Dodaj do ulubionych

Noworodek znaleziony na strychu

07.11.05, 19:03
Matki zbrodniarki, wyrodne matki...
Obserwuj wątek
    • wuuuj [...] 07.11.05, 19:04
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • maruda.r Więc zaopiekuj się tym dzieckiem, zamiast drzeć 07.11.05, 19:10

mordę!
        • lmblmb Darcie mordy tańsze 07.11.05, 19:12
          i lepsze efekty daje. Zresztą bogactwo nie jest z pracy, a z uciekania przed
          nią. A gdyby nam się tak udało księżyc ukraść, to wiesz jacy bogaci bylibyśmy?
          • lub_czasopismo Boże, co to się porobiło 07.11.05, 21:43
            Kiedyś tego nie było!
            • navaira Edukacja seksualna nie jest potrzebna 07.11.05, 23:06
              Oto najlepszy dowód. Prawda wuuuju?
              • pavle a gdzie tatuś? 08.11.05, 07:10
                może w kolejce po becikowe?
        • hetman131 Re: Więc zaopiekuj się tym dzieckiem, zamiast drz 07.11.05, 22:12
          Czarni czarownicy poprowadza was do lepszej przeszlosci - w XIII wiek - I'm
          your leader & your master!!
      • mammamia6 Re: ...ale postepowi pederasci i lesby zaraz zary 07.11.05, 20:04
        wuuuj napisała:

> o "prawie kobiety do ciala" itp. stek lewackich bzdur.

Nie masz pojęcia, o czym piszesz.
        Jako matka dwójki dzieci, mogę tylko powiedizeć, że dzieci mają prawo do
        miłości i życia w kochającej rodzinie.
        Dlatego jestem zwolenniczką antykoncepcji powszechnie dostępnej, aby 17latki
        nie musiały porzucach biednych, niechcianych dzieci na strychach. I co teraz
        będzie z takim dzieckiem? Jakie fajne życie je czeka w tułaczkach po domach
        dziecka. Czy nie byłoby lepiej, żeby "mamusia" nie zaszła w tę ciążę?
        • europederasta [...] 07.11.05, 20:09
          • ewa.linek Re: Nie widzisz roznicy pomiedzy antykoncepcja a 07.11.05, 20:12
            Właśnie po to jest antykoncepcja, żeby nie trzeba było ich mordować - taka jest
            różnica
      • emel2x [...] 07.11.05, 22:45
        • emel2x zdegustowany jestem 09.11.05, 08:28
          Zdegustowany jestem usunięciem mojego posta. Bardzo mnie ciekawi, co w nim było
          takiego, że został on odrzucony. Naprawdę uważam, że jeżeli ktoś pisze takie
          rzeczy (czyt=wypowiedź wuuja-ch...) powinien usłyszeć to co tam napisałem. I
          nie jest moją winą, że wyhowywała go matka z konkubentem, a on od 5 roku życia
          biegał do gie-esów po tanie wina, żeby rodzice mieli udaną imprezę wieczorem
    • lmblmb Głosowałeś za obencą ustawą antyaborcyjną, masz 07.11.05, 19:11
      > Matki zbrodniarki, wyrodne matki...

A ty zapewne głosowałeś za obecną ustawą aborcyjną... Głosuj dalej "za",
      będziesz mógł częściej bluzgać o wyrodnych matkach.
    • bodziu Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 19:28
      te, prawiczyk a siekiery to sluchal?
    • kaisy7 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 19:35
      A może by te wsiowe baby zacząć edukować? No, chodzi o akcję propagandową typu -
      dajesz Jaśkowi na polu, zostaw dziecko w szpitalu. Żadnego mądrego gadania,
      prosto jak krowie na rowie.
      Dziś niemowlak miał szczęście bo znaleziono go w porę, inny może mieć pecha.
    • homosexualista1 I własnie takich idiotów jak TY trzeba IZOLOWAĆ 07.11.05, 19:38
      bo inaczej mielibyśmy takie chore obyczaje jak w Turcji. Tam można mordować bez
      żadnych konsekwencji jak tak ci sie to podoba to pojedz tam
    • jozica Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 19:46
      Coż, szczęście, ze dziecko przeżyło, co u wychłodzonego noworodka zakrawa na
      cud. To chyba przypadek patologicznej reakcji matki; to sie niestety zdarza. Tak
      to może byc gdy dzieci mają dzieci
    • mirek.zkanady Dwie wuagi dla Philipsa9 07.11.05, 19:48
      mam dwie uwagi Philipse: (1) jaka wielka szkoda, ze twoja wlasna matka cie nie
      wyskrobala. Miala przeciez do tego prawo. Mysle, ze bys ja poparl (2) ta
      mlodziez wiejska od dzialala w mysl "robta co chceta". Poklon to oczywiscie w
      strone Jurka Owsiaka, ktory namacil mlodziezy w glowie o milosci bez
      odpowiedzialnosci.
      • philips9 o co panu chodzi , Szarmancki Obywatelu? 07.11.05, 19:54
      • torquay Re: Dwie wuagi dla Philipsa9 07.11.05, 23:29
        Prosze Cie klinuj dalej ofisy a nie wypowiadaj się o Owsiaku bo pojęcia nie
        masz o czym mówisz
      • lmblmb do Pollacka 07.11.05, 23:52
        > mam dwie uwagi Philipse: (1) jaka wielka szkoda, ze twoja wlasna matka cie nie
        > wyskrobala. Miala przeciez do tego prawo.

Dlaczego szkoda? A może szkoda, że ciebie nie wyskrobała? Nie robiłbyś poruty
        Polakom, tym prawdziwym, w Kanadzie...

> (2) ta mlodziez wiejska od dzialala w mysl "robta co chceta". Poklon to
        > oczywiscie w strone Jurka Owsiaka, ktory namacil mlodziezy w glowie o milosci
        > bez odpowiedzialnosci.

Ty w Polsce byłeś w ogóle? Jeśli tak, to na którym "przystanku woodstock"?
    • r_2_d_2 Takie powinno się sterylizowac!!! 07.11.05, 19:49
      • jozica Re: Takie powinno się sterylizowac!!! 07.11.05, 20:36
        Acha. Ponieważ takie postepowanie jest wynikiem zaburzeń psychicznych więc
        zgodnie z tą logiką nalezy sterylizoać wszystkich psychicznie chorych.
        Pracoholikoów też. Podobnie pieniaczy!
      • torquay Re: Takie powinno się sterylizowac!!! 07.11.05, 23:32
        Może lepiej edukować co ? Najłatwiej nie widzieć problemu a potem krzyczeć o
        morderczyniach. Pewnie gdyby nie porzuciła dziecka to krzyczałbyś, że to dziwka
        co się Boga nie boi, co??
    • tppiotr Pokolenie JP II w akcji ! 07.11.05, 20:10
      j.w.
      • nocna_zmiana_blusa Re: Pokolenie JP II w akcji ! 07.11.05, 23:01
        tppiotr napisał:
        Na poczatku sie wstydzili ale teraz to juz na kazdym trawniku.
        • mirek.zkanady Cenzura GW w akcji 09.11.05, 23:38
          w odpowiedzi na ten post napisalem " Chyba pokolenie J.O. - w koncu "Jurek"
          Owsiak uczyl ich 'robta co chceta'". Widocznie jednak ten blazen ma ogromne
          wplywy w GW by ten komentazr wycieto.
    • katmoso Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:18
      przepraszam bardzo te "wyrodne matki" mają chyba jakieś rodziny, a i dziecko
      pewnie nie poczęło sie niepokalanie. gdzie byli wszyscy bliscy tych dziewczyn,
      kiedy nadszedł termin porodu? zupelnie nikt sie nie zorientował, ze dziewczyna
      jest w dziewiatym miesiacu i lada dzien będzie rodzic? nikt jej nie mógł
      zawieźć do szpitala czy wezwać karetkę? skoro zostawiły dzieci, znaczy że
      rodziły same, a w szoku poporodowym (nie mamy tutaj do czynienia z wielokrotną
      połoznicą ani kobietą wyedukowaną w szkole rodzenia) mogły zrobić różne rzeczy
      z noworodkami. wynieść na strych, zakryć pierzyną, utopić w wannie, lub
      wyrzucić przez okno. gdzie są ci wszyscy obrońcy życia poczętego, gdy chodzi o
      otoczenie ciężarnej opieką medyczną i psychologiczną, danie jej wsparcie, żeby
      mogła bezpiecznie urodzić zdrowe dziecko. te kobiety juz są przegrane - trauma
      będzie je prześladować do końca życia. ale co niektórzy chętnie by je jeszcze
      dla pewności rzucili na stos...
      stała się tragedia. myslmy o tym, jak zapobiegać kolejnym. i nie mówię tutaj o
      aborcji, tylko o świadomym podejmowaniu decyzji o macierzyństwie i
      współodpowiedzialności ojców dziecka (czy raczej sprawców ciąży, bo do ojcostwa
      to oni sie nie kwapią).
      • philips9 Brawo! 07.11.05, 20:21
        napisalem dokladnie to samo, tyle ze w skrocie. Patrz powyzej. Koniecznie tez
        obejrzyj reakcje na moj tekst! Pozdrawiam
        • europederasta [...] 07.11.05, 20:22
      • charlotte.wro Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:25
        O, dzięki katmoso za jeden z wyjątkowo nielicznych mądrych wypowiedzi w tym
        wątku :-).
      • ag-su Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 22:39
        A nasi drodzy rodacy dalej będą głosować na LPR i PiS. Jak zobaczyłam
        tych "szczeniuchów' posłów z LPR, którzy mówili i ustawie zakazującej aborcji
        bez wyjątków (a jak znam życie to chętnie zakazaliby też każdej możliwej
        antykoncepcji) to mi nóż w kieszeniu otwierał. Zaznaczam: jestem przeciw
        aborcji, bo to najgorsze wyjście z możliwych, ale życie niesie tyle różnych
        sytuacji, że czasem kobiety nie mają wyjścia.
    • charlotte.wro Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:20
      A ciekawa jestem czemu nikt nie wspomina słowa na temat tatusiów tych niemowląt?
      Czyżby tylko matki były odpowiedzialne?
      • philips9 o, przepraszam, ja wspomnialem! 07.11.05, 20:26
        • charlotte.wro Re: o, przepraszam, ja wspomnialem! 07.11.05, 20:29
          o, faktycznie, oddaję honor :)
          • philips9 Re: o, przepraszam, ja wspomnialem! 07.11.05, 20:31
            Dziekuje. Wlasny honor to mi oddali dwaj respondenci, patrz powyzej... Pozdrawiam.
    • nocna_zmiana_blusa Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:25
      wuuuj napisała:

> Matki zbrodniarki, wyrodne matki...

Wala sie gowniary na potege, a skutki sa takie jak widac.
      • philips9 no to wychodzi na to 07.11.05, 20:36
        ze to radio jest nie w porzadku czyli do rozliczenia... ;)
    • antonioni1 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:35
      Co my możemy wiedzieć o strachu, stanie psychicznym młodej dziewczyny, która ma
      urodzić i urodziła dziecko. To biedactwo widocznie nie miało archanioła
      Gabriela, który by jej powiedział: "Nie bój się..."
    • princealbert konsekwencja katolizacji społeczeństwa 07.11.05, 20:35
      17 letnia dziewczynka! Pewnie nawet nie wie co to antykoncepcja. Ale co się
      dziwić w kraju, w którym życie płciowe człowieka regulowane jest przez
      sfrustrowanych facetów, którzy muszą onanizować się pod sutanną?
      • philips9 no, no, tylko nie sfrustrowanych... ;) 07.11.05, 20:37
        • princealbert [...] 07.11.05, 20:41
          • kobietka_ Re: no, no, tylko nie sfrustrowanych... ;) 07.11.05, 20:57
            Jasne, bo tylko wsrod ksiezy sa pedofile.
            Swoja droga sposob w jaki piszesz o swiezutkich posladkach jest obrzydliwy.
            Zupelnie jakby ci ta wizja sprawiala przyjemnosc.
            • princealbert Re: no, no, tylko nie sfrustrowanych... ;) 07.11.05, 21:03
              wcale nie mówię że tylko wśród księży. Ale celibat sprzyja seksualnym
              frustracjom i nie ma co udawać, że tak nie jest.

swoją drogą ciekawe czemu tak przyciągnęła twoją uwagę wzmianka o pośladkach?
            • jmwaw bo tylko wsrod ksiezy ... 07.11.05, 21:53
              "kobitka" dobrze mowisz. Tak. wsrod ksiezy wlasnie mamy nadreprezentacje
              pederastow. Wynika to ze stawianego wymagania bezzennosci - t.zw. slubow
              czystosci a praktyka z czystoscia jak widac, malo co ma wspolnego.
      • kobietka_ Re: konsekwencja katolizacji społeczeństwa 07.11.05, 20:53
        A co to za zycie plciowe w wieku 17 lat? Nawet emocjonalnie moze byc na to za
        wczesnie. Z mojego punktu widzenia presji na wczesne rozpoczecie wspolzycia
        winne sa bravo girl i inne dody trzesace golymi cyckami przed kamera, a nie
        ksieza. Zreszta jakby poszla do pomoc do jakiejs organizacji przykoscielnej to
        raczej nikt by jej nie wyrzucil. Nie mam zamiaru potepiac tej dziewczyny bo
        mloda, w szoku itp. A ze koltunstwo na wsi?? Edukowac, wychowywac.
        • princealbert Re: konsekwencja katolizacji społeczeństwa 07.11.05, 20:59
          może za wcześnie a może nie - zależy od jednostki. Ważne by była świadoma i
          przygotowana. Kościół robi co może by tej wiedzy nastolatkom nie dostarczano -
          i mamy efekty.
          • philips9 Re: konsekwencja katolizacji społeczeństwa 07.11.05, 21:12
            Oboje macie pewnie racje, tyle ze:

1) Koltun wcale nie chce byc wychowywany i uswiadamiany. Koltun, a zwlaszcza ten
            malopolsko- cesarsko-krolewski (te czesc kraju akurat troche lepiej znam, poza
            Warszawa) to jest ciemne panstwo w panstwie. Koltun potrzebuje Lepperow. Koltun
            jest pazerny i falszywy. Czy wy wiecie ile jest gwaltow kazirodczych na wsi? Czy
            wiecie ze szansa (statystyczna) jest ponad 10% ze tatus tego dziecka jest
            jednoczesnie jego dziadkiem albo wujkiem? A

2) Kosciola takie duperele nie interesuja. Kosciol chce wladzy i kasy.

I tyle. Bolesne ale prawdziwe, jak sadze...
        • ag-su Re: konsekwencja katolizacji społeczeństwa 07.11.05, 22:47
          Kołtuństwo i brak wiedzy o antykoncepcji to nie tylko wieś. W mieście jest tak
          samo! Coś o tym wiem, bo mam 16-letnią córkę w pierwszej klasie liceum w
          mieście wojewódzkim. Tak się składa, że my z mężem dużo z nią rozmawiamy,
          również o seksie i antykoncepcji. Niestety wielu rodziców nie umie o tym
          rozmawiać z nastoletnimi dziećmi. Zresztą nie tylko o tym. Większość rodziców
          prawie z nimi nie rozmawia! Wydaje się im, że jak o tym się nie mówi to nie
          będzie problemu (czyt. ich dzieci to nie będzie dotyczyć).
      • wdakra Re: konsekwencja katolizacji społeczeństwa 08.11.05, 13:05
        princealbert napisała:

> 17 letnia dziewczynka! Pewnie nawet nie wie co to antykoncepcja. Ale co się
        > dziwić w kraju, w którym życie płciowe człowieka regulowane jest przez
        > sfrustrowanych facetów, którzy muszą onanizować się pod sutanną?

To mi przypomina dziewczynę, która trafiła na oddział gin.-położniczy w trakcie
        mojego pobytu na tym oddziale. Była tak niewinna, że zarzekała się, że nie może
        być w ciąży, bo nie jest mężatką, a rodząc krzyczała, że sr.. się jej chce.
    • alkud E D U K A C J A * S E K S U A L N A 07.11.05, 20:42
      przydałaby się młodym Polakom...

Francja fotostory
      religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?609865
      • jozica Re: E D U K A C J A * S E K S U A L N A 07.11.05, 20:50
        Daj spokój, edukacja seksualna Polaków to MTV-jak maja. Czytełeś o tej pannie,
        która przydusiła swoje dziecko kołdrami? Ona przez pól roku nie wiedziałe, ze
        jest w ciąży! Jesli to prawda to tu trzeba pracy od podstaw i zacząć od
        porządnych lekcji biologii.

alkud napisał:

> przydałaby się młodym Polakom...
        >
        > Francja fotostory
        > religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?609865
        • alkud Re: E D U K A C J A * S E K S U A L N A 07.11.05, 21:07
          > Jesli to prawda to tu trzeba pracy od podstaw i zacząć od
          > porządnych lekcji biologii

a u mnie na biologii to pan w kwestii seksu
          puscil ino tylko "niemy krzyk" ze skrobanka...
          ale to bylo dawno temu... i pewnie teraz
          jest podobnie :)

Nowa flaga Francji
          religiapokoju.blox.pl/html/1310721,262146,13.html?611434
    • keridwen Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:50
      a polskie panstwo katolickie z kaczynskim i giertychem na czele niech nadal
      zakazuje aborcji.

ciazy przerwac nie mozna, grunt to rodzic, zwiekszac przyrost naturalny.
      • nocna_zmiana_blusa Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:52
        keridwen napisała:

> a polskie panstwo katolickie z kaczynskim i giertychem na czele niech nadal
        > zakazuje aborcji.
        >
        > ciazy przerwac nie mozna, grunt to rodzic, zwiekszac przyrost naturalny.

Po cholere sie gowniara walila?
        • philips9 trzy miliony strychow nam trzeba! 07.11.05, 20:54
          to i narod sie pomnozy. Ci z PiSu to jednak wizjonerzy...
          • tim7 Re: trzy miliony strychow nam trzeba! 07.11.05, 21:00
            Tiaa... Chyba wizjonerzy po LSD... ;)
        • keridwen Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 20:54
          a co to ma do rzeczy, bo nie rozumiem?
          to moze tak zapisac ustawowo zakaz seksu do slubu albo najlepiej do trzydziestki?
          • keridwen a jeszcze tak mi sie przypomnialo... 07.11.05, 20:57
            do tego 'walenia' jak to barwnie ujmujesz, to chyba potrzeba tez samca, nie uwazasz?
            z wibratora czy palcow dzieci sie nie biora...
            • nocna_zmiana_blusa Re: a jeszcze tak mi sie przypomnialo... 07.11.05, 21:55
              keridwen napisała:

> do tego 'walenia' jak to barwnie ujmujesz, to chyba potrzeba tez samca, nie
              uwa
              > zasz?
              > z wibratora czy palcow dzieci sie nie biora...

Niech szuka ojca. Moze pamieta z kim sie walila.
          • nocna_zmiana_blusa Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:54
            keridwen napisała:

> a co to ma do rzeczy, bo nie rozumiem?

Z walenia biora sie dzieci.

> to moze tak zapisac ustawowo zakaz seksu do slubu albo najlepiej do
            trzydziest
            > ki?

Trzeba brac odpowiedzialnosc za to co sie zrobilo. Chcialo jej sie walic, to
            niech bawi.
        • p.s.j Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:03

> Po cholere sie gowniara walila?

bo co nie jest zakazane, jest dozwolone. mały socjalisto.
          • nocna_zmiana_blusa Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:57
            p.s.j napisał:

>
            > > Po cholere sie gowniara walila?
            >
            > bo co nie jest zakazane, jest dozwolone. mały socjalisto.

Walic sie wolno ale wychowywac dziecka obowiazku nie ma? Zostawic na strychu i
            po klopocie?
    • patka377 Większym wstydem jest mieć nieslubne dziecko niż 07.11.05, 21:04
      je zostawić na strychu czy w śmietniku. Coś z naszym społeczeństwem jest nie
      tak.
    • jozica Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:07
      Ludzie czy naprawde musicie do tego mieszać partie polityczne, jechać
      -sorry-prostacko z jakimś waleniem itp.?
      Takie rzeczy się zdarzały i zdarzać będą , tutaj pewnie mieliśmy do czynienia z
      pewna rzadka bo rzadka-ale jednakpatologią poporodową.Dziewczyna prawdopodobnie
      nie wiedziała co robi. Warto zadac pytanie dlaczego rodziła sama w ukryciu? Ze
      strachu przed rodziną, przed ostracyzmem?
      Nikt tu jeszcze nic madrego nie wymyslił, moze gdyby dziewczyna miała jakieś
      wsparcie w ciązy to by nie ześwirowała? Ale nic takiego nie ma, a może gdyby
      było inaczej i na przykład tzw. obrońcy zycia zorganizowali się w pomoc takim
      matkom-wparcie psychologiczne, materialne? Naprawde nie kumam-mówimy o tragedii
      dziecka (na szczęście przezyło) i matki, a wielu z formowiczów wrzuca co im na
      język przyniesie
      • sasanka2411 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:13
        Bardzo madrze
        Tak trzymaj
      • robertovega Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:24
        Jest wreście jakies entry do dyskusji

1. Życie ludzkie od momentu poczęcia jest wartością nadżędną
        2. Mały człowieczek nie jest niczemu winny i ma prawo do życia
        3. Życie niechcianego dziecka jest zawsze lepsze niż nieżycie - trzeba dać mu
        szansę, chociaż może mu byc bardzo trudno
        4. Instytucje koscielne, państwowe itp powinny pomagać dzieciom, ich matkom w
        trakcie ciąży i po szanujac decyzje matki o zostawieniu dziecka
        5. Edukacja seksualna nie tylko dla młodych matek, ale do wszystkich, aby nie
        wyłaczali takich matek poza nawias
        • amila2 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 21:59
          Nie napisze,ze jesteście beznadziejni.Powinniście sami to wiedzieć.Przypadek
          sprawił,ze przeczytałam,albo starałam sie przeczytać, te wszystkie posty.Mam
          dorosłe dzieci.Takie strzępienie języka,kompletnie bezsensowne, niczego,ale to
          niczego nie wnoszące- rany, beznadzieja!!!I na
        • amila2 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 22:02
          Nie napisze,ze jesteście beznadziejni.Powinniście sami to wiedzieć.Przypadek
          sprawił,ze przeczytałam,albo starałam sie przeczytać, te wszystkie posty.Mam
          dorosłe dzieci.Takie strzępienie języka,kompletnie bezsensowne, niczego,ale to
          niczego nie wnoszące - rany, beznadzieja!!!I na dodatek do szkoły sie nie
          chodziło,jak ortografii uczyli... tylko widocznie indoktrynowalii...ale to juz
          nie w szkole, a w 'szkółce'
        • wdakra Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 13:28
          robertovega napisał:

> 3. Życie niechcianego dziecka jest zawsze lepsze niż nieżycie - trzeba dać mu
          > szansę, chociaż może mu byc bardzo trudno

Skąd wiesz? Rozmawiałeś z jakimś niechcianym dzieckiem? Ja znam kilka, które mi
          mówiły, że wolałyby się nie urodzić.
    • b.6.1966 [...] 07.11.05, 21:49
      • jmwaw Re:TO NIE JEST WINA ... 07.11.05, 22:05
        Popieram tych ktorzy nie chca mieszac do tego partii i ideologii. To
        spoleczenstwo tkwi jeszcze po wielekroc w epoce sredniowiecza. Coz z tego, ze
        korzysta ze zdobyczy techniki jak swiadomosc ma z innej epoki. Okreslone partie,
        kosciol katolicki tylko to wykorzystuje do swoich celow, konserwuje stan rzeczy,
        bo latwiej rzadzi sie ciemnota. To jest wina tej dziewczyny, ze tkwi w
        srodowisku, ktore takie patologie ma wpisane w swoj modus vivendi. Kazdy jest
        kowalem swojego losu.
      • trophy1 [...] 07.11.05, 22:44
    • pepperann Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 22:42
      Jak was czytam, to słabo mni się robi.

Po co się waliła? Wyrodna matka?

Jasne - matka jest głupia i winna. Oczywiście.

Ale do takich sytuacji doprowadza:
      - brak edukacji seksualnej
      - totalna ciemnota i szowinistycznie, że ciąża jest wyłącznie sprawą kobiety (po
      co suka dawała? jakby nie dała to by nie było? a samiec korzysta boi to jego
      prawo i on ma instynkt nad którym nie panuje)
      - drogie i trudno dostępne środki antykoncepcyjne

I oczywiście niedostępnosć aborcji, ale to na ostatnim miejscu. Gdyby ktokolwiek
      z Was, świętoszków, rzeczywiście chciał, żeby nie było aborcji, to postarałby
      się o zmianę 3 poprzednich punktów.

A jeśli ktoś uważa, że zzabicie niemowlęcia jest równe aborcji, to dla mnie jest
      skończonym zerem i kretynem.

Około 30% wczesnych ciąż kończy się poronieniem, którego kobieta nie zauważa (bo
      wygląda to jak spóźniona miesiączka). Czy też opłakujecie te spóźnione
      krwawienia, jakbyście opłakiwali śmierć Waszych dzieci??? Albo i normalne
      poronienia? Jasne, to bardzo smutna sytuacja, dla niektóych ludzi, którzy
      oczekują dziecka - tragedia, ale jaka tu skala w porównaniu ze śmiercią dziecka????
      • ika.13 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 22:50
        Zgadzam sie z Toba 100%
        • nocna_zmiana_blusa [...] 07.11.05, 22:55
          • spark11 Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 23:16
            CO SIE TAK GORACZKUJESZ NIE MOZNA NORMALNIE
            NAPISAC
            moje zdanie -antykoncepcja 100x tak
            aborcja
            nie
            ja nie wierze w te nieuswiadomione dziewczyny w co drugiej popularnej gazetce
            sa na ten temat cale
            artykuly
            to musza byc matki z jakichs patologicznych
            srodowisk
          • ladne_sny Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 23:49
            nocna_zmiana_blusa... dziecinko, rozumiem, ze paciorek juz zmowiony i mama na dobranoc
            pocalowala w czolko... a teraz pod kolderka bawimy sie tatusiowym laptopem... nieladnie chlopcze,
            nieladnie. raczki na kolderke i palulu marsz!
      • torquay Nareszcie 07.11.05, 23:45
      • torquay Nareszcie2 07.11.05, 23:51
        Przeczytałem wszystkie posty i nareszcie jakiś głos rozsądku - zgadzam sie z
        Tobą w 100%
        Skrobanie to nie metoda ale ostateczność.
        Edukacja to metoda
        Natomiast zabranianie wszystkiego jest działaniem głupim i obłudnym.
      • ned_pap Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 00:28
        > - brak edukacji seksualnej

Ciekawe w jaki sposób przez setki lat kobiety wiedziały, co się dzieje w ich
        brzuchach?

> - drogie i trudno dostępne środki antykoncepcyjne

Jedna z największych bzdur, z uporem rozgłaszanych przez lewackie kretyństwo.
        Paczka prezerwatyw kosztuje około 4zł. Można je kupić w każdym kiosku, nawet w
        tym stojącym w małej wsi, z której pochodzę.
        • torquay Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 02:11
          to że jesteś z małej wsi to widać. wiedza o antykoncepcji ogranicza się do
          prezerwatyw. Brawo
          A setki lat ludzie nie myli rąk ale ty pewnie dalej tego nie robisz, bo tak
          przecież było dobrze.

Oj rzeczpospolita czwarta sztachetowa
      • tygru_mrau Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 01:37
        > Po co się waliła? Wyrodna matka?

Czy temu, kto zadał to pytanie tutaj, na tym forum (nie chce mi się szukać)
        przyszło do głowy, że ta dziewczyna mogła być ofiarą gwałtu?
        Ze strony swojego chłopaka, brata, ojca, wujka lub innego "przyjemniaczka".

Że co? Że niemożliwe?
        Dlaczego od razu "waliła się"? Co to za jakaś atawistyczna potrzeba gnojenia
        innych??

Pozdrawiam
    • lomginus Re: Noworodek znaleziony na strychu 07.11.05, 23:08
      No i po co służba zdrowia? Niezwykle skomplikowanie dotowana, nawet
      siedemnastolatki potrafią urodziĆ NA BYLE STRUCHU dziecko, PIS wie CO ROBI!
      BYLE DO PRZODU I DALEJ DO PRZODU... NIC TO NIE KOSZTUJE!
    • toyok i ustawa antyaborcyjna 08.11.05, 00:04
      wiwat!!
      • rydzeusz Re: i ustawa antyaborcyjna 08.11.05, 03:11
        ale latwo Wam oceniac i rzucac kamieniami. Nie ma to jak katolicka milosc
        blizniego. Dziecko rodzi dziecko. Nad jednym z nich sie uzalacie, drugie byscie
        zjedli zywcem.
        Dziewczyna sama mogla wykorkowac na tym strychu. Postawcie sie w jej sytuacji:
        sama, bez oparcia, bez pomocy, nie bardzo wie co sie dzieje, bol straszliwy,
        niehigieniczne warunki... - caly ten proces mogl trwac wiele godzin.
        Po takich przejsciach nawet najbardziej kochajaca matka ma prawo byc w szoku i
        uciec gdzie pieprz rosnie nie zastanawiajac sie nad tym co robi.
        Jakim prawem wszyscy, szczegolnie zakompleksieni dewianci w sutannach, czuja
        sie upowaznieni do rozporzadzania czyims zyciem i cialem.
        • java.java MIALAM ABORCJE 08.11.05, 05:19
          Jestem inteligentna, wyksztalcona 23 letnia kobieta, nie taka malo rozgarnieta,
          ale madra i rozeznana w metodach antykoncepcyjnych; ja uzywalam pigulek a moj
          narzeczony dodatkowo prezerwatywy; obie metody zawiodly; zaszlam w ciaze. Nie
          rozwazalam nawet mozliwosci urodzenia dziecka. Za 3500 zlotych lekarz w
          szpitalu zrobil mi aborcje, caly zabieg trwal parenasci minut i w niczym nie
          przypominal filmu ktory niegdys pokazano mi w szkole.

Nie zaluje, zrobilabym dokladnie to samo w przypadku kolejnej niechcianej ciazy.

Zal mi dziewczyn ktore nie maja pieniadze na zabezpieczenie sie przed niechciana
          ciaza lub pieniedzy na aborcje kiedy ciaza pojawia sie pomimo zabezpieczen. Zal
          mi dziewczyn ktore zmusza sie do poswiecenia 9 miesiecy z zycia na niechciana
          ciaze. Nieplanowana ciaza dla 17-letniej dziewczyny musi byc droga przez meke.
          A dzieci powiny byc przeciez witane na swiecie przez pelnych oczekiwania,
          kochajacych rodzicow.
          • pavle zycze rowniez miłej eutanazji. 08.11.05, 07:18
            na zyczenie dzieci, które zdołają się urodzić, kiedy tylko staniesz się dla nich ciężarem - staruszkowie powinni być żegnani w atmosferze przyjaźni i miłości, a nie umęczenia wieloletnią troską o zgrzybiałą babcię.

howgh
          • robertovega Re: MIALAM ABORCJE 08.11.05, 07:23
            Te dzieci, które "witane na świecie przez pełnych oczekiwania,
            kochających rodzicow" mają żyć, reszta do pieca.
            Takie niechciane, przypadkowe jest czemus winne?? TAK
            Czy ono nie ma prawa szansy do życia? NIE
            DLACZEGO?

• tees1 Re: MIALAM ABORCJE 08.11.05, 09:15
            to raczej wasze dziecko mialo aborcje
          • skp110 Re: MIALAM ABORCJE 08.11.05, 18:35
            Żal mi twojego Dziecka, z tak bezwzględną i bogatą matką nie mają szansy na
            przeżycie.
            Pewnie żałujesz tych pieniędzy i chiałbyś zabijać za darmo
            > A dzieci powiny byc przeciez witane na swiecie
            anie na cmentarzu
    • renma1 Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 07:10
      ciekawe gdzie sie podziali "tatusiowie" ktorzy splodzili te niechciane dzieci,
      a gdzie byla rodzina, babcie ciocie i wszyscy znajomi - te dziewczyny byly
      pozbawione pomocy i wsparcia otoczenia , narazone na ostracyzm srodowiska a
      szczegolnie "moherowych beretow" a odp[owiedac beda za zbrodnie (bo ejst to
      zbrodnai bez watpienia" tak jakby to byl wylacznie ich wina a nie zasciankowego
      i zacofanego spoleczenstwa....
      • felinecaline Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 10:46
        Wlasnie o TO chodzi, ze narodziny rzadko sa wynikiem dzieworodztwa, wiec
        zamiast wykrzykiwac tu ojeje na "wyrodna matke" proponuje zastanowic sie, gdzie
        byl tatus i dlaczego nie wspomogl matki albo moze wrecz sam zapakowal noworodka
        i wyniosl na strych. No i slusznie moja poprzedniczka wspomniala o reszcie
        rodziny ( obu rodzin), sasiadach, kolegach z podworka, szkoly, pracy itepe.
        Mogloby sie wydawac, ze ta "wyrodna matka" zyla na pustyni albo na wyspie
        bezludnej.
        • anka1 Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 11:40
          brak edukacji, uswiadomienia, koltunstwo otoczenia potepiajacego samotne matki,
          strach przed tym co powiedza ludzie itp. itd. a skutki takie ze ciagle takie
          wiadomosci sa w gazetach, telewizji, radiu. i tylko dzieciaczki cierpia ...
      • eliza1eliza Re: Noworodek znaleziony na strychu 08.11.05, 13:47
        Masz w 100 % rację. Gdzie jest pomoc dla kobiety w ciąży odrzuconej przez
        rodzinę i środowisko. Miejsc w ośrodkach samotnych matek brakuje. Łatwo
        potępiać lub kazać rodzić prawda?
    • b.6.1966 Re: DEMOKRACJA WYPOWIEDZI POLEGA NA TYM, 08.11.05, 21:22
      ZE PRZYJMUJE SIE CZYJES ZDANIE DO WIADOMOSCI BADZ Z NIM NIE ZGADZA< ALE
      NACISKANIE PALCEM NA CZERWONY KOSZ Z CZYSTEGO STRACHU LUB DEBILIZMU , POWODUJE
      SYTUACJE W KTOREJ LEPIEJ WCISNAC TEN PALEC WE WLASNA DUPE> BEDZIE
      INTELIGENTNIEJ!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka