me-e TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:21 ...gdzie nie wejdziesz wszedzie owsiak...a dajmy nato o takim caritas , ktory zebral ostatnio 18 m za sprzedaz caritasowych swieczek bez jakiejkolwiek medialnej reklamy...wspomaga rodzinny bezrobotne...samych swiatecznych paczek zrobil w te swieta 300 tys....ale kogo to obchodzi...owsiak ...owsiak ...znow sie w mediach oblowil...z tym owsiakiem to troche tak jak z komunistyczna gospodarka...naklady pozeraja zysk...ale sie kreci...sam cos wzoce do puszki papierowej jak bede na greenpoincie...owsiak tez chce zyc...wygodnie... Odpowiedz Link Zgłoś
kaczeniec21 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:41 Owszem p. Jurek ma wsparcie. I słusznie! Nie macie zielonego pojęcia co ta akcja uczyniła dla chorych dzieci! Aby zrobić, to co On zrobił nalezy być nahalnym .Taką nahalność POPIERAM.!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:48 ...wiesz co...mee...juz nie jest skaltek ...a do tego wyroslem z krotkich z spodenek i mam zarost... ...czuwaj kaczeniec21 napisała: > Owszem p. Jurek ma wsparcie. I słusznie! > Nie macie zielonego pojęcia co ta akcja uczyniła dla chorych dzieci! > Aby zrobić, to co On zrobił nalezy być nahalnym > .Taką nahalność POPIERAM.!!!!~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczeniec21 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:54 mało sympatyczny:mam za chwilę 60 lat,ale to oczywiście Tobie nic nie mówi. Jednak cię gorąco pozdrawiam. Pardon, miało być Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:14 ...sam widzisz ,ze lata tu nie graja zadnej roli...skaltem...bylo uzyte jako przenosnia...pozatym skad takie odchylenie u ciebie w jedna strone...ze tak powiem...cytuje;...co z tego , ze owsiak ma takie wsparcie...ano to ...dlaczego wlasnie tak jest...czyzby na naszych oczach rodzila sie nowa swiecka tradycja...a nie lepiej dac upusty podatkowe ludziom -sponsorom bogatym...ktorzy chetnie by wspomogli biedna polska sluzbe zdrowia...dlaczego owsiak ma na to litylko monopol...tyle pytan zadnej odpowiedzi... kaczeniec21 napisała: > mało sympatyczny:mam za chwilę 60 lat,ale to oczywiście Tobie nic nie mówi. > Jednak cię gorąco pozdrawiam. > Pardon, miało być Cię. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:35 sprobuj przepchnac w Sejmie jakiekolwiek upusty na RZECZ osob z najwiekszymi dochodami... skoro nawet podatek liniowy nie ma szans zeby przeszedl... a potem sprobuj np. namowic tych bogatych sponsorow, ktorych widzisz nie wiem gdzie, do finansowania tak tragicznie zarzadzanej organizacji jaka jest sluzba zdrowia. a potem przypilnuj zeby korzystajac z tej swojej dobroczynnosci nie prali brudnych pieniedzy i nie zalatwiali inteesow porozumiewajac sie bez barier:) jesli jakas tradycja ma uratowac komus zycie to ja ja popieram:) katolicka, swiecka czy nawet muzulmanska... Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:44 goodnightsunshine napisała: > sprobuj przepchnac w Sejmie jakiekolwiek upusty na RZECZ osob z najwiekszymi > dochodami... skoro nawet podatek liniowy nie ma szans zeby przeszedl... > a potem sprobuj np. namowic tych bogatych sponsorow, ktorych widzisz nie wiem > gdzie, do finansowania tak tragicznie zarzadzanej organizacji jaka jest sluzba > zdrowia. Moi znajomi próbowali parę lat temu załatwić sponsoring. Pisali do kilkudziesięciu (bodajże ok. 50) firm. Od połowy nie dostali odpowiedzi. Kolejna połowa napisała, że sponsoruje leczenie dzieci chorych na białaczkę.... Pytanie - w takim razie jak to jest, że są jeszcze dzieci chore na białaczkę? Spróbujcie znaleźć bogatych sponsorów... nie wiem, czy śmiac się, czy płąkać... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:48 no to wlasnie probuje udowodnic przedmowcy - mee - dlaczego jego pomysl nie ma szans na realizacje... sama wiem jak to jest z tymi sponsorami...:( Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 15:48 me-e napisał: > > czyzby na naszych oczach rodzila sie nowa swiecka > tradycja...a nie lepiej dac upusty podatkowe ludziom -sponsorom > bogatym...ktorzy chetnie by wspomogli biedna polska sluzbe zdrowia... A nie możnaby tak - i jedno i drugie? > dlaczego owsiak ma na to litylko monopol...tyle pytan zadnej odpowiedzi... Właśnie, dlaczego nie ma jeszce paru Owsiaków? Przydaliby się. Wtedy nie tylko nie byłoby monopolu, ale może byłoby więcej pieniędzy na ratowanie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:49 me-e popieram twoja wypowiedz , dodatkowo powiem ,ze usuneli mój post , bo napisałem , ze WOSp mam w d...e . Jakie to wszystko zakłamane szczególnie to gazecisko michnikowe Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 13:54 Pewno ,ze ma racje ! Zlikwidowac kasy chorych , podatek i mozemy sie zrzucac. Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 15:54 katolik_polski1 napisał: > Pewno ,ze ma racje ! > Zlikwidowac kasy chorych , podatek i mozemy sie zrzucac. Tak mi się widzi, że są tacy, którzy się "zrzucają", niezależnie od okoliczności, zwlaszcza, jeśli mają pewność, że ich "zrzutka" zostanie wykorzystana we właściwy sposób. I są tacy, których ani likwidacja kas chorych, ani nawet podatków, do żadnej "zrzutki" nie zachęci. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:12 brynk napisał: > me-e popieram twoja wypowiedz , dodatkowo powiem ,ze usuneli mój post , bo > napisałem , ze WOSp mam w d...e . Jakie to wszystko zakłamane szczególnie to > gazecisko michnikowe Ja bym też usunął taką chamską wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
sunee Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 09.01.06, 01:12 to po co tu wchodzisz, w to takie zaklamane??? po co sie gryziesz? Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:31 zajrzyj sobie do sprawozdania finansowego z tymi nakladami... jesli oczywiscie umiesz je czytac. Caritas nie ma medialnej reklamy, za to ma darmowa siec reklamowa po parafiach - jedni wola to, inni tamto, rozne sa grupy do ktorych sie trafia z oferta. mysle ze powinno obchodzic tych co te swieczki kupili - gdzie i na co pojdzie te 18 m, i ze obchodzi te rodziny ktore paczki dostaly. i to ostatnie jest chyba najwazniejsze. finansuje organizacje A to sie interesuje tym co organizacja A robi z moimi pieniedzmi i czy potrafi ta moja dobroczynnosc pomnazac korzystajac z marketingu i innych nowoczesnych wynanazkow, docierajac ze swym przeslaniem do wiekszej grupy ludzi. jesli zaczne finansowac organizacje B to sie bede interesowala co organizacja B robi z moimi pieniedzmi. jesli organizacja A zrobi cos nie tak, to zaczne finansowac organizacje B... proste? zywiac sympatie do druzyny Szprptki Wegorzewo nie musze sie interesowac co robi druzyna Karpia Gizycko:) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:34 robilem w caritasie i wierzcie mi , nie warto dawac tam pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:36 o. i tym wlasnie sposobem 'siada' marketing Caritasu... jestes tego pewien? opowiedz cos jak to tam 'nie warto' wyglada? Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 14:39 ...niestety nie moge ci opowiedziec...bo system mee wylogowal:(...milego dnia... Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 22:16 Odpowiadasz na : goodnightsunshine napisała: > zajrzyj sobie do sprawozdania finansowego z tymi nakladami... jesli oczywiscie > umiesz je czytac. > Caritas nie ma medialnej reklamy, za to ma darmowa siec reklamowa po parafiach > - > jedni wola to, inni tamto, rozne sa grupy do ktorych sie trafia z oferta. > mysle ze powinno obchodzic tych co te swieczki kupili - gdzie i na co pojdzie > te 18 m, i ze obchodzi te rodziny ktore paczki dostaly. i to ostatnie jest > chyba najwazniejsze. > finansuje organizacje A to sie interesuje tym co organizacja A robi z moimi > pieniedzmi i czy potrafi ta moja dobroczynnosc pomnazac korzystajac z > marketingu i innych nowoczesnych wynanazkow, docierajac ze swym przeslaniem do > wiekszej grupy ludzi. jesli zaczne finansowac organizacje B to sie bede > interesowala co organizacja B robi z moimi pieniedzmi. jesli organizacja A > zrobi cos nie tak, to zaczne finansowac organizacje B... proste? > zywiac sympatie do druzyny Szprptki Wegorzewo nie musze sie interesowac co robi > > druzyna Karpia Gizycko:) Wybacz, kompletnie nie rozumiem Twojej odpowiedzi na mój post... Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 15:41 me-e napisał: > ...gdzie nie wejdziesz wszedzie owsiak...a dajmy nato o takim caritas , ktory > zebral ostatnio 18 m za sprzedaz caritasowych swieczek Ile zatrzymałsobie? Gdzie znależć uczciwe rozliczenie jaki urząd skarbowy odważy się to zrobić? > bez jakiejkolwiek medialnej reklamy.. A ambony to pies?! > wspomaga rodzinny bezrobotne...samych swiatecznych paczek > zrobil w te swieta 300 tys.... To dopiero osiągnięcie! Cała Orkiestra mogłaby mu buty czyścić. Paczek nie robią, wrednoty! ale kogo to obchodzi...owsiak ...owsiak ...znow > sie w mediach oblowil...z tym owsiakiem to troche tak jak z komunistyczna > gospodarka...naklady pozeraja zysk...ale sie kreci... Bzdury piszesz; w odróżnieniu od kosciółkowych inicjatyw chrytatywnych, Owsiaka dokładnie rozliczają. > sam cos wzoce do puszki > papierowej jak bede na greenpoincie...owsiak tez chce zyc...wygodnie... I świetnie, że wrzucisz, dziękujemy! A o tym zarabianiu przez Owsiaka na wygodne życie kosztem Orkiestry, to na Greenpoincie usłyszeliście przez rydzykowe radio? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 16:30 Nie ma sensu przekrzykiwanie sie kto daje wiecej. Niech kazdy da choc troche to bedzie dobrze. Nie sadze zeby dyskusja pod tytulem czy lepiej dac Caritasowi, RM czy na Orkiestre miala sens, bo kazdy bedzie i tak dawal tam gdzie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
cicha84 Re: TEN TO MA WSPARCIE MEDIALNE... 08.01.06, 18:09 ale ty człowieku jesteś ograniczony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 13:36 > Jeszcze nigdy nie przedstawiono prawdziwych kosztów "uzyskania > dochodu", zobacz, zanim skrytykujesz www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/33/18 Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 13:46 theworst napisał: > > Jeszcze nigdy nie przedstawiono prawdziwych kosztów "uzyskania > > dochodu", > > zobacz, zanim skrytykujesz > www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/33/18 A po co ma patrzeć? Przecież łatwiej włączyć Radio Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Tadziu nie stać cię nawet na świeczke na ojca grób 08.01.06, 13:44 Ja idę puścić totolotka, po drodze dam parę żłoty na tę orkiestre co kocha dzieci. Ty nie dasz ani grosza na nasze Polskie dzieci. Za to cię koch ten twój bóg!!!!!!!!!!!!!! I ta co ma dziewidztwo, teraz i zawsze. amen. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Tadziu nie stać cię nawet na świeczke na ojca 08.01.06, 14:03 Ty kozaczek jak zwykle dzien do tylu. Ale mozesz wlasciwe numery skreslic :) Odpowiedz Link Zgłoś
dr.rebel zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wyladowalo 08.01.06, 14:02 w szpitalu i obserwowalbys ze jest ratowane z wykorzystaniem sprzetu zakupionego przez wosp i fundacje polsat. ja bylem w takiej sytuacji. a twoje podatki ida na emerytury gornicze, a wkrotce pojda na swiatynie opatrznosci i uczelnie katolickie. ave pis. Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:08 dr.rebel napisał: > w szpitalu i obserwowalbys ze jest ratowane z wykorzystaniem sprzetu zakupioneg > o > przez wosp i fundacje polsat. ja bylem w takiej sytuacji. Ja też byłem z naszym wcześniakiem. > a twoje podatki ida na emerytury gornicze, a wkrotce pojda na swiatynie > opatrznosci i uczelnie katolickie. ave pis. To niestety prawda. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:30 Jak czytam wypowiedzi niektorych ludzi tutaj to mi sie przykro robi, ze musze zyc wsrod ludzi ktorzy maja w sobie tyle zawiści, co jest totalnym zaprzeczeniem zasad wiary katolickiej i objawem niskiego poziomu intelektualnego. W roku 2004, w ramach działalności statutowej Fundacja kupiła sprzęt medyczny dla oddziałów dziecięcych, noworodkowych i gastroenterologicznych - zgodnie z celem zbiórki XII finału. Fundacja kupiła: Aparat USG - "GENETYCZNY"1 Aparaty do znieczuleń5 Aparaty EEG8 Aparaty EKG42 Aparaty Infant Flow63 Aparaty RTG5 Aparaty USG9 Ciśnieniomierze79 Holtery ciśnieniowe23 Inhalatory119 Inkubatory29 Lampy do fototerapii20 Lasery do retinopatii wcześniaków4 Łóżeczka dziecięce i niemowlęce665 Łóżko reanimacyjne1 Monitory nieinwazyjne61 Osobiste pompy insulinowe dla dzieci320 Osobiste pompy insulinowe dla kobiet ciężarnych50 PH-metry15 Pompy dożywienia o/pozajelitowego18 Pompy strzykawkowe260 Pulsoksymetry81 Respiratory dziecięce13 Spirometry20 Ssaki169 Sztuczne komory serca1 Unit stomatologiczny dla dzieci niepełnosprawnych1 Wagi niemowlęce9 Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:36 Odpowiedz na pytanie ,co sie stalo z pieniedzmi wplacanymi przez kazdego podatnika na sluzbe zdrowia ! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:40 drogi katoliku, czy potrafisz czytac ze zrozumieniem? wez zajrzyj na strony sluzby zdrowia i poszukaj jakiegos bilansu, zestawienia... czegokolwiek. ciezko znalezc? a, prawda... finanse publiczne sa nieprzejrzyste i ciezko dotrzec do danych. ale co to ma do Orkiestry?? Orkiestra jest NGO! ona wlasnie uzupelnia te luke, ktora w sluzbie zdrowia dzieki fatalnemu zarzadzaniu sie tworzy. jej nie interesuje czemu ta luka powstala, od tego mamy rzad i pare ministerstw. ja interesuje jak duza ta luka jest i co mozna zrobic w tym roku, aby nie zagrazala az tak bardzo zyciu i zdrowiu ludzkiemu. jesli uda Ci sie zdybac na forum np ministra zdrowia, to proponuje jemu zadac to pytanie. albo szefowi nfz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:48 Sam przyznajesz bezsilnosc ! No to skladajmy sie na autostrady,szkoly,przedszkola ,zlobki itd.... A podatki nasze przezra ci przy korycie. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 14:53 no to trzeba sobie zadac pytanie - czy bylo sie glosowac w wyborach? spoleczenstwo obywatelskie nie zbuduje sie samo. jesli ja, jako obywatelka, egzekwuje od rzadzacych ich obowiazki - to predzej czy pozniej zlobki beda budowane, bo zrobi sie wiecej takich jak ja, szum medialny i rzadzacy zaczna sie bac przegranych w nastepnych wyborach. (choc do tego o czym pisze to w Polsce droga dluuuga...). jesli siedze w domu, stukam w klawiature i narzekam, to zlobka nie bedzie tak czy tak. na drodze do tego spoleczenstwa obywatelskiego, jesli mi na tym zalezy, moge tez sfinansowac organizacje porzarzadowa i w ten sposob zaspokoic moja potrzebe posiadania zlobka w kraju:) nieplacenie podatkow oraz nieskladanie sie na cokolwiek nie spowoduje, ze 'ci przy korycie' przestana 'to przezerac' badz tez nie wygeneruje zlobka. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 15:05 Niestety jestes naiwna idealistka. Ta farsa trwa od 14 lat. Pora najwyzsza blizej sie temu procederowi przyjrzec ! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 15:18 no to sie przygladaj, katoliku:) jesli Ci to cos daje. nie wiem o ktorym 'procederze' piszesz... bo wydaje mi sie ze dyskusja byla o rzadzie, mamy rok 2006... a tu nagle wyskakuje 14 lat, a dzis 14 edycja Orkiestry. nie wiem co ma przygladanie sie Orkiestrze do dzialalnosci sluzby zdrowia poza tym co juz wczesniej opisalam. ja sie 'przygladam' i rzadowi/sluzbie zdrowia (z racji studiow i czasami pracy musze miec z niektorymi rzeczami do czynienia) i Orkiestrze (skoro daje datek to czytam sprawozdanie i wiem ile na co poszlo). i jakos dziwnie lepiej sie czyje przygladajac sie tej drugiej organizacji. pozostane przy swoich 'idealach'. mam do tego prawo. tak samo jak ktos inny ma prawo do narzekania i zlorzeczenia. tylko cos mi sie wydaje ze nawet te moje 'naiwne' idealy moga byc troche bardziej skuteczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 15:21 Zasady masz idealistyczne. Tylko nie zauwazylas ,ze cie wykorzystuja ! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 15:39 no, kto mnie wykorzystuje? nazwiska? adresy? kontakty?:) jestem swiadoma obywatelka:) swiadoma np ograniczen mechanizmo partyjnych i politycznych hamujacych tworzenie spoleczenstwa obywatelskiego. swiadoma tego ze do tego spoleczenstwa jeszcze nam brakuje. ale tez swiadoma tego jak wyglada sprawozdanie finansowe organizacji ktora finansuje:) swiadoma potrzeby organizacji np kursu pierwszej pomocy czy zbiorki odziezy przez PCK, w ktorej biore udzial. niech mnie nikt - ani panstwo, ani inny obywatel - nie probuje wyreczac i wmawiac mi postawy bezbronnego dziecka. ja tez katolikowi nie mowie 'ma katolik dac na Orkiestre bo to jest good'. katolik ma wlasna kase i wie co z nia robic. ma wlasne nogi i wie, czy chce pojsc na wybory. nieprawdaz? czyz podstawa katolicyzmu nie jest wlasnie wolnosc do czynienia dobra? (specjalnie mowie o wolnosci w sensie pozytywnym, zeby mi znowu nikt nie wyskoczyl z 'robta co chceta':)). wiec ja wybieram wolnosc do czynienia tego dobra jakie ja uwazam za sluszne. i wybieram niepoddawanie sie teoriom spiskowym - prawda jest o wiele bardziej nudna i ponura. jesli to jest idealizm i dawanie sie wykorzystywac - to mnie to szczerze mowiac wcale nie przeszkadza. jesli nie chce mi sie dotrzec do jakiejs informacji, to ja poniose potem tego koszty - jesli np wybiore jakas organizacje-krzak ktora wcale nie da niczego biednym dzieciom. ale po to mamy wlasnie obowiazek sprawozdawczy i rozliczanie sie organizacji. jesli nie chce z tego skorzystac - moja sprawa. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 15:45 Gdybym powiedzial ,ze jestes zamieszana w ten przekret mylil bym sie ! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 16:23 moze najpierw zdefiniuj przekret, zamieszanie... :) ciezko mi dyskutowac z ogolnikami:) Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 09.01.06, 20:49 goodnightsunshine napisała: > moze najpierw zdefiniuj przekret, zamieszanie... :) ciezko mi dyskutowac z > ogolnikami:) Szkoda słów dla katolika. Do niego trafia tylko demagogia Rydzykowa. :-( Podobają mi się Twoje poglądy na społeczeństwo obywatelskie. Szkoda, że nie jestem tak przekonany o skuteczności działań obywatelskich (w tym jestem trochę podobny do katolika_polskiego). Ale kiedy ktoś zbiera podpisy pod słuszną moim zdanie petycją, podpisuję się. Trochę to mało, ale.... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 09.01.06, 14:17 Czytam Twoje posty gosci i mam do Ciebie prosbe - zmien nick facet, prosze! Odpowiedz Link Zgłoś
dziadek544 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 09.01.06, 20:36 katolik_polski1 napisał: > Odpowiedz na pytanie ,co sie stalo z pieniedzmi > wplacanymi przez kazdego podatnika na sluzbe zdrowia ! Może Abp Życiński odpowie, czy wolisz Rydzyka? "Słowa wdzięczności i uznania skierował w niedzielę abp Józef Życiński do wolontariuszy i ofiarodawców Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy. Metropolita lubelski powiedział, że prowadzący zbiórkę młodzi ludzie to właśnie Pokolenie Jana Pawła II." Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 16:00 mistrzkungfu napisał: > > W roku 2004, w ramach działalności statutowej Fundacja kupiła sprzęt medyczny > dla oddziałów dziecięcych, noworodkowych i gastroenterologicznych - zgodnie z > celem zbiórki XII finału. > Fundacja kupiła: > Aparat USG - "GENETYCZNY"1 > Aparaty do znieczuleń5 > Aparaty EEG8 > Aparaty EKG42 > Aparaty Infant Flow63 > Aparaty RTG5 > Aparaty USG9 > Ciśnieniomierze79 > Holtery ciśnieniowe23 > Inhalatory119 > itd... A Caritas zrobił 300 tysięcy paczek dla biednych dzieci! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 16:21 No i dobrze, doceniam to, mimo, ze Caritas moglby wiecej wydawac na pomoc ludziom ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
kapusniaczek41 Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 17:18 mistrzu dalekowschodni, zacznij może od końca, to znaczy napisz ile za miliony zmarnowanych godzin (wolontariuszy) możnaby zarobić np. tylko sprzątając nasze ulice, lub je naprawiając? jaki jest koszt czasu antenowego TV i radia nie mówiąc o szpaltach gazet, ile zarobiłyby zespoły grając za pieniądze, ile przykleja się od razu do rąk "działaczy" WOŚP, a ile potem j3est przepitych? pozostają odpadki, aby zrobić reklamę cwaniakom i zakupić jakieś odpadowe urządzenia. Życzę zdrówka, aby nie było potrzeby korzystania z "dobrodziejstwa" Cwaniaka! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 21:06 1. Tak? Uwazasz czas wolontariuszy za zmarnowany? A Ty co zrobiles zeby komus pomoc? No powiedz! Moze masz czym sie pochwalic? Moze sprzatasz po pracy ulice za darmo? 2. Zespoly graja za darmo na rzecz aparatury do ratownia chorych malych dzieci. 3. Koszty są takie jak w bilansie, zapraszam do lektury, ale uwaga!! tam jest duzo liczb! 4. Wolontariusze jak nazwa wskazuje sa wolontariuszami, czyli pracuja za darmo, stoja na mrozie, zeby kiedys Twoje dziecko, albo dziecko Twoich dzieci znalazlo sie pod dobrą opieką z wykorzystaniem "odpadkowych urzadzen" jak to ujales. 5. Zycze Ci zebys nigdy nie byl w takiej sytuacji, kiedy patrzysz na dziecko i wiesz, ze nie jestes mu w stanie pomoc! Zycze Ci tego z calego serca. 6. Napisz komu i w jaki sposob pomogles kapusniaczek41, bo pisac bzdury to kazdy moze, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: zmieklo by ci serce gdyby twoje dziecko wylad 08.01.06, 22:22 kapusniaczek41 napisał: > mistrzu dalekowschodni, zacznij może od końca, to znaczy napisz ile za miliony > zmarnowanych godzin (wolontariuszy) możnaby zarobić np. tylko sprzątając nasze > ulice, lub je naprawiając? jaki jest koszt czasu antenowego TV i radia nie > mówiąc o szpaltach gazet, ile zarobiłyby zespoły grając za pieniądze, ile > przykleja się od razu do rąk "działaczy" WOŚP, a ile potem j3est przepitych? > pozostają odpadki, aby zrobić reklamę cwaniakom i zakupić jakieś odpadowe > urządzenia. > Życzę zdrówka, aby nie było potrzeby korzystania z "dobrodziejstwa" Cwaniaka! Zacznij sam mądralo robić coś pożytecznego. A nie obszczekiwać tych, którzy pomogli tysiącom dzieci. Skąd tyle nienawiści u ciebie? Jesteś radiomaryjny? Odpowiedz Link Zgłoś
sanchez3 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 14:04 Do Phobi i wszystkich innych co maja 'fobie' orkiestry. Moj brat ma 3 letniego chlopczyka z zespolem Downa i dzieki akcji orkietry maly ma zapewniona wszelka pomoc jaka jest mu potrzebna. Orkiestra pomaga ludziom w sytuacjach zyciowych o ktorych nie macie najmniejszego pojecia. Nie zycze wam narodzin i wychowywynia dziecka z zespolem albo innymi wadami ale jak czytam te wpisy to jezy mi sie wlos na glowie i zaczynam sie zastanawiac ze moze przydalala by wam sie taka lekcja zycia. Jacy my Polacy jestesmy zasciankowi i twardoglowi kiedy mowi sie o pomocy innym. W Wielkiej Brytanii od lat organizowany jest red Nose Day ktory skupia sie na pomocy pienieznej dzieciom w Afryce i Wielkiej Brytanii. I pomimo ze przewaga pieniedzy idzie poza kraj co roku ludzie daja pieniedze i sie nie pytaja gdzie one ida. My Polacy...no coz pieniadze ida na pomoc polskim dzieciom a wpisy powyzej same mowia za siebie jaki jest do tego stosunek. Smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ZADANIEM PANSTWA JEST ZAPEWNIENIE OPIEKI LEKARSKIE 08.01.06, 14:09 Na to placimy podatki. I nie potrzebujemy zebraniny na ktorej zarabiaja inni . Odpowiedz Link Zgłoś
eklesia Watykan nie zbiera na dzieci,od nich bierze dary!! 08.01.06, 14:14 Jest to właściwe postępowanie, bo: Bóg powinien być wielbiony i adorowany poprzez dawanie darów jego przedstawicielom na ziemi. Amen katolik_polski1 napisał: > Na to placimy podatki. > I nie potrzebujemy zebraniny na ktorej zarabiaja inni . Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 ROZLICZYC OWSIAKA Z FISKUSEM 08.01.06, 14:22 Zeby kazdy mial jasny dowod na jaki cel ide jego dary. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: ROZLICZYC OWSIAKA Z FISKUSEM 08.01.06, 14:33 jestes beznadziejnie nieinteligentnym czlowiekiem. Radze zapoznac sie z innymi wypowiedziami, przeczytac bilans i dopiero sie wypowiadac. Kupiles pudlo z procesorem, to zacznij korzystac z wlasnego ok? Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: ROZLICZYC OWSIAKA Z FISKUSEM 08.01.06, 14:47 katolik_polski1 napisał: > Zeby kazdy mial jasny dowod na jaki cel ide jego dary. cytuję: Fundacja skorzystała ze zwolnienia przedmiotowego w podatku dochodowym (art. 17 ust. 1 pkt 4 ustawy z 15.02.1992 o podatku dochodowym od osób prawnych). zobowiązania z tytułu ubezpieczeń społecznych 22.540,98 zobowiązania z tytułu PDOF 7814,40 Fundacja złożyła deklaracje: PIT 4 CIT8 CIT 2 Deklaracje do ZUS: VAT 8 VAT UE Fundacja nie jest płatnikiem podatku VAT. W 2004r. Przeprowadzana została w Fundacji kontrola urzędu skarbowego w zakresie podatku VAT dotyczącego wewnątrz-wspólnotowego nabycia towarów, oraz badanie audytorskie sprawozdania finansowego za 2003r. ze strony www.wosp.org.pl/fundacja/index.php/33/18 Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ROZLICZYC OWSIAKA Z FISKUSEM 08.01.06, 16:09 katolik_polski1 napisał: > Zeby kazdy mial jasny dowod na jaki cel ide jego dary. Ależ to jest corocznie robione baaardzo dokładnie! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: ZADANIEM PANSTWA JEST ZAPEWNIENIE OPIEKI LEKA 08.01.06, 16:07 katolik_polski1 napisał: > Na to placimy podatki. > I nie potrzebujemy zebraniny na ktorej zarabiaja inni . Masz na myśli Critas? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: ZADANIEM PANSTWA JEST ZAPEWNIENIE OPIEKI LEKA 08.01.06, 16:16 katoliku, moglbys zdradzic ile masz lat? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Jak bedzie chore Twoje dziecko odmow aby 08.01.06, 17:56 leczyli je na sprzecie kupionym przez Orkiestre. A co kupil ojczulek Rydzyk? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: ZADANIEM PANSTWA JEST ZAPEWNIENIE OPIEKI LEKA 09.01.06, 15:37 Piszesz Wasc bez sensu, wstydu oszczedz! Po takich jak Ty widac dlaczego Mojzesz Zydow prowadził 40 lat przez pustynie! Odpowiedz Link Zgłoś
wiesio.de PO CO JEST PRZYSTANEK 08.01.06, 14:10 kilkakrotnie pojawił się tutaj głos, że "nie będę dawać kasy na ćpunów, zbieraczy, żebraków" i "ich imprezę" etc. Tymczasem chyba zapominacie, że jest to impreza organizowana w podziękowaniu dla wolontariuszy a wolontariuszami są ludzie młodzi słuchający muzyki i akceptujący klimat Przystanku oraz żyjący zasadami WOŚP. "Starym" jakoś nie chce się całymi dniami stać na mrozie i zbierać pieniędzy a tym bardziej później zajmować się ich rozdzielaniem, bo wolą gadać, narzekać, komentować, marudzić, kłócić się o Rydzyka, Marcinkiewicza i innych. Skoro tylko to Wam w głowie to odczepcie się do imprezy któa nie jest dla Was. Bo gdyby Wam zorganizować coś na wzór PRzystanku np. z Krzysztofem Krawczykiem i Beatą Kozidrak to a) przyszło by 1000 osób, bo reszta wolałaby to obejrzeć w domu b) ci co by nie przyszli powiedzieliby że to wydawanie kasy niepotrzebne i że na pewno jakiś przekręt i że Beata robi to by się sprzedać jeszcze bardziej etc. Piszę to, bo sam przez wiele lat pomagałem co roku w WOŚP, dopóki nie "ustabilizowałem się". Więc dajcie na luz albo zajmijcie się swoimi sprawami! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: PO CO JEST PRZYSTANEK 08.01.06, 14:36 zyjemy jeszcze w wolnym kraju i kazdy ma prawo dac albo nie dac na WOSP, jezeli ktos tego prawa chce zabronic, to tak jakby wbijal sobie noz w plecy, bo zabrania wolnosci, swojego jednego z podstawowych praw czlowieka. Odpowiedz Link Zgłoś
spark11 Re: PO CO JEST PRZYSTANEK 08.01.06, 15:22 DZIĘKUJE JURKU ZA MOJEGO SYNA, ZA TO ŻE ŻYJE CHOĆ NIE POWINIEN ,ZA TO, ŻĘ NIE JEST PORAŻONY -GDYBY NIE TWÓJ SPRZĘT NIE POMOGLIBY NAJLEPSI LEKARZE-PRZESZLIŚMY W TRZY LATA PRZEZ PIĘĆ SZPITALI -WSZĘDZIE BYŁY SERDUSZKA -DZIĘKUJE MATKA Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: PO CO JEST PRZYSTANEK 08.01.06, 16:27 Zycze Pani i Pani synowi zeby juz wszystko bylo dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
ezpa7z9 WOŚP Warszawa 12.00 Wola Park.... 08.01.06, 15:32 Dwie pijaniutkie i dwóch nacpanych z tekturowymi skarbonkami identyfikatorami WOSP wsiada do autobusu 523 kierunek Centrum.Co drugie uzyte słowo to k..wa.Oblepiaja szyby nalepkami ,,serduszek''z komentarzem...,,macie k..wa pisiaki zaje..ne''(Komentarz pojawia się po przypomnieniu pijano-znarkotyzowanemu towarzystwu..wolontariuszy''gdzie są przez pasażerów autobusu).Na stanowcze diktum wypowiedziane przeze mnie i kolegę w języku zrozumiałym przez wolontariuszy,wolontariusze pospiesznie opuszczają autobus.My otrzymujemy od współpasażerów brawa.Taka sobie historia,prawdziwa. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WOŚP Warszawa 12.00 Wola Park.... 08.01.06, 15:47 trzeba bylo spisac identyfikatory i zawiadomic centrale Orkiestry. im tez zalezy na tym zeby tacy wolontariusze nie snuli sie i nie psuli wizerunku. zreszta - jeszcze mozesz powiadomic Orkiestre, opisujac zdarzenie - moze tam maja jakis rejestr kto gdzie mial zbierac i ich zidentyfikuja (albo tez kiedy wolontatiusze pojda sie rozliczyc z kasy badz nie pojda i bedzie wiadomo kto sprzeniewierzyl pieniadze). niestety zadna organizacja nie jest w stanie upilnowac pojedynczego czlonka, ale mozna jej w tym pomagac:) Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: WOŚP Warszawa 12.00 Wola Park.... 08.01.06, 16:17 I co z tej historii prawdziwej wynika, poza dość oczywistym i łatwym do przewidzenia stwierdzeniem, że i wśród wolontariuszy znajdzie się paru nie-ideałów? Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: WOŚP Warszawa 12.00 Wola Park.... 08.01.06, 16:20 Prosze autora o przekazanie informacji do centrali WOŚP, taki czlowiek nie bedzie juz nigdy zbieral. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: WOŚP Warszawa 12.00 Wola Park.... 09.01.06, 16:59 Oczywiscie, ze prawdziwa! Powiedzmy szczerze - wiekszosc była tak! Teraz jestes na prawde zadowolony, co? Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 15:33 Jednorazowe zacmienie umyslow owsiakowymi narkotykami nie zbawi polskiej sluzby zdrowia.Gdzie tu pragmatyzm i dlugofalowy program naprawy sluzby zdrowia? Czarni (kler) i lewacy i rzadzacy okradaja i oszukuja zwykly lud siegajac po ich kieszenie. Niemcy , Szwajcarzy i Szwedzi nie sa tacy glupi.Paru sie dalo nabrac ale wielomiljonowy lud polski juz nie nastawi wiecej naiwnie im policzkow.Gest Kozakiewicza! Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 15:50 nie biore narkotykow, nie pale ani nie pije, wiec wypraszam sobie 'zacmienie umyslu'. nie jestem od pragmatyzmu i dlugofalowych programow bo nie jestem czlonkiem rzadu. choc moze szkoda:) nie uwazam zebym 'dala sie nabrac'.:) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 16:25 Czy zdajesz sobie chłopcze sprawę ze obrazasz w ten sposob bardzo duzo ludzi? Kim TY jestes? Odpowiedz Link Zgłoś
jerry21 naiwniakow nie sieja 08.01.06, 15:35 a zbiera Owsiak kase czyli owies -takze dla siebie. a moze by tak ofarodawcy zamiast do kotla wspolnego w ktorym wielu pozniej bedzie mieszac swa zupe - rozejrzeli sie dookola i pomoigli konkretnej rodzinie czy dziecku - bez posrednikow - tak zresza jak nakazuja wszystkie pisma reigijne.. wtedy mozna miec spokojniesze sumienie - a nie raz do roku przy halasliwej imprezie wiecej dla szpanu czy falszywego samozadowolenia ... udanych zbiorow panie owsiak i spolka .... na rok powinno starczyc na ? dzialalnosc¿ Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: naiwniakow nie sieja 08.01.06, 15:55 a wiesz, jak sie czuje taka rodzina/dziecko po probie bezposredniej pomocy? "my nie jestesmy biedni, laski nam nie potrzeba'. ludzie sa dumni, nie lubia patrzec w twarz ofiarodawcy, nie lubia tego ciezaru dlugu wdziecznosci. sama probowalam. poza tym jest cos takiego jak korzysci skali. pomoge dziezku swoim darem, powiedzmy, ilesset zlotych - ale jesli dziecko jest powaznie chore, to ten dar nie starczy na sprzet potrzebny do uratowania mu zycia. duze organizacje moga na ten sprzet zebrac, dostac jeszcze upust ilosciowy. sa rozne formy pomocy na rozne potrzeby. nie biore udzialu w imprezie i nie czuje jakiegos specjalnego samozadowolenia - ale czy zadowolenie z dobra jest zle? jesli zas marketing przeklada sie na ilosc dzieci ktorym sie pomoze, to jestem za. marketing czy halas to tylko narzedzia. najwazniejsze, zeby cel w postaci pomocy jak najwiekszej liczbie osob zostal osiagniety. a niech sobie halasuja:) Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: naiwniakow nie sieja 08.01.06, 16:04 TO co piszesz jest niesmaczne i zlosliwe, jestes taki mocny w gebie? TO ZROB COS! Pomoz komus, podaj namiary na rodzine albo dziecko ktoremu pomogles cwaniaczku. Mowisz o religii? Co Ty wiesz dzieciaku o religii? Przytocz konkretnie w ktorym miejscu to jest napisane! Ile musi byc w Twoim sercu goryczy czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: naiwniakow nie sieja 08.01.06, 16:32 jerry21 napisał: > a zbiera Owsiak kase czyli owies -takze dla siebie. Nie powtarzaj ambonowych bredni; już kogo jak kogo, ale Owsiaka fiskus rozlicza z bardzo wielką dokładnością. > a moze by tak ofarodawcy zamiast do kotla wspolnego w ktorym wielu > pozniej bedzie mieszac swa zupe - rozejrzeli sie dookola i pomoigli > konkretnej rodzinie czy dziecku - bez posrednikow - tak zresza jak > nakazuja wszystkie pisma reigijne.. No, pewnie. Dziecku sąsiadów do przeżycia potrzebny jest jakiś aparat, za kilka tysięcy, a ja - zamiast do puszki - zaniosę sąsiadom moję 5 zł. osobiście i bezpośrednio. A Caritas doda jedną ze swych 300 tysięcy paczek. > wtedy mozna miec spokojniesze sumienie To już raczej zależy od tego, kto ma jakie sumienie. > - a nie raz do roku przy halasliwej imprezie wiecej dla > szpanu czy falszywego samozadowolenia ... Nawet jeśli tak to wygląda, to niech będzie, jeżeli dzięki temu parę szpitali można wyposażyć w takie czy inne aparaty, ratujące życie. Odpowiedz Link Zgłoś
mario.osh [...] 08.01.06, 16:52 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew 1% podatku 08.01.06, 15:41 Cieszę się, że można odliczyć 1% podatku na dowolny cel społeczny. W zeszłym roku wpłaciłem te 1% na konto WOŚP i wiem, że przynajmiej ta kwota nie została zmarnowana. Na becikowe przeznacza się 10 x większe pieniądze, niż zbiera Owsiak, tylko efektów nie będzie widać. Dzięki akcjom WOŚP zmalała w Polsce śmiertelność noworodków - widać to w statystykach. A co będzie dzięki działalności PiS, LPR i o. Rydzyka? NIC! Odpowiedz Link Zgłoś
washa [...] 08.01.06, 15:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
daariusz1 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 15:58 Czy da się zachować ducha tej imprezy jaka była dawniej. To co widze teraz na wizji to jedna wielka reklama firm sponsorujących,a ten klimat z Religą sprzed kilkunastu minut. Rzygać się chce. Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 16:08 Wiesz co? Wydaje mi sie ze klimat jest ten sam, rozmawialem dzisiaj z osobami zbierajacymi i mowili to co przed rokiem. Ze sa zadowoleni, ze moga chociaz troche pomoc chorym dzieciom i ich rodzicom. Ci ludzie stoja na dworze, jest naprawde zimno i zbieraja pieniażki. Jak sie widzi co sie dzieje dzisiaj w Polsce to az serce rosnie. Chodzi mi oczywiscie tylko i wylacznie o WOŚP! Odpowiedz Link Zgłoś
mistrzkungfu Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 16:12 i tu nie chodzi o podatki, o to ze sluzba zle dziala, bo to są fakty. Chodzi o ideę, ideę pomocy innym ludziom, malym dzieciom ktore same nie moga sobie pomoc, a panstwo nasze jest za wczesna demokracja zeby ta pomoc dac. Gdyby kazdy chociaz odrobine serca wlozyl w pomoc innym ludziom, to naprawde zyloby sie w Polsce lepiej. Przeciez mozna zyc, majac inne poglady. Jestesmy wszyscy Polakami, czy naprawde nie stac nas na to zeby tolerowac sie nawzajem? Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 17:18 dajac jednokrotna jalmuzne na sluzbe zdrowia poglebiasz jej tragiczny stan uniezalezniajac ja od ... wlasnie jalmuzny.Analogia do glodujacych murzynow w afryce. nie marchwki trzeba tylko kija im do uprawy roli.to samo ze sluzba zdrowia w polsce , zlodziejami sa wszyscy: PiS (rzad) , kosciol katolicki , lewacy , NFZ , owsiak . 100 % polakow okrada wlasna matke i pluje na nia - POLSKE. Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 18:41 "> dajac jednokrotna jalmuzne na sluzbe zdrowia poglebiasz jej tragiczny stan > uniezalezniajac ja od ... wlasnie jalmuzny.Analogia do glodujacych murzynow w > afryce. nie marchwki trzeba tylko kija im do uprawy roli.to samo ze sluzba > zdrowia w polsce , zlodziejami sa wszyscy: PiS (rzad) , kosciol katolicki , > lewacy , NFZ , owsiak . 100 % polakow okrada wlasna matke i pluje na nia - > POLSKE." aha. czyli pozwalajac na to zeby jakies dziecko umarlo bez respiratora rozumiem ze ratuje matke ojczyzne... pogratulowac poczucia patriotyzmu. prosze mi nie zarzucac kradziezy bez przedstawienia dowodow. to samo z innymi wymienionymi. i prosze zaproponowac jakis 'kij do uprawy roli'. bardzo jestem tego ciekawa. Odpowiedz Link Zgłoś
xx23 Kijem do uprawy roli 08.01.06, 23:53 jest calkowita i systematyczna zmiana STRUKTURALNA sluzb zdrowia od podstaw.Jakos owsiakomanii nie widze w innych krajach... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: Kijem do uprawy roli 10.01.06, 03:23 no to niestety chyba nie ja od tego jestem:( jesli ma Pan/Pani jakis pomysl na te zmiane strukturalna, to mysle ze w Ministerstwie Zdrowia sie tym z pewnoscia zainteresuja. mnie do programowania strukturalnych zmian brakuje nieco wyksztalcenia i doswiadczenia. natomiast jesli w tzw. miedzyczasie do wprowadzenia takiej zmiany moge zaspokoic potrzeby niezaspokajane przez sluzbe zdrowia - to bede sie przynajmniej starac:) Odpowiedz Link Zgłoś
tempus Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 22:35 xx23 napisał: > dajac jednokrotna jalmuzne na sluzbe zdrowia poglebiasz jej tragiczny stan > uniezalezniajac ja od ... wlasnie jalmuzny.Analogia do glodujacych murzynow w > afryce. nie marchwki trzeba tylko kija im do uprawy roli.to samo ze sluzba > zdrowia w polsce , zlodziejami sa wszyscy: PiS (rzad) , kosciol katolicki , > lewacy , NFZ , owsiak . 100 % polakow okrada wlasna matke i pluje na nia - > POLSKE. Nie pij tego więcej! Chyba, że chcesz mieć proces w sądzie o zniesławienie. I ucz się i myśl synku/córko. Odpowiedz Link Zgłoś
nysanin1 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 16:22 phobi napisał: > Nie dalem jeszcze nic na orkiestre i nie zamierzam dawac. Place podatki, od > tego jest panstwo zeby zalatwiac takie sprawy a nie pan Owsiak. Kwoty zbierane > co roku sa smieszne w porownaniu z tym co dalo by sie zrobic odpowiednia > polityka panstwa w tym temacie. Moze i masz racje, ale ta smieszna kwota jest stale wiecej niz nic. Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE... 08.01.06, 16:54 ....to nie dla nich w nagrodę , Owsiak organizuje Woosdstok. Takie dzieci nie biorą udziału w tej demoralizującej imprezie Owsiaka. Wszyscy wiecie ,ze tak jest. Cel zbiórki Orkierstry jest szlachetny. To poza wszelką dyskusją. Ale fakt , że część zebranych pieniędzy Owsiak wyda na Woodstok powoduje ,ze jednego grosza nie wpłacę Owsiakowi. Są instytucje charytatywne ,które zbierają zdecydowanie więcej pieniędzy i przeznaczają je w całości dla potrzebujących. A nie bandy rozwydrzonych ćpunów i meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 17:45 Nie słyszałem o instytucji, która zbierałaby więcej pieniędzy. Chyba, że masz na myśli kościół katolicki i tacę? I wówczas potrzebującymi jest kler? :) A jeśli masz na myśli Caritas, to skąd wiesz ile on zbiera i ile przekazuje na potrzebujących a ile na administrację? Czy dostępne są gdzieś jakieś ich zestawienia, do wglądu, tak jak zestawienia Owsiaka? Nie?! To skąd wiesz, że Caritas nie przekazuje połowy na cele ogólno-kultowe, np. nowsze limuzyny, wanny z hydromasażem dla księży, itp.? :-) mordzinas napisał: > ... > Ale fakt , że część zebranych pieniędzy Owsiak wyda na Woodstok > powoduje ,ze jednego grosza nie wpłacę Owsiakowi. > Są instytucje charytatywne ,które zbierają zdecydowanie więcej > pieniędzy i przeznaczają je w całości dla potrzebujących. > A nie bandy rozwydrzonych ćpunów i meneli. Odpowiedz Link Zgłoś
theworst Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 18:10 taziuta napisał: > A jeśli masz na myśli Caritas, to skąd wiesz ile on zbiera i ile przekazuje na > potrzebujących a ile na administrację? Czy dostępne są gdzieś jakieś ich > zestawienia, do wglądu, tak jak zestawienia Owsiaka? Nie?! To skąd wiesz, że > Caritas nie przekazuje połowy na cele ogólno-kultowe, np. nowsze limuzyny, > wanny z hydromasażem dla księży, itp.? :-) > tu www.caritas.pl/index_pl.php?show=rap sa raporty caritas. nie napisali nic o administracji niestety Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 18:17 ...zanim zaczniesz oskarzac ...pomysl...katolicy czyli przewazajaca wiekszosc spoleczenstwa polskiego nie tylko wplaca na caritas...ale utrzymuje tez owsiaka...utrzymuje tez publiczne media ...gdzie jest mniejszoscia...wyszydzana... theworst napisał: > taziuta napisał: > > > > A jeśli masz na myśli Caritas, to skąd wiesz ile on zbiera i ile przekazu > je na > > potrzebujących a ile na administrację? Czy dostępne są gdzieś jakieś ich > > zestawienia, do wglądu, tak jak zestawienia Owsiaka? Nie?! To skąd wiesz, > że > > Caritas nie przekazuje połowy na cele ogólno-kultowe, np. nowsze limuzyny > , > > wanny z hydromasażem dla księży, itp.? :-) > > > tu > www.caritas.pl/index_pl.php?show=rap > sa raporty caritas. nie napisali nic o administracji niestety Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 18:47 skoro me-e juz ma dostep do konta to prosze o odpowiedz z poprzedniej setki postow na urwany watek:) "> ...zanim zaczniesz oskarzac ...pomysl...katolicy czyli przewazajaca wiekszosc > spoleczenstwa polskiego nie tylko wplaca na caritas...ale utrzymuje tez > owsiaka...utrzymuje tez publiczne media ...gdzie jest > mniejszoscia...wyszydzana..." np. w programie pana Pospieszalskiego??... o co chodzi? przeciez mamy nowa ustawe o KRRIT, wszystko bedzie teraz cacy... a jesli to za malo, to niech ta wieksza czesc ruszy sie do wyborow i wyglosuje jeszcze bardziej odpowiadajaca sobie koalicje. zawsze mozna przestac placic abonament albo zrezygnowac z tej wyszydzajacej telewizji publicznej... jesli mnie sie nie podoba to co o mnie mowia w TV Trwam to tego nie ogladam. skoro media sa az tak nieobiektywne to prosze pozbyc sie telewizora:) czy tez jest to jedna z naturalnych potrzeb czlowieka??:) wiekszosci katolickiej nikt nie KAZE wplacac na Orkiestre czy Caritas. jesli wiekszosc katolicka nie chce tego robic to niech nie wplaca. jak juz wczesniej chyba wspominalam zasada katolicyzmu jest chyba wolnosc 'do'? do placenia na te czy inna organizacje, miedzy innymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 18:51 ...czy to znaczy ,ze telewizja zwroci kase...za jej utrzymywanie przez tyle lat...i do kogo nalezy telewizja publiczna...czy nie przypadkiem do tych co ja utrzymuja... goodnightsunshine napisała: > skoro me-e juz ma dostep do konta to prosze o odpowiedz z poprzedniej setki > postow na urwany watek:) > > "> ...zanim zaczniesz oskarzac ...pomysl...katolicy czyli przewazajaca > wiekszosc > > spoleczenstwa polskiego nie tylko wplaca na caritas...ale utrzymuje tez > > owsiaka...utrzymuje tez publiczne media ...gdzie jest > > mniejszoscia...wyszydzana..." > > np. w programie pana Pospieszalskiego??... o co chodzi? przeciez mamy nowa > ustawe o KRRIT, wszystko bedzie teraz cacy... a jesli to za malo, to niech ta > wieksza czesc ruszy sie do wyborow i wyglosuje jeszcze bardziej odpowiadajaca > sobie koalicje. > zawsze mozna przestac placic abonament albo zrezygnowac z tej wyszydzajacej > telewizji publicznej... jesli mnie sie nie podoba to co o mnie mowia w TV Trwam > > to tego nie ogladam. skoro media sa az tak nieobiektywne to prosze pozbyc sie > telewizora:) czy tez jest to jedna z naturalnych potrzeb czlowieka??:) > wiekszosci katolickiej nikt nie KAZE wplacac na Orkiestre czy Caritas. jesli > wiekszosc katolicka nie chce tego robic to niech nie wplaca. jak juz wczesniej > chyba wspominalam zasada katolicyzmu jest chyba wolnosc 'do'? do placenia na te > > czy inna organizacje, miedzy innymi:) Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:07 nie slyszalam jeszcze o TV zwracajacej kase komukolwiek ale warto probowac:) mnie tam ta kasa niepotrzebna bo jak mowie nie odczuwam potzeby korzystania z TVP:) "i do kogo nalezy telewizja publiczna...czy nie przypadkiem do tych co ja > utrzymuja..." to pytanie proponuje zadac rzadowi:) teoretycznie "nalezy" do Skarbu Panstwa bodajze. (Ustawy o KRRiT niestety nie czytalam, bom niezainteresowana). na ten Skarb skladaja sie podatnicy z abonamentow. teoretycznie wiec powinni miec na nie wplyw - i maja, poprzez glosowanie w wyborach do Sejmu, Senatu i prezydenckich. a wiec pretensje prosze miec do wyborcow czyli m.in. do siebie, jesli nie odpowiadaja tresci programowe. albo pisac postulaty do premiera o zwrot pieniedzy. albo jeszcze lepiej pobiegac po instytucjach UE:) mnie to jak pisalam niewiele obchodzi. moze kiedys spoleczenstwo obywatelskie w PL osiagnie taki poziom ze TV bedzie zwracac kase:) tylko na jakiej zasadzie? bo pomysl ten mocno utopijny... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:14 ...jak mee...moze miec do siebie pretensje...jak glosowalem na pis...a w radzie ciagle rewolucjonistka tow waniek...z reszta bolszewikow i liberalow...to jak to jest mee...sie pyta... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:20 a co ja rzecznik rzadu jestem?:) niech me-e sie zajmie tymi na ktorych glosowal bo ja mam wystarczajaco duzo problemow z tymi na ktorych ja glosowalam:) niech kazdy sie zajmie swoimi wybrancami:) obecny rzad lubi takie akcje bezposrednie, prosze probowac. caly czas namawiam niezadowolonych - protestujcie! dopiero po wyczerpaniu wszystkich srodkow obywatelskiego sprzeciwu mozna przestac miec pretensje do siebie. proponuje np marsz antysolidarnosci z tow. Waniek. transparenty "Waniek musi odejsc":) zapewne nie bedzie problemow z legalizacja takiego protestu, nie spodziewam sie oporu ze strony mlodziezy wszechpolskiej... o. np tuz po losowaniu finalow MS byl na to dobry moment... ale prosze ode mnie nie wymagac zebym sie tlumaczyla za rzad:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:28 ...nie znasz tow. waniek...ona nie odejdzie ...tow. waniek bedzie sie odwolywac... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:32 jak juz pisalam nie jestem rzecznikiem rzadu i tow. Waniek jest mi obca:) poza tym mee tez sie moze odwolywac:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:35 goodnightsunshine napisała: > jak juz pisalam nie jestem rzecznikiem rzadu i tow. Waniek jest mi obca:) > poza tym mee tez sie moze odwolywac:) ...cale szczescie ...bo juz myslalem ,ze WY z to jedna rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:36 ??? na jakiej podstawie? czyzby moja wiedza wzbudzala az takie podejrzenia?:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:39 goodnightsunshine napisała: > ??? > na jakiej podstawie? czyzby moja wiedza wzbudzala az takie podejrzenia?:) ...alez moja droga...skadze...ci to przyszlo do glowy...myslalem...to czas przeszly... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:44 no mam nadzieje, zeby mnie potem nikt nie scigal za nieistniejace powiazania ze swiatem mediow i polityki:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:47 goodnightsunshine napisała: > no mam nadzieje, zeby mnie potem nikt nie scigal za nieistniejace powiazania ze > > swiatem mediow i polityki:) ...wiec nie jestes zwiazana... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:49 nie jestem i nie zamierzam byc. po prostu czytam to co jest dostepne do publicznej wiadomosci. powiazania z tow. Waniek sa mi potrzebne jak rowerzyscie wiosla - przeciez nie mam TV:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:55 goodnightsunshine napisała: > nie jestem i nie zamierzam byc. po prostu czytam to co jest dostepne do > publicznej wiadomosci. powiazania z tow. Waniek sa mi potrzebne jak rowerzyscie > > wiosla - przeciez nie mam TV:) ...dobry pomysl z tym tv...mee...tez czasami dniami nie wlacza telewizorni...to tylko przyzwyczajenie cisnie pilota...z korego nic wynika a tylko czas pozera...powinniem sie skupic na rzeczach przyziemnych...znajomosci...gotowanie...kolacje przy swiecach... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:56 to niech mee sie wezmie do roboty a nie szuka wizerunkow tow. Waniek po telewizorni:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 08.01.06, 19:57 goodnightsunshine napisała: > to niech mee sie wezmie do roboty a nie szuka wizerunkow tow. Waniek po > telewizorni:) ...przeciez niedziele mamy... Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Re: WIDZIAŁEM TE DZIECI ZBIERAJĄCE PIENIĄDZE. 09.01.06, 15:27 Dziekuje Ci Taziuta, przyjacielu! Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 dla takich jak ty kazdy pretekst jest dobry by nie 08.01.06, 17:58 dac ani grosza. A ile z Caritas idzie na Oaze? Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas Re: dla takich jak ty kazdy pretekst jest dobry b 08.01.06, 18:19 Na Oaze powiadasz.... I bardzo dobrze. Zresztą , porównywanie Oaz z Woodstokiem to chyba kiepski żarcik. Nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
nicram112 Owsiak podaje na co wydaje - a O. Rydzyk - NIE! 08.01.06, 19:37 Nie nalezy poprownywac - na Woodstok nie ma indoktrynacji Odpowiedz Link Zgłoś
kozmen5 prawda jest taka, że gdyby nie owsiak to nie było. 08.01.06, 18:41 by tej całej akcji, więc nie rozumiem, frajerzy, dlaczego na niego plujecie, jesteście marnymi robakami Odpowiedz Link Zgłoś
me-e WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 17:41 ...greenpointu...zadnych kwestujacych na ulicy...troche rozlepionych serduszek...raz ,ze prawo zabrania ...dwa trzeba miec specjalnie zezwolenie...takze niech wam nie mydla oczu...ze akcja owsiaka obejmuje stany...sydnej...caly glob...owszem ta akcja sie odbywa ale w pomieszczeniach zamknietych... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 18:51 ale to obejmowanie calego globu to z zalozenia taka przenosnia:) przeciez nikt nie jezdzi z serduszkami do Inuitow czy Kikujow, bo to nie o to chodzi. tylko wlasnie o takie male inicjatywy - ze np bedac na stypendium za granica ktos zrobi skladke w akademiku:) i moze komus widzacemu serduszka zrobi sie cieplej na sercu: "nasi tu byli":) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 18:56 goodnightsunshine napisała: > ale to obejmowanie calego globu to z zalozenia taka przenosnia:) przeciez nikt > nie jezdzi z serduszkami do Inuitow czy Kikujow, bo to nie o to chodzi. tylko > wlasnie o takie male inicjatywy - ze np bedac na stypendium za granica ktos > zrobi skladke w akademiku:) i moze komus widzacemu serduszka zrobi sie cieplej > na sercu: "nasi tu byli":) ...wlasnie pojechalem specjalnie ,zeby wzocic do puszki dostac serduszko...sluchajac owsiaka w reklamie , ze nowy jork tez ma akcje...ale ta akcja przypomina czasy prochibicji... dalem sie nabrac jak baran...na medialna przenosnie... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:10 ja sie kiedys nabralam medialnie na przesunieta godzine marszu dla JP2:) (wchodze na plac a tam pusto...:)) coz, zawsze mozna skorzystac z innej formy platnosci, np bezgotowkowej:) marketing wymaga obycia w obcowaniu z nim:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:19 goodnightsunshine napisała: > ja sie kiedys nabralam medialnie na przesunieta godzine marszu dla JP2:) > (wchodze na plac a tam pusto...:)) coz, zawsze mozna skorzystac z innej formy > platnosci, np bezgotowkowej:) > marketing wymaga obycia w obcowaniu z nim:) ...tylko nie mow ,ze jestes bladynka...mee uwielbia... poczuc...powachac...bezgotowkowosc...mee, nie rusza...pozatym o innych platnosciach nic nie mowili w telewizorni... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:23 mnie tam nie przeszkadza kolor wlosow rozmowcy:) rodzaje platnosci bezgotowkowych dostepne dla WOSP to np: wyslanie SMS-a o tresci SERCE pod podany na stronie internetowej numer, przelew na konto bankowe Orkiestry, platnosc karta za posrednictwem systemu PolCard czy jakos tam, wziecie udzialu w aukcji internetowej (o, w tym przypadku to nawet bedzie mozna cos powachac:)) i pewnie jeszcze kilka. juz nie wspominajac o slynnym 1% podatku:) zapraszam na strone www.wosp.org.pl po wiecej informacji. i nie, rzecznikiem Orkiestry tez nie jestem:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:31 goodnightsunshine napisała: > mnie tam nie przeszkadza kolor wlosow rozmowcy:) > rodzaje platnosci bezgotowkowych dostepne dla WOSP to np: wyslanie SMS-a o > tresci SERCE pod podany na stronie internetowej numer, przelew na konto bankowe > > Orkiestry, platnosc karta za posrednictwem systemu PolCard czy jakos tam, > wziecie udzialu w aukcji internetowej (o, w tym przypadku to nawet bedzie mozna > > cos powachac:)) i pewnie jeszcze kilka. juz nie wspominajac o slynnym 1% > podatku:) > zapraszam na strone www.wosp.org.pl po wiecej informacji. i nie, rzecznikiem > Orkiestry tez nie jestem:) ...nie przeszkadza ci kolor wlosow...bo zapewne gonie widzisz...pozatym obkuta jestes niczym pion reklamy...to mee...tracil na paliwo...tracil na mosty...a teraz ma wyslac sms'a jeszcze...mee...jest upary ale nie az tak... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:35 ech... mee ma internet i nie chce mu sie z niego korzystac? zawsze lepiej sprawdzic w necie co sie dzieje:) zawczasu:) nie musze widziec to mi nie przeszkadza:) a informacje ktore podaje mozna znalezc na stronie internetowej, nic prostszego:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:38 goodnightsunshine napisała: > ech... mee ma internet i nie chce mu sie z niego korzystac? zawsze lepiej > sprawdzic w necie co sie dzieje:) zawczasu:) > nie musze widziec to mi nie przeszkadza:) a informacje ktore podaje mozna > znalezc na stronie internetowej, nic prostszego:) ...gdybym cie poznal wczesniej...i gdyby...SYSTEM...mee nieocenzurowal...to wszystko wina...gazety... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:43 prawidlowa kolejnosc jest taka: 1. dowiadujemy sie ze jest akcja 2. jesli akcja ma strone internetowa to na nia wchodzimy 3. jesli nas to interesuje przegladamy sprawozdanie finansowe 4. ewentualnie wtedy zapoznajemy sie z metodami platnosci 5. po zdecydowaniu ze chcemy to zrobic wybieramy dogodna dla siebie i uskuteczniamy (wyjscie na zewnatrz i szukanie kolesi z puszkami to tez forma platnosci:)) 6. w poczuciu spelnionej misji szukamy informacji medialnych nt tego co sie dzieje 7. a potem wchodzimy na forum i dyskutujemy do upadlego:) zreszta akurat jak system wywalil mee to ja poszlam robic obiad wiec na niewiele bym sie przydala. niech mee sobie potraci koszty podrozy z zamierzonego datku i wysle to co zostanie po potraceniu na Orkiestre, jesli juz mee tak na tym zalezalo...:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:46 goodnightsunshine napisała: > prawidlowa kolejnosc jest taka: > 1. dowiadujemy sie ze jest akcja > 2. jesli akcja ma strone internetowa to na nia wchodzimy > 3. jesli nas to interesuje przegladamy sprawozdanie finansowe > 4. ewentualnie wtedy zapoznajemy sie z metodami platnosci > 5. po zdecydowaniu ze chcemy to zrobic wybieramy dogodna dla siebie i > uskuteczniamy (wyjscie na zewnatrz i szukanie kolesi z puszkami to tez forma > platnosci:)) > 6. w poczuciu spelnionej misji szukamy informacji medialnych nt tego co sie > dzieje > 7. a potem wchodzimy na forum i dyskutujemy do upadlego:) > zreszta akurat jak system wywalil mee to ja poszlam robic obiad wiec na > niewiele bym sie przydala. > niech mee sobie potraci koszty podrozy z zamierzonego datku i wysle to co > zostanie po potraceniu na Orkiestre, jesli juz mee tak na tym zalezalo...:) ...mee'gbym cie sluchac godzinami...a co zrobilas dzisiaj na obiad... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:48 ta informacja jest zdecydowanie off-topic:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:49 goodnightsunshine napisała: > ta informacja jest zdecydowanie off-topic:) ...sorry...jestem przed obiadem...a do tego chodze ciagle glodny... Odpowiedz Link Zgłoś
goodnightsunshine Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:51 przykro mi:( ale przez net ciezko kogos nakarmic, zas pisanie o jedzeniu chyba jeszcze wzmaga apetyt... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: WLASNIECO WROCILEM z ...NOWEGO JORKU... 08.01.06, 19:57 goodnightsunshine napisała: > przykro mi:( ale przez net ciezko kogos nakarmic, zas pisanie o jedzeniu chyba > jeszcze wzmaga apetyt... ...to moze napisz...co myslisz o dzisiejszej cywilizacji...jakie sa twe poglady dajmy nato...ze czlowiek mimo rozwoju internetu...staje sie coraz b. samotny... Odpowiedz Link Zgłoś
danabr Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 17:45 nie rozumiem co poniektórych boli ? Sfrustrowane, cierpiące towarzystwo ? Nie chcesz - nie dajesz, chcesz - dajesz. Ja podziwiam Jurka Owsiaka za to ile młodziezy jest w stanie zmobilizować dla bezinteresownego działania, cieszenia się, solidarnosci i przyjaźni... A Woodstock potem jest własnie głównie dla nich. Moim zdaniem Owsiak rokrocznie mógłby zostawać Człowiekiem Roku, a Orkiestra niech gra do końca świata i... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
zaskoczony_inaczej Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 17:46 Mimo że mam wiele zastrzeżeń i generalnie widzę w tym więcej marketingu jak serca to dam "kilka groszy" na tę akcję gdyż uważam że należy popierać wszelkie inicjatywy "społeczne" wielu się oczywiście wzbogaci na tym materialnie, ale ile osób głównie młodzieży skorzysta z możliwości bycia lepszy to nieocenione. Pan Owsiak to tylko marionetka zatrudniona na potrzeby biznesu więc nie ma co go za nic winić. Problemem są politycy którzy dopuszczają do sytuacji by ludzie w 2006 organizowali się by zbierać pieniądze na podstawowe produkty medyczne, rozumiem coś extra ale nie na sprzęt po 1000zł. HAŃBA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mrlusiek ciężkie czasy dla Jurka przychodzą 08.01.06, 18:13 w rydzyklandii ukręcą jakąś aferę na Jurka, trzeba nam go bronić i chronić przed niebezpiecznym przyszłym czasem !!! Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: ciężkie czasy dla Jurka przychodzą 08.01.06, 18:20 mrlusiek napisał: > w rydzyklandii ukręcą jakąś aferę na Jurka, trzeba nam go bronić i chronić prze > d > niebezpiecznym przyszłym czasem !!! ...wiec wstap na dzialo...i sie rozkracz...lub wlasna piersia go oslaniaj...SPOKO...owsiak w takim spoleczenstwie jak polska ...nie zginie... Odpowiedz Link Zgłoś
mordzinas [...] 08.01.06, 18:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 19:05 Super, mam nadzieję że zbiorą kupę pieniędzy. Nie czytałam wszystkich opinii na forum, ale na pewno masa pojechała po Owsoaku jak po łysek kobyle. A ja go podziwiam. Za pomysł i za to, ze mu się chce. I ze nie robi tego grając na niskich emocjach. Fajne też jest to, ze ludzie paradują z tymi czerwonymi serduszkami. Ja ich dzisiaj dostałam chyba z 10 :-))) Dodam, ze mój synek tuż po porodzie dzięki sprzętowi dostarczonemu przez WOŚP miał bezpłatnie zrobione badanie słuchu, a sprzęt ten został dostarczony na wszystkie oddziały noworodkowe w Polsce. Nie tylko taki. Widziałam też już bardzo kosztowny, skomplikowany i potrzebny sprzęt, na który szpital noralnie nie mógłby sobie pozwolić. Oni naprawdę pomagają dzieciakom. Myślę, ze najbardziej doceniają to ci którzy muszą z tego sprzętu niestety skorzystać. Odpowiedz Link Zgłoś
lkoszelnik Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 19:10 Mój syn miał robione badanie słuchu zaraz po urodzeniu.gdybyśmy liczyli tylko na NASZE państwo to może za X lat moje wnuki w takiej mieścinie jak Dębica miałyby taką możliwość. Jurek Owsiak robi kawał dobrej roboty.Zróbcie choć 0,001 tego co ON a potem krytykujcie.Dawałem i będę dawać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jozica Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 19:14 Dokładnie! zawsze znajdą się tacy, którzy oplują co się da-tak już mają, można tylko wspólczuć, najczęście zresztą palcem w bucie nie kiwną żeby komuś pomóc ale do dokopania zawsze są zwarci i gotowi. A Jurek Owsiak mam nadzieję będzie działał jeszcze dłuuugo!!! lkoszelnik napisał: > Mój syn miał robione badanie słuchu zaraz po urodzeniu.gdybyśmy liczyli tylko > na NASZE państwo to może za X lat moje wnuki w takiej mieścinie jak Dębica > miałyby taką możliwość. Jurek Owsiak robi kawał dobrej roboty.Zróbcie choć > 0,001 tego co ON a potem krytykujcie.Dawałem i będę dawać!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pewmm Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 19:30 Ciekawe która telewizja w przyszłym roku pokaże Orkiestrę. Bo chyba już nie publiczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
pewmm Która teleizja pokaże orkiestrę w 2007 r. 08.01.06, 19:56 Bo chyba już nie publiczna:) Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Która teleizja pokaże orkiestrę w 2007 r. 08.01.06, 20:04 pewmm napisała: > Bo chyba już nie publiczna:) ...mysle ,ze oprocz akcji owsiaka...w tv publicznej beda pokazywane tez inne...bedzie konkurencja...wolnny rynek...wolnny wybor... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:10 i kupon Totolotka z adnotacją, Na WOŚP. Ale jak sobie przypomniałem o dyrektora, to przestałem płakać. Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:12 ...na pewno bys nie dal...gdybys byl pewny ,ze wygrasz...co robi doswiadzczenie...teraz mozesz rozpowiadac...DALEM... kozaczek3 napisał: > i kupon Totolotka z adnotacją, Na WOŚP. > Ale jak sobie przypomniałem o dyrektora, to przestałem płakać. > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e DO...kozaczek... 08.01.06, 20:20 ...kozaczek, twoj animalistyczny stosunek do ...o rydzyka ...wynikaja z mleka...czy z medii... kozaczek3 napisał: > > > i kupon Totolotka z adnotacją, Na WOŚP. > > Ale jak sobie przypomniałem o dyrektora, to przestałem płakać. > > Amen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:24 me-e napisał: > ...na pewno bys nie dal...gdybys byl pewny ,ze wygrasz...co robi > doswiadzczenie...teraz mozesz rozpowiadac...DALEM... A ty dałeś chociaż złotówkę??? A może jesteś mniejszą sknerą niż ja. Kupon totolotka daję co roku. Losowanie bedzie o 21-30 na Polsacie Nómerów nie wiem bo nawet nie spojrzałem. > > > kozaczek3 napisał: > > > i kupon Totolotka z adnotacją, Na WOŚP. > > Ale jak sobie przypomniałem o dyrektora, to przestałem płakać. Amen. > > > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:29 ...ty tu mee...publicznie od skner nie wyzywaj...Ja sknera... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:31 me-e napisał: > ...ty tu mee...publicznie od skner nie wyzywaj...Ja sknera... Znaczy? dałeś mniej?, albo wcale?. Ameeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:32 kozaczek3 napisał: > me-e napisał: > > > ...ty tu mee...publicznie od skner nie wyzywaj...Ja sknera... > Znaczy? dałeś mniej?, albo wcale?. > Ameeeen. > ...polacy nie gesi...i czytaja...a pozniej sie wypowiadaja... > Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:39 me-e napisał: > kozaczek3 napisał: > > > me-e napisał: > > > > > ...ty tu mee...publicznie od skner nie wyzywaj...Ja sknera... > > Znaczy? dałeś mniej?, albo wcale?. > > Ameeeen. > > > > > ...polacy nie gesi...i czytaja...a pozniej sie wypowiadaja... Pamiętaj te słowa. Bo ja ci je przypomnę. A tak swoją drogą. Dałeś mniej czy więcej? Proszę odpowiedz. > > Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:43 ...mee, nie biegnie za owczym pedem...chociaz mialem dzisiaj przezycia...jakbys czytal to bys wiedzial...poganinie pamietliwy... Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 20:57 me-e napisał: > ...mee, nie biegnie za owczym pedem...chociaz mialem dzisiaj przezycia...jakbys > > czytal to bys wiedzial...poganinie pamietliwy... Owczy pęd występuje w katolicyźmie a zwłaszcza u o Dyrektora. Poganianie (to celowo) nie używają tego skrótu. Ameeeeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 21:01 ...hazard...nienawisc...zasciankowosc...brak horyzontow...roztrojenie nerwowe...kozaczek...dlugo nie pociagniesz... kozaczek3 napisał: > me-e napisał: > > > ...mee, nie biegnie za owczym pedem...chociaz mialem dzisiaj przezycia... > jakbys > > > > czytal to bys wiedzial...poganinie pamietliwy... > Owczy pęd występuje w katolicyźmie a zwłaszcza u o Dyrektora. > Poganianie (to celowo) nie używają tego skrótu. > Ameeeeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 21:11 Kocham cię meeeeee, jak katolik bliżniego, żyda na krzyżu swego. Ameeeeeen. me-e napisał: > ...hazard...nienawisc...zasciankowosc...brak horyzontow...roztrojenie > nerwowe...kozaczek...dlugo nie pociagniesz... > > > > kozaczek3 napisał: > > > me-e napisał: > > > > > ...mee, nie biegnie za owczym pedem...chociaz mialem dzisiaj przezy > cia... > > jakbys > > > > > > czytal to bys wiedzial...poganinie pamietliwy... > > Owczy pęd występuje w katolicyźmie a zwłaszcza u o Dyrektora. > > Poganianie (to celowo) nie używają tego skrótu. > > Ameeeeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 21:15 ...czy ty przypadkiem...kozaczek...nie jestes kochajacy innaczej...w dzisiejszych czasach dmuchac trzeba i na zimnne... kozaczek3 napisał: > Kocham cię meeeeee, jak katolik bliżniego, żyda na krzyżu swego. > Ameeeeeen. > me-e napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 22:24 Jedno jest pewne!!!!!!!!! Ty jesteś myślący inaczej!!!!!!!!!!!!! Ameeeeeen. me-e napisał: > ...czy ty przypadkiem...kozaczek...nie jestes kochajacy innaczej...w > dzisiejszych czasach dmuchac trzeba i na zimnne... > > > > kozaczek3 napisał: > > > Kocham cię meeeeee, jak katolik bliżniego, żyda na krzyżu swego. > > Ameeeeeen. > > me-e napisał: Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 22:43 ...pewne jest tylko ,ze musisz zaplacic podatki i umrzec... kozaczek3 napisał: > Jedno jest pewne!!!!!!!!! > Ty jesteś myślący inaczej!!!!!!!!!!!!! > Ameeeeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 22:50 me-e napisał: > ...pewne jest tylko ,ze musisz zaplacic podatki i umrzec... Masz rację. Zgadzam się z tobą w tym temacie!!!!!!!!!!!! Ale tak na prawdę to jesteś dumny ze swej ************** >Ja głupek i sknera dałem osiem złotych i ten kupon co pewnie będzie pusty tak jak ty. Ameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen. > > > kozaczek3 napisał: > > > Jedno jest pewne!!!!!!!!! > > Ty jesteś myślący inaczej!!!!!!!!!!!!! > > Ameeeeeen. Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: Ja sknera wyjątkowa dałem 8 złotych 08.01.06, 23:01 ...dalem osiem zlotych...dalem osiem zlotych...dalem osiem zlotych...normalnie jak w locie nad kukulczym gniazdem... kozaczek3 napisał: >Ja głupek i sknera dałem osiem złotych i ten kupon co pewnie będzie pusty > tak jak ty. > Ameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeen Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_r2 Re: Wielka Orkiestra po raz czternasty 08.01.06, 20:50 Nie rozumiem jak mogło do tego dojść. Przecież w tym zgromadzeniu mógł uczestniczyć jakiś ... gej (ironia jest zamierzona) Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 O Dyrektor ma na owsiaki anateme!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.01.06, 20:52 To taki lek co katolicy nazywają eutanazją religijną. Ameeeeen. me-e napisał: > ...wlacz tv polonie... Odpowiedz Link Zgłoś
me-e Re: O Dyrektor ma na owsiaki anateme!!!!!!!!!!!!! 08.01.06, 20:56 ...tak wygladaja akademie pierwszo majowe...na kronikach...krzyk ...zaaadyma...sztandary...typowe socjaltechniki...odbierajace rozum uczestnikom...kozaczek...tu tego krystalicznym przykladem... kozaczek3 napisał: > To taki lek co katolicy nazywają eutanazją religijną. > Ameeeeen. > me-e napisał: > > > ...wlacz tv polonie... > Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Powiedz Me czy dałeś chociaż złotówkę na PolskieDz 08.01.06, 21:04 Powiedz meee czy dałeś chociaż złotówkę na nasze Polskie dzieci. Pamiętaj Katolik nie kłamie. me-e napisał: > ...tak wygladaja akademie pierwszo majowe...na > kronikach...krzyk ...zaaadyma...sztandary...typowe socjaltechniki...odbierajace > > rozum uczestnikom...kozaczek...tu tego krystalicznym przykladem... > > > > kozaczek3 napisał: > > > To taki lek co katolicy nazywają eutanazją religijną. > > Ameeeeen. > > me-e napisał: > > > > > ...wlacz tv polonie... > > > > > Odpowiedz Link Zgłoś