Dodaj do ulubionych

Zamach stanu u Leppera

02.09.05, 20:55
Bidulki. Chcieli wraz z Lepperem iść do Sejmu i realizować "program"
Samogwałtu - a tu taka wtopa. Wódz ich wyciulał.

W ogóle mi nie żal takich ludzi. Tak jak nie żal mi frajerów, którzy wierzyli
w cudowne sposoby ponmnożenia pieniędzy, a obudzili się z niczym.
Obserwuj wątek
    • opty2005 Może to początek końca Leppera? 03.09.05, 09:11
      Właśnie tacy, którzy zapłacili lEPPEROWI , bo mieli z czego wejdą do Sejmu. I
      będziemy nadal widzieć w Sejmie tych opasłych grubasów w białoczerwonych
      krawatach. Cena demokracji polega między innymi na tym że Lepper może załozyć
      partię polityczną i kazdy może na niego głosować. Siła demokracji zachodzi
      tylko wówczas, gdy bez uzycia siły, szantażu, ale tylko i wyłącznie perswazją
      wyborca zostanie przekonany że na Leppera nie warto głosować, bo to po prostu
      cwany szarlatan. Takich uczciwych ludzi którzy dali się omamić Lepperowi są
      niestety miliony. Ilość głosów oddanych na Leppera stanowić będzie o wielkości
      otumanionegoo elektoratu.Może wydarzenia na Śląsku to początek końca Leppera.
      • krzysiek_ruda_sl Re: Może to początek końca Leppera? 03.09.05, 20:57
        Ludzie bystrzy od razu zauważą, że osoby które odeszły z Samoobrony to
        karierowicze. Jak w ciągu 2 tygodni można zmienić poglądy jak pan Latos???
        Całe szczeście, że to od razu wyszło... Z tego wynika, że im było wszystko
        jedno jaka partia, jakie ma poglady, byleby dostać się do sejmu.
        Przecież ludzie mieli rezygnować z kandydowania, a jakoś nikt nie zrezygnował.
        Widać redaktorzy, znają lepiej sytuacje w Samoobronie niz sami działacze
        samoobrony.
        Zapewniam, że tutaj nic nie "padło" nic sie nie zmieniło.
        Moim zdaniem media wmanipulowały przedstawicieli Sosnowca w poważne kłopoty, a
        teraz starają sie ratować ich honor.
        Zachowania z upuszczaniem powietrza z kół, obcinania nożyczkami krawatu są dla
        mnie szczeniackie... Mi by było wstyd.
        • pavana Re: Może to początek końca Leppera? 03.09.05, 22:30
          Ludzie bystrzy zauważą, że w Samoobronie pojawiły sie nowe twarze - karierowicze.
          Od kiedy z-ca dyrektora ŚlOW NFZ pan Lech W. jest członkiem Samoobrony? Odkąd
          SLD zjechała w sondażach przedwyborczych ? Obawy przed utratą stołeczka po
          wyborach popchnęły tego pana w objęcia Sanoobrony , ani chybi. I od razu trafił
          na pierwsze mijsce na liście, no, no, patrzcie jaki fachowiec. Z pensji z-cy
          dyrektora mógł przez te pare latek odłożyć kase na wkupne na listę. To przez
          takich jak on, trzęsących się przed telefonem z CENTRALI, bezczelnie
          zachowujących się w czasie negocjacji ze szpitalami i zozami, Śląsk jest
          ograbiany z pieniędzy na służbę zdrowia. Jak nie wiesz Krzysiu, jaka opinię mają
          o tym panu dyrektorzy zozów na Śląsku to podzwoń i sie zorientuj. I nie pisz juz
          takich bzdur.
          • krzysiek_ruda_sl Re: Może to początek końca Leppera? 04.09.05, 14:27
            Czy te forum czytają także redaktorzy GW, lub innych gazet??? Tak smutno jest
            wszystkim, że w wyborach nie startują młodzi przedstawiciele Samoobrony z
            Sosnowca... Ja startuje, mam 32 lata jestem młody, mieszkam w Rudzie Śląskiej -
            kandyduje z okręgu 31. Nie mam "dużych pieniędzy" na kampanie wyborcza, mam za
            to swój program, chęci do działania i pewne życiowe osiągnięcia.
            Może Panowie redaktorzy gazet pomogą mi i może coś pozytywnego na mój temat
            napiszą w prasie??? Przecież jak nie stuje Samoobrona w Sosnowcu, są jeszcze
            inni młodzi działacze.
            Cokolwiek państwo by nie pisali złego o Samoobronie, Partia ta i tak wprowadzi
            swoich posłów do Sejmu z każdego okręgu. Więc prosze mi dać szansę i wypromować
            mnie troszeczke, może dzieki Państwu posłem z ramienia partii Samoobrona
            zostane właśnie ja.
            Może warto dać szansę ludziom młodym ???
            Ja osobiście nie moge patrzeć na to jak moi koledzy, koleżanki nie widząc
            żadnych szans w Polsce emigruja z tego kraju. Kto ich lepiej będzie rozumiał
            niż człowiek w podobnej sytuacji.
            Pozdrawiam wszystkich dziennikarzy.
            Krzysztof Wawro

Moja www:
            www.samoobronarudaslaska.pl
            • korby Re: Może to początek końca Leppera? 04.09.05, 16:39
              Napisać? Chyba w dziale "rozrywka na sobotę"
              • korby Re: Może to początek końca Leppera? 04.09.05, 16:55
                korby napisał:

> Napisać? Chyba w dziale "rozrywka na sobotę"

Przeglądnąłem program:

"Zapewnienie bezrobotnym nie z własnej winy minimum socjalnego wysokości 900 zł."

Ilu jest tych bezrobotnych nie z własnej winy? 1 mln. ludzi? Miesięcznie
                wychodzi jakieś 900 mln pln. Nech będzie, że rocznie 10 mld. Każdy pracujący
                powinien do tego rocznie dołożyć jakieś 500pln...

"Bezwzględna walka z bezrobociem i powstrzymanie emigracji Polskiej młodzieży."

Przez nakładanie dodatkowych podatków na "zachodnie" firmy które oczywiście
                zaraz po tym pójdą sobie na Ukrainę, Słowację itd?

"Postawienie na rozwój branż strategicznych naszego kraju, głównie: górnictwo,
                hutnictwo, przemysł, budownictwo, rolnictwo."

Tja. Górnictwo, hutnictwo i rolnictwo - tzw. "Branże strategiczne". Tylko czemu
                teraz do tych branż strategicznych dopłacamy? Bóg wie co będzie jak się jeszcze
                bardziej rozwiną? Trzy razy więcej trzeba będzie na złodziejskie emerytury dla
                górników i innych KRUSów dopłacać.

"Wprowadzenie podatku obrotowego dla koncernów zachodnich, hipermarketów,
                wysokości 2,5%, który zapewni co najmniej 3-krotny wzrost dochodów Państwa (z 13
                mld PLN do 40 mld PLN)"

ROTFL. Możecie sobie wprowadzać. Sęk w tym, że będzie to niezgodne z prawem
                Polskim, Unijnym i każdym innym. To nie Białoruś.

"Uproszczenie procedur pozyskania funduszy przyznawanych przez Unię Europejską,
                które na dzień dzisiejszy niewykorzystane wracają do Unii."

Słowa, słowa, słowa... Jak mianowicie chce Pan to zrealizować?

"Obniżenie podatku od osób fizycznych, co zapewni likwidację szarej strefy."

ROTFL.

"Likwidacja bezrobocia, a co za tym idzie zmniejszenie ilości osób utrzymywanych
                przez Państwo."

Tja i 100 milionów dla każdego. Już było. Żygać się chce jak się widzi taki
                "program".
                • poikll SPOKO 05.09.05, 09:13
                  Lepper już wi że rzunddzić nie bedzie i chyba nie ma takich ambicji.
                  Jego cel to nachapać się jak najwięcej kasy rzez sprzedawanie miejsc na liście
                  wyborczej przestępcom, LSDowcom i innego rodzaju pogardy godnym zerom.

Problem tylko w tym, że oni jeszcze ciągle będą w stanie robić w sejmie zadymy
                  i będą korzystać z immunitetu.

Dlatego jestem za tym by ograniczyć immunitet poselski. Wtedy całe to
                  towarzyswo, razem z SLD i Giertychami, da się elegancko zapuszkować.
                  • block-buster Sama brona do gnoju.Nie glosujcie na kryminalistow 05.09.05, 11:09
                    Nowy parlament wykluczy raz na zawsze zgraje burakow po wyrokach,oszolomow z
                    programem dla przedszkoli,a nie dla narodu.Precz z buractwem i tymi,ktorzy na
                    fali poparcia,podczepiaja sie pod partie kryminalistow i chca w wieku
                    dwudziestu paru lat byc poslem.Krzysiu,puknij sie w swoja pusta lepetyne.Takich
                    cwokow jak ty nie potrzeba nam w Sejmie.
            • giuseppe53 Krzysiu, ty zanim cos napiszesz pomysl! 04.09.05, 17:53
              a zanim bedziesz staral sie o fotel w parlamencie pokaz, ze cos umiesz i czegos
              dokonales. Oszukiwanie, kradziez, nieoddawanie pozyczonych pieniedzy (kredytow),
              kpienie z sadu - to juz wszystko bylo w tym twoim Samogwalcie bylo. Daj se synek
              spokoj i idz do szkoly. Jak ja skonczysz - wroc i pokaz swiadectwo. A potem
              zabieraj glos.
              • krzysiek_ruda_sl Re: Krzysiu, ty zanim cos napiszesz pomysl! 04.09.05, 19:51
                Jakie Pan ma wykształcenie??? Pewnie wyższe odemnie, że pan mnie do szkoły
                posyła.
                Kto ukradł coś i komu, prosze o konkrety????
                O jakie kredyty chodzi??? Konkrety !!! Pana Leppera, moje, parti???
                Kto kogo oszukał??? Pana oszukano??? Społeczeństwo??? Kogoś innego???
                Prosze sprawdzić w słowniku słowo "samogwałt", bo jak sie jakiś słów nie
                rozumie to sie ich na forum nie używa.
                Jak się nie ma podstawowych wiadomości i nie rozumie sie polskich wyrazów to
                nie należy zabierać głosu na forum.
                Życze troche kultury panie "samogwałcie"
                • jjr44 Re: Krzysiu, ty zanim cos napiszesz pomysl! 04.09.05, 21:37
                  No rzeczywiscie może nie powinni pana panie krzysiu traktować aż tak okrutnie
                  ale sam pan sie o to prosi. Niech sobie pan poczyta historię samoobrony: same
                  sprawy sądowe, niechęć do spłacania własnych długów (ja jak mam kredyt to raty
                  płacę - nie ma zmiłuj - brałem to muszę płacić) trudno znaleźć przyzwoitego
                  człowieka który chciałby to ugrupowanie swoją twarzą firmowac). No i
                  przewodniczący osobiście zarządce majątku pgrowskiego po gołym tyłku chłostał.

Program jest śmieszny - jeżeli to można nazwac programem, czysty populizm dla
                  maluczkich. Autorzy programu ponoć już sie z samoobrony ewakuowali. po wyborach
                  wasz szef o nim zapomni gdyby nie daj bóg wygrał - bo on przecież myśli o kasie
                  dla siebie i kumpli. Niech pan obejrzy ładny zegareczek który sobie kupił: on
                  juz zasmakował w dobrach luksusowych i samoobrona to jest dla niego firma która
                  mu kasę przyniesie.

Sa dwie opcje: wierzy pan w wodza i samoobronę albo nie wierzy pan ale liczy,
                  że pańska fortunka przy nim urośnie. W obydwu przypadkach obawiam sie że jest
                  pan naiwny.
            • elfhelm z katowic nie startujesz krzyśku z RŚ 04.09.05, 17:59

• speev Re: Może to początek końca Leppera? 04.09.05, 18:47
              > Może Panowie redaktorzy gazet pomogą mi i może coś pozytywnego na mój temat
              > napiszą w prasie??? (...) Więc prosze mi dać szansę i wypromować
              >
              > mnie troszeczke, może dzieki Państwu posłem z ramienia partii Samoobrona
              > zostane właśnie ja.
              > Może warto dać szansę ludziom młodym ???

czy to nie żałosne, jak "kandydat na posła" tak skamle o ochłap w postaci
              dobrego słowa w prasie. fuj!
            • jola_dywity Re: Może to początek końca gazety wybiórczej 04.09.05, 22:48
              Słuszne podejście .Pozdrawiam.A uprawianie takirj propagandy przynosi [rzeciwne
              skutki.Ludzie np z sondaży GW się nabijają!
            • jjr44 obejrzałem twoją stronkę 05.09.05, 00:50
              Musisz być cyniczny bo na nierozgarniętego nie wygladasz. Przerażajace po
              prostu - normalnie wyglaający człowiek wsród wujów w białoczerwonych krawatach.
              absolwent politechniki wśród tej bandy prostaków i chamów. no przecież nie
              możesz się usprawiedliwiać że nie masz pojęcia o ekonomii skoro prowadzisz
              firmę. Nie możesz też powiedzieć że wierzysz w program gospodarczy samoobrony -
              każdy z uczciwie zdaną maturą wie że to bełkot.
              Weź przemyśl sprwę i zrezygnuj z tego nie pasującego do ciebie towarzystwa żeby
              syn nie musiał się ciebie w przyszłości wstydzić.
            • brodeek do krzycha z rudy_sl 05.09.05, 15:59
              Krzychu, na twojej stronicy www oprócz twojej buźki i programu jest jeszcze
              jeden poważny błąd: w nagłówku jest napisane "Samoobrona RZECZYPOSPOLTEJ
              polskiej". Idź chłopie podszkolić się do podstawówki, odrób lekcje, wróć i
              wtedy kandyduj.
              • krzysiek_ruda_sl Re: do krzycha z rudy_sl 05.09.05, 18:48
                Dziekuje za zwrócenie uwagi, nie ja projektowałem ta stronę choć dostarczałem
                do niej materiały.
                Ja sam nie zauważylem tego błędu.
                Pozdrawiam serdecznie
      • elfhelm Głupia baba i dziadek??? 04.09.05, 17:56
        czyżby to posłowie Maria Wiśniowiecka i Włodzimierz Czechowski :))
        gliwice.naszemiasto.pl/wydarzenia/299410.html mega wywiad na dole jest
        do ściągnięcia w mp3!!! z MW
    • ves3 LEPPER - twórca drugiej Białorusi 04.09.05, 18:28
      strzeżcie się!!
    • mobisek Latos, latos... 04.09.05, 19:26
      Nie mogę się nadziwić, jak facet po skończonych studiach mógł się tak naciąć.
      Stawiać na uczciwość i liczyć na Leppera to brzmi jak dowcip z kabaretu. Na
      miejscu SdPl podziękowałbym mu za dobre chęci: zbytna naiwność (= głupota) też
      kompromituje.
      • wyborca20054 LATOS Młoda Gwiazda JedleckiegoRe: Latos, latos... 06.09.05, 00:26
        Witam,Latos poszedł do Socjaldemokracji Borowskiego o 100% lepsza Partia od
        Samoobory ale ciekawe co mu obiecali że tak sie zakochuje w programie bije
        głosy na zagłebiu dla Radnych Adamca i Pisalskiego?
    • frettka4 i Nikt nie chce żyć w Lepperlandzie 04.09.05, 22:39
      i Nikt nie chce żyć w Lepperlandzie każdy da stąd dyla a jak Renata Beger została by premierem to nawet ci zmniejszosci niemieckiej uciekną stąd.
      W Polsce zostanie tylko garstka białorusinów + ukrainców z mniejszosci i ze sto tysięcy wietnamczyków. Ci najbardziej żyjący w realnym świecie uciekną bo nie przełkną nowego drugiego surealizmu jakim był PRL Lepper często wzdycha do tego surealizmu widocznie chce go reaktywować czyli PRL BIs.
    • jola_dywity SAMOOBRONY NIE OSZUKACIE TĄ PROPAGANDĄ 04.09.05, 22:42
      Polska jest była i będzie z Samoobroną.A antypolskie lecz polskojęzyczne
      publikatory nie załałszują prawdy o życiu i faktycznym upadku Polski.Faktów nie
      możecie zmienić,a jakie są faktyczne odczucia ludzi i ich rzeczywiste problemy
      wie tylko Samoobrona.Bo jest z Narodem w biedzie i pomaga ludziom egzekwować
      słusznie przypisane im prawa.A mocodawcy niepolskirj gazety odpowiedzialni za
      100 tyś samobójvów za wielomolionowe bezrobocie i afrykańską nedzę.Głodową
      emigrację młodzieży ,politykę eksyerminacji Polaków ,zostaną za to
      rozliczeni.Lansowana egzotyczna koalicja POPISu sprzeczna ideologicznie i
      programowo to najlepszy prognostyk dla Samoobrony która jako nowoczesna Lewica
      przejmie odpowiedzialność za Ojczyznę i pociągnie winnych do odpowiedzialnośći.
      • znawca_tematu Hmm 04.09.05, 23:26
        Pani jolu_dywity ładnie to tak wszędzie wyszukiwać spisku Wiadomych Sił Działających W Złej Wierze I Z Ukrycia? Wiem, że w niewygodnych tekstach o Samoobronie najłatwiej napisać o "antypolskim" spisku, jedynej uczciwej Samoobronie, celowym niszczeniu narodu itd. Repertuar niewyszukany, cały czas z tej samej puli, może ma Pani jakies gotowe szablony?. Nie wiem ile Pani płaci Samoobrona, ale pisze Pani z godnym podziwu zapałem. Jeśli robi to Pani za darmo, to zaślepia Panią majestat doktora eminencji marszałka Leppera. Tak, tak, nowoczesna lewica, zapatrzona w komunistyczne Chiny (ta "przyjacielska" wizyta dziś, brrr...), gdzie ludzie cały dzień zapieprzają za równowartosć paczki fajek (albo za nic w obozie pracy), opieka socjalna nie istnieje, nie może istniec żadna organizacja bez kierowniczej roli partii (przeciez tam nawet zwierzchnikiem oficjalneg Kościóła Katolickiego jest państwo, a nie Papież w Rzymie). Zapatrzenie w "strategiczne" rolnictwo, górnictwo, hutnictwo, budownictwo itd., podczas gdy mamy epokę krzemu i wiedzy (czemu mamy fundować emerytury górnikom, zamiast stworzyć centra badawczo rozwojowe?). Lepper był jest i bedzie dla mnie watażką, teraz działającym na większa skalę i już nieco ucywylizowanym (przez co jego szkodliwośc wzrasta).

Co do "oszukanych" działaczy, to wcale nie jest mi ich szkoda. wiadomo, ze Lepper traktuję partię jak swój folwark i może zrobić w niej wszystko, z wstawieniem na listę nawet najgorszych mentów, jeśli są dośc zamożni, badź mają dostateczne układy. śmiesza mnie ci wszyscy młodzi którzy podczepiają się pod aktualnie popularną partię (był w niej 4 lata, czyli pewnie zaraz po wyborach wstąpił). Zero zasad, zero przekonan, tylko władza/kasa/kasa/władza im w głowie. To jest kolejny minus list, a plus dla JOW.
        • pioskee Re: Hmm 05.09.05, 08:41
          Przecież jola_dywity to znana na forach GW komediantka, która "śmieszy, tumani,
          przestrasza".

A poważnie, mam nadzieję, że po wyborach koalicja POPiS wprowadzi radykalne
          zmiany do funkcjonowania systemu organów sprawiedliwości. Po tych zmianach
          lepperek i reszta jego przestepczej szajki złodziejaszków, pijaków, oszustów,
          trafi za kratki. Uśmiech lekceważenia prawa zniknie tym kolesiom z buziek. Na
          obsługę prawną nie starczy pieniążków wyłudzonych od członków własnej
          samołobrony i innych amatorów immunitetu. Oj, trzeba będzie opylić ten nowy
          zegarek.
      • frettka4 Re: SAMOOBRONY NIE OSZUKACIE TĄ PROPAGANDĄ 04.09.05, 23:30
        jola_dywity napisała:

> Polska jest była i będzie z Samoobroną.A antypolskie lecz polskojęzyczne
        > publikatory nie załałszują prawdy o życiu i faktycznym upadku Polski.Faktów nie
        > możecie zmienić,a jakie są faktyczne odczucia ludzi i ich rzeczywiste problemy
        > wie tylko Samoobrona.Bo jest z Narodem w biedzie i pomaga ludziom egzekwować
        > słusznie przypisane im prawa.A mocodawcy niepolskirj gazety odpowiedzialni za
        > 100 tyś samobójvów za wielomolionowe bezrobocie i afrykańską nedzę.Głodową
        > emigrację młodzieży ,politykę eksyerminacji Polaków ,zostaną za to
        > rozliczeni.Lansowana egzotyczna koalicja POPISu sprzeczna ideologicznie i
        > programowo to najlepszy prognostyk dla Samoobrony która jako nowoczesna Lewica
        > przejmie odpowiedzialność za Ojczyznę i pociągnie winnych do odpowiedzialnośći.

A czy w USA nie ma samobójstw?
        No głodują ludzie w Afryce w Nigrzei w ~Malawi?
        Ale tam too jest susza klęska żywiołowa to się nie da porównać Polski z Afryką
        tak jak byś porównywała Mase Mrówki z Masą Słonia.
        Wogóle to odnoszę wrażenie jak byś była w jakieś politycznej sekcie.
      • gilu33 Re: SAMOOBRONY NIE OSZUKACIE TĄ PROPAGANDĄ 05.09.05, 07:20
        Lepper był,jest i będzie kryminalistą, a jego aktualnym miejscem pobytu winno
        być więzienie. I Pani krągłe frazesy i cytaty z roczników statystycznych
        niczego nie zmienią.Lepper to kryminalista czy to sie pani podoba czy
        nie.Program Leppera to stek bzdur i haseł dla mas.Pani zdaje się też
        przesiąknęła atmosferą rozliczeń i destrukcji jaka panuje w Samejbronie.
        Program Samejbrony to nienawiść i zniszczenie. Czy znajdzie Pani cokolwiek
        pozytywnego w tym czymś co udaje program?
        • kotek5050 Re: SAMOOBRONY NIE OSZUKACIE TĄ PROPAGANDĄ 05.09.05, 12:04
          Czy ktos z Was moze dac przykład jak z dziwki zrobila się porzadna kobieta?
          To proces prawie niemozliwy!Wobec tego jak z chłopka moze zrobić sie mąż
          stanu???!!!!Popatrzcie na jego zdjęcie sprzed lat.Zgroza.Może być dobry na
          roli.Ale do roli jaką chce pełnićNIGDY nie bedzie pasował.
          Dobrze, ze zaczął pokazywać swoją twarz teraz, a nie na jakimś urzędzie.Zreszta
          dobrze tym, którzy widzieli swoje kariery, a nie wiedzieli, ze z takim zerem to
          niemozliwe.
      • mcsat Re: SAMOOBRONY NIE OSZUKACIE TĄ PROPAGANDĄ 05.09.05, 16:38
        Jolciu - niesteś niezawodna. Jednakże przestań pier....olić te swoje dyrdymały,
        bo to juz jest niesmaczne....
    • honkers Re: Zamach stanu u Leppera 05.09.05, 15:06
      O jacy oni pokrzywdzeni. Za głupotę odpowiada sie nie tylko przed sądem. Jak
      ktos jest takim jełopem aby wiązac się w jakikolwiek sposób z tym oszustem
      Lepperem to niech teraz cierpi. Ale was wyciuloł głupie lebry, sorry leppery !!!
    • brodeek Apel w sprawie samoobrony 05.09.05, 15:10
      Ludzie, nie głosujcie na samoobronę, bo z jej list znowu powchodzi do sejmu
      kupa robactwa typu Bonda. Na listy wyborcze zaciągają się za gotówkę bogaci
      cwaniacy i inne ciemne typki, które doskonale sobie zdają sprawę, że samoobrona
      to posrana partia z posranym programem i jak tylko nadarzy się okazja odwrócą
      się na pięcie i czmychną z samoobrony ALE IMMUNITET I PRZYWILEJE ZOSTANĄ.
      Lepper jest tego doskonale świadomy, dlatego wymyślił te szopkę z wekslami in
      blanco, ale przecież okazało się że takie weksle o kant dupy rozbić można - nie
      mają i nie będą miały mocy prawnej. Nie głosujcie na te bandę jeżeli nie
      chcecie się potem przez następne 4 lata bujać z p-osłami typu Bonda czy
      Chojarska.
    • poki442003 Wyborcza nikomu nie poświęca tyle miejsca 05.09.05, 18:22
      co Samoobronie... Jędrzej Flipper na prezydenta!!!
    • dekster "ale myślę, że pokazujemy, że jesteśmy...." 05.09.05, 19:32
      ot socjotechnik. wazne żeby pokazywac że sie jest , ważniejsze niż być...
    • frettka4 Jeszcze raz ! ! ! 05.09.05, 22:20
      Ludzie na swiecie nie będzie sprawiedliwości i nigdy nie było, natomiast może być w miare jako taki porządek i normalność której Samoobrona nie jest i nigdy nie będzie wstanie zapewnić.

Wyborcy Leppera to osierocone niedobitki z byłej parti x tyminskiego to też
      ludzie pełni goryczy zawiedzeni SLD i wielu innych naiwnych.

Kandydaci na wybory samoobrony to własnie ci którzy w czasach PRL-u nie zdołali się dostać do koryta pari komunistycznej i tu odm\nalezli swoją nisze.
      Kandydaci ci są zagrożeniem społecznym ponieważ jescze się nie nachapali proste
    • zetp Zamach stanu u Leppera 08.09.05, 15:54
      "...nikomu poza swoją wioską nieznany rolnik Andrzej Grzesik. 32 lata,
      nieukończone wieczorowe technikum rolnicze, kilkadziesiąt hektarów gospodarstwa
      i hodowla trzody. Wziął kredyt w banku i nie mógł go spłacić, bo jego 150 świń
      nikt nie chciał kupić za odpowiednią cenę." No to jest wlasnie typowy czlonek
      "Samoobrony"! Organizacji zrzeszajacej ludzi, ktorzy nie zwykli splacac swoich
      dlugow bo "swin nikt nie chcial kupic za odpowiednia cene", to jest taka, jaka
      sobie wymyslil hodowca! Utworzenie z tego partii politycznej bylo na reke SLD,
      ktora strasznie Leppera forsowala. Dzis ponosimy tego skutki
      • krzysiek_ruda_sl Re: Zamach stanu u Leppera 09.09.05, 07:08
        Szanowni Państwo.

Na stronie www.samoobrona.pl jest zamieszczona publiczna informacja o 3
        nagrodach dla gminy, powiatu w którym będzie największa frekwencja wyborcza.
        Miłe to że zamiast pieniędzy na bezsensowne plakaty, partia Samoobrona
        przeznaczyła pieniądze dla ludzi którym los kraju nie jest obojętny.
        Nie chodzi o najwiecej głosów dla Samoobrony, ale frekwencje...

Pozdrawiam
        Krzysztof Wawro

Ps. Może warto czasem chociaż dostrzec obiektywnie jakieś pozytywne walory tej
        partii
        • krzysiek_ruda_sl Zmniejszenie bezrobocia w Polsce??? 11.09.05, 14:37
          Juz konkretnie odpowiadam w jaki sposób Samoobrona chce obniżyć w Polsce
          bezrobocie.

1) Skoro jesteśmy w Unii Europejskiej i jest mozliwość korzystania ze środków
          przez nią oferowanych, to wykorzystujmy je!

(Czemu one na dzień dzisiejszy wracają do Unii?
          Ich w połowie czasu już powinno brakować. Poza tym żeby je uzyskać najpierw
          trzeba olbrzymie pieniądze zainwestować, potem złożyć wniosek i czekać czy
          zostanie pozytywnie rozpatrzony czy nie...
          Kto dziś dostaje dotacje unijne???? Jednostki!)

2)Branże strategoczne kraju które powinny utrzymać kraj.

Jesteśmy wstanie wyżywić całą Europę, ale brak nam odpowiednich marketingowców
          mogących sprzedawać nasze produkty.
          Nawet górnictwo może przynieść kolosalne korzyści !!! Przecież to złoża
          energetyczne mogące sprawić, że możemy całkowicie uniezależnić się.
          Jak sprzedawać węgiel:
          a) jako surowiec
          b) przetowrzony na energię
          c) pordukty uboczne z odsiarczania węgla
          ( gips, płyty gipsowe i inne kupowane dzis od francuskich firm)
          d) technologie
          ( Czesi płaca polskim conajmniej 2 razy większe pensje za ich wiedze, niż
          Polscy górnicy zarabialiby w Polsce. MIASTA W EUROPIE I NA ŚWIECIE ZAGĘSZCZAJĄ
          SIĘ, MOŻE WYKORZYSTAĆ POLSKIE UMIEJĘTNOŚCI I TECHNOLOGIE, DZIESIĄTKI LAT
          PRAKTYKI I PROPONOWAĆ NP. BUDOWE METRA W DUŻYCH MIASTACH)
          Polska miedź.... i inne.

3) Podatek obrotowy dla hipermarketów wysokości 2,5%

(hipermarkety zniszczyły na dziś polskie kupiectwo. Nie płacą podatków bo
          podobno przynoszą stratę. Nie bójmy sie z powodu 2,5% podatku inwestorzy nie
          uciekną z naszego kraju !!! A dochody Państwa wzrosną kilkukrotnie)

4) Obniżenie podatków i zarazem zmniejszenie szarej strefy - dodatkowe wpływy
          do kasy Państwa.

(Przecież dziś wiekszość osób prowadzących działalność gospodarczą skupia sie
          na tym aby podatki płacić jak najmniejsze i właśnie w taki sposób zatrudniaja
          pracowników - to można zmienić)

5) Rezerwy dewizowe lokowane są w bankach zachodnich na 1-2%, a dzieki nim
          właśnie zachodni inwestorzy mają kase żeby inwestować ją w Polsce.
          (Polska lokuje rezerwy w bankach zachodnich na 1-2%, a potem nie mając
          pieniędzy emituje obligacje z gwarancją wykupienia ich za ponad 5%- rozumiecie
          mechanizm...??? Nasze pieniadze dostaje ktoś, od kogo za chwile je pożyczymy
          ale na większy %)

Spadek bezrobocia sprawi, że muszą dźwignąć sie wypłaty pracownicze, ludzie
          mając wiecej pieniędzy będą wiecej wydawać, koło zamachowe gospodarki nabierze
          rozmachu.
          To proste!!! Jak u nas będzie szło zarobić pieniądze to nikt nie bedzie stad
          uciekał, młodzież zostanie w naszym kraju. Ludzie będą inwestować w
          budownictwo, ono skolei nakreci inne dziedziny gospodarki.
          NASZ KRAJ MOZE BYĆ NIEZALEŻNY!!!
          Mamy żywność, energię, surowce, wykształconych ludzi.

Tak właśnie ja to widze jako członek Samoobrony, zarazem kandydat do sejmu z
          ramienia tej partii.
          Krzysztof Wawro - Śląsk

Zapoznajcie sie z programem samoobrony, zachęcam.

www.samoobrona.pl
          i
          www.samoobronarudaslaska.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka