Dodaj do ulubionych

Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy

• alkud Kwaśniewski - UCIEKAJ DO OeNZetu!!!!!!!!!!!!!!!! 19.09.05, 18:28
      Bo tutaj masz delikatnie rzecz ujmując prze************ :)

Islam Movie Project
    • dominik.olsztyn Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 18:28
      karrol47 napisał:

> Bardzo dobra wiadomość! Ze zniecierpliwieniem będę oczekiwał finału, gdy
      > wreszcie ta banda czerwonych prosiaków będzie skreślona z życia politycznego
      > Rzeczypospolitej. Teraz kolej na działania prokuratury! Ale... to już chyba po
      > wyborach...

No jasne, że po wyborach. Chyba nie myslisz sobie że wymiar sprawiedliwości
      może być skuteczny bez bezstronnych prokuratorów takich jak Waserman, a służby
      specjalne bez uczciwych koordynatorów takich jak Miodowicz.
    • 123rbr Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 18:31
      Gdzie jest psychiatra. Posunięto ewidentnego przekręciarza ( Modrzejewskiego ),
      który przyczynił się do wyprowadzenia z ORLEN-u olbrzymich pieniędzy do
      familijnej. Ponadto facet ujawnił dane mające wpływ na operacje na giełdzie ( w
      USA conajmniej kilka lat odsiadki ). I z takiego łobuza robi się męczennika. A
      gdzie jest wniosek przeciwka kłamcy częstochowskiemu? Gdzie jest wniosek
      przeciwko prowokatorowi Konstantemu M. Ta komisja to polityczny rynsztok.
    • rakunica Nie zmniejszac liczby poslow 19.09.05, 18:38
      Przewiduje pelne rece roboty dla poslow nastepnej kadencji. Na sady nie bardzo
      mozna liczyc nadal. Trzeba najpierw zrobic dekomunizacje i lustracje nie tylko
      pod katem dawnych (przed 89 r.) grzechow ale i pozniejszych - pomagdalenkowych.

Cale stada biznesmenow, politykow, dzialaczy organizacji pozarzadowych, spolek
      bez odpowiedzialnosci, partii z lewa, z prawa i z naprzeciwka czekaja z
      utesknieniem na sprawiedliwosc. Tak deklaruja wszyscy w swoich programach
      przedwyborczych. Trzeba im w tym pomoc.

Zaczac nalezy od kolekcji list gosci imieninowych, weselnych i golfowych tzw.
      towarzystwa, z Ordynacka i Krak. Przedm. na czele.

Znajac masochistyczne upodobania wyborcow, pewne jest, ze cale rzesze dobrze
      gadajacych papug wedra sie podstepem do parlamentu. O kupowaniu i liczeniu
      glosow juz tez bylo. Pomyslowosc ludzka i obrona konieczna zagrozonych tylkow
      nie zna granic.

Swoja droga - ciekawe czasy nadchodza dla "prawdziwych altorytetow".
      Renacjonalizacja w oczy zaglada... az strach. Udecja i eseldecja (z mutantami)
      dostaje oczoplasu i palpitacji miedzynarodowych.

Orwellowska dobranocka
      M. Krupinski ("Znarowiony Pegaz" tom 5)

Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole,
      grupa równych z równiejszych zwolala zebranie
      by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole
      - to co kazdy ma robic i to co dostanie...

kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod gore,
      krowa szaflik - by bylo do czego ja doic,
      koszem - jajka by skladac - obdarzono kure
      calej reszcie - policje - by nie mogla broic...

Na fotelach zloconych posadzono swinie
      dajac berlo do reki i pelne koryto,
      traby dano - by trabic o swoim wyczynie,
      swinski gnój za fotelem flagami przykryto...

By rozdzielic wyraznie i funkcje i role
      wiekszosc zwierzat zamknieto w oborze, w stodole,
      tlusta mniejszosc, w fotelach, ze wspólnego placu
      przeniesiono do Sejmu i innych palaców...

Cóz - w oborach od dawna nikt slomy nie zmienia,
      w pozlacanych fotelach usnely sumienia,
      a dobrobyt folwarku, o którym tlum marzyl,
      maja równi. Z folwarku ciaglej wyprzedazy....

Plyna dni i miesiace, uplywaja lata,
      sloma, wciaz nie zmieniana - to krowom zaplata,
      kurom, co juz nie gdacza, za ich jajka - plewy,
      swinie zyja w palacach - wiec sprzedaly chlewy,
      kon nie ciagnie juz wozu - bo i wóz sprzedany...
      Tylko kundle, te w mediach, spiewaja peany
      na czesc swin, ich sukcesów i zaslug ogromu...
      Krowy zuja. A myslec sie nie chce nikomu....

Folwark wciaz sie rozpada, z dachu gonty leca,
      co niektórzy, zbudzeni, trzesa sie ze strachu,
      ziarn ostatnich w spichlerzu szukac trza ze swieca,
      gnój spod zlotych foteli dzis juz siega dachu...

W koncu równym z równiejszych robi sie nieswojo,
      o zlocone fotele w folwarku sie boja...
      Bo choc wszyscy pokorni, karmieni pokora
      - moze zarznac nie zarzna - ale nie wybiora...
      No a jak nie wybiora - jak tu rzadzic dalej,
      jesli wiekszosc sprzedana, a reszta sie wali...

Czesc równiejszych w pospiechu, skrycie tunel kopie
      by, po przejsciu tunelem, sprzedac Europie
      byla ziemie folwarku co dzis juz ruina...
      By ze swin z Magdalenki stac sie Euroswinia...
      Aby rzadzic ta resztka co sie w gruzy wali
      z Bonn, Brukseli, Paryza... Bezpiecznie - z oddali,
      marzac w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach
      ze sprzedani, bezsilni, zapomna o kantach...

Tak wiec Lesie i Wladki, Jacki i Adasie,
      majac w sercach nadzieje, a lapowki w kasie
      za to co juz zrobili i za to co zrobia,
      dzis do nowych, tych euro, stolków sie sposobia...

Gdy ktos wskaze ten szwindel i szwindle poprzednie
      strach im dusze ogarnia i lico im blednie.
      Czasem nerwy puszczaja, napiete do granic
      - wiec zapluja, zastrasza, znów zaczna tumanic,
      by nie stracic nagrody co za Odra czeka...
      Bo gdy straca - nie bedzie juz dokad uciekac...

* * *

Wiem ze spac Wam wygodnie na slomie co gnije,
      nie czujecie lancucha, co uwiera szyje...
      Ze wiatr rozwial sprzed lat juz dwudziestu nadzieje
      i ze g. Was obchodzi ze rzadza zlodzieje...
      Ja tak tylko niesmialo... Wiem ze nic nie zmienie...
      - Ale chetnie bym ujrzal Wasze przebudzenie...

M. Krupinski
      2003-05-21
      ------------
      Anna Kozlowska
    • sensei.reiqi Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 18:44
      Lepiej późno udać się do lekarza po poradę, jak wcale - i tak też się stało z
      niedobitkami KOMISJI PKN ORLEN. Każdy, kto chce POLSKI czystej i
      nieskorumpowanej stwierdzi, że końcowy raport uszczuplonej KOMISJI jest
      niewiarygodny z prawdą o tzw. "KLOCKACH" w ORLENIE. Raport KOMISJI swoje a ORLEN
      nadal robi swoje i nie ma silnych na ten układ mocno zaawansowanej korupcji w
      POLSCE. Tej KOMISJI praktycznie zależało na spektaklu politycznym a nie na
      ustaleniu źródła prawdy. Udało się tej KOMISJI zniszczyć wielu światłych
      obywateli bez żadnego wysiłku a to dlatego bo NAJMĄDRZEJSI Z MĄDRYCH (czytaj
      osobowy skład ostateczny komisji) za nic mieli i mają POLSKIE WŁADZE
      USTAWODAWCZE i WYKONAWCZE. Skorumpowane media bardzo pomagały psychicznie chorym
      członkom KOMISJI w szerzeniu pomówień i oszczerstw wobec POLAKÓW będących
      minimalnie związanych ze źródłem energii strategicznej. Komisja przez tych wiele
      miesięcy nie potrafiła jednoznacznie wskazać winnych tego wielkiego przekrętu
      prywatyzacji w polskiej nafcie. Ubolewam strasznie, że skończyła się najlepsza
      transmisja komediowa w POLSKIEJ TELEWIZJI czyli z obrad i wypowiedzi
      NAJMĄDRZEJSZYCH POLAKÓW, ba i to nieomylnych, którzy za wszelką cenę w każdym
      POLAKU dopatrują się agenta KOMUNISTYCZNEGO. Oj, przecież to super cyrk został
      pokazany przez TV a i oglądalność była niczego sobie. Teraz my POLACY dostaliśmy
      darmową edukację, jak należy i w jakiej wysokości oplacać elity, aby być poza
      zasięgiem POLSKIEGO PRAWA. Teraz już wiemy co NAS POLAKÓW czeka przez najbliższe
      4 lata - fałsz, obłuda i pomowienia. Z lekkim sercem musimy teraz przygotować
      się przez te 4 lata (2005-2009) do zycia w PAŃSTWIE POLSKIM opartym na klamstwie
      i fałszu chronionym przez DYKTATURĘ nazywaną dla odwrócenia uwagi "DEMOKRACJĄ".
      PO-PiS wolnej POLSKI otrzymamy już niebawem, a nad prawidłowością utrzymania
      tyranii będzie czuwać LPR - MEDIA skorumpowane przygotowały NARÓD POLSKI po
      przez swą propagandę, że POLACY jak BARANKI potulne oddadzą swe głosy na rządy
      totalitarne. POWODZENIA życzę członkom KOMISJI szybkiego powrotu do zdrowia bo
      prosić o rozum dla NICH to bym wyrządził IM wielką krzywdę.
    • himax WASSERMAN, AUMILLER, MILLER itd. Jaki to kraj? 19.09.05, 18:52
      Nie jestem pewien czy to Polska z Kowalskimi
      • prudent1 Re: WASSERMAN, AUMILLER, MILLER itd. Jaki to kraj 19.09.05, 19:12
        himax napisał:

> Nie jestem pewien czy to Polska z Kowalskimi
        Stary trafiles w moj czuly punkt,jestem bardzo wrazliwy na punkcie idiotycznych
        badz bardzo obco brzmiacych nazwisk. Jak ktos, kto nazywa sie np. Ruchala, moze
        nie zmienic tak uragliwie brzmiacego nazwiska, przeciez to chyba oczywiste! A
        te wszystkie Kuny, Zagle itp? Do tych, ktore Ty wymieniles mozna dodac jeszcze
        bardzo wiele, np Giertych, to facet od "tych"... "gier" ? Na to chyba wychodzi.
        Ale... chcialem mlodziezy tylko przypomniec, ze tow. Berman na ostatnim
        zebraniu Bezpieki powiedzial cos w tym stylu: trzeba zmieniac nazwiska na
        polskie, wtopic sie w ten narod, zeby nie mogli wykryc..", dobre, co? I
        odroznij tu teraz farbowanca Kowalskiego od prawdziwego Kowalskiego? Ci, ktorzy
        pamietali, odeszli juz z tego padolu placzu, a dzieci, a przede wszystkim wnuki
        tych przefarbowancow zyja sobie dostatnio i maja nas wszystkich w glebokim
        powazaniu, bardzo glebokim...
        • orgazm_milosci Re: WASSERMAN, AUMILLER, MILLER itd. Jaki to kraj 19.09.05, 19:31
          Ja osobiscie nie mam nic przeciwko obcokrajowcom w Polsce jezeli tylko wnosza
          dobro dla kraju. Zastanawiajace jednak jest to w jaki sposob malutka grupka
          ludzi jest w stanie w uczciwy sposob opanowac wszystkie prawie decydujace
          stanowiska w panstwie. Co nie ma wysztalconych Kowalskich? Wyglada to bardziej
          na kumoterstwo.
          Druga sprawa to malo ludzi w Polsce wogole zdaje sobie z tego sprawe ze sa
          zwykla manipulowana masa.
          • wroxi Jaki to kraj ? Polska, a Kowalskich pelno, tylko 19.09.05, 19:40
            Jaki to kraj ? Polska, a Kowalskich pelno, tylko ze
            nazwiska pozmieniali na Wasserman, Giertych, Aumiller,
            Miller, Lepper, Tusk, Donald, Kantor itp.
            • nosterdamoos Re: Jaki to kraj ? Polska, a Kowalskich pelno, ty 19.09.05, 20:20
              wroxi napisał:

> Jaki to kraj ? Polska, a Kowalskich pelno, tylko ze
              > nazwiska pozmieniali na Wasserman, Giertych, Aumiller,
              > Miller, Lepper, Tusk, Donald, Kantor itp.

hahaha, dobre
    • otawszczyk A ja wole byc okradany przez czerwonych 19.09.05, 19:03
      niz nawracany przez czarnych, wysylany do lagru przez LPRowcow, oglupiany przez
      Rokitoidow, ukulturalniany przez Chamoobrone i wychowywany w patriotyzmie przez
      Pisuarystow.
      • rakunica Czerwone zlo mniejszym zlem? 19.09.05, 20:28
        A ja tem nie lubie byc okradana i oszukiwana przy tym ze to dla mojego dobra.

Polacy nigdy nie pchali sila do kosciolow. Wrecz odwrotnie - deklaruja
        katolickosc w 90% ale z postepowaniem zgodnie z dziesieciorgiem przykazan to juz
        jest kiepsko. Esbecja i agenci chodzili i chodza sluzbowo. Co masz na
        sumieniu, ze boisz sie lagru - raczej wiezienia bo lagrow LPR nie bedzie
        prowadzil. To nie ta ideologia. Cos ci sie pomajtalo.

Patriotyzm jest widoczny w kazdym panstwie. Czy Polakom nie godzi sie byc
        patriotami? A to dlaczego? Za malo krwi przelali za swoja ojczyzne? Twoja
        rodzina sie migala i nie wpoila ci, ze wlasny kraj to Polska?

Swiat stoi otworem dla kosmopolitow. Po co bruzdzic Polakom, ktorzy chca zeby
        Polska byla Polska?
        • otawszczyk Tak jest - czerwone jest mniejszym zlem ! 19.09.05, 23:50
          A ja tem nie lubie byc okradana i oszukiwana przy tym ze to dla mojego dobra.
          >

== Ja tez nie lubie i nie napisalem ze lubie, tylko napisalem co mi mi
          przeszkadza (przeszkadzaloby) mniej lub bardziej.

> Polacy nigdy nie pchali sila do kosciolow. Wrecz odwrotnie - deklaruja
          > katolickosc w 90% ale z postepowaniem zgodnie z dziesieciorgiem przykazan to
          ju
          > z
          > jest kiepsko. Esbecja i agenci chodzili i chodza sluzbowo.
          == teraz ? w tych czasach ? - chyba po to zeby donosic proboszczowi kogo nie
          bylo.

Co masz na
          > sumieniu, ze boisz sie lagru - raczej wiezienia bo lagrow LPR nie bedzie
          > prowadzil. To nie ta ideologia. Cos ci sie pomajtalo.

=== wlasnie o to chodzi ze nie mam na sumieniu nic. A czy ideologia nie ta ? -
          a jaka pokojowa ideologia tworzy bojowki mlodziezowe do zastraszania ludzi i
          zniewaza inne nacje ?

>
          > Patriotyzm jest widoczny w kazdym panstwie. Czy Polakom nie godzi sie byc
          > patriotami? A to dlaczego? Za malo krwi przelali za swoja ojczyzne? Twoja
          > rodzina sie migala i nie wpoila ci, ze wlasny kraj to Polska?

== Sa rozne patriotyzmy. Normalny i giertychowsko-pisuarowki.
          sa rowniez dwie moetody definiowania tego czy jest sie Polakiem czy nie:
          albo samemu czuje sie ze sie jest Polakiem, albo robia to za ciebie inni,
          ktorzy ci tego prawa odmawiaja, bo np nie masz uwielbienia dla paoieza.

>
          > Swiat stoi otworem dla kosmopolitow. Po co bruzdzic Polakom, ktorzy chca zeby
          > Polska byla Polska?

== A po co bruzdzic Polakom, ktorzy np wolaa zeby Polska byla europejska i
          normalna, niz polska.

Pozdrowienia Matko-Polko

• alfredkujot Re: Tak jest - czerwone jest mniejszym zlem ! 20.09.05, 00:07
            == A po co bruzdzic Polakom, ktorzy np wolaa zeby Polska byla europejska i
            normalna, niz polska.

Pozdrowienia Matko-Polko

No to jeszcze sprobuj nazwac dla siebie co to znaczy zeby byla Polska
            europejska . Nie musisz na forum . Dla siebie starczy.
            Moze sie okazac dla ciebie zbyt trudne.
            Polska ma nie byc "postepowa"bo juz takich co to nam "postep"
            po trupach wprowdzali starczy- i "postepow", starczy eksperymentow na polskim
            spoleczenstwie-eksperymentow ustrojowych. Polacy maja takie samo prawo do
            Polskosci
            jak Austriacy zeby byc Austriakami i Szwajcarzy -Szwajcarami, Francuzi -
            Francuzami i Hiszpanie itp itd .
            Nam zrabowano nie tylko narodowy majatek ale i nasz czas a takze starano
            pozbawic nas tozsamosci. Mamy zaleglosci,
            mamy sporo zaszlosci do wyjasnienia. Mamy prawo byc soba i ksztaltowac nasze
            zycie i kraj wg mozliwosci i stawianych sobie celow....a nie byc manipulowanymi
            przez kanalie najrozniejsze, bycia drobnymi trybikami w maszynce do przemielania
            istnien...
            • grazyna7a3 Re: Tak jest - czerwone jest mniejszym zlem ! 20.09.05, 00:18
              Rzecz w tym , zeby juz wreszcie nikt mi nie mowil co mam myslec , jak sie
              ubierac, co czytac , jak sie bawic pod grozba sankcji komisji prawa i
              sprawiedliwosci! A ktora spolecznosc podobala sie Wam najbardziej w seksmisji?
              Co ? Seksmisja teraz po wyborach bedzie zakazana?
              • alfredkujot Re: Tak jest - czerwone jest mniejszym zlem ! 20.09.05, 00:34
                grazyna7a3 napisał:

> Rzecz w tym , zeby juz wreszcie nikt mi nie mowil co mam myslec , jak sie
                > ubierac, co czytac , jak sie bawic pod grozba sankcji komisji prawa i
                > sprawiedliwosci! A ktora spolecznosc podobala sie Wam najbardziej w
                seksmisji?
                > Co ? Seksmisja teraz po wyborach bedzie zakazana?

O rety, to to ze w Polsce jest tyle stosunkowo mlodych wdow to rezultat
                seksmisji jest ?
                Patrz a ja sie dziwilem co te chlopy tak wymieraja....
    • shtalman Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 19:17
      Odwrotnie, ja nie moge sie doczekac kiedy zlikwiduja ta bande klamcow i idiotow
      co konstytuuje komisje sledcza. W smole ich i w piora, zlinczowac i polac
      gnojowka od Leppera.
      • aron2004 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 19:24
        ech gdyby nie ta komisja to tyle osób byłoby nadal autorytetami moralnymi...

ciekawe co Kwachu powie przed komisja do spraw prawdy i sprawiedliwości która
        powstanie po wyborach
    • maaac walka komunistów z czerwonymi 19.09.05, 19:21
      Komuniści pragną czerwonych przed trybunał zaciągnąć za sprzeniewieżenie się
      ideii państwa totalnego :).

Jeszcze trochę takiej "dekomunizacji", a ubiorą nas w mundurki jak kiedyś w
      Chinach.
    • gabri74 Głupi naród 19.09.05, 19:31
      Głupi zawistny naród. Nie ważne czy jest powód czy go nie ma, ważne żeby się
      mścić, żeby ten kto coś osiągnął poszedł na dno, nikt nie moze mieć więcej niż
      ja bo jak ma znaczy że kradł. To jest Polska, kiedyś dziwiłem się że tak wielu
      moich znajomych nie lubi bądź "nie rozumie" filmu M.Koteskiego "Dzień świra"
      ich niechęć wynika z faktu że widzą tam siebie - nienawistnych, działajkących w
      imię chorych nic nie znaczących idei ludzi, żałosnych słabych ludzi którzy
      swoje kompleksy, wrodzone nieudacznictwo próbują tłumaczyć tym że wychowali się
      w komunie. Nie potraficie spojrzeć krytycznie na siebie bo łatwiej jest
      krytykowac i obwiniac innych. Śmiać mi się chce z będących bez grzechu
      zwolenników LPR i innych PISów propagatorów nietolerancji, którzy uważają że
      tylko ten kto stoi z nimi w szeregu jest godny imienia Polaka, człowieka bez
      skazy. O reszcie nie wspominam bo nie warto. Mam kolegę bardzo fajny gość,
      lubię go, ale mimo iz namy się lat 13 nie potarfił mi nigdy wyjaśnić swoich
      idei opierających się na tezie że każdy kto wyznaje poglądy lub jest w jakiś
      sposób związany z SLD jest zdrajcą, złodziejem , czerwoną świnią która należy
      zniszczyć!!!! Pytam się po co? On jest katolikiem, chodzi do kościoła, wyznaje
      zasady kościoła... nie będę pisał jakie, przecież 99% ludzi którzy czytają to
      co piszę to katolicy. Gdzie jest miłość, przebaxczenie, poszanowanie drugiego
      człowieka odp. nie ma przebaczenia!!!!!!!!!!!! absurd, jesteście głupi, prości,
      bezkrytyczni.... no i bez grzechu, bo przecież co tydzień sie spowiadacie i
      chorzy bardzo chorzy nieuleczalnie chorzy tak jak ten kraj....
      • alterpars Re: Głupi naród-zgadzam sie w 100 proc 19.09.05, 20:16
        Sietnie to ujales (as). Musisz jednak pamietac ze nad tym narodem stoi Jan Pwael
        Wielki i narodkowi sie wydaje (a zwlaszcza ksiezam i tzw katolikom) ze moga
        wszystko. Potem pojda pod prysznic zwany spowiedzia, wyszoruja czarne dusze i
        dalej beda mogli wiesc swoj pelzajacy zywot z zawisca patrzac na zlodziei ktorzy
        przez niopatrznosc Boza maja wiecej iz oni. Mam dla Ciebie rade-zwiewaj z tego
        kraju. Ja tak zrobilem mam sie dobrze i wisi mi co sie z tym krajem i narodem
        stanie.
      • saramago2 Re: Kto jest głupi? 19.09.05, 20:17
        Przeczytaj na spokojnie co napisla/es i zastanow sie nad tym. Nie chodzi przeciez o to ze ktos ma wiecej bo zapracowal uczciwą pracą. Ponad polowa spoleczenstwa zyje w skrajnej nedzy, a komunistyczni notable zwyczajnie ukradli to co dzisiaj pomnazają. To nie sprawa zawisci tylko elementarnej przyzwoitosci i sprawiedliwosci spolecznej. Piszesz ze kraj jest chory, dlaczego, dletego ze ludzie chodzą so spowiedzi czy dlatego ze nie ma pracy, mlodzi nie mają perspektyw, musza za chlebem poniewierac sie po Europie?! Ja pracuje na szczescie, ale trojka mojego rodzenstwa musiala wyjechac do Angli i Szwecji bo choc po studiach tutaj pracy nie znalezli. To zapewne przez ich "wrodzone nieudacznoctwo" jak piszesz. Zastanow sie zanim wydasz tak pochopne i krzywdzące sądy. Mieszasz z blotem LPR, PiS a podoba Ci sie SLD, ktore jest kontynuatorem zbrodniczej partii komunistycznej (poczytaj trochę co robiono z ludzmi, jak zamordowano Przemyka, Pyjasa, Popieluszkę i setki innych)a dzis mienią sie demokratami. Zniszczyli i zdeprawowali ten kraj, nie widzisz tego?
        • alterpars Re: Kto jest głupi? 19.09.05, 20:55
          Jasne ze przeczytalem i nie zmieniam swojego zdania. Przez 15 lat ten kraj nie
          potrafil sie rozliczyc ze zlodziejami. W tej chwili to jest musztarda po obiedzie.
          Piszesz ze Twoje rodzenstwo sie musi tulac po europie. Ja tam nien arzekam. Co
          ja ci poradze ze Tobie sie bardziej podoba w tym smiesznym kraju gdzie
          nieudolnosc obywateli prowadzi do takich patologii. Poczytalem sobie i znam
          dosyc dobrze sprawe Pyjasa i Popieluszki. Wniosek moj jest jeden. Po 15 latach
          nieudolnych wladz (z OBYDWU stron) szkoda ze ci ludzie oddali zycie....
          byl taki rysunek mleczki gdzie dwoch facecikow oglada zachod slonca a jeden do
          drugiego mowi. "Wiesz slonce zachodzi na zachodzi---i ono wie co robi"
          Dla mnie tez nie bylo pracy po studiach w polsce. to ulatwilo mi decyzje.
          Wisi mi co sie z tym krajem stanie nie mam zamiaru ani go odwiedzac ani co
          gorsza do niego wracac Bogu dzieki juz 14 lat.
          Aha myslisz ze gdyby komunistow wsadzic do ciupy to polska od razu przemini sie
          w kraj mlekiem albo miodem plynacy? Nagle biedni zaczna sie bogacic,
          przestepczosc zniknie...hm Z Bogiem. Poczekam sobie az Giertych Rydzyk i Lepper
          do kompanii z bracmi Kaczynskimi przejma wladze. Ale bedzie jazda.
          Ciekawe w kim pozniej jak juz rozstrzelaja wszystkich komunistow upatrza sobie
          wroga....
          • saramago2 Re: Kto jest głupi? 19.09.05, 21:43
            Twoj cynizm jest zatrwazający. Z tego co piszesz wynika ze nijak nie obchodzi Cie Polska, to w ogole po co zabierasz na jej temat glos. A moze jednak w glebi duszy nasz zal ze musiales wyjechac. Ja nie mam nic przeciwko wyjazdom, ale powinni wyjezdzac Ci ktorzy chca, a nie ci ktorzy muszą, jak obecnie za chlebem. Nie mozna tlumaczyc wszystkiego nieudolnoscią obywateli, bo jakos duza liczba (w tym rowniez Ty wyjezdza i swietnie sobie radzi).Przeciez zeby zreformowac kraj i wprowadzic demokratyczny kapitalizm, ktory panuje w najbardziej rozwiniętych krajach swaita to nie mozna dalej konserwowac mafijnego ukladu postkomunistycznego. Nie chodzi zeby komunistow wsadzac do ciupy tylko zeby nie mogli dalej chamowac rozwoju kraju. Jak mozesz tego nie rozumiec bedąc tyle lat tamgdzie zachodzi slonko?
            • alterpars Re: Kto jest głupi? 19.09.05, 22:08
              Jasne ze mnie nijak nie obchodzi. Wyjechalem stamtad i jedyne na czym mi zalezy
              i dlatego zabieram glos to zeby mlodzi ludzie po studiach nie zyli nadzieja ae
              sie w tym kraju cos zmieni lub co gorsza sami wlaczalis ie w te beznadziejna
              walke.. Po prostu wypierniczali poki czas. Gdzie indziej nie musi ich obchodzic
              kto rzadzi...W polsce i tak zwyciezy populizm w stylu Giertycha i Leppera
              oh gdybys wiedzial jak bardzo sie mylisz sadzac ze odczuwam zal albo tesknote z
              a krajem. Zreszta nei tylko ja. Dla niektorych moich znajomych tutajnajwiekszym
              koszmarem jest mysl ze kiedykolwiek mieliby wrocic...Takaz to tesknota....
              nie rozumiem tylko dlaczego utozsamias zkomunistow z sila chamujaca rozwoj
              kraju. Ja sie nawet moge zgodzic ze czesc z tych komunistow to dawni aparatczycy
              ale co taki np Olejniczak ma wspolnego z naukami Stalina. Osobiscie uwazam ze
              pod wzgledem pragmatyki wladzy lewica potrafi utrzymac wieksza jednosc niz
              dzialacze z prawej strony. Kto dzis pamieta kto to byl Krzaklewski.....
              Ale zycze Ci wszystkiego dobrego. Mimo wszystko mam szacunek dla ludzi ktorzy
              chca marnowac czas swojego zycia uczestniczac w tym cyrku.
              Zteszta moja teza sie potwierdza. Wyjezdzaja lekarze stomatolodzy nauczyciele
              naukowcy hydraulicy...kto nastepny hahahahaha

saramago2 napisał:

