Dodaj do ulubionych

Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów

04.03.06, 15:06
no no. na pewno krok w dobrym kierunku. tylko jak pedecje do samego gruntu
sprowadzil geniusz frasyniuk i rewelacyjna kandydatka na prezydenta nie
wiadomo czy jeszcze jest co ratowac. lepiej chyba zeby rozsadni ludzie jak
onyszkiewicz weszli do PO a reszta gdzies sie rozmyla po SLD i lewej stronie.
Na razie PD mimo lepszej twarzy onyszkiewicza to wciaz partia widmo
Obserwuj wątek
    • listawildsteina niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 04.03.06, 15:12
      PD + SDPL + Unia Pracy + Zieloni2004 + oczyszczone z betonu SLD = szansa dla
      Polski
      • walesa4 [...] 04.03.06, 15:16
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
        • centrolew Porozumienie dla Demokracji 04.03.06, 23:03
          > PD + SDPL + Unia Pracy + Zieloni2004 + oczyszczone z betonu SLD = szansa dla
          Polski

100% racja, choć na marginesie warto dodać, że UP nie jest samodzielnym bytem,
          ale są tam wartościowe osoby, z którymi warto rozmawaiać. Myślę, że PD, SDPL,
          Z2004 i SLD to trzon przyszłej koalicji rządowej... oczywiście po wyleczeniu się
          Polski z paranoi zwanej "kaczą grypą".

Problemem jest oczywiście niezdecydowanie PD i różne koncepcje ścierające się w
          tej partii... W mojej ocenie PD będzie miała bardziej słyszalny głos w koalicji
          centrolewicowej, niż w przypadku podłączenia się do PO.
          • rozpromieniona Re: Porozumienie dla Demokracji 04.03.06, 23:36
            Niestety, w oczyszczenie SLD z betonu nie wierzę. Gdyby się udało, taka koalicja
            rzeczywiście mogłaby sobą coś reprezentować (choć i od SDPL wieje PZPR-em,
            niestety).
            • fajka2 Re: Porozumienie dla Demokracji 05.03.06, 00:58
              dlaczego nie? Prawdziwy beton albo pod ziemią, albo już nie wie jak się nazywa.
              • sansibar Powrót zombi 05.03.06, 11:18

Nie wiem po co nam partią, która nie wie czychce być lewicą, prawicą czy
                centrum. Wyborcy skierowali kciuk do dołu, demos na ogół się nie myli.
                • mariuszdz Młodzi, Szybcy, Wściekli,zamieszczone zdjecie 05.03.06, 12:30
                  świadczy o tym
                  • niesiolek-matolek Ważne że Żydokomuna ma tam już Swoich !!!!!!!!!!!! 06.03.06, 10:37
                    żółw - mazowiecki -
                    pierwszy aferzysta 3ciej RP - patrz afera
                    z osiedlem rządowym w wilanowie ! -
                    już się tam po cichu zagnieździł !!!!!!!!!
          • australopitecus Re: Porozumienie dla Demokracji 05.03.06, 03:29
            centrolew napisał:

> > PD + SDPL + Unia Pracy + Zieloni2004 + oczyszczone z betonu SLD = szansa
            > dla
            > Polski
            >
            > 100% racja, choć na marginesie warto dodać, że UP nie jest samodzielnym bytem,
            > ale są tam wartościowe osoby, z którymi warto rozmawaiać. Myślę, że PD, SDPL,
            > Z2004 i SLD to trzon przyszłej koalicji rządowej... oczywiście po wyleczeniu
            si
            > ę
            > Polski z paranoi zwanej "kaczą grypą".
            >
            > Problemem jest oczywiście niezdecydowanie PD i różne koncepcje ścierające się
            w
            > tej partii... W mojej ocenie PD będzie miała bardziej słyszalny głos w
            koalicji
            > centrolewicowej, niż w przypadku podłączenia się do PO.
            >
            To nie jest szansa dla Polski, ale w odroznieniu od obecnej sytuacji jest to
            szansa na normalny socjalizm. Obecny nawet wsrod sojalizmow jest wyjatkowy, ale
            ma jedna wspolna ceche z socjalizmem dawnym zwanym tez "realnym". Tak jak
            tamten socjalizm, tak i obecny wszedzie widzi zagrozenie i spisek.
      • o90 Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 04.03.06, 19:00
        i alfabetycznie pod sciane
        i po problemie lewactwa w Polsce
        • ozzy10 Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 04.03.06, 19:47
          paszoł do kruchty
          • o90 Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 04.03.06, 20:24
            sie towarzyszowi pomylilo
            SB juz nie ma
            • fajka2 Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 05.03.06, 00:59
              jak to nie ma? To z kim walczą kaczory?
          • walesa4 [...] 04.03.06, 21:05
      • kocis1 Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 05.03.06, 11:19
        Ale to juz bylo .. i nie wróci więcej .... :-)
      • mcgoo Re: niech PD wejdzie w koalicje z lewicą 05.03.06, 13:06
        Zartujesz :
        1. SLD to chora ideologia (zabrac jednemu dac drugiemu) plus zwykla bandyterka
        i cynizm
        2. SDPL to chora ideologia (zabrac jednemu dac drugiemu) odkrywana na nowo
        wbrew doswiadczeniom lat.
        3. Unia Pracy to chora ideologia (zabrac jednemu dac drugiemu) nieodkryta
        jeszcze do tej pory (zero autorefleksji)
        4. Zieloni2004 to jakies dziwne mzonki i blokady strategicznych inwestycji
        5. PD to ludzie ktorzy nie przyjmuja do wiadomosci, ze demokracja nie jedno ma
        imie i ze swiat wokol nich sie zmienia

Powiedz mi w jaki sposob taki magiczny zlepek moglby komus w czymkolwiek pomoc ?

--
        McGoo
        ----------------------------------
    • szczypiorkowski Nazwa partii pozostaje taka sama? 04.03.06, 15:13
      Dlaczego nie zmienić. Tyle razy to już ćwiczyli. Onyszkiewicz nie pomoże,
      będzie tylko jeździł na światowe zawody w nabijaniu fajki.
      • walesa4 [...] 04.03.06, 15:16
        • ozzy10 A ten to palant jakis 04.03.06, 19:49
          • walesa4 [...] 04.03.06, 20:42
          • walesa4 [...] 04.03.06, 21:04
          • walesa4 [...] 04.03.06, 21:15
          • fajka2 Re: A ten to palant jakis 05.03.06, 01:01
            ale dożarty, nie rezygnuje
      • paranormalny Re: Nazwa partii pozostaje taka sama? 04.03.06, 15:55
        szczypiorkowski napisał:
        > ..... Onyszkiewicz nie pomoże, będzie tylko jeździł na światowe zawody w
        nabijaniu fajki.

A co ty się spodziewasz po facecie, którego największym sukcesem
        życiowym/politycznym jest ożenek z wnuczką Piłsudskiego:)
        • marcin.kiewicz jesteś głupi bezdennie! 04.03.06, 19:27
          Onyszkiewicz to jedna z najciekawszych postaci w polityce, uczeń profesora
          Mostowskiego, jeden z nielicznych umysłów ścisłych o bardzo ciekawym dorobku. No
          i później ten alpinizm.

Szkoda tylko że nie przeszedł do PO. Teraz jest już chyba za późno na reanimację
          trupa. Mam nadzieję, że jest za mądry by choćby przez chwilę pomyśleć o
          pogrobowcach komunistycznych, a czym się mogliby różnić od PO? Poprawnością
          polityczną? Walką o "tolerancję" w rozumieniu GW? Wybaczcie ale ja, Wasz
          wyborca od zawsze, zdradziłem i nie mam zamiaru powracać...
          • paranormalny Re: jesteś głupi bezdennie! 04.03.06, 20:12
            marcin.kiewicz napisał:
            > Onyszkiewicz to jedna z najciekawszych postaci w polityce, uczeń profesora
            > Mostowskiego, jeden z nielicznych umysłów ścisłych o bardzo ciekawym dorobku.

To że jestem głupi, to możliwe; ale bezdennie - to przesada:)))
            Ja nie kwestionuję wiedzy p. Onyszkiewicza, którą zdobył przebywając w
            otoczeniu prof. Mostowskiego!!! Nie umniejszam również jego wyczynów
            alpinistycznych! Dopuszczam również możliwość, że to b. sympatyczny i porządny
            człowiek.
            Dlaczego jednak taka z niego ciekawa postać (wg ciebie)? Wymień jego
            RZECZYWISTE dokonania, liczące się dla 40 milionowego państwa! Jego pobyt w
            MON niczym wybitnym się nie zaznaczył - popraw mnie jeśli kłamię!

> Szkoda tylko że nie przeszedł do PO...
            I bardzo dobrze zrobił, że nie przystał do "potomków" KLD!!!

A teraz coś lżejszego --> w wyborach "parlamentarnych" głosowałem na
            Demokratów. Mój krytyczny stosunek do pana O. nie wynika więc z pobudek
            ideowych:)
            • asp420 Re: jesteś głupi bezdennie! 04.03.06, 22:55
              > Jego pobyt w
              > MON niczym wybitnym się nie zaznaczył - popraw mnie jeśli kłamię!

Pokazal, ze szef MONu nie musi znac sie na uzbrojeniu. Za to na jezdzie na rowerze musi byc niezly.
            • marcin.kiewicz na rowerze jeździł !!! 04.03.06, 23:48
              przepraszam, mniej agresji trzeba nam.

Który z ministrów był genialny jak dotąd? Kwiatkowski? Grabski? Ale to 2 RP a
              teraz jest już ponoć 4. O. był co najmniej poprawny.
          • fajka2 Re: jesteś głupi bezdennie! 05.03.06, 01:02
            szkoda
          • julita451 kto zdradził 05.03.06, 13:21
            Kto zdradzil- my ich czy oni nas ????
            • as75 Zamienil stryjek... 05.03.06, 20:30
      • norton2005 Re: Nazwa partii pozostaje taka sama? 04.03.06, 18:45
        Teraz kolej na zmiany w Platformie Obywatelskiej.
    • corgran Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów 04.03.06, 15:25
      Może to szlachetne , ale na pewno beznadziejne. Niestety (?) polityczny trup.
      Nie można być przez cały czas na schodach i nie wiedzieć, czy się schodzi czy
      wchodzi. Żadne zmiany przywództwa nic nie pomogą. Demokraci.pl pozostają już
      tylko towarzystwem wzajemnej adoracji. Wkrótce kanapa będzie dla tego
      ugrupowania zbyt duża. Brak wyrazistości i wspólne rządy z AWS zrobiły
      swoje. "Przepiękna" była wypowiedź B. Geremka, że Parady Równości nie
      należało zakazywać, ale czy z drugiej strony nie mogła być ona
      zorganizowana "w jakimś bardziej dyskretnym miejscu". Po prostu jest to
      kwintesencja poglądów politycznych tego ugrupowania. Poparcie Cimoszewicza w
      wyborach prezydenckich miało być z kolei "krokiem o jeden most za daleko" (T.
      Mazowiecki). Nie jest to już nawet łabędzi śpiew. I wcale nie jest mi smutno.
      Pozostają do wyboru SDPL, SLD, UP, Zieloni 2004. Głosy oddane na
      Demokratów.pl są głosami zmarnowanymi. Żegnaj trupie!!!
      • antidotumm Re: Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów 04.03.06, 23:13
        Takim "trupem" byl jakies 8 lat temu Kongres Liberalno-Demokratyczny, ktory po
        reanimacji przeksztalcil sie w Platforme (przejawszy ideologie Kongresu), a
        Platforma - ma b. duze poparcie!
        PIS wypaczkowal z Porozumienia Centrum, ktore tez bylo juz trupem...

corgran napisał:

>. Żegnaj trupie!!!
    • somelikeit PD trzymaj się!!! 04.03.06, 15:35
      Czasy dla PD nie są najlepsze, ale moze sie to zmieni. Koalicja sejmowa PO-PD-
      SdPL to byłoby najlepsze co moze Polske spotkac. Moze i SLD by sie nadawalo
      gdyby z betonu sie otrzasneli.
      • walesa4 ale durnoty piszesz PO+PD to była UW 04.03.06, 15:36
        • somelikeit Re: ale durnoty piszesz PO+PD to była UW 04.03.06, 15:38
          ale odkrycie! hmmm, wybitny politolog...
          • walesa4 [...] 04.03.06, 15:42
            • kpix Jak PiS, LPR i Samoobrona doprowadzi Polske 04.03.06, 18:33
              na skraj narodowego socjalizmu, to moze cnota rozsadku zacznie
              sie wsrod Polakow liczyc. Dlatego przetrwanie takich partii
              jak PD czy SDRP jest wazne!
        • ozzy10 [...] 04.03.06, 19:52
      • listawildsteina zgoda,ale nie dokońca 04.03.06, 15:37
        uważam, że PD powinna stworzyć wspólny front z SDPL, Zielonymi, UP i
        odbetonowanym SLD. Taki koalicja powinna współrządzić Polską z PO. To byłaby
        dobra alternatywa dla Polski pana Rydzyka
        • przemek1975 Re: zgoda,ale nie dokońca 04.03.06, 16:00
          Ci ludzie juz rzadzili i okazali sie banda nieudacznikow.
          Na szczescie poszli juz w odstawke i tylko 1 na 100 obywateli tego pieknego
          kraju glosuje na te sieroty. Tego trupa juz sie nie ozywi.
          • fajka2 Re: zgoda,ale nie dokońca 05.03.06, 01:06
            no to masz nietrupy, Jarosławek żywczyk, Lesio trochę markotniejszy , ale
            ogólnie cudownie.
        • uu1 Re: zgoda,ale nie dokońca 04.03.06, 16:05
          Ważne, że postawiono na młodość. To napawa optymizmem.
          • walesa4 dobre Onyszkiewicz ile malat 25 czy 30?, bo tak 04.03.06, 16:07
            • uu1 Re: dobre Onyszkiewicz ile malat 25 czy 30?, bo t 04.03.06, 16:15
              I 25 i 30 i jeszcze trochę. Ważne, że bardzo młody duchem.
          • walesa4 się składa że zapomniałem, hehehe 04.03.06, 16:08
      • jorge.martinez Re: PD trzymaj się!!! 04.03.06, 15:39
        somelikeit napisał:

> Czasy dla PD nie są najlepsze, ale moze sie to zmieni. Koalicja sejmowa PO-PD-
        > SdPL to byłoby najlepsze co moze Polske spotkac. Moze i SLD by sie nadawalo
        > gdyby z betonu sie otrzasneli.

Nie da rady, prawicowe pieski zaszczekałyby PO i PD przezywając ich od
        komunistycznych kolaborantów. A jako, że naród głupi, prawicowe pieski
        zyskałyby na tym szczekaniu łacno.
        Niby podział komuniści-solidarnościowcy zanika, ale w głowach wielu nie zanikł
        do końca i wyzywając kogoś od komunisty (względnie od członka "układu"), wiele
        można jeszcze ugrać.
      • danuta.grzegorek Re: PD trzymaj się!!! 04.03.06, 18:57
        Waść tak dla krotochwili miłej ?
        Jeśli na powarznie to... jeszcze do tej koalicji dopiszcie Paulinę Ligocką w
        snowbordzie ! Sukces bedzie to iście olimpijski . Szkoda tylko Frasyniuka . Był
        super ! Szkoda ,że nie zapuścił brody !
    • wojtek2784 Re: Skąd oni mają pieniądze na tę zabawę ? 04.03.06, 15:38
      To zgrany garnitur i żadna pralnia polityczna nie zmieni jego wyglądu na nowy.
      • przemek1975 Re: Skąd oni mają pieniądze na tę zabawę ? 04.03.06, 16:07
        Ale probuja nabrac mlodzikow. Caly przekaz demokratow.pl w kampanii byl
        skierowany na mlodziez, co to nie pamieta nawet 89 roku. Starszych nie
        oszukaja, bo starsi wiedza, ze glosujac na nich w gruncie rzeczy glosuje sie na
        czerwonych. Mam nadzieje, ze prawdziwa lustracja i ujawnienie historii
        Okraglego Stolu wreszcie polozy kres ciaglym reanimacjom tego trupa.
    • adam.2x Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktora .. 04.03.06, 15:38

...naprawde rozumie demokracje. Smutne jest gdy ludzie ktorzy maja najwiekszy
      wklad w rozwoj demokracji w Polsce maja tak slabe poparcie. Niestety polski
      narodek chyba bedzie musial przejsc najpierw przez etap Bialorusi nim doceni
      prawdziwa demokracje.
      • jorge.martinez Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 15:43
        Niestety nie mogę się zgodzić z tezą, że PD rozumie demokrację. Bo demokracja
        to pole dla kłamstwa, manipulacji, obłudy i obietnic bez pokrycia, w którym
        decyduje większość, głupia większość. PD natomiast za dużo prawdy mówi, za mało
        obieca, niepotrzebnie stara się stawiać trafne diagnozy. To się ludowi nie
        podoba, na ty nic się ugrać nie da.
        Jeśli PD nie nauczy się ściemniać i obiecać gruszki na wierzbie, zawsze będzie
        w defensywie...
        • adam.2x Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 16:06

Zgadzam sie ze PD (a wczesniej UW) pzegrywa na polu komunikowania sie ze
          spoleczenstwem. Bylo to widac wyraznie juz za rzadow Mazowieckiego. Myslalem ze
          od tego czasu poprawia ten problem ale niestety to sie nie dzieje. Czy jednak
          niezbedna jest manipulacja, klamstwo, obluda aby przyciagnac ludzi? Ja mysle ze
          mozna wypracowac uczciwy sposob przekazu ktory bedzie zrozumialy dla roznych
          srodowisk choc jest to niewatpliwie trudne. Pierwsza rzecza jest "ruszyc wsrod
          lud" a tego szczegolnie brakuje PD i chyba dlatego sa w duzej mierze kojarzeni
          z oderwana od rzeczywistosci elita.
          • jorge.martinez Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 16:11
            Niestety.
            Wydaje mi się, że politycy, którzy mówią, że mają pomysł na zmiany, gdy już
            zdobędą władzę, a równocześnie nie mają pomysłu jak tę władzę zdobyć, są
            żałośni.
            Mnie przekonywać nie muszą, ale żeby choć do sejmu się dostać, muszą kilkaset
            tysięcy ludzi przekonać. Ostatnie lata dowodzą, że nie mają ochoty nikogo
            przekonywać. No to do diabła po co ta partia?
          • ar.co Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 17:37
            Idealizm ładna rzecz, ale niestety z polityką nie ma wiele wspólnego. Obecny
            poziom polskiego wyborcy najlepiej scharakteryzował Kurski - to bzdura, ale
            ciemny lud to kupi. Ciemny lud pozostanie ciemnym jeszcze długo, i równie długo
            demokraci mają raczej niewielkie szanse na większe poparcie - co nie zmienia
            faktu, że osobiście na nich głosowałem i będę głosować, nawet jeżeli jest to
            zmarnowany głos.
            • stasio_paluch Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 18:35
              ar.co napisała:

> demokraci mają raczej niewielkie szanse na większe poparcie - co nie zmienia
              > faktu, że osobiście na nich głosowałem i będę głosować, nawet jeżeli jest to
              > zmarnowany głos.

Podpisuję się pod twoimi słowami. Bo najważniejsze, to
              być w zgodzie z samym sobą. Pozostaje mieć nadzieję,
              że jeszcze kiedyś racjonalizm i umiar bedą w cenie.

To, że wszyscy wokół chamieją, nie znaczy, że i mi wolno.
          • fajka2 Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 05.03.06, 01:10
            Jak się mają komunikować skoro naród wiadomości w TV nie rozumie. A jak się
            naobiecuje to leci jak w dym.
        • dc99 PD rozumie demokrację? HA HA HA 04.03.06, 16:34
          > Niestety nie mogę się zgodzić z tezą, że PD rozumie demokrację. Bo demokracja
          > to pole dla kłamstwa, manipulacji, obłudy i obietnic bez pokrycia, w którym
          > decyduje większość, głupia większość. PD natomiast za dużo prawdy mówi, za
          > mało obieca, niepotrzebnie stara się stawiać trafne diagnozy. To się ludowi
          > nie podoba, na ty nic się ugrać nie da.
          > Jeśli PD nie nauczy się ściemniać i obiecać gruszki na wierzbie, zawsze będzie
          > w defensywie...

Demokracja polega na tym że "lud" wybiera przedstawicieli którzy mają dbać o
          JEGO interesy. Ponieważ interesy różnych wyborców są zazwyczaj sprzeczne ze sobą
          partia która chce mieć coś do powiedzenia w demokracji musi wybrać grupę
          społeczną której interesy będzie reprezentować. A jak to wygląda w przypadku PD?

Mniej więcej tak - jakiś wywiad z Frasyniukiem tuż przed wyborami 2001
          (przegranymi przez UW z kretesem):
          "Frasyniuk: UW jest partią klasy średniej"
          "Dziennikarz: A co Pan uznaje za klasę średnią?"
          "Frasyniuk: Są to wyborcy którzy podzielają naszą wizję modernizacji Polski"

Czyli UW reprezentuje interesy wyborców UW. Genialne! A najbardziej maślane to
          jest masło.

W tej chwili dla PD jest za późno - nie reprezentuje już interesów nikogo oprócz
          fan-klubu Frasyniuka. Po wybraniu sobie takiej kandydatki na prezydenta na PD
          nie zagłosuje już nikt - przedsiębiorcy i tak będą głosować na PO, a wszystkie
          inne liczące się grupy społeczne mają na pieńku z "Lewiatanem".
      • przemek1975 Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 16:02
        Byli i sie nie sprawdzili.
        Tym panom juz dziekujemy, jedyne co moga wzbudzac to usmiech politowania.
        A co do narodku, to lepiej z szancunkiem. Objawem madrosci tego narodu jest
        wlasnie to, ze podziekowal tym nieudacznikom.
      • qznia Re: Ja zycze powodzenia, PD to jedyna partia ktor 04.03.06, 16:12
        adam.2x napisał:

>
        > ...naprawde rozumie demokracje. Smutne jest gdy ludzie ktorzy maja najwiekszy
        > wklad w rozwoj demokracji w Polsce maja tak slabe poparcie. Niestety polski
        > narodek chyba bedzie musial przejsc najpierw przez etap Bialorusi nim doceni
        > prawdziwa demokracje.
        Adamie owszem i rozumie i zgadza się z innymi pod warunkiem że inni rozumieją
        demokrację tak jak UW przepraszam PD.pl.
        Nie masz bracie różnicy pomiędzy PD UW i UD.
        Ludzie tworzący PD chodzą z głowami w chmurach i są dowodem że być inteligentem
        ( bo niewątpliwie są) i być inteligentnym to nie tosamo.
        Na polskiej scenie politycznej nie ma miejsca dla PD.

• jajko69 Partia Demokratyczna jest the best ! 04.03.06, 22:47
        Władysław Frasyniuk walczyl o wolnosc dla Polski, narazal sie i siedzial w
        wiezieniu w czasach, gdy tacy ludzie jak ojciec ziobra, giertycha czy lepper
        lizali buty komunistom. Nikt teraz nie docenia wkladu Frasyniuka w to dzielo,
        podobnie jak nie docenia sie Michnika, Kuronia czy Modzelewskiego. Ciemny lud
        uwierzyl w bajeczki partii bedacej uwladzy o tym, ze tylko jej czlonkowie sa
        dzielni, a reszta sie nie liczy, tylko jej czlonkowie obalili komunizm (choc,
        oczywiscie, za "zbrodnie" Okraglego Stolu nie oni odpowiadaja). Przykre, ze lud
        tak nienawidzi Partii Demokratycznej, a jeszcze bardziej przykre, ze te
        nienawisc i zanujacy brak wiedzy o historii najnowszej prezentuje na forum. Lud
        chyba nie zdaje sobie sprawy, ze czlonkowie PD (UD, UW) walczyli o wolnosc i
        demokracje, i to m.in. dzieki nim moze pisac bzdety na forum. PD to partia dla
        inteligentnych, partia ludzi uczciwych, ktora stawia na rozwoj, reformy,
        nowoczesnosc, UE - nie ma tu miejsca na populizm, czcze obietnice i wystepy pod
        publiczke. Dlatego lud nie akceptuje PD - lud nie mysli zbyt wiele.
    • smentuff Re: Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów 04.03.06, 15:44
      Zero szans, naród lubi "bzdety". No i pozostaje wiara, że może jednak jak
      obiecują to coś dadzą, a Polacy to wierzący. Dlatego do pilnowania pieniędzy
      najlepiej nadaje się Balcerowicz (sonda), ale musi odejść (wyborcy Leppera,
      Giertycha, Kaczyńskiego...). Zero szans.
    • walesa4 co Wy w tym internecie wszystkim walicie per Pan 04.03.06, 15:59
      , to nie kontakt bezpośredni, i zawsze się mówi z angielska "na ty"
    • walesa4 Nic innego nie umiesz wymyśleć, tylko o. Rydzyka 04.03.06, 16:06
      • przemek1975 Moze i nic innego poza Rydzykiem i moherem 04.03.06, 16:10
        nie jest w stanie wymyslic.
        Ale spece z TNS OBOP utwierdza go w przekonaniu, ze nalezy do inteligentow i
        elity.
    • pisofil Powinni wybrać dr Frankenstein'a. Tylko jemu udało 04.03.06, 16:21
      się ożywić trupa ;-)
    • janek19731 Jakże miła agonia PD 04.03.06, 16:24
      W 1989 r. miałem 16 lat, dziś mam 33. Całe dorosłe życie przyszło mi spędzać w
      wolnej Polsce. Zdałem w tym czasie maturę, skończyłem studia, zrobiłem
      doktorat, założyłem rodzinę. Wielu ludzi, z Partii Demokratycznej (podobnie jak
      z PiS czy PO) walczyło o to aby Polska tę wolność odzyskała. Wszystkim im za to
      należy się szacunek, podziękowanie i miejsce w naszej historii. Ale na tym moja
      dobra opinia o tym środowisku politycznym się kończy. Potem przez lata
      obserwowałem jak UD – UW – PD szkodzą pozytywnym zmianom w Polsce. Blokowanie
      szybkich wyborów parlamentarnych w 1990 r. a w konsekwencji wzmacnianie
      postkomuny, początkowe (1992-1993) przeciwstawianie się integracji z NATO,
      sprzeciw i niszczenie tych wszystkich którzy wspierali lustracje (tę w bólach w
      niewielkim zakresie przerabiamy obecnie, po 15 latach!!!!) i dekomunizację (tę
      zaprzepaszczono na zawsze, częściowo mimowolnie udało ją się przeprowadzić
      dzięki aferom starachowickiej i Rywina). Przyzwolenie aby pod hasłem wolnego
      rynku mogła uwłaszczać się nomenklatura. Ośmieszanie i wykorzystywanie swoich
      wpływów w mediach zwłaszcza w „Gazecie Wyborczej” przeciwko ludziom pragnącym w
      Polsce autentycznej zmiany np. Olszewski Kaczyński. Porozumienie się z
      poskomunistami i tworzenie kiepskiej konstytucji w 1997 r. Dywersyjne
      zachowania w czasie rządów z AWS (zastrzegam, ze nie głosowałem w 1997 r. na
      AWS). Jedne wielkie szkodnictwo polityczne podszyte troską nad losami
      demokracji i wręcz nieznośnym mentorstwem. I wreszcie doczekałem się 2001 r.
      kiedy mimo zwycięstwa poskomuny widziałem ich klęskę i nie wejście do Sejmu.
      Lekki zaniepokojeniem były wybory do europarlamentu kiedy hydra na krótko
      odżyła, ale z satysfakcją mogłem potem widzieć katastrofę wyborczą tej formacji
      w 2005 r. kiedy nie dostali nawet 3% a wiec środków z budżetu państwa. A dziś
      na deser mogę obserwować jak pogrążają się na jakimś kongresie, który z
      wypiekami na twarzy śledzi już tylko red. Adam Michnik i jego „Gazeta
      Wyborcza”, balansując na poziomie 1% poparcia. Tych wszystkich którzy zarzuca
      mi oszołomstwo, mijanie się ze sprawiedliwa oceną tej formacji, zaciekły
      populizm itp. odsyłam do pierwszego lepszego numeru „Gazety Wyborczej” i do
      super obiektywnych, wywarzonych, stonowanych relacji na temat działań PiS,
      prezydenta Kaczyńskiego (wyjątek pierwsze komentarze po wizycie w USA) i rządu
      Marcinkiewicza.
      • muzg_na_patyku Re: Jakże miła agonia PD 04.03.06, 17:00
        Ciekawe, ciekawe.

Oto masz taki rząd, parlament i prezydenta jakiego chciałeś. Szkoda że nie zauważasz jak bardzo szkodzą oni krajowi - nie spodziewałbym się tego po kimś po doktoracie.

Nie będę rozwlekał, po prostu powiem że jest wielkim szczęściem że ci ludzie rządzili krajem na samym początku przemian, bo w tych realiach politycznych elementy takie jak (dzisiejsi) Kaczyńscy mogli niezwykle łatwo dojść do władzy i popchnąć kraj w drugą skrajność. Zamiast lustracji mielibyśmy dziką inkwizycję. Piszesz o dekomunizacji - jak to się ma do pluralizmu? Porozumienie z komunistami było największym sukcesem tych przemian.

A jeśli chodzi o poparcie dla PD to niech cię o to głowa nie boli, przy takiej politycznej alternatywie jaką dziś mamy może być tylko lepiej.
        • myfed Pozytywnie 04.03.06, 17:07
          Moze demokraci troche sie od dna odbija, a potem... Wejda w jakis sojusz i
          jeszcze sie Polsce przydadza. Powodzenia :)
        • przemek1975 Re: Jakże miła agonia PD 04.03.06, 18:38
          > Oto masz taki rząd, parlament i prezydenta jakiego chciałeś. Szkoda że nie
          >zauważasz jak bardzo szkodzą oni krajowi - nie spodziewałbym się tego po kimś
          >po doktoracie.

Facet, skoncz juz tym UWolskim, mentorskim tonem. Naprawde nie jestes
          najmadrzejszy w tym watku a wrecz dajesz dowody na swoja spora polityczna
          glupote.

> Piszesz o dekomunizacji - jak to się ma do pluralizmu?

Tak to sie ma, ze w Czechach i Niemczech swego czasu to zrobiono. W trosce o
          stabilnosc przemian o to, by degenaraci, ktorych wychowano w pogardzie dla
          narodu nie mieli juz zbyt wiele do powiedzenia. KPW?

> Porozumienie z komunistami było największym sukcesem tych przemian.

No debil, prawdziwy debil.
          • marcin.kiewicz dekomunizacja - to nieprawda! 04.03.06, 19:32
            Czechy i Niemcy to mimo wszystko narody bardziej rozgarnięte. Jaka dekomunizacja
            miałaby szansę, gdyby Tow. Kwaśniewski zawołał do narodu "wczasy mieliście i
            pracę" i dostał 90% poparcia? Dekomunizacja musi dokonać się w umysłach. Warto
            pamiętać, kto obalił najlepszy chyba rząd Suchockiej. A jakby ktoś chciał sobie
            wyobrazić sprawne "prawicowe" rządy, może je oglądać obecnie - Rumunia na pewno
            wkrótce wyprzedzi, a przecież jeszcze 10 lat temu różnica była kolosalna.
        • jacek.jarecki Ale masz waść trafionego NICKA ....tak dalej 04.03.06, 19:03
        • janek19731 Re: Jakże miła agonia PD 05.03.06, 07:46
          Tak jest rząd i prezydent jakiego chciałem i jestem zadowolony. Mają sytuację
          trudną w związku z brakiem większości ale radzą sobie jak moga najlepiej. Ze
          nie "Spodziewałeś się kogoś po doktoracie", coz... bo to sprzeczne z Waszą
          teorią, że Ci wykształceni, dobrze sytuowani, mieszkańcy duzych miast, dobrze
          zarabiający itd. głosuja na PO, PD i całe to towarzystwo. A tu taka przyktość
          na forum sie jakiś wyjątek znalazł, Pewnie się zagubił, może za duzo czasu
          spędził w biblitece i nie ma poczucia realiów i dał się zwieść Kaczyńskim
          (jeden z doktoratem, drugi z habilitacją) zamiast Mazowieckiemu i Frasyniukowi
          (bez studiów obaj). Nie piszę o tym, zeby wypominać albo skoro taki argument
          sie pojawił (ze piszę rzeczy, których sie nie spodziewano po kimś po
          doktoracie) to prosze i na to zwrocic uwagę.
          Jaka inkwizycja? Pozoruzmienie z komunistami najwiekszym sukcesem przemian??
          Dekomunizacja zaprzeczeniem pluralizmu. To własnie dekomunizacja mogła otworzyć
          drogę do powstania autentycznej lewizy np. tworzonej przez Ryszarda Bugaja, a
          tak to jak mogl sie przebic gdy całą tą strone panowie z dzisiejeszego PD z
          góry oddali dla Kwaśniewskiego, Millera, Oleksego itp.
      • ozzy10 Re: Jakże miła agonia PD 04.03.06, 19:59
        Jezu! Co za upadek W tym kraju idioci doktoraty piszą pora na emigracje!!!!!!!!!!!!
        • walesa4 odezwał sie debil 04.03.06, 21:11
        • walesa4 Radio Maryja naszym radiem.. 04.03.06, 21:12
        • janek19731 Re: Jakże miła agonia PD 05.03.06, 07:36
          Udzieliłeś tak wyczerpującej odpowiedzi na moja argumentację, że prawie mnie
          przekonałeś. Z jedym muszę Cię zamartwić, habilitacje piszę z dziejów polskiej
          emigracji więc nawet jak wyjedziesz to i tam "idiota", jak byłeś łaskaw
          zauważyć, może Cię dopaść. Gartuluję dobrego samopoczucia i kultury dyskusji
      • przypadek Re: Jakże miła agonia PD 05.03.06, 17:23
        ...czyli jednym słowem Jacek K. zabrał się za walkę o glosy inteligencji i smaży
        teraz takie teksty jak powyższy. Szanowny doktor zająłby się raczej grupą
        przestępczą, jaką z przestępcami w Samoobronie stworzył J. Kaczyński (wycierając
        sobie jednocześnie buzię Prawem i Sprawiedliwością) oraz sukcesami na polu
        odchudzania administracji rządowej przez PiS i obniżania podatków. To jest
        podstawowa sprawa, którą doktorzy powinni dzisiaj badać.
    • tekameka samounicestwienie PD 04.03.06, 16:39
      popełniacie kolejny błąd, po "wygranej w wyborach". Zamiasy postawić na
      młodych, stawiacie na politycznego trupa, który zmniejszy wasze notowania to
      granicy 0% ststystycznego. Zamiast promować młodych, to zajmowaliście się
      Samoobroną, LPR i Rydzykiem, zamiast wychodzić do ludzi okopaliście się w
      nienawiści do opozycji, zapominając o budowaniu własnego, dobrego wizerunku
      partii. Nie jestem waszym zwolennikiem, więc mam satysfakcję, że wam juz nic
      sie nie uda, bo w swoim zaślepieniu zapomnieliście o człowieczeństwie, a więc
      żegnaj PD i do zobaczenia pod nową nazwą (która to juz z kolei?)
      • muzg_na_patyku ? 04.03.06, 16:44
        tekameka napisał:

> popełniacie kolejny błąd, po "wygranej w wyborach". Zamiasy postawić na
        > młodych, stawiacie na politycznego trupa, który zmniejszy wasze notowania to
        > granicy 0% ststystycznego. Zamiast promować młodych, to zajmowaliście się
        > Samoobroną, LPR i Rydzykiem, zamiast wychodzić do ludzi okopaliście się w
        > nienawiści do opozycji, zapominając o budowaniu własnego, dobrego wizerunku
        > partii.

O czym ty, człowieku, gadasz?
        • tekameka wypowiedź janka o agonii PD 04.03.06, 17:00
          W 1989 r. miałem 16 lat, dziś mam 33. Całe dorosłe życie przyszło mi spędzać w
          wolnej Polsce. Zdałem w tym czasie maturę, skończyłem studia, zrobiłem
          doktorat, założyłem rodzinę. Wielu ludzi, z Partii Demokratycznej (podobnie jak
          z PiS czy PO) walczyło o to aby Polska tę wolność odzyskała. Wszystkim im za to
          należy się szacunek, podziękowanie i miejsce w naszej historii. Ale na tym moja
          dobra opinia o tym środowisku politycznym się kończy. Potem przez lata
          obserwowałem jak UD - UW - PD szkodzą pozytywnym zmianom w Polsce. Blokowanie
          szybkich wyborów parlamentarnych w 1990 r. a w konsekwencji wzmacnianie
          postkomuny, początkowe (1992-1993) przeciwstawianie się integracji z NATO,
          sprzeciw i niszczenie tych wszystkich którzy wspierali lustracje (tę w bólach w
          niewielkim zakresie przerabiamy obecnie, po 15 latach!!!!) i dekomunizację (tę
          zaprzepaszczono na zawsze, częściowo mimowolnie udało ją się przeprowadzić
          dzięki aferom starachowickiej i Rywina). Przyzwolenie aby pod hasłem wolnego
          rynku mogła uwłaszczać się nomenklatura. Ośmieszanie i wykorzystywanie swoich
          wpływów w mediach zwłaszcza w `Gazecie Wyborczej' przeciwko ludziom pragnącym w
          Polsce autentycznej zmiany np. Olszewski Kaczyński. Porozumienie się z
          poskomunistami i tworzenie kiepskiej konstytucji w 1997 r. Dywersyjne
          zachowania w czasie rządów z AWS (zastrzegam, ze nie głosowałem w 1997 r. na
          AWS). Jedne wielkie szkodnictwo polityczne podszyte troską nad losami
          demokracji i wręcz nieznośnym mentorstwem. I wreszcie doczekałem się 2001 r.
          kiedy mimo zwycięstwa poskomuny widziałem ich klęskę i nie wejście do Sejmu.
          Lekki zaniepokojeniem były wybory do europarlamentu kiedy hydra na krótko
          odżyła, ale z satysfakcją mogłem potem widzieć katastrofę wyborczą tej formacji
          w 2005 r. kiedy nie dostali nawet 3% a wiec środków z budżetu państwa. A dziś
          na deser mogę obserwować jak pogrążają się na jakimś kongresie, który z
          wypiekami na twarzy śledzi już tylko red. Adam Michnik i jego `Gazeta
          Wyborcza', balansując na poziomie 1% poparcia. Tych wszystkich którzy zarzuca
          mi oszołomstwo, mijanie się ze sprawiedliwa oceną tej formacji, zaciekły
          populizm itp. odsyłam do pierwszego lepszego numeru `Gazety Wyborczej' i do
          super obiektywnych, wywarzonych, stonowanych relacji na temat działań PiS,
          prezydenta Kaczyńskiego (wyjątek pierwsze komentarze po wizycie w USA) i rządu
          Marcinkiewicza.

~Janek, 04.03.2006 16:37
          • kiczkis Re: wypowiedź janka o agonii PD 04.03.06, 17:27
            tekameka napisał:

> W 1989 r. miałem 16 lat, dziś mam 33. Całe dorosłe życie przyszło mi spędzać
            > w wolnej Polsce. Zdałem w tym czasie maturę, skończyłem studia, zrobiłem
            > doktorat, założyłem rodzinę. Wielu ludzi, z Partii Demokratycznej (podobnie
            > jak z PiS czy PO) walczyło o to aby Polska tę wolność odzyskała. Wszystkim
            > im za to należy się szacunek, podziękowanie i miejsce w naszej historii. Ale
            > na tym moja dobra opinia o tym środowisku politycznym się kończy. Potem przez
            > lata obserwowałem jak UD - UW - PD szkodzą pozytywnym zmianom w Polsce. (...)

> ~Janek, 04.03.2006 16:37
            --------------------------

Nie tylko ty to obserwowales.. I nie pomogalo preferowanie i pranie mozgow
            przez GW(co sie udawalo i udaje w innych przypadkach)..

Ten 1 procent poparcia(w porywach do PONAD 2%), To zaden przypadek!

- W jakis odlegly sposob.. dalekimi lub blizszymi asocjacjami, los UWolcow i
            ich hybryd - przypomina mi losy i upadek lapczywego i chciwego(i bezmyslnego
            dodajmy) PSLu..
      • fajka2 Re: samounicestwienie PD 05.03.06, 01:11
        a ci młodzi to przed maturą czy trochę starsi?
    • kiczkis UWolce znowu "chachmeca"?? 04.03.06, 17:12
      Frasyniuk o Onyszkiewiczu:

"O Onyszkiewiczu mówił, że nie jest obciążony jego błędami. "To znakomity
      dyplomata."
      ---------------------------

Hehehe.. I znowu kabaret, a wlasciwie "kabareton" :)) - A kiedy kolejna zmiana
      nazwy??

Przypomnijmy tylko "zdolnosci" nie tylko "dyplomatyczne" nowego "szefa", ktory
      bedac ministrem Obrony Narodowej(chyba tak to sie nazywalo? MON?) w czasie
      odrywania Kosowa od Jugoslawii i bombardowan przez NATO i USA ludnosci cywilnej
      z obu stron, namietnie i z glebokim przekonaniem i oburzeniem
      gromil "morderczych" Serbow, twierdzac PUBLICZNIE iz(owi Serbowie) "STRZALEM W
      TYL GLOWY, morduja BEZUSTANNIE TYSIACAMI "niewinnych" i "krzywdzonych"
      muzulmanow z albanskiego Kosowa"..

Dowcip zas w tym.. ze OGOLEM w bandyckiej wojnie przeciwko Jugoslawii zginelo w
      Kosowie NIECALE.. 2 tysiace osob!!

No comments! :))
      • pafcio.gazeta Re: UWolce znowu "chachmeca"?? 04.03.06, 18:14
        bredzisz, bredzisz, bredzisz...:(
    • lesnak więcej staranności przyjaciele 04.03.06, 17:37
      A strona Demokraci.pl jakby tego faktu wcale nie zauważyła
    • talking_head [...] 04.03.06, 17:42
    • aron2004 Re: Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów 04.03.06, 17:47
      no to będzie 20% w wyborach. A może 25%? Jak myślicie? :-)
      • talking_head [...] 04.03.06, 18:26
    • 18261826www Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 17:53
      ...to taki czlowiek z pewnoscia bylby naszym prezydentem.
      Odzwiernym w jego gabinecie bylby Giertych
      Tusk byc moze...mialby szanse na sekretarza
      a jego koniem opiekowalby sie Lepper.
      • slavik222 Re: Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 18:02
        18261826www napisał:

> ...to taki czlowiek z pewnoscia bylby naszym prezydentem.
        > Odzwiernym w jego gabinecie bylby Giertych
        I TO WAS WLASNIE GUBI:pyszałkowatosc,chamstwo.Zastanawiam sie w
        jakim,,normalnym narodzie" mielibyscie szanse na 5%? NO W JAKIM????
        • jorge.martinez Re: Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 18:09
          W takim, w którym istniałaby klasa średnia. W naszym pięknym kraju takowej nie
          ma, a o tym kto wygra wybory decyduje biedota i frustraci różnej maści, którym
          najbardziej smakują gruszki prosto z wierzby.
          • jacek.jarecki Re: Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 19:48
            A co to jest " klasa średnia " . To jakaś nowa przewodnia siła ?
            Demokraci PL. zwyczajnie nie mają programu , inteligentnych przywódców i
            żadnych zupełnie pomysłów. Podobnie ja PO , która udaję konserwatywnych
            liberałów . ( hi hi hi )
            Czy dlatego , że kolejne rządy prześcigają się w idiotyzmie mam mniemać , że PD
            zna jakieś odpowiedzi ? Żart chyba !
            • slavik222 Ło co Wom siem rozchodzi -PD? 04.03.06, 20:40
              Nikt Wos nie kumo,czego chceta,Czy chceta pomoc innym,czy sobie,czy jezdeta dla
              mlodych,zdopwych piknych i bogatych.dlatego Wos tak mał0,<5%?
          • 18261826www Re: Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 21:58
            Wlasnie klasa srednia, ktorej w Polsce niestety jeszcze nie ma i dlugo nie
            bedzie,dopoki mentalnosc proletariacka pozostanie w pustych glowach.
      • talking_head Re: Gdybysmy byli normanym narodem..... 04.03.06, 18:29
        no tak...
        Sęk w tym, że kandydat na prezydenta
        musi poddać się lustracji.

a co do Pana O.
        pamiętam jak po 89-tym dziarsko bronił Paktu
        Warszawskiego i zwalczał tzw "oszołomów"
        prących do zapisania Polski do NATO
      • chris12 Nie byliśmy i nie jesteśmy normanym narodem..... 05.03.06, 13:10
        W tym leży przyczyna.
    • czekajow SORRY 04.03.06, 18:24
      co to jest Ci Demokraci, jakas mlodziezowka, czy organizacja koscielna ?

licze na pomoc :)
      • talking_head Re: SORRY 04.03.06, 18:46
        "Pedryle', "Pedecja", czy jak ją tam zwał
        to pocioty po dawnej nieboszczce "mUmii Wolności"
        Tadzika Mazowieckiego, tego co to w latach stalinowskich
        wysługiwał się sowieckiej agenturze na naszym terenie
        (PPR, potem PZPR) i jako postepowy katolik atakował
        w reżimowej gadzinówce mn. Biskupa Kieleckiego za
        "służenie zachodowi" i inne tego typu "przestępstwa"
        Inny działacz P.D. to towarzysz Geremek, aparatczyk
        Z.M.P. potem PZPR na warszawskim Uniwerku, oczywiście w
        latach stalinowskich.
        Wśród innych działaczy całe mrowie byłych stalinistów
        lub ich dzieci, cała ta ferajna gdy w 1956 roku
        przegrała wewnętrzny bój partyjny w słynnej wojnie
        "Chamów z Żydami" straciwszy dostęp do koryta założyła
        opozycję tzw "Demokratyczną". Najbardziej skompromitowani
        aparatczycy teroru stalinowskiego uciekli do Izraela
        czy na Zachód (jak np. Światło)i tam odgrywali komedyję
        o rzekomym ich prześladowaniu przez krwiożerczych Polaków
        co to "wysysają antysemityzm z mlekiem matki"
        ostatnio dołączyło się trochę aparatczyków byłej PZPR
        jak np. członek Biura Politycznego PZPR, Święcicki,
        sekretarz POP z Krakowskiej uczelni tow. Hausner,
        tow. Belka ale i sporo tzw "pożytecznych idiotów",
        którzy "GW**** Gazetę" nie tyle czytają co uczą się
        na pamięć. Ot i cał prawda o pedrylach
        • walesa4 [...] 04.03.06, 21:02
      • cookies3 Re: SORRY 05.03.06, 14:57
        Przypomina "Jabłoko" w Rosji.
    • stachu44 Prosze o 1 przyklad dobrej roboty Onyszkiewicza! 04.03.06, 18:34
      Czy ten pan postawil jakas firme lub partie na nogi? Tutaj trzeba organizatora
      a nie ideologa!
      • chris12 Na początku zawsze jest idea... 05.03.06, 13:11
        a potem - robota
    • danz5 Tu najlepiej widac prawde o okraglym stole. 04.03.06, 18:45
      Widocznie nadszedl juz czas ,by ponownie zawrzec pakt z lewica dla
      obrony "zdobyczy okraglego stolu " i wmawiac Polakom ,ze inaczej sie nie da.
      Liderzy starej Solidarnosci znowu okryja sie hanba uniemozliwiajac
      dekomunizacje i walke z mafinymi strukturami panstwa.
    • kol.3 Re: Onyszkiewicz nowym szefem Demokratów 04.03.06, 18:49
      Znowu konserwa, czy nie ma nowoczesnych polityków?
    • asmag Polityczny plankton 04.03.06, 18:49
      Rozumiem, że Wyborcza lansuje ponad miarę kumpli, ale tak naprawdę, to ten
      plankton nikomu nie oda znaczacych procentów w wyborach, a jego elektorat (ex
      członkowie PZPR i przybudówek w latach 50-tych, 60-tych i 70-tych, w 1981 w
      Solidarności) wymiera. Szkoda czasu na zajmowanie się ich problemami. No,
      chyba, ze ktoś chce zajac miejsce Pana Fornala i zaistniec w polityce z dnia na
      dzień ;-). Przynajmniej w Gazecie.
    • o90 pomazowieckie rzygowiny - zmiana mieszacza 04.03.06, 19:05
      mieszanie tego syfu nic nie da
      trzeba to wylac
      a znajac zycie zleja sie z POparanstwem
      i znowu obrzygana UW wyplynie
      • cookies3 Re: pomazowieckie rzygowiny - zmiana mieszacza 05.03.06, 11:17
        ...post,delikatnie mówiąc niesmaczny i obrażliwy nawet dla tych co czytają.
        A swoją drogą,dobrze,ze w partiach o większym i mniejszym poparciu
        wyborców,następują korzystne zmiany - przynajmniej scena polityczna staje się
        ciekawsza.
    • jacek.jarecki Chuck Norris niestety odmówił 04.03.06, 19:14
      Chuch gdy zaproponowano mu przejęcie sterów Partii Demokratyczne zdjął bokserki
      i milcząc poszedł do łazienki .
      - Lepszy będzie Jason z Piątku 13 , rzucił zamykając drzwi . Strwożeni mędrcy
      popatrzyli po swoich smętnych krawatach i zapadło kłopotliwe milczenie.
      Profesor niespodziewanie dźgnął cybuchem fajeczki P. Frasyniuka w brzucho .
      - Z młodymi Władek ! zawsze to mówiłem ! Z młodymi trza trzymać !

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka