stagaz 26.02.06, 21:50 Dość skomplikowany ten tekścik, ale moze to ja słabo kojarzę w niedzielny wieczór. O co jej chodzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janmucha Re: Prezes PiS prawdę powie 26.02.06, 22:08 stagaz napisał: > Dość skomplikowany ten tekścik, ale moze to ja słabo kojarzę w niedzielny > wieczór. O co jej chodzi ? "Salon" zagonił "Królową" do pracy. A "Królowa" miga sie, chcialaby diabłu świeczke, a Panu Bogu ogarek. Ot co. Dlatego ten tekst taki ni przypiął ni przyłatał. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m635 Co zostanie z Królowej po lustracji dziennikarzy? 27.02.06, 00:03 Te nieszczęsne felietoniki wszystkie na jedno kopyto - huzia na PiS! To przypomina rok 1992 i nagonkę na Olszewskiego. Nawet nazwiska te same - Lis, Olejnik, Morozowski, Żakowski. Wtedy dowodził zdaje się płk. Jasik z UOP-u. Kto dziś przewodzi tej sforze ujadających kundli? Odpowiedz Link Zgłoś
alexfryd1 Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 27.02.06, 09:18 Stare polskie porzekadło mówi, że jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera. No i stało się. Ci, którzy tu rzekomo stają w obronie wolnej prasy i wolności słowa, czemu ponoć zagrażają rządy PiS, samo okazali tu swój zamordyzm, swoją nietolerancję i chamstwo! Czyli im wcale nie chodzi o wolność słowa, bo, jako dzieci PRL-u („czym roślinka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci”), nawet nie wiedzą co to jest wolność słowa. To są wszyscy zwolennicy PRL-bis – Rzeczpospolitej Kolesiów Aleksandra Kwaśniewskiego. Ludzie, którzy byli przy korycie, a teraz nie są, albo którym się trzęsą gacie za popełnione grzechy i grzeszki (ach, jak się oni boją lustracji!). Ewentualnie dziwacy, którzy ciągle wierzą w komunę, lub nie- Polacy, których celem jest, aby w Polsce było jak najgorzej. Coś mi się widzi, że do tej ostatniej grupy należy „koham.mihnika”. On także żyje w Australii, ale moi tutaj adwersarze jakoś tego nie widzą, jakoś nie mówią mu, aby jako emigrant nie wtrącał się w sprawy krajowe albo żeby poszedł do psychiatry. On jest O.K., bo „on jest jeden z nas”. A dla mnie nie ulega wątpliwości, że to nawet nie-Polak! Wszak nie pierwszy raz tu wystąpił, a po owocach poznaje się człowieka (Pan Jezus). To nie-Polak i człowiek wyjątkowo złośliwy (prawdziwy koczkodan!), przewrotny i fałszywy, od którego tendencyjność bucha na milę. „koham.mihnika” pisze „kulturalnie”: „poniewaz PiSdzielce nie dotrzymali slowa danego wyborcom i potencjalnym kalicjantom. To co sie dzieje w Polsce teraz jest bardzo niepokojace”. Jest to niczym innym jak fałszywym płaczem fałszywego i perfidnego człowieka. Bowiem czy „koham.mihnika” głosował na PiS i teraz zawiedziny się buntuje? O nie, on na pewno nie głosował na PiS! A jak nie głosował, to czego tu zrzędzi- lamentuje w CUDZYM imieniu i to bez pozwolenia na to!!! Ni przypiął ni wypiął, czyli nie wiadomo dlaczego chwali się tu nam, że jest bogaty. Jeśli to prawda, to ciekawe czy UCZCIWIE zdobył swoje bogactwo, czy przypadkiem nie dorobił się na praniu brudnych pieniędzy komuchów i mafiosów z PRL-bis. Akurat w Australii najbogatszego Zyda – Pretta publicznie oskarżono o stosowanie kartelizacji. A inny Zyd australijski - Goldberg ukradł Australijczykom 900 mln dolarów i uciekł za granicę – do niby swej ojczyzny Polski! „koham.mihnika” pisze także: „Media nie wymagaja kontroli innej niz istniejaca - niezawislych sadow. Jesli lamia prawo, nalezy sprawe skierowac do sadu. natomiast stronniczosc jeszcze nie jest karalna”. Dziennikarze w PRL-bis leją pomyje na kogo chcą i na rząd PiS, bo nie ma nad nimi żadnego bata poza sądem. Bo wiedzą, że sądy są tylko dla bogatych. Dlatego w Australii jest Australian Press Council – Australijska Rada Prasowa, gdzie można zaskarżyć ZA DARMO daną gazetę czy dziennikarza. Coś takiego powinno być wprowadzone w Polsce. Zaraza polska, w postaci ataków dziennikarzy czy mediów na PiS dotarła do Australii. Mamy tutaj państwowe radio etniczne SBS, które nadaje codziennie godzinną audycję dla Polaków. Programy nie są najlepsze bo brak tu wysokiej klasy dziennikarzy polskich. Same miernoty. Jednak niektórzy z nich starają się chociaż aby ich audycja była ciekawa. Szczególnie dziennikarze z Sydney. Ci z Melbourne (prawie wszyscy) pracują zgodnie z powiedzeniem z czasów PRL-u: tak robić „aby Polska nie zginęła”. Sami nic nie mogąc dać od siebie karmią nas programani i korespondencjami z Polski. W środę jest zawsze korespondencja o tematyce krajowej znanego dziennikarza Jerzego Szperkowicza. Od chwili zwycięstwa w wyborach PiS nic tylko wylewa swą żółć na tę partię. A czyni to tak obrzydliwie-tendencyjnie, że aż człowieka bierze na wymioty. Jak takiej klasy dziennikarz jak on z taką ochotą wskoczył w antyPiSowiekie szambo i tarza się w nim! Jak kiedyś śpiewano że: „z samych panów zguba Polski”, tak dzisiaj trzeba śpiewać, że: „z samych dziennikarzy zguba Polski”. „koham.mihnika” i Jerzy Szperkowiczu – cieszycie się z tego panowie, nieprawda? Na pohybel wam! Zniszczyć Polski wam się nie uda! PiS rządzi i rządzić będzie i zrobi z wami porządek. Dla dobra Polski i narodu polskiego! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo wyjezdzam do Australii 27.02.06, 10:15 w tym roku i mam nadzieje ze nie spotkam zadnego Polaka. Twoj tekst to mieszanina ludowych prawd slyszanych od pijakow na bazarze na moim osiedlu, belkotu LPR i Samoobrony i tekstow Trybuny Ludu. Jak to jest ze gdziekolwiek na swiecie spotykam Polakow starszych niz 30 lat zawsze jest to samo - narodowo- patriotyczna forma i komunistyczna tresc. Pewnie dawno w Polsce nie byli i pamietaja tylko komune. Odpowiedz Link Zgłoś
piglowacki Gratulacje Pani Monisiu! I nie współczuje! 27.02.06, 12:14 Mój post do wątku o Woyciechowskim i M.Olejnik > nt. - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Przejrzałem posty w tym wątku, i śmiać mi się chce. Jak słucham / obserwuje tych medialnych janczarów BRACI MNIEJSZYCH (Marcinkiewicz, Zi0br0, Bielan, Gosiewski (ten to ma nowomowę), gruby i chudy Kamiński, Zawisza (z tego to jest dopiero kawał ch…), Cygański, Jurek, Selin, …, czy Urbańskiego) permanentnie strofujących dziennikarzy to z jednej strony uważam że sobie na to zasłużyli, a z drugiej to strach myśleć co nas jeszcze czeka, bo Jaruś „gryzipiórkom” nie odpuści. Pamiętam jak jeden z pismaków „wypaplał” (chyba w TOK FM) jak to powszechnie wyśmiali Miodowicza, który wyszedł do nich z posiedzenia KOMISJI ds. NIEWYJAŚNIENIA SPRAWY ORLEN-u z k-s-e-r-o upoważnienia Jaruckiej (bo ksero to żaden dokument jeżeli …). Ale „przypadkowemu społeczeństwu” tych „EWIDENTNYCH DLA WYBRANYCH WĄTPLIWOŚCI” nie przekazano w żadnej z telewizyjnych relacji. SIC! Pamiętam też jak Pani Monisia wielokrotnie bagatelizowała sprawę fałszywki Jaruckiej, a jest ona dla demokracji RP po wielekroć poważniejsza niż podłości Kurskiego, kap. Rycerza, dr Kochanowskiego czy red. Wildsteina. Kto dziś pamięta „NO TO DOBIJEMY LEWICĘ” P.Najsztuba i M.Olejnik u T.Lisa w „Co z ta Polską” w grudniu 2004 r. Jak pisałem lata temu, media prędzej czy później zapłacą za wykreowanie politycznego MATRIX-u. W tym MATRIX-ie najsprawniej poruszają się totalni demagodzy (jak pokazały wybory janczarzy PiS są w tym najlepsi) i wszelkiej maści polityczne męty, dla których niezależne media są zagrożeniem. SIC! No i Pani Monisiu należy przypuszczać, że wkrótce otrzyma Pani „rachunek” za podsuwanie mikrofonu PORAŻONEMU, …., specjalnej troski ROMUSIOWI, …, dr Kochanowskiemu, …., h...e Wildsteinowi, ….., dr. Dudkowi, …. i tym innym zdefiniowanym przez Panią” „30 do 40 osobom, które w Polsce mają coś do powiedzenia” SIC! No a dzisiaj dla sympatyków PiS Pani Monisia jest „komuchem”. SIC! A już niedługo to Jaruś DESTRUKTOR będzie miał WAADZĘ nad decyzjami typu „ssiemy bzdury na maxa” i kreujemy „idiotów dnia”: Odpowiedz Link Zgłoś
workpipeline Nie powinna pisac,placz ze Jarek nie chce u niej g 28.02.06, 02:29 gadac, i tyle, Prezydent Lechu II tez nie za bardzo. Ot problem Pani Monisi (nie liczac problemu ojca, pewno straci emeryture) Odpowiedz Link Zgłoś
qqwweerrtt1 Czy wam zupelnie mozgi poodbieralo? 13.03.06, 23:39 Czy nie wiecie, ze czytanie to nie tylko laczenie literek w wyrazy, wyrazy w zdania, a zdania w akapity. Sprobujcie przeczytac ten artykul jeszcze raz i pomyslcie czemu te zdania do siebie nie pasuja. Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Gratulacje Pani Monisiu! I nie współczuje! 13.03.06, 15:13 Gorzka to radość, niestety, kiedy satysfakcję trzeba przypacać taplaniem się w bagnie, które się przewidziało... Zapasy w błocie wydają się całkiem zabawne z początku, dopóki Nie okazuje się, że w pierwszej lidze ciągle są aligatory :) Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika strzal w 10. Omijaj Melbourne to unikniesz tego 27.02.06, 12:25 pajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
sansibar wyjezdzam do Australii 27.02.06, 22:15 Weż ze sobą Olejną, Lisa i Durczoka, please. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: wyjezdzam do Australii 13.03.06, 13:57 sansibar napisał: > Weż ze sobą Olejną, Lisa i Durczoka, please. Ja bym tam wolał, żeby cały PiS, Wszystkie PiSiory i wszystkie PiSiorowate tam pojechały.... a niechże se pozagryzają z misiami koala listków eukaliptusowych - będzie im wtedy wszystko jedno... i słusznie... Aaaa! Problem "władzy za wszelka cene" im odpadnie..... Problem "czwartej" też, zresztą.... Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: wyjezdzam do Australii 13.03.06, 15:17 Galba wziął wolne? Sansibar teraz ma dyżur? Ten gość nie ma nic lepszego do roboty niż wypisywać brednie? Może czeka aż Supermen-w-Dwóch-Wydaniach zlikwiduje mu bezrobocie i jakieś zajęcie zapewni? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika stary, chory czlowieku! Wez na wstrzymanie i lej 27.02.06, 12:23 swoja zolc gdzie indziej. Pokrako umyslowa, intelektualny bandyto! Nie sadz innych wedle siebie, prymitywny, zakompleksialy umyslowy kibolu. Ja jestem POLAKIEM z dziada, pradziada. Trzech moich przodkow dostalo Virtuti Militari. Ja sie za swoja polskosc nie musze wstydzic, ani nie musze udawac wiekszego Polaka niz jestem. I tym sie roznimy, przechrzcie, farbowany lisie. Ja na swoj rozum nie narzekam, starczyloby i dla ciebie pokrako intelektualna. fakt, ze mi sie PiS nie podoba nie oznacza, ze jestem wrogiem odnowy w Polsce. Ja twoim pisdzielcom nie wierze!!! taka sama mafia jak czerwoni, tylko z czarnym poparciem. To jest wieksze nieszczescie, bo takie tluki jak ty swiecie wierza w ich kretactwa. Skoro juz jestesmy przy wolnosci slowa - w PRL mialem wiecej materialu zdjetego niz wydrukowanego. Pewnego dnia moj szef sie zdziwil, ze mnie jeszcze ubecja nie zdjela. Wiec mi nie pier.. dyrdymalow prostaku z kompleksem. Ja z Polski wyjechalem, bo mnie wyrzucili z pracy i zablokowali mozliwosci uzyskania tejze. Ja nie wyjechalem z powodu oberznietego napletka, tylko z powodow przesladowania. Ja zdziwaczaly dziadku mam obywatelstwo polskie, polski paszport i dowod osobisty. ja moge i jezdze do polski kiedy mi sie chce i h ci do tego. Nie ty smondaku bedziesz moj patriotyzm i prawa czy obowiazki regulowal. Pod krowi ogon!!! Jezusem sobie brudnego pyska nie wycieraj. Nie zgadzasz sie z moimi pogladami politycznymi czy socjalnymi? Albo dyskutuj merytorycznie, albo idz sie utop! Przynajkmniej centrelink bedzie mial korzysc. A teraz najwazniejsze - twoje posadzenia o pranie brudnych pieniedzy itd moga cie zaprowadzic do sadu za zniewage. Stul pysk, albo bedziesz mial klopoty. Moge ci nak narobic, ze cie wyrzuca z organizacji dziennikarskich i jeszcze nasle policje federalna. Zanim odpowiesz, poradz sie adwokata, zebys nie musial domu sprzedawac. Ja jestem Polakiem, na tyle zdolnym, ze uczciwa praca moge zapewnic swojej rodzinie godziwy byt. Do robienia machlojek to jam Goldbergow i innych, pewnie ich znasz lepiej niz ja. Od Szperkowicza to sie odzwyczaj, to bardzo dobry dziennikarz, ma wiecej oleju w glowie niz ty przybledo. IDZ SIE LECZ!! JA WIEM, GLUPOTA NIE BOLI, moze ci jednak cos znajda. Albo proszki, albo cichy pokoj bez klamek. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika proponuje ponizszy link, zwlaszcza dyskusje na dol 27.02.06, 14:04 www.wirtualnapolonia.com/teksty.asp?TekstID=6760 Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 13.03.06, 13:52 Wróć!!! Możesz im dużo pomóc... ale nie z Australii... Napociłeś się zdrowo... współczuję - szczerze! Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 13.03.06, 15:03 Idź do psychiatry. Dobrze radzę. Gdziekolwiek mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 27.02.06, 11:18 m635 jesteś strasznie głupi i pełen nienawiści ale racji nie masz za grosz Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 13.03.06, 13:50 m635 napisał: > Te nieszczęsne felietoniki wszystkie na jedno kopyto - huzia na PiS! > To przypomina rok 1992 i nagonkę na Olszewskiego. Nawet nazwiska te same - Lis, > > Olejnik, Morozowski, Żakowski. Wtedy dowodził zdaje się płk. Jasik z UOP-u. Kto > > dziś przewodzi tej sforze ujadających kundli? ... na szczęście... ani PiS, ani PiSiory, ani PiSiorowate.... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Co zostanie z Królowej po lustracji dziennika 13.03.06, 15:21 Hm, po mojemu to największej sforze ujadających kundli przewodzi właśnie podwójny przewodnik stada z PiSu :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamablues Fakt, kupy się to nie trzyma 27.02.06, 09:45 Taki króciutki tekścik powinien być perełką. A tu ani logiki, ani sensownej nici, na którą zostałyby te zdania nanizane, ani błyskotliwej pointy... Królowa jest naga. Odpowiedz Link Zgłoś
my.uczennice.vii.liceum Re: Fakt, kupy się to nie trzyma 01.03.06, 13:10 mamablues napisała: > Królowa jest naga. FUJ ! Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Fakt, kupy się to nie trzyma 13.03.06, 14:05 mamablues napisała: > Taki króciutki tekścik powinien być perełką. A tu ani logiki, ani sensownej > nici, na którą zostałyby te zdania nanizane, ani błyskotliwej pointy... > Królowa jest naga. > ... i dlatego piękniejsza.... Spróbuj ruszyć zakutym łbem (trzaśnij nim o mur - na przykład - rydzowego kościoła) to może pomóc... choć niekoniecznie - możesz wygrać tylko guza... Wszystko zależy od stanu mózgu... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Fakt, kupy się to nie trzyma 13.03.06, 15:24 Niestety, pani M.O. zawsze miała problemy ze zbornością myśli, stąd jej sztandarowa technika powtarzania w kółko tego samego pytania. Fakt, mogłaby w jednym-dwóch zdaniach wyjaśnić w ramach PS, co właściwie chciała wyrazić :) Poza tym, że burzące jej spokój emocje :) Odpowiedz Link Zgłoś
sauternes [...] 27.02.06, 01:35 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat [...] 27.02.06, 03:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
drmurek Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 07:56 Tak ten tekst jest niewątpliwie Tylko dla orłów ( nie- ...świetna audycja , może by ją wskrzesić).Tak to jest że wszyscy się boja prezesa więc mącą. A prezes ani starchu przedlustrem ani przed bratem nie ma. Co do żydostwa to podobnie też JEzus mącił jako żyd przeciwko ówczesnym elitom władzy.Jednak nawet najwięksi antysemici pozostaja jego wyzanwcami sądząc zapewne że Jezus był Polakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
alexfryd1 Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 09:20 drmurek napisał: > Tak ten tekst jest niewątpliwie Tylko dla orłów ( nie- ...świetna audycja , > może by ją wskrzesić).Tak to jest że wszyscy się boja prezesa więc mącą. A > prezes ani starchu przedlustrem ani przed bratem nie ma. Co do żydostwa to > podobnie też JEzus mącił jako żyd przeciwko ówczesnym elitom władzy.Jednak > nawet najwięksi antysemici pozostaja jego wyzanwcami sądząc zapewne że Jezus > był Polakiem. Stare polskie porzekadło mówi, że jak Pan Bóg chce kogoś ukarać to mu rozum odbiera. No i stało się. Ci, którzy tu rzekomo stają w obronie wolnej prasy i wolności słowa, czemu ponoć zagrażają rządy PiS, samo okazali tu swój zamordyzm, swoją nietolerancję i chamstwo! Czyli im wcale nie chodzi o wolność słowa, bo, jako dzieci PRL-u („czym roślinka za młodu nasiąknie, tym na starość trąci”), nawet nie wiedzą co to jest wolność słowa. To są wszyscy zwolennicy PRL-bis – Rzeczpospolitej Kolesiów Aleksandra Kwaśniewskiego. Ludzie, którzy byli przy korycie, a teraz nie są, albo którym się trzęsą gacie za popełnione grzechy i grzeszki (ach, jak się oni boją lustracji!). Ewentualnie dziwacy, którzy ciągle wierzą w komunę, lub nie- Polacy, których celem jest, aby w Polsce było jak najgorzej. Coś mi się widzi, że do tej ostatniej grupy należy „koham.mihnika”. On także żyje w Australii, ale moi tutaj adwersarze jakoś tego nie widzą, jakoś nie mówią mu, aby jako emigrant nie wtrącał się w sprawy krajowe albo żeby poszedł do psychiatry. On jest O.K., bo „on jest jeden z nas”. A dla mnie nie ulega wątpliwości, że to nawet nie-Polak! Wszak nie pierwszy raz tu wystąpił, a po owocach poznaje się człowieka (Pan Jezus). To nie-Polak i człowiek wyjątkowo złośliwy (prawdziwy koczkodan!), przewrotny i fałszywy, od którego tendencyjność bucha na milę. „koham.mihnika” pisze „kulturalnie”: „poniewaz PiSdzielce nie dotrzymali slowa danego wyborcom i potencjalnym kalicjantom. To co sie dzieje w Polsce teraz jest bardzo niepokojace”. Jest to niczym innym jak fałszywym płaczem fałszywego i perfidnego człowieka. Bowiem czy „koham.mihnika” głosował na PiS i teraz zawiedziny się buntuje? O nie, on na pewno nie głosował na PiS! A jak nie głosował, to czego tu zrzędzi- lamentuje w CUDZYM imieniu i to bez pozwolenia na to!!! Ni przypiął ni wypiął, czyli nie wiadomo dlaczego chwali się tu nam, że jest bogaty. Jeśli to prawda, to ciekawe czy UCZCIWIE zdobył swoje bogactwo, czy przypadkiem nie dorobił się na praniu brudnych pieniędzy komuchów i mafiosów z PRL-bis. Akurat w Australii najbogatszego Zyda – Pretta publicznie oskarżono o stosowanie kartelizacji. A inny Zyd australijski - Goldberg ukradł Australijczykom 900 mln dolarów i uciekł za granicę – do niby swej ojczyzny Polski! „koham.mihnika” pisze także: „Media nie wymagaja kontroli innej niz istniejaca - niezawislych sadow. Jesli lamia prawo, nalezy sprawe skierowac do sadu. natomiast stronniczosc jeszcze nie jest karalna”. Dziennikarze w PRL-bis leją pomyje na kogo chcą i na rząd PiS, bo nie ma nad nimi żadnego bata poza sądem. Bo wiedzą, że sądy są tylko dla bogatych. Dlatego w Australii jest Australian Press Council – Australijska Rada Prasowa, gdzie można zaskarżyć ZA DARMO daną gazetę czy dziennikarza. Coś takiego powinno być wprowadzone w Polsce. Zaraza polska, w postaci ataków dziennikarzy czy mediów na PiS dotarła do Australii. Mamy tutaj państwowe radio etniczne SBS, które nadaje codziennie godzinną audycję dla Polaków. Programy nie są najlepsze bo brak tu wysokiej klasy dziennikarzy polskich. Same miernoty. Jednak niektórzy z nich starają się chociaż aby ich audycja była ciekawa. Szczególnie dziennikarze z Sydney. Ci z Melbourne (prawie wszyscy) pracują zgodnie z powiedzeniem z czasów PRL-u: tak robić „aby Polska nie zginęła”. Sami nic nie mogąc dać od siebie karmią nas programani i korespondencjami z Polski. W środę jest zawsze korespondencja o tematyce krajowej znanego dziennikarza Jerzego Szperkowicza. Od chwili zwycięstwa w wyborach PiS nic tylko wylewa swą żółć na tę partię. A czyni to tak obrzydliwie-tendencyjnie, że aż człowieka bierze na wymioty. Jak takiej klasy dziennikarz jak on z taką ochotą wskoczył w antyPiSowiekie szambo i tarza się w nim! Jak kiedyś śpiewano że: „z samych panów zguba Polski”, tak dzisiaj trzeba śpiewać, że: „z samych dziennikarzy zguba Polski”. „koham.mihnika” i Jerzy Szperkowiczu – cieszycie się z tego panowie, nieprawda? Na pohybel wam! Zniszczyć Polski wam się nie uda! PiS rządzi i rządzić będzie i zrobi z wami porządek. Dla dobra Polski i narodu polskiego! Marian Kałuski, Australia Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Prezes PiS prawdę powie???? 13.03.06, 14:07 lubisz się powtarzać... szkoda zatem, ze tylko bełkot jest tym bisem.... Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 Oj, Monisu, Monisiu! Nie wysiliłaś się wcale! 27.02.06, 08:37 Pisać logicznie i z polotem jest dużo trudniej, niż tendencyjnie "kłapać" w świetle kamer! Nie pisz, kochana, nie pisz! Już lepiej mów (i to najlepiej tylko w radiu), a najlepiej - to zmień fach! Wyjdzie ci na zdrowie! Odpowiedz Link Zgłoś
tales1 ...a ja, zgodnik, nawet do pięt mu nie dorastam! 27.02.06, 15:26 I co robaczku ograniczony? Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: tales1 zawsze dziewica,aczkolwiek..idiota.. 13.03.06, 14:09 ... bo on tylko między wierszami.... Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Oj, Monisu, Monisiu! Nie wysiliłaś się wcale! 13.03.06, 14:10 tales1 napisał: > Pisać logicznie i z polotem jest dużo trudniej, niż tendencyjnie "kłapać" w > świetle kamer! Nie pisz, kochana, nie pisz! Już lepiej mów (i to najlepiej > tylko w radiu), a najlepiej - to zmień fach! Wyjdzie ci na zdrowie! .... powiedział tales1, ...czytając między linijkami... wyłącznie! Odpowiedz Link Zgłoś
zeneeek Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 08:39 bełkocik, po prostu, jak zwykle u tej pani, emocje biorą górę nad intelektem... płaty czołowe nie pracują... i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
zgodnik1 zenek 27.02.06, 09:12 jak twoje płaty czołowe? ..po twoim wywodzie, widzę że nie istnieja! Odpowiedz Link Zgłoś
toja69 Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 09:25 Nikumatym proponuje ponowne przeczytanie tekstu. Lenistwo umyslowe jest choroba zarazliwa!!! Jezeli szare komurki nie transferuja w dalszym czasie, to pozostanie jedynie zjedzenie twardego dusku. Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Prezes PiS prawdę powie???? 13.03.06, 14:14 toja69 napisał: > Nikumatym proponuje ponowne przeczytanie tekstu. Lenistwo umyslowe jest choroba > zarazliwa!!! Jezeli szare komurki nie transferuja w dalszym czasie, to pozosta > nie jedynie zjedzenie twardego dusku. ...tak jest u PiSiorów i PiSiorowatych.... Aczkolwiek, podejrzewam, że gdyby nawet "twardych dysków" się nażarli, to niestrawności by dostali... i też nic by nie wyszło... :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
lewed ...chłopaczki, powiem wam cóś! 27.02.06, 09:54 Czytajta Nasz Dziennik, słuchajta Radia M i ogladajta Telewizję T. - to prostsze w odbiorze i bardziej wam dostepne. Przy okazji pocałujta Kaczory w kuper, Kałuskiego w rzyć i mnie też! Odpowiedz Link Zgłoś
tomaszek144 stagaz i inni "niekumaci" (zżarcie dysku im nic 27.02.06, 09:57 nie pomoże);) GW i jej publicystyka jest przeznaczona dla ludzi przynajmniej przeciętnie inteligentnych lub takich, którzy nimi nie sa, ale się starają używać swoich zwojów mózgowych. Zdumiewa mnie, że tylu was - na poziomie porównywalnym z poziomem "kuca szetlandzkiego" czyli człeka,kóry "kłamie całym swoim organizmem", jak to kiedyś ładnie i trafnie powiedziano, czytujecie tego "brukowca", "żydowskiego szmatławca" itd (dopasujcie sobie swoje własne określenia, adekwatne do waszych możliwości)... Poczytajcie sobie "Nasz Dziennik" - tam już na wstępie zwolnili od myślenia (jest to wręcz nie wskazane). Odpowiedz Link Zgłoś
elve Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 10:22 to zabawne, ludzie którzy nie rozumieją tekstu piszą po prostu że to bełkot :D i od razu czują się lepiej :D Odpowiedz Link Zgłoś
aisug Re: Prezes PiS prawdę powie 27.02.06, 10:40 dajcie spokój Moniczce. Tak się biedna przestraszyła gróźb Wojciechowskiego, że do dziś sie trzęsie i myśli zebrać nie może. Psycholog czy jakieś relanium tu potrzebne Odpowiedz Link Zgłoś
niewychowany do aissug... 27.02.06, 11:22 walisz jak chory w gacie!... co, prawda nie pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
chris12 Relacje w elitach PiS-u - nie dla idiotów 27.02.06, 11:21 Rząd PiS-u to wielki jarmark i bałagan. Dlatego też jego przedstawiciele podczas regularnych rekolekcji u Rydzyka tłumaczą narodowi prostym językiem o co tu na prawdę biega. Odpowiedz Link Zgłoś
sz.debski z Panią Moniką jest bardzo źle... 27.02.06, 16:45 kazdy kto czasem właczy "Śniadanie w radiu Zet" musi odniesc wrażenie, że Pani Monice całkiem już odbiło. jest tak agresywna, że to zakrawa na perwersję. a już sposób, w jaki odnosi się do polityków PiSu jest po prostu czystym chamstwem... Odpowiedz Link Zgłoś
wlodeusz Stwierdzam ze smutkiem,... 27.02.06, 16:56 że w niedzielę po raz ostatni włączyłem radio Zet na audycję"Siódmy dzień tygodnia".Wszelkie dobre, dziennikarskie obyczaje zostały zrównane z klepiskiem.Personalne ataki Pani Olejnik,wspieranej ochoczo przez posła Rokitę na Pana Gosiewskiego i Urbańskiego były przysłowiowym wmawianiem choremu jaja!.Metodą zakrzyczenia,wytrącenia z równowagi,pastwili się wmawiając zdrowym na umyśle ludziom,mówienie rzeczy o których nawet nie pomyśleli.Tym samym p.Olejnik dołączyła do p.Lisa,Durczoka i reszty starych partyjnych lektorów z PZPR.Gratuluję!,pobytu w galerii negatywnie zakręconych. Odpowiedz Link Zgłoś
block-buster Klamstwami nie da sie utrzymac dyktatury kaczorow 27.02.06, 18:23 Czasami trzeba bowiem powiedziec prawde....60 procent Polakow dzisiaj nie chce kaczek.Za miesiac 70 procent.Latem bedzie juz 80 procent.Polacy nie sa jednak glupi.Powoli odzyskuja swiadomosc,ze kacza grypa musi byc zlikwidowana... Odpowiedz Link Zgłoś
stagaz Re: Klamstwami nie da sie utrzymac dyktatury kacz 27.02.06, 18:53 Nie ma to jak "wishful thinking" na poprawę samopoczucia... Odpowiedz Link Zgłoś
niewychowany Re: Klamstwami nie da sie utrzymac dyktatury kacz 27.02.06, 19:25 ano, nie da sie.. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Wzrost wirtualny 27.02.06, 20:22 Na jesieni bedzie 100 dla koalicji PO/PZPR zgodnie z twoimi zamowieniami sondazowymi. Uwazaj, zebys nie dostal wylewu od nadmiernego wzrostu. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
logic Re: Klamstwami nie da sie utrzymac dyktatury kacz 13.03.06, 15:27 Kłamstwami się nie da, ale kłamstwa wsparte policją, sądami, specsłużbami itd. to już zupełnie inna bajka :) Odpowiedz Link Zgłoś
sclavus Re: Prezes PiS prawdę powie 13.03.06, 13:48 stagaz napisał: > Dość skomplikowany ten tekścik, ale moze to ja słabo kojarzę w niedzielny > wieczór. O co jej chodzi ? Niestety stagaz... za wysokie progi.... Musisz jeszcze dobrze poćwiczyć szare komórki skoro, tak prostego tekściku nie jesteś w stanie zrozumieć.... Powodzenia jednak.... To może nadejść... Odpowiedz Link Zgłoś
krycha.k Re: Prezes PiS prawdę powie 13.03.06, 16:43 Ten "tekścik" precyzyjnie odzwierciedla to, co robią i MÓWIĄ wodzowie niePrawa i nieSprawiedliwości, więc oczywiście nie może być jasny, prosty i zrozumiały. Tylko kiedy to dotrze do ich elektoratu? Odpowiedz Link Zgłoś