> Twoj cynizm jest zatrwazający. Z tego co piszesz wynika ze nijak nie obchodzi C
              > ie Polska, to w ogole po co zabierasz na jej temat glos. A moze jednak w glebi
              > duszy nasz zal ze musiales wyjechac. Ja nie mam nic przeciwko wyjazdom, ale pow
              > inni wyjezdzac Ci ktorzy chca, a nie ci ktorzy muszą, jak obecnie za chlebem. N
              > ie mozna tlumaczyc wszystkiego nieudolnoscią obywateli, bo jakos duza liczba (w
              > tym rowniez Ty wyjezdza i swietnie sobie radzi).Przeciez zeby zreformowac kraj
              > i wprowadzic demokratyczny kapitalizm, ktory panuje w najbardziej rozwiniętych
              > krajach swaita to nie mozna dalej konserwowac mafijnego ukladu postkomunistycz
              > nego. Nie chodzi zeby komunistow wsadzac do ciupy tylko zeby nie mogli dalej ch
              > amowac rozwoju kraju. Jak mozesz tego nie rozumiec bedąc tyle lat tamgdzie zach
              > odzi slonko?
              • saramago2 Re: Kto jest głupi? 19.09.05, 23:17
                Oczywiscie nie mam powodow Ci nie wierzyc ze wolisz zyc i pracowac poza Polską. Ja natomiat chce zyc i zarabiac godnie w Polsce. Jeszcze w trakcie studiow rok mieszkalem w Holandi pod Rotterdamem, nie bylo mi tam źle, ale wrocilem bo liczylem i nadal licze ze tu mozna zyc po ludzku. Mozesz oczywiscie uwazac to za naiwne i smieszne. Twoje pytanie dlaczego komunisci hamują rozwoj pozostawiam bez odpowiedzi, czyzbys nie pamietal jak rozwijaly sie kraje komunistyczne?! A co do Olejniczaka. Jakiez musi miec idealy czlowiek ktory wstepuje swiadomie do parti bedącej spadkobiercą krwawej PZPR, mając za kolesi takich panow jak prezio, Miller, Olin, Komuszewicz, zawodowych klamcow i ludzi bez zadnych zasad. Tylko nie rozumiem z kogo mialaby sie skladac Polska wedle Twojej teorii, z samych kanalii, ktorzy ograbiają biednych nieudacznikow bo mądrzejsi wyjechali? I czy naprawde nie obchodzi Cie ten kraj nic a nic?
                • alterpars Re: Kto jest głupi? 20.09.05, 00:12
                  Alez prosze Cie bardzo zyj sobie. Tak jak mowilem mnie ten kraj wisi. Nie zycze
                  mu zle ale jest mi on calkowicie obojetny. Kraje komunistyczne rozijaly sie tak
                  a nie inaczej bo grupa ludzi uzurpujaca sobie wladze dostala sie do sterow. Ten
                  model funkcjonowania kraju jest zreszta kantynuowany. Polacy szukaja kogos kto
                  bylby ich wrogiem a za razem na kogo mozna by zwalic calkowita odpowiedzialanosc
                  za to co jest nie tak. Czesc ludzi wybiera na te okazje czerwonych a inna
                  czarnych. Nie moa zrozumiec ze to czlowiek sam ksztaltuje swoja przyszlosc,
                  kariere, zycie. Nie mam pracy w jednym zawodzie to pracuje winnym a nie ide
                  wysadzac rzad. Rozumiesz?
                  Mam porownanie pomiedzy ludzmi ktorzy skonczyli studia rowno ze mna i jedn
                  wyjechali a inni zostali. Wybacz ale nawet nie ma co porownywac.
                  Nawet Ci ktorzy odniesli sukces maja jakies firmy twierdza ze gdyby nie byli
                  niewolnikami swojej decyzji juz dawno by ich tam nie bylo.
                  Aha mam pytanei do Ciebie. Skoro wrociles z tej Holandii z nadzieja ze w polsce
                  mozna zyc po ludzku i nadal pozostala Ci tylko nadzieja to moze moja teoria sie
                  sprawdza.
                  I mimo wszystko nie rozumiem Twojej logiki. Skoro z jedej strony tak bardzo
                  chcesz wlczyc o dobro tej no swojej ojczyzny dlaczego nei potrafisz zrozumiec ze
                  moze i takiemu Olejniczakowi zalezy na tym zeby odnowic lewice. Tez heroiczny
                  wojownik...ehhh polska. Walki bitwy martyrologia w imieniu calego swiata i
                  cio...jajcio!
                  Ide pograc w tenisa bo mnie moj kapitalistyczny szef dla ktorego jestem
                  czlowiekiem drugiej kategorii zaprosil na korty :-))))
                  Napisz jeszcze cos. Lubie takich idealistow jak ty. Ja Tobie nawet zycze zebys
                  przez chwile mogl pozyc w takiej polsce o ktorej marzysz. W sumie to sie
                  narodowi nalezy. Zeby tak przez jedna mala chwike znikneli Lepper Rydzyk
                  Giertych i zeby bylo..normalnie
                  • alfredkujot Re: Kto jest głupi? 20.09.05, 00:27
                    alterpars napisał:

> Alez prosze Cie bardzo zyj sobie. Tak jak mowilem mnie ten kraj wisi. Nie
                    zycze
                    > mu zle ale jest mi on calkowicie obojetny. Kraje komunistyczne rozijaly sie
                    tak
                    > a nie inaczej bo grupa ludzi uzurpujaca sobie wladze dostala sie do sterow.
                    Ten
                    > model funkcjonowania kraju jest zreszta kantynuowany. Polacy szukaja kogos kto
                    > bylby ich wrogiem a za razem na kogo mozna by zwalic calkowita
                    odpowiedzialanos
                    > c
                    > za to co jest nie tak. Czesc ludzi wybiera na te okazje czerwonych a inna
                    > czarnych. Nie moa zrozumiec ze to czlowiek sam ksztaltuje swoja przyszlosc,
                    > kariere, zycie. Nie mam pracy w jednym zawodzie to pracuje winnym a nie ide
                    > wysadzac rzad. Rozumiesz?
                    > Mam porownanie pomiedzy ludzmi ktorzy skonczyli studia rowno ze mna i jedn
                    > wyjechali a inni zostali. Wybacz ale nawet nie ma co porownywac.
                    > Nawet Ci ktorzy odniesli sukces maja jakies firmy twierdza ze gdyby nie byli
                    > niewolnikami swojej decyzji juz dawno by ich tam nie bylo.
                    > Aha mam pytanei do Ciebie. Skoro wrociles z tej Holandii z nadzieja ze w
                    polsce
                    > mozna zyc po ludzku i nadal pozostala Ci tylko nadzieja to moze moja teoria
                    sie
                    > sprawdza.
                    > I mimo wszystko nie rozumiem Twojej logiki. Skoro z jedej strony tak bardzo
                    > chcesz wlczyc o dobro tej no swojej ojczyzny dlaczego nei potrafisz zrozumiec
                    z
                    > e
                    > moze i takiemu Olejniczakowi zalezy na tym zeby odnowic lewice. Tez heroiczny
                    > wojownik...ehhh polska. Walki bitwy martyrologia w imieniu calego swiata i
                    > cio...jajcio!
                    > Ide pograc w tenisa bo mnie moj kapitalistyczny szef dla ktorego jestem
                    > czlowiekiem drugiej kategorii zaprosil na korty :-))))
                    > Napisz jeszcze cos. Lubie takich idealistow jak ty. Ja Tobie nawet zycze zebys
                    > przez chwile mogl pozyc w takiej polsce o ktorej marzysz. W sumie to sie
                    > narodowi nalezy. Zeby tak przez jedna mala chwike znikneli Lepper Rydzyk
                    > Giertych i zeby bylo..normalnie

Chcialbym ci pogratulowac powodzenia...
                    Tylko ci nie wierze "szczesliwy czlowieku" .
                    Dlaczego masz wlasciwie potrzebe dowartosciowywania sie na tym forum ?
                    Skad pochodza twoje inf o Rydzyku i Gietrychu ?
                    Z gi-wi ? O olejniczaku takze ? To malo wiesz, sadze.
                    Jesli byloby tak jak piszesz nie mialbys potrzeby uzewnetrzniania
                    wzgardy i potwierdzania swoich wyborow tak otwarcie.
                    Kogo chcesz wlasciwie przekonac o trafnosci wyborow ktorych dokonales ?
                    Mysle ze siebie samego.
                    • alterpars Re: Kto jest głupi? 20.09.05, 00:50
                      Tiaaa.PRzejrzales mnie.Oczywiscie ze probuje przekonac siebie samego... Tak
                      naprawde to tesknie do kraju i placze po noacach za..placzaca lipa ktora tak
                      pieknie opisywal Kochanowski i niczym LAtarnik lubo Mickiewicz w sonetach
                      wspominam ziemie ojczysta.
                      A po prawdzie to uzewnatrznaiam swoj punkt widzenia z 2 powodow:
                      1. aby przestrzec mlodych ludzi po studniach ktorzy wierza ze z tym karajem da
                      sie cokolwiek zrobic
                      2. umocowany dyskusja chociazby w tym serwisie na temat coraz wiekszej emigracji
                      fachowcow.
                      Ale tak naprawde to wolisz tego nie sluchac zadufany w ukryta od wiekow potege
                      kraju ktory seryjnie w swojej historii marnuje szanse na rozwoj.
                      • alfredkujot Re: Kto jest głupi? 20.09.05, 00:59
                        alterpars napisał:

> Tiaaa.PRzejrzales mnie.Oczywiscie ze probuje przekonac siebie samego...

eee tam, przejrzalem ."Glosno" sie zastanawialem

Tak
                        > naprawde to tesknie do kraju i placze po noacach za..placzaca lipa ktora tak
                        > pieknie opisywal Kochanowski i niczym LAtarnik lubo Mickiewicz w sonetach
                        > wspominam ziemie ojczysta.

To tak kazdego prawie dorwie, jak za dziecinstwem np.

> A po prawdzie to uzewnatrznaiam swoj punkt widzenia z 2 powodow:
                        > 1. aby przestrzec mlodych ludzi po studniach ktorzy wierza ze z tym karajem da
                        > sie cokolwiek zrobic
                        > 2. umocowany dyskusja chociazby w tym serwisie na temat coraz wiekszej
                        emigracj
                        > i
                        > fachowcow.
                        > Ale tak naprawde to wolisz tego nie sluchac zadufany w ukryta od wiekow potege
                        > kraju ktory seryjnie w swojej historii marnuje szanse na rozwoj.

jaki tam zadufany , sadze ze nam sasiedzi jednak "pomogli", przyczynili sie do
                        braku szans
                        rozwojowych....np.
                        No nic jest jak jest -powodzenia.
        • golota20 Re: Kto jest głupi? 20.09.05, 07:06
          saramago2 napisał:

> Przeczytaj na spokojnie co napisla/es i zastanow sie nad tym. Nie chodzi przeci
          > ez o to ze ktos ma wiecej bo zapracowal uczciwą pracą. Ponad polowa spoleczenst
          > wa zyje w skrajnej nedzy, a komunistyczni notable zwyczajnie ukradli to co dzis
          > iaj pomnazają. To nie sprawa zawisci tylko elementarnej przyzwoitosci i sprawi
          > edliwosci spolecznej. Piszesz ze kraj jest chory, dlaczego, dletego ze ludzie c
          > hodzą so spowiedzi czy dlatego ze nie ma pracy, mlodzi nie mają perspektyw, mus
          > za za chlebem poniewierac sie po Europie?! Ja pracuje na szczescie, ale trojka
          > mojego rodzenstwa musiala wyjechac do Angli i Szwecji bo choc po studiach tutaj
          > pracy nie znalezli. To zapewne przez ich "wrodzone nieudacznoctwo" jak piszesz
          > . Zastanow sie zanim wydasz tak pochopne i krzywdzące sądy. Mieszasz z blotem L
          > PR, PiS a podoba Ci sie SLD, ktore jest kontynuatorem zbrodniczej partii komuni
          > stycznej (poczytaj trochę co robiono z ludzmi, jak zamordowano Przemyka, Pyjasa
          > , Popieluszkę i setki innych)a dzis mienią sie demokratami. Zniszczyli i zdepra
          > wowali ten kraj, nie widzisz tego?

Jak nie masz pracy to wina jaruzelskiego. Dokladnie Jaruzelskiego...

Jak nie wiesz to zapytaj swoich rodzicow.
          To tobie po chlopsku wytlumacza,

Bo rodzice sa 50 _ce.

• abba15 Re: Głupi naród 19.09.05, 20:44
        gabri74 napisał:
        > Głupi zawistny naród. Nie ważne czy jest powód czy go nie ma, ważne żeby się
        > mścić, żeby ten kto coś osiągnął poszedł na dno, nikt nie moze mieć więcej niż
        > ja bo jak ma znaczy że kradł. To jest Polska, kiedyś dziwiłem się że tak wielu
        > moich znajomych nie lubi bądź "nie rozumie" filmu M.Koteskiego "Dzień świra"
        >ich niechęć wynika z faktu że widzą tam siebie - nienawistnych, działajkących w
        > imię chorych nic nie znaczących idei ludzi, żałosnych słabych ludzi którzy
        swoje kompleksy, wrodzone nieudacznictwo próbują tłumaczyć tym że wychowali si
        > w komunie. Nie potraficie spojrzeć krytycznie na siebie bo łatwiej jest
        > krytykowac i obwiniac innych. Śmiać mi się chce z będących bez grzechu
        > zwolenników LPR i innych PISów propagatorów nietolerancji, którzy uważają że
        > tylko ten kto stoi z nimi w szeregu jest godny imienia Polaka, człowieka bez
        > skazy. O reszcie nie wspominam bo nie warto. absurd, jesteście głupi, prości,
        > bezkrytyczni.... no i bez grzechu, bo przecież co tydzień sie spowiadacie i
        > chorzy bardzo chorzy nieuleczalnie chorzy tak jak ten kraj....

Pocoś głupi, boś komuch
        pocoś komuch, boś głupi
        • alterpars Re: Głupi naród 19.09.05, 20:57
          Moje gratulacje. Odwdziecze sie inna gleboka mysla.

Madrys bos katolik
          Katolik bos madry...
      • douglasmclloyd Re: Głupi naród 19.09.05, 23:21
        "... nie potarfił mi nigdy wyjaśnić swoich idei opierających się na tezie że
        każdy kto wyznaje poglądy lub jest w jakiś sposób związany z SLD jest zdrajcą,
        złodziejem , czerwoną świnią ..."

Ja ci wyjasnie. Tak uczy historia.
    • rafagros Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 19:42
      Olek i Adaś Michnik do więźienia.
      • alfredkujot Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 19:56
        rafagros napisał:

> Olek i Adaś Michnik do więźienia.

Fragment wywiadu najsztuba z kwasniewska ;-)))))

przekroj.pl

A gdzie będą wtedy państwo Kwaśniewscy?
        – Jeszcze nie wiem.

Ale gdzieś w Polsce?
        – Zobaczymy.

Może oddech od polskiej prasy i jakieś dwa lata za granicą?
        – Weźmiemy pod uwagę pana mądrą radę. Chciałabym tylko bardzo, żeby kolejny
        prezydent miał w sobie tyle kompetencji i uczciwości, ile ma mój kandydat,
        marszałek Cimoszewicz.

Bedzie jajo, prezia bedzie scigac prokuratura...slac listy goncze.

• demokratus [...] 19.09.05, 20:21
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 20:26
        demokratus napisała:

> polskiej demokracji. A Pana Prezydenta to oni mogą w d.... pocałować, gnoje
        > jedne.

zgroza czlowieka ogarnia jak sobie pomysli jakie nam nasi rodacy szykuja
        panstwo policyjne...wierzyc sie nie chce. Ale to tak jest jak ludzie czytaja
        tylko program telewizyjny; ) nie martw sie, najwyzej zejdziemy do podziemia.
        mam nadzieje ze nie zmarnuje glosu glosujac na demokratow...oprocz namawiania
        znajomych niewiele moge zrobic ale naprawde sie staram. pozdrawiam.
        • rakunica Zgroza wieja demokratom 19.09.05, 20:38
          Przewiduje pelne rece roboty dla poslow nastepnej kadencji. Na sady nie bardzo
          mozna liczyc nadal. Trzeba najpierw zrobic dekomunizacje i lustracje nie tylko
          pod katem dawnych (przed 89 r.) grzechow ale i pozniejszych - pomagdalenkowych.

Cale stada biznesmenow, politykow, dzialaczy organizacji pozarzadowych, spolek
          bez odpowiedzialnosci, partii z lewa, z prawa i z naprzeciwka czekaja z
          utesknieniem na sprawiedliwosc. Tak deklaruja wszyscy w swoich programach
          przedwyborczych. Trzeba im w tym pomoc.

Zaczac nalezy od kolekcji list gosci imieninowych, weselnych i golfowych tzw.
          towarzystwa, z Ordynacka i Krak. Przedm. na czele.

Znajac masochistyczne upodobania wyborcow, pewne jest, ze cale rzesze dobrze
          gadajacych papug wedra sie podstepem do parlamentu. O kupowaniu i liczeniu
          glosow juz tez bylo. Pomyslowosc ludzka i obrona konieczna zagrozonych tylkow
          nie zna granic.

Swoja droga - ciekawe czasy nadchodza dla "prawdziwych altorytetow".
          Renacjonalizacja w oczy zaglada... az strach. Udecja i eseldecja (z mutantami)
          dostaje oczoplasu i palpitacji miedzynarodowych.

Orwellowska dobranocka
          M. Krupinski ("Znarowiony Pegaz" tom 5)

Raz w folwarku zwierzecym, przy okraglym stole,
          grupa równych z równiejszych zwolala zebranie
          by rozdzielic wsród wszystkich dole i niedole
          - to co kazdy ma robic i to co dostanie...

kon, co silny, wóz dostal by ciagnac pod gore,
          krowa szaflik - by bylo do czego ja doic,
          koszem - jajka by skladac - obdarzono kure
          calej reszcie - policje - by nie mogla broic...

Na fotelach zloconych posadzono swinie
          dajac berlo do reki i pelne koryto,
          traby dano - by trabic o swoim wyczynie,
          swinski gnój za fotelem flagami przykryto...

By rozdzielic wyraznie i funkcje i role
          wiekszosc zwierzat zamknieto w oborze, w stodole,
          tlusta mniejszosc, w fotelach, ze wspólnego placu
          przeniesiono do Sejmu i innych palaców...

Cóz - w oborach od dawna nikt slomy nie zmienia,
          w pozlacanych fotelach usnely sumienia,
          a dobrobyt folwarku, o którym tlum marzyl,
          maja równi. Z folwarku ciaglej wyprzedazy....

Plyna dni i miesiace, uplywaja lata,
          sloma, wciaz nie zmieniana - to krowom zaplata,
          kurom, co juz nie gdacza, za ich jajka - plewy,
          swinie zyja w palacach - wiec sprzedaly chlewy,
          kon nie ciagnie juz wozu - bo i wóz sprzedany...
          Tylko kundle, te w mediach, spiewaja peany
          na czesc swin, ich sukcesów i zaslug ogromu...
          Krowy zuja. A myslec sie nie chce nikomu....

Folwark wciaz sie rozpada, z dachu gonty leca,
          co niektórzy, zbudzeni, trzesa sie ze strachu,
          ziarn ostatnich w spichlerzu szukac trza ze swieca,
          gnój spod zlotych foteli dzis juz siega dachu...

W koncu równym z równiejszych robi sie nieswojo,
          o zlocone fotele w folwarku sie boja...
          Bo choc wszyscy pokorni, karmieni pokora
          - moze zarznac nie zarzna - ale nie wybiora...
          No a jak nie wybiora - jak tu rzadzic dalej,
          jesli wiekszosc sprzedana, a reszta sie wali...

Czesc równiejszych w pospiechu, skrycie tunel kopie
          by, po przejsciu tunelem, sprzedac Europie
          byla ziemie folwarku co dzis juz ruina...
          By ze swin z Magdalenki stac sie Euroswinia...
          Aby rzadzic ta resztka co sie w gruzy wali
          z Bonn, Brukseli, Paryza... Bezpiecznie - z oddali,
          marzac w nowych fotelach, w swych bezpiecznych amtach
          ze sprzedani, bezsilni, zapomna o kantach...

Tak wiec Lesie i Wladki, Jacki i Adasie,
          majac w sercach nadzieje, a lapowki w kasie
          za to co juz zrobili i za to co zrobia,
          dzis do nowych, tych euro, stolków sie sposobia...

Gdy ktos wskaze ten szwindel i szwindle poprzednie
          strach im dusze ogarnia i lico im blednie.
          Czasem nerwy puszczaja, napiete do granic
          - wiec zapluja, zastrasza, znów zaczna tumanic,
          by nie stracic nagrody co za Odra czeka...
          Bo gdy straca - nie bedzie juz dokad uciekac...

* * *

Wiem ze spac Wam wygodnie na slomie co gnije,
          nie czujecie lancucha, co uwiera szyje...
          Ze wiatr rozwial sprzed lat juz dwudziestu nadzieje
          i ze g. Was obchodzi ze rzadza zlodzieje...
          Ja tak tylko niesmialo... Wiem ze nic nie zmienie...
          - Ale chetnie bym ujrzal Wasze przebudzenie...

M. Krupinski
          2003-05-21
          ------------
          Anna Kozlowska

> demokratus napisała:
          >
          > > A Pana Prezydenta to oni mogą w d.... pocałować, gno
          > je
          > > jedne.
          >
          > zgroza czlowieka ogarnia jak sobie pomysli jakie nam nasi rodacy szykuja
          > panstwo policyjne...wierzyc sie nie chce. Ale to tak jest jak ludzie czytaja
          > tylko program telewizyjny; ) nie martw sie, najwyzej zejdziemy do podziemia.
          > mam nadzieje ze nie zmarnuje glosu glosujac na demokratow...oprocz namawiania
          > znajomych niewiele moge zrobic ale naprawde sie staram. pozdrawiam.
          -----------
          gnoje jedne - nie chca dluzej wierzyc - zgroza ogarnia co sie stanie...
        • abba15 Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 20:40
          bio.mum napisała:
          > demokratus napisała: polskiej demokracji. A Pana Prezydenta to oni mogą w
          d.... pocałować, gnojejedne
          > zgroza czlowieka ogarnia jak sobie pomysli jakie nam nasi rodacy szykuja
          > panstwo policyjne...wierzyc sie nie chce. Ale to tak jest jak ludzie czytaja
          > tylko program telewizyjny; ) nie martw sie, najwyzej zejdziemy do podziemia.
          > mam nadzieje ze nie zmarnuje glosu glosujac na demokratow...oprocz namawiania
          > znajomych niewiele moge zrobic ale naprawde sie staram. pozdrawiam.

jeden też się tak starał
          aż się wreszcie zesrał.
          • bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 21:12
            abba15 napisał:
            > jeden też się tak starał
            > aż się wreszcie zesrał.

Dawaj dalej, moze kilka osob czytajac twoje posty ocknie sie na jakich ludzi
            chce glosowac glosujac na PoPis. Wybitny elektorat.
            • alfredkujot Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 21:19
              bio.mum napisała:

> abba15 napisał:
              > > jeden też się tak starał
              > > aż się wreszcie zesrał.
              >
              > Dawaj dalej, moze kilka osob czytajac twoje posty ocknie sie na jakich ludzi
              > chce glosowac glosujac na PoPis. Wybitny elektorat.

Co tam elektorat nie ma to jak "elity" jakim jezykiem mowil peczak
              "slyszelismy" jakim kolesie np "h..je precy tez.
              O dlugoszu i jagielle przpomne tylko co drugie slowo k..a.
              cimoszewicz takze pokazal co potrafi. Ze ludzie bluznia z bezsilnosci
              i gniewu nie dziwi mnie.
              • bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 21:24
                alfredkujot napisał:

> Co tam elektorat nie ma to jak "elity" jakim jezykiem mowil peczak
                > "slyszelismy" jakim kolesie np "h..je precy tez.
                > O dlugoszu i jagielle przpomne tylko co drugie slowo k..a.
                > cimoszewicz takze pokazal co potrafi. Ze ludzie bluznia z bezsilnosci
                > i gniewu nie dziwi mnie.

A co ja mam wspolnego z Jagiella i Peczakiem? Mozesz mnie oswiecic? Ja jestem
                zwolenniczka demokratow, a nie SLD. To wlasnie tacy ludzie jak ty Alfred
                wkladaja wszystkich do jednego worka. Bron abby15, swietnie to o tobie swiadczy.
                • alfredkujot Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 21:32
                  bio.mum napisała:

> alfredkujot napisał:
                  >
                  > > Co tam elektorat nie ma to jak "elity" jakim jezykiem mowil peczak
                  > > "slyszelismy" jakim kolesie np "h..je precy tez.
                  > > O dlugoszu i jagielle przpomne tylko co drugie slowo k..a.
                  > > cimoszewicz takze pokazal co potrafi. Ze ludzie bluznia z bezsilnosci
                  > > i gniewu nie dziwi mnie.
                  >
                  > A co ja mam wspolnego z Jagiella i Peczakiem? Mozesz mnie oswiecic? Ja jestem
                  > zwolenniczka demokratow, a nie SLD. To wlasnie tacy ludzie jak ty Alfred
                  > wkladaja wszystkich do jednego worka. Bron abby15, swietnie to o tobie
                  swiadczy

Masz ty jestes ten sam typ.
                  No to ci przpomne "mamuska" jakiej strategii ty uzywasz.
                  Staralas sie nie tak dawno z tych ktorzy ci sie nie podobali
                  robic homoseksualistow. Myslisz ze w ten sposob mozna deprecjonowac ?
                  To ladniejsze niz zwykly spontaniczny bluzg ?
                  "demokratko"? Szumowinko?Potrafie cie nazwac takze inaczej.
                  Mam zwyczaj nazywac po imieniu.....
                  Oferowalas takze dopieszczanie. Niejakiemu "Twarda" i mnie.....ile bierzesz ?
                  • bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:08
                    alfredkujot napisał:
                    > Masz ty jestes ten sam typ.
                    > No to ci przpomne "mamuska" jakiej strategii ty uzywasz.
                    > Staralas sie nie tak dawno z tych ktorzy ci sie nie podobali
                    > robic homoseksualistow. Myslisz ze w ten sposob mozna deprecjonowac ?
                    > To ladniejsze niz zwykly spontaniczny bluzg ?
                    > "demokratko"? Szumowinko?Potrafie cie nazwac takze inaczej.
                    > Mam zwyczaj nazywac po imieniu.....
                    > Oferowalas takze dopieszczanie. Niejakiemu "Twarda" i mnie.....ile bierzesz ?

Probowalam robic z ciebie homoseksualiste? nie pochlebiaj sobie. Wszyscy
                    homoseksualisci jakich znam to fantastyczni faceci.I bluzgaj se do woli alfred.
                    Rob sobie co tam chcesz, ja nie do ciebie alepuje o otwarty umysł. niestety ty
                    jestes beton. nawet nie mam zamiaru probowac. mimo tych bluzgow pozdrawiam i
                    milego wieczoru; p. Szumowinko? hehe, ile biore? no ladnie ladnie alfred.
                    oferowalam dopieszczenie? ech, pozostawie to bez komentarza...nie napisze ze
                    jestes swyklym naganieczem. napisze - szczesc boze.
                    • alfredkujot Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:19
                      bio.mum napisała:

> alfredkujot napisał:
                      > > Masz ty jestes ten sam typ.
                      > > No to ci przpomne "mamuska" jakiej strategii ty uzywasz.
                      > > Staralas sie nie tak dawno z tych ktorzy ci sie nie podobali
                      > > robic homoseksualistow. Myslisz ze w ten sposob mozna deprecjonowac ?
                      > > To ladniejsze niz zwykly spontaniczny bluzg ?
                      > > "demokratko"? Szumowinko?Potrafie cie nazwac takze inaczej.
                      > > Mam zwyczaj nazywac po imieniu.....
                      > > Oferowalas takze dopieszczanie. Niejakiemu "Twarda" i mnie.....ile bierze
                      > sz ?
                      >
                      > Probowalam robic z ciebie homoseksualiste? nie pochlebiaj sobie. Wszyscy
                      > homoseksualisci jakich znam to fantastyczni faceci.I bluzgaj se do woli
                      alfred.
                      >
                      > Rob sobie co tam chcesz, ja nie do ciebie alepuje o otwarty umysł. niestety
                      ty
                      > jestes beton. nawet nie mam zamiaru probowac. mimo tych bluzgow pozdrawiam i
                      > milego wieczoru; p. Szumowinko? hehe, ile biore? no ladnie ladnie alfred.
                      > oferowalam dopieszczenie? ech, pozostawie to bez komentarza...nie napisze ze
                      > jestes swyklym naganieczem. napisze - szczesc boze.

No i co poczac z takimi jak ty ? Nie pamieta bidula.Cyterz dni ....jak kolesie
                      :-)))))))
                      Zal mi ciebie szumowinko - ty jednak jestes z tej stajni....
                      klakierko, klonie....
                      I Bogiem sobie mordki nie wycieraj szumowinko.
                      Juz nie chcesz dopieszczac?

• bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:22
                        szkoda mi ciebie alfred, naprawde. pogadaj z abba15.to twoj poziom. i EOT.
                        • alfredkujot Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:32
                          bio.mum napisała:

> szkoda mi ciebie alfred, naprawde. pogadaj z abba15.to twoj poziom. i EOT.

A mnie ciebie nie szkoda . Bo i dlaczego szkoda mialoby mi byc
                          "mamuski" ktora oferuje swoje uslugi gdzie sie da.
                          Probuj . Moze ktos bedzie zainteresowany.EOT "mamuska" gdzie cie nie spotkam
                          bede przypominal o twojej "strategii" i rodzaju uslug ktore masz do
                          zaoferowania.
                          • bio.mum Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:43
                            alfredkujot napisał:

> A mnie ciebie nie szkoda . Bo i dlaczego szkoda mialoby mi byc
                            > "mamuski" ktora oferuje swoje uslugi gdzie sie da.
                            > Probuj . Moze ktos bedzie zainteresowany.EOT "mamuska" gdzie cie nie spotkam
                            > bede przypominal o twojej "strategii" i rodzaju uslug ktore masz do
                            > zaoferowania.

wiesz co alfred? obrazic to mnie moze tylko ktos madrzejszy ode mnie; ))
                            • alfredkujot Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 22:46
                              bio.mum napisała:

> alfredkujot napisał:
                              >
                              > > A mnie ciebie nie szkoda . Bo i dlaczego szkoda mialoby mi byc
                              > > "mamuski" ktora oferuje swoje uslugi gdzie sie da.
                              > > Probuj . Moze ktos bedzie zainteresowany.EOT "mamuska" gdzie cie nie spot
                              > kam
                              > > bede przypominal o twojej "strategii" i rodzaju uslug ktore masz do
                              > > zaoferowania.
                              >
                              > wiesz co alfred? obrazic to mnie moze tylko ktos madrzejszy ode mnie; ))

Nie widze nic obrazliwego w nazywaniu rzeczy po imieniu.
                              Wal prosto z mostu to tylko forum gi-wi.
                              Z dyzurnymi klakierami i klonami.
                              Przypomnialas sobie juz ?
                          • wkoziol Re: TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 20.09.05, 00:28
                            Chlopie kobieta chciala Cie poderwac !!!
                          • mangold Jesteś palantem Alfredzie !! Czy jest w PiSie ktos 20.09.05, 08:19

mądry, kto nie musi obrażać ludzi by wyartykułowac swoje racje...wszyscy
                            bierzecie przykład z Kaczyńskich, zapominając, że oni musza być wredni i
                            zryźliwi z powodu swej nikczemnej postury...serce jest wtedy blisko d*** i stad
                            ta cała żółć jaka sie z nich wylewa...

alfredkujot napisał:

> bio.mum napisała:
                            >
                            > > szkoda mi ciebie alfred, naprawde. pogadaj z abba15.to twoj poziom. i EOT
                            > .
                            >
                            > A mnie ciebie nie szkoda . Bo i dlaczego szkoda mialoby mi byc
                            > "mamuski" ktora oferuje swoje uslugi gdzie sie da.
                            > Probuj . Moze ktos bedzie zainteresowany.EOT "mamuska" gdzie cie nie spotkam
                            > bede przypominal o twojej "strategii" i rodzaju uslug ktore masz do
                            > zaoferowania.

a a'propos takich usług...widze żeś człowiek , który zna sie na nich..co, żona
                            odeszła ? To puść klawiaturę i się onanizuj ...nie bedziesz miał czasu na
                            pisanie głupot ...
                            • alfredkujot Re: Jesteś palantem Alfredzie !! Czy jest w PiSie 20.09.05, 09:09
                              mangold napisał:

>
                              > mądry, kto nie musi obrażać ludzi by wyartykułowac swoje racje...

No juz ty nie raz pokazales klonie o potrafisz i jakiego jezyka uzwasz.
                              "artykulowales" swoje racje nie raz . Tak jak tu np. w tytule.

wszyscy
                              > bierzecie przykład z Kaczyńskich,

A dlaczego z Kaczynskich? A ty na kim sie wzorujesz? na dlugoszu albo penczaku ,
                              a moze jagelle ?

zapominając, że oni musza być wredni i
                              > zryźliwi z powodu swej nikczemnej postury...serce jest wtedy blisko d***

Myslisz o Michniku ?

i stad
                              >
                              > ta cała żółć jaka sie z nich wylewa...

Jednym zolc plywa a innym "krwawi sere " :-))))))))
                              Same klopoty "organiczne" ."Poetyka " i "bogactwo" jezykowe klonow i klakierow.
                              .................
                              > alfredkujot napisał:
                              >
                              > > bio.mum napisała:
                              > >
                              > > > szkoda mi ciebie alfred, naprawde. pogadaj z abba15.to twoj poziom.
                              > i EOT
                              > > .
                              > >
                              > > A mnie ciebie nie szkoda . Bo i dlaczego szkoda mialoby mi byc
                              > > "mamuski" ktora oferuje swoje uslugi gdzie sie da.
                              > > Probuj . Moze ktos bedzie zainteresowany.EOT "mamuska" gdzie cie nie spot
                              > kam
                              > > bede przypominal o twojej "strategii" i rodzaju uslug ktore masz do
                              > > zaoferowania.
                              >
                              mangold:
                              > a a'propos takich usług...widze żeś człowiek , który zna sie na nich..co,
                              żona
                              > odeszła ?

Eeee to bio-mum oferuje uslugi-dopieszczac chce.
                              Takie klony
                              jak ty i bio-mum lubia sobie "pozagrywac" o seksualna sfere.
                              Nowa strategia klonow -prymitywow ? Taka proba deprecjacji ?

To puść klawiaturę i się onanizuj ...nie bedziesz miał czasu na
                              > pisanie głupot ...

No pisze przeciez, jestes ta sama kategoria klona co bio - mum.
                              Szumowiny czy biedaki z problemami seksualnymi? Ty i bio-mum?

Okropnosc to klakierstwo wybiorczej, skad was powyciagali ?

• mangold Re: Jesteś palantem Alfredzie !! 20.09.05, 09:36
                                alfredkujot napisał:

> mangold napisał:
                                >
                                > >

>
                                > No juz ty nie raz pokazales klonie o potrafisz i jakiego jezyka uzwasz.
                                > "artykulowales" swoje racje nie raz . Tak jak tu np. w tytule.
                                >
                                > > Cieszę sie, że choć raz się ze mna zgadzasz.... :-))
                                >
                                >
                                > mangold:
                                > > a a'propos takich usług...widze żeś człowiek , który zna sie na nich..co,
                                >
                                > żona
                                > > odeszła ?
                                >
                                > Eeee to bio-mum oferuje uslugi-dopieszczac chce.
                                >
                                Musi Ci chyba fromwindsor wystarczyć...albo abba15
                                • alfredkujot tja... 20.09.05, 10:14

> > No juz ty nie raz pokazales klonie o potrafisz i jakiego jezyka uzwasz.
                                  > > "artykulowales" swoje racje nie raz . Tak jak tu np. w tytule.
                                  > >
                                  > > > Cieszę sie, że choć raz się ze mna zgadzasz.... :-))

Myslisz?

Wlasciwie to wszystko jedno jakiego tematu dotycza komentarze, ty juz nie wiesz
                                  napewno ze wpisuje sie pod" komisja , kwasniewskim i trybunalem"
                                  Mangloda "komentarze" zawsze sa podobne.I wszystko jedno czego dotycza.
                                  Typowy przyklad:

" To puść klawiaturę i się onanizuj ..."

Albo to co nizej. To wlasciwie wszystko co ma do powiedzenia
                                  taki mangolg albo taka bio-mum. Osobiste wyciezki i nic wiecej.

> >
                                  > >
                                  > > mangold:
                                  > > > a a'propos takich usług...widze żeś człowiek , który zna sie na nic
                                  > h..co,
                                  > >
                                  > > żona
                                  > > > odeszła ?
                                  > >
                                  > > Eeee to bio-mum oferuje uslugi-dopieszczac chce.
                                  > >
                                  > Musi Ci chyba fromwindsor wystarczyć...albo abba15

Nasuwa sie pytanie czy warto takie klony "karmic". Sadze ze jednak nie EOT.
                                  Szkoda cazsu dla klonow i klakierow.

• mangold Re: tja... 20.09.05, 10:17
                                    alfredkujot napisał:

>
                                    > Albo to co nizej. To wlasciwie wszystko co ma do powiedzenia
                                    > taki mangolg albo taka bio-mum. Osobiste wyciezki i nic wiecej.
                                    >
                                    Odezwał sie ten co ma duzo do powiedzenia....dużo nie zawsze znaczy -madrze,
                                    Alfredzik.....
      • alfredkujot TEN ŚMIERDZĄCY RAPORT TO POLICZEK DLA 19.09.05, 20:55
        demokratus napisała:

> polskiej demokracji. A Pana Prezydenta to oni mogą w d.... pocałować, gnoje
        > jedne.
        A ja jestem pewny ze wrecz przeciwnie . Kwasniewski -prezio nie jest
        namaszczony i kwasniewska tzw "pierwsza dama "ksywa "ksiezniczka "
        takze nie.Byl wybrany w demokratycznych wyborach. Naduzyl zaufania
        wyborcow, rozlozyl z kolesiami "baronami" sb-kami panstwo, zdegenerowali z ich
        pzpr-ub'sld partia instytucje
        panstwowe, sady i prokuratura sa dyspozycycje jak w prl-u.
        Korupcja, nepotyzm pod parasolem prezia jest do rozliczenia.
        Podpisywal ewidentnie niekorzstne dla Polakow ustawy, a korzystne blokowal.
        "Przerabiaja "nam nasze dzieje, oklamywali i okradali'"prywatyzowali".
        Skazali Polakow na degeneracje i zaglade -poprostu.
        Tzw "lewica" zadna nie jest- nie maja zwiazku deklaracje pzpr-ub-sld
        z tym co zrobili. Nie ma w EU panstwa tak asocjalnego jak Polska.
        I to po 10 latach prezydentury "prezia"ktory zapomnial takze w deklaracjach
        majatkowych
        uwzglednic akcje tzw zony ksywa "ksiezniczka"......
        Nie wiem dlaczego wmawia sie Polakom ze sa "rozpieszczeni"przez podobno
        socjalizm. Na naszych oczach dokonuje sie unicestwianie tzw "polskiego
        zywiolu" . Nikt do nas w cywilizowanej EU nie strzela , wymieraja
        wsie i miasteczka , mieszkancy nie przeniesli sie do miast -wszyscy.
        Mlodziez opuszcza Polske za chlebem.
        Dla kogo robione jest miejsce w Polsce ?
        To fakty- zerknac trzeba do statystyk.
        To szczegolny rzad ktory niszczy wlasny narod.I za to ma odpowiedziec.
    • b.6.1966 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 20:26
      No nie, ci ludzie nie wiedza, kiedy zaprzestac dochodzen, szpiegowania i
      osmieszania siebie i POlski.Osobiscie, mam awersje do ogladania telewizji
      obecnie, bo co spojrze-mowa i morda imbecylnego Romana albo rozmodlenie na
      pysku 1-szego inkwizytora Antonio. Mam dosyc!Co to za bzdura z nazwa komisja??
      Jaka komisja? Paranoikow znad Wisly.A jeszcze dzisiaj nastepny nius-rydzyk,
      prorokiem! Jezeli pewnego dnia uslysze, ze rydzyk zostal prezydentem a
      Kaczynski dyrektorem redemptorystow-nie zdziwie sie.
      • rakunica Fortuna kolem sie toczy 19.09.05, 21:09
        I zdaje ci sie ze jedziesz na wozie (raczej w wozie) rozparty wygodnie, kiedy
        inni pedza na piechote i masz swietne samopoczucie - dopoki ten piechur nie
        wyciagnie cie stamtad i nie zajmie twojego miejsca. I wtedy ty powiesz, ze to
        bylo niesprawiedliwe. Bedziesz mial na mysli wyrzucenie z pozycji ciebie samego
        a nie tego, ze tamten przedtem boso po blocie, o glodzie i z liszajami na pysku
        zasuwal do kanalu albo pod most zeby sie przespac.

Blogoslawieni ludzie, ktorzy chca zgodnie z prawem dochodzic chociaz czubka
        prawdy. Gorzej by bylo jak za wczesnej komuny na poczekaniu tortury albo wyrok
        smierci bez dochodzenia czy winny.

Uodpornij sie jesli reprezentujesz skrzydlo GTW. To poczatek dopiero. Bedzie
        gorzej :). Moze chociaz przez pare lat nastepcy beda starali sie byc uczciwi.
        Zobaczymy.

Natura polityczna wybranych musi byc nieustannie kontrolowana bo bez smyczy i
        kaganca schodzi na manowce lub zagryza swoich chlebodawcow. Chyba wiesz kto
        jest w kazdym panstwie chlebodawca? To nie zachlanny polityk. On jest
        zleceniobiorca zaledwie. On ma sluzyc narodowi, ktory reprezentuje.

Sluzacy sie rozdokazywali i chca swojego Pana przechytrzyc? Oj, nieladnie,
        nieladnie.

Czlonkom wszystkich komisji aferalnych nalezy gratulowac odwagi i wytrwalosci -
        toz oni w naszym interesie dochodza. I niech dojda. Niech w koncu skonczy sie
        zabawa w jasniepanstwo i zebrakow. Co nie znaczy, ze jestem za tym zeby kazdemu
        po rowno. Bron Boze. Nie jestesmy rowni, ale tym bardziej nie jestesmy
        rowniejsi. Zgodnie z prawem im wyzsze stanowisko, tym wieksza odpowiedzialnosc.
        Nie moze byc odwrotnie. Chlopaczyne za jazde bez biletu za dwa zlote wsadza
        sie do wiezienia a tego kto roztrwonil miliardy i puscil w skarpetkach miliony
        ludzi mamy glaskac po plowie i oddawac mu czesc?! Nigdy.

-----------------
        Recydywistom kopa
    • jozef6 "komisja" czyli "towarzystwo z Tworek" 19.09.05, 20:52
      Powinno sie na nich testować nowe modele kaftanów bezpieczeństwa, takich z
      zatykaczem mordy. Dla dobra ogółu wskazane przymusowe poddanie się
      sterylizacji.
    • kozaczek3 Generała pod Trybunał Stanu!!!!!!!!! 19.09.05, 20:54
      Ale tego w bieli z rozjaśnionego pagórka.
      Tego co, za milion wykupił gangstera paliwowego.
      Amen.
      • alfredkujot Re: Generała pod Trybunał Stanu!!!!!!!!! 19.09.05, 21:04
        kozaczek3 napisał:

> Ale tego w bieli z rozjaśnionego pagórka.
        > Tego co, za milion wykupił gangstera paliwowego.
        > Amen.

Tego tez, polski narod jest "pileczka" rozgrywana miedzy dwoma
        zespolami. Zwalczaja siebie kosztem spoleczenstwa.
        Mocuja sie a Polacy cierpia. Walcza o wplywy a Polacy sa bez pracy, nadzieji
        Choc jak tak sie zastanawiam to wole koscielnych....
        Nie mamy wielkiego wyboru....
    • papa_s Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 21:15
      Nie rozumiem krzykaczy jednej czy drugiej strony. Postawienie Kwacha przed
      Trybunał to nie jest skazanie. Winę trzeba dowieść inaczej trzeba odszczekać i
      Kwacha przeprosić jak będzie wydany wyrok uniewinniający. Jedni krzyczą, że to
      dobrze bo jest winny inni, że źle bo jest niewinny. Postawienie przed trybunał
      wysokiego urzędnika państwa nigdy nie jest dobre bo istnieje podejrzenie
      ugodzenia w istotne dobro Rzeczypospolitej.
    • grazyna7a3 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 21:32
      Nie moge uwierzyc , ze ludzie, ktorzy umieja czytac, pisac i obslugiwac
      komputer moga wypisywac takie brednie! Ta Komisja powstala na wniosek ministra
      SLD Kaczmarka o zbadanie sprawy zatrzymania prezesa Orlenu przez sluzby
      specjalne. Po czym do komisji weszli ludzie, ktorzy zwietrzyli szanse zrobienia
      szybkiej kariery medialnej.No i jaka okazja pognebienia przeciwnika
      politycznego! W zasadzie nawet Jezus Chrystus nie mialby przy niej szans!
      Najpierw pod byle pretekstem pozbyto sie czesci osob majacych inne zdanie niz
      prawicowcy .Albo raczej chuligani polityczni- na nieszczescie dla prawicy.
      Potem zupelnie ta :komisja: zapomniala po co ja powolano. Ten zamkniety prezes
      Orlenu to sympatyk prawicy, ktory planowal jednak oddanie dystrybucji paliw w
      jedne rece spolce J&S. Rzecz w tym , ze Miller i jego rzad myslal tak samo jak
      nasza prawica, ze nie mozna dopuscic do takich praktyk! Jednak metoda zamykania
      kogos niewygodnego przez sluzby jest nie do przyjecia! Tak mysli dzis jednak
      tylko Kaczmarek! Nasza okrojona komisja lubi sluzby , a zwlaszcza ich "sluzbe"
      dla prawicy przeciwko lewicy i odwrotnie! Ale my ludzie mamy obowiazek m y s l
      e c! I widziec i wiedziec.Przeciez ten Giertych z Kaczynskim i Rokita chetnie
      wykorzystaja sluzby do walki przeciw niewygodnym adwersarzom! Wezwa swiadkow ,
      ci zeznaja co trzeba prawda czy nieprawda! Ludzie , zachowajcie choc troche
      rozsadku, please!
      • alfredkujot Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 21:41
        grazyna7a3 napisał:

> Nie moge uwierzyc , ze ludzie, ktorzy umieja czytac, pisac i obslugiwac
        > komputer moga wypisywac takie brednie!

Ja takze nie - znasz juz rezultaty dochodzen?
        Sledzilas co wlasciwie ujawnila komisja ?
        Nie moge uwierzyc ze ludzie umiejacy czytac i pisac i obslugiwac komputer
        wypisuja takie brednie jak ty.

Ta Komisja powstala na wniosek ministra
        > SLD Kaczmarka o zbadanie sprawy zatrzymania prezesa Orlenu przez sluzby
        > specjalne. Po czym do komisji weszli ludzie, ktorzy zwietrzyli szanse
        zrobienia
        >
        > szybkiej kariery medialnej.No i jaka okazja pognebienia przeciwnika
        > politycznego! W zasadzie nawet Jezus Chrystus nie mialby przy niej szans!
        > Najpierw pod byle pretekstem pozbyto sie czesci osob majacych inne zdanie niz
        > prawicowcy .Albo raczej chuligani polityczni- na nieszczescie dla prawicy.
        > Potem zupelnie ta :komisja: zapomniala po co ja powolano. Ten zamkniety
        prezes
        > Orlenu to sympatyk prawicy, ktory planowal jednak oddanie dystrybucji paliw w
        > jedne rece spolce J&S. Rzecz w tym , ze Miller i jego rzad myslal tak samo
        jak
        > nasza prawica, ze nie mozna dopuscic do takich praktyk! Jednak metoda
        zamykania
        >
        > kogos niewygodnego przez sluzby jest nie do przyjecia! Tak mysli dzis jednak
        > tylko Kaczmarek! Nasza okrojona komisja lubi sluzby , a zwlaszcza
        ich "sluzbe"
        > dla prawicy przeciwko lewicy i odwrotnie! Ale my ludzie mamy obowiazek m y s
        l
        >
        > e c! I widziec i wiedziec.Przeciez ten Giertych z Kaczynskim i Rokita chetnie
        > wykorzystaja sluzby do walki przeciw niewygodnym adwersarzom! Wezwa
        swiadkow ,
        > ci zeznaja co trzeba prawda czy nieprawda! Ludzie , zachowajcie choc troche
        > rozsadku, please!
        • grazyna7a3 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 22:47
          No coz wiem i slyszalam. Rzecz w tym ,ze chyba nie doczekam sie nigdy
          publicznosci i komisji,ktora zgodnie stwierdzi to ,ze glupek to glupek,
          cwaniak to cwaniak a oszust to oszust obojetnie czy z prawicy czy z lewicy. To
          za trudne!
          • alfredkujot Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 22:50
            grazyna7a3 napisał:

> No coz wiem i slyszalam. Rzecz w tym ,ze chyba nie doczekam sie nigdy
            > publicznosci i komisji,ktora zgodnie stwierdzi to ,ze glupek to glupek,
            > cwaniak to cwaniak a oszust to oszust obojetnie czy z prawicy czy z lewicy.
            To
            > za trudne!

A wiem nie wiele -wypadaloby dodac .
            • grazyna7a3 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 22:59
              alfred , bardzo jestes rozjuszony. Jak sie uspokoisz beda z Ciebie ludzie!
              • alfredkujot Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 23:14
                grazyna7a3 napisał:

> alfred , bardzo jestes rozjuszony. Jak sie uspokoisz beda z Ciebie ludzie!

Z ciebie tez beda ludzie ...moze ?
                Mam nadzieje.
    • koko_szalet Ostra jazda 19.09.05, 21:49
      Czy jest szansa aby był to trybunał ludowy?!?! Można by się było załapać.. No
      oczywiście nie za frajer tylko za godziwe pieniądze, co?
    • chris12 Tak ośmieszona Komisja ratuje swój honor i tyłki.. 19.09.05, 22:09
      to końcowe oświadczenie jest żenujące! Oni chcieli wy
    • mikejar Wspaniala wiadomosc-brawo komisja 19.09.05, 22:24
      Moze wreszcie zatrzymaja ta czerwona zaraze przed okradaniem Polski
      Kwasniewski niech zapomnii o ONZ
      Jak potrzebuje pieniedzy to niech idzie na bezrobocie
    • grazyna7a3 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 23:21
      Polityka to ciezka, wazna i pozyteczna praca. Nie powinnismy wiec my wyborcy
      obrzucac sie blotem , bo my i tak placimy wszystkie rachunki. Rzecz w tym , ze
      jeden z nas widzi to , a drugi co innego i warto sie nad tym zastanawiac.Po
      to , by wybrac lepiej.A wielu chce nas nabrac na te piekne patriotyczne slowka.
      • alfredkujot Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 23:28
        grazyna7a3 napisał:

> Polityka to ciezka, wazna i pozyteczna praca. Nie powinnismy wiec my wyborcy
        > obrzucac sie blotem , bo my i tak placimy wszystkie rachunki. Rzecz w tym ,
        ze
        > jeden z nas widzi to , a drugi co innego i warto sie nad tym zastanawiac.Po
        > to , by wybrac lepiej.A wielu chce nas nabrac na te piekne patriotyczne
        slowka.

Oto chodzi, a takze na instrumentalne traktowanie rozpaczy, nie nalezy sie dac
        nabierac.....
        Nie chodzi o to co kto mowi a co robil!! i robi....
        A tego w gi-wi nie ma do przeczytania bo to traba kolesi....
        • grazyna7a3 Re: Komisja PKN Orlen przyjęła raport końcowy 19.09.05, 23:54
          wiesz co? Mnie tez nie podoba sie to mydlenie ludziom oczu. Ale czy bez tego
          ktos by Cie sluchal? Popatrz na ludzi wokol siebie , chocby na tym forum. Czego
          oczekuja : manny z nieba , albo chociaz prawa i sprawiedliwosci/ze tak
          powiem/. A jednego i drugiego nie znajdziesz nigdzie . Na tym jada komunisci i
          prawica w jej szerokim spektrum. Dlatego trzeba opowiedziec sie po stronie
          chocby przyzwoitosci gdziebys jej przejawow nie znalazl. Wszedzie warto je
          chronic i podlewac.Ja lubie Gazete za jej naczelnego- przeczytalam pare jego
          ksiazek i dopiero potem zobaczylam kim jest, co myslal. Polecam ksiazke pt
          Diabel naszego caszu." A czy moze pamietasz pierwsza z debat publicznych p o
          naszej rewolucji w 1989r? Michnik contra Marek Jurek- wtedy poraz pierwszy
          wlos mi stanal na glowie ze strachu. Dlaczego? M.Jurek ujawnil mi
          antykomunistce zapieklej , ze idzie nowe, nie lepsze i nie madrzejsze i wcale
          nie podszyte kompetencja tylko nowa ideologia. Przepraszam za ta przydluga
          gadke. Dzisiaj cenie tylko przyzwoitosc.Z ktorej by nie szla strony.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka