nick3 08.03.06, 00:32 Podobna wizja państwa - potrzebni podobni ludzie. "Ciemny lud to kupi"? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nick3 Prawo i Sprawiedliwość liczy na głosy esbeków?:) 08.03.06, 01:09 Elektorat nie do pogardzenia. A tu SLD, w bólach, ale coraz bardziej, rozstaje się ze swoimi "korzeniami". Poza tym wiadomo, że będzie w opozycji, a to dla esbeków za mała obrona. Mogą szukać czego lepszego. A nuż by te głosy lewicy podebrać? Wybory za pasem. Wiadomo, że z każdym dniem rządów PiS stoi gorzej. A tu jest o kogo pozabiegać. Elektorat nie śmierdzi. Oczywiście trzeba by dać wstydliwemu elektoratowi znak najdyskretniejszy z możliwych. Ale też i odbiorca z gatunku domyślnych:) Wicie, rozumicie. Wy służycie naszej władzy wiernie, jak janczarzy, my was zbunkrujemy, cicho sza. Będziecie walczyć z Układem i przekształcać media w "wolne media". Zwłaszcza co do tego ostatniego - ich doświadczenie jest w kraju właściwie niezastąpionym, jak dotąd, przygotowaniem:) Nadchodzi IVRP? Odpowiedz Link Zgłoś
plmlp Gdybyś niedźwiedziu cicho w mateczniku siedział, 08.03.06, 07:47 nigdy by sie o tobie wojski nie dowiedział... Odpowiedz Link Zgłoś
uchachany Towarzysz Szmaciak zrobił woltę 08.03.06, 09:07 i z Kumitetu zwiał do kruchty. By całość swych ocalić portek i się dokładnie odkomuszyć - nie z Marksem teraz i z Leninem, lecz z Panem Bozią w komitywie, Wiary Najświętszej wiernym synem i słów biskupa słucha chciwie... Na mszy przepięknie śpiewa basem (już z Międzynarodówki słynął) Podwładnym na niej też być każe, (jak kazał na partyjnych czynach) Antysocjalistycznych knowań już demaskacja mu nie celem, "Bóg, Honor i Ojczyzna!" szlocha, a nie: "niech żyje PeZetPeeR!"... I tak odnowion nie na żarty w pierwszym szeregu znowu staje. Wszak kto raz wiernym synem Partii - jakiż mu problem zmienić mamę...? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Biegalski to właściwy człowiek na to stanowisko - 08.03.06, 09:13 dyspozycyjny, skundlony, będzie posłusznie wykonywał polecenia wodza. Odpowiedz Link Zgłoś
zbujowachata Re: Towarzysz Szmaciak zrobił woltę 08.03.06, 10:17 I tak jak zwykle jak wkazdej swojskiej grupie prawników , prokuratorów , sędziów .lekarzy ect. Czterdziesto - milionowe społeczeństwo nie może wyłonić zarządzajacego daną grupą człowieka do 40-stki nieupapranego i profesjonalisty . Pytanie czy te moje marzenia są naprawdy tak duże jak góry Himalaje ?????? Old Hors. Odpowiedz Link Zgłoś
navaira To kłamstwa komunistów 08.03.06, 00:37 Jestem pewien, że pan Biegalski był wtedy księdzem, więźniem i w ogóle męczennikiem za sprawę. Media atakują PiSs w sposób totalitarny i bezprzykładny. A wszystko to wina Platformy! :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kaczkozerca Re: To kłamstwa komunistów 08.03.06, 01:05 navaira ma racje, z dobrze poinformowanych źródeł wiem że to biegalskiego wtedy pobito, a ze to wina platformy to tak oczywiste że nie warto wspominać. ...bedziesz pluć im w twarz, a oni otworzą parasol i powiedzą że znów pada.... Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: To kłamstwa komunistów 08.03.06, 01:15 Ja tez to slyszalam, tlum rozszalalych politycznych i kryminalnych zaatakowal psy, milicjantow i palki. Sluzba wiezienna ledwo uszla z zyciem. Biegalski zlozyl zazalenie ale "ukald" zrobil wszystko zeby sprawa sie przedawniala. Na szczescie Pan Bog nierychliwy ale prawy i sprawiedliwy, wiec IV RP wynagrodzi meczennikowi. Odpowiedz Link Zgłoś
wilmor1 ilu bandytów jest w PIS? 08.03.06, 09:55 Ziobro ma do nich słabość...!Kryże,Biegalski, jego przyjaciel Waserman,ulubieniec społeczeństwa, też z nadania komunistów!... nowa mutacja czerwonej zarazy...PISoZPR!! Odpowiedz Link Zgłoś
andraman1 Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalskiego 08.03.06, 00:40 Nie wiem, jaki był udział i zakres odpowidzialności ówczesnego naczelnika Aresztu Śledczego w Gdańsku Henryka Biegalskiego. Natomiast byłem wówczas jednym z osadzonych tam więźniów politycznych i uczestniczyłem w głodówce 22 lipca 1982 roku (dokładnej daty nie jestem pewien, ale chyba to było święto PKWN). Nasz prostest głodowy został rzeczywiście bardzo brutalnie spacyfikowany. Zaczęliśmy głodówkę razem z więźniami kryminalnymi, którzy siedzieli w innych pawilonach. Strażnicy wchodzili do cel z psami, rozbierali nas do prawie do naga, poniżali, a tych, którzy nie poddawali się presji wyciągali z cel i w innych pomieszczeniach bili. Mnie wyciągnęli dwa razy. Rzucili na podłogę i polewali mleczną zupą i tłukli wielkimi pałami w grupie 5-7 strażników. Do nieprzytomności. Potem zanosili do celi i wpychali łyżkę z zupą. Gdy odmówiłem jeszcze raz, znowu zabrali mnie do celi i tłukli tak samo do nieprzytomności. Na koniec wepchneli do buzi łyżkę z zupą i uznali za pokonananego. Miałem wówczas 17 lat. Gdy zrobiono śledztwo w tej sprawie, komendant pawilonu bronił się, że ja chciałem w ten sposób popełnić samobójstwo, bo przecież nikt nie idzie 2 razy pod pały:) Dziś się z tego śmieje. Wiem, że kryminalnych więźniów bito jeszcze mocniej, i krew bluzgała po ścianach. Byli prawdziwie skatowani. Władze więzienia nie podjęły z protestującymi w sposób pokojowy żadnych rozmow. Po prostu rzucili się na nas z psami i pałami. Niekt z sadystycznych i brutalnych strażników ani ich przełożonych nie poniósł żadnej kary za czyny, które nawet w stanie wojennym były uznane za nieprawne. A prawo było wówczas wyjątkowo komunistyczne, czyli chroniące wszelkich oprawców. Uważam, że bez względu na to, czy panu Biegalskiego ktoś to kazał robić, czy podwładni okazali się zbyt gorliwi, taki człowiek nie powininen być nigdy komendantem więzienia w wolnej Polsce, nie mówiąc już o funkcji szefa całego więziennictwa. To hańba, że w ogóle ten człowiek jeszcze sprawuje jakieś funkcję przełożeńskie. Usprawiedliwienie ministra Ziobry, że nie znał przeszłości Biegalskiego to kpina. Ale dobrze, że przynajmniej wszczął jakieś postępowanie sprawdzające swego orła. Mam nadzieję, że pan Biegalski dzięki presji opinii publicznej skończy obecnie swoją karierę w więziennictwie dla dobra wszystkich, zwłaszcza osadzonych. Andrzej Miszk Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 01:06 > Usprawiedliwienie ministra Ziobry, że nie znał przeszłości Biegalskiego to > kpina. Ale dobrze, że przynajmniej wszczął jakieś postępowanie sprawdzające > swego orła. Mam nadzieję, że pan Biegalski dzięki presji opinii publicznej > skończy obecnie swoją karierę w więziennictwie dla dobra wszystkich, zwłaszcza > osadzonych. Miejmy nadzieję że mówiąc wprost skończy w pierdlu bo jak widać nie odpowiedział jeszcze w sposób właściwy za swoje czyny. A kontynuacja przez niego kariery w więziennictwie jest pluciem jego ofiarom w twarz. Podobnie mam nadzieję że 40 lat po aferze mięsnej (niedługo minie rocznica egzekucji Wawrzeckiego) również sprawcy tej zbrodni sądowej zostaną ukarani. Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab Naszych bili.Piszcie takie głupoty a kryminaliści 08.03.06, 07:36 będą umieli to wykorzystać. Niezależnie od władzy w więzieniach nie wolno się buntować. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista A w III Rzeszy nie było ruchu oporu - zabronili. 08.03.06, 08:57 Co za logika: nie porównuj kryminalistów z politycznymi. ===================== PiSo-bolszewicy do boju! ===================== W.I.Lenin: "Trzeba sobie uświadomić, na jak bezgraniczną pogardę zasługuje człowiek, by móc stać się prawdziwym bolszewikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
krzych.korab W żadnych służbach mundurowych nie dyskutuje 08.03.06, 11:58 się z rozkazem, nawet w USA. Dyskutować możesz po wykonaniu rozkazu. Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: W żadnych służbach mundurowych nie dyskutuje 08.03.06, 12:23 krzych.korab napisał: > się z rozkazem, nawet w USA. Dyskutować możesz po wykonaniu rozkazu. Żołnierz ma prawo odmówic wykonania rozkazu jeżeli jest niezgodny z prawem. I tu dochodzimy do sedna problemu. Jeżeli uznamy za źródło prawa i norm moralnych PRLowska demokracje ludową to faktycznie ten śmiec ma prawo nawet do medalu. Ale w takim wypadku możemy uznać, że zarówno Kiszczak jak i Jaruzelski są dzielnymi obrońcami ojczyzny i może powinni zostać jeden szefem MON a drugi MSWiA. W końcu to doświadczona kadra. Odpowiedz Link Zgłoś
123q3 Re: Naszych bili.Piszcie takie głupoty a kryminal 08.03.06, 23:34 a tobie życzę 3 miesiące aresztu śledczego. Okupanci /[policja czy inni gnębiciele narodu POLSKIEGO/ wcisną ci , że twój biling telefoniczny wskazuje na kontakty z podejrzaną o coś osobą albo , wmówią ci że na zdjęciu operacyjnym stoisz obok przestępcy. Jedni mowią , że lepiej zwolnić 100 osób podejrzanych aniżeli niewinnie ukarać 1 osobę niewinną a drudzy uważają wprost przeciwnie. WYBIERAJ. Może twój przypadek pozwoli komuś uzyskać jakis awans czy czy podwyżkę. Wierz mi - oni wtedy nie mają sumienia czy dylematu - wtedy się liczy ich interes nie twój. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.gdansk Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 10:14 A na dodatek sledztwo w sprawie Bieganskiego umorzyla Prokuratura Marynarki Wojennej w Gdyni, wslawiona, razem z Sadem Marynarki Wojennej, w stanie wojennym prowadzeniem haniebnych postepowan przeciwko zwiazkowcom i opozycji i wydawaniem podlych orzeczen. Siedzialy tam same sprzedajne gnoje, robiace wszystko, czego od nich zadala komunistyczna wladza dla pognebienia i upodlenia spoleczenstwa walczacego o wolnosc. Zaiste, fantastyczny dowod niewinnosci Bieganskiego: kazal bic, ale koledzy z Marynarki Wojennej powiedzieli, ze to nic takiego i ze Bieganski jest OK. A kolegom z PiSu to wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
janma46 Re: Byłem jednym z pacyfikowanych przez Biegalski 08.03.06, 10:38 To w końcu Biegalski czy Biegański cię pacyfikował.Czy ty wogóle byłeś w tym miejscu o ile przeinaczasz nazwisko. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 00:41 wyglada na to, ze ostatecznym wynikiem rzadow pisu bedzie kompletna ruina pojec skladajacych sie na nazwe partii 'ja z bratem' slowskowyt.blox.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 00:56 niestety, wielkie reformy,wielkie procesy,wielkie nazwiska,wielki prokurator, tylko z kim on chciał to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
kres_ludzkosci Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 01:01 dodlbym: wielka radosc z wielkiej wladzy slowskowyt.blox.pl/ maureen2 napisała: > niestety, wielkie reformy,wielkie procesy,wielkie nazwiska,wielki prokurator, > tylko z kim on chciał to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
awm10 Re: prawo i sprawiedliwosc 08.03.06, 02:23 nieważne z kim, ważne że winny już jest znany - PO Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 00:56 > "Ciemny lud to kupi"? Nie..."ciemny lud" tego pragnie! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Co Minister Grzelak jeszcze robi w ministerstwie? 08.03.06, 01:04 czas isc na zielona trawke. Odpowiedz Link Zgłoś
normalny_inaczej Re: Minister znał przeszłość 08.03.06, 01:04 A co ze "specjalistami" którzy strzelali do górników z "Wujka"? Sami profesjonaliści, oddani sprawie. Posłusznie wykonujący rozkazy, takich teraz trzeba. ------- Bies. Gorące wiadomości Odpowiedz Link Zgłoś
jestem7 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 01:17 Czy Pan Minister Andrzej Grzelak to jest ten sam Pan Andrzej Grzelak -wysoki funkcjonariusz PZPR w Walbrzychu ,ktory w "odpowiednim" czasie piknal do Wroclawia i zmienil zajecie na "lepiej" widziane .My tu w Walbrzychu pamietamy Pana Andrzeja Grzelaka . Jesli to ten sam Pan - to naturalna rzecza bylych funkcyjnych PZPR wzajemnie popierac sie . Odpowiedz Link Zgłoś
abwprl1 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 01:29 Wilki w owczej skórze w otoczeniu liderów PiS, tak jest i w otoczeniu liderów PO . Po nowych wyborach i tak nic się nie zmieni. Psy szczekają karawana jedzie. Zmienią się pieski, też będą szczekać, a karawna pojedzie dalej. Tylko że znowu za zmiany zapłacą podatnicy - wyborcy. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Dobrze, ze sprawa wyszla na swiatlo dzienne. 08.03.06, 01:35 Minister Grzelak powinien wyleciec za ignorancje. Wystarczy spojrzec na fotografie Biegalskiego - a powiedzenie: "moj cyferblat swiadczy o mnie" pasuje tu "jak ulal"! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk_fizyk Pokazuje też jak ważne są konkursy 08.03.06, 01:40 Byłby jawny konkurs na szefa więziennictwa i problemu można byłoby uniknąć. A tak na stronie Ministerstwa musimy czytać: Dyrektor Generalny Służby Więziennej Henryk Biegalski Odpowiedz Link Zgłoś
poznan.is.4.lovers Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:33 Wystarczy poszukac w Google azeby "odkryc", ze Andrzej Grzelak to byly sedzia Najwyzszego Sadu Administracyjnego oraz podsekretarz stanu w "poprzednim" skladzie Ministerstwie Sprawiedliwosci, chyba bez zadnej "negatywnej" przeszlosci. Nie wiem czy to ten sam pan Grzelak? Jesli tak to zachowal swoja pozycje wiceministra w nowym rzadzie. Odpowiedz Link Zgłoś
neiden Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 02:32 balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma zadnej szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do dymisji jak najszybciej. Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 03:37 Jezeli Grzelak ma taka sile przebicia, ze Marionetkiewicz z Ziobro bez zajakniecia podpisuja te nominacje tzn., ze Grzelak cos wie w sprawach pisiorkow i musza go trzymac! Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 03:51 Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:03 jendrek121 napisał: > miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u > mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS Chyba nie bedziesz musial czekac 3 lata na wybory. Jarek jest obrazony na koalicjantow ktorych wybral i na prase ktora przesladuje "jego rzad". Czas przepedzic niegodnych a pismakom zatkac geby. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:10 Na pewno będę musiał długo czekać na rozliczenie Kwaśniewskiego ulubieńca Wyborczej wspaniale kończącego karierę ze swoją fundacją w budynku wyremontowanym za 1 mln Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:13 A jak wybory będą szybciej niż za 3 lata to tymbardziej głosuję na PIS. Pomimo mojej niechęci do Rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:11 jendrek121 napisał: > A jak wybory będą szybciej niż za 3 lata to tymbardziej głosuję na PIS. Pomimo > mojej niechęci do Rydzyka OOOO HOHOHO !!!!! PiS rozpoczyna kampanie!!! Ale co ja widze??? Odcinacie sie od Rydzyka???? Ech wy moralni PiSnaczej :) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:17 Kwach, maz stanu cieszy sie duzym wzieciem. Nie wiem czy slyczales ale ten omc magister bedzie wykladal na George Washington University! A ty mu bronisz fundacji za marny milion. Bys sie wstydzil ;-( Odpowiedz Link Zgłoś
colombina mniej niz preziowa 08.03.06, 13:41 ciekawa jestem jak w takim razie nazwiesz ksiezniczke Jolante. Odpowiedz Link Zgłoś
michr Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:40 colombina napisała > Kwach, maz stanu cieszy sie duzym wzieciem. Nie wiem czy slyczales ale ten omc > magister bedzie wykladal na George Washington University! A ty mu bronisz > fundacji za marny milion. Bys sie wstydzil ;-( > W Stanach Zjednoczonych na uniwersytetach wykładają ci co mają coś do powiedzenia (w przeciwieństwie jest Polska) Odpowiedz Link Zgłoś
colombina Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 13:44 Szkoda ze Kwasniewski nabral wody w usta i nie chce nic powiedziec na tematy w ktorych Polacy z checia by go wysluchali. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 znaczy biegalski dobry kandydat? 08.03.06, 07:19 Myślisz że ktoś się nabierze na tę twoją super wyrafinowaną propagandę pis? Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Brawo 08.03.06, 07:50 jendrek121 napisał: > Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla > szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej > miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u > mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS Jestem z Ciebie dumny... wtedy szefem PiSSu bedzie pewnie już Jaruzelski. Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista myśl głową nie pupą! Miast grypy wybierzesz dżumę 08.03.06, 09:09 ===================== PiSo-bolszewicy do boju! ===================== W.I.Lenin: "Trzeba sobie uświadomić, na jak bezgraniczną pogardę zasługuje człowiek, by móc stać się prawdziwym bolszewikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:51 jendrek121 napisał: > Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla > szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej > miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u > mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS No i co się tak gorączkujesz. Czy Biegalski albo Grzelak to Twoja rodzina??? A może pisujesz artykuły dla Naszego Dziennika??? A może "ciemny lud to kupi"??? Pranie mózgu przeszedłeś??? Myślę, że powinieneś przeczytać jeszcze raz komentowany artykuł, następnie swoją wypowiedź i zastanowić się o co Ci chodziło. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 12:35 dokładnie wiem o co mi chodziło i nie bronię nikogo. Żenujące jest robienie z tego wielkiej afery. Jak dla mnie drobna wpadka - facet pójdzie do odstrzału i finał. Jeśłi ktoś się tu gorączkuje to raczej Wyborcza & co. Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 13:04 jendrek121 napisał: > dokładnie wiem o co mi chodziło i nie bronię nikogo. Żenujące jest robienie z > tego wielkiej afery. Jak dla mnie drobna wpadka - facet pójdzie do odstrzału i > finał. Jeśłi ktoś się tu gorączkuje to raczej Wyborcza & co. 1. Kto robi wielką aferę (nie musisz odpowiadać, gdyż z Twoich postów wynika, że to GW - w domyśle Michnik)? 2. Drobna wpadka? Z tym zastrzeżeniem, że nie pierwsza tego rządu w dość krótkim okresie czasu od jego powołania. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 19:46 Wyborcza robi wielką aferę tłukąc 3/4 strony na bzdety. Jej wiarygodnośc w innej kwestii jest podobna: "Z informacji podawanych przez media wynika, iż zagrożony zerwaniem asfaltu jest cały odcinek, w tym wszystkie 33 wiadukty. Tymczasem zakwestionowane zostały tylko próbki z dwóch obiektów" - powiedział podczas konferencji prezes Budimex-Dromex Stefan Bekir Assanowicz. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik11 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 11:07 jendrek121 napisał: > Myślę, żę Wyborcza powinna przejść na format Rzepy żeby zwiększyć czcionkę dla > szokujących artykułów antyPISowskich. Dla takiego skowytu potrzeba więcej > miejsca. Taka taktyka połączona z głupotą PO na którą głosowałem powoduje u > mnie reakcje odwrotną niż Michnik założył. Za 3 lata głosuję na PIS Nie klam PiSczlonku, ze glosowales na PO. Kolejny przyklad moralnosci i prawomownosci PiSdaczej ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 12:32 na kogo głosowałem to sam wiem najlepiej. Natomiast nigdy się nie rozczarowuję co do poziomu kultury przeciwników PIS... Odpowiedz Link Zgłoś
mako75 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:47 neiden napisał: > balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie > oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma zadnej > > szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc > zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do > dymisji jak najszybciej. A kto oczyści gabinet z ministra Ziobro??? Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:23 eiden napisał: > balagan w polsce jest nieprawdopodobny .jezeli minister zbigniew ziobro nie > oczysci swojego gabinetu z takich elementow jak grzelak to polska nie ma zadnej > > szansy na sprawiedliwy rzad.biegalski ze swoja przeszloscia nie powinien byc > zatrudniny w zadnej instutucji panstwowej,a grzelak powinien podac sie do > dymisji jak najszybciej. Całkowita racja, pod warunkiem, że zacznie od siebie. Jest marny. Odpowiedz Link Zgłoś
pucakmops Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 04:47 Sprawa była sygnalizowana w pierwszym (z owych lat) raporcie Komitetu Helsińskiego. Dziwie sie reakcji Ministerstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
jinx00 Re: facjata go zdradza 08.03.06, 05:37 z takim ryjem to wiadomo ze niewinny nie jest ;-) prawdziwy kapo. ... swoja droga kolejne zenujace posuniecie PiS'u w sprawach personalnych. sa krotcy nie tylko wzrostem, ale i kadrowo. no ale co tu komentowac. ... pozdrawiam tych ktorzy wierza w lepsze jutro, bo zeby wierzyc w lepsze jutro to dzisiaj musi byc calkiem znosne i tego sobie zycze i wam tez bracia i siostry. Odpowiedz Link Zgłoś
jungervater Tak to jest gdy do władzy dorywają się prostaczki 08.03.06, 10:21 Chyba prostKaczki :-)) Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:41 Czego wy sie po pisie spodziewacie? Taka sama banda łobuzów jak każda inne. Osłodzona tylko pseudoreligijnością. Ziobro chce więcej cel w więzieniach i szuka do tego odpowiednich ludzi. Jeszcze trochę, a będziemy mieć politycznych więźniów. A niby dlaczego by nie? Odpowiedz Link Zgłoś
werbus Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 05:45 I nie zareagował bo Biegalski ma na niego haki ,szukajcie a znajdziecie jakie. Odpowiedz Link Zgłoś
palandia Re: Minister Grzelak wykonuje polecenia 08.03.06, 05:54 Głównego zastraszonego przywódcy pisu i prezydenta/??????/Kaczyńscy robia z polaków IDIOTOW uważaja że juz tak nam w głowach pomieszali i mieszaja dalej ze powołuja na stanowiska ludzi z odruchami bandziorow.Pytam dlaczego i dochodze do wniosku ze patrzec tylko jak miedzy drutami kolczastymi wytycza nam droge do przyszłości ,ojciec rydzyk,czarni,miska zajewajki I CIESZ SIE POLAKU BO ZA NIEPOSLUSZENSTWO NIE POPIERANIE NASZYCH/HITLEROWSKICH RZADOW/KACZYNSCY CIE ZBAWIA I ZA POMOCA RYDZYKA BEDZIESZ OSWIECONY KTO W TEJ POLSCE RZADZI.HITLER STALIN FIDELCASTRO Odpowiedz Link Zgłoś
wlodek31 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:19 " Powiedziałem, że miał w przeszłości sprawę karną, która została prawdopodobnie zatuszowana - opowiada Stec. - Miałem na myśli stłumienie buntu więźniów politycznych w stanie wojennym w gdańskim areszcie przy ul. Kurkowej. Biegalski był objęty śledztwem w sprawie tych wydarzeń. Nie zdążyłem wejść w szczegóły, bo wiceminister nie chciał słuchać. " Rozmowę ze związkowcem zrelacjonowałem ministrowi Zbigniewowi Ziobro. Powiedziałem, że związkowcy ostrzegają przed nominacją, ale nie podają szczegółowych zarzutów. Panie premierze, nie jestem Pańskim zwolennikiem, według mnie dużo Pan mówi a mało robi. Jak w przysłowiu " krowa która dużo ryczy mało mleka daje ". Ale będąc na Pana miejscu natychmiast zdymisjowałbym obydwu wymienionych wyżej ministrów. Wymienieni z wiarygodnego żródła posiadali informację o przeszłości p. Biegalskiego. Nic nie zrobili aby informację tą zweryfikować. Poszli po najmniejszej lini oporu. Przypuszczam, że po powiadomieniu o powyższym Pana, do chwili wyjaśnienia wstrzymał by Pan wspomnianą nominację. Jest jeszcze jedna możliwość, że wspomnianym Panom ministrom Pan Biegalski został narzucony z czym nie chcieli się pogodzić. Więć znając jege przeszłośc dali go na pożarcie dziennikarzy, a tym samym opinii publicznej. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:38 PiSowi potrzebni są tacy ludzie. To dziwnym trafem nie pierwszy taki i nie ostatni przypadek. Odpowiedz Link Zgłoś
piekielnica1 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego? 08.03.06, 07:42 niedobór nieskazitelnych kadr? skąd brać ludzi, jeżel każdy jest człowiekiem z układu? Odpowiedz Link Zgłoś
1309alek Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:49 Grzelak i Biegalski musza natychmiast odejsc,nie moze tak byc by wiceminister wprowadzal w blad Pana Ministra ZIOBRO,pisze juz caly czas od poczatku zaistnienia tej sprawy.Pan ZIOBRO musi miec ludzi odpowiedzialnych a nie lumpow z dawnego ukladu.Trzeba oczyscic Ministerstwo sprawiedliwosci z ukladow.Praca podjeta na rzecz naprawy RP przez P Ministra ZIOBRO nie moze pojsc na marne przez nieudacznikow takich jak Grzelak !!! Odpowiedz Link Zgłoś
alannia2 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 07:55 Czyżby po wielu latach moje domysły przeistaczały się w prawdę? Bo jeżeli pan Minister Grzelak ma na sumieniu jeden grzech to może mieć ich więcej. Od początku w pewnej sprawie karnej gdzie występowało nazwisko Grzelak, jako osoby fałszującej dokument w Urzędzie Pracy (w czasie gdy on właśnie siedział na świeczniku) osoba pokrzywdzona nie miała szans dojścia prawdy, Prokuratura wolała drugi raz sfałszować dowód niewinności! Odpowiedz Link Zgłoś
zawrat2 Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:02 Jestem zdziwiony tą nominacją.Komunistyczni oprawcy chronią się pod skrzydła PIS.Kościół też ich popiera,ale kościół popierał z nielicznymi wyjątkami faszyzm,nie sprzeciwił się wyrażnie zbrodniom jak np.Piłus.PIS zmierza w kierunku raczej popierania bezprawia,tyle tam nominacji ludzi skompromitowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
loader Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:37 "Zawsze pod skrzydła zwycięskiej partii lęgną się największe szumowiny" W.I.Lenin Polska pod tym względem jest wybitnie przodującym krajem! Ludzie, wyjeżdżajcie z Polski bo tu zaraza polityczna nadchodzi!!! Polecam Holland! Z poważaniem! Odpowiedz Link Zgłoś
australopitecus Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:41 Nie ma zadnych dowodow ze takie dzialania popiera kosciol. Popiera dyrektor Rydzyk, a to nie to samo. Odpowiedz Link Zgłoś
loader Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 08:57 australopitecus napisał: > Nie ma zadnych dowodow ze takie dzialania popiera kosciol. Popiera dyrektor > Rydzyk, a to nie to samo. Tak to prawda. Bp.Życiński powiedział, że w sprawach ważnych decyzji Kościoła w Polsce decyzję podejmuje Episkopat, a Rydzyk niema nic do powiedzenia. Niemniej szkoda że ten gościu tak manipuluje biednymi starszymi ludźmi. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Pisiorki otaczają się przestępcami... 08.03.06, 08:07 Bo ci będą ulegli i posłuszni. Oczywiście z wdzięczności, z wielkiej wdzięczności... Odpowiedz Link Zgłoś
loader wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko jasne. 08.03.06, 08:33 Ja już nawet nie czytam tłumaczeń. Znowu PiS się kompromituje. Są chyba gorsi niż SLD i PZPR razem wzięte. PiSiory macie zakłamanych szefów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ddb2 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 09:19 Wypowiedzi jendrka 121 i krzycha.koraba sa zenujace i po prostu nie na miejscu, zwlaszcza w kontekscie opisu andramana1. Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 12:27 żenujące jest to, że pomijane są znacznie ważniejsze sprawy jak np. prace nad zniesieniem sółdfzielczego prawa własności. Jest to bardziej istotne niż jakiś tam klawisz. Przeszłość Jaruzelskiego jest znacznie gorsza a brata się z naczelnym i nie ma problemu Odpowiedz Link Zgłoś
wiciol Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 13:45 jendrek121 napisał: > żenujące jest to, że pomijane są znacznie ważniejsze sprawy jak np. prace nad > zniesieniem sółdfzielczego prawa własności. Jest to bardziej istotne niż jakiś > tam klawisz. Przeszłość Jaruzelskiego jest znacznie gorsza a brata się z > naczelnym i nie ma problemu Łącząc tą wypowiedź z Twoimi poprzednimi dochodzę do wniosku, że zamiast naszego rządu uchwalaniem nowych ustaw powinna zająć się GW. pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jendrek121 Re: wystarczy spojrzeć na jego gębe i wszystko ja 08.03.06, 19:49 no juz się zajmowała jeśli śledziłeś wyniki badań komisji ds. Rywina. Pewnie nic nie wiesz o rozmowach oficjeli Agory nt ustawy medialnej z członkami rządu ani o rozmowach Michnika z Paradowską nt przesuwania publikacji w Polityce Odpowiedz Link Zgłoś
aptymista Kwa kwa kwa farsa trwa. PiSo-bolszewicy naprzód! 08.03.06, 08:50 W.I.Lenin: "Trzeba sobie uświadomić, na jak bezgraniczną pogardę zasługuje człowiek, by móc stać się prawdziwym bolszewikiem" Odpowiedz Link Zgłoś
1europejczyk Panie Grzelak: to ze pan nie wiedzial swiadczy 08.03.06, 08:55 tylko i wylacznie na pana niekorzysc. Zatrudnia pan albo rekomenduje kogos o kim nie ma pan zielonego pojecia ? Przyznac trzeba, ze jest to kontynuacja "chlubnej" w tradycji krotkiej histori demokratrycznych rzadow. Pana Sobotke tez "ktos" zatrudnil na stanowisku Ministra a okazalos sie, ze jest antypanstwowym przestepca, ktorego dzielnie ulaskwail "spelniajacy sie" w swojej funkcji Prezydent A Kwasniewski. Toz to kwalifikuje pana panie Grzelak do zwolnienia z funkcji Ministra ze skutkiem natychmiastowym. Sprawa nie wyglada lepiej gdyby zlozyc, ze pan wiedzial. Oznaczaloby ze w "zaciszach gabinetow" ciagnie pan "swego". Fakt, ze ma pan, w panskiej sytuacji, "odwage" tlumaczyc sie i to jeszcze w ten dziecinny sposob, osmiesza zarowno tych co biora to za "dobra monete" jak i pana !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maureen2 Re: Panie Grzelak: to ze pan nie wiedzial swiadcz 08.03.06, 09:39 niestety,pan minister Ziobro nie przeprowdził weyfikacji kadr ministerstwa,nie wiadomo dlaczego,skąd te obawy,żeby nikogo nie ruszać.Nowy układ na starych śmie ciach ? Odpowiedz Link Zgłoś
jb777 Mauren pomyśl - przecież Pisowi zależy na ludziach 08.03.06, 10:24 na których mają haki. Tacy będą zmuszeni do wierności. Nie można wyrzucić wszystkich bo straci sie materiał z którego można wybrać takie okazy. Nowi, młodzi z inną mentalnością, lepiej wykształceni, często z pogardą do metod stosowanych przez Pis oleją ich ciepłym m..... To świadome wybory a nie żadne tam pomyłki kadrowe. A do tego trzeba dołożyć styl pracy - pistolet podejmuje w 5 min decyzje - nie ma wątpliwości bo wszystko wie najlepiej. Od watpliwości to jest klika i łże-elita. oni wiedzą. A jak ew się pomylą to i tak są lepsi niż ... SLD (słowa Gosiewskiego). ŻAŁOSNA farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
mkontent Re: Minister Grzelak znał przeszłość Biegalskiego 08.03.06, 09:25 W miarę ujawniania nowych faktów z zawodowych "osiągnięć" Biegalskiego wysocy urzednicy państwowi udają że o niczym nie wiedzieli. Jest to bzdura, służba wiezienna jako jedyna słuzba nie została oczyszczona po przemianach w naszym kraju,a stała się przechowalnią dla takich ludzi jak pan Biegalski. Jest to wina przede wszystkim poprzednich rządów że nie potrafiły poradzić sobie z oczyszczeniem służby z takich ludzi. Odbija sie to do tej pory i długo więziennictwo opierać się będzie na niezdrowych układach, powiązaniach,nepotyzimie. Gdańskie środowiska wiedziały dokładnie kim jest Biegalski , a mimo tego pozwalały mu obracać sie w swoim gronie, przyjmowano go na salonach. Obłuda tych ludzi nie zna granic. Stworzył on sobie w okęgu gdańskim ksiestwo i kierował nim ,preferując ludzi w myśl zasady "mierny, bierny ale wierny", karierowiczów, uległych,gotowych wykonać każde polecenie. Jeżeli tak ma wygłądać ta IV Rzeczpospolita to ja dziękuje. Odpowiedz Link Zgłoś