Dodaj do ulubionych

MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa

• asasello5 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:36
      www.izvestia.ru/world/article2422251
      Wersja Wowki, dla zainteresowanych.
      • cetriolo Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:48
        Mam klopoty z rozszyfrowaniem tych krzaczkow, ale czy na tym portalu wspominaja
        choc slowem rocznice Powstania Warszawskiego???
      • edek47 Ruski przygotowuja sie do ataku na Polske.... 01.08.05, 17:05
        Dla nich jest to jednoznaczna ,polityczna prowokacja.Polscy chuligani to
        widocznie wedlug nich terrorysci, z ktorymi ruski wojuja na calym swiecie.
      • borrka1 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 23:21
        asasello5 napisał:

> www.izvestia.ru/world/article2422251
        > Wersja Wowki, dla zainteresowanych.

a to cos dla ciebie,zdanie polakozercy,ponoc!

Владимир Жириновский, 01.08.2005 21:13
        Лидер фракции ЛДПР , который буквально через несколько дней отправляется в
        Польшу, прокомментировал это событие следующим образом: "Случай единичный и он
        близок к обычным хулиганским поступкам. В субботу или воскресенье в какой-то
        части города всегда есть группы молодежи, которые ищут повода, чтобы
        поскандалить. Поэтому напрямую, чтобы охотились за детьми дипломатов, этого
        нет. Допустим, если бы дежурили у ворот посольства, у дома, которого живут,
        поймали, побили... В этом случае, эта группа польских хулиганов, они напали, их
        никто не наводил - вот русские, бейте". Я разговаривал с посольством Польши в
        Москве. Они считают, что это случайная, хулиганская выходка, какие происходят в
        каждом городе, в той же самой Москве, в любой стране. Молодежь любит немного
        побуянить, пошуметь. Но, если они во время схватки узнали что русские, могли
        быть и какие-то антирусские высказывания. Но мы должны знать, была ли наводка
        специальная, или это была стычка между молодежными группировками. Поэтому
        трудно по одному этому факту сделать вывод". По мнению Владимира Жириновского,
        в Москве "никогда не было антипольских настроений". "Поэтому будем, надеется,
        что это случайная, хулиганская выходка, характерная для молодежной культуры. Но
        не имеет прямого отношения к антирусской акции", - отметил Жириновс
    • wolsztyniak69 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:37
      Mam pytanko...dlaczego nic się nie mówi(pisze) o Polskich kierowcach
      TIRÓW..którzy zostali nie tylko okradzeni,lecz także zamordowani przez
      tych"cywilizowanychch ludków" zza wschodniej granicy..a tylko jakieś represje
      na iwana to od razu wielkia krzywda im się dzieje...
    • benderro Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 16:42
      Ofiacjalnie przepraszam Szanownego Pana Putina za karygodne zachowanie naszych
      rodzimych dresiarzy.
      W celu uniknięcia kolejnych pomyłek przeszkolimy ich tak, aby szykując następny
      napad najpierw upewnili się czy napadany nie jest przypadkiem:
      - kobietą w ciąży
      - nieletnim
      - chorym psychicznie lub inwalidą
      - kombatantem
      - pracownikiem rosyjskiej dyplomacji lub członkiem ich rodziny
      W razie kolejnych prób napaści na przedstawicieli Rosyjskiego narodu obiecuje
      przekazać teren RP pod władanie Moskwy, tak aby kolejne napady były już
      wewnętrznymi sprawami Rosji.
      Skoro mogą być Białoruscy Polacy, to mogą być i Rosyjscy.
      Pozdrawiam Panie Putin i życzę kolejnych błyskotliwych wystąpień.
      P.S.
      Mam nadzieje że gołąb który nasrał na Państwa ambasadę wczoraj o 14:35 nie
      zostanie uznany za przedstawiciela terrorystycznego świata i nie zostaniemy
      wpisani na listę państw "osi zła".
      Dodam że bombardowanie było wynikiem chwilowej niestrawności ww. gołębia i nie
      było celowym atakiem na ambasadę Rosyjską, co stwierdzono po przebadaniu
      złapanego gołębia - wywrotowca.
    • zyks Kwachu z Belką i Glempem sofort do Moskwy.Błagać 01.08.05, 16:53
      o przebaczenie.Zbrodniarzy ukarać:tylko szubienica. Ani wstudu, ani, co gorsza,
      pomyslunku. Osmieszają się beznajdziejnie, a przy okazji osmieszają matuszku
      Rasieju. To (Putiniarstwo) nie może długo juz potrwać, nie to że naród (niewiele
      wie i może), ale elity...
    • ws21 Państwo katolickie? 01.08.05, 16:55
      Jakie państwo katolickie? To że ktoś chodzi do kościoła to jeszcze katolika z
      niego nie czyni. Liczy się to co w sumieniu ("sercu"). A tam całkiem
      niekatolicka zawiść, ksenofobia itd.
      Katolik uderzony w policzek nadstawia drugi, bo tak nauczał Pan Jezus.
      Proszę o przykłady z naszego życia polityczniego, wszak nieomal wszyscy
      przybierają katolickie szatki.
      Jesteśmy społeczeństwem antychrystów a nie katolików. Przykład - odbiór
      społeczny RM, które to z nauczaniem Kościoła (tym oficjalnym), nawet zdaniem
      części naszych biskupów ma niewiele wsólnego. Ale "katolikom" bardzo sie podoba.
      Lincz na wsi też.
      • wartburg4 bełkotliwa realacja 01.08.05, 17:09
        Już dawno nie czytałem tak bełkotliwego artykułu... Co to ma być - jakieś
        zbiorowe wypracowanie? Bo jeżeli nie, to z przykrością stwierdzam, że jego
        autor(ka?) jest pozbawiony(a?) umiejętności logicznego myślenia.

Rosjan należy przeprosić, a winnych zajścia zatrzymać i przykładnie ukarać.
        • ws21 Kto winny? 01.08.05, 18:23
          Poczytaj wypowiedzi na tym forum, a następnie zastanów się kto jest winny, kogo
          należałoby zatrzymać i czy miałby kto to zrobić. Czarno to widzę. Niestety
          jestem w mniejszości. Nie zieję nienawiścią do sąsiadów - Słowian. To nasza
          rodzina.
          • gekon1979 Re: Kto winny? 01.08.05, 18:26
            panslawizm to kretynska ideologia od prawie dwoch wiekow sluzaca imperialnym interesa moskwy
            wiec blagam cie przemysl ten belkot o braciach slowianach, ani oni nam braty, ani tym bardziej swaty ;)
            • ws21 ??? 01.08.05, 18:38
              I dlatego za pobicie szczeniaków moskali należy się medal?
              Coś mi to przypomina. Jadwabne. Tam też za "winy" ojców palono kobiety i dzieci.
              Może ktoś z Twoich krewnych pochodzi z tych okolic? Ta sama ideologia.
              • gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 18:41
                nie o tym mowie
                mowie o tej retoryce "bracia slowianie" itp.
                fakt jest taki ze moskale to nam najwieksi wrogowie, gorsi nawet od nieslowianskich niemcow
                za pobicie medal sie nie nalezy, tylko kara,
                ale Polska nie moze sie ponizac i kajac na szczeblu urzedowym
                wyrazy ubolewania sa wystarczajace
                • ws21 Słowianie. 01.08.05, 18:49
                  Ależ Słowianie to fakt. Nie słyszałem aby ktokolwiek ten fakt kwestionował.
                  I czy komuś się to podoba czy nie, bliżej nam mentalnie do Rosjan niż do
                  Niemców czy Norwegów. A to że napisałem "bracia Słowianie" wcale nie znaczy że
                  jestem zwolennikiem państwa Słowian, bo moje credo to UE jako jedno państwo, a
                  nie państwa plemienne.
                  • gekon1979 Re: Słowianie. 01.08.05, 18:54
                    mentalnie to blizej nam do anglosasow, niz wschodnich slowian wez to na uwage
                    • ws21 Re: Słowianie. 01.08.05, 19:13
                      Rzecz dyskusyjna. Dezdyskusyjne jest natomiat to forum ziejące nienawiścią do
                      Rosji. A za chwilę będziemy opowiadać o polskiej gościnności.
                      Mity i fakty.
                    • wiesiex Re: Słowianie. 01.08.05, 21:31
                      > mentalnie to blizej nam do anglosasow, niz wschodnich slowian wez to na uwag

Skąd taka opinia?
                      Dużo podróżowałem, ale takiego chamstwa jak w Polsce nie spotkałem nawet w
                      Afryce ani w Azji nie wspominając o Europie. Szczególnie śmieszy mnie
                      określenie: "staropolska gościnność", to jest już takie przegięcie, że chyba
                      cały świat się z tego śmieje.
                      • gekon1979 Re: Słowianie. 01.08.05, 21:33
                        a ty jestes goscinny dla wroga??
                        • wiesiex Re: Słowianie. 01.08.05, 21:51
                          Ja miałem na myśligościnność nawet dla swoich!
                          Swoją drogą, sam doświadczyłem znacznie większej gościnności w Rosji i innych
                          krajach byłego ZSRR.
                          Dla wyjaśnienia: nie związanej z interesami ani polityką, przy czym nie
                          ukrywałem,że jestem Polakiem.
                          • waniek_r1 Słowianie ???? to bizantyjsko-stepowa cholota !!!! 02.08.05, 04:17
                            • ws21 Re: Słowianie ???? to bizantyjsko-stepowa cholota 02.08.05, 07:46
                              Trudno zaprzeczyć faktom. Każdy kto czuje się Polakiem do tej "stepowej
                              chołoty" należy.
                              Z poczynań tej "chołoty" w historii Europy jestem dumny. I wiem, że są na
                              naszym kontynecie ludzie uważający nas za podludzi.
                              Widzę że myśl Adolfa żyje.
                              • rasputinek1 Słowianie ? to bizantyjsko-stepowa-sowiecka sfołcz 02.08.05, 11:42
                                ws21 napisał:

> Trudno zaprzeczyć faktom. Każdy kto czuje się Polakiem do tej "stepowej
                                > chołoty" należy.
                                > Z poczynań tej "chołoty" w historii Europy jestem dumny. I wiem, że są na
                                > naszym kontynecie ludzie uważający nas za podludzi.
                                > Widzę że myśl Adolfa żyje.

rosjanie to jednak bizantyjsko-stepowa chołota
                                wystarczy zajrzeć w rosyjską historie
                                te dziesiątki milionów pomordowanych ludzi
                                w rosyjskich łagrach koncentracyjnych
                                czy tez zamożonych głodem (patrz np. Ukraina)
                • slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 18:49
                  gekon1979 napisał:

> fakt jest taki ze moskale to nam najwieksi wrogowie, gorsi nawet od
                  > nieslowianskich niemcow

Abstrahując od bieżącej polityki uważam, że takie stwierdzenie to wielkie
                  głupstwo. Coś takiego mógł napisać tylko ktoś, kto nie zna historii swojego
                  kraju, szczególnie najnowszej.
                  • gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 18:55
                    oczywiscie rosja, byla nam najwiekszym przyjacielem podczas i po II wojnie swiatowej
                    brawo, za znajomosc historii najnowszej
                    • slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:01
                      gekon1979 napisał:

> oczywiscie rosja, byla nam najwiekszym przyjacielem podczas i po
                      > II wojnie swiatowej

Jeśli uważasz że lepiej by nam było pod okupacją niemiecką, gdyby ZSRR upadł,
                      to jesteś głupi jak but.
                      • gekon1979 Re: ??? 01.08.05, 19:04
                        mysle ze najlepiej by nam bylo
                        gdyby po wojnie w Polsce byl niezalezny od kremla rzad, a my bylibysmy po drugiej stronie zelaznej kurtyny
                      • miguell Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:05
                        Czemu człowieku wybierasz między Totalitaryzmami ZSRR a III_Rzesza,
                        nie wystarczyło by Ci przeprosić człowieka, musisz się kłaniać władcom?
                        • panatha Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:13
                          taka juz jego natura, wiernie słuzyc matuszce rosijji, az do smierci jego lub
                          matuszki
                          • slowianska_dusza Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:16
                            Moją matuszką nie jest Rasija.
                            A jeśli miguell jest też za przeprosinami, to nie wiem o co ta dyskusja.
                            • panatha Re: Do slowianskiej_duszy 01.08.05, 19:24
                              o co ? o to jak Putin manipuluje własnym narodem by wzbodzic u Rosjan antypolskosc
                      • fervex.adult Re: ??? 01.08.05, 20:33
                        > Jeśli uważasz że lepiej by nam było pod okupacją niemiecką, gdyby ZSRR upadł,
                        > to jesteś głupi jak but.

Trzeba byc naprawde skrzywionym zeby usprawiedliwiac radzieckiego okupanta w
                        powojennej Polsce poprzez zestawienie z faszystami! Owo ZSRR ktorego bronisz
                        swiadomie pozwolilo na rzez w Warszawie dokladnie 61 lat temu. I o to chodzi w
                        tej przerysowanej reakcji Rosjan na pobicie w parku, o odwrocenie uwagi. Bo
                        pobicie mialo miejsce nie na terenie ambasady, tylko w parku gdzie dostac w gebe
                        moge rowniez ja. Kto mnie przeprosi? Chyba Ty, skoro tak sie na to
                        'przepraszanie' uparles?
                  • panatha [...] 01.08.05, 18:59
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:04
                      Uważacie pewnie, że Rosjanie niepotrzebnie gonili Niemców przez Polskę, sami
                      byśmy się wyzwolili, albo Ameryka nam pomogła.
                      Pozazdrościć fantazji. Z taką można pisać bajki.
                      • panatha Re: ??? 01.08.05, 19:10
                        po pierwsze Rosja nas nie wyzwoliła , jedna okupacja została zastapiona drugą,
                        czy cos ci mówi 17 wrzsnia 39 cos ci mówi - wtedy tez nas wyzwalali? , ze
                        znajomosci historii pała, dokładnie 61 lat temu tez nam pomogli - obłuda Putina
                        rowna sie obłudzie Stalina
                        • slowianska_dusza Re: ??? 01.08.05, 19:23
                          Przeczytaj uważnie - nie napisałem że Rosjanie nas wyzwolili.
                          A co do tego incydentu, to uważam że on nas kompromituje, bo wychodzimy na
                          dziki kraj, a nie żadną Europę. I trzeba umieć się zachować. A obywateli Rosji,
                          dzieci dyplomatów traktować tak jak każdego innego kraju, np. Ameryki.
                          To co się stało to wstyd i obciach i nikt mnie nie przekona że jest inaczej.

• panatha Re: ??? 01.08.05, 20:54
                            > A co do tego incydentu, to uważam że on nas kompromituje,

co cie kompromituje ? zwykła bójka w centrum wawy? człowieku to normalka w
                            kazdym wiekszym miescie, a ze to byli rosjanie - dzieci dyplomatów to przypadek
                            , dzis padło na ruskich jutro na młodych niemców i nikt w Berlinie nie bedzie od
                            nas rzadał przeprosin, po prostu dla putina nadarzyła sie okazja by zrugac
                            Polaków za wolna Ukraine i Putin to skrzetnie wykorzystał rozdmuchujac to
                            wydarzenie do niebotycznych rozmiarów

bo wychodzimy na
                            > dziki kraj, a nie żadną Europę.
                            nie dziki kraj , to normalka ze paru oszołomów napada na młodych, szkoda ze nie
                            poczytałas o napadach na obcokrajowców studentów z Afryki przez młodych
                            wygolonych faszystów z Petesburga i Moskwy, wtedy sie nie napada a morduje za
                            kolor skóry i wtedy to jest niewinny incydent na mieszkancu Afryki i nikt nie
                            zada przeprosin za te zwyrodnialstwo, bo co taki władca Mozambiku czy Somali
                            moze zrobic? zazadac przeprosin od Putina???

To co się stało to wstyd i obciach i nikt mnie nie przekona że jest inaczej.
                            widac naogladałes sie rosyjskich wiadomosci i nikt nie ci nie przemówi do rozsadku
                      • dalan Re: ??? 01.08.05, 19:18
                        slowianska_dusza napisał:

> Uważacie pewnie, że Rosjanie niepotrzebnie gonili Niemców przez Polskę, sami
                        > byśmy się wyzwolili, albo Ameryka nam pomogła.
                        > Pozazdrościć fantazji. Z taką można pisać bajki.
                        Gonili , gonili i zostali na 45 lat.
              • miguell Skąd ten medal 01.08.05, 18:50
                Człowieku jak było Jedwabne, nie było już Polskiej państwowości. Nie mogliśmy
                przeciwstawić się złu. Prezydent jednak przeprosił rodziny ofiar i potępił
                sprawców - zrozum to zdarzenie.
                Jeżeli chcesz to utożsamiaj się z bandytami i przepraszaj Putina i jego MSZ,
                możesz go nawet całować i sypać mu kwiatki. Uważam jednak, że tak postępując
                zostaniesz zdrajcą swojego narodu.
            • dalan Re: Kto winny? 01.08.05, 19:11
              gekon1979 napisał:

> panslawizm to kretynska ideologia od prawie dwoch wiekow sluzaca imperialnym in
              > teresa moskwy
              > wiec blagam cie przemysl ten belkot o braciach slowianach, ani oni nam braty, a
              > ni tym bardziej swaty ;)

Amen. A oni maja
              tysiac powodow wiecej zeby nas przepraszac. Jest naprawde za co.
    • rogerwawa1 Nie możemy przepraszać! 01.08.05, 16:57
      Oficjalne przeprosiny będą zwykłym przyznaniem się Polskich władz do winy! W
      nie władze lecz przypadkowi żule tu są winni.
    • zyks Łubianka tu znowu szaleje,ale do czasu: 17:30 podw 01.08.05, 16:58
      - ieczorek w stołówce na Łubiance, bedzie troche spokoju...
    • qc Szpicle z KGB zrobili sobie przerwe ? 01.08.05, 17:02
      Od kiedy panstwo gospodarz ma dostarczac ochrone obcych obywateli po za terenem
      placowki dyplomatycznej?
      W przeciwienstwie do rosji w cywilizowanym swiecie ruch ludnosci nie jest
      kontrolowany przez panstwo ani jej urzedy bezpieczenstwa.
      Zignorowac ten nonsens.
    • zyks Jeśli Putin chwyta się takich okazji-znaczy że sło 01.08.05, 17:05
      -mki się chwyta - tonie biedaczyna
    • krzbien PRZEPROSIĆ ZA POBITE I ZAMORDOWANE DZIECI W GROZNE 01.08.05, 17:06
      TAK!!! PAN PUTIN SŁUSZNIE UPOMINA SIĘ O DZIECI. ONE NICZEMU NIEWINNE. Jak
      podają media-w Warszawie był to bandycki napad; zabrano dzieciakom komórki,
      pieniądze i pobito. Czeczeńskie dzieciaki nie mają tyle "szczęścia". Ich
      (rowieśników, a bywa ,że i młodszych)zatrzymują, torturują i zsyłają do tzw"
      obozów reedukacyjnych" wojska legalnych władz rosyjskich.
      Aha- za pare innych zdarzeń z przeszłości (choćby 1 Sierpnia)jakoś też nie może
      Panu Putinowi przejść przez gardło- przepraszam.....
      Ale dzieciaków szkoda!!! Tych z Czeczenii, a także tych z Warszawy!!!
    • utopiec Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:27
      Może raczej w państwie ubecko-prowokacyjnym. Twój post obywatelu też świadczy o
      tym,że prowokacja jest w dalszym ciągu aktualną bronią, lecz mało skuteczną.
    • martyszka2 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:28
      Oburzające są niektóre wypowiedzi na tym forum. Polactwo skończcie z tą
      antyrosyjską fobią - która nikomu nie służy. Jeżeli chcielibyśmy się kierować
      historycznymi ansami to musielibyśmy być skłóceni z większością europejskich
      państw (Niemcy, Austria, Ukraina, Włochy itd) - tylko czy to byłoby mądre. Skąd
      tyle nienawiści do Rosjan - nie pojumję. Mieszkam w tym kraju od 3 lat i nikt
      mi nigdy przykrości nie robił z powodu mojego obywatelstwa, w rosyjskiej tv też
      nie slyszę antypolskich głosów - będąc od czasu do czasu w Polsce bardzo często
      słyszę wypowiedzi antyrosyjskie - dleczego tak się dzieje? dlaczego Rosję w
      Polsce prawie zawsze przedstawia się jednostronnie i tendencyjnie naświetla
      wszystkie niedostatki - czemu to ma slużyć? Wśród rosyjskiego narodu są i
      mądrzy i głupi, prawi i nieuczciwi, jak w każdym innym narodzie. Może Polakom
      przydałoby się więcej samokrytycyzmu - zajmijmy się najpierw swoim podwórkiem.
      • jan-w Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:34
        Przedstawicielce ambasady, dziękujemy za przedstawienie oficjalnego stanowiska
        szefa - cara.
      • gekon1979 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:35
        skad tyle nienawisci do Rosji
        no to ci odpowiadam
        widac mozemy wybaczyc Niemca, i chociaz pamietamy co nam zrobili to mozemy z nimi wspolpracowac, bo przyznali sie do swojej winy i przeprosili (nie chodzi o zadne tam kajanie sie na kolanach). Po drugie byli naszymi wrogami, otwarcie, przeciwnikami z ktoryi sie walczylo
        a Rosja to zawsze obludna, podstepna i klamliwa sila.Zdrajcy, ktorzy bedac niby naszymi sojusznikami, a zachowywali sie tak jak hitlerowskie Niemcy, mordujac, palac i wywozac ludzi. Wchodzili z flagami ze sa wyzwolicielami ze pomoc, chca a faktycznie wiemy co robili. Zdrada, brak honoru, i na dodatek nie potrafia sie do tego przyznac dzis, po ponad 60 latach. Po trzecie ja mam osobiste "ale", moja cala rodzina, doznala represji od rosjan (vel sovietow)to rosjanie ich wywozili, wielu zmarlo, lub dzis ma klopoty zdrowotne z tego tytuly
        Powiem tobie jedno - krzywd wyrzadzonych rodzinie sie nigdy nie wybacza
        dzis jest 61 rocznica powstania warszawskiego, w ktorym jest takze spory watek zdradzeckiej rosji
      • qc Dlatego 01.08.05, 17:37
        Moze dla tego ze mieszkancy kraju ktory zajmuje prawie kontynent posiada
        nieograniczone bogactwa naturalne, stworzyli mikroskopijna gospodarke, nie
        potrafia sobie zapewnic godnej egzystencji nie sa spoleczenstwem obywatelskim,
        zdewastowali naturalne srodowisko w ktorym zyja, umieraja jak mrowki od wodki a
        model spoleczny zaslugujacy na powszechny respekt to zaradny zlodziej lub
        bandzior.
        • martyszka2 Re: Dlatego 01.08.05, 18:27
          Powyższe wypowiedzi świadczą o nieznajomości Rosji i Rosjan - czy ktoś z Was
          był kiedykolwiek w tym kraju? Podkreślałam w swojej wypowiedzi, że ludzie
          wszędzie są różni dlatego nie można generalizować. A co do cierpień, to moja
          rodzina wycierpiała od Niemców bardzo wiele, co nie znaczy, że mam być do
          każdego Niemca wrogo ustosunkowana. Ponadto dodam, że w okresie ZSRR, w czasie
          rządów Stalina, który to okres przypada min na lata wojny najbardziej ucierpiał
          naród rosyjski - bo ofiary stalinizmu to przede wszystkim obywatele ZSRR
          (szacuje się cały okres rządów Stalina na ok. 20 mln ofiar......)
          • jan-w Re: Dlatego 01.08.05, 18:50
            Reprezentantka ambasady rosyjskiej, jak zwykle próbuje manipulacji. Nikt tu nie
            potępia w czambuł wszystkich Rosjan. Oni są przecież największymi ofiarami
            carskiego/stalinowskiego/putinowskiego reżimu. Potępiamy władze
            rosyjsko/radzieckie (nazwa bez znaczenia) i tych którzy im służą. NB twierdzenie
            że carat jest jest mistrzem manipulacji jest błędne. To jest ich ulubiona
            metoda, ale ta akurat prowokacja była bardzo grubymi nićmi szyta. Poinformowanie
            policji 3,5 godziny po fakcie, uniemożliwiło natychmiastowe poszukiwania.
            Złożenie doniesienia następnego dnia (umożliwia przesłuchanie) jeszcze bardziej.
            Od początku było widać utrudnianie pracy policji. Wystąpienie Putina
            (niespotykane w dyplomacji) dowiodło kto i po co zaaranżował awanturę.
        • piotrpsp Re: Dlatego 01.08.05, 23:13
          qc napisał:

> ... stworzyli mikroskopijna gospodarke

jest juz dziewiata na swiecie i niedlugo bedzie jeszcze wieksza ...
          Zrodlo:
          en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)
          • borrka1 Re: Dlatego 02.08.05, 00:16
            piotrpsp napisał:

> qc napisał:
            >
            > > ... stworzyli mikroskopijna gospodarke
            >
            > jest juz dziewiata na swiecie i niedlugo bedzie jeszcze wieksza ...
            > Zrodlo:
            > en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_(PPP)

no i popsules dzieciom zabawe,a tak wesolo bylo.
    • grakra8 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:33
      Jak to " Rosja oczekuje przeprosin"(!)
      Czy te dzieciaki przebywając w Warszawie były oficjalnymi przedstawicielami
      Rosji?Niech prezydent Warszawy wyrazi rodzicom ubolewanie i niech znajdzie
      bandytów.( niech to stanie się dobrym zwyczajem niezależnie od narodowości i
      zamożności ofiar.)
      Po drugie:rodzice tych dzieci są zamożni i dobrze wiedzą, że w
      Warszawie "kroją" - czy tak trudno było opłacić pociechom chociaż jednego
      ochroniarza?
      Po trzecie:coś mi ta data napadu wydaje się nieprzypadkowo zbieżna z datą
      wybuchu Powstania warszawskiego, obym się myliła.
    • kwako1234 Re: MSZ o pobiciu Rosjan: Akt chuligaństwa 01.08.05, 17:34
      u nas w mieście pełno jest nielegalnych rosjan jakoś nikt ich nie bije to
      poprostu radziecka prowokacja z 2 strony mnie już 2 razy ktoś napadł z nożem i
      kilka razy ktoś okradł pewnie te dzieciaki nie chciały oddać telefonu więc
      oberwały:( powinien tato nauczyć że żaden telefon nie jest warty utraty życia
    • cetriolo Re: polaczki podobne w dzialaniu do czeczenskich 01.08.05, 17:43
      > I jakie dumne sa polaczki teraz na tym forum ze pobito rosyjskie dzieci.

Masz problemy ze zrozumieniem slowa pisanego? Czy chodzi o Twoj jazyk polskij?
      Przeciez nikt sie tu nie cieszy ze pobito dzieci!!!
    • panatha [...] 01.08.05, 17:43
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • gekon1979 obecnemu zlemu wizerunkowi rosji w Polsce 01.08.05, 17:51
      winnie sa tylko i wylacznie sami rosjanie i ich wladze
      i tam u siebie powinni szukac powodow(tam je tez rozwiazac) tego stanu rzeczy
    • push.sp JAkie pobicie!!!? 01.08.05, 17:53
      Komu zalezy na biciu jakis ruskich dzieci?!
      To nic innego tylko podła, w SOWIECKIM stylu prowokacja!
      Putinowi wladza sie z rąk wymyka i szuka zaczepki zeby utrwalic wladze.
      Odebranie akredytacji niezaleznym stacjom, pobicie w Polsce, cala sprawa
      TERRORYSTYCZNEJ Czeczenii, itd.
      I jescze ruskie wplywy na Bialorusi i cala ta bialoruska awantura...

Eskalacja napiecia - no jakby ogladal jakis dokument o atakach Hitlera na
      Polske przed wrzesniem 1939!

• push.sp Przeprosiny ? 01.08.05, 17:55
      A oni nas za 44 lata bolszewizmu przeprosili?
      Carowi Putinowi korone z tombaku zrobili to swiruje!
    • push.sp A moze im trzeba poprawic ? 01.08.05, 17:57
    • push.sp Kacapy chcą spłycić znaczenie rocznicy Powstania!! 01.08.05, 18:02
      Jak tam Kwas?
      Znowu się podłożysz jak w maju w Moskwie?
      ale, ale...
      Juz kiedys na Kremlu Polacy rzadzili, moze by sie znowu przejechac...?
    • wigr Tupet Rosji 01.08.05, 18:03
      Trzeba mieć tupet. Rosja jest mistrzem manipulacji i prowokacji. Rosjanie
      jeszcze nas nigdy za żadną zbrodnię nie przepraszali, ale za zwykły chuligański
      incydent karzą się kajać. To zwykłe skur....two robione na wewnętrzny użytek.
      Żal mi tylko niektórych moich rodaków kretynów, wypisujących bzdury, że nie
      potrafią tego zrozumieć.
    • sojuz1 Cicho ruskie 01.08.05, 18:07
      Najpierw wy przeproście za Katyń.
    • gniewek.113 Przeprosic moga jedynie sprawcy napadu.Polski rzad 01.08.05, 18:33
      moze tylko (i zdaje sie juz to uczynil) wyrazic swoje ubolewanie z powodu tego
      zdarzenia i zapewnic Rosjan, ze "dolozy wszelkich staran zeby.." itd itd..
      Ciekawe ilu Polakow okradziono lub nawet zamordowano w Rosji(?). Dla Putina ta
      warszawska napasc byla doskonalym prezentem. Polsko-rosyjskie stosunki beda
      zle, a nawet bardzo zle tak dlugo, jak dlugo u wladzy utrzyma sie ta
      jelcynowska sztafeta kolejnych prezydentow "z rekomendacji poprzednika".
      Placimy cene za "Ukraine" ale WARTO bylo. Dobrze by bylo, gdyby na Ukrainie
      wybory parlamentarne wygrali przytlaczajaca przewaga zwolennicy "kierunku
      zachodniego" (czyli niepodleglosciowcy i demokraci).
      • push.sp Re: Przeprosic moga jedynie sprawcy napadu.Polski 01.08.05, 18:38
        Ty nie wierz tak tym Ukrancom. Sprzedadza nas przy najblizszej okazji. Juz sie
        nawet do tego zabieraja...
    • brynk odcazepcie sie cholerne ruchole od Polski 01.08.05, 18:39
      45 lat zescie nas gnębili , w Katyniu wymordowaliscie naszych, napadnęliście
      na nas w 1939 , Nienawidze rucholi !!!!!
      • socean Kolejny skandal polityczny 01.08.05, 18:52
        No to mamy kolejny i zupełnie niepotrzebny skandal z Rosją. Dla wszystkich
        nieobiektywnie i emocjonalnie myślących zalecam powstrzymanie się od kolejnych
        komentarzy a naszych dziennikarzy, w szczególności z TVN proszę o powstrzymanie
        się w szerzeniu rusofobii. Chciałoby się rzec - W. Bater do domu!
        Co do faktów to co się stało z młodymi Rosjanami jest przestępstwem, które
        należy ścigać z urzędu aż do znalezienia i surowego ukarania jego sprawców.
        Zdarzenie to w telewizji rosyjskiej dzisiaj jest news-em numer jeden i mam
        wrażenie, że powoli Rosjanie uczą manipulować świadomością swoich obywateli, że
        Polska i Polacy to obiekty, wobec których lepiej mieć swoją fobię!
        • panatha Re: Kolejny skandal polityczny 01.08.05, 19:02
          i mam
          > wrażenie, że powoli Rosjanie uczą manipulować świadomością swoich obywateli, że
          >
          > Polska i Polacy to obiekty, wobec których lepiej mieć swoją fobię!
          szkoda ze tak pózno to zrozumiałes , Polska od zawsze była dla Rosji chłopcem do
          bicia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka