Dodaj do ulubionych

Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opozycją

• b.krakus a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:36
      zamiast rodzinom łaskawie (i kosztownie) dawać, to mniej im odbierały?!

ale to im się w pałach raczej nie zmieści...
      • stefaniak78 Re: a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:49
        informacja o przejsciu LPR do opozycji to najszczesliwsza wiadomosc od kilku
        dni!!!!
        • tamaya Re: a może by ci dobrodzieje…. 02.12.05, 10:54
          Eeeeeeeeeeeee, nic z tego nie będzie. LPR po jednej stronie z PO i SLD? A tfu,
          tfu...
          • forum_wyborcza LPR zrezygnuje z mandatów? 02.12.05, 14:47
            > Eeeeeeeeeeeee, nic z tego nie będzie. LPR po jednej stronie z PO i SLD? A tfu,

W koalicji LPR nie będzie.
            W opozycji z SLD i PO? No, nie, takie towarzystwo przyprawiłoby giertychową partię o mdłości.

Cóż robić? - myślą dwaj Giertychy.
            Myślą, myślą... Może coś wymyślą?
            Może by tak zagrać va banque i oddać mandaty poselskie?
    • sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 10:44
      Na tym zdjęciu Wierzejski wygląda, jakby był tuż po komunii... ale jeszcze
      przed spowiedzią....
    • pilsko1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 10:53
      A tak w ogóle to ta Liga Patologicznych Rodzin powinna sie całkowicie obrazić i
      wystąpić z Sejmu i przenieść się do jakiegos kołchozu u Łukaszki.
    • xabc123 Nowy podatek ? 02.12.05, 10:54
      Uwaga ! Kupujcie prezerwatywy na gwałt.
      Szykuje się kondomowe - nowy podatek dla tych,
      którzy bezbożnie zabezpieczają się przed prokreacją.

xabc
      • waldiwaldi Opzycja 02.12.05, 10:57
        Gdzie są teraz ci wszyscy,którzy twierdzili że PiS wolała koalicję z LPR niż z
        PO;]
        A skoro PO przechodzi do opozycji do będzie w niej razem z PO;]
        Tp będzie dopiero opzycja : PO - SLD - LPR <hahaha>
        • sclavus Re: Opzycja 02.12.05, 11:32
          waldiwaldi napisała:

> Gdzie są teraz ci wszyscy,którzy twierdzili że PiS wolała koalicję z LPR niż
          z
          > PO;]
          > A skoro PO przechodzi do opozycji do będzie w niej razem z PO;]
          > Tp będzie dopiero opzycja : PO - SLD - LPR <hahaha>

At, głupiś.... LPR może być tylko opozycją "inaczej"...
          A troszkę poważniej: skąd ty masz takie wiadomości, że PiS chciał kiedykolwiek
          koalicji z PO??? Daj źródło, to bardzo ciekawa teza i chętnie popolemikuję...
      • kotek.filemon Re: Nowy podatek ? 02.12.05, 11:34
        > Uwaga ! Kupujcie prezerwatywy na gwałt.
        > Szykuje się kondomowe - nowy podatek dla tych,
        > którzy bezbożnie zabezpieczają się przed prokreacją.

A po co mnożyć byty ponad potrzebę? Obejmie się akcyzą i tyle. Na każdej paczce
        gumek zielony paseczek. No i obowiązkowa informacja o szkodliwości prezerwatyw,
        tabletek anty i syndromie aborcyjnym - zajmująca 30% opakowania...
    • indis 2 miliardy 02.12.05, 11:00
      "diety członków rad nadzorczych spółek skarbu państwa kosztują ponad dwa
      miliardy złotych"

Naprawdę? Aż tyle? Czy jest dostęp do jakichś statystyk na ten temat? Jakiś link?
      • rs_gazeta_forum Re: 2 miliardy 02.12.05, 11:11
        Na to samo zwróciłem uwagę - jakoś przed wyborami ten argument ze strony (byłej)
        opozycji nie padał, teraz się słowo wyrwało...
        Swoją drogą 2mld zł : 2tys zł to 1 mln (jeden milion) marnych pensji zaledwie.

P.S.
        Marnych być może nie dla wszystkich, można by sprawdzić stawkę ministerialną dla
        nauczyciela mianowanego chociażby...
        • woocash7 Re: 2 miliardy 02.12.05, 13:35
          ja tez na to zwrocilem uwage, tylko w kontekscie pozniejszego akapitu mowiacego
          o wstrzymaniu zlodziejskiej prywatyzacji. to ja juz nie wiem chce pan
          wierzejski placic tym ludziom ktorzy w budzetowce pracuja czy nie chce???
          sprywatyzowac to i niech sie budzet nie klopocze - takie moje zdanie. tylko pan
          wierzejski to taki mapetto aktoro, zreszta brak mi slow, dla mnie dno, nawet
          nie ma czego komentowac, az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z
          kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam
          • sclavus Re: 2 miliardy 02.12.05, 14:11
            woocash7 napisał:

> ja tez na to zwrocilem uwage, tylko w kontekscie pozniejszego akapitu
            mowiacego
            >
            > o wstrzymaniu zlodziejskiej prywatyzacji. to ja juz nie wiem chce pan
            > wierzejski placic tym ludziom ktorzy w budzetowce pracuja czy nie chce???
            > sprywatyzowac to i niech sie budzet nie klopocze - takie moje zdanie. tylko
            pan
            >
            > wierzejski to taki mapetto aktoro, zreszta brak mi slow, dla mnie dno, nawet
            > nie ma czego komentowac, az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z
            > kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam

A wstęp do biura pana Wierzejskiego, tak czy owak, homoseksualistom jest
            wzbroniony... dziennikarzom Gazety tez..
            • rs_gazeta_forum Re: 2 miliardy 02.12.05, 16:17
              woocash7 napisał:
              > az sam sie dziwie ze jako najwazniejsze wiadomosci z
              > kraju czytam o wypowiedziach jakiegos harcerzyka wierzejskiego. pozdrawiam

Tak się jakoś porobiło, że pp. Wierzejskich słychać nie tylko w GW, ale na
              Wiejskiej i nawet w Brukseli. Niestety.
              Pozdrawiam
    • antonioni1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 11:02
      Poczekajmy trochę, a zobaczymy co będzie mówić sama-brona.
    • samentu Roman zobaczył wyniki ostatniego sondażu 02.12.05, 11:06
      gdzie LPR ma 1% i zrozumiał post factum że trza uciekać bo Kaczką zostanie:)))
    • podchmielony_wikary fiu fiu 02.12.05, 11:10
      Przeciez naturalne, ze na scenie jest miejsce tylko dla jednej silnej partii
      populistycznej, wygra najsilniejszy. Wyscig wlasnie sie zaczal. Moze nie bedzie
      wesolo ale napewno bedzie ciekawie. pochwalony
      • hamurabi1792 Re: fiu fiu 02.12.05, 11:34
        w niektórych waszych komentarzach słychać że dobrze się stało że LPR przechodzi
        do opozycji...smierć kaczorom itd.... Ja się cieszę z jednego. Mnie ten cały
        układ też się nie podoba... ale na Boga ( tu wzywam swojego:)) dobrze się stało
        z innego powodu.... nie mam ochoty robić składki z moich podatków na jakis
        absurdalny becik... do piekła z takimi pomyslami Panie G. Na górnictwo też się
        nioe chcę składać... mogę dołożyc do służby zdrowia edukacji i policji ... i na
        te śliczne drogi co mi je POL obiecał .... Więc niby to się cieszymy ...ale
        każdy z czego innego
    • burek_polny Pewnie Wierzejski liczyl na becikowe... 02.12.05, 11:19
      ...a teraz nie dostanie, bo do 'najubozszych' to on sie raczej nie zalicza.
      BUAHAHAHHAHAHAA ! Palant.
    • gayboy Gdzie dwóch z prawicy tam pięć opinii :) 02.12.05, 11:23
      Kochamy POLSKĄ PRAWICĘ JEDYNĄ SŁUSZNĄ KATOLICKĄ hahahahha :)
    • robertrobert2 neonaziści 02.12.05, 11:24
      poczynania i działania LPR-u przypominają o warcholstwie i chamstwie trzeba w
      końcu zlegalizować tych oszołomów zapomniał giertych kim był jego ojciec????????
      • uu1 Re: neonaziści 02.12.05, 11:38
        Dzieci odpowiadają za czyny rodziców?
        • forum_wyborcza Re: neonaziści 02.12.05, 14:55
          > Dzieci odpowiadają za czyny rodziców?

Według PiSu na pewno Tuski odpowiadają za czyny diadków (w Wermachcie).
    • ne_01 teraz jeszcze samoobrona ;) 02.12.05, 11:36
      jeszcze samoobrona niecjh poczuje sie oszukana i przejdzie do opozycji, PO niech
      powie ze pis mial swoja szanse, oni z oszustami rzadzic nie beda, i WYBORY GOTOWE.
      Moze najdrozsza opcja dla Panstwa, ale chyba najsluszniejsza.
      • uu1 Re: teraz jeszcze samoobrona ;) 02.12.05, 11:39
        > Moze najdrozsza opcja dla Panstwa, ale chyba najsluszniejsza.
        Bo daje gwarancję, że po nowych wyborach będzie rządzić samodzielnie?
        • ciotka.helmuta I supernawalanka 02.12.05, 11:45
          I niech się nawalają ! Niech rozsypują w drobny mak ! Niczym się nie różnią od
          poprzedników.
          • uu1 Re: I supernawalanka 02.12.05, 11:49
            Byłobyby fajnie. Ale jakiś rząd jest potrzebny. I pewna równowaga sił.
        • ne_01 PIS nie jest w stanie rzadzic samodzielnie 02.12.05, 11:56
          nie sadze zeby ludzie zaufali ponownie PIS-owi w powtornych wyborach, nawet
          jesli w sadazach ich poparcie rosnie. Poza tym, PIS nie jest w stanie rzadzic
          samodzielnie, czego wlasnie daje dowód.
          • uu1 Re: PIS nie jest w stanie rzadzic samodzielnie 02.12.05, 12:02
            > nie sadze zeby ludzie zaufali ponownie PIS-owi w powtornych wyborach, nawet
            > jesli w sadazach ich poparcie rosnie.
            Nie doceniasz ich zdolności socjotechnicznych.
            >Poza tym, PIS nie jest w stanie rzadzic
            > samodzielnie, czego wlasnie daje dowód.
            Mandaryna nie umie śpiewać, Daniec jest śmieszny inaczej a tłumy ich oglądają. :-)
          • buntownik_z_powodami Nie doceniasz Jacka Kurskiego ! 02.12.05, 12:19
            Jeśli dojdzie do przedterminowych wyborów, Pan Jacek Kurski i jego ekipa ruszą w
            Polskę i znowu miliony rodaków dadzą się nabrać i jak po sznurku pójdą głosować
            na PiS. Powodów, dla których PiSowi nic nie wychodzi jest przecież mnóstwo:
            nierozliczeni agenci, nielojalna PO, która nie chciała być workiem treninogowym
            w rządzie, zemsta ducha dziadka Pana Tuska, który mógł się wkurzyć, że nie dają
            mu spokoju itd...W każdym razie - winni są wszyscy tylko nie PiS.
            • ne_01 widze ze straciliscie resztki optymizmu 02.12.05, 12:37
              najgorsze ze macie racje. Ja mam nadzieje, ze ci ktorzy glosowali na PIS, w
              koncu docenia to co PIS realizuje ze swych obietnic, i Przezuca sie na partie,
              ktorej szansy nie dali... tzn PO (byle nie na LPR albo Samoobrone, a taka opcja
              tez jest niestety...)
    • p26 Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 12:09
      "Według Wierzejskiego, Kazimierz Marcinkiewicz nie dotrzymał obietnicy co do
      tak zwanego becikowego. Premier miał obiecać LPR, że każda rodzina dostanie
      tysiąc złotych po urodzeniu dziecka. Teraz rząd chce wypłacać tę sumę, ale
      tylko najuboższym".

Jeżeli to jest argument za wyjściem z koalicji to można tylko dodać, że jest na
      poziomie 4 - latka.
      • uu1 Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 12:16
        To jest bardzo zdolny człowiek. Mając 4 latka miał już taki rozumek jak teraz.
      • sclavus Re: Wierzejski: Co to za żenujący argument 02.12.05, 14:09
        p26 napisał:

> "Według Wierzejskiego, Kazimierz Marcinkiewicz nie dotrzymał obietnicy co do
        > tak zwanego becikowego. Premier miał obiecać LPR, że każda rodzina dostanie
        > tysiąc złotych po urodzeniu dziecka. Teraz rząd chce wypłacać tę sumę, ale
        > tylko najuboższym".
        >
        >
        > Jeżeli to jest argument za wyjściem z koalicji to można tylko dodać, że jest
        na
        >
        > poziomie 4 - latka.

Ech.... Jest to tylko prywata... Wierzejski w wieku wczesno-rozpłodowym, chyba
        liczył, ze mu 1000 wpadnie oprócz diety... A tu gó....
    • buntownik_z_powodami IV RP - ostatni gasi światło 02.12.05, 12:13
      Wszystko wskazuje na to, że IV RP chce jeszcze budować tylko PiS i ewentualnie
      Samoobrona. Jednak znając lojalność Pana Przewodniczącego Andrzeja Leppera,
      wkrótce PiS zostanie sam. A wtedy, niech ostatni zgasi światło w tej IV RP.
      • ne_01 Tylko niech niech nie spali zarowki 02.12.05, 12:44
        Niech zgasza swiatlo wylacznikiem, bedzie mozna je znow zapalic, a jak spala
        zarowke, to tego nie da sie juz odwrocic... zrowke mozna kupic nowa, czasu sie
        nie cofnie, i Polski nowej sie nie kupi... ;|
      • sclavus Re: IV RP - ostatni gasi światło 02.12.05, 14:14
        buntownik_z_powodami napisał:

> Wszystko wskazuje na to, że IV RP chce jeszcze budować tylko PiS i ewentualnie
        > Samoobrona. Jednak znając lojalność Pana Przewodniczącego Andrzeja Leppera,
        > wkrótce PiS zostanie sam. A wtedy, niech ostatni zgasi światło w tej IV RP.

Samobrona, to nawet na głównego majstra się pcha... Niech żyje vice-marszałek,
        vice-premier Lepper... szkoda, że nie ma więcej tytułów... ale by brzmiało...
    • la-budda Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:15
      To oznacza że wkrótce powstanie koalicja partii oszukanych przez PiS,a może
      nawet Giertych zjednoczy się z Tuskiem w Platformę Obywatelską Ligi Polskich
      Rodzin. Mam nadzieję, że z poparciem Gazety Wyborczej. Oszustom matrymonialnym
      i koalicyjnym mówimy NIE... i dalej popieramy PiS ;)
    • czarek1 Re: Becikowym skrytożercom mówimy nie !!! 02.12.05, 12:33
      Wierzejski powiedzial,ze PiS nie chce budowac "sprawiedliwej Polski". Czy
      wedlug niego, sprawiedliwosc oznacza w imie jakichs dogmatow danie becikowego
      najbogatszym? A swoja droga, rzad Marcinkiewicza zaczyna widziec, jak trudno
      bedzie rzadzic w koalicjach z podejrzanymi ugrupowaniami. Lepper juz tez
      zaczyna sie odgrazac. Oj ciezko bedzie, ciezko...
    • 2kaczorki Re: NIEEEE NOOOOO.... 02.12.05, 12:54
      Z LPRu
    • wal.do Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:55
      Ciekaw jestem czy oni tylko tak udają czy naprawde są takimi tępakami.
      Przecież wiadomo, że te 2 mld dla członków rad nadzorczych jest obwarowane
      b.precyzyjnymi umowami chroniącymi tychże członków. Straty wynikłe z
      prób "zaoszczędzenia" na ich uposażeniach mogłyby spowodować więcej strat niz
      zysku.
      Poza tym łatwiej niedawać biednym niż odbierać bogatym ;p
      • ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:57
        czyli trzeba zmienic te wlasnie umowy, ale poki co zaden z tych cwaniakow sie
        nie zgodzi
        • sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:18
          ne_01 napisał:

> czyli trzeba zmienic te wlasnie umowy, ale poki co zaden z tych cwaniakow sie
          > nie zgodzi

Już niedługo wszyscy będą z PiSu....
    • jacek1941 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:57
      Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od
      zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek
      • sarhenziel Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 12:59
        jacek1941 napisał:

> Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od
        > zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek

Trutka na mole
      • ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:01
        fakt ze lepiej tak jak chce to zrobic Marcinkiewicz, niz konsekwntnie realizowac
        obietnice dana LPR-owi, ale z drugiej strony, trzeba bylo nie obiecac. kolejny
        przyklad populizmu, i konformizmu PIS- u...
        • ambl Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:18
          A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich
          pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków
          • uu1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:32
            Co to znaczy, tak zwani obywatele, erudyto?
          • ne_01 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:35
            bzdura, chyba masz jakis uraz do zydow, pewnie z checia zbojkotowalbys marsz
            rownosci PRAWDA?
          • kotek.filemon Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:42
            Proponuję już dłużej nie przeciążać sobie głowy tzw. myśleniem. Też się będę
            cieszył...
          • sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:20
            ambl napisała:

> A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich
            > pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków

Nawet nie przypuszczasz ile masz racji: tacy jak ty zagrażają nie tylko
            Polsce... całemu światu wręcz...
          • koloratura1 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 15:25
            ambl napisała:

> A ja się cieszę że w rządzie i zapewne w PIS-ie niema tzw. obywateli polskich
            > pochodzenia żydowskiego bo to oni są największym zagrożeniem dla Polaków

A Ty coż taki pewny? Zaglądałeś w rozporki?
      • sclavus Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 14:19
        jacek1941 napisał:

> Uważam decyzję piemiera za szłuszną,może ktoś ma sposób jak uwolnić kraj od
        > zdewociałych idiotów z ligi polskich rodzin - Jacek

Wypowiedzieć konkordat i zrobić z księży zwykłych obywateli....
    • uu1 Re: NIEEEE NOOOOO.... 02.12.05, 12:58
      Z życia (na)poczętego.
    • sarhenziel Re: Azotox. 02.12.05, 13:00
      też skuteczny ale zatruwa środowisko
    • konrad31345 Przedterminowe wybory? 02.12.05, 13:16
      Jak się nie uda uchwalić budżetu, jest na to szansa.
      A wtedy PiS bierze bezwzględną większość :))
      • sclavus Re: Przedterminowe wybory? 02.12.05, 14:22
        konrad31345 napisał:

> Jak się nie uda uchwalić budżetu, jest na to szansa.
        > A wtedy PiS bierze bezwzględną większość :))

A może i nie... już mu spadło...
    • buntownik_z_powodami Balcerowicz MUSI odejść !!! 02.12.05, 13:22
      Wszystkich pomysłów rządu oraz jego parlemntarnych koalicjantów (LPR i
      Samoobrony) nie da się sfinansować bez dodrukowania piniędzy, a na to Pan
      Balcerowicz nigdy się nie zgodzi. Zatem - Balcerowicz MUSI odejść !!!
      • ne_01 i cale szczescie ze mamz Balcerowicza 02.12.05, 14:55
    • achu A może inaczej??? 02.12.05, 13:37
      Zamiast 1000 zł za każde urodzone dziecko, dać ludziom po 100-150 zł ( trzeba
      by obliczyć) każdemu do wypłaty? Ludziom be świadczeń też - jest skąd brać -
      rady nadzorcze - 2 mln (!!!) zł.
    • xs550 Re: Wierzejski: Premier oszukał LPR, będziemy opo 02.12.05, 13:45
      LOL! LPR myslalo, ze z tymi trzydziestoma poslami bedzie dyktowac rzadowi co ma robic??? Niezle sie usmialem... :))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka