Dodaj do ulubionych

Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiektywi...

• tadeusz_ja Kacze potworki pastwią się nad starym 31.03.06, 21:42
      Czlowiekiem
      • kiauczau Re: Kacze potworki pastwią się nad starym 31.03.06, 21:54
        O takich 'starych ludziach' pisal kiedys poeta Milosz:
        'Lepszy dla ciebie bylby swit zimowy,
        I sznur, i galaz pod ciezarem zgieta'.
        • pasierbica Re: Kacze potworki pastwią się nad starym 31.03.06, 22:07
          a co powiesz ofiarom represji,rodzinom pomordowanych za reżimu Jaruzelskiego...?
          zacytujesz Miłosza?
          • kiauczau Re: Kacze potworki pastwią się nad starym 31.03.06, 22:18
            Zdaje sie, ze niezbyt uwaznie przeczytala Pani moj post - to wlasnie do
            satrapow zbrodniarzy pokroju jaruzela odnosza sie slowa s.p. Milosza.
            Rodzinom ofiar rezimu powiedzialbym: Non frustra morti sunt. Requiescant in
            pace, et lux perpetua luceat eis.
            • pasierbica rzeczywiście nie przeczytałam uważnie, 31.03.06, 22:21
              bardzo Pana przepraszam.
    • acid.jazz Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 21:47
      Generał Jaruzelski to wielki patriota, trzymaj sie generale a kundelki niech ujadają
    • pasierbica Jaruzelski musi być rozliczony 31.03.06, 21:47
      Jaruzelski nie może stać ponad prawem.
      trzeba wyjaśnić rolę jaką odegrał w 1981 roku,rozliczyć decyzje,które podjął i
      stwierdzić,czy były zgodne z prawem.
      nie zapominajmy też o roku 1970 na Wybrzeżu,o agresji na Czechosłowację.
      swoją rolę odegrał w tych wydarzeniach generał,to są fakty.
      może to dobry czas,żeby odpowiedzieć obiektywnie-jaką(?)
    • przyladek.dobrej.nadziei Wydac go Czechom! 31.03.06, 21:54
      Niech go osadza za zbrojny napad na suwerenne panstwo europejskie.
      • trudny99 Re: Wydac go Czechom! 31.03.06, 22:10
        Ciekawa myśl..

A następnie..Busha - Irakijczykom..!
        • przyladek.dobrej.nadziei Re: Wydac go Czechom! 31.03.06, 22:50
          trudny99 napisał:

> Ciekawa myśl..
          >
          > A następnie..Busha - Irakijczykom..!

Razem z Kwasem.
    • firstman Wstyd mi że głosowałem na PiS. Minęło tyle czasu 31.03.06, 21:58
      a oni nie potrafią się rozprawić ze starcem.
    • stefa12 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:13
      Odrzuca, odrzuca. Jeszcze nie spotkałem oskarżonego który by nie odrzucił, chyba
      że ...psychicznie chory. Obiektywny sąd winien oprócz uznania winy wydać
      odpowiedni wyrok, pozbawić spawacza wszelkich uprawnień i przywilejów, emeryturę
      zmniejszyć do średniej krajowej, by doprowadzić do odczucia elementarnej
      sprawiedliwości społecznej. By inni, obywatele, którzy nie dali się
      sprostytuować poczuli, że są lepsi od tych sprzedawczyków.
    • zygfryd.okrutny Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 22:19
      raz przyzaje maedale, na drugi dzien wysyla inkwizycje, zaiste szykany rezymu sa wymslniejsze niz metody dzerzynskiego. Rynsztok zapomina chyba ze Jaruzelski byl Prezydentem Plski i przysluguje mu dozywotni immunitet. Kuriozalosc sprawy polega na tym, ze dzicz, nie rozumie co to jest sciganie zbrodnii komunistycznych,Polska nigdy nie byla panstwem komunistycznym, wg. owczesnej Konstytucji PRL, byl krajem demokracji ludowej, w ktorej istniala wlasnosc prywatna, rzemioslo, wolnosc kulturalna i wyboru wyksztalcenia.
      Trudno naprawde znalezc podstwy prawne szykan Jaruzelskiego, ale tak to dzsiaj jest - dajcie czlowieka, a znajdziemy stryczek na niego. Dierzynski sie klania!
      • pasierbica Re: Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 22:25
        wszystko co Pan napisał,jest kuriozalne.
        • zygfryd.okrutny Re: Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 22:41
          cos cieniko przedziesz adweorsarzu, moze pogadamy o zbrodnii na narodzie polskim, gdy dzieci umieraja w Polsce z zimna i glodu, gdy od kul bandytow na ulicy w bialy dzien gina dzisiatki ludzi, gdy prezydent "wolnej" Polski ulaskawia mafiosa? A moze to juz nie zbrodnie, tylko normalnosc?
      • kiauczau Re: Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 22:31
        zygfryd.okrutny napisał:

> jest - dajcie czlowieka, a znajdziemy stryczek na niego. Dierzynski sie
        klania!

To wlasnie spoza Panskich plecow i elukubracji wyziera upior krwawego Feliksa.
        Ze smietniska narodowej historii, na ktorym jaruzelski tez ma swoje miejsce. W
        doborowym towarzystwie Bieruta, Gomulki, Gierka e tutti i quanti.
        • zygfryd.okrutny Jaruzelski oddal wladze bez jednego wystrzalu 31.03.06, 23:16
          i to w porozumieniu z amerykanami, dzicz, chyba o tym nie ma pojecia, ale sie przekonaja szybko, jak go nie zostawia w spokoju.
      • seawolfie Re: Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 22:53
        "znajdziemy stryczek na niego. Dierzynski sie klania!"

Jaki znowu stryczek, mitomanie-grafomanie! Od stryczków i krwi to był
        Wolski /Jaruzelski. "Dożywotni immunitet"- buhahahah! Skąd taka bzdurę
        wytrzasnąłeś? "Trudno naprawde znalezc podstwy prawne szykan Jaruzelskiego" -
        hi,hi, analfabeto, nie potrafisz zrozumiec prostych tekstów? Zarzut dotyczy
        złamania PRLowskiego prawa, nakłaniania Rady Państwa do złamania prawa-
        uzurpacji uprawnien należących do Sejmu, tworzenia nielegalnego związku- czyli
        WRON ( a co, może legalna była?). Proste , konkretne zarzuty.

Zygryd znowu sie czegos nawąchał i ma odjazd- gigant. Czy to ma jakiś związek z
        fazami Księżyca, czy raczej ze zmianami ciśnienia?
        • zygfryd.okrutny Re: Plebs spuscil ze smyczy siepaczy 31.03.06, 23:06
          jezeli faktycznie zostalo naruszone prawo PRL, to i tak wszystko uleglo juz przedawnieniu od tamtych czasow minelo juz 25 lat, co do naklaniania kogos do czegos, to wielka bzdura. Zostaly podjete odpowiednie do sytuacji srodki, gdy dywizje niemieckie, radzieckie i czeskie grzaly silniki na granicach Polski. Podjeto internowania rowniez dzialaczy PZPR jak Gierek, Kania, Jaroszewicz i inni. Ludzie co wy historii wspolczesnje Polskie i znacie, czy juz jestescie tak zindoktrynowani tymi populistycznymi bzdurami.

• kiauczau Tu zygfrydzie o. trafiłes jak kula w płot 31.03.06, 23:27
            >jezeli faktycznie zostalo naruszone prawo PRL, to i tak wszystko uleglo juz
            >przedawnieniu od tamtych czasow minelo juz 25 lat

Zbrodnie komunistyczne - tak jak zbrodnie faszystowskie i zbrodnie przeciwko
            ludzkosci - nie ulegaja przedawnieniu. Zbrodniarzy typu jaruzelski mozna sadzic
            nawet post mortem.
            • zygfryd.okrutny Re: Tu zygfrydzie o. trafiłes jak kula w płot 31.03.06, 23:41
              zbrodnie komunistyczne mowisz, moze uscislisz wykladnie takiej zbrodni, bo takow anie ma odpowiednika w prawie europejskim, nawet Milosewicza bylo bardzo trudno skazac, zarzucajac mu zbrodnie wojenne, a co dopiero zakwalifikowanie Jaruzeskiego jako zbrodniarza. Przjdzmy do konkretow, za co wlasciwie jest odpowiedzialny Jaruzelski? Ze byl socjalista? w calej europie dzialaja partie komunistyczne, socjalistyczne, ba faszystowskie i nikt nie nazywa ich zbrodniarzami. A wiec w czym problem, ze ktos byl przesladowany, paru ludzi zginelo? to normalna praktyka na swiecie, epoka mc-kartyzmu w ameryce, czy polityczne morderstwa w obronie jedynie sluszengo systemu, sa na porzadku dziennym. Dlacezgo Jaruzelski mial byc inny, bronil swego, w to co wierzyl i dawalo szanse na przetrwanie. W tym duchu mordujemy dzsiaj w Iraku, a wiec zadnej roznicy nie widze.
              • kiauczau Re: Tu zygfrydzie o. trafiłes jak kula w płot 31.03.06, 23:51
                A wiesz co to jest - wyzej juz wspomniane - sprawstwo kierownicze? W dodatku w
                zbrodni przeciw wlasnemu narodowi? Czy do ciebie naprawde nic nie dociera -
                chyba, ze ci ktos placi z wypisywanie tych nonsensow?

• zygfryd.okrutny Re: Tu zygfrydzie o. trafiłes jak kula w płot 01.04.06, 00:02
                  sprawstwo kiroenicze, a co on byl komendantem obozu koncetracjanego i gazowal swoich rodakow, nie robcie sobie jaj z historii, bo takie okreslenia wymslaja ci co za Jaruzelskiego robili doktoraty z komunistycznego prawa pracy, a mogli nie robic, zyc skromnie w kamniolomach rezymu.

Eh, dzieci, potrzbujecie polskiego bin-ladena, odpowiadajacego ze 50 lat zycia waszych ojcow, dziadkow w dobrobycie i dostepie do pracy i zdobyczy kultury, o jakiej nawet nie mogli snic, w przedwojennej Polsce, anlfabetyzm wynosil 80% populacji. Jaruzelskiego ocenila juz historia, jako wielkiego czlowieka, ktory umial oddac nieograniczona wladze bez przelewu krwii, to jest jego najwieksza zasluga. Dzsiejsze szykany to skowyt przegranych i szukajacych winnych za swoje nedzne zycie.
                  • wariant_b Re: Tu zygfrydzie o. trafiłes jak kula w płot 01.04.06, 00:19
                    Oj Zygfryd, jesteś dziś taki Okrutny.

Dodałbym jeszcze: "I szukających prawa i sprawiedliwości."
                    Ale to se ne wrati.
                    • zygfryd.okrutny Nie jest zwyczajem polskim kopac starego 01.04.06, 00:35
                      Sybiraka, jezeli popelnil w zyciu blad, do prawdziwego sadu jest mu blizej, niz dalej, a zasluguje na spokoj, ktory zapewnil Polsce przez 50 lat.

Dziekuje wszystkim za owocna wymiane pogladow.
                      Dobranoc.
                  • kiauczau Jeszcze raz zygfrydzie kula w płot 01.04.06, 01:27
                    > luga. Dzsiejsze szykany to skowyt przegranych i szukajacych winnych za swoje
                    ne
                    > dzne zycie.

Jesli to do mnie. To raczej z twoich jeremiad zygfrydzie wyłania się obraz
                    frustrata i tzw. sieroty po prl-u. Czas ochronny dla kreatur typu Jaruzelskiego
                    minal bezpowrotnie, Wraz z koncem swiata Michnika i calej tej post-
                    komunistycznej mafii. Po jaruzelskim pojda nastepni.
                    A o Jaruzelskim jako komunistycznym zbrodniarzu mozesz sie wiecej dowiedziec z
                    artykulu w tej samej GW pod:
                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3251743.html
    • robi101 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:22
      Jaruzelski to ruski agent i zdrajca Polski. Korzysta z ochrony komunistów z
      Gazety Wyborczej , Michnika i Łuczywo. Powinien siedzieć całe życie w wiezięniu.
    • firstman Pamiętacie 31.03.06, 22:29
      PRON ? Szukam zdjęć, karykatur. Na google nic nie ma. Gdzie można czegoś szukać?
      Kidyś gdzieś widzałem całkiem dobre.
    • jacekkrol1 Panie Generale popełnił pan błąd.. 31.03.06, 22:31
      Popełnił Pan błąd generale, należalo nie wprowadzać stanu wojennego, nalezało
      biernie czekać aż chłopcy z opozycji zdestabilizują skutecznie sytuacje
      polityczną w kraju, należało biernie czekać aż siegną po władze i zaczną
      przyozdabiać latarnie członkami PZPR.
      Gdyby tak się stało, otworzyłyby się zapewne nasze wschodnie granice,
      wkroczyłaby do nas z braterską pomocą Armia Radziecka, a my łowilibyśmy dzisiaj
      rybki w Kraju Krasnojarskim. Tylko że tam panują dość niskie temperatury i
      niektóre gatunki ptactwa wyginełyby po paru godzinach.
      Ze też te kanalie które stawiają panu zarzuty są tak skonczonymi debilami ze
      nie potrafią tego zrozumieć
      • niemiec.niemiec Re: Panie Generale popełnił pan błąd.. 31.03.06, 23:15
        Dobre. Przypomina mi to pewny kawalek The Clash. Kto to napisal?
      • klef Re: Panie Generale popełnił pan błąd.. 01.04.06, 00:44
        bo widzisz jacek krol1 bo z takich kanali rodza sie faszysci aby zaspokoic
        swoje chore ambicje beda gnoic wszystko co sie jeszcze w tym kraju rusza a ze
        to mlode i glupie to tym gorzej do historii sie nie przykladaja pojecia o tym
        co pisza nie maja bo skad
    • firstman Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:34
      "Czy ktoś mógłby wyłuszczyć wszystkie aluzje z tej piosenki, bardzo bym prosił.
      Co to Zielona Wrona, jak by jakiś dobrodziej, dał tak po jednym lub 2 zdania
      komentarza do zwrotek z wyjaśnieniem to byłbym bardzo wdzięczny :)"

"Ekstrema już śpi, szczekają gdzieś psy,
      Skończyła się wolna sobota
      Wyruszył sznur suk, rżną buty o bruk.
      Ktoś do drzwi gwałtownie łomota /kto tam?/

Ref. Zielona WRONa dziób w wężyk szamerowany
      Kto nie da drapaka,
      Kto nie chce zakrakać
      Ten będzie internowany.

Grudniowy wstał świt, nie wiedział nikt nic.
      Milczały jak grób telefony.
      A w radiu wódz sam, ogłosił, że stan
      Wojenny jest wprowadzony.

Ref. Zielona Wrona

Od tego poranka, codzienna łapanka
      Szalała w bezsilnej wściekłości.
      W Łupkowie zaś z pierdla zrobiono internat
      Dla członków SOLIDARNOŚCI.

Ref. Zielona Wrona

Z chaosu porządek wyłania się nowy,
      Nowego nam trza Robespierre"a
      By odciął te łapy, co władzę brać chciały -
      To hasło nowego premiera

Ref. Zielona Wrona

Świetlica, spacerek, wieczorem rowerek
      Albina zaś durna rozpiera
      Niech siedzi ekstrema, pożytku z niej nie ma
      My Polskę zbudujem od zera /a co?/

Ref. Zielona Wrona

Ta banda czerwona znów gó.. dokona,
      Choć duma jej piersi rozpiera.
      Czerwona zaraza od nowa zagraża,
      A niech tak jasna cholera!

Ref. Zielona Wrona"

www.ufd.pl/temat10106/
      • niemiec.niemiec Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 23:18
        Dobre. Przypomina mi to pewny kawalek The Clash. Kto to napisal?

• klef Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 01.04.06, 01:04
        czy ty rzeczywiscie chcesz aby wyjasnic ci aluzje tej piosenki bo jak na razie
        nikt sie do tego nie kwapi swiadczy to ze wiekszosc forumowiczow to ludzie
        mlodzi nie majacy absolutnie pojecia o tym co pisza jezeli w dalszym ciagu
        zalezy ci na tlumaczeniu z polskiego na nasze to napisz
    • quba71 Powiedzmy sobie prawde szczerze i prosto w oczy! 31.03.06, 22:38
      Gdyby Jaruzelski nie wprowadził Stanu Wojennego - jak by sie potoczyła
      rzeczywistość?
      Na zachodzie NRD, południe Czechosłowacja aż drżąca, żeby sie odkuć za 1968r.,
      wschód - wiadomo.
      Stan Wojenny ocalił nas przed interwencją wojenną sowietów i totalną wojną.
      Ktoś powie, że "ameryka" by nie pozwoliła. Wtedy "ameryka" g.... by zrobiła.
      ZSRR było wtedy jeszcze za mocne.
      Uważam, że Stan Wojenny ocalił nas przed katastrofą. Gdyby nie to, to dzisiaj
      NIE MIELIBYŚMY wolnej Polski.
      Gdyby nie Stan Wojenny, to w 1981r. Polska zniknęła by z mapy świata i dzisiaj
      bylibyśmy jak podwładni Łukaszenki. Decyzja o wprowadzeniu Stanu Wojennego była
      słuszna i ocaliła nas przed bratobójczą wojną!!!
      A teraz druga kwestia:
      Po wprowadzeniu Stanu Wojennego można było uniknąć wielu tragedii.
      Jaruzelskiego nic nie usprawiedliwia, że doszło do wielu morderstw i "nadużyć"
      już w trakcie trwania Stanu Wojennego. Ale żeby to jednoznacznie ocenić
      obiektywnie trzeba by znać wszelkie okoliczności polityczne, z sytuacją miedzy
      USA a ZSRR głównie.
      Summa sumarum uważam, że Jaruzelskiemu nie powinno sie stawiać zarzutów za
      wprowadzenie Stanu Wojennego, bo to IMHO ocaliło Polskę. Ale można go "szarpać"
      za te wszystkie zbrodnie i "nadużucia" podczas Stanu Wojennego. Chociaż i tak
      pewnie większość z nich była sprawką nadgordliwych aparatczyków niż Jego samego.
      Na koniec dodam, że mój Ojciec był w 1980 członkiem Solidarności, a ja wtedy
      miałem 10 lat i jedyne co pamietam to to, że jak wracałem wieczorem z treningu,
      to zatrzymało mnie 2 zomowców i jak im pokazałem leg. szkolną to najpierw
      dostałem pałą, że rozmawiam z nimi a trzymam ręce w kieszeni (była zima, a ja
      nie miałem rękawiczek) a jak powiedziałem że trenuje w klubie i wracam z
      treningu to odprowadzili mnie do domu, żeby nikt po drodze mnie nie zaczepił.
      Czy takie dziwolądztwo było winą Jaruzela? Czy może Stalina, Roosevelta (czy
      jak sie to tam pisze) i Churchilla ????
      • seawolfie Re: Powiedzmy sobie prawde szczerze i prosto w oc 31.03.06, 22:43
        Stan wojenny był niczym innym, jak właśnie wojną domową. To jak, wojna domowa
        zaczęta z obawy przed wojną domową? "Wolski" obawiał się , że Sowieci będą
        zabijac Polaków, więc zabijał ich sam?

Co za pokrętna logika!

A wiesz, że Jaruzelski prosił Sowietów o interwencję, ale mu jej odmówiono?
        Ujawnione protokoły z Politbiura mówia wyraźnie- znieciepliwieni towarzysze
        mówia wyraźnie, by wytłumaczyc wreszcie Jaruzelskiemu, żeby na nich nie liczył
        i brudna robotę zrobił sam.
        • quba71 Re: Powiedzmy sobie prawde szczerze i prosto w oc 31.03.06, 22:52
          Nie mam i nie znam takiej wiedzy. Stan wojenny = wojna?
          Tzn nie wiesz co to wojna. I pewnie tak lepiej.
          Nie wierze w info, że to Jaruzel prosił sowietów o interwencje.
          Nie uwierze, dopóki nie zobacze czarno na białym...
          • seawolfie Re: Powiedzmy sobie prawde szczerze i prosto w oc 31.03.06, 22:57
            No właśnie jest czarno na bialym, ujawnione są protokoły, dokumenty, sa
            wspomnienia. Doszło nawet do zabawnej kompromitacji Jaruzelskiego na
            konferencji, na której był Kulikow- gdy ten przytoczył ten fakt, Jaruzelski
            wpadł w histerię i zaczął po rosyjsku żalić sie Kulikowowi, że go tak
            zdezawuował.
            • quba71 Re: Powiedzmy sobie prawde szczerze i prosto w oc 31.03.06, 23:11
              No dobra. Załóżmy, że masz racje - choć ja tych faktów nie znam.
              Nie odnosisz wrażenia, że to dalsza część Igrzysk zamiast "chleba" obecnych
              władz? Że Kaczyńscy widzą, że grunt im się pod nogami zapada, że cała Polska
              doświadcza ich gospodarczej nieudolności i wywołują temat, żeby zyskać w
              notowaniach wśród elektoratu emocjonalnie zaangażowanego?
              Bo ja myśle, że to jest sedno sprawy, a nie już oklepana dziejowa
              sprawiedliwość.
              Gdzie mogę obejżeć/zapoznać się z dokumentami nt. o których mówisz?
    • toporowa ubecja na forum 31.03.06, 22:39
      Widac jasno, ze wiele listow na tym forum zostalo napisanych:
      -przez ubecje, ktora teskni za dawnymi dobrymi czasami pod skrzydlami Jaruzela i jego bandy
      (czlowiek sie nie urobil jak teraz a w sklepach za zoltymi firankami bylo co trzeba po
      przystepnych cenach, no nie?)
      - przez ludzi, ktorzy na wszelki wypadek nie wiedzieli co sie wokol nich dzialo (najwazniejsza
      dla nich micha: na Wegry sie jechalo z handlem, stamtad do ZSRR pociagiem przyjazni i ze
      zlotem do ojczyzny, dalo sie zyc, a potem przyszla solidarnosc i popsula interes)
      -przez ludzi dotknietych zanikiem pamieci.
      Proces Jaruzela i jego bandy jest wiec potrzebny, aby uchronic prawde przed szmaciakami i
      przed zapomnieniem
      • wariant_b Re: ubecja na forum 31.03.06, 23:59
        toporowa napisała:

> Widac jasno, ze wiele listow na tym forum zostalo napisanych:
        > -przez ubecje, ktora teskni za dawnymi dobrymi czasami pod skrzydlami
        > Jaruzela i jego bandy
        > (czlowiek sie nie urobil jak teraz a w sklepach za zoltymi firankami bylo co
        > trzeba po przystepnych cenach, no nie?)

Skarbie, ta prawdziwa UBecja jest już w grobie lub na emeryturach, a ci
        młodsi co zostali jescze w kraju, są dziś naprawdę dobrym towarem na rynku
        pracy. Z tymi kontaktami, znajomościami, zdolnościami interpersonalnymi,
        asertywnością itd. nie muszą się martwić o przyszłość. Rozdrapie ich biznes,
        renomowane, zachodnie firmy, które szukają ludzi z kontaktami, asertwnych etc.
        W temacie sklepów nie ustosunkuję się, nie korzystałem, więc nie znam problemu.
        Chodziło ci o sklepy dla górników, czy Pewexy.

> - przez ludzi, ktorzy na wszelki wypadek nie wiedzieli co sie wokol nich
        > dzialo (najwazniejsza dla nich micha: na Wegry sie jechalo z handlem, stamtad
        > do ZSRR pociagiem przyjazni i ze zlotem do ojczyzny, dalo sie zyc, a potem
        > przyszla solidarnosc i popsula interes)

To jest świetny punkt, tylko końcówka powinna byc:
        przyszla solidarnosc i zaczęły się wielkie interesy.
        Przyjrzyj się tylko karierom sporej części rekinów naszego biznesu.
        Ci, którym sie nie udało, rzeczywiście strasznie teraz szczekają na komunę.
        A zresztą, co ci mam tumaczyć, rozejrzyj się po swojej okolicy.

> -przez ludzi dotknietych zanikiem pamieci.
        > Proces Jaruzela i jego bandy jest wiec potrzebny, aby uchronic prawde przed
        > szmaciakami i przed zapomnieniem

Zanik pamięci to efekt uboczny prania mózgu. Niekiedy jest to również reakcja
        obronna organizmu na zdarzenia, których nie jest się w stanie zrozumieć.
        Chroni przed paranoją i rozdwojeniem jaźni.
        Szmaciak, jeśli dobrze zrozumiałem, to takie stworzenie, co samo sobie
        wyprało mózg, ale zapomniało umyć ręce. Boże chroń nas przed szmaciakami.
    • swoj1112 Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:51
      Nie oceniam w tej chwili zasadnosci zarzutow,to oceni sad i historia.Jedno jest
      pewne P(i)Sie odchody znowu zachowuja sie jak zlodziej,pokazjue goniacym go
      ludziom ,o tam ucieka.Przy okazji kompromituje IPN do reszty.
      Taka to juz wredna,szmaciana natura tych "sprawiedliwych-inaczej"
    • niemiec.niemiec Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 22:54
      Jeszcze nigdy nie slyszalem, zeby jakikolwiek dyktator przyznal sie do swoich
      czynow.
      Jedynym pocieszeniem dla zwyklego czlowieka jest to, ze nawet i po latach
      sprawiedliwosci staje sie zadosc. Pinochet i niejeden chorawacki i serbski
      general myslal, ze na zawsze bedzie nietykalny.
      W tych ogolnym zamieszaniu medialnym warto przypomniec opinie Jana Pawla II z
      grudnia 1981r., ze nawet junta wojskowa nie zdola pokonac Polakow.
    • firstman Re: czego szmaciaki chca od ge.Jaruzelskiego 31.03.06, 22:59
      mobileinmobili napisał:

> Jaruzelski kogos rozstrzelal? przejechal czolgiem?
      A wiesz co to sprawstwo kierownicze?
    • trudny99 I o co ta wrzawa 31.03.06, 23:11
      Przecież wiadomo, że zupełnie coś innego
      w trawie .. PiSzczy..!
    • wrojoz Re: Jaruzelski odrzuca zarzuty i liczy na obiekty 31.03.06, 23:11
      Kaczynski musi odejsc !
    • brynk a ja odrzucam Jaruzelskiego i gardzę dziadem !!!!! 31.03.06, 23:15
      Zdrajcy , szpiedzy , agenci obcych wywiadów , ...juz dawno winni wisieć
    • brynk czego Wy sie dziwicie, ze PiS sciga dziada Jaruza. 31.03.06, 23:21
      Piś miał od poczatku w swoim progranie rozliczyc zbójów z Polski Ludowej i to
      czyni . Przeciez nie zrobiło by tego sld ani Mazowiecki z UW. Popieram w tym
      zakresie PiS
      • ksiadz.robak Jaruzelski powinien byc osadzony wg prawa stanu 31.03.06, 23:49
        wojennego: za swoje zbrodnie powinien otrzymac najwyzszy wymiar kary: kara
        smierci i konfiskate mienia w calosci; ze wzgledow humanitarnych proponuje
        zamienic na kare: "dozywocie na Czerskiej"; przebywanie w towarzystwie tow.
        naczelnego to wieksza katorga niz kara smierci

brynk napisał:

> Piś miał od poczatku w swoim progranie rozliczyc zbójów z Polski Ludowej i to
        > czyni . Przeciez nie zrobiło by tego sld ani Mazowiecki z UW. Popieram w tym
        > zakresie PiS
    • haansa Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 31.03.06, 23:23
      ...oj za kazdym ostatnio pana czynem i wypowiedzia chcialo by sie powiedziec
      SPIEPSZAC DZIADY !!!
      • kiauczau Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 31.03.06, 23:37
        Nawiazajac do Panskich slow: ciekawie kiedy w takim razie zagrzmi ze swojego
        Olimpu towarzysz naczelny, w stylu 'odpie..ie sie od generala'? On byl
        zawsze niezawodny jesli chodzilo o obrone jego kumpli z pezetpeerowskiej mafii.
        • ksiadz.robak Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 31.03.06, 23:43
          tow. naczelny juz dawno nie grzmi, a jedynie "popierdykuje"; ponoc ostatnio
          wypowiada sie tylko przez swoich adwokatow

kiauczau napisał:

> Nawiazajac do Panskich slow: ciekawie kiedy w takim razie zagrzmi ze swojego
          > Olimpu towarzysz naczelny, w stylu 'odpie..ie sie od generala'? On byl
          > zawsze niezawodny jesli chodzilo o obrone jego kumpli z pezetpeerowskiej
          mafii.
          >
        • haansa Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 31.03.06, 23:52
          > Nawiazajac do Panskich slow: ciekawie kiedy w takim razie zagrzmi ze swojego
          > Olimpu towarzysz naczelny, w stylu 'odpie..ie sie od generala'? On byl
          > zawsze niezawodny jesli chodzilo o obrone jego kumpli z pezetpeerowskiej
          mafii.

Nie oceniam przeszlosci generala bo tam nie mieszkalem
          ( choc jego decyzja o stanie wojennym wydaje mi sie sluszna )
          Oceniam tylko obecne pelne szacunku i odpowiedzialnosci czyny i wypowiedzi Pana
          generala i porownuje do malosci KURDUPLOW nie potrafiacych wziasc nawet
          odpowiedzialnosci za swoich najblizszych pracownikow
          ... a sadzacych tego ktory wziol kiedys odpowiedzialnosc z caly kraj.

O przesladowaniach mi prosze nie mow , bo akurat tlumaczem w dla starajacych
          sie o azyl ... i nasluchalem sie tylu glupot , ze do zdzisiaj zabawiam
          towarzystwo na wszystkich imprezach.
          • ksiadz.robak Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 31.03.06, 23:56
            no tak: "wyszla Wanda za Niemca", dzialala w skomunizowanym Towarzystwie
            przyjazni polsko-niemieckiej (czlonkiem honorowym byl Rakowski), rodzila
            Niemcowi dzieci, zajadala "szekulady", i teraz pyskuje; niech sie lepiej
            niemieckimi wnukami zajmie

haansa napisała:

> > Nawiazajac do Panskich slow: ciekawie kiedy w takim razie zagrzmi ze swoj
            > ego
            > > Olimpu towarzysz naczelny, w stylu 'odpie..ie sie od generala'? On byl
            > > zawsze niezawodny jesli chodzilo o obrone jego kumpli z pezetpeerowskiej
            > mafii.
            >
            > Nie oceniam przeszlosci generala bo tam nie mieszkalem
            > ( choc jego decyzja o stanie wojennym wydaje mi sie sluszna )
            > Oceniam tylko obecne pelne szacunku i odpowiedzialnosci czyny i wypowiedzi
            Pana
            >
            > generala i porownuje do malosci KURDUPLOW nie potrafiacych wziasc nawet
            > odpowiedzialnosci za swoich najblizszych pracownikow
            > ... a sadzacych tego ktory wziol kiedys odpowiedzialnosc z caly kraj.
            >
            > O przesladowaniach mi prosze nie mow , bo akurat tlumaczem w dla starajacych
            > sie o azyl ... i nasluchalem sie tylu glupot , ze do zdzisiaj zabawiam
            > towarzystwo na wszystkich imprezach.
            • haansa Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 00:06
              > no tak: "wyszla Wanda za Niemca", dzialala w skomunizowanym Towarzystwie
              > przyjazni polsko-niemieckiej (czlonkiem honorowym byl Rakowski), rodzila
              > Niemcowi dzieci, zajadala "szekulady", i teraz pyskuje; niech sie lepiej
              > niemieckimi wnukami zajmie

W sumie innej odpowiedzi sie po KACZYM-zwolenniku niespodziewalem :)
              ,ale mylisz sie ... moi starzy angazoweli sie bardzo w pomoc waszym
              stryropianowca i Twoim rodaka w kraju choc sami byli przez was wywaleni z domu
              w Prusach.
              Ja jako szczeniak pracowalem rowniez GRATIS - bo wydawalo mi ze pomagam
              WLASCIWYM ludzia ....
              no ale nic - czlowiek czasem musi przyznac ze sie mylil :)
              • ksiadz.robak Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 00:22
                widze, ze "papi" to "Berufsvertriebener"; czegoz innego mozna sie bylo
                spodziewac; zawsze popierali komuchow, Jaruzela i stan wojenny;

haansa napisała:

> > no tak: "wyszla Wanda za Niemca", dzialala w skomunizowanym Towarzystwie
                > > przyjazni polsko-niemieckiej (czlonkiem honorowym byl Rakowski), rodzila
                > > Niemcowi dzieci, zajadala "szekulady", i teraz pyskuje; niech sie lepiej
                > > niemieckimi wnukami zajmie
                >
                > W sumie innej odpowiedzi sie po KACZYM-zwolenniku niespodziewalem :)
                > ,ale mylisz sie ... moi starzy angazoweli sie bardzo w pomoc waszym
                > stryropianowca i Twoim rodaka w kraju choc sami byli przez was wywaleni z
                domu
                > w Prusach.
                > Ja jako szczeniak pracowalem rowniez GRATIS - bo wydawalo mi ze pomagam
                > WLASCIWYM ludzia ....
                > no ale nic - czlowiek czasem musi przyznac ze sie mylil :)
                • haansa Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 00:26
                  > widze, ze "papi" to "Berufsvertriebener"; czegoz innego mozna sie bylo
                  > spodziewac; zawsze popierali komuchow, Jaruzela i stan wojenny;

Dziekuje - mysle ze tym oto sposobem zeszlismy do poziomu
                  ksiedza dyrektora i jego PIS-kow.

Dziekuje panu ksiedzu za uwage - to na tyle.
                  • ksiadz.robak Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 00:32
                    do poziomu GW i wszystkich kryptokomunistow broniacych Jaruzela jeszcze zesmy
                    sie nie stoczyli; ale jest juz blisko

haansa napisała:

> > widze, ze "papi" to "Berufsvertriebener"; czegoz innego mozna sie bylo
                    > > spodziewac; zawsze popierali komuchow, Jaruzela i stan wojenny;
                    >
                    > Dziekuje - mysle ze tym oto sposobem zeszlismy do poziomu
                    > ksiedza dyrektora i jego PIS-kow.
                    >
                    > Dziekuje panu ksiedzu za uwage - to na tyle.
                    • haansa Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 00:44
                      > do poziomu GW

.... :) czyzbysmy dyskutowali na forum goscia niedzielnego ?
                      sorry - niezauwazylem.

> i wszystkich kryptokomunistow broniacych Jaruzela jeszcze zesmy
                      > sie nie stoczyli; ale jest juz blisko

Niektorzy go bronia a niektorzy podziwiaja za godne zachowanie DZISIAJ
                      na tle tzw. moralnych kurdoplow ,
                      wiecznych burzycieli rewolucjonistow i cwiercinteligentow z komunistycznymi
                      tytulami profesorow choc nie znaja nawet JEDNEGO OBCEGO JEZYKA !!
                      ( zapewniam Cie ksieze Robercie , ze te dua jest JEDYNYM na swiecie )

Achaaa - co do Generala to go nie bronie , bo nie jestem jego adwokatem
                      , ale przypuszczam , ze nawet najmarniejszy go wybroni jezeli tylko sad
                      bedzie mial prawo sie tak nazywac !!

p.s.
                      Chcialbym miec zaufanie do sadow w Polsce ale jakos mi tu ostatnie
                      wyroki i dzialania ministra Ziobry na to niepozwalaja :(
          • kiauczau Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 01:57
            Probujesz innym imputowac tego kurdupla, a tymczasem twoje wypowiedzi swiadcza
            zes sam nie gigant. Prosze mnie nie rozsmieszac tym tlumaczem dla azylantow -
            twoja nieporadnosc jezykowa jest zenujaca. A milosc od genarala swiadczy po
            prostu o umyslowym ograniczeniu. Hier ist das Hund begraben.
            • haansa Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 02:41
              > Probujesz innym imputowac tego kurdupla, a tymczasem twoje wypowiedzi swiadcza
              > zes sam nie gigant.

calkiem mozliwe - tylko ze ja nie jestem prezydentem.

> Prosze mnie nie rozsmieszac tym tlumaczem dla azylantow

Jezeli oboje mamy powody do smiechu ,
              to rozwiazanie zdawalo by sie byc idealnym dla zdrowia :)

> twoja nieporadnosc jezykowa jest zenujaca.

Nie czuje sie w zadnej sytuacji "nieporadny" -
              co najwyzej czasem zdaje mi sie kozystac z "tolerancji" :)
              ..ale jezeli tak predko ulegasz "zazenowaniu" ( czy jak to sie mowi ?)
              to dziwnie gluchy stajesz sie u Kaczora ?
              Powiedz od razu spiepszaj dziadu i bedzie po sprawie.

> A milosc od genarala swiadczy po
              > prostu o umyslowym ograniczeniu.

Mam do niego szacunek za jego postepowanie i wypowiedzi w ostatnich zadymach
              wokol jego osoby .

Czyz nie "zenujace" jest na tym tle retoryka kaczorkow ?

> Hier ist das Hund begraben.

:) .. DER HUND drogi "zenujacy" profesorze po kaczemu.

p.s
              normalnie daruje sobie tego rodzaju poprawianie
              jednak w wypadku "zenujacej" nieswiadomosci swojego umyslowego ograniczenia
              zdaje mi sie to usprawiedliwione.

Jaki Prof. Kaczor takie Kaczorki :)

• kiauczau Re: Czas moralnych ZER i politycznych kurduplow 01.04.06, 23:22
                Doceniam trud i probe udowodnienia, ze nie jest sie posrod tych umyslowych
                kurduplow. Ze skutkiem raczej mizernym. A propos Jaruzelski - czy denazyfikacja
                w Niemczech po WW2 byla zlym posunieciem?
    • ksiadz.robak Jaruzelski prosil Sowietow o interwencje w Polsce 31.03.06, 23:40
      www.jerzyrobertnowak.com/artykuly/Niedziela/pro_i_contra/2001/51.01.htm.
      a to sie nazywa zdrada, zas oficera/generala, ktory sie takiego czynu
      dopuszcza, nazywa sie zdrajca. I zdrajca Polski i Polakow jest wlasnie pan
      Jaruzelski, general z sowieckiej laski
    • mika68 a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołcz, 01.04.06, 00:21
      zdrajca niepodległej Polski zostanie zdegradowana do stopnia szeregowca!
      • ksiadz.robak Re: a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołc 01.04.06, 00:27
        wiecie, kiedy w Polsce zapanuje prawo i sprawiedliwosc? kiedy nie bedzie juz
        zadnych konfliktow spolecznych, i zadnej walki klas; i kiedy nie bedzie juz
        zadnych klas, tylko dwie warstwy: Jaruzelski i warstwa ziemi nad nim

mika68 napisała:

> zdrajca niepodległej Polski zostanie zdegradowana do stopnia szeregowca!
        • mika68 Re: a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołcz 01.04.06, 00:46
          Mickiewicz, Kościuszko, Pułaski, oni z pewnością wskazaliby miejsce zdrajcy
          Jaruzelskiego- pachołka Moskali!
          • klef Re: a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołc 01.04.06, 00:56
            mickiewicz akurat nie sam byl szpiegiem Rosji nie wiedziales o tym?
        • swoj1112 Re: a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołc 01.04.06, 00:47
          No to bede zyczl Jaruzelskiemu zeby zyl sto lat.Wtedy moze po "Prawo i
          Sprawiedliwosc" smord uda sie juz wywietrzyc
        • haansa Re: a ja się wciąż pytam, kiedy ta sowiecka swołc 01.04.06, 00:54
          > wiecie, kiedy w Polsce zapanuje prawo i sprawiedliwosc? kiedy nie bedzie juz
          > zadnych konfliktow spolecznych, i zadnej walki klas; i kiedy nie bedzie juz
          > zadnych klas, tylko dwie warstwy: Jaruzelski i warstwa ziemi nad nim

:) .. i Jaruzelski nie bedzie zyl wiecznie ( choc zycze mu dlugo )
          ale Kaczatka bedu szukaly nastepne ofiary ...
          pedalow , kulawych , ateistow ... i to nie dlatego ze sa ZLI
          ale z bardziej banalnego powodu -
          SA ZA GLUPI zeby RZADZIC , i zajac sie prawdziwymi problemami ludzi w Polsce.
    • koham.mihnika jako czlowiek honoru, Jaruzelski dowiedzial sie o 01.04.06, 04:51
      stanie wojennym z TV. Wlasnie przemawial jakis spawacz...
      • zldam Re: jako czlowiek honoru, Jaruzelski dowiedzial s 01.04.06, 06:16
        czy mozecie mi podac wasz wiek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka