Dodaj do ulubionych

Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka

• qc Jak to mozliwe? 24.02.06, 15:25
      Giertych "sika do namiotu" i jednoczesnie "jest w namiocie" ?
      • lukasito Re: Jak to mozliwe? 24.02.06, 15:33
        Taka kultura:)) Oni załatwiają te sprawy we własnym gronie;) Nie bez kozery
        Lepper mówił o trzech sroczkach. A, że sroczki z natury są luźne, to od czasu
        do czasu coś wypływa z namiotu i się dowiadujemy, że układy w nim nie należą do
        czystych...
      • antygo Re: Jak to mozliwe? 24.02.06, 17:25
        To Ty jescze nie znasz mozliwości Romka .On nie takie numery potrafi!Jeszcze
        nie raz będziesz GO podziwial!
    • rom48 Co to jes jak nie korupcja. ja ci dam to a ty mi 24.02.06, 15:33
      zalatwisz stanowisko. Jacek i Placek juz w dziecinstwie zostali moralnie spaczeni i nie oddzielaja dobra od zla i prawdy od klamstwa
    • princealbert po co nam RPD? Dzieci sie wychowuja na klapsach! 24.02.06, 15:39
      Marek Jurek juz dawno stwierdzil ze bite dzieci maja lepsze charaktery.

Ciekawe czy bity Marszalek Sejmu tez stanie sie lepszy?
    • sekwana2005 handel prawami człowieka i dziecka... 24.02.06, 15:43
      należę do tych nieszczęśników, którzy tą debatę widzieli w tv/wc na żywo..
      dla mnie wnioskiem jest, by p. Giertych albo p. Jurek bądź p. Tusk (wątpię, czy
      razem)zażadali powołania sejmowej komisji sledczej, w związku z ujawnieniem z
      trybuny sejmowej obrzydliwego handlu urzędami
      obrzydliwego - bo nowy rzecznik twierdzi, iz zajmować się będzie nie ochroną
      PRAW obywateli, lecz egzekucjom ich OBOWIAZKÓW wobec państwa, zaś kwalifikacje
      rzecznika dzieci wynikać mają z przynaleźności partyjnej i zdolności
      rozpłodowej (ile kandydatka ma dzieci?)
      pan Jurek i pan Giertych przyznali się (każdy na swój sposób) iż uczestniczyli
      w tym "targu żywym towarem"
      te same usteczka parę miesięcy temu domagały się kar więzienia dla prezydenta i
      premiera, bo "jest uzasadnione domniemanie" iż "te podejrzane osoby" rozmawiały
      o obsadzie stanowiska spółki naftowej...
      co dalej?
      dowiemy się, iż abepe Dziwisz dostał kapelusz kardynalski w wyniku aneksu 6a do
      umowy koalicyjnej między PiS a LPR?
      w zamian za etat pisuardessy sejmowej?
    • galan12 księżulo najlepszy / dla chłopczyków/ katolibowie 24.02.06, 15:50
      księżulo najlepszy / dla chłopczyków/ katolibowie wybierajcie
    • rom48 Do czego im prawa dziecka im potrzebne etay. 24.02.06, 15:56
      Teraz w ramach taniego panstwa powstanie kilkadziesiat podobnych urzedow. Koalicja ma duzo glodnych czlonkow
    • pw2221 jak z PO handlowało z LPrem becikowym to była koru 24.02.06, 15:57
      pcja czy nie ? niech mi ktoś wyjaśni !! może jan rokita ?
      • planitnyk Re: jak z PO handlowało z LPrem becikowym to była 24.02.06, 16:01
        "o rezimie totalitarnym mowimy wtedy, gdy panstwo stara sie podporzadkowac sobie i kontrolowac niemal wszystkie sfery oraz strony zycia obywateli, gdy stara sie narzucic wszystkim jeden, preferowany przez siebie, system ideologiczny, system wartosci i wzorow postepowania, gdy czyni to, poslugujac sie w rozleglym wymiarze przymusem. Podaje sie nastepujace cechy totalitaryzmu: struktura wladzy skupiona w reku jednostki lub grupy, ujednolicony aparat kontroli i jego przenikanie do wszystkich dziedzin form zycia spolecznego, rozbudowany system kontroli nas sfera zachowan, przekonan i pogladow" Wstep do prawoznawstwa- Zbigniew Salamonowicz
      • antygo Re: jak z PO handlowało z LPrem becikowym to była 24.02.06, 17:40
        Wyjasniam:to nie byla korupcja,bo PO nic nie otrzymała ani niczego w zamian nie
        obiecywała za poparcie tej kandydatury.Jezeli masz w domu encyklopedię,to
        zajrzyj i poczytaj sobie o korupcji.
    • abstracto Brat Jarosława K. już szykuje nowe orędzie? 24.02.06, 16:01
      Pewnie tak. Znowu trzeba będzie uważać na papierach.
    • isa.stern makrokorupcja w wydaniu PiS 24.02.06, 16:05
      becikowe i choćby renty górnicze, a handlowanie stanowiskami państwowymi, to
      chyba też jakaś forma korupcji - przy czym jasno trzeba zaznaczyć, ze PiS nie
      jest pionierem w tej dziedzinie przestępczości...;)))
      A na zakończenie, uważam, że Giertych bardzo brzydko się zachował
      mówiąc: "Kolegom z PiS wydaje się, że wszystkie stanowiska mogą obsadzić swoimi
      ludźmi" - mówił Giertych. Dodał, że takie działanie ma "krótkie nóżki"... takie
      naśmiewanie się z wyglądu Kaczyńskich i Gosiewskiego nie przystoi największemu
      polskiemu politykowi...;))))
      • uu1 Re: makrokorupcja w wydaniu PiS 24.02.06, 16:36
        A może to była taka "przerzutka umysłowa", że nie należy w jednym biegu puszczać
        charty i jamniki.
      • jerzy.kosecki Re: isie.stern 24.02.06, 16:38
        "najdłuższemu" pani Izo, tylko "najdłuższemu" ! A swoją drogą ten półinteligent
        polskiego parlamenty (z wyraźną skłonnością, ku ćwierci) Pan marszałek M. Jurek
        ma szczególna inklinację do nadużywania słowa "hanba", szkoda, że jak robił
        cyrk z Sejmu parę tygodni temu, to o tym słowie, już nie pamiętał !
        • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 16:48
          > szkoda, że jak robił
          > cyrk z Sejmu parę tygodni temu, to o tym słowie, już nie pamiętał !
          On go wtedy jeszcze nie znał. Wczoraj nauczył go specjalista od wanien, rur i
          drzwi garażowych. Razem z drugim - "niesłychane".
          • silesius.monachijski Re: uu1 24.02.06, 16:57
            szukasz na forum wypowiedzi prostackich? przeczytaj twoj ponizszy post

uu1 napisała:

> > szkoda, że jak robił
            > > cyrk z Sejmu parę tygodni temu, to o tym słowie, już nie pamiętał !
            > On go wtedy jeszcze nie znał. Wczoraj nauczył go specjalista od wanien, rur i
            > drzwi garażowych. Razem z drugim - "niesłychane".
            • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:00
              Co w tym tekście jest prostackiego? Kpina z noebolszewickiej nowomowy?
              • silesius.monachijski Re: sil 24.02.06, 17:05
                Zlosliwa (zeby nie powiedziec chamska) uwaga na temat Wassermana; ja mam
                dowody, ze Tusk w sprawie dziadka sklamal; i dzisiaj - tak mi sie wydaje -
                znow "inaczej" powiedzial prawde; dlatego przypomnienie sytuacji z dziadkiem
                jak najbardziej na miejscu; "wanna Wassermana" a "klamstwo Tuska" to nie to
                samo; zupelnie inny kaliber

uu1 napisała:

> Co w tym tekście jest prostackiego? Kpina z noebolszewickiej nowomowy?
                • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:13
                  W żadnej potyczce nie obowiązuje zasada, ze należy używać tego samego kalibru.
                  Jeżeli Tobie nie przeszkadza zachowanie pana W. w trzech poniższych sprawach, to
                  znaczy, że się staczasz. Przykro mi.
                  • silesius.monachijski Re: sil 24.02.06, 17:16
                    Nie, ale to ty wspomales cos o prostactwie; jezyk w jaki komentujesz sprawy
                    prywatne Wassermana (spor prawny miedzy nim a firma, ktora zdaje sie zle
                    wykonala robote) nie jest "wykwintny"; wiec nie pouczaj innych o tym, co to
                    jest prostactwo

uu1 napisała:

> W żadnej potyczce nie obowiązuje zasada, ze należy używać tego samego kalibru.
                    > Jeżeli Tobie nie przeszkadza zachowanie pana W. w trzech poniższych sprawach,
                    t
                    > o
                    > znaczy, że się staczasz. Przykro mi.
                    • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:17
                      Które słowo nie było "wykwintne"?
                      • silesius.monachijski Re: sil 24.02.06, 17:22
                        ja nie pisze o konkretnym slowie; pisze o stylu - ponoc ma to byc smieszne, a
                        wychodzi dosc jednak prymitywne szydzenie sobie z wygladu kaczynskich
                        czy "wanna Wassermana"; zreszta: pisz sobie co chcesz; tylko nie pouczaj
                        innych; naprawde nie jestes zadnym autorytetem; czytalem na innym watku twoja
                        dyskusje z rsh (cxhyba taki mial nick); tez zadne szczyty sztuki dialogowej to
                        nie byly

uu1 napisała:

> Które słowo nie było "wykwintne"?
                        • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:30
                          Jeżeli nie piszesz o czymś konkretnym, to o czym piszesz? Wanna pana W. nie jest
                          śmieszna. Jest "haniebna". Natomiast sprawa drzwi garażowych jest bardzo smieszna.
                          Co do rozmowy z <rsrh>, wzniosłem się na wyżyny, żeby nie zejść na "niziny". Ja
                          dla Ciebie nie chcę być autorytetem. Po prostu uważam, że Twój pierwszy tekst
                          był prostacki i dałem temu wyraz. Nie traktuj tego zbyt osobiście.
                          • silesius.monachijski Re: sil 24.02.06, 17:38
                            nie traktuje tego osobiscie; martwi mnie jedynie to, ze "widzisz zdzblo w oku
                            silesiusa, a belki w swoim wlasnym nie widzisz"; bycie asertywnym jak
                            najbardziej pozadane, ale moze to zmienic sie w manie wielkosci: "ja pisze same
                            madre i kulturalne teksty, zas inni prostackie"; nie zebym zywil takie obawy w
                            stasunku do Twojej osoby; jednak wiecej obiektywizmu i samokrytycyzmu nie
                            byloby czyms zlym (to oczywiscie dotyczy tez i mojej skromnej osoby)

uu1 napisała:

> Jeżeli nie piszesz o czymś konkretnym, to o czym piszesz? Wanna pana W. nie
                            jes
                            > t
                            > śmieszna. Jest "haniebna". Natomiast sprawa drzwi garażowych jest bardzo
                            smiesz
                            > na.
                            > Co do rozmowy z <rsrh>, wzniosłem się na wyżyny, żeby nie zejść na "niz
                            > iny". Ja
                            > dla Ciebie nie chcę być autorytetem. Po prostu uważam, że Twój pierwszy tekst
                            > był prostacki i dałem temu wyraz. Nie traktuj tego zbyt osobiście.
                            • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:46
                              Witaj. Wracasz do formy. Samokrytycyzmu nigdy za dużo - zgoda. Widzisz, ja
                              hołduję takiemu przekonaniu, że każdy inteligentny człowiek, jest przez 5 minut
                              na dobę kompletnym idiotą. I to jest w porządky. Natomiast kiedy te proporcje
                              się odwracają (5'/24h) zaczyna być niebezpiecznie. I temu próbuję przeciwdziałać.
                              • silesius.monachijski Re: sil 24.02.06, 17:51
                                mam nadzieje, ze w tym przeciwdzialaniu - podobnie jak ja - zawsze zaczynasz od
                                siebie

uu1 napisała:

> Witaj. Wracasz do formy. Samokrytycyzmu nigdy za dużo - zgoda. Widzisz, ja
                                > hołduję takiemu przekonaniu, że każdy inteligentny człowiek, jest przez 5
                                minut
                                > na dobę kompletnym idiotą. I to jest w porządky. Natomiast kiedy te proporcje
                                > się odwracają (5'/24h) zaczyna być niebezpiecznie. I temu próbuję
                                przeciwdziała
                                > ć.
                                • uu1 Re: sil 24.02.06, 17:52
                                  Oczywiście. :-)
                            • jerzy.kosecki Re: do silesiusa i uu1 24.02.06, 17:48
                              Ku.., Chłopaki jestem szczęsliwy to juz Wersal. Brawo. Widzicie jak fajnie
                              mozna sie słowami bawić !? Tak trzymać. Jak będzie inaczej sięgnę do argumentum
                              ad bacullum. Pamiętajcie.
          • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 16:59
            oj, nie; sprawdzał w słowniku już wtedy, jak dziennikarze wychodzili z
            konferencji, kiedy podpisano pakt strachu...:P
            • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:02
              Ale ktoś wyrwał strony z literą "h".
              • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:07
                no nie, w takim razi trzeba powołać komisję śledczą... ;)))
                • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 17:14
                  isa.stern napisała:

> no nie, w takim razi trzeba powołać komisję śledczą... ;)))

w składzie - Lepper, ziobro, wassermann, gosiewski, cymański, karski i
                  giertych:)) Myslę, że chłopaki wzniesliby się na wyzyny swoich
                  mozliwości...przecież nikt z nas nie wątpi, że potrafią być apolityczni:)
                  • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:18
                    niom, i w końcu chłopaki by nie wytrzyamli i też wykupiliby karnet do solarium,
                    bo to niedopuszczalne w państwie PiS, aby to Lepper tak rzucał się w oczy...
                    no chyba, że przymusowe szczepienie przeciwko żółtaczce...;)))
                    • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 17:32
                      isa.stern napisała:

> niom, i w końcu chłopaki by nie wytrzyamli i też wykupiliby karnet do
                      solarium,
                      >
                      > bo to niedopuszczalne w państwie PiS, aby to Lepper tak rzucał się w oczy...
                      > no chyba, że przymusowe szczepienie przeciwko żółtaczce...;)))

Nie wiem jak Karskiego podkolorować...trzeba by mu byo najpierw zgolić
                      rumcajsową brodę...zreszta jezeli chodzi o solarium, mogliby zrobic to w ramach
                      kolejnej akcji charytatywnej(jakże udanej)...kazdy na swoim łózku zamiast na
                      wybiegu...tłum dziennikarzy i notabli, przekąski..a chłopaki się smażą, kto
                      dłużej wytrzyma;)
                      • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:36
                        tak, a po wszystkim bilet w jedną stronę do kraju, w którym za bardzo nie będą
                        wyróżniać się karnacją...:)))
                        • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 17:51
                          isa.stern napisała:

> tak, a po wszystkim bilet w jedną stronę do kraju, w którym za bardzo nie
                          będą
                          > wyróżniać się karnacją...:)))

w okolice rowu afrykańskiego..między szympanse bonobo;)
                          • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:58
                            Bio, należy Ci się Nobel... znalazłaś brakujące ogniwo w teorii Darwina i
                            odpowiednio je umiejscowiłaś.....;))))
                            • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 18:01
                              isa.stern napisała:

> Bio, należy Ci się Nobel... znalazłaś brakujące ogniwo w teorii Darwina i
                              > odpowiednio je umiejscowiłaś.....;))))

Hehe...myslę, że mogliby sie w koncu pięknie róznić:D:D Samice bonobo
                              nauczyłyby chłopaków delikatności:)))
                              • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 18:08
                                a te małpy to są duze? bo do Romana, jeśli chodzi o wielkość, to pasowałyby
                                chyba tylko goryle szare...;DDDD
                                • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 18:09
                                  isa.stern napisała:

> a te małpy to są duze? bo do Romana, jeśli chodzi o wielkość, to pasowałyby
                                  > chyba tylko goryle szare...;DDDD

Nie za duze, za to bardzo napalone;)
                                  • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 18:18
                                    chachacha... Bio, ale mnie rozbawiałaś... dzięki, zdecydowanie poprawiłaś mi
                                    humor..:)))
                                    a chłopakom przydołoby się spożytkować swoją energię w nieco inny sposób, to
                                    może w parlamencie mielibyśmy więcej wyważonych wypowiedzi... a tak napięcie
                                    robi swoje...;)))
                                    • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 18:26
                                      isa.stern napisała:

> a chłopakom przydołoby się spożytkować swoją energię w nieco inny sposób, to
                                      > może w parlamencie mielibyśmy więcej wyważonych wypowiedzi... a tak napięcie
                                      > robi swoje...;)))

Wszystko przez tą sublimację popędów;)...Myślę, że byłaby to świetna terapia
                                      dla naszych narodowców...małpy nie muszą wiedzieć, że to akurat Romek (mogłyby
                                      mieć opory)...w końcu nie odbierają polskiej telewizji;)
                                      • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 18:59
                                        na pewno w chłopach nie byłoby oporów, w końcu wg Leppera nie można zgwałcić
                                        prostytutki.... cheche... ale czad, żeby później nie było tekstów w stylu, że
                                        nie można zgwałcić małpy...;)))
                                        • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 19:14
                                          a co maja te biedne malpy wspolnego z prostytutkami? nie obrazajmy zwierzakow

isa.stern napisała:

> na pewno w chłopach nie byłoby oporów, w końcu wg Leppera nie można zgwałcić
                                          > prostytutki.... cheche... ale czad, żeby później nie było tekstów w stylu, że
                                          > nie można zgwałcić małpy...;)))
                                        • bio.mum Re: isie.stern 24.02.06, 19:22
                                          isa.stern napisała:

> na pewno w chłopach nie byłoby oporów, w końcu wg Leppera nie można zgwałcić
                                          > prostytutki.... cheche... ale czad, żeby później nie było tekstów w stylu, że
                                          > nie można zgwałcić małpy...;)))

Powinni się cieszyć, że nikt im się nie będzie kazał z nimi żenić;)
                                        • clowley Re: isie.stern 25.02.06, 16:51

prostytutkę można zgwałcić tylko w samoobronie :P
                                          Łatwo się nauczyć panowania, trudniej rządzenia.
                • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:16
                  Kto wie, kto wie. Czy wiesz, jak rozpoczął rozmowę z G. Bushem niedawny gość z
                  Polski - "du ju spik inglisz?". Serio
                  • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 17:24
                    no tak; tego sie mozna bylo od Kwasniesskiego spodziewac; i jak te kurtke
                    Terminatora u Schwarzneggera uprosil; od razu bedzie mogl stworzyc nowa silna
                    lewice, ten nasz "terminator" (chyba - jak nazwa wskazuje - jest on raczej tym
                    specjalista od konczenia, a nie od zaczynania;

uu1 napisała:

> Kto wie, kto wie. Czy wiesz, jak rozpoczął rozmowę z G. Bushem niedawny gość z
                    > Polski - "du ju spik inglisz?". Serio
                    • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:32
                      Jesteś pewien, że chodziło o Al. K.? :-))
                      • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 17:40
                        znajac Ciebie, to o kogoz to innego moglo chodzic? no przeciez nie o
                        Kaczynskiego?

uu1 napisała:

> Jesteś pewien, że chodziło o Al. K.? :-))
                        • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:47
                          Bogusława?
                          • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 17:52
                            na niego jakos nie wpadlem (tzn. w sensie doslownym i przenosnym)

uu1 napisała:

> Bogusława?
                            • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:56
                              Naprawdę ogromna erudycja.
                        • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:47
                          Kaczyński ma na drugie Aleksander...!!!! :P
                          • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:51
                            Pełen tytuł brzmi Lech Aleksander I Niewielki.
                            • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 17:55
                              widzisz jak rozbudowany ten tytul; w odniesieniu do tego drugiego mowilo sie
                              prosto: "prezio", i juz kazdy wszystko wiedzial

uu1 napisała:

> Pełen tytuł brzmi Lech Aleksander I Niewielki.
                              • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 17:59
                                Fakt. Ale nie było potrzeby odróżniania go od..
                                • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 18:05
                                  min. Kalisza? no bo przeciez Niesiolowski cos kiedys wspominal
                                  o "pornogrubasach"

uu1 napisała:

> Fakt. Ale nie było potrzeby odróżniania go od..
                                  • uu1 Re: isie.stern 24.02.06, 18:09
                                    Był okres kiedy byli prawie identyczni.
                              • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 18:05
                                a mi podobało się, jak fajnie w jednej z gazet skrócili Kaczyńskiemu tytuł do
                                p. prez. ;))))
                            • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:56
                              uważam, że Mniejszy jest fajniejszy...;))) :P
                          • silesius.monachijski Re: isie.stern 24.02.06, 17:54
                            ale przeciez nie zalozy kurtki terminatora; do niej pasuje ten inny Aleksander

isa.stern napisała:

> Kaczyński ma na drugie Aleksander...!!!! :P
                • antygo Re: isie.stern 24.02.06, 17:56
                  Nikt tej kartki nie wyrwal.Jurek szukal wyrazow na"c"-myślał,że hanba pisze się
                  przez "ch".
        • isa.stern Re: isie.stern 24.02.06, 17:01
          panie Jurku, polecam pana uwadze rubrykę "Z życia koalicji, z życia
          opozycji" "Wprost", będzie pan wiedział, dlaczego "największy polski
          polityk", "najbardziej znany polski Mulat"... itd. ;)))
      • antygo Re: makrokorupcja w wydaniu PiS 24.02.06, 17:48
        • isa.stern Re: makrokorupcja w wydaniu PiS 24.02.06, 18:06
          antygo, co tak nieśmiało....;))))
    • faloyz Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 16:11
      Giertych mówi prawdę!!! Zobaczcie!!!
      cyt:
      "Kolegom z PiS wydaje się, że wszystkie stanowiska mogą obsadzić swoimi
      ludźmi" - mówił Giertych. Dodał, że takie działanie ma "krótkie nóżki".

A widział kto kiedy kaczkę z długimi nogami!?
    • faloyz Giertych prawdę mówi ! Zobaczcie! 24.02.06, 16:18
      cyt:
      "Kolegom z PiS wydaje się, że wszystkie stanowiska mogą obsadzić swoimi
      ludźmi" - mówił Giertych. Dodał, że takie działanie ma "krótkie nóżki".

<B>A widział kto kiedy kaczkę z długimi nogami!?<B#>
    • silesius.monachijski Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "prawde" 24.02.06, 16:41
      ...tylko czemu przypomniala mi sie ta historia z dziadkiem? hmmm
      • planitnyk Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 16:44
        pewnie dlatego ze jestes niemieckim murzynem :) i opowiada Ci twoj bauer opowiesci frontowe... moze dlatego co ??? wielbicielu kurskiego.

w koncu wszyscy slazacy wcielani do werhmachtu ORAz koreanczycy, rosjanie, gruzini, itd itd itd itd walczacy szczegolnie w44 np roku na froncie zachodnim to nie sa slazacy, koreanczycy itd itd tylko obrzydli nazisci hahahahahaha

coz za inteligencja z pana FILOZOFA hahahaha promieniuje

blask prawdy jak od I sekretarza :)

idz wydoic krowy bo cie zwolni bauer
        • silesius.monachijski "Blysk kultury" Tuskowca-bojowca 24.02.06, 16:51
          wiesz co biedny chlopczyku? z taka "kultura wypowiedzi" to ty mozesz jedynie
          sobie ze sclavusem pogadac; to jezyk kumpli spod budki z piwem; znajdz dl
          asiebi odpowiedniego interlokutora; do mnie nie pisz; do takiego rynsztoka sie
          nie znize; zas Tusk w sprawie dziadka klamal; kazdy o tym wie

planitnyk napisał:

> pewnie dlatego ze jestes niemieckim murzynem :) i opowiada Ci twoj bauer
          opowie
          > sci frontowe... moze dlatego co ??? wielbicielu kurskiego.
          >
          > w koncu wszyscy slazacy wcielani do werhmachtu ORAz koreanczycy, rosjanie,
          gruz
          > ini, itd itd itd itd walczacy szczegolnie w44 np roku na froncie zachodnim
          to
          > nie sa slazacy, koreanczycy itd itd tylko obrzydli nazisci hahahahahaha
          >
          > coz za inteligencja z pana FILOZOFA hahahaha promieniuje
          >
          > blask prawdy jak od I sekretarza :)
          >
          > idz wydoic krowy bo cie zwolni bauer
          • jo_123 Re: "Blysk kultury" Tuskowca-bojowca 24.02.06, 23:03
            >zas Tusk w sprawie dziadka klamal; kazdy o tym wie<
            "każdy" też wie, że "ciemny lud to kupi"
        • silesius.monachijski Moralnosc Kalego Planitnyka 24.02.06, 17:02
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=37417190&a=37445162.
          tak pisal planitnyk na innym watku; a co nabazgrozil ponizej, to widac; typowo
          POwskie rozdwojenie jazni

planitnyk napisał:

> pewnie dlatego ze jestes niemieckim murzynem :) i opowiada Ci twoj bauer
          opowie
          > sci frontowe... moze dlatego co ??? wielbicielu kurskiego.
          >
          > w koncu wszyscy slazacy wcielani do werhmachtu ORAz koreanczycy, rosjanie,
          gruz
          > ini, itd itd itd itd walczacy szczegolnie w44 np roku na froncie zachodnim
          to
          > nie sa slazacy, koreanczycy itd itd tylko obrzydli nazisci hahahahahaha
          >
          > coz za inteligencja z pana FILOZOFA hahahaha promieniuje
          >
          > blask prawdy jak od I sekretarza :)
          >
          > idz wydoic krowy bo cie zwolni bauer
          • jerzy.kosecki Re: sislesiusie, sam swoją ślepotą 24.02.06, 17:17
            sciągasz obelgi na swoją głowę ! Przecież "wanna Wassermanna" przejdzie do
            historii tak, jak "butelka Lejdejska", "gruszka Baosermanna" i inne. Poniał,
            aby nie powiedzieć fersteien Sie !
            • antygo Re: sislesiusie, sam swoją ślepotą 24.02.06, 18:06
              Muszę Ci wytknąć błedy formalne:to była gruszka Bessemera,a pisze się VERSTEIEN
              anie fersteien.
              • jerzy.kosecki Re: antygo 24.02.06, 20:04
                Masz rację ! Lapsus hodie, mimo to jet mi wstyd.
      • 123zly Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 16:48
        silesius.monachijski napisał:

> ...tylko czemu przypomniala mi sie ta historia z dziadkiem? hmmm

wyjdz z tego forum tu NIKT cię nie lubi!!!!!
      • uu1 Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 16:51
        Znowu zapomniałeś czym się różni prostota od prostactwa? Twój post to prostactwo.
        • silesius.monachijski Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 16:54
          trudno, zeby byli dzialacze pzpr mogli byc ekspertami od kultury; chyba
          od "kultury proletariackiej"; a tak na marginesie: twoje/wasze wypowiedzi na
          temat Kaczynskich, ich wygladu, etc, to juz nawet nie prostactwo; to jezyk
          siegajacy rynsztoka

uu1 napisała:

> Znowu zapomniałeś czym się różni prostota od prostactwa? Twój post to
          prostactw
          > o.
          • jerzy.kosecki Re: silesiusie, życzę Ci aby twoje dzieci 24.02.06, 17:01
            wygladały tak, jak Ci, których z takim oddaniem bronisz. Zadowolony !?mit
            kameradschaftlichem gruss aus Heimat
            • silesius.monachijski Drogi jerzy.kosecki 24.02.06, 17:09
              Najglupszym "argumentem" (bo to nie jest zaden argument) jest argument ad
              personam; wiedzieli juz o tym satrozytni Grecy (np. do Sokratesa, ktory ponoc
              byl brzydki, mawiali sofisci: "Jakze Sokrates moze mowic prawde, skoro ma taki
              wyglad"?). I od tego mniej wiecej czasu wiadomo, ze najwiekszym glupcem jest,
              kto tak polemizuje. Wcale nie osmieszyles Kaczynskich: osmieszyles siebie

jerzy.kosecki napisał:

> wygladały tak, jak Ci, których z takim oddaniem bronisz. Zadowolony !?mit
              > kameradschaftlichem gruss aus Heimat
              • 123zly Re: sisilesius.monachijski 24.02.06, 17:13
                czy twój adwokat namierza wszystkich forumowiczów?
                • silesius.monachijski Re: sisilesius.monachijski 24.02.06, 17:18
                  nier, tylko tych dwoch "szczegolnie yntelygentnych", ktorzy wyrazili publicznie
                  opinie, ze jestem pedofilem (chodzi o koltera i sileniusa); ´w ten sposob nikt
                  mnie nie bedzie tutaj obrazac

123zly napisał:

> czy twój adwokat namierza wszystkich forumowiczów?
              • jerzy.kosecki Re: Drogi jerzy.kosecki 24.02.06, 17:21
                Kochany Silesiusie, Ty mnie "drogi" a ja ci furt "kochany" Zostaw te uczone
                asocjacje "od Waregów i Greków" zostaw ! Nie widzisz, że w sumie jest to
                świetna zabawa ? Ja ciezko w pracy zapie..m, więc po, sie bawie. a to
                jest "andere Sache" no nie Pa.
                • silesius.monachijski Re: Drogi jerzy.kosecki 24.02.06, 17:26
                  A to co innego; jak zabawa, to i ja bardzo chetnie; koncowka karnawalu, wiec
                  mozna sie i pobawic

jerzy.kosecki napisał:

> Kochany Silesiusie, Ty mnie "drogi" a ja ci furt "kochany" Zostaw te uczone
                  > asocjacje "od Waregów i Greków" zostaw ! Nie widzisz, że w sumie jest to
                  > świetna zabawa ? Ja ciezko w pracy zapie..m, więc po, sie bawie. a to
                  > jest "andere Sache" no nie Pa.
                  • jerzy.kosecki Re: Drogi jerzy.kosecki 24.02.06, 17:35
                    Czytam większość Twoich postów (nie wszystkie bo ku.., strasznie jestes płodny
                    (bez obrazy). Wiesz mysle, że wiesz boś uczony, co powiedział Zenon z Elei (tez
                    stoik) "Nie ma nic, a gdyby było, to i tak by nie było poznawalne, a gdyby było
                    itd.itd. fajne no nie ?
              • peer2 Re: Drogi jerzy.kosecki 24.02.06, 19:18
                A moim zdaniem wygląd braci Kaczyńskich jest sprzeczny z naturą. To nie
                normalne, żeby męzczyźni byli tak niscy i przy tym tacy pultaśni. To jest
                choroba!
                Nie powinno się pokazywąć się ich w TV, bo wprowadzą wśród naszych dzieci modę
                na niski wzrost i otyłość. Niech siedzą sobie w domu, no dobra raz na rok mogą
                sobie zrobić jakąś Paradę Niskości,.... ale tylko na obrzeżach miasta!!!
          • uu1 Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:10
            Sil - co się z Tobą dzieje? Czy Ty kojarzysz co piszesz? Kiedy wprowadzano stan
            wojenny miałem 6 lat. To trochę utrudniało działanie w pzpr. Po drugie nie
            używaj formy twoje/wasze (powinno być Twoje ale skąd Ty to możesz wiedzieć),
            język rynsztoka, bo naprawdę trzeba bardzo dużo złej woli, żeby mnie taki zarzut
            postawić. Rozumiem, że longplay się skończył, nowego nie przysłali i jest to
            Twoja twórczość własna. Ale chociaż się staraj. pozdrawiam
            • czyzyk33 PiS chce opanować wszystkie urzędy 24.02.06, 17:19
              ..„Gorszym zjawiskiem jest bez wątpienia podważanie fundamentów demokratycznego
              państwa prawa. Jak pokazały ostatnie tygodnie, twierdzenie PiS, iż Polską
              rządzą postkomunistyczne układy i ów sławny "czworokątny stolik", bynajmniej
              nie miało wyjaśniać, dlaczego państwo potrzebuje radykalnych zmian. Miało - jak
              się zdaje - posłużyć jedynie jako pretekst do zarysowania planów ograniczenia
              swobód obywatelskich i demokracji w Polsce. Jeśli tak jest, to koniec końców
              najbardziej rozczarowani mogą się okazać sami członkowie i sympatycy PiS.
              Kuć cynicznie teorię, że po Okrągłym Stole wszystko było źle i wmawiać ludziom,
              że chce się to zmienić dla dobra wszystkich, a potem każdą decyzją - od łamania
              regulaminów Sejmu po układy z Andrzejem Lepperem - wskazywać, iż chodzi tylko o
              to, by zdobyć władzę dla swoich ludzi - to w pewnym sensie majstersztyk. Lecz
              jakże inny od tego, czego oczekiwało społeczeństwo!”(RG)
              • uu1 Re: PiS chce opanować wszystkie urzędy 24.02.06, 17:21
                Absolutnie prawdziwe.
              • tales1 PO już je opanowała i obsadziła swoimi...cieniami! 24.02.06, 17:25
                Wszystko, cienie, zawłaszczą! Mają wszystko równoległe: rząd, ministrów,
                prezydenta! Aż im się ręce pocą z pociagu do władzy! Swoją drogą, to nawet jest
                pomysł dla chorych na włądzę: jak cię nie wybrali, to ty wybierz swój rząd cieni
                (asów), ha, ha, ha!
              • jerzy.kosecki Re: czyzykowi33 24.02.06, 20:19
                Poza tym to naduzywanie slowa "hańba" przy kazdej okazji ta
                neurotyczna "nadwrażliwość" na słowa nawet niewinnej krytyki, to ciagle
                weszenie za spiskiem, za "mafijnym układem" to jest, delikatnie mówiąc, chore.
                Natomiast co do wzrostu, no cóż Napoleon tez był niskiego wzrostu, ale miał za
                to głoe, a nasi, na niej...siedzą
                • jerzy.kosecki Re: czyzykowi33 24.02.06, 20:25
                  przepraszam Cię - miało być dla peer2. Przepraszam.
            • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:22
              uu1, to za dużo o 7....
              tak mówi PiS-owskie prawo, nie wspominając o dziejowej sprawiedliwości...;)))
              • uu1 Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:36
                No, to kaplica. Idę szukać paszportu.
                • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:43
                  tego to się po Tobie nie spodziewałam...:P
                  zostawisz mnie tu samą, otoczoną kaczystami...:)))
                  • czat-man Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:45
                    isa.stern napisała:
                    > zostawisz mnie tu samą, otoczoną kaczystami...:)))

Ja tez czatuje w odwodzie!
                    :D
                    • silesius.monachijski Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:49
                      oj to bedzie piekny kaczy koncert: na dwa albo i wiecej glosow rozpisany;
                      bedziemy spiewali nasze forumowej "Julii", choc ona na takie piekne glosy
                      raczej nieczula

czat-man napisał:

> isa.stern napisała:
                      > > zostawisz mnie tu samą, otoczoną kaczystami...:)))
                      >
                      > Ja tez czatuje w odwodzie!
                      > :D
                    • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:50
                      czekasz, aż Sil osłabnie...?! ;)))
                      • czat-man Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 18:59
                        isa.stern napisała:
                        > czekasz, aż Sil osłabnie...?! ;)))

Twoja energia zdaje sie byc niespozyta!
                        ;D
                        • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 19:00
                          w tym wieku, to naturalne...:)
                  • uu1 Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:49
                    To się po mnie nie pokaże. Przed poniedziałkiem i tak nie wyjadę, poszukiwania
                    odkładam, staję u Twego boku.
                    • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 19:01
                      czuję sie dziwnie "samotna"...:P
                      a właśnie wpadł jeszcze Tales1...:P
                      • silesius.monachijski Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 19:07
                        alez my Cie wszyscy tylko "adorujemy"; nie powinnas sie nas bac; ja tez za
                        chwile znikam

isa.stern napisała:

> czuję sie dziwnie "samotna"...:P
                        > a właśnie wpadł jeszcze Tales1...:P
                      • czat-man Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 19:09
                        isa.stern napisała:
                        > czuję sie dziwnie "samotna"...:P

A mialo byc dosyc tych "paczkow" na dzisiaj ;)
                        • isa.stern Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 19:12
                          święte słowa... zatem znikam
                          miłego wieczoru Wszystkim życzę...;))))
              • silesius.monachijski Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 17:43
                Od dziejowej sprawiedliwosci to raczej formacja millera i kwasniewskiego; tak
                jakos obilo mi sie o uszy; i te piekne tradycje; i wyprowadzony sztandar (gdzie
                on teraz jest?) lezka sie w oku kreci, jak czlowiek sobie tamten raj przypomni

isa.stern napisała:

> uu1, to za dużo o 7....
                > tak mówi PiS-owskie prawo, nie wspominając o dziejowej sprawiedliwości...;)))
          • antygo Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 24.02.06, 18:10
            Istota sprawy polega nie tylko na dlugości nóżek Kaczynskich;u nich wszystko
            jest krótkie i karlowate -pamięć,mentalność,moralnośc, tylko apetyt na władzę
            mają giantyczny.
      • compan123 Re: Tuskowi trzeba "wierzyc"; on zawsze mowi "pra 25.02.06, 15:37
        a zrozumiałeś "tą historię z dziadkiem”?
        czasem nie wystarczy tylko usłyszeć, trzeba też pomyśleć
        to nie boli
    • antygo Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:18
      Na sejmowym targowisku próżności trwa walka o wyrwanie jak najwiecej dla
      siebie.Stanowisko RPD to tylko pretekst aby dla swoich wyrwać jak najwiecej z
      tego postawu sukna(patrz Henryk Sienkiewicz POTOP).Interes dzieci w tym
      harmidrze zupelnie zginął z horyzontu i pola widzenia posłow.Pogarda i
      obrzydzenie to jedyne odczucia,jakie miec może zwykły czlowiek jak widzi ten
      pchli targ.
      • czyzyk33 Dlaczego milczą autorytety? 24.02.06, 17:21
        (...)„Zastanawiam się dziś, co dzieje się z tymi, którzy jako pierwsi ze
        względu na własne doświadczenie życiowe winni krytycznie reagować na obsesyjną
        wizję Polski prezesa Kaczynskiego. Martwię się, widząc, że ludzie tak
        zasłużeni, jak senator Zbigniew Romaszewski i tak przenikliwi jak prof. Ryszard
        Legutko, milczą, gdy PiS ogłasza współpracę z Lepperem lub żąda od jednej z
        najbardziej szlachetnych postaci dawnej opozycji, Antoniego Mężydły, by się
        zamknął i nie wypowiadał w imieniu partii. Martwi mnie, że tak doświadczeni
        publicyści jak Paweł Lisicki czy Bronisław Wildstein nie widzą problemu w tym,
        że szef PiS zajmuje się obsadzaniem spółek skarbu państwa, zapowiada wymianę
        członków Trybunału Konstytucyjnego na "swoich", i twierdzi, że jest "czystym
        dobrem" ofiarowanym Polsce.”(RG)
        • jerzy.kosecki Re: Dlaczego milczą autorytety? 24.02.06, 17:26
          a co mają mówić !? Im biedakom szczęka opada. A tak na marginesie jakim jest
          Wildstein autorytetem "moralnym" to już jest Twoja słodka tajemnica.
        • antygo Re: Dlaczego milczą autorytety? 24.02.06, 17:27
          O czym TY mowisz?Czy w Polsce są jeszcze jakies autorytety oprócz O.Rydzyka?
        • tales1 Autorytety? A jakie? Waldoś, Filar, Hołda, Zoll? 24.02.06, 17:28
          Takie z nich autorytety, jak z GW "obiektywne" medium! Paść ze śmiechu można
          lub dostać kokluszu!
          • isa.stern Re: Autorytety? A jakie? Waldoś, Filar, Hołda, Zo 24.02.06, 17:44
            koklusz to chyba przypadłość wieku niemowlęcego...;)))) :P
            • lukasito Re: Autorytety? A jakie? Waldoś, Filar, Hołda, Zo 24.02.06, 19:07
              nie w wypadku talerza:) jemu nigdy nie przeszło...
      • isa.stern Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:25
        antygo, też tak myślę i nie mogę zrozumieć, dlaczego inni tego nie widzą...?!
        • tales1 Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:30
          Pamiętaj Izo! Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia! Może siedzisz w złym
          miejscu (na jakiejś żyle wodnej, czy co?)
          • isa.stern Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:40
            zapewne mój miły, szkodzi mi także kolor moich włosów, no a jeszcze na świat
            patrzę niebiesko-zielonymi oczami, czy jeśli są nieco skośne, to Twoim zdaniem -
            lepiej czy gorzej...:P
            • silesius.monachijski Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:47
              Za to moja biel wlosow i szare oczy sprawiaja, ze po pierwsze: ludziom
              skonfrontowanym z moja piekna osoba "oczy bieleja", zas ja widze swiat w
              kolorze raczej szarym;

isa.stern napisała:

> zapewne mój miły, szkodzi mi także kolor moich włosów, no a jeszcze na świat
              > patrzę niebiesko-zielonymi oczami, czy jeśli są nieco skośne, to Twoim
              zdaniem
              > -
              > lepiej czy gorzej...:P
              • isa.stern Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 17:54
                Sil, nikt chyba nie ma wątpliwości, że pod wieloma względami jesteś
                narcyzem...;)

a nawiązujac do PiS-owskiej retoryki, coraz mniej dziwi mnie, że część osób
                posądza ich o kryptofaszyzm!
                • silesius.monachijski Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:03
                  Dziekuje za narcyza; bardzo mnie to rozbawilo, ale przemysle; zas co do
                  kryptofaszyzmu PiS-u to wielka przesada; ja mysle, ze juz wkrotce beda jednak
                  te nowe wybory: LPR i SO probuja teraz "odplacac" PiSowi i Kaczynskim za to ich
                  ponizenie w zwiazku ze zmuszeniem ich do podpisania aneksu do paktu, zas Tusk
                  probuje - w glupi i sztubacki sposob - ratowac swoja reputacje w PO (mocno
                  przeciez nadszrpnieta), i walczyc w ten sposb o ponowny wybor na szefa PO w
                  maju. PiS zaczyna sie troche bronic, jak ta oblezona twierdza, co tez nie jest
                  rozsadne. Skonczmy to lepiej: niech ludzie wybiora; Na miejscu przeciwnikow
                  PiSu nie cieszylbym sie jednak tak bardzo: w dlaszym ciagu PiS zdaje sie miec
                  zdecydowana przewage; gdyby zas wybory odbyly sie niedlugo przed (albo i po)
                  kongresie PO, to straty wewnetrznie kloconej PO moglyby byc horrendalne

isa.stern napisała:

> Sil, nikt chyba nie ma wątpliwości, że pod wieloma względami jesteś
                  > narcyzem...;)
                  >
                  > a nawiązujac do PiS-owskiej retoryki, coraz mniej dziwi mnie, że część osób
                  > posądza ich o kryptofaszyzm!
                  • isa.stern Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:13
                    Sil, wypadałoby przeczytać tekst "Media wg Kaczyńskiego" i chwilę sie nad nim
                    zastanowić, polecam Ci także mój komentarz do tego tekstu. Ciekawa jestem czy
                    zgadniesz, kogo cytowałam.
                    • silesius.monachijski Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:30
                      Przeczytalem tekst GW i Twoj komentarz; Tekst GW jaki jest, kazdy widzi:
                      nieobiektywny, i jawnie atakujacy Kaczynskiego (zreszta nie nowina: Michnik
                      strasznie obrazony, ze wszystko w wyborach przegral, a karty na ktore stawial:
                      czy Cimoszewicz czy Tusk okazaly sie nie byc "tuzami"); co do Twojego
                      komentarza, to jednak chyba przesadzasz; podejrzewam kto jest autorem
                      cytowanych przez Ciebie slow, ale to nijak nie pasuje do Kaczynskiego. Nigdy
                      nie uczynil niczego, kto mogloby wslazywac na jego antysemityzm. Co wiecej:
                      weile waznych osob w kierownictwie PiS tez sie nie wstydzi (a czegoz to mieliby
                      sie wstydzic?), ze raczej "aryjczykami" nie sa; tak wiec raczej Twoich obaw nie
                      podzielam

isa.stern napisała:

> Sil, wypadałoby przeczytać tekst "Media wg Kaczyńskiego" i chwilę sie nad nim
                      > zastanowić, polecam Ci także mój komentarz do tego tekstu. Ciekawa jestem czy
                      > zgadniesz, kogo cytowałam.
                      • isa.stern Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:39
                        Sil, Twój post dowodzi, że chyba nie przeczytałeś jednak polecanego przeze mnie
                        tekstu z uwagą...
                        Co do mojego komentarza, było tam wyraźnie napisane, że chodzi o niektóre
                        sformułowania sympatyków PiS, nazywające GW "żydowską gadzinówką"!
                        Nikt nie wypomina Dornowi jego pochodzenia, ani tego, z jaką opcją
                        sympatyzowali jego rodzice, mimo iż Ty z lubością wracasz w swoich postach do
                        dziadka Donalda Tuska!!!
                        • kolter Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:42
                          sil ma wielkie problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego ,wczoraj zazucil mi ze
                          nazwalem go pedofilem ,choc nawet slowem nie zasugerowalem czegos takiego!!
                          mitoman pospolity
                          • silesius.monachijski Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:56
                            Kolter, odczep sie ode mnie; z Toba nie dyskutuje i wiesz dlaczego; znajdz
                            sobie innych rozmowcow; zas z tym twoim i sileniusa oszczerstwem to poczekaj
                            (niedlugo); tego ci nie odpuszcze; i raz jeszcze powtarzam: nie zycze sobie,
                            zebys mnie na forum zaczepial; zrozumiales?

kolter napisał:

> sil ma wielkie problemy ze zrozumieniem tekstu czytanego ,wczoraj zazucil mi
                            ze
                            >
                            > nazwalem go pedofilem ,choc nawet slowem nie zasugerowalem czegos takiego!!
                            > mitoman pospolity
                            • kolter Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 19:15
                              wiec ,poczytaj moj post i znajdz w nim choc jeden dowod na to ze nazwalem cie
                              pedofilem cmoku jeden ,ja nie sugerowalem ze ty molestujesz ta
                              dziewczynke ,napisalem tylko ze molestujesz ministrantow bo taka jest jarka
                              wola,w swietle tego udowodni mi ze mialem na mysli ministrantow nieletnich !!!!
                              wiec mozesz mnie co najwyzej pozwac z powodztwa cywilnego ze nazwalem cie
                              pedalem ,,wtedy ja pozwe ciebie ze natywasz mnie sprzataczem amerykanskich
                              koszar tluku ,a zawsze kiedy bede twe mitomanskie teksty widzial to kometowac
                              je bede ,kitomanie pospolity!!!
                        • silesius.monachijski Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 18:54
                          przeczytalem caly tekst z nalezyta uwaga; i przeczytalem wypowiedz - rozsadna
                          Smolara; i pani Kublik oburza sie, ze Kaczynski zarzuca GW klamstwo; a prosze:
                          dzisiaj znow naklamali (przeczytaj, co Kaczynski powiedzial o sprawie zakazu
                          publikacji jego wizerunku, i porownaj to z tym, co napisala GW: po rostu GW
                          bezczelnie naklamala, zas pokazywanie twarzy Kaczynskiego z opaska na oczach -
                          jak przestepcy - to juz naprawde najwyzszy poziom "kulturalnego"
                          dziennikarstwa); wypowiedzi PiSowskich politykow o akcentach antysemickich nie
                          slyszalem; jesli masz konkretne informacje, to, prosze, podaj. Co do dziadka
                          Tuska: uwazam Tuska za klamce, i uwazam, ze dzisiaj znowu naklamal; stad
                          tez "dziadek Tuska"; ten czlowiek jest i pozostanie dla mnie notorycznym
                          klamca, a sparwa z jego dziadkiem te jego postawe cieglego "mijania sie z
                          prawda" dobitnie pokazuje

isa.stern napisała:

> Sil, Twój post dowodzi, że chyba nie przeczytałeś jednak polecanego przeze
                          mnie
                          >
                          > tekstu z uwagą...
                          > Co do mojego komentarza, było tam wyraźnie napisane, że chodzi o niektóre
                          > sformułowania sympatyków PiS, nazywające GW "żydowską gadzinówką"!
                          > Nikt nie wypomina Dornowi jego pochodzenia, ani tego, z jaką opcją
                          > sympatyzowali jego rodzice, mimo iż Ty z lubością wracasz w swoich postach do
                          > dziadka Donalda Tuska!!!
        • tales1 Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizmie GW 24.02.06, 18:33
          Poczytaj, a może twój punkt widzenia (siedzenia zapewne nie)odrobinkę się
          zmieni?:
          pl.wikipedia.org/wiki/Dyskusja:Gazeta_Wyborcza#Dezinformacje_Gazety_Wyborczej
          • kolter Re: Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizm 24.02.06, 18:39
            Ok tales1 to teraz znajdz taki sam artykul na temat klamst tadka torunskiego !!
            i czemu on jest 25 razy dluzszy??
            • tales1 Re: Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizm 24.02.06, 18:50
              No to podaj mi link, Kotlet!
              • kolter Re: Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizm 24.02.06, 18:53
                to ty lubisz grzebac w smieciach ,wiec szukaj sam ,ja wiem ze to torunskie cos
                lze i nie musze nic ci udawadniac!!
                • silenius.monachijski Kolter, zostales obrzydliwie pomowiony! To podlosc 24.02.06, 19:28
                  Patrz posty tego TYPA pod artykulem: "Sąd zakazał publikacji wizerunku prezesa PiS". Mnie tez znieewazyl. Juz sie kontaktowalem z Ziobra. Co za brak kultury...
                  • kolter Re: Kolter, zostales obrzydliwie pomowiony! To po 24.02.06, 19:31
                    No i co ci zioberek powiedzial ze masz zmienic doktora ???
                    • tales1 Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżowi! 24.02.06, 19:50
                      I to stadami! Spokojnie, panowie, każdy dostanie od Talesa1 odrobinę mądrości!
                      Spokojnie! W kolejce, chłopcy, kulturalnie!
                      • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:52
                        tales1 napisał:

> I to stadami! Spokojnie, panowie, każdy dostanie od Talesa1 odrobinę
                        mądrości!
                        > Spokojnie! W kolejce, chłopcy, kulturalnie!

Tales...ty się od ósmej rano sprzedajesz...nie trzeba się specjalnie do ciebie
                        zlatywac, bo już wszystkie wątki obskoczyłeś od rana:)
                        • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:54
                          No to widzę, że wiernie mi towarzyszyłeś! Przyzwyczajenie służbowe? Nawyk?
                          Pozbądź się tego szybko, bo inwigilacja jeszcze nikomu nie wyszła na zdrowie!
                          Zwłaszcza temu, który to robi!
                          • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:58
                            tales1 napisał:

> No to widzę, że wiernie mi towarzyszyłeś! Przyzwyczajenie służbowe? Nawyk?
                            > Pozbądź się tego szybko, bo inwigilacja jeszcze nikomu nie wyszła na zdrowie!
                            > Zwłaszcza temu, który to robi!

Nie obraź się, ale mam cię na szaro..dlatego łatwo rzucasz się w oczy;)Nie to,
                            zebym miała jakis szczególny uraz..ale ja wszystkich brunatnych zaznaczam na
                            szaro.
                            • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:01
                              Ja mam ciebie na czerwono! Żeby ci nie było przykro!
                              • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:05
                                tales1 napisał:

> Ja mam ciebie na czerwono! Żeby ci nie było przykro!

Mam nadzieję, ze to czerwony fluorescencyjny:D czuje sie doceniona:)
                                • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:10
                                  No, nie przesadzaj! Oczekujesz zbyt wiele!

Kobieta? Masz ładne dłonie i bardzo zadbane paznokcie! Cudo!
                                  • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:26
                                    tales1 napisał:

> No, nie przesadzaj! Oczekujesz zbyt wiele!
                                    >
                                    > Kobieta? Masz ładne dłonie i bardzo zadbane paznokcie! Cudo!

Jestes fetyszystą? A na jaki kolor lubisz sobie najbardziej malować? :) Chyba
                                    nie na czerwony?:))
                                    • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:30
                                      Pisałem do kobiety i chciałem być szarmancki, czego ty nie znasz i w swoim
                                      prymitywizmie nie pojmujesz! Nie wiesz, jak trzeba traktować damy, chamie!
                                      Poczytaj sawoir-vivre!
                                • dccircle Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:20
                                  bio.mum napisała:

> tales1 napisał:
                                  >
                                  > > Ja mam ciebie na czerwono! Żeby ci nie było przykro!
                                  >
                                  > Mam nadzieję, ze to czerwony fluorescencyjny:D czuje sie doceniona:)

To tales straszy czerwoną d.pą pawiana. Pożyczył czerwieni z mordy leppera i
                                  wysmarował sobie cały odbyt.
                                  • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:28
                                    No nie! Zupełnych idiotów nie trawię! Pomyliłeś zlot, ordynarny kolego i
                                    dlatego z tobą nie podzielę się mądrością!
                          • silenius.monachijski TALES1, ty trupie, wracaj do trumny. Wiwat Tales11 24.02.06, 20:01
                            • tales1 Bojowe (godowe) okrzyki? Zagrzewasz się do walki? 24.02.06, 20:11
                              Wiedziałem, że się w końcu ciebie doczekam, ćwoku!
                              • silenius.monachijski Ciebie nie ma. Juz nie ma. Spuscilem wlasnie wode. 24.02.06, 20:14
                                • tales1 To ty w kiblu piszesz? Co za (samo)zaparcie! 24.02.06, 20:17
                      • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:53
                        tylko nie zapomnij tej brunatnej koszuli zalozyc !wiesz tej po dziadku
                        adolfie ,bardzo ci w niej do twarzy ,jeszcze z tym wasikiem ale führer kobitki
                        normalnie sikaja jak tak paradujesz!!
                        • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:56
                          kolter napisał:

> tylko nie zapomnij tej brunatnej koszuli zalozyc !wiesz tej po dziadku
                          > adolfie ,bardzo ci w niej do twarzy ,jeszcze z tym wasikiem ale führer
                          kobitki
                          > normalnie sikaja jak tak paradujesz!!

Osobiscie obstawiam koloratkę..ale mogę sie mylic;)Zresztą...jedno drugiemu nie
                          przeszkadza...w koncu Giertych tez katolik.
                          • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:57
                            ja mysle ze to zakonnik oni po zachodzie slonca maja wolne!!
                            • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:02
                              kolter napisał:

> ja mysle ze to zakonnik oni po zachodzie slonca maja wolne!!

Po zachodzie słońca przepoczwarzają sie w świętych inkwizytorów;) Takie zwykle,
                              studenckie igraszki chłopców od ojca dyrektora;)
                              • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:05
                                o widzisz !! moze to szpieg tadka !! ma ciepla posadke ,klac nie musial sie
                                uczyc ,bo jako dobry katolicki chlopiec zna caly repertuar!!
                              • dccircle Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:23
                                bio.mum napisała:

> kolter napisał:
                                >
                                > > ja mysle ze to zakonnik oni po zachodzie slonca maja wolne!!
                                >
                                > Po zachodzie słońca przepoczwarzają sie w świętych inkwizytorów;) Takie zwykle,
                                > studenckie igraszki chłopców od ojca dyrektora;)

Po zachodzie obmacują ministrantów :))))))
                                • bio.mum Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:28
                                  dccircle napisał:

> bio.mum napisała:
                                  >
                                  > > kolter napisał:
                                  > >
                                  > > > ja mysle ze to zakonnik oni po zachodzie slonca maja wolne!!
                                  > >
                                  > > Po zachodzie słońca przepoczwarzają sie w świętych inkwizytorów;) Takie z
                                  > wykle,
                                  > > studenckie igraszki chłopców od ojca dyrektora;)
                                  >
                                  > Po zachodzie obmacują ministrantów :))))))
                                  >
                                  Tylko po to, żeby sprawdzic czy nie mają przy sobie niebezpiecznych narzędzi;)

--
                          • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 19:58
                            No, tak! A Oleksy był minisrantem! Nie wziąłeś tego pod uwagę? Zaskoczyłem, co?
                            • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:02
                              wiem ze olus byl ministrantem i nawet kiedys upadl na kolana przed jasnogorskim
                              bohomazem !!a dodaj do tego ze miller dal heniowi gdanskiemu glejt na wydobycie
                              bursztynu!!
                              • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:16
                                Uaa! "Jasnogorskim bohomazem"? No tak, teraz rozumiem! Fakt, ateizm to straszna
                                rzecz, nie ma szacunku dla nikogo i niczego! Współczuję, Kolter (tym razem
                                szczerze!) Pozdrawiam!
                                • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:28
                                  pomylka nie jestem ateista ,skoros taki wierzacy to pewno wiesz ze twoj
                                  kosciolek jakies 12 wiekow temu sfalszowal dekalog , i przykazanie ktore
                                  zabrania modlic sie do tworzonych wizeronkow i rzeczy wywalil a 10 przykazanie
                                  podzielil na dwa osobne mamy wiec w katolickim dekalogu dwa razy nie pozadaj
                                  • tales1 Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:32
                                    Świadek Jehowy czy czytelnik Kodu Leonarda da Vinci? Daj se na luż, chłopie z
                                    tymi bredniami!
                                    • kolter Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:35
                                      moze wez do reki biblie tam to stoi jak byk dekalog jest w starym testamencie
                                      ksiega wyjscia 20-1,17 zapraszam do lektury ,jehowym nie jestem a i ksiazek
                                      sciencefiction o Bogu nie czytam!!
                        • tales1 Kolter, zaczynasz się wściekać i przesadzać! 24.02.06, 19:57
                          Klasy za grosz! Uspokój się, odpocznij, odetchnij głęboko, opanuj tętno i wtedy
                          do...boju! Nie wcześniej! W twoim przypadku falstart przekłada się
                          proporcjonalnie na wzmożenie chamstwa! Kontroluj to, chłopie!
                          • kolter Re: Kolter, zaczynasz się wściekać i przesadzać! 24.02.06, 20:00
                            wiez dobry czleku ,akurat tych co ty krytykujesz (PO,SLD) to mnie wali ,ale nie
                            lubie jak jakies oszolomione kadzidlem ciolki pluja jadem nienawisci ,jak
                            prawdziwy polski katolik!!
                            • tales1 Re: Kolter, zaczynasz się wściekać i przesadzać! 24.02.06, 20:03
                              Kolter, ten jad działa w dwie strony, pamiętaj! I nie udawaj świętoszka, akurat
                              ty - wilk w owczej skórze! Kto sie na to nabierze? Nie udawaj uciśnionego!
                              Skoro nie jesteś czerwonoróżowy, to czemu zareagowałeś tak gwałtownie na mój
                              post, skoro sie ciebie "niby" nie tyczył?
                              • kolter Re: Kolter, zaczynasz się wściekać i przesadzać! 24.02.06, 20:07
                                ja poprostu jakos mam alergie na kadzidlo i mire ,wiec jak widze ze ktos ma
                                niepokole we lbie a stoi po stronie bogobojnych katolikow to reaguje w ten
                                sposob
                                • tales1 Re: Kolter, zaczynasz się wściekać i przesadzać! 24.02.06, 20:18
                                  No to nad tym zapanuj, człowieku, bo dostaniesz apopleksji! Po co się tak
                                  wściekać? Przecież można porozmawiać spokojnie!
                        • dccircle Re: Jak mówi TALES1, to zlatują się czerwonoróżow 24.02.06, 20:27
                          kolter napisał:

> tylko nie zapomnij tej brunatnej koszuli zalozyc !wiesz tej po dziadku
                          > adolfie ,bardzo ci w niej do twarzy ,jeszcze z tym wasikiem ale führer kobitki
                          > normalnie sikaja jak tak paradujesz!!

führer to kazał sobie sikać na twarz, bop mu nie stawało. tałesowi też nie
                          staje, no a poza tym te 2 cm., kto to zechce?
                  • clowley Re: Kolter, zostales obrzydliwie pomowiony! To po 25.02.06, 16:57

guma w majtkach mi się rozluźniła po tej wypowiedzi sila
                    Łatwo się nauczyć panowania, trudniej rządzenia.
          • isa.stern Re: Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizm 24.02.06, 18:51
            Miły Talesie, nie tak czule, bo jeszcze ktoś sobie pomyśli, że chociaż trochę
            mnie lubisz...;))) :PPPPP
            A co do dezinformacji czy wręcz manipulacji "GW", to bodajże wczoraj czy
            przedwczoraj o tym pisałam używając słów, że mnie to brzydzi... Podejrzewam
            także, że większość musi odczuwać podobny dyskomfort, gdyz chyba wszyscy,
            rozumieją znaczenie słów - rzetelność i obiektywność, bo zapewne odsetek osób
            dotkniętych wtórnym analfabetyzmem wśród forumowiczów GW jest jednak niewielki.
            Zapewne wiesz także, że GW ma na swym koncie gorsze przewiny, ale zapewne mniej
            Cię to interesuje, bo nie dotyczą one PiS!
            • tales1 Re: Kochana Izo, zapraszam na ucztę o obiektywizm 24.02.06, 20:26
              Iso, naprawdę cię lubię! Poważnie! Twój post jest ok! Ja nie bronię PiSu
              programowo, wbrew wszelkiej logice, ale to odruch na to, co piszą nierzetelne
              pismaki GW! Tak trochę na przekór, choć nie ukrywam, że z tym rządem wiążę duże
              nadzieje na zmiany na lepsze! Tyle razy się zawiodłem i myślę, że to dobry
              rząd, który chce rzeczywistych zmian! Nadzieję mieć mogę, co? Zakopuję swój
              topór, chowam miecz do pochwy i proponuję fajkę pokoju! Hough! Cenię obiektywne
              sqaw! I podziwiam! Pa
            • jerzy.kosecki Re: Isa.stern 24.02.06, 20:49
              Obłaskawić, co ja mówię !? Uczłowieczyć talesa1 !? ja chyba snię ?
    • franek9915 Kretyńskie LPR i Samoobrona myślało ze PiS 24.02.06, 18:25
      traktuje ich powaznie hahahahahaha robicie tam za popychli bo tylko do tego sie
      nadajecie hahahahahahahahahaha BANDA OSZOłOMóW NIE MOżE DOSTAC WYSOKICH
      STANOWISK BO W 3 DNI POLSKA BY UPADłA.
      • tales1 Spokojnie, Franek, spokojnie! Zalewajki starczy! 24.02.06, 18:53
        Czemu się tak denerwujesz, stary! Spoko! Drzesz się i drzesz! Obrażasz
        wszystkich dokoła!
        Teraz grzecznie wszystkich przeproś, jeśli nie chcesz dostać w ...pysk!
    • silesius.monachijski Kiedy gw zmadrzeje?? 24.02.06, 18:48
      wlasnie okazalo sie, ze to nie Kaczynski zlozyl wniosek o niepokazywanie
      swojego wizerunku, tylko sad zgeneralizowal wniosek obroncow oskarzonych; zas
      Kaczynski jedynie odmowil, zeby pokazywac go, jak sie pokazuje przestepcow;
      dlaczego GW w tak chaski sposob atakuje Kaczynskiego (twarz z opaska na
      oczach), a potem jeszcze klamliwie pisze, ze Kaczynski chce wprawadzac
      dyktature medialna; stopien wiarygodnosci newsow GW powoli staej sie "mniej niz
      zero"; jak tak dalej pojdzie, to i GW skonczy tak jak Nowy Dzien; ilez mozna
      bezkarnie klamac; juz nawet nie tylko czytelnicy, ale i reklamodawcy beda
      uciekali z publikatora, ktorego zasada staje sie slynna goebbelsowska
      formula: "klamstwo powtarzane 10 razy staje sie prawda"; co za zenada
      • czat-man Re: Kiedy gw zmadrzeje?? 24.02.06, 18:51
        > wlasnie okazalo sie, ze to nie Kaczynski zlozyl wniosek o niepokazywanie
        > swojego wizerunku (...)

Juz ze trzy godziny temu byla krotka konferencja prasowa JK, m.in. w radio tok, gdzie wyjasnil sprawe.
        • tales1 Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spada! 24.02.06, 18:59
          "Nowy Dzień" już skończył swój króciutki żywot! Teraz kolej na GW! Ten proces
          nie potrwa długo, bo mają teraz tylko ponad 400 tys. czytelników, a tendencja
          jest wyraźnie spadkowa! Dojdą do 300 tys. i będą musieli spakować manele!
          Godzina "P" (plajty) się zbliża! Alea jacta est! Czas gra na ich niekorzyść,
          jeśli nie zmienią taktyki i nie zrezygnują z obłudy, tendencyjności,
          złośliwości, i jawnego promowania opcji PO+SLD!
          • silesius.monachijski Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:10
            bardzo podejrzane sa te ciagle ataki (chamskie i bezpardonowe) GW na
            kaczynskich i PiS; gdyby sie nad tym powaznie zastanowic, to trudno oprzec sie
            przypuszczeniu, ze powodem tego jest dosc powazne chyba zaangazowanie GW
            w "stolik brydzowy", ktory PiS chce wywrocic; cos musi "byc na rzeczy", bo
            inaczej ta medialna agresja GW przeciwko Kaczynskim jest dla mnie
            niewytlumaczalna;

tales1 napisał:

> "Nowy Dzień" już skończył swój króciutki żywot! Teraz kolej na GW! Ten proces
            > nie potrwa długo, bo mają teraz tylko ponad 400 tys. czytelników, a tendencja
            > jest wyraźnie spadkowa! Dojdą do 300 tys. i będą musieli spakować manele!
            > Godzina "P" (plajty) się zbliża! Alea jacta est! Czas gra na ich niekorzyść,
            > jeśli nie zmienią taktyki i nie zrezygnują z obłudy, tendencyjności,
            > złośliwości, i jawnego promowania opcji PO+SLD!
            • taziuta Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:15
              Sądzisz innych po sobie, Sil?
              "...chamskie i bezpardonowe (ataki)..", to Twoja specjalność, i dlatego takie
              cechy przypisujesz innym? :-)

> bardzo podejrzane sa te ciagle ataki (chamskie i bezpardonowe) GW na
              > kaczynskich i PiS; gdyby sie nad tym powaznie zastanowic, to trudno oprzec
              sie
              > przypuszczeniu, ze powodem tego jest dosc powazne chyba zaangazowanie GW
              > w "stolik brydzowy", ktory PiS chce wywrocic; cos musi "byc na rzeczy", bo
              > inaczej ta medialna agresja GW przeciwko Kaczynskim jest dla mnie
              > niewytlumaczalna;
              >
              > tales1 napisał:
              >
              > > "Nowy Dzień" już skończył swój króciutki żywot! Teraz kolej na GW! Ten pr
              > oces
              > > nie potrwa długo, bo mają teraz tylko ponad 400 tys. czytelników, a tende
              > ncja
              > > jest wyraźnie spadkowa! Dojdą do 300 tys. i będą musieli spakować manele!
              >
              > > Godzina "P" (plajty) się zbliża! Alea jacta est! Czas gra na ich niekorzy
              > ść,
              > > jeśli nie zmienią taktyki i nie zrezygnują z obłudy, tendencyjności,
              > > złośliwości, i jawnego promowania opcji PO+SLD!
              • silesius.monachijski Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:34
                oj taziuta; chyba sie szaleju najadles; co to za komentarz; czyzby sclavus cos
                powiezial? jesli tak, to mozemy o tym pogadac; ale nie w ten sposob; a zreszta:
                teraz to juz naprawde znikam;

taziuta napisał:

> Sądzisz innych po sobie, Sil?
                > "...chamskie i bezpardonowe (ataki)..", to Twoja specjalność, i dlatego takie
                > cechy przypisujesz innym? :-)
                • taziuta Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:37
                  Forum GW pozostanie w nieutulonym żalu, nie dlatego że nas opuszczasz, ale
                  dlatego, że na pewno wrócisz, jak ten zły szeląg! :-)

> oj taziuta; chyba sie szaleju najadles; co to za komentarz;
                  > ... a zreszta: teraz to juz naprawde znikam;
                  >
                  > taziuta napisał:
                  >
                  > > Sądzisz innych po sobie, Sil?
                  > > "...chamskie i bezpardonowe (ataki)..", to Twoja specjalność, i dlatego
                  > > takie cechy przypisujesz innym? :-)
            • tales1 Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:22
              Gw przestała się chyba nawet bawić w subtelności! Aż kłuje w oczy jej
              tendencyjność i upierdliwe promowanie tych środowisk, które n a p e w n o
              tworzą stolik, o którym mówił Kaczyński! Każdy krytycznie usposobiony umysł
              widzi to jak na dłoni! Dziwią mnie niektóre komentarze (rozumiem, że jest to
              charakterystyczne dla zwolenników tego pisma, przypominajacego coraz bardziej
              tabloid - wątpię, czy na rynku prasowym znajdzie się nisza dla jeszcze jednego
              takiego tworu) osób na forum, które nie wykazują się nawet minimalnym zmysłem
              krytycznym, lecz z "opadniętą szczeną" chłoną każdy wersecik tego
              wielce "prawdomównego" organu Adama M. Czyżby teoria o "praniu mózgów" (nawet
              na tak wielką skalę) się spawdzała? Niesamowita siła socjotechniki! Żal tych
              ludzi!
              • zhk Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:33
                Ale pipeprzysz. Wszystkie media się wzięły i umówiły na tych Kaczyńskich. A
                może jest coś na rzeczy? Nie zastanowiłeś się? Jak widzęw TV i słyszę co mówią
                i jak wyglądają i dowiaduję sięsuchych faktów co robią to mam własne zdanie. I
                niestety zbieżne z większością mediów.
                • tales1 Re: Ona? Nigdy! Walczy do końca, a nakładzik spad 24.02.06, 19:52
                  Z TV i innych mediów dowiadujesz się "suchych" faktów? No to trzeba mieć zmysł
                  krytyczny wielkości łebka szpilki! Słyszałem, że narząd nieużywany ulega
                  zanikowi?! Poćwicz, zachęcam!
          • taziuta A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:12
            Jak Agora padnie, to gdzie drogi talesie (tanio PiS-owi chyba swojej skóry nie
            sprzedajesz?) będziesz wylewać swoją żółć? :-)

tales1 napisał:

> "Nowy Dzień" już skończył swój króciutki żywot! Teraz kolej na GW! Ten proces
            > nie potrwa długo, bo mają teraz tylko ponad 400 tys. czytelników, a tendencja
            > jest wyraźnie spadkowa! Dojdą do 300 tys. i będą musieli spakować manele!
            > Godzina "P" (plajty) się zbliża! Alea jacta est! Czas gra na ich niekorzyść,
            > jeśli nie zmienią taktyki i nie zrezygnują z obłudy, tendencyjności,
            > złośliwości, i jawnego promowania opcji PO+SLD!
            • bio.mum Re: A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:16
              taziuta napisał:

> Jak Agora padnie, to gdzie drogi talesie (tanio PiS-owi chyba swojej skóry
              nie
              > sprzedajesz?) będziesz wylewać swoją żółć? :-)
              >
              >Mysle, że znajdzie się dla niego miejsce na antenie ojca dyrektora...

• taziuta Re: A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:31
                A kto by takiego chciał? Najmici są potrzebni tak długo dopóki nie zrobią tego
                za co im się płaci. A potem... murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść :-)

bio.mum napisała:

> taziuta napisał:
                >
                > > Jak Agora padnie, to gdzie drogi talesie (tanio PiS-owi chyba swojej skór
                > y
                > nie
                > > sprzedajesz?) będziesz wylewać swoją żółć? :-)
                > >
                > >Mysle, że znajdzie się dla niego miejsce na antenie ojca dyrektora...
                >
                >
                >
                • tales1 Re: A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:34
                  Widzę, że miałeś przykre doświadczenia życiowe, co? Mocodawcy kiedyś
                  wyrolowali? Współczuję!
                  • taziuta Re: A czemu ty się z tego cieszysz, łże Talesie? 24.02.06, 20:49
                    Najemnicy mają uczucia, zabolało?
                    Nie wiedziałem, nie chciałem cię zranić, łże talesie! :-)

tales1 napisał:

> Widzę, że miałeś przykre doświadczenia życiowe, co? Mocodawcy kiedyś
                    > wyrolowali? Współczuję!
                • bio.mum Re: A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:36
                  taziuta napisał:

> A kto by takiego chciał? Najmici są potrzebni tak długo dopóki nie zrobią
                  tego
                  > za co im się płaci. A potem... murzyn zrobił swoje, murzyn może odejść :-)
                  >
                  >
                  Tales właśnie zaczyna trzecią zmianę pod rząd...bądź dla niego wyrozumiały;)
                  Swoja droga w tym okrucieństwie jest metoda...im dłuzej klepie tym cieniej
                  piszczy;))

PS. Poza tym pewnie celowo porównałeś go do murzyna...chyba tylko za żyda albo
                  za geja mógły się bardziej pogniewac:)
              • tales1 Re: A czemu ty się z tego cieszysz?! 24.02.06, 19:32
                Nie współczuj mi! Dam sobie radę! Pomyśl raczej o sobie!
            • tales1 No, nie będę przecież ubolewał z tego powodu! 24.02.06, 19:31
              Parafrazując hasło SLD (pewnie ci bliskiej programowo, co?) -
              zostanie "przywrócona normalność"! Wreszcie! Chociaż właściwie mogłaby
              wychodzić dla stałych (najwierniejszych) czytelników - coś na kształt Trybuny -
              żebyście nie poczuli się zdradzeni przez demokrację (chociaż sami jesteście
              winni obecnemu stanowi rzeczy) Relikty przeszłości, chociaż niekiedy straszą,
              są jednak potrzebne, choćby tylko jako przestroga dla następnych pokoleń
              Polaków!
              • taziuta Wielki Skok Mao? Dla PiS to mało! :-) 24.02.06, 19:35
                Wziąłeś ten tekst z czerwonej książeczki Mao? Słyszałeś o jego Wielkim Skoku?
                Wszystko już było "drogi" kolego :)

tales1 napisał:

> Parafrazując hasło SLD (pewnie ci bliskiej programowo, co?) -
                > zostanie "przywrócona normalność"! ...
                > Relikty przeszłości, chociaż niekiedy straszą, są jednak potrzebne, choćby
                > tylko jako przestroga dla następnych pokoleń Polaków!
                • silesius.monachijski Swiat Caly o Tym Wie: PiS zmiotl SLD 24.02.06, 19:41
                  • kolter Re: Swiat Caly o Tym Wie: PiS zmiotl SLD 24.02.06, 19:43
                    za 4 lata z pisu zostanie to co z aws ,a komuna i tak wiecznie trwac
                    bedzie ,ale te wybory wygra z 50% poparciem!!
                    • tales1 Re: Swiat Caly o Tym Wie: PiS zmiotl SLD 24.02.06, 20:06
                      A z PO tyle co z UW! I co, zadowolony?
                      PS. Zapominasz, robaczku, o Lechu! A ten będzie przez 5 lat, ha, ha! A może i
                      przez 10, kto wie? Olek "dryfował" przez dekadę, Kaczyński jak nic przeskoczy
                      dziesiątkę! Daj Boże!
                      • silenius.monachijski nie strasz nas takim widmem... 24.02.06, 20:09
                        ten trol przez 10 lat??? To straszne.
                      • sclavus Re: Swiat Caly o Tym Wie: PiS zmiotl SLD 24.02.06, 21:01
                        tales1 napisał:

> A z PO tyle co z UW! I co, zadowolony?
                        > PS. Zapominasz, robaczku, o Lechu! A ten będzie przez 5 lat, ha, ha! A może i
                        > przez 10, kto wie? Olek "dryfował" przez dekadę, Kaczyński jak nic przeskoczy
                        > dziesiątkę! Daj Boże!

CZyżbyś już dzisiaj myślał o KRONie???
                        Musi to twoje "samodzielne" myślenie bo... między linijkami tego nie dało sie
                        wyczytać....
                  • peer2 Re: Swiat Caly o Tym Wie: PiS zmiotl SLD 24.02.06, 20:30
                    I co polepszyło się komuś od tego? Mi bardziej zależy na sukcesach Państwa, a
                    nie sukcesach PiS, PO czy SLD. Ale może to ja jakiś dziwny jestem....
                • tales1 Re: Wielki Skok Mao? PO przegrało :) 24.02.06, 19:46
                  Wziąłem to z życia, które tobie upływa na lekturze GW! I widzisz, nic się nie
                  uczysz!
                  • sclavus Re: Wielki Skok Mao? PO przegrało :) 24.02.06, 21:02
                    tales1 napisał:

> Wziąłem to z życia, które tobie upływa na lekturze GW! I widzisz, nic się nie
                    > uczysz!

A nie z "międzylinijek" ???
                    Byłoby to zadziwiające.....
              • smierc666 Druga stona medalu 24.02.06, 19:39
                No no, moj ulubieniec Jurek (ten od bicia dzieci) obrazil sie, cos
                niesamowitego. Jego szef i paru przyjaciol opluwa wszystkie instytucje
                niepodlegle sejmowi i prezydentowi i jest ok. A tu, Tysk odwazyl sie tak
                smiertelnie urazic swietego czlowieka. Jakiez to niesprawiedliwe!

pozd.
                • tales1 Re: Druga stona medalu 24.02.06, 20:08
                  Nie dziw sie Tuskowi! Chłop zidiociał po przegranej, teraz dostanie kopa od
                  swoich i... po chłopie! Niech się zajmie lepiej świeżo poślubioną żoną, to mu
                  wujdzie i na zdrowie i na dobre!
        • lukasito Wyjaśnił? znów wyszło z niego chamidełko 24.02.06, 19:00
          poobrażał się na dziennikarzy i tyle:) ten koleś nie potrafi sie przygotowac do
          prostej konferencji jeśli mu Bielan nie powie jak ma stać i jak mówić. Gdyby
          rozumiał cos z tych rzeczy, które czyta i w które wierzy: o wizerunku, o
          socjotechnice itd. to po prostu obrócił by sprawę w żart. A tak, czy tak będzie
          sie to za nim ciągnąć i to jako sprawa, w której mu nie wyszło:)
          Pozdrawiam Was obu:)
          • bio.mum Re: Wyjaśnił? znów wyszło z niego chamidełko 24.02.06, 19:20
            lukasito napisał:

> poobrażał się na dziennikarzy i tyle:) ten koleś nie potrafi sie przygotowac
            do
            >
            > prostej konferencji jeśli mu Bielan nie powie jak ma stać i jak mówić. Gdyby
            > rozumiał cos z tych rzeczy, które czyta i w które wierzy: o wizerunku, o
            > socjotechnice itd. to po prostu obrócił by sprawę w żart. A tak, czy tak
            będzie
            >
            > sie to za nim ciągnąć i to jako sprawa, w której mu nie wyszło:)
            > Pozdrawiam Was obu:)

Zaczynam podejrzewać, że oni obydwaj mają tak, że czy dobrze czy źle, ważne,
            żeby o nich mówić...rozumiem, że przystoi to jakims miernym aktorzynom czy
            drugiemu garniturowi różnej maści "gwiazd"..ale premierowi-suflerowi i
            prezydentowi? Przecież oni sami prowokuja takie sytuacje. Na pewno sztab ludzi
            od PR nad nimi czuwa...zaczynam mieć wrażenie że nawet im robią na złosć.
            • tales1 Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji)? 24.02.06, 19:26
              Dziw bierze, jak się patrzy na żywe przykłady wpływy socjotechniki GW na
              ludzkie umysły! Chłopcy, zacznijcie w końcu czytać i coś innego, bo "papka" GW
              na dłuższą metę nie służy człowiekowi!
              • smierc666 Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:28
                tales1 napisał:

> Dziw bierze, jak się patrzy na żywe przykłady wpływy socjotechniki GW na
                > ludzkie umysły! Chłopcy, zacznijcie w końcu czytać i coś innego, bo "papka" GW
                > na dłuższą metę nie służy człowiekowi!

tales1 (ktos mowił ze klon?) nie mozesz zmienic piosenki to przecież strasznie
                nudne sie robi przyjacielu

pozd.
                • tales1 Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:37
                  Lubisz szybsze? Nudno ci na forum? Widzisz, sprawdza się co napisałem
                  wcześniej! To jeden z objawów schyłku i upadku tego forum! A tango dopiero się
                  zaczyna! Jakiż to bedzie piękny koniec!
                  • zhk Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:40
                    Jakbym słyszał "kretyński głos w moim domu".
                    • tales1 Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:43
                      I strach przed przyszłością cię ogarnął, co? Nie bój się, nie lękaj, tylko
                      zmień swoje życie! Jezus cię kocha!
                      • zhk Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:46
                        Ale Ciebie chyba nie, bo Ci rozum odebrał.
                        • bio.mum Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:49
                          zhk napisał:

> Ale Ciebie chyba nie, bo Ci rozum odebrał.

Jego kocha ojciec dyrektor. Na początek i to dobre;)
                      • bio.mum Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:47
                        tales1 napisał:

> I strach przed przyszłością cię ogarnął, co? Nie bój się, nie lękaj, tylko
                        > zmień swoje życie! Jezus cię kocha!

Nie wiesz co się dzieje z polskim_katolikiem1? Od czasu do czasu wypadałoby się
                        przelogować;)
                      • wilmor1 tales1 różowa landryna..zawsze dziewica.. 24.02.06, 20:16
                  • wilmor1 tales1..ćwok od rydzyka.. zawsze dziewica.. 24.02.06, 20:23
                    ujadaj piesku, ujadaj!.... przyjdzie hycel rydzyk i sru!
                    • tales1 O! Nawet idiota wilmor przyleciał! No, no, nieźle! 24.02.06, 20:34
              • bio.mum Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:29
                tales1 napisał:

> Dziw bierze, jak się patrzy na żywe przykłady wpływy socjotechniki GW na
                > ludzkie umysły! Chłopcy, zacznijcie w końcu czytać i coś innego, bo "papka"
                GW
                > na dłuższą metę nie służy człowiekowi!

Jak juz będzie ze mną strasznie źle poproszę cię o namiary na jakiegoś
                niedrogiego egzorcystę;)
                • tales1 Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:41
                  OK! Dla ciebie wszystko! Polecam ks. Andrzeja Grefkowicza:
                  fakty.interia.pl/news?inf=710222
                  • bio.mum Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:45
                    tales1 napisał:

> OK! Dla ciebie wszystko! Polecam ks. Andrzeja Grefkowicza:
                    > fakty.interia.pl/news?inf=710222

Tak myślałam;)))Dzięki za dobre chęci, ale od tego towarzysta trzymam się z
                    daleka;) Wolę inne rozrywki.
              • kolter Re: Koledzy z TWA (Towarzystwa Wzajemnej Adoracji 24.02.06, 19:44
                dokladnie tak samo dziala kadzidlo na slabe rozchwiane umysly!!
              • wilmor1 tales1..różowa landryna..zawsze dziewica.. 24.02.06, 20:18
                a dlaczego ty czytasz GW, śmieciu?
                • tales1 Re: tales1..różowa landryna..zawsze dziewica.. 24.02.06, 20:35
                  Zasmarkanemu grzdylowi nie odpowiem!
                  • tales1 CHŁOPCY, TALES OPUSZCZA FORUM! KONIEC NA DZIŚ! 24.02.06, 20:38
                    Pofafluniliście sobie, wylaliście swoje żale i frustracje, upuściliście żółci -
                    będziecie zdrowsi! To wszystko w trosce o wasze zdrowie! Doceńcie to!
                    ŻEGNAM!!!
                    • wilmor1 Itales1.. zawsze dziewica.. 24.02.06, 20:49
                      gdzie, ćwoku!.. do rydzyka ze sprawozdaniem? po te nędzne pare groszy, judaszu?
                    • wilmor1 tales1 różowa landryna w stryngach... 24.02.06, 20:52
                  • jerzy.kosecki Re: tales1..wdajesz sie w jakies przepychanki 24.02.06, 21:11
                    słowne i to bez sensu> Tales błagam Cię ! Nie odpuszczaj Isie ! To moze byc
                    całkiem udany związek głupiego goja z inteligentna Isą. stern. Tale pomyś o
                    swojej przyszłości lata lecą, zobaczysz, ani się obejżysz i zostani Ci tylko o.
                    Rydzyk. Nie wsadzaj miecza do pochwy. Wykop topór i ruszaj na Isę.
                  • sclavus Re: tales1..różowa landryna..zawsze dziewica.. 24.02.06, 21:44
                    tales1 napisał:

> Zasmarkanemu grzdylowi nie odpowiem!

Odpowiędź nad podziw inteligiętna... Wszyscy tam w PiSorydzewie jesteście tacy
                    inteligiętni ????
    • zhk Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 19:23
      Było wiadomo od początku, że PIS goni w druta z tym Lepperogiertychem. Po co to
      przedstawienie? Wybory i po herbacie.
    • kolter Skoro Benek do nas wpadnie!! 24.02.06, 19:28
      to musi byc w kraju obronca praw dzieci ,bo powszechnie wiadomo ze benek to
      milosnik i obronca pedofili !!wiec niech szybko go wybiora,bo musi zrobic
      wszystko aby wizyte benka udaremnic!!
      • silenius.monachijski Kolter, bron swego dobrego imienia!!! 24.02.06, 19:31
        Patrz posty tego TYPA pod artykulem: "Sąd zakazał publikacji wizerunku prezesa PiS". Mnie tez znieewazyl. Juz sie kontaktowalem z Ziobra. Bedzie sad dorazny i egzekucja. Co za brak kultury...
        • kolter Re: Kolter, bron swego dobrego imienia!!! 24.02.06, 19:41
          Silenius znow cie pomylilem z tym mitomanem pospolitym!!sorry
          • sclavus Re: Kolter, bron swego dobrego imienia!!! 24.02.06, 21:05
            kolter napisał:

> Silenius znow cie pomylilem z tym mitomanem pospolitym!!sorry

A ja pozwolę sobie doradzić NMC-NR....
            No More Comments - No Respons... dla takich jak tales1, silesius.., i im
            podobnym...
            Obaj byliście swiadkami wściekłego ataku na sclavusa wczoraj... :-))
            • kolter Re: Kolter, bron swego dobrego imienia!!! 24.02.06, 21:08
              cos tam warczalo to chore rydzyjkowe srodowisko!!
    • kosa811 Roman, Jarosław K Cię zabije za te "krótkie nóżki" 24.02.06, 19:51
    • robi101 Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 20:06
      Tusk jest kłamcą. On rzadko mówi prawdę. Wyrafinowany polityk działający na
      pokaz , utrwalający stary patologiczny system. PO chce tak wszystko zmieniać ,
      aby w rzeczywistości nic się nie zmieniło. Partia kłamców tak jak Unia Wolnosci
    • troxx23 Re: Nerwowa debata o Rzeczniku Praw Dziecka 24.02.06, 20:22
      Juz sie chwieje? Szybko poszlo :)
    • aniaczepiel Pakt stabilizacyjny się chwieje 24.02.06, 20:27
      I bardzo dobrze!
      • andrzej_branicki Psycho Tuskowi Znowu Odbiła Szajba !!!!!!!!! !!!!! 24.02.06, 20:41
        nieuleczalnie chory
        na agresywną depresję tusek
        potrzebuje mocnego kopa
        w postaci kary pieniężnej !!!!

ps
        cytat:
        ........
        Komentując zapowiedź Jurka,
        że skieruje do komisji sprawę
        wypowiedzi Tuska o "korupcji politycznej",
        ..........

Bardzo dobrze !!!!
        • kolter Re: Psycho Tuskowi Znowu Odbiła Szajba !!!!!!!!! 24.02.06, 20:42
          a ty skad sie wzioles ,co dzis macie przepustki z wariatkowa ??
        • smierc666 Re: Psycho Tuskowi Znowu Odbiła Szajba !!!!!!!!! 24.02.06, 20:52
          andrzej_branicki napisał:

> nieuleczalnie chory
          > na agresywną depresję tusek
          > potrzebuje mocnego kopa
          > w postaci kary pieniężnej !!!!

> ps
          > cytat:
          > ........
          > Komentując zapowiedź Jurka,
          > że skieruje do komisji sprawę
          > wypowiedzi Tuska o "korupcji politycznej",
          > ..........
          >
          > Bardzo dobrze !!!!

Moze to i prawda ale najpierw w kolejce stoja panowie J. Kaczynski, Ziobro,
          Wasserman i Dorn

ps.
          Przecie mam byc solidarnie
        • wilmor1 andrzej_ branicki... psychol od rydzyka... 24.02.06, 20:57
          a ty ćwoku, co? prawda boli? nowa mutacja czerwonej zarazy...PISOWSKA
          ZJEDNOCZONA PARTIA ROBOTNICZA!!
        • sclavus Re: Psycho Tuskowi Znowu Odbiła Szajba !!!!!!!!! 24.02.06, 21:07
          andrzej_branicki napisał:

> nieuleczalnie chory
          > na agresywną depresję tusek
          > potrzebuje mocnego kopa
          > w postaci kary pieniężnej !!!!
          >
          > ps
          > cytat:
          > ........
          > Komentując zapowiedź Jurka,
          > że skieruje do komisji sprawę
          > wypowiedzi Tuska o "korupcji politycznej",
          > ..........
          >
          > Bardzo dobrze !!!!

Bardzo dobrze co??
          Że "korupcja polityczna" na oczach całej Polski się odbywa?
          Toż oni to samo robią co niejaki Branicki 200 lat temu z haczkiem robił...
    • wilmor1 kolteri silenius...tales1 dostał kopa.. 24.02.06, 20:53
      • kolter Re: kolteri silenius...tales1 dostał kopa.. 24.02.06, 20:58
        kto mnie znow kopie!!!
        • mordzinas Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:11
          To co dzis raczył był powiedzieć w Sejmie Donald Tusk z PO
          świadczy jednoznacznie ,że jest człowiekim chorym psychicznie.

Choroba Tuska objawiła się z całą swą mocą po wyborach prezydenckich.

Tusk był pewny że wygra. Ryle bilbordów, Tyle rekalam. Sprzyjające
          polskojezyczne media. Korzystne sondaże.

Wszystko na nic.
          A do tego zbyt duża kwota przeznaczona na kampanie....

To wszystko zrodziło frustracje ,która stała się poczatkiem choroby
          psychicznej Tuska.

PO zdecydowała się być w opozycji. OK.
          Prawem i obowiązkiem opozycji jest krytyka poczynań rządzących.
          To przecież istota demokracji.
          Ale przecież ta krytyka musi miec charakter merytoryczny!

PO po wodza Tuska gubi sie w tej totalnej krytyce. Cokolwiek zrobi
          PIS - Tusk niemiłosiernie krytykuje.
          Nie ma tu znaczenia czy pomysły PIS sa dobre. Ważne jest aby
          wszystko negować.

Gdyby to robili łajdacy spod znaku PZPR-SLD to wcale bym się nie
          dziwił. Ich przestepcza dzałalność dobiega końca.

Ale ,ze PO zachowuje się tak nikczemnie.... tego pojąć nie zdołam
          nigdy.

Jedyna nadzieja ,że sama PO zmieni wreszcie lidera. Tusk jest chory
          psychicznie. A człowiek chory powinien się leczyć a nie przewodzić
          drugiej partii w państwie.

Jedyna nadzieja ,ze PO zmieni oszalałego lidera...
          • sclavus Re: Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:17
            mordzinas napisał:

>
            > Jedyna nadzieja ,ze PO zmieni oszalałego lidera...

Zniknął talesjeden i jak spod ziemi... mordzinas... I od nowa Polska PiSowa...
            Umawiacie się: ty do a ja od ???
            • kolter Re: Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:20
              nie poprostu pod dwoma nikami z jednego kompa trudno klikac!!
            • mordzinas Re: Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:25
              sclavus napisał:

> Zniknął talesjeden i jak spod ziemi... mordzinas... I od nowa Polska PiSowa...
              > Umawiacie się: ty do a ja od ???

Jesteś jednak głupcem.
              Troche mi cię żal.
              • kolter Re: Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:29
                jak ci go zal to zamow u tadka modlitwe za jego dusze!!
              • sclavus Re: Tusk Jest Psychiczny. To Już Pewnik. 24.02.06, 21:32
                mordzinas napisał:

> sclavus napisał:
                >
                > > Zniknął talesjeden i jak spod ziemi... mordzinas... I od nowa Polska PiSo
                > wa...
                > > Umawiacie się: ty do a ja od ???
                >
                > Jesteś jednak głupcem.
                > Troche mi cię żal.

Niech ci nie będzie... zatrzymaj tę resztkę ludzkich odruchów dla lepszej
                sprawy... ja sobie doskonale rade dam.... z twoja głupotą również..
        • wilmor1 kolter.. przyjaciół nie kopię...tales1 dostał kop 24.02.06, 21:26
          • tales1 Co się tak łasisz, wilmor! Oni cię nie chcą! 24.02.06, 21:30
            Biedaczku samotny, może Tales1 cię utuli! Szkoda mi ciebie, choć tak brzydko o
            mnie mówiłeś! Ale co tam!
            • sclavus Re: Co się tak łasisz, wilmor! Oni cię nie chcą! 24.02.06, 21:41
              tales1 napisał:

> Biedaczku samotny, może Tales1 cię utuli! Szkoda mi ciebie, choć tak brzydko
              o
              > mnie mówiłeś! Ale co tam!

Znowu między linijkami.. i znowu pudło...
              Jak ty to między linijką wyczytałes, ze ktoś wilmora nie chce???
              Tylko jedna linijka - a ty takie bzdety wypisujesz....
          • kolter Re: kolter.. przyjaciół nie kopię...tales1 dosta 24.02.06, 21:32
            to dzieki Bogu przyjacielu!!!kop dalej tych milych chlopakow od rydza ,ja cie
            wspierac mysla i czynem bede!!
      • taziuta Re: Jakiego kopa? Chyzia? :-) 24.02.06, 21:01
        To nie chyź, to kasiorka od pisiorków, tak na niego wpływa :-)
        • sclavus Re: Jakiego kopa? Chyzia? :-) 24.02.06, 21:12
          taziuta napisał:

> To nie chyź, to kasiorka od pisiorków, tak na niego wpływa :-)

Chyzia już miał... To od tego czytania między linijkami mu się poprzestawiało...
          Miedzy nami, jest to sztuka niezwykle trudna - normalny człowiek, jak czyta
          linijka za linijką, mogą mu się literki przestawić... A on, jak juz między tymi
          linijkami czyta, to jakżeż on musi uważać, żeby żadnej nie przeoczyć... Mistrz
          w tym on jest - sam sie chwalił... żaden tekst dla niego nieważny... same
          międzylinijki... talesjeden... :-)
          • mordzinas Re: Jakiego kopa? Chyzia? :-) 24.02.06, 21:22
            sclavus napisał:

> taziuta napisał:
            >
            > > To nie chyź, to kasiorka od pisiorków, tak na niego wpływa :-)
            >
            > Chyzia już miał... To od tego czytania między linijkami mu się
            poprzestawiało..
            > .
            > Miedzy nami, jest to sztuka niezwykle trudna - normalny człowiek, jak czyta
            > linijka za linijką, mogą mu się literki przestawić... A on, jak juz między
            tymi
            >
            > linijkami czyta, to jakżeż on musi uważać, żeby żadnej nie przeoczyć...
            Mistrz
            > w tym on jest - sam sie chwalił... żaden tekst dla niego nieważny... same
            > międzylinijki... talesjeden... :-)

Cześć Sclavus- mój znajomu esbeku!!!
            Widze ,że nie potrafisz przeiwstawić sie obłędowi który cię ogarnał...

Moja rada: Czytaj historie Polski. Czytaj czytaj i jeszcze raz czytaj.
            Edukacja edukacja i jeszdcze raz edukacja.

To co piszesz na forum wybiórczej świaczy jednoznacznie o twoich
            dużych brakach edukacyjnych.
            Gdybyś wiedział kto walczył o wolnośc w Polsce a kto wolnoscowe
            dazenia Polaków tępił - gdybys to wiedział to ni wypisywłabyś tych
            bzdur które tak masowo zmieszczasz na forum wybiórczej.

Ucz się człowieku. Na nauke nigdy nie jest za późno.

Wiedz ,że człowiek głupi jest podatny na manipulacje.
            jak czytam twoje komy to widze że jestes ofiarą gazety wybiórczej.
            Myślisz ,ze jesteś taki postepowy...
            A tak naprawde jestes głupcem. Zwykłym głupcem ,który niczego nie
            rozumie co sie dzieje wokół niego..

No chyba ,że jestes byłym esbekiem jak podejżewałem na początku... to
            by wszystko tłumaczyło...
            • sclavus Re: Jakiego kopa? Chyzia? :-) 24.02.06, 21:35
              At gupiś...
              A czemuś głupi ? - Bos nieświadom...
              Logiczne! Weź się uświadom....
              • kolter silesius 24.02.06, 21:37
                czy ktos widzial tego buraka ??
          • tales1 UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność! 24.02.06, 21:24
            No, koledzy, ładnie to tak obgadywać kogoś za plecami? Chcecie się
            dowartościować? Ale wasz dialog jest miałki, jak sól z Wieliczki! beze mnie
            jesteście strasznie kiepscy> Wprost cieniasy, ha, ha, ga!
            • taziuta "Kolego", ty nam zwisasz! Ot taka rozrywka z braku 24.02.06, 21:35
              Ot taka rozrywka z braku laku! Czyli nawet tales, to bez-talencie (to stąd twój
              nick?), na coś się może przydać :-)

tales1 napisał:

> No, koledzy, ładnie to tak obgadywać kogoś za plecami? Chcecie się
              > dowartościować? Ale wasz dialog jest miałki, jak sól z Wieliczki! beze mnie
              > jesteście strasznie kiepscy> Wprost cieniasy, ha, ha, ga!
              • tales1 Teraz taziuta jest brzydkim chłopcem? Zmiana ról? 24.02.06, 21:39
                Nie tłumacz się, taziuta, nie tłumacz! Wiem, że mnie lubisz, choć cię drażnię,
                bo jesteś bezsilny! Cieniuchnymi pościkami ze mną nie powalczysz! za chudy w
                uszach jesteś!
                • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:43
                  Masz rację! Za chudym w uszach, aby wygrać pyskówkę na twoim poziomie. Dobranoc!

tales1 napisał:

> Nie tłumacz się, taziuta, nie tłumacz! Wiem, że mnie lubisz, choć cię
                  > drażnię, bo jesteś bezsilny! Cieniuchnymi pościkami ze mną nie powalczysz! za
                  > chudy w uszach jesteś!
                  • tales1 Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:46
                    OK. Dobrej nocy życzę! Szczerze!
                  • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:47
                    alez zostan taziuta; niech bedzie wesolo i karnawalowo; to juz
                    przeciez "ostatki" (nie myslalem bron Boze, o koncu GW)

taziuta napisał:

> Masz rację! Za chudym w uszach, aby wygrać pyskówkę na twoim poziomie.
                    Dobranoc
                    > !
                    >
                    > tales1 napisał:
                    >
                    > > Nie tłumacz się, taziuta, nie tłumacz! Wiem, że mnie lubisz, choć cię
                    > > drażnię, bo jesteś bezsilny! Cieniuchnymi pościkami ze mną nie powalczysz
                    > ! za
                    > > chudy w uszach jesteś!
                    • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:51
                      No dobra, skoro prosisz to zostanę :-)
                      Ale chwila przerwy, muszę otworzyć nową butelkę.

> alez zostan taziuta; niech bedzie wesolo i karnawalowo; to juz
                      > przeciez "ostatki" (nie myslalem bron Boze, o koncu GW)
                      • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:54
                        zazdroszcze Ci, ja "jade" na antybiotyku i nic wypic nie moge; znowu shiraz?

taziuta napisał:

> No dobra, skoro prosisz to zostanę :-)
                        > Ale chwila przerwy, muszę otworzyć nową butelkę.
                        >
                        > silesius.monachijski napisał:
                        >
                        > > alez zostan taziuta; niech bedzie wesolo i karnawalowo; to juz
                        > > przeciez "ostatki" (nie myslalem bron Boze, o koncu GW)
                        • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 21:59
                          Shiraz, a jakże. Skończył się Rooiberg, czemuś (czy ci importerzy nie wiedzą co
                          dobre?, nie mogą kupować tego więcej?) i teraz piję cienkusza z Makro, ale też
                          pitny :-)
                          A czemu antybiotyk? Profilaktycznie? Słyszałem, że tam u Was mnóstwo ptasiej
                          grypy? Ale chyba rozróżnia ona zwolenników kaczek od kaczek właściwych? :-)

> zazdroszcze Ci, ja "jade" na antybiotyku i nic wypic nie moge; znowu shiraz?
                          >
                          > taziuta napisał:
                          >
                          > > No dobra, skoro prosisz to zostanę :-)
                          > > Ale chwila przerwy, muszę otworzyć nową butelkę.
                          > >
                          > > silesius.monachijski napisał:
                          > >
                          > > > alez zostan taziuta; niech bedzie wesolo i karnawalowo; to juz
                          > > > przeciez "ostatki" (nie myslalem bron Boze, o koncu GW)
                          • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:04
                            Ptasia grypa jeszcze nie dotarla, bo Kaczorowi Donaldowi z Gdanska cos
                            skrzydelka opadly; nie mam dosc powazne przeziebienie (troche na pluco siadlo),
                            i musze sie tym faszerwowac; a tu koniec karnawalu; "cus" mnie trafia; jakbys
                            kiedys dostal to polecam "zinfandla" Julio & Gallo; naprawde pyszne czerwone
                            wino o specyficznym smaku

taziuta napisał:

> Shiraz, a jakże. Skończył się Rooiberg, czemuś (czy ci importerzy nie wiedzą
                            co
                            >
                            > dobre?, nie mogą kupować tego więcej?) i teraz piję cienkusza z Makro, ale
                            też
                            > pitny :-)
                            > A czemu antybiotyk? Profilaktycznie? Słyszałem, że tam u Was mnóstwo ptasiej
                            > grypy? Ale chyba rozróżnia ona zwolenników kaczek od kaczek właściwych? :-)
                            >
                            >
                            >
                            > > zazdroszcze Ci, ja "jade" na antybiotyku i nic wypic nie moge; znowu shir
                            > az?
                            > >
                            > > taziuta napisał:
                            > >
                            > > > No dobra, skoro prosisz to zostanę :-)
                            > > > Ale chwila przerwy, muszę otworzyć nową butelkę.
                            > > >
                            > > > silesius.monachijski napisał:
                            > > >
                            > > > > alez zostan taziuta; niech bedzie wesolo i karnawalowo; to ju
                            > z
                            > > > > przeciez "ostatki" (nie myslalem bron Boze, o koncu GW)
                            • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:11
                              Dzięki, ale specyficznych smaków mam już dosyć. Za starym. Shiraz i chwatit'.
                              Współczuję płucka! Ale też jest to dobra okazja, aby Ci powiedzieć - idź się
                              lecz! :-)

> Ptasia grypa jeszcze nie dotarla, bo Kaczorowi Donaldowi z Gdanska cos
                              > skrzydelka opadly; nie mam dosc powazne przeziebienie (troche na pluco
                              > siadlo)...
                              • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:17
                                u lekarza juz bylem (stad tez i antybiotyk); forumowym lekarzom nie dowierzam:
                                pewnie w czasie kuracji zaaplikowaliby mi pavulon; mam nadzieje, ze do wtorku
                                chociaz wydobrzeje; tutaj - na Viktualienmarkt - w centrum miasta jest wielka
                                impreza ostatkowa radia Gong; troche to "dzikie", bo straszny tlok, ludzie
                                mocno "chwiejni", a pod nogami setki butelek (jesli nie ty<siace); ale w sumie
                                takie calkiem sympatyczne "bachanalia"

taziuta napisał:

> Dzięki, ale specyficznych smaków mam już dosyć. Za starym. Shiraz i chwatit'.
                                > Współczuję płucka! Ale też jest to dobra okazja, aby Ci powiedzieć - idź się
                                > lecz! :-)
                                >
                                >
                                > > Ptasia grypa jeszcze nie dotarla, bo Kaczorowi Donaldowi z Gdanska cos
                                > > skrzydelka opadly; nie mam dosc powazne przeziebienie (troche na pluco
                                > > siadlo)...
                                • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:40
                                  W poniedziałek byłem w Dusseldorfie. Usłyszałem, że tam w czwartek (wczoraj)
                                  zaczyna się karnawał, który trwa do poniedziałku (pojutrze), i w tym czasie
                                  lepiej nie chodzić po ulicach w krawacie. Bo Ci go utną, czy raczej utnie,
                                  banda "wesołych" kobitek :-)

> u lekarza juz bylem (stad tez i antybiotyk); forumowym lekarzom nie
                                  dowierzam:
                                  > pewnie w czasie kuracji zaaplikowaliby mi pavulon; mam nadzieje, ze do wtorku
                                  > chociaz wydobrzeje; tutaj - na Viktualienmarkt - w centrum miasta jest wielka
                                  > impreza ostatkowa radia Gong; troche to "dzikie", bo straszny tlok, ludzie
                                  > mocno "chwiejni", a pod nogami setki butelek (jesli nie ty<siace); ale w
                                  > sumie takie calkiem sympatyczne "bachanalia"
                                  • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:46
                                    Tylko w czwartek musisz uwazac; krawat moga ci obciac tylko w czwartek; ale
                                    masz racje: do wtorku nad Renem czyste szalenstwo; kiedys bylismy tam dosc
                                    silna grupa: przebrani, w dobrym nstroju, i otwarci na zabawe; w Kolonii knajpy
                                    sa otwarte na okraglo; zas w poniedzialek, tzw. Rosenmontag", odbywaja sie
                                    pochody: m.in. w Duesseldorfie i Kolonii; i rok w rok jedni drugich wysmiewaja
                                    (Kolonczycy tych z Duesseldorfu i vice versa); w tych pochodach smieja sie tez
                                    i z politykow, i biskupow; odwagi jednak nie starcza juz na wysmiewanie np. Bin
                                    Ladena, cdzy islamskich mullow albo imanow; po rpostu tego sie boja (z
                                    wiadomych wzgledow); ale: warto tam pojechac w karnawal

taziuta napisał:

> W poniedziałek byłem w Dusseldorfie. Usłyszałem, że tam w czwartek (wczoraj)
                                    > zaczyna się karnawał, który trwa do poniedziałku (pojutrze), i w tym czasie
                                    > lepiej nie chodzić po ulicach w krawacie. Bo Ci go utną, czy raczej utnie,
                                    > banda "wesołych" kobitek :-)
                                    >
                                    >
                                    > > u lekarza juz bylem (stad tez i antybiotyk); forumowym lekarzom nie
                                    > dowierzam:
                                    > > pewnie w czasie kuracji zaaplikowaliby mi pavulon; mam nadzieje, ze do wt
                                    > orku
                                    > > chociaz wydobrzeje; tutaj - na Viktualienmarkt - w centrum miasta jest wi
                                    > elka
                                    > > impreza ostatkowa radia Gong; troche to "dzikie", bo straszny tlok, ludzi
                                    > e
                                    > > mocno "chwiejni", a pod nogami setki butelek (jesli nie ty<siace); al
                                    > e w
                                    > > sumie takie calkiem sympatyczne "bachanalia"
                                    • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:52
                                      Tak słyszałem, że warto. I cieszę się, że zdążyłem przed :-)

> Tylko w czwartek musisz uwazac; krawat moga ci obciac tylko w czwartek; ...
                                      > ale: warto tam pojechac w karnawal
                                      >
                                      • silesius.monachijski Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:54
                                        ale nie omieszkaj kiedys pojechac na sam karnawal; prawde powiedziawszy duzo
                                        ciekawsze niz Oktoberfest; tutaj tylko pijanstwo na umor, i trudno wogole sie
                                        poruszac po miescie, nie natrafiajac na mocno chwiejacych sie ludzi

taziuta napisał:

> Tak słyszałem, że warto. I cieszę się, że zdążyłem przed :-)
                                        >
                                        >
                                        > > Tylko w czwartek musisz uwazac; krawat moga ci obciac tylko w czwartek; .
                                        > ..
                                        > > ale: warto tam pojechac w karnawal
                                        > >
                                        • taziuta Re: Za chudym w uszach? Chyba masz rację! :-) 24.02.06, 22:56
                                          OK, może się kiedy trafi. A teraz dobranoc :-)

> ale nie omieszkaj kiedys pojechac na sam karnawal; prawde powiedziawszy duzo
                                          > ciekawsze niz Oktoberfest; tutaj tylko pijanstwo na umor, i trudno wogole sie
                                          > poruszac po miescie, nie natrafiajac na mocno chwiejacych sie ludzi
                                          >
                                          > taziuta napisał:
                                          >
                                          > > Tak słyszałem, że warto. I cieszę się, że zdążyłem przed :-)
                                          > >
                                          > > silesius.monachijski napisał:
                                          > >
                                          > > > Tylko w czwartek musisz uwazac; krawat moga ci obciac tylko w czwar
                                          > tek; .
                                          > > ..
                                          > > > ale: warto tam pojechac w karnawal
                                          > > >
            • silesius.monachijski Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 21:44
              nie przejmuj sie talesie; ja tez mam na tym forum swoich "fanow", zawsze
              gotowych, zeby obrzucic mnie inwektywami; dwoch ma teraz niezlego "pietra", bo
              faktycznie poprosilem mojego adwokata o mozliwosc wytoczenia im sprawy o
              oszczerstwo (wyzywali mnie od "pedofilow"); najchetniej sam bym sie z jednym i
              drugim na osobnosci spotkal, i im to klamstwo wybil z pustej glowy; ale: jesli
              uda sie przy pomocy prawa cos zrobic (tym bardziej, ze jeden mieszka w
              Niemczech, wiec latwiej bedzie mi sie do niego dobrac), to czemu nie; w koncu -
              dzieki zwaciestwu PiSu i ludziom takim jak Kaczynscy, znow zaczalem wierzyc, ze
              Polska jest panstwem prawa, gdzie kazdy jest "rowny wobec prawa"; wczesniej
              takiego poczucia nie mialem

tales1 napisał:

> No, koledzy, ładnie to tak obgadywać kogoś za plecami? Chcecie się
              > dowartościować? Ale wasz dialog jest miałki, jak sól z Wieliczki! beze mnie
              > jesteście strasznie kiepscy> Wprost cieniasy, ha, ha, ga!
              • taziuta Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 21:48
                Wróciłeś! A tak tu było miło, przez chwilę :-)
                Teraz będziesz szczuł prokuratorem? Argumentów zabrakło? Ot prawdziwy człowiek
                dzisiejszej prawicy! :-)
                Nie musisz mi odpowiadać, nie dzisiaj, idę już spać, dobranoc!

> nie przejmuj sie talesie; ja tez mam na tym forum swoich "fanow", zawsze
                > gotowych, zeby obrzucic mnie inwektywami; dwoch ma teraz niezlego "pietra",
                > ...
                • silesius.monachijski Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 21:51
                  Dobranoc; o prok. Wyszynskim nie musisz snic; nie bedzie procesow pokazowych na
                  forum

taziuta napisał:

> Wróciłeś! A tak tu było miło, przez chwilę :-)
                  > Teraz będziesz szczuł prokuratorem? Argumentów zabrakło? Ot prawdziwy
                  człowiek
                  > dzisiejszej prawicy! :-)
                  > Nie musisz mi odpowiadać, nie dzisiaj, idę już spać, dobranoc!
                  >
                  >
                  > > nie przejmuj sie talesie; ja tez mam na tym forum swoich "fanow", zawsze
                  > > gotowych, zeby obrzucic mnie inwektywami; dwoch ma teraz niezlego "pietra
                  > ",
                  > > ...
              • kolter Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 21:49
                sraja na ciebie silesiusie a nie maja pietra ,
              • alterpars a zapomniales o tym ze samobrzucasz inwektywami 24.02.06, 21:53
                i pogardliwie wyrazales sie o poprzednim Prezydencie czyniac aluzje o "goleni".
                Wiesz ze to jest karalne???
                Widze ze faktycznie pragniesz panowania znow jednej partii....
              • tales1 Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 21:55
                Dziwi mnie ich czujność! Może to rzeczywiście "dyżurni" GW? Jest ich całe
                mnóstwo, ale myślę że niedługo się trochę przeludni; redakcji organu "Michnika"
                zabraknie forsy na opłacanie popleczników.
                PS. Nie wiem, czy jest sens zakładać im sprawę o obrazę! Nazwali cię pedofilem
                pewnie z bezsilnej wściekłości, bo nie mieli rzeczowych kontrargumentów!
                Wytłumaczą się wolnością słowa, podniosą krzyk, że knebluje im się usta itd.
                Tym bardziej, że zrobili to anonimowo, nie znając twojej osoby! Potraktuj ich
                pobłażliwie, bo bez nich nie poznalibyśmy natury ludzi wykrzywionych przez
                media! To "okazy" godne obserwacji!
                • silesius.monachijski Re: UWAGA! TALES 1 znów wszedł na forum! Baczność 24.02.06, 22:01
                  W rzeczy samej z takich osobnikow tylko mozna sie posmiac; "glupich wprawdzie
                  nie sieja", ale na tym forum jakos dziwnie ostatnio nimi "obrodzilo"; znam
                  obiekcje, dotyczace zalozenia sprawy, dlatego sprawdzam te mozliwosc; z
                  kolterem mogloby byc latwiej, bo mieszka w Mannheim; choc z drugiej strony:
                  sama mysl o tym, ze musialbym sie kiedys z podobnym osobnikiem spotkac w sali
                  sadowej, napawa lekkim obrzydzeniem;
                  .
                  Masz racje: kolter i silenius to "dyzurni GW"; ale teraz juz biora do roboty
                  tych z najnizszej polki; cos chyba cienko przeda (Nowy Dzien zamkniety);
                  na "gwiazdy" riposty i madrej retoryki ich nie stac; musza brac jak leci

tales1 napisał:

> Dziwi mnie ich czujność! Może to rzeczywiście "dyżurni" GW? Jest ich całe
                  > mnóstwo, ale myślę że niedługo się trochę przeludni; redakcji
                  organu "Michnika"
                  >
                  > zabraknie forsy na opłacanie popleczników.
                  > PS. Nie wiem, czy jest sens zakładać im sprawę o obrazę! Nazwali cię
                  pedofilem
                  > pewnie z bezsilnej wściekłości, bo nie mieli rzeczowych kontrargumentów!
                  > Wytłumaczą się wolnością słowa, podniosą krzyk, że knebluje im się usta itd.
                  > Tym bardziej, że zrobili to anonimowo, nie znając twojej osoby! Potraktuj ich
                  > pobłażliwie, bo bez nich nie poznalibyśmy natury ludzi wykrzywionych przez
                  > media! To "okazy" godne obserwacji!
                  • alterpars Silesius moj ty idolu wiedzy prawniczej 24.02.06, 22:04
                    niekoniecznie oni moga sie zwrocic do swoich adwokatow zeby Ciebie nie
                    musieliogladac...Wiesz co to reprezentacja prawna znawco iprzyjacielu palestry????
                    • silesius.monachijski Re: Silesius moj ty idolu wiedzy prawniczej 24.02.06, 22:07
                      ales blysnal ynteligencyja; wiem o tym; ale moze musialbym jednak skladac
                      zeznania, i traflbym przypadkowo na rzeczonego osobnika? a fe

alterpars napisał:

> niekoniecznie oni moga sie zwrocic do swoich adwokatow zeby Ciebie nie
                      > musieliogladac...Wiesz co to reprezentacja prawna znawco iprzyjacielu
                      palestry?
                      > ???
                      • alterpars Re: Silesius moj ty idolu wiedzy prawniczej 24.02.06, 22:27
                        nie silesius nie rozumiesz...w przypadku takich procesow rozniez i osoba pozwana
                        moze posluzyc sie swoim adwokatem. JEstes prozny Silesiusie bo tak sie moze
                        zlozyc ze to wlasnie Ciebie ktos moze nie chciec ogladac....
                        • silesius.monachijski Re: Silesius moj ty idolu wiedzy prawniczej 24.02.06, 22:32
                          ales wmyslil: oczywiscie, ze wiem o tym; nie czytales dlokladnie; moze sie
                          zdarzyc jednak, ze sad wezwie (praktykowane czesto w Niemczech), obie strony,
                          aby skonfrontowac ich eznania; to sie tutaj stosuje, zeby przyspieszyc procesy;
                          a adwokaci i tak sie zajmuja caloscia sprawy; teraz zrozumiales?

alterpars napisał:

> nie silesius nie rozumiesz...w przypadku takich procesow rozniez i osoba
                          pozwan
                          > a
                          > moze posluzyc sie swoim adwokatem. JEstes prozny Silesiusie bo tak sie moze
                          > zlozyc ze to wlasnie Ciebie ktos moze nie chciec ogladac....
                          • silenius.monachijski Ja cie do sadu zaciagne, nikczemniku 24.02.06, 22:39
                            juz ty dobrze wiesz za co. zgnijesz w lochach.
                  • sisius.monachomachijski [...] 24.02.06, 22:09
                    Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • alterpars hahahaha 24.02.06, 22:02
                  zapomniales dodac ze to pewnie byli ludzie zwiazani z UKLADEM....lub Salonem
                  Medialnym....
                  Jak tam Tales ile Ci rydzyk placi co miesiac?
                  • silenius.monachijski [...] 24.02.06, 22:42
          • tales1 Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 21:34
            Same bzdetki klują się w tym twoim łebku! Wszyscy się dziwią, że nie umiesz
            czytać między linijkami! jak GW zamieści fotkę Tuska i podpisze: król Polski,
            to uwierzysz i padniesz na pysk przed tak wielkim majestatem monarszym? Oj, ty
            bezkrytyczny sclvusie!
            • sclavus Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 21:39
              tales1 napisał:

> Same bzdetki klują się w tym twoim łebku! Wszyscy się dziwią, że nie umiesz
              > czytać między linijkami! jak GW zamieści fotkę Tuska i podpisze: król Polski,
              > to uwierzysz i padniesz na pysk przed tak wielkim majestatem monarszym? Oj,
              ty
              > bezkrytyczny sclvusie!

Srasz sobie we własny talerz, talesiejeden...
              A teraz, skoro takim mistrzem tego czytania miedzy linijkami jesteś, to weź i
              przeczytaj.... talesie jeden... Już wcześniej zauwazyłem, ze jesteś nad podziw
              inteligiętny (nie ma w tym żadnej literówki)... :-(
              • tales1 Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 21:42
                Dzięki za uznanie! Co tam literówki, ważne są intencje! Czuję się mile
                połechtany!
                • sclavus Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 21:49
                  tales1 napisał:

> Dzięki za uznanie! Co tam literówki, ważne są intencje! Czuję się mile
                  > połechtany!

Tak myślałem... wczytaj sie zatem nie w międzylinijki a wsłowo: INTELIGIĘTNY..
                  inteligiĘtny...
                  Dotarło? Mówi ci to coś?... Nic?
                  Zatem bedzie lepiej, jak juz nie będziesz się podpisywał pod sclavusem...
                  NMC-NR :-(
                  • tales1 Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 21:59
                    Pacanie, mówiłem, że czytam między wierszami! Spaliłes własny dowcip o giętkiej
                    inteligencji (czytałem to wcześniej na forum, ale to nie twój zwrot, wię nie
                    nadużywaj go, bo cię posądzą o plagiat!)
                    • sclavus Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 22:08
                      tales1 napisał:

> Pacanie, mówiłem, że czytam między wierszami! Spaliłes własny dowcip o
                      giętkiej
                      >
                      > inteligencji (czytałem to wcześniej na forum, ale to nie twój zwrot, wię nie
                      > nadużywaj go, bo cię posądzą o plagiat!)

Dla wyjaśnienia: złozyłem gratulacje autorowi (nie czytałeś? - musiałes na
                      międzylinijki trafić...) i zapowiedziałem, że będę używał.. za pozwoleniem i
                      oczywiście takowe otrzymałem... Wszystko zas, źle bardzo świadczy o giętkości
                      twojej inteligencji: jestes inteligiętny inaczej...
                      • tales1 Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 22:16
                        Nie śledzisz własnego toku rozumowania:
                        Inteligentny - dobrze; inteligiętny - pejoratywne
                        jeśli zas jestem inteligiętny inaczej, to logiczne jest, że jestem
                        inteligentny, więc prawidłowo powinieneś napisać, że jestem inteligentny
                        inaczej, czyli inteligiętny (własnie tak chciałes mi dopiec, ale nie wyszło,
                        co?) Znowu nie nadążasz za własnymi rozwchrzonymi myślami!
                        • sclavus Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 22:25
                          tales1 napisał:

> Nie śledzisz własnego toku rozumowania:
                          > Inteligentny - dobrze; inteligiętny - pejoratywne
                          > jeśli zas jestem inteligiętny inaczej, to logiczne jest, że jestem
                          > inteligentny, więc prawidłowo powinieneś napisać, że jestem inteligentny
                          > inaczej, czyli inteligiętny (własnie tak chciałes mi dopiec, ale nie wyszło,
                          > co?) Znowu nie nadążasz za własnymi rozwchrzonymi myślami!

Poczytaj sobie jeszcze raz... ale linijki...
                          • tales1 Re: Sclawus, obudź się! Znowu bredzisz! 24.02.06, 22:30
                            No, nie wysiliłeś się sclavus! Zabrakło logiki? Właściwie jest już późno i
                            możesz być zmęczony! Tak, jesteś zmeczony! Odpocznij!
              • wilmor1 [...] 24.02.06, 21:43
                • tales1 Za cienki w uszach jesteś nawet dla sclavusa! 24.02.06, 21:45
    • sayitagain Handel posadami rozkwita 24.02.06, 21:10
      Handel stanowiskami to, nie łudźmy się, nieodłączna część polityki, zawsze i
      wszędzie. Ale przyznam, że PiS, LPR i Samoobrona mają wybitne osiągnięcia w
      tych żałosnych praktykach. Oczywiście wersja oficjalna brzmi na ogół: w ogóle,
      nigdy, przenigdy nie rozmawiamy o żadnych stanowiskach. Czasami trochę
      tych kłamstewek wychodzi na jaw.
      • mordzinas Re: Handel posadami rozkwita 24.02.06, 21:14
        sayitagain napisał:

> Handel stanowiskami to, nie łudźmy się, nieodłączna część polityki, zawsze i
        > wszędzie. Ale przyznam, że PiS, LPR i Samoobrona mają wybitne osiągnięcia w
        > tych żałosnych praktykach. Oczywiście wersja oficjalna brzmi na ogół: w
        ogóle,
        > nigdy, przenigdy nie rozmawiamy o żadnych stanowiskach. Czasami trochę
        > tych kłamstewek wychodzi na jaw.

No to niech wróci PZPR-SLD. B ędziesz wreszcie szczęsliwy.
        • kolter [...] 24.02.06, 21:19
        • sclavus Re: Handel posadami rozkwita 24.02.06, 22:01
          mordzinas napisał:

> sayitagain napisał:
          >
          > > Handel stanowiskami to, nie łudźmy się, nieodłączna część polityki, zawsz
          > e i
          > > wszędzie. Ale przyznam, że PiS, LPR i Samoobrona mają wybitne osiągnięcia
          > w
          > > tych żałosnych praktykach. Oczywiście wersja oficjalna brzmi na ogół: w
          > ogóle,
          > > nigdy, przenigdy nie rozmawiamy o żadnych stanowiskach. Czasami trochę
          > > tych kłamstewek wychodzi na jaw.
          >
          > No to niech wróci PZPR-SLD. B ędziesz wreszcie szczęsliwy.

Po co ma wracać.. Przecież właśnie jest: PZPR - PiSiorowa Zjednoczona(zSO i
          LPR) Partia Robotnicza.. bo taka ..hehe.. solidarna :-(
    • tomekjeden Kartofel z przypadłościami!!! 24.02.06, 21:39
      No cóż. Dzieciom się poszczęściło. Okropna Pani Sobecka nie będzie mogła dzieci
      straszyć. Brr, co za kartofel z przypadłościami w spódnicy! Już widzę biedne
      dzieci mdlejące na jej widok. Tylko dorosłym się nie poszczęściło. I PAN
      KOCHANOWSKI już dorosłych straszy.
      • kolter Tales1 24.02.06, 21:44
        skoros taki prawy i sprawiedliwy to skoro jeszcze niema rzecznika praw
        dziecka ,to moze ty napisz protest do jarka krotkonogiego w sprawie tego ze do
        polski w maju ,czy czerwcu przybawa z krotka wizyta znany obronca pedofili
        benek 16 ,jak na to reaguje twe prawe sumienie ,przeciez powszechnie wiadomo ze
        w USA jest on oskarzony o spowodowanie ukrycia conajmniej kilku aktow pedofili!!
        • tales1 Kolter, ty rzeczywiście idź już spać, bo bredzisz! 24.02.06, 22:21
          Pomijajac twoje bredzenie (wiesz, dziwię się, że nawet uczuć religijnych nie
          uszanujesz), to ty byś wolał pewnie wizytę Boya Georga, co? Odpowiada
          charakterem i upodobaniami, nie? I też ma problemy osobowościowe!
          • silesius.monachijski Re: Kolter, ty rzeczywiście idź już spać, bo bred 24.02.06, 22:26
            wybacz mu: ma ciezka prace w tych amerykanskich koszarach w Mannheim (jesli
            dobrze zrozumialem koltera): a tam dosc ograniczony kontakt z jezykiem polskim,
            i ogolna oglada;

tales1 napisał:

> Pomijajac twoje bredzenie (wiesz, dziwię się, że nawet uczuć religijnych nie
            > uszanujesz), to ty byś wolał pewnie wizytę Boya Georga, co? Odpowiada
            > charakterem i upodobaniami, nie? I też ma problemy osobowościowe!
            • tales1 Re: Kolter, ty rzeczywiście idź już spać, bo bred 24.02.06, 22:43
              No trudno, wybaczam mu! Jeśli pracuje w koszarach amerykańskich w Mannheim, to
              mu się wcale nie dziwię! Tylko w jakim charakterze on tam jest? Męska gejsza?
              Nocny kowboj? No, ale to jego sprawa, musi sobie z tym sam poradzić! Wprawdzie
              mówią, że "pecunia non olet", ale w tym przypadku nie wiem, czy rzeczywiście
              tak jest?!
              • silenius.monachijski pracuje a nie kradnie jak ten typek... 24.02.06, 22:44
            • silenius.monachijski kolter, przetresuj zboczenca! 24.02.06, 22:44
          • wilmor1 [...] 24.02.06, 23:00
    • 1europejczyk IRAK ! czym GW tlumaczy brak informacji !! 24.02.06, 21:45
      Swoja wspolpraca z CIA ?
      Wszystkie agencje informacyjne od wielu dni o niczym innym nie pisza jak o
      dramtycznej sytuacji w Iraku. O poczatkach wojny religijnej miedzy szyitami a
      sunitami, o spalonym Zlotym Mauzoleum Samara, o spalonych meczetach sunitow i
      szyitow i o licznych (ponad 100) skrytobojczych ofiarach .
      A dla GW wazniejsza jest smieszna historia z zakazem publikacji zdjacia JK.
      Musi ze ci co pociagaja za sznurki w GW zakazali jakichkolwiek publikacji.
      Inaczej tego sie nie da wytlumaczyc !
      • sclavus Re: IRAK ! czym GW tlumaczy brak informacji !! 24.02.06, 23:12
        1europejczyk napisał:

> Swoja wspolpraca z CIA ?
        > Wszystkie agencje informacyjne od wielu dni o niczym innym nie pisza jak o
        > dramtycznej sytuacji w Iraku. O poczatkach wojny religijnej miedzy szyitami a
        > sunitami, o spalonym Zlotym Mauzoleum Samara, o spalonych meczetach sunitow i
        > szyitow i o licznych (ponad 100) skrytobojczych ofiarach .
        > A dla GW wazniejsza jest smieszna historia z zakazem publikacji zdjacia JK.
        > Musi ze ci co pociagaja za sznurki w GW zakazali jakichkolwiek publikacji.
        > Inaczej tego sie nie da wytlumaczyc !

A kto ci każe to tłumaczyć inaczej???
        Załóż gazetę i wypisuj w niej co ci ślina na język przyniesie... np., że Jarek
        jest cacy i że kot Jarka jest cacy i jeszcze, ze oni z koniem nic nie tego...
        Wytłumacz tylko jedno: co to jest "liczne skrytobójcze ofiary" ???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka