aditer 16.11.05, 15:01 Panie Zi0bro, a może problemem nie jest wysokość kar, tylko znieczulica społeczna i brak zainteresowania lokalnego środowiska tym, co się wokół dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marcin.poznan PiS i bicie dzieci.... 16.11.05, 15:02 Chciałbym się zapytać, jak to się ma do akceptacji bicia dzieci wyrażanej przez posła Marka Jurka. Chyba, że rozróżniamy bicie "wychowawcze" i "przestępcze"? Jeśli tak? To gdzie jest granica? Odpowiedz Link Zgłoś
tragish [...] 16.11.05, 15:22 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Marek Aureliusz 16.11.05, 15:33 Jurek nikomu sie nie podoba (oprócz jego żonie), a juz na pewno jego dzieciom... Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Jaką karę przewidziano dla Jurka i Marcinkiewicza? 16.11.05, 15:39 Panie Ziobro, konkrety prosimy. Odpowiedz Link Zgłoś
misiek.s Re: Jaką karę przewidziano dla Jurka i Marcinkiew 16.11.05, 15:53 Dobre pytanie. Przecież Jurek jest piewcą "profilaktycznego klaspa". Odpowiedz Link Zgłoś
piternet Ziobro zamknie swoich 16.11.05, 17:51 Oni chca po prostu powsadzac do wiezien wlasny elektorat. W wiezieniu dostep do mediow jest ograniczony to i pogladow nie zmienia do nastepnej kadencji. A tak na serio mowiac to sie im dziwie, najpierw ucza nic nie robic tylko brac zapomogi, a potem sie dziwia wynaturzeniom.... Odpowiedz Link Zgłoś
miguell To niskie kary skłaniają do bicia 16.11.05, 17:52 Osobniki mając swiadomośc niskich kar jakie grożą za maltretowanie dzieci wręcz nie mogą się oprzeć pokusie aby znęcać sie nad swoimi podopiecznymi. Szczególnie jest to widoczne wśród osób studiujących prawo lub sledzących zmiany Kodeksu Karnego. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: Jaką karę przewidziano dla Jurka i Marcinkiew 16.11.05, 19:13 Nie chce się was czytać. Jeśli nie odróżniacie klapsa danego rozwydrzonemu czterolatkowi od skatowania maleństwa to nasuwają mi się dwa wnioski, wcale niekoniecznie alternatywne względem siebie - jeden: nigdy nie mieliście jeszcze własnych dzieci, dwa: jesteście zwykłymi krzykaczami o mózgach wiewiórek. Zdaje się, iż wam właśnie takiego klapsa zabrakło. Odpowiedz Link Zgłoś
alterpars wg ciebie zonie tez mozna dac 16.11.05, 19:38 ..profilaktycznego klapsa. Zaklamane katolickie dranie. A ty mindhardcore swoim porownaniem mozgow ludzi myslacych normalnie i na miare XXI wieku tylko to potwierdzasz. Dac wam bezludna wyspe i urzadzajcie sobie nawet wyprawy krzyzowe i w imie milosci blizniego powyzynajcie sie nawzajem "Prawdziwi katolicy" Odpowiedz Link Zgłoś
jo46 Re: PiS i bicie dzieci.... 16.11.05, 16:08 ja tez chciałam sie zapytac jak maja sie do tego wypowiedzi Pana Marszałka i inne wypowiedzi dot. przemocy w rodzinie, ze policja nie powinna ingerowac bo rozbja rodzine? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Utworzyc Urzad do Bicia Dzieci!!! 16.11.05, 19:53 Tylko PiS wie jak i kiedy naley bic dzieci, totez w nowym urzedzie powinni pracowac tylko swiatli PiSowcy, ktorzy wielokrotnie bili dzieci, ale nigdy nie zabili. To daje gwarancje bicia fachowego, prawego i sprawiedliwego! Odpowiedz Link Zgłoś
ewulka4 BRAWO, OKLASKI doktorhabitowany 16.11.05, 19:59 Tak, tak ten ziober to te swoje dzieci to napewno bije. Ty to mondrze gadasz. On i te kaczki co tylko kwiczom i kwiczom to te swoje male swinki bijom napewno. Nasz prezydent Tusk napewno z nimi zrobi porzondek i im powie ze im uszy zrzednom. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 A nie klapsy? 16.11.05, 20:11 Ziobro, Dorn i Jarek K. porzyczaja do bicia dzieci Marka Jurka,bo swoich nie posiadaja (gdyby je mieli, to moze i by je posiadali brrr) Odpowiedz Link Zgłoś
lesio.kaczorek Ziobro lapie punkty na popularnosc i tyle. 16.11.05, 20:27 Ziobro nasladuje swojego niegdysiejszego szefa Lecha K. na tym stanowisku. Po prostu robi duzo szumu i interesuje sie wylacznie sprawami, ktore sa popularne w mediach. Dzieki temu stara sie nalapac wiecej punktow na popularnosc. W dodatku zapomina, ze kwalifikacje prawna czynu musi uznac sad, nie prokuratura. Chyba ze Ziobro ma tez zamiar instruowac sedziow. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Ale mu zaszly za skore te bijace dzieci:)))) 16.11.05, 20:58 Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci - znalazl sposob na przestepczosc wsrod nieletnich:)) A powazniej, to stara metoda PiSdzielcow - bic duzo piany. L. Kaczynski sie chwalil, ze w sprawie 'afery mostowej' skierowano 200 wnioskow i doniesien do prokuratury... efekt? Zero spraw sadowych. To go pewnie przekonalo, ze warto zabiegac o glosy wywalonych z PO czlonkow 'ukladu warszawskiego' jak mu braklo do absolutorium:)) Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Bicie jest biciem - nie ma usprawiedliwienia .... 16.11.05, 16:24 .... i nie ma w tym nic wychowawczego we wspolczesnym rozumieniu. To tylko nauka rozwiazywania problemow przy uzyciu przemocy. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec To bieda, beznadzieja i frustracja popycha często 16.11.05, 16:33 ludzi do takich zachowań. No ale my mamy wolność. W przeciwieństwie do np. Białorusi, gdzie jej podobno nie ma. Za to jest praca i pensje płacone w terminie. Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Bieda, beznadzieja i frustracja ....Nie, to w 99% 16.11.05, 16:50 przypadkow alkoholizm, narkomania i brak jakichkolwiek zasad, bydlecy egozim rodzica (rodzicow) Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: To bieda, beznadzieja i frustracja popycha cz 16.11.05, 16:52 Do katowania dzieci popycha? Zdrowy jesteś? Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: To bieda, beznadzieja i frustracja popycha cz 16.11.05, 17:40 Długotrwałe bezrobocie, bieda, brak perspektyw mogą wywołać stan frustracji przechodzący we wściekłość, co może odbić się też na dziecku. Ostatnio miałem katar, ale już jestem zdrowy. Odpowiedz Link Zgłoś
mindhardcore Re: To bieda, beznadzieja i frustracja popycha cz 16.11.05, 19:18 Zdaje mi się, iż w 80-90% nie chodzi o frustracje, po prostu wódka odbiera im hamulce i zdolność postrzegania świata w jego normalnym kształcie. Kolejna część to psychopaci, którzy nie znajdując ujścia swojej agresji wykorzystują to co bezbronne. Osobiście uważam, że kary powinne być dla takich zwyrodnialców nie tylko surowe, lecz wręcz okrutne. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x To wyladowanie frustracji na tych co mozna.... 16.11.05, 17:01 ... czyli najslabszych. To w wiekszosci przypadkow. Ale sa rowniez tacy co robia to w "dobrej wierze" po naukach zdobytych we wlasnej rodzinie jak i od ludzi takich jak Mare Jurek. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: To wyladowanie frustracji na tych co mozna... 16.11.05, 17:56 A Marek Jurek to właściwie gdzie prowadził kursy bicia niemowląt i małych dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: To wyladowanie frustracji na tych co mozna... 16.11.05, 18:18 meylec napisał: > A Marek Jurek to właściwie gdzie prowadził kursy bicia niemowląt i małych > dzieci? -------------------------- Publicznie wypowiedzial sie za biciem dzieci jako narzedziem wychowania. Jak juz wczesnie napisalem bicie jest biciem - zle dla wszystkich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: To wyladowanie frustracji na tych co mozna... 16.11.05, 19:20 Ssory, ale z tym biciem to jak z piciem. Można postawić znak = pomiędzy prezesem koncernu wznoszącym toast kieliszkiem szampana i zarzyganym alkoholikem w delirium. I są tacy którzy to robią. Nie mam o nich najlepszego zdania. Ale tak naprawdę to nie ma jak tzw. "bezstresowe wychowanie". Co prawda zjawiska bicia się przez nie nie eliminuje, ale jest to bicie poprawne politycznie. I nie tylko bicie, ale równie poprawne kopanie. Ludzi starych i bezbronnych przez dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: To wyladowanie frustracji na tych co mozna... 16.11.05, 22:03 meylec napisał: > Ssory, ale z tym biciem to jak z piciem. Można postawić znak = pomiędzy > prezesem koncernu wznoszącym toast kieliszkiem szampana i zarzyganym > alkoholikem w delirium. I są tacy którzy to robią. -------------------------------------------- A mnie jest jeszcze bardziej przykro ale te porownania uwazam za calkowicie bezsensowne. Odpowiedz Link Zgłoś
miss.take Granica - bicie wychowacze vs katowanie 16.11.05, 16:31 marcin.poznan napisał: > Chciałbym się zapytać, jak to się ma do akceptacji bicia dzieci wyrażanej > przez posła Marka Jurka. Chyba, że rozróżniamy bicie "wychowawcze" > i "przestępcze"? Jeśli tak? To gdzie jest granica? Idac tokiem myslenia ZIobry, jak ktos ma duze poparcie i nawoluje do poparcia kandydata PiS to katuje dzieci "wychowawczo" w innym wypadku katuje z sadyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
behemot68 Re: Granica - bicie wychowacze vs katowanie 16.11.05, 17:29 Otóż to! bicie ma sens wychowawczy tylko wtedy gdy robi to członek bądź zwolennik pisu. W innych przypadkach jest to bestialstwo. Gdzie granica? Ano w preferencjach plitycznych. Moim zdaniem Ziobro oszukał wyborców, obiecał im wzmocnienie rodziny, a tu będzie brutalna ingerencja wprawo do bicia dzieci. A przecież rodzina jest "Bogiem silna" i wara od niej prokuratorom. Spytajcie rydzyka i rydzyjka Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: PiS i bicie dzieci.... 16.11.05, 20:24 Ziobro sugeruje ze dzieci nalezy bic tak by nikt nie widzial Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster W Europie jeszcze nie bylo takiego oszoloma 16.11.05, 15:05 Jak ten wynalazek kaczorow,z twarza 16-latka...I to ma byc minister Niesprawiedliwosci Kaczorlandu? Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Dostal urzad za nazwisko kojarzace sie z zebrem 16.11.05, 19:56 Bo za ziobro powiesili na haku (nomen omen) Janosika. Czyli PiS promuje specow od egzekucji i od hakow:)) Odpowiedz Link Zgłoś
langwer2 Re: Dostal urzad za nazwisko kojarzace sie z zebr 16.11.05, 20:36 Do ;doktorhabilitowany1 Przegrana w wyborach sprawia że niektórym odebrało rozum do tego stopnia że temat omawiany na tym forum kojarzy im się tylko z jednym, jak w tym dowcipie o sierżancie,-żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 :))))))))))))))))))))) 16.11.05, 21:00 langwer2 napisał: > Do ;doktorhabilitowany1 > Przegrana w wyborach sprawia że niektórym odebrało rozum do tego stopnia że > temat omawiany na tym forum kojarzy im się tylko z jednym, jak w tym dowcipie o > sierżancie,-żałosne. Ja nie startowalem w wyborach i nie bylem w wojsku:)) Moze tobie wszystko sie kojarzy z jednym, ale to nie znaczy, ze inni tez sa tacy nudni;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold No to Markowi Jurkowi się dostanie !!!! 16.11.05, 15:06 Liczę na pana, panie Zi0br0 !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 30 klapsow na gola pupe:)) 16.11.05, 19:57 mangold napisał: > Liczę na pana, panie Zi0br0 !!!! Chyba ZiObRRO:)) Odpowiedz Link Zgłoś
tat_tat kara śmierci 16.11.05, 15:08 Gdyby w moim otoczeniu trafił się taki ktoś, to nie wiem czy sam bym go nie zabił. Ostatnio jechałem samochodem i widzę: mamusia brutalnie szarpie 4-5 letnią dziewczynkę. Poprostu zatrzymałem się, popatrzyłem jej w oczy. Opamiętała się. Nie musiałem wysiadać. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: kara śmierci 16.11.05, 15:14 tat_tat napisał: > Gdyby w moim otoczeniu trafił się taki ktoś, to nie wiem czy sam bym go nie > zabił. Ostatnio jechałem samochodem i widzę: mamusia brutalnie szarpie 4-5 > letnią dziewczynkę. Poprostu zatrzymałem się, popatrzyłem jej w oczy. > Opamiętała się. Nie musiałem wysiadać. Kiedyś jakaś "mamunia" napierdzielała przy mnie 2-3 letnie dziecko...Zatrzymałem się i mówię że jak uderzy mocno deską to bedzie miała spokój na całe życie. Stwierdziła, że jak bedę miał swoje dzieci to też je bedę mógł lać. Teraz juz wiem do czego słuzy dziecko w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
sabina Re: kara śmierci 16.11.05, 15:46 Alez to z pewnoscia bicie wychowawcze bylo, w naszym kraju akceptowane, cieszace sie poparciem i bronione prawie jak niepodleglosc i brak dostpu do edukacji seksualnej. A z drugiej strony zawsze mnie zastanawia gdzie sa tatusiowie tych maluchow Odpowiedz Link Zgłoś
tees1 Re: kara śmierci 16.11.05, 16:18 mangold napisał: > Teraz juz > wiem do czego słuzy dziecko w Polsce. Pojedz do Belgii to dopiero zobaczysz, do czego sluza dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: kara śmierci 16.11.05, 16:27 tees1 napisał: > mangold napisał: > > > Teraz juz > > wiem do czego słuzy dziecko w Polsce. > > Pojedz do Belgii to dopiero zobaczysz, do czego sluza dzieci. Do czego ?? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: kara śmierci 16.11.05, 16:37 tees1 napisał: > Belgia slynie z pedofilii U nas tez by się paru znalazło...nawet w sutannach Odpowiedz Link Zgłoś
jed67 Trzeba wrócić na uniwersytet Panie Ziobro 16.11.05, 16:51 Niestety w wypadku Pana ministra przydałby się skrócony kurs prawa. Wystarczą podstawy z I roku.Żeby sobie zmieniać podstawę prawną trzeba mieć dowody.Chyba,że dojdziemy do procesów bez dowodów, ale wtedy po co sądy?.Wystarczy policja. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Trzeba wrócić na uniwersytet Panie Ziobro 16.11.05, 16:52 jed67 napisał: > Niestety w wypadku Pana ministra przydałby się skrócony kurs prawa. Wystarczą > podstawy z I roku.Żeby sobie zmieniać podstawę prawną trzeba mieć > dowody.Chyba,że dojdziemy do procesów bez dowodów, ale wtedy po co > sądy?.Wystarczy policja. Na uniwerku nie miał czasu bo kumpli tępił :-D Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Trzeba wrócić na uniwersytet Panie Ziobro 16.11.05, 20:13 Podobno Ziobro jest gejem... Na ochotnika... Tak mowia wplywowe zrodla w Malopolsce... Odpowiedz Link Zgłoś
maxio_max Re: doktorhabilitowany.1 ;-) 16.11.05, 20:29 Po ilości Twoich postów na różnych forach wnioskuję, że musisz być inwalidą z dużą ilością wolnego czasu i chorobliwie rozbudzoną potrzebą pisania, u podłoża której lezą bardzo głębokie kompleksy i traumatyczne urazy z dzieciństwa. Emanacją tychże jest potrzeba posiadania wirtualnej ofiary, którą "punktujesz" uderzeniami palców w klawiaturę. Prawdopodobnie sam jesteś ofiarą przemocy w rodzinie dysfunkcyjnej i te Twoje grafomańskie zabawy mają obnizyć cisnienie wewnątrzczaszkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Hiperaktywny Maxio :-) 16.11.05, 20:49 Jakoś też trudno ci się powstrzymać od skrobnięcia gniota? (sorry doktorze, to się nie odnosi do Pańskich postów) :-) Maxio, twoja diagnoza przypadku doktora brzmi jakbyś znał te problemy z autopsji. Brzmisz mi zupełnie jak Ziobro :-) maxio_max napisał: > Po ilości Twoich postów na różnych forach wnioskuję, że musisz być inwalidą z > dużą ilością wolnego czasu i chorobliwie rozbudzoną potrzebą pisania, u > podłoża której lezą bardzo głębokie kompleksy i traumatyczne urazy z > dzieciństwa. Emanacją tychże jest potrzeba posiadania wirtualnej ofiary, > którą "punktujesz" uderzeniami palców w klawiaturę. Prawdopodobnie sam jesteś > ofiarą przemocy w rodzinie dysfunkcyjnej i te Twoje grafomańskie zabawy mają > obnizyć cisnienie wewnątrzczaszkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: Hiperaktywny Maxio :-) 16.11.05, 21:06 Maxio ma rozdwojenie:)) To super-PiSdzielec, dwóch w jednym (elka4 to tez on). Bije tym na glowe blizniakow;) A swoja droga, to nawet sie nie domysla jak bardzo mnie ciesza wypowiedzi takie jak jego. Skoro czyta to co pisze, to moze nawet kiedys o tym pomysli;)) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 uwazaj jak sie wylogowujesz 16.11.05, 21:03 piszesz o ilosci moich postow, a sam smarujesz pod dwoma nickami:)) w dyskusji z ewulka4 zapomniales sie wylogowac i sobie sam odpisales:))) Podziwiam twoj dysfunkcyjny umysl;) Porownaj, jak nie wierzysz: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32056715&a=32074530&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: uwazaj jak sie wylogowujesz 16.11.05, 21:14 Rzeczywiście! Jakaś mądrala-ciapa, z tego maksia. Ale gość nie tylko pod różnymi nickami pisze, ale jeszcze "sprytnie" zmienia style. Myślisz, że robi to nieświadomie? :-) doktorhabilitowany.1 napisał: > piszesz o ilosci moich postow, a sam smarujesz pod dwoma nickami:)) w > dyskusji z ewulka4 zapomniales sie wylogowac i sobie sam odpisales:))) > Podziwiam twoj dysfunkcyjny umysl;) > Porownaj, jak nie wierzysz: > forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=32056715&a=32074530&s=1 Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 Re: uwazaj jak sie wylogowujesz 16.11.05, 21:26 Ty, a moze to jednak jest Ziobro? To dziaanie niewiadome, tylko by to potwierdzalo... Ciekawe, czy wlasnie nie usmiercilismy nicka... Reksio, tfu!, Maksio bedzie musial wymyslic jakas inna tozsamosc, ktora bedzie godna by z nia polemizowal:))) Odpowiedz Link Zgłoś
tat_tat Re: kara śmierci 30.12.05, 09:19 Trzeba nie spuszczać z tonu, zagrozić, że się ją "zatrzyma" i dzwonić po policję. Odpowiedz Link Zgłoś
at_work Wychowywać 16.11.05, 15:09 Zwłaszcza ojców. Będzie mniej patologii wogóle. Co ty na to? Tato Odpowiedz Link Zgłoś
tat_tat Re: Wychowywać 16.11.05, 15:12 at_work napisał: > Zwłaszcza ojców. > Będzie mniej patologii wogóle. Czy ktoś wie, czy można zgodnie z prawem takiego ojca traktującego dziecko brutalnie przywołać do porządku? Może w ramach ogólnych przepisów kodeksu cywilnego? Odpowiedz Link Zgłoś
p.s.j Re: Wychowywać 16.11.05, 16:19 Nie, nie można. Można natomiast, jeżeli ojciec (czy wuj, czy dziadek, czy mama) bije dziecko na naszych oczach, np. przywiązać go do kaloryfera albo zamknąć komórce na węgiel (tzw. stan wyższej konieczności z przepisów ogólnych kodeksu karnego), gdyż wolność osobista jest dobrem oczywiście mniejszym (tak to jest ujęte w KK?) niż zdrowie czy życie innego człowieka. Aha, ale trzeba niezwłocznie wezwać Policję, a nie trzymać go w tej komórce przez następne parę dni :)) Odpowiedz Link Zgłoś
maxio_max Re: Wychowywać 16.11.05, 20:37 Brawo, brawo adas313. ten ziober to tylko wypuszcza tych przestepcow zamiast ich zamyskac w tych kryminalach. ja to jakby u nas ktos tak dzialal to bym nie dala zabic bo to czlowiek jest a nasz prezydent Tusk to by nie pozwolil takich ludzi z kryminalu wypuszczac co innych zabijajom.On zrobi porzondek w naszej ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Maxio.... 16.11.05, 20:42 z tym Tuskiem, to jakas traumatyczna, nieodwzajemniona milosc???? :) Bo widze, ze to nazwisko Cie przesladuje. Tust to, Tusk tamto... Wspolczuje, doprawdy wspolczuje... Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Maxio, ty brzmisz jak Ziobro we własnej osobie :-) 16.11.05, 20:45 maxio_max napisał: > Brawo, brawo adas313. ten ziober to tylko wypuszcza tych przestepcow zamiast > ich zamyskac w tych kryminalach. ja to jakby u nas ktos tak dzialal to bym > nie dala zabic bo to czlowiek jest a nasz prezydent Tusk to by nie pozwolil > takich ludzi z kryminalu wypuszczac co innych zabijajom.On zrobi porzondek w > naszej ojczyznie. Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: Wychowywać 16.11.05, 20:46 > Brawo, brawo adas313. ten ziober to tylko wypuszcza tych przestepcow zamiast > ich zamyskac w tych kryminalach. ja Jak najbardziej. Jednego współwybrał do prezydium Sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
c_22 Re: Wychowywać 17.11.05, 00:39 A gdyby tak sąsiad za ścianą,katowal swoje dziecko,to można zadzwonić na policję i czy ona zaraz przyjedzie.Jeśli tak,to w jakim mieście i w jakim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Rodzic, rodzic, bic i glodzic = PIS 16.11.05, 15:18 Rodzic, rodzic, rodzic, pozniej bic i glodzic i trupom pomniki w tym czasie robic, a potem do wiezienia wszystkich i zabijac kara smierci serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2980198.html?as=1&ias=9 "Lanie paskiem wychowawcze Dziennikarz gorzowski I: - Kazimierz mówi, że lanie paskiem jest wychowawcze. Słyszałem na diecezjalnym kongresie rodziny, jak chwalił ojca, że dawał im w skórę. Młodszy brat Arek (rozbawiony): - Trzech urwisów w domu, można sobie wyobrazić, co się działo. Ojciec musiał lać. - Ściągaliście portki? - Tak. Kładliśmy się na kanapie, a tata przeciągał paskiem przez goły tyłek. Jak na mszy w katedrze się kręciliśmy, tata wyprowadzał przez zakrystię, trzy szybkie i z powrotem. Płakać nie było można, żeby księdzu nie przeszkadzać. Z naszymi dziećmi też tak robiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Rodzic, rodzic, bic i glodzic = PIS 16.11.05, 15:21 rmk28 napisał: > Rodzic, rodzic, rodzic, pozniej bic i glodzic i trupom pomniki w tym czasie rob > ic, a potem do wiezienia wszystkich i zabijac kara smierci > Może to nie bedzie becikowe tylko beczkowe? Urodzić, skasowac wypłatę, kupić duzą beczke i marynować .... Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Rodzic, rodzic, bic i glodzic = PIS 16.11.05, 15:35 > rmk28 napisał: > > > Rodzic, rodzic, rodzic, pozniej bic i glodzic i trupom pomniki w tym czasie robic, a potem do wiezienia wszystkich i zabijac kara smierci > > > Może to nie bedzie becikowe tylko beczkowe? Urodzić, skasowac wypłatę, kupić > duzą beczke i marynować .... Ale za to, te co przezyja, za 18 lat gwarantowanie beda glosowac na PIS, LPR itd -> patrz osobowosc autorytarna i konsekwencje takiego "wychowania" forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=423&view=findpost&p=11727 Pare fragmentow: ""Psychologowie wypowiadają się też od wielu lat o osobowościowych determinantach skłonności do uprzedzeń. "Innymi słowy, istnieją ludzie, którzy są predysponowani do tego, aby być uprzedzonymi, nie tylko wskutek bezpośrednich wpływów zewnętrznych, lecz także dlatego, że są takimi, a nie innymi ludźmi." [_8_] Chodzi mianowicie o osobowość autorytarną osoba taka posiada następujące cechy: "zazwyczaj ma sztywne poglądy, uznaje konserwatywne wartości, nie toleruje słabości (ani u siebie, ani u innych) przejawia silną skłonność do karania, jest podejrzliwa i wreszcie ma niezwykły respekt dla władzy." [_9_] Badacze upatrują genezy takiej konstelacji osobowości we wczesnym dzieciństwie tych osób. Ich rodzice tyranizowali ich, utrzymywali żelazna dyscyplinę, ponadto obdarzali swoje dzieci warunkową miłością, która w przypadku gdy dzieci były "niegrzeczne" była cofana. Osoba autorytarna jako dziecko była pozbawiona elementarnego poczucia bezpieczeństwa" "ponad połowa Polaków przejawia skłonności autorytarne. Jednym słowem, demokratycznej strukturze społeczeństwa polskiego nie odpowiada demokratyczna struktura umysłu Polaków" "Nie wydaje się, by ugrupowania polityczne, ku którym obecnie skłaniają się osoby autorytarne, wspierały zmiany ku większej otwartości i tolerancji naszego państwa. W tym sensie autorytaryzm znacznej części Polaków nie będzie wspierał, ale może jedynie stać się psychologiczną barierą dla budującej się w Polsce demokracji. Na zakończenie warto wspomnieć, iż osoby o skłonnościach autorytarnych wcale nie muszą deklarować się jako wrogowie demokracji. Wydaje się, że w pewnych okolicznościach mogą wręcz zdecydowanie popierać panujący system demokratyczny, jeśli ten sprzyja realizacji ich indywidualnych celów życiowych takich na przykład jak podporządkowanie sobie innych, zdobycie władzy i siły etc." ""Krzysztof Korzeniowski pisze o postawach autorytarnych. Na "osobowość autorytarną" składają się : przekonanie o konieczności podporządkowania się autorytetom; że społeczeństwo trzeba trzymać w ryzach posłuszeństwa i strachu ("kto ma władzę, ten ma rację"); aprobata dla surowych kar i ingerencji władz w prywatność obywateli; bezwarunkowa akceptacja "powszechnie uznanych" prawd, a w efekcie podatność na stereotypy i obsesje. Czy polskie społeczeństwo jest autorytarne? Niestety tak. W dodatku coraz bardziej. W latach 1990 --1994 aż dwukrotnie (do 40 proc.) wzrosła aprobata dla tezy, że istnieją dwa typy ludzi: słabi i silni. Z 40 do 53 proc. Wzrosła liczba osób uważających, że wychowanie dziecka polega na wpojeniu mu bezwzględnego posłuszeństwa wobec rodziców. Jak autorytaryzm przekłada się na preferencje wyborcze? Rzecz jasna, "wrogowie wolności" nie głosowali na Unię Wolności. Ale nie głosowali też na postkomunistów. W 1990 r. Elektorat Cimoszewicza plasował się po tej samej stronie na skali autorytaryzmu co elektorat Mazowieckiego; na drugim biegunie był elektorat Wałęsy i Bartoszczego. W następnych wyborach prezydenckich po jednej stronie stali wyborcy Wałęsy i Pawlaka, po drugiej - Kuronia, Kwaśniewskiego i Zielińskiego. Znamienne, że w latach 80. Wyborcy o postawach autorytarnych popierali PZPR. W latach 90.-najpierw ZChN i PSL, przed rokiem - AWS. Źródło: Gazeta Wyborcza 22-23 maj 1999." Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 15:11 gdzie są działania prewencyjne? gdzie szybkie reakcje otoczenia na płacz dziecka (sąsiadów, katechetów, przedszkolanek, nauczycieli, rodziny). gdyby były odpowiednie reakcje społeczne, większości tragedii uniknęlibyśmy Odpowiedz Link Zgłoś
blond_inka oooh, jaki on dbajacy o dzieci 16.11.05, 15:14 Ja bym zaczela od rozpowszechniania wiedzy na temat antykoncepcji i liberalizacji ustawy antyaborcyjnej. Te bite dzieci to najczesciej dzieci z przypadku - nieplanowane, niechciane, niekochane. Nie lepiej ich w ogole nie poczynac niz potem bic? Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm ANTYKONCEPCJA??? UWAŻAJ 16.11.05, 15:17 bo Cię na stosie spalą za takie herezje Odpowiedz Link Zgłoś
blond_inka Re: ANTYKONCEPCJA??? UWAŻAJ 16.11.05, 15:20 Obawiam sie tego, tym bardziej ze mam wiecej grzechow na sumieniu. Nie chodze do kosciola, moje najlepsze przyjaciolki sa lesbijkami, mam kilku znajomych gejow i biore tabletki antykoncepcyjne od trzech lat. :) W zasadzie to juz po mnie Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hmmm 16.11.05, 15:22 Antykoncepja TAK! Ale co tu ma do gadania skrobanka? To rozumiem, ze lepiej usmiercic dziecko, niz pozniej je ratowac???? Jakas pokretna logika.... Odpowiedz Link Zgłoś
blond_inka Re: Hmmm 16.11.05, 15:24 Dla mnie aborcja nie jest zabijaniem dziecka. Jezeli przyjmiesz to zalozenie, to logika wcale nie bedzie pokretna Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmm 16.11.05, 15:25 > Dla mnie aborcja nie jest zabijaniem dziecka. Hmmm, to konczy dyskusje. Wybacz, ale u mnie zrozumienia nie znajdziesz. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmm 16.11.05, 15:28 Ale rozumiem, ze jak potepie, to bedzie to zamach na Twoja wolnosc? heh Odpowiedz Link Zgłoś
blond_inka Re: Hmmm 16.11.05, 15:30 Moge nie znosic Twoich pogladow, ale oddam zycie, zebys mogl je glosic :P Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmm 16.11.05, 15:33 Mnie w zupelnosci wystarczy, ze zycia nie odbierzesz.... Odpowiedz Link Zgłoś
blond_inka Re: Hmmm 16.11.05, 15:35 nie prowokuj, bo sie nawzajem nie przekonamy a ja mam do dokonczenia referat i nie powinnam juz tu siedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
xyz993 Re: Hmmm 16.11.05, 18:31 jeżeli wszystko ,ćo rośnie ,zyje to winnaś nie zabijać zwierząt , bo w dekalogu powiedziano nie zabijaj a nie nie zabijaj człowieka a poza tym czy plemnik i jajo mają duszę? A poza tym jak nie lubię Ziobry i majstrowania ministra przy kodeksie karnym bo to przypomina lata 50. tak tym razem mówię brawo!!!!!! za katowanie dzieci powinno działać PRAWO HAMMURABIEGO Odpowiedz Link Zgłoś
dercia2 Re: Hmmm 16.11.05, 15:44 A czym jest?Kobieto, to poczęte dziecko, mikroskopije czy nie, to dziecko!!! Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Hmmm 16.11.05, 15:54 forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?s=&showtopic=173&view=findpost&p=7240 "Na jeszcze inny aspekt problemu aborcji zwrócił mi uwagę pewien amerykański prokurator. Mówił on o prawdopodobnym związku między spadkiem przestępczości w Stanach Zjednoczonych w latach dziewięćdziesiątych a tym, że mniej więcej o jedno pokolenie wcześniej amerykański Sąd Najwyższy zalegalizował aborcję. Otóż osiemnaście lat później nie przyszło na świat wiele dzieci, które byłyby niechciane, niekochane, bite, czyli takie, spośród których wywodzi się zdecydowana większość przestępców. Ten argument można oczywiście odrzucić, ale nie powinno się go bagatelizować zbyt łatwo. Dopóki nie wymusimy odpowiedzialności - i matek, i ojców - za losy płodów, dopóty będziemy mieli ogromny problem. I to nie tylko moralny, dotyczący właściwej opieki nad dziećmi, ale również społeczny, gdyż brak opieki wiąże się bezpośrednio z przestępczością. Mówię tu o dzieciach niechcianych i niekochanych i o tym, jakie są ich perspektywy życiowe. Osobiście uważam za najważniejsze prawo człowieka, prawo każdego dziecka, by być kochanym. Ale to prawo - podobnie jak równie ważne prawo do życia w pokoju - nigdy nie będzie mogło być egzekwowane. Można wymusić, by dziecko nie było bite, ale nie można wymusić, by rodzice je kochali. Więc na razie wymuszajmy przynajmniej to, by dzieci nie były bite." Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Hmmm 16.11.05, 16:01 Dziwna argumentacja. Przpraszam, ale mam jednoznaczne odniesienie - "likwidacja problemu zydowskiego" - czyli legalizujac jedna zbrodnie usuwamy istnienie jakiegos "problemu". Aborcja w tym przypadku to totalna eksterminacja takiego dziecka. Ono sie pozniej na siecie nie bedzie niekochane "paletac", wiec faktycznie stwarzac problemow nie bedzie.... Ot taka prosta przyczynowo-skutkowa zaleznosc. Ale coz za problem np. zalegalizowac w takim razie eutanazje bezdomnych??? Nie bedziemy mieli zbrodni przeciwko nim (czeste pobicia i zabojstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
aga1000 Re: Hmmm 16.11.05, 16:57 Lepiej je zakatować jak ma kilka miesięcy. Tanio, skutecznie...Nie ma rozważań etycznych. r306 napisał: > Dziwna argumentacja. Przpraszam, ale mam jednoznaczne odniesienie - "likwidacja > > problemu zydowskiego" - czyli legalizujac jedna zbrodnie usuwamy istnienie > jakiegos "problemu". > Aborcja w tym przypadku to totalna eksterminacja takiego dziecka. Ono sie > pozniej na siecie nie bedzie niekochane "paletac", wiec faktycznie stwarzac > problemow nie bedzie.... Ot taka prosta przyczynowo-skutkowa zaleznosc. > Ale coz za problem np. zalegalizowac w takim razie eutanazje bezdomnych??? > Nie bedziemy mieli zbrodni przeciwko nim (czeste pobicia i zabojstwa). Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Hmmm 16.11.05, 18:50 r306 napisał: > Dziwna argumentacja. Przpraszam, ale mam jednoznaczne odniesienie - "likwidacja > problemu zydowskiego" - czyli legalizujac jedna zbrodnie usuwamy istnienie > jakiegos "problemu". Taką interpretację dyktuje jednostronny i obskurancki światopogląd katolicki. Nie jest on na szczęście decydujący na świecie. Ale Polska to niestety nie świat. Czas emigracji dla myślących samodzielnie. Gdy rozum śpi, budzą się upiory. U nas one się nie wyśpią. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Tak tak tak 16.11.05, 19:48 > Taką interpretację dyktuje jednostronny i obskurancki światopogląd katolicki. Tak, tak - wszystko najlatwiej wytlumaczyc zacofaniem, swiatopogladem katolickim i ciemnota. Tak sie sklada, ze mam wyksztalcenie wyzsze (matematyczne), a na takich studiach ucza logiki i praw dowodzenia. Uzyta przez mojego adwersaza argumentacja jest po prostu smieszna - "rozwiazanie problemu przestepstw na dzieciach, poprzez likwidacje... dzieci". Tak sie nie rozwiazuje problemow, bo to zbrodnia. Tak probowano rozwiazac "problem" bezdomnych dzieci w Brazylii, tak hitlerowcy rozwiazywali "problem" eksterminacji "niewygodnych" dla siebie ras, a komunisci tak dbali o "prawomyslnosc" obywateli. Ty zas, nie umiejac w zaden sposob udowodnic swoich racji, siegasz po epitety i slogany. Wysil sie nieco bardziej jesli chcesz pretendowac do tej "samodzielnie myslacej" grupy ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
dercia2 Re: oooh, jaki on dbajacy o dzieci 16.11.05, 15:41 to, że dziecko jest nieplanowane nie znaczy, ze będzie bite. W końcu matka o matka, jaka by nie była. Zadnej liberalizacji ustawy!!!! To w końcu też zabojstwo tylko odpowiadasz nie przed ludźmi ale przed sama sobą, lub w rzypadku wierzących, przed Bogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: oooh, jaki on dbajacy o dzieci 16.11.05, 16:37 już to widzę jak menele będą stosować antykoncepcję. To jest wynalazek dla ludzi inteligentnych, którzy i tak nie biją dzieci (pewnie są wyjątki) W USA aborcja jest dozwolona, antykoncepcja dla biednych za darmo ... i przemoc w rodzinie większa niż w Polsce, dzieci w śmietnikach też się często znajdują Nie ma prostych i skutecznych rozwiązań, tutaj trzeba czegoś więcej... Odpowiedz Link Zgłoś
lothian2 Re: oooh, jaki on dbajacy o dzieci 16.11.05, 16:37 Hahahaha, ale mnie rozśmieszyłaś, takie męty i antykoncepcja? Nawet gdyby im za darmo rozdawać to nie wezmą, bo to hańba... Ale bicie dzieci to przecież w tym środowisku nic dziwnego, sami byli lani to teraz tłuką swoje (lub nie swoje) dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
maria333 Re: oooh, jaki on dbajacy o dzieci 16.11.05, 17:56 Blond_inko - co do antykoncepcji, to polecam lekturę na temat nowego doradcy Pana Premiera ds. Obrony Życia.. poczetego rzecz jasna! Klarownie wypowiada się tam PRZECIW !!! antykoncepcji... To chyba nie błąd w druku... :(( Odpowiedz Link Zgłoś
matkakobiet o antykoncepcji mowi sie duzo 16.11.05, 19:44 tylko jest grupa spoleczenstwa ktora nie mysli i jej nie stosuje nie ze wzgledow religijnych no bo skoro ktos sypia z konkubentem jak tu mielismy do czynienia z ostatnimi pryzkladami cyz sypia przed slubem i to nie raz nie bedac w zadnym stalym zwiazku nie chodiz do kosciola to trudno go religijnosc podejrzewac lecz predzej o glupote mam 10 lat starsza siostre i w jej rocznikach nie miala do czynienia z tyloma maloletnimi ciazami co u mnie (mam 19 lat)z jej podstawowoki dziewczyna ktora najwczeniej urodizla dzieciaka miala 21 lat u mnie 16 a w tym samym roku byla jeszcze rok mlodsza sama znam kilka dziewcyzn ktore rodzily skutecznie przed 21 rokiem zycia i nie byla to wpadka bo tabletki czy prezarwatywy zawiodly nie to byl totolotek(jak wtedy nie wpadlismy to moze i teraz..) na jedna swoja pryzjaciolke sie moja koleznka o to wkurzyla bo razem z innymi koleznakimi mowily tlumayczyly jej i co i urodizla w wieku 18 nie majac nawet sredniego wyksztalcenia a tatus tez za odpowiedzialny i dorosly nie jest to moim zdaniem kwestai wychowania mam koleznke ktora facet leje i oto scena uderzyl ja na imprezie inna dziewczyna poradzila jej zeby sie zebrac i zaoferowal sie ze ja odwiezie no jada sobie jada a kochany owej panny zaczal jej sms-y wysylac dzownic przepraszac i pol godinzy po tym jak jej pryzlutowal ona mowi ze cche do niego wrocic ona go kocha itp i co mi powiedzie koles jest dosc grozny ma podobnych sobie qmpli zlozyc doniesienie na policje ona wszytkiemu zaprzeczy a sam sie czlowiek narazi na nieprzyjemnosci skolowac ludzi ktorzy go skopia on ma swoich a ona i tak do niego wroci wyobrazcie sobie co sie stanie jakby mieli miec ze soba dzieci- co sie moze z nimi stac i zeby bylo smieszniej ojciec tego kolesia zakatowla jego matkę -to jest patologia bo ja osobiscie nie rozumiem jak mozna byc z czlowiekim ktory cie poniza wyzywa bije ale jak sie ktos napatrzy i naslucha w rodiznie roznych dziwactw to wierzyw taki porzadek swiata dlaetgo skoro zyjemy w XXI wieku drogie panie rzucajcie takich drani moja babcia rozwiodla sie w latach 50 zeszlego wieku i jakos wyszla na swoje majac 4 dzieci i wtedy uwierzcie bylo o wiele trudniej. co do liberalizacji ustawy antyaborcyjnej hm.. lepiej zapobiegac jak juz jak ktos ma kase i tak na skrobanke go stac a jak go nie stac to tabletki czy prezerwatywy sa o wiele tansze i od skrobanki i od utzrymania dziecka-trzeba myslec a nie tylko kisiel w majtach i jazda -te wyrazenie ma unaocznic mentalosc takich kobietek i ich machos Odpowiedz Link Zgłoś
z.sadystka Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 15:22 sz.p. kolego/koleżanko, działa się ze wszystkich stron. chcą od dupy strony, niech ida od dupy strony, byle tylko jakaś aktywność w tym kierunku. dziś zmiana kategorii pobicia na usiłowanie zabójstwa, jutro działania prewencyjne, przynajmniej ja na to liczę. niech coś przynajmniej się dzieje w tej materii [to jak z gwałtami: nie ma działań prewencyjnych, więc nie zaostrzymy kar, bo nie ma działań prewencyjnych... bezsensu] Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 15:27 w zasadzie masz rację. Jednak działania należy pogrupować od tych bardziej ważnych po te bardziej medialne. Zaostrzanie kar jest raczej telewizyjną hucpą - łatwą do wyjaśniania i głośnego pokrzyku. A jak u Ziobera bywa wykonanie zapewne zostanie schrzanione - patrz ustawa nowelizująca kodeks karny z tego roku. Podwyższono dolne granice za gwałty (nie ruszono górnej...), do tego w ustawie pojawiło się kilka interesujących sprzeczności. No i przez pomyłkę ograniczono odpowiedzialność nieletnich (art. 10 i art. 197 kodeksu). Odpowiedz Link Zgłoś
z.sadystka Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 15:30 nie zrozum mnie źle - nie jestem fanką Ziobra, ale wiem, że lepszy rydz niż nic, O ILE człowiek się byle ochłapem nie zadowoli, tak więc cierpliwie czekam, co tam iobro przez najbliższe tygodnie powymyśla i wtedy ocenię mniej więcej w moim przekoanniu, czy warto było czekać, czy nie... Odpowiedz Link Zgłoś
elfhelm Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 16:02 gdybym trochę się nie orientował w prawie, może i bym miał jakąś nadzieję. Niemniej Ziober pokazał w poprzedniej kadencji, że dobry pomysł potrafi przerobić na legislacyjny gniot. I dlatego radziłbym trzymać kciuki za ministra od spraw społecznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 16:04 elfhelm napisał: > gdybym trochę się nie orientował w prawie, może i bym miał jakąś nadzieję. > Niemniej Ziober pokazał w poprzedniej kadencji, że dobry pomysł potrafi > przerobić na legislacyjny gniot. > I dlatego radziłbym trzymać kciuki za ministra od spraw społecznych :) Tu juz nic nie pomoże...nawet znak krzyża i spluwanie przez lewe..ooops...prawe ramię :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Podwyższanie kar g.... da 16.11.05, 15:22 > gdzie są działania prewencyjne? PIS jest przeciw prewencji forumhumanitas.ipbhost.com/index.php?showtopic=243 Odpowiedz Link Zgłoś
fuutott Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:16 Rządy Superekspresu i Faktu. Łataniem panie Ziobro to pan nic nie zdziała. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Czy ten pajac musi to powtarzac jak mantre?? 16.11.05, 15:17 Ziobro, przestan pitolic!!! Sadzisz, ze takiego zwyrodnialca, kory najczesciej jest na wielodniowym gazie, cos takiego przestraszy? Nie cierpie komuny, ale o ile pamietam, to tam milicjanci lazili po podworkach a dzielnicowy znal niemal wszystkich. A teraz nikt nic nie wie - kurator nic nie wie (kurator jest standardowo przydzielany, gdy po rozpadzie malzenstwa, ktores z rodzicow zabiera dzieci do siebie), panie zza biurek w Opiece Spolecznej nic nie wiedza, sasiedzi "nic nie wiedza", a ostatnia wizyta policji byla wowczas, gdy Staska wyrzucili podczas libacji z trzeciego pietra. Wszyscy wiedza, ze w tej i tamtej kamienicy jest patologiczna rodzina z dziecmi i pijatyki, ale jak dochodzi do tragedii, to kuzwa nikt nic nie wie... A pozniej co dojdzie do jakiejs tragedii, to wychodzi "zbawiciel" i idiota Ziobro i mowi, ze on to zalatwi, bo podniesie kary. Kur.... mac! Odpowiedz Link Zgłoś
doktorhabilitowany.1 musi... 16.11.05, 22:33 On naprawde jest niezbyt madry. Moze nawet wie, ze aby policja byla bardziej skuteczna, to nalezaloby uproscic procedury, dac lepszy sprzet i zainwestowac w szkolenia, tak by policjant nie tracil pol zycia na wypisywanie pie.. bo ma ich po piuerwsze za duzo, a po drugie nie umie uzyc sprawnie komputera, a po trzecie, nie moze go uzyc bo go nie ma, a pismo musi powstac w paru kopiach, ktore nastepnie trzeba rozeslac, zarchiwizowac, a nie daj Boze, ze sprawa sie potoczy dalejm to nalezy jeszcze wiecej pisac, a ze teraz nie wolno siedziec za biurkiem, to lepiej nic nie robic, bo inaczej trzeba pisac po pracy... Ziobro chce problem rozwiazac bez dodatkowych pieniedzy - mysli, ze jak pohuczy i pobeczy, to sie go potencjalni przestepcy przestrasza. Odpowiedz Link Zgłoś
astra99 KARA MUSI BYC, pytanie kogo karac??? 17.11.05, 00:33 Te kto ponosi w ostatecznosci odpowiedzialnosc za chora obyczajowosc spoleczenstwa polskiego, ten jest wspolwinny za "owoce" tej chorej obyczajowosci. Mam tutaj na mysli kultywowanie i akceptowanie alkoholizmu!!! Wszystkie znane w spoleczenstwie akty znecania sie nad nieletnimi czy kobietami wyrosly na gruncie konsumpcji alkoholu i narkotykow w atmossferze szerzacego sie bezrobocia i wynikajacego z tego braku perspektyw na przyszlosc. KTO ponosi odpowiedzialnosc za ta sytuacje?! ... Nazywajmy sprawy po imieniu: Rowniez POLITYCY sa winni oraz skorumpowany wymiar sprawiedliwosci, przekupni sedziowie, brak wzorcow=autorytetow [np. pan psycholog S. jest siedzacym za kratkami pedofilem, ale zanim go zlapano wydala ekspertyzy 5ciominutowe lub bez dokladnego zapoznania sie z czlowiekiem lub srodowiskiem, na mocy ktorych skazywano ludzi na kare pozbawienia wolnosci, choc nie dokonali oni/ona/on zadnego czynu karnego tylko ponosili wine moralna... takich kwiatkow jest duzo... wyroki potwierdzala nawet prokuratura apelacyjna, choc wiedzieli ze sprawa smierdzi... ludzi niszczyli i nadal niszcza, bo tylko ten ma dobrze kto ma kase!!!] a prze to brak sprawiedliwego ozecznictwa... swiat a zwlaszcza europa patrzy na polske i kiwa z politowaniem glowami, ze w centrum europy panuje sredniowiecze, prymitywizm i a politycy nie wiedza nawet jak temu zapobiec w znaczeniu prrspektywicznego ksztalcenia spoleczenstwa juz od przedszkola... zaostrzenie kar niczego nie zmieni... zmiane moze tylko spowodowac program wychowania spoleczenstwa w kategoriach myslenia prawnego lacznie z wpojeniem, ze sedziowie sa niezalezni, kara za czyn musi byc obiektywna i zgodnie z wymiarem przewidzianym w kodeksie a wszelka korupcja i wszelkie niszczenie zycia ludzkiego bedzie sankcjonowane... jesli mowie o niszczeniu zycia ludzkiego, mam na mysli nie tylko kary za znecanie siue, brutalnosc itp. ale rowniez program rehabilitacji i uzdrawiania sprawcow celem umozliwienia im powrotu do w miare godnego zycia na lonie sapoleczenstwa po odbyciu kary... ale oczywiscie o tej gruzpie ludzi nikt nie mysli, bo w polsce panuje prawo maczugi i niesamowity prymitywizm, a za ten prymitywizm i maczuge odpowiedzialnosc ponisza politycy. Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:23 Niestety, to typowe działanie pod publiczkę. Jak media doniosą, że ktoś popełnił okrutny gwałt a kobieta biegła przez ulice miasteczka krzycząc ratunku to nasz Minio od Sprawiedliwości też zaproponuje wyłącznie podniesienie kary za gwałty. Jak zostanie nagłośniony jakiś napad na stację benzynową, to podniesiemy kary za napady itd. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:25 az100 napisał: > Niestety, to typowe działanie pod publiczkę. Jak media doniosą, że ktoś > popełnił okrutny gwałt a kobieta biegła przez ulice miasteczka krzycząc ratunku > > to nasz Minio od Sprawiedliwości też zaproponuje wyłącznie podniesienie kary za > > gwałty. Jak zostanie nagłośniony jakiś napad na stację benzynową, to > podniesiemy kary za napady itd. A gdy jakis poseł PiS przejedzie kogoś po pijaku to też będzie podnosił kary za gwałt !! :-D Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza ABORCJA 16.11.05, 15:27 problem jest tutaj.. BO co robimy z dzieckiem, ktore przyszlo na swiat nie chciane? Jestesmy agreswni wobec malucha, nie kochamy go, nie ma miejsca dla niego , denerwuje nas kiedy placze.. a placze duzo bo jest nie kochane.. Czy nie lepiej dac mozliwosc kobiecie wyboru? Bo nakaz, zakaz, prawo nic tutaj nie zmieni co gorsza pokrezy sparwe i dole dzieci niechcianych. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:32 1. Zabezpieczyc sie przed niechciana ciaza 2. Pozostawic po urodzeniu dziecko w szpitalu. 3. Oddac je do domu dziecka, gdy nie umie sprostac obowiazkom. 4. SPRZEDAC. Tylko punkt 4 nie jest zgodny z prawem, ale i tak stanowi lepsze rozwiazanie niz zabicie czy bicie. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:36 r306 napisał: > 1. Zabezpieczyc sie przed niechciana ciaza kasa misiu, kasa...srodki antykoncepcyjne powinny być refundowane...ale to nie w IV eRPe... > 2. Pozostawic po urodzeniu dziecko w szpitalu. To jest najlepszy wybór...ale większość z nich boi się opinii srodowiska (wyrodna matka itp) dlatego wolą gdzieś pokatnie w tajemnicy ciążę usunać... > 3. Oddac je do domu dziecka, gdy nie umie sprostac obowiazkom. Chciałbyś być na miejscu tego dziecka ?? > 4. SPRZEDAC. > > Tylko punkt 4 nie jest zgodny z prawem, ale i tak stanowi lepsze rozwiazanie > niz zabicie czy bicie. ..... Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:49 > kasa misiu, kasa...srodki antykoncepcyjne powinny być refundowane...ale to > nie w IV eRPe... Wojej - ale to lobbujmy za jakas forma rozpropagowania srodkow antykoncepcyjnych. To i tak ma wieksze szanse wszak (juz zupelnie "obiektywnie") niz rozluznienie ustawy antyaborcyjnej w IV RP :) > To jest najlepszy wybór...ale większość z nich boi się opinii srodowiska > (wyrodna matka itp) dlatego wolą gdzieś pokatnie w tajemnicy ciążę usunać... No, tu jest wbrew pozorom bardzo wazki problem i nie dotyczy on tylko "wyrodnych matek". Ogolnie ostracyzm w polskim spoleczenstwie to istna plaga :( > Chciałbyś być na miejscu tego dziecka ?? Pytales jakiegos dziecka, czy woli smierc czy dom dziecka? Domy dziecka tez ulegaja przemianom. Jest co raz wiecej rodzinnych domow dziecka, niepelnych adopcji itd..... Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:51 r306 napisał: > > kasa misiu, kasa...srodki antykoncepcyjne powinny być refundowane...ale t > o > > nie w IV eRPe... > Wojej - ale to lobbujmy za jakas forma rozpropagowania srodkow > antykoncepcyjnych. To i tak ma wieksze szanse wszak (juz > zupelnie "obiektywnie") niz rozluznienie ustawy antyaborcyjnej w IV RP :) Wszystko co zwiazane z odpowiedzialnym seksem nie ma szans w tym Sejnmie.... > > > To jest najlepszy wybór...ale większość z nich boi się opinii srodowiska > > (wyrodna matka itp) dlatego wolą gdzieś pokatnie w tajemnicy ciążę usunać > ... > No, tu jest wbrew pozorom bardzo wazki problem i nie dotyczy on > tylko "wyrodnych matek". Ogolnie ostracyzm w polskim spoleczenstwie to istna > plaga :( To nie ostracyzm tylko symbol Matki-Polki... > > > Chciałbyś być na miejscu tego dziecka ?? > Pytales jakiegos dziecka, czy woli smierc czy dom dziecka? > Domy dziecka tez ulegaja przemianom. Jest co raz wiecej rodzinnych domow > dziecka, niepelnych adopcji itd..... Uważam że płód nie jest dzieckiem... wiem że zakończysz teraz dyskusję :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Re: Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:53 > Uważam że płód nie jest dzieckiem... wiem że zakończysz teraz dyskusję :-)) No bo sam wiesz, ze w przypadku dojscia do sciany z obu stron, albo sie wali w pysk, albo sie odchodzi w pokoju ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Kobieta ma wybor... 16.11.05, 15:55 r306 napisał: > No bo sam wiesz, ze w przypadku dojscia do sciany z obu stron, albo sie wali w > pysk, albo sie odchodzi w pokoju ;) Room with you ! :-DD Odpowiedz Link Zgłoś
z.sadystka Re: ABORCJA 16.11.05, 15:32 dyskusja o zasadności aborcji pod artykułem o auroparlamentarzystach - bardziej tam pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
tragish Re: ABORCJA 16.11.05, 15:54 malpa-z-paryza napisała: > problem jest tutaj.. BO co robimy z dzieckiem, ktore przyszlo na swiat nie chci > ane? Jestesmy agreswni > wobec malucha, nie kochamy go, nie ma miejsca dla niego , denerwuje nas kiedy p > lacze.. a placze duzo > bo jest nie kochane.. > Czy nie lepiej dac mozliwosc kobiecie wyboru? > Bo nakaz, zakaz, prawo nic tutaj nie zmieni co gorsza pokrezy sparwe i dole dzi > eci niechcianych. tak, najlepiej zabić bachora zanim zdąży nas wku..ć swoim pierwszym okrzykiem. Zabić zanim zdąży narobić nam kłopotu... Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: ABORCJA 16.11.05, 16:10 tragish napisał: > tak, najlepiej zabić bachora zanim zdąży nas wku..ć swoim pierwszym okrzykiem. > Zabić zanim zdąży narobić nam kłopotu... wybacz ale w pierwszych tygodniach trudno tu mowic o bachorze. uzywajc juz slowa bachor jest tyle niewnawisc w twoim poscie, dla mnie przyjscie na swiat dziecka jest aktem sakrementalnym. I od tego momentu powinismy wszytko robic aby dac mu szanse zycia w milosci i w szacunku. Jesli nie ma takich warunkow to wlasnie to jest ZABIJANIE POWOLNE. polecam pocet na temat abocji w USA, gdzie wyraznie podano ze przestrzoc zmalala wobec urodzen dzieci nie chcianych. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 propozycja 16.11.05, 16:16 Proponuje we Francji zalegalizowac "Szwadrony smierci" wyspecjalizowane w oczyszczaniu przedmiesci Paryza z islamskiej niezadowolonej mlodziezy. O ilez spadnie w statystykach przestepczosc w Paryzu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Re: ABORCJA 16.11.05, 16:23 tylko problem w tym, że w rodzinach patologicznych nikt nie bierze aborcji pod uwagę. Równie dobrze mogliby oddać dzieci do "bidula" lub zostawić w szpitalu po porodzie. Menele tego nie robią bo potrzebują forsy z zasiłków, bez dzieci nie będą mieli na wódkę i nikt ich nie będzie żałował I co zrobisz, zmusich ich do aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: ABORCJA 16.11.05, 16:27 gg1968 napisał: > tylko problem w tym, że w rodzinach patologicznych nikt nie bierze aborcji pod > uwagę. Równie dobrze mogliby oddać dzieci do "bidula" lub zostawić w szpitalu > po porodzie. Menele tego nie robią bo potrzebują forsy z zasiłków, bez dzieci > nie będą mieli na wódkę i nikt ich nie będzie żałował > I co zrobisz, zmusich ich do aborcji? nie odwracaj kota ogonem... polecam ci post z artykulem tygodnika onet: post rmk28. Odpowiedz Link Zgłoś
efiks9 połamac ręce kilka razy to sie opamieta 17.11.05, 00:29 tyle ze to nie przejdzie, bo mamy jeb...prawa człowieka. po ch. te prawa, "prawo do życia", jak szalik z ulicy wsadzi mi nóż w plecy, bo potrzebuje na piwo. a jak go złapią posiedzi z 5 lat, w miedzyczasie przepustki...żarcie za darmo, tv za darmo, internet za darmo, (w dodatku można głosować na oszołomów z prawicy/lewicy/obory)...nic dziwnego ze zlewają prawo jakby takich publicznie wieszali zara by przestępczość zmalała. tyle ze to nie przejdzie...prawa człowieka...no i nie można stosować tortur. sądze, ze za komuny o tyle było lepiej, że ludzie donosili życzliwie MO co u sąsiadów sie dzieje(np lanie dziecka), a ci jak przykładnie spałowali, to spokój był. PS. uwielbiam ten kraj, pełen absurdów, absurdalnych polityków/złdziei, przekupnej policji/sądów/służby zdrowia...cholera, zbraknie miejsca by wymieniać... Odpowiedz Link Zgłoś
123rbr Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:26 No to Marek Jurek wielki zwolennik bicia dzieci ma przechlapane. No Odpowiedz Link Zgłoś
milseog Rozwiązaniem jest przecież zaostrzenie ustawy... 16.11.05, 15:31 ... antyaborcyjnej i wprowadzenie "becikowego" (jak ja nie znosze tego słowa!) - będzie się rodzić jeszcze więcej dzieci, które będą katowane, mordowane, trzymane w beczkach, etc. a jedyną receptą - na wszystko zreszta - pajaca Ziobry jest podniesienie kar! czy w naszym rządzie są jacyś fachowcy? Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza metoda durnia 16.11.05, 15:50 milseog napisał: czy w naszym rządzie są jacyś fachowcy? Nie i nie bedzie!!!! bo najpierw trzeba bylo odpolitycznic cala administracje i nastepnie stworzyc szkole wysokich funkcjonaruszy.. a potem mozemy rzadzic. a tutaj mamy balet idiotow i zakapleksionych politykow. Odpowiedz Link Zgłoś
pankasper typowe działanie 16.11.05, 15:36 Ciekawe, że często takie postulaty politycy wysuwają dopiero jak kilka spraw zostanie nagłośnionych. Jakoś nikt się nie interesuje "zwykłymi" przestępstwami, jeżeli nie są odpowiednio medialne ... Odpowiedz Link Zgłoś
z.sadystka Re: typowe działanie 16.11.05, 15:42 no i dlatego takie sprawy należy nagłaśniać: każdy gwałt, pobicie, napaść --> napiętnowanie przestępcy przez społeczeństwo, odwaga cywilna jest również ważna w przywracaniu społeczeństwu porządku. jacy ci Polacy jacyś malkotentni... ktoś im daje [mało, bo mało] ale próbuje robić coś, by było lepiej, zawsze ponarzekają, że mało/źle/nie tak, każdy wie lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
dercia2 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:37 popieram, nie moge sobie wyobrazic jak można tłuc małe dzieci.... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:45 dercia2 napisała: > popieram, nie moge sobie wyobrazic jak można tłuc małe dzieci.... Ja też sobie tego nie wyobrażam, ale czy zadałaś sobie pytanie czy po wyjściu z więzienia taki s..syn będzie nadal ojcem tego dziecka? Jeśli go nie zabił to najprawdopodobniej tak! A idąc tropem zaostrzania kar to gdzie jest ta granica? Czy jeśli wprowadzimy karę śmierci za jazdę bez biletu to wszyscy będą grzecznie je kupowali/kasowali? To może najlepszym wyjściem będzie właśnie ks za każde przewinienie. Wtedy bedziemy wszyscy żyć w raju bez przemocy! Takie proste? Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:48 az100 napisał: To może najlepszym wyjściem będzie właśnie ks za każde > przewinienie. Wtedy bedziemy wszyscy żyć w raju bez przemocy! Takie proste? Wtedy bandyta wiedząc co mu grozi zabije np. napadniętego i, wszystkich świadków dookoła i batalion policji..... Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 20:25 a marszalek obojga imion potrafi sobie to wyobrazic Odpowiedz Link Zgłoś
malamagdusia Tak samo mówili republikanie w USA 16.11.05, 15:38 I co więzienia tam sa w pewnej mierze sprywatyzowane;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
amhu Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:39 Czyzby Monsieur Ziobro chcial zamknac swego kolege partyjnego Mareczka Jurezcka za nawolywanie do lania dzieciakow? Po chrzescijansku ma sie rozumiec - bacikiem lub rozeczka, w ostatcznosci z liscia w jape? Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:21 > Czyzby Monsieur Ziobro chcial zamknac swego kolege partyjnego Mareczka Jurezcka > za nawolywanie do lania dzieciakow? I premiera, bo on tez swoje dzieci lal pasem i publicznie polecal rodzicom takie metody "wychowawcze" Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa KATOLICKA KULTURA WYWOLUJE ZBRODNIE 16.11.05, 15:43 Mechanizm pobic jest w duzej mierze skutkiem obecnej polityki spolecznej. MECHANIZM PRZESTEPSTW JEST NASTEPUJACY: 1)mlodZI ludzzie z powodu polityki i kulurty katolickiej nie uzywa srodkow antykoncepcyjnych lub malo o nich wiedza. 2)Ustawy antyaborcyjne powoduja ze dziewczyny pozostawione sa same sobie. Samotne matki maja piekielnie zycie nieporownywalne do innychcywlizowanych krajow. Fundusze alimentoe zlikwidowane zpychaja ta mlode matki na margines poleczenstwa. ( w Anglii Niemczech Szwecji) samotna matka dostaje mieszkaniei pieniadze by przezyc... ale u nas nie, nie! musi cierpiec za grzechy inaczej bylo by nie po katolicku i nie-prorodzinnie) Nie majac znikad pomocy gniezdza sie matki byle gdzie. 3) W kulturze w ktorej jedyna obcja jest rodzina ( stara panna to wstyd). Dziewczyna taka wychodzi za byle kogo. Oczywiscie takie przypadkowe malzenstwo zle rokuje i nie jest z wyboru lecz przymusu. 4)Mezczyzni tych matek ( dalecy od idealow wybrani z braku laku) uciekaja, albo wsciekaja sie na taka sytuacje , a bedac czesto prymitywami odreagowuja sie na najslabsych na dziecku. Wniosek) Niech mi nikt nie mowi ze zaostrzenie kar wobec nich cos pomoze. Jesli ktos tak mysli... nich pomysli jeszcze raz. Kultura Katolicja w wersji PiS i LPR ma taki wlasnie efekt... tragicznie smutny. Katolicyzm w takim wydaniu to brak szacunku dla czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
gg1968 Tak jakby w ZSRR nie było zbrodni 16.11.05, 16:19 to był zupełnie nie-katolicki kraj a były zabójstwa, noworodki w śmietnikach, przemoc w rodzinie itd. Wszystko nawet w wiekszym stopniu jak w Polsce tylko skutecznie wyciszane przez oficjalną propagandę. Zło siedzi w człowieku bez względu na światopogląd czy religię. A jeśli chodzi o pomysł Ziobra to idzie w złym kierunku. KAry są wystarcająco surowe tylko ściganie przestępstw w rodzinie powinno się odbywać z urzędu a nie jak obecnie na wniosek członka rodziny. Często się zdarza, że kobiety wycofują swoje zeznania przeciwko mężom pijakom i ani policja ani prokuratura nic nie może zrobić Odpowiedz Link Zgłoś
barbisia Re: Tak jakby w ZSRR nie było zbrodni 16.11.05, 17:28 >tylko ściganie przestępstw w rodzinie powinno się odbywać z urzędu a nie > jak obecnie na wniosek członka rodziny To akurat nie jest prawda. Przestępstwo z artykułu 207 k. k. dotyczącego znęcania się nad członkami rodziny jest ścigane z urzędu i może o nim zawiadomić każdy, kto ma wiedzę, że do takiego przestępstwa dochodzi (nie tylko ofiara, ale również sąsiad, nauczycielka, policjant, kurator, pracownik socjalny, dalsza rodzina). Faktem jest, że bez współpracy ze strony ofiary trudno jest doprowadzić do skazania przestępcy, ale gdyby policji i prokuratorom naprawdę się chciało i gdyby ludzie, ewentualni świadkowie, byli gotowi stanąć i zeznawać o tym, co się dzieje w danej rodzinie, to skazanie, nawet bez współpracy ze strony ofiary jest teoretycznie możliwe, a na pewno jest możliwe jeśli sprawa dotyczy dzieci. Generalnie, moim zdaniem, zamiast mówić, co kto powinien zmienić, powinniśmy, co jest oczywiście bardzo trudne, zmienić swój sposób reagowania na przemoc wokół nas: wzywać policję, gdy słyszymy awantury za ścianą, zgłaszać problem do prokuratury, sądów rodzinnych czy opieki społecznej, nawet taka głupia rzecz, jak zapukanie w czyjeś dzrzwi w trakcie awantury może obniżyć agresję sprawcy i uratować kogoś przed pobiciem, a czasem nawet śmiercią... Jest wiele rzeczy, które możemy robić, ale nie robimy mówiąc, że ktoś inny powinien się tym zająć... Zmianę zacznijmy od siebie i starajmy się być w swoich działaniach konsekwentni, nie poddawajmy się... Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Socjalisto powinieneś być za PiS 16.11.05, 16:24 Skoro jesteś "Socjalistą" to powinieneś popierac PiS... Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Nie glosowalbym na Hitlera mimo ze udawal socjalis 16.11.05, 17:26 Nie glosowal bym na Hitlera, chociaz mowil o socjalnych ideach. mowienie i populizm to jedna rzecz a szacunek dla ludzi to inna. Niestaty jako socjalista musialem glosowac o zgrozo na Tuska, poniewaz choc czesciowo mial szanse zneutralizowac pogarde dla ludzi ktora na PiS i ich nienawisc do innosci Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Nie glosowalbym na Hitlera mimo ze udawal soc 16.11.05, 19:23 ble ble ble Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Zaraz, zaraz, sam komunizm to 50 mln ofiar 16.11.05, 16:43 zdaje się. Nie licząc innych lewackich wykrzywień. Można mieć antykatolickiego fioła, ale przydałoby się przy tym minimum zdrowego rozsądku. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Re: Zaraz, zaraz, sam komunizm to 50 mln ofiar 16.11.05, 17:21 Tle ma wspolnego Socjalizm ze stalinizmem co Jezus z Nazaretu z Wojnami religijnymi, stosami, torturami w Watykanie i obecym LPR.... NIe sadze by Jezus wpisal sie do PiS takze. Sojalizm to szacunek dla czlowieka i najwyzszy poziom demokracji. To spoleczenstwo ktore nie opiera sie na wyzysku jednego przez dugiego. W stalinizmie i totalitarnym zbrodniczym komunizmie nikt nie liczyl sie z ludzmi, wszyscy jak dzis mowili o wzroscie gospodarczym .. byl to tez kapitalizm gdzie caly kapital zkomasowany byl w rekach jednej partii. Leprzey swiat jest mozliwy ale nie jest to totalitaryzm sowiecki ani imperializm USA ani panstwo policyjne PiS Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Zaraz, zaraz, sam komunizm to 50 mln ofiar 16.11.05, 17:48 "Sojalizm to szacunek dla czlowieka i najwyzszy poziom demokracji. To > spoleczenstwo ktore nie opiera sie na wyzysku jednego przez dugiego". - Coś takiego to już widziałem. Za komuny na bilbordach. (Tylko wtedy nikt ich tak nie nazywał). Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa Zaraz, kapitalizm to 500 mln ofiar 16.11.05, 18:10 wywieszac bilbordy z pustymi sloganami to nie tylko domena PRL ale chyba przede wszystkim Kapitalizmu. Spojrz na bilbordy mowiace o szczesciu gdy kupisz sobie cocacole. Ja mowie o szacunku do czlowieka bez wzgledu na posiadanie i wiek. I o tym ze nie jest dobrze by z zalorzenia ustroj opieral sie na wyzszosci martwego kapitalu nad zywym czlowiekiem i na wyzysku jednego przez drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
meylec Re: Zaraz, kapitalizm to 500 mln ofiar 16.11.05, 19:33 No bardzo ładnie, wzruszyłem się. Tylko dlaczego realizację tego typu idei wiążesz z socjalistycznymi, skompromitowanymi utopiami, to już zupełnie nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
massamasa Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 15:43 A co na to Marek Jurek, przecież kiedyś się wypowiadał, że nie ma nic przeciwko biciu dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:05 Wypowiedz z forum pod tym artykulem tygodnik.onet.pl/1547,1132559,dzial.html "A ja leje moje dziecko gdzie popadnie, bo go nie kocham, aborcja jest zakazana, a jakbym oddala dziecko do adopcji to by mnie sasiadki obgadywaly. ~Lionare, 2003-09-12 17:37" Odpowiedz Link Zgłoś
malpa-z-paryza Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:23 rmk28 napisał: > Wypowiedz z forum pod tym artykulem tygodnik.onet.pl/1547,1132559,dzial.html > "A ja leje moje dziecko gdzie popadnie, bo go nie kocham, aborcja jest zakazana > , a jakbym oddala dziecko do adopcji to by mnie sasiadki obgadywaly. bardzo ciekawy artykul, dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
az100 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:24 rmk28 napisał: > Wypowiedz z forum pod tym artykulem tygodnik.onet.pl/1547,1132559,dzial.html > "A ja leje moje dziecko gdzie popadnie, bo go nie kocham, aborcja jest zakazana > , a jakbym oddala dziecko do adopcji to by mnie sasiadki obgadywaly. > > ~Lionare, 2003-09-12 17:37" I tu właśnie panicz Ziobrobro mógłby zrobić coś konkretnego. Wytropić autora takiego postu, sprawdzić czy tylko plecie dyrdymały czy rzeczywiście leje dziecko, jeśli tak to postawić przed sądem, skazać i dodatkowo pozbawić praw rodzicielskich. Niewykonalne? Myślę, że można to zrobić. Co więcej takie działanie mogłoby rzeczywiście zmusić do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalistaa 50 mil ofiar chrzescijanstwa 16.11.05, 17:16 Tle ma wspolnego Socjalizm ze stalinizmem co Jezus z Nazaretu z Wojnami religijnymi, stosami, torturami w Watykanie i obecym LPR.... NIe sadze by Jezus wpisal sie do PiS takze. Sojalizm to szacunek dla czlowieka i najwyzszy poziom demokracji. To spoleczenstwo ktore nie opiera sie na wyzysku jednego przez dugiego. W stalinizmie i totalitarnym zbrodniczym komunizmie nikt nie liczyl sie z ludzmi, wszyscy jak dzis mowili o wzroscie gospodarczym .. byl to tez kapitalizm gdzie caly kapital zkomasowany byl w rekach jednej partii. Leprzey swiat jest mozliwy ale nie jest to totalitaryzm sowiecki ani imperializm USA ani panstwo policyjne PiS Odpowiedz Link Zgłoś
an9991 co zatem z posłem cymańskim? 16.11.05, 15:57 poseł cymński publicznie mówił, że w celach wychowawczych lubi sobie od czasu do czasu zlać dziecko. ostatnio któryś z oświeconych posłów prawicy (nie wiem czy przypadkiem nie był to rzeczony cymański) mówił, że dzieci bite wyrastają później na porządnych ludzi. a teraz ziobro takie rzeczy opowiada? toż to jakaś zgnilizna liberalna wkrada się w szeregi pisu. żeby dzieci nie można było bić? sodomia i gomoria. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: co zatem z posłem cymańskim? 16.11.05, 19:19 nazwiska piszemy wielką literą, prostaku! Odpowiedz Link Zgłoś
stunde Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:00 Chyba raczej dla BITYCH DZIECI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fernandorey Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:04 Zaostrzenie kar to zarys wstępu do podstaw w zapobieganiu przestępczości. Warto to zrobić w przypadkach defraudacji państwowych pieniędzy (przy okazji zwrot równowartości zdefraudowanej kwoty). Można wziąć za dupę skorumpowanych urzędników, łasych na kasę sędziów piłkarskich itp. Ale w sprawę pobicia dzieci, czy ogólniej przemocy w rodzinie wchodzą dziesiątki kwestii i samo podniesienie kar gó.. da. To jest problem społeczny, a nie pojedyncze przypadki bandytyzmu. Niestety za mało kobiet macie w partii, za mało otwartych umysłów i za mało ludzi którzy nie słuchają radia z ryjem. Rządy zakutych okrągłych łbów PiSowców, to będzie festiwal absurdu, mam nadzieję że nie narobią za wiele szkód. Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:13 www.racjonalista.pl/kk.php/s,3637 "Kościół katolicki akceptuje wyłącznie tzw. "naturalne planowanie rodziny" - niebywale zawodny kalendarz małżeński, metodę termiczną, względnie wstrzemięźliwość seksualną. W efekcie, według informacji, które mogłem uzyskać od ginekologów, kobiety, które przestrzegają zaleceń swoich spowiedników, częściej poddają się aborcji aniżeli katoliczki lekceważące w tej kwestii nakazy Kościoła, względnie niekatoliczki." "Zaledwie 26 procent społeczeństwa korzysta z nowoczesnych środków antykoncepcyjnych. Dostęp do tych środków był zawsze ograniczony, a obecnie, na skutek nacisków Kościoła, zdecydowanie się pogorszył. W roku 1992 Ministerstwo Zdrowia wycofało subsydia na środki antykoncepcyjne, a wiele z nich zostało zakazanych. (Próby przywrócenia dotacji na środki antykoncepcyjne wywołały bardzo silny opór polityków i ugrupowań liczących na poparcie Kościoła w wyborach.) Ceny środków antykoncepcyjnych podniosły się wielokrotnie, co powoduje, że wiele rodzin nie może sobie na nie pozwolić. W wielu aptekach, w szczególności w małych miasteczkach i na wsiach, środków antykoncepcyjnych nie sprzedaje się." "Moja matka poddała się aborcji w czasie okupacji. Ojciec był oficerem Armii Krajowej. Prawdopodobieństwo przeżycia całej rodziny było raczej niewielkie. Matka uznała, że powoływanie do życia jeszcze jednego istnienia byłoby w tych warunkach nieodpowiedzialnością. (Po gwałtownej wymianie zdań ze swoim spowiednikiem przestała chodzić do spowiedzi.) Siostra mojej znajomej zaszła w ciążę i lekarze stwierdzili czworaczki. Ze względu na stan zdrowia matki byli przekonani, że donoszenie tej ciąży jest niemożliwe, że wszystkie cztery płody będą musiały zginąć. Dzięki nowoczesnej medycynie możliwe było usunięcie trzech płodów i urodzenie czwartego. Czy popełniono trzy morderstwa, czy uratowano jedno życie?' Odpowiedz Link Zgłoś
aria10 Re: Ziobro: zaostrzyć kary dla bijących dzieci 16.11.05, 16:50 Szkoda,że nowoczesna medycyne lekarze umieli wykorzystac tylko do usunięcia trzech niewinnych dzieci.Czym tu sie chwalic? Odpowiedz Link Zgłoś
gustaw16 POPIERAM ZIOBRO, bicie dzieci to najgorsza zbrodni 16.11.05, 16:13 nawet wiezniowie wymierzaja kare innym wiezniom za bicie dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Rodzic, rodzic, rodzic, bic i glodzic 16.11.05, 16:18 www.racjonalista.pl/kk.php/s,3637 "Aborcja jest bardzo złym sposobem planowania rodziny. Jeszcze gorszym sposobem regulowania wielkości populacji jest głód, nędza, choroby i wojny. Owe "naturalne" sposoby regulowania wielkości populacji towarzyszyły ludzkości od zarania dziejów. Rozmnażanie się jest czynnością fizjologiczną, taką samą jak jedzenie czy wydalanie. Wielu czytelników może się w tym miejscu oburzyć. Warto jednak przypomnieć, że spożywanie darów bożych jest również sakramentem, a proces trawienia nie mniejszym cudem natury jak proces zawiązywania się nowego życia. Natura kontroluje procesy populacyjne w sposób okrutny - obdarza istnienia rozrzutną możliwością rozmnażania się "zakładając", iż tylko niewielka część poczętych i narodzonych dożyje do wieku dojrzałego i zapewni kontynuację gatunku. Im wyższa świadomość, tym większy bunt przeciw okrucieństwu rozrzutnej natury. Samica ptaka, która traci swoje pisklę cierpi, suka po utracie szczeniaka rozpacza, tragedia Niobe jest dramatem. Kobieta między dojrzewaniem a klimakterium może urodzić wiele śmierci i wiele cierpienia. Niobe miała siedmiu synów i siedem córek. Nasze babki rodziły po trzynaścioro, czternaścioro dzieci, umierały młodo, a przed śmiercią były wielokrotnie świadkami śmierci własnych dzieci. Kobieta, nawet ta, która nigdy nie siedziała przy swoim konającym dziecku, inaczej rozważa decyzję o powołaniu do życia nowego istnienia, aniżeli ktoś, kto zajmuje się tą kwestią wyłącznie teoretycznie. Obawiam się, że na spór o aborcję, czyli na spór o planowanie rodziny, patrzeć musimy z perspektywy świata - Afryki, Indii, Meksyku, Iranu, ale również Polski. Ponieważ dyskutujemy o normach etycznych, należy postawić pytanie czy jesteśmy przeciwnikami planowania rodziny przy pomocy nowoczesnych środków medycznych nie tylko w dzisiejszej Polsce, ale również w Etiopii, czy w Somalii? Czy tym rozważaniom o etyce towarzyszy obraz kobiety trzymającej w ramionach dziecko konające z głodu? Czy stawianie znaku równości między zniszczeniem plemnika a zabójstwem człowieka nie prowadzi przypadkiem do lekceważącej postawy wobec ludzkiego życia? Korea Południowa to obszar równy jednej trzeciej Polski. Na tym skrawku ziemi żyją czterdzieści dwa miliony ludzi. Polityka gospodarcza jest w tym kraju ściśle powiązana z drastyczną kontrolą urodzin. "Barbarzyńskie" naciski na społeczeństwo doprowadziły do tego, że już dziś dzieci, które się rodzą, rodzą się do życia, a nie do szybkiej i koszmarnej śmierci. Aborcja, nagradzana ekonomicznie sterylizacja, środki antykoncepcyjne, wszystko to jest uważane za środki moralnie usprawiedliwione, by nie dopuścić do umierania ludzi w rowach. Zbrodnicza polityka? W Brazylii, której władze nie potrafią się zdobyć ani na porządne reformy społeczne, ani na propagowanie polityki planowania rodziny jest "plaga" tysięcy bezpańskich dzieci. Te dzieci żywią się na śmietnikach, kradną, mordują. Organizowane przez obywateli specjalne grupy urządzają polowania na dziecięce gangi i strzelają do tych dzieci jak do kaczek. Badania opinii publicznej wykazały, że znaczna część brazylijskiego społeczeństwa aprobuje te metody uznając, że jakoś sobie trzeba z tą "plagą" poradzić." Odpowiedz Link Zgłoś
rmk28 Re: POPIERAM ZIOBRO, bicie dzieci to najgorsza zb 16.11.05, 16:40 gustaw16 napisał: > nawet wiezniowie wymierzaja kare innym wiezniom za bicie dzieci. Premier i marszalek sie z Toba nie zgadzaja serwisy.gazeta.pl/df/1,34467,2980198.html?as=1&ias=9 "Lanie paskiem wychowawcze Dziennikarz gorzowski I: - Kazimierz mówi, że lanie paskiem jest wychowawcze. Słyszałem na diecezjalnym kongresie rodziny, jak chwalił ojca, że dawał im w skórę. Młodszy brat Arek (rozbawiony): - Trzech urwisów w domu, można sobie wyobrazić, co się działo. Ojciec musiał lać. - Ściągaliście portki? - Tak. Kładliśmy się na kanapie, a tata przeciągał paskiem przez goły tyłek. Jak na mszy w katedrze się kręciliśmy, tata wyprowadzał przez zakrystię, trzy szybkie i z powrotem. Płakać nie było można, żeby księdzu nie przeszkadzać. Z naszymi dziećmi też tak robiliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: POPIERAM ZIOBRO, bicie dzieci to najgorsza zb 16.11.05, 19:20 min. Ziobro lub Z. Ziobro, bo to żaden chłystek, a nawet chłystek wymaga szacunku od obcych Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 A to ciekawe. 16.11.05, 16:22 Bardzo interesuje mnie, czy pan minister konsultował się z marszałkiem sejmu. Przypominam sobie, że poglądy pana marszałka były na ten temat były nieco inne. Takie rozbieżności poglądów w jednej partii? I to w pobocznej sprawie. Co będzie jak przyjdą poważniejsze problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: A to ciekawe. 16.11.05, 19:25 czepiasz się, problem jest duży, piją za pieniądze na dzieci, które maltretują, ruch ministra jest przeciwdziałaniam, jakąś sensowną próbą rozwiązania problemu, zauważ dobre intencje nie siej nienawiści Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 TaK? 16.11.05, 19:49 A ja uważam, że większy sens miałoby wsadzanie do więzień osobników (bo chyba nie ludzi) nawołujących publicznie do bicia dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
r306 Hieeeeeeeeeeeh 16.11.05, 19:56 > czepiasz się, problem jest duży, piją za pieniądze na dzieci, Buahahahaha - wlasnie osmieszyles "niechcacy" inny projet Twoich idoli - slynne juz becikowe... Jezu, czemu tak latwo osmieszyc ten PiSowski rzad? Czy to az takie glaby??? Odpowiedz Link Zgłoś
nawrocony1 Przeciez jest przyzwolenie publiczne 16.11.05, 20:33 Skoro marszalek obojga imion uwaza ze mozna dyscyplinowac dzieci wiec gdzie jest granica przy jakiej sile klapsa to jest dyscyplinowanie a przy jakiej maltretowanie a skoro ludzie "porzadni" mowia ze mozna to moze mozna? Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Co na to Pan marszałek? 16.11.05, 16:24 a może zarzadzić śledztow przecim Panu Dwojga Imion Bez Nazwiska za podjudzanie do przemocy wobec dzieci? Skoro można sądzić 85- latków za sprawy II wojkny światowej? Odpowiedz Link Zgłoś
ajkaj Re: Co na to Pan marszałek? 16.11.05, 19:27 twoja wyobraźnia, cy twoja nienawiść bierze górę? Odpowiedz Link Zgłoś
dialog Re: Co na to Pan marszałek? 16.11.05, 22:56 ajkaj napisała: > twoja wyobraźnia, cy twoja nienawiść bierze górę? ani jedno ,an drugie. uczę się od mistrzów z PiS. a może komisja śledcza w sprawie popierania bicia dzieci prze marsząłka sejmu? Zgodnie z jego logiką, im bardziej dziecko bite, tym wrażliwsze. I widać przy tym, że wielu panów w PiS-u to owoc bezstresowego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l znowu leczenie skutków a nie przyczyn 16.11.05, 16:25 a może by należało pomyśleć skąd się wzięła taka degeneracja tzw. rodziców. Większość obywateli tego kraju to ponoć katolicy, co na to tatko rydzyk? Chodzą słuchy że wiele może w nowym rządzie Odpowiedz Link Zgłoś
adas313 Re: znowu leczenie skutków a nie przyczyn 16.11.05, 20:27 Jeszcze jedno: często leją nie małżonkowie, ale konkubenci. Co ma wspólnego konkubinat (w wydaniu patologiczno-meliniarskim zwłaszcza) z katolicyzmem? Odpowiedz Link Zgłoś