Dodaj do ulubionych

Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego

08.03.06, 00:32
Podobna wizja państwa - potrzebni podobni ludzie.

"Ciemny lud to kupi"?
Obserwuj wątek
    • elfhelm Jaruzelski też osobiście nie strzelał do górników 08.03.06, 00:36
      • nick3 Prawo i Sprawiedliwość liczy na głosy esbeków?:) 08.03.06, 01:09
        Elektorat nie do pogardzenia.

A tu SLD, w bólach, ale coraz bardziej, rozstaje się ze swoimi "korzeniami".
        Poza tym wiadomo, że będzie w opozycji, a to dla esbeków za mała obrona. Mogą
        szukać czego lepszego.

A nuż by te głosy lewicy podebrać? Wybory za pasem. Wiadomo, że z każdym dniem
        rządów PiS stoi gorzej. A tu jest o kogo pozabiegać. Elektorat nie śmierdzi.

Oczywiście trzeba by dać wstydliwemu elektoratowi znak najdyskretniejszy z
        możliwych. Ale też i odbiorca z gatunku domyślnych:)

Wicie, rozumicie. Wy służycie naszej władzy wiernie, jak janczarzy, my was
        zbunkrujemy, cicho sza. Będziecie walczyć z Układem i przekształcać media
        w "wolne media".

Zwłaszcza co do tego ostatniego - ich doświadczenie jest w kraju właściwie
        niezastąpionym, jak dotąd, przygotowaniem:)

Nadchodzi IVRP?
        • resdes PIS to haniebna organizacja, jak SLD albo gorsza! 08.03.06, 07:39
          • plmlp Gdybyś niedźwiedziu cicho w mateczniku siedział, 08.03.06, 07:47
            nigdy by sie o tobie wojski nie dowiedział...
            • uchachany Towarzysz Szmaciak zrobił woltę 08.03.06, 09:07
              i z Kumitetu zwiał do kruchty.
              By całość swych ocalić portek
              i się dokładnie odkomuszyć -

nie z Marksem teraz i z Leninem,
              lecz z Panem Bozią w komitywie,
              Wiary Najświętszej wiernym synem
              i słów biskupa słucha chciwie...

Na mszy przepięknie śpiewa basem
              (już z Międzynarodówki słynął)
              Podwładnym na niej też być każe,
              (jak kazał na partyjnych czynach)

Antysocjalistycznych knowań
              już demaskacja mu nie celem,
              "Bóg, Honor i Ojczyzna!" szlocha,
              a nie: "niech żyje PeZetPeeR!"...

I tak odnowion nie na żarty
              w pierwszym szeregu znowu staje.
              Wszak kto raz wiernym synem Partii -
              jakiż mu problem zmienić mamę...?
              • baby1 Biegalski to właściwy człowiek na to stanowisko - 08.03.06, 09:13
                dyspozycyjny, skundlony, będzie posłusznie wykonywał polecenia wodza.
              • zbujowachata Re: Towarzysz Szmaciak zrobił woltę 08.03.06, 10:17
                I tak jak zwykle jak wkazdej swojskiej grupie
                prawników , prokuratorów , sędziów .lekarzy ect.
                Czterdziesto - milionowe społeczeństwo nie może
                wyłonić zarządzajacego daną grupą człowieka do
                40-stki nieupapranego i profesjonalisty .
                Pytanie czy te moje marzenia są naprawdy tak
                duże jak góry Himalaje ??????
                Old Hors.
    • navaira To kłamstwa komunistów 08.03.06, 00:37
      Jestem pewien, że pan Biegalski był wtedy księdzem, więźniem i w ogóle
      męczennikiem za sprawę. Media atakują PiSs w sposób totalitarny i
      bezprzykładny. A wszystko to wina Platformy!

:/
      • kaczkozerca Re: To kłamstwa komunistów 08.03.06, 01:05
        navaira ma racje, z dobrze poinformowanych źródeł wiem że to biegalskiego wtedy
        pobito, a ze to wina platformy to tak oczywiste że nie warto wspominać.

...bedziesz pluć im w twarz, a oni otworzą parasol i powiedzą że znów pada....
        • colombina Re: To kłamstwa komunistów 08.03.06, 01:15
          Ja tez to slyszalam, tlum rozszalalych politycznych i kryminalnych zaatakowal
          psy, milicjantow i palki. Sluzba wiezienna ledwo uszla z zyciem. Biegalski
          zlozyl zazalenie ale "ukald" zrobil wszystko zeby sprawa sie przedawniala. Na
          szczescie Pan Bog nierychliwy ale prawy i sprawiedliwy, wiec IV RP wynagrodzi
          meczennikowi.
      • wilmor1 ilu bandytów jest w PIS? 08.03.06, 09:55
        Ziobro ma do nich słabość...!Kryże,Biegalski, jego przyjaciel
        Waserman,ulubieniec społeczeństwa, też z nadania komunistów!... nowa mutacja
        czerwonej zarazy...PISoZPR!!
    • andraman1 Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalskiego 08.03.06, 00:40
      Nie wiem, jaki był udział i zakres odpowidzialności ówczesnego naczelnika
      Aresztu Śledczego w Gdańsku Henryka Biegalskiego. Natomiast byłem wówczas
      jednym z osadzonych tam więźniów politycznych i uczestniczyłem w głodówce 22
      lipca 1982 roku (dokładnej daty nie jestem pewien, ale chyba to było święto
      PKWN). Nasz prostest głodowy został rzeczywiście bardzo brutalnie
      spacyfikowany.

Zaczęliśmy głodówkę razem z więźniami kryminalnymi, którzy siedzieli w innych
      pawilonach. Strażnicy wchodzili do cel z psami, rozbierali nas do prawie do
      naga, poniżali, a tych, którzy nie poddawali się presji wyciągali z cel i w
      innych pomieszczeniach bili. Mnie wyciągnęli dwa razy. Rzucili na podłogę i
      polewali mleczną zupą i tłukli wielkimi pałami w grupie 5-7 strażników. Do
      nieprzytomności. Potem zanosili do celi i wpychali łyżkę z zupą. Gdy odmówiłem
      jeszcze raz, znowu zabrali mnie do celi i tłukli tak samo do nieprzytomności.
      Na koniec wepchneli do buzi łyżkę z zupą i uznali za pokonananego. Miałem
      wówczas 17 lat. Gdy zrobiono śledztwo w tej sprawie, komendant pawilonu bronił
      się, że ja chciałem w ten sposób popełnić samobójstwo, bo przecież nikt nie
      idzie 2 razy pod pały:) Dziś się z tego śmieje.

Wiem, że kryminalnych więźniów bito jeszcze mocniej, i krew bluzgała po
      ścianach. Byli prawdziwie skatowani. Władze więzienia nie podjęły z
      protestującymi w sposób pokojowy żadnych rozmow. Po prostu rzucili się na nas z
      psami i pałami. Niekt z sadystycznych i brutalnych strażników ani ich
      przełożonych nie poniósł żadnej kary za czyny, które nawet w stanie wojennym
      były uznane za nieprawne. A prawo było wówczas wyjątkowo komunistyczne, czyli
      chroniące wszelkich oprawców.

Uważam, że bez względu na to, czy panu Biegalskiego ktoś to kazał robić, czy
      podwładni okazali się zbyt gorliwi, taki człowiek nie powininen być nigdy
      komendantem więzienia w wolnej Polsce, nie mówiąc już o funkcji szefa całego
      więziennictwa. To hańba, że w ogóle ten człowiek jeszcze sprawuje jakieś
      funkcję przełożeńskie.

Usprawiedliwienie ministra Ziobry, że nie znał przeszłości Biegalskiego to
      kpina. Ale dobrze, że przynajmniej wszczął jakieś postępowanie sprawdzające
      swego orła. Mam nadzieję, że pan Biegalski dzięki presji opinii publicznej
      skończy obecnie swoją karierę w więziennictwie dla dobra wszystkich, zwłaszcza
      osadzonych.

Andrzej Miszk
      • rydzyk_fizyk Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 01:06
        > Usprawiedliwienie ministra Ziobry, że nie znał przeszłości Biegalskiego to
        > kpina. Ale dobrze, że przynajmniej wszczął jakieś postępowanie sprawdzające
        > swego orła. Mam nadzieję, że pan Biegalski dzięki presji opinii publicznej
        > skończy obecnie swoją karierę w więziennictwie dla dobra wszystkich, zwłaszcza
        > osadzonych.

Miejmy nadzieję że mówiąc wprost skończy w pierdlu bo jak widać nie odpowiedział jeszcze w sposób właściwy za swoje czyny. A kontynuacja przez niego kariery w więziennictwie jest pluciem jego ofiarom w twarz.

Podobnie mam nadzieję że 40 lat po aferze mięsnej (niedługo minie rocznica egzekucji Wawrzeckiego) również sprawcy tej zbrodni sądowej zostaną ukarani.
        • krzych.korab Naszych bili.Piszcie takie głupoty a kryminaliści 08.03.06, 07:36
          będą umieli to wykorzystać. Niezależnie od władzy w więzieniach nie wolno się
          buntować.
          • aptymista A w III Rzeszy nie było ruchu oporu - zabronili. 08.03.06, 08:57
            Co za logika: nie porównuj kryminalistów z politycznymi.

=====================
            PiSo-bolszewicy do boju!
            =====================
            W.I.Lenin: "Trzeba sobie uświadomić, na jak bezgraniczną pogardę zasługuje
            człowiek, by móc stać się prawdziwym bolszewikiem"
            • krzych.korab W żadnych służbach mundurowych nie dyskutuje 08.03.06, 11:58
              się z rozkazem, nawet w USA. Dyskutować możesz po wykonaniu rozkazu.
              • aptymista Tyle że to sprawca afery wydawał rozkazy 08.03.06, 12:10
              • mako75 Re: W żadnych służbach mundurowych nie dyskutuje 08.03.06, 12:23
                krzych.korab napisał:

> się z rozkazem, nawet w USA. Dyskutować możesz po wykonaniu rozkazu.

Żołnierz ma prawo odmówic wykonania rozkazu jeżeli jest niezgodny z prawem. I tu dochodzimy do sedna problemu.
                Jeżeli uznamy za źródło prawa i norm moralnych PRLowska demokracje ludową to faktycznie ten śmiec ma prawo nawet do medalu. Ale w takim wypadku możemy uznać, że zarówno Kiszczak jak i Jaruzelski są dzielnymi obrońcami ojczyzny i może powinni zostać jeden szefem MON a drugi MSWiA. W końcu to doświadczona kadra.
          • 123q3 Re: Naszych bili.Piszcie takie głupoty a kryminal 08.03.06, 23:34
            a tobie życzę 3 miesiące aresztu śledczego. Okupanci /[policja czy inni
            gnębiciele narodu POLSKIEGO/ wcisną ci , że twój biling telefoniczny wskazuje
            na kontakty z podejrzaną o coś osobą albo , wmówią ci że na zdjęciu operacyjnym
            stoisz obok przestępcy. Jedni mowią , że lepiej zwolnić 100 osób podejrzanych
            aniżeli niewinnie ukarać 1 osobę niewinną a drudzy uważają wprost przeciwnie.
            WYBIERAJ. Może twój przypadek pozwoli komuś uzyskać jakis awans czy czy
            podwyżkę. Wierz mi - oni wtedy nie mają sumienia czy dylematu - wtedy się liczy
            ich interes nie twój.

• magda.gdansk Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 10:14
        A na dodatek sledztwo w sprawie Bieganskiego umorzyla Prokuratura Marynarki
        Wojennej w Gdyni, wslawiona, razem z Sadem Marynarki Wojennej, w stanie
        wojennym prowadzeniem haniebnych postepowan przeciwko zwiazkowcom i opozycji i
        wydawaniem podlych orzeczen. Siedzialy tam same sprzedajne gnoje, robiace
        wszystko, czego od nich zadala komunistyczna wladza dla pognebienia i upodlenia
        spoleczenstwa walczacego o wolnosc.

Zaiste, fantastyczny dowod niewinnosci Bieganskiego: kazal bic, ale koledzy z
        Marynarki Wojennej powiedzieli, ze to nic takiego i ze Bieganski jest OK. A
        kolegom z PiSu to wystarczy.
        • janma46 Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 10:38
          To w końcu Biegalski czy Biegański cię pacyfikował.Czy ty wogóle byłeś w tym
          miejscu o ile przeinaczasz nazwisko.
    • kres_ludzkosci prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 00:41
      wyglada na to, ze ostatecznym wynikiem rzadow pisu bedzie kompletna ruina pojec
      skladajacych sie na nazwe partii 'ja z bratem'

slowskowyt.blox.pl/
      • maureen2 Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 00:56
        niestety, wielkie reformy,wielkie procesy,wielkie nazwiska,wielki prokurator,
        tylko z kim on chciał to robić.
        • kres_ludzkosci Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 01:01
          dodlbym: wielka radosc z wielkiej wladzy

slowskowyt.blox.pl/
          maureen2 napisała:
          > niestety, wielkie reformy,wielkie procesy,wielkie nazwiska,wielki prokurator,
          > tylko z kim on chciał to robić.
        • awm10 Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 02:23
          nieważne z kim,
          ważne że winny już jest znany - PO
    • travel_wawa Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 00:56
      > "Ciemny lud to kupi"?

Nie..."ciemny lud" tego pragnie!
    • koham.mihnika Co Minister Grzelak jeszcze robi w ministerstwie? 08.03.06, 01:04
      czas isc na zielona trawke.
    • normalny_inaczej Re: Minister znał przeszłość 08.03.06, 01:04
      A co ze "specjalistami" którzy strzelali do górników z "Wujka"? Sami profesjonaliści, oddani sprawie. Posłusznie wykonujący rozkazy, takich teraz trzeba.

-------
      Bies. Gorące wiadomości
    • jestem7 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 01:17
      Czy Pan Minister Andrzej Grzelak to jest ten sam Pan Andrzej Grzelak -wysoki
      funkcjonariusz PZPR w Walbrzychu ,ktory w "odpowiednim" czasie piknal do
      Wroclawia i zmienil zajecie na "lepiej" widziane .My tu w Walbrzychu
      pamietamy Pana Andrzeja Grzelaka . Jesli to ten sam Pan - to naturalna rzecza
      bylych funkcyjnych PZPR wzajemnie popierac sie .
      • abwprl1 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 01:29
        Wilki w owczej skórze w otoczeniu liderów PiS, tak jest i w otoczeniu liderów
        PO . Po nowych wyborach i tak nic się nie zmieni. Psy szczekają karawana jedzie.
        Zmienią się pieski, też będą szczekać, a karawna pojedzie dalej. Tylko że znowu
        za zmiany zapłacą podatnicy - wyborcy.
        • wet3 Dobrze, ze sprawa wyszla na swiatlo dzienne. 08.03.06, 01:35
          Minister Grzelak powinien wyleciec za ignorancje.
          Wystarczy spojrzec na fotografie Biegalskiego - a powiedzenie: "moj cyferblat
          swiadczy o mnie" pasuje tu "jak ulal"!
          • rydzyk_fizyk Pokazuje też jak ważne są konkursy 08.03.06, 01:40
            Byłby jawny konkurs na szefa więziennictwa i problemu można byłoby uniknąć.

A tak na stronie Ministerstwa musimy czytać: Dyrektor Generalny Służby Więziennej Henryk Biegalski
      • poznan.is.4.lovers Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:33
        Wystarczy poszukac w Google azeby "odkryc", ze Andrzej Grzelak to byly sedzia Najwyzszego Sadu Administracyjnego oraz podsekretarz stanu w "poprzednim" skladzie Ministerstwie Sprawiedliwosci, chyba bez zadnej "negatywnej" przeszlosci. Nie wiem czy to ten sam pan Grzelak? Jesli tak to zachowal swoja pozycje wiceministra w nowym rzadzie.
    • neiden Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 02:32
      balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie
      oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma zadnej
      szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc
      zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do
      dymisji jak najszybciej.
      • zzamiedzy Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 03:37
        Jezeli Grzelak ma taka sile przebicia, ze Marionetkiewicz z Ziobro bez
        zajakniecia podpisuja te nominacje tzn., ze Grzelak cos wie w sprawach
        pisiorkow i musza go trzymac!
        • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 03:51
          Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla
          szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej
          miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u
          mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS
          • colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:03
            jendrek121 napisał:

> miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u
            > mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS

Chyba nie bedziesz musial czekac 3 lata na wybory. Jarek jest obrazony na
            koalicjantow ktorych wybral i na prase ktora przesladuje "jego rzad". Czas
            przepedzic niegodnych a pismakom zatkac geby.
            • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:10
              Na pewno będę musiał długo czekać na rozliczenie Kwaśniewskiego ulubieńca
              Wyborczej wspaniale kończącego karierę ze swoją fundacją w budynku
              wyremontowanym za 1 mln
              • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:13
                A jak wybory będą szybciej niż za 3 lata to tymbardziej głosuję na PIS. Pomimo
                mojej niechęci do Rydzyka
                • wilmor1 jendrek121.. bo nadal jesteś ćwok!!! 08.03.06, 10:37
                • kralik11 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:11
                  jendrek121 napisał:

> A jak wybory będą szybciej niż za 3 lata to tymbardziej głosuję na PIS. Pomimo
                  > mojej niechęci do Rydzyka

OOOO HOHOHO !!!!!

PiS rozpoczyna kampanie!!! Ale co ja widze??? Odcinacie sie od Rydzyka????

Ech wy moralni PiSnaczej :)
              • colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:17
                Kwach, maz stanu cieszy sie duzym wzieciem. Nie wiem czy slyczales ale ten omc
                magister bedzie wykladal na George Washington University! A ty mu bronisz
                fundacji za marny milion. Bys sie wstydzil ;-(
                • wilmor1 colombina..ile ważysz?..columbryno! 08.03.06, 10:40
                  • colombina mniej niz preziowa 08.03.06, 13:41
                    ciekawa jestem jak w takim razie nazwiesz ksiezniczke Jolante.
                • michr Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:40
                  colombina napisała

> Kwach, maz stanu cieszy sie duzym wzieciem. Nie wiem czy slyczales ale ten omc
                  > magister bedzie wykladal na George Washington University! A ty mu bronisz
                  > fundacji za marny milion. Bys sie wstydzil ;-(
                  >
                  W Stanach Zjednoczonych na uniwersytetach wykładają ci co mają coś do
                  powiedzenia (w przeciwieństwie jest Polska)
                  • colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 13:44
                    Szkoda ze Kwasniewski nabral wody w usta i nie chce nic powiedziec na tematy w
                    ktorych Polacy z checia by go wysluchali.
          • jjr44 znaczy biegalski dobry kandydat? 08.03.06, 07:19
            Myślisz że ktoś się nabierze na tę twoją super wyrafinowaną propagandę pis?
          • mako75 Brawo 08.03.06, 07:50
            jendrek121 napisał:

> Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla
            > szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej

Jestem z Ciebie dumny... wtedy szefem PiSSu bedzie pewnie już Jaruzelski.
            • jendrek121 Re: Brawo 08.03.06, 12:46
              raczej szefem Agory
          • aptymista myśl głową nie pupą! Miast grypy wybierzesz dżumę 08.03.06, 09:09
            =====================
            PiSo-bolszewicy do boju!
            =====================
          • wiciol Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:51
            jendrek121 napisał:

> Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla

No i co się tak gorączkujesz. Czy Biegalski albo Grzelak to Twoja rodzina??? A
            może pisujesz artykuły dla Naszego Dziennika??? A może "ciemny lud to kupi"???
            Pranie mózgu przeszedłeś???
            Myślę, że powinieneś przeczytać jeszcze raz komentowany artykuł, następnie
            swoją wypowiedź i zastanowić się o co Ci chodziło.

pzdr
            • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 12:35
              dokładnie wiem o co mi chodziło i nie bronię nikogo. Żenujące jest robienie z
              tego wielkiej afery. Jak dla mnie drobna wpadka - facet pójdzie do odstrzału i
              finał. Jeśłi ktoś się tu gorączkuje to raczej Wyborcza & co.
              • wiciol Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 13:04
                jendrek121 napisał:

> dokładnie wiem o co mi chodziło i nie bronię nikogo. Żenujące jest robienie z
                > tego wielkiej afery. Jak dla mnie drobna wpadka - facet pójdzie do odstrzału i
                > finał. Jeśłi ktoś się tu gorączkuje to raczej Wyborcza & co.

1. Kto robi wielką aferę (nie musisz odpowiadać, gdyż z Twoich postów wynika,
                że to GW - w domyśle Michnik)?
                2. Drobna wpadka? Z tym zastrzeżeniem, że nie pierwsza tego rządu w dość
                krótkim okresie czasu od jego powołania.

pzdr
                • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 19:46
                  Wyborcza robi wielką aferę tłukąc 3/4 strony na bzdety. Jej wiarygodnośc w innej
                  kwestii jest podobna:

"Z informacji podawanych przez media wynika, iż zagrożony zerwaniem asfaltu jest
                  cały odcinek, w tym wszystkie 33 wiadukty. Tymczasem zakwestionowane zostały
                  tylko próbki z dwóch obiektów" - powiedział podczas konferencji prezes
                  Budimex-Dromex Stefan Bekir Assanowicz.
          • wilmor1 jendrek121..idiota od J.Łże Kaczyńskiego 08.03.06, 10:35
            jesteś ćwok!
          • kralik11 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:07
            jendrek121 napisał:

Nie klam PiSczlonku, ze glosowales na PO.
            Kolejny przyklad moralnosci i prawomownosci PiSdaczej ;)))
            • jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 12:32
              na kogo głosowałem to sam wiem najlepiej. Natomiast nigdy się nie rozczarowuję
              co do poziomu kultury przeciwników PIS...
      • mako75 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:47
        neiden napisał:

> balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie
        > oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma zadnej
        >
        > szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc
        > zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do
        > dymisji jak najszybciej.

A kto oczyści gabinet z ministra Ziobro???
      • wlodek31 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:23
        eiden napisał:

> balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie
        > oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma
        zadnej
        >
        > szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc
        > zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do
        > dymisji jak najszybciej.
        Całkowita racja, pod warunkiem, że zacznie od siebie. Jest marny.
    • pucakmops Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:47
      Sprawa była sygnalizowana w pierwszym (z owych lat) raporcie Komitetu
      Helsińskiego. Dziwie sie reakcji Ministerstwa.
      • jinx00 Re: facjata go zdradza 08.03.06, 05:37
        z takim ryjem to wiadomo ze niewinny nie jest ;-) prawdziwy kapo.
        ...
        swoja droga kolejne zenujace posuniecie PiS'u w sprawach personalnych. sa krotcy
        nie tylko wzrostem, ale i kadrowo.
        no ale co tu komentowac.
        ...
        pozdrawiam tych ktorzy wierza w lepsze jutro, bo zeby wierzyc w lepsze jutro to
        dzisiaj musi byc calkiem znosne i tego sobie zycze i wam tez bracia i siostry.
      • resdes Tak to jest gdy do władzy dorywają się prostaczki. 08.03.06, 07:44
        • jungervater Tak to jest gdy do władzy dorywają się prostaczki 08.03.06, 10:21
          Chyba prostKaczki :-))
    • tango9 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:41
      Czego wy sie po pisie spodziewacie? Taka sama banda łobuzów jak każda inne.
      Osłodzona tylko pseudoreligijnością. Ziobro chce więcej cel w więzieniach i
      szuka do tego odpowiednich ludzi. Jeszcze trochę, a będziemy mieć politycznych
      więźniów. A niby dlaczego by nie?
    • werbus Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:45
      I nie zareagował bo Biegalski ma na niego haki ,szukajcie a znajdziecie jakie.
    • palandia Re: Minister Grzelak wykonuje polecenia 08.03.06, 05:54
      Głównego zastraszonego przywódcy pisu i prezydenta/??????/Kaczyńscy robia z
      polaków IDIOTOW uważaja że juz tak nam w głowach pomieszali i mieszaja dalej ze
      powołuja na stanowiska ludzi z odruchami bandziorow.Pytam dlaczego i dochodze
      do wniosku ze patrzec tylko jak miedzy drutami kolczastymi wytycza nam droge do
      przyszłości ,ojciec rydzyk,czarni,miska zajewajki I CIESZ SIE POLAKU BO ZA
      NIEPOSLUSZENSTWO NIE POPIERANIE NASZYCH/HITLEROWSKICH RZADOW/KACZYNSCY CIE
      ZBAWIA I ZA POMOCA RYDZYKA BEDZIESZ OSWIECONY KTO W TEJ POLSCE RZADZI.HITLER
      STALIN FIDELCASTRO
    • wlodek31 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:19
      " Powiedziałem, że miał w przeszłości sprawę karną, która została
      prawdopodobnie zatuszowana - opowiada Stec. - Miałem na myśli stłumienie buntu
      więźniów politycznych w stanie wojennym w gdańskim areszcie przy ul. Kurkowej.
      Biegalski był objęty śledztwem w sprawie tych wydarzeń. Nie zdążyłem wejść w
      szczegóły, bo wiceminister nie chciał słuchać. "

Rozmowę ze związkowcem zrelacjonowałem ministrowi Zbigniewowi Ziobro.
      Powiedziałem, że związkowcy ostrzegają przed nominacją, ale nie podają
      szczegółowych zarzutów.
      Panie premierze, nie jestem Pańskim zwolennikiem, według mnie dużo Pan mówi
      a mało robi. Jak w przysłowiu " krowa która dużo ryczy mało mleka daje ". Ale
      będąc na Pana miejscu natychmiast zdymisjowałbym obydwu wymienionych wyżej
      ministrów.
      Wymienieni z wiarygodnego żródła posiadali informację o przeszłości p.
      Biegalskiego. Nic nie zrobili aby informację tą zweryfikować. Poszli po
      najmniejszej lini oporu. Przypuszczam, że po powiadomieniu o powyższym Pana, do
      chwili wyjaśnienia wstrzymał by Pan wspomnianą nominację.
      Jest jeszcze jedna możliwość, że wspomnianym Panom ministrom Pan Biegalski
      został narzucony z czym nie chcieli się pogodzić. Więć znając jege przeszłośc
      dali go na pożarcie dziennikarzy, a tym samym opinii publicznej.
    • honkers Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:38
      PiSowi potrzebni są tacy ludzie. To dziwnym trafem nie pierwszy taki i nie
      ostatni przypadek.
    • piekielnica1 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego? 08.03.06, 07:42
      niedobór nieskazitelnych kadr?
      skąd brać ludzi, jeżel każdy jest człowiekiem z układu?
    • 1309alek Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:49
      Grzelak i Biegalski musza natychmiast odejsc,nie moze tak byc by wiceminister
      wprowadzal w blad Pana Ministra ZIOBRO,pisze juz caly czas od poczatku
      zaistnienia tej sprawy.Pan ZIOBRO musi miec ludzi odpowiedzialnych a nie lumpow
      z dawnego ukladu.Trzeba oczyscic Ministerstwo sprawiedliwosci z ukladow.Praca
      podjeta na rzecz naprawy RP przez P Ministra ZIOBRO nie moze pojsc na marne
      przez nieudacznikow takich jak Grzelak !!!
    • alannia2 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:55
      Czyżby po wielu latach moje domysły przeistaczały się w prawdę? Bo jeżeli pan
      Minister Grzelak ma na sumieniu jeden grzech to może mieć ich więcej. Od
      początku w pewnej sprawie karnej gdzie występowało nazwisko Grzelak, jako osoby
      fałszującej dokument w Urzędzie Pracy (w czasie gdy on właśnie siedział na
      świeczniku) osoba pokrzywdzona nie miała szans dojścia prawdy, Prokuratura
      wolała drugi raz sfałszować dowód niewinności!
    • zawrat2 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:02
      Jestem zdziwiony tą nominacją.Komunistyczni oprawcy chronią się pod skrzydła PIS.Kościół też ich popiera,ale kościół popierał z nielicznymi wyjątkami faszyzm,nie sprzeciwił się wyrażnie zbrodniom jak np.Piłus.PIS zmierza w kierunku raczej popierania bezprawia,tyle tam nominacji ludzi skompromitowanych.
      • loader Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:37
        "Zawsze pod skrzydła zwycięskiej partii lęgną się największe szumowiny"
        W.I.Lenin Polska pod tym względem jest wybitnie przodującym krajem! Ludzie,
        wyjeżdżajcie z Polski bo tu zaraza polityczna nadchodzi!!! Polecam Holland! Z
        poważaniem!
      • australopitecus Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:41
        Nie ma zadnych dowodow ze takie dzialania popiera kosciol. Popiera dyrektor
        Rydzyk, a to nie to samo.
        • loader Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:57
          australopitecus napisał:

> Nie ma zadnych dowodow ze takie dzialania popiera kosciol. Popiera dyrektor
          > Rydzyk, a to nie to samo.

Tak to prawda. Bp.Życiński powiedział, że w sprawach ważnych decyzji Kościoła w
          Polsce decyzję podejmuje Episkopat, a Rydzyk niema nic do powiedzenia. Niemniej
          szkoda że ten gościu tak manipuluje biednymi starszymi ludźmi.
    • sumienie.lk Pisiorki otaczają się przestępcami... 08.03.06, 08:07
      Bo ci będą ulegli i posłuszni. Oczywiście z wdzięczności, z wielkiej
      wdzięczności...
    • loader wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko jasne. 08.03.06, 08:33
      Ja już nawet nie czytam tłumaczeń. Znowu PiS się kompromituje. Są chyba gorsi
      niż SLD i PZPR razem wzięte. PiSiory macie zakłamanych szefów!!!
      • ddb2 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 09:19
        Wypowiedzi jendrka 121 i krzycha.koraba sa zenujace i po prostu nie na miejscu,
        zwlaszcza w kontekscie opisu andramana1.
        • jendrek121 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 12:27
          żenujące jest to, że pomijane są znacznie ważniejsze sprawy jak np. prace nad
          zniesieniem sółdfzielczego prawa własności. Jest to bardziej istotne niż jakiś
          tam klawisz. Przeszłość Jaruzelskiego jest znacznie gorsza a brata się z
          naczelnym i nie ma problemu
          • wiciol Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 13:45
            jendrek121 napisał:

> żenujące jest to, że pomijane są znacznie ważniejsze sprawy jak np. prace nad
            > zniesieniem sółdfzielczego prawa własności. Jest to bardziej istotne niż jakiś
            > tam klawisz. Przeszłość Jaruzelskiego jest znacznie gorsza a brata się z
            > naczelnym i nie ma problemu

Łącząc tą wypowiedź z Twoimi poprzednimi dochodzę do wniosku, że zamiast
            naszego rządu uchwalaniem nowych ustaw powinna zająć się GW.

pzdr
            • jendrek121 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 19:49
              no juz się zajmowała jeśli śledziłeś wyniki badań komisji ds. Rywina. Pewnie nic
              nie wiesz o rozmowach oficjeli Agory nt ustawy medialnej z członkami rządu ani o
              rozmowach Michnika z Paradowską nt przesuwania publikacji w Polityce
    • aptymista Kwa kwa kwa farsa trwa. PiSo-bolszewicy naprzód! 08.03.06, 08:50
    • 1europejczyk Panie Grzelak: to ze pan nie wiedzial swiadczy 08.03.06, 08:55
      tylko i wylacznie na pana niekorzysc.
      Zatrudnia pan albo rekomenduje kogos o kim nie ma pan zielonego pojecia ?

Przyznac trzeba, ze jest to kontynuacja "chlubnej" w tradycji krotkiej histori
      demokratrycznych rzadow.
      Pana Sobotke tez "ktos" zatrudnil na stanowisku Ministra a okazalos sie, ze
      jest antypanstwowym przestepca, ktorego dzielnie ulaskwail "spelniajacy sie" w
      swojej funkcji Prezydent A Kwasniewski.

Toz to kwalifikuje pana panie Grzelak do zwolnienia z funkcji Ministra ze
      skutkiem natychmiastowym.

Sprawa nie wyglada lepiej gdyby zlozyc, ze pan wiedzial.
      Oznaczaloby ze w "zaciszach gabinetow" ciagnie pan "swego".

Fakt, ze ma pan, w panskiej sytuacji, "odwage" tlumaczyc sie i to jeszcze w ten
      dziecinny sposob, osmiesza zarowno tych co biora to za "dobra monete" jak i
      pana !!!
      • maureen2 Re: Panie Grzelak: to ze pan nie wiedzial swiadcz 08.03.06, 09:39
        niestety,pan minister Ziobro nie przeprowdził weyfikacji kadr ministerstwa,nie
        wiadomo dlaczego,skąd te obawy,żeby nikogo nie ruszać.Nowy układ na starych śmie
        ciach ?
        • jb777 Mauren pomyśl - przecież Pisowi zależy na ludziach 08.03.06, 10:24
          na których mają haki. Tacy będą zmuszeni do wierności. Nie można wyrzucić
          wszystkich bo straci sie materiał z którego można wybrać takie okazy. Nowi,
          młodzi z inną mentalnością, lepiej wykształceni, często z pogardą do metod
          stosowanych przez Pis oleją ich ciepłym m..... To świadome wybory a nie żadne
          tam pomyłki kadrowe. A do tego trzeba dołożyć styl pracy - pistolet podejmuje w
          5 min decyzje - nie ma wątpliwości bo wszystko wie najlepiej. Od watpliwości to
          jest klika i łże-elita. oni wiedzą. A jak ew się pomylą to i tak są lepsi
          niż ... SLD (słowa Gosiewskiego). ŻAŁOSNA farsa.
    • mkontent Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:25
      W miarę ujawniania nowych faktów z zawodowych "osiągnięć" Biegalskiego wysocy
      urzednicy państwowi udają że o niczym nie wiedzieli. Jest to bzdura, służba
      wiezienna jako jedyna słuzba nie została oczyszczona po przemianach w naszym
      kraju,a stała się przechowalnią dla takich ludzi jak pan Biegalski. Jest to
      wina przede wszystkim poprzednich rządów że nie potrafiły poradzić sobie z
      oczyszczeniem służby z takich ludzi. Odbija sie to do tej pory i długo
      więziennictwo opierać się będzie na niezdrowych układach,
      powiązaniach,nepotyzimie. Gdańskie środowiska wiedziały dokładnie kim jest
      Biegalski , a mimo tego pozwalały mu obracać sie w swoim gronie, przyjmowano go
      na salonach. Obłuda tych ludzi nie zna granic. Stworzył on sobie w okęgu
      gdańskim ksiestwo i kierował nim ,preferując ludzi w myśl zasady "mierny,
      bierny ale wierny", karierowiczów, uległych,gotowych wykonać każde polecenie.
      Jeżeli tak ma wygłądać ta IV Rzeczpospolita to ja dziękuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka