b.krakus a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:36 zamiast rodzinom łaskawie (i kosztownie) dawać, to mniej im odbierały?! ale to im się w pałach raczej nie zmieści... Odpowiedz Link Zgłoś
stefaniak78 Re: a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:49 informacja o przejsciu LPR do opozycji to najszczesliwsza wiadomosc od kilku dni!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tamaya Re: a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:54 Eeeeeeeeeeeee, nic z tego nie będzie. LPR po jednej stronie z PO i SLD? A tfu, tfu... Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza LPR zrezygnuje z mandatów? 02.12.05, 14:47 > Eeeeeeeeeeeee, nic z tego nie będzie. LPR po jednej stronie z PO i SLD? A tfu, W koalicji LPR nie będzie. W opozycji z SLD i PO? No, nie, takie towarzystwo przyprawiłoby giertychową partię o mdłości. Cóż robić? - myślą dwaj Giertychy. Myślą, myślą... Może coś wymyślą? Może by tak zagrać va banque i oddać mandaty poselskie? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 10:44 Na tym zdjęciu Wierzejski wygląda, jakby był tuż po komunii... ale jeszcze przed spowiedzią.... Odpowiedz Link Zgłoś
pilsko1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 10:53 A tak w ogóle to ta Liga Patologicznych Rodzin powinna sie całkowicie obrazić i wystąpić z Sejmu i przenieść się do jakiegos kołchozu u Łukaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Nowy podatek ? 02.12.05, 10:54 Uwaga ! Kupujcie prezerwatywy na gwałt. Szykuje się kondomowe - nowy podatek dla tych, którzy bezbożnie zabezpieczają się przed prokreacją. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
waldiwaldi Opzycja 02.12.05, 10:57 Gdzie są teraz ci wszyscy,którzy twierdzili że PiS wolała koalicję z LPR niż z PO;] A skoro PO przechodzi do opozycji do będzie w niej razem z PO;] Tp będzie dopiero opzycja : PO - SLD - LPR <hahaha> Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Opzycja 02.12.05, 11:32 waldiwaldi napisała: > Gdzie są teraz ci wszyscy,którzy twierdzili że PiS wolała koalicję z LPR niż z > PO;] > A skoro PO przechodzi do opozycji do będzie w niej razem z PO;] > Tp będzie dopiero opzycja : PO - SLD - LPR <hahaha> At, głupiś.... LPR może być tylko opozycją "inaczej"... A troszkę poważniej: skąd ty masz takie wiadomości, że PiS chciał kiedykolwiek koalicji z PO??? Daj źródło, to bardzo ciekawa teza i chętnie popolemikuję... Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Nowy podatek ? 02.12.05, 11:34 > Uwaga ! Kupujcie prezerwatywy na gwałt. > Szykuje się kondomowe - nowy podatek dla tych, > którzy bezbożnie zabezpieczają się przed prokreacją. A po co mnożyć byty ponad potrzebę? Obejmie się akcyzą i tyle. Na każdej paczce gumek zielony paseczek. No i obowiązkowa informacja o szkodliwości prezerwatyw, tabletek anty i syndromie aborcyjnym - zajmująca 30% opakowania... Odpowiedz Link Zgłoś
indis 2 miliardy 02.12.05, 11:00 "diety członków rad nadzorczych spółek skarbu państwa kosztują ponad dwa miliardy złotych" Naprawdę? Aż tyle? Czy jest dostęp do jakichś statystyk na ten temat? Jakiś link? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: 2 miliardy 02.12.05, 11:11 Na to samo zwróciłem uwagę - jakoś przed wyborami ten argument ze strony (byłej) opozycji nie padał, teraz się słowo wyrwało... Swoją drogą 2mld zł : 2tys zł to 1 mln (jeden milion) marnych pensji zaledwie. P.S. Marnych być może nie dla wszystkich, można by sprawdzić stawkę ministerialną dla nauczyciela mianowanego chociażby... Odpowiedz Link Zgłoś
woocash7 Re: 2 miliardy 02.12.05, 13:35 ja tez na to zwrocilem uwage, tylko w kontekscie pozniejszego akapitu mowiacego o wstrzymaniu zlodziejskiej prywatyzacji. to ja juz nie wiem chce pan wierzejski placic tym ludziom ktorzy w budzetowce pracuja czy nie chce??? sprywatyzowac to i niech sie budzet nie klopocze - takie moje zdanie. tylko pan wierzejski to taki mapetto aktoro, zreszta brak mi slow, dla mnie dno, nawet nie ma czego komentowac, az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: 2 miliardy 02.12.05, 14:11 woocash7 napisał: > ja tez na to zwrocilem uwage, tylko w kontekscie pozniejszego akapitu mowiacego > > o wstrzymaniu zlodziejskiej prywatyzacji. to ja juz nie wiem chce pan > wierzejski placic tym ludziom ktorzy w budzetowce pracuja czy nie chce??? > sprywatyzowac to i niech sie budzet nie klopocze - takie moje zdanie. tylko pan > > wierzejski to taki mapetto aktoro, zreszta brak mi slow, dla mnie dno, nawet > nie ma czego komentowac, az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z > kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam A wstęp do biura pana Wierzejskiego, tak czy owak, homoseksualistom jest wzbroniony... dziennikarzom Gazety tez.. Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: 2 miliardy 02.12.05, 16:17 woocash7 napisał: > az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z > kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam Tak się jakoś porobiło, że pp. Wierzejskich słychać nie tylko w GW, ale na Wiejskiej i nawet w Brukseli. Niestety. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 11:02 Poczekajmy trochę, a zobaczymy co będzie mówić sama-brona. Odpowiedz Link Zgłoś
samentu Roman zobaczył wyniki ostatniego sondażu 02.12.05, 11:06 gdzie LPR ma 1% i zrozumiał post factum że trza uciekać bo Kaczką zostanie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
podchmielony_wikary fiu fiu 02.12.05, 11:10 Przeciez naturalne, ze na scenie jest miejsce tylko dla jednej silnej partii populistycznej, wygra najsilniejszy. Wyscig wlasnie sie zaczal. Moze nie bedzie wesolo ale napewno bedzie ciekawie. pochwalony Odpowiedz Link Zgłoś
hamurabi1792 Re: fiu fiu 02.12.05, 11:34 w niektórych waszych komentarzach słychać że dobrze się stało że LPR przechodzi do opozycji...smierć kaczorom itd.... Ja się cieszę z jednego. Mnie ten cały układ też się nie podoba... ale na Boga ( tu wzywam swojego:)) dobrze się stało z innego powodu.... nie mam ochoty robić składki z moich podatków na jakis absurdalny becik... do piekła z takimi pomyslami Panie G. Na górnictwo też się nioe chcę składać... mogę dołożyc do służby zdrowia edukacji i policji ... i na te śliczne drogi co mi je POL obiecał .... Więc niby to się cieszymy ...ale każdy z czego innego Odpowiedz Link Zgłoś
burek_polny Pewnie Wierzejski liczyl na becikowe... 02.12.05, 11:19 ...a teraz nie dostanie, bo do 'najubozszych' to on sie raczej nie zalicza. BUAHAHAHHAHAHAA ! Palant. Odpowiedz Link Zgłoś
gayboy Gdzie dwóch z prawicy tam pięć opinii :) 02.12.05, 11:23 Kochamy POLSKĄ PRAWICĘ JEDYNĄ SŁUSZNĄ KATOLICKĄ hahahahha :) Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert2 neonaziści 02.12.05, 11:24 poczynania i działania LPR-u przypominają o warcholstwie i chamstwie trzeba w końcu zlegalizować tych oszołomów zapomniał giertych kim był jego ojciec???????? Odpowiedz Link Zgłoś
forum_wyborcza Re: neonaziści 02.12.05, 14:55 > Dzieci odpowiadają za czyny rodziców? Według PiSu na pewno Tuski odpowiadają za czyny diadków (w Wermachcie). Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 teraz jeszcze samoobrona ;) 02.12.05, 11:36 jeszcze samoobrona niecjh poczuje sie oszukana i przejdzie do opozycji, PO niech powie ze pis mial swoja szanse, oni z oszustami rzadzic nie beda, i WYBORY GOTOWE. Moze najdrozsza opcja dla Panstwa, ale chyba najsluszniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: teraz jeszcze samoobrona ;) 02.12.05, 11:39 > Moze najdrozsza opcja dla Panstwa, ale chyba najsluszniejsza. Bo daje gwarancję, że po nowych wyborach będzie rządzić samodzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
ciotka.helmuta I supernawalanka 02.12.05, 11:45 I niech się nawalają ! Niech rozsypują w drobny mak ! Niczym się nie różnią od poprzedników. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: I supernawalanka 02.12.05, 11:49 Byłobyby fajnie. Ale jakiś rząd jest potrzebny. I pewna równowaga sił. Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 PIS nie jest w stanie rzadzic samodzielnie 02.12.05, 11:56 nie sadze zeby ludzie zaufali ponownie PIS-owi w powtornych wyborach, nawet jesli w sadazach ich poparcie rosnie. Poza tym, PIS nie jest w stanie rzadzic samodzielnie, czego wlasnie daje dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: PIS nie jest w stanie rzadzic samodzielnie 02.12.05, 12:02 > nie sadze zeby ludzie zaufali ponownie PIS-owi w powtornych wyborach, nawet > jesli w sadazach ich poparcie rosnie. Nie doceniasz ich zdolności socjotechnicznych. >Poza tym, PIS nie jest w stanie rzadzic > samodzielnie, czego wlasnie daje dowód. Mandaryna nie umie śpiewać, Daniec jest śmieszny inaczej a tłumy ich oglądają. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Nie doceniasz Jacka Kurskiego ! 02.12.05, 12:19 Jeśli dojdzie do przedterminowych wyborów, Pan Jacek Kurski i jego ekipa ruszą w Polskę i znowu miliony rodaków dadzą się nabrać i jak po sznurku pójdą głosować na PiS. Powodów, dla których PiSowi nic nie wychodzi jest przecież mnóstwo: nierozliczeni agenci, nielojalna PO, która nie chciała być workiem treninogowym w rządzie, zemsta ducha dziadka Pana Tuska, który mógł się wkurzyć, że nie dają mu spokoju itd...W każdym razie - winni są wszyscy tylko nie PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 widze ze straciliscie resztki optymizmu 02.12.05, 12:37 najgorsze ze macie racje. Ja mam nadzieje, ze ci ktorzy glosowali na PIS, w koncu docenia to co PIS realizuje ze swych obietnic, i Przezuca sie na partie, ktorej szansy nie dali... tzn PO (byle nie na LPR albo Samoobrone, a taka opcja tez jest niestety...) Odpowiedz Link Zgłoś
p26 Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 12:09 "Według Wierzejskiego, Kazimierz Marcinkiewicz nie dotrzymał obietnicy co do tak zwanego becikowego. Premier miał obiecać LPR, że każda rodzina dostanie tysiąc złotych po urodzeniu dziecka. Teraz rząd chce wypłacać tę sumę, ale tylko najuboższym". Jeżeli to jest argument za wyjściem z koalicji to można tylko dodać, że jest na poziomie 4 - latka. Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 12:16 To jest bardzo zdolny człowiek. Mając 4 latka miał już taki rozumek jak teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 14:09 p26 napisał: > "Według Wierzejskiego, Kazimierz Marcinkiewicz nie dotrzymał obietnicy co do > tak zwanego becikowego. Premier miał obiecać LPR, że każda rodzina dostanie > tysiąc złotych po urodzeniu dziecka. Teraz rząd chce wypłacać tę sumę, ale > tylko najuboższym". > > > Jeżeli to jest argument za wyjściem z koalicji to można tylko dodać, że jest na > > poziomie 4 - latka. Ech.... Jest to tylko prywata... Wierzejski w wieku wczesno-rozpłodowym, chyba liczył, ze mu 1000 wpadnie oprócz diety... A tu gó.... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami IV RP - ostatni gasi światło 02.12.05, 12:13 Wszystko wskazuje na to, że IV RP chce jeszcze budować tylko PiS i ewentualnie Samoobrona. Jednak znając lojalność Pana Przewodniczącego Andrzeja Leppera, wkrótce PiS zostanie sam. A wtedy, niech ostatni zgasi światło w tej IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Tylko niech niech nie spali zarowki 02.12.05, 12:44 Niech zgasza swiatlo wylacznikiem, bedzie mozna je znow zapalic, a jak spala zarowke, to tego nie da sie juz odwrocic... zrowke mozna kupic nowa, czasu sie nie cofnie, i Polski nowej sie nie kupi... ;| Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: IV RP - ostatni gasi światło 02.12.05, 14:14 buntownik_z_powodami napisał: > Wszystko wskazuje na to, że IV RP chce jeszcze budować tylko PiS i ewentualnie > Samoobrona. Jednak znając lojalność Pana Przewodniczącego Andrzeja Leppera, > wkrótce PiS zostanie sam. A wtedy, niech ostatni zgasi światło w tej IV RP. Samobrona, to nawet na głównego majstra się pcha... Niech żyje vice-marszałek, vice-premier Lepper... szkoda, że nie ma więcej tytułów... ale by brzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
la-budda Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:15 To oznacza że wkrótce powstanie koalicja partii oszukanych przez PiS,a może nawet Giertych zjednoczy się z Tuskiem w Platformę Obywatelską Ligi Polskich Rodzin. Mam nadzieję, że z poparciem Gazety Wyborczej. Oszustom matrymonialnym i koalicyjnym mówimy NIE... i dalej popieramy PiS ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czarek1 Re: Becikowym skrytożercom mówimy nie !!! 02.12.05, 12:33 Wierzejski powiedzial,ze PiS nie chce budowac "sprawiedliwej Polski". Czy wedlug niego, sprawiedliwosc oznacza w imie jakichs dogmatow danie becikowego najbogatszym? A swoja droga, rzad Marcinkiewicza zaczyna widziec, jak trudno bedzie rzadzic w koalicjach z podejrzanymi ugrupowaniami. Lepper juz tez zaczyna sie odgrazac. Oj ciezko bedzie, ciezko... Odpowiedz Link Zgłoś
wal.do Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:55 Ciekaw jestem czy oni tylko tak udają czy naprawde są takimi tępakami. Przecież wiadomo, że te 2 mld dla członków rad nadzorczych jest obwarowane b.precyzyjnymi umowami chroniącymi tychże członków. Straty wynikłe z prób "zaoszczędzenia" na ich uposażeniach mogłyby spowodować więcej strat niz zysku. Poza tym łatwiej niedawać biednym niż odbierać bogatym ;p Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:57 czyli trzeba zmienic te wlasnie umowy, ale poki co zaden z tych cwaniakow sie nie zgodzi Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:18 ne_01 napisał: > czyli trzeba zmienic te wlasnie umowy, ale poki co zaden z tych cwaniakow sie > nie zgodzi Już niedługo wszyscy będą z PiSu.... Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1941 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:57 Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek Odpowiedz Link Zgłoś
sarhenziel Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:59 jacek1941 napisał: > Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od > zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek Trutka na mole Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:01 fakt ze lepiej tak jak chce to zrobic Marcinkiewicz, niz konsekwntnie realizowac obietnice dana LPR-owi, ale z drugiej strony, trzeba bylo nie obiecac. kolejny przyklad populizmu, i konformizmu PIS- u... Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:18 A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
uu1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:32 Co to znaczy, tak zwani obywatele, erudyto? Odpowiedz Link Zgłoś
ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:35 bzdura, chyba masz jakis uraz do zydow, pewnie z checia zbojkotowalbys marsz rownosci PRAWDA? Odpowiedz Link Zgłoś
kotek.filemon Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:42 Proponuję już dłużej nie przeciążać sobie głowy tzw. myśleniem. Też się będę cieszył... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:20 ambl napisała: > A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich > pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków Nawet nie przypuszczasz ile masz racji: tacy jak ty zagrażają nie tylko Polsce... całemu światu wręcz... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 15:25 ambl napisała: > A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich > pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków A Ty coż taki pewny? Zaglądałeś w rozporki? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:19 jacek1941 napisał: > Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od > zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek Wypowiedzieć konkordat i zrobić z księży zwykłych obywateli.... Odpowiedz Link Zgłoś
konrad31345 Przedterminowe wybory? 02.12.05, 13:16 Jak się nie uda uchwalić budżetu, jest na to szansa. A wtedy PiS bierze bezwzględną większość :)) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Przedterminowe wybory? 02.12.05, 14:22 konrad31345 napisał: > Jak się nie uda uchwalić budżetu, jest na to szansa. > A wtedy PiS bierze bezwzględną większość :)) A może i nie... już mu spadło... Odpowiedz Link Zgłoś
buntownik_z_powodami Balcerowicz MUSI odejść !!! 02.12.05, 13:22 Wszystkich pomysłów rządu oraz jego parlemntarnych koalicjantów (LPR i Samoobrony) nie da się sfinansować bez dodrukowania piniędzy, a na to Pan Balcerowicz nigdy się nie zgodzi. Zatem - Balcerowicz MUSI odejść !!! Odpowiedz Link Zgłoś
achu A może inaczej??? 02.12.05, 13:37 Zamiast 1000 zł za każde urodzone dziecko, dać ludziom po 100-150 zł ( trzeba by obliczyć) każdemu do wypłaty? Ludziom be świadczeń też - jest skąd brać - rady nadzorcze - 2 mln (!!!) zł. Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:45 LOL! LPR myslalo, ze z tymi trzydziestoma poslami bedzie dyktowac rzadowi co ma robic??? Niezle sie usmialem... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś