Dodaj do ulubionych

PiS: Owsiak, precz ze szkoły!

• zdravko83 Ja: PiS, precz z Polski! 23.03.06, 14:59
      To jest po prostu śmieszne i żałosne zarazem! Żeby jakaś radiomaryjno-pisuarowa
      miernota decydowała co jest dobre a co złe dla szkół i uczniów. Jasne, lepiej
      wprowadźcie lekcje "patriotyzmu" prowadzone przez łysoli z MW niż kursy
      udzielania pierwszej pomocy. Bo przecież jeżeli ktoś tej pomocy będzie
      potrzebował a jej nie otrzyma to rzecz jasna wina UKŁADU!
    • qc Religia i Zabobony precz ze szkol. 23.03.06, 15:00
      Wprowadzic etyke i filozofie.
    • palumaja54 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:00
      "Marian Piłka, poseł PiS, wspiera partyjną koleżankę: - Do szkół powinny być
      wpuszczane organizacje, które nie budzą kontrowersji. A ponieważ WOŚP jest
      kontrowersyjna, nie powinna działać w placówkach oświatowych." Zgadzam się.
      Dodam,ze także kontrowersyjne osoby. Uwazam, ze WOŚP taka nie jest,zaś z
      pewnością Pani Nowak i Pan Piłka tak.
    • halszka23 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:01
      żeby rząd nasz robił to co robi Jurek Owsiak,to by było wszystko ok,ale oni
      robią tylko to co sami chcą,bez pożytku dla innych,wręcz są najgorszymi
      szkodnikami w dziejach Polski
      • opt Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:10
        Najgorszym szkodnikom w dziejach Polski trzeba odebrać władzę i to szybko.
      • vapin Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:12
        > żeby rząd nasz robił to co robi Jurek Owsiak,to by było wszystko ok,ale oni
        > robią tylko to co sami chcą,bez pożytku dla innych,wręcz są najgorszymi
        > szkodnikami w dziejach Polski

przecież rząd robi dokładnie to co Owsiak. Wyciąga pieniądze od ludzi. Rząd
        kupuje drogie samochody, Owsiak buduje "uniwersytet", w którym spedza wakacje.
        Wszyscy siebie warci.
      • alterpars To juz nawet IIIci swiat nie jest. Polska stanowi 23.03.06, 15:14
        osobna kategorie zacofania
    • feliks-50 jak widać - Rydzyk rządzi a jego oszołomy są mu 23.03.06, 15:15
      posłuszne !
      Tylko dlaczego kontrowersyjne radio Ma ryja wtrąca się w nie swoje sprawy ??
      A ! nie mogą przeboleć, że Polacy tyle kasy dali na fundację Owsiaka zamiast na
      to oszołomskie radyjko i jakąś denną stacyjkę telewizyjną !!
    • aquarious Kretynizm PiS-u nie zna granic... 23.03.06, 15:15
      j.w.
    • london13 Do mlodych ludzi! 23.03.06, 15:16
      Kto moze niech wyjezdza z tego kraju!
      Zostawmy tych radiomaryjnych dzaidow, pisuarow, zlodzieji i oszolomow.
      Niech sie lustruja, ujawniaja, koluja, modla, kradna i co tam jeszcze potrafia.
      Bo o rzadzeniu nie maja pojecia. Tu nigdy nie bedzie dobrze! Szkoda naszych
      nerwow i naszego zdrowia! Mlodzi ludzie! Jedzmy poki mozna!
      Szkoda zycia zeby zmarnowac je klaniajac sie w pas lapserdakom za 800zl. Szkoda
      zycia zeby ciagle miec nadzieje. To nie jest normalny kraj. Wyjezdzajmy!
      • wet3 do london13 23.03.06, 15:20
        Jak to dorze, ze wyjechales! Mam nadzieje, ze mahmuty okaza ci swoja milosc.
        • london13 Re: do london13 23.03.06, 18:24
          wet3 napisał:

> Jak to dorze, ze wyjechales! Mam nadzieje, ze mahmuty okaza ci swoja milosc.

jeszcze zatesknisz:P jak nie bedzie mial kto robic na twoja emeryture:P
          • wet3 Re: do london13 23.03.06, 18:50
            london13 napisał:

> wet3 napisał:
            >
            > > Jak to dorze, ze wyjechales! Mam nadzieje, ze mahmuty okaza ci swoja milo
            > sc.
            >
            > jeszcze zatesknisz:P jak nie bedzie mial kto robic na twoja emeryture:P

Zareczam, ze za Toba nie zatesknie, a emeryture juz mam.
      • caudillo1 Re: Do mlodych ludzi! 23.03.06, 15:25
        Abstrahując od całej tej szopki "Owsiak, albo śmierć" :) :

Ja miałem przygotowanie z pierwszej pomocy na lekcjach PO (nie mylić z
        platfusami :) )

Miałem to i w ósmej klasie SP i w drugiej LO, ale skoro zamiast PO, ZPT,
        wprowadzało się zajęcia z etyki i europeistyki, to nie dziwota, że nikt nie
        umie teraz ratować, a Owsiak znajduje kolejną okazję do promocji medialnej.
        • wet3 do caudillo1 23.03.06, 15:35
          caudillo1 napisał:

> Abstrahując od całej tej szopki "Owsiak, albo śmierć" :) :
          >
          > Ja miałem przygotowanie z pierwszej pomocy na lekcjach PO (nie mylić z
          > platfusami :) )
          >
          > Miałem to i w ósmej klasie SP i w drugiej LO, ale skoro zamiast PO, ZPT,
          > wprowadzało się zajęcia z etyki i europeistyki, to nie dziwota, że nikt nie
          > umie teraz ratować, a Owsiak znajduje kolejną okazję do promocji medialnej.

I wykorzysta ja w 300%-ach z pomoca mediow poprawnie politycznych, chociaz
          sceny z filmu nagranego koncertu sugeruja wyraznie, ze Owsiak nie powinie miec
          ZADNEGO kontaktu z mlodzieza.
          • london13 Re: do caudillo1 23.03.06, 15:44
            heh. Nawet sad najwyzszy (o tym, ktory wydal wyrok nie wspomne) nie przekona
            radiomaryjnej ynteligencji ze ten film byl zmontowany pod
            radiomaryjna 'publike'.
            A ty jestes doskonalym przykladem ze w tego typu sprawach mozna generalizowac,
            uzywajac na to wszystko okreslenia - zabobonna ciemnota.
            • wet3 do london13 23.03.06, 16:58
              Orzeczenie (jak wiele innych orzeczen) sadu swiadczy, ze reforma systemu
              sadodnictwa jest konieczna.
              • diefenbaker Re: do london13 23.03.06, 17:10
                > Orzeczenie (jak wiele innych orzeczen) sadu swiadczy, ze reforma systemu
                > sadodnictwa jest konieczna.

Szczególnie należy zamykać np. mających na koszulce wyrysowane liście 'cannabis'
                (kto oglądał "przystanek do piekła" kojarzy zapewne 'oznakowane punkty sprzedaży
                narkotyków'), bo to przecież znak rozpoznawczy dealerów. coś jak "czerwony
                kapelusz".
              • wilmor1 wet3.. 23.03.06, 17:24
                reforma jest potrzebna, by Ziobro mógł zamknąć tego złodzieja rydzyka! z tych
                kradzionych pieniędzy ,rydzyk ci płaci?.. jesteś paserem łajzo...
              • uchachany "Sąd sądem, ale sprawiedliwość musi być po naszej 23.03.06, 17:50
                stronie" :-))

wet3 napisał:

> Orzeczenie (jak wiele innych orzeczen) sadu swiadczy, ze reforma systemu
                > sadodnictwa jest konieczna.
              • london13 Re: do london13 23.03.06, 18:21
                orzeczenie swiadczy o tym, o czym mowi. Dla normalnego jest to zrozumiale, bo
                problem (ktory faktycznie istnieje) lezy w czym innym. Jednak rydzykowa zaraza
                nie chce go rozwiazac dajac mlodziezy uczciwa prace za uczciwe pieniadze. Bo
                tego nie potrafi:P Potrafi za to rozliczac, lustrowac, pie..c farmazony i
                stukac rozaniec na antenie:P A kogo to obchodzi? Oto co reprezentuje władza iv
                RP. Mam ich chwalic za obietnice? Za to ze zwa siebie katolikami? Bez zartow. A
                od Pana Owsiaka niech sie odpieprza, bo porownujac dokonania, to rydzykowa
                zaraz nie jest godna wymawiac nawet jego nazwiska:P
    • vic21 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:19
      Kto powiedzial ze rzad nic nie robi ? A naswinic to nie robota ?
      • krezus71 Niech będzie pochwalony Ojciec Dyrektor 23.03.06, 15:38
        Owsiak Precz ze szkoły??? Bardzo Ciekawe jak sobie Logistycznie wyobrażacie
        poplecznicy z pisuaru ze owsiak sam bedzie uczył I pomocy we wszystkich szkołach???
        hmm... jak partia ciemna to i wyborcy ciemni...i nie jest to porównanie do
        murzynów chociaż może chodzi o murzynów najchętniej to bym tylko bluzgał na PIS
        tak jestem wkurzony... szkoda słów może sie wkońcu społeczeństwo ruszy do
        nastepnych wyborów i zmiecie poleczników rydzyka i podobnych jemu zdrajców
        narodu... To jest naprawde Żałosne i smutne zarazem i przypomina PRL szkoda słów
    • m12m Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:27
      Oby wszyscy głupi przeciwnicy Owsiaka, jak bedą potrzebowali pomocy, otrzymali
      znaczek radyjka lub telewicji ojca dyrektora (z wiceprzewodniczącą na czele).
      To wszystko czego mogą oczekiwać od mądrego i szanującego się społeczeństwa.
      Jurek! Zajęcia z młodzieżą możesz organizować poza szkołami.
    • martin993 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:29
      Niech Radio Maryja naucza po szkołach swojego programu miłości i rydzykowości.
      Na pewno PiS się zgodzi i będzie to propagował.
    • ljab Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:30
      Po wyborach pomyślałem - "już tylu durniów nami rządziło, może istotnie mylę
      się w ocenie i że przecież gorzej już być nie może." Niestety może. Jak za
      komuny - "kto nie z nami ten wróg". Na Śląsku napiętnowany jest Klub
      Ekologiczny GAJA bo nawołuje do sadzenia drzewek, Jurek za szkolenie dzieci.
      Przecież to jest komuna w czystej postaci. Inicjatywa bez ocenzurowania i
      akceptacji przez plenum KC nie może zaistnieć. Czym się to różni od Białorusi?
    • terence Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:31
      Jurek Owsiak-Tadeusz Rydzyk
      pierwszy zbiera kase i pomaga ludziom, drugi zbiera kase i wydaje mu się że pomaga ludziom
      pierwszy działa dla ludzi, drugi ma pełną gębe frazesów ale pokażcie mi komu tak na prawde pomógł
      smutne jest że chce się udupić kogoś takiego jak Jurek Owsiak a Rydzol cały czas "mąci narodową kadź" (cyt.z "Wesela")
      w tym kraju rozum zasypia?!rozsądek jest zmęczony, oddala się i znika?!!!
    • golar Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:37
      Jak PIS chce walki z ludżmi którym jeszcze coś sie chce dobrego robić ,to
      prosze bardzo.
      Powyciągać z inkubatorów ich dzieci.Nie tak nie wolno ,ale wcale nie jestem
      pewien tego czy Pis będąc fundatorem choćby jednego inkubatora nie sprawdzał by
      pochodzenia ratowanego dziecka.Moherowe berety zakopać,Pis rospiszyć a księża
      na księżyc!!!
    • ajhbergen Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:38
      Widac, ze za PiSem stoi ajatollah rydzyk.
    • 13monique_n Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:38
      A ja, katoliczka, stanowczo protestuje, zeby PiS-iorki wychowywaly moje
      dzieci!!! To moje podatki ida za moimi dziecmi do ich szkol. Pani posel jest
      zreszta tez ich (podatków) beneficjentem. I mam prawo, zebym to ja i inni
      rodzice decydowali, o tym - kto wejdzie do szkol. I mamy prawo wybrac, zeby to
      byl Jurek Owsiak.
    • unimaginable Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:39
      Owsiak robi dobrą rzecz zbierając kasę dla potrzebujących dzieciaków, ale to co
      wyprawia się na przystanku Woodstock...pokazuje jego prawdziwe oblicze jako
      człowieka. Dlatego popieram w tej inicjatywie Prawo i Sprawiedliwość.
    • dogen45 Z Caritasem łatwiej jest coś ukarść 23.03.06, 15:41
      Kościółek zawłaszcza dziedzinę pomocy humanitarnej i niczym Stalin rzeki
      syberyjskie - skieruje rzekę kasy we własciwą stronę.
    • bazyliszek4 Pie.... i Stuknięci znowu w akcji! 23.03.06, 15:41
      PiS pokazuje klasę...
    • gmork1 Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:41
      "Nie słuchałam pana Owsiaka"

Typowe dla naszych polityków. Wypowiadaja się na tematy o których nie mają pojęcia.

A co do wpuszczania do szkół tych niekontrowersyjnych, to rozumiem, że ma Pani na myśli młodzież wszechpolską, darmowy kolportarz "ND" i budowę radiowęzłów w szkołach, aby uczniowie na przerwach mogli z uwielbieniem wsłuchiwać się w słowa ojca dyrektora
    • colddance Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:44
      Po prostu paranoja. Jakies zacofane wzgledy ideologiczne moga uniemozliwic
      ratowanie zyc ludzkich...
    • kolargolo przestan wchodzic na forum GW 23.03.06, 15:52
      skoro tak tej gazety nienawidzisz. No chyba ze ci za to placa...
    • terence Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:56
      "Nie słuchałam pana Owsiaka, ale nawet bez znajomości szczegółów jestem
      przeciwna, żeby prowadził program pierwszej pomocy w szkołach. Jak dotąd więcej
      zrobił szkody niż pożytku w procesie wychowania młodego pokolenia (...)
      Niesprawdzonych osób (albo wręcz takich, które nie wykazały się jeszcze niczym
      pozytywnym) nie powinno się zapraszać do szkoły. Patrząc na przeszłość,
      obawiałabym się nawet, że może to przynieść więcej złego niż dobrego". wiceprzewodnicząca sejmowej komisji edukacji i młodzieży,
      jaki wredny babsztyl!! nie słuchała ale i tak wie że jest na nie!
      smutne jest to że opluwa się Owsiaka a takie buce z frazesami na mordach nic nie robiące dla ludzi (jak Rydzyk) mają się dobrze...
      buahaha no nie moge z tego, mam nadzieje że jak jej się coś stanie to odmówi użycia na niej sprzętu bo przez fundacje Owsiaka był kupiony
    • chomsky Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:56
      Nie jestem specjalna fanka Owsiaka, ale jedno nalezy mu przyznac. Od lat, razem
      z duza czescia obywateli Polski, wyrecza kolejne rzady i instytucje w reanimacji
      polskiej opieki zdrowotnej. Mamy panstwowa opieke zdrowotna, a panstwo wywiazuje
      sie z tej roli skandalicznie. Skoro juz ktos bierze na siebie czesc roboty,
      drodzy panstwo z PiS, idiotyzmem jest go do siebie zrazac.
      • jerber Co byśmy tu nie napisali, to i tak winna jest PO a 23.03.06, 16:06
        a "Balcerowicz musi odejść". Poza tym cicho sza ! bo wróg podsłuchuje". A
        panowie : JK, LD, PG, AZ i tak będą mówili, że "winę ponosi PO".
    • joannamc Re: PiS: Owsiak, precz ze szkoły! 23.03.06, 15:58
      Owsiak zbiera pieniądze, bo rząd zamiast przeznaczać je na szpitale i potrzebny
      sprzęt robi z nimi Bóg wie co.
      Jestem za nim z całym sercem i uważam, że nasz kaczogród to ciemnogród i tyle.
      Pewnie rządowi czy rydzykowi przeszkadza, że Pan Owsiak ma takie poparcie wśród
      ludzi, pewnie przystanek Woodstock jednoczący polską młodzież też jest
      wszystkiemu winien.

Beznadzieja.
      Może nowe wybory pomogą w tym, by w końcu PO objęła rządy i zrobiła z tymi
      głupkami porządek.
    • pisofil Na efekty wychowania w ideologii "róbta co chceta" 23.03.06, 15:59
      długo nie przyszło nam czekać.

Wystarczy spojrzeć:
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3231520.html
      • historyk12 Re: Na efekty wychowania w ideologii "róbta co ch 23.03.06, 16:22
        Oni raczej są typowymi Polakami - katolikami - kretynami, a nie miłośnikami Owsiaka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka