Dodaj do ulubionych

Gauden przeprasza tych, których uraziła publika...

• timekiller Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 16:07
      Ciekawe kiedy ta muzułmańska dzicz przeprosi za swoje zamachy!!!!!!!!!1
    • vortex21 Bardzo rozsądnie. Brawo! 06.02.06, 16:10
      Więcej rozsądku na przyszłość...
    • stan561 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 16:13
      Pan Gauden nie ma za co przepraszac. Polscy Tatarzy to jedyna grupa muzlumanska
      zaslugujaca na szacunek. Reszta powinna byc deportowana z Europy. To po prostu
      barbarzynska dzicz ktora teraz w czasie demonstracji pokazuje co potrafi
      depczac flagi i podpalajac ambasady. Teraz ci bezczelni fanatycy chca podawac
      Rzeczpospolita do sadu. A won z Europy brudasy!
      T.
      • uu1 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 16:27
        To po prostu
        > barbarzynska dzicz ktora teraz w czasie demonstracji pokazuje co potrafi
        > depczac flagi i podpalajac ambasady.
        Słyszałeś może o pomyśle muzeum im. R. Kuklińskiego?
      • rekinxxl Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 16:27
        jak europa im sie nie podoba to niech wracaja do siebi nikt za islamistami nie
        bedzie plakac/gdybysmy nie byli zalezni od ropy ...0 kontaktów - bóg z nimi!!!
      • australopitecus Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 23:12
        Oczywiscie! Przeprosic za pohanbienie narodu musza: premier. minister sparaw
        zagranicznych, Rokita, i reszta.
    • legrange Nie przepraszać kopniętych morderców 06.02.06, 16:26
      Czas na obronę cywilizacji zachodniej przed tą wściekłą tłuszczą. I tu nie ma co
      przepraszać, tylko czeczeńskich muzułmanów w Polsce otoczyć szczególną
      obserwacją. Bo jak kolesie, na wezwanie swych braci w wierze, zorganizują w
      Warszawie na Rondzie Dudajewa wielkie BUM, to się zatrzęsie cały kaczoland.
      • rekinxxl Re: Nie przepraszać kopniętych morderców 06.02.06, 16:29
        czeczency wczesniej czy pozniej pokaza prawdziwa twarz ale to bedzie za pozno
        ...polak madry po szkodzie..
    • alkud Ten mufti to ultra-radykalny WAHABITA 06.02.06, 16:28
      kształcił się w Arabii Saudyjskiej gdzie
      wyznawanie czegokolwiek poza islamem jest ZABRONIONE...

KARYKATURY MAHOMETA
      religiapokoju.blox.pl/
    • marcus_crassus buhahahah...usatysfakcjonowac moze tylko 06.02.06, 16:30
      przejscie na islam :)))

biedny facet. myslal ze takie slowa ich zadowola.

a miskiewicz pobieral nauki w najbardziej tolerancyjnym panstwie na swiecie - arabii saudyjskiej
    • lodz123 I GOEBELLS I GAUDEN ZACZYNAJA SIE NA LITERE "G" 06.02.06, 16:40
      Nie mysle aby to byl przypadek.
      • brynk Re: I GOEBELLS I GAUDEN ZACZYNAJA SIE NA LITERE " 06.02.06, 17:03
        lodz123 napisał:

> Nie mysle aby to byl przypadek.
        jeszcze był Guevara, Gargamel , Gucio i Cezar, Gomółka WŁadek , Gierek Edek ,
        Golda Meier, .....
    • vaterunser Pan Gauden nie ma nikogo przepraszac! 06.02.06, 16:41
      Ten swiat juz calkiem zwariowal!

Mam tylko jedno pytanie do obroncow uczuc religijnych muzulmanow: Jesli jakis imam wpadnie na
      pomysl, ze jego i innych muzulmanow uczucia religijne sa urazone na widok spodniczki mini i duzego
      dekoltu i rozpocznie nagonke na dziewczyny, czy wtedy tez pan premier i inni Wystraszeni beda
      przepraszac za niewychowane dziewuchy?

Inna uwaga: W swiecie muzulmanskim byly przedstawione zupelnie inne karykatury Mahometa, w calej
      aferze chodzi wylacznie o prowokacje.

Lepiej by bylo, zeby Europa wspolnie zastanowila sie, jaka zajac pozycje, przyda sie w przyszlosci.

Jak widzialam wczoraj kajanie sie Marcinkiewicza, wstydzilam sie za niego. Za to bylam bardzo dumna
      z Angeli Merkel - ona przynajmniej umie sie w tej sprawie zachowac.

Wielka szkoda, ze muzulmanie w Polsce tez sie daja oglupiac i fanatyzowac.
      Pozdr.
    • obywatelgkar Gauden, miej honor i podaj sie sam do dymisji! 06.02.06, 16:44
    • anka1 Re: Dunczycy z Polakow zrobili trucicieli czy 06.02.06, 16:46
      pamietacie sprawe polskich malin , ktorymi podobno sie biedacy zatruli ?
      teraz w Polsce gazeta przedrukowuje karykatury ktore oni w swojej gazecie
      zamiescili i to po tym jak redaktor tej gazety juz muzulmanow przeprosil.
      dziwna, smierdzaca sprawa. kto chce na tym ogniu swoj obiad ugotowac ?
      Meller i Marcinkiewicz maja racje, ze przeprosili muzulmanow a panem Gaudenem
      moze sie ABW powinna zajac ...
    • jerzy.kosecki Re: 1-800 06.02.06, 16:48
      Masz rację, że to najlepszy dziennik polskojęzyczny, ale wydaje mi się, że to
      nie jest polska gazeta (chyba właścicielem jest koncern niemiecki albo
      francuski ?). Cała perfidia polega na tym, że redakcja dopusciła sie ewidentnej
      prowokacji nie na swój rachunek ! Popieram stanowisko polskiego rządu.
    • brynk Gałgan - aleś dostał cykora, strach dupe ściska... 06.02.06, 16:54
      ...jednak padłes na kolana przed muzułmanami ....hihihihihi , dobrze ci
      dziadu ....hhihihihih
    • brynk B.Laden wie gdzie urzeduje Gauden 06.02.06, 16:56
    • andre_kuba Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 16:56
      A za co tu kogo przepraszac, a Oni nie zabijajo w imie ( Boga) ????

andre berlin.
    • looke1 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 17:04
      Na opak. Kto kogo powiien przepraszac. "My za rysunki" czy motloch palacy flagi
      budynki i czyniacy pogromy??!! Kto kogo i czyje uczucia obraza. Godzenie w
      wolnosc i jest ingerencja, a palenie ambasad wypowiadaniem wojny. I my mamy
      jeszcze za to przepraszac? Moze od razu na przeprosiny wybudowac pare meczetow i
      ofiarowac jakis teren na oboz treningowy dla tamtejszych patiotow? Looke
    • rojek40 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 17:06
      Zbyt duzo nieszczesc wyznawcy tej wiary czynili i czynia na Ziemi aby ich przepraszac.Ten kto nie
      szanuje zycia swojego i innych,powinien byc potepiany.
    • antonioni1 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 17:08
      Każdy ma prawo mówić to co chce i pluć na to co chce. Ale jeśli powiedziałby
      coś na temat mojej matki, obojętnie kim by ona nie była, dostałby ode mnie w
      ryja, a gdybym sam tego nie miał siły tego zrobić wynajął bym paru pryciarzy,
      którzy by to za litrówkę zrobili. Wydatek znikomy w porównaniu z obrazą. A
      gdyby ktoś napluł na moją matkę, to żadna operacja plastyczna by mu nie
      pomogła. Dotarło? Ja nie wiem, czy Mahomet był prorokiem i czy miał objawienia
      czy nie. Nie byłem przy tym, więc nie wiem. Ale są ludzie, którzy w to
      wszystko, co jest napisane w Koranie wierzą. Ponieważ jest to ich wiara,
      przekonanie itp. to niech sobie je mają. To zupełnie ich sprawa. Dlaczego ktoś
      ma mi formować moje życie na swój obraz i podobieństwo? Przypomina mi się
      zdanie jednej lekarki, która jak dotąd żyje na bakier z Panem Bogiem, chociaż
      nie do końca. Jej pacjent, ksiądz powiedział do niej: bo ja nie wiedziałem, czy
      pani jest wierząca. A ona na to: no to teraz już ksiądz wie, że jestem
      niewierząca, ale co to ma wspólnego z leczeniem księdza? Twarda kobieta po
      dzień dzisiejszy, ale ma uzasadnione pretensje do Pana Boga. Przeszła ciężkie
      dzieciństwo. Adoptowane dziecko. Była powstańcem warszawskim. Czy tak trudno
      uszanować świętości określonej grupy społecznej, wierzącej itd? Czy tęcza jest
      koloru biało-czarnego? Czy palce u jednej ręki są tego samego wymiaru? Niech
      ktoś, kto chce myśleć, pomyśli.
    • tytus75 Calkiem niewesole obrazki((((( 06.02.06, 17:10
      Szalenstwa, ktore obserwujemy w swiecie Islamu w zwiazku z karykaturami w
      pismach dunskich, naprowadzaja niektorych poprawnych politycznie autorow na
      pociweszajaca mysl: "Dunczycy sami sa sobie winni. Obrazili obce uczucia
      religijne, a tu jeszcze glupia Europa sie uparla, prowokuje muzulmanow."

Ci szanowni autorzy nie zauwazaja kilku drobiazgow.

Po pierwsze.
      Od momentu publikacji Szatanskich karykatur minelo pol roku. Gdzie wiec wowczas
      bylo to tak obrazone i sponatniczne uczucie religijne? Dlaczego rozgorzalo sie
      dopiero teraz i tak powszechnie - od Syrii do Indonezji? Wszedzie sa studiowane
      te karykatury?

Po drugie.
      W Europie obowiazuje regula, jezeli ktos czuje sie obrazony i upokozony przez
      publikacje, wystosowuje pozew sadowy. Nie wobec kraju (zasada "winy zbiorowej"
      nie jest w Europie popularna po Hitlerze) lecz wobec konkretnego dziennikarza,
      wydawcy, etc.
      Rezygnujac z tej reguly , muzulmanscy obywatele Europy (i nie Europy tez)
      proboja NARZUCIC EUROPIE SWOJA LOGIKE. A Europa czemus nie jest z tego
      zadowolona. Czyzby wylacznie z upartosci?

Po trzecie.
      Podpalenia ambasad i pogromy - to niecio nieadekwatna reakcja na karykatury,
      nie?. Ta reakcja jest tym bardziej dziwna, ze dunczycy (dziennikarze i
      dyplomaci) akurat przeprosili. Co prawda, swoich dziennikarzy w ramach
      przeprosin nie zasztyletowali, jak zasztyletowano w Holandii Teo van Gogha. Wiec
      ich przeprosiny moga uchodzic za NIEWYSTARCZAJACE - z punktu widzenia FANATYKOW
      RELIGIJNYCH. Lecz z punktu widzenia tradycji europejskich sa one WYSTARCZAJACE.
      Czy warto Europie zmieniac swoje tradycje pod presja pogromow? W kazdym razie
      spieszyc sie z tym raczej nie nalezy.

Moral.
      Dunscy obywatele-muzulmanie (caly skandal zaczal sie z ich nadania) proboja
      NARZUCIC "swoja regule obcemu klasztorowi". DLA POCZATKU WPROWADZIC CENZURE
      MEDIOW DUNSKICH. A cenzura w Danii od dawna jest zniesiona. I Dunczycy nie
      zamierzaja jej odnawiac - nawet pod grozba pogromow. I kiedy europejczycy
      przedrukowuja te karykatury, to moze nie jest to "dziecinna upartosc", lecz
      calkiem dorosla riposta - NIE ZASTRASZYCIE NAS! A europejskim dziennikarzom WE
      WLASNYM DOMU niestety jest czego sie bac.
      «Starcie cywilizacji», o ktorym lekko wspominaja politycznie poprawni autorzy -
      jest jak sie to mowi- "faktem oczywistym z punktu widzenia medycyny". Wiec spor
      tu nie o karykatury. To – tylko POWOD.Powod o ktorym i wspomnieli tylko po pol
      roku.
      Przybyli do Europy muzulmanie (nie wszyscy, lecz pewna aktywna ich czesc)
      prowadza to starcie po swojemu. Europejczycy STAWIAJA OPOR EKSPORTOWI WARTOSCI
      ISLAMSKICH - po swojemu.
      W tym starciu jestem po stronie Europejczykow.
      Dlaczego?

Dla tego, ze europejczycy NIE dyktuja muzulmanom - w Europie i poza jej
      granicami - jak tamci maja wypowiadac sie o chrzescijanach, natomiast muzulmanie
      DYKTUJA europejczykom, jak tamci MAJA PRAWO U SIEBIE W DOMU, w ramach WLASNEJ,
      EUROPEJSKIEJ KULTURY wypowiadac sie o Islamie, a jak - nie maja prawa.

I najwazniejsze. Przed nami - kolejna proba sil. Kolejny etap dlugiej wojny
      cywilizacji.

Jezeli generalnie w tej wojnie zwycieza wartosci europejsckie, to europejczycy
      pozostana soba, a islamisci - soba. Jezeli natomiast gora beda wartosci
      islamskie, to islamisci pozostana soba, a juz europejczycy - U SIEBIE W DOMU-
      zrezygnuja z wartosci europejskich. A mianowicie: z panstwa swieckiego, z
      wolnosci mediow (ktora oczywiscie dopuszcza nietaktowne wypowiedzi, za ktore
      mediom sa wytaczane procesy), z mozliwosci «wszystko poddawac watpliwosci",
      sceptycznie, ironicznie, tolerancyjnie patrzec na caly otaczajacy swiat, w tym
      na siebie samych. Europa z wielkim trudem wychowala siebie w duchu tych
      wartosci. Probowali ja od tych wartosci "oduczyc" – nazisci, komunisci...
      Teraz znowu proboja. I to mi sie nie podoba, panstwo "politycznie poprawni"!
      • gnago Re: Calkiem niewesole obrazki((((( 06.02.06, 20:38
        jak już napisałem na forum embargo na bliski wschód minimum roczne. Dieta z
        daktyli, sezamu i piasku każdego rozumu nauczy. Co do paliw są od kilkunastu lat
        blokowane technologie ropę zastepujace. I bliski wschód wróci do stanu sprzed
        100lat tj. nieistotnego zadupia na ziemi o wspaniałej historii
    • tytus75 KROLICZA TOLERANCJA 06.02.06, 17:12
      Wiece co: nie ma Boga poza Allahiem, jest Bog poza Allahiem, ja o tym nawet
      myslec nie chce. To zagadnienie lezy poza granicami moich zainteresowan. Ale
      przy tym ja z szacunkiem podchodze do uczuc innych ludzi. Do roznych uczuc
      roznych ludzi. I powiedzmy w Pakistanskim czy Saudyjskim miescie, czy tez
      Sudanskiej badz Czeczenskiej wiosce ja nigdy nie bede chodzil goly po pas. Lecz
      na plazy Monaco nie bede siedzial w koszuli tylko dla tego, ze obok moga sie
      znalezc kobiety muzulmanskie. A wszystko prowadzi do tego, ze trzeba bedzie.

W Ameryce juz dosyc dawno nie linczuje sie Murzynow, a w Europie nie pali sie
      Maurow. Naodwrot, teraz to potomkowie maurow pala miasta europejskie. Ja nie
      jestem zdania, ze to jest cena tolerancji. Ze to niby Zachod, z jego przez
      stolecia wymeczona etyka teraz okazal sie bezbronny wobec najscia barbarzyncow,
      ktorych sam wpuscil do swojego swiata. Wina Zachodu jest w czyms innym - nie
      wypracowal scislych regul wspoldzialania ze swiatem muzulmanskim, bezkrytycznie
      przyjmujac zalozenie, ze otwarte objecia sa gwarancja od agresji z przeciwnej
      strony. Ba, nawet samo podjecie zagadnienia o zasadniczym niepodobienstwie dwoch
      swiatow czesto jest uwazane jest jezeli nie za ksenofobiczne to conajmniej
      etycznie watpliwe! A czy wogole potrzebne sa jeszcze jakies dowody po tragedii
      11 wrzesnia?? Chodzi nawet nie o potwornosc tej zbrodni. Sprawa w innym:
      milliard ludzi na planecie cieszyl sie ze smierci niewinnych ofiar. Ale cieszyc
      sie mozna tylko ze smierci wroga. A wiec logiczne, ze uwazaja nas za swoich
      wrogow. To co, nie jest czynnik zagrozenia??!!

Dzis w Libanie i Syrii plona dunskie i szwedzkie ambasady, fala oburzonych
      protestow przeszla przez caly swiat arabski. Setki tysiecy ludzi zawziecie
      protestuja przeciwko barku szacunku wobec swojej religii. Poczuli sie upokorzeni
      i obrazeni przez kilka karykatur, opublikowanych w malej lokalnej gazetce pare
      miesiecy temu. Gazeta ta ukazuje sie w niezrozumialym jezyku, tysiace kilometrow
      od ich domow, w kraju, o ktorym przetlaczajaca wiekszosc protestujacych,
      wczesniej nawet nie slyszala. A przy tym jaka zadziwiajaca mobilizacja:dzien,
      drugi - i juz plonie caly swiat arabski! I cala ta swiatowa histeria cudownym
      trafem zbiega sie w czasie z zaostrzeniem stosunkow spolecznosci swiatowej z
      Iranem, z przekazaniem nuklearnego dossier Iranu do Rady Bezpieczenstwa ONZ.

Innymi slowy zetknelismy sie z demonstracja sily calkiem konkretnej
      spolecznosci, zmuszajacej, na przyklad, autorow tych slawetnych karykatur do
      chowania sie - do zmiany adresow i nazwisk. To znaczy do lamania i mieszania
      wlasnego zycia. A opinia publiczna i rzady krajow Europy rozwinely zaciekla
      dyskusje na temat stosunku do wydarzenia. Co jest wazniejsze: wolnosc slowa czy
      poprawnosc polityczna? I dziwne jest , ze nikogo nie oburza i nie przeraza
      sytuacja, kiedy w centrum Europy czlowiekowi grozi smiertelne niebespieczenstwo
      tylko dla tego, ze pozwolil sobie NIE TAKI obrazek. A wiec oznacza to , ze
      jestesmy gotowi do zycia w swiecie gdzie beda nas mordowac za obrazki, ksiazki
      czy nawet poprostu za wygloszone mysli? Tylko dla tego, ze ogromna czesc ludzi
      na planecie uwaza to za wystarczajacy powod do pozbawienia innego czlowieka
      zycia. A co z tymi ktorzy sa przeciwni takiemu stawianiu zagadnienia? Nadal
      musza demonstrowac tolerancje? Mozna oczywiscie, ale bedzie to tolerancja
      krolikow wobec wezy. Weze, bez watpienia, docenia te wysokosci ducha na ktore
      wyniosla kroliki ich wielowiekowa cywilizacja, ale potem wszystko jedno pozra je
      z nie mniejsza przyjemnoscia. A potem jeszcze sie posmieja z tak wygodnych norm
      etycznych ich bylych sasiadow w swiecie zwierzat.
    • aby Co to za przeprosiny? 06.02.06, 17:15
      Redakcja GW:
      Ta forma informacji jest nie do przyjęcia.
      Należało zacytować dosłownie to, co zostało wypowiedziane.

W obecnej sytuacji niemożliwa jest ocena, czy to były rzeczywiste przeprosiny typu
      1/ "I am sorry", tj. przepraszam za to co zrobiłem, czy
      2/ "regrets" (ubolewanie), tj. przepraszam, że za to ktoś poczuł się dotknięty,
      lub mógł poczuc się dotknięty
      (implikacja: sprawca jest niewinny, zaś problemem jest nadwrażliwość skarżącego).
      Drugi z wymienionych tu sposobów jest typowy dla USA (rząd, korporacje).
      Regrets at the most, sorry NEVER.
      Niewykluczone, że tego rodzaju wybieg zastosował redaktor gazety zapatrzonej w
      amerykańskie wzory, ale to tylko przypuszczenie.
      • aby Przeprosiny - kpiny Flemminga Rose'a 06.02.06, 17:35
        Flemming Rose, redaktor ds. kultury w Jyllans-Posten, sprawca całego
        zamieszania, też przeprosił (a precyzując 'wyraził ubolewanie'), co podkreśla
        Gaztea Wyborcza i inne polskie media.

Pytany następnie o to jest przedmiotem tego ubolewania odpowiedział:
        "To tak jakby pytać, ofiarę gwałtu, czy żałuje tego, że poszła na piątkową
        dyskoteke w krótkiej spódniczce."
        ("Asking me that question is like asking a rape victim if she regrets wearing a
        short skirt Friday night at the discotheque", cyt. w BBC)
    • mike3ski Panie Gauden, to jest kpina, 06.02.06, 17:27
      a nie przeprosiny.
      Czekamy na przeprosiny, a nie bezsensowne usprawiedliwienia
    • domk1 POLSCY MUZUŁMANIE! WYJEDŹCIE TAM GDZIE WAS SZANUJĄ 06.02.06, 17:34
      Sa przecież kraje w których muzułmanie sa obdarzani szacunkiem, nie muszą się
      męczyć w tej zgniliźnie i dekadencji chcarakterystycznej dla zgniłego Zachodu i
      Polski również.
      Na pewno rządy Arabii Saudyjskiej, Iranu, Maroka, Syrii i podobnych krajów
      otoczą was opieką i zapewnią wam szacunek dla waszej religii i samego Mahometa.
      Nikt was tutaj nie trzyma.
      Nie podoba wam się tutaj, nie lubicie czytać gazet - droga wolna.
      • aby Re: POLSCY MUZUŁMANIE! WYJEDŹCIE TAM GDZIE WAS SZ 06.02.06, 17:43
        I bliżej niż na Madagaskar, i oferta atrakcyjniejsza.
        Złagodniało nam panisko.
    • hanyska2 Nie bylo za co przepraszac. Nie nie 06.02.06, 17:36
      uraza muzulmanina bardziej niz prawda o jego religii.

michellemalkin.com/archives/004448.htm
      www.thesun.co.uk/article/0,,2-2006050831,00.html
      Otoz problem polega na tym, ze te karykatury to satyra na islam, bo on wlasnie
      taki jest i tylko strach przed jego agresywnoscia oraz lek przed utrata
      elektoratu muzulmanskich wyborcow, nakazuje zachodnim politykom nabrac wode w
      usta. To przerazajace, ze nie aresztowano nikogo (jeszcze) z owych "pokojowych"
      demonstrantow z piatku sprzed ambasady Danii w Londynie (a bylam tam!!!), oni
      otwarcie gwalcili prawo brytyjskie, ktore zabrania nawolywania do agresji i
      gwaltu! Natomiast aresztowano tych kilku nieszczesnikow, ktorzy mieli odwage
      przyniesc ze soba owe karykatury!!!! Jaki przepis prawa brytyjskiego lamali????
      W krajach arabskich drukuje sie setki zydozerczych i anty-izraelskich karykatur
      dziennie, w krajach zachodnich lzy i wysmiewa sie chrzescijanstwo, a nikt z
      wyznawcow tych religii nie grozi owym karykaturzystom obcieciem glowy, nie
      podpala ich ambasad ani nie rozrywa na kawalki ich flag. W tym kontekscie
      nalezy przypomnie jak traktuje sie Zydow i chrzescijan w krajach islamskich -
      podpalanie kosciolow, mordowanie bezbronnych chrzescijanskich Indonezyjek w
      drodze do szkoly, uzywanie Biblii ...do podcierania w kosciele Narodzenia w
      Betlejem, ludobijstwo chrzescijan we Wschodnim Timorze, a teraz czarnych
      chrzescijan w Darfurze, kara smiecri za praktykowanie chrzescijanstwa w Arabii
      Saudyjskiej, obcinanie glow zachodnich zakladnikow na zywo w TV, i my mamy ich
      przepraszac za te wierne historycznej prawdzie karykatury????? No przeprasza,
      ale chyba jestesmy albo wariatami albo samobojcami!

To niewiarygodne do jakiego stopnia rzady europejskie, a w szczegolnosci Wielka
      Brytania, podporzadkowuja sie zadaniom muzulmanskiej mniejszosci! Im bardziej
      idzie sie im na reke, im bardziej uwzglednia sie ich religijne potrzeby, tym
      bardziej sie rozzuchwalaja. W szkole mojej corki (panstwowa, swiecka szkola!)
      utworzono dla nich sale modlitwy (nie ma zadnych dla innych wyznan!),
      muzulmankom wolno nosic hidzaby, podczas , gdy krzyzyk mojej corki zostal
      skonfiskowany wielokrotnie przez nauczycielki (o czym dowiedzialam sie przez
      przypadek i o co tocze wojne). Takich przykladow politycznej poprawnosci, ktora
      zaszla duzo duzo za daleko i faworyzuje muzulmanow moge podac setki - np. w
      wiezieniach brytyjskich zakazano straznikom noszenia znaczkow (notabene
      zakupionych w ramach poparcia dla jakiejs organizacji charytatywnej) z
      angielska flaga (Krzyzem Sw. Jerzego), bo...uraza uczucia muzulmanskich
      wiezniow (ktorych jest wiele) przez skojarzenie z wyprawami krzyzowymi! To
      zgroza! Nikt w Polsce nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji. Mowie to jako
      matka, ktora swiadomie wyslalam swoje dzieci do panstwowej szkoly (zamiast
      katolickiej) wierzac, ze rozszerzy to ich kulturow horyzonty, ze nauczy ich
      toleracji! Moj Boze! Teraz ta szkola prowadzi krucjate przeciw mojej wierze.
      Nie jestem rasistka, jestem tylko i wylacznie przeciwna islamowi, ktorej jest
      religia podboju, agresji i podporzadkowania sobie calego nieislamskiego swiata.
      Ogarnia mnie szyderczy smiech, gdy oskarza sie Abu Hamze o ekstremizm islamski,
      o sprzeniewierzenie sie pokojowym naukom tej religii, przeciez Hamza to po
      prostu dobry muzulmanin, ktory wypelnai poslanie swego proroka Mahometa.
      Wystarczy otworzyc Koran, czy to az tak duzo dla zachodnich politykow? Wiemy
      doskonale, do czego doprowadzila ugodowa polityka Chamberlaine'a.
      Tak oto Mohamet rozprawial sie z tymi, ktorzy osmielili sie pisac satyryczne
      wiersze na jego temat - oto jeden przyklad z wielu - los poetki (matki 6-ga
      dzieci, najmniejsze bylo przy jej piersi, gdy zostala zasztyletowana na rozkaz
      Mohameta):
      "Asma was a poetess who belonged to a tribe of Medinan pagans, and whose
      husband was named Yazid b. Zayd. She composed a poem blaming the Medinan pagans
      for obeying a stranger (Muhammad) and for not taking the initiative to attack
      him by surprise. When the Allah-inspired prophet heard what she had said, he
      asked, "Who will rid me of Marwan’s daughter?" A member of her husband’s tribe
      volunteered and crept into her house that night. She had five children, and the
      youngest was sleeping at her breast. The assassin gently removed the child,
      drew his sword, and plunged it into her, killing her in her sleep.
      The following morning, the assassin defied anyone to take revenge. No one took
      him up on his challenge, not even her husband. In fact, Islam became powerful
      among his tribe. Previously, some members who had kept their conversion secret
      now became Muslims openly, "because they saw the power of Islam," conjectures
      Ibn Ishaq.
      Source: Ibn Ishaq, pp. 675-76 / 995-96."
      Religia milosci i pokoju! Czy kto w to watpi? Nie radze, bo...poleci glowka.

----------------------------------------------------------
      • hanyska2 Szanowny Panie Gauden 06.02.06, 17:44
        Wystarczy wziac do sadu Koran na swiadka i wygrana jest pewna, a swiat wreszcie
        oswiecony.
        ----------------------------
        www.eurojihad.org
        www.anglicansforisrael.com
        www.jihadwatch.com
        • aby Re: hanyska2 06.02.06, 17:59
          Re: hanyska2.
          Wystarczy otworzyć Anglicans for Israel, telewizję Revelation i kilka podobnych
          programów amerykańskich chrześcijan, by zobaczyć na poczesnym miejscu gwiazdę
          Dawida lub menorę. Krzyża nie ma na drugim planie, nie ma go wcale.
          Christain message sprowadza się do solidarności z Izraelem.
          Nie wątpię, że zdaje sobie Pani z tego sprawę.
          • aby Demonstranci w The Sun 06.02.06, 18:24
            A propos piątkowych demonstracji. Nie wątpię, że Pani zna angielską słabość do
            aranżowania publicznych ceremonii. Czy sądzi Pani, że te groźnie wyglądające
            postacie z najbardziej szokującymi plakatami nie zebrały się w starannie
            skomponowane grupy po to, by zmieścić się na zdjęciach w The Sun i uzasadnić
            dopisany do tego 'rant'?
            Czy nie dopuszcza Pani myśli, że mogły to być osoby podstawione, na zasadzie
            rent-a-crowd, którym zagwarantowano bezpieczeństwo i DLATEGO policja ich nie
            zatrzymała w czasie pochodu, ani potem? Przecież mogła to zrobić!

Muslim Council of Britain i inne organizacje potępiły ekstremistyczne napisy,
            itd. Huzb ut Tahrir, której grozi delegalizacja, w obawie przed prowokacją
            zorganizowała własną demonstrację w sobotę. Podobno obyło się bez incydentów i
            problemów.

A propos Pani kłopotów ze szkołą - wierzę Pani co do joty.
      • artie39 Re: Nie bylo za co przepraszac. Nie nie 06.02.06, 23:35
        hanyska2 napisała:
        > uraza muzulmanina bardziej niz prawda o jego religii.

Hanyska - to że ciemny lud jest ciemny i kupuje różne ściemy, to mnie już nie dziwi. Ale niepojęte jest
        to, że spora część piszących tu na takich nie wygląda! Oni nie są ciemni, oni są ślepi!!! I to
        ślepotą najgorszą z możliwych, bo wypływającą z tchórzostwa!
        Bardzo szanuję, pozdrawiam, i życzę poradzenia sobie z kłopotami i głupotą ludzką. A

• uniaeuropejska1 Re: Gauden przeprasza tych, których uraziła publi 06.02.06, 17:49
      Nie przełykaj to co ciebie nie dotyczy.Niech to przełykają muzułmanie.A Gauden
      winien pozostac na stanowisku.Islam nie będzie nam dyktował treści karykatur.
    • slavik222 Gauden przywrócił swoją wiarygodnosc 06.02.06, 17:55
      Kazdy popelnia blędy."Tylko krowa nie zmienia zdania".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka