barwro5 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 04:44 problem polega w slabosci episkopatu gdyz biskupi tacy jak: goclawski ,pieronek,zycinski mineli sie z powolaniem. dlatego wrogowie widza swoja szanse wprowadzenia konfliktu wkatolickie spoleczenstwo w polsce. rowniez nasz ambasador noblista L.W. jezdzi po swiecie i opowiada poloni jak zawsze farmazony. Wierze ze ani episkopat ani plugawa G.W. ani nasi starsi bracia w wierze na czele z p. EDELMANEM nie zlamia patriotycznego , milosiernego slowa Bozeg plynacego z rozglosni RADIA MARYJA . Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 04:53 barwro5 napisał: rowniez > > nasz ambasador noblista L.W. jezdzi po swiecie i opowiada poloni jak zawsze > farmazony. Teraz do LW dolaczyl Prezio . Tez prawi farmazony jak to obalal komunizm i transformowal system . Obaj powinni zalozyc radio . Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 05:41 Panie Edelman a moze bysmy sobie tak porozmawiali o POLICJI ZYDOWSKIEJ wspolpracujacej goraco i ochoczo z GESTAPO. To wlasnie oni byli najliczniejszym i najpodlejszym rodzajem szmalcownikow. Czemu to tak skrzetnie zatajacie rowniez wspolprace z NKWD polegajaca na denuncjowaniu Polakow do wywozek na Sybir? A Morel, Wolinska i brat Michnika? Jest o czym pomowic. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 05:38 Drogi t324911 chcialbym Ci przypomniec ze Ci panowie byli kiedys razem,i nie mysle aby mogli wspolnie cos tworzyc. LW ma juz wszystko jest GO duzo w radiu ,Tv, na JASNEJ GORZE ,w IPN ma jako noblista przepustke na caly Swiata ale dla rodakow nic madrego nie robi, madrzeszych od siebie nazywa psycholami i nadal niemoze rozliczyc sie z przeszlosci. Natomias LK jest na politycznym dorobku ima ostoje tylko w biednym patriotycznym spoleczenstwie nigdy nie wspieral lewej nogi, dlatego tuzy z PO ,UW, PD i inni spadkobiercy PRL i naczelnym organem GW bruzdrza bez przerwy i opamietania z szacunkiem mieszkam na obczyznie i widze to bardziej obiektywnie niemam zadnego interesu abykogos ponizac, zreszta przed laty rowniez dzialalem po tej samej stronie co LW i LK ale wizja przyszlosci kraju jest po stronie LK. Odpowiedz Link Zgłoś
t324911 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 05:50 barwro5 napisał: > Drogi t324911 chcialbym Ci przypomniec ze Ci panowie byli kiedys razem,i nie > mysle aby mogli wspolnie cos tworzyc. LW ma juz wszystko jest GO duzo w > radiu ,Tv, na JASNEJ GORZE ,w IPN ma jako noblista przepustke na caly > Swiata ale dla rodakow nic madrego nie robi, madrzeszych od siebie nazywa > psycholami i nadal niemoze rozliczyc sie z przeszlosci. Natomias LK jest na > politycznym dorobku ima ostoje tylko w biednym patriotycznym spoleczenstwie > nigdy nie wspieral lewej nogi, dlatego tuzy z PO ,UW, PD i inni spadkobiercy > > PRL i naczelnym organem GW bruzdrza bez przerwy i opamietania z szacunkiem > mieszkam na obczyznie i widze to bardziej obiektywnie niemam zadnego interesu > abykogos ponizac, zreszta przed laty rowniez dzialalem po tej samej stronie co > LW i LK ale wizja przyszlosci kraju jest po stronie LK. Ja pisalem o bylym Preziu Aleksandrze nie o Kaczynskim . O Kaczynskim pisza jego wielbiciele z PO i ich sojusznicy z niezatapialnej SLD . :)) Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 06:17 do t324911 ,bardzo przepraszm to przyznaje racje ale mimo usciskow tych Panow to miedzy nimi bedzie klotnia- oczywisci nie o wizerunek POLSKI ale o forse jaka placi sie za watpliwej jakosci odczyty w USA . mysle ze pan Edelman poruszy sumienia swych braci w wierze mieszkajacych wUSA zeby nasze Orly III RZECZYPOSPOLITEJ odebraly zasluzona nagrode. Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do ta... 04.05.06, 06:26 do t324911 ,bardzo przepraszm to przyznaje racje ale mimo usciskow tych Panow to miedzy nimi bedzie klotnia- oczywisci nie o wizerunek POLSKI ale o forse jaka placi sie za watpliwej jakosci odczyty w USA . mysle ze pan Edelman poruszy sumienia swych braci w wierze mieszkajacych wUSA zeby nasze Orly III RZECZYPOSPOLITEJ odebraly zasluzona nagrode. Odpowiedz Link Zgłoś
honkers Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 10:41 Brawo panie Marku. Dodałbym jeszcze że Islam też jest podobno religią miłości a świat pęka od wojen religijnych. Irlandia Płn. (anglikanie i katolicy), Serbia, Bośnia i Chorwacja (prawoslawni, mahometanie i katolicy), Izrael (tygiel religijny) itd. Tylko że to nie religie są temu winne lecz własnie ludzie pokroju Rydzyka i braci Kaczyńskich skrzetnie wykorzystujący je do własnych partykularnych interesów politycznych czy wręcz finansowych. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 04.05.06, 16:16 Wolsnosc slowa to wolnosc slowa i tyle. I nie wolno szykanowac ludzi za ich poglady jakie by one nie byly. Odpowiedz Link Zgłoś
mulla_komar I jeszcze jedno 04.05.06, 16:38 Czemu Edelman ma byc autorytetem moralnym? Bo Niemcow zabijal? Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Byly bohater - jeden z wielu 04.05.06, 18:55 (...)Jestem przeciwko Radiu Maryja, i to oznacza, że jestem za Polską demokratyczną i sprawiedliwą, Polską, która nie zapomniała o ideałach I Zjazdu "Solidarności".(...) Mamy wielu takich "nawroconych" bohaterow "Solidarnosci", ktorym zostaly tylko papierki w garsci poswiadczajace bohaterstwo. Zapomnieli o co walczyli? Czy moze byl to tylko chwilowy zryw a potem realia ukladow wziely gore? Radzilabym wszystkim uzywajacym sobie wybiorczo hasel Solidarnosci poczytac 21 postulatow i pomyslec co zostalo zrealizowane pod kierunkiem orlow okraglostolowych. Unia Wolnosci i jej aparatczycy, do ktorych zaliczamy caly szereg autorytetow z Edelmanem, Geremkiem, Balcerowiczem, Mazowieckim itd. itp. pokazala gdzie ma solidarnosc i Polske. Dsyc klamstw i oskarzen. Dosyc podszywania sie pod idealy SOlidarnosci. Jak to sie stalo, ze pusciliscie do spolki z Walesa miliony ludzi boso? Gdzie sie podzial Bog, obecny wraz z Honorem i Ojczyzna na wszystkich sztandarach Zarzadow Regionow Solidarnosci? Radio Maryja pamieta o Solidarnosci. Jest wierne tym milionom wolajacym o prawde, wolna Polske i sprawiedliwosc. I to jest sola w oku oszustow, ktorzy wykorzystali nas, miliony zwyklych ludzi do ubijania swoich wlasnych waskich interesow. Radio Maryja jest naszym, polskim, katolickim glosem wolania o to, co zostalo skompromiotwane, znieksztalcone i utopione przez tak zwanych dzialaczy i pseudoautorytety. Tylko ktos, kto nie slucha RM, kto przez przypadek znalazl sie w szeregach Solidarnosci moze wydawac tak oszczercze sady jak pan Edelman. Nie ma obowiazku byc Polakiem. Jesli ktos zyje w jakims kraju, ma obowiazek bronic jego dobrego imienia, ma obowiazek wspoldzialac dla jego dobra i calego spoleczenstwa - bez wzgledu na narodowosc. Ma obowiazek, jesli chce byc traktowany powaznie - mowic prawde i tylko prawde. I przede wszystkim sluchac innych - ktorzy tez maja prawo glosu. Radio Maryja to glos wielu Polakow, glos naszej Solidarnosci - tej, ktora powstawala przez dziesieciolecia w naszych sercach i ktora teraz tak latwo sobie wyciagac na uzytek w chwilach "za potrzeba". Bedziemy sie bronic. My, Polacy - miliony z nas, zwykli ludzie- i ci wierzacy i niewierzacy w Boga. Radio Maryja jest naszym polskim katolickim glosem. Nie pomoga manipulacje i glosne oswiadczenia tych, co im nie po drodze z narodem polskim. I nie ma to nic wspolnego z antysemityzmem. Sprawiedliwosc, prawda i moralnosc nie maja narodowosci. Tak jak nie ma narodowosci klamstwo, oszczerstwo i zbrodnia. To nasz wspolny interes - ponadnarodowy. Jako obywatele Polski mamy jednakowy obowiazek dbac o nasze panstwo, jak to robi Radio Maryja trzymajac sie naszej wiary, tradycji i naszego wspolnego narodowego dobra. Kazdy, kto wystepuje przeciwko temu wolnemu glosowi, domagajac sie zamkniecia Radia, lamie konstytucje i inne prawa, takze miedzynarodowe. Radze sie wsluchac w glos o. Krola, Cydzyka, glosy biskupow wystepujacych w Radiu, w glosy sluchaczy. To klamstwo, co wielkie media opowiadaja w swoich wypocinach. Pospolite klamstwo. Powinno byc scigane z mocy prawa. Dziekuje o. Rydzykowi za dotychczasowe osiagniecia, za to, ze nas zorganizowal bez organizacji i bez statutow, bez czczych slow, ktore tak naprawde nic nie znacza dla wielu farbowancow i podszywaczy. Ja tez pamietam Solidarnosc i wiem co to solidarnosc. I pamietam ja inaczej niz wspaniali, obrosli w legendy bohaterowie, ktorzy poszli swoja droga. Allelluja i do przodu, Polacy! Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Pani Kozlowska Anna 05.05.06, 00:53 miala odwage podpisac sie imieniem i nazwiskiem pod raczej niepopularnymi pogladami. To dobrze. Pani Kozlowska Anna odmawia Markowi Edelmanowi prawa do inaczej, niz glosi wiadoma rozglosnia rozumianego patriotyzmu. To zle. Pani K. powoluje sie na 21 postulatow sierpniowych. W zadnycm z nich nie bylo mowy o stworzeniu rozglosni katolickiej za pieniadze rencistek i kupieniu za reszte helikoptera. A realizowanie postulatow to jakis przerazajacy nowotwor z przebrzmialej epoki. Droga pani Kozlowska: zyjemy w wolnym i demokratycznym kraju - niech pani sobie realizuje. Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Pani Kozlowska Anna 05.05.06, 02:42 Jestesmy w roznych obozach, rmstemero. Ja ciebie nie rozumiem a ty mnie. Ty widzisz co innego niz ja, mimo ze stoimy obok. Nie jestesmy razem, po prostu. W Solidarnosci bylismy razem dopoki wiecznie zywa partia i nasi wyrodni przywodcy nie postanowili nas przechytrzyc. Dlaczego mam nie podpisywac sie imieniem i nazwiskiem? Przeciez mamy zagwarantowana wolnosc slowa i przekonan. Tylko wybrancy maja z niej korzystac? A w czym lepszy taki pan Edelman opowiadajacy swoja wersje zycia ode mnie? W niczym. Jako obywatele Polski mamy identyczne prawa i obowiazki. Pan Edelman walczyl w getcie o wolnosc Zydow. Moj ojciec i inni czlonkowie mojej rodziny walczyli o wolna Polske. Niektorzy zostali zabici na wojnie, inni zgineli w obozach niemieckich socjalistow. Ja po swojemu te Polske tez tworzylam przez lata - z obcym wiatrem w oczy niejednokrotnie. Bezpodstawne, oszczercze napasci na Radio Maryja, swiadcza tylko o bezkarnosci tych, ktorzy lamia prawo a nie o wolnosci i demokracji dla kazdego obywatela. To ze sie podpisuje swoim prawdziwym imieniem i nazwiskiem i ze jest to uznawane za odwage - to swiadczy o wybiorczych przywilejach wolnosci slowa. Piszac we wlasnym imieniu tez sie boje. Boje sie o swoja rodzine, o tych ktorzy mnie znaja. Inni tez sie boja. Wiele osob anonimowo uzywa sobie do woli osmieszajac takich jak jak. Inni anonimowo sa odwazni. Jakie to wszystko zaklamane. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Nie wiem 08.05.06, 17:56 czy jestesmy w roznych obozach, droga pani Anno. Bo ja, szczerze mowiac nie jestem w zadnym. Cieszy mnie jednak, gdy pomimo roznicy pogladow - a nie przecze ze sie roznia - rozmawiamy ze soba a nie jedynie obrzucamy wyzwiskami. Wcale nie sugerowalem ze z wolnosci przekonan moga korzystac jedynie wybrancy. Moja wypowiedz byla wyrazem szacunku - tym bardziej ze poglady wydaja mi sie byc kontrowersyjne. Co do oceny Radia Maryja roznimy sie z cala pewnoscia. Dla mnie jest to doskonale robione radio, majstersztyk socjotechniki i manipulacji polaczonej byc moze z dobra wiara i naiwnoscia. Brakuje mi niebywale rzeczowej dyskusji na temat tego radia - to co spotykam na tym forum to wyzwiska, epitety i opluwanie bez checi zrozumienia. I nikt nie zastanawia sie jakie rzeczywiste potrzeby sluchaczy rozglosnia ta zaspokaja. Skad sie one biora? Co lezy u ich podstaw. Wzbraniam sie do wrzucania wszystkich rozczarowanych rzeczywistoscia do jednego antysemickiego i obskurantyckiego wora. Z drugiej strony nie podzielam wizji radia ani tez sposobu w jaki pojmuje i zaleca ten szczegolny rodzaj patriotyzmu opartego na przekonaniu ze jestesmy czyms lepszym. JAko zwolennik spolecznego pluralizmu i otwarcia na swiat wzdrygam sie przed utozsamiania obywatela z Polakiem a Polaka z katolikiem. Chce kraju w ktorym kazdy, bez wzgledu na wyznanie, swiatopoglad, kolor skory i pochodzenie spoleczne bedzie mial takie same prawa i obowiazki, rowniez prawo do szacunku i obowiazek czynienia dobra i krzewienia tolerancji. Nie sadze aby Marek Edelman byl lepszy albo gorszy od pani. Sadze jednak ze ze wzgledu na wiek, dokonania, to co przeszedl nalezy mu sie aby wysluchac go z uwaga i szacunkiem. Jest dla mnie madrym i doswiadczonym wspolobywatelem, ktory ma prawo nie podzielac pogladow gloszonych niejednokrotnie w RM. I glosno o tym mowic bez narazania sie na podejrzenia iz glos jego jest "oszczercza napascia". Pomiedzy krytyczna wypowiedzia a "bezpodstawna, oszczercza napascia" jest dla mnie duza roznica. Ja osobiscie przysluchujac sie niedokonczonym rozmowom w RM przygnebiony bywam niebywale. Czesc sluchaczy podziela poglady ktore sa mi obce co jestem w stanie zrozumiec i tolerowac, czesc powtarza jednak bezmyslnie niesprawdzone pogloski i obskuranckie insynuacje. Mysle, ze postepowanie bezmyslne i krzywdzace dla innych jest postepowaniem nikczemnym. A zgoda i obojetnosc na takie postepowanie jest grozne dla wolnosci i sprzeczne zarowno z idealami chrzescijanskimi jak i poszanowaniem godnosci ludzkiej. Godnosci, ktora nie zna granic i podzialow. A co do Solidarnosci to byl to ruch spoleczny. Ruchy takie maja to do siebie, ze nie potrzebuja mechanizmow weryfikujacych, nie musza byc koherentne albo zgodne z prawami logiki. Do Solidarnosci mogl przystapic kazdy - z bagazem nierealnych rzadan i niewiedza w sprawach istotnych. Zarzucanie wywodzacym sie z Solidarnosci politykom Unii ze nie skupili sie na realizacji postulatow sierpniowych lecz wielokrotnie sie ugieli przed realiami biednego, zrujnowanego panstwa jest demagogiczne. Niech pani sie zastanowi przez chwile: ma Pani wladze na najblizsze cztery lata. Nie absolutna - bo takiej dzis nie ma - lecz bedaca wynikiem woli Pani wyborcow. I ma Pani do sprawiedliwego (i zgodnego z aktualnym prawem i konstytucja) rozdzielenia tego to co jest. Liczyc moze Pani na rodakow takich jakimi sa a oboje wiemy ze sa rozni. I ma pani trzydziesci pare milionow obywateli ktorych laczy wspolny jezyk i miejsce urodzenia ale poza tym dzieli wszystko. Co moze pani zrobic? W jaki sposob moze pani zaspokoic sprzeczne rzadania? Gdyby Balcerowicz poparl panstwo opiekuncze zamiast skoncentrowac sie na tym na czym sie znal - na ustabilizowaniu finansow Panstwa, bylby dzis odsadzany od czci i wiary za niekompetencje i pozostawienie caklego spoleczenstwa w nedzy. Mysle, pomimo ze nie jestem zawsze szczesliwy widzac to co widze, ze nie wykonali oni az tak zlej pracy. Ostatnio wybory wygrala partia o nazwie Prawo i Sprawiedliwosc. Prawo i Sprawiedliwosc sa wznioslymi celami. Problem jednak ze wymykaja sie one jakiejkolwiek definicji - krotko mowiac kazdy z nas ma swoja sprawiedliwosc. W pani systemie wartosci naczelne znaczenie ma docenienie takich pojec jak patriotyzm, bog, wiernosc idealom Solidarnosci, honor i ojczyzna. W moim natomiast centralna role odgrywa godnosc czlowieka, otwarcie na swiat, rownosc szans, tolerancja, prawo do krytyki, mozliwosc samorealizacji wolnosc i szacunek tych ktorych szanuje. Juz jednak moj sasiad uwaza ze najwazniejsze jest aby byla kielbasa na grillu i piwo, ze najwazniejsze jest aby polscy pilkarze wygrali mistrzostwa swiata a on sam jezdzil szybkim samochodem, duzo zarabial i wydawal. A najlepiej to wiecej niz ja. Otoz zarowno pani, jak ja jak rowniez moj sasiad jestesmy Polakami, nasze wizje tego co jest najwazniejsze i czym jest sprawiedliwosc znacznie sie jednak od siebie roznia. Jak wiec ma wygladac sprawiedliwosc dla wszystkich Polakow. Czy naprawde uwaza Pani ze jest ona mozliwa? Kto ma o tym decydowac? I za kogo? Przyznaje Pani racje ze koszta transformacji w Polsce byly ogromne. I ze nie wszyscy maja prawo byc zadowoleni. Czyz jednak biczujac sie i pietnujac wszystkich z ktorymi sie nie zgadzamy jako zlych patriotow nie czynimy zla? Nie przecze ze odeszlismy od idealow Solidarnosci. Ale blagam: niech pani jeszcze raz przeczyta te 21 postulatow i zastanowi sie czy przystaja one do nowej, skomplikowanej rzeczywistosci w ktorej dzis zyjemy? Z wyrazami szacunku Roman Stemerowicz Odpowiedz Link Zgłoś
rakunica Re: Nie wiem 11.05.06, 20:56 rmstemero napisał: (...) Wlasciwie Panskie poglady wcale nie roznia sie od moich. Wcale nie utozsamiam Polaka z katolikiem chociaz uogolniam czesto, bo wszak ok 80-90% spoleczenstwa za takich sie podaje - chociaz wiekszosci z nich nie mozna posadzic o postawy katolickie. Bronie Radia Maryja bo nie moge zniesc oszczerstw ponizej pasa roznych manipulantow i oszczercow wymagajacych tolerancji tylko dla siebie wbrew gloszonym haslom. JAko zwolennik > spolecznego pluralizmu i otwarcia na swiat wzdrygam sie przed utozsamiania > obywatela z Polakiem a Polaka z katolikiem. Chce kraju w ktorym kazdy, bez > wzgledu na wyznanie, swiatopoglad, kolor skory i pochodzenie spoleczne bedzie > mial takie same prawa i obowiazki, rowniez prawo do szacunku i obowiazek > czynienia dobra i krzewienia tolerancji. O to wlasnie chodzi - wiec jw. Najbardziej denerwuja mnie chwiejne koniunkturalne postawy tzw. autorytetow. Musze to oprotestowywac bo ogromnej wiekszosci z nich aureole na drucikach zsuwaja sie im ponizej pasa. Nie jestem wilkiem ludziom o odmiennych pogladach. Czesto sama sie myle. Staram sie zyc jednak w harmonii z tym co mi mowi sumienie. Od autorytetow wymagam zas jeszcze wiecej. Osoby publiczne musza podlegac krytyce inaczej zamieniaja sie w postacie sztuczne i nietykalne i wyobcowuja sie z otoczenia. Zaczynaja myslec o sobie, ze sa autorytetami. A to my mamy ich za takich uwazac - dobrowolnie i spontanicznie, pelni podziwu i pokory przed wielkoscia. Oni sami musza pozostac skromni i jakby z boku. Wielkich ludzi cechuje pokora wobec innych. Oni zyja czyms waznym, spelniaja swoje przeslanie, w ktore wierza i ktorego im nikt nie przeksztalci i znieksztalci za jakies tam paciorki materialne czy symboliczne w postaci medali, honorowania, skladania holdow. Jestem przecietnym czlowiekiem. Chcialabym jednak zeby ci, ktorych uwzalam za moich przewodnikow, wzory do nasladowania nie upadali tak nisko, ze nie moge im reki podac obecnie bo sie brzydze. Nie doczekalam sie od nich zadnych racjonalnych uzasadnien zmiany ich postaw. Moze oni poszli do przodu a ja sie zgubilam nie nadazajac? Niewykluczone. Jednak nie jestem odosobniona. Wypowiadajac sie we wlasnym imieniu na roznych forach robie to tez za innych, takze za tych ktorych nie stac na przyzwoity posilek i komputer. Co ciekawe - robie to czesto wbrew ich woli. Na roznych spotkaniach zdarzalo mi sie uslyszec: jakim prawem pani to mowi? Pani klamie, to jest pani subiektywne spojrzenie, nie ma pani prawa tak mowic. Wypraszano mnie z sali, ba - straszono policja jesli dobrowolnie nie wyjde. Nie wyszlam powolujac sie na wolnosc slowa. Pozostal mi niesmak i niechec do uczestniczenia w takich imprezach gdzie wszyscy klaszcza bo inni, ci wazniejsi zaczeli klaskac. Radia Maryja, jako glosu specyficznego i odmiennego od powszechnie obowiazujacej linii wiekszosci mediow, najzazarciej bronie wlasnie przed niektorymi katolikami. Takimi, ktorzy za zadne skarby nie chca zapoznac sie z tym, co to radio oferuje bo z gory wiedza, ze to odszczepienstwo, antysemityzm i nacjonalizm. Niewielu uznaje wielka role ewangelizacyjna i edukacyjna RM. Przeciez dla katolika to powinno byc wazne, najwazniejsze. Nie mozna nikogo zmusic do wiary w Boga czy w cokolwiek. Jednak uwazam, ze jesli czlowiek kieruje sie jakimis moralnymi zasadami w swoim zyciu - moga to byc przykazania boze lu zblizone do nich zasady postepowania prawnego - to wszystko jest w porzadku. Bez zasad, uznanych przez nasza cywilizacje za wciaz obowiazujace (prawda, honor, wspolczucie, dotrzymywanie slowa, solidnej pracy dla wspolnego dobra (w tym i swojego) powstrzymywanie sie od zlych uczynkow i lamania prawa - pewnie tych wazniejszych nie wyliczylam (spiesze sie) - kazda spolecznosc musi byc chora, niepowiazana ze soba, egoistyczna. Bronie tych zasad jako wzoru zdajac sobie sprawe z naszych ludzkich niedoskonalosci i bledow. Musze konczyc. Przepraszam za skroty myslowe. Pozdrawiam i dziekuje - nie wiem czy Pan to przeczyta bo pisal Pan kilka dni temu. Nie moglam znalezc moich kilku opinii. Anna Kozlowska Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 p.Edelman - antydemokrata 08.05.06, 18:30 - czce , aby premier 'ręcznie sterował' mediami (jak w komuniźmie) i zamknął RM. Jeśli p.Edelman uważa,że RM narusza prawo - niech poda je do sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
pethate Re: Marek Edelman wywołany przez Kaczyńskiego do 15.05.06, 14:57 bylo kartoflisko mialo byc San Francisco a jest wysyPISko. Ci panowie pod przykrywka naprawy probuja ukryc swoja nieudolnosc w sprawowaniu wladzy.Jedyne co potrafia to tworzenie "komisji sledczych". W dniu, kiedy Gilowska odejdzie z rzadu nastapi poczatek agonii Pisu. Odpowiedz Link Zgłoś