lobush sprawa tylko do sądu 05.10.05, 22:32 pacjenci lub ich rodziny powinni wystąpić do sądu o odszkodowanie, bo jest to złamanie konstytucji, Odpowiedz Link Zgłoś
nurek69 Re: sprawa tylko do sądu 06.10.05, 03:04 > pacjenci lub ich rodziny powinni wystąpić do sądu o odszkodowanie, bo jest to > złamanie konstytucji, Proponuję wprowadzić ustawę, że kartki konstytucji są środkiem płatniczym i płacić nimi za leki. Może to jest rozwiązanie. Czy na tym forum wszyscy dostali sraczki umysłowej i stąd ta histeria? Chyba nie chodzi o to, że się starszych ludzi nie leczy, tylko jakieś tam konkretne leki nie są refundowane. Skoro szpital nie przestrzegał tego przepisu to musi ponieść konsekwencje. Przecież budżet NFZ (czy jakiegokolwiek systemu zdrowotnego) to nie jest studnia bez dna i trzeba przestrzegać jakichś reguł. Jak będziemy stosować zasadę każdemu wszystko za darmo(bo tak jest w konstytucji), to osoby chorujące powiedzmy do maja będa leczone a od czerwca mają pecha :-( Pozdrawiam R Odpowiedz Link Zgłoś
bat56 Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 22:38 <Mogę tylko zapewnić, że kryteria programów lekowych są zawsze wynikiem wspólnej pracy Funduszu i krajowych autorytetów medycznych - mówi Aneta Styrnik z biura prasowego NFZ w Warszawie.> Jakie kryteria, qr...? Jakie? Kryterium powinno być jedno: wszelkimi środkami ratować życie. Tą kretyńską umową NFZ-tu ze szpitalami powinien zająć się prokurator. Z urzędu. Nie wierzę żeby posłowie (Sejm), nie wiedzieli o tym. Ci z PISu też. Odpowiedz Link Zgłoś
mawro2 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:17 Nie , o tym dowiadujesz się w momencie choroby, w szpitalu, albo w nfz, posłowie zajęci szwindlem nie mają pojęcia o co chodzi, zresztą chłopcy z abw też. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 [...] 05.10.05, 22:56 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:22 Nie ma co sie oburzac: trzeba placic wieksze skladki na fundusz zdrowia. To jest jedyna mozliwe rozwiazanie. Inaczej bedzie jak w Stanach: nie masz pieniedzy nie leczymy i kropa. To dlatego oni tam gonia cale zycie zeby potem miec za co sie leczyc. Zarzadzajacy funduszami, wylaczywszy tych co kradna, realizuja tylko polityke budzetowa tak by szpiatal mogl funkcjonowac caly rok. Ten co "forsuje" takie umowy szuka po prostu oszczednosci tam gdzie moze. Jak nie temu to wezmie innemu bo na wszystkich i tak pieniedzy nie ma i byc nie moze. Najczesciej jak padnie na nieswiadomego to "numer" przechodzi co w niczym nie zmienia istoty rzeczy.Fakt, ze nie wszyscy o niej wiedza nie znaczy, ze rzeczywistosc jest bardziej humanitarna. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 22:57 co tam, jeszcze był hitleryzm przecież Odpowiedz Link Zgłoś
emeryt21 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:03 Emeryci ! Popierajcie NFZ czynem,umierajcie przed terminem.Takie przepisy powinny byc karane przynajmniej 20-ma latami wiezienia dla autora.Ciekawe czy ktos odpowie przed sadem za taki pomysl?To juz tylko jeden krok do przymusowej eutanazji. Odpowiedz Link Zgłoś
wardog1 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:10 Faszyzm w najgorszej postaci. A swoją drogą wracajmy do średniowiecza lub czasów prehistorycznych. Kto nie pracuje ten nie je. Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk "Kto nie pracuje ten nie je" ma jak najbardziej 05.10.05, 23:40 dzisiejsza wymowe i dobrze by bylo by w spoleczenstwie polskim zdobylo sobie wlasciwe miejsce. Bo niby kto ma pracowac na tych "niepracujacych" ? Z czyjej kieszeni maja byc utrzymywani ? Zaraz mi powiesz, ze oczywiscie nie z Twojej tylko z tej, ktora jest od Twojej bogatsza! Ano tak bylo wlasnie w PRL; jedni pracowali na drugich. Ci drudzy tak sie do tego przyzwyczaili, a jest ich calkiem liczna rzesza, ze od 15 lat nie potrafia sie odzwyczaic i glosuja w wyborach na tych co im gruszki na wierzbie bez pracy obiecuja. To sie skonczylo raz na zawsze i BARDZO DOBRZE, Nie pracujesz nie jesz ! Odpowiedz Link Zgłoś
mariasz77 Re: "Kto nie pracuje ten nie je" ma jak najbardzi 06.10.05, 09:21 Jeśli to jest żart, to niewybredny. Ale jeśli nie, to dawno nie czytałam takiej głupoty, braku wyobraźni i draństwa. A kto "szanowny" panie/pani pracował wtedy, kiedy ci dzisiejsi młodzi uczyli się, kto odbudowywał ten kraj? Jakich miałeś rodziców i dziadków, że ośmielasz sie w ten sposób pisać o ludziach starych. Nie zazdroszczę ci starości. I nie zazdroszczę twoim bliskim. Wychowali potwora. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: "Kto nie pracuje ten nie je" ma jak najbardzi 06.10.05, 10:03 Człowieku i ty nazywasz się europejczykiem.Powinieneś żyć daleko od cywilizacji.A z czego będziesz żył jak osiągniesz wiek emerytalny albo dopadnie cię choroba i będziesz musiał przejść na rentę inwalidzką. Odpowiedz Link Zgłoś
brlink Polska panstwem katolickim?? 05.10.05, 23:15 co to dokladnie znaczy? poszanowanie godnosci czlowieka?? a co to takiego?? Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Polska przede wszystkim panstwem biednym ?? 05.10.05, 23:44 Poszanowanie godnosci czlowieka KOSZTUJE, ale tego w Polsce nikt nie chce zrozumiec. Szafowanie gornolotnymi pojeciami by wydawac sie sobie lepszym jest powszechnym zajeciem Polakow. Trudno sie potem dziwic politykom ze robia podobnie. Odpowiedz Link Zgłoś
conrad62 Papież w grobie się przewraca 05.10.05, 23:17 Gratulacje za wybitny wkład w światowe projekty legalizacji eutanazji. Na świecie chociaż łamią sobie głowy nad ustawami o eutanazji a my zrobiliśmy wynalazek godny patentu - po co sobie łamać głowę ustawami, gdy można tak zwyczajnie, prosto z marszu. Drogowskaz "Do grobu" i po krzyku. Odpowiedz Link Zgłoś
b.6.1966 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:22 Ten artykul dedykuje wszystkim Polakom. Cale swoje , zasrane zycie placimy UBEZPIECZENIE!. Jak jestesmy starzy i w potrzebie, slyszymy, ze zbyt starzy na nowy preparat i mozemy zdechnac!Co to za SELEKCJA!!!Czy dyrektor NFZ, jak zalapie prostate, tez wyduka, ze stary i nie trzeba???HIPOKRYZJA!!W wydaniu polskim!Ludziom, ktorzy zawsze pracowali, leczyli sie po domowemu, ze wzgledu na straty finansow, odbiera sie nadzieje!Majac 65 lat, jak pamietam, przechodzi sie na emeryture, ale nie na cmentarz!!!!!!!Co za p........i pseudoprawnicy, wymyslili ten gowniany zapis??Tym prawnikom i tym, co chca karac szpitale, ZYCZE SZYBKIEJ I SMIERTELNEJ CHOROBY PRZED LUB PO 65 ROKU ZYCIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
loppe To może zwiększmy podatki i nakłady na szpitale 05.10.05, 23:24 a nie tak - bez płacenia to każdy dobry wujek Odpowiedz Link Zgłoś
hirsh1 NFZ - gazowanie i kremowanie po 65 roku życia? 05.10.05, 23:39 Niewiele mi brakuje do 65 a więc... NFZ powinien nas po 65 roku życia kierować do komór gazowych a zwłoki poddawać kremacji. Popioły NFZ może sprzedawać ogrodnikom jako nawóz. Ile by NFZ oszczędził na kasie a państwo na emeryturach! Odmawianie leków chorym starcom to zbydlęcenie równe hitlerowskiemu... Boże!! Widzisz a nie grzmisz! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: NFZ - gazowanie i kremowanie po 65 roku życia 05.10.05, 23:52 hirsh1 napisał: > Niewiele mi brakuje do 65 a więc... > NFZ powinien nas po 65 roku życia kierować do komór gazowych a zwłoki poddawać > kremacji. > Popioły NFZ może sprzedawać ogrodnikom jako nawóz. > Ile by NFZ oszczędził na kasie a państwo na emeryturach! > Odmawianie leków chorym starcom to zbydlęcenie równe hitlerowskiemu... > Boże!! > Widzisz a nie grzmisz! Moja mama niedawno przeszla na emeryture. Ma ja niewielka, ale ~ lacznie z emerytura taty, jakos sobie radza. Jak dlugo?, nie wiem!, bo sa zdrowi. Ale, a'propos wstepnego postu, jest mi po prostu przykro. Uwazam tez, ze jakas czesc oplat z kieszni pacjenta, powinna rowniez wplywac do kasy. A dlaczego?, a miedzy innymi i dlatego, zeby dzieci nie podrzucali do szpitali wlasnych rodzicow na ' dokonczenie'. Przpraszam, ale takie sa praktyki. I jeszcze jedno / zacytuje jedno z przyslow, ktore sa madroscia narodu /: "tak krawiec kraje, jak mu marerii staje". A Polska rzeczywistosc, zgrzyta.To wszystko ~~~ ! Odpowiedz Link Zgłoś
porannakawa Ubezpieczenie prywatne! 06.10.05, 00:28 mysz_polna5 napisała: > Moja mama niedawno przeszla na emeryture. Ma ja niewielka, ale ~ lacznie z > emerytura taty, jakos sobie radza. Jak dlugo?, nie wiem!, bo sa zdrowi. > Ale, a'propos wstepnego postu, jest mi po prostu przykro. > Uwazam tez, ze jakas czesc oplat z kieszni pacjenta, powinna rowniez wplywac do> kasy. A dlaczego?, a miedzy innymi i dlatego, zeby dzieci nie podrzucali do > szpitali wlasnych rodzicow na ' dokonczenie'. Przpraszam, ale takie sa praktyki > . > I jeszcze jedno / zacytuje jedno z przyslow, ktore sa madroscia narodu /: "tak > krawiec kraje, jak mu marerii staje". A Polska rzeczywistosc, zgrzyta.To > wszystko ~~~ ! Widzisz Myszko - w USA szpitale państwowe są rzadkością. Chętni wykupują ubezpieczenie i leczą się w prywatnym szpitalu. I tylko od rodzaju zakupionego ubezpieczenia zależy, czy pokrywa ono pełną usługę czy tylko część i trzeba resztę dopłacić. Masz możliwość wyboru. W Polsce nie ma takich ubezpieczeń, nie ma sprywatyzowanej służby zdrowia, ludziom mówiło się, że po to ZUS i inne pierdoły. Ludzie w to wierzyli. PJKM (Pan Janusz Korwin Mikke mówił wyraźnie - gdy zasłabnie człowiek na ulicy to przecież nikt nie woła "Służby zdrowia nam tutaj potrzeba" ludzie przecież wołają - Ratunku - lekarza, ratunku - pielęgniarki. Ta cała reszta (urzędnicy służby zdrowia) to pasożyty ssące nasze pieniądze z ZUSu. A propos - masz ubezpieczenie zdrowotne prywatne czy nadal luczysz na ZUS - Ty i Twoi Rodzice? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzejwilczak Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 05.10.05, 23:58 Bosko, tylko po co płaci człowiek ZUS ? Po to aby NFZ powiadział "zdychaj staruchu"? Odpowiedz Link Zgłoś
efedra MAM POMYSL! 06.10.05, 00:04 Proponuje ustawowe podawanie zastrzyku z pavulonu wszystkim obywatelom w dniu ich 65. urodzin. Zaoszczedzi sie im przewleklych, nieleczonych chorob, a ZUS-owi - wszystkich pieniedzy, ktore bylyby wydawane na emerytury. Jedna babcia. PS. mam dopiero 64 lata! Odpowiedz Link Zgłoś
efedra Re: MAM POMYSL! 06.10.05, 00:06 efedra napisała: > PS. mam dopiero 64 lata! Ach, przepraszam, pokrecilo mi sie - mam 74 lata! To nie, wycofuje swoj pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: MAM POMYSL! 06.10.05, 07:31 efedra napisała: > Proponuje ustawowe podawanie zastrzyku z pavulonu wszystkim obywatelom w dniu > ich 65. urodzin. > Zaoszczedzi sie im przewleklych, nieleczonych chorob, a ZUS-owi - wszystkich > pieniedzy, ktore bylyby wydawane na emerytury. Kiedyś tak będzie,ale narazie -CICHO,SZA! Odpowiedz Link Zgłoś
mysz_polna5 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 00:13 andrzejwilczak napisał: > Bosko, tylko po co płaci człowiek ZUS ? > Po to aby NFZ powiadział "zdychaj staruchu"? Wiesz co?, podobasz mnie sie. Kopne w dupska moich rodzicow, i pojdziemy zaprotestowac. Ja w ramach argumentu, wezme ze soba mlotek lub toporek. Hej ho! I raz jeszcze powtarze, pacjent, w przypadku specjalistycznego leczenia powinien pokrywac czesc swojego leczenia. Jesli nie stac go na to, wtedy skarb panstwa !, lub najblizsza rodzinka. Lecz faktem jest, ze tu nie powinno byc wolnej amerykanki. Te sprawy powinny byc odwanie i sensownie uregulowane. Czy sa odwazniacy, czy ich nie ma??? Oto, jest pytanie??? Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l to podchodzi chyba pod ludobójstwo... 06.10.05, 00:15 a za to nie ma zmiluj Odpowiedz Link Zgłoś
jotpebe Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 00:23 Trudno wyobrazić sobie większe SKU..SYŃSTWO. A co na to przepisy Unijne, na które nieustajaco, w wygodnych dla siebie sytuacjach powołują się politycy i partie? Taka sprawa (ukryta EUTANAZJA) powinna być tematem rozprawy Trybunału Europejskiego!!! SKANDAL!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekjeden Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 00:32 Planowałem kiedyś powrót do Polski na stare, szybko zbliżające się lata. Choć jak narazie finanse mi na to chyba i tak by nie pozwoliły. Dzisiaj jestem prawie pewien, że do kraju nie wrócę. Za bardzo cenię swoje życie, i godność człowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 00:43 ... a ja na stare lata chcę uciec z tego kraju. bo chcę pożyć w spokoju i godnie umrzeć jak przyjdzie pora, nie jak pies który swoje odsłużył a teraz albo zdychać albo do uśpienia... nie wracaj i nie przyznawaj się do tego żeś z polski rodem bo wstyd i hańba... Odpowiedz Link Zgłoś
w_r_e_d_n_y Selekcja !!!!!!!!!!!!!!!! 06.10.05, 01:08 qrna ,jak wychodzilem z lasu (od wojny tam siedzialem ) to zapewniano mnie ze selekcja "umarla" wraz z KL Odpowiedz Link Zgłoś
opt Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 01:21 Punkt widzenia zalęży od miejsca siedzenia.Całe życie opłaca się składki na leczenie a kiedy potrzeba to nie ma kto wesprzeć -powód : za stary.Więc pytam co na to Rzecznik Praw Obywatelskich,co na to solidarnościowi pomazańcy,którzy walczyli o równe prawa,o zniesienie lecznic rządowych ,ale tylko do chwili,gdy sami zasiedli na rządowych,poselskich i innych lukratywnych posadkach.A czy któryś z kandydató na prezydenta wszystkich Polaków widzi tu jakiś problem- chyba nie.Im rozumki zasłaniają teczki,wygodne fotele i o kilka tysięcy niższe podatki.Tobie starszy człowieku zamrożone emerytury i dodatkowe ubezpieczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kuzynone Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 01:28 Po przeczytaniu tego artykuły na usta cisną się rózne słowa najczęściej wulgarne jednak na łamach forum kulture zachowam. Nie jestem prawnikiem i mogę się mylić ale ciekawi mnie jedno zdanie w tym artykule. "...W umowie mieliśmy co prawda taki zapis..." Nie znam dokładnie ani ustawy o NFZ ani Kodeksu Karnego wiem natomiast że w naszej konstytucji istnieje zapis że wszyscy obywatele naszego pięknego kraju są równi i mają prawo do bezpłatnego leczenia. Jednak nasuwa się pytanie czy zawarcie umowy (zaryzykuję stwierdzenie: że została ona napisana przez NFZ) między szpitalem a NFZ w której to znajduje się zapis że 18 latka leczymy droższym lekiem a 75 - latka tańszym lekiem (nie zaleznie od tego, który z leków jest lepszy czy ten droższy czy ten tańszy) jest zgodne z naszą konstytucją? Mogę się mylić ale uważam że jest to łamanie zasad konstytucji bo objawia sie tutaj dyskryminacja ze względu na wiek. Według NFZ wychodzi na to, że moja babcia (mająca 75 lat) całe życie odkładala składki na służbę zdrowia poto by jej wnuk mógł się leczyć a ona najlepiej gdyby zachorowała to odrazu wykupiła miejsce na cmentarzu i nie zawracała głowy szpitalą. Idąć dalej jeżeli dożyje 70 lat to okaże się że jestem za stary na szpital a z pieniędzy, które muszę odkładać bedą leczyć sie moje wnuki ja już się nie załapię. Rozumiem, że cała nasza służba zdrowia jest w dołku że istnieje powazny problem do rozwiązania. Aczkolwiek nie zgadzam się na to by szpital musiał przed podaniem leku zapytać pacjenta ile ma lat. Uważam natomiast że oszczędności można spróbować poszukac gdzie indziej np w administracji NFZ. Na koniec chciałbym zapytać. Czy prokuratura nie ma obowiązku ścigania właśnie takich umów które narażają pewne grupy społeczne na śmierć tylko dlatego że w dowodzie nie mają 20 lat? Czy to wogóle jest dozwolone?. Maciek 21 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
maestro9 [...] 06.10.05, 01:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nurek69 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 03:15 Jak zwykle chwytliwy temat pod publiczkę i zbiorowa histeria nie na temat. Cała GW, ale i tak lubię tu zaglądać, bo fajnie działa ich forum :-) Nie to co wp albo onet, gdzie aby przejrzeć jakikolwiek wątek trzeba się naklikać i naoglądać bezsensownych reklam. Pozdrawiam R Odpowiedz Link Zgłoś
pyzinek Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 04:27 Zbiorowa histeria, hihihi:)) Tak poważnie, czekam kiedy naród ruszy i zapełnią się latarnie wisielcami, hmmm latarni zabraknie. Mam 30 lat, u lekarza tzw. panstwowego bywałam w dziecinstwie, od 10 lat wszelkie dolegliwosci leczę na własny koszt a czy chcę płacic składki jakos nikt mnie nie pyta a płacę dość duże i jaka mnie czeka perspektywa ... zafunduje mi państwo pavulon po 60 - tce. " Będę stosował zabiegi lecznicze wedle mych możności i rozeznania ku pożytkowi chorych, broniąc ich od uszczerbku i krzywdy." po moznosci powinno sie dodac " i wytycznych NFZ" ( dla niewtajemniczonych to przysięga Hipokratesa) Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Niech NFZ zwróci mi moje składki 06.10.05, 05:40 I tak, gdy potrzebuję leczę się prywatnie. A ilu umiera nie doczekawszy 65 roku życia? Gdzie są te wszystkie pieniądze płacone na ZUS czy NFZ? Dlaczego nie dziedziczy ich najbliższa rodzina? System stworzony przez zwyrodniałych komunistów nigdy nie zdawał egzaminu. Próbowano to za rządów Buzka zmienić, to przyszła nowa ekipa - wiadomo jaka - ekipa złodziei i malwersantów i przywróciła stary system. Najlepiej byłoby wprowadzić przymusową eutanazję. Opróżnić szpitale psychiatryczne, jak to zrobił Hitler. Starym i bezużytecznym dać skierowanie do krematorium. Będziemy mieć społeczeństwo zdrowe, młode i czekające na swoją kolei aż osiągnie swój wiek i będzie go można zeutanalizować. Odpowiedz Link Zgłoś
12x1 Re: Niech NFZ zwróci mi moje składki 06.10.05, 05:57 bodajze grecy zrzucali starcow i niepelnosprawnych ze skaly....niepotrebni to samo robil H...tler pierwsi szli do gazu NFZ robi to w bialych rekawicach gratulacje nie dziwmy sie teraz ze mlodziez tak traktuje starsze osoby.... Odpowiedz Link Zgłoś
erwinek_3 Czy to dr Mengele podpisał tą umowę ze strony NFZ? 06.10.05, 06:56 A co robi w kwestii tej umowy prokuratura? Odpowiedz Link Zgłoś
battosai Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 07:59 Mój dziadek ma 98 lat. Jak na taki wiek trzyma się świetnie. Ale jakiś czas temu zrobiło mu się coś na nosie - prawdopodobnie coś nowotworowego. Na szczęście wycięto mu to w szpitalu, rana się zagoiła i wszystko byłoby OK, gdyby nie to, co usłyszała w szpitalu moja mama. Otóż, Herr Doktor (czemu nie Mengele!) po dowiedzeniu się, ile dziadek ma lat, spytał, czy jest w stanie sam dojść do łazienki, bo, jak się wyraził, "jak nie, to my, proszę pani, takich nie przyjmujemy"... I taka jest, jak widać, cała polska służba zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 08:09 Prosze pokazać paragraf naszej Konstytucji,który dzieli nas na stzrych ,niezasługujących na godne życie i leczenie i na młodych,którzy mają prawo do leczenia i co za tym idzie do życia.Urzędasy w NFZ żyją i to dobrze za nasze pieniądze,a z emeryckich składdek ZUS zabiera i przesyła im co do grosiczka.To jest nieludzkie.Dlaczego politycy na to pozwalają? Przecież wsejmie są ludzi epowyżej tej granicy/chociażby Zych/ Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 08:22 w takim razie niech mi zlodzieje skladki oddadza. ubezpiecze sie i po 65 bede sie prywatnie leczyc. sq.... z nfz ! to sie do Trybunalu konstytucyjnego nadaje ! Odpowiedz Link Zgłoś
dariusz.z Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 08:19 Może powinniśmy dawać ludziom na 65 urodziny w prezencie naładowany pistolet aby mogli obejść te urodziny hucznie i strzelić sobie w głowę lub w tych kretynów, którzy wymyślają tak idiotyczne przepisy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jolunia55 Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 08:30 Trybunał stanu u nas to następny twór,który jeszcze nic dobrego dla ludzi nie wymyślił/ Odpowiedz Link Zgłoś
radiomaryja1 tych gnoi... 06.10.05, 08:31 co tak zadecydowali, należy wrzucić do szmba - tam jest ich miejsce Odpowiedz Link Zgłoś
siboney Re: Szpitale karane za to, że leczyły ludzi po 65 06.10.05, 08:32 Podobnie jest z lekami przeciwpsychotycznymi nowej generacji, powodującymi mniej skutkow ubocznych. Jeżeli nie spełnione są pewne warunki nie wolno ich przepisywać pacjentom bezpłatnie. A jest wiele osob chorujących na schizofrenię, ktre przed zmianą warunkw refundowania lekow przyjmowali je i leczyli się z pozytywnym skutkiem na nich. Teraz jeżeli ich na to nie stać nie mogą ich przyjmować. Znam lekarzy ktorzy za to że dobro pacjenta było dla nichważniejsze niż to ustalenie musieli zapłacić kilkutysięczne kary. Odpowiedz Link Zgłoś