiedz Link Zgłoś
fervex.adult Re: ??? 01.08.05, 20:33 > Jeśli uważasz że lepiej by nam było pod okupacją niemiecką, gdyby ZSRR upadł, > to jesteś głupi jak but. Trzeba byc naprawde skrzywionym zeby usprawiedliwiac radzieckiego okupanta w powojennej Polsce poprzez zestawienie z faszystami! Owo ZSRR ktorego bronisz swiadomie pozwolilo na rzez w Warszawie dokladnie 61 lat temu. I o to chodzi w tej przerysowanej reakcji Rosjan na pobicie w parku, o odwrocenie uwagi. Bo pobicie mialo miejsce nie na terenie ambasady, tylko w parku gdzie dostac w gebe moge rowniez ja. Kto mnie przeprosi? Chyba Ty, skoro tak sie na to 'przepraszanie' uparles? Odpowiedz Link Zgłoś
panatha [...] 01.08.05, 18:59 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:04 Uważacie pewnie, że Rosjanie niepotrzebnie gonili Niemców przez Polskę, sami byśmy się wyzwolili, albo Ameryka nam pomogła. Pozazdrościć fantazji. Z taką można pisać bajki. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: ??? 01.08.05, 19:10 po pierwsze Rosja nas nie wyzwoliła , jedna okupacja została zastapiona drugą, czy cos ci mówi 17 wrzsnia 39 cos ci mówi - wtedy tez nas wyzwalali? , ze znajomosci historii pała, dokładnie 61 lat temu tez nam pomogli - obłuda Putina rowna sie obłudzie Stalina Odpowiedz Link Zgłoś
slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:23 Przeczytaj uważnie - nie napisałem że Rosjanie nas wyzwolili. A co do tego incydentu, to uważam że on nas kompromituje, bo wychodzimy na dziki kraj, a nie żadną Europę. I trzeba umieć się zachować. A obywateli Rosji, dzieci dyplomatów traktować tak jak każdego innego kraju, np. Ameryki. To co się stało to wstyd i obciach i nikt mnie nie przekona że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: ??? 01.08.05, 20:54 > A co do tego incydentu, to uważam że on nas kompromituje, co cie kompromituje ? zwykła bójka w centrum wawy? człowieku to normalka w kazdym wiekszym miescie, a ze to byli rosjanie - dzieci dyplomatów to przypadek , dzis padło na ruskich jutro na młodych niemców i nikt w Berlinie nie bedzie od nas rzadał przeprosin, po prostu dla putina nadarzyła sie okazja by zrugac Polaków za wolna Ukraine i Putin to skrzetnie wykorzystał rozdmuchujac to wydarzenie do niebotycznych rozmiarów bo wychodzimy na > dziki kraj, a nie żadną Europę. nie dziki kraj , to normalka ze paru oszołomów napada na młodych, szkoda ze nie poczytałas o napadach na obcokrajowców studentów z Afryki przez młodych wygolonych faszystów z Petesburga i Moskwy, wtedy sie nie napada a morduje za kolor skóry i wtedy to jest niewinny incydent na mieszkancu Afryki i nikt nie zada przeprosin za te zwyrodnialstwo, bo co taki władca Mozambiku czy Somali moze zrobic? zazadac przeprosin od Putina??? To co się stało to wstyd i obciach i nikt mnie nie przekona że jest inaczej. widac naogladałes sie rosyjskich wiadomosci i nikt nie ci nie przemówi do rozsadku Odpowiedz Link Zgłoś
dalan Re: ??? 01.08.05, 19:18 slowianska_dusza napisał: > Uważacie pewnie, że Rosjanie niepotrzebnie gonili Niemców przez Polskę, sami > byśmy się wyzwolili, albo Ameryka nam pomogła. > Pozazdrościć fantazji. Z taką można pisać bajki. Gonili , gonili i zostali na 45 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
miguell Skąd ten medal 01.08.05, 18:50 Człowieku jak było Jedwabne, nie było już Polskiej państwowości. Nie mogliśmy przeciwstawić się złu. Prezydent jednak przeprosił rodziny ofiar i potępił sprawców - zrozum to zdarzenie. Jeżeli chcesz to utożsamiaj się z bandytami i przepraszaj Putina i jego MSZ, możesz go nawet całować i sypać mu kwiatki. Uważam jednak, że tak postępując zostaniesz zdrajcą swojego narodu. Odpowiedz Link Zgłoś
dalan Re: Kto winny? 01.08.05, 19:11 gekon1979 napisał: > panslawizm to kretynska ideologia od prawie dwoch wiekow sluzaca imperialnym in > teresa moskwy > wiec blagam cie przemysl ten belkot o braciach slowianach, ani oni nam braty, a > ni tym bardziej swaty ;) Amen. A oni maja tysiac powodow wiecej zeby nas przepraszac. Jest naprawde za co. Odpowiedz Link Zgłoś
rogerwawa1 Nie możemy przepraszać! 01.08.05, 16:57 Oficjalne przeprosiny będą zwykłym przyznaniem się Polskich władz do winy! W nie władze lecz przypadkowi żule tu są winni. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Łubianka tu znowu szaleje,ale do czasu: 17:30 podw 01.08.05, 16:58 - ieczorek w stołówce na Łubiance, bedzie troche spokoju... Odpowiedz Link Zgłoś
qc Szpicle z KGB zrobili sobie przerwe ? 01.08.05, 17:02 Od kiedy panstwo gospodarz ma dostarczac ochrone obcych obywateli po za terenem placowki dyplomatycznej? W przeciwienstwie do rosji w cywilizowanym swiecie ruch ludnosci nie jest kontrolowany przez panstwo ani jej urzedy bezpieczenstwa. Zignorowac ten nonsens. Odpowiedz Link Zgłoś
zyks Jeśli Putin chwyta się takich okazji-znaczy że sło 01.08.05, 17:05 -mki się chwyta - tonie biedaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
krzbien PRZEPROSIĆ ZA POBITE I ZAMORDOWANE DZIECI W GROZNE 01.08.05, 17:06 TAK!!! PAN PUTIN SŁUSZNIE UPOMINA SIĘ O DZIECI. ONE NICZEMU NIEWINNE. Jak podają media-w Warszawie był to bandycki napad; zabrano dzieciakom komórki, pieniądze i pobito. Czeczeńskie dzieciaki nie mają tyle "szczęścia". Ich (rowieśników, a bywa ,że i młodszych)zatrzymują, torturują i zsyłają do tzw" obozów reedukacyjnych" wojska legalnych władz rosyjskich. Aha- za pare innych zdarzeń z przeszłości (choćby 1 Sierpnia)jakoś też nie może Panu Putinowi przejść przez gardło- przepraszam..... Ale dzieciaków szkoda!!! Tych z Czeczenii, a także tych z Warszawy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
utopiec Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:27 Może raczej w państwie ubecko-prowokacyjnym. Twój post obywatelu też świadczy o tym,że prowokacja jest w dalszym ciągu aktualną bronią, lecz mało skuteczną. Odpowiedz Link Zgłoś
martyszka2 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:28 Oburzające są niektóre wypowiedzi na tym forum. Polactwo skończcie z tą antyrosyjską fobią - która nikomu nie służy. Jeżeli chcielibyśmy się kierować historycznymi ansami to musielibyśmy być skłóceni z większością europejskich państw (Niemcy, Austria, Ukraina, Włochy itd) - tylko czy to byłoby mądre. Skąd tyle nienawiści do Rosjan - nie pojumję. Mieszkam w tym kraju od 3 lat i nikt mi nigdy przykrości nie robił z powodu mojego obywatelstwa, w rosyjskiej tv też nie slyszę antypolskich głosów - będąc od czasu do czasu w Polsce bardzo często słyszę wypowiedzi antyrosyjskie - dleczego tak się dzieje? dlaczego Rosję w Polsce prawie zawsze przedstawia się jednostronnie i tendencyjnie naświetla wszystkie niedostatki - czemu to ma slużyć? Wśród rosyjskiego narodu są i mądrzy i głupi, prawi i nieuczciwi, jak w każdym innym narodzie. Może Polakom przydałoby się więcej samokrytycyzmu - zajmijmy się najpierw swoim podwórkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:34 Przedstawicielce ambasady, dziękujemy za przedstawienie oficjalnego stanowiska szefa - cara. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:35 skad tyle nienawisci do Rosji no to ci odpowiadam widac mozemy wybaczyc Niemca, i chociaz pamietamy co nam zrobili to mozemy z nimi wspolpracowac, bo przyznali sie do swojej winy i przeprosili (nie chodzi o zadne tam kajanie sie na kolanach). Po drugie byli naszymi wrogami, otwarcie, przeciwnikami z ktoryi sie walczylo a Rosja to zawsze obludna, podstepna i klamliwa sila.Zdrajcy, ktorzy bedac niby naszymi sojusznikami, a zachowywali sie tak jak hitlerowskie Niemcy, mordujac, palac i wywozac ludzi. Wchodzili z flagami ze sa wyzwolicielami ze pomoc, chca a faktycznie wiemy co robili. Zdrada, brak honoru, i na dodatek nie potrafia sie do tego przyznac dzis, po ponad 60 latach. Po trzecie ja mam osobiste "ale", moja cala rodzina, doznala represji od rosjan (vel sovietow)to rosjanie ich wywozili, wielu zmarlo, lub dzis ma klopoty zdrowotne z tego tytuly Powiem tobie jedno - krzywd wyrzadzonych rodzinie sie nigdy nie wybacza dzis jest 61 rocznica powstania warszawskiego, w ktorym jest takze spory watek zdradzeckiej rosji Odpowiedz Link Zgłoś
qc Dlatego 01.08.05, 17:37 Moze dla tego ze mieszkancy kraju ktory zajmuje prawie kontynent posiada nieograniczone bogactwa naturalne, stworzyli mikroskopijna gospodarke, nie potrafia sobie zapewnic godnej egzystencji nie sa spoleczenstwem obywatelskim, zdewastowali naturalne srodowisko w ktorym zyja, umieraja jak mrowki od wodki a model spoleczny zaslugujacy na powszechny respekt to zaradny zlodziej lub bandzior. Odpowiedz Link Zgłoś
martyszka2 Re: Dlatego 01.08.05, 18:27 Powyższe wypowiedzi świadczą o nieznajomości Rosji i Rosjan - czy ktoś z Was był kiedykolwiek w tym kraju? Podkreślałam w swojej wypowiedzi, że ludzie wszędzie są różni dlatego nie można generalizować. A co do cierpień, to moja rodzina wycierpiała od Niemców bardzo wiele, co nie znaczy, że mam być do każdego Niemca wrogo ustosunkowana. Ponadto dodam, że w okresie ZSRR, w czasie rządów Stalina, który to okres przypada min na lata wojny najbardziej ucierpiał naród rosyjski - bo ofiary stalinizmu to przede wszystkim obywatele ZSRR (szacuje się cały okres rządów Stalina na ok. 20 mln ofiar......) Odpowiedz Link Zgłoś
jan-w Re: Dlatego 01.08.05, 18:50 Reprezentantka ambasady rosyjskiej, jak zwykle próbuje manipulacji. Nikt tu nie potępia w czambuł wszystkich Rosjan. Oni są przecież największymi ofiarami carskiego/stalinowskiego/putinowskiego reżimu. Potępiamy władze rosyjsko/radzieckie (nazwa bez znaczenia) i tych którzy im służą. NB twierdzenie że carat jest jest mistrzem manipulacji jest błędne. To jest ich ulubiona metoda, ale ta akurat prowokacja była bardzo grubymi nićmi szyta. Poinformowanie policji 3,5 godziny po fakcie, uniemożliwiło natychmiastowe poszukiwania. Złożenie doniesienia następnego dnia (umożliwia przesłuchanie) jeszcze bardziej. Od początku było widać utrudnianie pracy policji. Wystąpienie Putina (niespotykane w dyplomacji) dowiodło kto i po co zaaranżował awanturę. Odpowiedz Link Zgłoś
piotrpsp Re: Dlatego 01.08.05, 23:13 qc napisał: > ... stworzyli mikroskopijna gospodarke jest juz dziewiata na swiecie i niedlugo bedzie jeszcze wieksza ... Zrodlo: en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) Odpowiedz Link Zgłoś
borrka1 Re: Dlatego 02.08.05, 00:16 piotrpsp napisał: > qc napisał: > > > ... stworzyli mikroskopijna gospodarke > > jest juz dziewiata na swiecie i niedlugo bedzie jeszcze wieksza ... > Zrodlo: > en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP) no i popsules dzieciom zabawe,a tak wesolo bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
grakra8 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:33 Jak to " Rosja oczekuje przeprosin"(!) Czy te dzieciaki przebywając w Warszawie były oficjalnymi przedstawicielami Rosji?Niech prezydent Warszawy wyrazi rodzicom ubolewanie i niech znajdzie bandytów.( niech to stanie się dobrym zwyczajem niezależnie od narodowości i zamożności ofiar.) Po drugie:rodzice tych dzieci są zamożni i dobrze wiedzą, że w Warszawie "kroją" - czy tak trudno było opłacić pociechom chociaż jednego ochroniarza? Po trzecie:coś mi ta data napadu wydaje się nieprzypadkowo zbieżna z datą wybuchu Powstania warszawskiego, obym się myliła. Odpowiedz Link Zgłoś
kwako1234 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:34 u nas w mieście pełno jest nielegalnych rosjan jakoś nikt ich nie bije to poprostu radziecka prowokacja z 2 strony mnie już 2 razy ktoś napadł z nożem i kilka razy ktoś okradł pewnie te dzieciaki nie chciały oddać telefonu więc oberwały:( powinien tato nauczyć że żaden telefon nie jest warty utraty życia Odpowiedz Link Zgłoś
cetriolo Re: polaczki podobne w dzialaniu do czeczenskich 01.08.05, 17:43 > I jakie dumne sa polaczki teraz na tym forum ze pobito rosyjskie dzieci. Masz problemy ze zrozumieniem slowa pisanego? Czy chodzi o Twoj jazyk polskij? Przeciez nikt sie tu nie cieszy ze pobito dzieci!!! Odpowiedz Link Zgłoś
panatha [...] 01.08.05, 17:43 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
gekon1979 obecnemu zlemu wizerunkowi rosji w Polsce 01.08.05, 17:51 winnie sa tylko i wylacznie sami rosjanie i ich wladze i tam u siebie powinni szukac powodow(tam je tez rozwiazac) tego stanu rzeczy Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp JAkie pobicie!!!? 01.08.05, 17:53 Komu zalezy na biciu jakis ruskich dzieci?! To nic innego tylko podła, w SOWIECKIM stylu prowokacja! Putinowi wladza sie z rąk wymyka i szuka zaczepki zeby utrwalic wladze. Odebranie akredytacji niezaleznym stacjom, pobicie w Polsce, cala sprawa TERRORYSTYCZNEJ Czeczenii, itd. I jescze ruskie wplywy na Bialorusi i cala ta bialoruska awantura... Eskalacja napiecia - no jakby ogladal jakis dokument o atakach Hitlera na Polske przed wrzesniem 1939! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Przeprosiny ? 01.08.05, 17:55 A oni nas za 44 lata bolszewizmu przeprosili? Carowi Putinowi korone z tombaku zrobili to swiruje! Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Kacapy chcą spłycić znaczenie rocznicy Powstania!! 01.08.05, 18:02 Jak tam Kwas? Znowu się podłożysz jak w maju w Moskwie? ale, ale... Juz kiedys na Kremlu Polacy rzadzili, moze by sie znowu przejechac...? Odpowiedz Link Zgłoś
wigr Tupet Rosji 01.08.05, 18:03 Trzeba mieć tupet. Rosja jest mistrzem manipulacji i prowokacji. Rosjanie jeszcze nas nigdy za żadną zbrodnię nie przepraszali, ale za zwykły chuligański incydent karzą się kajać. To zwykłe skur....two robione na wewnętrzny użytek. Żal mi tylko niektórych moich rodaków kretynów, wypisujących bzdury, że nie potrafią tego zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
gniewek.113 Przeprosic moga jedynie sprawcy napadu.Polski rzad 01.08.05, 18:33 moze tylko (i zdaje sie juz to uczynil) wyrazic swoje ubolewanie z powodu tego zdarzenia i zapewnic Rosjan, ze "dolozy wszelkich staran zeby.." itd itd.. Ciekawe ilu Polakow okradziono lub nawet zamordowano w Rosji(?). Dla Putina ta warszawska napasc byla doskonalym prezentem. Polsko-rosyjskie stosunki beda zle, a nawet bardzo zle tak dlugo, jak dlugo u wladzy utrzyma sie ta jelcynowska sztafeta kolejnych prezydentow "z rekomendacji poprzednika". Placimy cene za "Ukraine" ale WARTO bylo. Dobrze by bylo, gdyby na Ukrainie wybory parlamentarne wygrali przytlaczajaca przewaga zwolennicy "kierunku zachodniego" (czyli niepodleglosciowcy i demokraci). Odpowiedz Link Zgłoś
push.sp Re: Przeprosic moga jedynie sprawcy napadu.Polski 01.08.05, 18:38 Ty nie wierz tak tym Ukrancom. Sprzedadza nas przy najblizszej okazji. Juz sie nawet do tego zabieraja... Odpowiedz Link Zgłoś
brynk odcazepcie sie cholerne ruchole od Polski 01.08.05, 18:39 45 lat zescie nas gnębili , w Katyniu wymordowaliscie naszych, napadnęliście na nas w 1939 , Nienawidze rucholi !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
socean Kolejny skandal polityczny 01.08.05, 18:52 No to mamy kolejny i zupełnie niepotrzebny skandal z Rosją. Dla wszystkich nieobiektywnie i emocjonalnie myślących zalecam powstrzymanie się od kolejnych komentarzy a naszych dziennikarzy, w szczególności z TVN proszę o powstrzymanie się w szerzeniu rusofobii. Chciałoby się rzec - W. Bater do domu! Co do faktów to co się stało z młodymi Rosjanami jest przestępstwem, które należy ścigać z urzędu aż do znalezienia i surowego ukarania jego sprawców. Zdarzenie to w telewizji rosyjskiej dzisiaj jest news-em numer jeden i mam wrażenie, że powoli Rosjanie uczą manipulować świadomością swoich obywateli, że Polska i Polacy to obiekty, wobec których lepiej mieć swoją fobię! Odpowiedz Link Zgłoś
panatha Re: Kolejny skandal polityczny 01.08.05, 19:02 i mam > wrażenie, że powoli Rosjanie uczą manipulować świadomością swoich obywateli, że > > Polska i Polacy to obiekty, wobec których lepiej mieć swoją fobię! szkoda ze tak pózno to zrozumiałes , Polska od zawsze była dla Rosji chłopcem do bicia Odpowiedz Link Zgłoś